Új privát üzeneted érkezett!

Babuci! Napközben hányszor alszik Hanna, és mennyi időt bír ki alvás után?
Nagyon édi a ruci és persze Hanna is!


Még múlt héten ígértem a csörgős mamuszos képet!
Kép
Kép
Vendég
 


Na egy ilyen mamuszt már mi is be fogunk szerezni :D Látom Ti is előkével vagytok napközben :) Gondolom ömlik a nyál ezerrel :lol:

Hányszor alszik? Várjunk csak. Kb ha 8 körül kel... akkor utána alszik kb 10 körül aztán kb 12 körül aztán attól függ itt mennyit tud aludni babakocsiban, de ha csak a 40 percét, akkor ugyanígy megy másfél-két óránként a szunya. Szóval nem tudom hányszor alszik :oops: :roll: De max másfél-két órát bír ki ébren.

Neked Lilla?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Hali!

Na akkor teljen az oldal Tusi kevéért:-))) én mindíg bekukkantok, de senki nem járt erre, gondoltam nem untatlak benneteket a regényeimmel:-)
EZEK A CSAJOS KÉPEK!!!! KÉSZVAGYOK!!! ÉN IS AKAROK MÉG EGY ILYET!:-))) egyszerűen imádnivalóka a kisruhában!!!!!
Lilla meg annyira édi ebben a vidám színes ruciban, és háttérben:-)
Nyafi, végre Titeket is láttunk:-)))
NÁlunk nagy sláger a kukucska, keresztlányomnak akkorákat kacarászott. A dobálás is nagyon bejön már neki. A lábtornázást bármikor szivesen veszi. Na meg legyen aki a csörgőket adogassa neki :wink: Rájött a sikongatásra milyen buli, most is ezerrel mondja a magáét. :D
Örülök, hogy írtok a nappali alvásról, mert a multkor kérdeztem, és nem válaszolt senki:-(((((
nálunk 5-6 között kelés. És most azt találta ki, hogy ha kihúzzuk 8ig, akkor alszik utána 3 ót . Fentvan 1,5- 2 ót. Aztán megint egy hosszabb szunyi, aztán este még egy kicsi pancsi előtt. Este 8-9 között szunyi.
Ma reggel szomszédoltak, ott aludt reggel 8-9 ig. Aztán kint míg udvaroztunk boltoztunk aludt kb. 10- 12:15 ig. Azért gondoltam hogy sokat alszik napközben, de hát ha fáradt nem tok mit csinálni..... Este 1 v. 2* kel enni. Ma édi volt, éjfélkor felkelt , gondoltam nem cicizunk, kap cumit.. de nemkellett, kivettem evett, 1.kor aludt vissza és utána már csak 3/4 6 kor kelt. Ez már jónak mondható:-))) Ez van, végülis jó hogy korán kel, mert akkor már én is kelek és csinálom a dolgom. És az is jó, hogy délelőtt alszik egy nagyot.... szóval jól van ez így. Maj úgy is fog változtatni a menetrenden.... :-)))
Na én is teszek fel képeket.
Szombaton mindkét gyereket én vittem uszizni, tesóm volt az öltöztető. Mivelhogy négy gyerekem volt csütörtöktől megint, pénteken kijött tesóm is, így reggel befűztem a locsira, mert apa forma1 ezett :twisted:
Az usziról már mindent tudsz Tusi:-) így van jobb előtte elkezdeni amíg megvan a búvárreflexük. De bármikor el lehet kezdeni. Balázs is egyre többet merül, de mindíg alvási időben vagyunk, és nagyon fáradt, az utolsó 5-10 perc már nyűglődés. Öltözés közben már alszik:-)
Idegenek, na amikor aludt és jött hirtelen sok ember, és ráadásul a dédi bedugta a fejét hogy lássa a pihiszékébe, szegény arra ébredt,annyira megijett, hogy majd megszakadt a szívem, annyira zokogott:-( utána nem is akart senkihez sem menni. Majd csak délután, akkor már mindegy volt.
Tegnap Olaszobol jöttek egy kiskutyiért, és akkor is hirtelen sokan lettünk körülötte, és csak úgy volt jó, ha valamelyikőnket látott. Egyébként vigyorog már mindenkire aki beszél neki, csak hirtelen ne legyenek sokan:-))) régen nagyon kevés ember foghatta, és az anyósomat sem csípte.....

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

 
 

Ja és Tusi, mi is akarunk menni tornára. Most fogják indítani Monoron, de ma vittük szervízbe az autóm, ugyhogy egyenlőre sehova. Na igen, kocsi nélkül én sem mennék sehova....az tuti:-) uszira Barnival egyedül jártam nagyon sokáig. Most hogy ketten vannak szombaton együtt megyünk úszni, szaunázni. Keddenként Barnit elpostázom vhova, és szeretném Bazsit keddenként is vinni.... majd meglátjuk.... ezért sajnálom, hogy nincs itt egy mami a közelben:-((((

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Kép Barni vizijárgányon:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Hétvégén fodrászkodtam, minden fiút megnyírtam. Bazsinak már a szemébe lógott, ugyhogy vágtam, kb. 2cm-t belőle :wink: Kép Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Jaj de jó, mégis van élet a földön! :D :D :D

Banyus
, én azért nem írtam Zizi alvási szokásairól, mert részben változó részben nem akarlak titeket bosszantani vele. Merthogy ugyebár ő hétalvó, mostmár fixen hetek óta átalussza az éjszakát, írtam tegnap nektek a 3/4 8-as kelését...
Ha egy átlagos napot veszünk, akkor kb. f6-kor kel, visszaalszik, utána 10 körül kel, eszik, a következő kb. 2-es kajáig már nem nagyon alszik, max 30-40 percet, majd délután egy picit hosszabb alvás sétával egybekötve ez kb. 1-1,5 óra. 5 óra felé kaja, 7 körül megint alszik 30-40 percet, majd f8-8 között fürdés, vacsi. Ha minden jól megy 9-kor vagy kicsit utána elalszik önállóan. Tudtatok követni? :D Nap közben általában 10 percet bömbizik mielőtt elaludna, este ez nem annyira jellemző, kicsit nyüszizik majd elcsendesedik.
De vannak tök káosz napok, tegnap pl., amikor 3/4 8kor kelt, borult az egész nap, mert utána nem aludt vissza, viszont délután aludt egy brutálisat 3 órát, meg este is aludt egyet lefekvés előtt, így ma hajnalban felkelt 3 kor, ami nálunk nagyon nagy visszalépés. De nem volt éhes, énekelgetett, meg ficergett, látszott rajta, hogy kipihente magát. Végül csak megszopiztattam, de még utána is dünnyögött magában, majd elaludt, és csak 8 felé kelt enni. Viszont utána megint visszaaludt, így ma 1/4 1-kor ébredt fel !!!!!, most viszont már megint álmos, itt bömbizik nekem a járókában. Szóval nem akármilyen alvókája van a kiscsajnak.
Pár napja is felkelt 3kor, akkor arra fogtam, hogy 3 napig előtte nem kakilt, és az keltette fel. Hetek óta nem ébredt amúgy f6 előtt, így most egy kicsit azért aggaszt, hogy rövid időn belül kétszer is kelt 3kor, nem szeretném, ha visszaszokna, bízom benne, hogy kivételes esetek voltak. Kibírom, szó sincs róla, csak ha már egy gyerek hetek óta átalussza az éjszakát, akkor nem álljon vissza a hajnali felkelésre szerintem, pláne, hogy még fogzás probléma sincs.
Na, amíg leírtam el is aludt a drága.

Egyébként a mai későn kelése miatt nem tudtunk tornázni sem menni, mert az 11-12 között van. Csütörtökön lesz megint torna ugyan, de akkor meg oltásra kell mennünk előtte, így még nem biztos, hogy utána lesz hangulata, majd meglátom. Pedig szeretnék járni nagyon, nem csak magam miatt, hanem Zizi miatt is, hogy szokja az embereket, nem szeretném, ha félne az idegenektől. Ezt a félés dolgot egyébként pár napja csinálja, csütörtökön, amikor voltunk az ügyvédnél aláírni, simán elvolt 1,5 órát egy nyikk nélkül, nagyon büszke voltam rá. Az eladónkkal, amúgy most harmadjára találkoztunk, és Zizi mindig nagyon jól viselkedett, így megkérdezte tőlem a srác, őszinte érdeklődéssel, hogy "Soha nem szokott sírni?".... :D :D jót nevettem magamban.

Banyus, imádom a tesós képeket, még még még!!! Olyan jó látni őket együtt. És igen, igen neked is egy kislányt! Ezt imádom legjobban komolyan, amikor reggel állok a kis szekrénye előtt, hogy na most melyik cuccot adjam rá. Várom már a nyarat, édes kis napozóim vannak, már látom Zitát bennük, a kis hurkás combjaival. Meg elképzelem, hogy totyog majd a kisruhákban, meg lesz copfja is mag csattja is, meg ha nagyobb lesz kéri, hogy lakkozzam be a kisujján a körmöt... alig várom! :lol: :lol: De itt mindig hozzáteszem, hogy másodikra már egy kisfiúra vágyom.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anika! Tegyél fel képet Aporról még! Ja tettem neked félre képeslapokat, vannak nagyon jók közöttük! Igazi ritkaságok is szerintem. A legjobb egy halászbástyás, ami olyan mint egy mesekönyv, ha kinyitod, akkor kiemelkedik a halászbástya, nagyon jó! Örülök is, hogy gyűjtöd, tök jó, hogy nem kell kidobnom. Majd egyszerre elküldöm, jó nagy csomag lesz, mondjuk van benne egy-két kommerszebb is, csak nincs nagyon időm átnézni, többszáz képeslaporól van szó.

Lafie. AZ első képen tényleg hasonló az arckifejezése, mint Zitának. Erre a férjem azt szokta mondani, hogy persze hogy hasonlítanak, két fülük van még szemük! :D A rám való hasonlóságra szokta egyébként mindig ezt mondani, szerinte Zita kiköpött ő :D
Honnan a mamusz? Én égen földön nem kapok meleg mamuszt, jó mondjuk olyan sok helyen nem néztem, de pl a minimanóban sincs, ami egy tök nagy babaáruház. Kénytelen vagyok frotirzoknikat használni mamusz gyanánt, amik mindig leesnek persze.
Cumi, Zita nem szereti, nem kell neki abszolut. Az első hetekben még el-el fogadta, de mostmár egyáltalán, azon gondolkodom, hogy nem is kínálom vele többet, minek szoktassam rá, ha eddig nem kellett neki... Minden más szopizik amúgy, plédet, játékokat, ujjait, az én kezemet stb.

Babuci. De jó, hogy nálatok is ilyen olcsó az uszi, Pesten konkrétan a duplája :evil: Ja és nagyon édes Hannus kis ruhája, kár hogy egy méretek, különben már kérném is kölcsön :D Nagyon bírtam vasárnap, amikor harisnya és kisruha volt rajta, mert amikor szoptattam akkor jól láttam a kis combját-vádljiát, ahogy ficergett vele, annyira kis husi volt. Jól bírta amúgy a harisnyát, nem volt vele baja szerencsére, gondolom jó az anyaga. Nem lehet hogy a tiétekben kicsit több a műszál? Belegondolva jogos a kérdésed, én se bírom magamon sokáig a harisnyát, még a pamutosat sem, hiszen abban is van műszál. Ez olyan mint a magassarkú. Olyan nőises és csinos, irígylem, akik tudják hordani, ém sokáig nem bírom, pedig olyan nőises. Ezért is szeretek színházba menni, hogy felöltözhessek szépen, még sem kell egész nap abban a ruhában senyvednem. Tényleg színház... a nyáron mindenképp szeretnék menni, mondjuk a Margitszigetre a szabadtérire, addigra remélem már a tesómra hagyhatom Zitust.[/b]

Kép
Kép
tusimi
 
 


Még valami, aztán dugulok. Zitus kokettált egy hatalmasat ma délelőtt a fényképezőgépnek, nagyon vicces arcokat vágott. Készítettem róla egy sorozatot...

Kép

Na ilyeneket nem csinál, ha társaság van nálunk, kénytelen vagyok képeken mutogatni a kedves vendégeinknek. 8)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Most, hogy lenyilatkoztam Lilla alvási szokásait, egyből beújított. Ma kétszer aludt 1,5 órát, ami nála utóljára pár hetes korában történt meg. Amúgy, ha 45 percet alszik, akkor kb. 4-5-ször teszem le aludni, 1,5-2 óra ébrenlét után.

Tusi! A mamuszt a Corában vettem, komoly 600 Ft-ért. Nem túl meleg, de zoknival vagy rugival pont jó szerintem a hőmérséklet.
Édik a pofik! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!(újra)Jólesik,meg,hogy gondoltatok ránk!
Era győzködött hogy jöjjek vissza és nagyon-nagyon hiányoztatok ám! :wink:
Most nem nagyon van időm írni,Barnus iszonyú taknyos,már 3 hete!Majd írok bővebben,ha lesz kicsit több időm!

Iszonyú jók a képeitek,imádom őket nézegetni!
Most pár kép róluk!
Kép Kép Kép Kép

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Lizó!
Miért kellett győzködni? Nem rég tüntél el, és azért merthogy anyukádéknál nincs net, nem? Amúgy mi újság... tudod...amúgy?
Nem hagyhatom szó nélkül, meseszép a kislányod! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Lizoka, a szőnyegen hasalós kép nagyon szuper! Barnusanyus, nálad is az a kép a legjobb, ahol a két pici egymás ölében van. Tusimi, nagyon poén a nyolc kép így együtt! Különben én is annyit fotózom Csabit, hogy lassan nagyobb winchester kell a számítógépembe. :)

Na, ma Csabi is felfedezte a lábfejeit. Eddig mindig csak a térdeit fogdosta.

Vendégek: Csabi komoly képpel szemlélődik ilyenkor. Én meg csak bizonygatom a vendégeknek, hogy különben milyen vigyorgós gyerek.

Áttértem a Pampers pelenkáról Huggies-ra. Ebbe több pisi fér, és hátul is gumis. Bár ez meg már talán túlzás, mert így ritkábban cserélem a pelenkát, és nem annyira tudom, mikor ázik már a feneke mondjuk egy órája a pisiben.

Egy kérdés: 4 hónapos korban már nem kell minden nap megmosni a gyerek haját, igaz? És ti samponnal mossátok? Vagy a hajára is a fürdetőkrémet kenitek?

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Tusimi
Nagyon köszönöm a képeslapokat előre is!!!
Képet rakok fel Aporról még.

Nappali alvás
Apor nagyon keveset alszik nappal. Időnként etetések után egy fél órát, néha hosszabbat.

Lizo
Aranyosak a képek.

Banyus, Tusimi
Ti is nagyon szuper fotókat tettetek fel!

Cumi
Apor is nagyjából két hétig fogadta el. Azóta nem. Mostanában ő is mindent szopizik, ami a keze ügyébe kerül. Na jönnek a fotók. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ágnes

Én mosom minden nap fürdetőkrémmel.
Szerintetek felesleges?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ágnes!
Én egy csík fürdetőkrémet belenyomok egy pohárba, rá egy kis víz és mikróban felforralom, mert csak úgy oldódik fel. Ezt öntöm bele a fürdővízbe, külön nem kenek rá sehova fürdetőkrémet, a haját is lelocsolom a vízzel, de azt sem mosom sosem kifeezetten meg (mondjuk nincs is túl sok neki, amit moshatnék...).
Pelenkában én már régóta Liberot használok, mert a Pampers-nek ahogy írtad nem gumis a háta, és rendszeresen szökött ki ott a kaki. A Huggies ugyanolyan fazon, mint a libero, de eleinte abból meg a comján szivárgott ki állandóan a pisi, igaz akkor még kis vékonyka volt Zitus. Mindegy a libero nekem nagyon nagyon bevállt, talán ha egyszer vagy kétszer szökött ki belőle a cucc, pedig használom már vagy 2 és fél hónapja.

Azért tudok ma ennyit írni amúgy, mert ma rengeteget aludt Zita megint. A legdurvább az volt, hogy a fél 1-es etetés után 5 óra előtt cicire raktam, de 5 perc alatt elaludt és nem tudtam ébren tartani (pedig aludt előtte délután is egy órát). Majdnem 3/4 6 volt mikor felébresztettem, de sírt is miatta, aludt volna még, na akkor megetettem, utána erőnek erejével ébren tartottuk, majd 8 körül fürcsi, vacsi (nyilván kevesebbet evett most), és már 9 óta megint alszik. Egyetlen nyikkanás nélkül aludt el, ami nála azért ritka, szopi közben is folyton beszéltem hozzá nehogy bealudjon nekem. Kiváncsi vagyok most mikor fog kelni, lévén megint sokat aludt nap közben és most este sem ette degeszre magát.

Manó hova tűntél?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok,

Kicsit megkésve, de Kellemes Húsvétot! :)

Jelenleg itt van tesóm és unokahugom Svájcból, szóval sok időm nincs.

Nagyon jók a képek. Ez a sorozat meg fantasztikus!

Nekem még nem forog Kitti. Van más is így? vagy ő extra lusta?

Puszi mindenkinek!

Képek: Kép Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!


Apor megfordult! Eddig is megtette néhányszor, de lejtős területen, de ma sík kemény talajon, hasról hátra. :) Be is jegyeztem a babanaplóba.


Banyusnak egy fotó, mert írta, hogy szereti a sapkákat.



Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Vagyunk csak bekrepált a monitorunk, most már jó d emost meg a rendszerünk nem valami stabil, szóval :roll: Majd próbálok visszaolvasni ha Berti is úgy gondolja.

Amúgy az éjszkáink katasztrófálisak, már ahhoz képest hogy stabilan átaludta az éjszakát 4 hónapos koráig, este nyűglődés van elalváskor, általában felsír egy óra múlva de visítva, ringatva alszik vissza, aztán 1x kel enni éjjel és utána még 1x 6-1/2 7 körül, de rosszabb napokon többször is felkel és nem éhségből, csak cumi kell, és már alszik is, de hiába tartanak ezek a felkelések max 1 percig, ha eszik akkor 5 percig, de csak nem tudok emiatt egyben aludni, kizökkent és tök álmos vagyok. Napközben elvan kb, most már tényleg a fogára gondolok, mert púposodik is rendesen, meg dől a nyál belőle, tegnap már a popsija is piros volt, meg kicsit náthás, mind a fogzás jele, de csak nem bújik ki a nyamvadt. tegnap adtam neki 9-kor nurofent és érdekes az esti nyűglődés el is maradt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nppali alvás nálunk is legtöbbször 45 perc, ezek szerint nem véletlen :D És ébren van kb 2-3 órát, de néha többet is kibír.

Lizóka!

De jó hogy jöttél újra mégis

Ágnes!

Ne aggódj a táp miatt, jó az úgy ahogy van. Berti már csak éjjel szopizik:(

Ja, idegenektől ő is most kezd félni, pedig eddig vigyorgott mindenkire.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágnes!

Nem bírom ki, szoktam olvasni egy másik topikot mert az barátnőm kislány akkor született és kiváncsi vagyok mit csinálnak és hihetetlen, csomósan hozzátáplálnak 2-3 hónapos babákat, meg a bébiételre sajtot reszelnek, te meg itt aggódsz a tápszer összetétele miatt, én meg kiakadtam hogy nem eszia HA-t csak a simát és nem vagyok hajlandó csak pár gyümölcsöt adni neki ami kifejezetten elsőként adható :shock: Úgy tűnik egy bolond százat csinál, mert egy elkzedett hozzátáplálni és mindneki megy utána...még jó hogy nálunk csak a csörgős mamusz tejed :lol: Na mindegy ez off volt, remélem nem olvasnak ők is minket és nem sértődnek be, végülis mindenki azt csinál a saját gyerekével amit akar, meg mi is túléltük a 6 hetes kortól való hozzátápit :wink: csak hihetetlen hogy mennyire más a hozzállás.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó! Úgy tűnik a csörgős mamusz mellett az éjszakai felkelést is átvettük Tőletek! :wink: Ma 3 órától óránként felkelt, amit még soha nem csinált. Először megetettem, aminek a végén elaludt. Utána már csak cumi be és szunya. Én is a fogára gyanakszom, pedig semmi nem látszik még az ínyén. Napközben is teljesen vidám, nem nyűgösködik. De ha nem a foga, akkor meg miééért?
Vendég
 


Lafie!

Állítólag mint minden fogfájás ez is éjjel támad :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Na jó, akkor örülök annak, hogy legalább napközben jó kedve van. Majd csak elmúlik ez az időszak is, addig meg hősiesen ugrándozok ki az ágyból. (Miért van az, hogy éjszaka valahogy ezt nem így gondolom...?) :)
Vendég
 


Lafie!

:lol: Na igen, én is így vagyok vele. Kinek a védőnője mondta hogy a babák 6 kiló fölött kezdik átaludni az éjszakát? 8) Mert Berti nem hallott róla, ő épp 6 kiló felett kezdte nem átaludni :roll: .

Egyébként nem véletlen hogy a hasfájós babák hasa is eset fáj legjobban, meg a szülések is pl éjjel indulnak el általában.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!


A csörgős mamusz valóban terjed, mert én is akarok venni! :D

Alvás
Apor este 8-tól alszik hajnali 3-4-ig. Utána már csak 2-3 órát és fent van. Nappal nagyon keveset, etetések után.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még valami.

Ma nekifogtam a táblázat frissítésének és rájöttem, hogy nincsen új adatom. Írjatok ha van.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó!
Bébiételre sajtot???? Ezt melyik bolond találhatta ki?? Honnan jött egyáltalán az ötlet? Nem semmi azért... ráadásul 2-3 hónapos babáknak... :shock: :shock:

Anita!
Én bevallom, hogy nem szoktam neki hajat mosni... Nincs is mit igazán... annyit csinálok, mint Tusi, hogy a már mosakodókrémes vízzel leöblögetem a fejét...

Csajok! Muszáj egy tegnapi uszis képet megmutatnom :) Nagyon elkapta a férjem a pillanatot :)

Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


sziasztok!

Anita

Uj adatok a tablazathoz: Mark 6520 g, 66 cm. (4 ho es 13 nap)

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Csikken, ha aggódsz, akkor kérdezd meg a védőnőtöket, hogy meddig nem baj, ha nem forog egy baba. Amúgy hasról hátra pl. Csabi sem forog, csak néha "véletlenül". És a hátról hasra forgással meg az volt, hogy egyszer egy héten keresztül non-stop hasra fordult (március legelején), aztán azóta "elfelejtette". Pedig szeret hason lenni.

Manó, jól szórakoztam a tápis hozzászólásodon! Amúgy már annyira nem aggódom a tápszer miatt, mert alig kell: 20-30 ml megy belé egy nap. És nem is kínálom már minden nap. Csak vannak néha kisebb hullámvölgyek nálam tej-ügyileg, és olyankor azért jól jön. És sajnálom azt a babát, akit két hónaposan sajttal etetnek. Talán nem lesz tőle késöbb baja.

Fogzás: nálunk csak nyálfolyás van, éjjeli nyűglődés szerencsére csak nagyon-nagyon ritkán. Talán mert annyit pörög a gyerek napközben, hogy este már totál álmos. (Kétszer szokott nappal aludni: egyszer 11-től, vagy d.u. 1-től, ahogy épp sikerül, és egyszer úgy 3-4 között a babakocsiban, de ott csak úgy, hogy előtte fél óráig csak bámészkodik, vagy nyekereg.)

Babuci, tényleg nagyon jó az uszis pillanatkép!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ez a bébikajára sajtot olyan, mintha egy vicc lenne, komolyan!
Írtam tegnap este, hogy kiváncsi vagyok ma meddig alszik Zizi, merthogy este nem evett túl sokat (szerintem, mert mondjuk nem mértem), no hát 3/4 7-ig, szóval mégiscsak evett ezek szerint. Képzeljétek pár napja több lett a tejem, kőkemény mellekkel ébredek, amire már hetek óta nem volt példa! Olyan jó, úgy örülök, tegnapelőtt lemértem az esti utolsó etetést és 100 volt, szóval akkor nap közben ennél nyilván több. Este kb. 70-et kell hozzápótolnom, tehát 170ml körül lehet most az adagja, vagy valamivel kevesebb.

Manó én írtam, hogy 5 (nem 6) kiló felett már átalusszák az éjszakát, de nem a védőnőm, hanem a 3 gyerekes barátnőm mondta, saját megfigyelésből. Nálunk bejött, Zizi kb. azóta húzza a kora reggelig, mióta elérte az 5 kilót.
Ahogy leírtad Berti éjszakázását, én akár pénzben is mernék rá fogadni, hogy a foga miatt. Előbb-utóbb nálunk is beindul majd ez, velünk szemben például több mint egy hónap for-otok van. Mondjuk, ha szerencsénk van, később indul be a fogzás, igaz akkor meg lehet több is jön egyszerre, így nem is biztos, hogy szerencse az.

Csörgős mamuszt
én is akartam venni, volt is a minimanóban, de a férjem nem engedte, azt mondta, ez olyan mint, amikor a macska farkára csengőt kötnek :D :D Nem vitatkoztam vele, mostanában olyan fafejű. :twisted:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép Kép Kép
Viki és Nyafi gyerekei...
Viki tőcsél... :lol:

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Alvás ügyben csatlakozom Tusimihez: Benő már nagyon régóta átalussza az éjszakát, attól függ mikor etetjük utoljára (8-9), onnantól kezdve általában fél7-7ig alszik. Napközben kb. 30-40 perceket alszik két kaja között. Mamám szerint már kezd duzzadni az inye, de a nyálzáson, rágáson kívül más jel még nincs fog ügyben, szerencsére :).

Tusi: mi a BVSCbe járunk uszira , és ott csak szombaton délelőtt van az úszás. Fél 11kor van találka, akkor együtt bemegy a csoport, átöltözünk, stb és 11kor kezdődik az uszi fél 12ig. Szerintem jó. A víz is tiszta, nem klóros. 16e forint 8 alkalom. Szombaton az M3as üres, úgyhogy pár perc alatt beértünk. (busszal én sem mennék).

Tegnap képzeljétek voltam egy barátnőmnél, akinek két és fél éves a kisfia és kaptunk megint egy adag ruhát :). Hihetetlenül édes rucik vannak közte. Lányos anyucik, én is úgy vagyok a kisfiammal reggelente, hogy "na ma mit adjak rád??", úgyhogy ez nemcsak a lányokkal jár :D.

Fényképeket igyekszem felrakni, csak kicsinyítenem kell és az uncsi...

Kép
vargaviki
 
 


Nyafi: szuperek a képek! :D

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép
vargaviki
 
 


Kép Kép

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!


Annyira jó képeket raktatok fel! :)

Apor ma nagyon ügyes volt. Számos új dolgot csinált.
Megfordult, kúszott előre és magasra kinyomta a fenekét.

Nekem nem telik el 8 óránál több éjszaka etetés nélkül sohasem.
Apor kora hajnalban eszik, utána visszaalszik és kibír elég sokat még evés nélkül. Utána viszont 3- 3,5 óránként eszik.

A ruhákról jut eszembe, hogy hamarosan kinövi a 68-as ruhákat.
Most már 74-es ruhákat veszek neki. Olyan hosszú. De a súlya is magas. :)


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Na azt hiszem övsömöröm van:-((( Valaki tud valami okosat mondani? Gondolom kell hogy tovább szoptassak. Holnap mindenképp elmegyek orvoshoz, de hátha Ti is tudtok róla vmit.
:wink: Azt hittem hogy csak a rossz tartás miatt fáj a hátam, meg vagyok ilyen nemtom milyen, erre most veszem észre a hólyagos tojás nagyságú kiütéseket. Ez meg ugye lehet az övsömör miatt. Na kíváncsi vagyok, megint jól lediagnosztizáltam magam:-)))

A képek szuperek, Babuci tényleg nagyon jól elkapott képet készített a párod:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Hát a mai éjszakánk még rosszabb volt, mint a tegnapi. 2-től 4-ig ültem Lilla ágya mellett, mert nem tudott visszaaludni, utána meg 30-45 percenként ugráltam cumit adni. Most még jól bírtam, de ha ez heteken keresztül így lesz...
A Dentinoxot csak akkor használjátok, ha felébred, vagy minden este bekenitek az ínyét? Én 2-kor kentem be, de nem úgy tűnt mintha használna. :roll:


Banyus! Ez az övsömör egy utálatos dolog. Sok mindent nem tudok róla, de nekem is volt egyszer 13 éves koromban. Iszonyatosan viszketett és kenegetni kellett valami hideg cuccal, amit nagyon utáltam, mert fájt, ha hozzáértünk. :(

Nagyon jók a képek!
Vendég
 


Barnusanyus!

Övsömör? ne már :shock: Az a bárányhimlő vírusától van,nem? Mert akkor Balázs elkaphatja a bárányhimlőt tőle, úgyhogy remélem más miatt vannak kiütéseid :(

Berti is lassan kinövi a 68-asokat, már a kissebbeket ki is nőtte, mert ugye nem minden 68-as egyforma.

Anita!

De jó nektek hogy így mocorog. Berti ma 5 hónapos, el vagyok keseredve hogy nem nagyon csinál semmit :cry: Ma is megyünk Dévényre pedig, a múltkor már mondta a csaj a bertinek hogy ne tegye ezt vele, aki Dévényezik mozogjon szépen ahogy kell :lol: Jó, még van egy hónapja a forgásra, mert 6 hónaposan kell csinálni, csak Berti sokkal mozgékonyabbnak tűnt Emmánál pici korában és azt hittem ő tök hamar fog forogni.

Viki, Nyafi!

Képek cukik:)

Tusimi!

Én már tényleg nem tudom mitől van, most elaludt 9-kor és kelt 1/2 3-kor enni, ez idáig okés, elfogadom hogy ugyan 2-3 hónaposan kibírt 8 órát is evés nélkül most csak 5,5 felet, lehete, de aztán kelt 1/2 5-kor, akkor csak cumi, 1/2 6-kor, akkor adtam neki tápszert, meg 1/2 7-kor. Igaz volt egy nagy fika az orrában és nem kapott levegőt :oops: Tényleg, nálatok nincs ilyen gond? én ha nem náthás is állandóan tisztíthatom az orrát, mert egyetlen ilyentől is alig kap levegőt, szuszog, szerintem tök szűk az orrjárata. Emmánál nem volt ilyen,s zerintem berti hajlamosabb lesz a betegeskedésre, mert sokkal könnyebben eldugulnak a járatai.

Na szóval fog, kaja, orrdugulás, ez mind bejátszhat a kelésbe és nem tudom igazából melyik a fő ok. Jó, mondjuk az orra nem mindíg van úgyhogy az valószínű csak ma kavart be.

Még arra is gondoltam hogy ugye a szopival nem lakik annyira jól éjjel és azért kel utána viszonylag hamar újra, de ez az egyetlen alkalom amikor még egyáltalán hajlandó szopizni, nincs szívem tápszert adni helyette. Nagyon lassan indul be szerintem a tejleadó reflex már nálam, mert vagy egy percig szopizza mire hallom hogy kortyol is, és ehhez nappal nincs türelme, elkezd sírni, vagy egyáltalán már el sem kezd szopizni hanem sír ha meller teszem. Na jó, nem kesergek, végülis 5 hónapos és 3,5-4 hónapos koráig 90% anyatjes volt, Emmával kb 2 hónaposan voltam ilyen szintem mint most vele, 3 hónapos korától meg teljesen tápszeres volt, szóval ha előre azt mondják hogy eddig is szopizik összeteszema kezem, de azért csak bánt valahol.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lafie!

Na ez még szörnyűbb,s zegénykém, Berti egyenlőre legalább könnyen visszaalszik. Én nem használok dentinoxot, mert semmit sem ér szerintem 8) Ha nagyon visít és nyűgösködik, akkor adok neki nurofent lefekvés előtt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali!

Dr. Pácz Era rendel:-)))) csinálom itt magamnak a bajt:-))))1/2 2ig kutakodtam a neten, de amit akartam nem tudtam meg... Nah mindegy ma még ott a hasamon, de jobb és a popómról is kezd múlni. Azt hiszem félre diagnosztizáltam. :P Ja, én is olvastam, hogy így Bazsit lefertőzhetném... na mind 1. Ellenben tök hulla vagyok, mert az én tökim is bevariált már megint. :x ahogy letettem a fejem a párnára kelt, kaja alvás vissza. Aztán 1/2 4kor kelt, gondoltam nem cici, cumi,,,,na nem így gondolta, 3. felugrás után feladtam megetettem, erre után kelt 5kor... na kész, átvittem a nappaliba zsupsz a hintába, és 1/2 7kor másztam ki az ágyból. Arra ébredtem, hogy BArni sehol:-) én keltem utojára :wink:
Ma meg menni kell megint hormon szurira... De tegnap nagyon jó dolog törpént, feljött a bőr Barni kukiján:-))) Ennek annyira örültem, mert már 1 évesen a docens fel akarta rántani neki, és az ugye elég gáz lett volna. Így meg a torna tényleg meghozta a gyümölcsét. Mutattam BArninak, hogy kell nagyfiúsan kukit mosni, na azóta le sem száll a kukójáról:-) Fiús anyukák, nektek mint mondanak a dokik, mert hogy mindíg mindenki mást mond. Pl.hogy az első naptól húzogasd, van aki felrántatja, és van aki azt mondja, hogy csak 2éves kor után kell tornáztatni. Balázsnak majdnem teljesen feljött amikor "kicsi" volt.:_) de nem húzogattam, és ugyan olyan lett mint Barninak. De mostmár nem izgulok rajta:-)
Csikken nálatok ezzel nem volt gond?

Ja, Manó nálunk is ez a helyzet, majdnem minden nap van cicakaki a nóziba. Sprézem, és kiszívom. Te még mindíg anyatejet csepegtetsz bele?
Alvás, sztem tuti fog, és sztem Bertinél is, és Lafienál is az lesz. Ez van. Én is kipróbáltam, hogy kaja e a gond, kínáltam este cumiból tejjel, de nem kellett. Szóval nem esek abba a hibába mint Barninál, hogy éhes, mert ez nem igaz. Csak ha már felébrednek, kell nekik egy kis hami hogy vissza aludjanak, meg egy kis megnyugvás. Sztem, de nem akarok okoskodni :wink: A védőnő mondta, hgoy adjak neki este nurofent,v.panadolt, de még nem, majd ha extra hiper szuper gáz lesz a helyzet kipróbálom. És tuti az lesz mint nálatok, hogy aludni fog:-) Ma lehet elkezdem a homeobogyót, már megvettem. Dentinoxot én is vettem, 2* kentem be vele, de én sem hiszek benne. Barninál sem volt jó. Nála a fájdalomcsillapítás,a cumidugdosás volt:-))))
Lafi kitartás, mert ha ez fogzás, akkor el fog tartani egy darabig.:-((( Ja éjszaka én sem vagyok túl happy az állandó ugrálásért, és a korán kelésért, de már ha kikómáztam, agyon zabálom a drágáimat:-)) Ez is elfog múlni, csak mi ne nyúljunk ki.:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Era!

Na szupi, a kiütés hogy múlik.

Kuki: Nekem a kórházban azt mondta a gyerekorvos hogy 2 éves koráig ne nyúljak hozzá. A mi gyerekorvosunk semmit sem mondott. Én nem fogom engedni neki felrángatni, nagyon sok ismerősöm járt pórul vele, visszanőtt, taruma a gyereknek. Ha nem jön fel 3-4 éves koráig akkor egy kis műtéttel megcsinálják.

Na húzok mert lassan indulunk tornára, berti is ébredezik

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Igen, én is sok hasonlóról hallottam:-((( Barninak is azért akarták, hogy kicsi és majd nem fog emlezni rá, de így azért mennyivel jobban jártunk:-)))
Annyira szupik voltak a hasalós képek, és is készítettem róluk, hogy hogy szórakoztatják egymást a srácok.
Na meg Tusi ez a motázs szupi volt Ziziről. Na az én Barnim is ilyen Zizi:-))) csináltam a kerianyjának, mert imádja fényképezni mókamester, ugyhogy ezt is megosztom veletek:-)))
na én is jól eltoltam a délelőttöt, de ugysem csinálja meg helyettem senki :? :lol: Kép Kép Mókamiki:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!


Manó
Ne izgulj, nincs Bertivel semmi baj szerintem. A Dévény torna biztosan hatni fog. Nem minden baba mozog egyformán. Apor unokatestvére most 4 hónapos és még nem fordul az oldalára. Apor már tudta 3 és fél hónaposan. Mondjuk ő enyhe oxigénhiánnyal született. Én azért a biztonság kedvéért biztosan elvinném Dévény tornára, de nem merem javasolni az Anyukájának, mert kiakad. Az a baj, hogy nem elég tájékozott. Ha meg mondanám neki, hogy vigye el ide vagy oda, akkor megsértődne.

Banyus
Szerintem menj el orvoshoz inkább.

Kuki
Nekem azt mondták ne nyúljak hozzá. Én nem is nyúlok.

Manó
Ügyes vagy, egyszer azt hallottam, hogy az első 6 hét a legkritikusabb, akkor mindenképpen jó az anyatej. És plána az előtej. Mi már ügyesek vagyunk. :) Apor 100 százalékosan anyatejes és 4 hónapos 2 hetes. Néhány hete azt hittem elapad, már tápszert akartam iratni. De érdekes, mert azóta nincsen gond vele. Nagyon furcsa, hogy így változik. Mondtam, hogy én félek az első tápszer megvételétől. :) Nincs itthon.

Alvás
Ma nagyon meglepődtem, mert Apor 10 órát aludt éjszaka. Soha nem csinált még ilyet. 7-8- at szokott.


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

A múlt hét szerdán túl voltunk a műtéten ,meg kell, hogy mondjam egy hős volt a drágám :lol: Szerencsére ő volt az első, így 8:45-kor betolták, 45 perc múlva pedig ki is hozták. Bár ez a 45 perc, közte lesz életem legrosszabb pillanatai között. :cry: Utána 1 óra múlva felébredt az altatásból. Na ez volt még nekem ijesztő, ugyanis az elején fulladozott, majd nagyon bamba volt szegénykém, mint egy zombi,de egy 20 perc múlva minden ok lett. :lol:
Este 18 után haza jöhettünk. Addig is nagyon jól viselkedett, el voltak tőle ájulva , az egyik nővér le is fotózta :lol: Feszítettem is :lol:
Persze már másnap vissza kellett mennünk kötés cserére, mert úgy összekakilta magát :lol: Tegnap azt mondta a doki, hogy minden ok, szombattól már víz is érheti és 2-3 hét múlva járhat babauszira is :lol:

Viszont péntek óta nagyon nyűgös szegénykém az idő az oka, vagy a foga nem tudjuk. Ja és megint nem eszik hurrááááááá :twisted:

Majd visszaolvasok, de még nem tettem meg :lol:

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona, már vártuk a jelentkezésedet. És nagyon jó, hogy ilyen jól megúsztátok a műtétet! :D

Manó, egy hónap még sok idő, hogy forogni kezdjen Berti. Most ez talán hülyeség, de nem lehet, hogy kicsit beleszuggerálod, hogy "nem forog, nem forog"?

Mi ma voltunk negyedszer Dévény tornán. (Amúgy tényleg nagyon jó, már két alkalom után láttam, hogy csökken Csabi feszessége, főleg hasonfekvésében van nagy különbség.) Viszont aki ma kezelte, azt mondta, vigyem orvoshoz, mert picit szőrős a háta a feneke fölött, éshogy ez négy hónapos korban már nem normális. Jajj, már annyit jártunk orvosokhoz, hogy már nagyon unom! Reménykedem, hogy nem valami komoly probléma jele.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ágnes!


Mi van? Az én gyerekemnek is szőrős picit a feneke felett.
Az baj? :shock: :shock: :shock:
Nehezen hiszem ezt. De írjál, ha tudsz erről valamit.

köszi,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: