Új privát üzeneted érkezett!

Hihi. Ez az első laptetős hozzászólásom... :oops: A topik figyelme rajtam. :roll:

biribon

Kellemes húsvétot kívánok mindenkinek!

Kép

Melinda

Kép
melinda80

Biribon,
de izgi, kiváncsi vagyok, hogy holnap délután 4 előtt megindul-e spontán a szülés! :)

Nekem az igazi fájás olyan érzés volt, mint amikor mensizek, de sokkal erősebb. Olyan, hogy egy helyben tudtam csak állni, mozdulni se bírtam, sőt, mikor séta közben jött rám egy fájás, meg kellett állnom. Én a derekamban nem éreztem, csak az alhasamnál.

Melinda

Kép
melinda80

Nagyon drukkolunk Neked!!! Majd értesíts minket, ha megszületett a baba!!! :) Most viszont tényleg megyek aludni... bár ha jól hallom már ébredezik a kiscsaj!

KépKép
KépKép
mni

Na, átnéztem kicsit az elmúlt nap termését.
Jó sok kép van a babákról! Nagyon jók! Öröm nézni őket! 1-2 nap és nekünk is lesz fényképezni valónk! :D
Reagálgatni nincs erőm, kezdek álmosodni, megpróbálok kicsit aludni, míg rám nem tör a rohanhatnék.

Pati, akkor nálad mi történt a bábakoktél után? Semmi-semmi? Már nem emlékszem.
Nekem már kicsit kutyorog a gyomrom...

Monácska! Megy a nagy drukk! És Zsu neked is!

biribon

Monacska
Megy a drukk ++++++++++

biribon
Neked is nagyon szoritok, remelem a babakoktelnak meglesz a hatasa, es nem kell megvarnod a holnapi 4 orat es az inditast. Kuldok neked sok pozitiv energiat ++++++++++++++++++++
En anno a hatamban ereztem a fajasokat, mintha a veseimet akarna valaki kiszaggatni, hasamban semmit. Probalj meg aludni, pihenni kicsit, holnap sok erore lesz szukseged.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Kellemes husvetot kivanok mindenkinek!
Kép

Kép

Kép
tcis

Biribon, privi ment, remélem még időben :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

na a nap végére kerekedett nekünk egy igazi húsvéti vacsora :) még egy kis bort is engedélyeztem magunknak :)
majd esti mozizás a kanapéról.

de nem bírtam lefeküdni menni annélkül, hogy ne jöttem volna ide,
Biribon ++++
jó, hogy hazaengedtek, hogy lélekben is felkészülj! naggyon drukkolok estére, holnapra! amint van valami, irj!!!!

Monácskának is ++++

na megyek szunyni...
bocsi, hogy a hétvégén ilyen rövidet és ritkán... csak élvezem, hogy a férjem is keveset szgépezik. és húsvét. és utolsó hetünk/eink, napjaink kettesben... azaz kétésfelesben :lol: szerelmes vagyok az uramba és a magzatomba, mondtam már? ;)

najóccakát ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!
Nagyon gratulálok Pumperkának.

Monácska, Rimácska, (Kvasz)Évácska!!!!
Nagyon köszönöm Ági nevében a szavazást. Sikerült megnyernie a 300 000 Ft értékű mosógépet a vacsoracsatában kb 3000 szavazati előnnyel.

Mni!
Nagyon jó a császáros táblázat. Köszönet érte az egyetemes Babanet nevében.

Enikoe182!
5-4-3-2-1 Teljesen ellazulsz. Érzed, hogy tested minden izma elernyed. Egy kellemes helyre gondolsz ahol gondtalanul fekszel, nem háborgat senki és semmi. Szemeid becsukva 20 fokos szögben fölfelé néznek és elképzeled a fájásaidat amikre nagy szükséged van. A fájások a barátaid amik segítenek Neked. Te nem félsz tőlük és ezt a természet ajándékaként veszed tudomásul. Tudod, hogy a fájások által fogsz boldogságot nyerni és életet adni egy csodaszép gyerkőcnek. Ezek a fájó élmények kellenek ahhoz és szükséged van rájuk, hogy majd hamarosan leírhasd nekünk boldog, könnyfakasztó szüléstörténetedet. A végén majd büszke leszel Magatokra és boldogan fogadod a gratulációkat a fájásokra pedig 2 nap múlva már emlékezni sem fogsz. Most az elképzelt fájások vakcinaként hatnak tudatodra és hozzászoktatnak ahhoz, hogy meg se kottyanjanak az igaziak ha eljön a Te időd.
Enikő! Most már készen állsz és nyugodtan várod a jelet. Ez a Babanet igéje. Most pedig elkezdessz felfrissülni, 1-2-3-4-5, teljesen friss vagy és élvezed a megszerzett bátorságot.
Hajrá Enci!

Kölyök!
Nosztalgiával olvasom a svájci élményeidet. 1986-ban töltöttünk ott el felejthetetlen 2 hetet. Mi is Zürichben laktunk a rokonoknál és onnan vittek szerte szét az országban. Nekem 2. szülőhazám Svájc egyébként.
Egyik túránk alkalmával a SzentGotthárd hágón haladtunk dél felé. Az idős bácsikám volt a sofőr és elég labilisan vezetett már. Két hegyi kanyar között volt egy nem hivatalos leállási lehetőség ahol nem volt korlát a szélein és itt akart megpihenni. Megkezdte a lekanyarodást de az istenért nem lassult az autó az út vége meg csak közeledett. Halálsikolyok közepetdte a vége előtt éppen sikerült befékeznie. Remegő lábakkal szálltunk ki az autóból és már vissza se akartunk szállni. Gyorsan meggyőztük, hogy forduljunk vissza, erőt gyűjtöttünk a beszállásra és felfokozott idegállapotban utaztunk hazáig. Egyébként a mi családunk nagy túlélő szerepkört játszik.
Apám 69-ben hazai judo versenyen döntetlent ért el és így nem ő került be az utazó csapatba. Nemzetközi versenyre ment a judo válogatott Prágába. Odafelé a repülő hegynek ütközött és mindenki szörnyet halt. Furcsa, hogy ha ő utazott volna akkor most nem lennék se én sem a Zalán. Meg Svájcban se tudtunk volna majdnem szakadékba zuhanni.

Linocs és Tsai!
Tudok egy illegális lerakót ha nem cserélik vissza hitelesítetlen garancialevéllel a porontyokat. Ezeket kínából hozzák és nagyon sok a reklamáció. Szerintem érdemes ennel az egy esetnél Japánból hozatni, vagy a magyar terméket támogatni. Onnan tudod, hogy hazai, hogy 599-cel kezdődik a vonalkódja.
Holnap küldök egy vonalkódos fotót segítvén a könnyebb felismerést.

Kellemes Húsvétot és sok locsolót mindenkinek!
endre

Endre

Kép
kikóférjendre

Biribon és Melinda!
Most látom, hogy ti vagytok a következők.
Hát egy kalappal !!!! Zalán és Kikó is értetek horkol.
üdv

Endre

Kép
kikóférjendre

Biribon
Nagy drukk!!!!!!
Vendég

Évikém, Kölyök,biribon Márti, Monácska, tcis..nagyon-nagyon drukkolunk Nektek....Nyuszika: ha már ünnepelünk..Téged...akkor Te is segítsd a kismamikat...hogy túl legyenek a nagy pillanaton :lol: :lol: :lol: Nyuszkó...naaaa :lol: :lol:

Jó reggelt kívánok, Tündéri babás mamák és papák :oops: :oops: :oops:

A borongós időnek egy haszna lehet: tovább tudtok aludni...Hallgassatok rám ..(anno, nekem sem sikerült :lol: :lol: ), minden percet használjatok ki, amit pihenéssel tölthettek...

Legyen szép napotok....Készülődöm Pattiékhoz....Ma tojatot festünk Gorkával :lol: :lol: :lol:

Kép
nanó:))

Nanó!

Én is itt vagyok még... :( ugye nekem se marad bennt a babám.??!!.. :wink: :wink: Tegnap letelt a 40.hét is...

Évi!Márti!

Rggel 6-kor eltávozott a nyákdugóm... érdekes élmény volt,mert eddig egyik gyerkőcnél sem tapasztaltam...legalább valamit haladunk előre....meglátjuk... :wink:

Biribon!!

NAGY-NAGY DRUKKKKKK!!!!

Mi lehet Monácskával???

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Drága Panni....elnézésed....hát persze, hogy Neked is nagy..hatalmas drukk....hiszen..már javában itt érkezés ideje a kis Olivérnek....Szorítok Neked....nagyon-nagyon... :lol: :lol:

Kép

Köszi Nanó!! :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!!

Mni, Pati, Melinda!
Nagyon jók a képek!!
Mindig elérzékenyülök, hogy ezek a manók még nem régen a pociban most meg kint, még mindig felfoghatatlan........

Pati, mennyi enegiád van még?! :shock: kalács sütés......

Nekem nem sok van, sőt hogy őszinte legyek fáradok. Nehéz tolerálni a Pepi érzelmi ingadozásait, mert hogy nekem is vannak bőven, és a fáradtság miatt nem is nagyon tudok vele foglalkozni, pedig most fontos lenne.
A tejcsi is szórakozik velem, az eddigi mennyiség fele van kb, pedig iszok, szedem a homeot is nem tudom miért csökken. Eddig még fagyasztottam is napi 60-100g-ot most meg örülök ha szopira elég van :cry:
Remélem visszjön mert ez így tök rossz hogy izgulok a következő etetésig lesz-e elég neki.

Kölyök!

Te annyira kedves csajszi vagy mindenkihez van egy kedves szavad és ez olyan jó!!!!!!

Mni!

Elküldöd az emailcímed privibe hogy elküldjem a képet?

Biribon, Panny!

Megy a drukk, a húsvéti babókhoz, nyugodt, és szép szülést kívánok nektek!!!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

És egy pár kép, már amennyiben sikerül feltölteni..

Kép

apával születés után

Kép

anyával születés után

Kép

Én és a nővérkém

pepike

Kép

Kép
pepike

pepike:Bocsi, hogy belemagyarázok... :lol: :lol: :lol:
Nem szabad izgulnod, hogy lesz-e elegendő tejci Aliznak...próbálj meg arra gondolni, hogy rengeteg tejcid lesz....ez fránya tudatalatti..sok esetben az adottságokat is legyőzi....

Édes a két gyermeketek :lol: :lol: a korkülönbség....annyi szinte..mint Norti és Gorka között..

szép Napot Nektek:))

Patti...indulunk..
csak Barbi most másol :lol: :lol: ..ha kész..akkor irány Érd-babafalva :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Böbi

Nektek is boldog húsvéti ünnepeket...és legyen sok-sok örömötök az egyhónapos Blankában....végtelen szeretettel neveljétek :lol: :lol: :lol:

nanó

Kép

MONA ÍRT 4 KÖRÜL, HOGY INDULNAK!!!

Hűűűű, Monácska, megy a drukk
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ma Monácska-bébink is lesz!!!!!
Kölyök, izzíts!!! :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

jóóóó reggelt :)

na most aztán lehet kiért drukkolni télleg, Biribon, Monácska ++++++

Panny, Neked is egy lépéssel közelebb ++++ :)

olyan jóóóóóó nézni a képeket amiket felraktok!!! köszi mindenkinek :)
Pepike, az apás kép olyan pici... még is látszik a büszkeség az férjeden :) gratula :) És remélem ez a tej-nehézség csak átmeneti...
Mindannyiótokat csodállak, akiknek ott van mégegy gyerkőc az újszülött mellett... +++ Sok erőt küldök!!!!

jaigen, Pati, tegnap akartam irni, nemsemmi pasijaid vannak :lol:

Kikóférj Endre :)
nemsemmi amit írtál apukádról ill. Svájcról.... télleg túlélők vagytok, hál'Istennek!!!
és :lol: :lol: jót kacagtam igy "reggel" a hszeden :)

na most megyek, majd még idelesek, bocsi ha kések majd a táblázattal...
Boldog húsvétot!!!!

Kép

Kép
kolyok28

Pepike, nagyon szépek a képek!!!! MÉÉÉG!!!!!!
A gyerekből a konyhában kapcsolódtam ki tegnap. Nem vagyok egy késnyszer-sütögetős, jól esett csinálni. Apát leptem meg vele, mert iszonyat sokat dolgozik!
De úgy könnyű, hogy a mi kajcsinkat Nanó hozza és amíg kalácsoztam, babázott.
:wink:

Kép
Kép

mpatr

Hahó Lányok!

Még sem írni, sem olvasni nem tudok, de itt van két kép kisfiúnkról, Balázs Örkényről.
Hamarosan jövök! Remélem!

Kép Kép

Eszter

Kép
eszter.eu

Biribon drága!
nagyon-nagyon-nagyon drukkolok neked, hoyg minden rendben legyen, és könnyen kijöjjön a kis babókád.

Panny drága: szívből örülök, hogy legalább nálad történik valami, nagyon drukkolok, hogy ma meghozza a nyuszika a kis babátokat! Nagyon gondolok rád.

Nanó drága: olyan aranyos vagy, de hát látod a nyuszika nem igazán akarja meghozni a mi nyuszikánkat, olyannyira nem, hogy még semmi fájásom nincsen. Apának ma reggel már kisírtam magam, ha ő nem tartaná bennem a lelket, hát nem is tudom mi lenne. Biri nagyon jól bírta, ügyes csaj.
Nektek nagyon jó nyuszizást a csodás unokáiddal!!!!!! Jó tojásfestést!

puszi mindenkinek!

KépKép
bnesz.eva

Monácska: mennek a drukkok ezerrel!!!!!!!!!!

Eszter, Pati: nagyon szépek a pasasok...olyan megható ez az öszhang :cry: :cry: :cry:

KépKép
bnesz.eva

Mindenkinek kellemes Húsvétolást kívánunk babával kinn és benn!

Judit18: a kézzsibbadásom teljesen elmúlt, amint kiment belőlem a sok víz - helyette most a jobb lábam két középső ujja zsibbad ugyanúgy - csakhogy ne felejtsem el az érzést - de avval legalább nem kell fognom semmit :)
Ja, és tegnap kiváncsiságból lemértem magam, idáig nem akartam... Eredmény: minusz 7 kiló a terhességem kezdő súlyához képest!!!!! El sem hiszem :roll: :roll: :roll:

Nanó: köszi a szép szavakat! Jó titeket olvasni...

Kölyök: szép programotok volt!

Pepike: próbálj nem görcsölni - mindennek megvan az oka, a görcsölés pedig nem segít!!!

panny: nyákdugó??? az már nagyon jót jelent!!! +++++

Mni: hogy miért reggel fürdetünk? Mondhatni hagyománytiszteletből... Na jó nem: első este nem fürdettünk, aztán második nap sem (szegény gyermek...), aztán beszéltem anyuval másról, aztán a fürdetésről is, és ő mondta, hogy engem reggel fürdettek, mert hogy májusi gyermek vagyok, és akkor már jó idő van, és ha esténként elmentek sétálni velem, akkor ne kelljen a fürdetés miatt hazarohanni... Szóval ezt jól átgondoltuk, és úgy döntöttünk, hogy mi is reggel fürdetünk.

Mi van Monával??????? Semmi hír?????
linocs

Sziasztok!

Még mindig csak bekukk állapotban! :)
Kicsilányunk nagyon jó!

Márti tegnap 23.00-tól a szülőszobán van, 5 perces fájásokkal. 7.15-kor jött az sms, hogy még mindig csak 1 ujjnyira van nyitva, nem tágul, de már nem bírja!
Drukkolunk neki!!!!!!!!

Kellemes húsvétot kívánunk mindenkinek!

Kép
Kép
tündérmanó27

Szegény Márti, nagyon sajnálom! Adtak neki oxitocint??? El sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet ennyi ideig kibírni, nekem az az 1-2 óra is bőven elég volt :oops: .

Annyira szépek ezek a picúrok!!!!

Pepike, kitartás! Biztosan hamar megnyugszik Pepike, bár mondjuk nálunk Erik még mindig felébred éjszakánként egyszer-kétszer...

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Egyelőre csak gyorsan belestem, mi újság.
Monácska, Márti, megy a drukk!!!

A ma reggeli CTG-m oké, külső méhszáj nyitva, belső zárva.
Éjjel azt hittem szülök, mert 1 és 3 között fájdogált a hasam, rendszertelenül, de aztán elmúlott.

Most megyek, mert ezer a dolgom, holnap reggel befekszem, addig még főzök, sütök, pakolok, és Alexázom. Nagyon fog hiányozni, szerintem sírni fogok. :cry: (Csak ne lássa, ne érezze! :( :? )

Asszem kezdek kicsit félni ettől a pár naptól!
Na, puszi, talán délután-este még benézek egyszer.

Kellemes Húsvétot Minden Babának, Mamának, Papának, Nanónak,
szóval mindenkinek!
Vendég

Kép

:lol:

feri (mni)

KISZAZSU, MONÁCSKA, MÁRTI, MEGY A +++++++++++++++++++++ EZERREL!!!!!!!!!

Beuskával találkoztam a kórházban, jól vannak, még egyben, ő ctgről jött, én varratszedésre mentem. OOlllyan jó volt összefutni vele!!!!! Neki is megy a drukk, hogy mindennel elkészüljön a baba megérkezésére.

Kölyök, nagyon rád gondoltam ma... fejtem, közben rajzolgattam... diagramm lett belőle... igy a kis kockás füzetembe létrehoztam a lefejt és megevett tej mennyiségét ábrázoló diagramot napi bontásban, nwegyed decinként... és mint azt anélkül is tudtam, most is megállapitottam, hogy nem vwelem van a baj, Andrishoz igazi Riska kell, a mű nem elég... 40 grammal többet eszik minden nap... ha igy folytatná, 3 hónap alatt 3 liternél tartanánk :lol:

Na, megyek, mert valaki beszart az ölemben :cry:

Kép

KépKép
eszterxx

Márti, Monácska, hajráááááá!!!!

Biribon, Kiszsazsu, Panny nektek is drukk, hogy meginduljon!!!

Kölyök én is akartam már írni, hogy olyan jó, hogy valahogy így összetartod a csapatot, mindig mindenkihez van egy jó szavad, nem is tudom mi lesz ha már te is babázol, remélem azért majd lesz időd, mert egy kisangyalotok lesz :)

Pati, Eszter.eu nagyon édesek a fiúk!!!

Linocs, a terhesség elejei súlyod -7 kg??? hűha!! jelenleg úgy látom soha nem leszek már 63 kg mint a terhességem elején.
na jó nem türelmetlenkedem így, hogy 2 hét sem telt el. ez most tényleg a legkisebb gondom.

kérdés - Eszter most azt játsza, hogy vagy azonnal bealszik evés után és durmol vagy 3 órát, vagy egyáltalán nem hajlandó elaludni, 1 óra nézelődés, majd sírás, sírás amíg 2 óra múlva megtörten adunk neki megint enni. (addig mindenféle nyugtatással próbálkozunk hasztalan, de végül kiderül, hogy éhes - vagy már addigra kifárad és éhes lesz)

ez éjszaka kicsit fárasztó volt.

így már 8szor eszik egy nap és az előző napokhoz képest egyre többet eszik - ez persze gondolom nem baj, csak hirtelen ahhoz képest, hogy mennyit evett előtte

persze a szakkönyvek (pl. Suttogó) szerint az lenne a normális, hogy eszik, kicsit ébren van majd alszik szépen és az etetéshez képest 3 óra múlva ébred. most komolyan, van ilyen gyerek???

ja és persze áll. egy ilyen súlyú babának ki kellene bírnia 2 etetés között 3 órát ha eleget eszik... mi rábízzuk mennyit eszik, meg is szokta hagyni a végét a tápnak szóval nem lehet, hogy keveset kap...

nehéz okosnak lenni

KépKép
judit18

Márti, te szegény!!!! ++++++
Zsu, ez bíztató, hamár fájdogál meg minden ++++ drukkdrukk
a holnapi napig még történet valami, ha nem, akkor meg húsvét hétfőn jön a kissrác, hogy azonnalmeglocsolhasson ;)

olyan jó, hogy ma tuti lesz babánk, Monácska, Márti :) Biribon???
és Zsu, Panni, Beuska, Évi, Norco, Rima...

és utána Enikő, már mi jövünk :lol:

Esztereu! köszönjük a képet, nagyon aranyos :) kérünk majd szüléstörténetet!! meg adatokat!!! :)

[quote="eszterxx"]
írta:
eszterxxNa, megyek, mert valaki beszart az ölemben :cry:

hogy ezért hogy irigykedünk... ;)
szép, hogy ilyen szép diagramról jutok eszedben :lol:
tegnap megmutattam Andris képét a férjemnek, a talpacskát meg a másik baba mellett :) tetszett neki :lol:

ma rámtört hirtelen az az érzés, hogy deszeretném már magamhoz ölelni a kis Maszatot!!! De még türelmes vagyok :)

Jaj, olyan édes a kis nyuszink :) köszönjük Feri, Mni :)

Kép

Kép
kolyok28

Linocs, én is épp akartam írni, hogy nem semmi az a -7kg.... ezért MINDENKI NAGYON IRIGY!!!!!! szval gratula és kérjük a receptet :lol:

most már kezdtek zavarba hozni :oops: , nem kell itt összetartani a csapatot, mindenki összetart... csak most nekem több időm van ;) majd meglátjátok, ha nekem is olyan problémáim lesznek, hogy
8szor eszik egy nap, de mit csináljak közbe vele, vagy mint Norton játéka Patival, hogy pelenkázás után rottyantás :)
furcsa még nézni a játékokkal és babaholmikkal teli babaágyat és pelenkázót, furcsa belegondolni hogy nemsoká nekünk is lesz benne egy kis manónk...
na megyek, mert :oops: :oops: még nem kezdtünk neki a húsvéti ebéd elkészítésének. de együtt csináljuk :) bárányborda.
:)
vidám hétvégét és

+++++ mindenkinek akire ráfér ;)

Kép

Kép
kolyok28

Boldog húsvéti ünnepeket Minden Kicsinek és Nagynak!!!

Látom majdnem mindenki ezerrel ünnepel, vagy éppen szül.... Hajrá lányok! Nagyon szorítok Nektek.

Nekünk nagy babásoknak könnyebben mennek le a kilók, hiszen már a szüléssel állítólag a baba súlyának duplája eltűnik, plusz napokon belül a sok víz is. Szülés után közvetlen nekem 11 kg ugrott le, utána még kettő. Most tartok ott, hogy induláshoz képest két kilo fölös van rajtam.
Íme egy kép.
Kép
A pocakom hihetetlen tempóval tűnik el. Első terhességnél ez az állapot kb. két hónap múlva ért utol....

Livi
Kép
Kép
lusie

Kölyök!
Izgat a múltkori téma. Te hol láttad a dokinőnk családjáról a képeket? Talán rokonok vagytok??? Vagy az iwiw-en esetleg?
És még egy magán-kérdés, ha nem haragszol. A férjed mit dolgozik ott kint? Lehet, hogy már írtad, akkor bocsi.

Livi
Kép
Kép
lusie

Lusie!
De jó neked!!!!!!!
Nekem a szüléssel 5 (azaz öt!!!!) kg ment le. Ebből 4550 a gyerek. Azóta is kb. 2 kg ment le. Igaz rajtam is csak 2 kg van már a kiinduló súlyhoz képest (mellette vagy 30). A hasam sajna csüng, és kőkemény, és feketéből már átváltott lilás, kékes, zöldes-sárgává. Jegelnem kell, meg haskötőt fogok venni.

Judit!
Nimi szinte percre pontosan 3 óránként kel enni, de közte nem mindig alszik...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szóval azt akartam írni Lusie, hogy szerintem irígylésre méltóan hamar visszanyerted az alakod és csini vagy!
Pedig te vagy a rekorder a bébi súlyát nézve...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

ez tök furcsa, hiszen a lepénynek, magzatvíznek is van súlya... De ez is, mint szinte minden, alkat kérdése szerintem

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!

Valaki lehet emlékszik még rám... :oops:
Az utóbbi pár hónapban nem jöttem túl sűrűn. Na, mindegy. Azért írok pár sort magunkról:
Az egyik kezemben itt fekszik Réka, úgyhogy bocsi, ha elgépelek valamit.
Szóval: 2008.03.17-e hétfő van. Fél 11-kor felhívtam a dokit, hogy 4-6 perces, elviselhető fájásaim vannak. Mit csináljak? (Mint aki még nem szült. :lol: ) Mondta, hogy menjek be a szülőszobára. Előtte már vagy 2x beszéltem a szülésznőmmel, de csak akkor lettem biztos, hogy be kell mennem, amikor már a doki is azt mondta. 12.15-kor beértünk a kórházba, de én úgy gondoltam, hogy először megkeresem a dokimat a 3-on, de uh-on volt. Így lementünk az elsőre. Közben a szülésznőm is elindult Bicskéről. Lent az ügyeletes szülésznők felvették az adatokat, ctg-re tettek, megnézték, hogy 3 ujjnyira nyitva a méhszáj, és szóltak a dokimnak. 12-ig megvoltam a borotválással és a zuhival is. Akkor ért oda a doki és a szülésznőm is. Negyed 1 lehetett mikor burkot repesztettek. Utána már durvábbak lettek a fájások. Ágy mellett állva bírtam kb. 12.40-ig, aztán jöttek a tolófájások (meg a szitkozódásaim – pl. minek kellett nekem 3.gyerek, nem vagyok én normális;) Aztán 13.00-kor – nem tudom hanyadik fájásra – kibújt a „csöppség”. 51cm-el, 3700g-al. Gátvédelemmel.
Tejcsim eddig úgy néz ki van. Ráadásul Réka is kis ügyes. (Nem úgy, mint a fiúk.)
Most ennyire jutott időm. Remélem Ti is jól vagytok!
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

Ja, és természetesen gratulálok a babáitokhoz!
Vendég

Szia Ódry! Már miért ne emlékeznénk? Én szóltam is korábban, hogy gyere sűrűbben. :wink:
Gratulálok Rékához! Köszi a szüléstörténetet, felteszem a többi közé a blogba. Kérünk fényképeket is az albumba!
Vendég

Sziasztok!

Még itthon! Köszi a sok drukkot és sok-sok drukk megy a többieknek is! MÁRTI, MONÁCSKA +++++++++++
És KiSzaZsu, Panny! +++++++

Pati, köszi a privit. Végig olvastam. Minden tapasztalat jól jön! És ez jó részletes volt! :D

Éjszaka képzeljétek nem is kellett rohangálnom. Délelőtt végre 1alkalom +1 kis repetával sikerült megkönnyebbülnöm. Összesen 1-2 percig tartott, nem úgy, mint szegény Eszterxxx-nek.

Aztán meg volt a zuhanyzás, hajmosás, fazonigazítás. Készen állok a bemenetelre. Hogy mi lesz, azt nem tudom... Azért félek. Fájásaim nincsenek... Néha keményedem. Baba meg ma már szépen mozgolódott, ilyenkor mindig megnyugszom, hogy nincs semmi baj. Rossz úgy kelnem minden reggel, hogy vajon még mindig jól van? Mikor mozdul már meg?

Ódry gratula a babához! Azt hiszem, mindannyian kb. ilyen szülésről álmodunk.

Nagyon boldog húsvétot kívánok mindenkinek! Nálunk most nincs annyira húsvéti hangulat, inkább mással vagyunk elfoglalva.

Majd jelentkezem, ha van valami.

biribon

Mpatr, még tegnap akartam írni, hogy iszonyatosan hasonlít Norton az apukájára. Le sem tagadhatná! :D
Pepike, aranyosak vagytok a képeken! :) Ezt a fekve szoptatásos módszert ki fogom próbálni, végre látom, hogy kell. :) Amúgy én kaptam egy szoptatós fotelt... nagyon kényelmes és ott végre nem fáj a hátam! :)
Eszter.eu, köszönjük a képeket, nagyon jók! Várunk majd vissza szüléstörténettel és adatokkal. :)
Bnesz.eva, drukkolok Neked is, hogy mielőbb kijöjjön Bianka baba! :)
Kiszazsu, még ott tud maradni a Húgod segíteni?

Van valami hír Monáról, Mártiról és Biribonról?

A kézzsibbadás nálam is elmúlt már, viszont a gyűrűmet nem tudom felvenni és ma az órám is piszkosul szorított. :( A régi nadrágjaim viszont már jók rám, egy picit szorítanak csak hasban... de legalább lenyomja még a maradék pocakomat. :D

KépKép
KépKép
mni

kiszazsu: azt a mindenit, akkor hétfőn akár jön is hozzátok locsolni a babód? ;)
Feri/Mni: a kis Lilla... nagyon helyes a kép
judit18/ Kölyök: hogyan csináltam a fogyást? nincs nagyon rá magyarázat - háááát az a helyzet, hogy jó sok plusszal indítottam (30 kg), és úgy tűnik, hogy annyi boldogsághormon szabadult fel a terhesség, szülés, babázás alatt, hogy a "kis" testem/lelkem úgy gondolta, hogy most már elég a hájjal történő védekezésből, és elkezdett észrevétlen megszabadulni tőle - ez az egyik magyarázat, a másik az, hogy olyan vagyok, mint egy teve, és életem előző 35 évén keresztül erre tartalékolt a szervezetem, hogy terhes legyek, aztán még kreálhatok magyarázatokat - nem tudom... Össz-vissz 6 kg-ot híztam a terhesség alatt - ez sem rajtam múlott: ettem, amit kívántam, nem mozogtam - kivéve a jógát, szóval semmi extra...
Judit18: vannak a babóknak is rossz napjai - a miénknek a tegnapelőtti volt az, amúgy a miénk tényleg 3-4 órát alszik, 1 órát eszik/nézeget - de majd elromlik, biztosan
Kölyök: nem olyan soká már ti is magatokhoz szoríthatjátok a kis Maszatot!!! Már nem is kell olyan sokat várnotok!
lusie: nem semmi, milyen gyorsan visszaváltoztál... Nagyon csini vagy!!!
ódry: hűha, elég gyors szülés - gratulálok nektek!
linocs

[quote="lusie"][ írta:lusiecolor=darkblue]
Nekünk nagy babásoknak könnyebben mennek le a kilók, hiszen már a szüléssel állítólag a baba súlyának duplája eltűnik, plusz napokon belül a sok víz is.

Lusie, gratula és irigyellek ezerrel!!! Azért igy általánosságban nem ondanám azt, hogy minden nagy babásnál igy van... nálam -7,8 kg amikor hazajöttem a kórházból, azóta pedig stagnál. Pedig csak levest és húst eszem, inni csak ásványviz és Deit, véletlenül sem semmi édesség vagy egyéb hizlalo. Na jó, holnap ezt fel fogom adni, ha már ki kellett, hogy maradjon a karácsonyi beigli, akkor legalább a húsvéti ne!!!!

Csajok, mennyi idő, mig visszahúzódik a hasfal teljesen? Nekem is megy már lefele, de olyan kis puha és ott van az alján egy gömb. A gyomrom helye máőr rendben, de a többi???

éS meddig hordtatok haskötőt? Rajtam rajtam van minden nap, hátha segit...

Kép

KépKép
eszterxx

Most olvasom vissza, hogy milyen hülyeséget írtam. 11.15-kor értünk a kórházba, nem 12.15-kor! Bocsi!

Itt van akkor 2 kép, ha már visszajöttem:

Kép
Kép
Vendég

Ódry, persze, hogy emlékszünk Rád és köszönjük, hogy megosztottad velünk szülésed történetét. Gratulálunk a gyors szüléshez és a szép Réka babához. Gyere majd gyakrabban! :)

KépKép
KépKép
mni

Ódry: nagyon nagy gratula a babókához, gyönyörűek a képek!!!!

Niki: köszi, hogy drukkolsz, de a mi babánk nem akar kibújni...ma egész nap sírhatnékom van, várom Panniról meg Mártiról a híreket. Végül is mégis csak 1 napra voltunk kiírva :cry: :cry: :cry:
Gyönyörű a babókátok!!!!!!

Kölyök drága: tényleg furi belegondolni, és az a baj, hogy olyan távolinak tűnik...hogy nekünk is babókánk lesz...

puszi

KépKép
bnesz.eva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?