Lusie!
En is Harasztin lakom es hat nem akarlak elkeseriteni, de a bolcsibe akkor fogom beiratni a kistesot, ha megszuletett, akkora a tuljelentkezes.
50 ferohely van 300 gyerek jelentkezik.
Mikor a fiamat beirattam egy evesen szeptemberben, hogy kovetkezo ev szeptemberbe felvegyek (akkor meg nem volt ennyire durva). Januarba mikor vissza mentem, hogy tuti felveszik mar 160 fo volt a varolistan.
Az ovoda ugyan ez. Mindegyikbe van "X" ferohely, a korzetben meg 3 vagy 4 "X" jelentekzo. Igy idossegi sorrendbe veszenek fel.
Eloszor az idosebbek es ugy mennek le a fiatalabbak fele.
Kozgyules hatarozza meg, kiket vesznek fel.
Van a beiratkozas ami 3 nap. Megnezik hogy hany fo jelentkezett es milyen idosek. Megvan, hogy mennyi gyerek fer el. A kozgyules meghaztarozza, hogy akkor csak azok fernek bele a letszamba, aki 2004. marciusig megszuletett. Anyuka, apuka ne legyen gyed-gyes-en, legyen munkaltatoi igazolasa. Ezt mar a beiratkozaskor szoktak kerni.
Tehat hiaba lebbezel fel a jegyzonel ugy is visszautasit, mert hat a kozgyules hataroz, amit a jegyzo hagy jova.
Nem az ovonok vagy a vezetok dontik el.
Ez igy mukodik Harasztin.
Az en fiam a legkisebb az oviban es csak azert vettek fel, mert a bolcsibol eltanacsoltak minket, hogy a gyerek tul fejlett hozza es ovodaerett. Persze a beiratokozaskor kozoltek, hogy meg nagyon kicsi. Ekkor mondtam, hogy engem nem erdekel, hogy hova kerul, marad a bolcsibe, vagy oviba megy, csak dontsek el egymas kozott, hogy mi legyen.
Akkor a kozgyulesen megbeszeltek, hogy felveszik.
Igy ovis es hat a 3,5 eves fiam 4 es 4,5 eves gyerekekkel van egyutt. De jol erzi magat.
Amugy javaslom, hogy ugy vidd beiratni majd az oviba tavasszal megint, hogy nem babaval. Ne mond meg, hogy van testver, akivel otthon vagy. Talan bele fog ferni a kormeghuzasba es felveszik.
Ha babaval mesz, tuti kiszornak.
Magi