Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát, a tavasz tényleg nem ártana. Ma voltunk Rolival UH-on, és teljesen szétfagytam. A télikabátomat már eltettem, de lehet, hogy előveszem újra. Teljesen ráfagyott a kezem a kocsi fogantyújára. :? Az UH-on minden rendben találtak, úgyhogy megnyugodhatok.
Renátónak még ma nincs suli, holnap megy megint. Tegnap is olyan jó volt, tudtunk egy kicsit társasjátékozni, amíg a Roli aludt. Olyan jók ezek a napok. :D

Dobok pár új képet, tegnap lefekvés előtt készültek:
Kép

Kép

Kép

Kép

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Mónika: nagyon édes a Roli. Jó, hogy minden rendben volt az uh-n. Renátó nem féltékeny a kistesóra? Bár ahogy látom, ő már komoly úriember. :D

Kép
németh
 
 


Móni - tündéri a pici fiad!! :D :D És hogy tud nevetni!! Imádnivaló! :D Örülök hogy mindent rendben találtak nála! :wink:

Én is szanaszét fagytam tegnap is + ma is. Jól be is taknyosodtam, most ihatom a kamilla teát :x . Elég pipa vagyok! Egész télen sikerült megúsznom mindenféle bacit, most meg így az utolsó hideg napokon jól megfázok! Vááá! :evil: Holnap ki se dugom a (nagy piros) orrom a lakásból! :)
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Köszi a bókokat, Roli tényleg aranyosan nevet :D Meg tudom zabálni!

Renátó tényleg nem féltékeny. Bár a kezdeti lelkesedése alábbhagyott, már nem akar mindent ő csinálni :lol: Nagy a korkülönbség és nem jelent számára "vetélytársat". Ő suliba jár, önállóságra vágyik, amit lassan-lassan meg is kap, pl. egyedül jár suliba, lemegy a közértbe, lemehet biciklizni, stb.

Wera
Jobbulást neked! Ne is menj sehova, inkább pihenj, nehogy még jobban ráfázz és ráhúzódjon valamire!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

Mónika: nagyon édes a fiad! Mindkettő, de Roli nevetése! És már ilyen picin így kacarászik? És jó, hogy minden okés vele!

Vera: te vigyázz magadra! Mézes-citromos kamilla tea? Nekem be szokott jönni a dolog, és még fini is tud lenni. :D

Hidegről: én vettem idén nagyon-nagyon meleg, térdigérő kabátot, mert ugye az anyukák már hajolgatnak, ne lógjon ki a derekam, ... erre mindig akkor nincs rajtam sem, amikor tényleg hideg van. Tegnap is kinéztem az ablakon, mondom elég a kiskabátom, míg lemegyünk Kiskőrösre dédiékhez. Útközben persze apa kitalálta, hogy levegőt kell tenni a kerekekbe, de ugye ő nem tud lehajolni, a fél hátam kint volt a szélben, lent meg Kiara állandóan kint akart lenni pipiket nézni, ... hát én sz@rrá fagytam! Remélem nem fáztam fel, még csak az hiányozna! :roll:

Tali: jövő hétre megbeszéljünk akkor valamit?

Képzeljétek, délután meg odajött a csaj, beleült az ölembe, átölelte a nyakam, és elkezdett leosztani vagy 20 rendes(!) puszit! :o :o :o :o Hááááát én úgy örültem, még el is pityeregtem magam, olyan édes volt. Ilyet még nem csinált sohasenem! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Na majd ha lesz időm jövök még, de hulla vagyok!

Kép
kernico
 
 


Niki - ez a puszis történet nagyon jó!!! :D :D Irtó cuki lehetett! Nem csoda hogy meghatódtál... :wink:
Hű, a tegnapi szélben csupasz derékkal :?: ... nem csodálnám ha ma már neked is fájna a derekad! :( Azért remélem nem!!!!!! Tényleg nagyon csalóka benntről nézve... :?


Iszom a mindenféle teákat ezerrel (hárs, kamilla, mindenféle gyümölcs)! Szerencsére amúgyis nagyon szeretem őket, ilyenkor meg különösen jól esik. Egyelőre úgy néz ki sikerül szinten tartani a dáthámat, ez is valami. A torkom csak egy icicipicit fáj, ha ettől rosszabb már nem lenne, akkor nagyon boldog lennék. Vettem sok narancsot, almát + répát, fogok csinálni belőlük friss levet, jó kis vitaminbomba lesz! :D

Tali: hétfő délután esetleg??
Keddtől megint pár fokkal hidegebbet és sok esőt mondanak, pont az előbb láttam :? . Bár remélem ez még változhat! :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Ma voltunk szurin :cry:, kicsit sírt, de hamar abbahagyta. Volt ott két kicsivel nagyobb baba, hát azok úgy üvöltöttek, pedig még csak levetkőztette őket az anyjuk, ráadásul mindkettő előttünk volt és szurit is kaptak :shock: :shock: :shock: :shock:

Volt mérés is, 5060 g és 59 cm ! :D

Wera!
Látom, hogy a végefelé jársz, javaslom, hogy a szülésig igyál málnalevél teát, nekem a szülésznő ajánlotta, hogy a szülésnél jobban táguljak. Nem tudom, hogy attól-e, de 2,5 órát töltöttem összesen a szülőszobán. Más fórumokban is találsz róla ezt-azt.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

Móni, nagyon szép a kisfiad, az a mosoly! :) Oltásnál is nagyon ügyes volt Roli! Samu a 2 hónapos oltáson brutálisan sírt: előtte, alatta és utána is (bár ő alapból elég brutálisan tudott sírni picinek - óriási hangerővel és sikítozva...), aztán ez egyre jobb lett, a 4 hós szurin már csak akkor sírt, amíg megszurták, ez azóta is így van.

Tali hétfőn esetleg fél 4-től, de inkább 4-től jó csak nekem, előtte dolgozom.

Vera, jobbulást! És a málnalevéltea tényleg ajánlott a szülés előtt (segíti ellazítani a simaizomzatot és nyákképző), de én úgy tudom, hogy csak kb a 36. héttől szabad rendszeresen inni. Előtte nem igazán. Utánanézek pontosan, ha érdekel. "A bába válaszol" című könyvben elég sok természetes (gyógyfüvek, illóolajok, homeobogyók) praktikát találsz a terhesség, a szülés, a gyermekágy és a szoptatás megkönnyítésére. Nekem sokat segített.

Niki, te vigyázz a derekadra, tényleg elég tréfás az idő mostanában. Előrejött a bolondos április. Párod háta javul?

Kinga, Máté jobban van? Egyébként rengeteg megint a beteg (megfázás, köhögés, nátha), Samu bölcsiscsoportjának kb a fele hiányzik betegség miatt.

Mi a húsvétra elléptünk egy gyógyfürdős-szállodás hosszú hétvégére - nagyon jól esett egy kis lazulás! Jöttek a nagyszülők is, így időnként el tudtunk menni Balázzsal egy kicsit gyerköc nélkül is pl. gyógyvízben ázni, szaunázni. Addig Samu papát és mamát szórakoztatta :)
Sajnos nem volt olyan igazi babamedence, de volt gyerekmedence, ahol ugyan nem ért le Samu lába, de ez egy pillanatig sem zavarta :) Karuszóval nagyon profin tolja.
Tényleg Niki, tőled szerettem volna kérdezni, h a babaúszásra mennyi idős korig járnak a gyerekek. samu nagy vízimádó, de az úszástanuláshoz még kicsi, a babaúszáshoz már nagy. Hova lehet vinni egy kétévest lubickolni? Vagy csak úgy uszodába?

Jó sok lettem, írjatok sokat, meg találjuk ki, hogy hova menjünk hétfőn! Másoknak is jó a délután?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

erpé!
Én úgy tudom, hogy a málnalevél teát csak az első három hónapban nem szabad inni. Én a 30. héttől ittam és Rolit túlhordtam 3 nappal :lol:
Jó, hogy írtad, hogy Samu bölcsis. Tegnap láttam a híradóban, hogy nagyon rossz a helyzet a bölcsik terén, nem tudják felvenni a gyerekeket helyhiány miatt. Hogy van ez mostanság? Én jövő szeptemberben szeretném beadni, mert vissza kell mennem dolgozni. A helyettesemet határozott idejű szerződéssel vették fel és az lejár. Kérdeztem a védőnőt, de ő is azt mondta, hogy van aki már fél éve vár és hetente telefonál, hogy van-e üresedés, és van olyan is, aki csak úgy bekerül. Lehet, hogy azok "megtámogatják" a bölcsödevezetőt? Már most aggaszt a dolog. Ti hova jártok bölcsibe? Mi a véleményed róla?

Kicsit sokat kérdeztem, bocsi.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Mónika, bölcsihelyzet valóban elég elkeserítő, és Csepelen még az általános állapotokhoz képest is kicsit rosszabb a helyzet. Nagyon hosszú várólisták vannak, de persze ettől még léteznek "csókosok".
Én Samut 1 éves kora körül akartam bölcsibe adni, azaz tavaly márciusban - ez volt a lehetetlen esemény, mivel évközben egyszerűen nincs hely. Ősszel kb 120%-ra feltöltik a csoportokat, annyira nagy az igény. Ráadásul, ha másfél évesnél kisebb a gyerek, akkor csak egyetlen csoport van a kerületben, ahova járhat itt a belvárosi bölcsiben. Szóval én is vártam fél évet, és Samu végül szeptemberben kezdte meg a bölcsit a kiscsoportban, mivel éppencsak másfél éves volt akkor. Ha a bölcsi kezdetekor kicsit idősebb, akkor már több bölcsöde közül is lehet választani.
Node: mivel te szeptemberben szeretnéd kezdeni, azért nem olyan rossz a helyzet... Előző tavasszal érdemes jelentkezned.
Most mennem kell, de kérdezz még majd nyugotan.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!
Egyelőre még nem tudok semmit mondani a hétfővel kapcsolatban. Ma voltunk játszón, szerintem nem fertőző mert megfázott, de sokáig még nem merem, hogy kint legyünk. Majd még jelentkezek. Egyébként akkor a Duna part lenne?

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Tegnap felhívott a főnököm (nagyon jóban vagyunk, sűrűn beszélünk), és mondta, hogy ő is látta a híradót és egyből rám gondolt. A felesége pedagógus és a kolléganője úgy tudott visszamenni dolgozni, hogy magánbölcsibe íratta, havi 50 ezerért :shock: :shock: :shock:
Nem akarom meghallani, hogy mit akart ezzel sugallni :roll:

Erpé!
Mit jelent az "előző tavasszal"? Most? Vagy ráér jövőre?

Lányok! Írjatok keresztneveket aláírásnak, olyan rossz, hogy nem tudok rendes megszólítást írni! :D

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Na hol vagytok lányok?
Mónika: én bölcsi kérdésben nem tudok segíteni, de azért az nagyon durva amit írtál! 50 ropi?! :roll:
Egyébként én Kinga vagyok.

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Fotórestaurálás: http://www.photoretus.mlap.hu/
Nézz nálam körül! Ingyenes dolgokat is találsz!
Április végéig 50%-os kedvezmény montázskészítésre!

Kép

Kép
photoretus
 
 


Sziasztok!

Móni - tényleg durva ez az 50 ezer/ hó! Én elvállalom 40-ért is! :lol: Nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz bejutni egy nyavalyás bölcsibe! Régen nem volt ilyen! :? Mondjuk egyelőre úgy néz ki hogy én nem fogok rohanni vissza dolgozni, mert szeretnénk majd másik babát is, nah, meg amúgyis munkanélkülin vagyok... de azért tényleg elég kiábrándító ez a dolog! Amúgy meg mindig azon siránkoznak, hogy kevés gyerek születik M.o-n, de bölcsit még így se csinálnak eleget?!? Ki érti ezt? :shock:

Tali: Nekem jó a holnap 4 óra.

Ma nagyon nemjó kedvem van. Itt a tavasz, 1000-rel süt a nap, én meg itthon gubbasztok egyedül. Férjem vendéglátózik, úgyhogy hétvégén soha nincs itthon (na meg hétközben se nagyon... :( ). Szóval úgy mennék valahova, de egyedül(?)... semmi kedvem! Anyósomék kimentek Maglódra sogornőmékhez, ott is pici baba van, 2,5 hónapos, de nem hívtak, hogy menjek velük, pedig szívesen mentem volna. Nekem meg nem volt pofám rájuk beszélni magam. A barátnőim vagy családoznak, vagy nagyon messze laknak, úgyhogy így jártam! :cry:

Már alig várom hogy megszülessen a kicsi zsiráfom, akkor már nem lesz gond hogy kivel sétálgassak :D .

További jó hétvégét mindenkinek!

Puszi! Vera
Vendég
 


Jah, köszi a málnalevél-teás ötletet! A 2,5 óra nagyon jól hangzik! :lol: Szerdán megyek a védőnőhöz, majd rákérdezek, hogy ő mikortól ajánlja. Nekem nincs meg a Bábás könyv, de asszem a jövőhéten megveszem, mert mindenkitől jókat hallok róla.
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem is jó a holnap 4 óra, bár 3-kor van egy pár perces találkozóm Erzsébeten, de simán odaérek. De hova? Még nem is tudom, hogy hol találkozunk! :shock:
Ismertetőjegyek: sötétkék babakocsi, barna rövid haj, világoskék dzseki :D

Vera, ha tényleg ennyire unatkozol, találkozhatunk ma is, mi ráérünk :D

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

Na én is vagyok, csak állandó rohanásban! :roll:

Holnap akkor tali? De most már tényleg? Dunapart?
Akkor a kompnál talizhatnánk, és ott tuti megtaláljuk egymást, mert a többi anyuka pár méterrel arrébb a játszón van, és akkor mehetünk oda is! Mi most jöttünk onnan, csajom olyan hisztit levágott, hogy el kellett jönni, .... de hát már majdnem elaludt a hintában is!
Szóval 4kor? Mi lehet hamarabb ott leszünk, mert mindenképpen megyünk, de majd odamegyünk.

Vera: akartam mondani, hogy jöhetsz erre is nyugodtan, oszt mehetünk sétálni :wink:

Móni: igen, én is hallottam, hogy magánbölcsi 40-60 között mozog. :roll: Mi szerdán most már tuti megyünk beiratkozni a várólistára! Mi is korábbra terveztük a kistesót, és akkor nem kellett volna mennie, de most nagyon nem úgy állunk. Most kicsit össze kell szedni magunkat, aztán belevágunk.

Éva:
köszi, javulgat a háta, csak most még elég megterhelő neki, hogy be kell járnia rendszeresen dolgozni. :roll: Én vigyázok, még csak az kéne, hogy nekem is valami bajom lenne!

Kinga: Máté hogy van?

Detty:
mi újság? Te is jól eltűntél? Tali?

Ja, Kiara azóta is osztogatja a puszikat! Elolvadok tőle! :D :D :D

Niki és Kiara

Kép
kernico
 
 


Ja, én szőke haj copfban (mostanában mindig :oops: ), zöldes nadrág, babakocsi szürke narancssárga.

Kép
kernico
 
 


Máté már jobban van, még folyik az orra, de nem vészes.
Holnapra nem ígérek semmit inkább, mert Apa itthon van és tanul mint az állat, de közben meg el kellene mennünk valami normális helyre Máténak ajándékot venni szerdára. De tudom, hogy hol van az a játszó, Nikit ismerem, úgyhogy akkor mi majd odamegyünk. Egyébként a 71-essel kell oda menni? És hol kell leszállni? Még csak kocsival jártam arra...
Holnap még írok.

Kép
németh
 
 


Vera: velünk is jöhetsz sétálni legközelebb. Főleg, ha tudod, hogy egyedül leszel otthon, szólj előre és mehetünk!

Kép
németh
 
 


Sziasztok!!

Akkor holnap. Én változatlanul nem találok oda a komphoz, úgyhogy ha valaki esetleg a Szent Imre környékéről indulna, először inkább hozzá csatlakoznék!!! Remélem lesz ilyen! :)

Köszi lányok, arik vagytok hogy felajánlottátok a mai napot is, de végül rászántam magam hogy nekivágok egyedül a sétának. Bementem a belvárosba és végigmentem a Váci utcában, voltam a régi m.helyemen is dumcsizni egy kicsit és persze az elmaradhatatlan shopping! :lol: Apát is meglátogattam, ő is ott dolgozik. Így végül eltelt a nap, és jó is volt, nem bántam meg hogy elindultam.

Ismertetőjelem a gömb alakú pocak! :lol: :lol: Egyébként hosszú szőkés-barnás hajam van és 180 centi vagyok.
Vendég
 


Sziasztok!

Ha minden jól megy, mi is megyünk holnap a komphoz / játszóhoz, lehet, hogy nem pont 4-re, hanem kicsit késve. Szóval ne várjatok ránk.
Vera, mi kb innen megyünk a Szent Imre környékéről, de szerintem ne várj ránk. Vagy ha mégis, akkor pü-ben megírom a számomat, és tudunk 3 óra után egyeztetni, hol is tartok (addig mindenképp dolgozom)
Hozzatok száraz kenyeret, lehet kacsákat etetni :) Az 1 év körüliek már élvezik általában. No, meg a nagyok, pl én is :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Kinga!
A 71-es buszról a strand után kell leszállni, azt hiszem az elsőnél, de az is lehet, hogy a másodiknál. Meg fogjátok ismerni az elkerített játszótérről, máshol útközben nincs.

Mi lehet, hogy már fél 4 körül ott leszünk, a nagyobbik fiam biciklizni fog, én meg tolom a kocsit világoskék dzsekiben. Ha valaki rámismer, nyugodtan szóljon. :lol:

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


A strand utáni második megálló, így pont a kompnál tesz le a busz.
Akkor 4kor a kompnál? Mi ott leszünk!
Ki jön most akkor végül is? Csak hogy ne keressük, aki nem jön! :lol:

Kép
kernico
 
 


Én megyek!!! Igyekszem 4-re odaérni! :D
Vendég
 


Mi is megyünk! De nem tudom megmondani,hogy mikorra érünk oda, mert lehet, hogy nem otthonról megyünk. Mindenesetre azt hiszem az lesz a legjobb, ha mi egyből a játszóra megyünk. Ne várjatok ránk a kompnál.

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök hogy taliztunk, feldobtátok a napomat, ami ugyebár nem idult valami fényesen! Nagyon édesek a gyerkőcök, most már még jobban várom hogy az enyém is meglegyen végre! :lol:
Azt sajnálom hogy nem mindenkivel tudtam sokat dumcsizni, de remélem máskor is hasonlóan össze tudunk jönni, és akkor majd bepótoljuk! :wink:

Puszi!

Vera
Vendég
 


Sziasztok!

Örülök, hogy megismertelek benneteket :D :D

Mire hazaértünk, Roli annyira éhes volt, hogy kitört a botrány :o :o
Azt sem tudtam, hová kapjak, hogy gyorsan enni adjak neki :lol: , jó hogy időben elindultunk haza, de sajnálom, hogy nem nagyon tudtunk beszélgetni. Ha Roli is és Nóri is homokozik majd, akkor majd mindannyian körbeüljük a homokozót :lol:

Jó éjt!
Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


:D Igen, reméljük, hogy addigra Máté is képes lesz majd legalább 10 percig egy helyben maradni!
Én is örülök, hogy találkoztunk, szerintem ha ilyen jó idők lesznek, sűríthetjük a talikat!

Kép
németh
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Én ma már megjártam a fogorvost, a piacot + a közértet is! Szerencsére nem kellett hozzányúlni a fogaimhoz, csak a kötelező szűrés volt már nagyon esedékes. Szinte spriccelt a vér az ínyemből ahogy hozzáért a dokinő :shock:, mondta hogy vegyek vmi öblögetős cuccot, mert ez nagyon gáz. Hát igen... :?

Tegnap már nem volt erőm főzni, úgyhogy ma lesz borsófőzi + máj. Apa elment dolgozni és csak 8 körül jön haza, így időm mint a tenger. Mára még vasalást ütemeztem be, de amúgy pihenek. Mostanában megint kicsit túl sokat mentem, úgyhogy kell egy ilyen nap is. Amíg még lehet... :lol:

Móni - tegnap ódákat zengtem Roliról a sógornőmnek, hogy mennyire jó baba! Szegény, szerintem majdnem elsírta magát, mert az ő kislánya meg 2 napja folyamatosan üvölt. Ha ezt tudom, lehet hogy máskorra tartogattam volna a beszámolót, lehet hogy kicsit érzékenyen érintette... :? Azt mondja már mindent kipróbáltak Emmánál (cumi, zenélő cuccok, éneklés, ringatás, mesélés, színes dolgok stb), de egyszerűen amikor nincs cici a szájában, üvölt. Sajnáltam szegény anyját, asszem kezd kétségbe esni. Tényleg állati sz.. lehet, hogy nem tudod mi baja és csak sír-sír egész nap... :evil: Remélem nekem nem kell megtapasztalnom majd ezt Nórival... :roll:
Vendég
 


Wera: nem akarok okoskodni, de nem lehet, hogy kevesebb lett a teje a sógornődnek? Máté legalábbis akkor ordított állandóan, amikor nem lakott jól.
Tegnap én is nekiláttam a vasalásnak, de mára is maradt bőven. :evil:

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Vera!
Rolival is ugyanez volt, egész nap cicin akart lenni és csak félórákat aludt és máris nyöszörgött a kajáért. Mióta tápszerezünk egy egycsapásra megszűnt. Jóllakik a kajával és egyáltalán nem sír. Biztos, hogy a sógornődnek vagy kevés a teje, vagy nem eszik elég tápláló kajákat és mivel a baba szája hamar elfárad, csak kevés kalória jut a gyomrába. Aki szoptat, annak 5-ször kell enni és nagyon odafigyelni, hogy mit. Ezenkívül nem szabad idegeskedni, mert szintén lecsökkenti a tejet. Nekem már nincs tejem, alig volt, de a barátnőm már ötödik hónapja küzd vele és még éjjel is felkel fejni, hogy szintentartsa a mennyiséget. Nagy meló, talán a sógornőd nem is tudja.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Teszek fel két új képet:

Kép

Kép

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak már megint hullán.
Örülök, hogy most már láttunk szinte mindenkit, ha beszélni nem is tudtunk mindenkivel rendesen a gyerkőcök miatt.

Móni: nagyon falat Roli.

Vera: én is arra tippelnék, hogy kevés a teje, vagy túl "vizes" akkor nem elég neki, és szoktak sírni. Kiarával mondjuk nekünk nem volt ilyen gondunk, 1éves koráig szopizott, és jó kis húsban volt végig tőle, pedig 6 hónapig csak azt kapott. Bár én sem ettem napi 5ször, jó, ha 3szor, de arra figyeltem, hogy egészségeseket egyek, és sok folyadékot igyak (napi 3 lityó) meg pihenjek, ha tudok. És még a kórházban mondták, hogy a babaközelség is hat a termelésre, azaz, ha utánna együtt pihennek, akkor pszichésen termelődik. Hátha segít.
Ja, mert azt akartam írni igazából, hogy a barátnőm lányával is így volt, hogy 4 hónaposan már nem volt neki elég kalória benne, így ő kapott pótlást már. Ha a mennyiséggel van a baj, azt azért ha nehezen is, de fel lehet tornázni, a gáz a "hígabb" tejcsi, amivel nem sok mindent lehet kezdeni, csak pótólni.

Holnap reggel megyünk bölcsibe most már végre beiratkozni szeptemberre. Kíváncsi vagyok mit mondanak, lesz-e hely, várólista, ...

Vasalás: :oops: Csak ha olyan ruha van, amit vasalni kell. Nem lenne rá időm se. Ma még mosnom is kell, voltam postán, közértben, gyógyszertárban, összepakoltam, főzőcskéztem, ... áááááááá és mindezt egy csajjal a lábamon lógva! Most itt van Andris nővére, van egy kis időm szusszanni.

Kép
kernico
 
 


Móni - nagggggyon édiiiii! :D :D :D

Köszi a tanácsokat lányok, majd átadom a Heninek. Ő is sokat küzd, hogy legyen elég a teje, feji amennyit csak tudja, de lehet hogy tényleg ezzel van a gond. Van hogy elapad 1-1 napra, de valahogy mindig kisajtolja a kellő mennyiséget, azt mondja legalábbis. A minőségről már nem tudok nyilatkozni. :roll: Szerintem csak halogatják a tápszerezést, én biztos már rég adtam volna neki, ha ennyit kínlódok vele. De hát... ők tudják. Mindenesetre majd megpróbálok beszélni a fejével.

Holnap délben védőnőzök este meg barátnőzök. Apa is szabadnapos, úgyhogy nem nagyon lesz időm írni, de ezesetben nem bánom! :wink:

Puszkó
Vendég
 


Móni: nagyon édi a kisfiad!!!
Wera: jó szórakozást holnapra. Ki a védőnőd?
Niki: És mást nem is csináltál egész nap? :lol:

Mi holnap megyünk Mátéval a kullancs 2. oltására.

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy találkozhattunk, még akkor is, ha tényleg nem sikerült mindenkivel egy-két szónál többet váltani. Valóban jön a jó idő, csinálhatunk ilyet gyakrabban is!

Roli nagyon édes - engem teljesen levett a lábamról! Ezek a fotók is jók! Móni, a nagyfiad is jófej nagyon!
Kiara jó sokat változott, mióta nem láttam! Nőtt, ügyesedett! Csodaszép csajszi!
Máténak pedig jól beindult a beszélőkéje, és borzasztó édesen szalad :)

Vera, nem biztos ám, hogy a szopi a gond a sógornődéknél! Szegény, biztos sokat izgul emiatt, de az csak rosszabb, ha szorong. Samu is végignyűglődte az első 4 hónapot és voltak borzasztóan kemény napok (vagy aludt, vagy evett, vagy sírt), de nem a szopi mennyiség / minőség volt a gond - nagyon jó ütemben gyarapodott ugyanis! És ez a lényeg, bár ez csak kb 1-2 hét után látszik, h lassul-e vagy sem a gyarapodás.
Samu hasfájós volt nagyon. Ez is lehet ám a nyűglődések hátterében. Meg annyi minden más. Lehet, h egy nátha bujkál benne, nem kap rendesen levegőt és ez pl. a piciket borzasztóan megviseli, mert nem nagyon tudnak még a szájukon keresztül levegőt venni, ha náthásak, sokat sírnak. Emma mennyi idős egyébként?
Nem akarok okoskodni, de nem mindenről tehet a szopi :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Köszi a tanácsot Évi! Emma 2 hónapos és 3 hetes. Hasfájós is az biztos, szegényke, a náthán pedig már túl vannak :? . Én arra is gondoltam, hogy a begegség alatt lehet hogy nagyon "elkapatták", mert sokat volt ölben, az tuti. Most nappal egyáltalán nem alszik, csak sír + eszik. Éjszaka viszont ki van ütve, fél 7-ig, aztán kezdi előről. Hát, remélem hamarosan javul a helyzet, mert sajnálom szegény anyuját. Jó lenne ha kicsit közelebb laknának mert akkor mennék neki segíteni, de nekem Maglódra kibumszlizni... ráadásul - nemtom mennyire vagytok ismerősök arrafelé - olyan utakon megy a busz, hogy félnék hogy kirázza belőlem a gyereket... :twisted: .

Mikus Tiborné (asszem Márti) a védőnőm. Olyan 50 körül lehet. Sok újat nem mond ugyan, de legalább aranyos és nem akar állandóan hozzánk jönni, beéri azzal ha én megyek :lol: . Én már ennek is örülök, mert a másik topikban ahová még írok, annyi rosszat hallani egyes védőnőkről!

Képzeljétek! Egyik lánynak a kisbabájánál észrevették, hogy vszínű nyúlszája + lehet hogy farkastorka lesz. A lány jól kibőgte magát, aztán utánaolvasott a dolgoknak és rájött hogy ez azért még nem a világ vége és próbál nagyon pozitívan állni az egészhez. Tökjól csinálja szerintem! Erre a védőnője ki volt borulva, hogy miért nincs a csaj kétségbe esve amikor erről beszélnek és amkor rájött hogy nem tudja kihozni a sodrából, elkezdte mondani hogy ezzel még 50%-ban mindenféle szívizom- és nemtom még milyen rendellenességek is járhatnak. Nem is mondott igazat, mert ennek az esélye max 10-15 %, mindenhol azt írják! Szerintetek normális az ilyen????? Én nagyon kiakadtam!

Tényleg mindegyik gyerkőc nagyon édi volt a talin, remélem hamarosan megint össze tudunk jönni!! :D Olyan imádnivalók!! :wink:
Vendég
 


Igaza van Évának, hasfájás is lehet. Máté is az volt. Nálunk is volt olyan nap, amikor csak dél felé tudtam átöltözni, mert addig folyamatosan ordított és ölben kellett ringatni.
Wera: tényleg nem normális az a védőnő! Most be van sz...-a, hogy nehogy utóbb azt tudják mondani, hogy ő nem szólt? Pont az lenne a hivatásának a lényege,hogy segítse és bátorítsa az anyukákat.

Kép
németh
 
 


Hahhhhóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!! Hova lett mindenki?
Holnap szurkoljatok Apának, mert záróvizsgázik reggel.

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Kinga!
Én szorítok a párodnak ezerrel ++++++++++++++++++++++
Miből és hol záróvizsgázik?
Én is tanulok, most már van néha egy kis időm újra elővettem a könyveimet. Jövő héten szombaton vizsgázok Vezetési ismeretekből (cég :D ). Középsős vagyok, és pénzügyi közgazdász leszek, ha nagy leszek :D

Niki!
Mi volt a bölcsiben? Nagyon-nagyon érdekel az info! Légyszi írj meg mindent, akár priviben is!!!!!!!!!!!!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Mónika: azt mondták, még vannak helyek, de még a papírtöltögetésnél tartunk, alá kell iratni dokinénivel + védőnővel, aztán visszavinni, de majd csak júniusban döntenek kit vesznek fel. Igazából semmi extrát nem mondtak. :roll: De ha van kérdésed, szólj, és szerdán amikor a papírt visszük vissza, felteszem nekik! :wink:

Kinga: drukkolunk apának! Húúú, nekem is el kellene kezdenem tanulni már, mindjárt vizsgaidőszak! :roll:

Na megint csak ennyi voltam, többet is írtam, de befagyott a gép, újra kellett indítani! :evil:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!!

Nekem ma szörnyű napom volt! Kibumszliztam bkv-val a Honvéd kórházba az orthopédushoz. Mikor le akartam szállni az 1-esről fékezett egyet és rámesett egy jó nagydarab állat fickó. Nem láttam az idegtől, hogy miért nem tud kapaszkodni!!!
A doki állati rendi volt, csomót beszélgettünk, pedig most látott először. Volt közös téma bőven, a felesége is most 31 hetes kismama :D. Azt mondta szerinte nem lesz gáz szülésnél a gerincemmel. Jupppi! :wink: Távozáskor még puszit is kaptam! :oops: :lol:
Aztán 1 órát ültem az OEP-nél tökfölöslegesen...
Hazafelé a villamostól a Szent Imréig egy idős fickó zsibbasztott a dumájával, aki A BOHÓC A CIRKUSZBAN ami most itt van Csepelen! :lol: :lol: :lol:
A Hévtől hazafelé hasbavágott egy roma kiscsávó az anyja öléből. Szembe jöttek velem és pont kitette a kezét amikor mellém értek. Erre a csaj annyit mondott hogy hoppá és röhögött! Hát... had ne mondjam hogy szívem szerint mit csináltam volna vele... :evil:
Aztán még át kellett mennem Erzsébetre. Az 59-esen a legalsó lépcsőn utaztam és a könyökömmel tartottam egy öreglányt, hogy ne a hasamon támaszkodjon... hát kész voltam...
Most, hogy végre itthon vagyok, asszem pár napig mellőzök mindennemű közlekedési eszközt, csak séta! Ki kell hevernem ezeket a megpróbáltatásokat. Szerencsére annyira nem volt gáz, hogy bajom legyen, inkább csak pszichésen viselt meg kissé...

Tegnap sokadszor is magas lett a vérnyomim (mérte volna ma!! :lol:) és mondta a védőnő hogy jobb lenne ha nem ennék semmi sósat, se kakaósat. Hát, ez elég nagy érvágás nekem, aki totál csokifüggő, de igyekszem betartani. Végülis már csak 2 hónap meg egy kicsi :?

Kinga - szorítok a párodnak hogy ügyes legyen holnap!

Móni - csodállak hogy még ilyenkor is van erőd, energiád tanulni!!! Én még a munka mellett se bírtam a sulit. Bár most gondolkodom rajta, hogy szept-től el kéne kezdeni valamit, de nem tudom győzném-e :roll:

Niki - én is nagyon kíváncsi vagyok Kiara 1. böcsinapjára! :)

Bocsi, hogy ilyen "részletezős" voltam ma... csak úgy kikívánkozott belőlem :oops: :lol:

Szép estét Nektek! :wink:
Vendég
 


Jah, azt hittem már kezdte a bölcsit! Tényleg, írtad is a múltkor hogy most kezded intézni, meg hogy milyen nehéz bejutni... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Kinga, párodnak én is drukk - és persze szintén elfelejtettem, h milyen isit végzett el. Lakáseladás? Van újabb érdeklődő? Vagy ne is kérdezzem?...

Vera, azért nem semmi tömegközlekedéses élményeket "sikerült" ma begyűjtened. De az jó, hogy az ortopéd doki megnyugtatott. És OEPnél mit akartál intézni?
Vera, sogórnőd kicsit megnyugodott? Emmababa még mindig sokat sír?

Móni, te milyen iskolába jársz? És hova? Azért két gyerek mellett tényleg nem lehet egyszerű.

Niki, az tök jó, hogy vannak még helyek a bölcsiben. Bár ha jól számolom, akkor szeptemberben Kiara már nem a kicsicsoportba fog kerülni, így nagyobb esélye van valóban, hiszen több potenciális csoport is indul. Melyik bölcsit jelölöd meg első helyen? Rákóczi kertit?

Tegnap Samu kicsit beteg volt, illetve ehetett valamit, amit nem kellett volna: ment a hasa és délután hányt is. De aztán olyan jó kedve lett, csak lestem, mennyit pörgött... Úgy tünik, h szerencsére ennyi volt, ma már ment is bölcsiben, nem volt ott sem gond.
És nem is meséltem: szülinapjára vettünk egy akváriumot, vannak benne mindenféle halak, most ez a nagy esemény. Együtt nézük minden nap - jó prg :) tök nyugis, jobb mint a TV, vagy DVD nézés. Az etetést élvezi a legjobban Samu :)
Lépek, ki kell teregetnem még.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Évi - ez az akváriumos dolog tényleg tökjó ötlet volt! Én is szeretnék majd egyet. Nem túl nagyot, csak hogy legyen :D

Emmának volt már közben egy jó napja, aztán megint egy rossz... nem igazán lehet tudni mi befolyásolja. Ezek a frontok is csak jönnek-mennek... Azt mondta a Heni hogy ma elég jókedvű volt megint. Holnap találkozunk, mert jönnek anyósékhoz és megyek át én is! Már nagyon várom! :D

Ma - hogy nehogy már minden jó legyen - a vasalóm döglött be. Alig vasaltam ki pár ruhát, úgyhogy most nem tudom mi lesz. Legközelebb hétfőn tudom elvinni szervízbe és leglább egy hét mire megcsinálják (megkérdeztem tel-on). :( Ráadásul még csak 1,5 éves és nem találom a papírjait, pedig még garanciális lenne. Nagyon pipa vagyok, mert amúgy meg minden kis kütyünek elrakom! De hát ez Murphi!!!! :roll:
Vendég
 


Sziasztok!
Köszi a drukkolást, Apa 5-ösre vizsgázott. Úgyhogy most nagyon büszke vagyok rá.
Most megyek is, mert nagyon fáradt vagyok, de holnap írok többet!
Kinga

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Évi!
Örülök, hogy Samu ilyen gyorsan lerendezi a bacikat.
A sulivalkapcsolatban: én Gyöngyösre járok a Károly Róbert Főiskolára, távoktatás tagozaton közgazdász/pénzügyi/vállalkozások pénzügyei szakra. Sajnos már rég túl kéne lennem rajta, de mikor új munkahelyem lett, megszűnt a motiváció. Még 7 vizsgám van (azt hiszem :shock: ) és átmegyek harmadikba. Szeretném letenni a másodikos vizsgáimat, amíg GYED-en vagyok és úgy átmenni harmadikba, hogy nem kell fizetni. Utána már nem vagyok nagyon időhöz kötve, szép lassan befejezem. Utána még kell hozzá egy középfokú német nyelvvizsga is :? . Nem tudom, hogy mikorra fogom befejezni :oops:

Kinga!
Gratulálok a párodnak!!!!!!!!!!!!!! Mit végez/végzett?

Niki!
Köszi az infót, majd benézek én is.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!
Itt vagyok én is, csak elég sűrű hétvégénk volt, Máté szülinapját ünnepeltük. Egyik nap anyósomék jöttek, ma meg anyuék. Kapott egy csomó szép dolgot.
Pisti (az uram) a GDF-re járT és mérnök informatikus lett. Nagyon büszke vagyok rá.
Egyébként én is ide "járok", csak gazdálkodási és menedzsment szakra. Igaz tanulni még nem igazán tudtam, mert eddig ugye apa tanult, na de majd mostantól!
Én nagyon fel voltam fázva, pénteken voltam nőgyogyinál. De már úgy néz ki megmaradok, éjszaka már nem is kellett felkelnem pisilni!
Remélem mindenki jól van, meg a gyerekek is (ide értve a pocaklakót is).
Puszi
Kinga

Kép
németh
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?