Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Gratulálok Viki a babókádhoz, gyönyörű!
Mesélj légyszi, légyszi, hogy zajlott! Andival szültél?

Én nagyon szerencsés voltam a szobatársakkal, ők is meg a hozzátartozóik is aranyosak voltak.
Tudom, vannak Anyukák akiknek teher, hogy a csecsemősök ill. a főorvos asszony nyagatja őket a szopizással, de még mindig jobb, mint az itteniek "pozitív" hozzáállása.
Szolnokon szült barátnőm bébijét, úgy tápoztatták, hogy csak na , pedig ömlött a ciciből a tejcsi, a kölök rákapott a cumira, így a csajnak 2 hónapig fejni kellett és úgy adta oda a tejcit, majd ezután lassan és nehezen tudta a mellére szoktatni.
A másik barátnőmet aki 10 napja szült, eleve tápszerrel engedtek haza és megmondta a doki meg a csecsemősök, hogy ők látják a mellén, hogy úgy sem tud szoptatni, mert ilyen mellel nem lehet.
Most ott tart, hogy napi 3-4 dl fagyaszt le, mert ennyivel több van mint amit a kiscsaj megtud enni.

Higgyétek el, hogy az Istvánnal jól választottatok, csak egy baj van, hogy minden kórháznak ilyennek kellene lennie, de amíg egy doki azt mondja, hogy azért kell gátmetszést csinálni, mert különben leszakad a húgyhólyagja az anyának, akkor mit akarunk itt az újításokkal. Ezek az esetek szolnok megye 3 kórházából valók. Na én megreformálnám őket, csak pislognának.
Csak azt nem értem, hogy folyamatosan rettegnek a mezőtúriak is, hogy bezárják a kórházat, de nem tesznek érte, pedig egy ilyen szemléletválltással a szülészet eltarthatná az egész kórházat.

Na megyek nem untatlak tovább titeket. Vigyázzatok magatokra és babáitokra.

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Ja még egy és megyek.
Mi előtt megszültem a dokinénim és a szülésznőm mondták, hogy mindig jelezzem majd hogy mit szeretnék, és ők segítenek, mert én vagyok a főszereplő és ŐK A SZEMÉLYZET!!!!!!!!!!!!!!

(szó szerint)

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Hát igen, ez az a szemlélet, amire minden kórházban szükség lenne.

Évuska, elnézést a félreértésért, végigfutottam a negatív élményes topicot, és én ezt szűrtem le negatívumként, hogy nagy a zsúfoltság a kórtermekben :) Biztos mert már csak úgy árasztom magamból a pozitív energiákat és a biztatást. :)

Ma volt itt a védőnéni és fintorgott, hogy nem a helyi kórházat választottam. Nem is merem neki mondani, hogy miért, mert még ufónak néz, vagy nem is tudom... Pedig milyen hülye vagyok, csak meg kellett volna mondanom, hogy azt szeretném, ha a gyermekem a lehető legtermészetesebb körülmények között jönne világra, minél kevesebb mesterséges beavatkozással.
sarkantyúka
 
 

 
 

Sarkantyúka!
Ne törődj vele, nyugodtan mond meg, neki, ha nem fogja fel kérj másik védőnőt.
Engem is hülyének néztek , még a barátnőim is azt mondták, hogy nem mindegy, hogy hol szülsz egyformán fáj.
Aztán mikor Noémivel hazamentünk és meséltem, akkor meg csak pislogtak, mint a gipsz nyuszi.

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Sarkantyúka, melyik a helyi kórház? (Nincs tartózkodási helyed a neved alatt, azért kérdezem.)

Az azért furcsa, hogy egy védőnő még nem találkozott ilyen igénnyel, hogy máshol szülni, bababarát... Jó, hogy ilyen karakán vagy!!!

A negatív oldalon nekem a "nem törődtek velünk", "a szoptatás mindenáron való erőltetése" meg a hálapénz-biznisz kritikája tűnt fel. Ezek régebbi hozzászólások. Valószínűleg azóta elhúztak magánkórházba az érintettek...

("Hüvelyi szülés csomag (!) 595 ezer forint, emelt szintű hotelszolgáltatással")

Csilla, te mikor szültél? Hogy vagytok? Ki volt az orvosod, szülésznőd?

Holnap ctg! Lehet, hogy az utolsó.

Még nem pakoltam be, mert használom cuccaim jó részét. Talán ma este...

É (39+3)
évuska
 
 


Szia!
Én szept. 9-én szültem a kislányom , most már több mint 6 hósak vagyunk (ő a második a fiam 2,5 éves . Norbi a helyi kórházban született, a véleményem olvashattad)
A szülés történetem ebben a topikban 2007 szept 14-16 körül találhatod , ha érdekel. Úgy mentünk a kórházba, hogy 9-én hajnalba bejelentkeztem ide, hogy elfolyt a magzatvíz.
A dokinénim Dr. Petik Dóra, a szülésznőm Józsa Andrea mind a ketten tündériek, de Diószegi Évit is csak dícsérni tudom, ill. Spiesz Anna ő volt az ügyeletes( nem tudom, jól írtam a nevét), szintén aranyos volt, ha nem lett volna fogadott szülésznőm, biztos megkérem, hogy maradjon bent.
Úgy emlékszem, hogy Linus is a Petik-Józsa párossal szült, ő is nagyon dícsérte ill. Vikinek is Andika volt a szülésznője.
Soha nem gondoltam (az első után), hogy ilyen meghitt és szeretet teljes lehet egy szülés. Tényleg le a kalappal előttük!!!!!!!!!!!!!!!
Egyébként köszi jól vagyunk, növögetünk, tiszta nő, már most. Azt látnotok kellene, hogy kelletteti magát az Apjának, de más pasiknak is.
Egyik ismerősünk 7 éves kisfiával rendesen enyelgett a kiskurvám. A fiam, meg egy kis ördögfióka. Imádnivalóak!
Gondolok rád, hátha holnap már babázol, a hideg front, befolyásolhatja. Tudom milyen nehéz már ilyenkor.
Kitartás!!!!!!! Szorítunk!

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Sziasztok!!! Újra itthon, hétvégén a hegyekben jártunk, naggggyon jó volt, de sajnos hamarabb hazajöttünk mint terveztük, mert a kislányomat fel kellett hozni a Heimpálba. :cry: Apukája fogta a kezét mikor lépcsőn léptek át és sajnos rosszul lépett, Apa a kezénél fogva megtartotta, de nagy roppanás hallatszott és hát a kiscsaj sírt és mondta, hogy "háj" "háj". (fáj :) ) Gondoltuk meghúzódott, vagy ilyesmi, vártunk tegnapig, de nem használta egyáltalán a kis kezét és megállapíthatatlan volt, hogy hol fáj neki, így bevittük a sürgősségi ambulanciára. (Másfél órát vártunk, oké, nem volt vészes a helyzet, na de akkor is... :cry: ) De szerencsére nem törés, meg sem kellett röntgenezni, már a sztoriból tudta a doki, hogy mi lesz a baj, kiugrott a könyöke és egyetlen mozdulattal vissza is tették neki. Édesem egy nyikkanást nem hallatott, kis hős volt. :)
Eszter, remélem szép élmény lett végül a szülésed, várjuk, hogy jelentkezz! :)
Csilla, nekem Spiesz Anna volt a szülésznőm!!! És most is őt szeretném, mindenképp. (Egy középiskolába jártunk, de nem ismertük egymást. :D )
Évuska Nagyon sokmindenben egyetértek amit írsz és úgy alapvetően hasonló a látásmódunk, úgy érzem. Bár nem véletlen, hogy az Istvánosok általában azonos álláspontot vannak. (Valaki írta is.)
Vikci Az a kisfiúcskaaaaaa!!!! :) Gyönyörű!!!

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Évuska!
Igen, én is a Petik-Józsa párosnál szültem, és velük tökéletesen elégedett voltam, pedig karácsony volt! :)
Némely csecsemőstől és az egyik szobatársamtól kibuktam, de amit Csilla írt a barátnői esetéről,...befogom a számat!

Kép

Kép
linus
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a gratulációkat meg a bókokat.

Csilla,

igen Józsa Andinál szültem és minden okszi volt. Sőt teljesen elégedett voltam mindennel. Csak ez a félelem az idegentől ez még bennem van. vagyis az indítástól . De mindegy a végeredmény a lényeg. És lám sikerült.
A mellem az nagyon fáj még mindíg pedig jól tezsem cicire Mátét. De abimbóm nem bírta és kirepedt mély seb lett rajta. Na de ez is elmúlik majd. A következő hozzásuólásban beteszem ide a szüléstörténetemet.
A csecsmősöktől lenyűgöződtem nagyon sokat segítettek de ezt már írtam. A szobatársaim nagyon kedvesek voltak. Az utolső ájszaka jött két olyan egyén akik nem voltak szimpik de akkor már ez engem nem érdekelt. ( ferdeszemű lányzó és egy kissebségi) az ágyam meg kettőjük között.
A hozzátartozók nagyon édik voltak szintén. Páromat is beleértve, ezt nem én mondtam hanem egy anyuci)mert ő is segített az anyukáknak ha kellett valakinek szólni meg más párok is segítőkészek voltak.
Volt, hogy hallottam, a pici nem tudja jól bekapni a cicit cuppogott. ez egy másik anyucinál volt. A szomszédnak a férje elment szólni a csecsemősöknek akik jöttek is.
Szóval csak pozitívan tudok nyilatkozni. Ja az ügyeletes doki is rendi volt megvizsgálta eljövetel előtt a gátamat. Én kértem meg rá és állt elébe.

Évuska,

Köszönöm at érdeklődést.
Hogy lehet, olyat mondani valakinek, hog ynem tud szoptatni. Gondolom vannak olyan emberek akik ezt beveszik mi. Borzasztó. Pedig ez is agyban dől el egyébbként utánna jön az összes többi ok. Atz hiszem ezt te írtad ugye? Már nem tudom fáradt vagyok. Bocsi.
nem vérzek már. Most van az 5. hét. A múlthét elején még egy kicsi jött de már az is elmúlt. van tejecske amennyi kell hála az égnek.
Még hamar elfáradok de szedem a vasat és az segít valamennyit legalábbis nem hullik a hajam. :-)
Most egy picit lepihizek. Tehát mlg fáradékony vagyok. Azt akartam írni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Szüléstörténet:


Reggel bementünk a doki kérésére, vizsgálatra a kórházba. Már vittük a csomagokat is nem mondom be voltunk parázva. Csináltak CTG-t ami nem lett jó. Így meg kellett ismételni. Odajött a dokim, hogy meg fog vizsgálni más is, mert több szem többet lát. Majd hívjam, hogy mi lett az eredmény. Megvizsgált a fő orvos, aki szintén az indítás mellett tette le a voksát. Azt mondta jöjjünk vissza este és akkor felrakják a lufit ( ami egy katéter és a végét feltöltik vízzel majd súlyt tesznek az aljára).
Ezután hazamentünk párommal. Még hazafelé felhívtam a dokimat meg a szülésznőmet aki azt mondta, hogy egész nap pihenjünk. Na persze hazaértünk bőgtem egy sort már annyira kivoltam, hogy mi lesz majd. Majd lepihentünk persze nem tudtam elaludni csak pörgött az agyam.

Este hétre bementünk a kórházba csöngettünk a szülőszobán. Nem volt ott még a szülésznőm. Mondtuk, hogy miért jöttünk majd kint várakoztunk.
Behívtak. Rátettek CTG-re megint. Utána mondták páromnak, hogy apuka majd haza megy és reggel vagy amikor majd én hívom, hogy a lufi kiesett vissza jön. Én pedig ott alszom. Na ezt nem nagyon értettük, mert ugye mindenhol azt olvastam, hogy két-három-négy óra alatt kiesik. Meg hol is fogok én aludni? Hát igen elszállásoltak az alternatív szülőszobában. Nagyon kemény az az ágy ami ott van. De leterítettük meg ágyaztunk ahogyan kérték. Még jó, hogy nálam volt a kispárnám. 
Ekkor még nem volt fent a lufim, mert a dokik épp a műtőben voltak.
Kb. 21 órakor jött a doki, hogy akkor fáradjak vele és felteszi.
Remegett kezem lábam fáztam vagy féltem nem tudom.
Mondtam is, hogy 1 újnyira nyitva vagyok. Mondta, hogy az jó mert nem fog fájni annyira.
Feltette kicsit fájt. De ami utána jött. A baba megérezte, hogy ott valami történt. Elkezdett úgy ficánkolni és ezáltal erős fájdalmat okozni, hogy felül izzadtam alul pedig reszkettem. Párom masszírozott úgy egy kicsit jó volt. Közben persze CTG vizsgálat. Rajtam a kötelek, ja és még tartsam is, hogy jó legyen. Nagyon ijesztő volt ez a fájdalom.
Ezután visszamentünk a szobába lefeküdtem az oldalamra. Nagyon feszített. Kértem is fájdalomcsillapítót. Kaptam egy szurit, hogy aludjak, mert holnap sok erő kell majd. Meg másképp nem fog menni mondta a szülésznéni.
Közben az agyamnak jelzett a lufi, hogy termeljen oxitocint. Lettek is 7-8 perces 1 percig tartó fájásaim. Ez volt úgy 10 óra tájt. A szülésznéni mondta, hogy meg fog vizsgálni. Így is lett fél éjfélkor megvizsgált. A lufi le volt esve. Na monda, hogy akkor hívja a saját szülésznőmet, hogy jöhet.
Miután lekerült a lufi már tök jó volt. Két újnyira voltam nyitva.
Ja és párom még jó, hogy nem ment haza mert ugye most indulhatott volna vissza, meg nagyon nagy fájásaim voltak jó hogy velem maradt. Nem is akart ő haza menni.

Beért a szülésznénim:
Na azt mondta, hogy burokrepesztés. Hát kis Máté feje feljebb ment, na azt mondta, hogy akkor oxitocin infúzió. Így nem repeszt meg semmit. Majd a dokim eldönti.
Bekötötte az oxit. Ezután indultak szépen lassan egyre erősebben a fájások. Közben tettünk fel zenét ami nagyon jó volt. Csak a gitárt hallgattam. Nagyon megnyugtatott. Tettem fel a karomra vajúdó olajat, aminek nagyon jó illata volt. Így rá tudtam lazulni a fájásokra. Közben félóránként ettem a homeós bogyót. Párom szegényke már majdnem elaludt. Meg féltett is , hogy mi lesz velem.
Közben bejött az ügyeletes orvos aki szintén azt állapította meg, hogy fent van a baba feje.
Úgy három óra körül egyszer csak elpukkant valami a pocimban. Hát a magzatburok. Elfolyt a magzatvíz. A szülésznénim mondat, hogy erre vártunk.
Gyorsan tisztába tették az ágyat alattam. Na ezután kezdődött meg az igazi fájás. Két percenként jöttek. Rajtam az oxitocin plusz a fájás és szívhang mérő. Kértem fájdalomcsillapítót. Kaptam is szurit ami elkábított minden fájás között.
Ezután felálltam és úgy vajúdtam, hogy a páromra támaszkodtam. Meg elővettük a labdát és arra is ráültem. Majd végül oldalt fekve ment tovább. Párom nézte, hogy mikor megy fel a fájás. Itatott plusz ettem a homeót meg szőlőcukrot.
Jött a szülsznénim úgy hat fél hét körül megvizsgált. Mondta, hogy jól haladunk.
Reggel hétre beért a dokim is megvizsgált mondat, hogy kilenc-tíz körül baba lesz.

Jöttek a tolófájások. Volt egy masszírozó labda a kezemben. Másnak minden erejét be kellett vetnie, hogy összeszorítsa de, én minden fájásnál sikeresen összenyomtam.:-)
Ezek szerint fájt.
Mind két oldalamon kellett nyomkodnom. Először kicsiket, azután pedig nagyon. Majd megint jött a a dokim és persze fájáskor kellett megvizsgálnia. Borzalmas volt.
Megvoltak az előkészületek az érkezésre.
Nyomnom kellett combomat felhúzva. Párom fogta a fejemet. Szülésznéni elöl doki a hasamat, nyomta.
Nem tudom, hogy hány nyomásra bújt ki Máté de még amikor csak a fejeb búbja volt kint akkor megsimogattatta velem a szülésznőm. Nagyon maradandó ez az élmény a számomra.

Meg persze minden nagyon jó volt összességében.




Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok,


Szült valaki Dr Radnai Katalinnál, ismertek, milyen tapasztalataitok vannak?

Köszönettel,

Jako
jako
 
 


Vikci, köszönjük, hogy leírtad a történetet!
Neked megtelt szép érzelmi tartalommmal, és ott van a gyönyörű, egészséges végeredmény, de ha olyan olvassa, aki még nem szült, annak azért horror lehet... Pl. miért kell fájás közben vizsgálni? Ezt a férfiorvosok szeretik. Emlékszem rá én is az előzőnél, rettenetes volt. Most nem lesz, megbeszéltük a drnővel és a szülésznővel.

Boribono, visszakerestem a hozzászólásaidat. Mit tettél azért, hogy alapítványi szobába kerülj? Vártál rá, vagy épp szabad volt?

Tegnap mondta a szülésznő, hogy a terminus napján, szombaton ctg, utána hétfőn is egy, meg áramlásvizsgálat... mondtam, ne bohóckodjunk már, én inkább szülök.

Mindenkinek derűs napokat,

Évuska
évuska
 
 


Ja, igen, mindig elfelejtem megkérdezni, van az alternatív szülőszobán CDlejátszó?

é
évuska
 
 


Sziasztok!

Évuska! Te még itt? Menjél már szülni! :lol: :lol: :lol:
(remélem, nem sértődtél meg)

Egyébként gondolkodtam a lufis dolgon, szerintem nekem azért nem fájt egyáltalán mert második gyerek és betört úton érkezett.

Vicky! Gratulálok szép történet. Kit fizettél le, hogy az alternatívba kerülj? :lol: :lol: :lol:
Kád is volt, meg minden. Mert megesz a penész az irígységtől!!!!!!!!!!

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Sziasztok!

Csilla,

az alternatívban csak elakartak szállásolni addig amíg a lufi ki nem esik. De amikor leesett a lufi átmentünk egy másik szülőszobába. Ott nem maradhattam. Egyébbként ha visszaolvasol írtam is, hogy annyira teltház volt, hogy ott szállásoltak el nem egy kismamit szülés után is meg előtt is. de ott nem igazán szült senki. Vagyis szerintem max. azok szültek ott akik a főorvos kismamái.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Csak ezt kihagytam bocsi.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Évuska,

mindegyikben van. Amelyikben szültem ott is volt. És meglepődtem mennyire jó, hog yvittem magammal cd. Amit egyébbként az utolsó pillanatban tettem be.
Hát igen elég ilyesztőnek tűnik. De az Andi is fájáskor vizsgált meg.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok!

Nekem azt mondta a szülésznő, azért fájáskor vizsgál, mert akkor ki tudja tapintani hogy reagál rá a méhszáj, mi történik fájáskor.
Engem is mindig akkor vizsgáltak mindkét gyereknél.Ha épp nem volt fájás, bent tartotta addig a kezét, amíg nem lett. :? :shock:
Egyszer-kétszer kedvem lett volna fejberúgni...

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Áldott húsvétot!
Kép


Vikci
Azért én nagyon remélem, hogy lehet alternatívban szülni!!! Hogy-hogy csak a főorvos kismamái??? Azért az durva lenne!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én is kezdek nyűgös lenni, mint Eszter, ő is jöhetne, mesélhetne már...

A fiam tépi az idegeimet, felesel, ellenáll, kekeckedik... őrjítő.
Elvégzetlen dolgok, végül is van idő, csak így nekivágni, furcsa már.

Boribono! Meggyógyult a kislányod? Nem fáj már a karja?

É (39+6)
évuska
 
 


Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik orvoshoz lehet az István kórházban fordulni, ha császárral szeretnék szülni.

Ha valaki tud segíteni előre is köszönöm !
v.luca
 
 


Sziasztok!
Én az alternatívban szültem és nem vagyok a fődoki betege. Egyszerűen megmondtam, hogy ha szabad, akkor én oda szeretnék menni. :) A szülésznőm lefoglalta mire én odaértem a kórházba. Hihetetlen jó élmény kádban vajúdni, össze tudom hasonlítani, mert az elsőnél nem volt ilyen szerencsém. (igaz ott zuhany alatt vajúdtam) Nagyon jó hatása van a meleg víznek. Lazít és hát a közeg...valami egészen más. Viszont mikor kiszáll az ember... :D Elmúlik a melegvíz jótékony hatása, beturbósodik minden... :wink:
Évuska Persze, hogy lehet maradni, ugyan olyan szülőszoba, ha akarsz, maradhatsz. Kommunikáció. Csak mondani kell.
Köszi a kérdésed, már akkor rendbejött, 5 perc alatt újra elkezdte használni a kezét a lányom. :)
Engem is fájások alatt vizsgáltak, jó szar, az biztos, de állítólag csak így van értelme. Nem tom. Van, aki 20 percenként benyúl, van aki csak 1-2x. Nekem szerencsém volt Spiesz Annával. Nem kíváncsiskodott, csak egyszer. :D Húúú, Uxi, Te hős vagy, én lehet elküldtem volna a ...azt a szülésznőt. :D

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Ja és mág azt akartam, hogy az a baj az alapítványival sajnos, hoyg nincs rendesen megbecsülve. Aki ott szül, annak el kell viselnie, hogy nem olyan mint egy modern szülőszoba, legalábis akkor nem olyan volt. Fehér falak, nincs kényelmes fotel, nincs szép függöny... (Bár aki ott szül, annak nem ez a lényeg, sőt, szóval nem túl zavaró, mert ellenben ott a bordásfal, a széles, alacsony ágy, a szülőszék, a kád, a labda...)
De a lényeg, amit akartam írni, hogy nekem egyetlen dolog nem tetszett, hogy oda tesznek be sokmindent, amire éppen nincs nagyon szükség. Mint egy raktár. :( Emlékszem, még egy olyan kerekes asztal is volt bent, amin az ebédet szokták tolni. :(
Mondjuk akkor nem érdekelt, meg hát gyertyafényben minden sokkal szebbnek tűnik. :wink: :D
Luca! A sógornőm az Istvánban szült, igaz ikreket, de nem lett volna indokolt a császár, ő kérte, hogy intézze úgy a doki a papírokat. Priviben megírtam a doki nevét. Amúgy neked indokolt lenne? Valahogy úgy éreztem a soraidból, hogy nem. (Bocs, ha félreértettelek.)
Évuska! 39+6, nagyon komoly!!! Én most vagyok 11+5 :lol:

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Hülye vagyok!!! Nem alapítványit akartam írni, hanem alternatívat, szóval amit az előbb írtam, az minden a szülőszobáról szólt!!! :oops:

:lol: Évuska, viszont az alapítványi szobára szülés után 2 vagy 3 éjszakát kellett várnom, mire felszabadult. De voltak előttem még vagy 3-an a listán, de ők mivel már eltöltöttek szintén 1-2-3 napot a 3 vagy 5 ágyasban, úgy voltak vele, hogy már nem kell a szoba. Szerencsére, mert nekem így nem kellett ott feszengenem a közös fürdőben az aranyeremmel a következő 5! napban. :oops: :(
Szóval nem tettem érte semmit, csupán vártam. :wink:

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Boribono, kösz az infókat! Most megyek ctg-re, megnézem, sokan vannak-e. Vagy csak nyulak és bárányok.
Amikor én láttam az alternatívat, akkor ilyen nagy műanyag zsákok voltak benne... talán szennyes.

Luca, nem írtad, hogy miért, én sem akarlak kioktatni, de gondold meg nagyon, olvass utána... teljesen más az életet műtéttel kezdeni a bébinek! Utána meg napokig nagyon ramatyul lehetsz, talán alig bírsz örülni a kicsinek, egy csomó természetes hormonfolyamat nem megy végbe.

Bocsánat a császárosoktól, de nyilván komoly veszély elhárítására kellett nekik is a műtét, és úgy megéri.

Talán ma... talán a jövő héten... kiderül, fiunk lesz-e vagy lányunk.
Félbemaradt dolgaim vannak, az nem enged szülni? Vikci meg Eszter lebeg előttem (már jóval könnyebb ő is :D ), hogy talán indítani kell nekem is.

Tegnap utolsó leheletemmel jógáztam még, lejártam a bérletet, kötészetben a szakdolgozatom, megjött a szoptatós fotel, kimostam a hordozókendőt. Még egy kis rendrakás...

é (39+7)
évuska
 
 


Évuska, túlhordára gyúrsz? :wink:
Állítólag a fiúk szeretnek tovább bent lenni, bár nekem mindkettő bent ragadt. Emi 2 napra, Beni egy hétre..

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Ja, ha a szakdoga a kötészetben, akkor tuti hamarosan megszülsz. :D :wink:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Jaj, uxi, semmi jel. Érzem ezt az elvárást, hogy na mi lesz? Mikor szülsz? ááááá

Kicsit túloztam: megrendeltük a borítót a szakdolgozathoz, keddre lesz meg, addig még... tartalomjegyzék... Most épp elszállt egy része.

Viszont fészekrakó ösztön: könyvfelpakolás az új polcra, karácsonyról maradt (!) csomagolópapírok használhatóvá adjusztálása, új fiókos szekrénybe helyezése, végre!

Ma nagy nyugi volt a kórházban (ctg).
évuska
 
 


Évuska, cd lejátszóra reagálva: én amelyik szülőszobában voltam, ott nem volt. Pedig készültem lemezekkel, legalább 3-mal. ÉS mivel az egész éjszakát vajúdással töltöttem elmondhatom, hogy nagyon fáztam végig és a férjem is, de ő legalább ülhetett a kabátjában, én egy szál hálóingben, ugye. (Csak azért írom le, mert nincs azért kolbászból a kerítés.)

KépKép
becka
 
 


Boribono !

Köszi a segítséget !

Orvosi indokom tényleg nincs, vagyis nem kaptam rá.
Azért érdekelne, mert van egy medenceferdülésem amit a dokimnak említettem, de ő az a típus aki kifejezetten nem szeret császározni. CSak akkor császározott volna, ha a reumatológus javaslatot ír rá, ő viszont azt mondta, hogy valószínű nehéz szülés lesz és utánna nehezebb a felépülés, de ha nem műtöttek, ill nincs szakadásom akkor ő nem fog javaslatot írni.
Szóval nagyon félek a szüléstől, nehogy beszorüuljon a baba stb. Július végére vagyok kiírva, a dokim pedig legutóbb azt mondta lehet, hogy szabin lesz. ügyeletes dokinál pedig egyáltalán nem szeretnék szülni, ezért keresek valakit.
v.luca
 
 


Luca!
A reumtaológus akivel beszéltél, biztos pasi ugye? Hogy lehet ilyen, hogy közli veled, hogy nehezebb lesz a szülés meg a felépülés, de azért csak szüljél nyugodtan normál úton?
Próbálj másik reumatológust is megkérdezni. Biztos találsz olyat, aki ad neked igazolást hogy indokolt a császár. Rokonnak gerincprblémájára adtak igazolást, megkérdezem erről.

Boros Juditnál szült kismamával beszéltem, akinek a reumatológus császárt javasolt. A doktornő mondta, hogy meglátják, de ha a kitolásnál nem a klasszikus helyzetben van (félig ülő/fekvő), hanem pl. sámlin vagy állva, akkor ki lehet küszöbölni a problémáját és jól meg tud születni spontán is a baba. Két babát szült így a lány.
Lehet, hogy a Te problémádon ez se segítene, de ha nem tudsz találni olyan dokit, aki 100%, hogy támogat abban, hogy kitolásnál többféle pozíciót is megpróbálj, akkor inkább járd ki valahogy a császárt. Az Istvános dokik 80%a is félig ülve/fekve "szüleszt", pláne ha ügyeleteshez esel be. Ha ráadásul előre félsz is a szüléstől, az eléggé megakaszthajta a dolgok menetét.

Boti 2005. okt. 12-én, Zsófi 2007. aug. 28-án született.
jad
 
 


Kedves Jad !

A reumatológus nő volt, anno ő kezelt engem, ezért is gondoltam hogy visszamegyek hozzá. Szinte biztos voltam, hogy nem lesz probléma és lám még is.
Ha tudz beszélni a rokonoddal légyszives írd meg, nagyon kíváncsian várom.
Előre is köszi.
v.luca
 
 


Eszterrel mi lehet? Remélem hamar beköszön. :)
Luca írtam privit. :)

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Kedves Évuska!

Ne hragudj, hogy ismeretlenül írok (régen aktívan írtam ide, amig a gyerekeimet vártam). Három gyermekem van, mind a három császárral született. Nagyon nagy tévedésben élsz a császárral kapcsolatban. Én így is teljesen átéltem a születés élményét, a gyerekeim se többek sem kevesebbek azzal, hogy császárral születtek. a tejtermelés ahogy kell úgy indult el, az "örömhormonok" a születésnél is jelen voltak. Mind a háromnál sírtam örömömben, rögtön megpuszilgathattam őket. Egyedül a mellkasra tevés maradt ki, amit bepótoltunk, mikor kitoltak a műtőből. Onnantól kezdve egy percre sem adtam be a csecsemősőknek őket. A felépülés gyors, 5 -6 óra múlva már folyamatosan közlekedtem, elláttam őket és magamat. Volt, aki a gátmetszéssel többet szenvedett, mint egy császáros.

Luca!
Teljesen megértelek, náam téraránytalanság miatt volt, egyébként nekem csipő műtétem volt, ami szintén nem indokolta volna azt, hoghy kizárólag császárral szüljek. Azt, hogyki szül császárral, azt nem az orvosod dönti el, hanem az orvosnak kell előterjesztenie a főorvosnak(Silósnak), aki eldönti.
Beszélj az orvosoddal a problémádról és a félelmedről.
Ki az orvosod?

Ini
ini
 
 


Kedves Ini !

Én Kecskemétre járok/tam dokihoz eddig, elég sokára jött össze a baba és annál a dokinál maradtam aki végülis kiderítette mi volt a baj. De most, hogy rákérdeztem nálla a szülésre és, hogy nem is biztos, hogy itthon lesz, ezért keresek mást. Itt a Kecskeméti kórházban csak miatta maradtam volna. Az István kórházról pedig olyan sok jót halottam, a Petik Doktórnőhöz készülök bejelentkezni, (vagy a Siklóshoz )de még nem kaptam infót róla, hogy mennyibe kerül nálla/luk a vizsgálat illteve a szülés. Most áprilisban mindenképpen elszeretnék menni valamelyikükhöz, mivel az idő halad.
Te kinél szültél ?
v.luca
 
 


Van egy olyan érzésem, hogy Évuska ezt nem olvassa egy darabig. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Boribono !
Nem jött privibe semmi. Légyszi simételd meg ! Köszi
v.luca
 
 


Luca!
én a Ruttner doktornál szültem. maximálisan elégedett voltam vele, mind a három terhesgondozásnál, és a szülésnél is....

Ines
ini
 
 


Uxi, nekem is... :D

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Luca, oké, írtam újra, remélem ez megtalál. :)

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Boribono !

Megkaptam ! És írtam !
v.luca
 
 


Olvasom...

Vasárnap voltam nagyon feszült, mostanra rezignált vagyok, inkább derűs, tudja, mikor kell érkeznie, különben meg sem fogant volna, vagy nem akkor.

Kész a szakdolgozat, holnap reggel leadom. Várunk. Ctg jó.

Tudom, mindig van, akit a császár-téma érzékenyen érint, és olyanok is, akik nem kerülhetik el a műtétet. Még jó, Ini, hogy így is lehetett három gyereked, és a soraidból úgy érzem, szerencsés és roppant erős vagy. Mások nehezebben viselik. Hogy általában a császárnak, ha nem életmentő, több (főleg anyai) szövődménye van, lehet, mint a hüvelyi szülésnek, azt senki sem vitatja. És nem soha nem tudjuk, mi lett volna, ha...

Luca még előtte áll, sokat számít, hogy ő hogyan áll a kérdéshez. Pl. keres-e olyan orvost, aki hüvelyi szülés-párti, és ebben lelkileg is megerősíti őt, vagy épp olyat, aki "biztosra megy", és vág, ez nem mindegy.

Neki mit tanácsolnál?

é
évuska
 
 


Ó én meg már azt hittem... :oops: Nagy volt itt a csend pár napig, bármi történhetett volna.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok!

Boribono,

ha visszaolvasol akkor leírtam, hogy telt ház volt. Tehát azt a szobát mindenképpen tarcsinak szánták. Sokakat ott szállásoltak el ideiglenesen. Mint ahogy engem is majdnem. Ja az öt ágyas szobába tettek még pótágyat is. Az milyen? Nem tudom szerintem amikor te szültél nem lehettek solkan. de mindegy. Ja meg képzeld nekem ugye be volt kötve az oxi plusz rajtam volt még a fájás és a szívhang érzékelő is. Egyik oldalamon ez a másikon meg az. Így nehézkes lett volna kádazni. De nagyon vágytam rá, hogy meleg vízben legyek. De a körülmények nem engedték meg. De a labda is nagyon jó volt.

Becka,
engem az Andi betakart nagy takaróval. Mert én is fáztam. Bár meleg volt ott de basszus neked a párod kabiban ült. Az nem semmi. Hát igen nincs két egyforma szülés az tuti.
Ja meg nem akatrtak vinni neked CD- lejátszót a szobába? Az nem jó. De a végeredmény végül tuti jó lett nem? :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Évuska!

Én Lucának mindenképpen azt ajánlanám, hogy hallgasson meg még egy-két más orvosi véleményt. Nyilván ésszerűbb lenne nem rögtön vágni.
Nálam is utolsó nap dölt el az első és második szülésnél, hogy császár, mert már meghaladta a 100-at a bpd és a súlyuk is 4 kg felett volt. De a bpd volt a mérvadó. Lányomnak 37 cm volt a fejkörfogata. Harmadiknál már egyértelmű volt, hogy császár.

Én a császárt egyáltalán nem fogom fel tragikusnak, mert egyértelmúen meg volt a magyarázata, hogy miért. Ha csak úgy csinálták volna, akkor lehet, hogy érzékenyebben viselném.
De ami fontos, hogy a végeredményt nézzük, hogy egészséges baba szülessen.

Luca!
Ruttner doktor sem az a tipus, aki rögtön vág....

Ines
ini
 
 


Akkor egyetértünk, Ini! Szerintem sem tragédia a császár, és akkor könnyű elfogadni, ha érted az okát.

Viszont van ez a fontoskodó, beavatkozós orvosi szemlélet, és ők tényleg gyakrabban vágnak indokolatlanul. Sokan félnek a hüvelyi szüléstől, és itt szerintem a lélekkel kell foglalkozni.

Persze Lucának más oka van. Reméljük, talál hozzá orvost.
(Engem egyszer ultrahangozott dr. Ruttner, és észre is vett a baba szívén valamit, aztán ezt vizsgálták még a klinikán, és akkor írtam neki levelet, megköszöntem neki, mert nagyon figyelmes, normális volt, pedig csak beugrott egy késő orvos helyett.)

Még mindig 2 is 1... lehet, hogy a melegfrontra indul csak meg, de félek, a fél ország akkor szül majd, és tömeg lesz.

Boribono, Uxi, kösz, hogy gondoltok rám! Most nyugodtabb vagyok, mint vasárnap. Heves magzatmozgások. Nem állt meg az élet, viszem oviba a nagyot, meg leadom végre a szakdolgozatot, aztán már a tolófájások jönnek...

Nagyon szeretném a jógán használt meditatív zenét hallgatni vajúdáskor. Remélem, hogy kerít egy CD lejátszót a szülésznő, ha nincs a szobában. Most már folyton jelzi, ha egy kicsit nem lesz telefonközelben, nagyon jó, hogy figyel...

é (40 + 4)
évuska
 
 


Érdekes, hogy így dicséritek a zenehallgatást vajúdás alatt. Én eddig mindig úgy éreztem, hogy idegesítene. Lehet, hogy kipróbálom. Majd. :)

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Kriszti,

én sem tudtam, hogy tetszeni fog. Meg az utolsó pillanatban tettem be eric claptont meg ilyen lassú zenéket. Amiket kedvelek. Betettük és a gitárra nagyon rá tudtam lazulni ha idegesített volna biztosan kikapcsoltam volna. Erre való a stop gomb. Szerintem érdemes kiprószálni. Ezt annyira nem lehet tudni előre, hogy mi jön be éppen akkor. Egy másik kismama is megerősített a másik topocban, hogy rengetegen vannak. Most gondolkodik, hogy menjen-e máshova, mert annyira telt ház van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Ma nagyon tetszett a szülésfelkészítő (Bán Judit, Gyöngéd születés)! Információgazdag, érzékeny és realisztikus volt (mert nem ígért spirituális körülményeket, csak ami kórházban kivitelezhető). És a szülésznőm is ott volt, jó volt így együtt.

Nekem a zene olyan, amire jógán relaxáltunk, ahhoz kötöm, egy darab félórás szám, nagyon monoton, megnyugtató, segíti a befelé fordulást. Vivaldit vagy mezőségi népzenét nem vinnék be.

é
évuska
 
 


Sziasztok!

Pár napra elutaztunk, tök izgis visszaolvasni: vajon Évuska azért hallgat, mert már kétszeres anyuka?

AZt nem tudjátok, hogy szülésfelkészítő tanfolymok lesznek-e később is? Gondolom, ezeket a szülés előtt állók látogatják, engem meg még gyanakodva méregetnek a rendelőben, mert még a téli pulcsik alá bőven elfér a hasam.

Boribono, te hol tartasz? Én ma töltöm a 14. hetet. AKár szobatársak is lehetnénk, jól számolom? ;)

Jól értem, sokan választanak szülésznőt? AZ egyik barátnőm decemberben szült az Istvánban, és (egyrészt volt hely az alternatívban, kádban tudott szülni, másrészt) nem volt választott szülésznője, hanem dúlát (http://www.module.hu/) vitt magával. Nem tudom, ez mennyire elterjedt. Azt mondta, neki nagyon sokat segített. Sőt, igazából azt mondta, hogy nem nagyon tudja elképzelni, hogy lehet dúla nélkül átvészelni a fájdalmakat.
sarkantyúka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?