Új privát üzeneted érkezett!

Heni,
Egy cikkbol masoltam ki, amit Dr. Molnar Mariann irt, es a Folia homeopathica hungarica 2002/3 szamaban jeletn meg. A teljesseg igenye nelkul:

Coffea
A baba nem almosodik el, de ahogy farad, egyre nyugtalanabb, nem bir elaludni, bar szinte osszeesik a kimerultsegtol.

Chamomilla
Cipelni, ringatni kell, semmi sem jo, ha megkapja, amit kert, azt foldhoz csapja es valami mast kovetel elkepeszto vehemenciaval. Szenvedese miatt kornyezetenek meg jobban szenvednie kell. Ebbe a csapatba tartoznak azok a babak, akikkel a haztomb korul szaladgal a mama babakocsival, netan autokazni kell vele, hogy aludjon.

Borax
Nem lehet letenni, karban bekesen szunyokal, amint a mama a kisagy fole hajolva elore dol, azonnal visitva felriad. Gyakoriak az anyai vagy sajat anamnezisben a gombas fertozesek.

Cypripedium
Jatszik, nevetgel ejszaka, mintha nappal lenne, este altalaban bekesen elalszik, hajnalban ugy ebred fel, mint aki teljesen kipihente magat, „indulhat a nap“, sorakozhat fel a csalad az o szorakoztatasara.

Stramonium
Retteg a sotettol, visitva ebred ill. Nincs is igazan ebren, nem vigasztalhato, kuzd azzal, aki nyugtatni probalja.

Cuprum
Cephalikus felsirasok kiserik a foleg ejszakai nyugtalansagot.

Kreosotum
Cirogatni, dedelgetni kell a babat, ettol megbekel, neha sajnos epp csak a babusgatas idejere.

Pulsatilla
Cipelni, babusgatni kell, szamara nelkulozhetetlen a testkozelseg, es a friss levego.

Psorinum
Fekvesidotol reggelig nyugos, duhos, masnap viszont bubajos. Gyakoriak akar ujszulott kortol a borelvaltozasok.

Sticta Pulmonaria
Kohogos, ideges gyermek, ha ringatjuk, razzuk, az enyhit panaszain.

Jalapa
Barmilyen ok miatt nappal nyugodt, ejszaka szelsosegesen nyugtalan, vagy egesz nap nyugtalan a gyermek, gyakran hasi gorcsokkel, hig szeklettel, gyakran a szopas sem nyugtatja meg, esetleg el is utasitja az anyatejet. Dentitio szelsosegekig fokozhatja a tuneteket.

Aconit
turelmetlen, makacs, szelsosegesen izgatott es duhos gyerek. Nem tudja, hogy mit akar, amit kovetelt duhodten eldobja. Elutasitja az erintest es ratekintest is, a teste erzekeny, ugyanakkor akarja, hogy cipeljek es ringassak, lehetoleg egesz nap. Nem szereti, ha a fejet erintik, utalja a fesulest. A fejet vagy csak az orrat a parnahoz vagy az ot cipelo anyja vallahoz dorzsoli. Mar felkelesnel dorgoli a szemet es az orrat, viszketes az orranal es a vegbelnyilasnal. Ujjaval turja az orrat. Hasfajas a koldoktajon, mely javul nyomasra es hasonfekveskor, a hasan vagy a kezen es a terden alszik. Elofordulhat, hogy szopni sem akar, visszautasitja az anyatejet.

Hyoscamus
Ideges, rendkivul ingerlekeny. Almaban felebredes nelkul zokog. A legkisebb erintestol is duhongeni kezdhet. Ugyanakkor nevethet almaban.

Arsenicum album
Nyugtalan alvas. Egyedul hagyva nagyon fel. Elalvaskor izomrangasok jelenhetnek meg.

Mercurius solubilis
Ejszakai almatlansag. Nyoszorog, rengeteget feszkelodik. Tobbnyire erosen izzad.

Kalium bromatum
Aluszekonysag ejszakai felriadasokkal. Nem ismeri fel az ot megnyugtatni akaro szuleit sem. Szinte allandoan izeg-mozog.

Colocynthis
Hirtelen fellepo, a labak felhuzasara keszteto gorcs, melynek jot tesz a has eroteljes masszirozasa, melegitese, pl. Furdes.

Belladonna
Keso delutan, kora este hirtelen jelentkezo hasi fajdalom, arca izzadt, haragosvoros, elesen sir.

Lycopodium
Foleg delutan, koraeste nyugtalan, a has puffadasa eroteljes, kulonosen az alhasban, a gazoktol valo megszabadulas jelentosen enyhiti a panaszokat.

Thuja
Haspuffadas, fecskendo szeklet kiseri a nyugtalansagot, alvaszavart. A panaszok esetleg oltas utan kezdodnek.

Sulfur
A nyugtalansag tetofoka ejfel utan van, a testnyilasok tuzvorosek, az arc viszont sapadt.

China
Jelentos flatulencia, az egesz has puffadt, hasi gorcsok, legyengult gyerek.

Rheum
Keves alvast es keves etelt igenyel. Foleg fogzassal egyidejuleg jelentkezo kinzo hasi gorcsok, a gyermek szinte allandoan duhosen sir, minden valadek, a szeklet es maga a csecsemo is savanyu szagu.


Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


ZsuzsiKép

Köszönöm szépenKép

Ilyen szereket külön gyógyszertárban lehet kapni, vagy "sima"gyógyszertárban is?
Még a kisokos könyvednek a címét leírnád?
Komolyan elkezdett érdekelni a dologKép

Heni
heni1979
 
 


Még mindig alszik Zsani, hogy mi tesz egy ks germicid-c. De mi lesz este, hajnalig fent fog kukorékolni???

Heppi
Jót nevettem a lányod új mutatványán. Igaz úgy néz ki mint a sivatagi kis gekkó olyankor? Röhögve nyugtatni, nekem is volt már rá példa mikor fejbehúzta magát csrgővel Kép

És még egy kép: MEg van a sötétkék zoknim, és benne van a lábam is Kép
Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 

 
 

Nadine,
Irto helyes kepeket tettel fel ma Zsanirol! Nagyon jopofi kiscsaj!

Heni,
Werner Stumpf: Homöopathie -ezt nagyon szeretem
Dana Ulmann: Hogyan gyogyitsuk gyermekeinket homeopatiaval - ezt nem annyira szeretem, de azert neha beleolvasok; az a jo benne, hogy nehany gyakoribb alkattipus is szerepel benne

A homeopatia.lap.hu- n van egy lista a homeopatias gyogyszertarakrol.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


köszi a sok infótKép.Képzeljétek ma Robó 5 ször is megfordult hasról hátra. Először azt hittem véltlen de nemKép Kép.nagyon tetszett neki nameg nekem isKép.

Más jellegű kérdés de hátha tudtok segíteni: ezüstláncot mivel lehet szép fényessé tenni?

Képek nagyon jók, hamarosan én is teszek fel, csak most rohanok....

Anita+ Robó
anita77
 
 


Nadine, Zsani nagyon aranyos.
Anita, robókának gratula.
Zsuzsi, ha ez így megy tovább, jöhetsz haza rendelőt nyitni. Nagyon profi vagy. Tetszik ez a homeopátia. Valahogy nem csak has és torok, hanme ember, akit gyógyít.
heppi, gratula a négykézlábazónak a mutatványokhoz! És puszi a sérülés helyére. Ma Marcipán is alaposan pofára esett. Ülésből belendült. Úgy sírt stegény, nemcsak a fájdalom, szerintem a kudarc is.
NA jó éjt, megyek tornászni.
edződő sofka
sofka
 
 


Sofka,
Vagy inkabb elmehetek gepirononek! Kép

Anita,
Fogkefe+ fogkrem: gyonyoru fenyes lesz tole az ezustlanc!

Miki ma ramkiabalt (vagy legalabbis ugy hallatszott): "Anya! Ide!"

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi!
Éljen, Miki nemcsak széken ül, már beszél is!!!
Különös, Marcipán afféle nem-nem-nem hangokat ad. Vajon ez jellemző a személyiségükre?
A németnyelvű homeós könyv szerinted kapható itthon?
Mi az az ebay?

Lányok, még meg sem köszöntem, hogy gyógyíthatatlan betegségeimből kigyógyítottatok. Már nincsenek éjszakai orvosikönyvolvasás tüneteim. Többnyire szoptatok, vagy alszok.
namostmárténylegtornázik
sofka
sofka
sofka
 
 


Zsuzsi!

Köszönöm az infókatKép

Most alaposan belemélyülök a dolgokbaKép

Heni
heni1979
 
 


Még egy kérdés, mert szita az agyam...: a hordozót, hogyan lehet a hátsó ülésre rögzíteni?Mert amit vettünk annál az elő ülésre sikerült, de a hátsónál vhogy rövid az öv. van erre vmi megoldás??

Anita
anita77
 
 


Sofka,
Nem, de ha meg a heten elhatarozod magad, es epp kaphato a kozeli konyvesboltban akkor hozhatok neked egyet. 19,90 Euroert merik. Amugy a nandu.hu-n Noll Andrea is nagyon dicseri a konyvet, azert is valasztottam anno feltetel nelkul ezt, mert azt irta, hogyha csak egy homeos konyve lehetne, valoszinuleg ezt valasztana!
Itt megnezheted:
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3774214581/qid=1065639907/sr=2-2/ref=sr_2_ 11_2/028-0244940-0300549

Balhe van, megyek megnezem mi tortent...
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi, ha nem lenne nagy gond - és éppen kapható - hálás lennék, ha hoznál egyet. Akkor muszáj lenne találkoznunk is. Hurrá!!!

Anita, én kicsit függőlegesebbre veszem a figurát bekötésnél, és utólag nyomom a hordozót közel vízszintesbe. De én is úgy látom, előre egyszerűbb lenne, de továbbra sem lehet, a légzsák miatt. Bár apa szervízbe készül a négykerekűvel. Hátha...
sofka
sofka
 
 


Kaska! Valahogy beleszokik az ember. Kialvatlannak ritkán érzem magam. Pedig biztos jártam a Te cipődben, mert anno egygyerekesként mikor kérdezgették, hogy mikor jön a kistestvér, rettentő morcan válaszolgattam, hogy majd ha kialudtam magam. Biztos nem véletlen az a négy év korkülönbség! (Pláne, hogy mindkétszer annyi) Néha viszont ronda boszorkának. Az sem jobb! Kép
sofka
sofka
 
 


Sofka,
Az is eszembe jutott, hogy lehetne fenymasolni is, ha valakinek van ra lehetosege pl. munkahelyen. Osszesen 288 oldal, nem olyan veszes mennyiseg, es mivel nem kepeskonyv, nem veszit "elvezeti ertekebol". Ezt barkinek felajanlom, akit erdekel nemetul is a homeopatia. A konyv ugyis mindig velem utazik!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok,

Bababuszi ügyben azért megkérdeztem a csajt, aki tartja, és mehetünkKép Mivel tegnap gyütt meg ugye, aszonta, hogy pénteken már "bőven" lehet.

Leszter,
Látom, nem csak súly, hanem egyéb vonatkozában is rokonlélek a 2 lurkó. Kép Problémám dettó: éjfél és fél5 közt nem éhes, csak ébred, 1 perc alatt visszaalszik, de ugye át kell menni hozzá, cumiberakás, kis víz, és simán visszaalszik. Én most megint újrakezdtem a Chamomillát 9es potenciál, napi 1x2 bogyó este. Remélem, hatni fog pár napon belül, elvileg szerintem jónak kell lennie rá, az olvasottak alapján. De ahogy nézem Zsuzsi tanácsait, szerintem jövő 7en elviszem homeodokihoz, a mi kerületünkben pont a Molnár Mariann vanKép

Zsuzsi,
A profit úgy értettem, hogy tudod és mered alkalmazni őket a kölkökön, és szuper tárolószerkezetet is veszel hozzájukKép Én is akarok okosodni, úgyhogy most megyek a téma után...
Piaci néni télleg felháborító!
KépekKépKépKép

Heppi,
Köszi a jótanácsokat tejcsi ügyben is, meg tamponilag is. Nekem is voltak kétségeim uszi ügyben, de többen megnyugtattak, úgyhogy megyünkKép
Pirosrugis lurkó édi!Kép
Gratula a kreatív férjhez, mi nézzük a műsort. Én az énekeseket (pl Szolnoki Petit imádom) férjemuram meg a hiányos öltözetű táncos szukákatKép vagyKép?

Heni
Végre gyógyult nyelvecskeKép
RékaszülésKép Hát igen, gyorsabb, meg szebb a baba feje, hamarabb lehet fotózniKép

Ari
BüdösbogárKép nagyon aranyosKépKép

Zulu
A kocsis báránybőrön szerinted vannak lukak a biztonsági övnek? Vagy bármilyet találok olcsón, vegyem meg és lukasszam ki?Kép
Bocs a hülye kérdésértKép

Beu
Látod, én megmondtam. Véged van. Látom a képeken, nincs egy perc nyugtod sem. Te szegényKép

Mariann,
A mi babatornáztatónk is szőnyegnélküli, alatta forogni úgysincs hely, vagy hason van (játszószőnyeg) vagy háton (gym). Magyarázom én magamnak, mivel a szónyeges változat itthon horror áron van. Azért rossz lehetett csalódniKép

Kaska
Lásd fentebb: az a baj, hogy nem éhes. Az elején próbáltam minden nyikkra ciccenteni, de 2-3 szívás után beájult, nem kellett a kaja. Azóta tea, majd víz, 2-3 korty szintén. Csak hát ébred, és ez a baj.

Naidne
Tökédes Zsani!!KépKép

jó éccakát nektek
pusza
Elli
ellimami
 
 


NaDIne
BocsiKép
ellimami
 
 


Zsuzsi,
engem érdekel a könyv, bár így kismamaként már rozsdál a némettudásom, de ezért érdemes lesz felújítaniKép
Előre is köszíííí!!!Kép
Holnap megkérdezem anyát, asszem ennyit le tud fénymásolni nekem a mhelyén.
mostmá télleg megyek hunyni
pusza
E
ellimami
 
 


Megha nem tud fénymásolni, akkor 288x10 ft még mindig csak 2880,- és nem több mint 5000,-(ugye kb ennyi a 20 euro?)szal' szalonban is ócsóbb fénymásolni
most már télleg eldugulok, csak eltöprengtem
E
ellimami
 
 


Sofka,
Na, akkor mi legyen? Konyv, vagy masolas?

Ellimami,
De azert egy konyv nagyon esztetikus tud am lenni! Meg ido is a fenymasolas, raadasul egy csomo ozont is nyelsz, szoval szvsz ha mar penzer` van, akkor inkabb legyen igazi konyv!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Bejelentkeztem egy homeós dokihoz. Ma november 20-ra tudott időpontot adni. Van némi érdeklődés. Gyerekdoki. Nem tudom milyen lesz.

Nadine! Zsaniképek ííííííírtóóóóóóóó helyesek. Fotogén a kiscsaj. Nagyon tud pózolni a kamerának! Kép

Zsuzsi! És odamentél??

Sofka! Hál'istennek meggyógyítottunk. Jobb ez mint a homeopátia. Az biztos nem gyógyít ki aidsből ilyen hirtelenKép


Heppi! Ez édes jelenet lehetett!KépKépKép

Beu
beu
 
 


Beu,
Kihez jelentkeztel be?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Csucsuka,
nemsemmi porges :-))) gratula mobilZsofinak :-))) fogtunder meg huzzon bele! :-)

Urszila,
biztosan ki fogom birni, elvegre tulelo tipus vagyok :-) csak nem verem a fenekemet a plafonba az oromtol :-] egek, en is ugy 2 ev mulva szeretnek tesot! azert jo lenne a ketto kozott nehany honapot ALUDNI... :-]

Leszter,
irtad, hogy nem szabad kirohogni, ugyhogy en is inkabb csondben maradok :-))) nezd meg azt a kepet, es kepzeld azt, hogy a szomszed gyereke, aztan valaszolj magadnak :-)))
Fejfajas ambulancian anyosom jart, aki kemenyen migrenes, megkerdezhetem, o hol volt, bar latom, Csucsuka mar irt cimet!

Gomboc,
Viola egesz jol turi az orrszivot, ha a porszivo nem kozvetlenul mellette zug, mert az eros hangtol megijed. Csinaltuk mar ugy is, hogy a porszivo az ajto mogott volt a masik szobaban. Persze o meg kisebb, konnyebb megfogni.
Lemaradtam az eredeti problemarol, de miert baj, hogy Zsombi razza a fejet?

Toffifee,
cicinyujtas se kissamli :-] tecnicas Zsombi :-)
Na jo, de felugras UTAN mire fogok gondolni??? :-0
Nyugi, mire a gyerekeid kamaszodni fognak, nem lesz deszkas stilus :-) lesz helyette 20 sokkal rosszabb :-]
Nappali alvas detto, szerintem Duracellesek ezek :-]

Andy,
tok jo, hogy nincs Marknak allergiaja :-))) azert nem kotelezo orokolni! :-)
Baratnodnek gratula :-)))

Zsuzsi,
csondes reggel :-))) vannak meg csodak :-)))

Beu,
na milyen volt a rali? Jaja, hallom, klassz voltal :-)))

Zulu,
tovabbi szep almokat Malackanak! :-)))
Ablak-Zsiraf :-))) ez komoly?
Nem lehet, hogy Macokad lemozogja, amit bevesz? ahogy elneztem a kepeken...

Tutuja,
hat egy tipikus SZTK fogaszaton en se szivesen nyitnam ki a szamat, inkabb kernek egy maflast, szerintem veszelytelenebb...

Virag,
WCkefe jujuj :-0
Szerintem nem tulzas, hatha elirigyeli es hamarabb lesz szobatiszta? :-)))

Ellimami,
ez a sport is kilove :-( izuletek... pedig a jo zenere tekeres tetszene! :-)

Ellimami es Leszter,
kuldom Vilcsit nyoszolyoleanynak :-)))

Reka,
tenyleg nagyon ott van az a tekintet :-)))

Sofka,
10kilos Marcipannak gratula :-)))
En is hetek ota keszulok baba-mama tornara, de mindig elfelejtem, hogy kedd van :-( igy marad az itthoni videokazis.
Harapas :-( anyosom meselte, hogy o anno megmergelt es visszaharapta ferjembabat :-))) aki marhara meglepodott, es abbahagyta a harapast! :-)))

Maci2,
egyedul nem megy... :-)))
Filodendron :-( drukk, hogy ne legyen semmi, egy picitol bizti nem lesz baj!

Jajj lanyok, tizmillio bocsesz, de abbahagyom, mert mar nem latom a kepernyot :-((( igyekszem holnap megint jonni...

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Beu,
a BabyOne-ban vannak olyan zsákok, amik belül polárbélésesek, ezek jóval olcsóbbak, és szerintem a mi telünkhöz elég. Én -10-hez választottam a cuccotKép.

Nadine,
Zsanka tündéri!Kép Pont olyan zsákja van Macnak is, mint amin a zoknis kép készültKép. Te már abban altatod a csajt?
RRKépKépKép. Azért nekem kicsit fura, hogy a szupersportos szupermami nem bírt megbírkózni egy 2.7 kilós lurkó kitolásával.... Hogy fog akkor szoptatni? Én az első szülés után totál kész voltam, csont és bőr (nem önszántamból, feküdnöm kellett fenyegető koraszülés miatt, és az kicsit betett a kondimnak), és kínlódtam minden csepp tejért.

Anita,
gratu a forgolódó srácnak!Kép
Ezüstcuccokat én fogkrémmel fényesítem.

Heppi,
tündéri lehetett a csajszi!Kép Minden kezdet nehézKép.

Csajok, nem tudja valaki, lehet kapni olyan csuszigátlót, ami végigéri a fürdőkádat? Mac újabban nem hajlandó leülni fürdésnél, csak sétálgat fel-alá a kádban, engem meg a frász kerülget.
Teszek fel egy ZsebMacót uncsitesóvalKép.

Kép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sofka,
Harapasra Snoopy irt egyszer valami jot, nem tudom hogy lehetne megtalalni az archivban. Talan azt, hogy olyankor hatarozott NEM-et kell mondani gyereknek, cicit elcsomagolni, es be van fejezve. Ezt nyilvan parszor elszantan el kell jatszani, mire rajon, hogy mirol is van szo, es hogy ehes marad, ha harap. Bar hogy oszinte legyek, mikor Miki harapott, es inkabb orditottam, meg sem fordult a fejemben, hogy mast is lehetne. Nalunk is volt nehany nap, amikor baromira feltem a szoptatastol. Altalaban vagy az elejen harapott, amig meg nem indult be a tejleado reflex, vagy a vegen, amikor mar jollakott. Parszor be kellett kenni a cicit Traumeel-lel, mert fajt, de aztan szerencsere abbahagyta. (Lehet, hogy olyankor o is kicsit megszeppent amikor anyja felszisszent es odebbugrott).

Csucsuka,
El nem tudom kepzelni, hogy tudsz vizsgakra, zehakra tanulni 2 pici gyerek mellett!?!? En csak 1 gyerek mellett csinaltam, de koszi, eleg volt!

Zulu,
Megirod a konyv cimet, szerzojet, amibol kezeled a csaladod? Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Szasztok,

csak gyors bejelentkezes magunkrol, mindenkinek nem tudok irni. Kép

Multkor irtam ugyi, h 1. van egy kis munkam, hat befutott egyidejüleg egy nagyobb is, mit ne mondjak, fel kellett kötnöm az alsonemüt, hogy idöben meglegyen, de Balintka olyan jol alszik nappal is, hogy sima ugy volt. 2. nem müködött az internetünk, le is mondtuk, most gprs-ezünk ebben a honapban, lassucska. Kép merthogy nalunk is "rohangalos projekt" van folyamatban, aztan majd lesz megint adsl, legalabbis a tervek szerint.

Elkezdtük a hozzatapit!! Kép Egy hetig ismerkedtunk a krumplis anyatejcis pürevel, ma meg a repas pepecsket nyalogattuk. Nagy sikere van mind a kettönek. Kép Azert kezdtuk 4 hos 1 hetesen, mert mar kb. 2x olyan gyakran evett, mint ujszulottkoraban, pedig sok a tejci.

Bebiuszni is elkezdtünk, ketszer voltunk, nagyon elveztuk mindnyajan.

Egy hete 4 hos oltasokat kapott Bali és 65 cm es 6750 g volt akkor, mar ha jol emlexem, mert vedömami nem irta be a konyvecskejebe. Kép De utolag be fog kerülni. Balint kezd atmenni Gomboc Arturba, 3 honaposan hosszu karcsu volt, de most is nagyon edibedi. Kép

Na, eldugultam, reggel visszaolvasok offline, jo ejt mindenkinek,
Pálma
pálma
 
 


Sziasztok!

nem hagytalak ám el Titeket, csak nem-igen volt időm írni, azért nagyjából olvastam, és a képeket is persze mind-mind megnéztem, és még mindig (már megint Kép) nagyon tetszenek a babók KépKép

Holnap megismerem az új védőnőnket (a régi nyugdíjba ment) ma felhívott hogy eljön hozzánk. Kiváncsi vagyok. Mondtam neki, ha már úgyis jön, hozzon receptet meg beutalót... biztos bevágódtam nála Kép
viszont úgy volt, hogy a doki jön ma vagy holnap oltani, de kiderült, hogy valszeg csak jövő kedden. De akkor mi lesz a tornával? Kép

ez a Réka-sztár szülése tényleg kiborító! meg az, hogy egy orvos egyáltalán ilyet javasol!!

A teljesség igénye nélkül próbálok írkálni:

Remélem már minden baba és mama meggyógyult, ha nem akkor hamarosan !
Évi, nálunk is jó egy hét volt, mire elmúlt a nátha, ne aggódj, ez eddig tart.

Beu
ügyes vagy, hogy elmentél vezetni, nekem is ezt kéne, csak céges autót nem meri férj odaadni (megértem Kép) és gratula az új autóhoz, + integető és narancssárga pempőre cuppogó Lőrinchez Kép

Heni
nektek is gratula az új kocsihoz, a régit is megtartjátok? vagy azt megkapod?

Heppi
le a kalappal előtted a múlt hét okán Kép
a műsort pedig nézni fogom! pénteken lesz ugye?
a lányodra is okkal lehetsz büszke, édes lehet, ahogy gyakorol Kép

Krisztaa, Edit
üdv itt, gyertek gyakran Kép

Mariann
London?? de jó! Kép
én is láttam olyan baby-gymet, aminek a dobozán ott volt a játszószőnyeg, vmi 15000 volt, így én is azt hittem, hogy a szőnyeg is benne van, de rákérdeztem, és nem Kép

Zsuzsi
klarinét koncertet milyen áhítattal hallgatják a gyerkőcök Kép

Sofka
tornáztál?

Réka
most nem volt izomlázam egyáltalán a keddi torna után, neked szokott? ennyire visszanyertem volna sportos alkatomat az első alkalom után ?KépKép


Tegnap az Árkádban jól bevásároltunk babarucikat, már csak valami kardigánt szeretnék, mellényt, harisnyát....
ééééés... a C&A-ban van 3 hosszúujjú body összecsomagolva 1390-ért, + 4 pár zokni (vastag és vékony is, és első ránézésre nem szoros!!) 1590-ért. - ha érdekel valakit Kép

ezzel a homeopátiával engem is jól felcsigáztatok Kép én is megpróbálok utánanézni és képzeljétek a múltkor a doki néni is mondott valami homeo bogyót szúnyogcsípésre, ezek szerint ő is pozitívan áll e témához Kép

na megyek pakolászni egy kicist, hogy jó benyomást tegyek holnapra a védőnőre Kép

és bocs hogy majdnem mindenkit kihagytam, de emlékezetből írtam


Andi
psandi
 
 


Zulu,
Kepen itt rohogok hangosan! Kép

Csuszasgatlo:
Nekunk az Ikeas majdnem vegiger...persze attol is fugg, mekkora kadja van az embernek! Kép
Lattam ilyen csuszasgatlos anyagbol keszul tapado- halacskakat, tengeri csillagokat, ezeket egyenkent kell "felragasztani". Ha mas nem kiegeszitesnek, jateknak...

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Képfelrakós kedvemben vagyokKép.

Egy Malackafotó. A kezében látható borzalmat a nagyitól sírta ki az OBI-ban.

Kép

HomokozóMacó

Kép

MégegyMac

Kép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zsuzsi,
megírom, csak holnap fel kell hívnom anyósomat, mert nála van a bibliánkKép.
Kocsi: ebben a lélekvesztőben szokták a srácok tologatni MacótKép.
Tippet köszi, holnap talán el is tudok kocogni IKEA-ba. (főleg ha ilyen remek idő lesz, ott elvannak a skacokKép)

Pálma,
jó, hogy be tudtál kukkantani!Kép UsziKép.

Andi,
hú, ez jó ár 3 kombiért! C&A csak az Árkádban van?

Többi elveszett bárányka, Timici, Kangi? Merre jártok?

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zulu

Muszáj volt abban a zsákban altatni, mert k*va hideg volt a lakásban és egy mozdulattal lerúgja magáról a takarót. Sőt még egy vékony takaró is volt rajta plusszban (így nem tudja lerúgni) és nem panaszkodott hogy melege lenne. De mikor reggel magam mellé veszem szopizn, úgy bújik a takaró alá, hogy csuda. Ma már bekapcsolták a fűtés, így már nemcsak fűtésre használtuk a 2 számítógépet. De még nem az igazi (majd télen lesz megint 28 fok) most kb 18-20 fokos a lakás. Most még az ágyunkban alszik a gyapjúpaplan alatt, de majd kitelepítem a rácsosba. Szerencsére ma nem lázasodott be az oltástól és nem is volt nagyon levert, csa kicsit nyűgösebb, de ez most érthető (és eddig még nem göbösödött egyk oltása sem és remélem már nem is fog)

Na megyek aluszkálni, mert holnap megyek a fősulira. Kíváncs vagyok mit akarnak megtanítani nekem Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Beu
a netről néztél ki homeo-dokit? tényleg jó sokára kaptál időpontot

Zulu
nem hiszem, hogy csak az Árkádban lenne, de ha már úgyis IKEÁzni fogsz (vagy nem az Örsre mész?), akkor igazán nincs messze Kép
a képek nagyon jók, és szupi cuccai vannak a gyerőcnek Kép

Maci2
hívtad a dokit vagy a toxikológiát?
ugye nem lett semmi baj?

Andi
psandi
 
 


Nadine,
én is gondolkodom, hogy beüzemelem, mert Macó is kitakarózik. Hajnalban pedig elég zima van nálunk.

Andi,
remek ötlet, erre nem is gondoltamKép. Általában a Budaörsibe megyek, az közelebb van, de így két legyet egy csapásraKép.

na joccakát mindenkinekKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Myssnia!
Gratula az üléshez. Kép

Manó!
Emma és a Hungaroring Kép

Heppi!
Közlekedő Orsi Kép

Gombóc!
Etetőszékes Zsombi Kép Kép

Kaska!
Jó hogy újra itt vagy, remélem, most már sűrűbben. Kép

Babajaga!
Milyen szép nagy haja van Sophienak. Kép

Zsuzsi!
Kislány Kép szerintem te már tudsz valamit. Nem készülődik a negyedik? Kép

Kaska! Beu!
Én is most vettem egy farmert, mert a régi ruciaim még nem jönnek rám, a kismamanacimban pedig múlkor is az kérdezték, hogy jé, már jön is a következő? Kép Pedig már alig van pocim, csak még szélesebb vagyok 10 kg-val. Kép

Edit!
Üdv közöttünk, gyere sűrűn. Kép

Beu!
Jobbulást. Kép

Andy!
De jó, hogy Márk nem allergiás. Kép
Barátnőnek gratula.

Maci2!
Közös telefonálás Kép

Heppi!
Gratula az üléshez. Kép

Ari!
Arcüreggyuszi Kép Remélem hamar elmúlik. Kép

Minden babus nagyon szép,jó éjszakát.

Magdi
gallainémagdi
 
 


Magdi!
Megint Te vagy az utolsó!Kép Mit csinálsz Te hajnalban?

Zulu!
Tündériek a gyerkőcök!Kép Látom Mac is hazsnálj a a H&M-es kardigánt. Én eddig csak abban vittem ki az utcára, de látom, te jobban beöltöztetted.Kép Ma megyek és veszek még valamit rá, mert elég zimankó kezd lenni, nehogy aztán könnyelmű anyunak tűnjek.Kép

Gyermeket annyira kiütötte a keddi oltás utáni Germicid, hogy a tegnapi napot végigaludta, még enni se nagyon kértKép És még most is alszik. Ne kövezzetek meg, de nála ez nem természetes. Nem szeretem ezeket a gyógyszereket, amik így kiütik. Ezért pártolok én is át a homeopátiára.

Most megyek, rendbe teszem a lakást, hogy legyen mit lerombolni újraKép

Réka

Ja..én is IKEA-zom maKép HA mindenjól alakul.
muki
 
 


Zsuzsi!
Ha még elérlek: Könyvet bitte, bitte. Én már csak így bölcsész módra jobban kedvelem. Viszont ha vkinak kell, papírért szívesen fénymásolom. (Nálunk valahogy mindig a papír fogy el, ki tudja miért? Viszont jobban csípem, mintha a falra rajzolnak.)
Ha van kedvetek, mikor Zsuzsi itthon lesz szívesen látnék mindenkit, aki vállalkozik a város peremére. (Akkor fénymásolhatunk kalákában is.)
Zulu, az a kis bevásárlókocsi ilyen strapabíró? Most már hiszem a pehelysúlyú királykisasszonyról szóló mesét!! C&a van Budán is. Az Europark vagy mifene fölött. Ha készülsz menni, csatlakoznék, ottani talival, mert egyedül gyűlölöm ezeket a bevásárló túrákat, viszont felmértem a helyzetet, és mindkét csajnak kellene téli dzseki. Talán ott. (Mindig c&a márkát turkáltam, de azért nekik már néha érdemes újat is venni.) Malacka milyen nagy fiú!
Bundazsák ügyben csak annyit, hogy nekünk műbárány van. Pamut anyagú, és szőrös, és itt a kies hideg télben sem fáztak benne a skacok. Viszont gépben mosható. Ha nagyon hideg van, ráhúzom az overállra. Cipő nálunk még nem gond. Ja, és tele van lyukakkal a biztonsági övnek. Nagyon profi. Turkálós.
Psandi, tornáztam. Egyelőre saját fejem után, de Bíró Icára készülök. És tudok állva melegíteni! Na nem ugrálva, de mégis.
Ikeázóknak jó mulatást. Mi is készülünk, de biztosan nem ma.

Na megyek, mert nem marad levele begóniának. íAz is mérgező?
sofka
sofka
 
 


Sziasztok!
Jó sokat írtatok, nekem meg alig van időm.Kép

Gyerkőcök tündériek!!!

Zsuzsi, Zulu
Köszi a homeokat, tegnap ignatia teszt volt. De ettől függetlenül pocsék éjszaka volt megint. Kétszer is felsírt szili, amikor egy idő után pisilt, de úgy, hogy átázott. Így kétszer öltöztettem át. Ha ezek nem lettek volna, akkor lehet, hogy jobb lett volna. Amúgy nem reklamált az éjszakai szopiért, meg is lepődtem. Talán a homeo? Ma este megint kiváncsi vagyok.
Egyébként lehet, hogy azért sír fel néha, mert pisilnie kell?

Beu
Lőrinc is édes. Szili miket tud?
Hát egész nap ácsorog, mászik, pakol szét, és most már szabályosan ül is. Pár napja szívesen kisérletezik hegymászásssal is. Kép Egész nap gajja, gggő megy, néha momo, böbö. Kép

Később jövök még
myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sofka,
Terveim szerint csak vasarnap hajnalban indulunk, ugyhogy ha ma hazarendelem az embert normalis idoben, akkor el tudok kocsikazni a konyvesboltba, es ha nem is lenne belole, talan meg belefer egy megrendeles is, altalaban 1 napos hataridore tudjak vallalni.
Es ha mar igy mondjatok a C&A-t, hat lehet, hogy akkor oda is benezek majd...na meg a H&M-be.
Csak Apa jojjon haza idoben...

Miki ordit amint leteszem...katasztrofa! A tegnapi hosszu alvast ma "kompenzalta" ejszaka! Kép
Fogjuk a negyedik fogacskara az egeszet!

Magdi,
Nem szerepel a tervekben negyedik, meg igy harommal is alig birok! Masreszt meg azt hiszem a guta utne meg, ha lenne negyedik, de futyis. Talan majd 6-8 ev mulva elgondolkodom megegyszer a kerdesen, addigra lehet, hogy megint elegem lesz a munkahelyi munkabol, es babazni tamad kedvem!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Heni
Tyja. Végig azt hangoztatta R.Réka, hogy példát szeretne mutatni a kismamáknak. Ezzel a cikkel hitelét vesztette. NEm?
Ha az első alkalommal fájni fog a szoptatás, akkor az sem kell nekik?

m
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok lanyok!

Petra ma 14:50-kor lesz fel eves!Kép El sem hiszem!Kép

Urszila,
Boldog felszulinapot Julkanak!!!Kép Ha jol emlekszem, o mar ekkortajt meg is szuletett, ugye?Kép

Most var a konyha, aztan meg jovok...
Puszi:

Leszter es a feleves PetraBogarKép
leszter
 
 


Myssnia, gondolod, hogy a fájdalommal volt a gond? Egyébként meg legyen RR mint példakép? Még mikor vak gyerekeknek tartott tornát. ok. Na de most, a nemhízokhogyelnehagyjanak. Csak a tinik meg ne kajálják a "fájdalommentes" szüléssel együtt. Persze már akkor is inkább az epidurál.

Zsuzsi, jöjjön haza idejében apa! Ha nem fér bele, akkor ráér ám. Harminchárom év tudatlanság után van még időm megvilágosodni. Csak úgy kedvet kaptam hozzá.
Marci is fogzik bőszen. Anya meg relaxál tiszta erőből, így még szoptatni is képes. Csak csillagokat lát.

Minden jót!

sofka
sofka
 
 


Heni,
Gondolkoztam a torteneten es szerintem santit a dolog, lehet, hogy azt bevallani, hogy igy vallaltak a csaszart jobban hangzik, mint egy "peldamutato kismamanal" komplikaciok miatt kellett csaszarozni?
es az 52 cm-es 2500 grammos baba? kicsit sovanyka!

Ari
ari
 
 


Sofka
Heni kopizott egy cikket, ott a fájdalomra hivatkozik. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert vésik, fúrják az agyunkat, Zsebi ijedten kapaszkodik belém, mint kismajom az anyjábaKép

Heppi, én nem szoktam meccset játszani, különben is, a játékszabályok szerint Norkát illeti a zsákmányKép Mellesleg már a férjem is javasolta, hogy ne szedjek bogyót, inkább munkaruhát húzKép
Mit szólsz hozzá, lassan kész Cegléden a Tesco, mehetünk mi is shoppingolni? HurrráKép

Leszter, az én lyányaim is tudnak olyan foltot varázsolni a szép rucikra, ami röhög a Vanish összes vállfajánKép Én biza erős higításban Cloroxot használok. Ha nem áztatod bele a színes holmikat, csak éppen ráijesztesz a foltos részre, ált. nem lesz baj. Persze, akadnak azért balesetes darabok, de ez egy idő után már nem is szúr szemet a ronggyá használt cucconKép

Timi lányom tegnap volt 2 éves, el is kapott rendesen a nosztalgia...és már megint rámjött a szülhetnékKép
Én meg kondizok ezerrel, ne legyek mán olllyan ronda a saját 33.(juj) szülinapomon. De hétfőig azért nem tudok csodát tenniKép

Na kiccsaj üvölt, anya elKép Majd egyekszem még jönni.
pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Voltam az egyetemen, hát nem elmaradt az óra, és persze ezt nem közölték előre. GRRRRRRRRRRR aludhattam volna sokáig GRRRRRRRRRRRRR. De legalább a diákigazolványba kaptam olyan kis cédulkát, így megint érvényes jövő márciusig KépKép A lány a tegnapi kúptól még mindig alszik (igaz volt fent egy fél órát miután kiléptem a lakásból Kép Apájának csinált egy kis bűzös csomagot, majd visszaájult alukálni)

Kérdés többgyerekes anyukákhoz: Szoptatott közületek valaki tandem??? Gondolkodom a tesó kérdésén, és nem tom mennyi legyen köztük a korkülönbség (2 évnél többet nem szeretnék). A férjem és a nagyobbik huga között 17 hónap van és nagyon szeretik egymást, a kicsi meg csak kicsi. Olyan más a kapcsolatuk. Ezért szeretnék kicsi korkülönbséget, de én szeretnéksokáig szoptatni, akár egy éven túl is. Van valakinek tapasztalata (nem kiröhögni a 4 hós lányommal)

Ari
Rékáék Larája biztos soványka, mert Zsani volt 52 cm és 3800 g és nem volt kövér baba (hasa az nagy volt, de már az se nagy mióta egy hónap alatt 4 cm nőtt) De majd behozza idekint, ha lesz neki megfelelő mennyiségű tejecske, meg az anyukájának ideje a sok kondizás közt igény szerint szoptatni, akkor nem lesz gond. De kíváncsi lennék, hogy hogy fog majd 3 hónap múlva edzéseket tartani Réka (ahogy hangoztatta szülés előtt). MErt a császár, az egy komoly hasi műtét, jelentős kockázatokkal (és behatárolt gyerekszámmal, mert senki nem garantálja, hogy egy császár után a második simán születik, így max 3) De a sztáranyukák ezt megtehetik.

Na megyek mert a ded úgy néz ki megunta az alvást

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok!

Olvasni olvastam, de írni már nincs időm. Nem működött a net (UPC Kép), így levelet írtam a mindenórás barátnémnak Ausztriába. Próba cseresznye alapon kipróbáltam, van-e net, hát már vanKép

Rubint Réka: még tegnap olvastam az ominózus cikket a www.norbi.hu-n, kép is van Laráról. Megjegyzést inkább nem fűzök most hozzá...

Nadine
Szerinted fog 3-at szülni Réka???

Már teljesen el voltam keseredve, hogy két hónapja semmit sem változott a súlyom, 64,5-t mutat a mérlegKép. Erre ma vérszemet kaptam, ráálltam: 64,5. Felvettem egy farmert és a cipőmet, ráálltam: 64. Szóval vagy merül az elem, vagy elromlottKép. Ma veszek új elemet. Vagy lemérem magam a kolleganőmnél, most megyünk gyereknézőbe.

Fotók szupikKépKép MindegyikKép
Rohanunk bkv-zniKép
PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Solt Péterhez. Hallottál esetleg valamit róla?

Petrának, Julkának boldog félévességet, Timinek boldog második szülinapot, és Jázinak is garatula a hófordulóhoz.

Kép

Zulu! Mac+Malacka képek haláliak!

Réka! Mikor mész az Örsre? Mi is elnézünk ma arra.

Beu
beu
 
 


Ja, és R.Rékáról jut eszembe, van ennél durvább is: a sógornőm, aki mellesleg szülész-nőgyógyász, amikor a saját lányát várta, vízhajtót szedett, nehogy nagyon elhízzon. Aztán megszületett a lánya időre...2200 grammalKép Na így bízzon az ember egy orvosban. Mondanom se kell, a sógornőm tanácsait nagyívben elkerültem mindkét terhességem alatt.

pussz
Momo

Bontják a tetőnket a toldás miatt, mi lesz, ha egy zuhéban majd jól beázunk...jajajajKép


Momo
momo
 
 


Momo,
Te jo Eg!!! Vizhajtot terhesen?!?!?! Orvosi diplomaval?
Na ezert nem jarok en orvoshoz...(mar azt is megbantam, hogy a labujjammal elmentem, mert hosszaban kivagott a kormombol a doki egy darabot, vagyis ezentul elhetek felemas labkorommel. Es mindezt a megkerdezesem nelkul, csupa joindulatbol!)!

Beu,
Nem hallottam Solt Peterrol! En csak ket homeopatias dokinal jartam, mind a kettonel egyszer. Az elsot bizti kerulni fogom, a masodik jonak tunik, de lehet, hogy meg majd keresgelek!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Először is néhány szó rólunk.
Felhívtam a toxikológiát (köszi Tina, én ezt a számot hívtam: 333-5079), ahol a nő mondta mossam meg (azon már túl voltunk), figyeljem (nem dagad vagy pirosodik a nyelve, szája) és vigyem le a gyerekdokihoz. Gyerekdoki 2-től rendelt, felhívtam. Valami értekezleten volt, hívjam később, megint hívom, még mindig, ekkor kértem az éppen rendlő doki(nő)t (addig már tőbb mint 1 óra eltelt). Dokinő csak annyit mondott hogy figyeljem a gyereket és hogy a virágokat olyan helyre tegyem, ahol a gyerek nem éri el vagy költöztessem a nagymamához (köszi). Szerencsére nem történt semmi. De most már egy pillanatra sem merem egyedül hagyni.

Sofka,
Köszi. Csalán sem lettKép

Heni,
Szegény kis Dorina, megkínozza az a fogacskaKép
Gratula az új autóhoz!Kép

Ari,
ArcüreggyulladásKép Jobbulást!
KépKép

Maci_2
maci_2
 
 


Nadine,

A tandemszopi szerintem szuperjó dolog, mert a nagyobb gyerek is le van foglalva, így a kisebb szoptatása közben nem reklamálja elemi szükségleteit fennhangonKép
Csak odáig el is kell jutni és szerintem ez a nehezebb. Én is kettő szoptatására készültem, de a terhességtől annyira elapadt a tejem (talán ízre is más lett), hogy Timinek alig volt kedve szopizniKép Mivel a hozzátápi is gyatrán ment, maradt a babatej, igaz, csak 10 hónapos korától.
Az is előfordulhat, hogy neked fog kellemetlenül esni a szoptatás a terhesség alatt, mivel érzékenyebb lesz a mellbimbó, ritka esetben pedig a terhesség kihordását is veszélyeztetheti a szopi okozta méhösszehúzódás, de ez nagyon ritka.
Szerintem a korkülönbségnél azért gondolj arra is, hogy egy alig járó gyereket még sokat kell cipelni és ez terhesen nem egy leányálom, hidd el, én kiproszáltamKép Remek hasizmaim vannak, de az emelgetéstől kinyílt a méhszájam már a 30. héten, ami, ugye, még kicsit korai. Erre aztán gyógyszert kaptam (mivel az emelgetés elkerülhetetlen maradt segítség nélkül), és eme bogyók mellékhatásait inkább nem részletezném, elég annyi, volt elég és nem túl kellemesKép
Én, ha még egyszer választhatnék, a közel két évet tartom ideálisnak (a boszik között 17 hónap van), ilyenkor a nagyobb már elég sok dolgot megért, és nem csak a változásokat próbálja így, vagy úgy lereagálni. Az meg nem igaz, hogy 2 év korkülönbség alatt nincs testvérféltékenység, erre a legjobb példa Timi, pedig nagyon vigyáztam, hogy ne szenvedjen hátrányt semmibenKép

Zsani nagyon édes zoknivadászat közbenKép Zsebinek is csak úgy lucsog a lábán a ruha, mert mindíg azt szopogatjaKép

Képzeljétek, Zsebi minden mellett feláll és visít, ha visszaültetem. Még a 10 centis doboz mellett is állásba akarja tornázni magát, persze, nagy pofáraesés a végeKép Egyszerűen nem bírok vele, annyira menni akar. Még csak 2-3 hete mászik és ül, nem túl gyors ez a tempó???

Kép

üdv
Momo


Momo
momo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?