Lívia!
Annyira édes kis manó!!! imádom ezt a tappancsos rugit, a miénken sötétkékek a tappancsok, a kedvencem! Mindegyiknél abban bíztam, hogy majd nő velük együtt, nehogy el kelljen rakni!
Tücsi!
Szándékos volt a 2 év, szerencsések vagyunk, hogy így össze is jött!
Nekem mindenki azt mondta, hogy pokoli nehéz lesz, mert egyik kicsi, másik pici, meg egyszerre kell 2 gyereket pelenkázni, de ha az ember ehhez szokik hozzá, akkor nem érzi nehéznek! Viszont "szakmai" döntés is volt ( az ELTE-n elég sok gyermekpszichológiát nyomtak a fejünkbe), 3 évet nem akartam köztük, mert általában 3 éves kor körül elég sok külső-belső konfliktus éri a gyerkőcöt, életkori sajátosságaiból fakadóan, hát nem akartam még egy kistesó problémával is terhelni Őket! És volt 1 nagyon prózai oka is: GYES-ből képtelenek lennénk bírni a törlesztőrészletet, így meg azért futja. És mindenképp itthon akarok lenni, míg a legkisebb betölti a 3 évet!
Szülés? Az előző oldalon írtam az utolsóról, de mind csodás volt! Az 1. után (13-14 óra vajúdást követő, elhúzódónak minősített szülés) olyan eufórikus állapotba kerültem az élmény hatására, hogy azt mondtam, akár most megszülném a következőt! Pedig elég sok vért veszítettem, végig fennállt a téraránytalanság veszélye (nagyon becsülöm érte a dokimat, hogy megígérte:mindent megteszünk, hogy elkerüljük a császárt, de nem lehetett kizárni a lehetőséget), ráadásul 3ujjnyi méhszájnál leállt a tágulás és jöttek helyette a tolófájások, amiket 4.5 órán keresztül ki kellett sóhajtoznom, mégis, akkor szerettem bele a szülésbe! Büszke voltam magamra, jó volt, hogy megküzdhettem a kisfiamért, szóval csodás volt az egész!
A 2. igazi villámszülés volt, rémlik, hogy erről is írtam nem túl rég, dióhéjban annyit, hogy hajnali 3.03-kor léptem be a szülőszobába a burokrepesztés után és 3.21-kor megszületett Lehel. Az volt a fura, hogy olyan gyorsan született, hogy gyakorlatilag lelkileg nem tudtam rákészülni, de jó szülés volt az is, bár a szülésznők kicsit beárnyékolták...
A 3.-ról most írtam, akkor már volt választott szülésznőm is és szuper volt, hogy rajtuk kívül senki sem piszkált hozzám! Szóval imádok szülni!!!
Márti