Új privát üzeneted érkezett!

OFF
ronkhazat:)

Biobaba
biobaba
 
 


Kriszti! Iris van most 5-ös méretben leárazva. Ha esetleg nem ragaszkodsz annyira ahhoz, hogy melyik legyen melyik méret :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Hüftschlinge leírás: http://www.didymos.de/cgi-bin/didy.pl?ba_hs.htm

Később jövök izgi hírekkel, csak ezt gyorsan be akartam rakni.
kattix
 
 

 
 

Itt vagyok megint.
Szóval az izgi hír az, hogy életemben először kipróbáltam ma milyen a háti hordozás. Délután a férjem biztosításával felcsaptam a hátamra a kiskrapekot és annnnnnnnnnnnnnyira jóóóóóóóóóóó volt!!! És ami totál meglepett, hogy a gyerkőc nagyon élvezte, teljesen jól elvolt a hátamon, mintha mindig is ott lett volna a helye. :D Nem volt sokáig fent mert fürdésidő volt, és amikor leszedtük keservesen elkezdett sírni, lehet hogy még maradt volna?!? Remélem....... Közben meg utána engem teljesen elöntött az endorfin, madarat lehetett volna velem fogatni, annyira boldog voltam az érzéstől. Nem is értem mi volt benne ekkora hatással rám, de teljesen odáig voltam/vagyok.

Persze a kötés baromi ronda és rossz volt, a lába pl csak féligmeddig volt békában, kendő kissé lecsúszva a vállamon, de stabilan volt fent és nem volt neki kényelmetlen, elsőre szerintem ennyi épp elég volt. Majd még gyakorolunk. Azért azt látom, hogy van mit tanulgatni rajta mire ez profin fog menni, de nagyon lelkes vagyok. Ja, és a hátra kerülés módja a kendőre fektetés és hónaljnál fogva hátra emelés volt, és ez a része nem is volt annyira para mint előre gondoltam, ami utána jön az sokkal parásabb, a kötés maga. Kívülről nézve fordítva gondoltam. :shock:

Íme az eredmény:
Kép

Így kukkolta a világot (és a férjem meg elfelejtett vakuzni :oops: ) :
Kép
kattix
 
 


Jaj, úgy örülök, hogy tetszik az OMT-m!!! :D :D
Régen volt varrással kapcsolatban ilyen sikerélményem (talán soha :? ?) és még közben sem kaptam idegbajt, mint szoktam, ha valami nem akar sikerülni. Most már csak hordani kell, de sokat!!!
Kattix: nagyon ügyik vagytok, én is most próbálgatom az új Lanával a hátazást, jó hallani, hogy másnak is ilyen sikerélményt adnak az első próbálkozások!
Kriszti: én is felkötöttem este Benit (10kg) kendőbe a hátamra (kb 5 percig volt nyugodtan, aztán fontos dolga lett a talajon), nekem az jött be, hogy mellen át vállpántba fűzve kötöm meg mellkason, úgy nem találkozik a kendő a pocakommal (YouTube-on vannak videók). Nagyon kényelmes volt, de azért nem vállalnám órákra az elől-hátul púpot :D !

Kép
Kép
bluhonviki
 
 


Úr Isten, hogy szakad itt az eső!!!
Le kéne feküdnöm!

Kép
Kép
bluhonviki
 
 


Viki, nagyon szuper az OMT-d! Nagy lelkesedésemben elfelejtettem reagálni mindenkire így ez is lemaradt. :)
Milyen hosszú volt a kendő amiből csináltad? Nekem egy kék/kék vagy kék/natúr valamilyen kendőt kellene beszereznem az enyémhez (kék-fehér a szép anyag ami a dekor része lesz), csak félek válóok lesz belőle ha veszek még egy kendőt mostanában. :oops: :D :roll: :? Teszvesz/vaterát nézegettem de nem volt elég olcsón elég jó.

Viru, én fekve szoptatásnál a paplant szoktam a hátam alá gyűrni, vagy egy párnát ha épp az akad a kezembe. Anélkül az én hátam se bírná.

Nekünk is van egy Baby Björnünk amit valószínűleg el fogunk adni, most hogy már tudom hogy nem jó választás volt.

Saara (nagyon tetszik az avatar képed, már olyan rég akartam írni!), hú de jó, hogy írtad, hogy a gyerkőc azt gondolhatja, hogy a tesó lenyúlta a kendőjét. Ez így eszembe sem jutott volna. Erre mindenképp figyelni fogok. (És juhé, lehet új kendőt venni majd! :D )

Kriszti, szép a kendő! Nem félsz, hogy könnyen koszolódik? Én nem mernék emiatt világosat venni. Nekem egyébként a fekete-fehér Pfau és a fekete-fehér ellipsen tetszenek nagyon. A Pfau limited edition, úgyhogy lehet hamar kéne lépni....... :oops: :D Áááá, ez egy őrület.
Mindenesetre azt látom, hogy a 6-os Lisa pl a csípőn hordozáshoz nagyon hosszú lesz. A hátihoz elmegy, bár rövidebb is elég lenne. Szóval ha átszokunk csípőre/hátra akkor lehet hogy beruházok egy rövidebb kendőbe, és az talán az egyik fenti lesz.

Varda, most esett le miért volt szó a Hüftschlingéről, hát ezen nem sokat segítettem a linkkel az előbb. A nyomtatott didy leírásban is az van hogy a vállon kell a középjelnek lenni, én is ma értetlenül álltam a papír fölött, nekem sem jött össze sehogy. Egyelőre hagytam a dolgot ennyiben. :roll:
kattix
 
 


Hali!

Elképesztő, mennyit írtok mostanában. :) Egy csomó lelkes kendőhasználó, éljen! :)

Livus,
Bobód nagyon aranyos a barival! :)

Én is egy képet jöttem feltenni a lyányomról. Mindkét idősebbem (4,5 éves lány és 2,5 éves fiú) szokott hordozni itthon, főleg babát, és főleg a lányom. Amikor az udvarra megyünk gyakran hozza a kendőjét (egy hosszú anyagdarab) és az aktuálisan kedvenc babát, és úgy biciklizik, homokozik, játszik kint, hogy a hátán van a baba. De ma nagyon meglepett. Egy általam sosem használt, ezért szerintem sehol sem látott kötéssel a saját hátára kötött egy kacsát a saját nadrágjával, mint kendővel. Fogalmam sincsen, honnan jutott eszébe. :shock: :D Született hordozó már most. :)

Itt a kép, na jó, kettő, hogy hátulról is látszódjon :wink: :
Kép Kép


Amúgy meg irigy vagyok az összes gyönyörű kendőre, mei-taira, varrástudásra, és még a rönkházra is. :wink: :D

Jó éjt!

Zsizsa
zsizsa
 
 


Köszi, már kezd kellemetlen lenni ez a rönkház-irigylet :)

A kendő valóban kicsit világos, de én főleg az anyaga miatt vettem ilyet,és megérte!! Szuper finom!

Tulképp ezért is szeretnék még másik kendőt is, hogyha ki kell mosni legyen pót. Az 5-ös nekem is elég lesz hátira, a 3-mas meg rövidebb pózokhoz. Aztán, ha nagyon megszalad, lesz mégegy. (a pávás kifejezetten szóba jön!).
Az 5-ös Iris nem rossz, még meggondolom. De a férjem kivág vele együtt, ha megveszem :P :lol: .
A Paul világos szine miatt inkább a Jakobot venném majd.

TERVEK. .... :roll: Bárcsak.

Na, sok húsvéti locsolót nektek!

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Ja, Zsizsa! A kislányod fantasztikus! Tényleg a vérében van... :)

K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Saara
A nagy most volt 3 éves, a kicsi a héten lesz 4 hónapos. A nagy még nem játszik egyedül, és főleg a földön ülős-mászós-helyváltoztatós tevékenységeket részesíti előnyben. A kicsi viszont egyre többet van ébren, szintén igényli a törődést, nehéz összehangolni. Én is a hátitól remélek egy kis könnyebbséget, most nincs itthon a nagy, tudnánk gyakorolni, de a kicsi alszik :) .
zsana75
 
 


Kattix! Nem gond, csak azért kérdeztem, hogy más is találkozott-e a problémával. (Úgy látszik a Didymos leírás se tökéletes...) Nem akadok rajta nagyon fönn, majd kitapasztalom, honnan érdemes indítani a kendőt :wink: , egyelőre még úgyse érzem elég stabilnak a csípőre kötést a babával. Úgy érzem, hogy ehhez azért már némileg jobban kéne tartania magát.

Kacérkodok én is a hátrakötés gondolatával, a példádon lehet, hogy fel is buzdulok. Tegnap délelőtt már úgyis felkötöttem egy plüssmajmot hátra, hogy lássam, hogyan működik...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kriszti! Ezen a koszosodáson én is gondolkoztam, és szintúgy az anyaga miatt vettem meg, de lehet, hogy nyáron a nap miatt se hátrány, hogy világos színe van. Már csak jó alaposan meg kell nézni azt a youtube-os videót, ahol a japán csajszi úgy köti a WKT-t hátra, hogy nem ér le a kendő vége közben a földre...

Zsizsa! Nagyon aranyosak ezek a hordozós gyerekek, úgy tűnik jól ragad a példa a következő generációra. És ők már viszik magukkal a megkötés hogyanját is. Nem nulláról indulnak majd.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kedves Klub-résztvevők, írtam a TBW fórumába egy kis köszönetet a Gypsymamás Kristinek, nézzétek meg. Többen reagáltak, nagyon aranyosak:

http://www.thebabywearer.com/forum/show ... ost2299405

kamcsatka
 
 


Keresgéltem a youtube-on (a japán csajszit, de nem találtam) és erre akadtam:

http://www.youtube.com/watch?v=7OEOmBtTh_0&feature=related


Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 



:-)))
tökjók... Párat már láttam, de állati jók, megnézném többször is! A kínai kisgyerek az egy olyan igazi pisiltetős-ruhában van, igaz:-)?

kamcsatka
 
 


Hol vagytok lányok????

K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Ma többször is kendőbe bealvásos hordozás volt :-)

http://www.youtube.com/watch?v=8MOQxeu0YYE&feature=user

A japán csajszi...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kattix, a kendő amit szétvágtam 4m hosszú és 68cm széles volt, 2m-ből pont kijött a 4 pánt, többiből a body,csuklya és még egy tartózsák is :) . Érdemes szétnézni helyi börzéken, vagy áprilisban lesz a Kismama babaruhabörze, ott rengetegen árulnak használtan cuccokat, gondolom kendőket is (én mondjuk még nem voltam, mesélték), és az újak is lehetnek akciósak.

Kép
Kép
bluhonviki
 
 


Köszi Viki!

Á la smzsgalf: valakinek egy 5-ös LISA 40 euróért? :)
http://cgi.ebay.de/Original-Didymos-Bab ... 0210114983
kattix
 
 


Lányok! Miután kendővel tegnap sírásba fulladt a hátravételi kísérlet, ma megpróbáltuk bamberoo-val és az eredmény:
Kép
egy nyugodt, kíváncsian tekintgető, elégedett baba lett! Bár nem egyedül csináltam (férji segítséggel), érzem, hogy rá fogok szokni... :)

Viru
Kép
viru
 
 


Viru,
érdekes, hogy nem akart megmaradni a kendőben,, a mei tai meg igy tetszett neki...Vajon miért???

Amúgy én is találtam pár Iris-t az ebayen. Lehet, hogy mégis rászánom magam egy licitre. De nekem nincs még regisztrációm. Ilyenkor hogy megy a dolog? Lehet igy is "versenyezni"? Vagy kell pár hozzászólás vagy vmi itt is? ( :oops: )

Ha esetleg valahol láttok 4-es,5-ös Irist vagy Jakobot, szóljatok léci :)

Köszi,
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Viru, de cuki... És nemsokára már ő fogja eldönteni, hogy bent vagy kint akarja tartani a ezét... Vagy egyik bent, másik kint, mint a lányka:-)

kamcsatka
 
 


Nem szoktam ezt a csípőrekötést használni. Varda tintalle! Csípőnhordozás 4 hónapos kortól mehet fenntartások nélkül.

hordozo
 
 


Ági! Még csak 3 hónaposak vagyunk :-).

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


A Didymosnak megjelentek a rugalmas kendői, bevezető áron 55 EUR, ha valakit érdekel. Jó hosszú, 5 méter feletti.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kriszti! E-bay pont olyan, mint itthon a teszvesz, vagy a vatera. Regisztrálni kell, de ez elég is ahhoz, hogy licitálhass.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Segítséget szeretnék kérni! Barátnőm babát vár és a napokban derült ki, hogy olyan Baby björnös kenguru vásárlásán gondolkozik. :shock: Sokkolt a hír, mivel hárman vagyunk barátnők és ebből ketten kendőt használunk, nem gondoltam, hogy ennek a barátnémnak ilyen gondolatok jutnának eszébe. :cry:
Nem szeretnék túl nyomulós lenni, nehogy az ellenkezőjét érjem el, de szeretném rávezetni, miért is lenne rossz döntés olyat venni, mielőtt megveszi...
Szóval tudtok olyan lapot ajánlani, ahol le van írva rendesen, miért nem ajánlatos kengurut használni, miért jobb a kendő (én is el tudnám neki mondani neki, de félek, hogy valami más helyről kell az információnak jönnie, hogy elhiggye).
Gondoltam leírom én is mellé, mit gondolok a hordozásról (főleg csak e-mailben tudunk érintkezni) plusz említést teszek a mei taiokról is, meg más hordozókról is, ha már egyszer nem kendőt akar, lássa, hogy van más is a Baby björnön kívül a világban. :shock:

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Varda: próbáltam most egy irisre licitálni (egy barátom segítségével), de szemét módon valaki beállította, hogy fél euróval mindig többet mondjon mint a legnagyobb tét. (Gondolom, ez az a tiltott program-nekem nem tetszik!)
Szóval ezt a kendőt hagyom, van még másik is...

Ezek a kudarcok is mélyítik bennem, hogy online nem jó vásárolni. :cry:

Jucuu : az tuti, hogy neked van igazad! Ne engedd! De konkrét indokot sajnos nem tudok, ami kellően tudományos lenne.
Küldd el neki ezt az oldalt, vagy néhány képet vagy videót, ami hangsúlyozza a kenguruk (főleg a kifelé hordozás!!!) hátrányait. És sulykold a kendő előnyeit!!! :)

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Jucuu

http://www.storchenwiege.com/babycarrierresearch.htm
Itt van egy meggyozo osszehasonlitas.
eduso
 
 



hordozo
 
 


Hú, ezek a oldalak nagyon jók. Pont ilyenekre gondoltam. Elküldöm neki az angolt is, bár nem tudom, hogy lesz-e kedve nekigyűrkőzni, tud angolul valamennyire, de nem tudom mennyire jól.
Ha valaki tud még ilyenekről, szívesen fogadom!

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Ja, és köszönöm! :lol:

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Jucuu, linket nem tudok, de sok sikert kivanok! :)

a blogodon lattam, h van didy kendod es girasol is (tenyleg gyonyoru a zold!!). melyik vekonyabb??

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Kriszti! Az e-bay egy játék, fogd fel úgy! Ne adj neki túl nagy jelentőséget. Én mindig jót izgulok az utolsó másodpercekben, hogy ki jön ki végül győztesnek. Szerintem döntsd el, mennyit ér meg neked maximum az a kendő, és állíts rá te is automatikus licitet, az e-bay neked is licitál akkor fél euronként. Ha meg más magasabb maximum értéket állított be, ne bánkódj, neked annyit úgyse érne. Majd lesz még máskor is lehetőséged ugyanolyan terméket venni.

Licitet max. a lejárat előtti 20-30 mp-ben adj le, előtte 10-15 perccel már érdemes figyelni a terméket. És szerintem regisztrálj Te magad, úgy könnyebb dönteni, ha nem más adja be helyetted, hogy mennyit is ér neked a termék.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Köszi, Varda. Csak olyen jól néznek ki ezek a kendők, fél vagy negyedáron főleg!!! Persze, használt, de nekem megfelelne...
A regisztrációt meg már megpróbáltam, de valamiért nem sikerült. A kártyámon mondjuk nincs sok pénz, de nem hiszem, hogy ez akadály...vagy?
A licitálással nem is lenne gond. Max összeget is kitaláltam, de valamiért mindig többet ad valaki :? .

Mindegy, lesz máááásik :). Vagy vegyek újat? Olyan szépek, tudnék válogatni. És biztos vagyok benne, hogy a második fiammal 100%-osan ki tudnám használni minden kendőmet (3-4 db-ot tervezek). Apa ugyanis egyet elégnek tart :( .

Megemlítettem neki, hogy más papák szivesebben hordoznak mei taiban vagy egyéb nem kötős kendőben, és mi lenne, ha mi is...stb. De nem vevő az ötletre. Ha lesz több kendő, és látja, hogy mennyire jól érzi magát Dani, akkor talán kipróbálja. De csak háton hajlandó. Elöl kényelmetlen neki. EZEK A FÉRFIAK!!! :roll:

Nagy kár, hogy magyar licit-oldalakon nincs egyetlen didymos sem. Ill. a teszveszen valamit hirdettek, de az mintha már elket volna...KI vette meg?? ........De most látom, hogy van mégis, de az ugyanolyan mint a múltkor? Ez fura.

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti, ha van egy kis turelmed erdemes hasznaltat venni, igy azert joval olcsobb. na de ez csak a sajat velemenyem :wink:

Sztem is jateknak kell felfogni az e-bay-t, mi ott izgultunk a kepernyo elott, mikor katjara palyaztunk, jo nagy bulit csaptunk, mikor mi "nyertuk meg" (pont sogieknal voltunk, mikor lejart az aukcio). :lol:

(tipp: ha van olyan didymos, amit szeretnel kerdezd meg az eladotol regi vagy uj tipus. a regieknel nincs kozepen jeloles. meg lehet oldani anelkul is, de azert praktikus sztem - en ezt tudtam, azert irom).

ma delutan sikerult felkotnom a kiscsajt igy http://www.wrapyourbaby.com/backwrapcrosscarry.htm :D :D :D
elsore nem lett tokeletes, de azert :D

haton sokkal praktikusabb, de lelekben azert sokkal jobban szeretem, ha elol van egyelore....

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


[quote="kamcsatka"]
írta:
kamcsatkaElőször is, Livi, velkám bekk, rég nem jártál itt, remélem mostantól gyakrabban benézel.


Háát...egyrészt nagyon pörög a topic, másrészt nagyon ebay-es lett! :wink: :roll: Igyekszem a hordozást, nem a kendők/hordozók számát élvezni. :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Kriszti! Anno apa miatt választottam pont a leveles kendőt (a Laura volt versenyben vele, és mostanában egyre jobban vonz, úh. szerintem már csak egy méretdöntést kéne hozni), mivel az piros elöl (ez az én színem), és narancs hátul (ez az ő színe). De egyelőre nem mutat lelkesedést a baba őrá kötözése iránt. Azért már puhítom, szerintem elég lesz megérezni neki, hogy milyen jó is ez.

Holnap kettesben megpróbálkozunk a BWCC-vel. Már nagyon kíváncsi vagyok.

Várom már az áprilisi csípőn és hátulhordozós tanfolyamot...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Nézegettem a hordozósvideókat, különösen a kengurut, mert azt vhogy sose tudom felül elég szorosra húzni, de a videókon is laza szerintem...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok,

kb 8ezer éve jártam itt utoljára,de azért böcsülettel végigolvastam a termést,olyan jó(kat) sokat írtatok,tök jó,hogy így pörög a topic.
A képek gyönyörűek a pommes frittes hordozós képen pedig jót derültem :D (katt : Félix gyönyörű az új kendődben :P ,és tök jó lett a hajad is :D )
Eszter még mindig kengyelben van,mert az utóbbi 1 hónapban teljesen stagnáltak az értékei,de mivel szerintem a hordozás még külön jót is tesz a csípőjének,így próbáltam átbillenteni a holtponton,és a nyűgösségét sok puszival/simivel kibekkelni,eredmény : tegnap nagytakarítás MT-ben :kb 1 óra nézelődés után elaludt porszívózás közben :D én úgy örültem lányok.!Tényleg nem a kengyel zavart be,vszínű bennem volt a hiba,de most már úgy tűnik, végleg megoldódott.

Orsi
: köszi a privit,ha minden igaz a következő hordozós klubra megyünk,majd megkérlek,hogy navigálj egy kicsit,mert nem teljesen tiszta,hogy jutok oda.Az ajándék kendőktől leesett az álam,nagyon nagyon kedved gesztus volt Kristine-től,a kendők(főleg az a kék )pedig gyönyörűek,alig várom,hogy személyesen is megnézhessem :lol:

viru: én is így félig oldaltfekve szoptatok éjjel - nincs szoptatós párnád?Én mindig begyűröm a derekam/hátam alá,olyan jól kitámaszt,és nem nekem kell tartanom magam,ez gy tényleg nagyon fárasztó lehet :roll: Jó egy sima nagy párna is.

E-bay-nek belinkelné valaki a honlapját,nekem valamiért teljesen más oldalt dob ki,ha beírom,köszönöm :oops:

Jó éjt mindenkinek :Jucus

KépKép
KépKép
Jucus
cassyo76
 
 


Jee-jee, elküldtem a barátnőmnek a linkeket, plusz írtam egy-két szót és ráadásnak belinkeltem pár hordozót is meg mei-tai kendőt. Már válaszolt is, pozitív az eredmény, annyit már elértem, hogy utána olvas a dolognak, meglepődött, hogy a kenguru nem jó a baba csípőjének, gerincének. Remélem, hogy sikerült jó irányba terelni a dolgot. Köszönöm a segítséget!

[quote="saara"]J írta:saaraucuu, linket nem tudok, de sok sikert kivanok! :)

a blogodon lattam, h van didy kendod es girasol is (tenyleg gyonyoru a zold!!). melyik vekonyabb??


A girasol vékonyabb tapintásra, de gondolom ez azért van, mivel a didy indioban van gyapjú. Viszont emiatt az sokkal puhább. Szóval ha választani kellene tapintás alapján, inkább didy...

(Úgy néz ki, nálunk apát rá lehet beszélni 2 újabb didy kendőre, az egyik már amúgy is tervben volt, egy nino natur, de most megmutattam neki a fekete pfau kendőt és neki is tetszett, szóval... :D )

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Jucuu, nagyon tetszik a blogod. A girasolok mind ugyanolyan anyagúak, vagy más-más tulajdonságúak mint a kül. didyk? Az Earthy Rainbow nagyon tetszik. :)

Cassyo-Jucus, már hiányoltalak. ebay: www.ebay.de vagy www.ebay.com (vagy még sok országspecifikus van, de a németen van a legtöbb didy és minden siteon tudsz keresni a teljes ebay választékra)

Ma Félix is aludt egy jót rajtam elöl keresztezettben, délután próbáltam csípőn bealtatni, de az nem ment. Valamit nem csinálok jól csípőn egyelőre, mert sosem szereti. Mondjuk ma tovább bírta, mint eddig, de akkor is... Majd a tanfolyamon kiderül mi a gond remélem.

Viru, bamberoos kép nagyon cuki!

Még nem bírtam a teljes topikot visszaolvasni, úgyhogy ha már volt, akkor elnézést:
http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dy ... ge=printer
Egy cikk arról, hogy Kenyában nem tudják eladni a babakocsikat, mert társadalmilag elfogadhatatlan a használata a vérükben lévő hordozással való kontraszt miatt.
[quote]& írta:quot;The pram is the ultimate in pushing the baby away from you," said Frank Njenga, a child psychiatrist in Nairobi, Kenya.
kattix
 
 


De jó neked, JUCUU! Én is pályázom még 2 didyre, de nehéz ügy...
Egyelőre pénz-gondok is vannak, nem megy az üzlet. De ha menne, sem örülne apa 20-30 ezer Ft "felesleges" kidobásának. Hogy magyarázzam meg neki, hogy egy rövidebb kendő is kell? Meg egy sötétebb szin is kéne, hogy ne a fehéret piszkoljam mindig (főleg, ha ki van mosva akkor mit kötök fel???)...Jajj.
Olyan problémásak a férfiak! Azt mondja, ilyenekből lesznek a 100 kendősök... Köszi.
remélem, nem leszek gyűjtő-mániákus. :wink:

Kenyában babakocsit? Ott eleve nem állnak jól gazdaságilag, nem? Minek erőltetik ezt a nyugati civilizációt???? Tökre örülök, hogy maradnak inkább a kendőnél.

Már akartam kérdezni tőletek...hogyan tudjátok kibírni, hogy 1-2 órát rajtatok alszik egy 6-8-10 kilós gyerek?
Kattix : elöl főleg nehéz lehet. Ilyenkor leülsz és együtt alszotok? Vagy dolgozol? És mikor pihensz? (bocs, de én mindig fáradt vagyok...)
Nem lehet pl. letenni az ágyba, ha eladludt? Vagy az szemétség??? Nem tudom, hogy fogom csinálni majd.
Persze egy kis csecsemővel más, mint egy félévessel. Újszülöttként természetesen szivesen hordoznám egész nap...

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti, nem akarod befeste(t)ni az Indiot?

Félix itthon képtelen 1/2-3/4 óránál többet aludni egyhuzamban, úgyhogy ennyit alszik rajtam is egyszerre. Ez meg bírható. Tegnap pl leültem vele és én számítógépeztem amíg ő aludt. Ha mocorog akkor felállok, visszaringatom, és visszaülök.

Amikor pici volt órákat aludt rajtam úgy, hogy a kezemben tartottam, na akkor nagyon jó lett volna kendőben, de nem mertem rendesen kipróbálni, csak játszottunk vele. Tök hülye voltam. :roll: Egyébként ágyba letenni lehet, de van amikor nem akarom. :wink: Van amikor meg akarom, de nem lehet. :D
kattix
 
 


Kattix : a befestés ötlet nem teszene, vétek volna sztem ezt a gyönyörű kendőt elrontani. Olyan szép, natúr törtfehér. Majd vigyázok rá :) .

Te jó ég, órákat a kezedben, öledben? Én megőrültem volna. Vagy a kendőt kellet volna kicsit bátrabban használnotok, vagy bedobni a kiságyba... :?

Ördögi kör, hogyha te letennéd, nem lehet, ha nem tennéd, le tudnád. :evil: De azért tudom, hogy nagyon jó dolog a karodban tartani az egyetlen drága kisfiadat...Csak majd a másodikkal hogy csináljuk??? :lol:

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Ma már én is hamarabb kezdeném a kendőzést, nem tartana 5 hétig, hogy ki merjem próbálni :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kamcsatka: valamiért nem tudok privát üzenetet küldeni, hiányzik az elküldés gomb. :shock:
Azt akartam írni, hogy mikor kerestem az információkat, akkor a blogod is megtaláltam és azt is elküldtem a barátnőmnek :D

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


SIKERÜLT az avatarozás!!! (ravatalozás... :lol: )
Képzeljétek, a lilypie oldalról másoltam át a kép címét és az itteni profilomban cserélgettem össze-vissza, végül beállítottam ezt a képet. Szóval bonyolult volt, de meg tudom mégegyszer csinálni, csak idő és kattintás-igényes. Juhúúúúúúúú! :D

K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?