Új privát üzeneted érkezett!

Pindi,
mi is a Lívia féle rugalmasat használtuk, én simán vittem benne elöl 7,5-8 kilósan is Bercit (nincsen mérleg itthon, nem tudom, mennyi volt pontosan), olyan jól tartotta, hogy egyszerűen nem akartam lecserélni, nagyon nehezen váltottam. Szerintem szuper! :)
Zsizsa
zsizsa
 
 


Pindi,
utána néztem, mi is kb. 7-7,5 kilósig hordoztuk rugalmas kendőben Szilárdot, nekem nagyon nehéz volt váltani szőtt kendőre, nagyon szerettem a rugalmasat, de akkor már tényleg kényelmesebb kezdett lenni a szőtt. Szerintem újszülötthöz és pici babához a rugalmas az igazi. Én varrtam 2 rugalmasat, az anyagnál a lényeg az volt, hogy interlock szövésű legyen, nem tudom, erre van-e jobb szó, az a lényege, hogy mindkét oldala az anyagnak egyforma kinézetű. Ez az anyag elvileg nem nyúlik hosszában (ez a fontos a kendőhöz), hát sajnos a miénk mégis nyúlt :? , így annyira nem használtuk ezeket. Nekem azért érte meg varrni, mert nagykerben nagyon olcsón kaptam anyagot, kilóra adták és 4 kendőnyi anyag került a bolti kendő negyedébe. Én csak eltisztáztam az anyag szélét interlockkal.
Amúgy a mi bolti kendőnk is Moby wrap márkájú.

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Néhány hónapja valaki fölrakott ide egy képet egy gombos kabáthoz gombolható "kabáthosszabbítóról". Zöld színű volt és kötött. Elmentettem akkor, de egy böngészőfrissítés alkalmával minden könyvjelző elszállt. Ha valakinek megvan a leírás, nagyon hálás lennék érte.

Márti
Kép
cerceluska
 
 

 
 

Kattix!

Kérdezted:
[quote]L írta:ányok, használ itt valaki podegit? Valahogy úgy látom az a kendő és a mei tai hibridje, azzal, hogy hátlapos, de csak egy pántot tekergetsz magadon, de pont emiatt nekem így látatlanba nagyon vékonynak tűnnek a pántok, nem vág a vállom, derékon? Csak kíváncsiságból kérdezem van-e valaki akinek ez vált be.


A leírásod ötletes, és szerintem jellemzi is a használatát. :)
Ami a pántokat illeti, mi úgy csináltuk meg az enyémet, hogy végigbéleltük a 4.5 m-t egyréteg polárral. Ez kevesebb, mint a Mei Tai-oké általában, de a podegit sokféleképpen kötjük, nem elég egy rövid részen bélelni, mint a Mei Tait. Emiatt többréteggel bélelni problémás és drága.
Én a podegihez akkor nyúlok, ha rövidebb időre, max két órára akarom felvenni a babócát, de többször gyorsan fel-le kell kötnöm. Pl. orvosnál, játszótéren, stb. Mert a használata egyszerű és nagyon gyors. Ennyi idő alatt nem vág.
Ha tudom, hogy full 3-4 órát háton lesz, akkor mást választok.


Rugalmas kendő házilag:
Az a fontos, hogy 100% pamut anyag legyen. Ne legyen benne lycra! sokszor van a boltiban! Attól túl nyúlós lesz.
És viszonylag nagyobb gr/nm-es legyen. A kendőhöz való mondjuk 5 méter legyen 2 kg szerintem legalább. (200 gr/nm fölött.)
Elvileg jó az egyrétegű is, a dzsörzé, de a pöndörödés miatt azt beszegni rémes meló

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76
 
 


Márti, én raktam fel a képet meg a linket, a képet be tudnám tenni, mert elmentettem, de a leírás... lehet topicon belül keresni a hozzászóló nevére? Talán akkor megtalálnám. De majd keresgélek, csak most nem tudok. Addig is a kép (bár most, hogy meleg van, nem annyira aktuális, nem???:-))
Kép

kamcsatka
 
 


^ ez hihetetlen fantasztikus! Eddig csak varrt előrészt láttam, de elgondolkodom rajta, hogy magunknak csinálok ilyet, itt olyan sokáig lesz még hideg... :(

[quote="livia76"]K írta:livia76attix!

Rugalmas kendő házilag:
Az a fontos, hogy 100% pamut anyag legyen. Ne legyen benne lycra! sokszor van a boltiban! Attól túl nyúlós lesz.
És viszonylag nagyobb gr/nm-es legyen. A kendőhöz való mondjuk 5 méter legyen 2 kg szerintem legalább. (200 gr/nm fölött.)
Elvileg jó az egyrétegű is, a dzsörzé, de a pöndörödés miatt azt beszegni rémes meló


Tényleg, ezt a lycra dolgot el is felejtettem, ez nagyon lényeges. De hát sajnos még így sem garantált, hogy nem fog nyúlni, mint ahogy nálunk is, pedig amit vettem anyagot, elég minőségi volt és kendőhöz elvileg megfelelő.

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Halihó,

orsi: ha nincs létszám-limit,jelentkezünk mi is péntekre 2 manóval (csüt-ön még hívlak,hogy egész pontosan hogy kell odajutni,mert a múltkor jártam arra a Polg.Hiv-nál,ésnéztem,hogy melyik épület is lehet az,de nem jöttem rá :oops: )
Augusztusra lefoglalnám a fürdős kendőt,de ha mégis júliusban megyünk nyaralni,akkor azt időben jelzem,és nem kérem.

szopipárna : nekem egy ezeréves,még sógornőmtől örökölt Fillkid(Kikás) márkájú,sima szivacs töltetű,semmi extra párnám van(kb 5000Ft),ami mindkét gyereknél kiszolgált,sőt,ha Eszter nem fog szopizni,még utána is vszínű,mert nem tudok már nélküle igazán kényelmesen aludni.Szóval viru szerintem nyugodtan ruházz be egyre,ha pedig még terveztek babót,akkor pláne.

gyermekágy: Petivel nagyjából úgy történt,ahogy Ági olyan szépen leírta,az első 3hétben szinte egész nap ágyban maradtunk,szagolgattam,simogattam,puszilgattam a manómat,volt időnk egymásra,a lányomnál ez már sajnos nem sikerült. :( Egyrészt nem nyáron volt,hogy anyum szabit tudott volna kivenni,másrészt nem akartam testvérféltékenységet,így a nagyra jobban kellett koncentráljak,mint a kicsire,aki az első időkben úgyis szinte csak aludt.A fáradtsággal teljesen egyetértek,rajtam most kezd kicsit elhatalmasodni,ezért is írok ritkábban,mert minden alvásidőt kihasználok,akkor bújunk össze a lányommal és nagyokat durmolunk. :P

Engem egyébként annyira nem kapott (még)el a kendő-láz,tökéletesen elégedett vagyok az MT-mel,de azért egy didy-t szívesen megsimogatnék :D (off:katt: végre talizunk pénteken éljen-éljen :D )

Megyel aludni,sziasztok:Jucus

KépKép
KépKép
Jucus
cassyo76
 
 


Kattix, én 17-én megyek Ágihoz.
Látom, jó sokan leszünk pénteken! Remélem, Vajk kilábal addig, nagyon elkapta egy taknyos-köhögős vírus...
Szerintem nagyon jó ötlet ez a kendő-könyvtár! Ha lesz felesleges vagy kevésbé használatban lévő hordozóm, én is be fogom dobni.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Orsi, masok is mehetnek meg penteken?
Mert pont ma hulyitettem be egy anyukat a jatszoteren, cipelne a hatan a fiat, de nem tudja miben. Szivesen jonne.
A MT tetszik neki a legjobban latatlanban.

Hoz valaki Livia fele MT-t penteken???
saara
 
 


Sára: nekem Lívia féle MT-m van,pénteken kipróbálható :wink:

KépKép
KépKép
Jucus
cassyo76
 
 


Orsi!
mi is mennénk Mikivel (rugalmas Lívia és erszény tőlem kölcsönbe vehető, ha vkit érdekel). lesz utána séta a kápolnához? mert a Szent Alvás miatt nem tudom, hogy magára a programra hogy tudunk odaérni, szerintem csak a végefelé
gale
 
 


No, szerintem a létszám lassan betelt... Csak azért, mert ennél többen nem tudunk kényelmesen beszélgetni, játszani. Igaz, hogy most kint is tudunk játszani a nagyobbakkal.
Sétát illetően: Kápolnához is lehet, bár előrebocsátom, az a HEGYEN van... Másik lehetőség a nagyjátszó Börs végén, a nagyfocipálya felett, esetleg oda is lehet utána menni, autóval visszük, aki gyalog jött. Utána meg onnan is ugyanolyan közlekedés van. De ezeket a kérdéseket ott is eldönthetjük!
Sáfrány, bevallom férfiasan, állati sokat gondolkoztam azon, mit is értenek library alatt, amíg rájöttem, hogy ez a klubot és a kendődepóját jelenti. Vagy valami ilyesmi...:-)

kamcsatka
 
 


Sziasztok,
a Porontyról találtam ide, már több oldalt visszaolvastam a hordozókról, nagyon lelkesek vagytok. :)
Egyelőre nem kendőt szeretnék, hanem egy Ergo (vagy ahhoz hasonló bármely más) hordozót, nincs valakinek egy eladó? Ha igen, akkor jelezze nekem itt vagy emailben aagicakukacindexponthu címre.
Előre is köszi és maradok továbbra is olvasgatni. :)
Ági
aagica
 
 


Sára, mi Verőcén lakunk, másfél éve költöztünk ide.
Netán építkeztek Gödön?


Hogy hány hónapos kortól lehet Ergót használni, azt így hónapra nem tudom, az van beleírva, hogy 7 kg-tól ill. szerintük kb. 4-6 hónapos kortól, attól függően, hogy mikor tartja stabilan a fejét (az újszülött szűkítő nélkül értve persze).

A szopispárna ötleteket köszönöm, azt hiszem, tényleg veszek egyet, mert tervezünk második babát is.

Viru
Kép
viru
 
 


Orsi/kamcsatka, itt meleg van, de hétvégén Erdélybe megyünk és ott a hegyek közt vacogós még az idő, elkel majd ránk a kabát.

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Megtaláltam a leírást, belinkelem, hátha érdekel még valakit:
http://www.magknits.com/Nov07/patterns/seaweed.htm

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Márti, kölcsön tudok adni egy polár hordozótakarót Kép

kamcsatka
 
 


Ja, és szia Ági! A Poronty már rég felbosszantott, de azért még néha elolvasom. Sületlenségeket írnak sokszor a cikkben is, nem is beszélve a kultúráltalan kommentektől. Régebben más volt a stílus, akkor szívesen olvastam.

kamcsatka
 
 


OFFViru, egy kedves barátnőm is Verőcén lakik. Egy egy év körüli kisfia van :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


kkriston
 
 


OFF Safrany, (ne haragudj, a keresztneved nem jut eszembe), sajnos én itt szinte senkit nem ismerek, nem is a faluban lakunk, hanem külterületen...

Viru
Kép
viru
 
 


Kriszti! 470 cm, 6-os méret. A szállítást megkérdeztem :-), kíváncsi vagyok, mennyiért megy el...

Gratulálok neked Irishez! Remélem minden rendben lesz a szállítással.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Ma voltunk kislegénnyel Áginál, úgy tűnik, sikerült megfejteni a laza kenguru titkát :-)

Baba nagyon jól viselte a hosszú utazgatást (hazafele még el is tévedtünk, sikerült ellenkező irányba menni a metróval...), és sokórás távollétet, úh. már nem aggódom a péntek miatt.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Köszi mindenkinek a rugalmas kendős hsz-kat. Az nem tart vissza, hogy rövid ideig jó, én kifejezetten pici babára gondoltam, 7 kilósat szövöttben sem vinnék már elöl.
És jó, hogy írtátok, hogy mindenkinek ennyire bevált, mert egyelőre még azon is gondolkodom, hogy kell-e nekünk ilyen, hiszen a Lana tökéletes az újszülötthöz is.
Az viszont vonzó benne, hogy ha jól értem, az ember felköti reggel, és szükség szerint ki-be pakolhatja a babót egész nap, nem zavar, nem lóg rajta akkor sem, ha nincs benne a baba. Ez így van?

Na majd ha egyszer beférünk a hordozós klubba, elmegyek tapizni. :)

Varrás: hát ahol én megfordulok, ott annyira nem értenek az anyagokhoz, hogy nem bízom bennük, hogy amire azt mondják, hogy tiszta pamut, az valóban az.

Oola: Rábcakapiak biotermesztők, a biopiacon is szoktak árulni. Ha érdekel, érdeklődj a környezettudatos topikban, emlékeim szerint Kannácska szervezte a pelyva-bulit.

Pindi
pindi
 
 


Köszi, Varda: én is megkérdeztem, de még nem irt....
Amúgy megvenném én is, tetszik. Csak ha Németo. van megadva egyedül célországnak, akkor biztos nem küldené el ide...A férjem nagy örömére :wink: .

Örülök, hogy javul a kötési technikátok! Azért ugye a pénteki autózás még áll? Megyek reggel értetek, de előtte persze telcsi!.. 8)

kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Pindi, csak nem visszariasztottalak? Addig még úgyis megtaknyosodik 1-2 páciens (persze csak laza hapcizós betegségre gondolok:-)), simán befértek, gyere, ha van kedved!!!

kamcsatka
 
 


Kriszti! Nem biztos, hogy nem küldi el. Öcséméknek is vadászok most, és eddig egy kívételével mindenki elküldte volna...van, aki elég magas áron, de volt jó áron küldés is. Csak ugyi a kendők mentek el az öcséméknek túl magas áron.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


És igen, szeretnénk csatlakozni hozzád pénteken :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Pindi, en a rugalmasat es a didyt is szinte egesznap magamon hagyom. praktikusnak tartom, h csak igazitani kell a kotest, ha berakom a babat, foleg a "nagy" miatt. azert neha kicsit utba van szopizasnak, ez foleg az elejen volt, mikor gyakrabban szopott a kicsilany. kulonben nem zavar, annyi, h a ferjem hazassagi anyakonyvvezetonek titulal neha :lol:
saara
 
 


anyakönyvvezető :lol:

KépKép
KépKép
safrany
 
 


SAARA:
[quote]a írta: ferjem hazassagi anyakonyvvezetonek titulal neha

Ez JÓÓÓÓÓ! :lol: :lol:

De én még nem is gondolkodtam ezen, hogy akár egész nap hordhatnám a kendőt...MOndjuk, ha nem zavar a mozgásban.... Azért kicsit lógós, nem? Főleg a didy. Amikor én felvettem, a szárak pl. mintha útban lettek volna . Meg a csomó.
Meglátjuk. Lehet, hogy egy Liviás rugalmasra benevezek. A csokibarna tetszik :).

Jó ötlet. Ha nem baj, még megkérdem: a szopit hogy csináljátok újszülöttel ill. kis csecsemővel? Mármint kendőben? Csak azért, mert 1 hós lesz DAni, amikor esküvőre leszünk hivatalosak és gondoltam, kendőben diszkrét lesz akár óránként is a cicizés. Csak én ilyen picivel még nem próbáltam. A nagyobbat könnyebb "hajtogatni", nyomorgatni, takargatni - de egy pár hetes babát???

Mik a tapasztalatok?

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Sziasztok. Én egy erdélyi anyuka vagyok, már egy ideje rendszeresen olvasom ezt a topikot, és gondoltam, hogy én is csatlakozom hozzátok. Itt nálunk, legalábbis az én városomban még nagyon gyerekcipőben jár a kendőben hordozás. Én is az internetről informálódtam és úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Kislányom most 4 hónapos, és már majdnem két hónapja naponta több órát hordozom, mindkettőnk nagy örömére. Egy barátnőmet is meggyőztem a kendő praktikus voltáról, úgyhogy már ketten vagyunk. :D
Mást nem láttam még a városban kendőt használni, ránk viszont úgy néznek mint az ufókra.
Szeretném népszerűsíteni a kendőt itt nálunk is, csak az a probléma, hogy hiába reklámozom bárkinek is, mert itt nem tud sehol kendőt vásárolni. Az interneten bukkantam rá a bobita expressz nevű boltra, ahonnan len kendőt lehet vásárolni jó áron. A barátnőm is ilyet vett. Az lenne a kérdésem, hogy nektek van-e tapasztalatotok ezzel a kendővel kapcsolatban? Lehet-e használni nagyobb gyerekkel is (1-2 évessel), vagy jobb a Nandu? Én egy házi készítésű kendőt használtam a közelmúltig, aztán meg kaptam ajándékba egy Storchenwiege Inka kendőt.
Szóval azt szeretném tudni, hogy melyik magyarországi kendő jobb, hogy akkor azt reklámozzam azoknak akiket érdekel.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett ez a hozzászólás és előre is köszönöm a segítségeteket.
kendõanyu
 
 


Szia Kendőanyu! A Bóbitás kendőt én még nem próbáltam, de a fórumozók tapasztalatai szerint nagyon vékony, nagyobb babánál vág. Ráadásul a honlapjukon rengeteg borzalmas, szakszerűtlen kötözés látható, úgyhogy ötleteket ne onnan merítsetek! ;)
Magyar kendő ezen kívül a szintén sokat szidott Kismamás (gyűrődős, és tudtommal ez sem jó szövésű) és a Nandu.

Nekem Nandum van, ennek a szövése megfelelő: ripszkötésű. Bővebben erről (és sok minden másról) itt olvashatsz : http://www.hordozo.hu/hordozokendo/milyet-vegyek/szoves

KépKép
livus
 
 


Szia Kezdő Anyuka! :)

Én nem ismerem ezt a bóbita kendőt, de sztem kicsit túl merev lehet, mivel lenvászonból van. Szerinted nem túl kemény és kevésbé simulékony? Amúgy pedig szép. És olcsó is. A nandu egyfokkal jobb talán, de ha nem akarnak sokat költeni a barátnőid, inkább maradjatok a beváltnál.

Nagyon szuper, hogy elkezdted a "behülyítést", talán egyre többen foganak kendőzni ott is. Nem hiszem, hogy a nagymamák, dédik sose hallottak még ilyen kendőről...Nekik még nem volt babakocsijuk, nem? Akkor hogy vitték a babákat? Csak úgy kézben? Biztos mesélnek, ha rákérdezel.
Szóval ha ufónak néznek is, hajrá!!!

Kriszti
kkriston
 
 


Sziasztok. Köszi a gyors válaszokat. A bóbita kendő szerintem is vékony és ezért gondoltam, hogy nagyobb babánál nem lenne megfelelő. Merevnek nem mondanám, kipróbáltam én is a 4 hónapos kislányommal és szépen rásimult. És igen, a kötözési útmutatójuk tényleg borzalmas. Az angol nyelvű fórumokon, oldalakon levő leírásokból, videókból tanulok inkább.
Nem tudom régebb hogyan lehetett. Gondolom főleg kézben hordozták a babákat. Az viszont előfordult, hogy roma asszonyok állították meg az utcán, és mondták, hogy rébebb ők is így hordták a gyerekeiket. Nem tudom miért szoktak le róla. Lehet "modernizálódtak". Az is előfordult már, hogy ismerősök felajánlották, hogy kölcsönadják a kengurujukat, azt gondolták, hogy azért hordom kendőben a lányom, mert nincs kengurum. Szóval vicces helyzetek vannak. De remélem sikerül itt is eloszlatni a ködöt, és pár éven belül már természetes lesz ha valaki kendőben hordja a gyerekét.
kendõanyu
 
 


Kriszti: a Bóbita lenes és vászonkötésű, a Nandu pamut és ripszkötésű. Szóval nem "egy fokkal jobb talán", hanem egyértelműen jobb. :) Arról nem is beszélve, hogy ha a Bóbitát nem lehet kényelmesen használni nagy gyerekkel, akkor egyáltalán nem olcsó, hiszen kénytelen lesz az illető másikat venni.

Persze vannak csodaszépgyönyörűilyenolyan kendők, de akkor is el kell ismerni, hogy a Nandu egy JÓ KENDŐ.

KépKép
livus
 
 


OKOK, jó kendő......De nekem nem az a kedvencem, ezt le kell szögeznem. Tudom, hogy milyen szövésű, a Bóbitát nem ismertem.
Tehát, ha van rá kereslet, a nandu valóban jobb választás.

A lényeg különben is az, hogy hordoznak, nem? :)

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti, log persze, de engem egyaltalan nem zavar (ilyen igenytelen lettem 2 gyerek utan :lol:). 6-os didymos, en olyan 175 cm korul vagyok azt hiszem, nem log veszesen. Ha szoptatok kicsomozom (csak 1 csomo marad), ez nem zavarja a babat sem. Utana csomo vissza, ha nem felejtem el. Annyi, h nem csak a polomat kell felhajtani szoptatasnal hanem a kendo szarat is. de inkabb ez, mint 15x megkotni naponta.

bobitaval kezdtem a kendos palyafutasomat. nem merev, mert "jo" vekony. Vincenel boldogan hasznaltuk egy felevig, csak az zavart, h nagyon gyurodik. aztan jott az ergo. akkor nem tudtam, h ilyen kulonbsegek vannak kendok kozott....
Kendoanyu, Nandum ugyan nincsen, de sztem is jobb, mint a bobita! csak joval vastagabb, arra keszulj!
pesten is elofordul, h furan neznek, ugyh elhiszem, h ufonak neznek titeket! :wink: azert altalaban pozitivak a reakciok, nem? (en inkabb ezt tapasztalom).

Tegnap beszelgettem egy nagymamaval a jatszon, orult nekunk, mondta, h regen az asszonyok kendoben vittek a babakat a mezore es, h milyen jo babanak es mamanak, h ilyen testkoezlben vannak, csak neztem! :)
saara
 
 


Saara, szóval azt mondod, nagyon jól bevált nektek ez a szopi-kendőzés? Csak azért, mert apa nehezen hiszi el, hogy egyáltalán használnám valamire (mivel TOmival nem sokat kendőztem). Igaz, a szopi vele jól ment a kendőben is...
De ugye ha már van egy nagyobb gyerek, akkor sokkal praktikusabb, ha magadon tudod tartani a kicsit? Legalábbis az elején. Lehet azért játszani a naggyal közben? Én már most sem ugrálok vele, nem hajolgatok meg nem görnyedek, akkor majd a kisöcsivel sem lesz olyan trauma neki, nem?
De igy viszont bent, a szobában is beválik, ugye? Ha meg messzire kell menni, akkor természetesen szupi lesz!

A háti hordás megkötése nekem nagyon könnyen megy, de az elöl-keresztezett, kenguru vagy egyéb első kötéseket még nem nagyon kisérleteztem ki. Mi sziinte csak elöl-x-et használtunk, de most biztos fogom váltogatni.
Nagyon készülök erre a hordozás-dologra.... :) Még majdnem 2 hónap, aztán belekezdünk.

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


kendőanyu, a www.hordozo.hu - nem csak a kendő anyagáról olvashatsz pontos, szakszerű, őszinte írásokat, de a kendőzés minden területéről. Természetesen márkák említése nélkül okosodsz belőle, de jelenlegi tudásom szerint az ott leírtaknak csak a Nandu felel meg az olcsóbb kategóriából. (van néhány nandu, ami "harmonikázik" használatnál, de ez lutri. Én öt éve aktívan Nanduzok, az enyém szerencsére nem harmonikás.)

A csodakendők közül (Lana, Didymos) meg már érzelmi alapon és nem a minőség miatt válogatnak a többi kendőanyuk. (Tudom, tudom, egyik vékonyabb, másik csíkosabb, harmadik selymesebb, de ezzel magunkat győzködjük, a kendők így is, úgy is teljesen jól használhatóak :) )

Csodakendő vagy nandu? :arrow: Mit engedhetsz meg magadnak, Mercedest vagy Zsigulit? A Zsiguli id tökéletesen megfelel, de azért a Merci jobb. Sokkal. 8)
banya
 
 


Mi a (ha van) lényegi különbség a hoppediz és a storchenwiege között? Elárulná valaki?

köszi :roll:
banya
 
 


sziasztok,

csodakendő vagy nandu témához: nekem van mindkettő, a csoda egy didy (indio). Őszintén szólva én nem érzek ég és föld tipusú különbséget közöttük. Mind a kettő jó és kész. Viszont a nandu olcsóbb. Sokkal.

o
orsko
 
 


Sziasztok!

Nekem Nandum van, és én nagyon szeretem. Soha semmi gondom nemvolt vele, úgyhogy én kicsit értetlenül állok a sok kritika előtt.

Viki
vikike77
 
 


OFF

Hu lanyok megint annyit irtatok, nem birok mindent elolvasni, de NO-bol valo küldessel kapcsolatban szerintem jobban megeri ugy kerdezni, hogy küldi-e DHL-el 8,60€-ert, maskepp van hogy 20€-t is kernek erte... Meg ha nem küldenek, akkor mi meg aprilis 14-ig itt leszünk, akkor lehet hozzank küldeni es en tovabb küldhetem (de azert az ugy nem lesz tul olcso :-( ).

ON
smzsgalf
 
 


Tegnap "tapizgattam" Nandu kendőt is a tanfolyamon (nem kötöttem magamra, majd legközelebb), nem tűnt rossznak :-)

A Lana nagyon finom puha, sűrűbb szövésűnek érződött a Didynél.

Saara, én mindig le- és felkötöm a kendőt, az elöl kereszt kb. 30 mp, aztán hopp bele a baba, a körülkötött kicsit több, viszont ott mindjárt benne van a baba, úgy igazgatom mindkettőt, hogy a baba már rajtam van.

Kriszti! A Wickelkreuztrage-t (elöl körülkötött) nagyon tudom ajánlani pici babával. Szuper stabil kötés. Te hogy/honnan tanultál kendőt kötni? Nekem egész jól bejön a Didy leírása.

Zsuzsa! Ha 20 eurót kér, akkor én eleve elfelejtem, és nem licitálok...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kriszti! Szopihoz, ha elöl keresztkötésbe teszed be a babát, akkor abból át tudod fektetni bölcsőbe (Kreuzwiege), abban jól lehet szoptatni.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Lányok! Melyik az a tibeti kötés? A neten, ha rákeresek, megtalálom a sima háti kötést is ilyen néven, meg a BWCC-t is....de ahogy itt olvastalak benneteket, ennek mindkettőtől különböznie kellene.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


KÖszi, Varda: mindig tudok meg újakat...
Pedig ezt az elölX-et sokat használtuk azelőtt is.
A WKT-t meg már gyakorolom baba nélkül. Egyelőre nem bonyi.
Rájöttem, hogy valszinű sima bölcsőtartást nem is nagyon fogok én használni, szóval tök felesleges lett volna egy 2-es méret. Köszi a tanácsokat :) !
Én amúgy a nandu leírásból tanultam a kötéseket, még 2 éve. De azokból csak 1-2 fajta jött be a gyakorlatban. ( Most megint szidom a nandut ? :oops: )
Ez a didy leírás jobb! Tényleg! Itt van egyből 3-4 féle póz, amit biztos fogok váltogatni. Remélem...

Off: Én most Ausztriából hozatok egy ebayes kendőt, 9,7 Euro lesz a küldés...Elég sok! De nem tudtam, hogy a DHL olcsóbb... Késő :( . Azért remélem, jövő hétre ideér.

Kriszti
kkriston
 
 


Kép

Varda: sztem ez a tibeti... És azt olvastam ,hogy hosszú ideig nem ajánlják, mert nem olyan kényelmes a gyereknek (vágja a lábát?) .

K
kkriston
 
 


Köszi mindenkinek a tanacsokat. A hordozo.hu-t ismerem, azzal kezdtem a dokumentálódást a témában.
Varda, itt egy link a tibeti kötéshez: http://www.mamatoto.org/Default.aspx?tabid=184
Tkp ugyanaz mint a sima háti kötés (a rucksack carry) csak úgy fejezed be, hogy elől átdugod a kendő végeit a vállpánton és elől kötöd meg a mellkason.
kendõanyu
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?