Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megjöttem............ Pár fotó, és rohanok tovább.............. De igyekszem pótolni mindent!

Kép

Kép

Kép

Kicsit sárga, kicsit lusta, szopizni sem akar, de a világon a legjobban szeretem!!!!!!!!!!

Ölelés lányok, majd jövök hamarosan!
Vendég

Monácska!
Jó benneteket látni. Mi is picit sárgák vagyunk, de majd elmúlik. :wink:

Linocs!
Centrifugás story csúcs!

Kölyök!
Amnioszkópia attól függ mennyire vagy kinyílva. Érezhető volt, de nem vészes... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Monácska nagyon édes Nóri!

Melinda tényleg hasonlít rád!!

Fanetta, nem volt kérdés, hogy a második Fanni (fehérebb bőrű is mint Nimi)...

Évi, gratulálok Biankához és sok boldogságot kívánok!!!

Szilvánusz
, már 1 órát sétáltatok?
én még csak ma tartok az ablakrányitásnál - 15 percet hagytam ott, de így is úgy volt felöltözve mint egy eszkimó - persze bealudt, úgyhogy az volt érdekes, hogy hogyan hámozzam ki az eszkimóból hogy ne ébreden fel közben...
ja és nagyon vagány pasi Marci :) ! látom a frizurája változatlan

Linocs, én is próbálom szórakoztatni változatos fekvőhelyekkel. bízom benne, hogy így kevésbé lesz nehéz kirakni majd az ágyunkból, hogy annyi helyen alszik

Niki - az én altatási technikám (a la Suttogó könyve, nekem bejött) - ha azért látom, hogy sanszos, hogy fáradt - szóval bebugyola a takarójába, csöndes hely, félhomály, majd csak simán leülök vele és várok, semmi ringatás meg ilyenek - általában egy 10 perc után lebukik a feje ha nem, még benyomom a cumit amíg be nem kapja. ha nyöszörög vagy sírdogál akkor fülébe susogás és hátveregetés közben

nem mondom hogy 100%os a módszer de sokszor bejött
ja és csak akkor szabad letenni az ágyába amikor már tiszta kóma, teljesen ernyedt, különben lehet kezdeni előlről...

KépKép
judit18

Sziasztok!

Évi!

Gratulálok a kislányootokhoz!

Csujzi!

Szomorú ilyen szüléstörténetet olvasni, tudom hogy nem nyugtat de az én első szülésem kisértetiesen hasonló volt, annyi különbséggel hogy ott volt a párom aki tartotta bnnem a lelket, de a második szülésem csodás és gyors volt, neked is ilyen lesz a következő!
ÉS A VÉGEREDMÉNY A LÉNYEG!

Monácska!

Nagyon kis formás édi a babád GRATULÁLOK!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Judit 18!
Igen, nálunk is a pótlások bevezetésekor érezhetően átláthatóbbá vált a napunk. Kiböjtölted rendesen, hogy egy kicsit nagyobb legyen a nyugalom.
:wink:

Nálunk volt a doktornéni, mindent rendben talált, pótlást nem javasolja még. Azt mondta egy 6 napos babának a 60 ml körüli evés még jónak kell lennie. Ugyan látom rajta, hoy ígényelne többet, de még én is várni akarok, hátha javulnak a dolgok...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Csujzi, hát le a kalappal, hogy ezt mind kiálltad, de persze Pepikéhez csatlakozva a végeredmény a lényeg!!

KépKép
judit18

[quote="judit18"]
írta:
judit18nem mondom hogy 100%os a módszer de sokszor bejött
ja és csak akkor szabad letenni az ágyába amikor már tiszta kóma, teljesen ernyedt, különben lehet kezdeni előlről...

Hányszor átéli ezt az ember mire megtanulnak egyedül elaludni...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, én is még 1 hetesen is 50-60akat adtam (pótlással ugyan), biztos érdemes várni még...

Jim, átérzem a mell sztorit - én még így, hogy csak fejek is néha felül pucéran mászkálok, hogy levegőzzön és detto lámpa fent, redőny elfelejt lehúzni ... és földszinten lakunk ... szerencsére nem nagy este az átjáró forgalom, de a szomszéd férje már tuti látta amit látnia kellett... :)

KépKép
judit18

Csujzi!

Nagyon megható a Te történeted is. És igen is legyél büszke magadra, hogy mindezt végigcsináltad egyedül.
A párod már veletek van? Mennyit tud veletek lenni?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mellsztori stimmm!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Annyira gyonyoruek itt a babak, h csak amulok es bamulok, mar alig varom, h en is lassam az en picimet :) !

Csajok! Egy nagyon fontos es biztos szamotokra hulye is, de milyen a magzatviz :oops: ? azt tudom, h szintelen, szagtalan(vagyis jobb esetben az), de olyan mint a viz, vagy nyalkas :oops: ?

Kép Kép
rima

hupsz :oops: , kihagytam a kerdes szot

Kép Kép
rima

Pumperka!

Igen velünk van most a párom, de sajna ma jött a telefon, hogy megvan a repjegye hétfőre, ugyhogy csak vasárnapig vagyunk igy eggyütt, nem is tudom mi lesz velünk, mert nagyon sokat segit a gyerköcke körül. Mert hát az én drágám éjjel-nappal sír, nagyon nyugtalan még!

Ugyhogy most sincs túl sok idöm, meg energiám jelentkezni, nem tudom mi lesz hétfőtől?! :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Köszi lányok, és én is tudom, hogy a végeredmény a lényeg! Az pedig, vagyis hát Ő minden rosszat, fájdalmat feledtet!
Vagyis jobban mondva már el is felejtettem és csak a jó maradt meg! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Akire oltári büszke vagyok!!!!! :D :D :D
Vendég

Csujzi!!!! Naggyon büszkék vagyunk Rád!! És megint megkönnyeztem egy baba születését.... köszönöm! nem semmi, hogy egyedül végigcsináltad!! Stramm csaj vagy, tényleg!!! És ahogy írsz az egészről... nemér megríkatni.... köszi!

Fanetta, én küldöm a fagyit, de félek, hogy elolvad mire odaér.... :roll:
vagy tudod mit, nyisd az ablakot, megy :lol:

Monácska!!! üdv újra itt!!!! Milyen tündéri kismanódvan!!! :) köszönjük a képeket!!! az a huncut mosoly a második képen.... kész, levett a lábamról... most meg mosolygok én is... lányok, mért teszitek ezt velem? ;)

Pumperka, ezek szerint ha nem vagyok egyáltalán kinyilva kicsit jobban fáj? na mindegy, nem félek, igazából úgy fogom fel -még- hogy minden fájás segít(het) Maszatnak kibújni. De még reménykedem a hétvégében! ;)
Örülök, hogy a dokinéni mindent rendben talált! ügyik vagytok!
3tappancsos kép??? ;)

Rima +++++ te leszel a következő? ;) drukkdrukk!!
várom az smst!!!! mozi alatt is be leszek kapcsolva ám ;)

vidám délutánt :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Kolyok :lol: :lol: :lol: ! Dehogyis szulok, most hivtam a korhazat, csak csak nyugtatgatott, h ha majd olyan fajasaim lesznek, h a falat kaparom es Svajcig hallani, akkor menjek, amugy csak pihenjek :) ! Szoval tudod, mi holnap szulunk egyutt vagyis egyszere, de kulon :oops: ! vagy majd az en kis bogaram kimaszik aprilisban(vagyis hamarabb kirancigaljak :roll: )...
Milyen filmet neztek?

Monacska! Oda vagyok a kislanyodert :) , nagyon szep, mondtam neked, h gyonyoru lanyod lesz, de hogy ennyire es a rucija is nagyon tetszik, imadom a csikos dolgokat :wink:

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de kissé meg vagyok lelkileg csúszva! :?
Egy hete vagyunk itthon.
Kezdünk összeszokni! Vagyis mi szokjuk, hogy hogyan is kell hatékonyan tisztábatenni :? , vetkőztetni, öltöztetni :? . Mert valamiért ez nem eccerű. :roll:

Tej az van bőséggel! A baba mérése alapján, annyit zabál, hogy az döbbenet! :shock: Azt mondta a dokinő és a védőnő, hogy örüljek, hogy van étvágya és van mit kiszopjon! Hát, örülök, csak furcsa! Hol fér el benne? Fejni nem nagyon megy, evés után már csak nagyon kevéske jön ki.

Hogy miért lett csaszi?
Hosszú történet és sok komponensű, de a legfontosabb: fájástevékenységre nem megfelelő magzati szívhang!

Pusszantás, majd még jelentkezem!
Vendég

Aranykavics! üdv újra itt!!!
nagyon vártunk már!!! dejó,hogy van tejed!!! és tisztábatevésbe meg csak belejöttök :) Nagyon édes Szilveszter!!! kérünk nagyobb képet is majd! :)
nem hangzik bíztatóan amit irsz a szülésről de érdekelne... majd ha leszidőd. De addig is, :) gratulálunk!!! :)

Rima :) Akkor hajrá a holnapra :) ma fűszeres szószor bárányt ebédeltem :) hátha... :P

na megyek mozizni mindjárt.
vidám estét csajok :)
és Enikő, egy kis ungabunga? hátha megindul holnapra az a baba? ;)

Kép

Kép
kolyok28

ja, lemaradt Charlie Wilsons War :)
Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman
:)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok,
En is meg mindig egyben. Ma ebedfozes kozben jo kis fajasaim voltak, bedobtam a sutobe a kajat es gyorsan hajat mostam, ha netalan szulnom kell akkor legalabb szep legyek :wink: Erre a nagy hajmosas kozepette elmultak a fajasok is. Delutantol megint vannak kissebb joslok, de nem tudom mikor lesz ebbol gyerek. Nagyon remenykedem az ejszakaban vagy a holnapi napban. Ferjemnek nincs nagy kedve hozza az ejszaka folyaman o inkabb aludni szeretne, de majd meglatjuk(hat ennyit a ferfiakrol). :roll:

Gratula minden ujszulott babahoz. Mar nem tudom kovetni kinek gratulaltam kinek nem, elvesztettem a fonalat.

Es gyonyoruek a kepek amit feltettetek a picurokrol.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Fanetta!
Köszi! Jó részletesen leírtad, jó sok időbe telhetett. :roll: Szóval így már sikerült, nagyon örülök neki..
Köszi még egyszer!
Amint lesznek új képeim, máris teszek fel. :D :D

Tcis!
Drukkolok Neked! Még nem felejtettem el, hogy milyen türelmetlen voltam én is, és mennyire vártam a babát...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!
Először is mindenkinek gratulálok, mert sajna már én sem tudom, hogy hol tartok.
Mindenkinek drukkolok, aki még vár.
Egyenlőre ez a két kép van, de sajna elég rossz lett így összehúzva.
Pólyát egyébként nem használunk, ez a csajszi játékbabájáé, és most kipróbálhatta tesón is.

Anikó

Kép Kép

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Sziasztok!
Kitartás odaát! Ti tartjátok már csak a lelket a márciusi babák topikban.

Csujzi!
Biztosan lemaradtam de miért szültél 1edül? Másik szobát nem tudtál volna kérni? Ez borzasztó, hogy életed egyik legnagyobb dobására készülsz és ilyenekre ment el az energiád. Fotók se készültek? Ha földobtad volna, hogy nem akar-e valaki segíteni szülni én szívesen bevállaltam volna még egyszer.

Patrícia!
Nagyon jó a szüléstörténeted. Amikor megláttam a terjedelmét, először vonakodtam belevetni magam (őszintén Tolsztoj 2 kötetes Háború és békéje jutott eszembe) de Kikó bíztatott, hogy olvassam neki is hangosan. Aztán annyira lekötött bennünket, hogy észre se vettük, hogy már az utolsó oldalnál járunk.
A Nanó-technológiáról mostanság nem is lehet hallani a hírekben? Mi lehet véle?

Szeretném megosztani veletek a tegnapi nevetésem történetét. Tudom, hogy így nem lehet azt visszaadni de ott akkor abban a helyzetben mindent vitt nálam.
Ritkán tudok úgy nevetni, hogy már könnyezek és levegőt is alig kapok. Tegnap éjjel Kikóm kínjában, hogy már nem tudott mit kezdeni a Zalán sírással fölkelt, magához emelte a gyerkőcöt és valami csárdás-discós tánckeverékkel elkezdett mozogni. Még ma délelőtt is ezen röhögtem a munkahelyemen. Szuper volt. Kívánom ezt az érzést mindenkinek.

Mz/x!
Tegnap este elénekeltem a Hová mész te kiscsibét de nem jött be. Illetve volt eredménye mert kiderült, hogy Kikó még nem ismerte a dallamát.

Kissani!
Ez a triumvirátus nagyon jól fest.

Mennek a képek.
Kép

Kép

Endre

Kép
kikóférjendre

Tcis!!!++++ remélem hamar nem csak joslóak lesznek.
Vicces lenne, ha egynapon szülnénk mi hárman, külföldön élők... bár én most nem tennék magamra... és Rima sem magára, ahogy megismertem ;) de mondjuk szerintem Rima esélyes holnapra ;) szval ++++

Beuska? Te hogy vagy? hogy bírod???

Kissani!!köszönjük a képeket! tündéri gyermekeid vannak!!! Három tapppancsos kép?? :lol:
ha van időd, írj, milyen volt a szülés, hogy vagytok?

az éjszakai szoptatóknak egy kis táblázat :)
Kép Kép

jelenlegi adatok szerint (ami sajnos hiányos... )
átlag babánk 3497.48g 53.68cm 39+2napra született,
átlag kiscsajunk 3420.17g 52.87cm 39+3napra született és
átlag kissrácunk 3591.05g 54.72cm 39+1napra jött a világra.
Ezen utóbbin biztos javítani fogok felfelé :lol:

na megyek szunyni, de előtte becserkészem az uram ;)

Kép

Kép
kolyok28

Endre!
köszi a képeket, nekem is lett valami igy estére ;)
aranyosak vagytok a fiaddal :lol: és az a kéztartás :lol:
elképzeltem ahogy Kikó táncol Zalánnal :lol: aranyosak lehettek :lol:

Kép

Kép
kolyok28

ja, véletlen kihagytam, de tudjátok be a késő estének...

szval Norco???? mizujs Veled???

Kép

Kép
kolyok28

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NANÓ!!!!
Csucsu, Gorka, Nortus, Peti
Kép

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Üzenet Rimától: "Hello! Itt vagyok, ma érkeztem 2:46kor, 3478 gmal es 52cmvel! Puszi Leon :-D" Hatalmas gratula! Soksok boldogságot és tejetkivánunk nekik :)

Nanó! Isten éltessen sokáig! :) Legyél mindig nagyon vidám és boldog, mosolyogj sokat! :)

mindjárt jön a táblázat :)

Kép

Kép
kolyok28

Kép Kép
és igen, Rima betartotta az ígéretét és ma szült ;)
én most nem érzem, hogy ma követnénk, de kitudja ;)

és kisfiúú lett a végén :lol: olyan jóóóóó :)

Beuska, Norco? mizuj Veletek?
Eniko hajra+++

megyk vissza kicsit szunyni ;) bar ilyen smsre érdemes felébredni ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok Lányok!!!!!!!!!!

Végre itthon vagyunk!!!!!!!
Majd megpróbálok visszaolvassgatni!!! De még egyenlőre alig bírok a széken ülni! :?
De gondolom ez hamarosan rendeződik!

Először is:

[size=12]Szívem teljes szeretetével szeretnék Gratulálni minden babónak aki
megszületett, míg nem voltam!
Jó egészséget, és rengeteg finom tejcsit nekik!!!!!!!!
[/size]

Babák:

Gyönyörűek a babafotók!!!!!!!!!!!!!
Olyan sokat változtak a picurik!!!!!!!!!!! Nagyon édes minden
kis picurka!!!!!

Nanó!

[size=12]Én is szeretnék neked Nagyon Nagyon Sok Boldog Születésnapot
Kívánni!!!!!!!!!!!!!!
[/size]
Kép

Egyenlőre még nem fogtam hozzá a szüléstörténetemhez, de lassan megígérem hozzá készülődöm! :lol:
Egy pár kérdésem lenne kedves anyukák!!!
Sárgaság:
Bence is sárga egy pöttyet. De azt mondták ez nem vészes!
Mikor fog ez rendeződni????
Meg a csecsemős azt mondta, hogy itassak vele egy kis csipkebogyó teát!
:?: :?: :?: Ti tudtok erről valamit?????????

Cici:
Annyira kezdőnek érzem megam most, hogy nagyon!!!!!!!!!!!!!!
Nem tudom, hogy most amit kiszív Bencus, az mennyire elég neki?
Ma fognak hozni mérleget, és mérni fogom!
Olyan édi állandóan szopizna!
Még a kórházban is szopiztattam, de nem volt neki elég, és kaptunk egy kis pótlást, 2 kispohár tejcsit nyomott be, tehát elvileg televertük a pocit, és még utánna is vészesen kereste a cicit,
és mikor odaadtam neki, csak cumikaként cupogtatta!
Úgyhogy Bence cici függő!! :lol: :lol: :lol:
Kisebesedett a cicim, és nagyon fáj!
Vettünk rá Garmastan kenőcsöt! Valami jobbat tudtok nekem ajánlani?
És mikor fog rendeződdni???
Meg azt sem tudom, hogy szopi után fejjem ki a tejcsit????
Vagy nem kell??? :oops:

Jaj jó sok buta kérdésem van ugye???? De úgy érzem tőletek több segítséget kapok mint a 21 éves védőnőmtől, aki semmivel nincs tisztába!

Rakok nektek egy pár képet!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.3716.jpg[/img]

Kép
Vendég

Rima nagyon nagy gratula, sok boldogsagot, tejcsit es minden jot kivanok nektek

Kolyok,
Mostmar tenyleg egyre kevesebben leszunk ezen az oldalon. Enyem szules is elhalasztva :?
Nalunk annyi tortent, hogy egy jot aludtam :lol: Mar amikor a ferjem nem keltett... ha nagyobbat szuszantottam, vagy megmozdultam rogton felult, hogy faj, menni kell? Mondtam, hogy ha mar azt mondta ejjel nem akar szulni inkabb aludna, akkor most haggyon mar engem is beken :roll:

b.márti77, Aniko, Endre, Monacska... es a tobbiek
Olyan gyonyoruek ezek a babok!!!! En is, en is...

Tcis

Kép

Kép
tcis

Rima! Gratulálok nektek a babótokhoz!

Mona: helyes kislányka a Nóri! Jelentkezz mielőbb, nagyon kíváncsi vagyok a szüléstörténetedre!!!!

b.márti77: nagyon édes Bence! A cicidre a Garmastan jó lesz. Illetve, ahogy itt többen írták: otthon egy szál ciciben mászkálj ;) és a levegőztetés jót tesz neki

Endre: a gyermek le akarja harapni az orrodat??? Éheztetitek szegényt? ;)

kissani: helyesek a gyermekeid együtt, milyen büszkék a nagytesók a képen!!!

Kölyök: most már tényleg te következel!!! ++++++++++

És akkor egy kérdés, meg egy újabb altatási trükk:

Kérdés: ha drága lánykánk a hajnali ébredéskor csak negyedórán keresztül szopott (ennyi idő alatt a szokásos adagjának a felét szokta megenni), és azóta 3 órája alszik, akkor mi legyen a félig kiszopott mellel? Lefejni nem mertem, mert ki tudja, még felébred, és akkor folytatja, és üvegből nem fogadja el. Így viszont kevesebb fog újratermelődni. Vagy?
Másik kérdés: este a lányka arra szokott rá, hogy csak akkor érzi tele a bendőjét, ha mindkét cicimből eszik olyan 4 órán belül, és szerintem a full mennyiséget. Ez kb. 200 gr. Igaz itt a második ciciben lehet, hogy marad... Fejjem le a végén mindkettőt? Vagy csak a másodikat?

Altatási trükk3 (1. erkély, 2. centrifuga): tegnap este hosszas dilemmázás után (menjünk vagy ne menjük: ilyen este csak a kutyákat szokták levinni sétáltatni...) levittük este 7-kor sétálni Fruzsi! Az első séta!!!! Előtte azért jól megszoptattam, beöltöztettem, mint egy eszkimót, és irány Újlipót összes zege és zuga! A kisasszony a második percben elaludt és úgy is maradt másfél órán keresztül: mit neki az összes kátyu, hangos troli :) Az édesapjával felváltva kapkodtuk ki egymás kezéből a kocsit, hogy ki tolja - mint az óvodában a kislányok :) Elmentünk bevásárolni (feltankoltam félkész kajákból), voltunk cukrászdában, és csak sétáltunk, sétáltunk, és nagyon élveztük - ja, és gyűjtöttük be: deédesezagyerek, degyönyörűezagyerek bókokat, és dagadt a büszkeségtől a kis szívünk :)
linocs

Márti, szia! Már hiányoltunk!
Szerintem felejtsd el a csipkebogyóteát, tök felesleges vele bármit itatni, elég az anyatej. Ha hasfájós, legfeljebb akkor adj neki arra valamit, de a csipkebogyó arra sem jó.

Szopi táni fejés: én egyáltalán nem fejek, akinek elég jól termelődik a teje, annak hamar beáll a kereslet-kínálat. Ha mégis fejni kell valami miatt, mondjuk tejszaporítási céllal, akkor a kiszopizott mellet fejjétek ki a szopi után.

Arra figyelni kell, hogy egy mellen legyen elég ideig a baba, mert a tej összetétele is változik a szoptatás alatt. A szoptatás végén sokkal sűrűbb, táplálóbb tej jön, így ha a baba abbahagyja az evést úgy, hogy érezhetően kevesebbet evett a szokásosnál, akkor ha hamar felébred, akkor ugyanarra a mellre tegyétek vissza, mert úgy lesz tele a pocija, és utána nyugodtabban és tovább alszik (elméletileg :wink: ).

Kavics, jó, hogy itt vagy! Kitartás, előbb-utóbb belejöttök. Nekem az első gyerekkel nagyon sokáig tartott, mire flottul mentek a dolgok, és volt némi napirend, úgyhogy nem vagy egyedül! Most esély sincs napirendre, de lesz..rom, csak aludni tudjak!

Ma is szörnyű éjszakánk volt, hajnali 3 után aludt csak el a csaj, azaz 9-től 3-ig folyamatosan altattam :(. 6-szor tettem úgy le, hogy már percek óta úgy tünt, hogy mélyen alszik, kétszer ebből még az ágyamig is eljutottam, aztán 5 perc múlva megint ordítás volt :(. 2 után már keztem feladni, és már láttam lelki szemeim előtt, hogy egyáltalán nem lesz alvás éjszaka... Aztán végre elaludt 3 után, viszont fél 7-kor meg Erik kelt, úgyhogy ki vagyok purcanva, és minden pillanatban csukódik le a szemem :(.

Kép

Kép
mzx

Jó reggelt!

Rima! Gratulálok a babyhez!

Nanó!
Kép

Kissani!
Szépek a gyerekeid nagyon. Te is bekerültél a nagycsaládosok közé. :wink:

Linocs!
Az ilyen nem befejezett szopikkal én is bajban vagyok. Szerintem, ha csak zavaróan sok marad benne akkor fejd ki. Így ha hamarosan meggondolja magát, még mindig kiszívathatod vele. :wink: Az praktikus. Ha meg nem kell akkor annyira van szüksége, és nem rögtön a következő szoptatásra nem termelődik annyi, csak lassan csökken a mennyiség, ha túlkínálat is van.
Az első sétát már én is várom nagyon.

Kölyök!
Tessék mostmár szépen szülni menni. Olyan szépen végigaszisztáltad a mi szüléseinket, hogy mostmár ideje, hogy mi törődjünk a tieddel. :wink:

Márti!
Jó hogy vagy megint. Szépek vagytok ti is.
A problémáid nagyon hasonlatosak az enyémekhez, annyi különbséggel, hogy én jól ülök. A mellem botrány, és én is csak azt kérdezem mikor múlnak a sebek???? Én sima gyógyszertári lanolinnal és egy méhpropoliszos aolaverás krémmel kenem felváltva. Nekem a Garmasztan nem jött be. Túl kemény varrokat csinált a cicimre, és amikor a varr felszakadt vérzett és így zsombor vérszívóvá is vált azt pedig nagyon rossz volt nézni. :cry:
Először én nem mértem az evéseket, de mostmár néhány próbát csinálok. Persze ettől se lettem okosabb. A gyerekorvos szerint egy 6 napos babának 60 ml körül elég egy etetésre. De én mégis úgy látom többet igényelne. Bár a fene tudja. Zsombornak is mindenhez cici kell. Ha pukizni akar, ha kakilni, ha csuklik, ha álmos, ha csak cumózna.... Na hát nekem is ezért ilyen a cicim...Ráadásul jó erős a szívókája... :?
Ha nézem is a mérleget, akkor is nem mindegy hogy mennyi idő telt el az előző evéstől. Másfél óra múlva nem termelődött annyi, mint esetleg 4 óra alatt... :? Szóval egy mérés se mond biztosat.

Ha a két evés közti időt írjátok, akkor azt ti is úgy értelmezitek, hogy az utolsó etetés elejétől az új kezdetéig?????? :?:
Kinél mennyi idő kb egy etetés, ez még érdekelne?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mzx!
Sajnálom az éjszakádat.
Ha én két mellből szoptatok (kell) akkor mit javasolsz, hogy mikor rakjam át a másikra, mikor ürítette ki. Elég kis cucmákoló és valahogy nem egyértelmű mennyi belőle a valódi evés. Pár hét múlva tudom nagyobbakat nyel, de addig se szeretném, ha amiatt csökkenne a tejem, mert túl hamar rakom át... Fejni képtelen vagyok, mert egy véres rongy a cicim.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Monácska: már kacsintani is tud a lyány? Édi!

Judit18: nem hiszed el, de Fanni kreol bőrű, mint én - csak a kép egy kicsit csal (hogy Nimi fehér lesz-e, mint az apja, vagy pedig kreol, akár én, az még nem eldől). Ettől eltekintve jöhetsz te is fagyival. :D

rima: a magzatvíz inkább vízhez hasonló.

kölyök: ablak nyitva!!!
Te kis jós!!! Vagy volt valami előinfod Rimáról???? Vagy ez csupán előérzet???

aranykavics:üdv újta itt!!! Csak rutin kérdése! Az ötödik gyereket már a túlsó szobából is lazán tisztába tudod majd tenni!!! :D :D :D Meglátod! :lol:

Juditkecskemét: örülök, hogy sikerült.

Márti: Nimód sárgasága most kezd elmúlni-húsvét másodnapján még kijött a védőnő megnézni, mer aggasztotta a sárgasága -és akkor mondta, hogy szépen múlik. És mi most leszünk 5 hetesek! Én úgy tudom, hogy a szopizás naghymértékben segíti a sárgaság elmúlását. Mi nemittunk csipkebogyót.
Ha kifejed szopi után a tecsit, ezzel stimulálod a melled, hogy még több legyen. Tudod: minél több fogy annál több termelődik. És így még az is elképzelhető, hogy nem kell majd pótlás a lurkónak. És ahogy az előző oldalakon a csajok is írták: sokat levegőztetni a mellet - így gyorsabban gyógyul+szopi végén rákenni és rászáradni hagyni egy kis tejcsit.
Édi-médi Bencécske!
EZEK A KÉRDÉSEK NEM BUTÁK-MINDENKI MÁSBAN IS FELMERÜLNEK!!!

Mni: na, milyen éjszakátok volt?? Világgá menés lefújva?? Remélem nem éppen pakolás közben vagy? :lol: :lol: :lol:

Melinda: megvolt az első séta?

csujzi: az éjszakás szülésnő hmmm.... volt!! Jó, hogy volt csere és utána egy jófej jött!!! Nem volt semmi, ennyi alvás nélkül végigcsinálni!!!!! Nagyon átérzem a helyzetedet - Fanninál este 10 - kor folyt el a magzatvíz, és piszokul sajnáltam akkor, hogy kihagytam a déli alvást - neked még szörnyűbb lehetett!!! De túl vagy rajta!!! Mi is büszkék vagyunk rád!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Pumperka: elképzeltem azt a véres rongyot!! :cry:

Kép Kép Kép
fanetta

mzx: próbáltad jó szorosan becsavarni egy plédbe a kölköt?

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok csajok!
Meg tudná valaki írni nekem, hogy milyen oldalon tudom elolvasni a szüléstörténeteket???
Köszönöm szépen előre is!!!!!!!

livi
livike
Tatabánya

Sziasztok!!!!

Csatlakozom a fájósbimbóklubba, egy nap alatt sikerült tönkrevágnia, ami két hét alatt meggyógyult. Kép Sajnos nem tud cicizni mégse. Nem is nyitja elég nagyra a száját és ahelyett, hogy bekapná inkább beszívja. Pedig sokadik próbálkozásra hagyom neki csak bent. Na mindegy, egyenlőre még tűrök hátha több lesz a tej... Nagy franc, beveri az eddigi tápszeradagját és a tejcit plusszba eszi. De legalább így nem 3 óránként kel, hanem kicsit tovább bírja. Kép

Nanónak Boldog Szülinapot kívánunk!!!! Kép Kép
Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Az első meccsek egyike avagy Nimród kontra anya

Ma 7-kor kelés, Fanni öltöztet, apával elpasszol oviba. Nimród megetet, alszik, mint a bunda.
Anetta: -régi álom megvalósít - kád megenged, habfürdő, kaja a tányérra, tányér, Nők lapja a kád szélére. Ruha földre ledob, kádba elnyújtóz, kaja egyik kézbe, újság a másikba - mennyei élvezet jön(ne) -............ooooáááááááááááááááááá Nimród ordííííííííííííííííít. Anetta vár - néha abbamarad - de most neeeeeeeeeeeem. Ok. Kádból kiugrik (1-0 Nimi javára) - hirtelen ötlettől vezérelve kölyökről ruha, pelus le csobbb a kádba anyával avagy -nem teszed tönkre az élvezetet teljesen büdös kölök - (1-1 - döntetlen). Kölyök 2 percig élvezi, majd hozzáér a cichez - oááááááááááá - ordítás folytat. Anetta: nem engedem az álmom!!! Szopi kádban is megy :lol: kölyök teste víz alá-megfázás elkerülendő, szopi elkezdve. (2-2 - ismét döntetlen) Anetta: itt az alkalom, cosmo szerű izé áztat, finoman fésülget, hátha lejön.(3-2 javamra) Kölyök: ordít, ne buzerálj szopi közben. Anetta: ok, most csak áztat, később fésül. Szopiszünet, pancsi+cosmo fésülget, Nimi nemteszést kifejez. Szopi folytat jobb oldaltartásban, kölyök teste hátul, fej hónaj alatt előrenyúlik. Egyszercsak fura sárgás-halványbarnás pöttyke úszik a vízen - Anetta gondol, ez az egy biztos ráragadt a fenekére, és most épp itt úszik. Hátratekint: nagyon sok sárga pötty úszik a vízbe :? . (3-3 Nimi kiegyenlít) Kölyök megmos, kivesz, öltöztet, be a hordozóba - rég tervezett álom buborékként elpattan a kakis víz láttán -gyors zuhany, majd mosásindítás géppel és kézzel (a lyányom tegnapi termésének előmosása, amit a gondozónő azzal a "csatakiáltással" adott át, hogy "ezt mossa ki anyuka, ha tudja" - na de mindet a szobatisztaság érdekében). Nimi ezalatt csenben nézelődik az alábbi pozicióban - na így anyám, ne lazsálj!!! Kép
NE TÉVESSZEN MEG SENKIT A MEGADÓ POZICIÓÓÓÓ!!!! KÖLÖK AZÓTA IS TUTIRA RÉSEN!!! (3-4 így a végeredmény a kölök javára, aki azóta alszik)

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Először is Livike: http://babanet2008.freeblog.hu/

Rima nagyon sok boldogságot kívánok Nektek és sok tejet! :) Pont egy hónap van a gyermekeink között! :)

KépKép
KépKép
mni

Livi: keresd (a nőt ) kiszazsu-t. Az ő hozzászólásai után a vonalzója alatt, mindig ott vannak ezek a linkek.

Szüléstörténeteink: http://babanet2008.freeblog.hu
Babáink: http://gyermekeink.fotoalbum.hu[/b]

Kép Kép Kép
fanetta

Mni: gyorsabb voltál!! Ezek szerint nem mentél világgá. Nyugis éjszakátok volt?

ui: teljesen véletlenül kapta ezt a focis rugit Nimród!!

Kép Kép Kép
fanetta

Köszönöm nektek a jó tanácsokat!!!!
Most szopiztunk, majdnem 1 órát, és én ezt egyszerűen nem tudom
de lemértem, és csak 12 gr-ot evett, pedig annyira szopizta az elején.
Úgy be tud aludni!!!!!
Jaj, teljesen aggódok, hogy nem elég ez a kaja!!!!!!!!!!!!! :cry:
De hát ez borzasztóan kevés!

Pumperka!
Nektek meg van a 60gr????????
Ja én a két etetés közti időt a szopi végétől számolom! :?
És mondom nekünk elég hosszúra elnyúlt most, de amúgy olyan 30 perc kb.
Azt mondták nekem, hogy 40 percnél több ideig ne legyen rajta, mert akkor nagyon feláztatja, és nem gyógyul!
Vendég

Jaj nem megy ez a vonalzó!!!!!!!
Feladom.......................
Elmentem pihizni, mert nagyon fáj ott az a valami!

Pusssssz! majd jövök!
Vendég

Márti!
Biztos 12 gramm az a gramm???????
Én úgy tudom hogy az összes mérleg 10 g pontossággal mér, vagyis nincs olyan hogy 12 gramm. 120 gramm=0,12 nálunk..... :!: :!: :!:
Mi is Levivel az elején megilyedtünk a 0,10 -től, holott az 100 gramm. Nézz utána!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Nanó! Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja és Márti!
Niminek 150 gramm az adagja, kettőből összejön nagy nehezen... :shock:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok Lányok!

Boldog szülinapot kívánok Nanó!!!!

Márti, nekünk a gyerekorvos azt mondta sárgaság ügyileg, hogy adjunk forralt vizet Zalánnak, hogy gyorsabban át legyen mosva a szervezete és így gyorsabban múljon a sárgasága. Végülis a hasfájós teát a cumit és a forralt vizet sem fogadta el Zalán, csak szopizik és így is gyorsan elmúlt a sárgasága. Szerintem ne izgulj!!!!

Fanetta, szuper volt a kádas sztori :lol: :lol: :lol: !

Kép
kikó70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?