Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

A segítségetekre lenne szükségem... :oops:

3és fél hetes a kisbabám,szép nagy súllyal született(4260 gr és 60 cm)...
A problémám az,hogy nagyon kevés a tejcsim...azaz a kórházban még volt rengeteg,a császár ellenére másnaptól ügyesen szopiztunk.Még meg is dícsértek a csecsemősök,hogy nem sárgult be,annyit szopizott.
De amint haza jöttünk,egyre kevesebb lett a tejem.Most már ott tartunk,hogy a dokinő javaslatára tápszerrel egészítem ki neki.

Ettől lettünk igazán hasfájósak!!! :cry:

Nem tudja valaki megmondani,hogy egy ekkora babának mennyi a napi igénye?A védőnő teljesen mást mond mindenre,mint a doktornő...teljesen összezavarodtam... :cry:

Jelenleg 4800 gramm körül van,4070-nel jöttünk haza...ez így jó?

Nincs valami praktika a tejcsi növelésére?

Köszi a segítő ötleteket...

Kata
silver76

kata én már nem emlékszem pontosan, de sztem az, h majdnem 700 grammot hízott 3.5 hét alatt az nem arról árulkodik, h nincs tejed! az gyönyörű eredmény! biztos, h kell a pótlás?
tejcsi növelésére vannak teák (laktoherb) gyógynövényes kapszula (állítólag szuper) moremilk a neve (interneten keress rá) a gyakori mellretétel (ami nekem sose vált be, csak a babám tanult meg nassolni és egész nap szptattam, iszonyú volt) ill. a fejés (ez bevált).
kerekpocak

szia Kata!

Gratulalok a kisbabahoz!

Tejci szaporitashoz a legjobb a MORE MILK kapszula (Kenguru Gold-ban pl lehet kapni)

Szerintem teljesen jo a fejlodese a babanak. a kozep en ugy tudom heti kb. 150 gr de ez minden babanal valtozhat.

Ne panikolj az a lenyeg probald kialakitani a salyat velemenyedet es eldonteni hogy kire hallgatsz es ne ugralj egyik tanacstol a masikig... ne aggodj eleinte ugyan ezek a kerdeseim voltak es fogalmam sem volt mit kell tenni es hogy jol csinalom-e de igy utolag szerintem teljesen jol csinaltam es az volt a legjobb amire magamtol jottem ra es nem az amit tanacsoltak...

A hasfajasra nincs otletem szerencsere nekunk nem volt.

Kerdezz nyugodtan vannak itt am nalam sokkal tapasztaltabb es ugyesebb anyukak es szerintem hamarosan ok is megirjak a velemenyuket :)

puszi agi

Kép
cica_1

bocsi mindig kihagyom a lenyeget...

az igenye kilogramonkent 120 ml-tol 200 ml-ig ez is babafuggo... nekunk eleinte a 120-at sem ette meg majd megette a 200-at is...

Kép
cica_1

Szia Kata!

A testsúly alapján a babád adagját úgy kell kiszámolni, hogy a testsúlyt szorzod 150-el és azt osztod el az étkezések számával. Tehát ha 5X eszik, akkor: 4.8X150=720/5=144 ml/alkalom, ha 6X eszik, akkor: 4.8X150=720/6=120 ml/alkalom. Illetve van egy másik számítási mód is, ami úgy néz ki, hogy a testsúlynak kell venni az egy hatodát és azt osztani az étkezések számával: 4800/6=kb 800/5=160 ml/alkalom vagy ha 6X eszik, akkor: 4800/6=800/6=133 ml/alkalom.

Remélem nem túl bonyesz, amit írtam.

Amúgy meg közel 700 g gyarapodás 3 hét alatt nagyon szép eredmény! Ahogy Ági is írta átlagban 150g gyarapodás az ideális hetente. :)

Hasfájásra nekünk az Espumisan vált be (nagyon hasfájósak voltunk). És nem tuti, hogy a tápitól fáj a pocija. Mi az elején csak anyatejesek voltunk és mégis nagyon fájt a fiamnak.

fatima

Valaki kérdezte, hogy mi lehet Zizivel!?!

