Új privát üzeneted érkezett!

[quote="enikoe182"]K írta:enikoe182ölyök jó lenne szombat éjjel szülnénk, mert az óraátállítás miatt egy órával kevesebbet vajúdnánk! :D :wink:

:lol: :lol: :lol:
benne vagyok ;) bár az már március 30. de sebaj ;) :lol:

amúgy az a 7:30 az naggyon korai... :roll: nem irigyellek érte...
én mindig csak a következő lépést tudom, szval nem tudom meddig várunk véglegesen. Azt mondta az orvos amíg a baba jól van és én is jól vagyok, nem sietünk... de gondolom örökké csak nem marad bent ;)

+++

Kép

Kép
kolyok28

Jelentem, amilyen nehezen indult be a tejtermelés, olyan sok van most. Eddig pótolni kellett egy nap egyszer, most meg 150-et szopott egy ciciből!! :shock: Úgy örülök. Gyümölcslevest ettem, rakottkrumplival. (lehet ettől?)
Amúgy a laktoherb engem is felfúj de azért iszom...
Félek ha elhagynám nem lenne annyi tej. Bár sokak szerint nem tejserkentő legfeljebb pszichésen...
A legjobb tejserkentő egy éhes, telhetetlen gyerek...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kölyök köszi a drukkot!
Ha bármi történik írok vagy íratok!
Na megyek barátok köztöt nézni! Sajna függő vagyok! De már nem sokáig! Ha itt lesz babó....Juj most jut eszembe, hogy született feleségek is lesz. Ez a két sorozat a gyengém!
Na pussz mindenkinek!

Kép
enikoe182

Kmanna!
Ha nem büfiztetem meg Nimit rosszabbul járok, mert berakom a kiságyba (miközben alszik), aztán jön egy büfi, amit félrenyel, (vagy nem) de mindenképp csuklás követi, amire felébred és akkor nem lehet visszaaltatni. Tehát egyenlőre jobb szerintem ha büfiztetsz. Később Levit már nem büfiztettem de akkor már pár hónapos volt.
Nem irígyellek a 6-7 órás küzdelmekért, volt benne részem Levivel bőven, most kopp-kopp-kopp - eddig megúsztam...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pumperka, húú, nem tudom, nálam teljesen egyértelmű, hogy mennyire jól szopizza ki a mellet, mert az egész elég puha lesz, nem marad benne kemény, csomós rész. De a Te méreteidnél ez nyilván máshogy van :wink: . Esetleg mérd meg közben, hogy mennyit evett, ha nálad ezt nehezebb megállapítani.

Fanetta, próbáltam a becsavarást, de utálja, már az is zavarja, ha a kézfeje a takaró alatt marad :roll: . Nagyon jópofa meccses sztorid, percekig vihogtam rajta! :) Nimi nagyon édes, elfogadnám :).

Rima, gratulálok!

Kép

Kép
mzx

Köszöntelek Benneteket: :lol: :lol:

Kölyök. Enikoe...hát már azt véltem...hogy a picurkáitok kívül örülnek a csodás mamijuknak)))

Mindőtöket puszillak...babás Mamik :lol: :lol: :lol:

Visszaolvasok :lol: :lol:

Patti: most csak egy szó: köszönlek ..

bővítve: Köszönlek Benneteket :lol: :lol: :lol:

Kép
nanó:))

Nagyon szépen köszönöm Nektek...J.. a legszebb születésnapi ajándék vagytok...és ez őszintén..igaz szívbőljön..
mert..bár a szavak sok-sok mindent kifejezeknek..de a lényeg a sorok között van :lol: :lol:

Gyönyörűen fejlődnek a babáitok..Zalán..kész ffi))) Mártikám: meseszép a picurkád....olvasok tovább :lol: :lol:

(napokig egy tanulmányi verseny lebonyolítására készülünk...sajnálom is Pattit...mert mehetnék segíteni....mennyire fontos lenne..érzem...most egy nagy-nagy sóhaj)....tudom..fontossági sorrendet kellene tartanom...de most ez az, ami halaszthatatlan..Patti köszi a türelmed, megértésed :lol: :lol:

Kép

szia Nanó :)

hogy ne kelljen sokat visszaolvasni, összefoglalom,
a topik nevében mégegyszer kívánunk
Soksok boldog születésnapot!
Isten éltessen sokáig!
Reméljük nagyon vidáman, mosolygósan telik e csodás nap :)

Kép

Kép
kolyok28

Édes Kölyök :lol: :lol: :lol:

Annyira meghatódtam...összefoglalóan...köszönöm szépen Nektek...igazi meglepetést szereztetek.....

A lurkóim is (az ebugatta 90 :lol: :lol: :lol: )megleptek ma...még mondja valaki, hogy nincs semmi kedvesség a csitrikben, kamaszokban....hajnalban kilopakodtak a koleszosok ibolyát szedni :lol: :lol: :lol: még harmatos volt a csokor..reggel 06.30-kor...

Az évek pedig nem terhet jelentenek....56 év nem a világ :lol: :lol: :lol: ...hozzáállás kérdése...amíg lendülettel dolgozhat az ember..addig tegye...és ne számlálja az éveket...
A hangsúly, a figyelem most Rajtatok van...és a még parányi babáitokon... Még mindig el-elelmélkedem...amikor olvaslak Benneteket....a lényeg....itt Veletek történik...

jim, ..Patti még gyakorolja a kettős-gyerekséget :lol: :lol: :lol: :lol: ..... belejön....nekem kellene többet segítenem.. :lol: :lol:

endre: azért a nanó-technológia működik :lol: :lol: :lol:

Kép

Nanócska!
A tipikussá vált USÁs heppi börszdéj helyett nekem 1000 szer jobban tetszik ez a 100% magyar (vonalkódja599-cel kezdődik) születésnapos köszöntő Halász Jutka előadásában. Szerintem Bródy nagyon eltalálta ezt a dalt is. Ez az egyik kedvencem, fogadd szeretettel:

Boldog születésnapot

Ez a nap más mint a többi ezt Te is jól tudod,
Másként kelt fel reggel a Nap és másként járt a Hold,
Köszöntünk hát Téged, ha már így együtt vagyunk,
S ajándékul fogadd el vidám kis dalunk:

Boldog, boldog, boldog születésnapot,
Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod.

Megint egy évvel öregebb lettél s bölcsebb is talán,
Őrizd meg az emlékeid, s légy nagyon vidám,
Köszöntünk hát Téged, ha már így együtt vagyunk,

Tavasz után eljön a nyár s ősz után a tél,
De minden évben eljön a nap amikor születtél,
Köszöntünk hát Téged, ha már így együtt vagyunk

Endre

Kép
kikóférjendre

Sziasztok!

Nagyon jól esik, hogy aggódtok értem. Jim, Pumperka, Kölyök.
Nem akarom rátok zúdítani a problémáimat, de amit mostanában átélek nem kívánom senkinek.

Jim!
Nem akartalak megsíratni, bocsi. Igaz én napok óta csak sírok, de most még erősebbnek kell lennem.

Legkésőbb hétfőn indítja meg a doki Alexát. Nem is vizsgálgat, csak ctg-t nézik. Vasárnap este becuccolok a kórházba, ha nem tágultam ki akkor felteszi a katéter ballont, ha ki vagyok tágulva akkor hazaenged estére, de 31-én megindítja a szülést, nem lehet tovább várni, hiába most máshol lenne rám szükség.

Vigyázzatok a babáitokra és a gyerekeitekre. Óvjátok és féltsétek őket. Szeressétek és ne bántsátok soha őket.
Nem gondoltam, hogy abba az 1 %-ba mi beleesünk, de sajnos megtörtént. Visszacsinálni nem lehet, várunk, hogy gyógyul-e vagy sem, olyan kis erős, azért bízom a szervezetében.
Az orvosok sem tudnak mit tenni amit lehet megtesznek, várunk. Hogy igazából ki hibázott? Nem tudni. Beszéltem egy sebész ismerőssel és telefonon kivűlállóként, úgy hogy nem láttta a fiam kezét ugyan azt mondta, mint a kezelő orvosok.

Ha többet tudok akkor megírom nektek, szorítsatok neki, hogy a gyulladás megszünjön illetve, hogy maradjanak épp sejtjei ami talán egy kis reményt ad a gyógyulásra.

A lakással készen lettünk, igaz lenne mit tenni takarítás stb. de már nem érdekel, csak a fiam jár az eszemben.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska!
Ment a PÜ!!!

Endre

Kép
kikóférjendre

Pé Té Pü!

Endre

Kép
kikóférjendre

Sziasztok!
Újra itt vagyok. Olyan jól esett, hogy Kölyök megkeresett az iwiw-en és gratulált a nevetekben! Köszönjük szépen, nagyon kedvesek vagytok!
Judit
Vendég

Beuska
Ez borzaszto ami veletek tortenik. Nagyon szoritok, hogy helyrejojjon a kisfiad keze es neked is a hetfohoz, nagyon nehez lehet most, sok erot kuldok nektek.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Jó reggelt :)

Beuska! :cry: azt hiszem mondhatjuk, hogy egy emberként drukkolunk a kis MArcinak, hogy rendbejöjjön a keze. Belegondolni is szörnyű, amin most keresztülmentek. Remélem meggyógyul hamar. És azt is nagyon remélem, hogy komplikációmentes szép szülésed lesz! Naggyon sokat gondolunk Rád, Rátok!
++++++

Xien, üdv újra itt :) ha van időd, írj nekünk, milyen volt a szülés? Mikor született a kislány? meg mindent :)
De szívesen beleraknálak a táblázatba, csak kéne néhány adat :)
mikor (nap, óra? ;) ), mennyivel (g, cm) hogy (sima, császár? ) született a kislányod, és hogy hívják? ;)

Amúgy itt soksok hasznos babadolgot, örömöt és nehézséget megosztunk, azaz most még csak a többiek, érdemes idejárni ;)

Én még egyben. Fájás nuku, azzal hitegetem magam, hogy mintha a baba lejjebb ment volna ;) de nem... pedig tegnap majdnem mindent megtettem, forró fürdő, lépcsőzés, hajolgatás, takarítás, könyvesdoboztoszigálás, kipakolás... ma nem is tudom mit csináljak? ;) lehet hogy ráveszem az uram egy újabb ikeázásra, csak pár apróság lenne. :lol:
Enikő? mi volt az nstn?
Norco? fájások???
Tcis?

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Beuska!!!
Nagyon együtt érzek veled!! Ha valaki én tudom hogy min mész át, mi ezt már átéltük 2 éve. Elképesztő volt, teljesen padlóra kerültem és ezt te most terhesen , hát.........nagyon erős csaj vagy!!!
Nálunk 2 éve történt, elesett a lányom, és egy picike esés olyan szerencsétlenül sikerült hogy szilánkosra tört a bal könyöke. Nem kecsegtettek semmi jóval mivel levált valami porc a mi nem rögzíthető vissza, és félő volt hogy soha többet nem tudja mozgatni a kezét könyöktől lefelé. Egy világ omlott össze bennem, főleg mikor a műtét műtétet követet és az én pici ányom könyörgött mineden műtét előtt hogy ne engedd anya...
El tudod képzelni mit éltem át... Nem javult az állapota, sőt elkezdtek bomlani a fehérvérsejtek azaz azt mondták sorvad a keze és nem megmenthető!!!!!!!!!!
Ezt nem akartuk elfogadni nagyon sok pénzt adtunk az orvosoknak hogy figyeljenek rá maximálisan oda. Sokat imádkoztam és elkezdett javulni a keze ami mára már 98%-osan használni is tudja!!
Ezt csak azért írtam le hogy lásd nálatok is minden happy end lesz csak BÍZZÁL BENNE, NE ADD FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

pepike, most téged is megsirattalak :cry: Ezek olyan szörnyű dolgok. Nagyon sokat gondolok Beusra, biztos minden rendben lesz! Csak nagyon nehéz lehet neki most.

pumperka,köszi a tippet. Laktoherb engem is fúj, lehet nem kéne 6*1/2 litert innom belőle???

kikó, remélem Zalánnak elmúlik a hasfájása minél hamarabb. MArtin is sokat bömböl nappal, szerencsére éjjel alszik. Így még mindig nem tudom, mitől sír, hiszti, vagy pocakfájás?

kolyok, norco, tcis kitartást nektek! :wink:
Vendég

Beuska!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

Kölyök!
Neked is drukkolok, hogy végre kezedben tartsd a babátokat!

Velünk nagyjából minden ok! Igaz Levi beteg és kezelhetetlen néha, (repül a leves, főzelék és minden kaja, üdítő stb). de ezek a gondok semmik a fentiekhez képest.
Ugyanannyi kg vagyok, mint amennyivel teherbe estem.!!!.. :D :D
Igaz az nagyon sok (de legalább plussz nem rakódott), most kell vigyáznom. (25 kg-ot szeretnék fogyni majd, de nem most). Most a cél, hogy ne járjak úgy mint Levivel : szoptatás alatt +8 kg jött rám :cry: :oops:

Szép napot mkinek!!

Ja Nimi pucéran este 4,92 kg volt, múlt hét kedden 4,4 kg-mal jött haza. Mi lesz itt?:shock: :shock: :shock:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

judit, Miló is beteg, én is pont azt mondtam a férjemnek, semmi Beuska problémájához képest!
Találd ki, mikor akarsz fogyózni, majd kezdjük együtt. Rajtam is van még +22 kg :evil: tudom, hogy szopi alatt nem lehet fogyózni, de azért féken kéne tartani magam, hogy legalább több ne menjen fel, de sajna elég szép étvágyam van :roll:
Vendég

Nos, az én pici lányom március 8.án született 18:04-kor. 3700 grammal és 51 cm-el. Sima szülésem volt, sőt szívem szerint mindenkinek ilyet kívánnék. Diánánk ugyanis mindössze 4 óra alatt kinn is volt.
Délután kettőkor kezdődtek a fájások, fél négyre értünk be a kórházba és hatkor már kinnt is volt.
Hála Istennek minden rendben van vele, még csak be sem sárgult. Azóta pedig itthon is minden rendben vele, néhány apróságtól eltekintve.
Vendég

A születéstörim!

Már csütörtök éjjel elkezdődött………. Görcsök, fájáskák rendszeresen, de nem elég erősek ahhoz, hogy elinduljak velük a kórházba. Ezenkívül semmi mást nem éreztem, aludni talán inkább csak az izgatottságtól nem tudtam.
Péntekre kellett mennem egy CTG-re, így ünnep előtt akart látni a dokim még egyszer. A CTG-n is látszottak a rendszeres összehúzódások, nem túl erősek, de az ügyeletes szülésznő szerint csak jóslók. A dokimnak mondtam, hogy miújság van, a vizsgálaton totálisan zárt méhszájat tapasztaltunk, azt mondta el fognak múlni ezek a rendszeres összehúzódások!

Felhívtam a szülésznőmet, aki egy Caulophyllumot ajánlott, ha menni kell, akkor ettől beindulunk rendben, ha még nincs itt az idő, akkor meg szépen elcsitítja a fájásokat. Igaza lett, egész nap éreztem, hogy rendszertelenül és gyengén vannak csak görcsök! Ennek örömére még egy napot eltöltöttünk Kedvessel kettesben!
A péntek éjjel ugyanaz, mint csütörtökön. Szombaton készülődtem a húsvétra, továbbra is rendszertelen fájások, a nyákdugóm egy része eltávozott. Mostam, somlóit csináltam, és délután elhagytam a nyákdugó másikfelét is. Ettől jól éreztem magam, mert számomra azt jelentette, hogy a folyamat elindult szépen magától, nem kell senkinek beleavatkozni, és Nóri igyekszik kifelé! Lelkileg rendben voltam, sehova nem siettem, a fájásokat nem „vártam”, csak konstatáltam, hogy érkeznek, de továbbra is rendszertelenek és bőven viselhetők voltak. A szülésznőm azt mondta, hogy rendezkedjek be egy pár napig is eltartó hosszadalmasabb időszakra, ami ilyen felemás lehet. Részemről okés volt a dolog, jól éreztem magam!

Lefeküdtünk este aludni, és az előző napokkal ellentétben azonnal elaludtam!

A hálóingemet valamilyen okból álmomban a lábam közé gyűrtem, és ez mentette meg a matracot attól, hogy elázzon, ugyanis Nóri egy rúgására eldurrant a magzatburok! Kitámolyogtam a wc-re, ott elment még egy adag, de közel sem az egész, csak az, ami a feje előtt lehetett, valahogy nem éreztem olyan soknak! (A matrac védelemre vonatkozó kísérleteimet majd egyszer elmesélem, három esetből háromszor dobtam ki a francba még aznap este a védelemre kinevezett nejlont….)
Azonnal elindultak a 3 perces fájások!!! No, mondom de jó, már 3 percesek, Kedvest megsürgettem, hogy nosza rajta, rohanni nem kell, de azért húzzunk bele, mert a 3 percesek azért nem viccelnek már, még tényleg a kocsiban szülünk, és Nóra helyett Renaultnak kell elnevezni majd a lányt! :lol: :lol: :lol:

Még összedobtam egy-két dolgot a mama-pakkba, de jellemzően a fogkefét kint feledtem, nehogy már tökéletes legyen minden!
Hívtam a szülésznőmet, együtt indultunk otthonról, még a kórház elé is együtt érkeztünk meg olyan hajnali 5 körül. Az úton már fél térden voltam a kocsiban, mert azt éreztem, hogy Nóri feje annyira lent van, hogy ülök rajta.

Az osztályra érkezve adminisztrálás, papírok, csomagok, szoba, lepakolás, átöltözés, és vártuk az ügyeletes dokit, hogy jöjjön, nézze meg „merre hány kalács” odabent! Jött, és szűk egy ujjnyit mondott……. Nóri feje totál lent, mélyen beékelődve, méhszáj nagyon laza, de csak egy ujjnyi….. Pffffffffffffff Elsírtam magam egyből, hiszen akkor innentől fogva megint egy hosszú vajúdásra kellett készüljek, amiket a 3-4 perces fájásokkal kell végig csinálnom, a fiam így született, nagyon betojtam.
Rita a szülésznőm csak annyit mondott, hogy nyugi, mindent okosan megoldunk, menjünk, válasszunk szülőszobát! Az egyikben egy kismama már örült az éppen megérkezett kicsijének, annyira békés volt az egész, ahogy benéztem, csak egy kis nyugalomra vágytam már én is. A fájások rendületlenül jöttek, mi becuccoltunk a Napsugár szobába, ahova a reggeli napfény majd beköszön, mondta a Rita!

Kaptam homepátiás bogyókat, és azonnal előszedtem a vajúdó labdát. Amikor jöttek a fájások próbáltam nem foglalkozni semmivel, ellazulni, és engedni fájni, nem feszíteni, nem küzdeni ellene. Szépen ki „húúúúúúúúúúúúúú”-ztam a végeket, azok elég gyötrőek voltak már. Kedves masszírozta a keresztcsontomat, iszonyatosan szaggatott a hátam, szinte jobban fájt, mint az összehúzódás maga. CTG-n néztünk szívhangot, de nagyon nem ment a fekvés, egyszerűen az én fejemben ez összekötődött Ákos születésének félelmeivel, és tízszer akkora önfegyelmet követelt egy-egy fájás kibekkelése, mint ülve vagy akár állva. Így persze nem tudtam lazítani sem, és magamban csak azon könyörögtem, hogy hagy kelhessek már végre fel. Egy hányás végre könnyített ezen, mert engedtek felkelni.
Elmentem kicsit a zuhany alá, de nagyon hamar ki kellett jöjjek, egy zuhany volt csak, és a megszült kismama, mielőtt felment az osztályra, lezuhanyzott volna. Mit ne mondjak, borzasztóan zokon esett kijönni, egész jól voltam ott bent a forró víz alatt. Rita megvizsgált, míg kint voltam, szűk két ujjnyi, ekkor már 7 óra lehetett.

Aromalámpába geránium olajat párologtattunk, kaptam megint homeós bogyót, a pocimat fahéj-szegfűszeg-geránium olajjal kenegette Rita, majd fél 8 körül megint mehettem a zuhanyba, bő két ujjnyinál jártunk akkor (utólag Rita bevallota, hogy nem volt még meg a kétujjnyi sem, de annyira kellett a bíztatás, hogy inkább ezt mondta). 8 óra előtt nem sokkal Kedvesnek mondtam, hogy hamar-hamar segítsen kimenni a víz alól, valami nem stimmel. Törölközés, szülőszoba, mondom Ritának, hogy létezik, hogy nekem nyomnom kell????? Azt mondja az elég kizárt, de mindjárt megnézzük. Ágyra fel, és biza, Móninak nyomni kell………………. Még volt egy kicsi méhszáj, de Nóri annyira tolta magát lefelé, hogy szabályosan kellett küzdenem, hogy ne nyomjak, nehogy szakadjon a méhszáj. Telefon a dokimnak, hogy tépjen, mint a meszes, ha itt akar lenni.

Egyfolytában azt hallottam, hogy tartsd vissza, ne nyomj még, lihegd ki, mint a kutya, ne nyomj, és minden litánia előröl……. Rohantak a percek, mire a dokim befutott, én már nem tudtam senkire sem hallgatni, toltam, mint az őrült. És abban a pillanatban elérkezett Nóri feje a gáthoz……… Gátvédelemmel készülünk szülni, de a feszítő érzést megérezve, úgy meglepődtem, hogy a fájások is elcsitultak kicsit. Ebbe a „zavarba” futott be a dokim, aki aznap éjjel még nem is aludt, mert valahol vendégségbe voltak, akkor karikák voltak a szeme alatt, mint a pandamacinak. Csak totyogott jobbra meg ballra, nem talált köppenyt,a ruhát, aztán végül csak jött, és onnantól kezdődött a rémálom.

A gátam feszítését nem tudtam feldolgozni a saját ütememben, mert a dokim nyomatott csak egyfolytában, függetlenül attól, hogy egy fájásba csak két nyomás fért bele. Fájás gyenge lettem hirtelen, valószínűleg a rémülettől is, amit hirtelen éreztem, mikor megláttam, és éreztem, hogy nem érzi a ritmusomat, és abban a pillanatban amikor egy nyomás közben először azt tapasztaltam, hogy a keze a hasamon, pánikba estem, elkezdtem vergődni és kiabálni vele, legszívesebben megütöttem volna. Ritának és Kedvesnek sikerült kicsit lenyugtatni, így újra befelé tudtam fordulni, elkezdtem hívogatni Nórát, és mondogatni magamnak, hogy ki fogom nyomni, és igenis ki fogom nyomni! Jött a fájás, de megint csak azt éreztem, hogy valaki beletámaszkodik a hasamba, és ezt nem akartam sehogysem! Nagyon dühös lettem igaziból, így a következő nyomásra megszületett Nóri feje, a következőre a teste is. Úgy kellett utána kapni, mert kirepült szó szerint a lányka, akkora erővel nyomtam mérgemben és elkeseredettségemben! 9 óra 00 perc volt!!!!! Láttam az órát, és volt erőm megnézni!!! Pontban 18.00-kor született annó a fiam is! Én már csak ilyen percre pontos vagyok…………… :roll: :wink:

És vége volt………………… Kis gátrepedés, de csak egy öltésnyi, és két horzsolás, ennyivel megúsztam. Ez sem lett volna, ha kicsit türelmesebb a doki. A hasamon két napig az ujjainak a nyomát lehetett látni, ahogy belilultak a csíkok, akkora erővel nyomta a hasam. Ettől függetlenül, összességében boldognak nevezném a szülésemet. Felemelőnek és ösztönzőnek. Nincs bennem keserűség, kis fájdalom van csak. Ha valakinek olyan dokira van szüksége, aki irányítja, annak szívből tudom ajánlani az enyémet, nem hagy helyet a pániknak, viszont a spontaneitásnak se………… Kompetens volt ő végig, ellenére annak, hogy nagyon fáradt volt. Én ennek tudom be a türelmetlenségét.

Nem vitték el a babát, de a köldökzsinórt sajnos nem tudtuk kivárni míg nem lüktet, annyira rövid volt, hogy el kellett vágni, Nórit nem tudták feltenni a mellemre. De végig ott volt velem, nem vitték el még megmérni sem, csak miután letelt a két órás megfigyelési idő.
3150 gr, és 50 cm, 32 cm fejkörméret……. Csak pislogtam. Én 178 cm vagyok, Kedves 198 cm. Honnan vettük ezt a formás kis tündért???????

Rita szülésznőmnek azt mondtam, hogy a budhistákat követve csak annyit mondok neki, hogy „a családodnak és neked mindig jut egy tál étel az asztalunknál”. Sokat jelentett a személye, a jelenléte, a higgadtsága, a tisztelete irányomban és Nóri születése irányában, és még millió dolgot tudnék felsorolni……… Ő volt a mentsváram és Kedves!
Vendég

Xien, mégegyszer gratulálun! Ez aztán a gyors szülés :)
Ez megérdemel egy táblafelrakást ;)

Kép Kép

Pepike, nem semmi ami a kis Pepivel történt... én is egészen elszomorodtam. De a fő, hogy már jól van. Biztos meggyógyul Beuska Marcija is. Mindannyian nagyon nagyon sokat gondolunk Rá!!!

Jim, Judit, jobbulást a gyerkőcöknek!!!

Tcis? Te hogy vagy? nem szülsz még márciusban? ;)

köszönjük a drukkokat, még bírom ;) semmi jele a szülésnek, ebből bizony ikea lesz :lol: meg még lehet, hogy végre egy mosogatógépet is beszerzünk. Csak egy picit... de ez is segítség, ugyanis az uram nagyon nem szeret mosogatni.... :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!!!

Most randiztam a nyári mikulással.... Kép Kép végülis eég pontos volt...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok lányok,
kolyok 28 talált rám, hogy már jártam itt, csak eltűntem :)
Valóban, köszönöm még egyszer, hogy gondolt rám.
Remélem hamarosan a kezedben tarthatod a kicsikédet.
A baba adatai: márc 11-én született természetesen (szüléstöri a II. SOTE Klinikás topicban) 3530 g, 58 cm. 12-re volta kiírva, így egy nappal jött elöbb, de az meg lehet a szökőév miatti csúszás is.
Ja kolyok, ha gondolod vesd be apát is a dolog érdekében IKEA után.
Miután sokáig nem voltam, eléggé le vagyok maradva, nem ígérem hogy mindent visszaolvasok, bár azért volt időszak, hogy olvastalak titeket, csak nem írtam.
Remélem nem gond ha ismét csatlakozom.
fnora82

Bosek??? ez lehet??? :( :(

Fnóra, üdv újra itt is :)
Visszaolvasni kicsit sok lenne, néha eléggé elszabadult a topik :lol:
az adatokat, mint látod, már meglestem máshonnan ;)

Apát már elég gyakran bevetem ;) de eddig eredménytelenül :roll: de kitudja, egyszercsak ;)
na megyünk az ikeába (lehet tippelni mit csináltunk eddig :lol: ;) )
pussszka

Kép

Kép
kolyok28

"I should be arriving any day now! I am due today!"
Ez milyen jól hangzik :) Erre vártunk július 23dika óta.... vagyishát nem erre, hanem hogy kibújjon :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

most csak nagyon gyorsan megkoszonem az ossze gratulaciot, minket mar tegnap delutan hazaengedtek es most en vagyok a vilagon a legeslegeslegboldogabb :D !
mindenkinek mennek a drukkok :wink:
puszi

Kép Kép
rima

QQCS! :)

Kép

feri (mni)

Na, sokat nőttem már? ;)

Kép

feri (mni)

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula az új Anyuciknak!!!

Tegnap voltunk "megmérettetni", Petike 5770 gramm. Nem véletlen nem jók rá a 0-3 hónapos ruhák, na meg a 62-es rugik, bodyk. Mi lesz itt?????

Mindenkinek szép hétvégét!!!

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!

Beus! Tarts ki!

Pocakosok! Mindent bele!

Szüléstörténet:

Próbálom röviden, de velősen.
Szóval, csütörtök este 11-re összepakoltuk a kórházi csomagot. Péntek hajnalban elkezdett csepegni a magzatvíz. Épp nem tudtam aludni...
Mivel fájásokat nem éreztem, gőz fölé ültem, letusoltam forróvízzel, ittam még egy málnalevél teát és szép lassan elindultunk a kórházba. Fájások semmi. Beöntés. Nem indított fájásokat. Méhszáj 1ujjnyira nyitva.
F7re jött be a dokim és kaptam méhszájnyitót. Ettől elindultak a fájások. Ezeket egész jól bírtam. Labdáztam, kádaztam, állva kapasztkodtam a fűtéscsőbe. A fájások 10ig bő két ujjnyira nyitották a méhszájat, de aztán nem tágultam tovább. Jött az oxitocin infúzió. 11-kor rámkötötték és bumm. Irdatlan volt. Úgy sejtettem, ezt sokáig nem fogom bírni. Konkrétan kivoltam. Ekkor elkezdtünk beszélni az EDA-ról, aláírtam a papírokat és 12-re megkaptam az érzéstelenítést. Utána , amikor már hatott mindkét oldalon, felcsavarták az oxitocint és begyorsultak az események. Én mindeközben a szülésznővel beszélgettem mindenféle hétköznapi dologról. Aztán n2 környékén jöttek a tolófájások. F2ig csak szuszognom volt szabad, mert még a méhszáj nem állt teljesen készen a kitolásra. f2kor aztán indult a menet. Asszem, az edából maradt egy kicsi, mert a székelési ingert érteztem, de a méhösszehúzódásokat még csak halványan. Toltunk-toltunk állva, oldalt fekve, háton. Apuci hátulról fogott, amikor álltunk. Nem tudtam rendesen tolni, mert pisilnem kellett, de nem tudtam. Kértem katétert. Utána már pár fájás alatt megjött a baba. Meg is döbbentem, amikor a fejecskéje kibújt. AZt hittem, még sok van hátra.
Amikor rámtették, furcsa mód nem sírtam el magam, ez a papa reszortja volt :), hanem a világ összes békéje járt át.

Gátmetszés nem volt, de azért kellett varrni kicsit. Ettől függetlenül este már ülve szopiztattam Balázst.

Kép

Eszter

Kép
eszter.eu

Beuska, nagyon-nagyon drukkolok Nektek! Fáj is szegénynek? Mikorra fog kiderülni, hogy gyógyul-e a keze?

Pepike, szegény lánykádnak is nagyon kijutott! Nem is csodálom, hogy ennyire összenőttetek!

Álvás: köszönöm az együttérzést, szerencsére ma éjszaka bepótoltam, mert 7 órát sikerült aludni, ennyit talán a születése óta nem is aludtam egy-egy éjszaka. De inkább éjszakázom, csak ne legyen semmi bajuk a picinyeimnek :? .

Eszter, nagyon édes Balázs!

Feri, minden kabátkához van hozzáillő cumitok? :wink:

Kép

Kép
mzx

Beuska: nagyon-nagyon sajnálom én is szegény kis Marcikát, de nagyon kell bízni benne, hogy teljesen rendbe fog jönni.
Mzx: képzeld tudom használni a mellszívót, de jól sejtettem, csak ritkán jön belőle lényeges mennyiség.
Kölyök: még mindig nagyon szorítok neked. Ugye megvan, hogy kit értesítesz majd a hírről?
Lusie: nem semmi, a majdnem 6 kilós babád? Azt már ringatni is kemény lehet.
Fanetta: imádtam a sztorid, best of márciusi topik 2. helyezést neked adom. :lol:
Linocs: a te anyós sztorid is tök jó, valahogy ráéreznek anyósék, hogy mikor, hol és miben tudnak leginkább segítségünkre lenni.
Mni, Feri: Nagyon cuki Lilla, de hogy nőtt-e nem tudjuk megállapítani, ahhoz látnunk kell élőben.
Eszter. eu, Monácska: Köszönjük a születéstörténeteket, Pumperka meg többiek még küldjétek ti is el.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Lilla baba azért sírni is tud, no meg emelgeti és tartja a fejecskéjét:

Kép

Kép

:lol:

feri (mni)

Aranyosak a babók továbbra is!!

Ma elmentünk boltba, kb. 1 óra volt, de engem nagyon megviselt. Azóta is nagyon fáj a derekam és a hasam. Ráadásul unokatesóm itt volt 5 napig az előbb ment haza, és nagyon megsirattam. Azóta is sírok, nagyon honvágyam van, mki Gyulán lakik a rokonságból... :cry: :cry: :cry:

Császárosok!
Nektek fáj még a hasatok??

Lusie!
Együtt tudok érezni veled, mi is mindjárt utolérünk benneteket!
Nekem már most is nehéz, és nekünk sem jók a 62-es tipegők :?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Lusie: 3 hetesen 5770 gramm a baba? Nem semmi! :) A mi kis mütyür Lillánk 4 hetesen még csak 3430 gramm, de azért most már stabilan felszed napi 40-60 grammot. Egyszer csak megnő majd... ;)

Szilvánusz: azok szerint, akik csak mondjuk hetente látják a Lillát, nos azok szerint nőtt már a baba, mi viszont ugyebár folyton látjuk, így nem olyan látványos a növögetés. A tömegét méregetjük, na de a hosszát hogy lehet pontosan lemérni? Izeg-mozog folyton :)

mzx: összesen csak három cumink van (ezeket persze mindig átfestjük, hogy passzoljon az adott rucikhoz) :lol: :P

kolyok28: ugye már elmentél szülni!!!??? :wink:

feri (mni)

Pepike,
Meg olvasni is borzaszto volt ami veletek tortent, meg jo hogy mar csak egy rossz emlek az egesz.

Kolyok,
A helyzet valtozatlan, pedig az elobb maratont futottam. A lanyom kiengedte a szomszed kutyat aki elszokott, a lanyom futott utanna en meg utannuk mikozben fogtam a hasamat es probaltam minnel finomabban, mintha tojasokon lepkedtem volna nehogy a baba feje a medencecsontomba utodjon. Az emberek meg csak neztek, gondolom azt hittek megkergultem ekkora hassal szaladni. Na, majd meglatjuk mennyire volt hatasos ez a kis joging. Egyenlore nem erzek semmi, meg annyit sem mint eddig :roll:

Tcis

Kép

Kép
tcis

Beuska, nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen Marcival és a szüléssel is!!!

Monácska, örülök, hogy az előző szülésedhez képest ilyen szép emlék marad ez - én is a Napsugárban szültem és nekem is nagyon szép emlék marad!!

Fanetta, tegnap óta röhögök a sztoridon :) - egyébként szabad már kádban fürödni? nekem ugyan senki nem mondta, hogy nem szabad, de gondoltam gátsebbel nem lehet. Bár neked sikerült a gátvédelem jut eszembe...

Feri, nagyot nőtt Lilla tényleg!! :) bár a ruhái alapján elég picurnak néz még ki - ezek már 62-esek?

Rima, gratulálok, nagyon sok boldogságot kívánok!!

Jim, nekem még lejött 5 kg mióta itthon vagyok, pedig nem fogom vissza magam, bár kétségtelen már nem zabálok 2-3 csokit naponta mint az utolsó hetekben...

Kölyök, hogy már neked is a 40. hét!! Norco, Tcis, Enikő nektek is nagyon drukkolok!!

Szilvánusz, veletek mi a helyzet, hogy viselkedik Marci?

Linocs, ilyen közel laktok a Margitszigethez? én is gondokoztam egy sétán oda, de ahhoz kocsiba kell ülni, 20 perc oda, 20 vissza, és közben a hordozóból ki kell raknom a mózesba meg vissza, nem tudom ezt a tortúrát kibírná-e bealudva.
Ti hogy csináljátok??

Bosek, ez komoly? ajjaj, akkor már újra teherbe is eshetsz, nem? :)

Mzx, 7 óra, ejha! egyben?
hogy lehet ezt elérni? világért sem panaszkodnék, mert Eszter tündérien alszik, szinte nem is hallom sírni, csak egy kis nyűgölődés van szélgörcsök miatt, de csontra 3 óránként eszik éjjel is, annál többet soha nem alszik egyben - fog ez változni?
na jó nem leszek mohó, hallottam, hogy 6 hétig min. ez a normális

szóval nálunk tényleg minden ok, és tegnap elértük Eszter születési súlyát!! nyomja be a 100-110 grammokat, naponta 8szor

és ma először az elmúlt hetekben elmentem vásárolni, lévén anyósom és Attila is itthon - annyira fura volt.... csak 1 órát voltam távol, de szinte rohantam haza, tisztára bűntudatom volt. pedig lévén nálunk cumisüveg biznisz, éhen nem halt volna ha fel is ébred közben (persze nem is ébredt...)

KépKép
judit18

ez is egy kicsit sötét, de olyan cuki

az álmos bogár-póz.... Kép

KépKép
judit18

most nézem csak, hogy a karvastagságom milyen komoly, elmegyek díjbírkozónak....

KépKép
judit18

továbbítom:
Anyukák figyelmébe ajánlom ezt a pár sort FONTOS!
"Egy anyuka a 2 éves gyerekével várta a nagyobbat márc.20-án az Érdi úti iskola (XI.ker) előtt. Egy román rendszámú Merci megállt mellette, egy férfi kiszállt és útbaigazítást kért, majd visszaült. A még nyitott kocsiajtón át a gyereknek egy csokit nyújtva akarta megköszönni a segítséget, amikor a gyereket berántotta az autóba, az anyuka kis huza vona után visszarántotta, végül nála marad a gyerek. A kocsi elindult, de a férfi visszaszólt, hogy "úgyis elviszem". Anyuka a rendszámot megjegyezte.

A rendőségen kiderült, hogy a rendszám egy román Dacia rendszáma volt, nem a Mercedesé. A rendőrök elmondták, hogy az elmúlt 2 hónapban 17 kisgyereket vittek el így, nyomtalanul. A csokiban valószínűleg nyugtató lehet, azonnal kiviszik őket az országból, az egész utat átalusszák. Nem bíztatták a szülőket, azt mondták biztosan nem lett volna meg, ha elvitték volna. Óvodáknál, iskoláknál, játszótereknél, bevásárlóközpontoknál vadásznak.

Nem értem miért nem lehet erről a hírekben hallani?

Ha Téged nem is érint közvetlenül, kérlek, hogy küldd tovább másnak talán hasznára lehet!!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Judit18: édes a kis bogyóka, ahogy tartod!!! :)

62-es ruhák Lillára? Talán majd a nyáron :) A mai képeken 56-osban van a kiscsaj.

feri (mni)

csajok, használt már valaki fertőtlenítő folyadékot?

Attila vett egy Chicco-t de igazából nem tudom miért, mert mikrós sterilizálót használunk, ami csak gőzzel működik.
nekem kicsit fura, hogy ilyen vegyi anyagba rakjam a cumikat, cumisüvegeket... fél órát kell benne állni hagyni állítólag

KépKép
judit18

Feri, ja igen mindig elfelejtem, hogy Lilla még "idősebben" :) is kisebb még Eszternél...

Ti mekkora pelekát használtok? nálunk már csak a 2es jó, nem kell 2 csomag 1es Libero? szívesen odaadom ha nálatok még hasznos lehet. asszem a második gyerekig nem tartogatom

KépKép
judit18

Juditom: Köszi a kérdésedet, Marcika nagyon jól viselkedik azóta is. Kezd rendszerre beállni, ami úgy néz ki, hogy reggel 7-től 9-10 ig alszik, aztán kb. 1-ig ébren van, utána alvás 4-ig, majd ébren kb. 7 ig. Aztán este 10-kor kell, azután rögtön belaszik, majd éjjel 1-kor, akkor is rögtön alvás, majd pedig 4 körül, de akkor már általában csak nyüglődik egyedül az ágyában kb. 5, fél 6-ig és akkor enni kér. Na és onnantól 7-ig nem alszik. És kezdődik az egész előről. Amikor ébren van, akkor sokat nézelődik, meg akkor szoktam vele sétálni, vagy visszük vhova. Enni 140-eket nyom általában, de ez annak is betudható, hogy amikor ébren van, akkor van, hogy két evés között és jönne cicizni. Már 4330 gramm, napi átlag fél órát sír, és mivel mostmár tisztába tenni és fürdetni is csak jóllakottan, nem sír akkor sem. A 3 órát tehát tartja szinte fixen ő is, sőt. Én is várom már, hogy beérje 4 óránkéntival, de összességében, ha ez így marad egy szavam se lehet. Tegnap már voltam vele vendégségben egy fél napot, ma meg anyóséknál ebédelni.
Én lelkileg mostmár remélem teljesen rendben, nagyon élvezek minden percet vele, és mivel átlag 7 órát hagy aludni egy nap, így a fáradságot is jól bírom. Fejni csak ritkán, éjszaka képtelen vagyok. (lusta)
Nagyon örülök, hogy Eszterke is ilyen szépen eszik és nyugodt, te is nagyon szép vagy a képeken, nagyon sokat gondolok rátok!!!

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Judit18, ááá, dehogy egyben! 3 részletben. Az egyben 7 óra eléggé távolinak tűnik egyelőre..

Panny, hát ez szörnyű! Remélem csak rémhír, mert lassan le sem merek menni az utcára a gyerekekkel. Most egyenként beszélek a nagyszülők fejével, hogy mindenkinek húzzanak be, aki csak ránéz a gyerekre, sosem lehet tudni... :roll: A párom apukája 70 éves, így is állandóan az jár a fejemben, hogy egyszer rosszul lesz az Erikkel való séta közben, pedig elég jó kondiban van, de azért már egy picit lassabban mennek neki a dolgok. De mégsem mondhatom azt neki, hogy ő már túl idős a gyereksétáltatáshoz...

Kép

Kép
mzx

na tökre örülök, hogy nálatok is így rendeződnek a dolgok.
úgy látom már merészebb vagy, hogy így mászkáltok vele, lehet, hogy nekem is ezt kéne. végülis nem szentírás, hogy az első 2 hónapban szobafogság...már úgy mennék vele ide-oda, csak szerintem egy csomóan furcsállják, hogy egy 3 hetes babát cipelek

pedig van olyan barátnőm aki 3 hetesen a Szigetre vitte ki a gyerekét, na jó az egy kissé merész volt...(csak az LGT koncertre)

ja és én sem fejek éjjel, egyszerűen képtelen vagyok - napközben így is 6szor szoktam. de meglepő módon az az extra 20 gr megmarad reggelre - ma csodaszámba menően 40et fejtem reggel...

KépKép
judit18

Tatarek Zsombor születésének története

Hogy a mi szülésünk, születésünk mikor kezdődött, jó kérdés. Hosszú volt, vagy rövid? Erre se tudnék határozott választ adni. Hogy le ne maradjon az „eleje” kezdem a történetet március 19-e estével. Körülbelül 11 órakor feküdtem le. Nem sokkal később fájások jelentkeztek, ugyan rendszertelenül, de elég sűrűk, és intenzívek voltak. Olyannyira, hogy hajnali 3 és 4 óra közötti időszakot csak a kádban viseltem el…. Reggel 6-ra sikerült elaludnom, mert csökkentek a fájások. 20-án reggel fél nyolcra kellett bemenni a kórházba, ekkor már csak kósza fájásaim voltak, de még mindig erősebbnek éreztem őket, mint az azt megelőző hetekben a jóslókat. Az ügyeletes orvos megvizsgált és az első kérdése az volt nem voltak mostanában fájásaim, mert olyan a méh tónusa? Ekkor bő egy ujjnyira voltam nyitva, így úgy döntött, hogy másnap reggel a saját dokimmal burokrepesztés. Megtörtént a kórházba való felvételem. Ágyat csak késő délután tudtak nekem szerezni, addig sétáltam, lépcsőztem. Egész nap fájások voltak, de elég rendszertelenül, néha nagy szünetekkel is. Este 7 óra felé rendszereződtek a fájások, úgy 10 perces körüliekre. Talán innentől voltam biztos, hogy ez már nem fog leállni, és Zsomborom, már bizonyára csomagolja a fogkeféjét. Még a férjemmel vacsoráztam, majd egy gyors zuhany után megpróbáltam nyugovóra térni a 6 ágyas korteremben…. Nem ment, mert a fájások nem sűrűsödtek ugyan, de egyre erősebben fentről lefelé tartottak. Nem tudtam az ágyon maradni, bár próbáltam mindig visszafeküdni, hogy pihenjek. A szobatársak arra bíztattak, hogy menjek a szülőszobára. Ezt én nem akartam, mert ott már nyugtom nem lett volna. Folyamatos NST stb… Így legalább néha a fájások szünetében elszunnyadtam percekre. Reggel 6-kor szóltak, hogy menjek a szülőszobára, hívtam a férjemet, hogy jöjjön be ő is. Negyed 7 és 7 között lezajlott a szokásos kezdeti procedúra: Beöntés, borotválás, vérvétel, zuhanyozás. Fél nyolckor érkezett meg az orvosom, kíváncsian vártam mennyi eredménye volt az éjszakai vajúdásnak. Nagy örömömre már 3 és fél ujjnyira voltam nyitva. Meg is dicsért az orvos, hogy a nagyját már „ledolgoztam”. Ennek örömére burkot repesztett és azzal bíztatott, hogy 10-re már baba is lehet. Nagyon kevés magzatvíz ürült, mert a kis fejecske nagyon szépen be volt ékelődve. Innentől felerősödtek a fájások, csak járkálva viseltem el, később a szülésznő javaslatára ráültem a gumilabdára, és „áthintáztam” a fájásokat, közben egyre inkább befelé fordultam, csak a bennem lévő történésekre figyeltem. Egy igen intenzív fájásnál éreztem, hogy átrendeződnek a dolgok, pici fiam fordul a helyes irányba, ezzel együtt a magzatvíz nagyobbik része is távozott. Pár fájással később úgy éreztem nyomnom kell, ezért kértem a szülésznőt vizsgáljon meg. Pici pereme volt még a méhszájnak, ezért még várni kellett, de szólt az orvosnak, hogy nemsokára születés lesz. Néhány fájás múlva már könyörögtem, hogy nekem nyomni kell, és akkor már valóban készek voltunk rá mind a ketten. A férjem segített a lábamat felhúzni, és készültem az első nyomásra ami nem volt sikeres, a levegőt is rosszul vettem, vagyis nem vettem, ezért elájultam pár pillanatra, és állítólag nagyon furcsa hangokat adtam ki. Magamhoz térve ráeszmélve hol vagyok, összeszedtem magam és a következő fájásokra már oda tudtam figyelni, jól vettem a levegőt és nyomtam ahogy bírtam. A fejecske már megmutatta magát, de visszacsúszott, de a következőnél egy nagy feszítő érzés kíséretében kint volt a kisfiam feje. Még ugyanazon fájás alatt újabb nyomásra éreztem, ahogy a lábam közé kicsusszant a teste is. 10 óra 25 percet mutatott az óra. Nagy-nagy megkönnyebbülést és nyugalmat éreztem. A hasamra fektették a pici kis testet, éreztem, hogy pont olyan meleg mint az én testem. Apukája elvágta a köldökzsinórt, majd elvitték fürdetni, öltöztetni. Vártuk a lepény megszületését, ami a szokásosnál egy kicsit lassabban történt meg, de végül is minden rendben volt vele, addig apukája karjában ismerkedett az új világgal Zsombor. Miután átvizsgált az orvos, lemostak, karomba adták a már bebugyolált Zsombort. Élénken figyelt engem és rögtön neki is állt szopizni lelkesen. Mi szülők, akik immáron harmadszor éltük át ezt a csodát csak gyönyörködtünk benne.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Rima, Xien, Fnora,
gratulálok és sok boldogságot kívánok a babákhoz! :D

Csujzi,
tényleg büszke lehetsz magadra, hogy így végigcsináltad a szülést!

Monácska,
nagyon szép Nóri! :)

Aranykavics,
jó, hogy jelentkeztél, ha lesz időd, légyszi tegyél fel képet a picúrról!

Kissani,
aranyos a három gyerkőc! :)

Endre,
hatásos volt Kikó esti táncija?

Nanó,
utólag Boldog Szülinapot Kívánok Neked! :)

Márti,
én a Lansinoh krémet használom a sebes bimbóra, nekem bevált. A másik is sebes volt, az már meggyógyult és azóta újra ki se repedt. De legjobban szerintem is a sok levegőztetés használ neki.
Bence nagyon édi! :)

Fanetta,
hú, nem semmi ez a fürdéses történet, fordulatokban gazdag! :)
Tegnap, meg ma is elmentünk sétálni. Dórinak is, meg nekem is nagyon jól esett. Ő tegnap végig aludt a kocsiban, ma azért az utolsó 10 percben eltörött a mécses...

Jim,
Dórinak is vérzett a köldöke, miután leesett a köldökcsonk. Én csak hintőporoztam és elmúlt a vérzés.

Linocs,
brrrr, durva ez az anyós sztori! :evil:

Beus,
nagyon drukkolok, hogy Marci keze mihamarabb rendbe jöjjön!!! Hétfőn gondolok Rád!

Juditkecskeméti,
gratula a kezdő súlyhoz! :)
Nekem már nem fáj a hasam, inkább egyes mozdulatoknál (hajolás, ágyról, székből felkelés Dórival) húzódik a sebem.

Judit18,
nagyon cuki Eszter, ahogy a karodban tartod! :)
Egyszer használtam sterilizáló tablettát, kb. fél órát voltak benne a cuccok és hiába mostam el utána őket, éreztem azt a vegyszeres szagot. Inkább kifőzök, bár azzal meg az a bajom, hogy foltosak lesznek az eszközök a víztől. Sterilizáló gépen gondolkodom.
Akinek van ilyen gépe, ettől nem lesznek foltosak az eszközök?

Niki, Feri,
Lilla baba sírva is aranyos! :)

Köszi a szüléstörténeteket! Én még adós vagyok vele, de hamarosan közzéteszem! :)

Melinda

Kép
melinda80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?