Új privát üzeneted érkezett!

Helló Lányok, vagyok csak egy kicsit lerobbantam. :(
Múlt héten Apa beteg volt, azt hittük csak megfázott, de úgy néz ki nem, mert én elkaptam tőle ezt a valamit. Tegnap meg ma olyan szarul vagyok, hangom egy szál se, fújom az orrom non-stop, és éjszaka meg izzadok mint egy ló, de lázam az nincs. Ja, és ezen túl azon aggódom egyfolytában, hogy Szonja el ne kapja. :roll:

Képzeljétek tegnap voltunk a kenguru goldban, ahol cipő ügyileg úgy kioktatott az eladó, hogy szólni se bírtam. Azt mondta, hogy ha már áll a gyerek akkor kell neki cipő, mert össze kell hogy tartsa a lábát (miért különben szétfolyna???), és meg kell hogy szokja hogy cipő van a lábán, és ha már jár, akkor a másik fajta cipő kell neki, hogy fogja a bokáját?! Megkérdezte, hogy ezt a gyerekorvos nem mondja el, vagy a védőnő? Miért mondaná? Ja, és még közölte, hogy olyan hülyeségekkel tudnak jönni az anyukák, hogy mit mondott a doki/védőnő, hogy meg szokta kérdezni tőlük, hogy miért nem gondolják át előbb amit kétrdeznek, merthogy semmi értelme, és hogy használják már az eszüket egy kicsit! Jó mi? És ez egy bolti eladó! Köpni-nyelni nem tudtam. :shock:

Ediske:ne aggódj, ha Luca úgy fogja érezni, forogni fog össze vissza, nem fogsz győzni vigyázni rá! NAgyon szép baba!

Zsófi: tuti a járgány!!! Hihetetlen gyorsan megérkezett! Mo-on belül nem ért volna ide ilyen hamar!

Niki:nem röhögünk! :lol: :lol: :lol:

Nelly

Kép
breeki

Nelly, jobbulást! Gyógyuljatok meg apával mielőbb!

Durva volt az eladó stílusa?

Kép
niki30

Sziasztok!
Annyi cuki fotót tettetek fel, hogy én is kedvet kaptam.
Jami baba most 3 hónapos. Kép
soszoro

Edis! Nyugi!!! Előbb-utóbb megfordul! Petra is 6 hónaposan kezdett el forogni.

Zsófi! Szuper jó a babakocsitok! Nekem nagyon tetszik.

Niki! OK, nem röhögünk... Emma hogy van?

Nelly! Gyógyulj meg minél hamarabb! Nem semmi lehetett az eladó. Én az ilyeneken úgy ki szoktam akadni, h hajlamos vagyok az ilyen boltba többet be nem tenni a lábam. :oops:

Az Asso cipőkről tudtok valamit? Az egyik barátnőm esküszik rá, de azért jó lenne több véleményt is hallani.

Teri

KépKépKép
pruci

Szia soszoro! Nagyon édes a babád!!!

Teri

KépKépKép
pruci

Köszi Niki! Nem volt durva, inkább kioktató. Én csak érdeklődtem egyenlőre, ezért másokkal példálózott, de tuti nem megyek oda cipőt venni.

Teri, köszi neked is. Az Asso cipőket nem ismerem.

Sószóró, cuki a babád! A Jami minek a becézése?

Nelly

Kép
breeki

Nelly én is jártam már így a KG-ben. Hááát elég ritkán járok vissza.

Amúgy meg a mezítláb (vagy zokni) a legjobb, mert úgy tanulnak meg járni a babák hogy "kapaszkodnak" a talajba mint a majmocskák és azt cipőben elég nehéz.

Niki ilyet mi is csináltunk, Juli ágyában volt maci betakarva :wink: [/b]

Klári
Kép
ganti

Niki: új járgányotok van?

Nelly: melyik KG. volt? Be kellett volna szólni, h inkább nem jössz ide többet pénzt költeni, ha ilyen kedvesen segítenek! Jobbulást, drukkolok, h Szonjus megússza!

Zsófi: és hol van a babakocsiból a nagyobbik gazdi? Lássuk, lássuk!

Edis: Luca nagyon édi. Ne izgasd magad a forgás miatt! Bár megértelek, mert minket meg azzal üldöznek, h miért nem mászik a gyerek! Engem már nem érdekel, bízom Emmában! Tuti elkezdi Luca is majd, ha ő akarja!

Zsu
svs

Paraanyuknak mégegyszer: :wink:

Juli, aki egy tök normális egészséges baba, szinte MINDENT az átlagnál később csinált:

7,5 hónaposan forgott
8 hónaposan tudott egyedül ülni
9 hónaposan állt fel
EZUTÁN kezdett el mászni
"csak" 14 hónaposan indult el egyedül

Úgyhogy légyszi senki ne aggódjon, sz..ja le ki mit mond. Most, több mint 2 évesen semmivel sincs lemaradva a kortársaitól, sőt, páros lábbal ugrál, amit még nem is kéne csinálnia és nem is tud mindenki, aki előbb indult el az sem.

A mozgásfejlődés egy tök összetett dolog, függ többek között a fizikai felépítéstől (tehát a baba akkor áll fel amikor már elbírja magát), a habitustól (ki milyen bevállalós vagy óvatos).

Legkevésbé a hónapok számától függ.

Ahogy Marcsi annak idején megjegyezte, a babák nem versenylovak.

:lol:

Pussz

Klári
Kép
ganti

Képzeljétek, ma Anyukám elvitte a Julit egy ovisoknak szóló Hamupipőke előadásra, zenés, táncos, stb. Juli nagyon élvezte, tök csöndben feszült figyelemmel hallgatta, akkor nevetett mikor kellett, teljesen értette a dolgot.

Mikor vége lett azt mondta hogy MÉG. :lol:

Klári
Kép
ganti

Klári :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Zsu
svs

klári nagyon jól írtad, sztem is így van.
samu
5.5 hónaposan fordult a hasára
hátára sose
7 hónaposan kezdett kúszni
7hónaposan tudott ugyan ülni, de
9 hónaposan ült fel
9hónaposan állt fel, és mászott
11 hónaposan viszont már járt.

szal ez sem nagykönyves és én HALÁLRA aggódtam emiatt magamat.

apa ma elutazott (velencei tóhoz csapatépíteni) pénteken jön csak haza, viszont akkor megy is dolgozni és lehet, h a korábbiakkal ellentétben egész hétvégén. :( mi valszin kimegyünk a szüleimmel leányfalura. (későbbiekben lf)
ma megyek este 7re ctgre- majd mesélek mi volt. (felteszem semmi extra :))
kerekpocak

Na de csajok! Ti is írjátok, hogy ugyan minden ok a gyerkőceitekkel, de Ti is halálra izgultátok magatokat anno! Utólag könnyű nyugisnak lenni :wink: (bár én már nem aggódom igazán)!!!! De tök rendik vagytok, hogy ezeket leírjátok! Ahogy írtam, engem már csak azért "idegesít" a dolog, mert nincs kedvem hónapokig hallgatni a dokitól meg a védőnőtől! Sztem tök gáz amúgy, h feleslegesen beparáztatják az embert! Mert ha egyszer ne adj isten tényleg lenne vmi gond, akkor sem fogok hinni nekik! :? De úgysem lesz!! :)

Zsu
svs

Én eleve nem szeretem a KG, mert szerintem nem olyan jó minőség, és drága, csak Holle pépet szoktam ott venni, egyébként a Bécsi úti Stop shop KG-ja.

A Dokik, Védőnők mindig csak paráztatják az embert! Szonja egy pár dolgot korábban csinált mint kellett volna, engem meg ezzel paráztattak egyfolytában, hogy ez még vissza fog ütni később!!!
Most mit csináljak? Fogjam le a gyereket? SZóval, ha úgy látjátok minden ok, akkor nem kell aggódni!

Nelly

Kép
breeki

[quote]E írta:ngem már nem érdekel, bízom Emmában

ZSU, ez tetszik! Tetszik a hozzáállásod! Valahogy én is így vagyok mindennel Emmával kapcsolatban. Egyszerűen bízom benne!!

Lányok, Mindenki bízzon a babája képességeiben, ez kulcsfontosságú!10

Kép
niki30

Őszintén: ezeken a mozgásizéken én sose paráztam, minden máson igen :lol:

Zsófi akár holnap is jöhettek de a jövő hét is ok, majd megdumáljuk. A mérleg nem digitális, ezt lehet hogy nem írtam, szóval döntsd el hogy így is jó-e. Mindenesetre ha jöttök akkor maradnotok kell egy órát min. :wink:

Klári
Kép
ganti

Zsu, ez még a régi verda. :lol:

Kép
niki30

voltam ctgén minden ok, sehol semmi. méhszájat nem néztek, majd next week, akkor a dokim is bent lesz.
hát lányok a szülőszobák NAGYON DURVÁN FULLEXTRÁSAK!!! iszonyú csilli-villi. meg a szülőszobás rész is. nagyon vidám a színe, nagyon modern, stb.
a 2. emeleten van, sztem ott régen kórtermek voltak.
samura anyu vigyázott, de szegény totál kiborult, h elmentem. állt az ajtóban és sírt, szóval ez nem az ő napja volt. elment apa, aztán én is, ráadásul úgy jött ki az egész nap, h pont belelendült valamibe, amikor félbe kellett hagynia, játszani sem tudtam vele eleget. sztem élete egyik legkevésbbé sikerült napja volt. remélem kiheveri..
:cry: :cry: :cry:
kerekpocak

klári: akkor legyen a jövő hét, akkor samustúl megyek. hmm? szerda?
kerekpocak

Zsófi, örülök, h. minden rendben veletek:)
Szegény Samu. Csak nem fog erre a napra emlékezni.

Nagy kedvet kaptam a fullos szülőszobai szülésre :D

Kép
niki30

Emma megtanult végre cici nélkül elaludni (most felkeléshez kéri :cry: ), nem kell kézben ringatni, viszont igényli, h. ott legyünk mellette míg elalszik, kicsi simi, éneklés, ilyenek. De főként, h. ott álljunk az ágya felett. Persze 10 hósan ez jó eredmény azt hiszem, de annyira rákapott erre, h. éjjel sem aludt magától vissza, mint eddig. Eddig kis vizecske vagy cici, visszafektettem és durmoltunk tovább. Most hiába kapott bármit, sírt, nem aludt vissza. De ha simiztem és ott álltam felette, akkor persze csendben volt.
Érdekes. :roll:

Kép
niki30

Zsófi: örülök, hogy minden ok veletek, a fullos szülőszobákra én is kiváncsi lennék.

Niki: máris kedvet kaptál???? :wink:

Ez az alvás dolog nem egyszerű. AKinek a gyereke egyedül percek alatt elalszik, az hálás lehet, mert ez egy örök probléma. Nálunk legalább is az.

Mi is most szoktattuk le az éjszakai vízivásról, és szoktattuk újra be az ágyban elalvásra. Most már egész jól kezd alakulni a dolog, ma 1/2 9-7-ig aludt, 11körül ébredt csak meg, de a cumi rögtön vissza is altatta.

Szerintem azért sírt, mert nem vetted ki. Ha jól értem a víziváshoz, és cicizéshez eddig kivetted (nehéz lenne a nélkül cicizni :D ). Ezt Szonja 2 nap alatt megszokta, de az a két nap kemény volt, 1,5 órába telt míg visszaaltattam.

Nelly

Kép
breeki

Nelly!

Igen, cicizéshez mindenképp kiveszem. Bár mennyire szívesen befeküdnék mellé :lol: Olyan jó kis kuckója van.
Szal, víziváshoz nem szoktam kivenni. De már feláll, felül és úgy ordít.

Kép
niki30

Szonja nagyon jól alszik akkor. Ügyik vagytok!
Ez nagyon szép eredmény ám! Egy szavad se legyen Nellykém, jó?! :lol:

Kép
niki30

samu f7kor kelt :)(de 8kor feküdt, ugye) elvittem bölcsibe, most várom a magántanítványaimat. marha jó, h 11-re jönnek, mert így pont az egész napot szelik ketté... grrrrrrr. (3 tesó 16-17-18 évesek) de nem mondom le, mert akkor kimaradna 1 hét.
hajrá jó alvás!

én is úúúúúúúúgy aludnék egy jót!! de lehet, h inkább rohangálás lesz belőle. kellene vennem egy- két dolgot. pólókat a kórházba, PureLan krémet, kiskesztyűt jónásnak, ikeában lepedőket, rácsvédőt, ilyesmiket. 3 kül. bolt .) és aludnék is. meg kellene lassan megint fodrászhoz mennem.

tegnap azon agyaltam, h biz. szempontból azért megértem az otthonszülőket. mert bármilyen csilli-villi az új szülőszoba, azért eszembe juttatja a vizsgálatokat, a fémeket, műszereket, fájdalmat, orvosokat, kiszolgáltatottságot stb. nyilván nem mernék itthon szülni, mert fő a biztonság, de nemtom értitek e, nem vágyom udvariaskodni és várni mindig csak várni.

bah, nem azt akartam ebből kihozni, h éljen az otthonszülés. ismertek, sose merném bevállani. csak most már értem, amit ők mondanak. (a biztonsági tényezőt leszámítva)
kerekpocak

Persze Zsófi, nyílván az otthoni környezett bizonyos szempontból ideálisabb. DE! Én sem döntenék soha az otthon szülés mellett. Akármennyire is megnyugtatóbb.
És ha jobban belegondolsz, itthon is ugyanúgy fáj, itthon is használnak műszereket.... :roll: és egy Annamarival és egy Csabával a szülőszobán nagyon is jó lesz Nektek!

Kép
niki30

környezet egy t. bocsánat

Kép
niki30

otthonszülés egyben. Hát ilyen napom van ma, hihi:)

Kép
niki30

Kedves Breeki!
Jami a Benjamin becézése (dzsemi), saját fejlesztés :lol:
Üdv Mindenkinek! Kép
soszoro

jami nagyon édes! milyen szabályos arcocskája van! és hogy néz!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja ja niki, tudom én. de azt is tudom, h te megérted (mert korábban erről beszéltünk) h azért félek.
kerekpocak

Tuuuudom, tuuuudom, én is be lennék fosva. Be is voltam. Nem véletlenül nem fordult be Emma, na de ezt már megbeszéltük.
Tudom, h. félsz, de mimást mondhatnék, minthogy jó kezekben leszel és ott már nem lesz időd félni, ott már koncentrálnod kell magatokra. És hidd el menni fog!

Jó tanítást mára!
Sok dolgod van még akkor. Te, hallod, én ezektől tudok kikészülni, h. 5millió helyre kell elmenni bizonyos dolgokért. Pedig imádok vásárolni, de Emma mellett nem tudok annyi helyre futni. Vele meg aztán végképp nem.

Kép
niki30

Niki: szó sincs panaszról, épp hogy büszkélkedtem. Nagyon hosszú idő óta ez volt az első ilyen éjszakánk. 2 hete, még 4-6x keltünk egy éjszaka, azért próbáltuk bizonyos dolgokról leszoktatni.

Köszi Sószóró, nagyon cuki Jami! Igazi, komoly féfrias nézés!!!

Nelly

Kép
breeki

sziasztok csajszik! :lol:

Nelly, Bendének Elefanten kis csizmája volt, és szerintem nagyon jó! nem ismertem, csak kipróbáltam, hogy milyen lehet. melegen tartotta a lábacskáját, kényelmes volt, ma is pont Elefanten cipőt néztünk, de még nem vettünk, szóval szerintem jók :)

minden babóca gyönyörű!!!!!!!

Zsófi, a babakocsi nagyon cool!

anno Edus is mesélte, hogy Angliában is olcsóbbak a babakocsik, szal én nem is lepődöm meg, hogy külföldről hozatni olcsóbb.. :)
mangó

Sziasztok Anyukák!

Ha nem bánnátok én is csatlakoznék hozzátok.Én
is a János kórházban szültem 2007.11.21.-én Flóra kislányomat.
Sajna császár lett belőle mert rátekeredett mind2 kezére a köldökzsinór. :(
Kisasszony holnap lesz 4 hónapos.
Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy szerintetek normális az,hogy még nem fordult meg???
Kb 1 hete kezdett el az oldalára fordulni.
Mindenki azt mondogatja,hogy ne idegeskedjek+ne sürgessem a dolgokat,csak félek,hogy nehogy valami baja legyen a gyereknek.

Üdv:Kinga
Vendég

Szia Kinga!

Üdv a topicban!
Pont most volt téma az átfordulás. A kicsi Flóra egyáltalán nincs lekésve semmiről, sőőőt. Bőven ráér még forgolódni. Nyugodj meg!
(Az én gyermekem 7 hónaposan volt hajlandó hasra fordulni, na de aztán onnantól nem volt megállás, felülés, felállás).

Kép
niki30

Szia Kinga!

Szerintem olvasd vissza ezt az oldalt és meg fogsz nyugodni. A te babádnak egyelőre nem kell mást csinálnia, mint enni, aludni és mosolyogni. Minden más még rengeteget várathat magára.
:wink:

Klári
Kép
ganti

Anzsikám tessék gyakrabban bejelentkezni!! :wink: Bendével mi újság?

Klári
Kép
ganti

szasztok csajok!!

nem nagyon tudtam visszaolvasni de majd igyekszem...

Anna baba porog forog rendesen tolat, es mar terdre emelkedik szoval mar nagyon ott vagyunk hogy mindjart maszik...nem tudom mar ott hagyni a szonyegen mert mindig mashol talalom meg :) irto buszke vagyok ra

na megyek de remelem holnap mar tuduk jonni rendesen

puszi agi

Kép
cica_1

Szia Kinga, üdv itt közöttünk! Ne aggódj, minden baba más, és más. Ne sürgesd az időt, most még nyugodtan ott tudod hagyni, de ha már forogni fog...

Ági, nem semmi a kis Anna, szaladgálhatsz majd utána azt hiszem.

Nelly

Kép
breeki

kingának szia!

annának nagy gratula!

többiek merre??? csak én nézem, h hol van mindenki?? a szülészetes topik kb kihalt.. pedig az idő se jó!!??

mi jól vagyunk, samu nagyon nagyon cuki, most megyünk tücsökzenélni, de majd jövök és elmesélem.
kerekpocak

Sziasztok!

Zsófi: Annyira hihetetlen hogy már csak pár hét!!! Tegnap volt, hogy Samu megtette az első lépéseket és egy éves lett. Mióta anyuka vagyok valahogy sokkal gyorsabban telik az idő... Jó hogy minden kész Jónásnak! De jó nem kell dolgozni sem már, most már pihenj sokat!!!! Édesdrága Samunak hiányoztál??? Egyem a kis szívét!!

Szülészetis topik lehet hogy kihalt, akkor ideírom hogy két jánosos anyukának is drukkolhatunk. Niki barátnője és a nővérem kb. 10 hét múlva fognak szülni. :lol: Lehet hogy együtt...

Sajna is olyan ritkán jövök mostanában, de szerencsére bevált a babaruhadolog és nem marad időm, egy hét alatt eladtam 30 rucikát és most csomagolok, minden nap megyünk postára és az újakat is kell töltögetni. Attól féltem rajtam marad és Beninek lesz két szekrényre való ruha, de anyukák vaterázgatnak....

FATIMA HOL VAGY?

ANZSI DE JÓ HOGY JÖTTÉL!! MI ÚJSÁG BENDÉVEL és persze VELED is????
Láttam a fényképet ám Lizus blogjában. Tündérgyönyörű még mindig! Ide is kérhetjük???

Klári: Olyan frappánsan megfogalmaztad a mozgás témát!!! Én sem értem hogy miért kell sürgetni szegény babákat. Az anyuka érzi ha igazán baj van! Azt sem értem hogy mostanában miért jár minden második baba gyógytornára ahol fájdalmasan mozgatják a kis testrészeit. Tényleg ennyire sok fejlődési probléma van vagy csak divat lett? Barátnőim közül szinte mindegyik elvitte szakihoz és hetente járnak valamivel. Elgondolkodtam hogy Benit is vigyem-e megnézetni, kiváncsi vagyok neki is javasolnának-e

Niki: Ügyi Emma baba! Nagyon jól csinálod te is ahogy finoman szoktatod át! Nálunk még nem sikerült, Beni baba annyira cicifüggő, hogy már odajön és húzza fel a pólómat. :wink: Éjjel meg úgy üti ki a vizet a kezemből és ordít hogy majd leszakad a plafon. Abban reménykedem hogy majd magától hagyja abba.... Bár férfi ki tudja :roll: CIPŐT vettél már? Márka???

Nelly: Szonja is szuperügyesen alukál és ébred! Lehet hogy a lányokkal könnyebb ilyen téren? :roll: :roll: Fú ez a cipőkioktatós eladó tök idegesítő lehetett, én biztos megkérdeztem volna hogy hol szerezte a gyógytornászi vagy ortopéd oklevelét? Mert szívesen veszem a tanácsokat szakemberektől! Erre mit válaszolt volna? Kár hogy az embernek adott szituba nem jut eszébe ilyen, legalábbis nekem mindig utólag ötlik fel, hogy mit kellett volna mondani. És én sem járok vissza ilyen helyekre többet!!! Utálom a túl udvariatlan és a túl kioktató eladókat is. Ezért jó neten vásárolni. :lol:

Szia Sószóró! Nagyon édes Benjamin!!!
Szia Kinga! Kislányodról te is mutatsz képet? GYERTEK többet!!
(mondom én aki ritikulgat....)

Na szaldadjunk ki a szép napsütésbe!!!!

Szép Napot Mindenkinek!!! Benedek remélem meghozza a meleget!! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
viky30

Macik a babakocsiban: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
viky30

Ja még valami amit lehet hogy nem is írtam!!!

Benike már több hete mondogatja hogy MAMAMAMAMMMMMM
és most már biztos hogy csak NEKEM, megfigyeltem és olyan boldog vagyok!!!! Annyira jól esik!!!!!

Kép
viky30

Sziasztok!

Ismét csak egy gyors bekukk...
Igaz, hogy a kép a szülészetisbe lenne aktuális, de oda nem írogatok idő hiányában, így nektek mutizom meg.
Ekkorák vagyunk félidősen.
Kép
Mi lesz velünk augusztusig? :shock: :roll:
A végére a pocak fog engem hordani és nem én őt!
Na mindegy majd csak elgurulok valahogy.

Ennyire tellett tőlem most, mert indulunk a nagyihoz.

Puszi mindenkinek és kellemes ünnepeket!

Kép

Timi

Kép

Kép
timtom

hűűűűűűűűű szép nagy poci! na én is teszek fel este magunkról!!
kerekpocak

Ezek pedig az idei tojásaim...
Kép Kép
Minden babónak jár egy virtuálisan! Még a lányoknak is!

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

Klári, Viki, köszönjük a kérdést jól vagyunk :)
folyamatosan játszóterezünk, a kedvenc játék a labda bármilyen nagyságú :)
nagyon sokat beszél Bende, amit mondok azt egyből utánozzá, ma mondtam, hogy rendőrautó, mentőautó és olyan édesen ismétli, minden reggel "jójejjeltel" üdvözöl :) szóval cukorka!

Viki, Benikének gratulálok a mammamához!!!!! :) :) :) de jó, hogy beindult az üzlet! ügyes vagy!

Klári, majd várom Juli aranyköpéseit!!! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mibe fogtok belevágni! mesélj!!!!

Timi nagyon szép pocid van és hát ezek a tojások!!!!

Benedek babá(k)nak nagyon boldog névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
mangó

Sziasztok!

Először is szeretnék Minden kedves anyukának és babának nagyon boldog húsvétot kívánni!

Timi, tényleg jó nagy pocód van, nem semmi. És még csak most fog nőni igazán!

A tojásokat hogy csináltad? Gyönyörűűűek! Nagyon kreatív vagy!

Beninek gratu az első szóhoz! De jó érzés lehet Viki!

Viki, Emma is szó szerint kilöki a vizet a kezemből, ha épp cicit akar.
Cipőt? Vettem. Magamnak, höhh
:lol: Ázsia Center, 2db, 6000 Ft :lol:

Kép
niki30

Benedekeket isten éltesse!

Kép
niki30

BOLDOG NÉVNAPOT A BENEDEKEKNEK!!!!!!!!!!

azonnal látni akarom a cipőt!!!! milyen??
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?