Új privát üzeneted érkezett!

Mona!

Szuper ogy túl vagytok rakta és hogy ilyen jól bírtátok!

Era!

Kép nagyon édes. Nekem az iwiwen van fent ilyen a skacokról.
Tegnap megnyírták Bori kutyánk, írtó cuki lett, de azóta Berti rá sem nézett, bezzeg Emma oda meg vissza van milyen selymes, milyen édes.

Ági!

Hát nem hiszem hogy szugerálni tudnám, ha igen akkor azt szugerálnám forog, forog :lol:
De komolyra fordítva, a Dévényen ma azt mondta a csaj hogy a mozdulat teljesen okés nála, valami miatt agyban nem megy neki, egyszerűen nem érez rá. Ott is mindent megtesz hogy neki ellenfeszüljön. Ami a legrosszabb hogy nem támaszt hanem még mindíg 80%-ban ejtőernyőzik hason, tehát egyszerűen a pocakja csúcsán fekszik mint az ejtőernyősök, a keze lába meg az égben. Na így nem lehet forogni tanulni.

Anika!

Az enyhe oxygénhiány nekem már önmagában elég indok lenne hogy hordjam valamire, ha látszólag jól fejlődik akkor is. Ha 6 hónapos koráig nem fordul mindenképp javasold neki azért. Ma jött a babaszobás értesítő is "Bertold Olivér 5 hónapos" :lol: , és írja hogy a legtöbb baba ennyi idősen már hasról hátra fordul. De Berti is fog 1 hónapon belül és punk tum :lol: :lol: :lol:

Ági!

Picit szőrös fenék baj? Én ilyet még nem hallottam. Minket mindíg ugyanaz a csaj kezel itt. Kár hogy nem előbb írtad, rákérdeztem volna hallott e ilyenről.

Bertinek ma adtam sárgarépát, de most bébiételest hátha az nem fogja úgy meg a pocit. Nagyon ízlett neki, épp azért adtam mert úgy vettem észre komolyan ráunt az alma-őszibarack, őszibarack-alma, őszibarack-alma rízzsel, körte, és alma szőlővel és rízzsel menüre :D Viszeont ebben a répában semmi kalória szinte egy gyümölcshöz képest, 1,5 óra múlva behúzott rá 100 ml tápszert. Mondjuk most nagyon eszi a tápszert újabban, mióta 2-esre cseréltem neki.

Anita!

Persze, tudom valahol, csak még van valamennyi tejem és az bánt kicsit hogy nem szívja ki ami van sem, egyszerűen üvölt ha csak mellre próbálom tenni az esetk nagy többségében, valószínű nem akar kínlódni azzal a kevéssel ami benne van. Most már megnőtt az adagja magához képest, néha 130-140 ml-t is megeszik. És hát 20 ml tejért nem hajlandó kűzdeni. Azt hiszem Era írta hogy amikor barni egyszercsak nem akart már szopizni az milyen rossz volt, hát valami ilyesmi.

És a fiú rászokott a sikításra képzeljétek. ha valami baja van nem simán sír hanem iszonyú magas hangon sikít :shock: Nagyon vicces. :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ez a miénk:)
Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


És ezen a képen látszik is hogy ejtőernyőzik:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Ezt írják 5 hónapos korra

A legtöbb baba


a színeket képes megkülönböztetni
átfordul a hasáról a hátára
elfoglalja magát, kezével, lábával játszik

A babák fele

odafordul a hangok, a beszédforrás felé
figyel a nevére

Néhány baba



feltámasztva próbál ülni
tárgyakat szájához viszi, tapintja
már előfordulhat, hogy idegenek előtt szorongani kezd

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok! Én nem gondoltam volna, hogy baj az ejtőernyőzés. Abigél is csinálja, s még büszke is vagyok micsoda hasizma van. Ma voltunk oltáson, eddig nem lázas. Doki még mindíg el van tőle ájulva. Viki! már megvan hova megyünk babauszira. Ha van kedved csatlakozz. A Széchenyi utcában van a Kolozsvári tanuszoda. Na itt szombaton van 8-11ig, lehet menni amikor akarsz, ha szeretnél akár végig. 1500ft egy alkalom. A védőnénink tartja. Abigélnek is szőrös a feneke fölött. Evvvvan. Nem hiszem, hogy gond lenne. Tán legyantázzák?

Kép
nyafi
 
 


Ebből egyedül a fordulást nem csinálja Berti, csak fura hogy épp az van a "letöbb babá"-nál írva.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nyafi!

Nem baj az ejtőernyőzés, csak 5 hónapos korra már főleg támaszkodnia kéne, mivel ez is a fejlődés egy szakasza, amin ideje lenne túllépnie, mert így nem lehet forogni hogy feszít hátra :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Még ezt is írják, bocs aki ismeri, szóval ebben is írják a nyálzást és fogzást is! Úgy látszik most ez lesz a sorsunk :D


A fejét már mindig stabilan tartja. Hasra fordul, van, amelyiküknek már visszafordulni is sikerül. Háton fekve is megpróbálja felemelni a fejét. Felültetve rövid ideig támaszkodva ülhet. Álló helyzetbe húzva súlyát jelentős ideig még nem tartja meg, ezért nem is szabad felállítani. Ölben tartva is gyakran kirúgja magát, próbál felegyenesedni. Hangokra, beszédre odafordul, figyel, nevét esetleg felismerheti. Minden tárgyat megfog, ütögeti, gyűrögeti, és mindent a szájába vesz. A nagyobb tárgyakért két kézzel nyúl.

Egytagú hangokat ejt, ezeket ismételgeti, gőgicsél. Mosolygó arckifejezésre visszamosolyog, a komoly szigorú arcra elszomorodhat, sírni kezd. Ettől könnyen el lehet téríteni, énekre, mondókákra ismét vidám hangulatú lesz. Egyelőre azonban még csak a hanghordozást ismeri meg. (Érdemes kipróbálni: mondjunk neki ugyanolyan hangsúllyal különböző szavakat, hogy mindegyikre ugyanúgy reagál-e.) Öltözésnél próbál segíteni.

Szinte minden baba erősen nyáladzik, ami aztán eltart néhány hónapig, sokszor kellemetlen nem alvásos időszak következik a fogzáskor. Ritkán már kibújhat az első foga, vannak ugyanakkor olyan csecsemők, akiknek csak 10-12 hónapos koruk körül nőnek ki az első fogai. Ha megduzzad a baba ínye, adjunk neki gumikarikát, hogy rágcsálhassa, és gyakran masszírozzuk az ínyét az ujjunkkal. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a fogzással együttjárhat-e a láz vagy az orrfolyás. A tapasztalat szerint más okkal nem magyarázható láz, lazább székletek előfordulása része lehet a fogzásnak, természetes azonban, hogy ezen tünetek előfordulásakor gyermekorvosi vizsgálatra is szükség van valamilyen betegség kizárása céljából.

Ha még nem forog, támasztás nélkül rövid időre sem ül meg, hangokra nem fordul oda, háta mögött közepes erővel, majd suttogva mondott szavakra sem figyel, mindenképpen érdemes gyermekorvosnak megmutatni. Ebben az esetben szükséges lehet a látás- és hallásvizsgálat is.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anika! Megvannak az új adatok:
6kg és 64 cm

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja ez a 4 hónapos adat.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Bocsi Anita, a hátszőrrel senkit nem akartam ijjesztgetni, majd holnap, vagy hétfőn felhívom a gyerekorvost, hogy mit mond rá. Remélem, a gyógytornász az, aki nem ért hozzá. Gyantázás, Nyafi, ez jó! :lol: Na, remélem, nem fog kinevetni a végén a gyerekorvos, hogy ezen problémázom.

Manó, örülj neki, ha a zöldség jobban bejön a gyereknek! Több helyen is azt olvastam, hogy ha a baba a zöldségeket eszi inkább, kisebb valószínűséggel lesz édesszájú. A gyümölcsökben meg hát sok a gyümölcscukor. Én biztos, hogy zöldségekkel fogom majd kezdeni a hozzátáplálást. Legalábbis így tervezem most.

Csabit mindig más kezeli: igen, mert nincs helyünk, és akkor hívnak minket, amikor valaki beteg lesz, és felszabadul egy hely. Ehéten meg oktatás volt szegény gyereken tegnap is meg ma is a tanuló gyógytornászoknak: hát jól megkezelték szegényt. Én csak azon izgultam, hogy ne kapjon el semmit, mert az egyik nőnek lenyalta a kezét, a másik gyógytornász meg úgy kezelte a karjait, hogy a zoknis kezével a földre nyomta a kézfejét, amit a gyerek utána persze a szájába vett. Huh! Szerintem ez egy nagyobb gyereknél is túlzás. De nem mertem szólni.

Nyafi, a Széchenyi utca melyik kerület? Bár látom, te a Pesti oldalon vagy, úgyhogy tőlem valószínűleg jó messze van.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Nyafi!
A Széchenyi utcai babauszi engem is érdekel (gondolom XV. ker), 1500/alk jó árnak számít. A fotók nagyon jók voltak, igazán bájos Abigél Bencével.

Ágnes. Az előző kezes-zoknis beírásod nem tudtam lekövetni :shock: :)
Zöldséggel kezded a hozzátáplálást? Ilyet még nem a hallottam. Szerintem tuti nem ez fogja eldönteni, hogy édesszájú lesz e! A gyümölcscukorral semmi baj, ahogy a képedet elnéztem nem is hiszem, hogy bármi problémád lenne a cukorral, olyan vékony vagy. A kedvemért azért adjál majd Csabinak gyümölcsöt is, azt bizti jobban fogja szeretni, mint mondjuk a krumplit :D
Erről jut essembe, ma próbaképen megkóstoltattam Zizivel az almát. Nagyon-nagyon picit csak, reszeltem és az ujjam hegyére tettem egy néhány milis kis pépes darabot és azt adtam neki oda. Na ha látattok még megrökönyödött arcot :lol: :lol: Fanyalgott is mellé, de azért elszopogatta, nagyon édes volt. Persze várok még min. 1 hónapot a hozzátápival, de ma valahogy kibújt belőlem a kisördög, kiváncsi voltam a reakciójára.

Fú jó késő van, meg álmos is vagyok, majd holnap írok még. Pedig csomó gondolatom van még a cicakakitól kezdve a szőrös fenékig, amiket ma érintettetek, de majd csak holnap :D Jó éjszakát, ha valaki még ma olvas.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ági a 15. ker. gyertek el. Azért jó igazán, mert akár 3 órát is maradhatsz a pénzért késöbb, most meg nem időre kell menni, szopi lehet amikor jólesik. Abból a 3 órából egybe csak beleférsz. Gyere csak Tusimi, gyere. Kell a gyereknek egy egészséges láttam a dokitól, neked meg bőrgyógyászat, nőgyógyászati vizsgálat. Ha a párod is be akar menni a vízbe, neki bőrgyógyászati kell. Ja, ha csak bejön fotózkodni, az ingyér van. Ha meg mindketten, akkor 1800 kettőtöknek. Egy fő 1500ft. GYEREK ingyér... :D kell még uszósapi a kicsinek, meg neked, és úszópelus. Védőnő azt mondta Rossmann és DM, de van hogy Tesco is, ott olcsóbb. Én belelkesültem, jövő hét megyek. Akkorra tudok menni dokihoz
Abigél 4 hónapija:61cm 6230gr. Összesen 370et hízott egy hó alatt, az nem kevés? És mégvalami. Megyek bababörzére, de nem tom nyárra mekkora ruhákat vegyek. Lányok nektek egy hó alatt mennyit nő? Most 68-asokat hord, kissé bő rá, de azért jók. 74-est vegyek neki, vagy már 80-ast. Meg egyáltalán mit érdemes nyárra venni. Több gyerekes anyuk mi a tapasztalat?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Kepzeljetek,hogy a kislanyomnak Husvetkor raktak 3 fenyoagat,ugyanis nalunk az a szokas,hogy azokra a kapukra,ahol lany van,fenyoagat raknak az ismeros fiuk(keresztgyerk,rokon,szomszed,stb.) es locsolaskor kapnak erte penzt,zsebkendot,csokit es 5 tojast.Olyan boldog voltam :)
Es igy vartuk a locsolokat Kép

Aztan meg egy par kep Kép

Kép

Es igy kakalok :)
Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!


Mona, nagyon jó hogy írtál!!! Nagyon ügyes volt Milu, büszke is lehetsz rá:-)))

Manó:-) a ti hasalósotok is nagyon cuki:-) Balázs is ezt csinálja, legtöbbször kiteszi oldalra a kezét, régebben meg jobban támaszotta magát :? Biztos rá is rá férne egy kis Dévény a kézfeszítse miatt, de az uszi oktató azt mondta, elég ha tornáztatom. Csak nem lesz gond. Ááá dehogy , nem lesz és kész:-) A nagy ágyon fordul csak hasról hátra, ha van egy kis lejtő felém. Berti is biztos rá fog jönni. MÉg tényleg van ideje. Jó hogy feltetted, én szívesen olvasom:-)
Akkor a rövid szőrüek nem jönnek be Bertinek :lol: :lol: :lol:
Na a sikítás nálunk is megy már egy ideje. És BArni is utánozza!! Szerinted???
:wink:
Tegnap kijött a dokinéni, nagyon jól jártam, hogy erre járt:-))) Barni már kapálózott a szuri elől. Még egy van. A hízás sajna annak tudható be, de vissza fog állni utána. Remélem.

Na ez az édesség dolog, igen.... Az egyik ismerősöm most adott először egy falat csokit a gyerekének.... Én is oda figyeltem BArninál, hogy mit veszek, ne legyen benne cukor, bio legyen, blabla...semmi olyat ami nem jó... Aha aztán jön amikor a gyerek kéri, és nem lesz szíve az embernek mindíg azt mondani hogy nem!!! Nem is akartam átesni a ló túloldalára, hogy ne adjak neki csokit, mert a rokonunk kisfiával ezt csinálták. Csóri gyerek olyan kényszert érzett, hogy ha máshol volt, hogy ehessen csokit édességet stbés dubiba zabálta!!!... szóval ez a másik véglet. Vhol meg kell találni az arany középutat. Barnival vigyáztam, még is iszonyat édesszájú. Mindenki édességel jelenik már meg. Amiről most mindenkit leállítottam, hogy max, ropi, annak is örül. Szóval nem attól lesz vki édesszájú, hogy gyümölcsöt eszik e először. De Te tudod Agnes.
A zoknis bigyon én is mosolyogtam:-) Asszem akkor most ki fogtok készülni a képeken, de muszáj megmutatnom annyira cukik voltak tegnap:-)) Elment a dokinéni 1/2 1 kor és akkor már le szoktam tenni BArnit, de hát mivel olyan jó idő volt, gondoltam kihagyjuk. Nem volt itthon a babakocsink, és hordozóba vittem ki a kicsit, és a blökik kedvükre kíváncsisködhattak, nagyon édik voltak. :-))))
Már második gyerkőcnél más a helyzet. BArni rágja a rágókát, aztán simán eszi Bazsi is. :-) Aztán meg már BArniról nem is beszélek. Az x.százalék kosz kell a gyerek egészszéges fejlődéséhez:-) ezt modják az okosok::-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus Nekem is ugy tunt az elso fotoknal,hogy hasonlitanak egymasra Bazsi es Maya,ezert en is mar mindig varom rola a kepeket,mert nagyon edi.
A Hanna baba is a kedvenceim koze tartozik,o is olyan edi,de mindegyik baba aranyos,nem nagyon lehet kulonbseget tenni kozottuk.
Kedden bekaptuk a vedooltast,nem volt hiszti,nagyon ugyes kislany volt,aztan utana volt egy kis hoememlkedes de semmi tobb.
Este mar potolnom kell a tejcsit tappal,es napkozben mar kostolgatjuk az izeket:alma,barack,sargarepa,spenot,stb. Mindent szivesen fogad,eloszor vagja a fintorokat,aztan nyeli szivesen lefele.

Kép
agizsuzsi
 
 


Kép pihi Kép Kép
Hát Te ki vagy?:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ágizsuzsi:-) én is mindíg így vagyok:-))) Majd előkotrom, hogy melyik az a kedvenc fotóm Mayáról, amit az egész rokonságnak megmutattam:-))) mindenki azt hitte hogy Balázs:-))) Most a barátnőm szült 2 hete, és a kislánya tiszta Bazsi. Ráadásul az Ő ruháiban van, és szintén mindenki összekeveri őket:-))) Persze ez is ugye fotózás kérdése, mert azér Bazsi csak igazi kisfiú. Ugye?:-) :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Eglsz jó éjszakánk volt :D 1/2 10-kor aludt mindkettő, Berti kb negyed óra nyafogás után, aztán 1/2 3-kor kelt enni és aludt reggel 1/2 8-ig. Egész kicseréltek :lol: Bér tegnap Emma leamortizált azért előtte este, mert az uszodában a mélyvízben volt már és belerúgott abba a műanyag valamibe ami a sávokat választja el. Akkora hisztit csapott, hogy zengett az uszoda, a férjem ölben hozta haza, visított, üvöltött rekedten hogy senki sem nézheti meg és nem tudta abbahagyni úgy belelovallat magát. Mikor este 1/2 9-kor is még üvöltött akkor lemostam hideg vízzel a drágám, azonnal lehiggadt, megnéztük és csak egy seb lett rajta szerencsére, bekentük, azóta semmi baja, kicsit azért sántít. Na ilyen hisztis ő kicsi kora óta. Azért hideg vízzel lemosnom nem kellett már vagy 2 éve. Úgyhogy ma men megy úszni, pihen.

Ágnes!

A Dévény ilyen. Különböző pozítúrákba nyomják le a kezüket és igen a lábával is a csaj. Tegnap bertit már valami zsámolyhoz is odatámasztotta. nem lesz baja, nyugi, mi már 2,5 hónapos kora óta járunk és semmi baja.
Zöldség: Én Emmának zöldséggel keztem, 1 éves koráig nem adtam neki édességet és sajnos mégis csoki mániás :roll: Szerintem nem ettől függ. Berti egyszerűen ráunt kicsit a sok egyformára azt hiszem.

Tusimi!

De hallottál :lol: Én már írtam hogy Emmánál sárgarépával kezdtünk, sőt bertinél meg sütőtökkel nem is olyan régen. :lol:

Szőrös fenék: Én megpróbáltam rákeresnia neten, de az égvilágon semmit nem dobott ki. 8) Gondolhatjátok, beírtam a goggle-be hogy baba+szőr, szőrös baba :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Benő feneke felett is szőr van.... :D

Képzeljétek szerda este rosszul lettem: szédülés,hányinger, hasmenés, émelygés... Olyan szarul voltam, hogy 3 részletben tudtam csak megszoptatni Bencét. Állandóan öklendeztem meg szédültem. :( Tisztára olyan érzés volt, mint mikor terhes voltam Benővel... Tegnap sem voltam százas, émelyegtem egész nap. Vettünk is egy terhességi tesztet, de negatív. Nagyon szeretnék még egy babát, de hát most irtó korai lett volna, úgyhogy azért örülök, hogy negatív. De egy napig frankón azt hittem, hogy babát várok... :) Azóta már hallottam, hogy van valami ilyesmi vírus most, remélem csak az vagy valami gyomorrontás.

Banyus: én is akarok egy Bullma-t!!!! Imádom őket. :D

Zirgó is egyfolytában beledugja a fejét a babakocsiba, asszem lassan hagyom, had szagolgassa meg jó alaposan Benő fejét (addig úgysem nyugszik), aztán majd lemosom.

Kép
vargaviki
 
 


Nyafi: szerintem rendben van a 370g. Nem rengeteg, de teljesen oké. Főleg, hogy Bibinek nagyon szép kerek kis combjai vannak, semmi probléma nincsen! :D

Kép
vargaviki
 
 


Ja, még azt akartam írni, hogy a szerdai rosszullét után csütörtökön sem voltam 100as, úgyhogy egész nap pihiztem, csak kb 1 órát voltam kint benővel a kertben, egyébként feküdtem a kanapén és láss csodát még este 8kor is 210g-ot evett Bence. TEgnap 3szor evett 200 g felett. Ilyen még sosem volt. Az is igaz viszont, hogy még sosem feküdtem a szoptatás alatt egész nap :). Ma bezzeg fut a lakás, úgyhogy mennem kéne mosogatni.

Bence egyenlőre csak a kanapén fordul meg a hasáról. Persze ez a legkisebb hely, úgyhogy állandóan figyelni kell, le ne guruljon.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Manó! Én is rákerestem a gugliban :oops: , és én sem találtam semmit. Lillának is szőrös, bár már mintha nem lenne olyan nagyon, mint mikor pici volt. Kíváncsi vagyok mit mond az orvos!

Banyus, Ágizsuzsi! Nagyon jók a képek! Kedvencem Barninál a pihis, Mayánál a kakilós, mintha Lillát látnám! :lol:


Eddig azt hittem, hogy tuti a fogunk jön, de most már kételkedem benne. 3/4 4-kor felkelt 20 percen belül sikerült visszaaltatnom, de onnantól megint jött a 45 percenkénti ébredés. Cumi be, alvás, 45 perc múlva sírás, cumi be, alvás... Gyanús nekem ez a 45 perc, ami ugye megegyezik a nappali alvások hosszával is. Szerintem 7-től 4-ig kialussza magát, utána már nem tud mélyen aludni és ha felkel tudja, hogy anya jön a cumival és az sokkal izgalmasabb, mint egyedül visszaaludni. Mivel nálunk a cumizás csak úgy megy, ha én ott vagyok a másik végén, ezért most elhatároztam, hogy leszokunk a cumiról.
Most már így altattam el. Végülis ugyanaz a hiszti jött, mikor a kiságyban elalvást tanultuk, de 10 perc alatt elaludt. Remélem ez jó megoldás lesz.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi azoknak akik szorítottak, jól esett! :lol:

Akik el kezdték a hozzáetetést, azok hogy csinálják? Megfőzitek a cuccukat és le reszelitek? Vagy csak simán lereszelitek?Vagy vesztek kész hamit a boltban?Már én is el kezdeném, de nekünk még várni kell, a következő kontrollig, csak kíváncsí vagyok.

Kép
mona1978
 
 


Mona!

Botmixerrel kell az elején pépesíteni a saját főzőlevével a dolgokta, már ha zöldség. A gyümölcsöt simán forralt vízzel botmixerezni.
De én leginkább bébikaját adok. Finomak, válogatott dolgokból készülnek, sajnos még elég holt szezon van ugye és amit frissen lehet kapni vagy üvegházi vagy kényszer érlelt. Gyümölcsökből nagyon finom a kecskeméti bébiételből pl a őszibarack-alma, őszibarack-alma rízzsel, sütőtök püré, őszibarack,és 189 Ft. A hipp-ből mi esszük a vilmos körtét, az alma-szőlőt, az 229 Ft. Nestlét egyet vettünk kerti zöldségeket de olyan sűrű volt hogy Berti nem ette meg, azt higítani kéne. majd a jövő héten próbálkozom zöldborsópürével. Ja, a hipp sárgabarack is ízlett neki.
Az hogy van amiben van hozzáadott cukor, az megmondom őszintén nem zavar, sőt, én a sárgarépő főzővizébe is tettem egy kis cukrot, mert ők még az édes ízeket szeretik, nem a sósat, szóval a húslvesben főtt zöldség még odébb van, eljön annak is az ideje. Az anyatej is édes ugye. Emmának még a teát is cukor nélkül adtam a herbária gyermekteát, amilyen kis zabagép volt úgy is imádta, aztán most mégisremeg a csokiért :roll:

Tényleg, nektek isznal a babák? Főleg akinek tápszert is kap, vagy már hozzátápit. Mert Berti annak ellenére hogy már ilyeneket eszik nem hajlandó inni. Se vizet, se teát, se semmit. Amíg csak anyatejes volt oké, de most már furcsa nekem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


na most már én is fenék szőrösség vizsgálatot tartok ha felkel :lol: Bár azt hiszem megállapíthatjuk hogy nem jelent semmit, ha ennyi babánál van a topikban, ki van zárva hogy mind beteg legyen :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Viki!

Rosszullét:( Remélem már jobban vagy, elég rossz lehetett így szoptatni.
Kistesó még valóban korai lenne, bár ha úgyis akartok, miért ne :D

Én is egyfolytában be vagyok ijedve nehogy bébi legyen, el is határoztam hogy abbahagyom ezt a gyógyszer szedést, mert ez a szoptatás melletti ugye olyan hogy nem jön meg mellette. Na ez engem nagyon idegesít, mert ugye 100%-os módszer nincs és már a szopik is lecsökkentek (bár ma épp mielőtt ment aludni szopizni akart, megtegnap este is), meg sem jön akkor honnan venném észre ha becsúszik? Mi harmadikat nem akarunk ha nem muszáj :oops: Szóval azt hiszem más módszer után nézek erre a kis időre még amíg van valamennyi szopi, aztán utána meg úgyis más.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csajok, a múlt héten hullaszag volt itt a topikban, most meg annyi a beírás, hogy nem tudom követni :lol: :lol:

Viki! Bence nagyon édes és mekkora szemei vannak!

Cicakaki. Zitának is van, én ki szoktam neki szedni, de inkább esztétikai okokból, őt nem zavarja csak engem. Fülpiszkálót, vagy kézi kis pumpás orszívót használok.

Ma éjszaka megint felébredt a kis hölgy 3 óra tájékán, ez az elmúlt 1,5 hét alatt már harmadjára fordult elő... miért...miért??? Nem tűnik éhesnek, hanem inkább úgy, mint aki kipihente magát. Előszőr csak dudolgat, aztán elkezd nyekeregni, így cicire dobtam. Kb. negyed órát szopizgatott, majd visszatettem az ágyába, ébren volt még de nem zajongott, hanem szépen elaludt. A másik nap meg 7-kor kel először, ki érti ezt... Rossz szokásnak tűnik, és félek, hogy a ciciredobással, csak elmélyítem a rossz szokást, de mit csináljak, ha 30 centire alszik tőlem? Persze ki lehet bírni, de mégiscsak visszalépés lenne, ha visszaállna a hajnali kelésre...

Tegnap oltáson voltunk. Hát a doki látványa sokkal jobban kihozta a sodrából, mint maga a szuri. Vicces volt :) Nézte a dokit és bőgött, de csakis és kizárólag, amikor az orvost nézte, rám vigyorgott. Este volt egy kis hőemelkedése 37,8, így adtam neki egy fél kúpot. Ez volt az első, most estünk át mindketten a tűzkeresztségen. Zizi elég meglepett arcot vágott, de nem sírt, hanem nyomta vissza :D, de végül én győztem! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lányok segítség! Mekkora méretet vegyek nyárra? most 61cm

Kép
nyafi
 
 


Banyus! Szuper a montázs Barniról, überelted a Zizi félét.
Kiütéseid?
A kutyánheverős képektől dőltem :D :D Nálatok olyan vidámság lehet állandóan, egyszer meglátogatlak, komolyan! Majd megyek Manóval, ő is beígérte régebben úgy emlékszem. Ja és Babucinál is tervzek egy látogatást! :wink:

Kukiproblémához technikai okoból nem tudok hozzászólni :wink: De raktározom az infókat, ha másodikra fiam születne.

Anika! 10 óra alvás a szép. Nem durrant szét a cicid reggelre?
Az oxigénhiányos kisbabával kapcsolatban Manóval értek egyet, én tutira vizsgáltatnám jobbról-balról. Nem normális az anyukája, ha megsértődik egy-egy segítőkész tanácson, ő nem látja a különbséget közte és Apor között? Szerintem szólj neki nyugodtan, lehet hogy segítesz vele a kisbabán.

Mona! Annyira örülök, hogy minden oké, izgultam ám értetek!

Nyafi! El kell mennem nő é bőrdokihoz is?! :shock: Petrsze jogos, meg tök jó, hogy így vigyáznak a higiéniára, de ez nagyon macerásnak hangzik... :(

ÁgiZsuzsi. Maya igazán szép kisbaba, nagyon bájos-aranyos. De én nem látom közte és Bazsi között a hasonlóságot, nekem annyira másnak tűnnek. Az egyik igazi kiskrapek a másik kishölgy.
Én a helyedben még nem adnék neki gyümit, ha ilyen szépen van még tejed, de te tudod.

Viki! Te...tejcsárda... :lol:


Én úgy hallottam, hogy a kecskeméti és a hipp bébikaják a legjobbak, előbbinek az ára is korrekt. Én ezekkel fogok valószínűleg indítani, a legeslegelején a bio jelzésűekkel.

Manó én adok néha egy kis vizet Zitunak, de nem nagyon igényli. Nyáron biztos többet fogom kínálni vele.
Fogamzásgátlásra én spirált tervezek, ha majd meglesz a második is, utána.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Mona! Sokat gondoltam Rátok én is! Nagyon ügyes babád van!!!!

Víz! Eddig én egyáltalán nem adtam neki, de egy pár napja kínáltam és nem nagyon díjazta. Nagy lelkesen ráugrott, hogy tápi, aztán tisztán lehetett látni rajta a döbbenetet. De azért még próbálkozom, hátha ráérez.

Gyümi! A doktornővel megbeszéltük úgy 3 hete, hogy ha Lilla 4 hónapos lesz akkor elkezdjük, szerdán rákérdeztem, hogy kezdhetjük-e, erre azt mondta, hogy nem, még korai. Ezzel szemben a védőnő már 1,5 hónapja is rám csodálkozott, hogy miért nem adok neki gyümölcsöt. Úgy szeretem az ilyet... :?

Lilla nem kaphatta meg ma az oltást, mert 37,8 volt a láza. Úgyhogy valószínű ezért is kel fel éjszaka, mert valami lappang benne. Vagy a foga miatt nem lehet hőemelkedése?
Vendég
 


Manó! Azért teszem ide ezt a linket, hogy egy kicsit megnyugodj. Berti egyáltalán nincs elkésve a fordulással, akárki akármit is mond!!!! Minden baba másképp fejlődik, nem értem miért hozzák az anyukákra feleslegesen a frászt a "szakemberek"?????:evil: Ha még 8-10 hónaposan sem csinál semmit akkor kell inkább kivizsgáltatni. Addig meg ne rágódj ezen a "problémán", mert ez nem probléma.:wink:

http://baba.rooom.hu/orca/#action=goto&topic_id=22

üdv
Tündér

Kép
Kép
tündér09
 
 


Vargaviki!

Én tegnap olyan rosszul voltam, hogy egész nap fel sem tudtam állni és 39,2 volt a lázam. Sógornőm és anyósom voltak itt és egész nap pesztrálták Hannát meg engem is. De kifeküdtem és kif*stam magam :oops: ugyhogy most már jól vagyok kis hányingertől eltekintve. Ez tuti valamilyen gyorslefolyású influenza, mert a családban most én voltam az ötödik...

Mi is sütőtökkel kezdtük a hozzátápit, de nem akésőbbi édességvágy miatt, hanem mert ezt ajánlotta a doki. Egyébként én is leginkább kecskemétit és hippet veszek. Csináltam neki sütőtököt krumplival már, az ízlett neki, de a sütőtök almával már nem. Az én drágám már most látszik, hogy tuti édesszájú, mert ami édes azt szereti, a savanyát meg nem. Nálunk apuci nagyon édesszájú én meg nem, ugyhogy ebben tuti ráütött a gyerek :D Viszont nagyrészt csak a sütőtököt-valamivel meg a szilvát fogadja el. Meg az áfonyás almát. A többit ímmel ámmal. A folyékony állagú bébiitalt pedig kikéri magának és nem hajlandó megenni/inni :D

Manó! :) Nekem pont a mai tervem a zöldborsó! :)
A másik az ivás. Ezt már én is akartam kérdezni. Hanna sem hajlandó semmit sem meginni. Pedig most már csak tápi és gyümi/zöli van. De akkor sem. Pedig próbáltam már 3 fajta gyerekteát, kamillateát, vizet...

Ja egyébként Hanna is magától állt le a tejcsiről. Az uccsó két hétben még éjszaka cicizett, de aztán egyik éjszaka nyalogatta a cicimet és nézett rám meg vigyorgott, mintha azt mondta volna, hogy okés, nagyon szuper a cicid, szeretek hozzábújni, de adnál valami kaját ? :D

Tusi!
Várunk szeretettel Titeket! :)

Fordulás. Hanna már mindent csinál a leírtakból ami az etalon csak épp ő sem forog. De nem izgulok, mert nagyon ügyes erős baba, majd csak megfordul egyszer....

Na a nemnormális anyukák példája az egyik ismerős... a gyerek sokat sírdogált, erre a nagyokos nagyival kitalálták, hogy biztos nagyon hasfájós, ezért 2 napig csak vizet adtak a gyereknek és csodálkoztak, hogy fogyott 30 dekát. Persze kórház, kivizsgálás és aztán kiderült, hogy csak éhes volt szerencsétlen babó és azért visított már a 2 vizes nap előtt is... szerintetek normális??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Na akkor megnyugodtam hogy senkinél sem iszik a baba. Emma sokat teázott, ezért furcsa nekem, Lehet majd nyáron tényleg jobban igénylik.

Tündér!

Köszi, aranyos vagy, de igazából egyrészt a cikkben is ott van hogy "különösen ha nem volt probléma szülésnél" (nálunk ugye volt), másrészt a lányomnál ahogy írtam most szívunk hogy elhittük hogy nem baj, szóval azért csendben aggódom :wink: De mivel kezeljük hiszem hogy vele nem lesz gond :D

Lafie!

No igen, tudod, ez az a téma amiben egyetértés az nincs :roll: Ahogy te érzed.

Ma Berti nem nagyon díjazta az alma-szőlőlé kombinációt délben, írtam hogy most ráunt az eddigi ízekre úgy tűnik, na délután a maradék fél üveggel bekavartam a natúr rízspépjéba, hát csak úgy tátogott. nagyon ízlett neki. Úgy látszik túl van azona korszakon amikor a mindne nap ugyanaz megfelel neki. Most hozatok a férjemmel céklát, kiváncsi vagyok, Emma imádta.

Babuci!

Majd írd meg mi volt a zöldborsóval...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Tusimi: azt akartam írni, hogy a nő a zoknis lábát rátette a Csabi kezére (hogy ne tudja mozgatni, amíg a karját kezeli=masszírozza).

Piheszőr a háton: azt mondta az orvos, ne foglalkozzam vele. Szerencsére nem nevetett ki a kérdésemért, csak kétszer megkérdezte, hogy ki mondta ezt nekem, hogy ezzel baj van. (Ha tudom, hogy ennyi szőrös fenekű gyerek van itt a forumon, biztos meg sem kérdezem: egyszerre ennyi gyerek nem lehet "hibás", ahogy Manó is írta.)

Nyafi, én majd csak a nyáron akarok menni babaúszásra Csabival, még várok, hogy nőjön úgy két hónapot. Most csak az infókat gyűjtöm. Az tetszik, hogy az anyukáknak is kell vinni orvosi igazolást, teljesen jogos. Meg ez a 3 órás időintervallum is nagyon tetszik. Azt esetleg nem tudod, klórral, vagy mivel tisztítják a vizet? Mondjuk ha nem klórral, akkor azt hiszem, ide fogok járni a gyerekkel. Majd megpróbálom a párom barátjáékat rádumálni a dologra, nekik van autójuk. Ott most 7 hónapos a gyerek.

Ágizsuzsi, Maya is nagyon szép gyerek. Most 4 hónaposan már mind kezd nagyon egyéniség lenni.

Barusanyus, ahogy a Dévény tornán oktatták a tanuló gyógytornászokat, többször is elmondták, hogy amint elkezd csúszni-mászni a gyerek, "öngyógyítóvá válik", mert a sok mozgással javul az izomtónusa. Szóval ha izeg-mozog állandóan a Balázs, akkor szerintem ő a "magától kinövi" kategóriába tartozhat. Ezt persze hozzá nem értőként írom.

Zöldség: hát én most még úgy gondolom, hogy számíthat, hogy mihez szoktatom hozzá.

Amúgy a csokin konkrétan már én is gondolkoztam, hogy mi lesz késöbb: azt nem akarom, hogy amikor oviba megy a gyerek, akkor ne is tudja, mi az a csoki és ott röhögjenek rajta a többiek. De amíg nem sokat van más gyerekekkel, addig meg fogom próbálni, hogy édességet ne egyen. (Gyümölcsöt igen, azt csak kezdésnek nem tervezem.)

Kell a kosz: jó, ebben igazad van Barnusanyus.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Manó!

A zöldborsó katasztrófa volt... annyira összeszorította a száját, hogy nem bírtam szétfeszíteni a kanállal :lol: :lol: :lol: aztán meg kibrümmögte a polómra :) Ugyhogy zöldborsó egyenlőre szüneteltetve. Viszont nem adtam neki még sárgabarackot, ugyhogy úgy voltam vele, hogy ha nem zöldborsó, akkor sárgabarack (őszi nem ízlett neki múltkor), ez meg nagyon bejött neki. Ugyhogy bővült a repertoár. Sütőtök, szilva, sárgabarack, áfonyás alma. A paradicsomos burgit nagy fintorogva ette csak...

Cékla. Megpróbáltam neki, de Hanna annyira finnya, hogy ez sem jött be... próbáltam magában, próbáltam krumplival, próbáltam, hogy egy kis sütőtöklével felöntöm (ugyanis minden jöhet ami sütőtökös), de hasonlóképp jártam mint a zöldborsóval :)

Hanna nagyon nehezen fogadja el az új ízeket... remélem azért nem lesz ennyire válogatós ha nagyobb lesz...

Édesség. Sztem ha egy gyerek szereti, akkor szereti ha nem akkor meg nem. A keresztgyerekeim (ikrek - egy fiú és egy lány 8 évesek) közül a fiú imádja az édességet, eszement mennyiséget meg tudna enni, a lány meg nem szereti. Elnyammog egy egy csokit, de nem igazán szereti. És ugyanúgy voltak nevelve. Én úgy vagyok vele, hogy max megválogathatom, hogy mondjuk édesség gyanánt egy egy joghurtot vagy pudingot adok neki inkább csoki helyett, viszont eltiltani nem fogom tudni főleg ha olyan édesszájú lesz mint a férjem... :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ja! Azt elfelejtettem írni, hogy Mona nagyon örülök, hogy ilyen kemény legény volt Milu és hogy nem volt semmi gáz. Többször eszembe jutottatok hogy vajon hogy bírta.
A nem evéshez hogy állt? Mármint hogy nem adhattál neki előtte meg utána sem enni?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Táblázatba: 67 cm és 7440 gr 5 hónaposan a fiatalember

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Én sem győzöm a az olvasást. :)

Tusimi
Hát igen szólnom kellene neki valahogy diplomatikusan. Tudod, én látom a különbséget, de az anyukája nem. Mindenre azt mondja, hogy ő is csinálja, ő is tudja, de valójában nem. Az a helyzet, hogy ő orvos ráadásul és teljesen nyugodt. A vérképét ellenőrzteti többször, mert vérszegény volt születéskor. Az elmúlt, de állítólag a pajzsmirigy kicsit alul működik.
De nagyon fájtak a melleim. Alig tudtam kimenni a fürdőbe, tartani kellett őket. :)
Ma viszont már 3-szor felriadt elalvás óta.
Ma először kellett hozzátálálnom lefejt anyatejjel. Nagyon tekergett. Kanállal még elfogadott 20 ml-t. :)


Nyafi
68-ast vegyél a nyárra, esetleg 74-est, nagyobbat még korai szerintem. Apor 66 cm volt 2 hete én 74-eseket veszek neki és sokkal kényelmesebb, csak nagy rá még, de nem baj.

Etetés
Én inkább el fogom készíteni, szerintem sokkal jobb. Csak utazáskor fogok bébiételt venni. Semmeddig nem tart elkészíteni szerintem. Bár ki tudj, most ezt gondolom, aztán kiderül akkor mi lesz. Még van másfél hónapunk addig, ha sikerül.

sziasztok,
Anita

Ja a szőrős fenék mint probléma sejtettem, hogy marhaság. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nyafi: szerintem 74eseket vegyél nyárra. Lehet már májusban is jó idő lesz, úgyhogy lehet egy pár 68as is, de szerintem az igazi nyárra ő már 74es lesz.

Mindjárt megyünk usziba :D.

Édesség: később én a túró rudit jó desszertnek tartom, főleg csokija nélkül. Én sem értek egyet azzal, hogy az első gyümitől lenne édesszájú. A babák eleve édesszájúak, hiszen most leginkább az édeset szeretik. Szerintem később is leginkább a tömör csokitól kell ódzkodni, teljesen eltiltani nem lehet. Én nem is fosztanám meg gyermekemet az édességek okozta örömöktől :D.

Kép
vargaviki
 
 


Tegnap este képzeljétek csak 90g tejem volt az uccsó kajánál, utána kellett még neki adni lefejt tejet cumisüvegből .Meg is evett még 80g-ot. Úgyhogy innentől kezdve még 2 hónapig csak pihenni fogok egész nap :D.

Kép
vargaviki
 
 


Még az édességekre akartam írni , hogy inkább mértéktartásra szeretném nevelni. mindenféle kajával kapcsolatban. Én eszem mindent, de leginkább kisebb adagokat naponta többször és ez szerintem sokkal jobb, mintha telezabálnám magam naponta kétszer. VAgy ha édességre vágyom, akkor sem nyomok be egyszerre egy tábla csokit, inkább két-három óránként egy-egy kockát vagy egy-egy gyümit. Szeretném, ha ez nála is inkább így alakulna.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Viki igazad van én is fogok adni édességet, de mértékkel.
Nekem is kevés tejem volt estére, de csak 20 ml-t tudtam kanállal adni neki, mint írtam. Utálja a cumis üveget. Ma pedig délelőtt 40-et evett.
Azóta rengeteg folyadékot ittam.
Tényleg, aki csak szoptat, naponta hányszor? Én bármennyire is igyekszem nem tudok rendszert vinni bele. 40 ml után nem akartam 3 órát váratni. 2 óra múlva már nagyon éhes volt.

Ejtőernyőzés
Jut eszembe, hogy Apor sem mindig támaszkodik, hanem a kezét kiteszi és simogatja azt amin fekszik. :) Nem baj én nem aggódom emiatt. Egyszer már átfordult, most 2 napja nem, de gondolom hamarosan fogja csinálni.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!
Én napi 5X szoptatok már vagy 2 hónapja, mióta átalussza az éjszakát. Az első etetés ált. 6 körül van, majd 10h 14h 17h és 20 órakor kb. Mondjuk én nem mérem már jó ideje, így nem tudom mennyit eszik pontosan. Múlt héten mértem egyszer-kétszer kíváncsiságból, a 3. etetésnél ami délután 2 körül van 130-t evett, és az neki elég is volt. Aztán az 5-ös és az utolsó etetésnél már kell neki a pótlás, az 5 órásnál még az előző este lefejt anyatejet adom, és így szerencsére csak a legutolsónál kell neki tápszer. Mértem az utolsó etetést is, akkor 100 ml-t evett (+ 70ml tápit), de szerintem ennél általában már kevesebb szokott lenni a tejem este. Bár most az elmúlt pár napban mintha megnőtt volna az étvágya, mert már a harmadik etetésnél is elfogad kis pótlást (20-30 ml tápszert), illetve tegnap este 90ml tápszert evett még meg szopi után, ami tök sok nála. Persze az is lehet, hogy a tejem volt kevés, bár hátha nem.

Most, hogy írom ezeket, nem lehet hogy most van nála fejlődési ugrás? Csak merthogy ma is felkelt hajnalban 3kor :( úgyhogy ez mostmár tendencia, úgy látom. Bár nem úgy tűnik, hogy az éhség verné fel, de ezért szopizik rendesen, igaz utána csak délelőtt 10kor eszik ismét, addig fel sem ébred, max egy fél órára, de nem éhségből. Tényleg, hátha csak fejlődési ugrás van, aztán majd szépen visszaáll a reggeli 6-os kelésre. Fizikailag mondjuk nem terhel meg a hajnali szoptatás, inkább csak lelkileg. Visszalépésnek érzem, ezért duzzogok végig, és alig bírok utána visszaaludni...hülye vagyok tudom :D Főleg, hogy sokakhoz képest pl. Banyushoz vagy Babucihoz képest úri dolgom van.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anita: Én csak szoptatok és naponta 5x vagy esetleg 6x, ha úgy látom , hogy kevés az 5.

Kép
vargaviki
 
 


Édesség. Én sem fogom tiltani, de azért a csokit-cukrot megpróbálom majd minimalizálni. Helyette én is inkább túró rudit (megszabadítva a csoki nagy részétől), joghurtot, pudingot, gyümölcsöt kínálok majd. Én nem vagyok édesszájú (pontosabban nem voltam, mert a terhesség óta ez változott sajna), de a férjem nagyon-nagyon-nagyon az. Hegyekben áll itthon a csokoládé, mondtam is neki, hogy majd rejtegetnie kell, meg dugiban ennie, különben a gyerek is kérni fogja.

Nyafi! Hol lesz bababörze? És ott használtan is vannak rucik?

Tök jó nyugi van itthon csajok. Alszik a banda, már vagy egy órája. Zizi is Tibi is.
Most nézem, elmúlt 5 óra?! :shock: Pedig még nem is kellett átállítani az órát. Mindjárt szoptatnom kell, pedig még csak az előbb ettünk. Annyira lehet érezni a különbséget a 4 ill a 3 óránkénti etetés között. Délelőtt még csak 4 óránként, de délután már 3 óránként etetek, mert részben ilyenkor már kevesebb a tejem, részben mert Zizi késői kelése miatt délutánra összetorlódik. Szóval délelőtt még tök sok időm van, ma is elmentünk Kikázni, délután viszont már tök kevés, főleg, hogy ilyenkor már Zitus is nyűgösebb, többet kell vele foglalkozni. Na emlegetett szamár, ébredezik, mozog a takarója úgy látom... :D

Nagy a szerelem, bocival is apuval is...
Kép Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! holnap 8-16-ig a Bnv-n lesz. És igen 90%ban használt rucik!!!
Köszönöm mindenkinek, akkor 74-est veszek. Viki! Tök jó, hogy már jobban vagy!!!

Kép
nyafi
 
 


Nyafi!
Mennyi a belépő, és milyen ártól vannak rucik? Érdemes kimenni? Nagy börze ez?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Közben megtaláltam a neten, 900 Ft/kop a belépő. Hát asszem nem megyünk ki, a barátnőm ingyen turizik nekem 100 Ft/db áron vidéken, azt nem lehet felülmúlni.

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: