Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A múlt heti rohangálás után sikerült végre gép elé ülnöm. Sajnos még nem tudtam mindent végig olvasni, mert nagyon sokat írtatok... :lol: de igyekszem

Gabi! Neked nagyon sok kitartást és erőt kívánok! Sokat gondoltam, gondolok Rád!

Végre kedden mi is túlestünk a genetikai UH-n. Úgy néz ki, hogy mi a lányos csapatot fogjuk erősíteni. Azt mondta a orvosom, miután jól megvizslatta, hogy férfiasság jelét nem látja.. :lol:
Szuszu kérlek írd be Zsebit is a táblázatba... Réka nevet kapja majd. Amúgy a kezdetektől kislányt éreztünk a Párommal.
Ráadásul most egy héttel idősebnek néz ki a mért adatok szerint..., így most aug. 7-re várjuk... (Bár azt mondják, hogy számolás alapján kell várni...)
Nálunk a következő adatokat mérték:
BPD: 48mm
HC: 176mm
AC: 154mm
FL: 37mm
Becsült súly 389g

Akkor kaptam kézhez az AFP eredményemet is, ami jó lett. Így most megnyugodtunk!

Kép

Dorka
dorkak
 
 


Szia Mecsi!

A névvel most mi is gondban vagyunk! A Janina az eredeti elképzelés, de eddig akinek mondtam, mindenki azt mondta, hogy csúfolni fogják, így kicsit elkeseredve nem is tetszik annyira! Szóba jött a Zorka, de az apának nem a kedvence. Apa kedvence a Lilien, ami nekem is tetszik, de én annyira beleszerettem a Zorkába, hogy már mondhatnak bármit, nekem az a favorit.

Rita

Kép
rituspoc
 
 


Rituspoc!

Ha nagyon tetszik a név, sztem ne tegyél le róla ;) Nekem az Enéh a csúcs már nagyon régóta. Az első 2 lányomnak pont olyan okból nem adtam ezt a nevet, mert mindenki ki volt akadva. Mostanra gyűjtöttem össze a merszem, hogy ha lány lesz, akkor ez lesz a neve és punktum :)
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Annyira jó volt a börze. Felucával mentünk ki (és nem tudom magamban tartani, az egyik hugának megszületett a kisfia, ZSombor, pénteken)
Szóval neki is vettünk rugit, mert 50-es lett a babó, ami kész őrület, annyira nem lehet kapni ilyen pici cuccot.

Képeket most nem tudok feltenni, de majd megoldom.
Vettem textilpelust, meg én is egy nagy ágynemű szettet. Igaz, ez nem volt olyan drága, mert nem egyedi, de nagyon beleszerettem.Egyben adták: fejvédő, kis lapos párna, baldachin, külső négy zsebes kis tartóka,szopipárna kétféle huzattal + találtam hozzá megfelelő drapp gumis lepedőt is. Elhoztam az egyetlen mintát, ami tetszett és nagyon örültem neki!!Drapp színű, macis, kis sárga színnel, de pont olyan semleges amit szerettem volna.
Vettem még két rugit is!Meg egy kismamafelsőt, nagyon szép, hímzett.

Mecsi, bátyámék első fia is Áron. Sztem csodálatos név!!

Zsófi!

Szigetszentmiklóson és környékén egyszerűen nem lehet kismamatornát találni. Én 2 hónapja keresek,állítólag volt Halásztelken az egészség házban, de már onnan is leszedték a hirdetést.
:cry:

Columbine: Én is beleszerettem a lengyel márkákba. Oldalt a wc közelében voltak? Mert ott kétféle típus volt: herry és hawk.
A herry 40 és hozzá a kiegészítők még 10 a hawk összesen 60, de abban minden benne van már.
Annyira beleszerettem. Mondjuk nem túl könnyű, legalábbis a hawk 3 kilóval több, de masszívabb.Van lábtartója, jó széles és egy olyan billentő hátul, amivel könnyen irányban lehet tenni. Ez pótolja a bolygó kerekeket. Ott volt a gyár tulajdonosa is, és az itteni forgalmazóval mondták, hogy annyi panasz érkezett a bolygós kerekek miatt, hogy azért ezt találták ki.
Szuper, széles kényelmes.
Te hova mész érte? Mármint hol a bolt?
Nem a Könyves Kálmán körúton? Mert én oda megyek azért amit kinéztem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


JAj, és még egy-két dolog:
Annyira aranyos pocakotok van!! Nagyon tetszik mindegyik kép.
Barbi, a kisfiad nagyon helyes legényke!

Szia Gira, üdv közöttünk!

Sniky, a beöntéstől én sem tartok annyira. Nekem már egyéb okból csinálták és nem volt vészes. Még vacilálok rajta, mert a szülés közben rohangászni, vagy cserélgetni a lepedőt......hát gondolom az sem egy leányálom se nekem se a szülésznőnek.

Mecsi, mesélj még a Praxisról, mert nagyon vacilálok...... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Columbine segítségével, itt vannak a pocakos képeim!
Köszönöm szépen még egyszer!

Rita Kép pocakos2

Kép pocakos

Kép
rituspoc
 
 


Szia Apróka!

A babakocsis a büfétől még hátrébb volt, a "babakocsi soron". Ez egy totál új márka állítólag, azt mondja a fazon, hogy két napja hozták be az országba, valami S betűs, nagyon bánom, hogy nem írtam fel.
Meg fogom mutatni, ahogy hozzájutunk! Ez annyiból jobb, mint a Hawk és társai, hogy könnyebb szerintem, én is végignéztem a kínálatot és nekem ez volt a fő-fő szempont.
Ezek nagykereskedők voltak, nem árulnak boltban, nyíregyháziak, és valami bolt van Dabason, ahova ők szállítanak és oda kell majd menni a kocsiért, azt mondták, hogy boltban jóval drágább lesz, de lehet hogy csak azért mondta, hogy felvágjon vele. Kiderül, ahogy hívnak, hogy megérkezett, elhozzuk és elmesélem majd.

KépKép
columbine
 
 


Ritus, örülök, hogy segíthettem.
Nagyon dögös pocak :)

KépKép
columbine
 
 


Ha érdekel titeket a fújható gumikerekü babakocsi, persze ez sajnos drágább 78.000 (sportkocsi, mózeskosár, hordozó), akkor nézzétek meg a www.symbiozis.hu-t. Itt amit mi néztünk az a babypoin V3
Ezek a kocsik könnyűek voltak, nekem is fontos, mert cipelhetem 2 emeletet

Rita

Kép
rituspoc
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem semmi, hogy micsoda vásárlásokat csaptatok. Én is kimentem a börzére, igaz csak a legvégére, mert nem nagyon bírom a tömeget, de egyszerűen képtelen voltam még bármit is venni. Az is igaz, hogy én majdnem mindent kapni fogok, mert az összes barátnőmnek kisfia van, kivétel nélkül, szóval igazából csak egy légzésfigyelőre kell majd beruháznom, meg apróságokra. Szóval én még nem tudok vásárolni, mert még a gyerekszoba sincsen kész, szóval nem is tudom, hogy mi hogy lesz.
Nekem jó ez a kávézó is, és megpróbálok 5-re odaérni.

szuszu
 
 


Lehet ennél a kávézónál parkolni? Ha igen, akkor nekem jó!

Kép
rituspoc
 
 


Nekem meg mindegy,hogy hol,csak tudjam már,mert nekem is szerveznem kell az odajutásomat.... :wink:

binyek
 
 


Tényleg csini egy pocak :-)

Ha nem tudsz ott parkolni kis utcákban, akkor legfeljebb megállsz a Villányi úton a legvégén és kb 2 perc sétával keresztülszeled a Feneketlen tavat. És már ott is vagy!
Ugye?
Legalábbis ahogy néztem a címet én így terveztem el.
Nekem is jó, bár lehet, hogy csak 6 felé érkezem. De megpróbálok sietni.

Columbine, tudom, hogy melyiket nézted!!
Igen, azok nekem is nagyon tetszettek!Bár ha jól emlékszem akkor talán csak egyfajta volt amihez járt a hordozó, a többinél külön kell venni.
Nekem annyira nem szempont hogy könnyű legyen, ezért szavazok a HAWK-ra. kleresztanyám is azt mondta, hogyha nem városban élne, tuti békebeli korú nagy hajót venne, mert annyira kényelmesek. Na, ez jó nagy, kényelmes, de még mindig lapra csukható és azért annyira nem vészes.Csak a kocsiba tételkor kell emelnem, azt meg kibírom.
MOst van olyan dupla rugózású, hogy csak na. Párom meglátta, persze szórólapon, egy elég rémes bugyirózsaszín árnyalat van feltéve. Rögtön lereagálta a lényeget: "Ilyet nem veszünk, csúnya a színe" :lol: :lol:
Majd előkerítem a kisbolt címét, mert tényleg nagyon jó áron adják.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Na én vettem a bátorságot és lefoglaltam, mert a környező utcákban lehet parkolni és nem dohányzó. Tehát:

TALÁLKOZÓ:
Április 4. péntek 17h, Tranzit Café 1114 Bukarest u. - volt Volánbusz pu. (a Kosztolányinál).


Ha bármi ellenvetés van, szóljatok, és változtatunk.

KépKép
columbine
 
 


Tudom, rémesen rámjött a pötyöghetnék, de a szombat reggeli akciót el kell mesélnem:
Ugyanis páromnak szombat reggel esett le úgy igazán hogy babája lesz, akit nemcsak úgy haza kell majd hozni a kórházból, hanem egyéb teeendők is vannak. Ettől olyan rémült fejet vágott szegénykém, mint egy újszülött nyuszi. :)
Ugyanis szombat reggel ültem le, hogy a 4 féle babakelengye lista alapján megszerkesszem a sajátomat, kis megjegyzésekkel ellátva. Aztán többféle színnel kuhúztam aszerint, hogy mi kell nagyon, mi az ami kell, de ráér és mit kapunk. MAjd átvittem hozzá. A reakciót fel kellett volna vennem:
Kb egyenként akart lebeszélni mindenről. Minek pelenkázó, babakocsi nélkül is simán elleszünk ha ennyi.......)
Annyira aranyos volt az egész jelenet, mint egy kabaréműsorszám.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Rituspoc!

Mi is Babypoint V3 kocsit vettunk - mi a XVIII.keruletben vettuk, most akcios - 46.900 Ft volt a sportkocsi + a mozes es 11.900 Ft a hordozo hozza - igy osszesen 58.800 Ft. LEhet hozza kapni pelenkazotaskat (4500 Ft) es esovedot is (3500 Ft). Itt van a honlapjuk: www.pandababahaz.hu

Nekem tetszik a kocsi, viszonylag konnyu, de stabil, nagyon jol fordul - remelem hasznalat kozben is bevalik :)

Ebben a boltban egyebkent cseh es lengyel kocsi vannak - hasonlo aron mindegyik - erdemes megnezni, hazhozszallitast is vallalnak.

Talalkozo - tolunk a Kosztolanyi ter nagyon messzire van - en 5-ig dolgozom - nem tudom mikorra ernek oda. Biztos, hogy ez a vegleges hely? :( Ha igen, megprobalom megoldani - de nem tudom mikorra ernek oda.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy a most péntek jó nekem is a találkozóra, pénteken elvileg korábban végzek, és mivel Budán dolgozom, 5-re oda is tudok érni. Remélem most nem jön közbe semmi túlóra.

Múlt héten mi is csináltunk pocakos fotót, este felrakom otthonról (ha megy majd a net, mobil betárcsázással nyomulok).

Múlt héten végre jól kipihentük magunkat, és Picike is elkezdett rugdalni, már férjuram is érezte, mikor a pocakomra tette a kezét. :D

Mi még semmit nem vettünk, úgy tervezem, hogy majd júliusban, akkor maradok otthon, és lesz időm. Sajnos mivel mind a családban, mind a barátoknál nem született mostanában baba (egyik barátnőm áprilisban fog szülni), mi mindent meg kell hogy vegyünk, semmit nem fogunk kapni. De majd tőlünk öröklik mások. :)

A mellbimbóm nekem is elég érzékeny időnként, és kicsit sötétedett is, de nekem inkább az a bajom, hogy ki van száradva, egyfolytában níveával kell kenni. És már egy melltartómat sem tudom hordani, már a 2. hónapban kellett újakat venni. Viszont amit találtam a Triumphnál (kifejezetten várandósoknak), az strech, és bizonyos határok között követi a méret növekedést, azóta se kellett lecserélnem.

Itt napos idő van, remélem nálatok is. :D

Beus

Kép
félhold
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a pocakos képek! Mindenki szépen gömbölyödik már! :lol:

Remélem én is oda tudok érni pénteken, és remélem, hogy tudok is maradni legalább egy órát... Nálunk még mindig rohanós időszak van.

Jók a cuccok Ági!

Együttérzek veled Szuszu! Én börzézni se mentem ki, most még biztos nem vettünk volna semmit. Tegnap viszont látogattunk gyerekes ismerősöket, és tök jó, mert nagyon sok mindent meg fogunk kapni. Jóformán nálunk is csak a légzésfigyelő-bébiőrzőt kell mad megvenni. Meg persze a bababútort.
Mi tuti kapunk babakocsit, sterilizálót, babarucikat, pihenőszéket, ha kell külön autósülést, és ha nem idegenkedek tőle, akkor mellszívót is.
A párom unokatesója azt mondta, neki az AVent kézi mellszívó sokkal jobban bevált, mint az elektromos. SOkkal többet tudott a kézivel kiszívni. De azt mondta vhol próbált más típusokat is, azok nem váltak be...

panna1
 
 


Sziasztok
Gratulálok a börzéseknek, hogy vállalták a tömeget, főleg akik sikerrel jártak és bevásároltak. Én nem bírom a tömeget, egy egyszerű piaci bevásárlástól is falra mászom :? .

De nagyo nagyon megtetszet a Columbine által vásárolt ágynemű, azt hiszem beruházok egy olyat én is :D . Igaz maradt a nagyfiútól, de azok majd váltók lesznek. Még semmit nem vásároltam, hiszen a testvértől marad sok minden, de szándékomban áll beruházni pár új dolgot. Azért mégse csak a kinőtt tesó ruhákban legyen, de hát könnyebb helyzetben vagyok mint az első babások, az igaz, mert anyagilag azért a családi kasszát megviseli.

Lanyané: kösz az infót, akkor kihagyom ezt a típusú barnulást. Heti 1 szolin gondolkodom, de tartok attól, hogy árt a pocaklakónak. Na majd utána nézek.

Gira
Otthonszülés gondolata??!! :roll: Háááát bátor, merész, meg bevállalós vagy. Én egy „kicsit” ellene vagyok, de remélem a véleményemért nem haragszol meg :wink: . Azt viszont nem értem, hogy ha az utóbbi időben a klinikán minden gyerek fertőzést kap, akkor nem lehet ez ügyben tenni valamit? gondolom, erről a kezelések során papírt is kapnak a szülők.

Tali: ha nem jön semmi közbe akkor ott leszek, Rita készülj egy hosszú utazásra, mert nem lesz egyszerű a városon átverekedni magunkat :D .

Aproka: :lol: hát igen, apukák lesznek, de azért mégis pasik. Emlékszem anno a bevásárlások során volt egy két dolog, amiről le akart beszélni, sikertelenül. Majd kérdeztem a véleményét, erre ő: miért? számit valamit? úgyis te döntesz.
Később lesz még érdekesebb is. Pl etetés: Márk 8 hónapos volt, nekem fontos előadásra kellett menni, így apával ebédelt a gyerköc . Hívom a szünetben mint aggódó anyuka, hogy minden rendben van-e és mennyit evett az ételből. Válasz: az étel 15-20%-át ette meg! :shock: :shock: :shock: Így válaszol egy mérnök végzettségű ember. Erre én megkérdeztem: és a pelus hány százalékát kakilta le? Szóval készüljetek első kisbabások, mert nem egy gyerekkel, hanem kettővel (vagy persze hárommal) lesz gazdagabb a család :wink: .
üdv
Marcsi
Vendég
 


Marcsi!

Nekem is vannak ilyen érzéseim, hogy attól, hogy a férjem apuka lesz, még ugyanúgy megmarad a "gyerekes" része... De hát ezt is szeretem benne, remélem akkor sem fog idegesíteni, amikor kipottyan a gyerkőc, és erre kell majd összpontosítani, és kissé háttérbe szorulnak a az ő igényei...

panna1
 
 


Mazska!

Merre felé dolgozol?
Én pénteken 3-ig dolgozom, és így hamarabb érnék a talira mint 5, ezért hazaugrom előtte anyuékhoz (kispest) és nekem jó ha lőrinc felé megyek. Mehetünk együtt ha gondolod, és hazafelé is jó arra, ki tudlak tenni!

A babakocsit infót köszi! Nem tudod meddig van ott akcióban, mert nem akatuk most megvenni, de ha ennyivel olcsóbb meggondoljuk. Úgy voltunk vele, hogy majd júli körül vesszük meg.

Rita

Kép
rituspoc
 
 


Mellszívó
Nekem AVENT típusú van és bevált. Szerintem a gépinek a hangja nagyobb mint a teljesítménye, nem beszélve arról, hogy a kézit úgy pumpálod ahogy neked kényelmes.
Ha meg éjszaka bedurran a melled, a gyerek meg csak egyik melledet üríti ki, akkor szopizás után csendben és kényelmesen pumpálgatsz, de volt amikor egyik mellemen a picúr, a másikat meg fejtem, de képzeljétek ha egy gépi hanggal próbálom mindezt, oda a meghitt csendes szopizás. Nem beszélve arról, hogy sokkal mellkímélőbb a kézi mert te irányítasz.
Ja és csak ajánlani tudom, hogy a csecsemőnek való, legkisebb méretű mellbimbóvédőt (Avent az is) vigyetek magatokkal a korházba, nem biztos, hogy kell de jó ha van, és azt a csecsemősök fertőtlenítik, ha szükség van rá.

Amúgy ha nem vagyok tolakodó, adnék egy tanácsot, amit úgymond „nagyanyáink” is alkalmaztak és nekem bevált, 13 hónapig szoptattam, és nem voltak kisebesedve a mellbimbók, ami elég gyakori a szoptatás kezdetekor.
Felkészíteni a szoptatásra a mellbimbókat: fürdéskor jól átdörzsölni a mellbimbót valami durvább, érdesebb szivaccsal, eleinte nem kellemes de hozzászokik az ember lánya.

Persze első három nap után nálam is jelentkezett némi kellemetlenség, mert ha jó étkű a gyerek akkor nem kímél még akkor sem ha már semmi nincs, na ilyenkor nevettünk a szobatársakkal, hogy a kis vérszívók. És ez olykor így is volt egyes anyukánál, mert hiába volt seb, akkor is szoptatni kellett.
Marcsi
Vendég
 


Mazska!

Felhívtam a boltot és van még pár darab, úgyhogy megvesszük mi is! DE jó ez a fórum, így spóroltunk 20.000 forintot. :)

Köszönöm!

Rita

Kép
rituspoc
 
 


Én is megnéztem a V3-t, de nekem csak egy olyan fajtát hoz be, ami Coneco. Ez ugyanaz?

Azt hiszem, először én is egy kézire fogok beruházni (mellszívó) mert az elektromos tényleg eléggé drága.

Azért nagyon irigykedem a sok öröklődő cuccra, mert tényleg nem kispálya, amennyi dolgot meg kell venni.
Párom is úgy gondolta, hogy majd a kapott pelenkázófeltétet feltesszük az ő kiskomódjára és kész is a bababútor. Amikor megkérdeztem hogy hova tesszük a babaholmikat, mert egy talpalatnyi üres hely sincs egyik szekrényünkben sem, egy perc gondolkozás után kibökte, hogy majd polcokra. :lol:
Igen, minden ruhát, pelenkát, sőt talán még a gyereket is, minek is a babaágy... :lol:
Azért én teljesen meg tudok veszni ezért a nyugiért, amilyen állapotban van. Lehet, hogy a szakma "bűne", de abszolút nincs semmi amin zavartatná magát. Úgy irigylem!!!Én meg hajtépve rohangászom, hogy minden meglegyen a nagy napra.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Aprooka!

Azt hiszem ugyan az, elvileg 5 db-t ad ki belőle! Coneco-n belül van a v3

Kép
rituspoc
 
 


ez az aminek alul olyan nem hagyományos a lábtartója? Tehát nem széles műanyag, hanem olyan felfelé hajló?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Jól van!Izgultam,hogy korai a babakocsi vétel,de látom,hogy mindenki "bezsongott"! :lol: :lol:

Csajok,nektek a dokitok nem lesz szabadságon,amikor szültök?Mert augusztusban nem túl sok nőgyógyász dolgozik...Gondoltatok már erre?

Voltam ma dokinál az orrvérzésem és dugulásom miatt.Mondtam neki,hogy tudom,hogy terhességi tünet,de én akkor is megőrülök tőle!Megnézett és kiderült,hogy fekély van az orromban.Ki volt akadva,hogy miért nem jöttem elöbb,akkor nem terjedt volna így el. :cry: Csak azért írom le,mert múltkor már valakivel beszéltük itt a fórumon ezt a dolgot és ezek szerint nem árt megnézetni,mert "elfajulhat" ez a terhességi tünet! :roll:

binyek
 
 


Szia Binyek!

Én voltam az orrvérzéses, de nekem szerencsére már elmúlt. Azért köszönöm, hogy figyelmeztetsz. Mennyi nyavalya van, ami miatt aggódni kell!!!
Én a 23. hetet taposom, de az orvos még egyszer sem vizsgált meg...úgy...
Csütörtökön megyek és megkérem... Idétlen helyzet, hogy nekem kell erre megkérnem, de túl a félidőn már kiváncsi vagyok, hogy rendben van-e minden.
bende
 
 


Apróka!
A coneco V3- ról azt írják, hogy a lábtartója több fokozatban állítható.
bende
 
 


Marcsi! Az ismerősöm is kb ugyanezeket mondta a mellszívóról, mint te :)
Az Avent kézijét annyival mondta jobbnak a többi márkához képest, hogy míg a többi csak egy tölcsér, és csak a "vákummal"dolgozik, addig az Aventnek a tölcsérnél a kis műanyag bordái masszírozzák egy kicsit a mellet, így az is rásegít. Vagy vmi ilyesmi. Szóval nagyon okos lettem, de még egyik típust se láttam "munka" közben :lol:
Azt hiszem, ha minden jól megy, akkor a mellszívót is megöröklöm. Gondolom sterilizálva teljesen megfelel a célnak...

panna1
 
 


Sziasztok!

Tali ügyben nekem jó az idő és a hely is.
Börzén mi is voltunk kaptunk babakocsit.Baby point márkájú(még nem hallottam róla) van mózeskosara és sportkocsi része,esővédő 2 lábzsák.(hordozót mi kapunk)Az egész 47 e ft volt.
Legközelebb megpróbálok képet is feltenni róla.
Veronika
l.veronika
 
 


Remélem nem baj, pár embert megjelöltem közületek iwiw-en, már akit megtaláltam becenév alapján (Pöttöm, Binyek) A többieket nem sikerült...

yuyu79
 
 


Bende!
Örülj,hogy nem turkálnak... :roll: Meg szerintem az uh-n látja a doki a méhszájat is és (gondolom én)csak akkor vizsgál meg,ha valamit lát.

A tali nekem is jó helyen,jó időben van.Csak én már ott leszek 16h körül,mert a párom is időre megy és akkor tud kirakni.Úgyhogy ha valaki előbb tud jönni,akkor jöjjön nyugodtan! :lol:

binyek
 
 


A 18 hetes vizsgálaton nekem is csak uh-t csinált a doki, és ráírta a papírra hogy belső méhszáj zárt. Tehát szerintem csak a belsőt látják az uh-n. De ha kinyílna, akkor azért az jár állítólag valami görccsel vagy fájdalommal, akkor meg úgyis elmegy dokihoz az ember...

yuyu79
 
 


Most úgy néz ki, lehet, hogy én is tudok hamarabb menni a talira. Szóval ha vagytok többen korábbtól, akkor tök jó. Viszont úgy 6körül lehet, hogy le kell lépnem... Na majd még kiderül...

panna1
 
 


sziasztok!

a találka sajnos nekem mégsem lesz jó :( úgy néz ki, hogy megint lakással kapcsolatos ügyintézésen leszünk... pedig annyira, de annyira szerettelek volna megismerni Benneteket!

börzén sem voltunk végül, de a kismamás ápr. 19-én lesz, arra mindenképpen kinézek, remélem, hogy a babakocsisok és az ágyneműs is kint lesz ;)

amúgy mi is a panda babaházban nézegettünk kocsikat. a titi márkájú, amit columbine feltett fotón, picit drágább, de jobban össze lehet csukni, mert 2 kereke becsukódik a kocsi alá. a másik a v3-as, amit mazskáék vettek, az pedig tényleg furi lábtartóval szerelt, bár szerintem mire akkorára nő a gyerkőc, hogy lelógna a lába és kényelmetlenné válna a kocsi, addigra nem is nagyon akar megmaradni benne, vagy már rég beruháztunk egy esernyőre csukhatós, kis rohangálós kocsiba! legalábbis szerintem! :)

én is nyüstölöm ám apát, hogy menjünk vásárolgatni, de mindig visszatart... még ráérünk! szerinte! bár én sem szeretném elszalasztani a jó akciókat, szóval a következő börzére tuti megyünk!

képzeljétek! tegnap délután éreztem a babámat!!! anyuéknál voltam, kajáltunk és utána punnyadtam a fotelban, hasam kint a terhesgatyóból és a köldököm magasságában picit megnyomtam a hasam, erre bentről a kis drága kidörömbőlt! sajnos még nem sokszor éreztem ezt a klassz érzést, de durva, hogy egyből olyan jelet ad, amit már kézzel is érzek! apa azóta folyamatosan a hasamra van kapcsolódva, hátha összejön neki is, hogy kisfia/kislánya első igazi mocorgásait felfedezze.

ja, és ma reggel készült egy pocakfotó, de csak azért, mert Ti is raktatok fel ;)

Kép pocakosan a 20. héten

hát "röviden" ennyi

sophie27
 
 


ja, a vizsgálattal kapcsolatban szerintem azért nem forszírozzák még annyira, mert nagyobb a veszélye annak, ha folyton manuálisan vizsgálgatnak...

nekem amikor volt az a pici vérzésem, akkor megnézett a doki kézzel is, és azzal a kacsa nevű cuccal is, amivel a rákszűrést is csinálják, és mondta, hogy nagyon óvatosnak kell lennie, illetve, hogy ki kell kerülnie a méhszájat, nehogy kinyíljon!

szóval én nem bánom, hogy nem vizsgálgat... a végén biztos, hogy minden alkalommal meg fog már nézni!

sophie27
 
 


Rituspoc!

Orulok, hogy tudtam segiteni. :) Mi sem akartunk meg most venni, de most jo aron volt, megtetszett es igy megvettuk.

Egyebkent azt mondtak a boltban, hogy ha legkozelebb is naluk vasarolsz - mondjuk utazoagyat, etetoszeket - akkor arra adnak mar kedvezmenyt - 5-10%-ot.

Egyebkent igy nez ki a babakocsi, amit mi vettunk:
Kép

En Kispesten lakom, a Kispesti Centrummal szembe - ha tudunk egyutt menni, az jo lenne. :) Majd csutortokon meg pontositsunk akkor. Koszi elore is!

Mi is voltunk kint a borzen, en egy szoptatos parnat vettem, kismamanadragot, meg egy nagyon edes macis forgot a babaagyra - mert azt nem tudtuk otthagyni :) Mi olyan del korul ertunk ki, akkor nem volt veszes a tomeg - szerintem is erdemes volt kimenni.

Valaki hasznal moshato pelenkat, ami ugy nez ki, mint az eldoghato? Van valami tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Kellemes estet mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Zsófi!
A 19.-i börze hol lesz?Mert akkor is pont Pesten leszek,lehet hogy körülnéznénk mi is.... :lol: :lol: :lol:

binyek
 
 


A 32. KISMAMA BABARUHABÖRZE

2008. április 19-én, szombaton 8.00-15.00 óra között
kerül megrendezésre a Budapesti Vásárközpont „A” pavilonjában.

BELÉPŐJEGY 900 Ft/fő,

egy személy egyszeri belépésére jogosít,
asztali árusításra, valamint kis- és nagykereskedelmi tevékenység folytatására nem jogosít,
érvényes előfizetéssel rendelkező olvasóink számára áprilisi lapszámunkkal ajándék-kupont küldünk, mellyel 450 Ft,-/fő kedvezményes áron vásárolhatják meg belépőjegyeiket a helyszínen a rendezvény napján.
Belépők a rendezvény napján a helyszínen válthatók a pénztáraknál 7.45 órától.
Belépés a Vásárcsarnok területére csak 8.00 órától!

sophie27
 
 


Sajnos hiába próbáltam levenni a kép méretét, sehogy sem sikerült. :cry:
Holnap, ha emberi időben hazaér férjuram, készíttetek másikat.

Mazska!
Tapasztalatom nincs a mosható pelenkákkal kapcsolatban, de én is komolyan gondolkodom rajta. A barátnőm, aki 3 hét múlva fog szülni kap valamelyik testvérééktől egy fél ellátmányt, azt mondja, kipróbálja ezt is, meg az eldobhatót is, aztán eldönti, hogy melyik legyen.
Interneten azt olvastam, hogy a mai mosható pelenkák alig jelentenek több munkát, mint az eldobhatók (nem kell pl. vasalni), a munka nagy részét elvégzi a mosógép.

Beus

Kép
félhold
 
 


Marcsa!

Nem haragszom meg ;) Nem gondolkodhat mindenki úgyanúgy :) Ha megint Pécsen szülhetnék, eszembe se jutna otthonszülni, de itt Szegeden a beszámolók és a saját tapasztalat is elrettent :( ÉS sajnos itt nincs választási lehetőség, mint Pesten :(

Nagyon helyesek a pocakos fotók... :) Én még nem is csináltattam, pedig rengetegszer eszembe jut, csak már késő van, vagy épp nem vagyunk otthon :lol: Pedig magamnak is tök jó lenne összehasonlítani az előzőekkel.

Babakocsi: mi minden gyereknek másikat vettünk :oops: Na nem azért, mert ennyire el vagyunk eresztve anyagilag, de mostanra találtam meg az igazit :) Máskülönben egyik gyerekemet se lehetett 6 hós koráig babakocsiba tenni :( Csak ordítás volt. Még mindig reménykedek, hogy ezúttal más lesz ;)
Amikor első babámat vártam, bementünk egy babaházba, és megkérdezte az eladó, hogy milyen babakocsira gondoltam, és rámutatott kb 50 fajtára, akkor köpni nyelni nem tudtam. Fogalmam sem volt a szempontokról. Először egy noname 2 funkciósat vettünk, az kicsi babának nem volt ideális, inkább a sport funkcióját használtuk. Ami eddig legjobban bejött, az a Tesco-s 3500 forintos sportbabakocsi :lol: :lol: :lol: Szinte a zsebemben elfér, könnyű, praktikus, de értelemszerűen kb 1 éves kortól használható. Aztán volt egy mózeskosaras, azzal az volt a bajom, hogy bazi nagy volt, összecsukni is körülményes volt. Na és ekkor fogtam neki a konkrét babakocsikeresésnek.Konkrét szempontokkal, igényekkel. A Bergon mellett döntöttünk. Nálam ez több szempontból is jobb volt, mint az előzők: 1. terepre is alkalmas 2. 2 gyereket bele tudtam ültetni kényelmesen (ugye a lányok között 16 hó van) 3. 3 éves korig tud benne aludni is 4. nagy csomagtarója van 5. kicsire összecsukható. 6. tolokar iránya állítható Persze ezek az én egyéni igényeim, csak ötlet szinten írtam le ;)
Nálunk egyébként a hordozókendő jött be maximálisan, főleg mert nagyon sírós gyerekeim voltak.

Mazska!

Mi mosható pelust használunk ! Én végigpróbáltam az összeset. Tapasztalat: magyar gyártmányt ne vegyél! A két legjobb sztem a Popolini és a Bambino Mio. A Popolinivel az a baj, hogy bár teljesen egyben van, és masszív, de nagyon lassan szárad, ergo több kell belőle. Nekünk a Bambino Mio vált be, mert azt a száradás idejére szét lehet hajtani, így gyorsabban szárad, és télen ez nem mindegy. A másik, amiért jobban tetszett, mert csak a lába között van, sokkal kisebbnek látszik a csomag, mintha a derekára is rá lenne tekerve. Na meg így a dereka nem ázik a pisiben.
Én a www.babanatura.hu - n találtam anno 2006-ban a legolcsóbban, de azóta lehet, hogy változott.
Ami a használattal kapcsolatban tapasztalatom, hogy 6 hós korig mindenképp jobb, mint az eldobható, mert addig még híg a széklete a babának, és ebből nem folyik ki (a textil gyorsabban magába szívja) míg az eldobhatóban csak folyik ide-oda a cucc, míg megtalálja a kijáratot :lol: Később meg már megvan az anyag, hozzászokott az ember, nem akar eldobhatóra költeni, marad a moshatónál, ami másfél/2 éves korában megint megtérül, mert hamarabb lesz szobatiszta.
Vendég
 


Sziasztok!

Ezt nézzétek meg:

http://www.youtube.com/watch?v=ayOCYhMh490

Ezért nem kell drága játékokat venni a kisbabánknak :D

szuszu
 
 


Lányok!

Volt már valaki ezen a kismamatornán: http://www.tornastudio.hu/index.php?site=terhestorna

Mert én ma szeretném kipróbálni. Itt a hét 3 napján is van este 6-tól torna.

szuszu
 
 


Halihó!

Végre eljutottam ide is, ez a mai nap.....

Szuszu, ugye Tőled lehet kérni kismamjógás dvd másolatot? :oops:
Nekem sajna nincs torrentem csak dc++.om a kettő nem tud futni a gépen. A dc-n meg egyenlőre nem találtam kismamajógát. Tudnál hozni nekem is?
Nagyon aranyos a kisvideó amit feltettél.

Babakocsi: Igen, először én is a bergont favorizáltam nagyon nagyon. Sőt. A mai napig is két márka között vacilálok, ez vagy a hawk. Amúgy sztem megszólalásig hasonlítanak, minden funkciójuk ugyanolyan, súlyuk is hasonló, csak a hawk picivel olcsóbb. Tegnap beszéltem sógornőmmel, ma küldöm neki a kelengyelistámat és ha minden igaz, pár napon belül ha engedi a 4 firgonc rosszcsontja átnézi, hogy mit tud adni.
De tutira kapunk brendon kengurut, ami állítólag szuper és egy békebeli, gyönyörű fonott mózest egy csomó cserélhető pólyával és ágyneművel, így a babakocsis mózeshuzatot nem kell folyamatosan mosnom. :lol: :lol:

Mosható pelenka: Mi is nagyon szemeztünk vele a bababörzén, csak egy dolgot nem értek. Mindenki azt mondja hogy pénzmegtakarítás, de nem nagyon számolják hozzá a járulékos költségeket. Tehát az egy dolog, hogy maga a pelus tényleg jobban jön ki, bár egyszerre eléggé nagy beruházást igényel, mert azért nem 4-et kell venni. De utána az állandó mosás, mosószer, energia, ami persze nem annyira nyilvánvaló költség, de mégis az. Még így is megérné? Én nagyon vacilálok rajta.
A másik meg hogy ha jól láttam mx 40 fokon mosható. Az anyatejes kakinak van esélye hogy kijöjjön ilyen hőfoknál?

V3 babakocsi. Igen én is ezt nézegettem a honlapon, ugye az az U alakú a lábtartó? Hogyan állítgatható az? Írtó jópofa formája van, nagyon tetszik, igazi kis könnyen kezelhető járgány. :)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


+ én is írtam anno, hogy vérzik a fogínyem meg az orrom, meg be is van reggelente dugulva. De nekem nem olyan látványos vérzés ez az orromban, inkább olyan alvadt. Szóval remélem nekem nem ez a fekélyes dolog és amióta szedek Rutascorbint, el is múlt majdnem.

Engem sem vizsgált meg a doki csak Uh-n eddig. De nem is hiányolom. Viszont most jelezte, hogy a következő 24-25 hetes felülvizsgálatnál már fog nézni méhszájat.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Aprooka!

Nekünk végül az én házi összeállításommal 25.000-ben jött ki a végső ára a pelusoknak a 2 gyerek részére De az is igaz, hogy csak a külsőim gyárik, a belsőket (a gyári mintapéldányaim alapján) én magam gyártottam.
A mosás energia. Nem csináltam erre vonatkozó számításokat. A mosószert jobb ha kerüli az ember a mosható pelusnál, mert allergiás reakciót válthat ki (ahogy a pisis pelusból oldódik ki a rajta maradt mosószer) Én mosószódát használok, mosószappanpehellyel. A mosószódának 2-300 Ft kilója, a mosószappan bagatell összeg. Öblíteni ecettel érdemes. 60 fokon mosom a pelenkákat hetente 2x. Tényleg nem tudom, de biztos van megtakarítás így is, nem vettem észre hogy sokat emelkedett volna a víz/villanyszámlánk. Egyébként nálam nem a megtakarítás volt az elsődleges szempont, hanem az egészség és a környezetkímélés (nálunk havonta 1x visznek el 1 zsák szemetet... nehezen sűrítenék bele 1 zsákba 1 havi pelusadagot :roll: )
De azért az is az igazsághoz tartozik, hogy ehhez lelkivilág kell... elszántásg :lol: Nem leányálom levakarni a kakit a pelusról, de ha megszokod, már nem gond ;) (Megszokni nehéz :lol: főleg a nem anyatejes kakinál :lol: )[/b]
Vendég
 


Sziasztok!

Most jöttem genetikai UH-n. :D

Méreteink:
BPD 48
HC 179
AC 148
FL 34

Szuszu!
Beírnád a táblába, hogy kisfiú és Attila lesz a neve.
Vendég
 


gira!

Havonta egyszer? Hú, az tényleg nem sok.
Persze tudom, hogy környezetkímélés szempontjából sokkal de sokkal jobb. De abban is igazad, van hogy nagyon nagy elszántság kell hozzá.
Mondjuk ami kinn volt most a bababörzén azért sem volt nekem megnyerő, mert gumis volt a külső része, így az eladó is elismerte, hogy max egy gyereket szolgál ki, vagy annyit se. Ráadásul különböző méretekben volt csak, aztán ránk van bízva, hogy besaccoljuk melyikből mennyi kell és hogy fog nőni a baba.
De teljesen egyértelmű, hogy ezek mellett van egy csomó előnye is!!

Beleki, gratulálok!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Köszönöm!

Nagyon boldogok vagyunk.... :D :D :D :D
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?