Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Manó, Babuci: Akkor ti szinte egyből kipróbáltátok a bébi kajákat is? Mennyit evett belőle az elején.?

Ma eldöntöttem, el kezdem a hozzáetetést, kapott délelőtt 2-3 kiskanál almalevet(friss alamából) semleges volt a reakció
:lol: Egyszerűen nincs értelme tovább várni...Nagyon bízom, hogy talán a hozzáetetéstől megjön az étvágya és hízni fog.Pedig már a műtét előtt evett 130-150 között és elkezdett hízni is. De egy hete tiszta horror megint és semmit nm hízik sőt :cry:
Én még 7xszer etetek, a gasztoen. mondta.
A mai nap: evés 3-kor 60gr,
6-kor 40 gr,
8:30(nem bírta ki a három órát) 60gr,
9:30(nem bírta ki megint) 40 gr),
12-kor 110gr
15 óra: 90 gr
18 óra: 100 gr
Szóval láthatjátok alig eszik, ráadásul a mellem is megszívta ezt a dolgot, egyre kevesebb van benne :cry:

Csajok, ha vki azt mondja nekem, a terhességem alatt, hogy a gyerekem nem fog enni és az etetések horrorok lesznek, kiröhögtem volna...Hát most már nincs kedvem nevetni.

Na mindegy, nem siránkozom.

Édesség: Én is a mértékletességre szeretném majd nevelni(persze előbb magamat kell majd :lol: )Hiszen eltiltani hülyeség , meg nem is lehet.Inkább egészségesebb csokikat fogok neki adni(pl: túrórudi; kinder... vki írta is :lol:

Képek: Nagyon szupik! Vannak kedvenceim, de a többiek miatt nem emelném ki :lol:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Tusimi
Ügyes vagy. Apor ma volt olyan etetés, ahol 80-at evett, de este fürdés után 180-at. Észrevettem, hogy bármennyit eszik, kb. 20 ml-t tudok utána lefejni. Úgy látszik beéri azzal ami van. :)


Aki tápszert és anyatejet ad, az mikor fogja lecserélni a tápszert más ételekre? Mert én arra gondoltam, ha kevés lenne a tejem, akkor nem tápszert adnék, hanem elkezdeném a hozzátáplálást.

Mona
Ne keseredj el, a lényeg hogy egészséges legyen! Reméljük később jobban fog enni.

Tusi
Nagyon édes Zita! Én is keresek Aporról képeket!


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

no még egy :)


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Szoptatás: hát nálunk nincs semmi rendszer benne, max. annyi, hogy este fürdetés után mindig megszoptatom. Most, hogy már majdnem 6 kg, néhány hete már nem igényli nappal sem a szoptatást másfél óránként, mint korábban. Nem próbálok rendszert vinni a dologba, nehogy kevesebb tejem legyen. Majd ha elkezdem a hozzátáplálást, majd akkor megpróbálok étkezési időpontokat kialakítani.

Amúgy tegnap 70 ml tápszert evett este Csabi, ez volt nála az eddigi legtöbb egy napon, aztán mára ennek két folyamodványa lett: egyrészt ma volt az első olyan nap az életében, hogy nem kakilt, másrészt nekem bedurrant a fél bal mellem, és hiába kínáltam minden szoptatásnál először abból (egyébként felváltva szoktam), nem segített. A bal karom sem tudom teljesen felemelni. Pedig biztos vagyok benne, hogy szükséges volt tegnap este az a kis tápszer.

Három napja ha Csabit hasra teszem az ágyon, már nem öncélúan azzal van elfoglalva, hogy előre hogy tudna haladni, hanem kinéz valami tárgyat magának, és azt igyekszik megkaparintani. (Fényképezőgép tok, mobiltelefon - mindegy neki.) Úgy látom, ez nagyon motiválja abban, hogy az oldalára forduljon, és hogy megpróbáljon hasra fordulni, illetve hogy haladni próbáljon.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Tusi!
Most nekem is arra ált rá Hanna, hogy elalszik 10 körül kel hajnal 3 körül és eszik kb 120-130 tápit majd alszik fél 8-ig. Ha ez így marad szuper! :) Egyébként lehet tényleg rossz szokás Zitunál. Nem próbáltad, hogy nem adsz cicit hanem cumit és visszaringatod? Mert akkor rájön, hogy nem érdemes felkelni...

Mona!
Nekem kb negyed üveggel evett meg Hanna az elején. Most már a szilvából pl bevág egy üveggel, de zöliből max 3/4 üveg megy. És utána nekem nem bír ki 3 órát, kb 2 óra múlva éhes lesz.
Amire figyelni kel, hogy az alma, banán, répa az fogja a székletet. Eleinte nekem a doki azt mondta, hogy érdemes őszibarackot, sárgabarackot, céklát, sütőtököt, meggyet adni. A fagyasztott is lehet. De a sütőtököt mondta legelsőnek. Azt szeretik is ált. a babák.

A másik meg amit akartam írni Neked Mona, hogy kaptunk ajándékba Hipp natúr Grízt (vízzel kell felhigítani és gríz lesz belőle). Kérdeztem a dokit, hogy adhatom-e Hannának (egyébként az van ráírva, hogy 4 hónapos kortól, de Hanna HA tápit kap és ezért kérdeztem) és mondta, hogy azoknak szokta azt ajánlani, akiknél nem hízik a baba, mert elég hízlaló és nagyon szeretik a babák. De mondta, hogy számítsak rá ha adom neki, akkor valszeg nagyon fogja szeretni és nehezebben fogja elfogadni a tápit vagy mást, mert ezt fogja kérni. Ha gondolod viszont kérdezd meg a dokidat, hogy mit gondol róla, mert ha kicsit fel akarod hízlalni Milu bébit, akkor lehet, hogy jó lenne.
Jaj de most olvasom, hogy még tejcsiztek... hát akkor nem tudom. Mind1, tudj róla hogy van egy ilyen lehetőség :)

Hozzátápi. Én is úgy terveztem, hogy csinálni fogom neki, de ha nektek is egy ilyen finnyagép gyerek jut mint nekem, akkor nem nagy a repertoár amit megeszik és nehéz mondjuk most frissen szilvához vagy sárgabarackhoz jutni... :? Csináltam neki már céklát, sütőtök variációkat, de csak ímmel ámmal ette meg... én meg vagyok olyan lágyszívű szülő, hogy akkor nem adom ha látom, hogy görbül a szája lefelé mert annyira nem ízlik neki... ugyhogy én már eldöntöttem, hogy semmit nem jelentek ki kategórikusan addig míg nem próbáltam, hogy hogyan működnek a dolgok, mert eddig mindig megszívtam vele :lol: :lol: :lol: pl. szobájában fog aludni, nem fog cumizni, nem baj ha egy kicsit sír, stb... na ezekből semmi nem jött be :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Mindig elfelejtem megkérdezni. Mennyi most egy 4,5-5 hónapos baba adagja egy kajára? Úgy értem hány millit kellene megennie egy kajálás alkalmával? Tudom, hogy mindig változó, de átlagban?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!


Mindjárt reagálok másra is, csak eszembe jutott valami. Mindenkinek van otthon tápszer vésztartalékba? Nekünk nincsen, pedig nekem sem mindig egyforma a tejem. Milyen tápszert vegyek, ha úgy érzem gond van? Ti mit vesztek?

köszi,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita!

Sztem ha ilyen terved van, akkor előbb a dokival beszéld meg, mert pl Hanna HA tápszert kap (hipoallergén) és azt csak gyógyszertárban adnak receptre. Érdemes talán ezzel a fajtával kezdeni ha mégis kellene.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Nekünk az a tápszer van itthon, amit a kórházban írtak fel. Hétvégén jöttünk anno haza, ezért kiváltottuk, hogy legyen ha kell. De szerencsére eddig nem kellett. Kiszámoltam és 4-5 napra elegendő tejcsi van a fagyasztóban :D, abból szoktam pótolni, ha kell.

Én úgy tudom, hogy a súlyát kell 150ml-el szorozni és úgy jön ki, hogy mennyit kell ennie. De általában 1 kg-nál nem esznek többet naponta , akkor sem, ha mondjuk 8 kg.

Kép
vargaviki
 
 


Anika, én is HA tápszert adok Csabinak. A Humaná-t nem volt hajlandó megenni, inkább éhezett, többször is próbáltam. Utána Nestlé BEBA tápszert írtak fel, na ezt mindig szó nélkül bekajálja.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Babuci!

Csatlakozm ehhez a hipp natúr gríz témához, Berti ezt eszi 4 hónapos kora óta és imádja, az elején mikor besztájkolt volt hogy csak ezt ette meg. De azért szereti a tápszert is mióta nem HA-t kap. Nem tudom mennyire hízlal, 600 gr-ot hízott most és eddig is kb.

Nekem most 2 napja meg nem eszi meg a bébiételt, fő a változatosság. Amúgy először kb fél üveggel evett, ha olyanja van egy üveggel is már megeszik, de ma pl a sütőtök sem kellett, most tápszer fogadja el. Úgyhogy Mona mi is kínlódunk azért.

Berti ma 6körül szopizott, ki tudja mennyit, azóta 2x 80 ml tápszert evett meg. És 4 óra van. De jól hízik, vannak napjai amikor meg sokkal többet eszik, úgyhogy nem érdekel, vagyis próbálom hogy ne érdekeljen :lol: Ha kizártátok a tejallergiát akkor te is megpróbálhatnád a hipp natúr grízt tényleg, hátha. Mondjuk napi 1x és persze a többi szopi.

Nekem a Ha tápszert nem ette meg és mivel a tejpépet meg már ette és nem pöttyösödött tőle én vettem a DM-ben babylove tápszert, azt imádja. Először 1-est evett, most már 2-est. Próbáltuk a Beba HA start aktívot, milumil HA startot, humana baby fitt 1-est, milumil jó éjszakát, mind utálta. Az olcsó DM-es tápszer kell neki :shock:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, Babuci, céklát olyan undorral köpte ki Berti...

Én nem tudom miért vannak sokan ellene a bébi kajának...nyáron okés a saját, ha van friss, de ilyenkor a boltban minden kényszerérlelt. a bébikaják minőségére meg nagyon figyelnek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Mona! Mitől horror az etetés? Nem is akar enni, vagy csak úgy csinál, mintha enne és mégsem? Lilla is mostanában egy kicsit eszik és utána minden fontosabb a kajcsinál, ezzerrel nézelődik, löki ki a nyelvével a cumit. Olvastam, hogy ilyen korukban nem érdekli az evés őket, mert sokkal izgalmasabb a környezetük. Mondjuk én beletuszmákolom az adagot, mert akkor borulna a napirendünk és érdekes módon meg is bírja mindig enni.

Anika! Édik a képek! Úgy imádom őket mikor ilyen gondterhelten néznek, mint Apor a harmadik képen. Mi járhat a fejükben?

Forgás! Tegnaptól Lilla forog, mint egy ringispir (de hülyén néz ki így leírva :P ). Persze csak hátról hasra, és utána megáll a tudomány. Úgyhogy most már nem is tudom egy fél percre se magára hagyni. Ráadásul tegnap az egyik visszafordításnál nem vettem észre, hogy kinyújtotta a kezét és szegényt ráfordítottam. Nagyon sírt. Azóta olyan lelkifurcim van, hogy ilyen béna vagyok.

Éjszaka! Változatlan, úgyhogy nem is részletezem. Még mindig van egy kis hőemelkedése 37,0- 37,2. Nem vészes, de fogalmam sincs, hogy most meg van-e fázva vagy a foga miatt, mert semmi más jele nincs se egyiknek, se másiknak.
Vendég
 


Mi ma megismerkedtünk a hintával is...a legnagyobb kuytánk védőörizetében, úgy követte Bertit mint az árnyék és amint lehet nyalogatta :roll: Kép Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Hasonlóak ezek a kölkök, mert 2 napja Hanna is kitalálta, hogy ímmel-ámmal eszi meg a bébikaját. Fél üveggel alig tudok beletuszkolni...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Nagyon jó a hintás kép! :) Nekünk is! Nekünk is ilyet! :lol: :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Manó! Milyen nagyfiú már Berti, hogy hintázik! És annak ellemére, hogy szenvedtek a kajálással, szép kis súlyban van.

Anika
! A tápszert a doki írja fel, majd ő megmondja, mit adj neki. De gondolom neked is van a fagyasztóban tej, ha megszorulnátok.
Ezeken a képeken megint emlékeztet Zitusra Apor. Olyan, mint Zita kisfiúban :D Most hogy jobban megnéztem, azt hiszem az egész fejformájuk hasonló, meg a sötét szemük, bár Zizinek pont azon látszik leginkább, hogy kislány. A szempillái jó lányosak, hosszúak és sötétek és pöndörödnek :D
A hozzátáplálással kapcsolatban, nekem is eszembejutott, hogy a tápszert kiválthatnám gyümivel, de azt mondják, hogy fél éves kor előt jobb a tápszer. Táplálóbb, egészségesebb, összetételében jobban megfelel, mint mondjuk, egy kis alma vagy sütőtök. Én így tudom, bár már alig várom, hogy adjak neki mást is, de az 5 hónapot meg szeretném várni, a 6 hónapot valószínűleg nem bírnám kivárni, főleg, hogy a védőnő is bedzegeti már ezt a gyümitémát.

Vargavik
i! Szép tartalékaid vannak otthon, gratulálok! Nehogy áramszünet legyen mostanában... :D Az én mélyhűtőben 60ml tartalék van, ez is több napon át jött össze (nekem este mindig megeszi Zizi a napi lefejt tartalékot) ... fél kajálásra sem elég de sebaj. Arra tartogatom, hogyha egyszer egy teljes etetést ki kéne hagynom, és valaki más etetné meg, akkor is kapna egy kis anyetejet, nem csak tisztán tápszert.

Lafie! Nem kéne beszélni az orvossal? Normális dolog ez, hogy állandóan van egy kis hője?

Manóval vagyok egy véleményen babakaja ügyben. Válogatott cuccokból van, és sokkal jobb minőségűbb, mint amit a piacon vagy a tescoban megveszünk. Hacsak nincs valakinek otthon kertje, és nem termeszti maga a zöldséget. Ezzel együtt nyáron én is valószínűleg fogok azért majd kotyvasztani, főleg ilyen burgonyá-husis dolgokat, mert azért csak olcsóbb, meg nyáron azért mégis jobb minőségűek a zöldségek-gyümölcsök. Meg legalább "rendes" anyának érezhetem magam, hogy főzök a gyerekemre. A barátnőm azt csinálja, hogy a nyersanyagokat kiporciózza és azokat fagyasztja le. Így mindig frissen tudja elkészítnei a kisfiának a kajákat.

Én is úgy tudom, hogy 150g/kg egy gyerkőc adagja. Esszerint nekünk 900-t kéne ennünk, na annyit tutira nem eszünk, kb. 700-t csak. Ennek ellenére hízik, alszik, mosolyog rendesen a gyerek, úgyhogy személyszerint én ezen nem is kattogok.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! Holnap fogom hívni az orvost. De egyébként most néztem meg, hogy a popsiban mért hőből 0,5 C fokot kell levonni, én úgy tudtam, 0,2-t. Így akkor nincs hőemelkedése sem.
Vendég
 


Anika. Nincs nevetős képed Aporról? Mert össze akartam rakni kettőjük képét, de Ziziről szinte csak nevetős képek, vannak vag rendesen bőgös, de ilyen bőgés határán lévő nem nagyon.

Lafie. Igen 0,5 fokot le kell vonni, így a babáknál 37 a normál hő. Kb. 37,5-től van hőemelkedés, 38 foktól láz. Én mondjuk múltkor 37,8-ra adtam neki kúpot, mert oltás után voltunk, és nem szerettem volna ha éjszakára belázasodik.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja képzeljétek, Zizi 1-2 napja folyamatosan fel akar ülni. Hasizomból húzza magát, nagyon mókás látvány. Azt hiszem Dyt írta néhány hete Bonitáról. Épp most is csinálja, a férjem ölében ül, és félig ülő helyzetből föl is húzza magát önnállóan! Látnátok a koncentrációt és erőlködést. A lába megemelkedik a fejét hajtja előre, és nyög közben. Ha nem sikerül mérges lesz. Ja és "állni" is próbál. Néha teljesen bemerevíti a lábát, és szabályosan áll, csak támasztani kell :D :D És közben persze boldogság ezerrel.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Ti állandóan hőmérőzitek a gyereket, hogy tudjátok, hogy hőemelkedése van-e? Én összesen egyszer lázmérőztem a Csabit eddig (amikor két órán belül háromszor hányt tejet, ez a fülgyulladása idején volt), amúgy eszembe nem jutna.

Bébiétel: a bébiétel valóban ellenőrzött minőség, viszont nincsenek benne biológiailag aktív anyagok. Ez meg a házi készítésű (bébi)ételek előnye. Szóval ezt kell mérlegelni.

Csabinak végre eszébe jutott, hogyan kell hasra fordulni, ma sokszor megfordult. (Március elején már forgott napokig, aztán "elfelejtette".) Tegnap is már majdnem ment neki, de mindig meg kellett pöccenteni egy picit a fenekét, hogy átbillenjen.

Tusi, ne tanítsd meg állni a Zitát, utána hogy fog neked négykézláb mászni? És nem félsz, hogy görbe lesz a lába? Nekem volt egy nagyon csinos kolléganőm az első munkahelyemen, de olyan "O" lábai voltak szegénynek! Persze sosem kérdeztem meg tőle, hogy mitől olyan a lába.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Tusimi

Íme a nevetős képek!


Kép


Kép


Kép

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ágnes: én még sosem hőmérőztem lázmérés céljából, csak kakicsinálás miatt :D. Azt bezzeg minden héten...

Benő is már megfordult néhányszor, de nemigazán kattant rá. Majd újrakezdi előbb-utóbb.

Manó: nagyon szépen ül Berti a hintában, Bendő lecsúszna tuti.

Voltunk tegnap babauszin, nagyon szuper volt, sokkal jobban élvezte Bence. Miután vége volt, ott maradtunk még 20 percet lebegni, nagyon imádja!

Kép
vargaviki
 
 


Ágnes! Mit jelent az, hogy "biológiailag aktív anyagok" :shock:
Nem tanítom Zitus állni, te jó ég!! :D Isten őrizz! Csak néha annyira befeszít, amikor a kezemben van, és mondjuk ülök, hogy szabályosan áll a combjaimon. Vagy pl. már régóta nagyon szereti, hogy fekszik a hátán, megfogja a két ujjam és felhúzom ülésbe. Na előfordul, hogy ilyenkor is kinyújta a lábát és szabályosan kirúgja magát állásba, nem tilthatom meg neki. De ezek csak 1-2 mp-ig tartanak, aztán fektetem vissza.
Attól meg egy percig sem félek, hogy nagy hirtelen megtanul állni-járni, és nem fog előtte mászni :lol: Szuper csaj ez a Zizi, de ennyire azért csak nem. :D
Ezzel együtt köszönöm a figyelmeztetést, természetesen nem szeretném, ha görbe lábú kislányom lenne, oda fogok figyelni rá, hogy kerüljem ezeket a helyzeteket.

Anika. Na ezeken a képeken meg egyáltalán nem hasonlítanak! 8)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja a hőmérőzés. Én idáig kétszer néztem a hőjét a popsijában, amikor úgy éreztem (pontosabban a férjem érezte úgy), hogy kicsit melegebb a szokásosnál. Ebből egyszer, most pár napja, oltás után valóban magasabb volt neki. Ja meg a kórházi csomagban kaptunk homlokra ragasztható matricát, ami jelzi, ha magasabb a hője a gyerkőcnek, na azt még az első hetekben bevetettük, de akkor is mindig a férjem érezte úgy, hogy "meleg ez a gyerek", én sosem éreztem rajta.

Forgás. Érdekes, de Zizi is leállt vele. Egy pár napig csinálta, de folyamatosan (hasról-hátra), mostmeg egyáltalán nem. Majd újrakezdi, hátról hasra pl. még megsem próbálta, csak az oldalára szokott félig meddig fordulni, amikor nagyon bírkózik a labdájával. Viszont hasonfekvésben megpróbál nyúlni a játékai után, ami azért vicces, mert könyökölve hasal és úgy elég nehéz mozdítania a kezét, így főleg az ujjaival próbál nyúlkálni :lol: . Gondolom így kezd el majd kúszni mászni idővel.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Tusi, azt, hogy "biológiailag aktív anyagok", nem biztos, hogy jól meg tudom fogalmazni. De nagyjából arról van szó, hogy eredetileg a nyers zöldségek, gyümölcsök a szénhidrátokon, zsírokon és fehérjéken kívül nem csak vitaminokat és nyomelemeket, rostokat tartalmaznak, de különféle enzimeket is, flavonoidokat is, meg nem tudom még miket. A hőkezeléssel vagy másképp tartósított élelmiszerekben ez utóbbiak már egyáltalán nincsenek meg. (Azt mondjuk nem tudom, hogy egy otthoni főzés után mennyi marad ezekből.)

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm

Na ha unatkoztok, itt olvasgassatok:-)))) ez máshonnan skubiztam le, és érdemes elovasni mit írnak a tejről!!! Na ezek után úgy gondolom, ha még 3 évesen rajtam csüng a gyerekem sem bánom:-) na jó, kis túúúlzással?:-)
majd jövök és írok, a tegnapi nap után, nem sok kedvem ma csinálni bármit is:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Azért Berti sem sokat ül még így, de tényleg szépen megül, de nem eröltetjük. Csak a fotó kedvéért tettük bele.
Még Emmáé volt, tudjátok második gyerreknél már minden kéznél van :D

Ágnes!

Ez így vana hogy mondod, a bébikaja hőkezeléssel tartósított, nyáron én is fogok neki adni sajátot persze, már ültettünk is répát meg ilyesmit, remélem idén sárgabarack is fog teremni, cseresznye fánk van meg szilva rengeteg. De jelenleg szerintem több a káros a vegyszerrel érlelet zöldségekben mint a haszon. Az almát meg valami miatt nem eszi meg ha én reszelem le, pedig Emmának azt szoktam reszelni és mindíg kínálgatom Bertit.

Hőmérséklet: Én fülhőmérővel szoktam, nem olyan pontos de gyos és ha baj van mutatja azért, akkor lehet rendes hőmérővel. Egyébként nem érdemes nézegetni, Emmának én is mindíg mértem és volt egy időszak amikor állandó hőemelkedése volt, 37,1-2 a gyerekdoki végül azt mondta anyuka, ne mérje. :lol: Most meg már annyira ismerem a hőmérsékletét hogy elég ha megpuszilom a homlokát, és máris tudom van e baj vagy sem, de csak a csaját gyerekemen :)

Viki!

Van közöttük egy hónap :wink:

Era!

Lemaradtam, mi volt tegnap? :oops:

cikk: az a baj hogy mindíg van valami amit kikiáltanak rendkívül károsnak vagy épp rendkívül jónak, pl tisztán emlékszem amikor nagy propagandája volt a szójának milyen egészséges, most meg mindnehol arról cikkeznek hogy génmanipulált, nem jó. Vaj-margarin is ugyanilyen. Szóval én már nem hiszek ezekben a nagyon szélsőséges véleményekben.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Lázmérés! Én is úgy vagyok vele, hogy nem érzem, hogy melegebb lenne Lilla, így én sosem mértem még. Pénteken is a doktornő mondta, hogy nézzük már meg, mert mintha hőemelkedése lenne. Azóta azért minden nap megnéztem, mert izgatott a dolog, de ma reggel már 36,5 volt. Remélem így is marad.

Felülés-felállás! Lilla dettó azt csinálja, mint Zizi. Olyan erővel tolja ki magát állásba, hogy csak nézek. És a hasizmozás is nagyon megy, nyögdécseléssel egybekötve.

Forgás! Hát még ma is tart nála a forgás őrület. Ráadásul reggel a pelenkázón is hasravágta magát. Hát nem kicsit ijedtem meg. Mivel már nem fér el rajta, csak átlósan, ahogy gurult, a lába már teljesen lelógott. Lassan költözhetünk le az ágyra pelenkázni...

Hozzátápi! Lányok nektek a babik egyből szerettek kanállal enni. Lilla nem nagyon csípi a kanalazást és nem tudom, így hogy fogunk gyümizni. Gondolom azért előbb-utóbb megszokják, de sok idő kell hozzá?
Vendég
 


Sziasztok!


Köszönöm a tápszerrel kapcsolatos válaszokat.
Egyelőre nem kell, de tegnap is gyanúsan keveset evett Apor és mikor fejtem kevés jött belőle. A hűtőben sok anyatej van, de hát még egyszer sem sírt, hogy éhes. Akkor minek adjam. Tegnap sétáltunk az itteni botanikus kertben, ott sétálunk majdnem minden nap és siettem haza, hogy a gyerek biztos megéhezett, erre fel evett 40 ml-t. Ezért kár volt hazajönni. :)

Kanál
Apor szereti, mert megszokta a Vigantol beadása miatt. Aport kanállal könnyebb lenne etetni, mint cumis üveggel. Abból nem hajlandó inni 20 ml-nél többet.

Mozgás
Apor folyton kúszik. Feltolja a fenekét a magasba, a fejét meg leteszi a takaróra és úgy halad. :) Forogni azóta nem forgott. Újabban a pelenkázón felemeli a lábait és oldalra fordul, de hasra nem.

Tusimi
A nevetős képeken nem hasonlítanak, inkább oldalt fekve. Majd mutatok olyan képet is.

Én sem hiszek az ennyire szélsőséges véleményekben. Az pedig nem vitás, hogy az anyatej a legjobb a gyereknek.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus! Ugye nem bántalak meg, de az a cikk szerintem egy marhaság. :x Kinek-minek a weboldala ez, olyan a stílusa, mintha a blikkben olvastam volna. Nélkülöz minden szakmaiságot, inkább a szenzációra hajt. Évszázadok óta issza az ember a tejet, már rég leszoktunk volna róla, ha ilyen rossz lenne. Mert a cikk szerint valóságos méreg. Amikor még nem voltunk ilyen tudományosak, sokkal ösztönösebben tudta az ember, hogy mi jó neki. Tudom persze, hogy iszunk meg dohányzunk is, ami nem jó, de annak meg nagy az élvezeti értéke, ami a tejről azért nem mondható el. Na mindegy, muszáj volt leírnom, mert én sem szeretem ezeket a végletekig szélsőséges véleményeket. Szerintem mindenről a világon elmondható, hogy mértékkel kell fogyasztani. Pl, ha almát ennék minden nap kilószámra, az meg a fogaimat tenné tönkre idővel, míg kis mennyiségben épp az ellenkezője igaz rá.

Kép
Kép
tusimi
 
 


De béna ez a babanet, 1 óra csúszásban vannak...
Tényleg nálatok, pontosabban a pöttömöknél nem okozott zavart az óraátállítás? Mert Zizinél egyáltalán nem, hihetetlen, de ugyanúgy kell, eszik, mint előtte. Azt beszéltük a férjemmel, hogy annyit bámulta már a ledeket az órán, hogy nyilván megtanulta értelmezni őket, és asszeint kér enni, megy fürödni stb. :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Picit rossz kedvem van, hagy duzzogjam magam ki nektek. Éjjel megint felébredt Zitus, de nem ezért van rossz kedvem, hanem mert nem akartam rögtön cicire tenni, hogy hátha visszaalszik, erre a férjem olyan de olyan utálatosan rám dörrent, hogy tegyem már cicire (hogy ő tudjon aludni), hogy teljesen zokon vettem. Két óráig nem tudtam visszaaludni, mert ezen kattogtam. Megváltozott mióta Zizi megszületett, olyan parancsolgatós és felsőbbrendű lett. Eleinte ingerlékeny is volt, de arról már nagyjából leszoktattam. Nálatok nem változtak meg a férjek a picik születése óta? Tibit egy nagyon kedves és figyelmes pasasnak ismertem meg, jó problémamegoldó készséggel, és úgy félek, hogy megváltozik. A húgommal is összekapott, ami külön rossz, mert ezért a húgom nem jön szívesen hozzánk.
Nincs nagy baj, közel sem olyan mint mondjuk szegény Lizónál, csak mondjuk a terhességem idején lévő férjem olyan kedves és figyelmes volt, hogy csak úgy lángolt közöttünk a szerelem. Meg előtte évekig... :cry:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!

Olyan sokáig gondolkodtam az elmúlt napokban/hetekben, hogy írjam-e nektek, de az én férjem is más lett... valahogy sokkal türelmetlenebb és cinikusabb. Sokszor okoskodik a gyerekkel kapcsolatban és nem hallgatja meg, hogy miért nem akarom úgy csinálni ahogy mondja... mert csak én vagyok többet a gyerekkel és én tudom, hogy mit hogy szeret...

De már sokat gondolkodtam azon is, hogy nem én vagyok-e az, aki többet változott. Bevallom én is sokkal türelmetlenebb vagyok vele... meg nálunk szerintem probléma a szex is... valahogy sokkal kevesebbszer kívánom a szexet és ő ezt zokon veszi.

Kétgyerekes anyukák. Nyugtassatok meg minket, hogy ez normális jelenség (férj, szex) és visszaáll egy idő után a régi rend...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci! Te vagy az én barátom! :D :D :D
Ne értsd félre, de annyira örülök, hogy ezt leírtad, mert ez azt jelenti, hogy valahol ez normális jelenség. És nagyon találóan fogalmaztál, ez az "okoskodás" az én férjemre is jellemző. Remélem a te emberedet nem Tibinek hívják... :wink: És minden más is igaz ránk is, amiket leírtál. Hogy én is türelmetlenebb lennék vele, azt nem tudom...majd leülök megbeszélni vele. Azt tudom, hogy határtalanul boldog vagyok Zizi miatt (csak Tib vet erre néha árnyékot), és a bnőm szerint inkább pozitív irányban változtam Zitus megszületése óta. Érthető, hisz 4 hónapja teljesedett ki az életem. Amúgy neki is voltak gondjai a férjével az első gyerekük születése után, csak neki teljesen más jellegűek. AZ ő férje nem akart változatni az addig megszokott agglegény szokásain, mondjuk náluk nagyon hamar jött a gyerek.
Máris jobb kedvem van :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lányok, szerintem az én férjem is változott, de szerintem én is . Nálunk én vagyok az, aki szegényre mindig rászól, hogy ezt ne úgy csináld, vedd már fel, stb. Pedig nem csinál rosszat, de én másképp csinálnám és ezért néha szólok. De igyekszem leszokni róla. :)

Ő is megváltozott szerintem. valahogy kicsit fafejűbbek vagyunk mind a ketten. És türelmetlenek egymással. De szerencsére elég jól meg tuduk beszélni mindent, úgyhogy jó úton haladunk szerintem :). Ami nagyon vacak, hogy nem marad energiánk a másikra, főleg szex terén. Úgyhogy egyre inkább kezdünk arra ráállni, hogy 8kor legyen az utolsó etetés, mert utána egyből szunya van a Bendőnek és akkor talán akad egymásra is egy kicsi idő meg kedv. Szerencsére a kedveskedés, ölelgetés, puszilgatás megvan mindig, és az nagyon sokat jelent nálam. Így nincs olyan hiányérzetem a szex miatt. De azért jó lenne visszarázódni.

Kép
vargaviki
 
 


Az én férjem nem változott a baba érkezése óta, azonban a türelmetlenség mindig igaz rá is. Tusi , ne aggódj, az én férjem is folyton azt mondja, ha sír a gyerek szoptassam. :) A szexxel mi is úgy vagyunk, hogy nincs idő rá, amikor meg lenne, akkor alszunk. :) Nekem sincs hiányérzetem, de valóban jó volna visszarázódni.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi! drága ne aggódj, és feleslegesen ne kattogj :wink: na jó hogy én mondom, mert kb. 2 hete totál kiakadtam rá:-) de ez tök más jellegű, de azért mindjárt elmesélem...
Na szóval a férfiak alapból okostojások. Az enyém előtte is az volt, bármit megtud magyarazni, amihez köze nincs:-) Gyerek terén, és kutyák terén azonban és sem tűrük okoskodós beszólást:-) Mindent meg tudunk dumcsizni, és ez nagyon jó. Apára is néha rá kell szólni, hogy nem elég fogni a kicsit ha épp nyüfi.:-) mindíg szájba rágom mint a dedósnak, hogy dumálni, játszani vele stb. ja és ha elalszik BETARKARNI!!!!! és a lelekem ennek ellenére is 80%ban nem takarja be :twisted: de ari, kedves és Ő az aki rettentően türelmes ember:-9 néha ez hoz ki a sodromból:-) Nagyon jó apuka, és nagyon jó férj. Nálunk is az ábra a köv. anya elvisz Barnit altatni, és bealszok, mert ugye Bazsim rettentő rossz alvó. Ha fordítva, apa viszi, akkor ő alszik be mert Ő is rengeteget melózik. Szóval én sem éreztem egy ideje hiányát, miután kellemetlen is volt. Ahhh hát igen, azt hittem vmi nyavalya, erre az egyik barátnőm mondta, hogy gyanakszik a gumira, és láss csodát ez volt a bibi. Szombaton aludtak a gyerekek, reggel Bazsit vittem uszni, sétiztünk együtt(most másodszor!!! mióta megvan a kicsi) , aztán miután mindketten aludtak, felnőtt program... és akkor ugye senki nem fáradt:-))) Aztán api megfőzött!!!!! , ilyen még nem volt, max borgrácsolásnál. Én meg addig kint voltam a blökiknél! Szóval annyira de annyira jól sikerült a szombat, hogy elhatároztunk, hogy ezt mindíg így csináljuk:-))) Vasárnap egész nap kinnt voltam a blökiknél, kivéve amikor 2 óra alatt végisöpörtem a házon mint egy hurrikán takarítás ügyileg... szóval Manó nem maradtál le semmiről, :-) csak extrém sokat melóztam tegnap, de jó volt, mert api elvolt a gyerkőcökkel, én csak szoptatni jártam be:-) MOst minden olyan szép kinnt a blökiknél, csak az a baj, hogy pont addig tart, mint idebent a rend :evil:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Nyilván ki van sarkítva a tehéntejes cikk, de szerintem nem akkora hülyeség. Az ősemberek sem ittak tejet. Az emberi szervezet nem tejivásra van "optimalizálva": azért is van annyi laktózérzékeny ember (és ez nem baj), mert az őseink csak csecsemőkorban ittak tejet, és utána soha többé az életben nem volt az embereknek szükségük a laktózbontó enzimjeikre. Így azok a mai emberben is felnőtt korra sokszor eltűnnek. Margarin: hát éppenséggel lehet kapni olyan biomargarint, amiben nincsen hidrogenizált növényi zsír... majdnem 800 Ft-ba kerül... :lol:

Na, maradjunk baba-mama fórum, ne táplálkozástudományi!

Csabinál az megy egy hete, hogy ha lerakom a pelenkázóra, széttárja a két karját, vigyorog és folyamatosan ollózik a lábával. Várok pár percet, hogy mikor hagyja már abba, de mindig én unom meg hamarabb kivárni, és átpelenkázom.

Az én párom is osztja néha az észt a gyereknevelést illetően. De alig van itthon, úgyhogy (majdnem) mindent a saját elképzelésem szerint csinálok. :wink: (Mindketten nagyon önfejűek vagyunk úgy egyébként is, megváltoztathatatlan nézetekkel.) Nálunk az rontota kicsit a kapcsolatunkat, hogy amióta megvan a gyerek, én jobban rá vagyok szorulva a segítségére, és néha ez úgy jön ki, hogy én állandóan csak nyafogok hogy ezt csinálja meg, azt szerelje meg. Előtte megszokta, hogy szinte mindent magam megoldottam, elintéztem.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Tusi, az éjszakai ébredésért sajnállak, a jóhoz könnyű hozzászokni.:-( Nekem sem mindíg alszik vissza cumival, van hgoy cici kell ahhoz hogy vissza aludjon. De engem nem zavar, hamar elszalad az idő, és utána úgy alsznak, mint akit leütöttek. Sok dolog van, ami megzavarhatja őket az alvásban. Bazsim este kapott egy viburcol kúpot, és hála égnek csak 1-* kelt fel. Hogy emiatt e vagy sem, nemtom, de jól esett:-) ma is kap:-)

Hőmérőzés! nálam kézrátéttel műkszik. A sajátoménál én is érzem:-) sőt, már a szemükön látszik. Bazsinak szombat este volt kis hőmelkedése, most mindenki taknyos nálunk. Gondolhatjátok, apa a halálán volt tegnap. Este 10kor hulla fáradtan, még gőzöltettem, teát főztem, és előírtam mint vegyen be,,,, még jó, hogy a másik két kispasim jobban bírja a gyűrődést :wink:

Hajmosás
Én már csak két naponta mosom a Bazsiét, de minden nap vizes, mert locsolom a fejét, merülés gyanánt. Ha meg nem én akkor BArni. :lol: Van még a jó illatú babé samponból, de néha használok mást is, nive, johnson(abból sok van itthon) egyébként a fürdtőkrémtől neki is csúnya a sérója.

Tápszer
Nekem nincs itthon, de fogok íratni, mert már kevés tejcsi van a fagyóba, fejni már nem akarok. De ha megyünk kiállításra, és nem tok szoptatni, meg egyébként is egyszerűbb elkészíteni, sztem az fogok vinni. ha megeszi:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


bébi kaja
Belőlünk is életek elég rendesen a nagy áruházak. Mi rengeteget vettünk Barninak, pont azért amit írt Manó, és még nem tom ki már:-) szóval az a helyzet, hogy én is úgy láttam, hogy sokkal jobb, mint ami az üvegben van bio gyüm, zöli... sajnos, hogy génmanipulált és egyéb dolgokat vesz az ember.. Akkor éreztem én is úgy, hgoy csinálok veteményes kertet... de most már eszem ágában sincs, nem tom melyik életemben jutnék oda gazolni:-))) Persze nyáron én is fogok főzizni, mert sokkal olcsóbb is, és csak jól esik az embernek hogy főzhet a picúrnak.-) Ma pl. először panírozott Barni husit, annyira jól csinálta, azt hittem megzabálom, esküszöm nem csinálta nagyobb mancsal mint ahogy én szoktam. Még kedvet kapok, hogy főzőcskézzünk minden nap:-)))) na azért holtaptól már egész hétre rendeltem kajcsit:-)

Lafie
Biztos hozzászokik Lilla a kanalazáshoz, nem kell feladni. Volt aki inkább cuclis üvegbe tette, és hígította, mert csak úgy ette meg. ÉN nem tartom jónak, de hát az ember sok mindent felad, épp ahogy Babuci is írta:-))) annyira jót mosolyogtam én ezen:-) mintha magamról olvastam volna:-)

Anika a képek nagyon cukik!

Manó, oltári a blökis kép! Kerestem az iwiwen a montázs, de én nem láttam ott! velem van a baj?:-)

Tusi, várlak szeretettel, jó hogy így látni, hogy itt mindíg vidámság van:-))) pedig vannak rosssz napjaink is:-)))) Itt a jó idő, sokat fogunk csavarogni, és sok-sok babás napokat csinálunk:-)))
kedd uszi, szerda, cini-cini muzsika Vecsésen, csüt ringató Gyömrőn+Áron cimbiéknél játszás. Tornára akarok még menni, de két gyerekkel nem tom hogy fog menni:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ja, és még vmi!.-) Tusi, nálunk is ez az ábra. MÁr régóta húzza előre magát, és ha felhúzom rugja ki magát. Ha úgy fogom szopipárnán, és megérzi a talpa, már ugrál:-) és persze nála is nagy a boldogság:-))) édesen lépeget, ha hozzáér a talpa az ágyhoz. Na persze nem nehezedik rá, és nem is szoktuk, csak mutiba:-))) nem szeretném, ha sorrendet rontana, és nem az előrítak szerint haladna :wink:

Lizó, merre vagy?? Írj pár sort! Mizu veletek????? Gyerkőcök nem hagynak? Az enyémek most alszanak, boltoztunk, sétiztünk elfáradtak. Bazsi még az autóban nyomja:-) Annyira imádom ezt a jó időt, imádok kinnt lenni a szabadban:-))) Nekem egy börtön lenne , ha lakásba kéne laknunk. :)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus. "Okostojások", annyira találó! :D Mostanra már megenyhültem, már nem is érzem olyan vészesnek a dolgot, de délelőtt nagyon borus hangulatomban voltam. Épp az előbb gyönyörködtem a kis csokor jácintban, amit a hétvégén vett nekem... azért csak előbukkan belőle olykor a régi Tibi.

Zizi éjszakai felkelésének elfogadására kitaláltam egy tök jó dolgot ma. Rájöttem, hogy több lett tőle a tejem, ami szuper! Meg végülis mindegy nekem, hogy 3kor vagy f6kor szoptatom meg, úgyis visszafekszem utána.
Babuci kérdezte, hogy próbáltam e már a cumit és az elringatás. Hát bocsánatot kérek, de mi már nagylányok vagyunk és nem cumizunk. És ringatásra sincs szükségünk. :D Zitus már nem alszik el kézben, csakis egyedül az ágyában, vagy a hordozóban, ott mondjuk igényli a ringatást (inkább rángatást), de csak este a fürcsi előtti órában, amikor már általában tök nyűgös.

Kérdés azokhoz, akik még nem adnak mást a gyerkőcnek csak tejet és esetleg tápit. Nálatok is megváltozott a kaki ? Mert Zizié feltűnően sötétebb és büdibb lett. Ez életkori sajátosság vajon, vagy amiatt van, hogy több tápszert eszik?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Berti ma megette a sütőtököt, talán vége a 2 napos kanál undornak :D

Era!

ja, értem, akkor okés, azt hittem írtál valamit és én meg jól nem vettem észre.

Tusimi!

Nekem is 3 hónapos kora előtt 1 héttel kezdett újra kelni berti éjjel,remélem nálatok nem lesz tendencia, sajnos nálunk az lett, pár hétig iszonyúan szenvedtem mert hozzá voltam szokva hogy alszik, de mostanra egészen belejöttem.

Férj: Hát persze hogy változik, el kell fogadni ahogy eddig csak őérte voltál, most meg nem ő az első. és ezt akkor is nehéz ha akarta és imádja a gyerkőcöt. Hogy változik e? Hát nem igazán, olyan szerintem sosem lesz mint előtte volt, más, de másképp jó biztos. Szex: csak és kizárólag reggel, kipihenve, mikor a gyerekek még alszanak. :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era, nem montázs van a az iwiw-en hanem a tesós haslós kép :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó :D na szóval akkor ezt én olvastam jól be :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Köszi a tanácsokat kaja ügyileg.Még a héten maradunk az almánál, de hétvégén a sütőtököt kipróbáljuk :lol: A grízes dolgot lehet pótlásként is adni táp helyett vagy csak szoptatás helyett lehet adni?

Lafie:Hogy mitől horror?5 perc alatt megesziok 40-60 gr között, utána elkezd dumálni bulizni. Akkor jön minden trükk, hogy a fejét újra a cici felé írányítsuk és egyen, ez megy 15-20 percig és megeszik 10-20gr-t.Utána jön a cumiból való próbálgatás(ott is trüüközni kell, hogy egyen)egy 15 percig. Vagy eszik még 10-20 gr-t vagy ránk köpködi vagy felfújja acumit, így amikor kiveszem a szájából kifröccsen egy csomó tej :twisted: És akkor van , amikor ez még hiszizéssel van megtoldva.Erőt próbáló, főleg , amikor minden étkezésnél több napon keresztül csinálja

Én tegnap rázódtam egy kicsit helyre lelkileg,voltunk Ikeában(élvezte) meg anyóséknál kertesházban, meg aludtam is :lol: Persze tegnap sem evett.
Ma viszont eddig egész jól evett 6 etetésből 620 -at és ezt mindent mellből(kivéve 10-et) :lol:

Férj: Mi szinte az soha nem veszekedtünk, mióta meg született a betyárunk volt már 2 veszekedésünk is és még eg jó pár kisebb zördülés. Ennek négy oka van:
1. néha fáradt vagyok, vagy a nem evése miatt lelkileg vagyok ki és türelmetlenebb vagyok
2. Ő is szeret szakértőt játszani :lol:És ezt hajlamos parancsolgatós stílusban tenni, amit nem vesz észre.pl: Menjek fürödni és feküdjek le. vagy Így csináljam a gyerekkel vagy úgy...Most már igyekszik rá figyelni, hogy mondja, amikor megint észt oszt, akkor azonnal szólok, hogy megint parancsolgat :lol:
3. A szex nálunk se intenzív,heti egy jobb esetben kettő, szegény férjem...Az az igazság, hogy amikor lehetne, addigra hulla vagyok.
4. A gyerek miatti aggódás, amikor egy hétig nem eszik, akkor már mindketten elfáradunk
De mindezek ellenére nagyon-nagyon sokat segít, nagyon jó apa és férj :lol: :D

Kép
mona1978
 
 


Ja és még valami, nálatok is beindult a fogzás?Sokkal jobban el tud anyátlanodni a ti babátok is újabban?
Mi fogzunk, néha nyűgik is vagyunk emiatt.És mostanában amikor sír, csak én ölemben nyugszik meg. És egyre többször igényli, hogy felvegyem(pedig ez sem volt jellemző rá)

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Meg akartam dicsérni Berti hintázós képeit. Nagyon tetszenek!
Szerintem Apor is kicsúszna még a hintából. :)
Olyan vicces a fiam, folyton fejjel akar előre haladni hason. Valakinek már négy kézláb állt? Apor még nem. Ő csak a hátán változtatja a pozíciót. Ha hasal, akkor nem változtat helyzetet, csak előre kúszik, forogni nem forog a hasán.

Apor sem eszik sokat, mostanában újra mérem, mégis jól hízik. Lehet tejfüggő is? Szombaton szerintem 8 kiló lesz, de magas is, szerintem már elérte a 68-at. Majd 2 hét múlva fogom mérni. Ma nagyon hosszúnak láttam.

Fogzás nálunk még nincsen. Egyáltalán nem nyűgös, csak ha fáradt és nem tud elaludni. Nyáladzás van.

Szeretnék holnap venni kengurut. Akinek van milyen? És mennyire vagytok elégedettek vele?

Mennem kell, mert hív. :) Szerintem ma még jelentkezem.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: