Új privát üzeneted érkezett!

Off
zsana: ha vissza akarod küldeni a kendöt, azt minden indoklas nelkül is vissza küldheted. A nemet forumon allandoan azt csinaljak, hogy rendelnek meglepi didy-t, ha az nem tetszik vissza küldik...
Szoval szerintem azert nem ajanlottak fel, hogy küldd vissza, mert abbol indultak ki, hogy te magadtol visszaküldöd, ha nem akarod megtartani. Nemet törveny szerint (bar nem vagyok jogasz, csak igy tudom) meg a vissza küldesi arat is kötelesek visszafizetni neked!
On
smzsgalf
 
 


Banya, a kikában régen lehetett kapni didyt, de már nem. Nincs rá kereslet. Szóval OFF.

Varda: Ez a videó tényleg jó. Nem is gondoltam, hogy igy is meg lehet fordítani a babát. Melltartónak pedig valóban jóóóóóó! :)
De sztem egyszerűbb, ha rögtön hátrakötöd...Nekünk nagyon könnyen megy.
És a didy egyáltalán nem vág, hiába csavarodik meg a szára a vállamon. Eközben a nandu...:roll:
Nora, igazad van, pont ez volt az én bajom is a nanduval.
A Didy milliószor jobb. Persze nem dobom ki a nandut, de inkább az újat használom majd.
Viki: a nevem KRISZTI... de azért nem olyan egyszerű egy ilyen jellegű vállalkozás. Én is meggondoloom még 100x.

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Nora: a lilypie-on kell regisztrálnod, aztán bemásolni a BBC kódot az aláírásodhoz a profilodban. Ügyeskedni kell, de nem túl bonyi :)

Kriszti
kkriston
 
 

 
 

Ági! Én is pont azt néztem tegnap, hogy lazának kell lennie annak a kötésnek ahhoz, hogy így meg tudja magán fordítani. Én legalábbis, ha megkötöm rendesen, egy centit se tudom oldalra huzogatni magamon :-).

Kriszti! Nem is a felvételnél volna érdekes, hanem többen is említették itt régebben, hogy BKV-n szívesen előre fordítanák a különben hátul hordott babát. Ez egy módszer lehet, ha sikerül rajta lazítani, majd elöl újravisszaszorítani. Lehet, h ma kipróbálom.

Off.: Zsana, ha tényleg lezártad magadban, akkor nem érdekes, de én is tuti visszaküldeném.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok!

Kriszti, talán azért tetszett jobban a kisfiamnak a mei tai, mert mei tai-jal magabiztosabb voltam, mint kendővel? Nem tudom.

Orsi, igen, szerintem is nagyon hamar el fogja dönteni, hogy hova tegye a kezét, mert elég Ficánka bácsi. :D

Jucus, sajnos nincs szoptatóspárnám, de ha valamit, ezt megbántam, a takaró, másik párna odagyürkélése nem annyira vált be, mindig elmozdul, ilyesmi. Az stabilan az ember háta mögött marad? :?:

Ági, hadd egészítsem ki, amit írtál a gyermekágyról. Igaz, hogy az ideális gyermekágyas időszak 6 hét lenne ill. lett volna, de hidd el, hogy erre nagyon kevés példa van. Általában úgy beszélnek róla a leírásokban, hogy 2--6 hétig tartott. Régebbi, XVII--XVIII. századi forrásokban is lehet olvasni róla, hogy nem igazán tudták kifeküdni, mert a munkaerőhiány, a háztartás, egyebek miatt fel kellett kelni és minimum a ház körüli munkákat elvégezni. Egy-két hétig feküdt a gyermekágyas, kapott komatálat, aztán előbb-utóbb fel kellett kelnie.
Szóval ez csak egy ideális kép, nyilván régen is úgy volt, hogy volt aki már másnap fitten viribölt, más meg hónapokig küszködött nőgyógyászati betegségekkel, különösen, mert az orvostudomány nem állt a helyzet magaslatán...

Viru
Kép
viru
 
 


Ha már szóba került, a szoptatóspárna volt az egyik legjobban megtérülő befektetésem. De nem mindegy, milyen: amit 1,5 folyamatosan használok, az egy hosszú henger, kívül plüss huzat, belül olyan kis fehér laticell (vagy mi) golyócskák vannak benne. Amikor terhes voltam, azzal aludtam, az támasztotta a lábamat, hátamat, ha kiflibe hajtottam, annak támaszkodtam. AMikor szoptattam, magam köré tette, rá a babát. De ezek elmúltak, úgyhogy most az esti kaját adom úgy, hogy félig fekve annak támaszkodom. Ja, és régebben, amikor pici volt a baba, térelválasztónak is használtam a nagyágyban.

kamcsatka
 
 


A szopipárnával én is nagyon meg voltam elégedve, csak én is későn, Tomi kb. másfél éves korában vettem meg. De megszerette. Nekem egyedül a kis golyócskák zörgése nem tetszik, nem ébred fel a gyerek, ha leteszed szopi után aludni? Mi ezt már nem próbáltuk ki... Tomi amúgy Pötyi bácsinak hivta :) .

De most, hogy várandós vagyok, próbáltam vele aludni, nekem túl nagynak bizonyult. Háttámasznak szupi, meg nagypárna helyett is jó, nappal lehet rajta pihizni.

Ez a fajta nagggyon jó, és a brendonosnál olcsóbb és praktikusabb, hogy levehető a huzata, zippzáros a belső huzat is, újratölthető...fele áron. Ajánlom nektek! XVII. kerületi a lány, aki varrja.

http://www.szopiparna.hu/arak.html

Kép

Kép

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Szerintem is hasznos lehet, ha a Didynek más színű a széle, nekem sokszor előfordul, hogy nem lesz elég szoros, és ilyenkor bizony jó lenne tudni követni, hogy melyik szélét kell szorosabbra húznom... (jó, persze azért nem vagyok túl gyakorlott hordozó, főleg a héti hordás terén).

Szopispárna: nekem köleshéjjal töltött Biopontos van, olyan az alakja, mint egy csepp, nagyon szeretem. A nagyfiamnál kaptam az elsőt ajándékba, mikor várandós voltam, és a terhesség alatt és a szoptatáskor is nagyon hasznos volt. A másodikterhességnél vettem egy újat (mert a nagy megtartotta a magáét, na meg a köleshéjacskák teljesen összetöredeztek benne, szóval a tartása már nem az igazi), azt még a kórházba is bevittem, a babát oldalfekvésben azzal támasztottam ki a kis "bevásárlókocsijában". Mostanában is bent van a kiságyban ha alszik, sokszor ráfordul és úgy alszik, ha elmegyünk valahová, segít az otthoni alváshelyzetet reprodukálni.

Eszter
ikra
 
 


héti hordás= háti hordás, bocs :oops:

Eszter
ikra
 
 


De jó, hogy előjött ez a szopipárna téma! Lehet, hogy mégiscsak veszek egyet most. Még csak 4 hónapos a pici, jó darabig szeretném még szoptatni.

Azt még elfelejtettem mondani, Ági, hogy pedig de jó lenne, ha ez a gyermekágyas időszak tényleg pihenésre fordítódhatna, mert biztos igaz az is, hogy hosszú távon megtérül a dolog és pár hónap múlva kevésbé merül le az ember szervezete.

Viru
Kép
viru
 
 


Viru, nem emlékszem hirtelen, merre laksz, de ha el tudnál jönni a klubba, szívesen kölcsönadom az enyémet, végül is most már másik párna is átveheti az én hátam támasztásának funkcióját...

kamcsatka
 
 


Kedves Viru!

Én nem tudom, régen milyen magaslatokon állt az orvostudomány, de hogy ma nem áll semmilyen magaslatokon, az biztos.
Mellesleg a régen is használt gyógyfüvekkel sokszor többre megy az ember, mint egy kemikáliákkal tüneteket kezelő orvossal.
A nőgyógyászokról meg jobb, ha nem is beszélünk...
nesica
 
 


Kedves Nesica, nem is a mai helyzetről beszéltem, hanem az akkoriról. Gyógyfüvek ide vagy oda, az anya- és csecsemőhalandósági statisztikai mutatók önmagukért beszéltek. Ezenkívül azért mindannyian tudjuk, hogy a higiéniáról némiképp más elképzelések dívtak, mint manapság.
Jó lenne ha az akkori és mai tudást ötvöző szemlélet uralkodna az orvostudományban. Sajnos erről nagyon sokat lehetne írni...

(Egyébként ha már itt tartunk, én például örülök, hogy ma szülhettem, mivel a szűk medencecsontom miatt hátsó koponyatartásban jött ki a kisfiam -- csak így fért ki. Ezért aztán sajnos vákuumos befejezés kellett, szerencsére csak nagyon rövid ideig. Pedig amúgy én is gyógyfű-párti vagyok :wink: )

Viru
Kép
viru
 
 


Orsi, nagyon köszönöm! :), nagyon készültem most péntekre, de még nem tudom biztosra, attól függ, hog a férjem hogy ér rá. De addig még szólok.
(Vác mellett lakom.)

Viru
Kép
viru
 
 


Eszter: hol lehet kapni ezt a Biopontos párnát? Mert úgy vettem ki a szavaidból, hogy ez nem olyan nagy méretű, és nekünk pont ez kéne... Nincs képed véletlenül? Hogy tudjak viszonyitani.

A gyógyfüvek pedig nagyon jók, mindig tapasztalom. De most terhesség alatt főleg, mert semmilyen gyogyót nem eszem. Plusz a homeopátia....Szuper! Nekem eddig bevált.

EZ mind OFF volt, de mindegy . :oops:

K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Lányok, használ itt valaki podegit? Valahogy úgy látom az a kendő és a mei tai hibridje, azzal, hogy hátlapos, de csak egy pántot tekergetsz magadon, de pont emiatt nekem így látatlanba nagyon vékonynak tűnnek a pántok, nem vág a vállom, derékon? Csak kíváncsiságból kérdezem van-e valaki akinek ez vált be.
kattix
 
 


Filmajanlo:
Michael Palin utazasa a Himalajaban. A sorozat utolso resze csak ugy hemzseg a hordozoktol. A tomeget kell figyelni:)

Biobaba
biobaba
 
 


Orsi!
Én is megyek pénteken!

Hétfőn kezdem a szülési szabimat, amit rögtön Ági-féle hordozókendő tanfolyammal ünnepelek :D :D

Nagyon jó, hogy szóba került a gyermekágyas időszak, remélem lesz lehetőségem rendesen végigpihenni - sosem lehet tudni, h visszaüt-e később az "olyan fitt vagyok, h meg sem kottyant a szülés"-hozzáállás (ami sajnos jellemző volt rám réggebben, de szeretném levetkőzni)

Szopipárna: én is imádom, az első gyerekemmel is volt (hold alakú, nem golyócskás, hanem sima párnatöltet), azt is nagyon sokat használtam, csak elkallódott valakinél a 9 év alatt.. Így most vettem egy újat (hurka, golyócskás), és ez még jobban tetszik, nagyon jókat lehet vele nagy pocakkal aludni! És tervezek varrni neki egy póthuzatot, amibe kötöket is varrok, és akkor a babának is lehet az első időszakban "babzsákfotelnek" használni.

Sziasztok,
Olga
oola_2008
 
 


Biobaba, az egyik kedvenc sorozatom! Karácsonyra megkaptam DVD-n de még nem néztem végig, és régen amikor láttam tévében, nem tűntek fel a hordozók... :)
Klubra eddi 13-an vagyunk+kölkök, de most kint is lehet lenni, szép lesz az idő.
Kék klubkendőre van már jelentkező 1 hónapra, többi nem érdekel valakit???

kamcsatka
 
 


Sziasztok!

Mi szivacsos szopipárnát használtunk, mert az egyik barátunk, aki építőipari kivitelező, felvilágosított róla, hogy ezek a polisztirol golyócskák, amik igaziból szigetelő anyagnak lettek kitalálva, nem egészségesek, és ő nem ajánlja. Nem tudom, hogy mennyire egézségtelenek, mert nem nincs lehetőségem bevizsgáltatni, de a férjemmal úgy döntöttünk, jobb a békesség, és szivacsosat vettünk. Ez nem is volt drága, és nagyon szeretjük. Igaziból pihe-puha, mint egy sima párna, csak az alakja más.
Én interneten rendeltem, a www.okobaba.mlap.hu oldalon, de nem nagyon tudom hol lehet még ilyet kapni. A tönköly tölteteset végül azért nem választottuk, mert az nagyon drága volt.

Viki
vikike77
 
 


Orsi, en szivesen kiprobalom az egyik kendot, ha lehet! :oops: :)

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Viru, merre laktok, megkerdezhetem? :oops:
Mi Gödre koltozunk nem sokara....
saara
 
 


Szopipárna: hát, én azt is varrtam :oops: Drága férjecském utánajárt, hogy hol lehet polisztirol golyókat kapni, ami sztem a hungarocell tulképp. Tényleg szigetelőnek van gyártva, de nem tudom, mennyiben lenne egészségtelen: párolog, vagy hogy? Na mindegy. Ha sikerül tönköly pelyvát szereznem, kicserélem a töltetet, mert nyáron nekem borzasztó meleg volt. Viszont fiacskám borzasztó jókat aludt benne újszülöttként.
Kép Kép

Dóri
foldori
 
 


engem is érdekelne, ha vki tud meggyőző érveket mondani arról, hogy miért egészségtelenek a golyócskák!
A tönköly nem nagyon nehéz??
+ még valami a tönköllyel kapcs.: nekem egyszer volt egy kis tönkölypárnám, de sztem zsizsikek (pici barna bogárkák, úgy néznek ki messziről, mint a lenmag) telepedtek belé és kidobtam.. Másnak nem volt még ilyen?
oola_2008
 
 


Foldori (képek):
na én is pont így gondoltam! Neked össze is van kötve a két hurkavég, vagy csak félbe van hajtva, és úgy marad?
oola_2008
 
 


Úgy maradt, mert ilyen a formája, nem sima henger, hanem a közepe ducibb, a végei keskenyebbek, mint egy kifli.
A tönkölybe telepedő bogárkák ellen néha mélyhűtőbe kell tenni a vele töltött dolgokat, ott elpusztulnak (itt olvastam). Igen, sokkal nehezebb, de nem emelgetni kell, hanem feküdni rajta :D

Dóri
foldori
 
 


Dóri!

Ügyesen varrtál!!!!

Azért kell néha emelgetni azt a párnát, mert ha cicin alszik el a gyerek, akkor betenni a kiságyba nem egyszerű, főleg ha egy 3-4 kilós tönkölypárnával csinálod. MI pont ezért vettünk golyósat. Pedig környzetbarátabb, bio-bb megoldásnak tűnt a pelyva...

Szerintem a polisztirol golyók hosszútávon biztos nem teljesen egészségesek, mert azért mégiscsak műanyag, ami ugye kőolaj-származék, plusz mindenféle izé, mérgező gőzök-gázok lehetnek benne...stb. Nem?
Pl. itt van a mi BIO-ágymatracunk, amit most 2 hete vettünk (egy vagyonért) a fiamnak. Hát, az olyan büdös, mint a fene. Egyszerűen 1 hétig csak szellőztettük, pedig azt irja az utasítás, hogy 24 óra múlva használható. Hát még most sem múlt el a szaga! Mitől bio, ha az ember hányingert kap tőle, és még aludj is rajta kellemesen....Az igaz, hogy nagyon kényelmes, de mi a csudából van, hogy ilyen büdös??? Pedig állítólag nincs benne formaldehid meg más mérgező cuccok, de akkor is fura.

Ez OFF volt. Mondjuk a gyöngyök nem büdösek a mi szopipárnánkban, mindenesetre óvatosan használtuk mindig, nem feküdt rajta órákat a kisöreg... És nemrég irtam, hogy nekem túl zörgős is volt, zavarta sztem Tomit, nem aludt nyugisan rajta. Csak nekem volt könnyebb tartani, emiatt jó a párna. Kényelmes...

A tönkölypelyva pedig szomorú, hogy bezsizsikesedik!

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Szopiparna: a kekpandaban arulnak olyan pelyvat, amin kautcsuk bevonat van. Ez talan ved a zsizsiktol :?: :?:
http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=DD004&begin=10

Ergot hany honapos kortol lehet hasznalni?
saara
 
 


OFF: Szopipárnák-polisztirol: a polisztirolból ha nem megfelelően tisztítják felhasználás előtt akkor sztirol párolog, ami rákkeltő. Az Öko Testben volt pár éve teszt, és voltak párnák amikben ki tudták mutatni, volt amiben nem, tehát abszolút gyártófüggő. Nekem is van szopipárnám, golyócskás, és terhesen végig azzal aludtam, de szoptatni még nem sikerült vele, egyszerűen nekem jobban útban van mint segítene. Ha valakinek van jó tippje hogy szoptat vele, írja meg légyszi priviben!
Nekünk van egy óriási Blup babzsákfotelünk szintén golyócskás, és 2 éve megvan (ajándékba kaptuk), de még mindig büdös, és ha rajta hagyok ruhát, akkor pár óra múlva az is büdös lesz... :roll:
kattix
 
 


Én is varrni akartam a párnát (alapvetően nem szoptatáshoz, hanem terhesség alatti alváshoz, mert az első kettőnél nagyon szenvedtem), de végül az ára ellenére a popoliniset vettem, pont ezért, mert úgy képzelem, hogy a kaucsuk bevonat véd a zsizsiktől és a molytól. Nem tudom, így van-e, majd idővel kiderül (holnap szállítják). Ez 2,5 kg, az azért talán nem is olyan vészes. (?)

Foldori, tönkölypelyvát a rábcakapiaktól tudsz szerezni, többen rendeltek az ősszel tőlük, 1300,-/10kg volt, ha jól emlékszem.

Más. Bocs, ha volt róla szó, de rugalmas kendő érdekelne, hogy aki használ(t), milyen márkájút és hogy vált be (újszülött hordozáshoz). Elsősorban az itthon is kaphatóak érdekelnének, árban mondjuk MaM-ig bezárólag. Ill. ha varrt valaki (Jucuu?), arról is érdekelnének a tapasztalatok.

Pindi
pindi
 
 


2,5 kg: hát, ha éjjel, alvás közben akarod igazítgatni, akkor sztem az..
a golyócskás mindenesetre max. 30 deka lehet.
azért is elszomorít ez a 2,5 kg, mert akkor ezek szerint ennyi kell egy párnába, és a kékpandában 4000 ft-ba kerül egy kg kaucsukos pelyva. Szvóval majdnem uott tartasz, ha megveszed készen a párnát.

Kik azok a rábcakapiak? így sokkal olcsóbb lenne persze.. mennyi időnként kell mélyhűtőzni? (és valóban meghal ettől a zsizsik? sztem max. hibernálódik, aztán vígan kiolvad..)
oola_2008
 
 


Olga, ugy tudom a -18 fok kinyirja az eloskodoket. mi poratka allergiasqak vagyunk es a doki javasolta, h idonkent rakjuk be melyhutobe a pluss jatekokat, textileket. 1 napig kell a fagyiban hagyni, utna mehet a mosasba, ha olyan anyag (ez mondjuk foleg az atkaknal fontos, mert attol, h elpusztulnak meg mindig okoznak allergiat :? ).

Pindi :) nekem moby wrap van amerikai baratnotol 8) :lol: itthon nem lehet kapni azt hiszem. multkor latta Indi, szerinte vekonyabb, mint a Livia fele, ami inkabb hatrany, mert sik-suk kinottuk :( 5 kiloig (kb 2,5 honapig ) volt igazan jo, utana mar nem tartotta olyan jol a babat. Szoval szerintem Liviaet erdemes beszerezni, Indiet talan meg is tudnad tapizni beszerzes elott...?
MaM-ot nem ismerem.
saara
 
 


Pindi, nekem is Moby Wrap van, ha jössz pénteken a klubba, ott megnézheted. Én ebayen vettem (de vadiúj, kereskedőtől), szállítással $46 volt.

Holnap Ági tanfolyamán topiktali lesz?? Ki is jön? Olga, Kriszti, foldori, safrany?
kattix
 
 


Én Ágihoz nem megyek, sajnos, csak pénteken Budaörsre.... :cry: :P

Ott talizunk!

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Pindi,
én is a Lívia-féle rugalmas kendőt használtam, elöl hordozásra nagyon-nagyon jó (volt).

Kati
katicabogár
 
 


Most nyertem meg egy IRIS-t az ebayen!!! :)
De a fizetési és szállítási feltételeket nem igazán tudom.. Most mivan?


Barzahlung bei Abholung-ot választottam, 5 euros Versand és Verpackung-költséggel. Ez jó??
Segítsééég!
K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti: A barzahlung bei abholung azt jelenti, hogy szemelyesen hozod el es kezpenzel kifizeted... Szerintem MO-ra 5€-ert nem igen fog küldeni... az inkabb 9€... Szerintem irjal neki inkabb emailt

Különben gratulalok az Irishez!
smzsgalf
 
 


Elrontottam! Most érte kell mennem???

jaj
K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Már én is rájöttem azóta, csak valahogy rosszul jelöltem be a fizetési módot...fene.
De szted lehet még tisztázni vele? Irtam mégegy levelet, de mikor kapja meg? Ez nem sima email, hanem az ebayen keresztül ment. Hogyan kapom meg a rendes emailjét? Akkor lebeszélhetném vele.Amúgy meg nem tudtam, mennyi a költség, ezért irtam 5 -eut.
Na, most mi lesz?
K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


kriszti: irok privit, mert ez azert tenyleg kicsit off...
smzsgalf
 
 


Sára, a Tiéd a zöld gypsymama péntektől, jó? Szóval kettő elkelt egy hónapra, már csak a fürdős van meg, az csak júniusra foglalt!

kamcsatka
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa,
köszönöm a linkeket zsebes keresztezett-ügyben! Igyekszem majd gyakorolni szülés előtt.

A gyermekágyat meg majd meglátom...most megyek altatni.

Üdv,
Nuska+ (38+2)
nuska1
 
 


Pardon, a fekete fürdőskendő júliusra foglalt.

kamcsatka
 
 


A szopis párnával kapcsolatban én annyit jegyeznék még meg, hogy a golyós szerintem azért nem jó, mert hamar beleizzad a gyerek. És ez nem évszak függő. Gondolom jól szigetel, nem szellőzik. És nagyon szeretem a tönköly párnánkat, megszoktam a súlyát.
babintiti
 
 


Sziasztok,

Itt meg tudjátok nézni a Biopontos szopispárnát, ez nem tönköly, hanem köleshéj töltetű, és egyáltalán nem zörög, és nem is nehéz. Mondjuk nem olcsó, és huzat is kell hozzá (bár aki tud varrni, szerintem huzatot simán varr hozzá). Egyébként a Szabolcska utcai bioboltban is lehet kapni, én anno ott vettem, ha jól emlékszem, ott olcsóbb, mint itt a netes boltban, de itt jól látszik a képe és a leírás is korrekt. Én nagyon szeretem.

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_232452

Eszter
ikra
 
 


Sziasztok hát nekem két nap kimaradt úgyhogy elég sokat olvastam!!!A szopi párna tényleg jó én mondjuk terhesség alatt is nagyon sokat használtam alváshoz!!!A bababörzén is szupik vannak vagy a [url]www.babaruha.hu!Kattix holnap akkor Ági tanfolyamán találkozunk apropó ti milyen sűrűn jártok és eggyátalán hány alkalom kell ahhoz hogy valaki azt mondhassa magáról hogy már jól hordoz!!!!Én sajna sűrűn nem tudok menni mert ugye van 3 gyerek oké hogy egyiket viszem de mi van a másik kettővel!!!Szóval most is csak azért tudok menni mert megfűztem a páromat hogy vegyen ki szabit!!!!Jó mi de már olyan régen el akartam menni!!!Sajnos úgy láttam hogy a pesti időpontok mindig hétköznap dél előtt vannak!!!????Már várom hogy milyen lesz![/url]

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Ági, és mindenki,
olyan jó volt olvasni a gyerekágyas beszámolókat :)
Ősemberék ha jól tudom alapvetően nomádok voltak, sokat vándoroltak. De azt simán el tudom képzelni, hogy egy gyerek születése volt akkora esemény a törzs életében, hogy ez miatt néhány hétre egy helyben maradtak. És az is igaz, hogy az ősasszonyok nem akartak 80-90 évig élni....
Én magam azok közé tartozom, akiknek sima a terhességük, könnyű és gyors a szülésük, és gyors a regenerálódásuk. Tényleg nem volt vágyásom a folyamatos fekvésre, pedig volt segitségem bőven. De pl Villő születésekor szeptember végén olyan szép idő volt, hogy nem birtam bent kuksolni a házban.

hogy ON is legyek, remélem most már eljutunk pénteken a klubba.

o
orsko
 
 


Pindi,

nekünk is Lívia-féle van, nagyon jól bevált, de Danit 3 hónaposan (6,5 kg) már valahogy nem tudtam kényelmesen vinni benne. Egyáltalán nem izgága a fiam, de alighanem túl nehéz már a rugalmas kendőhöz... Nanduba átrakva nyilvánvalóvá vált, hogy ideje váltani, azzal egyből rendbejött minden.

Judit
Kép
patonayj
 
 


Kamcsatka: én megint tervezek menni a klubba, és remélem, most el is jutunk odáig...

KépKép
livus
 
 


Hohó, már 15 jelentkező van a klubra! Emlékeztetőül, idéznék magamtól, bocsánat ezért:

[quote="kamcsatka"]J írta:kamcsatkaövő hét pénteken Babahordozó Klub! (Budaörs, Károly K. u. 2., Börs központjában a körforgalom sarkán :D , annak az útnak az elején, ami kivisz a teszkóhoz)
Pár dolog:
- viszem az ajándék gypsymama kendőket (emlékeztetőül: kék géz, zöld rugalmas, fekete fürdős), szeretném őket kölcsön adni annak, akit érdekel. Már most lehet rá jelentkezni, max. 1 hónapig használható, ha többeket is érdekel, és meg tudják oldani, 2-2 htetnte is lehet cserélgetni, de akkor meg kell beszélni egymás közt. Díja: egy fotó és egy rövid írott beszámoló :)
- jó lenne, ha jelenznétek, kire lehet számítani, legalábbis körülbelül, hogy megsaccolhassama létszámot.
- segítséget szeretnék kérni majd valakitől 1 elöl és 1 háti kendőkötözéshez a Gypsymamákkal, merthogy én kendő-béna vagyok, de azért megpróbálnám
- ha lehet, csináljatok névtáblát magatoknak meg a bébiknek, hátha megint sokan leszünk
lehet hozni enni-inni, de persze nem kötelező.
-tervezek egy alternatív sétát (??) Börsön, vagyis jön, aki akar a klub után.
- szeretnék fotót csinálni a hordozókról, ill. a hordozós részvevőkről
-textilpelus bemutató is lesz
- Lehet előjelentkezni a Bamberoo-ra!

Ha valakinek van valami ötlete, stb klubbal kapcs, jelezze.

köszi!


Egy kis ápdét: Most pénteken lesz, Április 4-én, 10-13 óráig kb. Gypsymama kendők elkeltek kölcsönbe a következők szerint: kék géz áprilisra és májusra, zöld rugalmas áprilisra, fekete fürdős júliusra. Ezen kívül rendelkezésre áll egy piros Liliputis kapucnis hátihordozó, amit rendszeresen szintén kikölcsönöznék, de mivel ez az enyém, nagyon szerény díjazás ellenében. Ugyanez vonatkozik egy fáradtrózsaszín Líviás babaerszényre.
Kattix javaslatára pedig a jövőben is megpróbálunk szerezni adomány hordozókat, hátha akar valaki minket támogatni:-)))

kamcsatka
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?