Új privát üzeneted érkezett!

Banyus!

Nekem is tonnáim vannak, de mivel már nincs nagyon tejcsi így sztem húsvét után nekilátok valami fogyókúrának... bár úgy nincs kedvem egyenlőre... de muszáj lesz, mert megláttam magam a babauszis videón amit a férjem felvett :shock: :shock: :shock: :shock: ISzonyat! :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Nekem a fenekem és a combom lett irtóra gáz lányok!!! Az a pár hónap fekvés eléggé plöttyedté tett... :( Ruhában nem látszik, de én is a babauszis fürdőruha - felvételkor szörnyedtem el, addig nem is figyeltem fel rá. Ennyi narancsbőr sem volt rajtam még eddig... No nembaj, megérte! Még néhány hónap és karcsú és simább bőrű leszek ismét :D .

Bendő még nem fordult meg, de szerintem nemsokára megfog. Nagyon sokat tornázik, állandóan fekvőtámaszozik. :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Most annyi mindenhez hozzá akarok szólni, el ne felejtsem. :)

Kilók
Én is borzalmasan állok velük. Jaj, képzeljétek szülés után 2 héttel 9 kilóval kevesebb voltam. Most meg visszaszedtem mindet. :( Én is várom, hogy sportolhassak, de a tejet féltem. Tényleg nektek megjött már? :oops: Nekem igen. Nem befolyásolja a tej mennyiségét?

Mozgás
Babuci azt hiszem Apor Hannával van egy szinten, ami a mozgásfejlődést illeti. Apor még nem fogta meg a lábát. Még nem fordult meg, csak az oldalára fordul. Ja, csak az egyikre. Lejtős ágyon már megfordult ötször, de azt nem számolom. Hason sokáig elnézelődik és magasra kinyomja magát. Hanyatt fekve ő is helyzetet változtat. Én egyelőre nem aggódom. Ja, és a fejét stabilan tartja.

Tusimi

Én sem tartom jónak ültetni a babát, amíg az nem tanul meg egyedül ülni. Pont emiatt utálom a bébikompot is. Szerintem mindent megtanulnak idejében. A tornát, úszást és a Dévényt jó dolognak tartom.

Ja, én is egy légtérben alszom Aporral. Pedig állítólag fél éves kora körül legkésőbb ki kell tenni a szobából, mert akkor nem szokja meg.


sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Elővettem, azt a könyvet, amiben olvastam az ültetés dolgot, na az azt írja, hogy 12 hetes kortól 10 percet, 20 hetestől meg 30 percet lehet ültetni a babát jól kitámasztva. Szerintem nem is jó a babának, ha állandóan a hátán fekszi, és lévén Zizi hason nincs el sokáig marad még az ülés. Igaz inkább autósülésben van, "rendesen" még ritkábban ültetem, bár nagyon aranyos látvány ahogy ez a mini emberke ül a nagy kanapém :D Szóval azt írja a könyv, hogy azért kell ültetni, hogy más szögből lássa a világot, jobban látja a feléje nyújtott tárgyakat stb. Én pl. olyan magasságba ülök vele szemben, hogy egy magasságban legyen a szemünk, nagyon szereti, nevet, sikongat nagyokat. Pár perc múlva elfárad, és akkor már fektetem is le, a lényeg hogy pár perc ültetés nem árt a gerincének 3-4 hónapos korban, de majd rákérdezek a védőnőnél.

Itt egy ülős meg egy hasalós kép:

Kép

Itt a hugom ölében van:
Kép
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!


Tusimi
Nagyon édes Zita. Tudod hogy tényleg picit hasonlít Aporra? Szerintem az orra és a szeme kicsit és bizonyos szögből. :)

Majd ha lesz időm keresek képet, amelyen hasonlítanak egymásra. :)


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi, nagyon Cuki Zitus!!!!! A képre hirtelen azt hittem Te vagy?:-)
Nagyon hasolítotok egymásra a hugoddal.
Nálunk is jobban szereti ha nem fekszik. Fekve is lassan már csak akkor van el, ha BArni is mellette van. Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Anika!
Igen, tudom, és milyen szép gyerekek! :) Ebből is látszik, hogy picit fiús az én kis lánykám... de nem mindig szerencsére, a hasalós képen például látszik, hogy kislány...ugye? :D

Gyorsan kerestem is igazi csajszis képet róla:
Kép
Kép
ugyes, hogy lányos...ugye, ugye?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Banyus!
Amikor a fotóidat nézem, mindig elkap a vágy, hogy meglegyen a tesója Zitusnak! Öröm a két fiút együtt látni, gondolom ezt te is így éled meg. Annyira jó, hogy Barnus nem féltékeny Balázsra, és egészen más karakterek így kívülről.

Igen hasonlítunk a hugommal, bár ezt mindketten kikérjük magunknak :D Volt egy időszak (úgy tíz éve...), amikor mindkettőnknek hosszú haja volt, és sokat mászkáltunk együtt, na akkor volt, hogy ikreknek néztek. Mondjuk ez inkább a hugomnak volt sértő, lévén 5 és fél évvel fiatalabb nálam... A hangunk is hasonló, így sokszor, amikor hazaért valamelyünk és beköszönt apunak, apu rendszeresen visszaszólt: "Mellik az?" :D Viszont természetre ég és föld vagyunk, emiatt állandóan összeveszünk mindenen. Igaz, mióta Zizi megvan már nem vitázunk egyáltalán, mostanában inkább a férjem nem jön ki vele, ez mondjuk elég sz*r érzés nekem, hiszen mindkettőjüket nagyon szeretem. Na jól el kezdtem itt lelkizni a megjegyzésedből kiindulva. :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi

Szerintem nem fiús Zita! És nekem meg a kedvenc kislányom a fórumon. :) Biztos azért is, mert emlékeztet Aporra. :)

Tesó. Banyus

Igen, nekem ugyanez az érzésem. Mi nem akarunk sokat várni, csak nem ártana a sok kilóból ledolgozni.

jó éjt!
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek nem valami jó a gépünk, tegnap sem tudtam belépni délután, nem tudom mikorra lesz jó.

Kilók: Én szörnyen kövér vagyok, még amíg tart ez a ksi szopi nem, de utánanagyon fogyóznom kell, életemben nem voltam ilyen kövér, Emmával a legrosszabb időkben is 12 kilóval kevesebb voltam, borzalmas:(

Szoba: Hát azt tudjátok, nálunk elejétől kezdve külön van mindkét gyerek, illetve Berti Emmával persze, nem egyedül. Nekünk nagyon bejött, én el sem tudom képzelni máshogy, de tudom ez a ritkább. Sőt, én még a szobaajtójukat is rájuk zárom, így alszanak nyugodtan, csendben. Nincs kifogásuk ellene :lol: Ha nyekken Bertike vagy Emma úgyis ott vagyok fél percen belül. Mondjuk a két ajtó között két lépés távolság van kb.

Drienn!

Oké, köszi, várom a beszámolót majd:) Mi a Mogyoródival vagyunk így. Hogy nem jutunk ki évek óta.

Ültetés: nekem szokott az ölemben ülni, meg etetőszékban meg a pihiszékben, úgy kitámasztva párnákkal meg ilyesmi nem szoktam ültetni mondjuk.

Drienn!

Hát Emmánál nem volt választásom ha két perc nyugalmat akartam akkor a pihiszékbe kellett tennem. Szóval abban aludt, kivéve éjszaka, hát őszintén szólva semmi hátrányát nem látom egyenlőre, de még csak 5,5 éves. De tényleg az az igazság hogy ez csak itt Európában szokás hogy ennyire a vízszintessel jönnek, szerintem egy pihiszék ahol nem terhelődik a gerince hiszen ki van támasztva, puha, szóval az szerintem nem káros. Berti most is abban focizik :D Kedvenc szórakozás amostanában hogy beleteszem és a játékot ami hozzá van azt a lábrészhez húzom és azokat rugdossa. Kapott egy MR. Humitee Dumpitee figurát Emmától (ő választotta) a locsolásért, amit ugyen még nem tett meg de Emma nem bírta ki és odaadta neki az ajándékot és nagyon szereti azt is, rázza, csörgeti, tömi a szájába.

Era!

Most már tényleg passzolom mi baja este, tegnap is jól megettem péppel 1/2 8-kor, 1/2 9-kor bealudt aludt 1/2 10-ig, akkor ivott 100 ml tápszert még és utána 1 órát vigyorgott, majd álmos lett és onnan jött a nyűglődés elaludt, 5 prec múlva visítás és így tovább, jó csak fél órán át de akkor is, nappal ha álmos leteszem és alszik. De utána meg aludt hajnal 5-ig gond nélkül. Szóval ha nem fáj mire ébred fel, de ha meg fáj akkor utána hogy alszik nyugodtan reggelig :?: :roll: Nem értem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jaj, nem is írom, hogy tegnap 1x átfordult a hasáról a hátára! Igaz többször nem tudta megismételni, biztos csak véletlen volt, de akkor is ez már valami :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

Ne aggódj, nem is fiús :wink: Lány és fiú terstvér is hasonlíthat egymásra, attól még nem fiús a lány vagy lányos a fiú :)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ági!

Igazad van, én is olvastam más topikban hülyeséget :wink:

Külön költöztetés: Azért akinek van ilyen terve a babával kapcsolatban az időben lépje meg mert 1 éves kor körül már nagyon nehéz szerintem, mert megszokta hogy veletek alszik. Aki persze így szerti és nem zavarja ha mondjuk ovis koráig így marad akkor nem kell, én megértem hogy van akinek ez a jó.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Holnap lesz a műtét, már nagyon szorongok(az apja is) :cry: Hajnali 3-tól nem ehet és a műtét csak 9-10 között lesz. Nem tudom, hogy fogja bírni.(nem az a baj, hogy sírni fog , mert éhes, hanem, hogy attól kijön a sérve, ami nagyon fáj neki...)Az altatásból való felébredés után is csak enni 3-4 óra múlva ehet, ha minden rendben van. Szurkoljatok!

A képek nagyon jók!:)

Mozgás: Nagyon aktív továbbra is, azzal nincs gond.Nőni is nő, mind a gomba :lol: 66cm körül van. Hízása a szokásos :evil: Ez van , Ő ilyen típus.

Kilók: Én híztam 3 kg-t :twisted: A hasam akkora, mintha 3-4 hónapos terhes lennék, csak azért nem akadok ki nagyon, mert most a gyerek körüli dolgok 100%-ban lekötnek és az én nyomorom lényetelen...

Kép
mona1978
 
 


Én is rakok fel egy pár képet(kb 3 hete készültek)
A macit ő fogta meg így(az ágyában van) Kép Kép Kép

Kép
mona1978
 
 


Mona! Na végre látunk téged is! Így képzeltelek el valahogy. A Mona a Mónikából jön? Elhiszem, hogy nagyon aggódsz Miluért, lelkiekben veled vagyunk. Nehéz nap lesz, de utána minden sokkal jobb és könnyebb lesz! :D Mellesleg Milu egyáltalán nem sovány.

Képzeljétek délelőtt voltunk tornázni Zizivel baba-mama tornán. Itt van melettünk 50 méterre egy konditerem, nagyon élveztem és jól elfáradtam. Zitus és élvezte, az első 20 percben szinte meg sem moccant, csak bámészkodott tátott szájjal, összesen nem látott még ennyi embert a kis drágám egézs életében. Olyan jó hangulatú volt az egész, voltak Zita korabeliek, meg nagyobbak is, akik szaladgáltak. A végére már kezdett álmosodni, így kicsit nyűgös lett, meg persze több gyerek is, de nem volt vészes egyáltalán. Én meg persze jól és kellemesen kifáradtam, már nagyon rámfért egy kis testmozgás, teljesen ellustultam az elmúlt hónapokban. Most sokkal jobb a közérzetem. Ja és a következő szopinál egyáltalán nem volt kevesebb tejem, úgyhogy egy kis testmozgás belefér csajok, hajrá! Ezt főleg Anikának mondom, mert mindig mondja, hogy nem mer mozogni. Ez a torna sem volt ugrálós, inkább lépegetős, meg erősítős.

Itt volt nálunk ma az a kisfiú, akikvel Zizi egy napon született, sőt egy kórteremben feküdtünk az anyukájával. Helyesek voltak, néha megfogták egymás kezét vagy ruháját. Ez a kisfiú már jóval több, mint 7 kiló, Zizi meg még nincs 6 kg sem...
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


egyem meg Zitust! Jópofa, hogy a kislány kékbe a kisfiú meg barackban. Nagyon helyes kertészgatyó!!!

Kép
nyafi
 
 


Mona, szurkolunk! :!: :!: :!: Vizet azért ihat, ugye? Mert 10-11 óra azért tényleg sok idő szegénynek.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Mona: Szorítok én is nagyon!!!

Tusimi. Köszönöm a biztatást, holnaptól mozgok. :)
Megint hasonlít Zita Aporra. :)

Ma voltunk a negyedik havi oltáson. Újra 3 és fél óra út áll mögöttünk, maradunk néhány napot. A táblázattal emiatt csúszom egy napot, de holnap frissítem.
Apor az oltáson egy hős volt. Felsírt, de már abban a percben abba is hagyta. :) Az orvosnak megint nagyon tetszett. Kérdezte miket tud csinálni, mondta teljesen rendben. MOndtam neki csak az egyik oldalára fordul, azt mondta nem baj. Ma erre fel a másik oldalára is fordult Apor. :) Szegénykém ma annyira nyűgös volt, nem is csodálom.
Most szépen alszik néhány órája és egyedül aludt el. Ez nálunk nagy szó.
Ja, és még azt mondta az orvos, hogy 6 hónapig kizárólag anyatej, ne hallgassak senkire. :)

Más. Főleg a 2 gyerekes anyukákhoz. Banyus, Csikken!
Ha megszületik a 2. baba és az első betölti a kettő évét, és mondjuk a második baba 2 hónapos, akkor neki nem jár gyed csak gyes? Igaz, hogy fél évre vissza kell menni dolgozni, hogy a 2. baba 2 éves koráig gyed legyen a gyes helyett?

sziasztok,
jó éjt,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a kis babak.

Mark 4 honaposan 6400 g, eleg keveset nott az utobbi honapban 350 g-ot. Probaltam anyatejet adni cumibol, de nem hajlando elfogadni, tapot meg nem kapott. Egyebkent nagyon jo kedvu kisbaba. Tegnap 2x atfordult a hasarol a hatara. A jatekok utan nyul, jatszik a kis rongyijaval. Keresztbe fordul a kisagyban.Szerintem nem gond, hogy ilyen keveset fejlodott. Szerintetek?

Mona: szoritunk, vigyazzatok magatokra! Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Anita!

Mindig csak egy, a legnagyobb juttatás jár, tehát a második gyerek utáni gyed. Szép is lenne 2 gyerekkel 25000 Ft-tal otthon lenni... :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Mona: szorítok nektek, biztos minden rendben lesz Miluval! Szerintem egyik baba sem sovány, ne ijedezzetek. Nagyon szép mindegyikőjük. Tusi: szerintem a három hónapos, hét kilós baba kicsit túlzás... Zita tökéletesen néz ki! :)
Bendő ma délután csinált egy nagy alvást (két és fél órát) és hatalmasokat evett, úgyhogy elég volt ma 5 kaja és már 20 perce alszik is! :) Délelőtt még fél órát aludt. Eddig minden étkezés között aludt fél-háromnegyed órát. Remélem bevezeti ezt a délutáni nagy alvást, ez így nekem nagyon jó volt.

Kép
vargaviki
 
 


Viki látszik, hogy egy környéken lakunk!!!Nekem detto ugyanez Abigéllel? Bencus szeme? Holnap séta?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!


Viki
Én egy picit vitatkoznék veled. :) Apor 3 hónaposan 7 kiló volt, de 4100 grammal született. A gyerekorvos mindig el volt tőle ragadtatva. Ráadásul nem tápszert kap, hanem anyatejet, tehát nem táplálom rosszul. Szerintem nagyjából az normális, ha a baba a 6. hónap körül duplázza a súlyát. Apor is úgy fog duplázni, esetleg fél hónappal előbb. Az elején ő gyorsabban hízott, de most már lassított a tempón, mert 46 dekát hízott az elmúlt hónapban. Aztán meg úgy tudom, hogy egy kisfiút nem lehet összehasonlítani egy kislánnyal.

Babuci
Köszönöm a választ! Na így már rendben van, nem tudom ki informált ennyire félre engem.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Meli, több baba-mama oldalon is le van írva, hogy mit illik tudnia egy négy hónapos gyereknek. Ilyen pl. a babazo.hu oldalon a "bébi" oldal, ahol a "mércé"-nél kell kiválasztani a hónapot. Vagy a bebilap.hu-n "az első év" menüpont alatt. Amúgy tényleg nagyon kis mosolygós a Márk, jól áll neki.

Ültetés: hogy hány percig ülhet egy baba, abban nem tudok állást foglalni. Viszont a gyógytornász azt mondta ma a "házi feladatok" elmagyarázása közben, hogy ülésbe felhúzni és visszaengedni nyugodtan lehet a babát, ez nem árt a hátuknak.

Csabi is rendszerint keresztben alszik az ágyában. A rácsvédő alatt... Eleinte mindig sírt, ha oda tornázta magát, aztán megkedvelte ezt a kis zugot. Ott alszik, ott szopja az ujját... minek vettünk ekkora kiságyat neki?

Ágnes
Kép Kép

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!
Agnes koszonom szepen a tanacsokat.Nagyon aranyos Csabi, ahogy kikukucsal az agyvedo alatt. :D

Kép
Kép
meli78
 
 


Mona hogy vagytok??

Ágnes!
Csabi nagyon huncut :) :) :) Édes krapek :)

Tusi!
Költözés? Hogy álltok?

Majd jövök, de most Hanna itt rosszalkodik az ölemben és nem hagy írni :)

Teszek fel újabb uszis képeket

Kép Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!
Megzabálom Hannát!!!! :lol: :lol: És nem hiszem el, hogy vettetek neki egy fürdőköppenyt! :lol: Muszály lesz nekünk is menni, csak nem tudom hogy oldjam meg az utazást, mert a férjem csak kocsival tud dolgozni járni, babauszi meg csak hétköznap munkaidőben van, azért meg valahogy nem lelkesedem, hogy Zitával buszozzak, vilamosozzak :?
Költözés: ma megyünk aláírni az adásvételit, ha minden jól megy akkor májusban költözünk, addig a bank kezében a sorsunk...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, ha zavarok, csupán pár perc erejéig alkalmatlankodom.

Azoknak, akik Angelcare Captiva pelenkatartó szemetest használnak, szeretnék a figyelmébe ajánlani egy olcsóbb utántöltési lehetőséget.

A termékről az alábbi linkeken található részletes leírás, de aki nincs regisztrálva a Tesz-Vesz-en/Vaterán, és venni akar, az priviben elkérheti tőlem az e-mail címet, ahol tud rendelni.

Tesz-Vesz: http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=329687737

Vatera: http://www.vatera.hu/angelcare_captiva_ ... 55625.html

Mégegyszer ne haragudjatok a zavarásért, további jó fórumozást!

gerbera33
gerbera33
 
 


Sziasztok!

Muszáj vagyok feltenni egy pár mai "termést", annyira aranyosak! :D
2 napot nálunk aludt a barátnőm a 3 gyerekével, a középső a keresztfiam, a legkisebb pedig nov. 24-én született, a legnagyobb az egyedüli lány, most elsős. Tavaszi szünet van a sulijában, és most lejöttek Pestről a nagyihoz 1 hétre, abból pedig 2 napot nálunk töltöttek. Nagyon jó volt, csak nagyon fárasztó a 4 gyerekkel, csukódik is le a szemem. Azért még feltöltöm a képeket. Az első 3-hoz nem is kell komment, Kristófka és Lizike ismerkednek egymással. :lol:
Az utolsót pedig azért, hogy nehogy már a keresztfiam, Bálintka, na meg Zsófika kimaradjon. :wink: Ja, Bálintka elkobozta a Lizi használaton kívüli cumiját. Vicces volt, mert ugye ő 3 éves, és neki ez nem a mérete. Amikor bevette, ki is vette rögtön, és szinte felhorkant, hogy ez "picíí". Mondtuk ez van, teccik, nem teccik. Úgy látszik tetszett... :wink:
Na, jóéjt!

Kép Kép Kép Kép

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Naaa.... kihalt a topik???!!! :shock: :shock: :shock:

Tusi!

Nem vettünk köntöst, kaptuk a keresztanyukájáéktól :) És ha már van, akkor bizony használjuk :D

Egyébként én csak ajánlani tudom az uszit, nekünk nagyon bejött. Most már a második alkalommal a végén kurjantgatott Hanna pedig addigra inkább már el kellett volna fáradnia. Folyamatosan nézi a többi babust hogy mit csinálnak :) Nagyon édes :)

Drienn!

Nagyon aranyos a két törpi :) Hogy nézik egymást :lol: :lol: :lol:

Többiek?? Húsvéti nagytakarítás van? :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Hát tényleg mintha kissé tavaszi szünet lenne itt a topikban.

A fotók ismét nagyon jók! Főleg a meztelen babások.

Mától Csabi is tápis: este kénytelen voltam bekajáltatni vele 30 ml tápszert. Amit először próbáltam pár héttel ezelőtt, a Humanát, azt akkor nem ette, de ez a Nestlé bejön neki. Hát ez van. Örülök, hogy legalább az első 4 hónapot kihúztam csak anyatejjel.

Mondjuk nekem az fura, hogy ez a tápszer nem egyszerűen kezelt tehéntejből van, hanem mindenféle furcsaság van benne, hogy az majd milyen jó a gyereknek (bifidusz, LCP, hozzáadott vitaminok...) Kár, hogy nem a kizárólag tejből készült tápot eszi. Szerintem jobban járna vele, mint ezekkel a mesterséges kiegészítőkkel. De hát ezt most meg nem magyarázom neki. :?

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Nálam valóban húsvéti nagytakarítás volt a héten! :)

képzeljétek ma megfodult Bendő a hasáról a hátára kétszer is! Nagyon édi volt! :)

Mennem kell, fürdetünk!

Kellemes Húsvétot mindenkinek!

Nyafi össze kéne raknunk a babókat ismerkedni öt réteg ruha és babakocsi nélkül is!

Kép
vargaviki
 
 


Itt a tavasz :D:

Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Kismanók nagyon cukik, a kukucskálós Csabitól a pucérkodósig minedegyik! Imádom Márk vigyori kispofiját. :-)
Tusikám Zitus nagyon is kiscsajszi!!! :-)
Mostmár akkor én is bevallom, hogy Ágizsuzsi kiscsajszijára hasonlított nekem kicsit Bazsi, tehát az én kis kevencem Maya:-))))

Mona, mesélj mi van Veletek!! Nehéz lehetett mindenkinek!:-( remélem gyorsan elfelejtitek majd az egészet.

Viki, nagyon jó a fotó, enyémek is így élevezik a jó időt , mint Zira:-)))

Kellemes ünnepeket, rohanok, mert megyünk uszizni....

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Nagyon boldog Húsvétot mindenkinek!!!
Viki legyen úgy! Ti jöttök, vagy menjünk mi?Vagy egyik nap így a másik nap úgy...Képzeljétek Abigél max 5 perceket eszik! Elég az neki? Eddig volt, hogy 1 másfél órát csüngött a cicimen...

Kép
nyafi
 
 


Nyafi nem tudod lemérni? Nálunk is van, hogy 7-8 perc alatt készen van Bendő és megevett vagy 130 ml-t. Hátha Bibi is csak szupi gyorsan fal :).

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Kellemes húsvétot mindenkinek!

Nagyon jók a képek,tündérik a babik!

Mi elvagyunk....Barnika hetek óta forog a hasáról hátára,oldalra és 3 napja hátról hasra!Sokat dumál.Mindent a szájába akar venni,néha nem sikerül akkor nagy visítás van! :shock: Állandóan rágna,de olyan hevesen,hogy csak na!

Egyfolytában takonyos mindkettő,Lizi hazahordja az oviból.Múlthéten mindkettő antibogyót szedett :( ,de már újra folyik az orruk...

Mona szorítok!

Ennyi voltam,csak egy kis helyzetjelentés ha érdekel még valakit!Néhanéha olvaslak még titeket!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a kis babocak. Nalunk is mindket gyerek antibiotikumot szed: zsofi kohog, Marknak meg el van dugulva az orra az orrporszivo ellenere, alig tud szopizni. Pont ez kellett Husvetra.

Lizoka: nagyon jo, hogy erre is beneztel. Gyere minel gyakrabban. Remelem jol vagytok, es vigyazzatok magatokra.

Kellemes Husveti Unnepeket mindenkinek! Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Kép

Itt a mi kis nyuszink is:-)))

Jutka!!!!! nagyon örülök, hogy jelentkeztél!!!!! :D :D :D

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Lizoka, gyere máskor is, és írj többet is, hogy mi újság!

Nem tudom, kinek van még rajtam kívül néha olyan gondja, hogy szeretne változatosságot, de nem tud már mit kitalálni a gyereknek. Ezért leírom, hogy Csabinál most mik a slágerek, hátha nálatok is bejön:
- reggel a nyakáig ráhúzom a paplant - mert az rendszerint addigra már rég nincs rajta-, és így paplanon keresztül "végigdögönyözöm",
- kapott ajándékba négy textil (belül habszivacs) játékkockát, most mindegy milyet, a lényeg, hogy én ezeket a járókája fölött dobálgatom, aztán hagyom, hogy beleessenek mellé a járókába: hát hatalmasakat kacarászik amikor leesnek. Nem tudom, mi tetszik neki ebben annyira, de lényeg, hogy imádja.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Viki! nincs mérlegünk, visszavittük egy hónapja!
Lizó gyere gyakrabban!
Ági köszi az ötletet!

Kép
nyafi
 
 


mi!!! Kép

Kép
nyafi
 
 


Lányok mi van veletek lassan egy hete? Jó most húsvét van, gondolom ezért is a csönd, de nehogy behaljon itt nekem a topik, hova megyek én akkor?!! :cry: :cry: :cry: Na megpróbálom kicsit beindítani.

Nálatok is nyűglődés van ma? Zitus tök hiszti egész nap, az étvágya sem túl jó.

Ágnes
! Jó a tápszer, de aggódj, ki van az rendesen találva, hogy mi kell nekik. A labát Zizi is imádja, én is dobálom neki, meg nekinyomom az arcának, pocakjának, nagyon tetszik neki. Mutatok is egy képet, hogy mennyire bírja:

Kép
Kép

Írtam nektek, hogy voltunk baba-mama tornán, na ott tanultam a repülőzést, hogy az alsó lábszáradra teszed hason, és összeérinted az orrodat az övével. Erről is mutatok képet, persze, ha az ember nem támasztja kis a saját fejét párnával, akkor igen komoly hasizomgyakorlat. Amúgy a múltkori tornától tiszta izomláz voltam.
Kép

Viki
! Régen láttunk Bendőről képet. Köszönöm a "tökéletes" jelzőt Zitusomra, aranyos vagy. Szerintem is az amúgy, pont tegnap fogalmaztam meg a férjenek, hogy ő egy tökéletes kisbaba, kívül-belül, de tényleg álmodni sem tudnék "jobbat". Erről jut eszembe, képzeljétek a tegnap esti f9-es etetés után ma reggel 3/4 8-kor !!!! kelt csak, de akkor sem sírt, hogy éhes, csak fölébredt és dünnyögött magában. Én már arra felébrdek, ha megváltozik a szuszogása, így amikor megláttam az órát, majdnem leestem az ágyról, úgy raktam cicire mint a huzat. Azzal együtt, hogy örülök, hogy mostmár hetek óta ilyen klasszul átalussza az éjszakát, valahol mégsem jó, hogy ennyire későn ébred, mert nap közben meg összetorlódnak az etetések. Ma pl. 3 óránként kellet volna etetnem, hogy este 8ra kijöjjön az utolsó kaja, ahogy szokott, de nem jött össze, mert volt egy nagyobb alvása nap közben, amitől tolódott, utána meg 2,5 óra múlva egész egyszerűen nem volt éhes. A napi 5 etetéshez meg ragaszkodom, már vagy 1,5 hónapja így eszik 4 óránként, és ezt később is tartani akarom, de az este 8-9 közötti evés-fekvést is. Csak egy ilyen kis hétalvó mellett nem könnyű.
Egyébként f6- és 6 között szokott kelni enni, Valamelyik nap mondjuk felébredt 3kor, de az tuti azért volt, mert előtt 3 napig nem kakilt, ami nála még sosem fordult elő, Zizi minden nap szokott, max 2 naponta. Nem véletlenül hívjuk rotyikirálynőnek... Aztán szerencsére a negyedik napon jött a kaki, így nem kellett hőmérőhöz vagy kúphoz folyamodnom.

Lizó! Annyira örülök, hogy írtál, persze, hogy érdekel minket, hogy mi van veled! Jó lenne, ha tudnál többet jönni és kicsit bővebben írni.

Babuci! Te egyedül hordod Hannust uszodába vagy a féjeddel? A kurjongatás annyira el tudom képzelni, és Hanna is olyan édesen tartja a kis lábikóit, mutattam is a férjemnek, hogy nézze meg Zita is ilyen édes lenne a vízben. Tényleg nagyon szeretném elhordani, de egyenlőre nem fog menni, amíg a férjem elviszi a kocsit reggel, én nem tudom fölvonszolni a babakocsit a buszra, meg nem is nagyon akarom. Megpróbálok olyan helyet keresni, ahol hétvégén is van babauszi, hátha... Meddig lehet elkezdeni?
Ezt inkább Banyustól kérdezem, ő nagy babauszi szakértő. Amúgy nagyon helyes nyuszitok van! :D

Drienn, Meli! Nagyon-nagyon helyesek a kisbabók! :D :D

Ja még eszembe jutott valami. Zizi fölvette az az szokást, hogy fél az "idegenektől" Azért tettem idézőjelbe, mert rajtam és a férjemen kívül mindenki az neki, még a húgom is, akit hetente lát. Nézi-nézi, majd elsírja magát. Elfordul, de aztán egy perc múlva megint visszanéz rá, pár másodpercig megint nézi-nézi, majd megint elbőgi magát. De nagyon vicces arccal! :D Ezt egy párszor megismétli. Aztán később, kb. fél óra múlva már nincs gond, mondjuk kicsattanó jó kedvet nem produkál társaságban. Mindig a fotókat mutogatom az ismerőseimnek (szegények), hogy lássák, tud ő nevetni is, de társaságban tartózkodó.

Na mostmár írjatok ti is sokat-sokat! Manóról sem hallottunk már mióta, és Banyus is nagyon szűkszavú lett, ami tőle roppant szokatlan! :D Anika sincs sehol, halló csajok ébresztő!!! :mrgreen: Ezt az ikont most találtam, tök jó, nem? :)

Még egy-két kép, hogy lapozódján már az oldal.
Kép Kép
Sokszor így lelek rá a járókában:
Kép

Tegnap előszőr volt rajta harisnya és kisruha, megzabáltam: :D :D :D
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!


Köszi Tusimi a beírást. :) Most van mondanivalóm. Valóban én is eltűntem, de megint megjártuk Dunaújvárost, majd Aradra mentünk Húsvétra, ahol elég sok ember volt és Apor is fél az idegenektől. Folyton elsírta magát, alig lehetett megvigasztalni. Jóformán mást sem csinált, mint evett, aludt és sírt. A baj az volt, hogy Apor sokat van ébren, és így a sírt állandóan. Végül megsajnáltam, felöltöztünk és hazahoztuk. Otthon rögtön megnyugodott. Érdekes, mert eddig szinte kétlaki volt, de most nagyon nem bírta az új környezetet. Aztán voltunk Alsópáhokon és ott sem volt vele semmi gond.
Képzeljétek utálja a cumis üveget. Ha utazunk, akkor kiskanállal kapja az anyatejet. :)

Tusimi, Úszás
Bármikor el lehet kezdeni, csak jobb, ha akkor kezded amikor még van búvárreflexe. Minden este fürdéskor locsold le felülről bő vízzel az arcát, ezzel életben tartod a búvárreflexét. Mi sem voltunk sajnos a babaúszó tábor óta. Most Dunaújvárosban el akartam vinni, de sajnos nemzetközi úszóverseny volt, ezért elmaradt. Úgy sajnálom.
Zita egyik másik képe tiszta Apor. Rakok fel én is róla megint. :) Nagyon édes a ruhában. :)
Nagyon jó ez a repülőzés, én is ki fogom próbálni.


Lizóka
Örülök, hogy jelentkeztél.

Nyafi
Apor is gyakran jól lakik 5 perc alatt. Ne aggódj, biztosan eleget eszik.

Mérés
Én már nem mérem, hogy Apor mennyiket eszik, csak a súlyát. Bár kíváncsiságból lehet holnap megmérem. Vikinek írtam, hogy Apor 6 hónaposan fogja duplázni a súlyát, de úgy látom előbb 5 hónaposan vagy 5 és fél.

sziasztok,
Anita
Jövök a képekkel. És a táblázatot is frissítenem kellene. :oops:

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Tusi felhívására kedvet kaptam az íráshoz! :D
Nagyon édik a képek Ziziről, szerintem is nagyon csajos. Egyébként Lilla is hasonlít rá, mondjuk a fényképeken már nem annyira, de néha hasonló pofikat vág és szoktam is neki mondani, hogy tiszta Tusi Zizi vagy. Zitus hogy viseli a harisnyát? Én is úgy imádom mikor ruciban van, de úgy vettem észre, hogy egy idő után minden baja van a harisgától.

Agnes! A kockadobálás nekünk is nagyon bejön. Nekünk még nagy sláger most a pelenka mögül történő kukucskálás. Eddig ez nem nagyon izgatta, csak nézett rám, hogy ennek meg mi baja, de tegnap perceken keresztül gurgulázott erre.

Cumi! Arra jöttem rá, hogy Lilla nem tud egyedül cumizni. Mi csak az elalváshoz használjuk, de egyszerűen nem tudja megtartani, mert szerintem nem is szopizza, hanem rágja és mikor nyitja a száját egyből kiesik. Azt hittem, hogy majd biztos, ha nagyobb lesz, akkor megtanulja, de nem. Így kénytelen vagyok tartani a szájában, míg el nem szenderül, mert akkor meg már érdekes módon szépen tartja.

Alvás! Lillához órát lehetne igazítani, mert minden egyes nappali alvása 45 perces. Olvastam a Suttogóban, hogy 45 perces szakaszokból áll az alvásuk, és utána vagy visszaalszanak vagy nem. Ha nem akkor elvileg vissza kellene őket altatni. Na ez nálunk nem megy, mert akkor már annyira kipiheni magát, hogy képtelen vagyok visszaaltatni. Este is hét körül alszik el, háromnegyed nyolckor már jelez. Ilyenkor szerencsére visszaalszik egyből, csak a cumit kell tartani és utána már nem ébred fel csak hajnalban. Múlt héten nem kellt fel egyszer hajnalban, hanem fél hétig aludt, úgy örültem neki. Persze ez csak mutatóban volt, hogy na anya ehhez ne szokjál hozzá.
Vendég
 


Sziasztok!

Lizó!
Gyere többször! Olyan sokszor eszembe jut, hogy mi lehet veletek! Írj magatokról, hogy hogy vagytok!

Banyus!
Nagyon édes nyuszitok van! :)

Tusi!
Jó lehet ez a baba mama torna! Nekem is kellene járnom ilyenre! De még nem hallottam, hogy lenne itt a környékünkön... na ennek utánaérdeklődöm!
Usziba apával együtt járunk, de ha véletlen nem tudna hazajönni, akkor mennék Hannával kettesben. Viszont annyi előnyöm van veled szemben, hogy nekem itthon egy kocsi. Kocsi nélkül valszeg én sem vágnék bele, mert az marha macerás lenne :? Egyébként azt mondják, hogy 6-7 hónapos korukig van meg a búvárreflexük, de persze utána is bármikor lehet! Itt Esztergomban úgy hirdetik, hogy 4-20 hónapos korig van. Ja! Akartam írni, hogy itt is azért baráti az ár, mert 8 alkalom 10e Ft... azért Pesthez képest ez nagyon szuper.

Hanna nekem csak a mamától fél :) Szegény anyósom nem tud már mit kitalálni, hogy ellegyen vele. Egyedül nála van az, hogyha felveszi, akkor sír. Amíg fekszik és dumál hozzá anyós, addig haverok, de nem veheti fel... hogy miért pont vele?? :shock: Pedig mindig kedvesen beszél vele meg nem csinált neki semmi rosszat...

Egyébként az idegenektől nem tart, csak mindig méregeti őket. Van akinek nevetgél, de van aki csak szúrós pillantásokat kap. Mondjuk mi nagyon sokat hordjuk magunkkal mindenfelé (vendégségbe, vásárolni, kajálni, stb) így lehet jobban megszokja az embereket maga körül. Meg sokszor jönnek hozzánk is, így állandóan "idegenek" között van.

Ja Tusi! A hozzászólások alapján 50-esével lapozódik az oldal :) Ha több hozzászólásban írtad volna, akkor már lehet másik oldalon lennénk :)

Zizi nagyon husi csajszi :) Kis jókedvűségem :)

Lafie!
Hanna alvási stílusa szinte tök ugyanaz mint Lillusé. Napközben fél óra - 40 perc az alvás és nagyon ritkán sikerül visszaaltatni, de azt is csak maximum babakocsiban. Este meg úgy néz ki, hogy fürcsi után alszik fél órát aztán eszik és 9 körül alszik el hajnalig. Pár napja alszik hajnal 3-ig aztán reggel 7-8-ig. De én még erre is azt mondom, hogy szerintem csak mutiba csinálja és még jön kutyára teherautó... :?

Képzeljétek, Hannának múlt héten volt koszmója!! Eddig egyáltalán nem volt! De szerencsére 1 este alatt sikerült a 90%-át eltüntetni...

Rakok fel én is húsvéti képet, ahogy vártuk a locsolókat. Sajna ezek a képek sem a legjobb minőségűek, de a jó képeket mindig a telefonommal csinálom és az meg nem annyira jó minőségű mint a gép...

Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


na ez egy fényképezős kép...

Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: