Új privát üzeneted érkezett!

Nyuszi :D
Apát csak "fenyegettem" azzal, hogy fésülje, szárítsa, stb., de ez arra vonatkozott, ha továbbra is hosszú maradt volna. Így már nem kell neki. Végülis így fogadta el :D Hiába, hosszúhaj mániás...

(Lilunak is vágtam jó 10 centit a hajából az állatkák miatt, hát, azt is végtelenül sajnálta.)

Véda
Vendég
 


Köszi lányok!

Kép
zölddisznó
 
 


Lányok!
Köszönöm, kedvesek vagytok!

Fanni!
Nagyon tetszik az uh képek, nekem Milán nagyon édes, szép kisfiú lesz mind a kettő!!! :P

Véda!
Te leginkább fekve szoptatsz? Én eddig ülve szoptatok, de szeretnék fekve is, hogy helyezkedjek, hogy mindkettőnknek kényelmes legyen?

Nyuszi!
Én is megemeltem more milket 3x1-re, nekem nem volt problémám mielőtt begyulladt a másik mellem, azóta viszont abból csak csörgedezik :( , nem az igazi!

Petitpois!
Juj, tényleg nagyon rossz lehet ez a várakozás, de hidd el megéri, nem sokára ott fogod tartani a kezedben a kis Laurát! :D Szurkolok, hogy a héten kibújjon!

Pandus!
Nagyon ari Dórika, Zsombinak is ugyanolyan badyja van, csak sárga! :lol:

Kép

Kép
donika
 
 

 
 

donika írta:de szeretnék fekve is, hogy helyezkedjek, hogy mindkettőnknek kényelmes legyen?

éjjel prakitkus a fekve szopi.
A lényeg szerintem, hogy a baba hátát támaszd ki. Egyébként csak fektesd magad mellé és ennyi. Egy pelust tehetsz a feje alá, hogy, ne a lepedőre folyon ki a tej.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Donika,
Én mindig fekve szoptatok. Pont úgy, ahogy Orsi leírta. Hátát kitámasztom egy párnával, pelus a feje alá, és már cuppog is :D
Vendég
 


:lol: :lol: :lol: :lol: Kép


!!!!!TÉJESLE SILIRPÁ GODLOB
Vendég
 


Boni :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Donika :D
Begyulladt mell esetén az a legjobb, ha különböző helyzetekben szoptatsz, így mindig máshonnan éri több inger a melledet, és az esetleges elzáródásokra is jó hatással van. A meleg víz segíti a tej ürülését. Szopi előtt egy kis meleg zuhany jót tesz. Én éjjel fekve, nappal ülve szoptattam. Amikor mellgyulladásom volt, akkkor pedig felváltva (ülve hagyományos módon, aztán fekve, aztán hónaljtartásban, aztán baba fekszik, én fölé hajolva - ez elég kényelmetlen, de hasznos :wink: És ezeket váltogattam, amég be volt gyulladva, és lázas voltam. Pár nap alatt helyreállt a béke :D )
Szorítok!!!

Véda
Vendég
 


Sziasztok!

Boniko:
Jól bírod hogy megtudod állni hogy nem veszel semmit. Bár én csak 18 hetes koromig bírtam megállni. Csini pocid van.

Orsi: :P :P

Coca: :lol: :lol: Nekem a 18. napon volt 1038 a HCG 2 babával.

Véda:
Nálunk sem megy a cumit pedig az elején mikor kevés volt a tejcsim én odaadtam neki mert már sajnáltam hogy ordit de nem tud cumizni. Egyszerüen nem jött rá hogy mit kell kezdeni vele csak tátogott . Így nem cumizunk. Nekem derékig érő hajam van így apának minden este meg van az elfoglaltság. Mert ő fonja be nekem éjszakára. De nagyon ügyi . Megtanulta a 9 hónap alatt.

Pandus : Szuper a hintaszék. Ez biztos fog tetszeni Dórikának.

Mosópor: Mi is Arielt használunk és Lenor Öblitőt -semmi baja. Viszont a Johnson fürdetőtöl kipirosodott és kipattogott az arca.

Fanni: Nekem Krisztián nagyon szereit a hálózsákot.

Lányok nekem a forgómmal semmi gondom nem volt a terhesség alatt és a szülőszobán görcsölt be először és azóta többször. Sokszor a felálás is nehezemre esik.

Donika:
Remélem minnél hamarabb rendbejösz és vissza áll a tejcsi mennyisége.

Petitpois : Szorítok neked!!

Lafi:
Megnéztem a másik topikon Hunor babát és nagyon cuki. Igazi nagy fiu már.

Kép



Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs
 
 


Sziasztok!

Nekem is be volt gyulladva az egyik mellem, még most is piros csík van lent, csak már nem vagyok lázas. Ami jobban zavar, hogy a bimbóból szinte le van harapva egy része. Nagyon fáj, amikor szoptatok. Szerintetek mit tegyek? Néha szellőztetem, néha bekenem garmastannal, néha neogranormonnal, de nem viszem túlzásba a kenegetést, mert ha a baba éhes, akkor nem szeretem még azzal is húzni az időt, hogy lemosom.
gömböcske
 
 


gömböcske valaki azt írta, hoyg az anyatejet hagyja megszáradni rajta és azzal "ápolja" próbáldki! neki asszem ez használt!
Vendég
 


Donika,
ha be van gyulladva a melled, mindig azt add oda először a babának szopizni. Én így megúsztam a tápszerezést.

Gömböcske,
a garmastan inkább a gyulladt rész kenegetésére van, a neogranormont se a bimbódra használd inkább. Arra jobb a bepanthen vagy pl. Orsinak a medela purelan vált be. Ezeket nem kell lemosni! Ne is mosogasd a melled, mert az is csak szárítja feleslegesen. Valóban a legjobb, ha hagyod, hogy a baba nyála és az utolsó csepp anyatej rászáradjon. Melltartót se használj, hagyd levegőzni!
20140901102739
 
 


Nyúl! 18-on is mentél véredet adni? Vagy helyben, stikában a kollégák megcsapoltak? :wink:

...most elképzeltem a topless krumplipucoló, tollseprűvel sétálgató kismamikat otthon. Férjeiteknek sem kívánok szebb napokat! :lol:

Kép
zölddisznó
 
 


Gömböcske,
Anyatej! Nekem ez volt rá a legjobb.
Vendég
 


Sziasztok lanyok,

Boniko,
nagyon csini pocakod van :lol:

Nyuszi,Donika,
koszonom :lol:

Velunk meg mindig semmi,ma voltam ctgn fajasok O,olyan egyenes volt az also gorbe mintha vonalzoval huztak volna.
Doki nem mondott semmit,szivhang rendben,azt mondta UHt mar nem csinlanak mert hamis eredmnyekhez vezetne.
Ja es minimum 10 napot varnak az inditassal,ha a babaval minden rendben.
Legkozelebb csutortokon kell mennem.Szerintem babo sem keszulodik meg a heten mert hasam is fent van meg semmi nyakdugesz semmi fajas :shock:

Kép
petitpois
 
 


Petit! Furi, hogy ilyen sokáig várnak. Minden nap menned kell ellenőrzésre?

Kép
zölddisznó
 
 


Orsi! :D
Köszi.

Véda! :D
Úgy is szoktam szoptatni, hogy fekszik, és ráhajolok, de azt sokáig nem bírom, leginkább akkor szoktam, ha a vége fele vagyunk, és nem akarja már szívni, csak cumizik rajta, vagy ordít, mert megunta! :? A gyulladás lement a 3. napra, csak a tejcsi mennyisége nem állt vissza rögtön, de ma már úgy érzem az is egész jó! :D

Hajni!
Köszi, nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindenkinek volt mellgyulladása? Azt mondják, akinek hajlama van rá visszatérő, ez igaz? Remélem nem, elég volt belőle!

Gömböcske!
Hogy hogy le van harapva belőle? :shock: Az enyém se szabályos! Én is kentem a Medela purelan krémmel, tényleg jó, de valóban a legjobb, ha szabdon hagyod, és úgy jártam, keltem a házban! Marha jól néztem ki! :lol:

Nyuszi!
Azt írtad, hogy pótolnod kell tápszerrel, azt hogy adod oda Krisztiánnak? Kanállal?

Petitpois!
Nővérem július 31-re volt kiírva, és augusztus 13-án szült, magától indult be. De tényleg jól elhúzzák. Neki amint túlhaladt a 40.héten minden 2. nap menni kellett, ilyenkor a magzatvizet már nagyon nézik, nehogy zavaros legyen!
Addig is ha van időd ismételd át az óvodás kori énekeket, és mondókákat, nagyon szeretik a gyerekek, és utána nem lesz időd! :wink:

Kisfóka!
Teljesen megértem az aggodalmaid a szüléssel kapcsolatban! Mintha magamat hallottam volna. De ne izgulj, nem lesz semmi baj, az idő nagyon pörög. :D

Kép

Kép
donika
 
 


Doni! Meg még akit érint, és elfogad tanácsokat, vagy legalábbis meghallgat :wink: A tesóm szoptatási tanácsadó (védőnéni), ha írtok össze kérdéseket, nagyon szívesen elmondja a véleményét!
Ha írtam már, bocsi.

Kép
zölddisznó
 
 


Kérek megerősítést! Ugye az tök normális, hogy megnőtt a h.v. mennyisége. Pár napja 2-3 tisztasági betét issza a cuccot. Teljesen jó színű és híg állagú, csak több, mint szokott lenni. (Éppen hányósoktól elnézést :wink: )
Viszont....2 napja nincs barnaság!!! Jeeeee!

Kép
zölddisznó
 
 


Coca :P
Igen. (Ha nem szúrós szagú, vagy fura állagú, nem viszketsz és nem extrém sok, akkor minden OK.)

Petitpois :shock:
Jajj. Szegény... Még 10 nap? Beszélgess ezzel a kissráccal, nézzen már körül inkább idekinn :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni! Egyik sem, amit írtál, szóval tünetnek veszem. Ma émelyegtem 2 percig! Annyira jóóóóóóóóóó! :lol: :lol:

Kép
zölddisznó
 
 


Éljen Zöldi 2 perces émelygése! :lol:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon leléptem, de már itt vagyok :lol:
Gyorsan visszaolvasok, bár majd egy hetet nehéz lesz behozni....

Petitpois :shock:

Még mindig együtt? Húúú, nem semmi! Gondolj arra, milyen jó, hogy nyugodtan takaríthatsz, sétálhatsz, vásárolhatsz. Max beindul a szülés :lol:

Zöldi :lol:

Hatalmas gratula és üdv köztünk!

Fanni :lol:

Nagyon jók a kérdéseid! :lol: Bennem is ezek merülnek ám fel!!!!De Te folyton előrébb jársz!

engem a lányok most kezdenek el nyomni! A fekvés fárasztó az ülés kényelmetlen, valahogyan mindig megtalálják a hólyagomat :D Ma hajnalban pedig annyira begörcsölt a vádlim, hogy majd' elsírtam magam. :? A párocskám felugrott és kimasszírozta 8) Kb 5 éve nem éreztem ilyet....

Lányok,

Volt kint valaki vasárnap a börzén? Lehet, volt róla szó....Akkor bocsi :lol:

Kép
viri8
 
 


Zöldi :D
NORMÁLIS! Sőt!!! Ez egy kifejezetten kismamikra utaló tünet. Szóval kismami vagy :lol:

Gömböcske :D
A baba nyála + az utolsó csepp anyatej rászáradására szavazok én is :wink:

Lányok Zöldike szoptatási tanácsadó tesójához annyit fűznék hozzá, hogy én rengeteg tanácsot kaptam sz.tanácsadótól, és csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy ha gond van, kérjen tőlük tanácsot, mert nagyon jó szakemberek, és többet tudnak a dologról, mint némelyik gyerekorvos :D

Véda
Vendég
 


sziasztok!

Köszi a segítséget! Az anyatejet én is hagyom rászáradni, de tényleg, szerintem nem csak sebes, hanem mintha le lenne harapva belőle. Elég gáz.

Képzeljétek, egész nap üvölt a kisbabám, szerintem a pocija fáj. Ritkán tojik, de akkor hatalmasat. (Kb. 1-2 naponta, de kis kakikák vannak a nagyok között). Már nagyon kifáradtam.

Nyuszi! Honnan tudod, hogy pótolnod kell az anyatejet tápszerrel? Azt mikor kell pótolni? Ha szépen hízik, heti 200-250 grammot, akkor tudtom szerint nem kell pótolni.

Petitpois! A kislányod biztos tudja, hogy miért vár még, nyugodj meg!
Én sem éreztem a szülés előtti napon semmi gyanús jelet, Neked is bármikor megindulhat. Nekem a magzatvíz szivárgott, úgy indult.
gömböcske
 
 


gömböcske írta: de nem viszem túlzásba a kenegetést, mert ha a baba éhes, akkor nem szeretem még azzal is húzni az időt, hogy lemosom.

ezt ki lehet kerülni, ha olyannal kened, amit nem kell lemosni.
A lemosás meg extrán nem jó, mert szárítja a bőrt és még érzékenyebb lesz.
Lemosható pl. az avent mellvédő kréme és a medela purelan is. mindkettő egy lanolinos krém.
kenni kell minden szopi után, és nagyon sokat levegőn hagyni. 1-2 hét alatt jön rendbe.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


[quote="gömböcske" Ha szépen hízik, heti 200-250 grammot, akkor tudtom szerint nem kell pótolni.
[/quote]
ezt jól tudod, ilyen hízásnál nemkell semmiféle pótlás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sőt, én úgy tudom, bármilyen mértékű a gyarapodás, nem kell pótlás. Még akkor sem, ha csk 100 körül hízik hetente. Ha van gyarapodás nincs gond a tej mennyiségével :wink: Nálunk még az is előfordult, hogy pár napig nem gyarapott, aztán nagyot :D

Gömböcske :D
A "leharapott" részt jó lenne megmutatni egy szopt.tanácsdónak, és azt is, ahogy szopizik a babó. Hátha rájön mi a probléma. A La Leche Liga honlapján kérhetsz segítséget pl.

Véda
Vendég
 


ezt ki lehet kerülni, ha olyannal kened, amit nem kell lemosni.
A lemosás meg extrán nem jó, mert szárítja a bőrt és még érzékenyebb lesz.
Lemosható pl. az avent mellvédő kréme és a medela purelan is. mindkettő egy lanolinos krém.

Orsi :P
Nem pont azt akartad írni, hogy ezeket nem kell lemosni? Mert már össze vagyok zavarodva :roll: (Elkezdtem jegyzetelni...)
Köszi,
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Köszi Viri!

Véda! Tesóm helyett :oops: -ok. Meg még nem ám csak sz. ttadó, hanem szoptatott egy immáron 16 éves 193 cm-s "kisfiut". Szerintem jól csinálta :wink:

Kép
zölddisznó
 
 


fanni73 írta:Orsi :P
Nem pont azt akartad írni, hogy ezeket nem kell lemosni? Mert már össze vagyok zavarodva :roll: (Elkezdtem jegyzetelni...)
Köszi,
Fanni

de :oops: :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok, már szavak nélkül is értjük egymást :wink:

Zöldike :D
Majdhogynem azt olvastam, hogy a tesód egy 193 cm-es fiút szoptatott :oops:

Véda
Vendég
 


Boni,

Nagyon csini a pocakod! Hogy állsz a + kilókkal? Nem látszik rajtad semmi, csak a csini pocid :lol:
Mikor mégy vissza dolgozni? Vag ymár dolgozol?

Zöldi,

Kb nekem is ilyen idősen jelentkezett bővebb váladék és nem is csökkent a mennyisége a mai napig. A dokim szerint teljesen normális.
Mikor tudod meg, hányan lapulnak a pocidban?

Fanni,

Mosószer ügyben én nem fogom bonyolítani az életünket. Arielt használok, Coccolino sensitive öblítővel. Nem tervezem, hogy külön mosószerrel mosom majd a bébik ruhácskáit.

Panda,

Nagyon szép a pihenőszék! Hol vettétek? A zöld szobánkhoz, vagyis a csajszik szobájához, tökéletesen passzolna színben. Igaz eddig lebeszéltek a vásárlásról, de én szeretnék venni.

Véda,

Milyen szüléselőkészület? :lol: Én csak júniusban szeretnék erre gondolni, persze csak a szigorlatom után :wink:
Az alvásproblémákkal én is csatlakozom hozzád. Hajnalban legalább egyszer felébredek és csak a világirodalom remekei segítenek újra álomba. Nagyon fárasztó tud lenni... :? Ráadásul és napközben nem tudok aludni.

Kisfóka,

Milyen finomságot ettél a halászcsárdában? Egy jó kis halászlé nekem is lecsúszna így vacsora után :lol:

Kép
viri8
 
 


Viri hát most már trudok enni, így tuti jött fel kg

:lol: még egy hétig itthon vagyok...

de a gobleinek még mindig nem jöttek meg :twisted:
Vendég
 


Boni,

kaptál visszajelző emailt? Rendelés után a visszajelzést követően 2-3 nap múlva már hozta is a postás. Furi, hogy ilyen sokáig nem érkezik meg. :shock:
Én még mindig a macis képpel küzdök! :lol:

Kép
viri8
 
 


Most jut eszembe, Te nem is a gobelinwebshopról rendelted, ugye?

Kép
viri8
 
 


Viri!
14-én megyek UH-ra

Kép
zölddisznó
 
 


Viri,
Tőlük vettük a bababörzén: http://www.jatsszvelem.hu/index.php?lap=89
Vendég
 


Sziasztok!!

Donika,
hát ez a mellgyulladás nem hangzik jól.. :( , mostmár remélhetőleg túl vagy a nehezén
nekem rendbejött a cicim, még mindig érzékeny picit, de ez már semmi, segített az is hogy másképp tettem mellre
nekem nem nagyon feszít vagyis néha igen, akkor fejek picit, remélem gyulladás nem lesz.. :oops:
mérni nem mindig mérem, nagyon mohón szopizik és csak kb. 10-12 percig bírja, de utána alszik mint a tej 3, 3ésfél órát, úgyhogy gondolom elég. :roll:
amit nehezen viselek az a bezártság és az egyedüllét, de napról napra jobb, várom már hogy nagyokat sétáljunk és többet mehessünk a nagyszülőkhöz is
elég könnyen elsírom magam, akár attól is, hogy édesen nagy szemekkel rám néz és olyan ééédes, gondolom ez hormonális.. :D

Gömböcske
próbáld nagyon sokat szabadon hagyni a cicidet, nekem a bepanthen vált be és az anyatej
pár nap alatt nekem sokat javult, mostmár teljesen rendbejött és ami nagyon fontos, hogy váltogasd az irányt ahogy mellre teszed!!!
Máté nagyon nyugodt, jó baba, csak a szélgörcsökkel küzdünk néha, napi 1-2szer előjön és akkor legalább másfél órát nem tudom lerakni, de az infacol sztem javított a dolgon, ajánlom neked is!!

Petitpois,
drukkolok hogy Laura meggondolja magát és készülődjön végre!!!
sétálni még nem voltunk, csak levegőztünk picit, de már nagyon várom, hogy mehessünk sokatsokatsokat
nekem is jót fog tenni, nem gondoltam hogy ennyire vágyni fogok a levegőre, múltkor már az is nagy élmény volt, hogy amíg anyámék voltak a bébivel elmentem a patikába.. :D

Lányok sztetek az normális, hogy így 2héttel szülés után néha még vérezgetek :?:

Kép
fendike
 
 


fendike írta:Lányok sztetek az normális, hogy így 2héttel szülés után néha még vérezgetek :?:

persze.
én 4hétig véreztem - piros -, és 8. hét végére múlt el minden barnázás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Jó reggelt!

Zöldi,

Izgalmas lesz ez a két hét :roll:

Panda,

ezek szerint voltatok kint a börzén :lol: Milyen volt? Babakocsik voltak kint?

Kép
viri8
 
 


Jó reggelt!

Viri 27.én adták postára...ma már itt kell lennie :roll: :twisted: :cry: :lol:

Zöldi hamar eljön az Uh, mégha mást is érzel! :lol: FAnniból meg magamból kiindulva :wink:

PEtitpois kitartás drága!

Lenen egy kérdésem. Mi csak egy 4d uh-t csináltatunk, szerintetek mikor a legérdemesebb? hogy azért már szép kis felvétel szülessen csöppünkről.
Vendég
 


Fendike,
Normális, én 4hétig véreztem. Azért ez nem mensi, hogy 5 napig legyen meg, ki kell tisztulni teljesen.

Viri,
Voltunk kb. 10 percig amíg megvettük a széket, utána mentünk is haza. Nem szeretem a tömeget. Voltak babakocsik, mellettünk mentünk el. Októberben is voltam 10 percig, csak szopipárnát vettem :lol:

Boniko,
Mi láttuk Dórit 4D-n 12, 15, 18 és 29 hetesen. Szerintem a 15. heti, meg a 29. heti volt a legjobb. 30. hét körül, már nagyon szépen látszik a pofijuk :wink:
Vendég
 


Jó reggelt!

Viri, Boni! Minden pillanat izgalmas, de olyan jó értelemben véve. Én egyáltalán nem siettetem az időt, minden pillanatot meg szeretnék élni, akár jó, akár kevésbé jó élményt is adnak. Szóval Coca roppant kiegyensúlyozott, és rendkívül nyugodt kismami.

Help! Szeretném kérni, hogy valaki mérjen le nekem egy szopipárnát!
Henger körmetszetének átmérője, teljes hossza(külső és belső) kellene. Cupp!

Kép
zölddisznó
 
 


zöldi ha kapsz eredményt Nekem is kell :lol: mert akkor Apa csinyál egyet :lol:

hará nyugodt kismamiság :wink:
Vendég
 


PAndus köszike mert én a 23.héten gondoltam, de akkor várok vele!
Vendég
 


Boni! Ahová én "járok", ott 12. 18-20, 28-30, és 36. hér környékén javasolják. És 9000 pénz.

Kép
zölddisznó
 
 


sziasztok,

szavaztok Hunorra?Előtte regisztrálni kell...

http://www.baon.hu/index.php?apps=verseny&verseny_id=37

3.oldalon van....T-L Hunor.

Köszi
Vendég
 


Szavaztam!!! :lol:

Kép
zölddisznó
 
 


SZAVAZTAM! :lol:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: