Új privát üzeneted érkezett!

Csibe, akkoriban "csak" Csernobil volt....eléggé emléxem arra is, ahogy mostunk mindent, anyu nem engedett suliba...
Vendég

mi az a variábilis cumi?

A NUK-é olyan mintha megnyomnád az aventet 2oldalról ujjal és úgy maradna laposan( a cumi része)

Kép
ndombi

nekem szerencsére dorka egyszer bukott életében (2 hónap alatt hahaha)

Kép
ndombi

Hát szerintem ezt a Csernobilt örökké nyögni fogjuk... :(
Őszintén megmondom, hogy én nagyon sok olyan bűnözőt, akit a pénzünkön tartanak börtönben inkább odaküldeném dolgozni, hogy foltozzák a szarkofágot... lehet hogy egy páran átgondolnák, hogy megöljék, megerőszakolják a gyerekeket...

Kép
Kép
Kép
konkri

Akkor a Nuk jobban hasonlít egy cicire, talán :roll:

Lafi,
én is úgy látom, hogy jobb gyerekkorunk volt, még akkor is, ha sokat nélkülöztünk, de más volt az értékrendünk is.
Sajnálom a tinilányom is, ülnek az msn előtt, ahelyett, hogy elmennének moziba, sétálni, akármi, csak személyes kapcsolat lenne...
Tegnap az osztálytalin parázs vita folyt a nevelésről, egyik anyuka azt mondta, ő kénytelen megvenni a márkás cuccokat a gyerekének, hogy ne közösítsék ki. Hála istennek az én gyerekeim jól elvannak márkátlanba is. Fiamat nem érdeklik a ruhák, lányom szerint legyen divatos, de nem számít milyen márka. Én egyedül a cipőkkel vagyok úgy, hogy abból igyekszem jót venni.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Hát igen... és elgondolkodom, hogy 10-20 éve mi nem volt még és mi nem volt 50-60 éve - szegény papák, a háborúba még dvdről, mobilról mit se tudtak... és félek, hogy ha időben és arányaiban így fejlődik a világ, akkor mi lesz velünk, ha mi leszünk mamák? már ha leszünk... és nem leszünk egy film szereplői, aki a környezetszennyezés miatt kénytalanek csatornában élni, mert nincs ózonpajzs, a tisza víz kincs...

Marina- jó vicc, kénytelen megvenni a márkás ruhát... valaki meg kénytelen enni adni a gyereknek. Hát tudod, ha a gyereket valóban kiközösítenék a ruhája miatt, és lenne rá lehetőségem, akkor inkább átiratnám máshova. De feltételezem, hogy inkább az anyuka volt felvágós - vagy nem jól gondolom?

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát, biztos megengedhette magának. Volt aki nagy mercivel jött a talira, csak lestünk mekkora különbségek vannak közöttünk és igen, volt aki azért nem jött el, mert sok volt a 2800 Ft. a vacsira nekik, mert hónap vége van :cry:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Az imént betévedtem egy blogba és egy ismerős kép fogadott: szégyenemre tegnapelőtt éjjel nem ébredtem fel Marcus egyik nyöszmörgésére, csak az apukája hallotta meg, de azt mondta hogy csak kettőt nyögött (éjjel nem igazán sír), gondolta megnézni és megfordítja, ahogy én szoktam... hát Marcus feje a rácsvédő párna mőgött volt... :) megnézte mi van a rácsvédő mögött :) Szegény kismanó. mondanom se kell utána jól felébredtem.
De az imént látott blog alapján, erre képes más baba is :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Marina: hát szerintem az ember két okból megy osztálytalálkozóra: nosztalgiázni a szép emlékeken vagy felvágni... ez utóbbi kellemetlen. én azt hiszem nem is megyek már többet. :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép Kép Kép

Nem tudom hogy vannak a meretek de picifiamra a 6 honapos babak ruhaja jo :lol:

Kép

Kép
marcsitita

lafead!
csak most olvastam a tegnapi írásod a 80 előtt születtekről, hát a szívemből szóltál!!!!!!
konkri!
én nem csak a bűnözőket küldeném csernobilba , hanem pl aki a tanárát bántja és nem érdemli, meg hogy a társadalom pénzén /próbálják/ tanítsák stb ....jó lehet ez 1 kicsit durva de akkor is felháborít, vagy legalább küldjék ezeket az egyedeket közmunkára és azokat taníttassák akik megérdemlik.
ujjszopósok!
nektek nem alszik többet a babátok? mert az én kisleányom mióta rátalált az ujjára 3-4 órákat alszik, este végig reggelig és megvagyok ijedve nincs-e valami baja

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

/meg vagyok ijedve/ ezt akartam írni hát sajnos a helyesírásom sose volt tökéletes, de most még rosszabb, mint volt :oops:

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Zsuzsa, nincs baja, ezt úgy hívják, örülj neki!
Vendég

Zsuzsa
Az en dragasagom is sokat alszik,vegig alussza az eszakat furdestol reggel fel7ig eszik utana meg fel11 ig,volt ra pelda hogy negyed 1 kor ebredt fel.

Kép

Kép
marcsitita

Lafi (és aki még próbálta:),
azt szeretném kérdezni,hogy amikor elkezdted Huninak az almát,hogy volt.Előbb csak a a leve,vagy pépes alma?És a levet is kanálból v cumisüvegből?
Hogy kezdted kanalaztatni?
Lassan ki akarom én is próbálni nála az almát,csak nem tudom h fogadja majd,mert amikor eszünk,ugy rábukik a cumisüvegre,alig lehet tőle elvenni és a kanál ugye nagyon más.
Előre látom a szobát evés után,minden tiszta paca :lol: De ezzel jár...
Ja és evés elején,vagy közbe probáljam kóstóltatni?

KépKép
pocok81

én lereszeltem az almát, az pépes de inkább lédús...kanálból mindenmt,hogy érezze,ez más...
kajcsi után adtam desszertnek,majd szép lassan főétkezés lett belőle...

kanál:
kanál csücskébe kis falai,nagggggyon mini, beledugom a szájába és szájpadlásán lehúzom,lényeg,h szájpadlásán legyen,hogy a nyelvével elérje.
Vendég

köszi :lol:
akkor italként se adtál csak almalét üvegből?

KépKép
pocok81

Hali!
Látom témánál vagyunk.. :D mi banán-almá kajoltunk ebédre, úgy kb 40 gr-o, utána 50 gr táp. Olyan jó kedve volt utána, öröm volt nézni. Viszont az oviból a hazafelé utat végig üvölötte. :evil: Valami történik a gyerekkel,mert megugrott az étvágya, most már a min.kaja a 120 gr. Tegnap vacsira 170-et evett.

Lafi: használjátok már az új tápot? Kíváncsi vagyok,hogy megdobja-e Hunorka súlyát?? Vagy azt már nem lehet elvárni a táptól??? :roll:
Vendég

még nem vettük meg, mert a réginek el kéne fogynia...
alma-banán, Huni is imádja

inni ,Pocok én főzihez adok levet...mivel annyira lédúsra reszel az az üveg, így azt adtam
Vendég

És milyen levet adsz neki?

KépKép
pocok81

mindent, almalé, narancslé, körtelé, zöldségekből: sütőtök , sárgarép, szval mindent amiből lét lehet facsarni....most már nestlés termékeket is...
Vendég

marcsitita!
te még szoptatod Adamot? Mert ezekkel az éjszakai végig alvásokkal ugye kimarad min 1 evés és érzem apad a tejem, és nap közben sem eszik olyan sokat , épp a sok alvástól és már azon gondolkodtam pótolom neki este tápszerrel, mert úgy tűnik este nem lakik jól

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Zsuzsa - nem tudod megmérni az evéseit? illetve Zsuzsi heti súly gyarapodását? nem biztos hogy apad a tejed, lehet hogy nagyobb adagot szív már. az nem baj ha kimarad evés, mert a napi 5 evés lesz egyébként is a norma: reggelli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi.

Csajok a nap csodái: Marcell ma 5-10 percet eljátszott egy pelussal, ezt meg tudja fogni, rágni, emelni... majd az est fénypontja két igazi kis rötyögés :)!!! Nem sima száj széthúzós mosolygós nevetés, hanem igazi megcsikizős rötyögés :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: az szuper! már a rötyögés! Emlékszem, Boti kereken 10 hetesen zenditett rá, de úgy, hogy vagy 1 percig folyamatosan kacagott, fel is sikerült venni! én bőgtem örömömben.

Zsombor néma üzemmódban nyomja még mindig, néha hallag hangot, de kizárólag a napocskának a forgón avagy a kutyának a játszószőnyegén.

Ma megvolt az oltás és meg sem nyikkant rá. A BCG-t újra kell majd oltani, nekünk semmi sem látszik még mindig.

Boti megkaptam az új ágyát és imádja és abszolúte nem érdekli, hogy Zsombi megkapta az ő régijét. Királyság!

Ja, Zsombor most 58 cm! Nem értem hogyan mérhették 60-nak, amikor ezek szerint olyan 54 cm-rel született meg! Vagy ma rosszul mérte a védőnő, nem tudom.

Marcsitita: kakik hogy mennek? Mi csak 3 naponta kakilunk de akkor irdatlan sokat. Valami csodás.

Zsuzsa: nekem éjjel is szopizik 2-3x Zsombor, persze mindig belelaszik és mégis mintha apadna a tejem . Nem tudom mennyieket eszik belőle, de nálunk tuti megint ugrás van mert pl ma délután 200ml tápit megevett egy slukkra, most este mindkét ciccből evett és elég szépen nyelt, sokakat és mégis megevett kb 100 ml tápit még utána. Nekem nagy segitség a táp mert igy ma le tudtunk menni a játszótérre kétszer is.

Kép
Kép
normajeane

a kéthós oltás megviseli a babákat?
Holnap megyünk.

Frászt hozta rám a gyerekorvos mert a múltkor a vizeletben volt egy mini coli és mondta,hogy már lecsengőben van. erre most meg mondja,hogy holnap ( a körzetihez megyünk az egy másik) ha megyünk oltásra figyeljünk,mert a colira rossz hatással lesz az oltás és antibioticumot kell adni.és reméli,hogy "oltható állapotban lesz dorka"
Mondom erre,hogy azt mondta 4 hete,hogy lecsengőben van a coli és nem kell antibiotikum akkor most minek mondja.Hogy a frászt kapjam ?És miért mondaná,hogy nincs oltható állapotban mikor semmi baja?

Szerintem coli egy kevés minden 2. emberben van nem?

Nekem egy évneb 4000000-szor kb.
de a gyerek az más.most itt stresszelek,pedig szerintem semmi.

Szerintetek dorka minek üvölt 80 ml táp elfogyasztása után? Mint a sakál...Ha lefektetem abbahagyja.Fáradt? Hasa nem fáj.

Ezt csinálja 3 napja.néha eszik 100-at és akkor üvölt.de abbahagyja.nem értem

Kép
ndombi

Ndombi, előfordulhat hogy megviseli, lehet hogy nem, lehet hogy igen...nem lehet előre tudni....borogasd a kis lábát, ahol kapta, minden pelusozás előtt hidegvizes borogatás, rajta hagyod...és este fürcsinél megelőzésképp sokáig fürdesd, hüljön ki kicsit a víz vele együtt!
és legyen kúp otthon, biztos ami biztos....

ha üvölt:
1. nem ízlik, milyen gyorsan eszi meg?
2. fáradt....
Vendég

Sziasztok
Adam mar reg ota sajna tapin el.Kaki hala az egnek megy mar magatol,minden este furdi utan,eves kozben :lol:

Kép

Kép
marcsitita

es en is most szeretnem elkezdeni az alma,repa pepet,vagy mivel lehet kezdeni.Mondjuk noverem kislany betoltotte a 3honapot mar nem kapott tapot,hanem tehen tejet.

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok, csak beköszönök, mi ma megyünk oltásra, meg Bencust beirítni a bölcsibe, sűrű napom lesz. Szofi még mindíg tündéri jó gyerek. :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

sajna nekünk is sűrű napunk lesz ma kapja a 3 hós oltást+ma állítják be a kengyelt is, előre sajnálom szegénykémet

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Lafi!

Kérdés: ha almát adok a gyereknek, akkor gondolom én, hogy fölösleges egyet lereszelni... vagy nem?
hogy csináljam? mennyit reszeljek le egyszerre és mit hogy csináljak? hűttő...?

Kép
Kép
Kép
konkri

Lafi, úgy csinálja,hogy esik-eszik egyszer csak elkapja a fejét és üvölteni kezd. a hasfájás kizárt. tuti. ha leteszem abbahagyja az üvöltést és aludni tér :) Ma reggel is miután a nyakába öntöttem fél üveg tápot,mert rosszul csavartam be fél 6-kor :lol: átöltöztettem és szidtam magam mint a bokrot,hogy felébresztettem és vége az éjszakának evett 40! ml-t, üvölteni kezdett nagyon.Fogtam visszaraktam az ágyba és aludt még 3 órát.
Érthetetlen. most mondjuk evett 120 mlt.(anyatej.sajnos már 2 nap van összesen ennyi)

de tegnap este fél 3-tól este 8-ig nem evett semmit amikor is lefürdettem evett 80-at, üvöltött-letettem aludni. aztán 2 óra múlva álmában megetttem 140 ml. Álmában eszik.

Lehet,hogy megutálta ezt a tápot?bár a teánál is ezt csinálja.

Beteg nem lehet ,ugye? Ti mit gondoltok erről a coli-s írásomról?

Kép
ndombi

Ndombi: te is tanultad... de én nem hiszem, hogy colis lenne a gyerek... szerinted honnan kaphatta el? nem tudom. de én nem akarnám elhinni. Te?

Kép
Kép
Kép
konkri

Ndombi, még az is lehet, hogy nem teszik, ahogy fogod...mi 2 hete csak pihenőszékben vagy etetőszékben 3/4 döntéssel vagy hordozóban eszünk...nem értettem miért üvölt, aztán beraktam a hordozóban vigyorgott és zabált....

coli:passz

Konkri, én egyet lereszelek, és amit meghagy, megeszem....nekem sem árt a vitamin... :lol:
Vendég

sziasztok!
most jöttünk meg a dokitól és nagyon ajánlgatta a ROTA elleni védőoltást,szerintetekkell? ti mit hallottatok róla? sokan ezt jó üzletnek tartják. + 2 hét alatt 30dkg híztunk , ami kevés 2 hét múlva kontroll,
az a bajom, hogy a leányka sokat alszik, nem 1 vérmesen nagy evő, most is átalussza az evését és nem tudom ilyenkor ébresszem vagy hagyjam aludni?

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

zsuzsa, mi beadattuk a rotát...nem rossz ez a hízás anyatejesnél...
Vendég

Sziasztok!
Hát én a 80as évekhez nem tudok hozzászólni. 86ban születtem, szóval még javában baba voltam akkor. Csernobil idején születni...marha jó! :?

Oltás: hát Lili manó egész jól viselte. Amikor beleszúrták a tűt csak nézett nagy szemekkel, hogy mi a francot csinálnak vele, aztán mikor a doki elkezdte befecskendezni az anyagot, akkor lebiggyedt a pioci szája és elkezdett sírni. Apja oda se nézett. Utána gyorsan felvette. :lol: De beletettük a babakocsiba meg már aludt is. Nem is volt nyűgi. Pedig éjjel belázasodott picit, de kapott kúpot. evett és aludt tovább. Viszont a hülye frontok rohadtul megviselik. Akkor nem lehet vele bírni.

Ma éjjel én is 2x kapartam össze a kiságy végéből. Már a rácsvádőhöz nyota a fejét és azért üvöltött mert nem tudott tovább mászni. :roll:

Kép
móni86

Hahó,sziasztok!

Lafi,jó volt olvasni ezt a történetet.Milyen igaz...És tök jó,eszembe jutott a gyerekkorom.:):) Köszike.

Én totál úgy érzem,hogy nem elég a tejem,de Hédi hatalmasat nőtt...már közel járunk az 5 kilóhoz...9-én lesz tanácsadás,kiváncsi leszek a súlyra.
Még mindig próbálom a csakcici módszert,remélem sikerül 5-6 hónapig kihúzni.3-4 óránként kajál,néha kér másfél-2 órára is,de akkor csak pár percet szopizik.Cumit nem fogadja el és ha épp nem alszik,akkor sír,nyafog vagy cipeljük. :lol: Nyugisan 10-15 percig van el...igényli a társaságot eléggé.

Hoztam képeket.:)

Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

LEGO: :D :D :D :D NAGGGGGON JJÓÓÓÓÓÓ
Vendég

Csajok mit csinaljk ezzel a gyerekkel ejjel nem kelfel enni de napkozben alig birom kihuzni,hogy 1 es fel orat kibirjon.Es hat persze utana jon a hanyas

Kép

Kép
marcsitita

ujjszopás? cumi? nekünk az ujjszopás sokat segített , mert megnyugtatja magát , ezért /?/mondjuk már túlságosan keveszer eszik, én meg ezen izgulok :roll:

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Marcsi, mi sem kelünk fel éjjel már...nappal mi sem alszunk...cumit tudom ajánlani...

Lego!!!!Micsoda talp!!!!!!!!
Vendég

NDOMBI!!!: Boti fiam ugyanezt csinálta! Tanácsaim: 1. Próbálj meg ne idegeskedni és elkeseredni (ha-ha-ha). 2. Nekem kizárólag félálomban evett jól, igy éjjel 11-kor és hajnali 3-kor etettem legsikeresebben. Ekkor drukkoltam, hogy ne ébredjen fel nagyon mert akkor azonnal kikérte magának a kajáltatást 3. MÉg megpróbálhatod, hogy óránként-másfél óránként kinálod. Én a tápot 2x simán újramelegitettem, nem lett tőle baja. 4. A kevés kaja folyományaképpen a hizása mindig minimális lesz, de ez nem baj ha nem beteg a gyerek. 5. Ne engedd, hogy étvágyjavitot adjon a doki.

Lego: talpas kép versenyképes!!! ÁÁÁllati jó!

Marcsitita: kakinak örülök, tápinak kevésbé. EGyáltalán nem teszed már mellre? Én is kiegészitek, sztem olyan 50-50% lehet most az arány nálunk.

Oltás nekünk is megvolt tegnap, semmi gond nem volt , nem sirt meg este talán hőemije lehetett, de nem szadiztam méréssel, reggelre meg nem volt meleg egyáltalán. Ma voltnk csipőzni, egész alapos volt a nő, csipő oké de a bal talpát tornáztatnom kell mert picit befelé fordul. Meg azt mondta tegyem sokat hasra. Mondom, sokat van hason, alszik :). Ma próbáltam ráenni, hogy emelgesse többet a fejét, eléggé nem értett egyet :).

Kép
Kép
normajeane

norma: nekünk is előírta a doki 3*10perc hason fekvést, és azt mondta, hogy akkor is hagyjam hason ha sír, SŐT mert akkor fog erősödni

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Zsuzsa: Zsombor szeret hason lenni, az okés, csak éppen nem emelgeti a fejét, hanem szépen lerakja , megkeresi az ujját és boldogan szopizva elaltatja magát. Amúgy nem érdekel igazán mert megnéztem és Botondom 12 hetesen kezdte el tartani a fejét és lám, pöpec kis hapsi lett belőle. Nem lóverseny ez, ha komoly tónusgond nincsen - márpedig nálunk erről szó nincs - akkor sztem nem kell erőltetni. A sírástól meg nem fog erősödni, max ha emeli közben a fejét. Ha fekve sir attól a nyaka nem dolgozik.

Kép
Kép
normajeane

Lego,
Hű mekkora már Hédi :D Szépek a kiscsajok :wink:
Vendég

Gratula Zsuzsinak a 3 hónaphoz!

Lafi, most elkesrítettél, hogy Huni nem alszik napközben... de vígasztaom magam azzal, hogy ez biztos neki is egy ilyen nem alvós korszaka van. Ugye? :wink: mert a szlogenem: az ovisok is alszanak ebéd után :), ma kapott Marcell almát, szegénykém úgy nézett rám, mikor nem adtam neki :( és ma tök sokat aludt... holnap tuti nem fog :) ebbe fogadni mernék. viszont így este 5 körül volt fél óra sírásunk (új szokás hogy üvölt a pelenkázón), aztán szopi közben alvás, majd tök jót játszottunk :) sikerült megint megrötyögtetnem. de a rötyögtetés mindig csuklással végződik :) szegénykém. aztán vacsi közben megint bealudt, majd mire megfürödtem nagy huncut vigyorral vártak az apjával a szobaajtóba, hogy hát valaki még enne... :)
Lafi: és akkor mit, hogy csináltok egész nap? főzés, mosás, takarítás, játék?

Wow, végre Legó! a tappancsos kép tényleg állat! És hogy hasonlít a két kiscsaj! a szemeik, szájjaik...

Ezek a kéthós oltások elég simának tűnnek...

azt hiszem teszek fel én is képet...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri:
napirend

6,30 40 ml anyatej
11,00 ébredés
játszószőnyegen elvan,
12,00 bealszik a játszószőnyegen egy félórát
13,30 kaja
14,00 alvás
15,00 játszószőnyeg,
séta
17,00 és 18,00 között gyümi attól függ, mikor éhes
játszószőnyeg, néha bealszik
19,00 fürcsi
elfárad a fürcsiben mert már úszóelőkészítőt csinálunk és az fárasztó
alvás 21ig emiatt
vacsi 21,00
alvás 6,30-ig

szóval alszik ő délután de nagyon keveset, fél órákat...kaja után mindig alszik 3/4 órát kb, játszószőnyegen meg félórákat bealszik...
ő elvan a játszószőnyegen....fürcsi előtt heti 1x masszírozás...

én közben meg tanulok.....
Vendég

naaaaaaaaaagyon jó napirend Lafi!
Jó tanulást!

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép