Új privát üzeneted érkezett!

REjoka, boldog Johanna napot !!!!!! :lol:
zsizsik

Zsizsik!

Látod, amit én?? :lol:
ezoterike

Hali!

Megvan az AFP eredményem. Ha jól értettem a kartonozós nőt, akkor az AFP: 41,9, a MOM: 1,44. Ez így jó a net szerint, a dokimmal mindjárt beszélek.
A gáz megint a bürokráciával van. A kartonozós nő megint nem akarja odaadni az eredményt (merthogy majd a doki beírja), de dokihoz csak 4 hét múlva kell menni. Viszont direkt a doki kérte hogy a 18 hetes UHra vigyem az eredményt is, ami 2 hét múlva lesz. Értitek a logikát...
Csak beteg ne legyen az ember... :? :lol:

Zsizsik!

Wácáp? Piri, zebra?

Sajnálom a baba nyűgöt. Tök rossz lehet hogy nem tudsz vele mit csinálni. :(
Remélhetőleg az időt érzik meg. Nálunk ma 7 ágra süt a nap és tök jó idő van. Tegnap még nagyon hideg szél fújt...
Sétálni nem tudtok kimenni?

Kincs!

Így a régebbi vizsgálat - nem vizsgálat témára visszatérve. Igazságod van annyiban, hogyha egy család tudja hogy akármi is van, a babát nem "piszkálják" akkor felesleges elmenni ilyen plusz vizsgálatokra.
Hogy érzed magad?

Bettica!

És Te? Hogy vagytok?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jaj, most nézem.
A babanyűg nem Zsizsiknek szólt, hanem a nyűgösködőknek...

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Zsizsik, laptetőőőőőő!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Helyzet?!

Lafi, Dimet, biztos hogy az idő az oka a nyüginek! Dorka is kegyetlenül nyafis, nyűgös ma, egész nap rajtam lógna...

tegnap este meg kegyetlenül lefejelte a számat... :? :roll: Úgy nézek ki mint egy bantu néger, nem is merek emberek közé menni....

Kép

Kép
anyoooka

Csajok azt hiszem én viszem a pálmát... 3 hete nem alszunk.. 1. hétben beteg volt, ráfogtam.. De mióta meggyógyult, ugyanúgy nyűglődik. 9kor elalszik mint a kisangyal, és utána óránként felkel. Víz, cumi, simi, alszik... De a 3. kelésnél már ordít kaja után. Eszik, de utána is kel óránként.... Totál kivagyok. Ja és nappal nyüszít ő is, és nem alszik... :cry:
Vendég

Mi az a sedatif? érdekel minden lehetőség :lol: :lol:

Jaj, és Monácska: Gyönyörűségesen szép Nóra baba!! Várunk a sztorival!
Vendég

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a névnapos köszöntést!

ma megyünk haza Pécsre, Ramiék visznek minket is, ha már erre járnak, majd holnap anyuéknál lesz valami kis ünneplés. kis süti, ilyesmi, névnapot nem spirázzuk túl... :lol:

zsizsik helyzet???

lányok itt röhögtem szét az agyam, ahogy egymásra licitáltok a nemalvásban, érdeklődve figyelem ki fog nyerni! :lol: :lol:

jajj de szép is, hogy már túl vagyok ezen, hajjj... :lol: :lol: úgyhogy ilyenkor mindig elégedett vagyok magammal, hogy várunk még kistesóval...mi fél éve alszunk totál nyugisan egy nyekkenés nélkül végig minden éjszakát este fél 9-től reggel 8-ig. de jó is! :lol:

Kép

Kép
rejo

közben utánanéztem. Látom valami nyugibogyó.
Vendég

Jaj, Rejo! Boldog névnapot Johannának! Egyébként meg irigykedek a jó alvásért. :roll:
Vendég

Elvagyok itt magamnak rendesen.. Ahogy Rambóka mondaná a gyerek szétcincálta az idegeimet!!! Mostmár enni sem akar!!! Üvölt, mert fáradt, de aludni nem tud, mert éhes :evil: :evil:
Na mostmár lelövöm magam :lol:
Vendég

[quote="koriági"]M írta:koriágiostmár enni sem akar!!! Üvölt, mert fáradt, de aludni nem tud, mert éhes :evil: :evil:

szintén....most is a kezemben üvölt....ha meg leteszem, 2x hangerővel üvölt....
Vendég

zs aludt, beevett. persze a spenótot nem. :( tápot benyomta, azóta kisangyal :) most kezdett el nyüszizni, hogy leültem gép elé..........................
kitartás csajok :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Boldog Johanna napot kívánok!

Sedatif PC: homeopata komplex készítmény. Több nyugtató hatású szer alacsony hígítású keveréke. Szorongás, ingerlékenység, alvászavar esetén javallott. Nekem is van itthon.
Állítólag gyereknek is adható, én nem adtam sosem. Nekünk nincs rá szükség. Olvasom itt a nyűgis gyerekeket. Hát Domi miatt még aggódom is. Este 7kor elalszik másnap 10ig simán húzza a lóbőrt. + délelőtt és délután is alszik. Nem vérszegény, csak olyan furi..

Kép
babancs

Babancs, Rejó!

Áruljátok már el a titkot, nálatok miért alussza végig az éjszakát?Irigy vagyok :lol:

Koriági!
www.homeopatia.info.hu oldalon is ajánlják homeopata orvosok éjszakai nem alvás ellen.A Kérdezz-felelek-ben a babaproblémáknál,de Te is kérdezhetsz tőlük, asszem lassan én is fogok...
ezoterike

Hi!
Johannának boldog névnapot kívánok!

Rambóka!
Gratulálok!

Azta mindenit! Nálunk is így működött a teszt! :D
Úgy kellett az emberbe bemagyarázni, hogy az már halvány pozitív, aztán még erősebb lett. :D :D
Most lehet, hogy neked is a szerencseszámod a 7-es, (mint nekem) vagy csak egy "ijesztő" szó kell dokinktól. :wink: closty
Lényeg a lényeg!!! :D :D

Kép
lara26

Sziasztok lányok,

Koriagi: az én Eszterem pontosan 4,5 hónapos volt, amikor pontosan ugyanezt kezte el csinálni, mint most a te Esztered. Óránként ébresztett éjjel, ordított, nem aludt. Végső kétségbeesésemben azt találtam ki, hogy az esti szopi után - sok tejem volt, tehát az sem volt kevés, amit kiszopott - még megkínáltam tápszerrel. És abból is benyomott egy tisztességes adagot, és csodák csodájára onnantól végig aludta az éjszakákat !! Tehát azt gondolom, hogy valahol 4-5 hónap között lehet egy fejlődési ugrás, amikor bizonyos kisbabáknak már nem elég telítő a bármennyi anyatej, kell egy kis "szigorúbb" kaja is, a tejem nem csökkent, mert a tápot csak este, és csakis a szopi után kapta. Nekünk bevált, akkor kezdtem el kialudni magam az 5 hónapos nemalvási-zombi időszakomból....haj, de szép is volt..... :lol:
zsizsik

Szóval a titok szerintem a teli pocak. Ha nem éhes, nincs melege, nem fázik, akkor elvileg normál esetben már lassan végig kellene aludja az éjszakát. Vagy nem. :wink: :lol:
zsizsik

Nálunk nincs köze az esti evéshez az alvásnak. Többször elaludt vacsi nélkül is, mert már annyira fáradt volt.
Pár hónapig keltem éjszaka, aztán egy idő után (ez Dominál 5-6 hónapos kor volt) úgy gondoltam, hogy most már nem szeretnék kelni hozzá éjjel, ha törik-ha szakad nem fogok neki enni adni. Sem itatás vagy hasonlók..az gyakorlatilag ugyanolyan szokást alakít ki, mintha enni kapna. Ki kell bírnia evés-ivás nélkül egy éjszakát. Asszem az éjszakai etetés célja a pár hónapos csecsemő testtömegének növelése, meg gondolom ők hamarabb is megéheznek mivel nem tudnak egyszerre olyan sokat enni. Ez persze baromira kényelmes a gyerkőcnek, míg anyuka aludna, ő hancúrozik éjszaka is, ugyanúgy mintha nappal lenne. Domi is nyavalygott, többször is kelt és követelte a kaját. Nem kapott. Aztán éjszakáról éjszakára egyre kevesebbszer sírt fel, majd megszokta hogy nincs éjszakai kelés. Ehhez elég erős idegzet kell, mert a szülők általában megsajnálják a gyereket. Szerintem én már kikészültem volna, ha olyan gyerekem lenne, akitől kb. fél órát tudok aludni éjszaka (van egy ilyen ismerősöm). Mázlink van, de persze igyekeztem rossz szokásokat nem kialakítani vagy abban a gyereket nem támogatni. :wink:

Kép
babancs

Babancs!

És ez a kajáról leszoktatás kb. mennyi idő volt?

Mert, ha még nekem lenne is erős idegzetem, azért férjem és anyu reggelenként dolgozni mennek, és nem tom, ők hogy bírnák az éjszakai üvöltéseket....
ezoterike

Nálunk Domi külön szobában van. Az első pár hónapban vele egy szobában aludtam, mikor sokszor kelni kellett hozzá. Aztán fokozatosan "visszaszoktam" a hálószobába. Nálunk is a férjem megy minden reggel aludni, ordító gyerek mellett meg elég nehéz normálisan aludni. Mondjuk nálunk jó póteszköz volt a cumi, mikor sírt, mindig megkapta, de egyszer sem vettem ki az ágyból Domit. Onnantól fogva, hogy a gyerek ki van véve éjszaka az ágyból, szerintem már gondok lesznek..
Úgy 1 hét volt nagyjából a leszoktatás időszaka. A férjem nehezebben bírta, neki meggyőződése volt, hogy éheztetem a gyereket. :)

Kép
babancs

Hunor 2 hós kora óta alszik éjjel ezzel nincs gond...21 órától 6.30 vagy néha 7ig...csak néha, úgy kéthetente 2-4 napra üvölt nappal,nem eszk és nappal nem alszik....éjjel bepótolja, de nem eszik ilyenkor, vagy csak alig...
Vendég

Lányok!
Én elhsizem, hogy mindenki rohadt zombi lesz a gyerek mellett.
De egy dolgot megtanultam egy életre!

ADDIG NINCS BAJ!!!!!
AMIG ÁLMOS VAGY ÉS HA A GYEREK HAGY TE IS TUDSZ ALUDNI!!!!

Akkor van rohadt nagy gáz, amikor ott a lehetőséged, aludhatnál, a gyerek is hagy, álmos vagy mint állat és NEM TUDSZ!!! Nem tudsz elaludni! (de az még izgalmasabb, hogy még gyerek sincs és mégsem alszol! )

Inszomnia a javából! :cry:

Nem részletezem min mentem keresztül a terhességem utolsó három hetében! A csaszi után, stb. (mert egy hihetetlen rémálom és emlékezni sem akarok rá)

De már tudom, hogy ha el tudsz aludni, akár 1 órára is (ha hagy a gyereked) az már óriási kincs! :roll:

Babancs!
Elég "kegyetlen" módszer, de hatásos :lol: (ezt már másoktól is hallottam!)
Vendég

Szió!
Visszaolvastam! Nem semmi ez a topic! Zebra és baba eső!!!

Kép
Kép

Rambóka! Csakegy!
Gratulálok! Juhééééé! ( én kicsit még irigy is) Új vonalzók?

Lafi!
Édes mindkét baba…öröm nézegetni őket!

Kincs!
Aztaaa milyen nagy pocid van! Szuper helye van a babócádnak :wink: A babalak is csini, nekem tetszik!

Monácska!
Nóra gyönyörű, formás..meseszép! Gratulálok!

Pogi!
Táblicsku csodás! Te meg hiányzol :(

Kavicska!
Hogy vagytok? Jól alukáltok???

Mindenkinek nyugodt éjszakát és kellemes tavaszias hétvégét kívánok!
Puszi!
Vendég

sziasztok!

mi ez, mindennap, ha bekukkantok, új zebra?????????, Rami, nagy gratula!!!!!!!!! Mikorra várod?

Ha már itt tatunk, van egy spéci neked címzett kérdésem: Marci nem hagyja mostanában (kb egy hete), hogy mossam a fogát.
előtte szerette, egyik napról a másikra jött. Mit csináljak? aggódom a fogaiért. Másik kérdés, hogyha sikerül is megmosni az nem rendes fogmosás, csak a semminél jobb. Ti hogy csináljátok?
Babyloveos szettünk van, meg gyógyszertári bébifogkrémünk.

Nálunk is alszik Marci, mostanában elég jól.
Az éjszakai etetésről én is leszoktattam 4-5 hónaposan, cumival. nem sírt sokat, sőt szinte semmt, meg ott voltam mellette. aztán átalusta az éjszakát. később aikor jöttek a fogi, megint kezdődött, aztán egyszer kb 8 hónaposan azt mondtam, hogy elég, és azóta nem kapott éjjel kaját. nem hagytam sirni, csak szopi nem volt. nem is volt éhes, csak megnyugtatásnak kellett.
de ettől függetlenül a rossz elelvási szokásai miatt felébredt többször. ahogy megszokta, hogy altatod, azt várja éjjel is, amikor felébred.
most ott tartunk, hogy egész jól elalszik magától (sajnos csak világosban, még egyenlőre), és vissza is alszik éjjel.
nem akarom elkiabálni azért. :roll:
nekünk a suttogó felvesz-letesz módszere nagyon bejött. meg alapvetően a mentalitása is tetszik. te irányítasz, te tanítod meg a gyereket viselkedni, de tiszteletben tartva az ő egyéniségét.
én ezt nem érzem kegyetlenségnek. akkor minden az, ha nem az teljesül amit a gyerek akar. egyszerűen csak megmutatjuk neki, mi a mi családunkban szokványos viselkedés, és rászoktatjuk.

ági, ha a baba ilyen keveset alszik, azért is sírhat egész nap, mert nagyon fáradt. próbáld cumiztatni, és légy ott mellette, de ne altasd. nekem ez bejött a marcinál. a gyerekek azért is sírnak, hogy megnyugtassák magukat. ez más, mint a segélykérő síréás. meg ha mondjuk ott ülsz a kiságya mellett, akkor nem fél, tudja hogy ott vagy. szerintem ez nás kategória, mint az a sírni hagyás, amikor a gyerek segítséget kér, de te elmész egy másik szobába, és rá se nézel.
nekem marcinál mindig az volt az érzésem, hogy zavarom az elalvásban, ha elkezdem altatgatni. és ez igaz is, mert rossz szokásokat alakítunk ki az elalvással kapcsolatban.

más: én is kicsinálódtam egyidőben a nem alvástól. ezt nem lehet bírni. egész nap helyt kell állnod, a gyerekkel foglalkozni, házimunka, társad van, stb...
ha én nem alszom két napig, a gyerekkel is türelmetlen vagyok, szóval ez senkinek se jó, és a gyereknek is jobb, ha megtanul aludni.

sedatif: sajnos én mostanában a terhesség miatt alszom rosszul, nem a gyerek miatt. nekem nem használt, illetve egyszer a fél csomaggal beszedtem, akkor egy kicsit, de ahhoz elég drága.

Kép

Kép
csillagfény

Szasztok lányok!

Szóhoz sem nagyon tudok jutni!!!

Rambóka, Csakegy!! Fantasztikusak vagytok, millió gratulációt küldök! Vigyázzatok magatokra nagyon, jó?????? És keveset parázni, minden rendben lesz!

A többi témához idő híjján nem tudok hozzászólni, de hoztam megint pár fotót, mert önző disznó vagyok..................... Szerelmes vagyok a lányomba!!! (Norka! Megint igazad volt................... )

Nóri tündér, egyelőre az alvással sincsen gondunk. Egyelőre mondom, de nagyon remélem így marad!
Ma semmit nem tudtam még csinálni, új időbeosztást kell kialakítanom, szinte semmire nincsen időm. Etetés, fejés, altatás, etetés, fejés söttörö............. Ja, és mindenki a nyakamra jár, el sem hiszitek, milyen rohadt fárasztó! Még egy hét türelem, aztán asszem osztás következik! Remélem nem lesz rá szükség, mert amúgy meg imádom őket!

Valamiért nem enged képet feltölteni! A lwsbtiwhopefgjvwkl-ba.......
Vendég

zsuzsi is ált. végig alszik éjszaka. néha felsír, vagy nyög, vagy ilyesmi. ez kb. 3,5 hónapos kora óta. és amikor felkelt, avgy felsírt nem adtam neki vizet, meg ilyeneket. mostanság néha. és rögtön vissza is alszik. de én azt látom -lehet rosszul-, hoyg a csak szopizós babák felkelnek. a táposok nem. amit zsizsik is írt, a táp azért durvább, tovább tart a hatása :)

feladom az etetést :) igaz du. megette a körte-almát. még tettem bele banánt. ezt benyomta. :)

kismamák hogy vagytok????? :)

kavics, jó, hogy jelentkeztél! hát, igen. sokmindent elkezd értékelni az ember a baba mellett:) és aludj, amikor csak tudsz!!!!!!
lecso, monácska? többiek? náltaok hogy megy a babázás???

lafi, hunor alszik már? zssss bealudt.

Kép

dimet

monácska, ne nagyon engedj látogatókat:) én sokmindnekit lemondtam. :) lehet bunkó vagyok, de senkit sem kívántam az elején. és persze párszor volt olyan,hogy jött vki. pont akkor elaludt a gyerek. és én így nem tudtam aludni...vagy pont szopi volt. ami nálunk 50 perc is volt eleinte......

Kép

dimet

No és most így?

Alszok
Kép

Relax
Kép

Yoda mester (a világ bölcsességével a szemében!!! )
Kép

Télleg nunás!!! :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Dimet!

A párom szülei............ Egy szinttel lejjebről! Első unoka............. És aranyosak, csak nagyon fárasztóak, és én magam meg türelmetlen is vagyok. Szóval mondtam T-nek, hogy valahogy mondni kellene nekik, hogy kicsit lazítsanak, mert Nóri itt marad már, nem emgyünk sehova, hacsak el nem üldöznek............ :lol: :lol: :lol: :lol:

Még kicsit leszek türelmes, aztán majd meglátjuk!
Vendég

Helló!

Monácska: ez a bébi gyönyörűen tündéri!!! Nem találok rá szavakat!

Hmmm evés és etetés témához nem tudok hozzászólni, de ami késik nem múlik. Csak annyit jutott eszembe hogy én úgy aludtam végig kicsinek az éjszakát, hogy előtte benyomattam egy cumisüveg tejbegrízt. Mindig röhögök, mikor anyu mondja hogy lyukat vágott a gumin és csak úgy szlopáltam be a cuccot. Szerintem ezért is utálom most a tejbegrízt. :lol:

Csakegy: jaja még én sem randizom pirivel, bár azt hittem ma lesz a nagy nap az apró pici görcsikék miatt. De nem.......
Ráadásul ma még feljebb ment a hőm: 37.

hajni...
Budaörs

Basszus!
Zsizsik: egyszerre laptetőztünk :shock: :roll: csak én a másikban...

hajni...
Budaörs

monácska...jaaaaaaaa....nagyszülők :) hát, akkor legyél türelmes. majd finoman özöld velük, hogyszívesen fogadod a segítséget, de szetenétek négyesben is lenni.
nálunk volt pici sértődés, mikor közöltük,hogy első éjszaka nem kell senki sem. hármasban akarjuk itthon tölteni az első napot.

Kép

dimet

Monácska, gyönyörű Nóra! :D

Kép

Kép
csillagfény

Zsizsik, csillagfény: már próbáltam duplán etetni este, a suttogó szerint "megtömtem" a gyereket, de akkor is kelt. Sőt még többször... Szóval nem értem. Tegnap este 9-1/2 2-ig aludt, nem akartam megetetni, de ő nyert.. Már hulla voltam a 12. kelésénél, így megetettem 2-kor... Aludt két órát utána. Majd kelt 4, 6, 7-kor.
Az elalvással nincs gond egyébként, azt már megtanulta, nem üvölt, berakom a kiságyba és alszik. Csak mostanában van felkavarodva a napközi alvásokkal. Szerintem a betegsége összezavarta, mert ugye a szipogó orrától nem tudott aludni...

Monácska: Gyönyörűséges kiscsajszi!! puszi!!

Lafi: nálatok mi a helyzet?
Vendég

ági, egy kis chamomilla kúra? zsuzsinál mindig bejön. 4-5 napig 3szor 5 szem. kis vízbe beletenni, és megitatni vele. tényleg elég csak egy kortyba.

brühü...tényleg vége a sokáig alvásoknak. viszont megszüntek a 40 perces felkelések. tudjátok, este mindig felkelt 40 perc múlva mikor letettem. és vagy visszaaludt 5 perc alatt, vagy szenvedés a köbön. na, nincs már. leoltottam a kisvillanyt :lol: van az ágyunk mellett egy éjjeli lámpa, és a legkisebb fényt rajta hagytam. ezek szerint ezért kelt fel :lol: milyen egyszerű megoldások vannak, ugye??? viszont ma éjszaka meg sem mukkant. csak felkelt negyed 6kor:( ah. remélem ez változik még......

ági, te nem szeretnél benne lenni a babamoziban??
kavicska????

Kép

dimet

Dimet: ez a chamomilla a fogzás miatt kellene? Viburcol kúpot használtam 2 hétig, de semmi javulás nem volt, így abbahagytam. Most akkor megpróbálom ezt, hátha. Köszi!! Egyébként a babamoziban már tavaly is benne voltam, és most is benne leszek, csak az nlc-n küldtem el az adataimat anno, nem Neked.
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekuksizás..

Mona Nóra szépséges, és mekkora? :shock: :D
Már fülbevalója is van..és a köldöke is csini :D
A látogatóktól kicsit én is tartok (szülők,és nagynénik) bár mondogatjuk,hogy mindent kettesben szeretnénk megoldani és ha elakadunk szólunk nekik...anyósom a leg "lelkesebb" néha már az is zavar ahogy az ő kisunokájárólbeszél :? :oops: a múltkor azt mondta mikor a férjem kijavította,hogy nem az ővé hanem a mienk, hogy azért az övé is...és hagynunk kell hogy kényeztesse...

A szülésfelkészítőn azt mondták,nem szükséges éjszaka etetni a hónapos babákat....szokatás kérdése,nem halnak éhen....mondani könnyű :roll:
Kitartást anyukák!
ÉS KÉPEKET KÉRÜNK MINDEN TOPIKBABÁRÓL!!
AZOKRÓL IS AKIK POCAKBAN VANNAK!!!!

Én jól vagyok, jól alszom és eszem (már 6-al kezdődik a mérlegen a szám) kezdem csökkenteni a magnét, jövök megyek és nincs változás.
A szülőszoba látványa kicsit sokkoló volt, mondtam a férjemnek,hogy ezt végig kell csinálni, nem lehet más megoldást találni,nincs kiszállás...azt mondta nekem nincs de neki van. :D Akkorát röhögtünk :lol:

Már nagy pocakom van? :shock: :shock: :D

Tegnap csodaszép időnk volt remélem a mai is ilyen lesz!
Puszi!
Vendég

Monácska! Mégegyszer megnéztem a képeket, hát valami fantörpikus ez a kiscsajszi!! Be...sz...rás hogy alszik fürcsi közben! Az én lányom ordított... :roll: És már le is esett a köldökcsonkja??? Látogatókkal mi is így voltunk, anyósomék a lehető legszarabb időpontokban állítottak be tök váratlanul. AZtán a férjem kikötötte a csengőnket, és közölte, hogy aki jönni akar, telefonáljon... Persze ha aludt a gyerek, az ki volt kapcsolva. :twisted:
Vendég

Lányokugyanazt csináltam, amit babancs leírt. Én soha nem olvastam a suttogót.

csak én is ösztönösen éreztem, kb. mikor olyan 10 hónapos lett johanna, hogy külön szobába kellene tenni, mert már mi zavarjuk fel éjszaka. (férjem dobálja a bálna testét, köhög orrot fúj, lepöl a takaróval...és ponttt mindig akkor, mikor a gyerek nyikkanat, és én lapultam mint szar a fűben, levegőt sem vettem, de apa nem érezte mikor nem szabad mozogni... :lol: )

szóval külön szoba, akkor még átjártam 1-2 hónapig éjszaka itatni, mert foga jön, fűtésszezon van, meleg van...de már ez is önmagában rengeteget javított, mert az egy itatáson kívül legalább végig aludt 12 órát zavartalanul. aztán kibuktam. kb. mikor Johanna 1 éves lett. mondtam kész ennyi volt. én nem bírok többet felkellni. aki akar felkelhet. (Férj :lol: ) de én nem fogok, senki kedvéért.

nálunk is 1-2 hét volt aleszokás, volt sírás-rívás, apa nálunk is hisztozett, hogy tudok ilyet csinálni egy gyerekkel, de nem esett nehezemre, mert dühös voltam a fáradságtól...és azóta 12 órákat nyom a lányom megszakítás nélkül. ja cumi mindig oda volt csatolva, mai napig a hálózsákra, azt valszeg beteszi magának éjszaka.

ja, és 6 hónapos kora óta eldöntöttem reggel 6 előtt és este 10 után nincs szopi, csak cumi vagy esetleg víz. ez is nagyon bevállt.

(azért azt meg kell mondjam, néha van olyan, hogy úgy sír a gyerek, hogy HALLOM nekem most be kell mennem, és inni kell adnom neki, de ilyenkor mindig kiderrül, hogy pl. beteg lett, belázasodott, szóval nem hiszti és nem csak próbálkozik a kiscsaj.)

Dominál az volt a módszer, nála is leváltottuk az éjszakai szopit vízre elég hamar, ő nem használt cumit, hogy betettem neki a vizet tartalmazó cumisüveget, műanyagot mert az könnyű este a kiságyba, és reggelre üres volt a cumisüveg, gyerek szó nélkül végigaludta az éjszakát, hogy közben mit csinált és mikor, az az ő titka! :lol:

Kép

Kép
rejo

Jajj Mona el is felejtettem mondani, én sem tudok betelni NÓri babaával, tényleg gönyörűre sikeredett ez a kislkány!!!

Kép

Kép
rejo

Rejo: mi az első perctől kezdve külön szobában altatjuk Esztert, Az első két hónapban vele aludtam, utána meg már apával, és onnan jártam át. Most megint visszaszoktam, mert elég fárasztó átjárkálni. Ha vizet adok neki, akkor nem hagyja abba a vizet egy pár korty után, és ha 20-30 millinél kiveszem a szájából, akkor sikít mint egy kismalac, hogy hogy képzelem én ezt!! Pedig már nálunk is volt 2 hónap, hogy éjszaka nem evett egyáltalán. Este 8- reggel 7-ig bírta. Valószínűleg most sem éhes. De már tisztára összezavart, és ezt kihasználja a kis drága :lol: :lol: Na de hétfőtől jön a "ridegtartás" (Rambóka után szabadon) :lol: :lol:
5-ször eszik egy nap, 180-200-210 millit. És ha hagynám, még többet beszlopálna, de akkor meg nagyon fáj a hasa. A dokinőnek felvetettem hogy kéne másik tápszer, most Aptamil HA Prev-et kap, de azt mondta, hogy nem kell. Írt fel Milupa HA vaníliás tejpépet, de a gyerek kiköpi. Sinlacot benyomja, de azt sem mindig. ÁÁÁÁÁÁ....
Egyébként meg egy tündérke:gagyarászik ezerrel, már mondja hogy Áki= Ági, Ogre, Iken.... Na jó, lehet röhögni, de tényleg olyan mintha ezeket mondaná... :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Monácska: Nagyon szép kislányod van!!!! Olyan aranyos! Mindegyik metes baba csoda szép, nem mintha ezt bárki meg tudta volna valaha cáfolni :lol: Hú, valami hasonló volt a rokonoknál is. Anno (tavaly) a párom tesójáéknál volt az, hogy megszületett a pici és a párom bátyja már arra a hétvégére be akart minket szervezni látogatba. Mondtuk neki, hogy még várjunk ezzel egy picit, mert a gyerkőc is nagyon picurka és az újdonsült anyukának is tuti kell a belerázódás. Biztos hiányzott volna még neki egy pár látogató :roll: Nem is igazán értettem, persze szívesen mentünk volna babázni már akkor, de szerintem kicsit korai lett volna... Ha pl. segítségnek hívnak, az persze más, de minket látogatóba akart fogadni az ifjú apuka (gondolom anyával nem beszélte ezt annyira le...)

No, északai keléshez nem tudok hozzászólni még... :) Párom ma reggel is 6-kor kelt. Mondtam neki, hogy ő lesz a reggeli gyerek felelős. Majd szépen felkel a gyerekhez és ha szopi van, akkor majd a mellemre csapja és én meg vígan alszom tovább :lol: Na, majdnem kivitelezhető :)

Lányok, tuti ez a frontosdi is hatással van a gyerekekre. Én 3 napja szédelgek, mint egy holtkros, néha le kell nyomnom egy extra kávét, mert annyira leesik a vérnyomim... Először azt hittem a cukrom szarakszik, de aztán egyik alkalommal evés után jött rám... Remélem most egy darabis nyugi lesz, mert pl ma is lenne dolgom rendesen. Párom dolgozik a gyerekszobán (glettel), nekem meg el kellene mennem kocsival :roll: Még erősen gondolkodom rajta, hogy be merjek-e ülni az autóba...

No, megyek ledőlök.

Szép napot!

Kép

Kép
bettica

Koriági! A 4. nap végén elhagytuk a csonkot! Nem is tudom, egyszer csak nem volt meg! :) Nagylányok lettünk!!!!!
A fürdetés az első nap katasztrófális volt, ordított, mint akit nyúznak. A második nap nem fürdettünk, annyira aludt végre egy végig nyűglődött délután után, hogy nem volt szívem ébreszteni! Tegnap meg jó meleg, a kézmelegnél lényegesen melegebb vizet csináltunk, jó nagyot, és el tudott benne lazulni! Szerintem majd 40 fokos volt a víz, de ebben meg tudtam fürdetni békésen, és nem volt sírás!!! :) Köszönöm a dícséretet. Altatás........... Passz! Majd később beszéljünk róla, most csak sodródom! :roll: De még nagyon kicsi Nóri a tudatossághoz!

Rejóka!
Nagyon köszönöm! Csak feküdtem mellette az előbb is, és bámultam őt, minden részletét beittam, ahogy aludt! Fenomenális érzés!

Bettica, Kincsecske!
Köszönöm nektek is!
Kincsecske! A félelem beteljesíti magát, higyj nekem! Ne félj kérlek! Csodálatos élmény lesz, és apácska nem fog tudni kimenekülni, viszi majd a sodrás magával!!! Gelsemium 15, Cicmicifuga 9, Caulophyllum 5 vagy 15! Homeós bogyók! Szedjed, szívből, tapasztalatból tudom ajánlani!!!!! Eddig senkinek sem mertem volna ajánlani, de tapasztaltam a hatásukat, és azóta "fun" vagyok"!! És a málnalevél tea! Fejben el tudsz dönteni sok mindent! A Gelsemium segíthet a félelmet és a rettegést is leküzdeni, szóval ne hagyd ki a sorból!

Megyek írom a születéstörit! :lol:
Vendég

Sziasztok

Monácska:szerintem hasonlít rád ez a kis leányzó! :D Gyönyörű!!!

Dimet alvás?Már egész jól belerázódtunk.2-szer van kelés éjszaka.11 körül és 3 körül.Majd reggel 6,de akkor már egyébként is kelünk,mert apa megy dolgozni,Levi készül a bölcsibe.Egy-egy etetés,pelenkázás 30-45perc,így éjszaka kb 2 órát vagyunk fent.A párocskám eteti Tomit amíg én szívom a cicit.Jó az összhang :D Szóval tartjuk egymást,így nem alszunk el ülve :lol:

Vagy 2 napja írtam hogy csak ciciből eszik,de ez már megint nem igaz.Amíg cicizett folyton fájt a hasa.Tegnap este egy nagy hasfájás után becsömöltem és elővettem a kék cicit(mi a cumisüvegjét hívjuk így mert kék :lol: )Úgy sajnáltam szegényt!!!Ordított,feszítetette magát,vörös volt mint a rák.Azóta semmi megint.Egyszer azt hallodtam egy anyukától,hogy a gyors evéstől is fájhat a baba hasa.Üvegből kb 30 perc,míg ciciből 7-10 perc volt.Ömlik a ciciből a tejcsi és szegény csak nyeli mint kacsa a nokedlit.Ez van!De én nem bánom,csak a kisfiamnak legyen jó!Most ismét nyugodt ,kiegyensúlyozott Tomi,ÉS NEKEM EZ FONTOS!!!!!!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Mona!
Nóri csodaszép!És tényleg, hogy alszik.Gergő 3 hónapos koráig mindig üvöltött.
Hát--anyós téma:én biztos a helyedben kihasználnám a helyzetet, és amíg ott van aludnék, vagy megcsinálnék ezt-azt stb.
Velünk anyu együtt lakik,de egyáltalán nem viszi túlzásba a bébiszitterkedést.Jó, persze, nem őneki szültem, csak néha jó lenne, ha el tudnék menni a városba,ha kell a gyereknek valmi.Mert a buszozást babakocsival meg se próbálom, apa szokott megvenni dolgokat, ha ráér,de a gyerekruhát nem tudom kire bízni...
Ebből a szempontból viszont anyósom jobb, mert ha elmegyünk hozzá Keszthelyre, akkor ő vigyáz rá, míg bevásárolok.

Rólunk:
Hát az éjszakánk nem volt semmi.Gondoltam bevetem Babancs módszerét.Éjfélkor kelt a gyerek, ki is kellet mennem a szobából, kb. 1 órát sírt, nem hagyta abba, így a végén meg kellett teáztatnom, aztán aludt reggel 6-ig.De nem tudom jól tettem-e, hogy egyórát hagytam sírni, mert ma, akármikor kimegyek a szobájából,sír, mintha azt hinné, soha nem megyek vissza....
Ennek ellenére ma éjszaka is megpróbálom kiiktatni az evés-ivászatot, hátha egyszer abbahagyja..vagy nem.

Ja, ahogy beköszöntött a tél, én akkor mentem vissza a szobájába aludni , mert állandóan kitakarózott, és szerintem arra ébredt fel, hogy fázik.Szóval együtt alszunk a nagyágyon, és éjjel folyamatosan takargatnom kell, mert állandóan lerúgja a takarót.És éjjel nálunk nincs fűtés.Szóval szerintem, ha majd melegebb idő lesz, akkor tudok kiköltözni a szobából.
ezoterike

Mi jól vagyunk, az alvás nálunk sohasem volt gond, elaludt 9kor és 8kor kelt...aztán tejci alvás és most megint tejci....(mert reggel még megissza az anyatejet és utána soha többet)

nálunk a du. sz@r...majd ma meglátjuk...voltam ma kozmixnál...szte a foga... fiának ilyenkor már kint volt. :shock: pláne hogy nyálat köp 5 napja kb, és öklét zabálja mintha éheztetném, holott ő nem eszik....
Vendég

No, íme a születéstöri.......... Jó hosszú lett

Már csütörtök éjjel elkezdődött………. Görcsök, fájáskák rendszeresen, de nem elég erősek ahhoz, hogy elinduljak velük a kórházba. Ezenkívül semmi mást nem éreztem, aludni talán inkább csak az izgatottságtól nem tudtam.
Péntekre kellett mennem egy CTG-re, így ünnep előtt akart látni a dokim még egyszer. A CTG-n is látszottak a rendszeres összehúzódások, nem túl erősek, de az ügyeletes szülésznő szerint csak jóslók. A dokimnak mondtam, hogy miújság van, a vizsgálaton totálisan zárt méhszájat tapasztaltunk, azt mondta el fognak múlni ezek a rendszeres összehúzódások!
Felhívtam a szülésznőmet, aki egy Caulophyllumot ajánlott, ha menni kell, akkor ettől beindulunk rendben, ha még nincs itt az idő, akkor meg szépen elcsitítja a fájásokat. Igaza lett, egész nap éreztem, hogy rendszertelenül és gyengén vannak csak görcsök! Ennek örömére még egy napot eltöltöttünk Kedvessel kettesben!
A péntek éjjel ugyanaz, mint csütörtökön. Szombaton készülődtem a húsvétra, továbbra is rendszertelen fájások, a nyákdugóm egy része eltávozott. Mostam, somlóit csináltam, és délután elhagytam a nyákdugó másikfelét is. Ettől jól éreztem magam, mert számomra azt jelentette, hogy a folyamat elindult szépen magától, nem kell senkinek beleavatkozni, és Nóri igyekszik kifelé! Lelkileg rendben voltam, sehova nem siettem, a fájásokat nem „vártam”, csak konstatáltam, hogy érkeznek, de továbbra is rendszertelenek és bőven viselhetők voltak. A szülésznőm azt mondta, hogy rendezkedjek be egy pár napig is eltartó hosszadalmasabb időszakra, ami ilyen felemás lehet. Részemről okés volt a dolog, jól éreztem magam!
Lefeküdtünk este aludni, és az előző napokkal ellentétben azonnal elaludtam!
A hálóingemet valamilyen okból álmomban a lábam közé gyűrtem, és ez mentette meg a matracot attól, hogy elázzon, ugyanis Nóri egy rúgására eldurrant a magzatburok! Kitámolyogtam a wc-re, ott elment még egy adag, de közel sem az egész, csak az, ami a feje előtt lehetett, valahogy nem éreztem olyan soknak! (A matrac védelemre vonatkozó kísérleteimet majd egyszer elmesélem, három esetből háromszor dobtam ki a francba még aznap este a védelemre kinevezett nejlont….)
Azonnal elindultak a 3 perces fájások!!! No, mondom de jó, már 3 percesek, Kedvest megsürgettem, hogy nosza rajta, rohanni nem kell, de azért húzzunk bele, mert a 3 percesek azért nem viccelnek már, még tényleg a kocsiban szülünk, és Nóra helyett Renaultnak kell elnevezni majd a lányt! :lol: :lol: :lol: :lol:
Még összedobtam egy-két dolgot a mama-pakkba, de jellemzően a fogkefét kint feledtem, nehogy már tökéletes legyen minden!
Hívtam a szülésznőmet, együtt indultunk otthonról, még a kórház elé is együtt érkeztünk meg olyan hajnali 5 körül. Az úton már fél térden voltam a kocsiban, mert azt éreztem, hogy Nóri feje annyira lent van, hogy ülök rajta.
Az osztályra érkezve adminisztrálás, papírok, csomagok, szoba, lepakolás, átöltözés, és vártuk az ügyeletes dokit, hogy jöjjön, nézze meg „merre hány kalács” odabent! Jött, és szűk egy ujjnyit mondott……. Nóri feje totál lent, mélyen beékelődve, méhszáj nagyon laza, de csak egy ujjnyi….. Pffffffffffffff Elsírtam magam egyből, hiszen akkor innentől fogva megint egy hosszú vajúdásra kellett készüljek, amiket a 3-4 perces fájásokkal kell végig csinálnom, a fiam így született, nagyon betojtam.
Rita a szülésznőm csak annyit mondott, hogy nyugi, mindent okosan megoldunk, menjünk, válasszunk szülőszobát! Az egyikben egy kismama már örült az éppen megérkezett kicsijének, annyira békés volt az egész, ahogy benéztem, csak egy kis nyugalomra vágytam már én is. A fájások rendületlenül jöttek, mi becuccoltunk a Napsugár szobába, ahova a reggeli napfény majd beköszön, mondta a Rita!
Kaptam homepátiás bogyókat, és azonnal előszedtem a vajúdó labdát. Amikor jöttek a fájások próbáltam nem foglalkozni semmivel, ellazulni, és engedni fájni, nem feszíteni, nem küzdeni ellene. Szépen ki „húúúúúúúúúúúúúú”-ztam a végeket, azok elég gyötrőek voltak már. Kedves masszírozta a keresztcsontomat, iszonyatosan szaggatott a hátam, szinte jobban fájt, mint az összehúzódás maga. CTG-n néztünk szívhangot, de nagyon nem ment a fekvés, egyszerűen az én fejemben ez összekötődött Ákos születésének félelmeivel, és tízszer akkora önfegyelmet követelt egy-egy fájás kibekkelése, mint ülve vagy akár állva. Így persze nem tudtam lazítani sem, és magamban csak azon könyörögtem, hogy hagy kelhessek már végre fel. Egy hányás végre könnyített ezen, mert engedtek felkelni.
Elmentem kicsit a zuhany alá, de nagyon hamar ki kellett jöjjek, egy zuhany volt csak, és a megszült kismama, mielőtt felment az osztályra, lezuhanyzott volna. Mit ne mondjak, borzasztóan zokon esett kijönni, egész jól voltam ott bent a forró víz alatt. Rita megvizsgált, míg kint voltam, szűk két ujjnyi, ekkor már 7 óra lehetett.
Aromalámpába geránium olajat párologtattunk, kaptam megint homeós bogyót, a pocimat fahéj-szegfűszeg-geránium olajjal kenegette Rita, majd fél 8 körül megint mehettem a zuhanyba, bő két ujjnyinál jártunk akkor (utólag Rita bevallota, hogy nem volt még meg a kétujjnyi sem, de annyira kellett a bíztatás, hogy inkább ezt mondta). 8 óra előtt nem sokkal Kedvesnek mondtam, hogy hamar-hamar segítsen kimenni a víz alól, valami nem stimmel. Törölközés, szülőszoba, mondom Ritának, hogy létezik, hogy nekem nyomnom kell????? Azt mondja az elég kizárt, de mindjárt megnézzük. Ágyra fel, és biza, Móninak nyomni kell………………. Még volt egy kicsi méhszáj, de Nóri annyira tolta magát lefelé, hogy szabályosan kellett küzdenem, hogy ne nyomjak, nehogy szakadjon a méhszáj. Telefon a dokimnak, hogy tépjen, mint a meszes, ha itt akar lenni.
Egyfolytában azt hallottam, hogy tartsd vissza, ne nyomj még, lihegd ki, mint a kutya, ne nyomj, és minden litánia előröl……. Rohantak a percek, mire a dokim befutott, én már nem tudtam senkire sem hallgatni, toltam, mint az őrült. És abban a pillanatban elérkezett Nóri feje a gáthoz……… Gátvédelemmel készülünk szülni, de a feszítő érzést megérezve, úgy meglepődtem, hogy a fájások is elcsitultak kicsit. Ebbe a „zavarba” futott be a dokim, aki aznap éjjel még nem is aludt, mert valahol vendégségbe voltak, akkor karikák voltak a szeme alatt, mint a pandamacinak. Csak totyogott jobbra meg ballra, nem talált köppenyt,a ruhát, aztán végül csak jött, és onnantól kezdődött a rémálom.
A gátam feszítését nem tudtam feldolgozni a saját ütememben, mert a dokim nyomatott csak egyfolytában, függetlenül attól, hogy egy fájásba csak két nyomás fért bele. Fájás gyenge lettem hirtelen, valószínűleg a rémülettől is, amit hirtelen éreztem, mikor megláttam, és éreztem, hogy nem érzi a ritmusomat, és abban a pillanatban amikor egy nyomás közben először azt tapasztaltam, hogy a keze a hasamon, pánikba estem, elkezdtem vergődni és kiabálni vele, legszívesebben megütöttem volna. Ritának és Kedvesnek sikerült kicsit lenyugtatni, így újra befelé tudtam fordulni, elkezdtem hívogatni Nórát, és mondogatni magamnak, hogy ki fogom nyomni, és igenis ki fogom nyomni! Jött a fájás, de megint csak azt éreztem, hogy valaki beletámaszkodik a hasamba, és ezt nem akartam sehogysem! Nagyon dühös lettem igaziból, így a következő nyomásra megszületett Nóri feje, a következőre a teste is. Úgy kellett utána kapni, mert kirepült szó szerint a lányka, akkora erővel nyomtam mérgemben és elkeseredettségemben! 9 óra 00 perc volt!!!!! Láttam az órát, és volt erőm megnézni!!! Pontban 18.00-kor született annó a fiam is! Én már csak ilyen percre pontos vagyok…………… :roll: :wink:

És vége volt………………… Kis gátrepedés, de csak egy öltésnyi, és két horzsolás, ennyivel megúsztam. Ez sem lett volna, ha kicsit türelmesebb a doki. A hasamon két napig az ujjainak a nyomát lehetett látni, ahogy belilultak a csíkok, akkora erővel nyomta a hasam. Ettől függetlenül, összességében boldognak nevezném a szülésemet. Felemelőnek és ösztönzőnek. Nincs bennem keserűség, kis fájdalom van csak. Ha valakinek olyan dokira van szüksége, aki irányítja, annak szívből tudom ajánlani az enyémet, nem hagy helyet a pániknak, viszont a spontaneitásnak se………… Kompetens volt ő végig, ellenére annak, hogy nagyon fáradt volt. Én ennek tudom be a türelmetlenségét.

Nem vitték el a babát, de a köldökzsinórt sajnos nem tudtuk kivárni míg nem lüktet, annyira rövid volt, hogy el kellett vágni, Nórit nem tudták feltenni a mellemre. De végig ott volt velem, nem vitték el még megmérni sem, csak miután letelt a két órás megfigyelési idő.
3150 gr, és 50 cm, 32 cm fejkörméret……. Csak pislogtam. Én 178 cm vagyok, Kedves 198 cm. Honnan vettük ezt a formás kis tündért???????

Rita szülésznőmnek azt mondtam, hogy a budhistákat követve csak annyit mondok neki, hogy „a családodnak és neked mindig jut egy tál étel az asztalunknál”. Sokat jelentett a személye, a jelenléte, a higgadtsága, a tisztelete irányomban és Nóri születése irányában, és még millió dolgot tudnék felsorolni……… Ő volt mentsváram és Kedves!
[/img][/quote][/url]
Vendég

Monácska nagyokat nyeltem!Nagyon szépen leírtad a szülésedtörténetedet :D
Köszönjük hogy megosztottad velünk!!!

Kép

Kép
lecso

Monácska!

Köszi a szüléstörit.Hát, nem mondom elég hosszúra nyúlt a szülésed,de ugye a végeredmény számít :D
ezoterike

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?