Én írtam neki is és Boginak is privit, de nem megy el az üzi. Vagyis még mindig azt látom, hogy ott van a kimenő fiókomban olvasatlanul. Nem tudom, hogy miért van ez. :roll: Sztem nem is ment el az üzi, pedig 2X is elküldtem nekik.

Bogit majd megkeresem iwiw-en, de asszem Zizi nincsen az ismerőseim között. :(

Ja! A múltkor hoztam hírt Evuról. Vagyis azt, hogy drukkol Zsófinak. Kérdeztétek, hogy nem akar-e visszajönni. :P hahaha. Nem fog! Sikerült úgy megbántódnia, hogy többé hallani sem akar fórumokról. És igaza is van! Andi jól elintézte a csajt! :(

fatima

Sziasztok

Juli végigaludta az éjszakát, csak inni kért egyszer. Reggel 38 fok volt, kapott megint csillapítót, amúgy egész jókedvű csak kicsit belassult. doki este rendel, azért elviszem.

Bocs de most nem tudok reagálni, majd délután ha Juli alszik (remélem sokat)

Klári
Kép
ganti

Kata: én is a Fatima féle számításokat ismerem! Amúgy Emma csak 1szer hízott többet, mint havi fél kiló, szóval a babád gyarapodása több, mit tökéletes!!!!!! Nem akarok beleszólni, de lehet, h nem is kéne az a tápszer! Ja, egy darabig szedtem a More Milk kapszulát, nekem bevált: www.boldogmama.hu (elég húzós az ára)

Emma ma mászott 1 métert!!!!!!! :lol:
Ellenben reggel 6 óta nem evett. Na, nem felejtettem el adni neki, csak nem kellett neki a szokásos tízórai gyümi! :shock: :x

Zsu
svs

Jobbulást drága Juli!!!

Emmusnak meg hatalmas gratula!!! :) Lehet, hogy nem lesz szükség kamuzásra Zsu! :lol: :wink: :lol:
Ja! És mennyibe fogadjunk, hogy ebédelni viszont fog??? :)

fatima

Fatima: pedig már rákészültem! :wink:
Nem, ebédelni sem ebédelt csak 140-et! :evil:

Zsu
svs

Zsu! Mi az hogy nem ebédelt??? :shock: Szerinted akkor mit csinált a 140 ml-el? :) :wink: :)
Nyugíííííí! Majd eszik többet délután vagy este. Vagy holnap, vagy amikor ő úgy akarja?

Próbáltad már anyukám módszerét??? Tudod... forrásban lévő vízba pici kávéskanálnyi cukor és negyed só. Ebbe a zöldségek... Tarek imádja így a főzelékeket. :)

fatima

Sziasztok Lányok!

Én még nagyon az elején járok a terhességemnek, de az már biztos, hogy a Jánosban fogok szülni Dévai Istvánnál. Esetleg szült valaki nála? Tapasztalatok? Nekem eddig csak jó van vele kapcsolatban.

Írnátok egy pár infót a kórházról....
Milyen a szülészet (körülmények), milyenek a szülésznők, csecsemősök....stb meg esetleg még egyéb hasznosat ami eszetekbe jut. Be lehet menni körülnézni?

Előre is köszönöm az infókat!

üdv. Mirci

Kép
Kép
mirci74

140g az azért elég kevés!! (Hipp sütőtök-krumpliból bármikor megeszik 190grammot) Mostanában így is messze kevesebbet eszik, mit az adagja lenne! Persze nem félek, lefogy, csak az éjszakák miatt gondolom fontosnak, h eleget egyen!
Próbáltam, de sajna az se jött be! Holnap mehetünk hozzátok ebédelni? Vagy vállalsz házhozszállítást? :wink:

Zsu
svs

Zsu szerintem sem kell aggodni majd eszik tobbet....

Anna is mostansag kevesebbet eszik mint amennyit szokott de en nem is tudom most fozelekbol illetve gyumolcsbol mennyit kellene egyen illetve mennyi a hozza a tapszer ????
En nem mertem ml-re a gyumit meg a fozeleket es hat ha mernem is ez eleg relativ mert ha surubb gondolom jobban laktatja ha higabb akkor kevesbe szoval szerintetek hogy van ez??? :roll: :roll: :?:

agi

Kép
cica_1

samu is kevesebbet eszik mostanában. (mondjuk neki nem is árt).
voltunk a vörösmarty téren a h&mben akartam venni neki kardigánt (horror áron volt csak) meg tavaszi sapit (csak nyári volt, na olyat kapott is, majd teszek fel képet) meg nadrágot, és vettem jónásnak leendő albi-alfi szerűt.
aztán átsétáltunk a lánchídon és hazabuszoztunk. isteni volt!!
kerekpocak

na Juli úgy néz ki elaludt, az ÉN ágyamban (most hogy beteg engedékeny vagyok 8) )

Nelly: igen tervben van a tesó, folyamatosan teszünk is érte, de ez nálunk nem megy valami könnyen (gyakorlatilag 5 éve nem védekezünk, szerintem soha nem is fogunk)

Mirci: gratula a babához! Én Dévainál szültem, nagyon szigorú végig a terhesség alatt, folyamatosan paráztat, de nagyon odafigyel mindenre, és neki a baba a legfontosabb, nagyon jó szakember. Viszont nála nem szülhetsz mindig, csak csütörtökön, hétvégén meg este, ezért ajánlani fog pótdokit a többi napra.

Zsu:
ne izgulj, hamarosan bepótolja, 9 hónaposan jön az újabb fejlődési ugrás, majd lesel hogy kieszi a hűtőt!!! :wink: És gratula a kommandós kiscsajhoz!!

Ági: ilyenkor már annyit eszik amennyi jól esik neki, ne erőltesd. csinálj több kaját, vegyél ki keveset ha azt megeszi kap még, stb. Én egyébként kimértem hogy mekkora a merőkanál, és akkor nagyjából tudtam mennyit evett.

Fatima én is kíváncsi vagyok Tarekra!!! És nagyon sajnálom Evut, most hogy nincs senki aki elűzze, visszavárjuk!!! :wink:

Klári
Kép
ganti

Viki igen ez az új járgány!! Egész ügyesen hajtja, bár néha visszafelé halad mert két lábbal nyomja a pedált :lol:

Klári
Kép
ganti

Ganti szia,

Igen Dévai szigorát már ismerem, de tudom, hogy csak a baba, és a mama érdekében olyan amilyen. Ennek ellenére szrintem nagyon humánus, és kedves. Pont azon filóztam, hogy hogyan oldja meg a Dévai intézet mellet a szülő kismamákat, hát akkor így :shock: Mondjuk ez elég fura, de az ő idejének nagy részét a meddőségi centrum viszi el.

Írnál, írnátok egy kicsit bővebbena kórházról!?

köszönöm!

Kép
Kép
mirci74

Szia Mirci

ha ezt elfogadod, hogy nem biztos hogy nála szülsz akkor nem vészes. Nekem pont szombatra esett.

A kórházról írnak majd a szülészetis topikban, én már rég jártam a kórházban. Ott a kismamáknak frissek az élményeik, és lehet hogy tudnak ajánlani pótdokit is. Sok sikert a babaváráshoz!!

Klári
Kép
ganti

Ági: mizujs az autókázással? Jobban bírja már Anna vagy bömböl még?
Én sem tudom, h mennyi az adagjuk ilyen korban már (bár mintha a védőnőm azt mondta volna, h testsúly ×150/ az étkezések számával, továbbra is), nálam ez csak a szokásos mennyiségét jelenti! Emma nem nagyon eszi a sűrűbbet, így kb. mindent uolyan hígra/sűrűre csinálok, mint a Hipp sütőtök-krumpli!

Klári: Jobban van már Juli?

Mirci: a szülőszobák vadiújak és állítólag nagyon szépek! Van szülésfelkészítő tanf. Keddenként, meg van honlap is: www.golyahaz.hu. Nézd meg, és kérdezd a lányokat a szülészetis topikban, ők sokkal naprakészebbek!! Ja, és gratula!!!

Én is odavagyok a H&M-ért, de amilyen szép cuccaik vannak, olyan rohadt drága is!

Csajok, milyen fürdetőt használtok? Mi még a gyógyszertárit, de arra gondoltam lassan veszek valami mást! Néztem Gabit, Babylove-t (Johnsont nem akarok)…de egyelőre nem tudtam dönteni!

Zsu
svs

Zsu én 1,5 éves koráig csak gyógyszetárit használtam, szerintem korai még a bőrét terhelni a többivel. Most Gabit használunk, de az csak habosítja a vizet, amúgy továbbra is gyógyszertárival mossuk le.

Juli most alszik, az előbb fölébredt, kezd újra lázasodni szerintem. Kis bágyadt szegénykém, de más tünete továbbra sincs, evett is rendesen. Este megyünk a dokinénihez.

Klári
Kép
ganti

és samunak jó ideje már nem a gyószertárit használom, hanem a babylove kopf biss fuss fürdetőjét és babyloveos babaszappannal mossuk le. a hajára meg babe sampont használunk (gyógyszertárban kapható csak).

julinak jobbulást!!!!! remélem neki is az van, ami samunak és csak 1-2 nap az egész!

mirci: szia neked! a szülészetis topikban érdemes vissza is olvasgatni, amiket kérdezel örökzöld témák. én már a másodikat szülöm a jánosban, csak jót tudok róla írni. az orvosi gárda nagyon jó! bárki is lesz dévai beugrója jól jársz. a szülésznők nagyon kedvesek, szakmailag felkészültek. (javaslom, h ennek ellenére válassz, főleg, h a doki 2esélyes. azt szokták mondani, h nem kell választani, mert mindenki nagyon jó, ez így is van, de ha választassz legalább lesz egy ismerős arc. ha úgy döntesz választani fogsz, azt mostanában tedd meg, később már nehezen lehet.)

a szülőszobák hihetetlen csilli-villik, van kád, meg minden ami kell, naygon szépen fel van újítva. az osztályon nagyon olajozottan működik minden, a csecsemősök eléggé le vannak terhelve, de ha mész utánuk és kérdezel készségesen segítenek. a látogatók itt bármikor jöhetnek-mehetnek, akár a szobába is be.

van felkészítő bármikor lehet csatlakozni, 7 téma jár körbe-körbe. nem kell bejelentkezni, apukák is járhatnak. a honlapot böngészd át.

ha van kérdésed nyugodtan írd meg :)
kerekpocak

sziasztok!

NA elmentek az utolso vendegek is... az elkovetkezo 1 hetbe komolyabb vendegeskedes nincs kilatasba ezt sem gondoltam volna hogy megerem :lol:
A mosogatogepbe nem fer be annyi mosatlan van de nem erdekel majd meglesz kesobb most lazulok :wink:

Zsu tenyleg gratula a maszoshoz, autozni azota sem voltunk vagyis kettesbe nem mert folyamatos vendegeink voltak de majd hamarosan kiprobaljuk

Julinak jobbulast szegenykem

Klari en is igy gondoltam az evest csak hogy mindenki ml-ek irt gondoltam most is van adag bar szerintem sincs na a lenyeg hogy a paradicsomos krumpli nagyreszt az arcomra kerult ma is :lol: lehet hogy ez nem jon be neki :roll: :?:

Furdeto nekem semmi bajom a gyogyszertarival es azt is akarom hasznalni jo sokaig... en Jonsont hasznalok magamnak nekem tokeletes de a babara nem tennem...

Mirci Korhaz, doki, szuleszno (nekem nem volt valasztott de Annamariat javasolnam nagyon jo volt) minden ok a Janosba bar en nem ismerem a felujitott szobakat de ha Zsofi azt mondja hogy klassz akkor az is :wink:

Kép
cica_1

zsu, tényleg ahogy ági írja:

GRATULA A MÁSZÁSHOZ!!!!!!!!!
kerekpocak

Voltunk tanácsadáson. 7640 g az én minikém! :) 400 garommot gyarapodott 1 hónap alatt. Azt mondta a dokinő, hogy az nagyon jó, mert 1. 6 hó fölött már nem gyarapodnak annyit, mint előtte, 2. 2X is megbetegedett és akkor alig evett valamit. Na szóval meg lettünk dícsérve!!! :)

Egy csaj, akinek nem kicsi babája volt azt kérdezte: "ő már elmúlt 6 hónapos?". Mondom: "Ja, már lassan egy éves lesz". :) :) :)

Fürdető: Én a gyógyszertárit nem voltam hajlandó használni, mert olyan macerás volt. :oops: Helyette egy naturtiszta növényi alapú szappant javasolt az akkori dokink (DALLI), ami nagyon bevált. De már több mint egy hónapja használunk habos babafürdetőt. Gabi- édesálom (asszem ez a neve) meg a kék Johnsont. Nem féltem Tarek bőrét, mert eleve nagyon keveset teszek a vízbe + már újszülött korában megjegyezte a dokinő, hogy az átlagtól eltérően nagyon jó bőre van! :)

fatima

Julinak tüszős mandulagyulladása van :cry: Úgyhogy Zsófi szerintem most inkább ne gyertek, mert az holnapután még simán fertőzhet.

Kapott antibiotikumot, meg ugye lázcsillapítót szed.

Tarek nagyfiú!!!

Klári
Kép
ganti

tényleg Zsófi, ki értesít minket Jónás érkezéséről???

Ne aggódj a légzésfigyelő miatt ha netán megszülsz elvisszük. Jó?

Klári
Kép
ganti

Lányok,

Köszönöm az infókat mindenkinek! Ha jön a baba én is jövök közétek, addig megyek a János kórházas topikba.

Kép
Kép
mirci74

Szia Mirci, üdv és gratula a babaváráshoz!

Zsófi, de ügyesek voltatok. Mutiii majd a cucccokat!
Akkor a h&m csak akkor olcsó, ha leárazás van?! :roll: :cry:

Fatima, örülök, h. rendben van Tarek súlya. Szerintem is teljesen jó, főleg, h. még beteg is volt hallod.
Látjátok, nem kell paráznunk, h. nem esznek eleget. Csak mi gondoljuk, h. nem esznek eleget.
Ha nem esznek néha annyit, mint szoktak, akkor meg mi van?! Mi sem eszünk mindig ugyanannyit. Ha betegek, akkor meg naná, h. kisebb az étvágyuk. Szal, Zsu, nyugi, ez nem fog örökké tartani.
Nálunk Emma most 3 napja megint jól eszik, előtte megint volt egy nem evős időszakunk. Dehát ez van. Már nem is idegeskedem rajta.

Kép
niki30

Julinak mielőbbi gyógyulást! Sok-sok puszit küldünk a kis drágaságnak!

Kép
niki30

Sziasztok!!!

Köszi a segítséget mindenkinek! :D :D :D

Most,hogy elolvastam a tapasztalt anyucik véleményét,kicsit megnyugodtam... :oops:

A more milket kipróbálom,megbeszéltem a párommal.Annyit megér a babám tejcsije...

Espumisan kipróbálva,tényleg jobb!!!Már csak a kakit nyomja nehezen a drágám,pedig nincs székrekedése...nehezen nyomja ki,pedig totál híg és nagyon sok van szegénykémben... :cry:

A napi adagunk is meg van,de ő 3 óránként eszik(éjjel is),így gyakrabban eszünk de kevesebbet.Ez szerintetek nem gond?

Csak mert a tápszeres útmutató egyből napi 6 etetéssel indít...

Egyébként nagyon aranyosak és segítőkészek vagytok...örülök,hogy rátok találtam... :wink:

Puszi mindenkinek...

Kata
silver76

Tarek baba nagyon ugyes es gratula a novekedeshez!

Szegeny Juli gyogyulast neki... sok sok puszi

Kép
cica_1

Julinak jobbulást! Kis drága, kapott egy tüszös mandulát...

Zsu: gratulálok a mászáshoz!!!

Fatima: nektek meg gratulálok Tarek súlyához! Mióta nem aggódsz annyit, milyen szépen hízik.
Azon nevettem magamban, hogy másoknak milyen nagy nyugalmat sugározva tudsz írni! :lol: :wink:

Képzeljétek vettünk Szonjának cipőcskét!!! Megmutizom... :D

Kép

Nelly

Kép
breeki

Silver: üdv itt köztünk, gyere ha bármi kérdésed van, vagy valamit el szeretnél újságolni! :D

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok Csajok!
Tudom hogy már rég nem jelentkeztem, de bízom benne hogy azért ha tudtok válaszoltok nekem. Janikának nagyon piros a popója kb. 4-5 napja. Mindig a neogranormont használom, nem is volt vele eddig semmi baj, de amikor mégis kipirosodott akkor használtam 1-2 napi a Sudocremet és az helyre hozta. De most hiába kenegetem semmit nem ér, és már nagyon piros. (biztos fáj is) Már azt is próbáltam hogy nem krémezem csak törlés után egyszerűen behintőporozom. Dehát nem látok változást.
Tapasztalt anyukák PLEASE HELP!!!!

KépKépKép
szilvianya23

Nelly! Mindig is jó voltam abban, hogy másoknak segítsek. Ha nekem van bármi gondom-bajom, azt is mindig tudom, hogy mit kéne tennem, de nem megy. Olyankor én várok mástól segítséget! :) :wink: :)
Szép a cipőtök! Milyen márka? Mennyi volt? (ha szabad ilyet kérdezni :oops: )

Kata! Nyugodtan adj enni a kisbabádnak akár 3 óránként. Én is jó darabig 3 óránként etettem. Egy idő után éjjel már nem kért 3 óránként, így akkor csak 1X evett. Aztán asszem olyan 4 hónapos körül lehetett amikor áttértünk a 4 óránkénti evésre. Figyi! Érezni fogod, hogy mikor nem igényel már olyan "gyakori" etetést! Ügyesen! És ha bármi kérdésed van, szólj! Szívesen segítünk! :)

Köszönjük mindenkinek a dícséreteket! :) Jól esik ám nagyon! :)

Jó éjt! Megyek elteszem magam holnapra. Tarekot iszonyat nehezen sikerült lefektetnem. Nem tudom mi van vele. 2 napja ezt játsza. :( Remélem csak a felső fogak. Én beleőrülük, ha az én jól alvó (és könnyen elalvó) gyerekem megváltozik! :twisted:

fatima

Szilvi

a hintőpor nagyon szárít. Julinak volt ilyen 1x, én kamillateával (nem filteres, hanem igazi, leszűrve és persze lehűtve) áttöröltem neki (gyullaáscsökkentő) és nagyon vastagon bekrémeztem. Bepanthent próbáld még ki, az semlegesebb mint a másik kettő amiket írtál, de ha az sem átmenetileg gyógyszertári fürdetőkrémet kenj rá - az nagyon hidratál de tuti nem allergizál. És mutasd meg orvosnak!!!!

Nelly van ilyen 38-as méretben is?? Tök klassz cipő. :wink:

Kata kérdezz bármikor, igyekszünk segíteni. Nem tudom mennyi tejed van, de nem biztos hogy minden etetéshez kell táp. Érdemes este adni, mert jobban eltelíti mint az anyatej és akkor tovább alszik éjszaka, te is többet pihensz :arrow: reggelre több tejed van.
Viszont: ha kell tápi akkor adj neki és ne hibáztasd magad hogy nincs tej, stb!!! Az árt a legtöbbet (hidd el, tapasztalat, nem okoskodás :wink: )

Klári
Kép
ganti

Szia Szilvi! Jó, hogy jöttél, de azt sajnálom, hogy szegény Janikának piros a popója. :(
Nem lehet, hogy jön a foga??? Nálunk volt ilyen Tareknél talán egyszer. Ugyanígy nem használt sem a Sudocrem, sem más. Aztán egyszercsak rendbejött! Viszont szerintem semmiképpen se púderezd!!! Az ott aztán rendesen irritálhatjaamikor bepisil és odatapad a popójához. Inkább rögtön a pelusba menjen, ami beszívja vagy valami jó zsíros krém kéne, ami lepergeti a pisit és így nem csípi neki. Ha sok napja csúnya a popsija, akkor azért mutasd meg dokinak biztos, ami biztos alapon.

Ja! És BOLDOG 4. HÓFORDULÓT A NAGYFIADNAK!!!

fatima

Kata - ha igenyli akkor etesd meg, en is vegyesen taplaltam eleinte nagyon kevesett evett en meg 2 orankent is etettem ha kerte, gyakrabban mondjuk nem jo mert a kis gyomra nem birja megemeszteni (okosok mondtak a korhazban).

Szilvi - nekem nincs ilyen tapasztalatom de amit Klari leirt en igy kezeltem a kisebesedett, begyulladt mellemet es nagyon hamar gyogyulni kezdett (kamilla lemos+bepanthen kenocs... napi sokszor)

Annanak mar egy ideje pici kiutes van pici helyen a popsijan es az orran is 1-2 es az ajakan szerintetek ez mi lehet??? eddig nem erdekelt csak most arra godoltam hogy mi van ha csunyabb lesz? :roll: kaja vagy fog vagy mi lehet? :?:

Jo ejt mindenkinek

Kép
cica_1

jaj de hulye vagyok tenyleg pont ma 4 honapos Janika boldog hofordulot
ja ja puder az semmikeppen nem jo en is ugy tudom nekem meg a korhazba mondtak hogy a koldoket kezeljem vele aztan felejtsem el

Kép
cica_1

Fatima: úgy értettem, hogy paramami létedre, nagyon megnyugtató, és laza mami hatását adod át másoknak, és ez jó!!!

Falcon márkájú, és 5990 ft volt.

Janikának boldog 4. hófordulót!

Nelly

Kép
breeki

Szilvi most esett le hogy akkor Janika és Juli pont 2 év különbséggel születtek???? Boldog hófordulót!!![/b]

Klári
Kép
ganti

JANIKÁNAK BOLDOG 4. HÓFORDULÓT!

klári, ugyan nem aggódtam. az is lehet, h még simán talizhatunk szülés előtt meg minden. ha meg nem, akkor kb 15 perc kocsival, v annyi se. csaba is ki tud ugrani érte. (meg én is)

JOBBULÁST JULINAK!!!!!!

szegéyn kislány! hol szedte össze?

nelly: nagyon tuti a cipő! a falcon jó márka! samunak is volt ilyen szandija.

fatima: gratula a szép súlyhoz! annyira jó, h már nem "ügy" nálatok az evés/nem evés!! klassz h ilyen magabiztos vagy!!

szilvi: én csak a nagyon nagyon vastagon bekenés- doki látogatást tudom javasolni.

kata: samu az első két hónapban kb 8x9x evett. nem gáz sztem, minden baba más.

du voltunk a milenárison (halakat nézni, etetni), aztán a mamutban és én még 9ig az ikeát is megjártam. nem mondom, h nem vagyok fáradt! 10-9ig mentem, kivéve 3 órát amikor samu aludt. :)

deeeeeeeeee MINDENT megvettem a babaszobához. irtó szép lesz! majd vasárnap, ha kész lesz teszek fel képeket. vettem ma ágyat is, amin szoptatni fogom jónást. (mivel elég kicsi a szoba ahol lesz, azt találtuk ki, h megvesszük samu gyerekágyát (160x70es) és azon szoptatom. pont elfér, és méretileg jó nekem is.) szőnyeget, függönyt, lepedőt, rácsvédőt, párnákat a szoptatós ágyra stb.

szal eszetlen menős nap volt ma! de nem baj, akkor szép az élet, ha zajlik!
kerekpocak

Ok Zsófi akkor majd megbeszéljük :wink:
Egyszerűen nem értem hogy bírod ezt a tempót 37 hetesen :shock: Irigy irigy én 37 hetesen már ki se mertem lépni a házból, no meg alig bírtam megmozdulni, pedig kicsi volt a hasam. Nem vagy semmi hallod, simán fogod nyomni a 2 gyerkőccel :lol: :wink: 8)

Nem tudom hol lett beteg Juli, de gyanítom hogy a színházban múlt héten, ahol csupa ovis volt. De igazából mindegy, ha valaki ráköhög a boltban úgy is el lehet kapni.

Klári
Kép
ganti

samuval én is sokkal óvatosabb, meg kímélőbb voltam. de a 2. gyereknél az ember azt csinálja, amit kell. egyszerűen nincs más lehetőség. nem mondhatom samunak, h figyu anya ma a pamlagon hever, te meg menj és vegyél magadnak tavaszi sapit :) :lol: :lol:
amúgy meg sokkal fitebb is vagyok, mint samuval voltam. kevesebbet is híztam. jó ez így. most már az éjszakai alvás se hiányzik (haha) szal nem vagyok ám hős, csak tezsem a dolgom, mindenki így lenne ám!
kerekpocak

ft=fitt
tezsem=teszem

na, szóval értitek :)
kerekpocak

Jobbulást kívánunk a szépséges Julinak! :)

Zsófi! Tényleg nem vagy semmi!!! :) Igazi belevaló mami vagy! A 3 pasi olyan büszke lehet arra, hogy ilyen mamijuk/feleségük van! :)

Amúgy pont azon gondolkodtam, hogy szerintem én is így nyomnám hasonló helyzetben. Tarekkal sem hagytam el magam. SŐT! Kifejezetten idegesített, ha vki pátyolgatni akart. Ugyanúgy tettem-vettem, költöztünk stb.
Na de azért most semmi pénzért nem próbálnám ki! :lol: :wink:

Nelly! Szerintem a tanácsadásnak pont ez a lényege. Vetkőzzünk ki önmagunkból és próbáljunk higgadtan segíteni. Amúgy meg egyre kevésbé vagyok extrém paramami. :) A környezetemben úgy érzem most én vagyok a legmagabiztosabb (ahogy Zsófi is írta- köszi :wink: ). Tarekkal sikerült már az elején jó sok nehézséget átélnünk, így mára már könnyebb egy csomó minden. :)

Szonja cipője tényleg nagyon klassz. És az ára is elviselhető. :roll: Meddig hordanak egy ilyet a kicsik??? :roll:

fatima

Sziasztok!

Remélem nem bánjátok,ha csatlakozom hozzátok,én is a Jánosban szültem január 9.-én a csodálatos kisfiamat Balázst,és mostanáig mint zugolvasó követtem végig gyönyörű babócáitok eseményit,fejlődéseit.Ezután ha nem baj jönnék én is a kis gondjaimmal ,bajaimmal,meg nem mellesleg nagyon szimpatikusak vagytok.

Üdv mindenkinek
macarella

Szia Marcella!

Üdv itt közöttünk, gyere, és mutass képeket is Balázsról!

Zsófi: tök igazad van, lehet hogy én is ilyen lennék, majd meglátjuk.

Fatima: örülök hogy ilyen nyugodt, és kiegyensúlyozott vagy! :)
Hogy meddig hordanak egy ilyen kiscipőt? Az jó kérdés...

Nelly

Kép
breeki

szia Macarella! persze gyere csak...

Csajok ti mit adtok a gyerkocoknek uveges vagy magatok csinalt gyumit, fozeleket... nem tudom eldonteni hogy mi legyen szerintetek mi szol ellene ill. mellette??

Popsi kiutesre semmi otlet??? (elozoekben kerdeztem)

Zsofi tok ugyi vagy, amugy en is vegig rohangaltam, dolgoztam minden nap teljes munkaidoben, foztem, sutottem, intezkedtem a babaszoba az nekem is ezutan jott volna de hat a 36 heten vegetert a terhesseg:( de azert azt elhiszem hogy kis Samuval azert meg tobb energy kell mint annelkul...

Nelly tok aranyos a cipocske es tenyleg nem draga, hol vettetek?

Juli hogy van?

puszi agi

Kép
cica_1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?