Új privát üzeneted érkezett!

Lili :D
biztos pelus fölé, de többet én sem tudok, Pandácska tud talán tanácsot adni, mert nálunk Dorkánál kell.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi: mi már nem hasalunk rajta, viszont Zorka is imád játszani vele, rázza, dobálja..... :)
Vettem fitt ball-t, a dévényes csaj ajánlotta, azon "gyakorlatozunk".

tiko
 
 


Tali-hírek:
Ma megint felhívtam onyut, azt mondta, hogy minden rendben, de nagyon odavolt, egyfolytában csak arról beszélt, hogy ma megy hozzájuk forgatni a Babavilág. Azt mondta még, hogy a víz hőfoka 28 fok, a medence tök tisztán tartott, vízforgatós. Aki babaúszni szeretne, annak 1650 vagy 1690 Ft-ot kellene fizetni (nem tudta pontosan ), ezért egész nap maradhat akár. Ha akarjuk, a szaunát is felfűtik csak langyira, hogy a babák felmelegedhessenek a pancsi után. Megígértettem vele, hogy holnap mindezeket e-mailben is elküldi, amit majd közzéteszek persze. De csak holnap, mert ugye ma forgat ott a Babavilág… :wink: :lol:

Köszi a képdicséreteket. :D Tényleg tök jó, hogy O.-nek vannak egykorú játszópajtásai. Ha már nincs ikre…. :roll:

Andi,
Igazából mindegy is O.-nek, hogy mit eszem, mert ő csak pépes ételt kapott eddig, én meg olyat nem szoktam. Fura lenne a mákos tészta pürésítve… :wink: Meg a brassói is. :lol:
Én is igazán örülök, hogy Olivérrel tölthetem már a szülinapjaim, a 30 engem is kicsit kiakasztott, szerintem a 31-től már nem kattanok be! :roll:

Zsuzsi,
Előre is boldog szülinapot! :D A bújós játék az egy Fisher Price 3in1 játszószőnyeg újszülött kortól. Lehet hasalósra, hátonfekvősre meg ilyen bújósra megcsinálni. Bírja Olivér, főleg a nagy tökröt rajta meg a zenélős halacskát. Asszem Auchanban vettem vagy Corában.
Olivér 7,5 hónapos volt, mire elkezdett rendesen forogni, és rá két hónapra mindent behozott, amit a korabelieknek csinálni kell. Lehet, a Te Olivéred is így megugrik majd!

Donika,
A mi hintánk újszülött kortól való, kb. olyan, mint egy autóshordozó. Nyilván nem volt benne egész nap, de azért ezek a hinták már nem olyanok, hogy tönkretegyék a gerincét.

Anikó,
Ja, szerintem most már én is bevezethetném a hagymát… A paradicsomtól azért tartok annyira, mert a tesóm pl. tök allergiás rá. Micsoda koszorú….! :D

Lafi,
Én igen nagy frontellenes vagyok, szerintem ez is csak olyan valami, amire lehet mindent fogni. :roll:

Zsebi,
Tök ügyes vagy, hogy tudsz festegetni meg kreatívkodni! Meg hogy hagynak! :lol:

Tiko,
Boldog hófordulót! :D Én is örülök, hogy visszataláltál… Nagy baba Zorka, az tuti!

Potyka,
Szerintem változó ez a fog-dolog. Nálunk talán volt 3 hét is, hogy kijött a felső az alsók után. :roll:

Emma,
Jó sok szopi van még nálatok is! :D Én is az egyszerűbb kajákat bírnám jobban!

Pompi,
Kíváncsi leszek a méreckedésre! :D A komp az tényleg gáz! :twisted:

Lili,
Részvétem a pelusért… :( Azért nézesd meg szerintem más orvossal is!
20140901102739
 
 

 
 

Hajni!
Üvegfeseni este szoktam mikor alszanak napközben csak a főzésre és a házimunkára jut időm mikor alvás van.:) Félek is mi lesz ha már alig alszanak egyet modnjuk két órát akkor hogy fogok végezni mindennel. Bár pl. mosógépet lehet velük bepakolni meg teregetni imádják a csipeszt és a szennyes ruhát pakolászni velem. :)

Tali ügyben köszönjük a szervezést. :)

Érdekes ami írtok a szülinapok számáról én is gy vagyok vele mióta megvannak nem is érzem hogy felettem is telik az idő. És nekem is jó volt hogy a 30. on velem voltak. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni: köszi! :)

Azt még nem is írtam, hogy mi nem tudun a talira menni :( 7én megyünk először babauszásra reggel, délután meg dévényes torna ....úgyhogy sajna lemaradunk róla :(

tiko
 
 


a 28 fokos vizet én hidegnek gondolom kisgyereknek

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én már lassan 35 vagyok, eredetileg kb. 5 évvel korábbra terveztem az anyaságot, hááát az nem jött össze, de most már tényleg mindegy is, hogy mennyi vagyok, a lényeg, hogy lassan ő is ünnepli az elsőt.

Hajni,
Köszönjük a szervezést!
Én a szóját már bevezettem kb. 2 hónapja. :oops: Gyümik sűrítéséhez vettem gluténmentes kekszport és abban is volt. Akkor még nem tudtam, hogy allergén ez is.

Szerintetek, ha eddig nem vettem észre semmilyen tünetet, akkor tuti nem allergiás rá Balu? Egyébként nem visszük tulzásba a kekszezést. Nem igazán jött be a por sem anno. Ez a kukoricás keksz meg elég lassan puhul fel. Szegény csak forgatja a szájában percekig, bár úgy tűnik neki tetszik a dolog, de én parázok, hogy nehogy túl nagy falat csússzon le.

Donika,
Ez nagyon jó hír, ügyesek vagytok! Most már biztos gyorsan bejáratódik a cicid. :lol:

Potyka,
Nekünk majdnem 4 hónap telt el mire kibújt a 3. fog. Most viszont jön a többi is gyorsan, a 4. is nagyon készülődik és sztem még kettő hamarosan.

Tiko, Emma,
Balázsom is kb. 9 kiló most. Ő nagyon belassult 8 kiló után, persze mozgásügyileg pedig ekkortól gyorsult be.

Zsuzsi,
Balu is szereti a gesztenyést, az Anikó féle zöldséges rizses husit és a brokkolis csirkét (asszem Univer). A gyümölccsel keverteket is szerette szinte mindegyiket, amit próbáltunk pl. az őszibarack + pulyka nagy kedvenc. A borsót viszont enyém gyerek nem eszi.
Tavaszi szünet úgy tudom, holnaptól van keddig.

Wish, Hajni,
Tutik a fotók!

Kép
bandika
 
 


Orsi, Tiko, Bandika! :D
Köszönöm! :D Tegnap este nagyon fájt a 'rosszabb' bimbeszem, a másik már egész jó. Mivel kenjem, hogy gyorsabban regenerálódjon? Most bepantennel kenem, meg lámpázom, ennél többet nem tudok tenni?

Zsebi! :D
Használni fogom a pihenőszéket, Zsombi is azt szereti, ha a közelében vagyok!

Kép

Kép
donika
 
 


Donika!
A garmastan kenőcs nagyon nagyon jó a sebes mellbimbóra. Legalábbis nekem nagyon sokat segített hamar helyrejött. De minnél többet legyen szabadon és az is jó állítólag ha egy csepp anyatejet teszel rá és hagyod rászáradni.

Bandika!
Szerintem ha eddig nem lett tőle baja azt mondom nem is lesz. :) De én nem vagyok egy nagy allergia témában. Reméljük.:)

Ez a fog kérdés amúgy nagyon érdekes Esztinek 8 hónaposan kezdődött nőni a foga kvázi gyorsan ki is bújt négy fog na azóta semmi de még csak meg sincsduzzadva. Balázsnak meg kb. 10 hónapos volt mikor kijött az első. Ahhoz képest hét kint van most nő a 8. és a rágóknál be vann durranva az ínye. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Pompi,
kiscsibék,ez aranyos! :lol: :lol: :lol:

Donika,
naggggggyon ügyesek vagytok mindketten!Bepentem sztem is jó.

Tiko,
akkor mindenképpen írd meg,hogy végül melyik fogacska jött ki!
Örülök,hogy a Ti éjszakátok jó volt,hát én ezt nem mondhatom el!Arnoldom fél 10-től 10-ig ordított,aztán hajnali fél 4-kor ismét!

Zsebi,
74-es???Enyémek már 86-92-est hordanak!Mondjuk mi sem vagyunk kicsik Apával!Te alacsony vagy?Mert arra emlékszem,hogy vaságyastól vagy 50 kiló!Kilóra most mekkorák a babák?
Mennyit mennek már önnállóan?

Hajni,
én arra gondoltam,hogy darabos kaját miért nem adsz neki,pl:a brassóiból krumplifalatkákat?

Andi
Kép
aanda
 
 


donika írta:Tegnap este nagyon fájt a 'rosszabb' bimbeszem, a másik már egész jó. Mivel kenjem, hogy gyorsabban regenerálódjon? Most bepantennel kenem, meg lámpázom, ennél többet nem tudok tenni?

Fájhat alapvetően attól, hogy sokkal kevesebbet szoptattál vele és még érzékeny, ill. fájható attól is, hogy azt a mellet a pici fiad rosszabbul tudja bekapni.
Én a Medela PureLan krémet használtam, nem kell lemostni - ez előny, mert a víz szárít és az nem jó a mellbimbónak -. Minden szopi után bekentem vele az első 1-2 hétben.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok... :oops: :oops: :oops: Hiányoztatok ám!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Csak gyorsan bejelentkezek... 5 oldalt írtatok, nem tudtam még visszaolvasni. 1 hete be se kapcsoltam a gépet (ha nem tiltom le magamat, akkor nem tanulok).
Köszönöm mindenkinek a kérdést: jelentem, a vizsgám sikerült, és a szóbelit is megcsináltam tegnap. Ügyhogy nagyon boldog vagyok, mert már csak 3 vizsgám van, a másikból pedig csak 1 és soha többet nem íratkozom be semmilyen tanfolyamra vagy iskolába.

Bálint közben elkezdett járni, pár lépést tesz, nagyon édes-óvatos, és nagyon örül magának. Én meg Neki. :lol: :lol: :lol:

Orsi! Csigás kalácsot sütök! :lol: Az nem gáz, hogy ebben is van egy kis tej (meg tojás)? Mert akarok adni belőle Bálintnak.

Majd még jövök beszámolni, de most eléggé szalad a lakás, és vasalnom is kell. :oops: :cry:

dkata
 
 


Kata :D
Gratulálok nagyon!!! :)

a tojást gondold meg, ha adtál már. akkor mehet ill. ebben nincs olyan sok, el lehet kezdeni akár ezzel bevezetni.
a tej meg elég alaposan megsül, így a fehérjéje is átalakul, én először főzött tejjel kezdtem a szoktatást, arra is jó szerintem a kalács :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi Orsi! Épp most lett kész, szuperül néz ki, ez lesz az uzsonna! Tojás sárgáját adtam már neki. (Egyébként NAGYON elfáradtam, és még most kezdem felfogni, hogy elsőre sikerült a számvitel... hát, elég sok éjszakámba került, de megérte.)

dkata
 
 


Orsi!
Köszi, venni fogok, gyógyszertárban vagy akár a kenguruban is kapok?
Visszatérve a kérdésedre, a szopi után lefejem a tejcsit, már ha marad! :lol: Most 120 ml szopizott a balból, nagyon ügyi! :D Egyébként biztos, hogy termelődni fog több tejem, mert gondolom 1 hónap múlva már akár 180 ml-t is meg fog enni, ugye?

Zsebi! :D
Garmastan kenőcsöm van, még akkor vettem, amikor be volt gyulladva a mellem, nekem azzal se jobb, de biztos Orsinak is igaza van, azt nehezebben szívja, és sztem erősebben is!

Aanda
Köszi. :D

Kép

Kép
donika
 
 


Kata!
Nagyon ügyes a kisfiad, gratulálok! :D Csigás kalács, nyam-nyam, bonyolult elkészíteni?, mennyi idő, ha nem sok, kérek receptet! :lol:

Kép

Kép
donika
 
 


Lányok, sajnos nekem is le kell mondanom ezt a talit. Az uramnak bemerevedett a nyaka, és a reuma orvos fürdőkurát irt fel, én meg bejelentkeztem mellé. 15 kezelésből áll, és az egyik nap éppen 7-e. Sajnálom, de majd a következőn megint ott leszünk.
Kata!
Gratula a vizsgákhoz! Na és a járáshoz is Bálintnak!
Szülinapok... Lányok, én 41 leszek!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kata

gratulálok, nagyon ügyes vagy, hogy elsőre sikerült a számvitel, ez nagy dolog! A vizsgázók 5 %-ának sikerül elsőre.

Kép
zsuzsi73
 
 


Tiko! :) Melcsi! :)
Sajnálom, hogy nem jöttök a talira! :( Majd legközelebb. :)

Lányok! :)
Én csak itt lesek, hogy a Ti gyerkőceitek mennyit esznek. :shock: Nálunk még messze nem ilyen jó a helyzet. Kétféle eset van: vagy eszik valamennyit nagy nehezen (hosszas rábeszélés után, figyelmet elterelve, mesélve, énekelve, csörgőt rázogatva, és főleg ha éppen úgy tartja a kedve), vagy nem. Oké az igaz, hogy a gyümölcsök lecsúsznak viszonylag könnyen (ebből a max eddig 180 g volt), de a zöldségféle sehogysem akar (legjobb esetben, ha mondjuk az egyik fele gyümi a másik zöldség, akkor esetleg lecsúszik 100-120 g). Ha nem éhes, akkor meg egyáltalán nem eszik. :?

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :D
Lili semmit nem eszik még mindig. Ezt nem lehet alulmúlni szerintem :)
180 gr??? az teljesen OK. Ha meg nem eszik, nem eszik, nincs azzal semmi gond.
Lilinél 30 gr volt a max.

Donika :D
én brendonban vettem azt hiszem, de tuti van máshol is, mintha kenguruban is láttam volna medela termékeket.

csigás kalács:
http://vkorsi.blogspot.com/2008/02/csigs-kalcs.html

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata,
üdv.újra itt!
Gratulálok Bálintnak a járáshoz,és Neked a vizsgához!
Szülinapról teszel fel képet?Bálint belecsapott a tortájába?

Kismókus,
sajnos az enyémek is mostanában úgy esznek,-főleg az ebédet,-hogy közben el kell terelnem a figyelmüket,én is énekelek,meg műanyag dolgokat adok a kezükbe,és úgy lapátolom nekik a kaját.Mintha nem lennének annyira éhesek,mint pl.uzsikor,és minden érdekli őket,csak a kaja nem!Márknak az etetőszékben a 3 pontos övet Apa 5 pontossá alakította át,mert állandóan ki akar mászni belőle!Ráadásul,ha már nem éhesek,azt úgy mondják meg,hogy kifújják jó erősen a szájukon a falatot,ezzel jól beterítenek engem.Ezután elkezdenek egymáson nevetni és még valahonnan erővarázsolnak egy-két falatot,és egymást is beterítik.Ma pl.majdnem sírógörcsöt kaptam,mert úgy néztek ki,mint a kismalacok!És akkor azt még nem is mondtam,hogy sötétzöld a konyhában a járólap....mire azt négykézláb feltörlöm!
Zsebi,
tieid szépen esznek?
Orsi,
mit tudok csinálni?

Amúgy imádom,hogy ilyen elevenek,de néha kezdek besokalni!
Hasonló tapasztalat?

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Orsi,
mit tudok csinálni?

Én ebben a témában eléggé terrormutter vagyok. Semmi ilyen nem engedélyezett. A Te fiaid már nem kicsik.
Szóval ha nem eszik, ha malackodik, akkor kiszállás van, és evés a köv. etetésnél. Secperc alatt leszoknak róla.
Ugyanez van, ha valami kaját nem esznek meg.
(ezt ne értsd félre nem azt jelenti, hogy nem lehet olyan, amit nem esznek meg, de ha fél éve megeszik a borsót, és most ebédre nem, mert épp úgy akarják, akkor bizony nem kapnak mást... és ha 2 falatot evett belőle, akkor uzsira is borsó lesz :wink: )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
beleolvastam a blogodba. Csak ámulok és bámulok, hogy neked mi mindenre van energiád! Meg hogy mindenre tudsz mondani valamit. Áruld el a titkot. Hogy csinálod???

Második DIPERTE oltásnál ugye nem gond, ha nem pont egy hónap múlva kapják meg, hanem egy hónap és egy hét múlva? Ne nevessetek ki a nyilvánvalóan hülye kérdésért, tudom, hogy kicsit ciki, de úgy szeretnék tökéletes anyuka lenni :oops: :roll:

donika,
én is a Medela PureLanra esküszöm. Orsi, biztos te is a kórházban vetted, a II. szül. klinikán. Én ott. És nagyon-nagyon jó!

KépKép
lili73
 
 


Orsi,
és akkor mégis miből merít energiát Lili a növekedésre, ha túlzás nélkül semmit nem eszik?

KépKép
lili73
 
 


Lili :D
egyáltalán nem gond az oltás, sőt :) Én azt "vallom", hogy 4.5 kg alatt ne adják be (orvosunk és neonatológus is ezt mondta), ezért mi 3.5 hósan kaptuk meg a 2 hó helyett, és nálunk minden oltás csúszott 1.5-2 hónapot.
(a tökéletes anyaság meg nem ezen múlik :wink: szeresd a piciket, ez a legfontosabb :roll: )

a krémet én a brendonban vettem, már a szülés előtt egy bnőm ajánlotta.

nincs nekem sem semmivel több energiám mint itt bárkinek, csak nagyon sokat vagyok egyedül, így esténként sokmindenre jut idő, mert a gyerekek legkésőbb 8ra alszanak, és én 11 előtt ritkán fekszem...
amúgy egy csomó dolog van, amiben nekem is óriási hiányosságaim vannak... pl. nem vagyk rend és tisztaságmániás... nagyon nem
:oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
és akkor mégis miből merít energiát Lili a növekedésre, ha túlzás nélkül semmit nem eszik?

csak szopik még mindig

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Oké, mindent értek!
nálunk is 8-kor már alvás van jó esetben, de nekem 9-ig legkésőbb szintén lecsukódnak a szemeim. Csodállak, hogy bírod 11-ig. Kedden a Vészehelyzetnek is csak a felét tudtam megnézni, pedig az nálam nagy szó, ha kihagyom.

KépKép
lili73
 
 


Rend és tisztaság??? Ha látnád a lakásunkat :oops: :oops: :oops:

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta:Csodállak, hogy bírod 11-ig.

irigykedem, hgy 9kor el tudsz aludni. :roll:
Én sajnos nem ez a típus vagyok, éjfél lőtt ritkán tudok elaludni, és a gyerekek 6kor legkésőbb kelnek.
pedig tényleg nem 1szer próbáltam, hogy 10kor ágyba parancsoltam magam, de órákon át csak forgolódtam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


na de én etetek éjjel12-1-kor meg hajnali 4-5-kor is. Aztán már nem nagyon van visszaalvás, úgyhogy estére szó szerint hulla vagyok.

KépKép
lili73
 
 


de amúgy sem vagyok egy későig fönt levős :roll:

KépKép
lili73
 
 


tök jól eltársalgunk itt kettesben :lol: most már megyek, összepakolom kicsit a cuccokat, és lefekszem :lol:

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta:na de én etetek éjjel12-1-kor meg hajnali 4-5-kor is. Aztán már nem nagyon van visszaalvás, úgyhogy estére szó szerint hulla vagyok.

na, én el se mesélem pl. a tegnap éjjelem :)
f12től 6ig "aludtam"
Lili 3szor volt fenn
Máté 1szer
Levi 1szer

Aludj jól!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


csak nem bírtam ki, hogy ne nézzek még vissza!

na, én el se mesélem pl. a tegnap éjjelem Smile
f12től 6ig "aludtam"
Lili 3szor volt fenn
Máté 1szer
Levi 1szer

az szép! akkor tényleg sok az energiád, hogy 11-ig húzod :P
remélem nem ijesztettük el a többi fórumozót, nagyon eltűnt mindenki :roll:

KépKép
lili73
 
 


Orsi! :)
Az tuti, hogy Lilit nem tudjuk alulmúlni. :lol:
A dokinénitek/védőnénitek mit mond erre? Nem akarják erőltetni?

Andi! :)
Kláribaba engem is beterített ma. Éppen tele volt a szája, amikor tüsszentett egyet. :lol: Ő egyébként nem köpköd, nem fúj, hanem egyszerűen bezárja a száját, elfordítja a fejét, és eltolja a kanalat, ha nem kéri a kaját.

Kép Kép
kismokus
 
 


Emma :)
A Hollénak van krumpli-karfiol babaétele, az Univernek meg vannak ea gyümölcsszósz hússal ételei. Ez az új "Csupajó" termékcsalád. http://www.bebietel.hu/index.php. Dm-ben lehet kapni. Körte őszibarack- pulykahússal, Almaszósz banánnal, csirkehússal, Brokkoli főzelék csirkehússal , Tökfőzelék csirkehússal ilyesmi. Balázs a gyümölcsöseket már kóstolta és ízlett neki.

Andaa :)
Én is elég szigorú vagyok evés ügyben. Nálam alap, hogy evés közen nem szórakoztatom, mert ismerek olyan gyereket, akit szórakoztattak és most pl csak tv mellett hajlandó enni :roll:
Én most engedek mnimális mlackodást. Pl belenyúlhat a kezével a tálba és ehet kézzel, de ha szétdobálná a kaját, azt nem hagynám. Pl tegnap reggel ledobta a zsemléta földre és én nem adtam neki többet. Kicsit ordított, de ez van. Szerencsére már nekem is csak 2 falat volt hátra :) Ha meg nem akar enni és elveszem előle. Olyankor általában sír, hogy még kér belőle és utána rendesen megeszi. Ha mégsem akkor meg nem éhes.

Kata :)
Gratulálok a vizsgádhoz! :)

Mi tegnap voltunk méredzkedni. 9300g és 76 cm. Két napja jön a nyolcadik foga, úgyhogy éjjel ő is sokszor fenn vann, és persze így én is. Tegnap pl 10-kor lefeküdtem (pedig én is bagoly típus vagyok, de hulla voltam már), de negyed 11-tól fél kettőig szogálatban voltam kb folymatosan, aztán hál istennek aludt egyben a nagyot. Most pár hétig csak egyszer kelt éjjel és az olyan jó volt. Nem hiányzott ez a fognövesztés :D

wish
 
 


Wish

mi az a Holle? ilyen márka is van? Balázsnak olyan paraméterei vannak, mint ahogy a nagykönyvben meg an írva. 1 éves korra írják a 10 kg-t.

Aanda

Most, hogy Olivér is kevesebbet eszik, amióta a 3 napos láza volt, én is engedékenyebb voltam, evés közben elszórakoztattam, csak egyen, az volt a fontos számomra.
Aztán ez addig fajult, 2-3 nap alatt, hogy csak úgy evett, hogy apa a háttérben ugrált és bohóckodott - szó szerint.
Most próbálom a normális kajálást helyreállítani.

Orsi

az miért baj, ha csak éjfélkor alszol? Neked a 6 óra is elég, ezek szerint - több időd marad napközben.
Én azóta, hogy Olivér megszületett, rájöttem, hogy bőven elég a 6-6,5 óra alvás. Persze ez is több részletben. Nálunk nem Olivér ébred, hanem én, átöltözni, az izzadás miatt.

Kép
zsuzsi73
 
 


Húúúúú mennyit írtatok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi!
Igen 74-es pont jó rájuk.:) Most kezdem venni a 80-ast. De ma amit pl. szabadidőt rájuk adtam az ujja is és a nacija is hosszú volt nekik.
Én 162 cm apa 184 szóval nem vagyunk óriások. :)

Hát Balázs már elég sokat és már nemcsak felém hanem csak úgy elindul. Kb. mondjuk két métert. Eszti semennyit nem megy még önállóan csak ha fogjuk a kezét vagy butor mellett.

Kaja: nekem elég szépen esznek álalában én is adok nekik valamit a kezükbe ujabban egy kiskanalat mert mindig az enyémet akarták elvenni. meg egy kistálkát és azzal szórakoznak míg én etetem őket. Sőt valamelyik nap mikor már nem kértek Eszti minden áron a maradék kaja után turkált a kanalával tettem rá neki és szépen betette a szájába. :) De ha álmosak akkor ők is kenik szét a kaját.

Kata!
De jó hogy jöttél végre. Gratulálok a vizsgákhoz. :lol: :lol: :lol: :lol:
Bálint meg nagyon nagyon ügyes. :)
Talira tudsz jönni április 7 kettő körül ?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kata :)
Gratulálok a vizsgádhoz!

Orsi :)
Már éppen kérni akartam a csigás kalács receptjét. :)
Beleolvastam a blogodba, tök jó! Hogy mi mindenre van időd!
A kalácsot én is megsütöm.

Eszter nem hagy főzni. Jön a konyhába és tekergeti a tűzhely gombját. :lol: Azt inkább nem is írom, hogyan etetem. :oops:
A múltkori jogsi témára visszatérve: nekem is csak pár útvonalra szól. :lol: De oda eltalálok.
Részvétem az éjszakázóknak. Eszter alszik egész éjjel.

Zsebi :)
A WC nálunk is valami nagyon izgalmas hely. Ha becsukom az ajtót, míg benn vagyok, Eszti kinn üvölt. Ha nyitva az ajtó, akkor nagyon gyorsan kell végeznem, míg oda nem ér fülig érő szájjal. Áll a kagyló szélébe kapaszkodva, és ahogy zubog a víz, próbál belenyúlni. :oops: :oops: Szóval az én gyerekemnek biztosan lesz immunrendszere. Ami nekem is már sok volt: tegnap hozta utánam a fürdőszobába a wc kefét, aztán meg hozta a tartóját.

Kép
petyaanya
 
 


kismokus írta:Orsi! :)
Az tuti, hogy Lilit nem tudjuk alulmúlni. :lol:
A dokinénitek/védőnénitek mit mond erre? Nem akarják erőltetni?

nem járunk sem védőnőhöz sem dokihoz... de ha akarnák akkor szívesen a kezükbe nyomnék egy kanalat, hogy hajrá, akkor itt a gyerek és tessék megetetni.
a bezárt szájon ők sem jutának át :wink:

zsuzsi73 írta:Orsi

az miért baj, ha csak éjfélkor alszol? Neked a 6 óra is elég, ezek szerint - több időd marad napközben.
Én azóta, hogy Olivér megszületett, rájöttem, hogy bőven elég a 6-6,5 óra alvás.

azért, mert én ezzel hulla fáradt vagyok, és lassan kezd kóros alváshiányom lennei :(

Lilinek folyik az orra, valószínűleg ezért kelt már múlt éjjel is 1.5 óránként... remélem, 1-2 napon belül túl leszünk rajta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Petyaanya!
Nem semmi a Te Esztered. :) A gáztűzhely gomb nálnk is nagy sláger lenne ha hagynám. :) De az tabu.:) A wc-s sztori nagyon kemény elképzelem ahogy hozza onnan a cuccokat.
Akkor úgy látom te sem unatkozol.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Jókat mosolygok a sztorikon :lol: :lol: :lol: (most még :wink: )

Ezt egy másik fórumon találtam :lol: :lol: :lol:
Vicces :lol: :lol: Vagy mégse?? :? :roll:

1 év után

- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de â01Ecsodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni .
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját.
Még jó, hogy kivehető az elem a játékbólâ026
- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engediâ026"
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá .
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
-a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére

A későbbiek folyamán

- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni . Mindkét helyen ott marad.
- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- le lehet dobni a csillárt egy párnávalâ026
- a legjobb móka a sütőbe bemászni.
- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.
- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
-2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Szóval!!

Képzeljétek úgy néz ki megyünk a talira :lol: . Apa szabit vesz ki(ha engedik neki...) Lesznek más apák is?

Kata!

Gratula a vizsgához :lol: . Kitartás a többihez :( . Én tuti nem bírnám... Megutáltatták velem egy életre a tanulást. Annyi sz..t megtanultam, bemagoltam és semmi hasznát nem vettem az életben...

Orsi!
Csigás kalácsot csak kenyérsütőben lehet?

Nevelés:
Ha ezerszer mondom hogy NEM akkor tuti nem fogja bántani a tiltott dolgot? Én azt hiszem már a kétezredik NEMnél tartok :).

Kisasszony egész nap ácsingózik :lol: . Áll a dohányzóasztalnál és nem lehet onnan elhozni :lol: :lol: . Olyan mint a kiskakas a szemétdombján :lol: :lol: . Megtanult lépcsőzni (két fokos lépcső)is :D , így már a konyhában sincs nyugtom tőle :wink: . De olyan jó látni ahogy fejlődik. Az utóbbi hetekben tudatosult bennem hogy Ő már nem ÉN (nem az én részem) hanem egy önálló kis egyéniség. Nem tudom érthető-e :roll: .

Puszilok mindenkit :lol: !

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


[quote="bzsuska"Orsi!
Csigás kalácsot csak kenyérsütőben lehet?
[/quote]
én se kenyérsütőben sütöm, az csak dagasztja :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


bzsu,
én a Mikulás k. anyjával tudtam a legjobban azonosulni! 8) Az hihetetlen, hogy a dallamos gyerekjátékok mind ugyanazt a 2 dalt játsszák!!! :evil:
Örülök, hogy jöttök a talira. Enyimférjem nem tud jönni, úgyhogy majd valahogy elevickélünk a két gyerkőccel! De mostmár egyre jobban várom a talit. Lehet menni papucsban és tréningnaciban? (a fentebb olvasottak alapján)? 8)

Jaj, ahogy írtatok a "kényszerevésről", hát én megint csak azt tudom mondani, hogy de jó, hogy ketten vannak. Ha Norina nem látná, hogy Bencsi milyen szépen eszik, szerintem még ő sem nyitotta volna ki a száját! Szerencsére Bencsike a mintaevő! :D

kata,
gratulálok!!!
Hááát, én is a'sztem, most már soha a büdös életben nem fogok tanulni, elég volt a sok rohadék iskolából, akiket csak a tandíj érdekel... de kicsit aggódok, hogy ha majd megyek vissza állást keresni, kevés lesz az egy diplomám a sok agyontanult fiatal mellett! Úgyhogy már most nézegethetem, mit kéne még tanulni... brrr! :evil:

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok!

Csajok,
köszi a válaszokat etetés ügyben,megfogadom a tanácsokat és szigorúbb leszek! :twisted:
Ma tízóraira csak kubut kaptak,remélem,szépen megeszik az ebédet.Amúgy 2-2 danonínót szoktak kapni,de azt addig ennék,amíg adnám!(anyósom veszi nekik)

Lili,
a rend most nem számít!Hidd el,én mostanában kezdem magam utolérni a háztartási munkában.Terhesen SEMMIT SEM csinálhattam,ráadásul akkor volt ablakcsere is,így csak Anyu meg anyós takarított.Most meg az van,hogy részletekben csinálom a nagytakarítást,minden napra jut 1-2 ablakpucolás és függönymosás,na meg a többi dolog.

Wish,
Balázsod szép nagy fiú!
Húúú,nektek is mindjárt szülinap lesz!Készülsz már?

Zsebi,
férjecskéd jó magas!
Milyen ügyes Eszti,lassan önnállóan is fog enni!

Petyaanya,
irigyellek a nyugodt éjszakák miatt!
Wc-s sztori nagyon jó!

Zsuzska,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tali:
sajnos nem tudunk elmenni!Április 2.-ra kaptam a dokimhoz időpontot,Apa pont délutános lesz,így szabit vesz ki,és nem kap még 1-et!Remélem,hogy a következőre el tudunk menni!

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsuska :)
Könnyesre röhögtem magam! :lol: A 90%-a már igaz nálunk. :wink:
Ha kétezerszer nem, akkor is fogja csinálni. Rád néz az okos, szép szemével, és csinálja tovább a tiltott dolgot. :lol:

Zsebi
Tényleg nem unatkozom. Engem még mindig zavar a kupi, és hiába rámolok össze, egy óra múlva ugyanott kezdem elölről. De hát én akartam. Amúgy meg olyan jó nézni, ahogy fejlődik, napról napra ügyesedik a kis boszorka. :) A tűzhelyet el szoktam torlaszolni.

Kép
petyaanya
 
 


Zsuska
Turbó fejlődést produkál a gyermek (látszik, hogy csajszi :D ), gratulálok!

Zsebi
mi is hasonló hosszúak vagyunk (164, 188), de mégis jó nagy a gyerek. Igaz, mi gondolom szélesebbek vagyunk mindhárman, mint ti:)))))))))
Nagy nehezen lementem 64 kgra, aztán belazultam vacsik terén, most megint 65 vagyok:(

Petyaanya
wc-kefe-sztori nem semmi:))))))))))

Pompi-Aanda
ikrek etetése egy bűvészmutatvány lehet:)

Wish
Köszönöm, amit feltettél! Univer-nek találtam tök jókat az auchan-ban végre!

Orsi
elképesztő, hogy még mindig semmi kanalazás! Én már kiakadnék! Nagyon megértem, hogy kezdesz besokalni az alváshiánytól. Én szerencsére este 9kor simán el tudok aludni. Engem csak az dühít, hogy napközben, hiába tudom, hogy másfél órát alszik a gyerek, és hullafáradt vagyok, nem bírok elaludni! Pedig egy jó kis szieszta sokat lendítene rajtam...
Mi a blogod címe? szeretnék kalácsot sütni!

Tanulás
pont most néztem ki másoddiplomát, de 5 félévig évi 26 szombatomat kellene reggeltől estig beáldozni.... jaj, annyira tetszene, de minden szombaton külön a családtól??? és most még hagyján, de ha lesz kistesó, akkor hogy lenne??? Muszáj vmit tanulni ha az ember 4-5 évig itthon van, agykarbantartás miatt is, meg, hogy tudj mit mondani ha állást keresel gyed után azon kívül, hogy milyen remekül kiképezted magadgyerekdolgokból.........

Sajnos Zalánbaba első komolyabb betegségébe keveredett. Totál gyulladt a szeme, kicsit a füle, és zöld takony jön egész álló nap. Mivel2 hete kezdődött, és semmi természetes szer nem használt, gyógyszeres kezelés következik :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi! :D
Köszi, vetetek ma apával!
Miért fáj ennyire a cickóm? Meddig fog még fájni? Hülye kérdések, tudom, de egyszerűen nem lehet hozzájuk érni, már tusoláskor is nagyon irritál! :twisted: Vmit nem jól csinálok? Én úgy szoptatok, hogy a karomban tartom, teljesen magam felé fordítom, a szája a cickómnál, fekve a kh-ban próbáltam, nem jött be, de lehet, hogy ismét megpróbálom. Tudom durván hangzik, de legszívesebben kivárnám még mindkettő ismét ok lesz, és utána szoptatnék újra! :(

Lili! :D
Köszi neked is, a renddel ne foglalkozz, az most nagyon utolsó a sorban! :wink: Én semmiféle tv műsort nem nézek jóformán, max. amikor este szoptatok, nagyon halkan, de az se mindig!

Lányok!
Kérdés: tegnap, és tegnapelőtt este is fürcsi előtt úgy üvöltött, hogy az félelmetes volt, hiába nyugtatgattam, semmi nem hatott, miért? Szoptassam meg fürdés előtt? A másik meg, hogy mindkét keze a levegőben, és hadonászik vele, úgy félek, remélem nem valami idegrendszeri probléma!!! Volt vkinek hasonló????????????

Kép

Kép
donika
 
 


Donika :D
ne ijedj meg! a gyerekek estére elfáradnak, teljesen menetrendszerű az üvöltésük!
(a mozgását meg még nem tudja koordinálni, ezért hadonászik)
a cicid még fájhat, mert igazán csak most kezdtétek el az állandó szopit, ilyenkor 1-2 hét is lehet, mire hozzáedződik a bőr.
Addig kitartás, ezen át kell esni.
(azt azért jó lenne leellenőrizni, hogy jól van-e mellen, bár ha ennyit szopik, akkor elvileg jól kell mellen lennie)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: