Új privát üzeneted érkezett!

bandika írta:Persze erőltetni úgyse lehet, max. sűrűn próbálkozni.
A pasztinák asszem a répához hasonlít
!

ill. arra figyelni, hogy ha egy gyerek tartósna elutasítja a darabost, akkor a beszédét extra óvatosan kezelni és a legkisebb késésnél érdemes elvinni fejlesztésre... mert a kettő összefügg.

a pasztinák olyan mint a fehérrépa, csak rövidebb, zömökebb és édeskés az íze, tehát nem olyan földes, karakteres jellegű, mint a fehérrépa.
angolszász kulturáknál elég közkedvelt zöldség.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Megyünk mi is a talira. (2 fő) Apa munkahelyére elmegyünk autóval, onnét apa visz tovább. Falusi kislány Pesten.. :lol:
Eszter már azt eszi, amit mi. Kivéve a nagyon tejes, fűszeres kajákat. Azért van még bekészítve üveges bébikoszt. Szerencsére szépen eszi a darabost, már régóta nem turmixolok.

Kép
petyaanya
 
 


Hahó!

Látom szép létszám várható a talin :D Remélem addigra teljesen jól leszünk, meg más sem betegszik le, és tényleg odaérünk ilyen sokan.

Hajni
hú, Olivér akkor alkotott :D
Aha, én már elkezdtem fogyizni, de semmi tadikális. Jól reggelizem és ebédelek, estére meg natúr joghurt, max. egy kis sajt, édesség meg hanyagolva. Bár egy hete megint falom az édességet. Betett ez a húsvét

Aanda
nagyon klassz kép! Nagyon helyesek a gyerkőcök! Jó látni téged.

Bandika
kis bújós lett Balu? Próbáld meg úgy felfogni, hogy néhány év múlva örülnél ha bújna

Mi napról napra jobban, de még mindig nem egészségesen. Takony tűnjön már el tőlünk! Apa, anya, baba takonykóros. Nagymamát meg úgy sikerült megfertőzni, hogy szemgyulladásostól bekapta az egész kórságot :roll: Legyen már tavasz, akkor tutti meggyógyulunk!

Kép
Kép
emma1976
 
 

 
 

Íme az új lista:

Orsi 4
Wish 2
Anikó 2
Emma 2
Zsebi 3
Kismókus 2
Bandika 2
Pompi 3
Bzsuska 3 (apa is )
Katyerina 4 (apa is )
Petyaanya 3 (apa is )
Hajni 2

Összesen: 32 fő!

(Sajnos Harcika sem ér rá… :( )

Petyaanya,
De jó – de jó! :D Én is vidéki lyány vagyok ám! 8) :D

Bandika,
A gardrób megúszta, viszont a gyerekszoba szőnyegje megsemmisült… :? :roll:
Az almaport a Brendonban szerváltam, de nem lett nagy kedvenc. Gekkoba jártok? Milyen? Köszi a pasztinák- meg a rágásinfót is. :D

Orsi,
Neked is köszi a felvilágosítást, télleg aszittem tök… :oops: :lol:

Emma,
Tök jól kezdted a fogyókúrát, én is így terveztem. :D Bár ma már beugrott a napi kakaóscsiga-adag… :oops: :lol: Szerintem addigra biztos meggyógyultok!
20140901102739
 
 


Hello, csajok!
Örülök, hogylakulgat a tali! :D Jó lesz, tuti!

icsilya,
nem értettem, hogy jársz el? mint anyukám? :roll:

Sajna rossz hírrel jövök. Bencsi kiütéses lett a 2. Prevenartól. Érdekes, hogy az elsőtől semmi baja nem volt. Láz nincs, kedélyállapot jó, csak riogattak, hogy figyeljük, hogy duzzad-e a szája, szeme, nehogy rámenjen a torkára (nyelés, levegővétel). Már megjártuk az ügyeletet is, a Bethesdát is, nem sokat csináltak, egy kúpot adtak. Hát azóta várom, hogy múljon a dolog, közben meg f...sok a figyeléstől... :(
Hasonló tapasztalat...?

KépKép
pompomlány
 
 


hogy alakulgat... 8) :oops:

KépKép
pompomlány
 
 


Hello lányok,
ma a dokinéni írt nekünk beutalót fejlődésneurológiára rendellenes izomtónus miatt, mert még nem emelgetjük a fejünket hason. Az igazság az, hogy nagyon keveset fektettem őket hasra eddig, bár talán pont ezen a fórumon írtátok többen is, hogy tegyem. Az a baj, hogy mindig hatalmas sírásba fullad a hason fektetés, azért nem erőltettem. Kicsit el vagyok keseredve, hogy nem erőltettem, szidom magam rendesen. Van valami tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

KépKép
lili73
 
 


Terpeszpelusra meg azt mondta, főleg éjjelre adjam fel, mert nappal zavarja a mozgásban. A fórumozók közül meg mindenki azt mondja, éjjel-nappal kell. Nyilván úgy hatásos, ha éjjel-nappal fent van, nem?

KépKép
lili73
 
 


Lili

voltunk mi is neurológusnál ugyanezért, amit Te írtál, és ő javasolta a dévény tornát. Azóta látványos a fejlődés.

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi

szegény Bencsi, ez a prevenar mellékhatása lehet?
és mit kell csinálni a kiütéssel?

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi!
Jobbulást a kisfiadak. Nem tudok ilyesm mellékhatásról ,de az nem jelent semmit.

Lili!
Mi is jártunk fejlődésneurolgóián. Én nekem is azért mert nem emelte Eszter a fejét. Nem kellett csak gyógytornára vinni, de a mai napig örlök hogy elmentünk, mert jó hogy látják a gyerekeket. Most is megyünk majd júniusba ivssza. bizonyos időközönként szereti a doki megnézni őket. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


pompomlány írta:icsilya,
nem értettem, hogy jársz el? mint anyukám? :roll:

igen... enyémek simán másznak a földön is akárhol.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :D
nem a patiszonra gondoltál? az tényleg kicsit tökszerű.

ez a pasztinák:
Kép

eza patiszon (vagy csillagtök):
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma,
Jobbulást Nektek!

Pompi,
Remélem Bencsi is hamar túl lesz a pöttyösödésen!

Hajni,
Nem a Gekkoba járunk, az 5000 Ft-os óradíjat enyhén rablásnak érzem. :evil: Szerintem annyira azért nem jó!
A Mammutban van a játszóházban hetente kétszer egy fejlesztő pedagógus csajszi, ő mondta. Itt egyébként a játszóház ingyenes 1 éves korig, utána 700 Ft/óra. Ha a "foglalkozásra" mész akkor ki kell fizetni az óradíj felét, plusz 500 Ft-ot.

Kép
bandika
 
 


Pompi,
mi már végeztünk az összes prevenarral, de egyiknél se volt semmilyen mellékhatás. Nem hangzik jól ez a kiütés, remélem hamar elmúlik!

Bandika,
ismerem azt a játszóházat, voltunk ott egy párszor a tesómékkal. De nem is tudtam, hogy van ott fejlesztő. Mit fejleszt amúgy? Inkább testi- vagy értelmi képességeket?

Orsi,
jaa, ilyen?! Nekem ez zöldség, vagyis petrezselyem. :) Pedig vidéki vagyok ám, és azt is tudom, hogy a tehén nem lila... :wink: (a patiszont azt vágom. )
20140901102739
 
 


De azt mondjátok meg, bár így utólag végül is tökmindegy, hogy ha sokat teszem őket hasra, akkor lehet, hogy mostanra már emelik a fejüket vagy ha egyszer gyengék ebben akkor csinálhatok akármit, akkor is külső segítségre van szükség? Csak mert mar a bűntudat, hogy én okoztam, hogy nem fejlődött rendesen a mozgásuk.

KépKép
lili73
 
 


Pompi: na most kicsit megijedtem, mi csütörtökön kapjuk az első Prevenárt.... Cálciumot nem lehetne adni neki?
AZ jó allergiára. Jobbulást Bencsinek!

Lili: Zorka is utált hason lenni, neki is a dévényes torna segített, most már leginkább hason játszik.

tiko
 
 


Sziasztok,

Zsebi,
nem főzök külön nekik,mert a főzelékeket én is eszem.Inkább Apának szoktam külön főzni. :lol: Én sem főzök fűszeresen,zsírosat meg egyáltalán nem eszünk.Én csak a szín húst eszem meg,Apa megenné a körömpörit is,anyós szokott csinálni neki.

Emma,
köszi!
jobbulást Nektek!

Bandika,
köszi!Húúú,milyennek képzeltél el?(erre nem kell válaszolnod :lol: )

Petyaanya,
Eszter nagyon ügyes!
Enyémek pár napja alig eszik meg a kajájukat,ami egy kicsit turmixolt,darabos kell nekik!Ilyen létezik?Örülnék,ha nem kéne már egyátalán turmixolni!

Pompi,
Bencsit sajnálom!Enyémeknek nem lett bajuk a Prevenartól.

Lili,
enyémek is későn kezdték el emelni a fejüket.Erőltesd,csörgőzz nekik felfelé és oldalra is.Én abbahagytam,amikor sírtak,de rövid idő múlva újra csináltuk,és napról-napra többet bírtak,hamar belejöttek.Nem kellett neurológus,mert a havi koraszülöttgondozáson mindent elmondtak.

Délelőtt a fiúk megkapták az első szandijukat,végül is a Siesta mellett döntöttem.Már akár 2 métert is mennek,ha olyan kedvük van,és csak ritkán spiccelnek!Asszem a kritikus 16 hónapra már rendesen fognak menni,nagyon boldog vagyok!

Andi
Kép
aanda
 
 


Köszi a válaszokat,
én azt nem értem, hogy miért nem mondják el, hogy ekkor és ekkor min. ennyi és ennyi időt erőltesse anyuka a gyerekeknél a hasonfekvést, és a többi és a többi. Persze hogy az intelligens anyukák utánanéznek a dolgoknak, de akkor is elvárható lenne, hiszen a kisujjamból nem tudom kiszopni, hogy mivel teszek jót a gyermekemnek és mivel rosszat.

KépKép
lili73
 
 


A Budapesti Korai Fejlesztő Központot ismeritek? Nem tudom őket elérni telefonon.

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!

Lili,
A terpeszpelust folyamatosan viselni kell, nappal is!
Vendég
 


hajni777 írta:Orsi,
jaa, ilyen?! Nekem ez zöldség, vagyis petrezselyem. :) Pedig vidéki vagyok ám, és azt is tudom, hogy a tehén nem lila... :wink: (a patiszont azt vágom. )

hasonlít rá, de a fehérrépa (zöldség :D ki hgy hívja) az hosszabb és vékonyabb, és ízre teljesen más a kettő.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta:én azt nem értem, hogy miért nem mondják el, hogy ekkor és ekkor min. ennyi és ennyi időt erőltesse anyuka a gyerekeknél a hasonfekvést, és a többi és a többi.

ezt sokan nem értjük, de ennél sokkal nagyobb gondoknál sem szól senki... mert szerintem nem értenek hozzá. :evil:

a bűntudatod hessegesd el. A gyerekeinek hipotón a nyaka, ha hasra tetted volna őket, sem nagyon erősödik meg magától, tehát a helyzeten nem igazán rontottál.

A negatív neurológia státuszt garantálom nektek, nekem is van 3 is a tarsolyomban, pedig mind1 gyerekem problémás. A neurológusok az igazán problémás esetekhez vannak szokva, a sima izomtónus-zavart ők még normálisnak minősítik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta:A Budapesti Korai Fejlesztő Központot ismeritek? Nem tudom őket elérni telefonon.

igen, szakmailag ők nagyon jók!
és ha kerületi lakos vagy, akkor ingyenes, mert a XI. ker. önkormányzat állja a fejlesztést.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi, Orsi a vígasztalást!
sajna nem vagyok kerületi lakos... :?

Pandácska,
én is így gondoltam. De mindenki mást mond. Azon a szörnyű ortopédián meg, ahol kerek egy perc alatt végeztek egy gyerekkel, majd fél másodperc alatt kirúgtak minket, azt se mondták, hogy bá. Én kérdezek, hogy ez akkor miért van így, és hogyan kell, és hogy néz ki, meg miegymás, a nő meg gyakorlatilag nem válaszolt :evil:
Orsinak van igaza.

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Ami nekünk még sokat segített és ezen legalább annyit nem üvölött Eszter az ez a henger. Elvileg Tescoban van saját márkás nem ilyen áron. :) De sok nagyáruházban lehet kapni. (csak én most hirtelen itt találtam hogy meg tudjam mutatni neked).

Erre ráhasaltatod és ringatod rajta szépen fog erősödni az izomzata aztán majd a neurológián megmondják hogy még mi kell dévényes vagy elég a gyógytorna is.

Ne idegesíts magad erről nem tehetsz ikreknél ez nagyon sűrűn előfordul. Minden okés lesz velük. :)

http://209.85.135.104/search?q=cache:v5 ... =firefox-a

Andi!
Szuper első szani. :) Hányas lábuk van?
nekünk már ki is nőték az első cipőt ami 16-os volt most 18-ast hordanak.:)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lili

én konkrétan rákérdeztem a dévényes csajtól, ha többet lett volna hason Olivér, akkor ez a probléma most nem lenne? Ő azt mondta, semmi köze hozzá. Azóta nincs bűntudatom, szóval neked se legyen :D
A henger nekünk is sokat segített.

Kép
zsuzsi73
 
 


lili,
ne idegeld magad. Én is emlékszem, hogy az elején úúútáltak hason lenni, aztán egyszercsak már imádták. Szerintem nem nagyon tudod erőltetni. Max. azzal, ha lekötöd a figyelmét valamivel, amíg hasal.

zsuzsi,
Kalciumot nem javasoltak, aszonta az egyik dokinő, h erről megoszlanak a vélemények. Fenistil cseppeket kap, az jó az allergiás kiütésekre. Csak mondjuk furcsa, hogy ugyanezt mondták, mikor dátházs volt és krupp-gyanúsan köhögött. Azért egy kicsit megijedtem (sőt el is sírtam magam), mikor az Ügyeleten aszonták, jelentkezzünk be a kórházba... Szerencsére nem kellett befeküdni megfigyelésre, de azért csak kellene legyen valami fokozat a Fenistil csepp és a kórház között. Jó ijesztőek tudnak lenni az orvosok néha! Kezd az a gyanúm lenni, hogy lehet, hogy a doktornő adta a szurit rossz helyre... :( :evil:

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Kalciumot nem javasoltak, aszonta az egyik dokinő, h erről megoszlanak a vélemények. F

Kezd az a gyanúm lenni, hogy lehet, hogy a doktornő adta a szurit rossz helyre... :( :evil:

a calciumnál tényleg nagyon megosztottak az orvosok. Az a fő gond, hogy az amit a gyerekekkel sokan megitatnak az egy intravénás injekció. Mivel semmiféle kísérlet nincs arra vonatkozóan, hogy egy vénás injekció az emésztőrendszerből hogyan szívódik fel, így nem igazán lehet a használata mellett voksolni.

én nem gondolom, hogy rossz helyre adta volna be, ez, hogy "rossz helyre adja" nem igazán létező fogalom.
Ha izomba kell adni, akkor mind1 melyik izomba adja, oda kell. Ha meg subcutan akkor bőr alár megy, azt meg minden lombikos tudja, hogy elrontani nem lehet, mert ha bement akárhova is a bőr alá már jó helyen van. (az izomba adandót is csak úgy lehet elrontani, ha nem szívják vissza, és levegő kerül az izomba)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Aanda, van olyan hogy koraszülött-gondozás? :shock: Nekünk ezt nem mondták a PIC-en....
Vendég
 


lafead írta:Aanda, van olyan hogy koraszülött-gondozás?

UTÓgondozás.
de nagyon sokan nem járnak, nekünk sem mondták.
Ált. azok járnak, akiknek valós koraszölöttek a gyerekei - lélegeztetés, stb. -

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi, lányok!!!
Holnap újra próbálom elérni ezt az Alapítványt. Ma egyszer sem vették fel a telefont. Lehet, hogy csak délelőtt vannak ott?
Amúgy mi is voltunk másfél hósan a SOTE II-n, neurológián. Akkor Barninak írtak elő tornát, mert csak egyik irányba figyelt és fordította rendesen a fejét. Csak hogy még tetézzem a bajainkat, most Aliz csinálja ezt pár napja. Úgy, hogy ráadásul ferdén is tartja a fejét, nem néz egyenesen rám, ha föléhajolok. Próbálom korrigálni csörgőzéssel. Május elejére rendeltek minket vissza oda.

KépKép
lili73
 
 


Lili :D
májusig én azért megmutatnám másnak is őket! az elég messze van.
Az aszimmetriát is kezelni illik - Lili is aszimmetrikus volt és még mindig kicsi az, az aszimmetria magától nem múlik el.
A csögőzés jó módszer, ha van kedvenc állat azt is az ellentétes oldalra kell tenni.

de ha ti voltatok neurológián, akkor most minek mentek megint?
nem értem.
ill. milyen tornára jártok akkor most?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, még sokkolni akartam itt a népet a lányom méreteivel.
A next 3-6 hós rugi most pont jó rá, eddig fel kellett hajtani. A 6-9 hósban elveszik :roll:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


de ha ti voltatok neurológián, akkor most minek mentek megint?
nem értem.
ill. milyen tornára jártok akkor most?

Akkor megállapították ezt a bizonyos egy irányba figyelést Barninál. Most meg azért kéne mennünk, mert hogy 3 hósak elmúltak, és nem emelik a fejüket hason. Csak most nem a SOTE II-re, hanem abba a bizonyos Korai Fejlesztő Központba irányított minket a gyerekorvos vizsgálatra, utána meg a Pető Intézetbe, ha megállapítják, hogy kell a torna, mert az van hozzánk legközelebb.
A SOTE II. külön dolog. Persze, ha megyünk a központba időközben, akkor felesleges visszamenni a SOTE-ra májusban.

KépKép
lili73
 
 


ja, a Barninak előírt tornát én csináltam itthon, csörgőzés :lol:

KépKép
lili73
 
 


ok értem. de ha már van bejáratott neurológusotok, akkor neurológiára én oda vinném őket vissza.
a korai fejlesztőben helyileg tudtommal nins neurológus, oda is vinni kell a neur. szakvéleményt.

de a kérdésem, hogy Barni aszimmetrikus figyelését kezelik most???

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta:ja, a Barninak előírt tornát én csináltam itthon, csörgőzés :lol:

értem. ok.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

én 6-9 hós next-es rucikat rendeltem, nyugodtan rendelhettem volna 3-6 hósat.
ez jóval nagyobb méretezés, mint pl. a tescos bodyknál, mert ott jó a 6-9 hós.
Next bolt itthon hol van? és kb. mennyibel drágább?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
van és a fontos ár több mint duplája az itthoni ár, tehát olyan 800as a szorzó kb.

tescos bodyból is 3-6 hóst hord :D mondjuk az úgy pont passzentos. de a 68as c&a átlapolós body az teljesen jó rá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


korai fejlesztőben helyileg tudtommal nins neurológus, oda is vinni kell a neur. szakvéleményt

jó, hogy mondod, akkor Alizkát még külön vigyem el neurológushoz? Én azt gondoltam, hogy ha elviszem őket az alapítványhoz a gyerekorvos beutalójával, akkor egy füst alatt azt is kezelni tudják mindenféle szakvélemény nélkül, mert szemmel látható, hogy miről van szó. Ill. azt hittem, hogy majd ott adnak szakvéleményt. Baromira nem értem akkor az egészet. A gyerekorvosi beutalón az szerepel: "újszülött izomtónusának rendellenessége".
Barninál egyébként már nincs, én legalábbis úgy látom.
Már csak holnap jövök, szörnyen kimerült vagyok, megyek aludni.

KépKép
lili73
 
 


Lili :d
ha beszélsz velük kiderül. Én úgy tudom, hogy nincs házon belül neurológusuk, amikor a fiúkkal voltam ebben a helyzetben nem volt.
Azóta lehet változott a helyzet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi,
Arnoldnak 22-es,Márknak 21-es szandi kellett!
Az árán rohadtul kiakadtam,9300 ft/db! :shock: :shock: :shock:
Nincs a Siestának vmi nagykere?
Délután az Arni végigment a szobán,ami 4 méter!

Lafi,
nekünk havonta kellett járni koragondozásra,elvileg 1 éves korig,de 8 hósan kirúgtak minket!Mondjuk a fiúk 31. hétre születtek,de szerencsére semmi gond nem volt,lélegeztetni sem kellett őket,hála a 3 tüdőérlelő szurinak.Én nagyon szerettem oda járni,mert mindig alaposan megvizsgálták őket,sőt,kérdezhettem is,pedig mindig tömeg volt.A doktornő mindig megnyugtatott,a fejembe véste,hogy a 2 hónap mínúsz az 2 hónap mínúsz!Ezt a "lemaradást"még mindig észrevenni,pl.most a járásnál is.

Orsi,
Lili biztos rád ütött,meghát a fiúk sem valami magasak,nem?

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Orsi,
Lili biztos rád ütött,meghát a fiúk sem valami magasak,nem?

fiúk girnyók :D Levi marha magas, 1 m, ami korosztály felett van, Máté meg átlagos.
De babának ők is rövidek voltak :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Aanda, én is így utólag "örülök",hogy a korán volt Huni, mert iszonyat alaposak voltak mindenben a dokik és marha rendesek, mindenre válaszoltak,elmagyarázták, erre az utógondozásra nem hívták fel a figyelmem,de végülis szépen fejlődik...talán ezért nem mondták...
Vendég
 


Lili!
Nekünk volt lélegeztető gép is és mégsem hívtak vissza a SOTE II-re a PIC-en. Egy ideig zavat mert sokan hallom mennek már nem érdekel. Jártunk neurológiára és mondom járunk is.

Andi!
Itt Újpesten van egy bolt 4990 a sieszta szandi elvileg mindig de csak ez a sima áron csattos semmi flanc. :) Ha gondolod legközlebb megveszem és elpostázom még mindig olcsóbb így is mintha ott veszed nálatok.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
köszi,majd megbeszéljük!

Orsi,
a tápi még mindig nem ért ide! :cry:

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsebi,ti újpest?Mert mi az.
Vendég
 


Hajni,
A Mammutban a csaj végzettsége szerint fejlesztő pedagógus és lehet tőle tanácsokat kérni. A foglalkozás „csak” játék. Énekelni, bábozni szokott aztán pedig lehet lépcsőt mászni, alagútban kúszni, hintázni, stb.


Zsuzsi,
A Westendben van Next, de a választék silány, főleg fiú cuccokból és tényleg bosszantóan drágán adnak mindent.

Balázs már kinőtte a Next 6-9 hónapos méretét, de a 9-12 még bő derékban és kicsit hosszú is. :? Legalábbis a gatyák, a felsőket mindkét méretben tudja még/már hordani. Nekem a tescos tűnik nagyobbnak, mert abból még a 3-6 hós bodykat is nemrég nőtte ki. Igaz abból csak bodykat vettem, a gatyákat nem ismerem.

Anikó,
Pablovsky cipőket hol lehet venni?

Kép
bandika
 
 


Lafi, Lili,
ti nem jöttök a talira?

Anda,
ügyesek a fiúk nagyon!

Zsuzsi,
Next tudomásom szerinte csak a West End-ben van. Én elég gyakran járok oda, mert gyalog 5 percre lakunk tőle. Mindig benézek a nextbe is, de annyira szegényes a választék, főleg fiúruhákból, hogy össze sem hasonlítható az internetessel. Az árakban viszont vitatkoznék Orsival, valóban drágább, de azért nem annyira. Kiárusításkor viszont nagyon érdemes bemenni, annyira olcsó minden (kb. h&m-es ár alatt )! Mondjuk azonnal ellepi a nép a boltot, úgyhogy gyorsnak kell lenni!
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: