Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, hogy ennyire eltűntem... :oops:
Az utóbbi két hétben mindig visszaolvastam, de mire irásig is juthattam volna, már megint újabb 3-4 oldallal több volt... szóval feladtam... Igy most nem vagyok nagyon képben, csak az utóbbi pár hsz-szel. :oops: :oops: :oops:

Luca!
Sajnálom a kis angyalkát, de valóban vigasznak ugyan csekély, de ott a másik kis csöpp, akivel szerencsére minden rendben. Talán ezért is voltak ketten, hogy egyikük biztosan megmaradhasson neked.

Gwini!
Jobbulást a kicsi Nórinak!!!! Remélem gyorsan rendbejön, és te sem szedsz össze semmit.

Látom, nagyon sok új taggal bővült a topic, üdv mindenkinek! ;)

Velünk minden rendben eddig, pont most nyomozom az integrált tesztem eredményét. Sajnos telefonban nem mondhatják meg, de azért rendes volt a csaj, annyit elárult, hogy nem fogok kapni behivót. Ez talán jót jelent. :)

Na puszika, igyekszem most már tényleg jelen lenni. :)

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Gwini: továbbra is jobbulást Nórinak, remélem minél hamarabb hazamehettek.

A.m.: én nem voltam bababörzén, egyrészt mert vateráról már beszereztem egy csomó cuccot, másrészt meg mi sem állunk most anyagilag túl fényesen.

Netti: én is mennék ki egy jó nagyot sétálni, de egyelőre meló idő van. Nem baj majd délután :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Húúúmennyit írtatok.
Sajnos én péntektől egész hétvégén továbbképzésen voltam. :( a napi 10 óra üléstől olyan szinten fáj a keresztcsontom, hogy megőrülök. És így a bababörzére sem tudtam kimenni. :(
Milyen volt? meséljen, aki kint volt!
Nekem 2 barátnőm volt kint, de giga módon fikázták az egészet.

Gwini,
Remélem Nóri jobban van már!!! Megy a drukk neki!

bagzerka,
köszi a jógás tippeket, de sajna nem tudok menni. Én minden nap 9-től este 6-ig dolgozom és nem tudok hamarabb sem szabadulni. :(
Úgyhogy jóga majd akkor lesz, ha már táppénzen leszek.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

kérdezhetek egy hülyeséget.... :oops:
nektek van olyan, hogy nem is érzitek magatokat terhesnek? jó hülyén hangzik tudom... de mivel én a babát még nem nagyon érzem ( max hajnalanta ) és az égvilágon semmi tünetem nincs a hasamon meg a mellemen kívül... szóval néha rámjön a para.

Ráadásul a múlt szombati babavilágban egy irtó durva sztorival jött elő egy kismama ( ettől most megkíméllek titeket) . És azóta folyton parázok. Még most is sokszor előfordul, hogy erős folyásom van, de nem olyan mint anno a baba elött, hanem olyan nagyon híg , tök víz szerű. Na és ettől kiborulok.

Bocsi, ha sok hülyeséget írtam.... de nincs kinek mondanom.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: nem írsz hülyeséget. Én pont a napokban állapítottam meg, hogy most, hogy elmúltak a rókák nem érzem magamnak terhesnek, csak tudom hogy az vagyok. Néha biztos ami biztos megfogom a pocim, hogy érezzem, hogy még meg van :D
Ja, és iszonyat nagy menniységű energiáim lettek, nem tudom honnan. De nagyon élvezem.

Parázni én nem nagyon parázok, az, hogy ilyenkor nem igazán érezzük a babát teljesen normális :) Fogjuk még érezni eleget :D Bár azért én is várom már, hogy határozottan elkezdjen mocorogni :wink:

Mikor mész legközelebb UHra? Én most szombaton elmegyek 4D-re, megcsodálni babát :) Remélem ott a kicsi paráim is jól elmennek világgá és nem is jönnek vissza :D

Jah, és próbálj meg nem nézni ilyen paráztatós filmeket. Én ha olyat látok hallok, amire mostanában nem vagyok kíváncsi (ki milyen nehezen szült, stb), szimplán odébb megyek :)

Kép
kistiggrincs

Ez nem hülyeség! Én is ugyanezt szoktam érezni. Ráadást még a hasam sem olyan hatalmas, ha valaki nem ismer meg nem monadaná rólam, hogy terhes vagyok. :D

Tényleg jó lenne már érezni mocorgásokat, mert akkor legalább érezném, hogy ott van és ha mocorog akkor nagy baja nem is lehet, igaz? :roll:

KépKép
druska

Sziasztok!

Egy kicsit eltüntem. A hétvégét a Balcsin töltöttük párommal, gyerkőcökkel, szüleimmel. A szombatot hagyjuk, vasárnap viszont olyan, de olyan jó idő volt, hogy nem is akartam hazajönni, már csak azért sem, mert ma még jobb időt mondanak és én este 6-ig kell hogy dolgozzak. :evil:
Szóval vasárnap kicsücsültem a kertbe a hintaágyba - mellesleg jól megkapott a napocska - és azon gondolkodtam, hogy jövőre ilyenkor már a babucit is ki lehet tologatni a babakocsival. :D Már alig várom!

A.m.!
Így mi sem voltunk a bababörzén, de ha itthon lettünk volna akkor sem látogattam volna ki hasonló okból. Még kell egy kicsit gyűjtögetni.

Gwini!
Nórinak jobbulást kívánok, ami remélem már meg is történt azóta! Te is vigyázz magadra amennyire csak lehet!

A képek nagyon klasszak mindenkinél! :D

Honey!
Vissza fogod még sírni ezt az időszakot! :wink: Ez a babavárás legnyugisabb időszaka. Én minden percét élvezem és alig várom már hogy érezzem a mocorgását is!

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Először is: köszönöm a dícséretet: a.m., kistigrincs, netti!!! Jól esett!

Gwini!
Szegény picike, ez a hasmenéses sztori ismerős, a Mátémnál volt hasonló, az egész család kivolt miatta. Mielőbbi gyógyulást!!! Puszi.

honeymoon!
Nyugi a folyás miatt!!
Én is panaszkodom a folyásra, de most egy picit csökkent. -tisztasági betét napi 2-3 db!
1-2 hete már azon paráztam, hogy nehogy a magzatvíz legyen, mert olyan nagyon erős vízszerű folyásom volt. Holnap megyek a kórházba a genetikai ultrahangra + megvizsgál a doktornőm, és vetetek kenetet, ott megtudják állapítani, hogy normális terhességi tünet a folyás, vagy netán más.
Sőőőttt.
Ha a magzatvíz szivárog azt is látják a kenetlevételnél mikroszkóp alatt.
Nekem az volt a félelmem, hogy szivárog a magzatvíz.
ÉÉs néha, ha erősebb mozdulatot teszek arra gondolok, hogy nehogy megrepedjen a magzatburok. Tiszta hülye vagyok már :oops:

Honey, druska!!

Egyébként én határozott mozgásokat érzek már a babámtól, de, ha 1-2 óráig nem mocorog úgy, hogy érezzem, akkor kitudok akadni.
Lehetnek félelmek akkor is, ha érzitek a picike mozgását. Vagyunk mi nők olyanok, hogy tudunk "gyártani" félelmeket.
Ez valószínű, hogy nálam marad is, amíg meg nem születik.. paráztatom magam.

Kistigrincs!
Most megyek és intézem! Pusz.

szeder74

Fontos!!!!
Kérem írjátok meg, ha olvastatok róla!!!

Most, hogy már süt a napocska eszembe jutott, hogyha autóban ülve 1-2 órát utazom , akkor bizony erősen felmelegíti a pocimat.

Eszembe jutott, hogy nem árthat-e?
Arra gondolok itt, hogy nem-e melegedik fel a magzatvíz??

Ne nézzetek hülyének, de én a fiaimmal a terhességet inkább ősszel-télen-tavasszal hordtam ki, és nincsenek ilyen jellegű tapasztalataim.
Tudtok valami okosat ezzel kapcsolatban?

Köszike

szeder74

Köszi csajok a megnyugtató szavakat! :D
Tudtam szeder, hogy ilyen témában számíthatok rád... :D :D

A következő uh-ra, még 2,5 hét múlva megyek a gensisbe. De amúgy 1 hete a dokimnál láttam a babót uh-n, és minden ok volt. Csak hát ugyebár 1 hét olyan rég volt már... ilyen időszámításban. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

autós témában sajna nem tudok tanácsot adni.. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!

Jó kérdést tettél fel... Én Lolát ugye júniusban szültem, és tavaly bizony már május elejétől olyan melegek voltak, hogy alig birtam megmaradni a házban. Ennek ellenére sokszor ültem napocskán is, és gyakorlatilag süttettem a pocimat a kertben. Érdekes tapasztalat volt, hogy a pici olyankor mindig húzódott "árnyékba", vagyis a hasam féloldalas lett egy idő után.
Szerintem rövidebb ideig nem lehet gond, a szervezeted megvédi, de elképzelhetőnek tartom, hogy hosszú órák alatt nagy forróságban áthevül ő is, illetve a magzatviz.
De magánvéleményem szerint te úgyis hamarabb éreznéd, hogy nem esik jól, minthogy a picinek bármi is kárára válna.

Ettől függetlenül persze nem ért megkérdezni egy dokit is, még ha valóban furinak is tűnik a kérdés. Majd én is megérdeklődöm, hogy az enyém mit mond. ;)

Honey!
Én sem érzem a babát, illetve azt, hogy terhes lennék. De igy másodszorra már ismerősebb a dolog. Tavaly volt, hogy a védőnőtől megkérdeztem, hogy tutira terhes vagyok-e, meg nem tévedhetett-e az uh, a doki, stb... Kicsit hülyén is hangozhattam - igy visszagondolva -, de mégiscsak a nagy ismeretlen előtt, illetve kellős közepén álltam... ;)

Kép
Kép
lolababa

örülök, hogy nem vagyok egyedül az általam idiótának vélt kérdésemmel... :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey! Egyáltalán nem vagy egyedül a dologgal.
Én is már nagyon-nagyon régen voltam utoljára UH-n (6 hete). És állandóan attól parázok, hogy valami történhetett a babával és (bocs, de) nem él. Komolyan!!!! Nekem már csak egy hetet kell kibírnom a köv vizsgálatig.
Azért is hiszem néha, hogy nem is vagyok terhes, mert egy percet sem voltam rosszul, nincs semmilyen jellegzetes terhességi tünetem. A mellem eleinte feszült-fájt-nőtt, de mára már az is elmúlt (Vagy megszoktam???). És a másik, hogy nem gyarapodott a súlyom, pedig eléggé hajlamos vagyok a hízásra.
Ma voltam védőnőnél, és kaptam a fejemre, hogy nem híztam semmit. Most ekkora baj ez?
Nekem elég sok tartalékom van/volt, azzal elvagyok, miért kéne hízni? Hiszen a baba súlya még egyelőre jelentéktelen. A védőnő arra számít, hogy a véreredményemben (a rutinban) valami érték nem megfelelő (Pl: vashiány), és azért nem híztam még. Azt is hétfőn kapom meg. Szóval a jövő hétfő nálam vízválasztó, és marhára türelmetlen vagyok, és nagyon várom már. Éppen ezért gondolom elviselhetetlen leszek a héten. Ma már 2 embert elküldtem a sunyiba! Utálom magamat ilyenkor.
Vendég

honey! Hát persze, hogy számíthatsz az okos tanácsimra... vagyis hasonló tapasztalataimra... :lol:

lolababa!
Köszi a hozzászólást, én is úgy vagyok vele, hogy holnap megkérdezem, mert tényleg érdekel, hogy mennyi idő után melegedhet fel a magzatvíz.
HIIIsssz! A szoláriumot is emiatt nem ajánlják. No holnap okos leszek a doki után :) :)

kistigrincs!
Elküldtem! Nézd meg!

szeder74

Szeder: előbb írtam privit, és csak most olvaslak :) Szal megérkezett :)
Hasfelmelegedés: szerintem is előbb lesz Neked kellemetlen, minthogy a babának ártana. Mondjuk direkt napoztatni nem napoztatnám, de azt ha jól látom te se tervezed :) Meg ha nagyon meleg van, gondolom lehúzod az ablakot, akkor azért mozog a levegő a kocsiban menet közben. De kíváncsi leszek mit mond a dokid.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy végre megmaradok. :wink: Jó sokat írtatok, és sok szép, új fotót láttam az előző oldalon! Gratulálok mindenkihez a szép babákhoz!

Luca, pénteken a dokinál pont úgy feküdt (gyertyaállt) az én babám is, mint a tied! Én nagyon jót mulattam rajta, a doki meg alig tudta lemérni a fejkörfogatot.. Pedig ez a 16. hetes APV miatt elég fontos, de elfogadta, hogy 14 hetes a terhesség. Szerintem nem volt teljesen meggyőződve, de uccsó menzesz hiján kénytelen az UH adatokra hagyatkozni..

Gwini, nagyon sajnálom, hogy Nóri ilyen beteg lett, remélem hamarosan jobban lesz és hazamehettek a kórházból! Jobbulást neki, te pedig amennyire tudsz, vigyázz magatokra!

Nem hiszem, hogy olyan mértékben felmelegedne valaki az utazás közben, hogy az a babának ártana! Azért van a magzatvíz, hogy védje a babát a külső hatásoktól is!!

Druska, igen Fehérváron lakom. Én még nem voltam eddig sehol, de egy másik fehérvári lány (Roni), már elkezdett utánakérdezősködni. A várkörúton van a kismamatorna.
Már el akartam kezdeni, de eddig nem javasolták, most meg a betegség miatt várok még egy kicsit. Jó annak, akinek hirtelen sok lett az energiája. Én ezt sajna nem mondthatom el magamról. Sőt baromira gyenge, szédülős, sápatag vagyok még.
De fog ez még alakulni!

Roni, én így még nem tudok kezdeni, de kiváncsian várom a véleményedet!

Rönééé

Kép
röné

csajok!
én már érzem!
kb. egy hete érzem h. ott van!lehajolok v. ilyesmi...érzem mint egy követ..meg csináltam egy két hülye mozdulatot, mondjuk ágyból hirtelen pattantam ki, és az sem esett túl jól.....úgyhogy eljön a pillanat!és később meg visszasírjuk ezt a mini pocit, pláne a 40 fokban!:)

Kép
winona

Csajok! Tegnap én is ültem a lakásban, és kitakartam a hasam, hogy süsse a nap, de percek múlva elég rosszul éreztem magam. Felkelltem, és szó szerint szédültem. Nem volt kellemes. Úgyhogy lehet benne valami igazság, hogy nem szabad süttetni a hasunkat. :cry:
Pedig én imádok sütkérezni!
Vendég

Eszike! :wink:

No para, légyszi!
Tudjátok, írtam már, nekem első baba és mégis pár hete érzem már hogy mozog. Sőt annyira nyomja a drágám, hogy ma észrevettem hogy az alhasamnál, a hasfalon kívülről is lehet látni ha jól megrúg. Magyarán kiemelkedik a rúgás helye. DE! ettől függetlenül simán "el tudok felejtkezni róla" hogy van ő itt nekem amikor pörgősebb perceim vannak és nem mozog. Ha menésben vagyok teljesen el tudok felejtkezni az állapotomról. De ez nem gond szerintem, hiszen az anyaság érzése a baba fejlődésével együtt feljlődik ki. "Egy kisbaba születésével, édesanya is születik" vagy mi. :D

Én kb. ugyanannyi idős terhes vagyok mint Te.
Nem híztam egy dekát sem, de erre sem a védőcsajnak, se a dokinak nem volt egyetlen szava sem. Nekem is van tartalék, a baba biztos valami sportember lesz, mert a fenekemről és a lábaimról megszerezte magának a tarcsikat. (Régen voltak ilyen jó lábaim, meg sima fenekem. 8)) Tehát ahogy a védőcsaj is mondta, nem hízok, hanem átalakulok és ez így jó. Van még huszon pár hetünk a hízásra... Különben is egy csomó helyen azt olvasom hogy ez genetikailag kódolt, hogy ki mennyit hízik. Aki nem zabál nyakra-főre, ha kell ha nem, vagy épp nem tart szigorú diétát, az pont annyit hízik a terhessége végére amennyire a testének és a babának szüksége van.
Szóval le a védőnővel... az ilyen nőciket mindig ilyen "régi rendszer" szerint neveltnek gondolom, ahol az acélkohó termelése mellé az is le volt írva, hogy mennyit kell hízni egy terhes nőnek. :wink: :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Ez tényleg egy kicsit elavult nézet, hogy: "havi fél kilót kell/lehet hízni", de nem is érdekel. Tele vagyok energiával, tök jól érzem magam, semmiben nem szenved a szervezetem hiányt szerintem.

Csak nem értem miért kell piszkálni folyton szegény terheseket? Nincs elég aggódni valónk?
Vendég

éédesek a babók!!! nagyon jó látni őket!!! :)

gwini!!!!!
jajj te szegény, meg szegény pici. remélem hamar rendbejön!!!!!!

minyu! jó pihenést, irigyellek azért :)

luca!!!
szerintem tuti lehet már szívhangozni!!! és örülök hogy megy a kertezés, meg hoyg apárod is segített! néha muszáj kiborulni hoyg észbekapjanak!!!! :D

szia lolababa!
tényleg rég voltál!! jól hangzik hoyg nem adnak beutalót, de ez milyen hülyeség hoyg nem mondták meg telefonon?!! ááá...

üdv honey:)
te meddig is akarsz még dolgozni???? a terhes érzés dolog meg nemsokára megoldódik, első babánál kb 18-2 héten lehet először érezni valamicskét, és onnantól megnyugodhatsz!!! mondjuk akkor sem, mert vannak napok, amikor sokat alszanak, meg ilyenek, és akokr megint lehet izgulni hoyg vajon miért nem mocorog, stb. de akkor már jobb, amkor már érzed! nemsokára eljön neked is!!!!! nyugiii!!

tényleg, azt tudja valaki hoyg azt az asszem anyasgi támogatást, amit kerületenként adnak, mármint hoyg kerület függő hoyg mennyit, azt igényleni kell, vagy hogy lehet intézni????

szeder!!
sztem nem lehet gond a nasütés, de ha aggaszt és úgyis mész dokihoz, kérdezd meg, biztos megnyugtat!!!

eszike nyugiii!!!!!!!!! :)

mi jól, mndjuk párocskámmal kicsit összekaptunk tegnap, de ált ezek nálunk nem tartanak sokáig, remélem most sem.
tegnap ikeáztunk anuyval, meg simivel, aki jtszóházban volt, mi meg nézelődtünk, és mérlegre álltam, mert otnon nincs és 71et mutatott :O:O pedig sztem visszafogom magam.... oké, 67ről indultam...de ez töksoook!!!! főleg hoyg simivel 22kg-ot híztam, elég aggasztó lenne most is annyit....vagy többet :D
na páá, majd este jövök :)

KépKép

KépKép
bagzerka

bagzerka,

leghamarabb júniustól, legkésőbb júliustól megyek táppénzre.
Szóval addig a kismama torna/jóga nekem tudti kimarad. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!!!
asszem pont jóó :) úgy értem hoyg tegnap találtam a szt imrének az oldalán olyat hogy csop relaxáció, meg hasonlók, amire szintén szeretnék menni, és úgy oldom meg a terve szerint, hogy most ezt a bérletemet lejárom, az még 4 hét, és utána egy hónap relaxos, és utána megint jóga. az asszem épp júliustól lesz, ha jól emlékszem :)
és én lúliusban már nem tervezek dolgozni, szóval akkokr én is felszabadulok :D

no pááá

KépKép

KépKép
bagzerka

Kép Ilyen voltam, amikor hazaértem a dokitól.
Vendég

Orvosnál minden rendben volt.
A beavatkozástól 3 hétig nem fürödhetek kádban meleg vízben,nem emelhetek 10 kilónál többet.
Tripla tesztre és AFP-re nem kell mennem, és terheléses cukorra sem.
Magzatvízvizsgálatra kell majd menni, utána megint 3 hét tilalom.
A 18. héten kell menni uh-ra, utána kell a dokihoz.

Eddig jó, ami nem jó, az az, hogy nem javasolja az AquaNatalt! :cry:
Vendég

Luuuuccca!
Olyan szimpatikus vagy, és a poci.... hát gömbölyödik rendesen :)

Örülök, hogy minden rendben van veletek :)

szeder74

Sziasztok!

Szeder!Fantasztikusak a képek!Nagyon édes a kislánykád!
Luca!Nagyon jó a pocakfotó!Csinos vagy!Örülök, hogy minden OK!
Röné!Hála a jó égnek, hogy kezdesz rendbejönni!MOst én krepáltam be, ugyhogy nem lesz most szerdán sem indulás.

Honey!Nem hülyeség amit írsz. Nagyon is így éreztem én is. Winonához hasonlóan sokszor egy követ érzek a hasamban.

Panaszkodom egy kicsit. Sajnos ma begörcsöltem, de nagyon. Még mindig görcsölök, bár már kezd enyhülni. Nem tudtam mit kitalálni, gyorsan meló után berohantunk az Orvosok házába, csak meg tud nézni valaki.Megnézett a doki, zárt a méhszájam, van szívhang, mozog a baba. De csajok nagyon megijedtem!Ilyen sosem volt még. Azt mondta egyértelműen a sztressz. Ugyhogy itthon kell maradnom egy pár napig, szerdán kell hozzá visszemennem. Azt mondta szedjek magne B6-ot, meg felírt valami gyógyszert. Remélem nem lesz semmi baj, visszaveszek egy kicsit magamból, kifekszem, és minden okés lesz.

Alíz

KépKép
roni0422

roni!
Köszönöm szépen!
TTEEE meg aztán vigyázz magatokra! Ma egyébként nekem is többször keményedett, mint szokott..lehet, hogy front van vagy mi a csuda..
A magneB6 meglátod nagyon jó lesz! És feküdj nagyon sokat, és nehogy fürödj melegvízben! Csak zuhizz, az nem árthat. A fürdésnél az a gond, hogy mégjobban begörcsölhet a pocid.
AAkkkkoor zuhi és feküdj le, nézd a Tv-t
puszi

szeder74

Köszi csajok!

Pocak fölött is gömbölyödhetnék jobban, mindenkinek nőnek ilyenkor a mellei, nekem meg még ilyenkor sem!
Elkeserítő! :roll:

Nem túl meleg vízben sem lehet fürödni?????Utálok zuhanyozni!
Nekem a fürdéstől nem görcsöl semmim, sőt, olyan jó fürdés után, úgy ellazulok!
Vendég

luca!
Pfh.. nem tudom, hogy jó-e nem túl meleg vízben a fürcsi, mármint azt tudom, hogy jó érzés, de, hogy ajánlott-e? Szerintem kérdezz rá a dokidtól!!!
Nekem már a 10 héten nem lehetett, most 18. héten vagyok. Szerinted? Hááát már kezd kilenni a cipellőm, hogy állandóan csak a zuhi jut.. :) Pedig de bele merülnék a kádba..hmmm fincsi lenne... ennek fejében..most megyek zuhizni és fekszem le.

Jó éjt nektek is kismamik!

-holnap 18. hetes genetikai ultrahangra megyek, és a doki nénihez :)

szeder74

luca!!!!
fantasztikusan nézel ki, de komolyan!!!! gratula! és szép a poci is! :)

roni!!!!
ez nem lehetett túl jó, de talán arra jó volt észrevedd a tested jelzéséd és tényleg kicsit pihenj és vegyél vissza a tempóból!!!! örülök hoyg mindnet rendben találtak!!!

szeder!
dejóó máris?? hát tényleg rohan az idô!!!!! majd számolj be hamar!!!

én épp kicsit kivagyok, eddig is mondtuk persze siminek hoyg meghalt a dédpapája, de asszem ma fogta fel igazán.... jött haza anyóséktól, ahol az ottani dédi kutyáját nemrég kellett elaltatni, már nagyon beteg volt és öreg. jön haza simi ohgy samu (a kutya) nem volt, mert beteg volt és meghalt, és elment a kutya mezôkre. és hogy akkor ákospapa (nagypapám) is oda ment??? mondom, nem, ô nem a kutyákkal van, ô ül szépen egy felhôn és néz minket. és valahogy boncolgatta nagyon a témát és úúgy elkezdett zokogni, mire persze én is. annyira rossz volt látni rajta hogy így fáj..... és tisztán emlékszem arra a beszélgetésre, ami nekem volt kiskoromban, amikor rájöttem hoyg mindenki meg fog egyszer halni, és totál kikészített!!!! és onnatól a fejemben maradt a mai napig egy féle sötét oldala az életnek, hoyg ez egyzser be fog következni. nem hoyg velem, inkább hoyg a szüleim, stb.
és simike csak nem hagyta abba, hiába mondtam neki hoyg nekik már jobb így, mert betegek voltak és fájt nekik már minden. és simi mondta hoyg ô nem bírja ohyg meghaltak!! és hoyg nem bírja a sírást abbahagyni....:(
majd vittem fürdetni és ott is folytatta: és elkezdett kérdezôsködni, én meg egyre jobban félni hoyg hova fogunk kilyukadni.... és megtörtént, és ezzel valahol kicsit fel is nôtt a gyerekkori kis lila ködbôl.... annyira örültem volna, ha ez csak késôbb jön el. a kádban ül, hüppögve, és hoyg ne a felhôn legyenek, sokkal jobb ékospapának otthon az ágyában és hoyg tud gondolkodni!!
és elkezdte: és az elefántok is meghalnak??? és a majmok?? és egyszer csak: és az anyukák meg a kicsikéjük?????? legszívesebben felszívódtam volna, hoyg ne kelljen válaszolnom.... de megfogtam a kezét, odaguggoltam, és sírtunk mindketten, és mondtam neki hoyg még csak soká lesz az és hogy még nagyon sokat leszünk együtt és ne izguljon, nem hagyjuk itt, vigyázni fogunk rá...... majd megszakad a szívem!!!!!!!!!!!!!!
hát ennyi, most is kikészülök, ha újra rá gondolok.....
na megyek is, témát váltok.
csókok, jóócak

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt!

Bagzerka!
Most én is itt pityergek azon, amit írtál.
Szegény Simike. Nehéz nagyon neki.
Igen, azt hiszem igazad van, hogy talán most egy picit felszállt a lila köd, és most közelebb került a felnőttek világához.
Nekem szerencsére a gyerekeknél még nem volt hasonló eset.
Illetve volt a szeretett kutyusuk pár éve meghalt.
Háát az is nehéz volt, Bence -ő a nagyobbik- azt mondta, hogy ő is meg akar halni, mert a kutyussal lehet akkor.
Mondtam neki, hogy csak akkor lehet valaki azzal, aki már elment, ha természetes halállal hal meg.
Mert, aki öngyilkos lesz, az a pokolra jut. Na, innentől nem is akart meghalni.
Olyan hülyeség, hogy ilyeneket kellett mondanom, de féltem, hogy kárt tesz magában.
Az a jó, hogy Simiben most ugyan intenzív érzés ez, de hidd el, hamarosan túl lesz rajta, előbb, mint Te és a párod.
Most nagyon sajnálom szegénykét! No és persze téged is, mert főájó nézni, ahogyan fáj a lelkük, veled érzek. Puszi-nyuszi

szeder74

Jó reggelt mindenkinek!

Luca!

Ismét lenyűgöztél! (min. -10 év) Nagyon aranyosan gömbölyödik a pocakod is. Sajnálom, hogy nem nagyon fürdőzhetsz :(

Roni!

Nagyon vigyázz magatokra! Tessék szigorúan pihenni!!! Ne hajtsd túl magad a munkahelyen sem. Nem ér annyit :wink:

Bagzerka!

Sajnálom, hogy Simikédnem ilyen hamar szembesülnie kellett az élet nagy dolgaival.. :( Biztos nehéz ilyenkor számára nem bántó módon elmesélni, hogy mi hogy van. Ügyes voltál :wink:

Kép
Kép
a.m.

Szeder!

De jó neked. Én még mindig várok az AFP eredményre. Leghamarabb is péntekre lesz, akkor telik le a 2 hét. Szerintem csak jövőhét lesz belőle.

Képzeljétek!

Tegnap este éreztem kis kaparászás és most ismét sőt hosszabb ideig... :lol: :D Gondolom a bébi volt :D

Kép
Kép
a.m.

a.m.!
Egy újabb kismami, aki érzi a dráááágasáágááát :)

szeder74

Halihó!

A.m.!
Szederre én is irigykedem. Veled egyidőben voltunk AFP-n és nekem is 2 hetet mondtak, én is így gondolom, előfordulhat hogy átcsúszik a jövő hétre. De azért pénteken rákérdezek. Tegnap már variáltam, hogy szerdán is meg kéne kérdezni, hátha... Majd meglátom. Mocorgásilag is ott tartok, ahol Te: gondolom, hogy néha ŐT érzem.

Bagzerka!
Sajna ezen minden gyerkőcnél túl kell esni. Nem tudom, hogy mi a jobb: előbb v. később!? De egyszer csak megtörténik. Az pedig, hogy a gyerkőc hogyan dolgozza fel leginkább rajtunk múlik. De Simi is az írásaid alapján nagyon okos gyerek, nem lesz semmi gond, tú fog jutni ezen is!

Szeder!
Várlak a genetikai UH hírekkel!

Luca!
Az a '68 biztos hogy '68??? :shock: És milyen vékony vagy!!! :shock: Nagyon klasszul nézel ki és aranyos a poci!
Már korábban is írtam, hogy én is nagyon szeretek kádban fürdeni. Ami furi, hogy előtte nem szerettem, most babásan pedig nagyon jól érzem magam a vizecskében. Tegnap is teleeresztettem a kádat és elterületem benne. Nagyon jó érzés volt, ezért is gondolom, hogy nem árthat a babucinak. (Azért nem gőzölgő forróvizet eresztettem, csak olyan fincsi meleget.) A fürdés szerintem csak akkor gáz, ha megnyílt a méhszáj vagy más okból veszélyeztetett a terhesség.

Pussz!

Anikó

Kép
Kép
konan

bagzerka,

Nekünk még nagyon közeli hozzátartozóval nem érte meg Merci, de a nagynénikéjének a férje (akit viszonylag sokszor látott, ha nem is nap mint nap) pont akkortájt halt meg, amikor ő is 3 év körül volt. Akkor kezdte el pedzegetni a témát Merci, és neki is volt egy kis pityergés, mert a következtetésig eljutott, hogy minkenki meghal. És hát nekünk is el kellett neki mondani, hogy sajnos ez így van, de ez még nagyon sokára lesz, és addig mi vigyázunk rá. Csak arról volt nehéz elterelni a szót, hogy ugye mi nem halunk meg előbb, mint ő. És talán azért rendezte el akkor magában könnyebben, mert azért mégsem közeli családtag volt.
Viszont nekünk ez a téma néha azóta is feljön. Valahol tudja, hogy a nagyiék (akik még azért nem is annyira öregek a maguk 60 pár évükkel) már öregednek, és néha előjön belőle, hogy nem akarja, hogy meghaljanak. Na persze ettől meg ők vannak kiakadva, hogy mi jut a kis eszébe.

Kép
Kép
csibe21

Luca: tényleg nagyon jól nézel ki.

Én a 13. hétig csak zuhanyozhattam, azt hittem megőrülök, most meg nem túl forró vizben már fürödhetek, annyira élvezem :)

Roni: vigyázz Magatokra, és pihengess!

Bagzerka: Szegény Simi :( Borzalmas lehet nekik ezt feldolgozni gyerrekként még az élet végtelennek tűnik.

A.m: tök jó, hogy már érzed :)

Kép
kistiggrincs

Jó reggelt mindenkinek.
nehéz küzdelem árán sikerült felaplikálnom egy pocakfotót. Kb 4 napos. :)

Kép pocakfotó 14 + 3 napos

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

irigylésreméltó génjeid vannak LUCA!!! :D

Roni, pihenj sokat!!!
És gondolj csak arra, hogy a doki azt mondta, minden rendben van a babával!!!

lenne egy kérdésem felétek....
Még anno írtam, hogy nagyon erős folyásom van / volt. A doki megnyugtatott, hogy semmi gond nincs és Ti is alátámasztottátok, na meg a szakirodalom is :) , hogy ez tök normális.
A legújabb parám viszont az, hogy nagyon híg, szintelen szagtalan, túl "vízszerű" az állaga. Görcsölni nem görcsölök, fájni nem fáj semmim.... de teljes frászban vagyok a magzatvíz szivárgás miatt.

Van valakinek tapasztalata vagy véleménye? Az a baj, hogy a dokim elment 2 hét szabira. Tehát megnyugtatni sem tud. :( Pedig tegnap éjjel kb 3 órát aludtam emiatt.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!
Legutóbb mikor dokibácsinál voltam éppen ugyanezeket mondtam neki. Megnézte gyorsteszttel, hogy nincs-e baci benne. Nem volt, úgyhogy azt mondta, hogy ez normális dolog. Mivel Te is azt írod, hogy szintelen-szagtalan, nem viszket és nem görcsöl, akkor biztosan nincs semmi gond. A méhszáj pedig nem szokott csak úgy kinyílni, hogy szivárogjon belőle a víz. Úgyhogy ne aggódj, a folyás normális. Én néha kimondottan úgy érzem, mintha bepisilnék, nem kis mennyiségben jön, nem is tudok meglenni tisztasági betét nélkül. :lol: Ja! És tessék aludni rendesen!!!

Kép
Kép
konan

Ja! És még annyi: neked is nagyon aranyos már a pocid. És Te is szemtelenül vékony vagy :shock: !

Kép
Kép
konan

Honey!

Első kör: az én folyásom is ilyen. Egy hete voltam orvosnál, méhszáj zárt, tuti hogy nem a víz folyik. Magától szerintem "csak úgy" nem kezd el folyni... ahhoz erős görcsök kellenek, méhösszehúzódások, hogy megrepedhessen ilyen korán, de még az erős görcsöknél sem biztos hogy bármi baj lesz.

Második kör: létezik (hallottam róla) a Tena-nak olyan betétje ami "magzatvíz-jelzős". Nem láttam még, de ha jól értettem úgy működik hogy elszineződik a betét ha magzatvíz is folyik bele. Ez szerintem korrekt megoldás ha nagyon parázol (nem kell állandóan dokihoz rohangászni). Nézz utána esetleg, nem tudom milyen, lehet hogy ilyen állat vastag cucc, de lehet hogy nem.
Plusz ott a lehetőség hogy elballagj egy hüvely kenet vételre (de ezt írta már asszem valaki), de hosszú távon (még van 26 heted a terhesség végéig!) az szerintem tök gáz.

A.m.!

Jipiijé! Mozog a baba. :lol:

Bagzerka!

Simi. :(
Az AFP-nek először a neten néztem utána, utána meg összehasonlítottam a várandós kolléganőmével és tizednyi eltérések vannak csak. Ebből gondolom hogy ez így jó.
Ma hívom a dokimat hogy mi legyen, üssem meg a kartonozós nőt vagy ne üssem meg. :evil: :D

Csajok!

Nem csak mozog a babám, hanem tegnap azt is észrevettem, hogy egy erőteljes rúgásnál a hasfalon kívül is látszik a rúgás helyén a kidudorodás. Tök érdekes. :D És még csak most jön a java. :lol:

Monee

Monee

monee85

Monee! :D
Örülök a rugásaidnak!!! És persze irigyellek is érte! Én is nagyon várom már, de állítólag akinek hasfal felől tapadt meg a méhlepény, az később érzi a mozgást. Nekem pedig miért ne így lenne??? :lol:

Kép
Kép
konan

Honey!

Kicsit ránéztem a dologra a neten. A betétet állítólag már nem lehet kapni, viszont van valami otthoni teszt ilyenre.
Írd be a Google-ba hogy magzatvíz+szivárgás és az első két találatnak a Nők Lapja Café ilyen irányú fórumai jönnek be. Én itt a melóhelyen nem tudom megnézni, mert tilt, de lehet hogy ott vannak jó ötletek!

Konan!

Tudom ám, hogy mennyire szerencsés vagyok! :D
Látom, hogy nem sokan érzik még ilyenkor a babát, pláne nem az első babások. Lehet hogy óriás bébim lesz?! :D

Monee

Monee

monee85

Kép

Rakok fel képet, ez tegnap készült.
Bocsi kicsit kidugtam a pocakomat, mert anyukám fényképezett, és kérte, hogy toljam ki. Nem tudom miért???
Vendég

De mozgás még mindig nincs!
Vendég

Sziasztok!

Lányok!
Mindenkinek olyan szép pocakja van! Irigykedem, nekem még nem nagyon van.
Én sem érzek még babamozgást.
Folyásom még mindig van nekem is, remélem semmi rosszat nem jelent.

Gwini! Jobbulást Nórikának!
Roni! Pihenj sokat!

Kép
Kép
petra1980

eszike, cuki a pocak!!!
Olyan vicces, hogy így az elején még azt szeretnénk, hogy minél nagyobbnak látszódjon, aztán meg..... mára a cipőnket sem fogjuk tudni bekötni. hehehe :D

konan, monee
Nagyon köszi a tippeket csajok! Megnéztem az interneten az erre vonatkozó dolgokat, de sajnos a NLCafe hozzászólások is túlrégiek. Mindenki azt mondja, hogy már nem lehet kapni.
Azért a sztori egy részét elhallgattam... nem csak úgy szimplán jutott ez eszembe éjjel, hanem volt egy kis hancur apával tegnap este :oops: :) ... és hát nem az a kis szöszmötölés volt hanem ..... na el tudjátok képzelni. És utánna volt nagyon furi éjszaka. :oops:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?