Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eperke: Zsófinak nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!

Tücsi: Azért kezdtük el ilyen hamar a hozzátápit, mert a labor miatti idegeskedésre kicsit ráment a tejem :(
Kövezzetek meg, de én csak indokolt esetben szeretnék tápszert adni Nikinek, így egy kis gyümivel egészítem ki neki a szopit. Nem viszi túlzásba, a háromnegyedét kivigyorogja a szájából, nem is erőltetem. Gondolom, ha éhes lenne, akkor "megbecsülné" :D Szóval a mi hozzátápink még nem az a klasszikus értelemben vett hozzátápi. Egyelőre csak napi egyszer kap néhány kanál almát vagy őszibarackot.

Tücsi, Panndi: Mi az a rizsnyák? Ez arra jó, hogy kicsit sűrűbb, táplálóbb legyen a gyümi? Hol lehet kapni és hogyan kell elkészíteni? Utóbbit szájbarágósan írjátok le, mert nem vagyok egy konyhatündér sajnos :oops: , én a rizst is gyorsrizsből főzöm :oops:

Babett: Hallottál a Nutrilon (remélem jól emlékszem) nevű "anyagról"? Ezt szoptatott és tápszeres babáknak is lehet adni bukás ellen. Az a lényege, hogy a gyomorban zselészerűvé teszi a kajcsit, és így nem buknak annyit. Gyógyszertárban lehet venni. Kérdezz rá ott, vagy a védőnőnél, gyerekorvosnál.

Tn-Zsuzsi: Oké, ha jön végre egy kis sétálásra alkalmas jóidő, akkor talizzunk :wink:
lamme
 
 


Panndi: Lemaradt az előbb. Gratula Zsófinak a négykézlábazáshoz!!! Nagyon ügyi csajszi!! :wink:
lamme
 
 


Köszönjük szépen a gratulációkat! Tényleg hihetelen, hogy már 1 éves...Most született!!!! Tavaly ilyenkorra már kipihentük az éjszaka fáradalmait :D Ígérem teszek fel majd képeket a buliról, aminek első felvonásán már túl vagyunk. Hétvégén keresztszülőkkel már megünnepeltük a nagylányt. Ma ünnepeljük hármasban, most hétvégén meg megyünk nagyszülőkhöz és ott is meg lesz ünnepelve. Szülinapi buli sorozat van. :D Csak bírjam a tempót... :D

Mi múlt héten kaptunk Nutrilont, mikor Zsófi beteg lett és a gyógyszerektől hasmenése lett, hogy az kicsit helyrehozza a gyomrát. Zsófinak nem nagyon ízlett, úgyhogy megmaradt egy csomó. Babett, ha kipróbálnád, szívesen odaadom. Szinte alig használtunk belőle.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 

 
 

Zsófinak sok boldog születésnapot kívánunk! Gratula az első szülinaphoz!!!! :D

Lamme!
Igen, a kalóriatartalom növelése végett jó a gyümölcshöz rízsnyákot vagy kukoricakását keverni a még gluténtartalmú kekszek , piskóták bevezetése előtt.
A rízsnyákot a köv. képpen készítem: 1,5 evőkanál rízst kb. 3 dl vízben lassú tűzön megfőzöm és összeturmixolom. (Amikor kihűlt, sokkal sűrűbb lesz az állaga, mint melegen, a turmixolás után.) És valóban, ez nem gyors rízsből készül.

Lilly! Gyors gyógyulást kívánok nektek! Betegség huss!!!!:D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Eperke! Isten éltesse Zsófit, boldog szülinapot kívánunk neki mi is!
Szerintem is ez a szopi leállás teljesen normális időben zajlott nálatok, elképzeléseim szerint én is így akartam csinálni, csak Lilla tejcsit ide- hamar -gyorsan és sokat hozzáállása nem igazán engedi ezt a tempót.

Lilly! Nektek meg jobbulást kívánunk.

Lamme! Mi rizskrémmel turbózzuk a kaját, ezeket a pelyheket csak bele kell szórni a meleg kajába és kész. Felhasználóbarát megoldás, csak nehéz volt felhajtani (egyébként a Holle rizskrémről van szó).
Ez glutén és tejfehérje mentes is, szóval jobb mint az agyonreklámozott rizses tejpépek.
Én még a rizsfőzős akcióba nem vágtam bele, pedig lehet érdemes lenne így csinálni.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Én is örülök, hogy nem volt gondunk a szopi leállással, szinte magától ment minden. Csak az elején még kicsit korainak és hirtelennek tartottam, elszomorított, hogy ennyi volt, vége a meghitt együttléteknek...De végül beláttam, hogy ennek ez a rendje, előbb-utóbb eljön ez az idő mindenkinél.

Hoztam pár szülinapi képet. :D

Kép Huncut Zsófi

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kép Tortával

Kép

Kép

Ha nem tudnék addig jönni, kívánok Mindannyiatoknak békés, boldog húsvéti ünnepet! A lányoknak sok locsolót, a fiúknak pedig sok piros tojást! :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Zsófinak, másik Zsófinak gratula :):)

Mindenkinek kellemes ünnepekt kívánok!
puszi,
ágica

Kép
Kép
agica123
 
 


Lilly: Jobbulást nektek! Ebben a hülye időben én sem tudom eldönteni, miben menjünk le, én is visszavettem magunkra a téli cuccokat.
Én Barnus 2 éves korában tervezem, hogy visszamegyek dolgozni eg picit, aztán jöhet a kistesó/tesók :lol:

Panndi: Gratula Zsófinak! Olyan ügyesek, napról-napra tanulnak valami újat, nagyon látványos a fejlődésük!

Eperke! Zsófinak nagyon boldog születésnapot kívánok! Látom ízlett neki a torta:)))
Ha jól emlékszem Te írtál hozzátápi ügyben tök jó dolgokat, hogy milyen kombinációkat csináltál Zsófinak. Esetleg majd leírnád újra? :oops:

Tücsi: A rizsnyák sima rizsből van? Ezt mikortól lehet nekik adni? Én szeretném a 6 hónapot kivárni, de mostanában nagyon érdekel a téma.

KépKép
kutyfül
 
 


Bea! Igen, sima rízsből kell készíteni a rízsnyákot. Főzelékekhez és gyümölcshöz javasolt adni a lisztes sűrítés helyett. Én elsősorban a gyümölcshöz keverem, ezzel "felturbózom" a tízóraiját Gabókának. Kicsit később pedig már sima háztartási kekszet keverek a tízóraijába. (Ebben nincs se tojás, se tej.)
Öltözködés: mi is a téli holmika adjuk Gáborra. Még a bundazsákot is visszaraktam a babakocsiba. Inkább így, mint hogy megfázzon, megbetegedjen.....

Eperke! Nagyon jó a Zsófi szülinapjáról készült képeket nézegetni! Jöhet a többi is! :wink: :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok :)

Tényleg tök jók a szülinapi képek :lol:

Mi a Holles rizsnyákot vesszük, ezt tényleg csak össze kell keverni, teljes kiőrlésű rizsliszt van benne és B1 vitamin, más nincs. Meg Zsófi eszi a Sinlacot is, azt tízraira kapja, vagyis abban elkeverve a gyümölcsöt, azóta csak naponta egyszer bukik, és akkoris nagyon keveset :)
Vendég
 


Sziasztok!

Beáknak nagyon boldog névnapot kívánunk!!!

Kellemes húsvétot kívánunk!!!

Eperke: Nagyon aranyos Zsófi a képeken! Nagyon szép tortája volt. Fatörzs? Te csináltad?

Tücsi, Ildi, Panndi: Mikortól lehet adni rizsnyákot a gyereknek? Niki már kaphat?
lamme
 
 


lamme, azt hiszem 4 hós kortól adható, szerintem eheti :)
Vendég
 


Panndi, Ildi: Ezt a Holle rizsnyákot hol veszitek? Két gyógynövényes, herbáriás, egészséges kajás boltban is érdeklődtem ma, és azt hitték, hogy telefonbetyárkodom :D :D
lamme
 
 


:lol: :lol: :lol:
Kenguru Kidben lehet kapni, nekem onnan van. Ha nem kapsz sehol, szívesen veszek Neked, aztán elküldöm postán vagy ilyesmi :)
Vendég
 


Lamme! Sztem még várjatok a rízsnyákkal. Bőven elég a főzelék bevezetése után (gyümölcshöz keverve) csak a kalóriatartalom növelése végett adni. Én délelőtt tízóraira adom a gyümölcsöt és délután 17 óra után a főzeléket. Ha már reggelizni fog Gábor, akkor rízs nélkül csak gyümölcsöt fog kapni tízóraira.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Bio bébiételeket, köztük a Holle termékeket is lehet rendelni a www. biokukac.hu-n.

Eperke, olyan édi Zsófi, ahogy odahajol a tortafigurához!

Eszter tegnap is, ma is többször és jól artikuláltan kimondta, hogy "apa". A férjemet szétveti a büszkeség, szerintem csak véletlen volt. Vagy csak savanya a szőlő...??? :-)

Hű, ma nagyon sűrű volt a napunk, de a lényeg, hogy úgy tűnik, meggyógyultunk. Holnap meg is látogatjuk a nővéreméket, Salgótarján mellett laknak.

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Kép
waterlilly
 
 


Én azt olvastam, hogy ezek még ilyenkor véletlenek, de hagyjuk csak meg őket a büszkeségükben :wink: Zsófi azt mondogatja, hogy "Hát Te?" :lol:
Vendég
 


Ja, és mi is kellemes húsvétot kívánunk :)
Vendég
 


Sziasztok :)

Segítseteeeeeek :)
Szerintem Zsófinak estére már nem elég a tej. Vagyis mennyiségre elég lenne, mert amikor abbahagyja a kaját, van még, de lehet, hogy összetételében már nem elég? Az elmúlt napokban mindig ébredt éjszaka is enni, holott ő nem szokott. Tegnap este adtam neki fürdés előtt egy adag sinlac pépet is, aztán fürdés, és az esti szopi, így negyed ötkor ébredt. Ez is korán van, főleg, hogy ő hónapokig fél hét-hétkor kelt. Mit csináljak még vele szerintetek?
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen mégegyszer a sok jókívánságot! Nagyon aranyosak vagytok! :D Jól meg is ünnepeltük a nagylányt, már egy hete tart az ünneplés. Zsófinak nagyon tetszett, főleg a torták. Azokat nagyon csodálta, és mindegyiket meg kellett kóstolja. A marcipánokról nem is beszélve. Édes volt nagyon. :D Hozok még róla képeket, csak annyi készült, hogy ki kell válogatni őket. :D

Kutyfül: Hozzátápit mi kb 5 hónaposan kezdtük gyümölcsökkel. Először csak 1 fajtát kóstoltattam vele, majd mikor már megszokta, akkor kevertem őket. Almával kezdtük, aztán barack, körte. Banánt csak később 8-9 hónaposan adtam neki először. Alma-körte, alma-barack, alma-gesztenye párosításokat szerette nagyon.
A zöldségeket csak 6 hónapos kora után kezdtem, azt is először egyenként (krumpli, sütőtök, sárgarépa). Megfőztem őket majd főzőlevükkel vagy anyatejjel összeturmixoltam. A krumpli így nem igazán ízlett, azt csak vmibe (sütőtök, sárgarépa) belecsempészve ette meg. A sütőtök volt a nagy kedvenc magában is meg almával, krumlplival keverve is nagyon szerette. 7hónapos korától a Zsófi zöldségeit is a mi levesünkkel együtt főztem, persze mielőtt beletettem az ételízesítőt, sót azelőtt az ő részét kivettem már belőle. Gyakran főztem a levesbe egy édesköménygumót is, és abból is hozzáturmixoltam a babaételbe. Sárgarépa-krumpli-édeskömény-brokkoli-karfiol-zöldborsót akármilyen kombinációban szívesen evett. Főleg mikor már kis csirkehusit is turmixoltam hozzájuk. A rizst én is kipróbáltam, bár én rendes rizst főztem, turmixoltam neki a zöldségekhez, de az nem nagyon ízlett neki.
Gesztenyével is fel lehet dobni kicsit az ételeket. Almával vagy krumplival keverve fincsi. 9-10 hónapos korától én kevertem már a Zsófi gyümölcspüréibe pár kanál joghurtot (natúr biojoghurtot) is, aztán ahogy megszerette, fokozatosan emeltem a joghurt adagot. Hirtelen ennyi jutott most eszembe, de ha van még konkrét kérdésed, szívesen válaszolok.

Lamme: Fatörzs tortája volt Zsófinak ott a képeken és én csináltam. Nekem kiskoromban csináltattak ilyet párszor és annyira megtetszett a fényképeken, hogy elhatározam ha gyerekem lesz, én is csinálok neki. Zsófié volt az első próbálkozás, de egész jól sikerült, szerencsére! :)

Panndi: 6-7 hónaposan is van még egy fejlődési ugrás, lehet, Zsófi most épp ebben van, azért kell neki több tejci-étel. De egy fogacska is lehet az oka az éjszakai ébredéseknek. Nálunk is van rá példa még mostanában is, hogyha jön a fogacska, akkor gyakran megébred éjjel. Amúgy amikor nálunk észrevettem, hogy nem elég neki a tejci este, akkor én is azt csináltam, mint most Te: fürdés előtt vacsi, utána szopi. Plusz még csináltam tejpépből hígabb tejcit, amit cumiból meg tudott inni, és azt adtam neki oda még cici után, ha kérte. Amúgy Zsófid hányszor eszik nap közben már más kaját is tejcin kívül?

Lilly: Zsófinak is kijön néha a száján 1-2 értelmes szó a sok halandzsázás közben, de ezek egyelőre szerintem véletlen dolgok. De azért hagyd apát, hadd legyen büszke a lányára. :)

További kellemes húsvétot Mindenkinek!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Kellemes húsvétot kívánunk mi is!

Lamme! Gyártó négy, orvosok hat hónapostól ajánlják a rizskrémet, mi 7,5 hónaptól turbózunk vele kajcsit. Engem a környéken komplett idiótának néztek, mire felhajtottam ezt a Holle cuccot. Azt se tudták mi az. :D :D :D
Mindenesetre ez jó hír, hogy a Kenguruban van, majd anyutól kiugrom Dunakeszire legközelebb. 8)

Kutyfül. Mi alma, krumpli, sütőtök sorrenddel kezdtük a hozzátápit!

Lilly! Nálunk is ilyen a család, már mindenki hallja a nevét Lilla szájából. Tesóm szerint már a Karcsit is kimondja... :lol: :lol: :lol:
Na persze nem a valóságban.
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Ildi, Tücsi: Köszi a rizsnyákról az infókat!

Panndi: Én is arra gondoltam rögtön, amit Eperke is írt, hogy fejlődési ugrás van hathónapos kor körül, valószínűleg azért kér még enni Zsófi. És ahogy ő is írja, mi is tejpépet adtunk Vivinek. Nekünk úgy volt, hogy fürcsi után vacsi (ez volt a tejpép), aztán kb. egy-másfél óra hancúr, és közvetlenül lefekvés előtt szopi. Nekünk ez nagyon bevált, mert nagyon ritkán kelt fel éjszaka. A tejpépet kb. 6-7 hónapos korában kezdtük el neki adni, és kb. egyéves koráig ez volt a vacsi, csak egy idő után csökkentve és áttérve a rendes kajára. Volt olyan is, hogy a tejpép adagja után még láttam rajta, hogy enne valamit, akkor még pluszban adtunk neki egy Fruttapura-t is, azzal pont elég volt neki.

Eperke: Akkor jól gondoltam, hogy fatörzs torta volt :D Imádom, csak sajnos ritkán sikerül finomat találni. Az egyik nagybátyám felesége csinálja istenien, de ritkán találkozunk velük. Bonyolult elkészíteni?
lamme
 
 


Sziasztok, újra itt a nagy vidéki kiruccanásunk után! :lol:

Szerdától máig szhelyen és balatonon töltöttük a napokat. A hideg időt leszámítva jól éreztük magunkat! Sajnos az éjszakáink borzasztóak voltak megint, 1-2x kelés, szpotatás. Remélem pár nap alatt visszaáll itthon a rend, mert marha fárasztó...

Eperke: először is boldog szülinapot Zsófinak, mintha most született volna, hihetetlen.... :shock:

Lamme: Megnézem ezt a nutrilont, köszi. Már hallottam erről, de a doki persze nem említette. A nutrilont fel kell iranti receptre, mert akkor szerintem felejtős. A dokink semmi megoldást nem javasol a bukásra. Csak azt, hogy majd kinövi, várjunk... :?

panndi: hol veszed a Sinlacot? és melyiket? (vagy csak egyféle van?) ezt én is bevetem, ha elkezdjük a gyümit, kb 2 hét múlva...hátha megoldás lesz a sok bukásra....

A tejpép az tápszer? Én egyenlőre lefejt tejjel egészítem ki az esti szoptatást, sajnso mér 2 hónapos kora óta...hát elég macera minden este 11kor még egy fejéssel zárni a napot...
Vendég
 


Babett: Szerintem nem feliratós dolog ez a Nutrilon. Kérdezd meg a gyógyszertárban. A tejpép egy olyan lightos "tápszer", de azért mégsem tápszer :D . Ezt NEM lehet anyatej HELYETT adni, ez inkább egy tejbegríz szerű dolog, szóval nem is cumisüvegből kell adni, hanem kanalazni neki. Ugyanúgy vannak benne vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, ill. a négyhósok kivételével a nagyobbacska gyerkőcöknek valók némelyikében van már gabona is. Vivinek a kekszes piskótás és a sztracsatellás volt a kedvence :D Ezek szerintem is nagyon finomak voltak :D :oops: Remélem helyre áll az éjszakai rend nálatok :wink: Nálunk is helyreállhatna, kicsit fárasztó ez a két-három alkalommal való ébredés :? Előtte max. egyszer kellett...
lamme
 
 


Babett: Rákerestem az ismerősöm írására, bemásolom:

"Tehat bukos/refluxos babanal akik erintettek, es meg nem probaltak, akkor javaslom a Nutriton-t. Ez egy kifejezetten bukos babaknak kifejlesztett surito, tapszereseknek, szopisoknak egyarant. Tapos babaknak a tapba kell beletenni, szopisoknak gelt csinalni belole, es szopi elott (es utan is lehet) nehany teaskanallal beadni."

Rákerestem a neten, nem vényköteles, 135 g 1635 Ft.

Szóval van a Nutrilon meg a Nutriton. És utóbbiról van szó. Ez most tisztázódott bennem :oops: :D
lamme
 
 


lamme
 
 


Köszönöm a hozzátápis tanácsokat!

Panndi! Pont most olvastam egy babás könyvben, hogy olyan 4-6 hónapos kor körül, ahogy egyre aktívabbak több kajára van szükségük, és ezért fordul elő, hogy olyan babák is, akik addig átaludták az éjszakát felébrednek, mert éhesek.

Képzeljétek, tegnap Barnus a hátáról a hasára fordult. Azóta folyamatosan gyakorol :lol: És még a keze sem szorul maga alá, ügyesen ki tudja húzni. De visszafelé, hasról hátra még nem megy.

Lamme: Köszi a névnapi köszöntést, nagyon figyelmes vagy! (Nekem majd augusztusban lesz a névanapom, Beatrix vagyok hivatalosan)

KépKép
kutyfül
 
 


Köszi mindenkinek a tanácsot, véleményt, mindent :)

Sinlacot a dokinéni írja fel, jól teszi, mert így csak 256 Ft egy doboz :lol:
Zsófi reggel szopizik, délelőtt Sinlacos gyümölcs+szopi, ebéd főzelék+szopi, uzsonna gyümölcs rizsnyákkal+szopi, este sinlacos tejpép, aztán még egy szopi. Jó sokat eszik :oops:

De akkor várok, hátha túljutunk ezen az éjstakai ébredéseken... :)
Vendég
 


Babett: Köszönjük a szülinapi köszöntést! Tényleg hihetetlen, milyen gyorsan repül az idő!
Mi is szerdáig Balcsin vagyunk. De kár, hogy ilyen rossz idő van. :( Új helyen Zsófi is mindig nehezebben alszik el, könnyen megébred éjszaka is. De ha hazaérünk helyreáll gyorsan a régi rend. Remélem nálatok is rendeződik a dolog!
A tejpép tényleg olyan tejbegríz szerű dolog, kifejezetten babáknak, vitaminokkal stb. Bár én Zsófinak hígabbra szoktam csinálni, és azt kapja lefekvés előtt, mert így szereti igazán. Pépesen is megette, de nem olyan szívesen. Én általában natúrt szoktam adni neki, nem próbáltunk még mást. Mikor pépesen eszi, akkor szoktam hozzákeverni friss gyümölcsöt.

Lamme: Fatörzstortát nem olyan bonyolult csinálni. Csak a díszítése tartott sokáig, mert nem kaptam olyan marcipánt, amit elképzeltem rá, ezért vettem különböző színű marcipánrudakat és én "gyurmáztam" belőle a törpét, gombát, stb. :) Amúgy sima piskótából is el lehet készíteni a tésztáját, bár én tettem hozzá kis diót is. De szinte olyan mintha piskótatekercset csinálnál. Ha érdekel, szívesen elküldöm a receptet mail-ben.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Tücsi! Gábor hányszor eszik egy nap? Reggel, délben, este még szopi van?

KépKép
kutyfül
 
 


lamme: köszi a segítséget, akkor utánanézek ezeknek....

Hát így azt hiszem nekünk ez a tejpép még akkor ráér..... először úgyis az almával kezdjük. Már várom, de izgulok is, mert nagyon reménykedem, hogy jót tesz a gyomrának... remélem nem kell csalódnom... :?
Vendég
 


Jó reggelt :)

babett: nem akarlak elkeseríteni, de Zsófi a gyümölcsök óta bukik :? Azért is írták a Sinlacot, hogy abba keverjem a cuccokat, így csak napi egy bukás van.
Vendég
 


jajjjjjj panndi, ne is mondd!!!! akkor már megőrülök, ha akkor is ez lesz.....ma megyek, és veszek Nutritont, hátha az jó lesz. Bár arról is olvastam sok mindent, nem mindenkinek jön be az sem. Szerintem nekünk egy éves korig semmit sem fog javasolni az orvos... :? Napi egy bukással azért én már kiegyeznék! :lol:
Vendég
 


Hát, ha valakit ez megnyugtat, nekünk is elég nyugtalan éjszakánk volt. Telihold, front, fog? Vagy ideje tápszert váltani?

Bukás: nálunk is van elég rendesen, a doki szerint nem kell foglalkozni vele. Na kösz.

Kép
waterlilly
 
 


lilly: mi az a rendesen? minden kaja után?
Vendég
 


Panndi!

Bíztatásként írom, mert szerintem Zsófi nagyon hasonló Lillához.
Lilla végig aludta az éjszakát kezdetektől, majd volt egy nagy törés 5 hónaposan. Ekkor kb. egy hónapig szívtam és keltem éjszaka 1-2-3x. Tudom valaki mindig így csinálja, de én totál kikészültem tőle, felmosórongy effektusomon ugye az sem segített, hogy Lilla napközben nem alszik csak nagyon keveset (kivéve kedden a babauszi után, úgyhogy ma könnyen vagánykodom :D ) Aztán husss kinőtte, én szerintem a rendszeres fürdés előtti babamasszás segített, de lehet csak véletlen volt, hogy épp akkor történt volna amúgy is.
Mi fürdés előtt szoktunk egy vacsit tartani. Ez az ebéd ismétlése (könnyebb emésztés miatt javasolt ua, azt adni mint ebédre), ill. szopi. Aztán fürcsi és esti szopi. Mondjuk Lilla egy kis éhenkórász hathónapos kora óta. :D :D :D

Bukásra sajna ötletem sincs :oops: , mi szerencsére nem voltunk bukósak.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!
Hűtlen lettem ehhez a topikhoz (is), bár akad még ismerős... :lol: Olvasgatni azért szoktam. És most látom!
Beneildi! Ti jártok babaúszni? Mert mi is! Sztem ma találkoztunk! :wink: És már be is azonosítottalak! :wink: 8)
Mindenkinek szép napot!

Kép
ermoni
 
 


Hát lebuktunk rendesen 8) Lilla rózsaszín-piros sapiban szeszélyeskedett ma...
Te úsztál Jankával vagy Apa? Csak tippelek, de nem Te voltál aki mögöttünk jött be az öltözőbe? Ó de kár, hogy akkor nem gondoltam erre... :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hihi, Ildi! De, nekünk hagytátok nyitva az ajtót! Rendesek voltatok! És ma apa csobbant Jankával! (Eddig én!) Na, akkor tudod kik vagyunk!? 8) Sztem tökre hasonlít Lilla Rád! :wink:

Kép
ermoni
 
 


Igyekszünk rendesek lenni majd máskor is. :D Janka nagyon szép baba.
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


képzeljétek, nem adták ki recept nélkül a NUTRITONt, pedig a net szerinte nem vényköteles... :cry:
Vendég
 


Babett!
Az orvos nem írná fel nektek?
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Az orvost kb 3-4x kérdeztem, mindig azt mondja, hogy csak akkor tud felírni vmit, ha tápszeres lenne....szoptatott babáknak szerinte erre nincs megoldás, várni kell.....

Ti hova jártok úszni?
...ha minden jól megy - remélem - akkor holnap nekivágunk végre mi is, Érden!
Vendég
 


Hát ez nem hangzik valami jól... nem igazán értem, hogy mi a különbség a bukós anyatejcsis vagy tápszeres gyerek között, na de nem is vagyok orvos. :oops: Azért csak jobb az anyatej. :lol: Reméljük Botinál is beáll majd a rendszer bukás nélkül.

Mi a monori városi uszodába járunk úszni, hetente egyszer kedden. Lilla nagyon élvezi, bár a merüléssel hadilábon állunk, ha erőltetem, akkor megy a sírás. Ettől függetlenül nagyon szeretjük. :D
Szerintem Ti is élvezni fogjátok az uszit.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


A vizet kétszer már próbáltuk AlsóPáhokon, akkor tetszett neki....már várom nagyon!
Az a különbség a tápszeres és anyatejes gyerek között, hogy bukás elleni tápszert nem ajánl nekünk - mivel nem tápszert eszik a gyerek. Ez mondjuk logikus - nem is adnék neki csak emiatt tápszert, de mivel tudjuk - van más megoldás is. (Nutritont csak 1-2 kanállal kellene adni szoptatás előtt és nem helyette) Na mindegy....
Vendég
 


Babett: hát ha minden kaja után nem is, de naponta 3x legalább... De amíg anyatejes volt csak, még rosszabb volt a helyzet, sokszor még álmában is bukott, volt ordítás! :(

Móni:ahoj! :D

Az éjszakai nyugtalankodás után álomkór lett úrrá a gyereken, átaludta az egész délelőttöt, most is már lassan másfél órája alszik, így én is szundítottam egyet ebéd után. Tisztára olyan volt, mint terhes koromban! :D Most egy kis Milka csokival meg persze babanettel próbálok felébredni... :-D

Hallottátok, hogy hétvégén jön a tavasz végre? Jó lenne kirándulni egyet!

Kép
waterlilly
 
 


lilly: már én is alig várom a tavaszt, végre ne kelljen ezer ruha, és ki-be mászkálhassunk a boltokba csakúgy...! :lol:

Nálunk egyre rosszabb a benti alvás, ma már 35 percre redukálódott, kint 2 óra volt, de nem lehet mindig babakocsiban altatni a gyereket. Éjjel frankón alszik az ágyában, de nappal nem. Nem értem....pedig én is szívesen aludnék velel már végre egy órácskát... :cry:
Vendég
 


Lilly!: Barnuson is álomkor volt ma. Aludt délelőtt, ebéd után és délután is. :wink:

Én is várom a jó időt. Hétvégén az egri kirándulás is elmaradt a vacak idő miatt:( Nem akartam ezért órákat autózni, hogy aztán ott szenvedjünk a gyerekkel.
Itthon mondjuk minden időben kiviszem sétálni. ha jó idő van, mindig jön szembe egy csomó kismama babkocsival. Pénteken, meg ma is csak én róttam a köröket a telepen. :oops:

KépKép
kutyfül
 
 


Ildi: köszi, reménykedem, hogy nálunk is visszaáll a rend, mert kezdek hulla lenni :?
Éjjel kétszer kelt enni, nem értem mi van...
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: