Új privát üzeneted érkezett!

Jaa, és boldog hófordulót :lol:
Vendég
 


Köszönjük a hófordulós gratulációkat!

Tényleg nagyon aranyosak a lurkók, Apának is megmutattam Őket!! :lol:

Panndi! A borostyánláncról egyszer már írogattunk, csak arra nem derült fény, hol lehet kapni. :? A lényeg, hogy ez nyaklánc, ami borostyánból van, és állítólag segít a fogzásnál, valamiért nem fáj a babáknak, ha hordják. A miértjét nem tudom, de nekem az unokatesóm mind a két gyereknél használta és a barátnőm is használja most az ikreknél. És egyiknél volt/nincs gond a fogzással. Ártani biztos nem árt :lol:

Találkozó: Én benne lennék nagyon szívesen!

KépKép
kutyfül
 
 


Kia! Levi nagyon aranyos, édesek a hurkái:)

KépKép
kutyfül
 
 

 
 

Sziasztok!

Panndi: Én anno írtam, hogy a Pólus Centerben van egy "köves" árus, nála lehet kapni különféle méretű borostyánláncot, és kb. 3000 Ft. Aranyos lehetett Zsófi a 3 kisfiúval :D Tudom milyen ez az egyik szemem sír, a másik nevet érzés :? :D :( De hát ez az élet rendje :wink: A tali engem is érdekel. Remélem sikerül egy közeli helyet választani :wink:


Én is teszek fel képeket :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.12.31 20:16-kor.
lamme
 
 


Ja, azt elfelejtettem írni, nagyon szép az összes topikbaba :D
lamme
 
 


Köszi, a Pólust megnézem akkor :)
Hát igen, ez az élet rendje, de akkoris :oops:
De ha már ez a téma: Neked hogy fogyott el a tejed? Mert kaptsam gyógyszert, hogy ha már Zsófi nem szopik, elapasszam vele, de picit félek tőle...
Vendég
 


Panndi: Ez a köves árus a Pólusban a szökőkútnál van, az OTP felé néz :wink: Szerencsém volt a tejtermelés végével, mert dec. 1-jén még nyámogott Vivi egyet a cicin, aztán három napig nem. Na, akkor éreztem, hogy mégiscsak lehetett még tejem végig, mert kezdett feszülni a mellem. Aztán kapóra jött, hogy dec. 5-én volt egy mikulás ünnepség a párom melóhelyén, ahonnan relatíve későn értünk haza, Vivi kimerült a játékban, és gondoltam, akkor mindkettőnknek jó lesz egy kis szopi, legalábbis felkínálom neki a dolgot. Ő élt is vele, lenullázta, és az volt az utolsó alkalom és nem is feszült többet a mellem, nem is csöpögött a tej vagy ilyesmi. Szóval nagyon simán ment.
De azért felkészültem, hogy gáz lesz, és megkérdeztem egy homeopátia barát ismerősöm, és azt ajánlotta, hogy apasztásra az urtica urens 15 CH-t lehet kipróbálni. Szóval az 5 CH az tejserkentő, a 15 CH pedig apasztó. Amit kaptál az konkrétan gyógyszer? Ha igen, akkor szerintem előtte próbáld ki ezt a homeo-st, ártani nem árt, viszont, ha használ, mégis kíméletesebb, mint egy gyógyszer.

Képzeljétek, nekem meg gőzöm sincs, hogy mitől, annyi tejem lett az elmúlt 4 napban, hogy csak lesek :o :D Tegnapelőtt éjjel álomszopira kényszerültem, mert moccanni sem bírtam a lufi méretű mellemtől :D Ki érti ezt? :o :roll: :D Mondjuk annyit teszek érte, hogy napi háromszor iszom Fitolac teát, és kb. két-három naponta egy doboz alkoholmentes Sopronit :D Most már kezd normalizálódni, nem durran be, de ahogy szopizik NIki, érzem, hogy szép mennyiség van. Úgyhogy emiatt, meg amiatt, hogy Niki nem annyira nyitott a hozzátápira, négy napig csak szopizott. Ma elfogadott néhány kanálka alma+őszibarackot. Jövőhéten, ha minden jól megy, akkor megkapja a négyhós oltást, meg is méretem, kiváncsi vagyok, hogy mennyi a súlya, mert szerintem hízott.
lamme
 
 


Panndi!
A taliban mi is benne vagyunk! A helyre nincs ötletem, de valami olyat kellene kitalálni, ami mindenkinek elérhető helyen van!

Kutyfül!
Hozzátápi.. szopi előtt vagy után?
Amíg kóstoltatod a babát és nem a szopi kiváltás a cél, addig tejcsi után kell/lehet adni. Ha szopit szeretnél kiváltani akkor adjad előtte. Más kérdés Lilla mind a 4x szopi előtt kap már, de ő utána is igényli a cicit :D ksi éhenkórász fajta! :oops:

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


találka: érdekelne, de a Pólus nagyon messze van nekünk. Azt hiszem mi szűk keresztmetszet leszünk ebből a szempontból, így döntestek Ti, és talán mi is csatlakozunk majd...

www.borostyanlanc.hu

Elkezdtük az almakóstolást. Én délelőtt kezdtem, a szoptatás előtt. Cél, hogy 3-4 hét múlva délelőtt ne szoptassak.

Panndi: Te már el akarod apasztani a cicit? nem korai még ez??? Én úgy tervezm, hogy 5-6 hónap alatt havonta kb megszüntetek egy-egy szoptatást. Na persze, ha minden jól megy...

MOst nekem sincs már gondom a tejmennyiséggel (kopp-kopp), szerintem kellett ez az idő, hogy összehangolódjunk Botival. Már kb 1-2 hónapja nem nagyon kell tápszert sem adni. De már nem is akarok, úgyis jönnek a gyümik meg a zöldségek...Azért már kicsit most fáj a szivem, hogy egyszer megszűnik ez a meghittség a kisfiammal.... :cry:
Vendég
 


hát megnéztem ezt a borostyánláncot...de én ezt mikor adjam a gyerekre???? azt hittem csak fel kell vhova akasztani...azért elég hülyén néz ki egy ilyen, nem....???
Vendég
 


Babett: A Pólus nem került szóba, mint lehetséges találkahely :) A borostyánlánc kapcsán került elő csak :wink: Én láttam már ilyen láncot néhány babán, nem gáz, de nekem ambivalens, hogy láncot hord... Egyszerre tetszik és nem tetszik.
lamme
 
 


ja, akkor most összekevertem a két témát.... :wink:

hát én nem adnék rá ilyen láncot, max itthon, ha kettesben vagyunk...de még akkor is kétséges...Na de ez akkor ér vmit, ha hordja legalább napközben egész nap, nem? És ha raknék a nadrágzsebébe 1-2 szem borostyánt? vagy az meg nem érintkezik vele rendesen....? hát passz...
Vendég
 


Kia, Levike gyönyörű baba, csuda aranyos!

Lamme, niki nagyon kis cuki! Gratulálok a sok tejhez, tök jó!

Andi: az apadás szerintem menni fog magától is. Nálam pl. úgy volt, hogy amikor 1-1 fejést elhagytam, akkor 2-3 napig nagyon megteltek a melleim a következő fejésre, extra sokat fejtem, de aztán lecsökkent a mennyiség. Ha mégsem lenne így, akkor én is homeopátiás szereket szednék, gyógyszert semmiképp. Ha eljön az a nap, hogy Zsófi egyáltalán nem szopizik már, de tejed még van valamennyi (nem úgy, mint Lamme esetében Vivinél), akkor fejd le azt a tejet napi 1x, és tedd a kicsi kajájába, vagy fagyaszd le, és később is jó lesz főzelékhez. De ha gyógyszert veszel be, ez a tej mehet a mosogatóba... Ha feszes melltartót hordasz, az is segíti a tej felszívódását, valamint a hideg borogatás/zuhanyoztatás is.

6 hónapos kortól nálunk is már két bébiételes étkezés lesz, és csak 3x kell fejnem, yippie!!!

Hogy telt a hétvégétek ebben a szép időben?

Eszter tiszta zizi volt, napközben alig aludt, naná, hogy mindig tejfejés közben ébredt fel, és üvöltött és naná, hogy apa pont akkor nem volt itthon (radarja van ehhez, vagy mi), a kieső alvásidőt bőgéssel töltötte, este 7-kor már majd leesett a feje a fáradtságtól, de elaludni azt nem, reggel már 6-kor kelt, éjszaka is sokszor felébredt. Komolyan, ha nem lenne ilyen kis cuki, akkor már visszaküldtem volna a gólyának, hogy hibás a termék, kérem vissza a pénzem!!! Laughing

Szerencsére jöttek a nagyszülők, és hoztak kaját, sütit, és szombaton elvitték sétálni is a kisasszonyt. Természetesen el voltak ájulva, hogy milyen egy tündér, hangja sincs... Na, vasárnap kaptak ízelítőt a hangjából!!! Úgy üvöltött az ebéd utáni elalváskor, hogy a végén már csak köhögni tudott. Shocked Hónapok óta nem volt részünk ilyen hisztiben, meglepően jól bírtam. :?

Borostyánlánc: ha fájdalmas-nyűgös-nem alvós lesz a fogzásunk, és még akár a kutyafülét (majdnem más f betűset írtam... :-) ) is ráaggatom, csak jobb legyen! :lol: Egyébként egyre több kisgyereken látom ezt a láncot. Babett, ráadod, aztán még adsz rá egy pulcsit, és nem is látszik.

Kép
waterlilly
 
 


Tök jó, emotikonok helyett kiírta, hogy laughing, meg shocked.. :?

Kép
waterlilly
 
 


Köszi mindenkinek a tippet :)

babett: több ok miatt is úgy terveztem, hogy féléves koráig mindenképp szoptatom, utána meg leállunk vele, ahogy Zsófi is engedi. Tudom, hogy manapság divat sokáig szoptatni, meg tök jó, meg minden, de én így gondolom. Nem akarom még elapasztani, csak gondoltam tájékozódom, a gyógyszert kiváltottam (kemény 200 pénz volt), de csak akkor apasztok, ha Zsófinak már abszolót nem kell cici. Most még reggel 15 percre kb, ebédnél 5 prcre, és ste egy órára igényli :)

Tali: ha megírjátok nekem, kinek melyik kerületek lennének jók, kézbe veszem a szevezést :)
Vendég
 


Képzeljétek, én olyan naiv (hülye?) voltam szülés előtt, hogy úgy gondoltam, 6 hónapos korig csak szoptatom a gyereket, és amikor betölti a 6 hót, egyik napról a másikra teljesen leállok a szoptatással. :shock: :oops: Fogalmam sincs, hogy ezt mégis hogyan abszolváltam volna, nem beszélve arról, hogy annak sem néztem utána, hogy akkor mit adok a gyereknek enni???

Komolyan, mintha a holdról jöttem volna!!! :lol: :oops: :shock:

Kép
waterlilly
 
 


lilly: jó ötlet a pulcsi, de eddig sem hortuk, hát még nyáron....Boti a sok bukás miatt arra lett szoktatva, hogy egy bodyban van a lakásban...Na persze, ha már semmi nem fog menni, akkor tuti én is ráaggatok bármit. :lol: Amúgy meg nem is sírós minden gyerek a fogzáskor. Na de miért épp a MI Botondunk lenne ilyen...???

A hétvége jól telt, főleg, hogy Apa is itthon volt! :lol: V :lol: vendégségben voltunk tegnap majdnem egész nap, de Boti jól bírta szerencsére!

Találka: Nekem a budai oldal lenne jó, esteleg: V,VI, VII, VIII, IX KER a pesti oldalon

szoptatás: én max egy évig tevrezem, de az volt a fő cél, hogy legalább 6 hóig kapjon tejet, hát ezzel már nem lesz gond. Szóval a kitűzött terv megvalósult..! :lol:

panndi: szerintem minden szer nélkül is el fog apadni, ha Zsófinak egyre kevesebb kell majd. Esetleg én homeobogyót venné, mást biztosan nem. Ezt a természet megoldja. Nekem már most is fura volt, hogy délelőtt adtam almapépet, és már most sem szívta ki a teljes tejmennyiséget Boti. Úgy sajnáltam, régen meg mindig amiatt kellett aggódni, mert kevés volt....Fura, hogy egyszer már majd nem lesz szoptatás...azért biztos hiányozni fog egy darabig.
Vendég
 


Lilly: :lol: :lol: :lol:
Megnyugtat, ha én is így gondoltam? :lol:
Vendég
 


Andi: meg! :lol: :lol: :lol:

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Nyaklánc: Hoztam egy képet Zsófiról, ahol a nyakában van a borostyánlánc. Igaz, ő lány és szerintem jól is áll neki, de én mindenképp ráadom. Sokan néztek már rosszallóan rám az utcán, hogy "te jó ég, egy ekkora gyerekre nyakláncot adni..." De engem soha nem érdekelt, úgy vagyok vele, hogy inkább ráadom, minthogy nyűglődjön szegény a fogaival. Amúgy lehet kapni többféle színkombinációban is, vannak egész fiúsak is. Még pulcsi sem feltétlenül kell, mert a body alá is be lehet tenni, ott sem látszik.

Találka: Mi is szívesen benne lennénk. :) Nekünk inkább a pesti oldal lenne jó (V., VI., VII., VIII., IX. estleg XIII. ker) De a budai oldalon a XI., XII., esetleg az I. ker még belefér.

Szoptatás: Én is 1 évig terveztem és szinte ki is tartott addig. Zsófi március elején hagyta abba teljesen és 20án múlt 1 éves. Nekem sem volt semmi szükségem bogyókra, a természet szépen elintézte. Szerintem, ha szépen, fokozatosan hagyja abba a baba a szopizást, mindig 1-1 étkezést kiváltva mással, akkor a mi szervezetünk is alkalmazkodik ehhez, és ahogy addig termelődött, úgy egyszer a ritkább szopik miatt el is fogy a tejci.

Íme a nyakláncos kép. Ez kb 2 hónappal ezelőtt készült, de már kb tavaly augusztus óta megvan a lánc, azóta napközben ha érzem, hogy jön a fogacska, akkor hordjuk.

Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Margit sziget?
Vendég
 


ez jól áll Zsófinak, de ő ugye lány.... :?

Kutyfül Te veszel?
Vendég
 


Margit sziget jól hangzik :D

Babett: Lehet kapni egész fiús változatban is. Szerintem, ha lesz fiam is, én bizti ráadom majd, mert nálunk bevált. :) Nem kell örökké hordania, én tényleg csak akkor szoktam ráadni Zsófira, ha érzem, hogy jön a fogacska.

Most megyek, elviszem Zsófit a parkba, mert már nem bírok vele...

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Mi is inkább pesti oldalra szavazunk. Nekem Monorról úgy is be kell mennem.
A Margitsziget ötlet nekem tetszik, de ahhoz jó idő kell.
Nekem anyutól - IV, XIII lenne ideális, itthonról az említettek közül a IX. is jó... de mi mobilizálhatók vagyunk:) Bár nem vagyok valami nagy sofőr :oops:, de azért megoldom. Margitsziget meg tömegközlekedve is jó :D Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


hát most már csak jó idő lesz vmikor...
Vendég
 


Találka: Margit-sziget jó ötlet, de nekem mindegy, alkalmazkodom, csak mondjátok hova menjünk:)

Babett: Én veszek majd Barnának láncot. A barátnőmék a gyerekek combjára teszik, és nekik is használ. A gatya, rugi alatt nem látszik.

Ma megyünk a 4 hós oltásra.

Pneumococcus: Valaki beadatta az ez elleni oltást?

Mi vasárnap Martonvásáron voltunk. Ott laknak unokatesómék, de a kastély parkjában még soha nem voltunk. Most elmentünk. Gyönyörű szép, jó nagy sétát lehet tenni. Babákkal jó kirándulóhely, és nincs messze Pestről.
Teszek fel egy kis kedvcsinálós képet: Kép

KépKép
kutyfül
 
 


Lilly: Hogy álltok a lakásvásárlással?

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül: sehogy! :cry: Pedig menekülnék innen már nagyon! A tegnapi napunkat is szétcseszték falfúrással, tiszta idegbeteg voltam már estére... :cry:

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok :)

Mire eljutottam idáig, hogy írok, elfelejtettem, mit akartam írni :lol: Most meg Zsófi ordít, szóval asszem megyek, majd még jövök tartalmasabb, értelmesebb hozzászólásal is :lol:
Vendég
 


Kutyfül!
Mi beadatuk a pneumo oltást Lillának, ha van kérdésed szívesen megírom.
Most két oltást kapott és majd a 18 hós kötelező után valamikor lesz mégegy. Darabja pár forint híján 16ezer, férjem sokkot is kapott tőle, amikor mondtam neki. :shock:
Nálunk ajánlották, persze kötelezni senkit nem lehet.
Ilyenkor olyan dühös vagyok, hogy ez nem jár automatikusan minden gyereknek. :twisted: Amúgy koraszülöttek és súlyos betegek kb. harmad áron kapják, mondjuk azt remélem ilyen címen a második gyereknél se kapunk támogatást...
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Én pont tegnap kérdeztem meg a gyerekdokinkat az oltásokról. Azt mondta, amit feltétlenül javasolna, az kötelező már. A többi meg olyan, hogy egy kórokozót "kineveztek", hogy na, ez az, és csináltak rá oltást, de ugyanazt a betegséget vígan okozhatja másik tíz kórokozó is... :? Plusz ezek olyan friss oltások, hogy valós statisztikai adatok nincsenek a megelőzési képességükről. Na, most akkor legyen az ember okos, körültekintő szülő! Mert persze én is azt szeretném, hogy ha oltással ki lehet védeni valamit, akkor azt védjük ki!

Szerintem ovi előtt még átgondolom a dolgot, utánajárok majd alaposabban, hiszen akkor egymástól minden szir-szart össze fognak szedni.

Tegnap kaptuk meg a 4 hós oltást, és Eszti egyáltalán nem sírt! Olyan büszke voltam rá! A rendelőben is mindenkire mosolygott a majd egy órás várakozás alatt. Egy kis tündér a lányom. :D

Kép
waterlilly
 
 


Lilly: ilyen későn kapta meg? hogyhogy? még én sem tudom mi ellen kellene beoltani....a rotát mi beadattuk, de még a bárányhimlőn és az agyhártya ellenin gondolkodom...de azt még úgyis később kell beadni.
Ja, oltás utáni tipp: mi adtunk oltás után egy fél lázcsillapító kúpot, így semmi baja nem lett utána. Előző oltásrkor meg 3-4 napig nyügi volt, és kis hőemelkedése is volt.

bukás
: teljesen el vagyok keseredve, nem hat a Nutriton sem és a bukós tápszer sem. Rengeteg jön vissza, ma így úszni sem tudtunk menni, ott is ez lenne. Az meg gáz! Bárhova megyünk, mindent össze-vissza bukik, tiszta ciki....ne menjek sehova amíg ki nem növi??? de mi szeretnénk nagyon úszni is járni!!!! mit tegyek????? gy bukós gyerek nem úszhat ezekszerint??? a doki semmit nem segít, majd kinövi...haha.... Annyira bíztam ebben a sűrítő zselében, de miért nem hat ez sem??? ja, és az almát is visszabukja persze... :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Oltás: mi semmi pluszt nem adattunk be eddig. Az első oltás után kicsit nyűgös volt, a többinél semmi gond nem volt. Én nem adtam neki semmit, nem vagyok a gyógyszeres megelőzés híve, de szerencsénk is volt, mert nem lett baj. Én amúgy félek, mert nem voltam se bárányhimlős, se mumpszos, tuti el fogom kapni Zsófitól, már csak abban bízom, hogy nem akkor, amikor épp megint babát várok...

babett: sajnálom a bukást :? Zsófi már hat napja nem bukott semmit szerencsére, most minden kaja után ültetem egy fél órát még, és csak utána teszem le játszani, meg kapja a sinlacot a kajáihoz, most ő jól van szerencsére.

Na húzok tanulni, mert a következő két és fél hétben öt vizsgám lesz, én meg itt ülök, mint akinek a láblógatás a dolga :lol:
Vendég
 


Babett!
Okosat nem tudok írni, de szerintem ne add fel. Nyugodtan menjetek emiatt bárhova. Én azt olvastam, hogy hat-kilenc hónaposan javulhat ez a helyzet. Remélem nálatok is így lesz.
Egy másik tisztességes dokihoz nem akarod elvinni Botit? Legalább megnyugtatna Téged is. Meg hátha tudna valami okosat is mondani.

Panndi! Neked meg jó tanulást kívánunk, meg nyugodt Zsófi babát segítségül. :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Oltás: Mi is tegnap voltunk a 4 hós oltáson. Eddig nekem mindig mondta a doktornő, hogy adjak Barnának kúpot, be is adtam és nem volt semmi gond.
A Pneumot meg akartam kérdezni, de áramszünet volt és azzal voltak elfoglalva, így nem kérdeztem meg :?
A rotát amiatt nem adattam be, amit Lilly is írt, hogy ezzel egy lehetőséget kizárunk, de marad másik 38, hogy elkapjon egy hasonló bajt.

Ja, Barnus 7400 gramm.

Lilly: Kitartás a lakásvásárláshoz! Ezek szerint Eszter torka teljesen rendbejött, hogy megkapta az oltást?

Panndi! 5 vizsga?? Egy kalappal!! :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Babett: az influenza járvány alatt a doki semmilyen oltást nem adott be senkinek, hogy a babák szervezete ne legyen védtelen. Két hete meg hólyagos volt a torka, ezért nem kapta meg.

Én sem szoktam kúpot adni megelőzésképpen, szerencsére eddig semmilyen baja nem volt Esztinek oltás után. De ha az első után pl. belázasodott volna, akkor valszeg a következőknél én is benyomtam volna neki egy fél kúpot.

Bukás: nálunk változó. Ma extra bukós nap van, csak úgy jött vissza az alma-krumpli... :( Átöltözés, plédcsere (amin feküdt, az is olyan lett), és még utána is bukott 2x, de már résen voltam, a ruha megmenekült. Tényleg nagyon elkeserítő, hát uszoda szóba sem jöhet. (Néha még a fürdővizébe is bukizik.) De megpróbálom azt amit Andi írt, hogy fél óráig ültetem evés után.

Andi: én meg húzok fordítani, megint kaptam egy kis munkát, oszt csak itt lógatom a lábam... :D Én felnőttként voltam bárányhimlős, kisbabától kaptam el bébi-szitterként. Örültem neki nagyon, mert így terhesség alatt emiatt nem kellett aggódnom! Tesóm is felnőttként a saját kisbabájától kapta el. :?

Kép
waterlilly
 
 


Na még nekem pont egy bárányhimlő hiányzott volna a terhességem alatt :lol: Volt igen erős munkahelyi stressz, autóbaleset, repülés, vizsgák, vészes terhességi hányás, tényleg csak a bárányhimlő hiányzott :lol:
Izé... nem jutottam el a tanulásig, egyszerűen nincs kedvem :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Babett: Voltatok hasi uh-n Botival? Nem lehet, hogy refluxos? Akkor van speckó refluxos tápszer. A dokink, védőnőnk nekünk is azt mondta Niki bukására, hogy kb. féléves koráig simán megmaradhat, majd az, hogy többet lesz függőleges pozícióban, segít a dolgon. Panndiéknak is biztos emiatt válik be az, hogy ülteti egy kicsit Zsófit. Llekopogom, Niki bukása már normalizálódott. Még van, de már nem olyan brutális.

Oltás: Vivinek eddig a meningococcus okozta agyhártyagyuszi ellenit adattuk be, valamint a kullancs terjesztette agyvelőgyuszi ellenit. Kiváltottuk drága pénzért a pneumococcus ellenit is múlt hónapban, itt figyel a hűtőben, de meggondoltuk magunkat, nem fogjuk beadatni. Legalábbis ezt még szeretnénk átrágni. Kicsit mérges vagyok, hogy miért nem tettük ezt meg előbb, mint a kiváltás után, de hát most már mindegy. Esetleg, ha valakit érdekel, akkor átadom az oltóanyagot. Teljesen bontatlan, kb. három hete áll a hűtőnk ajtajában, 2010-ig jó, ha jól emlékszem. Én ahogy szoktam mondani, a köztes megoldásokat szeretem. Ezt a két oltást fontosnak tartottam, a többit nem.
lamme
 
 


Sziasztok!

Babett: Botinak boldog hófordulót! A bukás miatt szerintem sem kell otthon ülni. Lassan meglátod megoldódik. Szerintem egy másik orvossal én is megpróbálkoznék, hátha tud vmi okosat mondani.

Oltás: Nekünk mindjárt jön a 15 hónapos :shock: Tavaly a négyhós után úgy gondoltam, hú de messze van még a következő, most meg már csak 3 hónap... Én sem adtam oltások után Zsófinak semmit, szerencsére az aluszékonyságon kívül nem volt más bajunk (kopp-kopp) Amúgy nekünk a doki néni Panadol Baby szirupból javasolt fél kanálkával, ha mégis vmi gond lenne. A fakultatív oltások közül mi a C típusú agyhártyagyulladást adattuk be egyedül és a kullancs ellenit szeretném még, mert elég sokat járunk kirándulni.

Lilly: Jó munkát!

Panndi: Kitartást a tanuláshoz!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Zsófinak kibújt az első foga :lol:
Vendég
 


Gratulálunk Zsófi első fogacskájához! :D
üdv, a szintén egyfogas Lilla anyukája :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszi :lol: Hihi :wink: Olyan édesek ezek a gyerekek, és tök fura, hogy foga van... tegnap elméláztam, mert tegnap volt az első nap, hogy napközben nem szopizott, csak reggel meg este, nem kellett neki a cici, és pont azon gondolkodtam, hogy na tessék, foga van, el van nélkülem is, tiszta nagy gyerek, pedig csak most született. Jó hülye vagyok, mi? :lol:
Vendég
 


Sajnos nálunk az ültetés vajmi kevés evés után....amúgy szerintem nem refluxos. Sokat olvastam már erről - gondolhatjátok....A refluxnál nem lenne jókedvű, sokat sírna, és nem is igazán gyarapodna. Bár az e heti bukásmennyiség nem semmi, tegnap mértünk is egy súlyt, és alig gyarapodott vmit múlt péntek óta. Szerintem nálunk most tetőzik ez a bukás-dolog. Remélem mielőbb lecseng.....nagyon várjuk már!!!
Hasi UH még a kórházban volt, de akkor nem találtak semmit. Azóta meg a doki nem javasolja. Amúgy van egy ismerős gyerekorvosunk is, tehát két tanácsadónk is van így. Ő sem ajánl még semmi kivizsgálást, mert az elmondottak alapján szerinte nincs gond, csak hát Botika ilyen bukós gyerek. Meg kell várni, amíg elnövi. Nincs mit tenni....Mondjuk gyógyszerezni én sem szeretném, ha nem muszáj.

Zsófi fogához gratula, de az első nem párban jön alul? akkor kettő lesz neki, nem??

Hát Barnus meg nő rendesen, jó bőrben van....! :lol: Mi még nem vagyunk ilyen nagyok, de nekem már így is kis husinak tűnik a gyerkőc....Mi lenne, ha nem bukna....akkor már 8 kg lenne...na ne...
Vendég
 


Panndi!
Tényleg hihetetlen hogy nőnek ezek a gyerekek!
Mondjuk Lilla a szopit még nem adja csak úgy föl, ő azt gondolja ilyen nagy culáknak is jár :oops:

Ő egyébként 10. hónaposan 8,7 kg. :D

A bárányhimlőt kár volt emlegetni, környezetünkben felütötte a fejét. :shock:

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lamme: Miért gondoltátok meg magatokat az oltással kapcsolatban?

Panndi: gratula Zsófi fogához!Ja, és tessék tanulni :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem nem írtam, ha igen, akkor bocsi, hogy Vivi 29 hónaposan bekapta élete első hasmenéses, hányós vírusát :( Kedden még "csak" hasmenése volt, levittük dokihoz is, aztán most éjszaka végig ment a hasa és már hányt is :( Reggel kihívtuk a dokinénit, rendelési idő után jött is rögtön, nagyon aranyos volt. Vivi is olyan édi volt, ahogy engedte neki, hogy megvizsgálja :) Ja, erről jut eszembe, hogy annyira aranyos volt, amikor először hányt. Nem volt különösöbben megijedve a dologtól, és két öklendezés között érdeklődve kérdezte, hogy "ez mi?" :D Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek.

Kutyfül: Már annyiszor akartam írni, hogy nagyon szuper az a kép a martonvásári kastélyról!! Párom nagy vár és kastély őrült, mutattam neki, rögtön rávágta, hogy menjük el oda valamikor :D Oltás: Hát most újra meggondoltuk magunkat :D :oops: Szóval úgy kezdődött, hogy nem akartunk Vivinek sok nem kötelező oltást, de aztán ez az új dokinénink nagyon ajánlotta. Ráadásul őt már csak egyszer kell szúrni, így gondoltuk, akkor beadatjuk. Aztán a tervezett szúrási nap előtt kb. két nappal egy ismerős a figyelmembe ajánlott egy oldalt, ahol nagyon sok rossz dolgot írtak a Prevenarról, és megijedtünk. Azóta már többször agyaltunk a dolgon, és az az oldal csak úgy összeollózta a negatívumokat innen-onnan, nem volt pártatlan. Meg egy másik fórumon van egy anyuka, akinek a kisfia Vivivel egyidős, és tavaly ősszel majdnem elvesztették őt, napokig intenzíven feküdt a kisfiú, és ha be lett volna oltva, akkor valószínűleg nem is lett volna beteg, vagy ha mégis, akkor nem lett volna életveszélyben. Azóta beadatták neki. Aztán most a dokinéni megint elmondta, hogy mennyire fontos, és hogy ne gondolkozzunk ezen, adassuk be.

Panndi: Gratula Zsófinak a fogacskához. Zsófinak van második neve? Valahonnan rémlik az a név, hogy Zsófia Szonja, és nem tudom, hogy kinek hívják így a Zsófiját :D :oops:
lamme
 
 


Nincs második neve, nekem van, és elég hosszú, és mióta férjhez mentem, sehova nem fér ki a nevem a nyomtatványokon, így neki inkább csak egy nevet adtunk :lol:

Szegény Vivi :( De ez a hányós ez mi kérdés tényleg aranyos :D Jobbulást neki!
Vendég
 


Panndi!
Az én 22 karakterem sem fér ki sehova, aláírnom is kb. "fél óra". Pedig nekem második keresztnevem sincs. Lilla nálunk is csak 12 karakteres lett emiatt! :D

Lamme!
Vivinek jobbulást! A Prevenart mi is beadattuk Lillunak, remélem jól tettük. Én nem vagyok egy oltás párti, de ezt fontosnak tartottam.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Az enyém szóközök nélkül 27 karakter :lol: Soookkkk...
Vendég
 


Nem tudjátok, hogy lehet-e kapni sima őszibarack bébiételt? Most mentem el venni a DM-be, csak kecskemétit találtam, és itthon vettem észre, hogy cukrot tartalmaz, ilyet nem akarok adni, főleg bevezetéskor. Az almát már egy hete eszi, de most 2. napja nincs kaki, tiszta ideg vagyok. Nem tudom, hogy az almától van-e ez vagy a nutritontól. Most egyiket sem akarom tovább adni egyenlőre. Szegénykém eddig ilyen sosem volt, hogy legalább 1-2 kakis pelus ne legyen naponta...a reggeli full pelus mindig tuti volt eddig, most meg már 2. reggel semmi :cry:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: