Új privát üzeneted érkezett!

Jézus Mária :o amit Makkmarci leírt attól már megint kiakadtam :-) Ezt el sem mondom a férjemnek :-)
Mi az hogy elültették, mert egy gyerek ott tévézik????? És miért oda vitték? Nem is értem :shock: Szerintem egy ilyen kisgyerekre nem tartozik egy vajúdó nő látványa :!:

Na de mindegy ... sok furcsaság van ezen az osztályon az biztos!

Tündi!
Lehet, hogy hülye a kérdés ... ne kövezzetek meg. De írtad hogy második nap indult be a tejcid és cukros vizet itattak addig a babával. Miért nem adnak akkor tápot ilyenkor? Tápot nem lehet??? Miért kell cukros vízzel itatni egy ilyen pici babát? Én úgy hallottam, hogy akkor adnak cukros vizet ha a mama cukros volt.

Kisani!
Nagyon szépek a gyerekek! Gratulálok hozzájuk :-)

Tényleg mi újság van Benettkével? Még van 1 hónapja hátra :-)

Gabi?? Te még egyben vagy? :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


cukros viz: epp a tegnapi eloadast tartotta a neonatologus, es o maga mondta, minden gyerek cukros vizet kap, addig amig nincs tej, vagy csak elotej van. Indoklasa: minden babanak alacsony a vercukorszintje, nagyon meleg van a csecsemoszobaban,es inni kell, ha hosszabb ideig nincs tej, akkor kap tapszert.


szules: 35ik het elott nem lehet, es akkor sem ha barmi baj van a babaval elszallitjak mashova, naluk csak egeszseges gyerekek maradhatnak, 4 napig kell maradni, ha megszuletett a baba az anyuka hasara teszik, mellre akkor teheti ha mar megmertek, vizsgaltak, es visszahoztak megfigyelesre.


A tobi emlitett tema most nem jut eszembe, illetve elfelejtettem. Visszaolvasok es akkor ha tudok meg mit irni, irom:)
Vendég
 


ja, uh-n dvd: elkepzelheto, mert negy d-nel ha viszel felveszik, igy technikailag nics akadaly
Vendég
 

 
 

igen a TV-s sztorihoz: a tv a vajudoban nem mukodik, semmi nem jon be rajta:), igy talan nem fog tvzni senki fia
Vendég
 


Lányok! használtok málnalevél teát? 36. héttől jót tesz, megkönnyíti a szülést, de meg is gyorsíthatja...Gabi?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok, Almádi Gabi férje vagyok, megszületett kislányunk Dorka,
tegnap éjjel negyed tizenkettőkor, három ötvennel, és mindenki jól van :D :D
LJ

Kép
Kép
almadi
 
 


Gratulalok Dorkahoz!
Jo egeszsege es sok oromet!
Vendég
 


fazsu: ma a jo lelet ellenere elmentem a dokihoz es mondtam neki, hogy akarmennyire azt mutatja a lelet nincs fertozes, engem remsegesen idegesit ez a mennyisegu folyas- sosem erzem magam tisztanak- es hogy inkabb sargas mint feher, es mondta ha engem ez megnyugtat felir kupot. Ugyhogy ma elkezdem. Hatha javul valamit a helyzet.



Sajna ma fogorvosnal jartam megint, es nagyon megszenvedtuk. En azert mert masfel oran at nyitva volt a szam, nyelni nem birtam, es utana 2 oran at zsibbadt mindenem- no meg tartok a tovabbi fajdalmaktol- meg ujabb izgalom ugye nem artott a csoppsegnek a lidokain, o meg szegenyem a kenyelmetlen poztol, meg az en stresszes hangulatomtol ugy hadakozott, hogy neha osszerandultam a csapkodasatol:( szoval mar most nem kedveli a fogorvost.
ehhez kepest jovo heten mennem kene. HAat, azt hiszem kihagyom. Merthogy megint csutortok kene menni, namar most fel 9re megyek vedonohoz, ma kitalalta a doki hozza is jovo csut menjek, mert utana szabin lesz es hat 4 hetente kell hogy nezze a mehszajat, szoval hozza 2re, es ennyi untig eleg mind nekem, mint babonak, nem hogy meg aketto kozti idot fogorvosnal es utazgatassal toltsem.
Tudom ha megszuletik a baba ido hianyaban egyhamar nem jutok el, meg ugye szoptats alatt sm eszedheto be akarmilyen bogyo a fajdalmakra, de most ezt nagyon nem akarom, hogy plusszba a nem tul kellemes, de mindennapos gorcseim melle meg ujjabb fajdalmakat kelljen megelnem, meg kitegyem a babyt ennyi kinnak es gyogyszerhatasnak.
Persze a fogorvos szerint ki fognak esni a fogaim, ha igy alok hozza a dologhoz, de valahogy nekem eros ellenerzeseim vannak.
eddig is jol megvoltam, bar tudom vannak lyukas fogaim, sot ebbol 2 regebbrol rossz, de meg soha nem vitt ra a jo lelek, hogy elmenjek.
Most is csak a muszaly, meg az inygyulladastol valo felelem vitt el odaig. De ennyi eleg is volt:)

egy miatt volt jo, hogy elmentem visszafele, mikor mar elegge stabilnak ereztem magam - uldogeltem eleg sokat mire utnak mertem indulni- bementem egy turkaloba, es vettem babonknak 2 kis cipocsket, egy anyagmesekonyvet, meg egy kissapkat, magamnak meg egy atkotos felsot, merthogy lassan semmi nincs amibol a hasam ne logna ki. Szoval boldog voltam/vagyok!


NA jo, nem jartatom tovabb a szam:)

Szep estet mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Kissani: nagyon aranyosak a gyerekeid. :lol:
Almadi: gratula! :lol:
Benettke: :?:
Anyjuk: Ne hanyagold el a fogaidat! Én félévente fogdokihoz járok (tisztítani kell az egyik fogzacskómat), hidd el, hozzá lehet szokni.

Úgy tűnik, hogy az elmúlt 2 évben romlott az Uzsoki színvonala. :cry: Durva dolgokat írtok.

Képzeljétek ma kértem Lucának időpontot tejterheléses vizsgálatra. Május 17-én reggel 8-ra kell menni és ami nagyon durva, hogy a gyerek addig nem ehet és nem ihat semmit. Reggel 5-kor szokott kelni, 6-kor már reggelizünk, így nem tudom, hogy hogy fogja kibírni. Ráadásul ott vérvétellel indítunk, aztán 20ml babatej, vérvétel, 20 perc múlva 40 ml babatej, vérvétel, újabb 20 perc múlva 60 ml babatej és vérvétel. Ennyitől 9 óráig éhen veszik. Biztos lesz ordítás. :cry:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy hiányoltatok, jól esik :lol: :P :D Én még 2in1 :P :!:

Visszaolvasni még mindig nem sikerült teljesen, a múlt hét szerdán vesztettem el a fonalat, azóta nem lelem :oops: :wink: :shock:

Tegnap voltam NST-n, találkoztam Vikcsivel, úgy néz ki minden héten együtt megyünk :lol: aztán remélem szülni is...

Ma meg voltam a Csapónál a magánban: a szülésnek semmi előjele, ami nem is baj, hisz ma vagyok pont 36 hetes! Így ma már szürcsölök is egy kis málnalevél teát :wink:

A Verától (Csapó doki asszisztense) tudom, hogy a Gabi/Almádi tegnap szült vele, de látom a férje már tudósított minket. Köszi neki!

GABI! GRATULÁLOK A SZÉP NAGY DORKA BABÓHOZ! (bevallom a Verától részleteket is tudok ám szülésről...)

Ja, és a Venczkóné/Niki is már otthon babázik. (info forrása szintén:a Vera :wink: )

NIKI! GRATULÁLOK!!!

Babás Csajok!

Kérünk ám képeket!!!

Lányok!

Valaki kérdezte ki meddig dolgozik/dolgozott (bocsi, de nem emlékszem ki :oops: :oops: :oops: ) : én március 1-től nem dolgozok, de nagyon jó! Ha tudom, hogy ennyire, hamarabb hagyom abba :wink: !

Málnalevéltea+ homeós bogyók állítólag segítenek abban, hogy gyorsabban menjen a szülés.

Az Uzsokiban azért nem vállalnak sztem szülést a 35. hét előtt, mert nincs PIC (koraszülött) osztály...tehát én úgy gondolom ez a babók érdekében van. Szerintetek nem?

Na, de írtatok 1-2 furcsa dolgot is a kórházról...ezek nem túl biztatóak, de majd meglátom...azt a pár napot csak kibírom valahogy :roll: (pláne, ha Vikcsi és Mariann is ott lenne :roll: :wink: )

Ja, a császárosok spinális érzéstelenítést kapnak, ami után 6 órát kell feküdni szigorúan.

Na, egyelőre ennyi, még olvasok aztán meg majd jövök!

Puszi mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Anyjuk!
Amikor én szültem egy hónapja, akkor működött a TV a vajúdóban...

Almadi!! Gratulálok én is!! Vigyázzatok magatokra és várjuk a beszámolót tőled is!:)

Manati!
Cukros vizet azért kapnak a babák, mert amíg nem indul be rendesen a tejci kell nekik folyadék, hogy ne sárguljanak be. Az első két napban nem is igazán éhesek, mert tele van a pocakjuk még a méhen belüli cuccokkal, így elvileg a folyadékon kívül nincs nagyobb igényük. 3.naptól meg beindul a tejci.
Igaz, mi már a 2.nap éjszakáján kértünk tápszert, mert nagyon éhesek voltunk! :)

Kép
makkmarci
 
 


Ja, Anyjuk!

Neked még akartam írni, hogy januárban én is gyakran látogattam a fogdokimat -egy öröklött genetikai nyavajám miatt- én is kaptam érzéstelenítőket, a fogdokim mondta ezek a modern szerek már nem ártanak a babóknak. Remélem tényleg így van :!:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Almadi!
Gratulálok a babához!!

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!
Gabiék, nagy gratula a babához és minden jót kívánok a Családnak!
Remélem az élménybeszámolód pozitívan emeli a kórházi képet, mert úgy nézem Makkmarcival elkezdtük ijesztgetni a többieket.

Amikor én szültem i ment a TV, az egyik szobatársam mondta, hogy ő Dr. House-t nézett.

Niki, Nektek is gratulálok és a legjobbakat kívánom!

Benettke, ha nincs PIC, akkor csináljanak! Miért a szülő nőnek kell engedni?
Egyébként én sem itt szültem volna, ha a régi dokim elvállal, de mivel már nem, ezért gondoltam, ha új doki, akkor inkább itt szülök, mert mégiscsak gyalogtávra van.

Azt sem értettem, hogy miért miért nincs gátkezelés? Elavult lenne?
Szegény szobatársam kis híjján elzavarták, mikor rákérdezett, hogy van-e.
No, aprajával borzolom tovább a kedélyeket, hátha Gabi rámcáfol közben.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Én is az Uzsokiban fogok szülni előreláthatólag, ha megengeditek, csatlakozom a csapathoz. Nincs orvosom, nem is lesz, SZTK-ba járok, és igazából a körzet miatt fogok az Uzsokiban szülni. Szóval biztosan lesz egy csomó kérdésem, de először igyekszem visszaolvasgatni.

Addig is gratulálok a már megszületett babók szüleinek, különösen a nem régen érkezetteknek, és kitartás a többieknek.

Kép

Kép
csacsi
 
 


Szia Gabi,

Nagy nagy gratula a babahoz, kivanok sok egeszseget es rengeteg tejcsit.

Amugy korhaz temaban, en mar regen irtam, hogy vannak "rossz" tapasztalataim az osztallyal, aprobb hianyossagok, de ha osszehasonlitjatok mas korhazzakkal meg mindg a nagyon jok kozt jon ki (vannak baratnoim akik az Istvanban vagy a Szt. Imreben szultek, hat amiket Ok meseltek....az itteni tapasztalatok a nyomaban sem jarnak)

Amugy azert vagyok ennyire eltunve, mert itt hawaikodom a szuleimnel:)

Udv.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


GratulaGabi és Niki!Erőt egészséget sok tejet!!!!!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Niki: GRATULA!

Kissani: 2 éve még mindennap lehetett menni gátkezelésre. Úgy tűnik tényleg sokat változott azóta a kórház.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Hoppa most latom, hogy Nikinel is baboca van.
Gratula nektek is:) Varjuk a kepeket.


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Niki és Gabi: Gratulálok a babákhoz!

Két éve tényleg volt gátkezelés. Miért szüntették meg?!
A tv-és sztori borzasztó. Nekem ott ne nézze senki a tv-t,
ha én kínlódok. :)

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Jól sikerült eltűnnöm,már hétfő óta itthon vagyunk, de hogy ne legyen túl egyszerű,én is lebetegedtem,és a kisfiam is. szóval nem túl jól indulnak itthoni napjaink.

Szóval március 20-án 7.20-kor megszületett Zsófia Veronika,3350g,50 cm.
Éjjel elfolyt a magzatvizem, de nem voltak fájások, 4-re mentünk be a kórházba, pont Csapó volt ügyeletben, kaptam oxitocynt, hogy legyenek fájások, lettek is szépen,úgy-hogy összességében gyorsan meglett Zsófi,szerencsére nem kellett vágni,nem lett repedés sem,így jól vagyok teljesen.Tejcsi is beindult szépen.

Az 5-ös szobában voltam, oda is szerettem volna menni,mert mindegyik gyerekkel ott voltam,Zsófi végig velem volt,már aznap délelőtt kihoztam,és csak a vizitre, és fürdetésre toltam be.

Olvasgattam,hogy írtátok a rossz tapasztalatokat,szerencsére én csal pozitívumokat tudok írni,mindennel meg voltam elégedve,kivétel a fűtést,mert vagy 5q fok volt,vagy nagyon hideg,valószínű ezért fáztam meg.

Köszönöm a gratulációkat,igekszem visszaolvasni,és bekapcsolódnui.

Gabinak gratulálok!

Tündi:visszatérve a tejallergiára,meglettek a gyerekek eredményei,és mindkettő tejfehérje allergiás,a lányom a szerencsésebbik eset,mert ő azokra a fehérjékre érzékeny,miket hőkezeléássel el lehettűntetni,viszont a fiam kazeinre,amit sajnos nem lehet hőkezeléssel sem eltűntetni,szóval most tejmentesen kell étkezni.Kaptunk tápszert is.
Meg tudnád írni,hogy ti miket esztek,mert kicsit ki vagyok akadva,hogy amost mit a djak a fiamnak,mert nagyon szereti a sajtot,joghurtot,túrórudit.ezeket mivel lehet helyettesíteni?


Megpróbálok feltenni képeket Zsófiról. Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Az anyucikáknak nagyon gratulálok a kisbabájukhoz (Niki, Gabi). Sok-sok tejcit, egészséget, boldogságot :-)

A fogászati témához tudok most csak hozzászólni, én 2x is voltam most a terhesség alatt. Egyszer tömték a fogam, egyszer meg leszedték a fogkövet. Egyik sem tartott tovább 20 percnél, és nem is volt kellemetlenebb mint máskor. Lehet Anyjuk az volt a baj, hogy túl későn mentél. Nem? Mert korábban szokták javasolni a fogászati kezeléseket, úgy a harmadik-negyedik hónap tájékán, még nincs nagy hasad, nem rúg a baba. Túl korán meg azért nem mert akkor még gyakori a hányinger, émelygés és nem túl kellemes hogy túrkálnak a szádban. Nekem a fogorvos azt mondta, hogy a röntgenen kívül semmi sem tiltott a terhesség alatt.
Szóval ne aggódj a fájdalomcsillapító miatt semmi baja nem lesz tőle a picinek.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Niki!

Nagyon édesek a babáról készült képek ... és a három kicsi együtt gyönyörű :-))

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


makkmarci: ezt a tv dolgot a szuleszno mondta 3 hete mikor az eloadas utan korbe vitt minket a szuloszoban. Mondta csak azert hagyjak benn, mert igy az apukak lekotik magukat azzal, hogy keresgelik a csatornakat:)



gatvedelem: erre a szuleszno azt mondta: van, De ok inakbb szeretnek vagni, foleg elso terhessegnel, es kulonben sem faj, sem akkor sem utana- szerinte- es jobb vagni, mintha repedne


Csacsi: akkor mi egy cipoben jarunk, ugyan azok a parametereim- nincs dokim, sztk, es uzsoki, mert itt lakunk, es meg a babaink is majdnem egy idosek:)-koszontlek itt, jo topik, megeri olvasni, irni, kerdezni....


Az en kerdesem: ki itt a keruletben a legjobb gyerekorvos? en videki vagyok, senkit nem ismerek, a ferjem kulfoldi igy o sem, szoval minden javaslat erdekel, akar csak hallomas utjan valasztanatok, akar tapasztalt anyukak jo tapasztalata.... Olyan kene aki nem gyogyszerez agyon es nem panikoltat, de korrekt, aki tamogatja a homeopatiat es aki elviseli, hogy nem vagyok tul dokiparti- ezt nem ugy ertve hogy felelotlen vagyok, de nem szaladok mindennel azonnal orvoshoz( erre cafol ra ez a varandosag- tobb szasszor elhangzott a mondat tolem, holnap emiatt lemegyek az orvoshoz, de csodak csodajara holnapra elmult, igy azert nem zaklattam sokat a dokit, remelm igy is lesz!)


Elore iskoszonok minden tanacsot! Merthogy ugy szertnek a vedonohoz menni jovo heten, hogy errol mar legyen valami velemenyem ne pedig az legyen o mond valakit en meg rabolintok.


MEgyek galuskat szaggatni a levesbe, de kesob leszek meg.
Szep napot mindenkinek!
Vendég
 


Jo a jo korhazi tapasztalatrol olvasni- no meg a konnyu szulesrol is, igy eloszor elotte allva ez is sok erot ad, ha konnyu szulesrol is hallok( annyi nehez es hosszu szulestortenetet hallottam mar, hogy inkabb mondom is a babas ismerosoknek, talan inkabb errol ne beszeljunk)!

Gyonyoru a kis Zsofi, foleg az az ujjszopos kep tunderi!



fogorvos: azert csak most, mert 12ik hetig a leirt hanyinger ram nagyon igaz volt, plussz kulfoldon voltunk, es hogy megis miert csak most? mert mivel a 14. het ota gorcsolok es kelloen sokszor riogattak vetelessel, igy kisebb gondomis nagyob bvolt annal, hogy megjelenjek az ellenorzo vizsgalaton. Husvet elott mentem el, es akkor mondtak, hogy tobb olyan fogam van, amivel mar most foglalkozni kell, ne varjam meg mig megszuletik a baba. Nemmondom hogy nem vagyok hibas, de inkabb essen ki a fogam, vagy lyukadjon ki, minthogy a babaval tortenjen valami!
Vendég
 


Meg egy kerdes: az lehet hogy meg mindig kettos hogy hanyadik hetben is vagyok? Mert az utolso menstuaci olapja 25, a 18.heti uh alapjan amit a vonalzo mutat, viszont az ugyeleten- mikor be mentem mert igen rosszul voltam- a doki azt mondta szerinte nagyobb.
Jo nemmintha annyira nagy lenyeg lenne, de megis a mihez tartas vegett mit vegyek alapnak?
Vendég
 


Sziasztok!

Anyjuk: gyerekorvosban nem tudok segíteni, mi a XVII. kerületben lakunk.
Niki: Jók a képek! :lol: Nekem is az ujjszopogatós tetszik legjobban.
Allergia: joghurt kapható bioboltban, szójaalapú. Sajt és túrórudi helyett nem igazán tudok mit javasolni, talán a tofuval lehet valamit kezdeni, de nálunk Luca nem eszi meg. Nagyon vigyázzatok, hogy mit vesztek, nekünk anno azt mondta a gasztroenterológus, hogy még olyan kaját se adjunk a gyereknek, ami olyan üzemben készült, ahol tejszármazékot is felhasználnak. Merthogy ez késlelteti az allergia kinövését. Felvágott, virsli több is van, ami megfelelő, édességet én itthon gyártok. Vizes zsemle kivételével az összes péksütit is elfelejthetitek. Margarinból is elég nagy már a választék. A kajákban a tejet és tejfölt én tápszerrel helyettesítem. Marhahúst tartalmazó kaják a lehetséges keresztallergia miatt szintén tiltottak, bár gondolom, hogy ezeket elmondták Nektek.
Ha igaz, akkor 2 éves kor felett emelt családi pótlék jár, de lehet, hogy csak akkor, ha nemcsak egyfélére allergiás a gyerek. Ezt nem tudom pontosan - remélem minket már nem fog érinteni.
Ha van konkrét kérdésed, megpróbálok válaszolni. Mikor kell kontrollra mennetek?

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Niki EGYEM MEG MIND A HÁRMAT!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Niki, Tündi!
Nem irigyellek benneteket, ezt a tej allergiát ki lehet nőni? Vagy ha valaki az akkor örökre az marad?

Anyjuk!
Az UH. számít. Nekem is így volt, a menszi dátuma 2007. okt. 20. - de az alapján kb. 10 nappal fiatalabb lenne a baba. Az első két uh-n meghatározták a korát azóta mindenhol én is azt mondom.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Tündériek a gyerekek.

Anyjuk: Nekem is a menszim alapján május 23-én kéne
szülnöm, de az első ultrahang szerint jún másodikára
vagyok kiírva. Igy az a döntő.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Ja, el is felejtettem mondani, hogy tegnap kaptam meg a belépőjegyet a bababörzére ami vasárnap lesz.
Jó későn küldték ki, én meg már el is feledkeztem róla, más programot szerveztünk. Na mindegy, azért ha lesz kedvem kimegyünk rá ...
Megy valaki?

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Szerintem a menzeszt vegyétek figyelembe, mert a gyerekek feje elég különböző méretű lehet, meg az UH sem pontos. Szerintem. Az újszülött babák testaránya sem egyforma és még ... .

Császárosok figyelmébe: náluk azt mondják, hogy az 5. napon indul be a tejecske. Én azt csináltam, hogy másfél nappal a szülés után elkezdtem fejni. Gondolhatjátok, hogy nem jött semmi, de nem is ez volt a lényeg. Az ingerlés hatására elég szépen beindult a tejecske, még az ötödik nap előtt. Nem vettem el semmit a gyerek elől. Meg az Újpesti Szülőotthonban éjjelre elvitték a babákat, és vagy tápszert kaptak vagy lefejt (saját) anyatejet.

Olyanról hallott valaki valamit, hogy ügyeletben császármetszés történt? Meg olyan tapasztalat is érdekelne, hogy az első császár után az ügyeletes hogy állt a hüvelyi szüléshez (a második szülésnél).

Ha megengeditek, leírnám a tapasztalatomat, szerintem hasznos ilyet is olvasni. A szülés előtt 3-4 héttel az orvos már jelezte, hogy nem jött le a baba feje (de befordult). Nem volt elég tág a medencém. Akkor már mondta, hogy ebből császármetszés lett. Én elsírtam magam, így többet ezt a dolgot nem emlegette. A kiírás előtti napon éjjel 1-kor elömlött a magzatvíz, ami annak a jele, hogy a gyerek feje nincs a kijáratban, hanem fölötte. Bementünk a kórházba. Fájásaim nem igazán voltak, aludtam, beszélgettem a férjemmel, ő hazament pihenni, majd 7 körül visszajött. 8 körül jött az orvosom. 1 ujjnyira voltam kitágulva. A végére talán sikerült 2,5 ujjnyira tágulnom. A fájások még az oxitocin hatására is elviselhetők voltak. Nappal fél tizenkettőkor a CTG jelezte, hogy a baba szívverése 95-re esett, így megműtöttek. A CTG gyakran rajtam volt. Azon az éjszakán csak én vajúdtam. A babám feje 37 cm-es volt.

A homeopátiában én nem hiszek. A szülésznő a vajúdáskor elmondta, hogy korábban nem a megfelelő szerekkel is eredményt értek el, de most már, hogy tudják, mi a frankó, most már minden más. Valakinek segít, valakinek nem. Tehát minden maradt a régiben. Szerintem nem ettől lesz könnyű vagy nehéz egy szülés.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok lánykák!
jó sokat írtatok megint,nem győzöm visszaolvasni!
Nálam a helyzet változatlan,igyekszem feküdni.Anyósom ma is kűldött ebédet,holnap is hozza,úgyhogy ennyi segítségem van.Ma kellett volna mennem a Honvédba a tüdőgyógyászatra,de egész éjjel ezen idegeskedtem,hogy be-e vállaljam és végűl nem mentem.
Venczekone: Gratulálok a kislányhoz! Kis tündérke! A másik gyerkőcök is nagyon édesek!! Örülök,hogy könnyen ment a szülés!!
Gabi: nektek is nagy gratula a csöppséghez!

Anyjuk: sajnálom a fogorvosos dolgot...Én nem vállaltam be,pedig kellett volna mennem.
m.eri
 
 


Köszi mindenkinek a bíztatást! Most olvasgatok még vissza!

Kismó,jobban vagy,mi újság!

kisanni:nagyon drágák a gyerkőcök!

Ajni: jók a képek! :lol:

Anyjuk: én is számolgatom a bűvös heteket...Kicsit félek is a koraszüléstől,mert az egész terhességem nem volt problémamentes.Pont ezek miatt vigyázok jobban magamra.
De azért megpróbálok nem ezen idegeskedni,inkább azt mondogatom,hogy időben fog jönni,simán megfogom szűlni és egészséges kisbabánk lesz...

Még akartam valamit írni,de elfelejtettem és érzem,hogy el kell dőlnöm.Bocsi akiknek nem írtam...

Jó pocakosodást!

Kép
m.eri
 
 


Még egy kérdés:
A babának mit kell vinni a kórházba?
m.eri
 
 


Trimi2003!
Köszi, hogy leírtad, veled hogy volt. Elképzeltem, ahogy megkaptad a picit az apukájától. :cry: (nagyon meghatott)

Zsuzsa
fazsu
 
 


m.eri!
A babának nem kell semmi csak popsitörlő! Minden mást adnak!

Gratulálok én is minden frissen született babákhoz!! :)
Zsófi nagyon édes!!

Kép
makkmarci
 
 


Ma voltam az első ctg-n a kórházban. Végignézegettem a szobákat.

A babónak nem kell vinni csak hazajövős rucit meg popsitörlőt.

Jövőhéten csütörtökön megyek. Valaki jön akkor?

Mariann

Kép
marjan78
 
 


Szia Niki!

Gratulálok nektek! Nagyon szép ez a Zsófi baba! És hogy milyen kis gondolkodós az 1. képen :lol: Amikor meg együtt vannak mind a 3-an, tüneményesek!

Ugye nem baj, hogy elpletyiztem tegnap itt a csajoknak, hogy már otthon babázol?


Üdv. a most csatlakozóknak :lol: !


Meri!

Nekünk CTG-n a múlt héten direkt kihangsúlyozta a Violetta, hogy ne vigyünk ám semmit a gyereknek, csak popsitörlőt, mert ez a kórház minden mást biztosít! Nagyon ari volt ahogy ezt büszkén mondta...

DE az ismerősöm, aki múlt héten szült mondta, hogy Ő vitt még:

-pelust, mert amit ott adtak a babára, az nagyon-nagy volt (2.50-el született a baba nem teljesen 35 hétre, gondolom ez is számít)
-kissapit, mert azt nem adnak és a folyosó néha huzatos
- takarót, mert az meg nem nagyon van a kórházban -ezt a csecsmősök mondták neki, hogy hozzanak be, ha tudnak.

Nyafi!

Én ma kezdtem el inni a málnalevél teát...kicsit széna íze és illata van, de ha tényleg segít...egye fene!

Lányok!


Az normális, hogy én szinte egyáltalán nem félek (még) a szüléstől? Ha meg a dokinál vagyok még nagyobb nyugalom áraszt el...biztos nem vagyok normális...ugye? Vagy csak azért van ez, mert nem tudom mi vár rám???

Szedett valaki homeós bogyókat szülés előtt? Ha igen mit és mennyit, és mikortól?


Hú lányok! Ez a tejallergia dolog nagyon durva! Pláne egy gyereknél...nem ehet ezt, nem ehet azt...minden tiszteletem azoké, akik ezt meg tudják oldani...mondjuk Tündi.

Kissani!

Én nem védeni akartam a kórházat, csak gondoltam ezért nem vállalhatnak kora- és problémásabb szüléseket... :roll:

Kata!

Nagyon eltűntél...

Pihenésre ítélteknek kitartást! Gyengélkedőknek jobbulást!

Most pihizek kicsit, mert babó nagyon tiltakozik az üldögélés ellen!

Jó éjt mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Anyjuk! XV. kerületi gyerekorvost tudok csak ajánlani, őt viszont nagyon jó szívvel, ha jó neked...

Zsuzsa! No, az én első szülésem is szinte ilyen volt. Azzal a különbséggel, hogy indították, és nekem már lent volt a feje, szóval lehet, hogy csak pár napot kellett volna várni, és beindul, majd megszületik magától... Így meg fél napot vajúdgattam, aztán hirtelen rosszul lett Szabolcs, és muszáj volt kivenni. Ezért is nem megyek vissza abba a kórházba, ahol született...
Szoptatás: én is fejtem azonnal, muszáj is volt, mert már bindult - nekem három nap után simán beindult -, de mivel altattak, Szabolcs az első hétben szinte folyamatosan aludt, nagyon ritkán ébredt fel, akkor meg nagyon éhes volt, kapott cicit is meg lefejt tejet is. Otthonra aztán teljesen normalizálódott a dolog, soha semmilyen gond nem volt később a szoptatással. Viszont ennek a cukros víz-ügynek nem örülök. Szabolcs is kapott, és príma cumizavara lett, az első héten csak bimbóvédővel volt hajlandó szopni, szerencsére aztán sikerült lebeszélnem róla.

Éppen tegnap beszélgettem a játszótéren egy anyukával, aki az Uzsokiban szült nyolc hónapja, és mesélte, hogy volt ügyeletben szült császáros anyuka, amikor ő szült - nagyon kedvesek voltak vele is, nem volt semmi gond. Az az igazság, hogy én eddig akárkivel beszéltem, aki ügyeletben szült (akármelyik kórházban), mind jó tapasztalatai voltak, a rémhírek talán csak nagyvárosi legendák... Ja, mivel én picit előbb szülök majd, mint te, be tudok majd számolni róla, hogy hogy állt az ügyeletes a hüvelyi szüléshez. Annyit most el tudok mondani, hogy az SZTK-s doki azt mondta, ha nem indul be időben (kb. másfél hetet várnak a kiíráshoz képest, de persze sok múlik az aktuális CTG-ken, UH-n, egyéb vizsgálatok eredményein is), akkor császár, semmiképpen sem indítanak, mert túl kockázatos, de ha spontán beindul, akkor lehet hüvelyi, ha minden rendben van. (És van még valami a heggel is, nem lehet valahány mm-nél vékonyabb a méhen lévő heg, azt hiszem, de ez korábbi emlékem, most nem mondták.)

Mit kell vinni: úgy látszik, ez mindenhol így van, mindent adnak, popsitörlő meg volt a kórházi ajándékcsomagban (tényleg ilyen van még egyáltalán?) - amúgy az én fiam 3220 g volt, és nagy volt rá a kórházban adott méret, mert hosszú, vékony baba volt. De szerencsére mellettem egy majdnem öt kilós kislány anyukája feküdt, ők meg előre vettek a legkisebb méretből, ami kicsi volt a lánykára, így behozatta a férjével otthonról, és elcserélte velem a nagyokat kicsire.

Gátvédelem: fenti anyuka a játszóról azt mesélte, hogy nála a harmadiknál automatikusan volt gátvédelem - azt mondta a szülésznő, hogy "harmadik gyereknél illik gátvédelemmel szülni" - de az elsőnél általában vágnak.

Kép

Kép
csacsi
 
 


Benettke!

Én sem félek még, maximum attól, hogy időben beérjünk a kórházba. Mivel ez már úgyis egy visszafordíthatatlan folyamat, szerintem felelsleges még azzal is stresszelni magunkat, hogy fájni fog. Biztosan fog, de úgysem tudunk tenni ellene semmit :)

A homeopátiás bogyók engem is érdekelnének, eddig akárhol néztem, mindenhol más-más higításút írnak. Most akkor melyiket vegyem?
Kérdeztem Csapó doktor véleményét, azt mondta, hogy nincs ellenére, van akinek segít, van akinek nem. Szerintem egyébként hinni kellene benne, ami nálam nem nagyon működik, de azért kipróbálnám, próba-szerencse alapon.

Vikcsi
vikcsi74
 
 


Sziasztok!
Csacsi! Köszönöm, hogy reagáltál. Várni fogom a tapasztalataidat!!! Majd priviben számot is cserélhetnénk, hogy még egyszerűbb legyen. Az első hetekben nem gondolom, hogy a netezés lesz a pihenés számodra. :D


Bocsánat, talán elég fura lesz a kérdésem, főleg hogy már van babám, de mit értetek gátvédelem alatt? Meg a gátkezelés alatt? Eddig én azt gondoltam, hogy a gátmetszés szinonímája ez. :oops:

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!
Ez a hivatkozás itt , a Gabi homeós oldalára visz , itt van kereső is, lehet válogatni ki mire vágyik.

Gátkezeléskor vmilyen fertőtlenítős folyadékkal öblítik a sebet, gátvédelemnél pedig olajos masszírozással próbálják puhítani a szöveteket, hogy az engedjen a szülés közben és ne kelljen vágni.
Sajna nekem harmadjára is volt vágás.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


kissani! Köszi a válaszod! Gátkezelés van, nem?! Nagyon szépek a gyermekeid!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok,

A gatvedelem kifejezes erdekes, mert egy csomo ideig en is azzal a tudattal voltam, hogy csak akkor van vedelem, ha megussza az ember a gatmetszest. Aztan egy uzsokis szuleszno felvilagositott (asszem egy ctg alkalmaval), hogy gatvedelem ala tartozik minden olyan cselekedet ami megakadalyozza a gat szetrepedeset. Tehat a gatmetszes is gatvedelem. Ezert mondjak azt, hogy minden kismamanal alkalmaznak gatvedelmet, de ez azt jelenti, hogy nem hagyjak, hogy szakadjon/repedjen a gat.

Gatkezeles, mivel nekem eleg csunyan elfertozodott a sebem Adammal, bizony nekem is elkelt volna. Amugy mindenkinek nagyon ajanlom a Forevernek a First nevu folyadekjat illetve a zold kremjet.(en kaptam anno, de lusta voltam hasznalni, aztan vegul a doki meg utanna ez hozta helyre).

Amugy allitolag azoknak a noknek akiknek van metszesuk kesobb kevesbe valoszinu, hogy meheloreesesuk lesz oregkorban. Ezt is allitjak a gatmetszes partjara a nogyogyaszok.Szoval sose lehetsz okos...minden esetre ez alkalommal jo lenne, ha ep maradna (de hat tudjuk a remeny hal meg utoljara :D )

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


micsoda egy csodas ido!

Ki is mentunk picit a szabadba:)!
NEm bannam most mar ilyen maradna az ido!Sokkal pozitivabb tudok ilyenkor lenni!

BAr a fogam ugy faj, hogy csak na, es mindennap egyre rosszabb. A fogorvos azt mondta a tomes utan max 2 napig faj, de utana nem. NA nekem a ket napban nem fajt, azota meg egyre jobban. Gondolom ez nem jo jel. En nem tudom velem miert mindig igy tortenik, de fogorvos elott nem faj soha, es miutan o "rendbe rakja", hogy ne fajjon, akkor faj. Ezert is utalom oly nagyon a fogorvosokat!


sajna a kup sem segit amit felirt a doki, semmi valtozas. NEm tudom mivel lehetne valtoztatni ezen a folyason.

Estenkent ha lefekszem meg olyan rosszul vagyok, hogy minden este azzal a tudattal szenvedem magam alomba, hogy tuti korhazba kel mennem. Nem tudom miert gorcsolok ennyire mikor lefekszem. HA egesz nap semmi- max 2-3 kemenyedes- akkor is este ha lefekszem, azonnal jonnek a gorcsok, de olyan eros, hogy mozdulni nem birok. Pedig estenkent veszem be a pipolphent.
remelem azon kivul, hogy igen kellemetlen nem jelent semmi rosszat!
Csut megyek dokihoz, remelem semmi rosszat nem kell hallanom!

Az lehet hogy a picur odabent a meleg miatt kevesbe aktiv? Ma alig mocorgott

Mindenkinek szep estet!
Vendég
 


Sziasztok!!! Képzeljétek utolért bennünket a zöld kaki. utána olvastam a neten de millió egy választ találtam. Nem tud valaki valami normális okot mondani miért van? Elöre is köszi!

Kép
trimi2003
 
 


Trimi! egyszerű...sokat zabál a picúr!!! :D majd beáll...

Kép
nyafi
 
 


sziasztok!
Köszönöm, hogy a gátvédelemről már ennyit megtudtam! :D
Valaki az ismerőseim között otthon is használt a szülés előtt valamilyen szert (de nem tudom ki). Erről van infótok? Ti használtok vmit?

anyjuk! Sajnálom, hogy nem javul a dolog. Biztos egy másik szer segíteni fog.
Tudom, (ahogy olvasom) hogy izgulós vagy. Nem azért, hogy idegesítselek, de az amalgám tömésnél higanyt használnak. Ez nem túl jó a babának. Nekem ezt akkor mondta egy fogorvos, mikor tömést akartam cseréltetni. Amalgámot fehérre. Lehet, hogy ha nem cserélik, hanem beteszik, akkor nem kell higanyt használni.
A görcsöket nem tudom, mi okozhatja. Nekem volt olyan az első babámmal (a mostanit még nem érzem), hogy szinte másfél napig nem éreztem a mozgását. Igen, ez a melegfront megviselheti őt is. Adél sokat csuklott. Naponta percekig csak olyat éreztem, mint a pulzus, csak lassabb volt. A mai napig sokszor csuklik. :D

trimi! nem jelenik meg, hogy mekkora a babád, de hallottam olyat, hogy a banán elzöldíti a kakit!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Benettke!!

A kissapiban meg a takaróban igazad van, ezt teljesen el is felejtettem, pedig mi is vittünk. Nekünk két takarónk volt, egy a kórterembe egy vékonyabb és egy vastagabb a folyosóra. A sapi is mindenképpen kell a folyosóra, bár nyáron nem biztos, február végén még kellett.

Amúgy én sem féltem a szüléstől és így utólag sincsenek rossz emlékeim, élményeim. Tény, hogy akkor nagyon fájt, ezt a fájdalmat el sem tudja képzelni az ember, de amikor rámtették Marcit már nem emlékeztem semmire. Jó, nem mondom, hogy holnap újra szülnék, de nincsenek rossz érzéseim a dologgal kapcsolatban.

A gátkezelést én nem hiányoltam. Egyáltalán nem voltak ilyen irányú fájdalmaim, pedig nagyot kellett vágni, mert Marci nagy volt és még a méhemet is foltozni kellett...

Kép
makkmarci
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?