Új privát üzeneted érkezett!

Drukkolunk Panndi nagyon! Lilla is felébredt ma éjjel. :shock:

Szegény úgy néz ki ekcémás lesz, majd most megyünk a doktornénihez, hogy tényleg az-e... sajna nagyon annak néz ki :twisted:

Kutyfül! Mi is sétálunk hidegebb időkben is.

szép napot mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nem tudom mi van ma Zsófival... tízóraira sinlacot szokott enni gyümölccsel, most az sem kell neki, csak a cici :? És ordít, nyűgös :shock:
Vendég
 


Andi, jön a melegfront. De azért gáz, hogy nem eszi a megszokott kaját. Mi lesz, ha nem lesz cici???

Kép
waterlilly
 
 

 
 

Zsófinál tuti fejlődési ugrás van!! de nincs ötletem cici helyett... :shock:
Túlvagyunk az első babaúszáson! szuper volt, egy családi házban van, családias-barátságos környezet, kevesen vannak, szimpi az oktató. És összvisz 10 perce sincs tőlünk. Na és Boti is jól érzete magát, pedig alvásidőben voltunk. Persze azóta alszik a kocsiban.... :lol:
Vendég
 


ja, és kutyfül, mi is megyünk minden nap ki! :lol:
Vendég
 


Vendég
 


Kép
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Babett!
Nagyon édes Boti!

Örülök, hogy tetszett az úszás, mi is nagyon szeretünk járni.

Képzeljétek ma megint találkoztunk Ermoniékkal a védőnőnél. Janka nagyon édes baba! :D Lilla sárkánykodása megsiratta szegényt. Jól bemutatkozott Lillakisasszony. :oops: Kárpótlásul sok-sok puszit küldünk Jankának! :lol: :lol: :lol:

szép napot mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, boldog hófordulót Lillunak :)

Lilly: hát ez az, lassan nincs cici, szóval jó lenne, ha enné a megszokott kajáit is.... :?
Vendég
 


Panndi! köszönjük szépen :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


képzeljétek! jön a tavasz tényleg, vasárnap már 17 fok lesz...állítólag!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Na megint bekukk!
Lilla és Ildi! NAgyon jó volt újra találkozni! :wink: Ez is jó spontán volt! :lol: Megállapították benn a védőnők, dokinénink h Lilla és Janka hasonlítanak egymásra! Olyan szép nagyszemű kislányok. :wink: 8) Köszönjük a puszit, kellett is! Ekkora bőgést még nem rendezett principessa. :oops: És legközelebb viszünk magunkkal sárkányfüvet! :wink:
Jön a tavasz? De jó... mi meg most utazunk el a télbe! :lol:
Szbabett! Ha még nincs menyasszonya Botinak, akkor Jankának udvarolhat! Nagyon helyes kispasi.
A séta-témához:amúgy mi viszonylag keveset sétálunk, mert séta közben nagy nézelődés van nálunk. A délutáni alvás viszont mindig kinn van, babakocsiban, ha esik, ha fúj. Van egy jó kis szélvédett, fedett teraszunk.
Nyugis estét, átalvós éjszakát!

Kép
ermoni
 
 


Ildi: Lilla babának nagon boldog 10. hófordulót kívánunk! Hogy megy az idő!!! El nem tudom képzelni, mit művelhetett, hogy Jankánál kiverte a biztosítékot. Móni, a sárkányfű szerintem is jó ötlet! Ha kapsz, szóljál, bár nálunk nekem kell néha, nem a gyereknek...

Babett: Botika egy kis tündér, gondolom, oda van érte az egész család. Ez az uszi jól hangzk.

Andi: hogyhogy lassan nincs cici? Mikor szeretnéd elválasztani? Nem lehet, hogy fogacska jön?

Vasárnap állítólag tényleg jön a tavasz. Meg az a rohadt óraállítás is. Most már azon is szenvedhetünk, hogy a prüntyök biológiai óráját is átállítsuk. :?

Kép
waterlilly
 
 


ermoni: Jankának boldog fél évet :D

Lilly: háááát, már lassan szeretném... vagyis egy éves kora után már semmiképp sem szeretném szoptatni. Akármikor is marad abba a szopi, szerintem mindenképp szomorú dolog, hogy vége, ahogy eperke is írta, de nem szeretném ennél jobban kitolni. Amúgy valószínű a foga jön, és addig nem is piszkálom a cici témával, van elég baja szegénynek :?
Vendég
 


Andi, már megijedtem, hogy apadsz, vagy ilyesmi!

Nálunk már csak napi 4x van anyatej, délben, a bébiétel után már csak kis tápszert iszik. Úgyhogy már csak 4x fejek naponta. Havonta 1-1 anyatejes étkezést szeretnék kiváltani bébikajával. Úgy 9 hónapos korig tervezem az anyatejezést, a fejést. Nyáron a melegben már macerás lenne a tejet tárolni, hidegen tartani, főleg, ha utazunk. Ha szopizna, biztos másképp alakulna. Elég fura, hogy így gyakorlatilag én választom el, és nem ő saját magát... :( De ahhoz képest, hogy a védőnőnk már 3 hetes korban a tejem elapadását jósolta, egész jól kitartunk... :)

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Lilly: íme a sárkányos történet KisLilláról:

Keresztlányom, négy éves, mindig tanígatja Lillát valamire. Kb. egy hónapja elkezdte tanítani neki, hogy ha meglát valakit, ijessze meg, hogy oaaaaaaaaaaaa... Na persze ezt Lilla rögtön meg is tanulta. Azóta kissárkányt nevelünk. Babák vagy jót mulatnak rajta és visszaijesztenek, vagy megijednek rémisztő LillaSüsütől. Jankával ez történt, szegénynek így sokak voltunk a szuri előtt. :oops: Kb. két hete mondogatom neki, hogy ő virágszál és nem kissárkány és inkább pápá integetés tudományát mutassa meg, de persze erre nem hajlandó.
Doktor nénit is lesárkánykodta, persze mindenki jót nevettet rajta. :lol:

A fejéshez gratula ezúton is, mindig csodálom türelmedet. Én nem tudom, hogy bírnám.

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Én csak attól félek, hogyha Zsófira bíznám az elválasztás, még évek múlva is szopizna... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Kb. egy órája hívtam a gyerekorvost, hogy van-e eredmény a múlt héten leadott vizeletmintákról Nikitől, és volt, és képzeljétek, minden negatív :D Nagyon megkönnyebbültem :D

Ildi: Nagyon édes ez a sárkányos dolog :D

Panndi: Vivikém volt ilyen jól szopizó baba, mint a te Zsófid. Én is azt hittem, hogy soha nem jutunk el oda, hogy ne igényelje az esti lefekvés előtt a szopit. Aztán ő maga mégis elválasztotta magát. 13 hósan szopizott utoljára, de inkább úgy mondom, hogy cicizett, mert szerintem akkor már nemigen volt tejem. És előtte már volt egy 4 napos szünet, azelőtt meg néhány napig olyan édes volt, odahívtam magamhoz szopizni, ő meg vigyorogva mellémfeküdt, bekapta a cicit egy pillanatra, majd rámvigyorgott és részéről kész is volt :D :(
lamme
 
 


Ez a Vivis dolog aranyos :) Jófejek ezek a gyerekek :lol:
Vendég
 


Lamme: )Örülök, hogy Nikivel minden rendben!

Babett: Boti sokat nőtt az utolsó képek óta, olyan nagyfiús lett. A nevetős kép a kedvencem! :wink:

Lilly!: Minden elismerésem a tiéd, hogy ilyen kitartó vagy fejés ügyben. Reggel nekem is fejnem kellett, mert Barna nem akart enni, a mellem meg maximumon volt. :oops: Hát ha naponta többször kéne ezt csinálni...

Itt a jóidő!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Én nagyon béna vagyok fejés ügyben :oops: Délelőtt rákényszerültem, mert a ball mellem este látta utoljára Zsófit, és már majdnem leszakadt :? De én is tisztelettel adózom azok iránt, akik naponta fejnek a babáknak :)
Vendég
 


Lamme!
Örülünk, hogy minden rendben Nikivel! :D Kár, hogy ennyit szívtatok, mire kiderült.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilly: én sem tudom, nekem menne-e ennyi fejés...! csak este csinálom, de azt is már párszor abba akartam hagyni, de nincs szivem tápszert adni pótlásnak...szóval fejek én is.

Vivi szori édes volt ! :lol:

Kutyfül: Már Barnusról is régen láttunk képet! gondoltam meghozom a kedvet Nálatok is 1-2 kép felrakására!! :lol:
Vendég
 


nálunk ma borzasztó az alvás...még kint sem ment....már kezdtem kiakadni,hogy még ebédelni sincs időm....mi van maaaaa? Azt hittem a tavasz megváltás lesz, és nem rémálom...!
Azért jó ez a kis meleg!! persze túlöltöztettem Botit, lehet nem vélteltenül nem aludt... :?
Vendég
 


Melyik evéskor kell először gyümit adni? délelőtt? és mikor kell kiváltani a szoptatást? vagy előbb délután is kell adni szoptatás mellé? vagy hogy van az első időkben? jövő héten kezdjük!! :lol:
Vendég
 


Én hoztam két fotót :) Kép Kép
Vendég
 


Zsófi nagyon édes, Botinak is biztos tetszene :lol: végre egy lány, aki nem csupa rózsaszínben pompázik :wink:
Vendég
 


Azért van ám rózsaszín ruhája is rendesen :oops: :wink:

Megint nem sokat aludtunk éjjel... már egyre biztosabb vagyok benne, hogy a foga miatt nyűgös, csak vajon meddig tart ez még? Ő ugye eddig nem szopizott éjjel, végigaludta, most ébred. Ami nem baj, csak nappal alig van már szopi, éjjel meg bepótolja, én meg kezdek hulla lenni, pedig már vissza sem viszem az ágyába, hanem köztünk marad, de én nem tudok így jól aludni, mert vagy félek, hogy lelököm, vagy félek, hogy ráfekszik apa :lol: Remélem, ha kibújt a foga, visszaáll a rend, mert ez így nem olyan nyerő :?
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon édes Zsófi. :D Majd én is keresek Lilluról egy-két jó képet!

Szegény Panndi! Ma mis is négykor keltünk megint, már várom az óraátállítást, mert akkor legalább 5 lesz belőle. :shock:

Babett! A rózsaszín cuccok elkerülhetetlenek kislánynál. Én nulla darabot vettem, mert nagyon szeretnék kisfiút Lillu után és mindig unisex darabokra utazom. Mindet jaj annyira aranyos, muszáj volt rózsaszínt vennem ajándékként kaptuk rokonok-barátoktól. Most már ott tartunk, hogy a férjemmel megállapítottuk, hogy ha a következő baba fiú lenne az kész ráfizetés lesz ennyi rózsaszín habos-babos kislány cuccal a szekrényben. :D Ezért persze örömmel vállalnánk, de akkor egy kislányos anyuka, akire ezeket a cuccokat hagyom nagyon jól jár. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kép Már állni is tudok :)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kép Kis huncut

Kép A sárkánykodást tőle tanultam:)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lillu nagyon édes...még mindig!!!
mi is ma 4kor keltünk először, aztán fél7kor...

PAnndi: vigyázz azzal a köztetek alvással, mert egyik barátnőm is a fogjövéskor rontotta el a gyerkőcöt, ma már 13 hónapos - még mindig minden hajnalban átkerül a szülői ágyba, és nem tudják hogy leszoktatni róla. Egy fél éves gyereknek elég 1-2 alkalom, és máris szokás válik belőle!!! na persze, a szülőknek az a könnyebb megoldás, csak utána rosszabb lesz....
na könnyen beszélek, mert nálunk a fogak még nem jönnek...nem tudom akkor mi lesz...
Vendég
 


Szerdán voltam az egyébként igencsak konzervatív elveket valló nődokimnál, és vele beszélgettünk erről is. Ő is azt mondta, a fogzás az ilyen, senki nem várhatja és nem várja el az anyukától, hogy órákon át sétáljon az üvöltő gyerekkel, mert különben elég hamar anyuka is zombi lesz, az meg szintén senkinek sem jó. Én bízom benne, hogy ha előbújt a foga, visszakapom a jó alvó gyerekemet :lol:
Vendég
 


Lillu nagyon édes, és milyen nagy már :D Nagyon tetszik :)
Amúgy mi is így vagyunk a rózsaszín ruhákkal, szinte mindenkitől rózsaszínt kapott, ami nem baj, mert a következő három vagy ki tudja hány gyerekünk közül csak lesz még lány :lol:
Vendég
 


húúú panndi, bevállalós vagy, nem mondom.... :lol:
Vendég
 


sziasztok!

Zsófi, és Lillu nagyon édesek!

Panndi: nem próbáltátok ezt a borostyán láncot a fogzásra?

KépKép
kutyfül
 
 


Ez most a kedvenc képem: Kép

KépKép
kutyfül
 
 


Nem próbáltuk, az micsoda?
Barnabás is nagyon édes :D
Vendég
 


Hű, de szép gyerekek vannak errefelé! :D De komolyan, büszkék lehettek lányok!

Ildi, én azért megnézném, hogyan ijesztgeti Lilla az aprónépet! El nem tudom képzelni, hogy ez a kis tündi-bündi egyszer csak átmegy sárkányba... :shock:

Mi a baj a rózsaszínnel??? Szerintem jól áll a csajoknak, gyereknek, anyukának egyaránt. Nálunk pont a rokonok azok, akik inkább nem rózsaszín cuccokat vesznek, mert azt hiszik, nem örülnék. Nem értem. Akkor most a fiúknál se divat a kék már???

Köszönöm az elismerő szavakat fejés-ügyben. Ez tartja bennem a lelket. Mert hát tényleg nem egy leányálom. Pl. akkor amikor a gyereked az ágyában bőg, mert fejés közben felébredt, de nem mehetsz oda, mert hát fejni kell. Sokszor már azt gondoltam, hogy hagyom a csudába, ennyit nem ér az egész, de amikor látom, hogy Eszti milyen elégedetten hörpöli, akkor mindig meggondolom magam. Azért csak ez a legjobb táplálék a gyereknek.

Andi: tényleg bevállalós vagy. Én nagyon tisztellek azért, hogy a virrasztós éjszakák, hajnali kelések nem rettentenek vissza!

Babett, én ebédre adom a bébikaját, annyit, amennyit Eszti kér (agresszív horkantással jelzi, hogy most már elég :shock: ), utána még adok neki tápszert is igény szerint. Egyre több a bébikaja és egyre kevesebb a tápszer. Jövő hónaptól ebédre főzelékféléket adok tápival, uzsonnára meg a már megszokott gyümölcsöket tápival. Bár lehet, hogy az uzsonnához már nem is fog kelleni a tápi pluszban, majd meglátjuk.

Mostanában Eszti is általában egyszer felébred hajnalban, utána cumival még visszaalszik kb. fél 7-ig. Este meg már fél 8-kor ágyba dugom, mert holtfáradt, 7 órától már csak rajtam lóg, szó szerint, a hordozókendőben van csak el. Az óraátállítás nála már megtörtént ezek szerint! :D

Én is csatlakozom két képpel:

Kép Angyalka alszik - rózsaszínben...

Kép Fürdés közben a Révay Nagylexikont tanulmányozom

Kép
waterlilly
 
 


Kutyfül, a gyönyörű Barnikának boldog harmadéves mini-szülinapot kívánunk!!!

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Lillunak és Barninak boldog hófordulót kívánunk!

Nagyon édesek a babák! A fiúk komoly nagyfiúk már, a lányok meg igazi, bájos tündérek! :)

Babett: Hihetelen, Boti is már milyen nagy baba!!! Hozzátápival kapcsolatban az elején azt mondják jobb szopi után kóstoltatni velük az újdonságokat, mert ha tele van a pocijuk, szívesebben elfogadnak új ízeket. Én délután, uzsonna tájban adtam először a gyümiket Zsófinak, úgy illeszkedett legjobban a napirendjébe. De lehet délelőtt, tízóraira is. A főzelékeket pedig délben, ebédre adtam neki.

Ildi: Az a kissárkányos történet nagyon aranyos! Édi lehet Lilla, mikor kissárkányt játszik. :D Gratula az álláshoz! Nagyon ügyes a nagylány! :D

Lamme: Örülünk, hogy Nikinek jó lett az eredménye és nincs semmi baja! Csak az az idegesítő gondolom az egészben, hogy csomó felesleges aggódást megúsztatok volna, ha nem keverik össze a dolgokat... :? Hihetelne, mik történnek...
A Vivis történet nagyon aranyos. Nálunk is valahogy így volt a reggeli szopik elmaradásakor. Hívtam szopizni, egyet cumizott, aztán vigyor és jöhetett a játék, mászkálás.

Panndi: Fogakra nálunk a Dologel és a borostyánlánc vált be. Az első fogacskáknál még Dentinox-ot használtunk és nem volt nyakláncunk, meg is szenvedtük...Aztán Ausztriából kaptunk egy borostyánkő nyakláncot és váltottunk a Dologel-re, azóta (kopp-kopp) egész könnyen kibújnak a fogacskák. Nem mondom, hogy 1-2szer nem sírt fel Zsófi éjszaka, mikor jött egy fogacska, de gyorsan, sokszor egyedül visszaaludt. Este fürdés után mindig bekenem az ínyét, ahol érzem, hogy jön a fogacska Dologellel + ott van a nyaklánc.
Zsófi is nagyon édes a képeken, főleg a fején azzal a játékkal. :)

Én is teszek fel még 1-2 szülinapost.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kép Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kép Kép

Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Mindig megállapítom, hogy itt a fórumon csak szép gyerekek vannak. Tényleg édes mindenki :)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hát én is csak ámulok, milyen édes Eszter is, meg Barnus is egy igazi nagy srác már. Na és Zsófi meg a legnagyobb....! és látom még mindig tart a szülinap :lol:

Nem ment ki a kék sem a divatból a fiúknál, Botondnak is van jópár. Nem azt mondtam, hogy nem jó a rózsaszín, csak volt olyan ismerősünk, akinek a gyerekén más nem is láttam kb 3 éven keresztül...na de mindegy. Bárcsak én is vehetnék majd néhány rózsaszínt 2-3 év múlva.... :wink:

Hát úgy látom ez a hozzátápi már mindenkinál tök másképp van. Olyat is hallottam, hogy pont szoptatás előtt kell adni...hát nem tudom. Gondolom kinél mi jön be...
Vendég
 


Barnusnak boldog 4. hónapot!
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a gyerekek!!!

Beneildi
Azok a kék szemek :wink: :lol:

Bár nem irogatok ide, de dobok fel képet:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kutyfül
Utólag is Boldog Hófordulót!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Én még most sem tudom, mi az a borostyán lánc, hogy kell azt használni? :oops:
Zsófinak már van egy nagy pukli alul a szájában, több éjszakai felsírás, plusz ma három órás aktív nyűgösség a foga miatt, remélem napokon belül vége lesz, mert olyan rossz lehet neki, hogy ennyire fáj :( Na meg én is kezdek kipurcanni :) Holnap ráadásul egyedül leszek vele, ma Apa is sokat segített, hát holnap nem tud :? Na mindegy, majd csak lesz valami.

Viszont úgy tűnik, két szoptatást is kiváltottunk :shock: Délelőtt már jóllakik nélkülem, nem is hiányolja a cicit, délután ma az unokatesóinál voltunk (három fiú, folyamatos mozgásban :lol: ), és befalt egy üveg bébikaját, plusz még majdnem egy egész banánt, és utána el volt ragadtatva a három kishapsitól, szóba sem jött a cici. Az esti egy órás maratoni szopi a megtelt melleimenk (bocs a túl sok infoért) köszönhetően 25 percre rövidült. Szóval hát így állunk most. Ebéd után sem nagyon kellettem már neki :cry: :lol: Így érzek kb ezzel kapcsolatban, egyik szemem sír, a másik meg nevet...

Amúgy meg nagyon jó hazaérni, tegnap anyóséknál aludtunk, én valahogy mindig hulla vagyok az ilyen hétvégék után... :roll:

Babák csodaszépek, nagyon tetszenek :wink:

Ja, és ami még eszembe jutott: most már erősen tavaszodik, szóval átgondolhatnánk ezt a tali dolgot :lol: Szerintem kinézhetnénk egy játszóházat, ott tudunk etetni is, rossz idő esetén is jó, szóval talán az lenne a legjobb. Ha gondoljátok, keresek olyat, ami kibérelhető, nem túl sok pénzért. Hmmm? :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: