Új privát üzeneted érkezett!

Valaki!!!!!!!!!!!

A gyerekem tegnap óta alig eszik...17 órakor épp hogy 100 ml anyatejet, aztán 21 órakor is alig 120 ml tápot, majd hajnali 4kor üvöltött, alig evett 40 ml tápot, most meg 9kor is üvöltött és alig evett 60 ml tápot...........mi a baja??????????????????????????????????????????

tegnap egész nap aludt....és már 1 hónapja nem kel fel éjszaka, most meg üvöltött....nem értem........

(igaz, front van, nekem vasárnap este óta folyamatosan fáj a fejem de ez őt így viseli meg??????????)
Vendég
 


Lili!
Amikor ennyi idősek voltak akkor nekem is ez volt a program mentem aludni mikor ők mert úgy tudtam egybe egy nagyobbat aludni.:)
Nem baj az ha nincs napirend. Van akinek a napirend jön be (pl. nekem) van akinek nem.

Hát most megnéztem megint igen ennyire hasonlítanak legalábbis nekem én még most is nézek hogy ez két külön gyerköc. :oops: :oops:

Lafead!
Szerintem igen megviselheti ennyire a foront is. Bár vannak időszakok amikior a jól megszokott rend felborul.Aztán vagy visszaáll a régi rend vagy kialakul valami újabb. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


lafi,
szerintem is a front...! :evil: Tegnap nekem is "giga nyügik" voltak!(ha élhetek egyik kedves netes társam kifejezésével) 8)

Ez az éjszakai nem-lefekvés is tuti azért volt, ilyet már réges-rég nem csináltak!

Amúgy a tegnapi sétán úgy eláztunk! :shock: Mármint a gyerekek védve voltak, de anyukám meg én az esernyő alatt teljesen megsemmisültünk, akkora vihar volt abban a 40 percben, mikor pont lementünk. :(

zsebi,
ma szokott időben, fél 8 körül ébredtek, szerintem a zajokra, de már alszanak megint.

orsi,
szóval akkor a puff.rizs magában nem jó semmire?

KépKép
pompomlány
 
 

 
 

Sziasztok!

Húúúúúúú!Végre alszanak a gyerekeim!Ugyanis az előző 2 napban nem aludtak délelőtt,és ebéd után is csak 1 órát!Este az Arni kaja nélkül dőlt ki,és 10-kor kel fel,hogy éhes,utána negyed óránként felkelt 2 órán keresztül!....Viszont 6-kor már felkeltek,de visszaaludtak 7-ig,nálunk ez mostanában rekord!

Köszi a sok választ a kérdéseimre,kicsit megilyedtem!Az ortopéd orvos és a gyógytornász mit tud csinálni?
Orsi,
Levivel hogy volt?
Zsebi,
nálatok hogy volt?
Asszem felhívom a dévényes csajt,mert abban egyeztünk meg,hogy ha 16 hósan sem mennek rendesen,beszélünk!

Hajni,
a tápit Orsi postán feladta,még nem ért ide,ezek jó lassúak!Majd megírom mindenképpen,hogy ízlett-e nekik!

Anikó,
én még nem adtam nekik túrórudit a csoki miatt,de pl.a hétvégén ettek a szülinapi csokitortámból,ízlett nekik.Az az igazség,hogy mi apával nagy csokievők vagyunk,de a fiúkat nem akarom rászoktatni,így akkor esszük,amikor nem látják.Később természetesen majd módjával ehetnek.Túrót szoktam adni nekik,pl.gyümivel.

Pompi,
végül mikor aludtak el a bébik?Azért ez nem semmi,hogy éjszaka jut eszükbe a játszhatnék!

Lili,
nagyon aranyosak a babák,és jó húsban vannak!
Meglátod,mostmár egyre könnyebb lesz minden!Örülök,hogy már "ennyit "tudsz aludni,ez haladás!

Lafi,
lehet,hogy a front,sajnos lesz még ilyen!Én mindig ráfogom valamire,most pl.fogzás van nálunk ezerrel,ezekkel a rágókkal jól megkínlódunk!

Andi
Kép
aanda
 
 


Pompi,

tegnap én is majdnem megáztam!Én nem is akartam lemenni,de a fiúk annyira mutogattak a sapkájuk és az ablak felé,hogy végül lementünk!Akkor pont kisütött a nap,de jött is egy nagy felhő,pont beértem velük a kocsma terasza alá.Pont oda szaladt be egy másik csaj is a kisfiával,aki puffasztott kukoricapelyhet evett(kukit).Kértek a fiúk is belőle,de úgy ették,mintha 1 hete nem ettek volna!Úgyhogy a köles mellé már kukit is fogok adni nekik,és ez a fajta nem volt sós!

Andi
Kép
aanda
 
 


Lafi!
Én is a frontra fognám, elég erős hideg front van, a környezetemben mindenkinek iszonyatosan fáj a feje! :( Remélem holnapra már elfelejti az egészet!

Lányok!
Én sajna nem tudom a frontra fogni, nálunk rendszeresen, tehát minden nap nagyon keveset alszik napközben Zsombi! Reggel 5-kor felébred, akkor már nem igazán alszik vissza, ha magam mellé teszem, akkor nagy nehezen max. fél órát, utána 9 körül ismét kaja, akkor kitolom a levegőre 1 óra hosszára, na ott alszik, vagy legalábbis csöndben van. Aztán ha bejön, 0,5 óra alvás legjobb esetben, evés, és ismét nem alszik, a délutáni evés után meg egyáltalán nem alszik. Nem iszok kávét, kólát, csak reggel gyümi teát! Mi a gond??????????? Olyan, mintah red bullt inna a cicimből! :lol: Volt vkinek hasonló? Azt olvastam, hogy ilyenkor 16 órát alszanak a babák, az enyém max.11-12 órát, és ha egyedül van a szobában, akkor általában sír. Mi a frászt csináljak?

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok :)

Pompi :)
Én adok natúr puffasztott rizst Balázsnak. Leszórom az etetőtálcájára és egy darabig el van vele magí felcsipegeti. Azzal tanult meg szépen csippenteni :)
Séta közben meg a lapba préseltet szoktam neki adni, amit Orsi is írt.
Ja, és én adok neki mindent, olyat is, amit én nem szeretek. Pl. Balázs imádja a kelbimbót, én meg meg nem enném :D

Anikó :)
Én a túrórudiból a túrót szoktam neki odaadani, azaz csippentek belőle egy picit, és amíg azt elszopogatja, addig gyorsan megeszem a többit.

Konnektor: Kell beszerelteteni a villanyórához egy fi-relét, az azt tudja, hogy ha rövidzár van bárhol a hálózaton, azonnal lecsapja az áramot az egész lakásban. Ezzel gyakorlatilag kizárt az áramütés veszélye. Kb 10.000 Ft szereléssel együtt. http://www.dola.hu/fi_rele.htm

Nasi:
Azt hiszem Balázs nassol :oops: Séta közben, ha nagyon türelmetlen a babakocsiban, akkor adok neki rizst, vagy kekeszet. Olynakor csendben van. Ha nagyon türelmetlen és még nincs kész a kajája, akkor is szoktam neki adni valamit, aminek a rágása addig lefoglalja. Illetve, ha én eszem, akkor addig ordít, amíg ő nem kap. Úgyhogy most már úgy intézem, hogy nem kap teljes adag kaját, hanem én utánna eszem és az enyémből is eszik még. Jó, hogy most már gyakorlatilag mindent ehet, így kicsit könyebb.

Hétvégén voltunk az állatkertben. Nagyon tetszett neki, lelekesen mutogattott az állatokra és magyarázott folyamatosan :) A végére persze totál kidőlt.
Kép Kép Kép

wish
 
 


Pompi,
Tegnap nálunk is ez volt, hogy csak játszani akart, de addig szétüvöltötte a házat! :? Mézet még én se adnék, nagyon allergén.

Lili,
Tényleg nagyon egyformák ezek a gyerkőcök! Nem ikrek véletlenül? :lol: Napirend nálunk sincs, nem is volt soha, gyanítom, már nem is lesz. Bár nekem azért egy gyerekkel könnyebb, tudom. :roll:

Lafi,
Ezzel az evés-nem evéssel mindenki küzd. Elvileg a gyerek tudja, hogy mennyi kell neki.

Anda,
Elképzelem, ahogy zugcsokiesztek apával… :lol: Boldog szülinapot! :D Hányadik? Nekem 5 nap múlva lesz a 31.! :? :roll:

Donika,
Semmit se tudsz csinálni. Az enyém pont ilyen volt. Reménykedj benne, hogy azok közé a babák közé tartozik, akik ahogy idősödnek, egyre többet alszanak. Olivér most se egy hétalvó, meg persze elég rapszodikusak az alvásai, de van, hogy alszik 2-3 órát is egy nap! Nekünk az elektromos hinta volt régen a tuti befutó, abban mindig elaludt.
20140901102739
 
 


Donika :)
Balázs is mindig kevesebbet aludt, mint a könyvek szerint kellene.
Ha majd jobb idő lesz és nagyokat tudtok sétálni, akkor jobb lesz. A babakocsiban Balázs volt, hogy három órát is alud. Én meg ültem a padon félkézzel a kocsit tologattam a másikkal meg fogtam a könyvemet és olvastam :)
Koffein lehet még kakaóban, csokiban is, de nem hiszem, hogy emiatt nem alszik. Pocija nem fájhat?
Most volt nálunk az asztalos, és mondta, hogy az ő gyerekei 4-kor kelnek (nyolckor fekszenek) :shock: Balázs rendszeresen fél hat-hatkor kel, ha véletlenül fél hétig alszik én már ünnepelek :D

wish
 
 


Wish,
de nagyon édes Balázs! :D Az jó hír, hogy akkor nem kell sokat várnom, amíg fogja a dolgokat, hogy az állatkert, állatok, meg izé... :roll: (Jól megmondtam! 8) :lol: ) Ez a relé-szerelés bonyolult? Miket tudsz te?! :shock: Olivér is nyammog szegény mindig, ha én eszem, sőt sokszor sír is, hogy nem adok neki a kajámból. Szegényt úgy sajnálom! Akkor azt szoktam, hogy odaadok neki egy banánt vagy almát, akkor egy darabig elvan... :roll:
20140901102739
 
 


Andi!
Akkor lehet tényleg valami a levegőben volt mert az elmúlt két napban nekem sem aludtak délelött ebéd után meg Balázs egy órát és ennyi egész nap ergo estére sejtheted mennyire nyüszi volt. De ma minden a régi szerint zajlott leszámítva hogy háromkor kértek enni közössen de azután hatkor indulta nap. :)

A gyerekek lábát kérded hogy hogy volt? Nálunk tudod Balázsnak már ahogy megszületett csámpa volt azóta gyakorlatilg járunk ortopédiára és ő szokott elküldeni minkett a gyógytornára. De a gyógytornász nőtől hallottam ezt hogy az valamire utal ha lábujjhegyen jár egy gyerköc. Szeritem vidd el Dévényeshez is és esetleg ortopédiára is több szem többet lát alapon. Nekünk a lábára nem javalták a Dévényes tornát.

Wish!
Nagyon édes Balázs állatkertes képei. Mi is készülünk de megvárok egy igazán szép napot. :)

Pompi!
Ne is mondd én potn megúsztam az esőzést.
Reméljük akkor nálatok is helyreáll a rend.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni

milyen üvegeseket esztek?
Olivér tegnap kapott először húst, egyelőre üveges kajában, kecskeméti gesztenyés-alma-csirke. nem győztem lapátolni, kb. 2 perc alatt megette, annyira ízlett neki. melyik húsos finom még?

most felfüggesztettem 1 hete a főzést, mert alig eszik. az üvegest nem sajnálom kiborítani, de a főztömet nagyon.

Wish

nagyon vagány Balázs :D
Mi is emlegettük már az állatkertet, de Olivér még kicsi hozzá, nem? Vagy lehet, hogy már érdekesnek találná?

Donika

amikor Olivér 1 hónapos volt, kb. úgy aludt, mint a Te kisfiad.
3 hónapos korára lett sokkal jobb, azóta napközben is fix alvások vannak, meg az éjszakát is átalussza azóta.
nekünk is az elektromos hinta segített nagyon sokat, napi 2-3 órát aludt benne, amíg picibaba volt.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lányok

az iskolákban mikor van tavaszi szünet? most, húsvét környékén?

Kép
zsuzsi73
 
 


Donika, nekünk is ez volt, alig aludt az első két hónapban, aztán beállt....most is alszik...most evett szegénykém megint egy keveset, most arra vigyázok, hogy ha nem is eszik, legalbb igyon vizet....
Vendég
 


Zsuzsi!
Én úgy tudom a héten van tavaszi szünet. :)

Donika!
Nekem is a kisfiam csinálta ezt hogy nagyon kevesett aludt. Én fehzúztam neki a zenélő forgót az ágyánál azt is eléggé sokat nézegette, meg volt már akkor torzáznk azálá is odatettem igaz nem tudott még hozzányúlni de elnézegette a dolgokat. :)
Be fog állni szépen :) Lehet ez ilyen fiús dolog hogy ennyi idősen nem akarnak aludni. :) Illetve nekem ekkor már megvolt a pihenőszékem abban is elnézelődött rövid ideig. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsuzsi!
Igaz nem engem kérdeztél és kérdezel de megmutizom neked a mi kedvenceinket!Hátha olivérnek is bejön!!
Szoval az egyik ami középen van pont és a sütötökös pulykás!!Ez a kettö bárhol bármikor bármennyi!
Kép
A másik meg ez!Na ugyan ugy akármennyi jöhet belöle!
Kép

És akkor én is kérdeznék!
Ezeket szerintetek lehet adni?
A paliba nincs tojás?
Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Bocsánat de feltétlenül:
olivér=Olivér :oops: :oops:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


220 ml anyatejet ettünk most!!!!!!!!behozta........nincs gond, front volt.....
Vendég
 


Zsuzsi,

Ezzel a Humánással szerintem az a baj, hogy van benne paradicsompüré és vöröshagyma is. Én ezeket még mindig nem adtam, a paradicsom pl. nagyon allergén.
A Hippesek közül Olivér a kukoricásat nagyon utálja, és vmiért nem adtam neki a rizses zöldségkrémesből se, talán pont a paradicsom miatt. A sütőtök pulykahússal az nálunk is menő. Amit még nagyon szeret, az a sütőtök sertésmájjal – Kecskeméti, meg az Univernek vannak tökjók: almaszósz csirkehússal, alma- banán csirkehússal. Ilyenek azt hiszem vannak a Kecskemétinek is. Meg van vmelyikből sütőtök csirkehússal is, azt is szereti.

Itt volt Dénes unokatesó, olyan jót játszottak, teszek fel képet:
Kép

Kép
20140901102739
 
 


még egy lemaradt:
Kép

Lafi,
megmondtam, egyszer így, egyszer úgy! :D
20140901102739
 
 


pompomlány írta:orsi,
szóval akkor a puff.rizs magában nem jó semmire?

szerintem ekkora gyereknek nem jó, mert még ahhoz kicsik a szemek, hogy megegyék.
Később pl. joghurtba lehet tenni, de az akkor mehet, amikor már darabosat esznek.

Andi :D
mi jártunk gyógytornára keményen, az ortopéd szakorvos meg meg tudja nézni, hogy magától helyre fog-e jönni vagy nem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni, de jó ez az átbújós valami!!!Édesek a gyerekek!!!!!!
Vendég
 


Wish,
szupik az állatkertes képek, nyáron mi is elmegyünk!

Hajni,
látszik,hogy milyen jól eljátszottak az uncsitesók!
Miket eszel,hogy nem adsz pár falatot belőle?
7-én töltöttem be a 30 -at :cry: :cry: :cry: !Megmondom őszintén,kicsit megviselt!Ha nem lennének a fiúk,belehaltam volna!
Neked előre is Boldog Szülinapot kívánok!

Zsebi,
köszi a választ!Szerencsére mára nálunk is visszaállt a rend,megint aludtak rendesen!(csak zárójelben írom,hogy néha úgy elírod a szavakat,hogy csak totózok,hogy vajon mit írsz! :lol: :lol: :lol: !Pl:"torzáznk azálá")

Orsi,
a gyógytorna nagyon kemény volt?Dévényes csinálta?

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:
Orsi,
a gyógytorna nagyon kemény volt?Dévényes csinálta?

mit értesz nagyon kemény alatt?
igen, dévényre jártunk, de elég sok módszer van, ami jó lehet erre.
de szerintem megérné ránézetni a lábukra

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó

köszi, hogy Te is felraktad a kedvenceiteket.

a bal oldaliba, az almás tejberizsben nincs tojás , viszont tejszín van benne.,
a másik, a császármorzsa, abban van tojás.

Hajni

de jó nektek, hogy ennyi picibaba unokatesó van, Olivérnek mindig lesz korabéli játszótársa.
Paradicsomot nem akarok én se adni. vettem ma kecskeméti zöldborsó csirkehússal + őszibarack pulykahússal, hát, kíváncsi vagyok.

Aanda

én meg hétvégén a 35-t. Ha nem lenne Olivér, ebbe már tényleg belebetegedtem volna :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Lányok! :P
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!

Wish!
nagyon aranyos a kisfiad, a babakocsiban szépen nézelődik! :D

Hajni!
Nagyon aranyos Olivér! :D Szóval nem vagyok egyedül, már ez is megnyugtat! Az elektromos hintát be fogom szerezni, az tuti, de a gerincének nem lesz gond, ha huzamosabb ideig ül benne?

Zsebi!
Az elektormos körforgót én is feltekerem neki, szereti nézegetni, meg nyúl utána, de egy idő után már az is kevés, na meg mire a konyhába érek már vége is a zenének! :?

Zsuzsi!
Hú, most megnyugtattál, bárcsak nálunk is 3 hónaposan átaludná az éjszakát, úgy már könnyebb lenne az egész napom! :wink:

Lafi!
Örülök, hogy helyre állt a rend, Hunor ismét a érgi baba! :D Remélem nálunk is hasonlóan jó alvó lesz!

Kép

Kép
donika
 
 


Andi!
Ígérem figyelni fogok.Az a baj hogy nincs sokszor időm és már akkor látom mikor elküldöm és itt már nem lehet utólag javítgatni mint az ikresen. :)
Nálunk is visszaállt a régi rend mára. :) Boldogok is voltak meg kiegyensúlyozottak szóval én is az voltam ma. Nem is fáradtam le úgy estére mint az elmúlt két napban.

Danika!
Esetleg vegyetek egy ilyen pihenőszéket és akkor ki tudod vinni magaddal a konyhába is ott aztán sok izgi dolgot nézhet még azon kívül hogy téged látni fog. Nálunk ez a mai napig fontos hogy lássák anyát vagy apát. Nem maradnak egyedül a szobában ha pisilni megyek ki is jönnek a wc ajtóhoz. :)

Hajni!
Nagyon jók a képek. Azért akinek egy gyerköce van mennyire nagy élmény mikor van egy játszópajtás. :)

Anikó!
Én sem adnék egy éves kor alatt paradicsomot nagyon allergén. Bár lehet ebbe a bébikajákba csaka húsát teszik. Az eper is van a Nestlének pl. és azt lehet elvileg adni mert csak a húsát teszik bele a magos részt nem.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni!
Nagyon szuperek a képek!!
Tényleg tuti ez az átbujos!Mintha a Brendonban láttam volna...nem tudom! :roll:
Igen ez annak a függvénye hogy ki mit ad kajába hogy mi van már bevezetve!Én pl a paradicsomot szinte elsö körösbe tettem!És a mai napig libling!És amiben van az minden jöhet bármilyen menniységben!Én pl kukoricát még nem adtam! :oops: Nekem az jobban puffasztobb talán...de ki tudja?! :? A hagyma meg már kb 2 honapja szerepel az étlapon!!Teljesen más izt ad a kajáknak és nagyon fini töle!

Zsuzsi!!
Én is azt néztem hogy az aminek tészta az alapja abban tuti tojás van!Ha még sok zöldség nincs a palettán a sütötökös pulykásat kostoltasd meg a pindurkával mert fini nagyon!!!
Én többet nem nagyon adtam még ez a 2-3 a kedvenc ha elmegyünk akkor ezeket dobom a táskába!Vagy ha nincs kedvem fözni,akkor! :roll:

Wish!
Nagyon édes Balázs a képeken!!
Látszik,hogy élvezte!!!
Jo ötlet ez a villanyorás kioldo!!!
Zseni vagy! :wink: :D

Lafi!
Na végre!!
Kis frontérzékeny!!! :wink: :D

Lili!
Tényleg nagyon kis egyformák!!
Édesek nagyon!!

Donika!
Hogy haladsz a bimbokiemeleövel?

Andi!
Nagyon kis fiatalka vagy még!!!!

Pompi!
Ez azért már azért szép!!!
Jo sokfélét esztek már akkor!!!
Kis Bencsikéd hány kilo?Gondolom már ö sem hizik olyan ütemben mint eddig!
Tápibol melyiket eszitek?

Csajok!
Olyan édes koszorut csináltattam!!
Én béna vagyok azért nem sajátkezüleg készült! :oops:
Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó, hát ja, én is frontérzékeny vagyok és sajnos Huni is az lesz...basszus ,tök szar, nem akartam, hogy örökölje.......már 14 éves korom óta migrénnel szenvedek, néha napokig, mint most is , vasárnap óta.............Szegénykém meg örökölte....
Jól lett nagyon a koszorú, én nem tdnék semmilynet sem csinálni :oops: kétbalkezes és kétballábas vagyok :oops:
Vendég
 


Anikó!
Tényleg nagyon aranyos a koszorúd. :)
A hagyma nekem is hamar felkerült az étlapra mert bizony az jó ízt ad a haminak. :)

nekünk aranyeső ág van az étkezőasztalon azon lógnak apró tojások és nyuszikák na Eszti teljesen rá van zsongva mindig mutatja hogy ott is van mert van az ablakukon amit én készítettem üvegfesték meg egy bolti szépséges nyuszi a bejárati ajtón belülről. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Anikó:köszi, hogy hiányoltál :)
Olvasó üzemmódban vagyok. Zorka teljesen lefoglal, jön a foga, folyik az orra, piros a torka, dévényes tornára járunk....közben meg elég nyűgös.....
De ezektől függetlenül irtó édes. A dévényes torna hatására már forog minden irányba, ma pl. kb. 1,5 óra alatt 50x :lol: Ma már elkezdett hátrafelé kúszni...kicsit irányt tévesztett :)
Ja, mázsáláson is voltunk: 9 kg és 73 cm :)

Nagypn jó a koszorú, amit csináltál, nekem nagyon tetszik! :) Vmit nekem is kreálnom kell....

Wish:nagyon jók a képek, látszik, hogy Balázs mennyire élvezte :)

Lili: nagyon szépek a gyerkőcök és nagyon egyformák tényleg :)

Zsuzsi: ti dévényeztek még? Olivér forog már?

Hajni: tényleg jó az az átbújós...gondolom a gyerekek élvezik az ilyen bebújós dolgokat...

tiko
 
 


Sziasztok!

Zsebike - köszi, szóval só általában 1 éves kor után; azért ha megyünk dm-be azt a kölesgolyót lehet kipróbáljuk majd, mégha sós is.

Hajni - Szilárdnak alul van két foga, de néha mostanság is rákap néha az újjamra és mint kisőrült harapja. :lol: lehet jön már felül is. Tényleg az alsók után mennyivel szokott jönni a fenti fog, vagy nem lehet így kalkulálni?!

Anikó - mi az a karám amit rendeltél? Jó lehet az konvektor köré is? Szilárd állandóan a konvektort macerálja, nem merem fentebb venni ha lent van a földön, mert félek megsüti magát. Tennél fel róla képet? persze nemsokára vége a fűtési szezonnak..

Kép
potykamanó
 
 


Tiko

Nagyon ügyes Zorka, gyorsan hatása volt a tornának. Kibújt már a foga? Mit adsz neki a torkára + orrfolyásra?
az orrfolyás nálunk is örökös téma sajnos, én már homeopátiás bogyókat adok neki.
igen, járunk a tornára, tegnap is voltunk.
Az túlzás, hogy forog, de már egyszer-egyszer átfordul. viszont a hasán pörög, kitolja a fenekét.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi: rá tényleg nagyon gyors hatása van a tornának. :) Csak C vitamint és Calcimuscot kell adnom. Stérimárt fúlyok, de néha Nasivint is, ha az nem elég. Ma veszek homeo-s bogyókat.....
Foga nem bújt ki, csak jó duzzadt az ínye, méghozzá a szemfogánál.
Akkor Olivér is ügyes, egyszer rájön a forgásra aztán nem tudod leállítani :lol:

tiko
 
 


Wish
Szuperek a képek! Nagyon kis érett a fiad, hogy így leköti már most az állatkert!

Hajni
tök jól játszanak a skacok :D

BÉBIÉTEL
én még almaszószosat nem találtam. Tök idegesít, hogy mindegyikbe beleszórják az összes zöldséget (répa, krumpli, borsó stb.) ahelyett, hogy lenne pl: krumpli-brokkoli, krumli-zeller stb. Vagy ezt az ember lánya készítse maga? én szívesen vennék ilyen egyszerű dolgokat. Hipp-es sütötök-krumpli pl nálunk nagy kedvenc.
Zalán 1x kap főzit, 1x gyümölcsöt, többi még szopi.

Tikó
Zorka teljesen Zalánom-méret :lol: Ő vasárnap 8900 g volt, és sztem 73 cm :D
Kezdi kinőni a 74es cuccokat...... Pedig nem olyan rég kezdtük....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi,
úgy értettem a keményet,hogy fáj a gyereknek a torna,vagy játéknak vette?Lehet,hogy nem lesz szükségünk dévényre,mert napról-napra többet és szebben mennek!Asszem megvárom a 16 hót,nekik az még sok idő.Ha akkor sem mennek még szépen,beszélek a csajjal.

Zsuzsi,
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!Elhiszem,hogy ebbe már tényleg bele lehetne betegedni,ha nem lenne Olivér!De szerencsére van!

Anikó,
lehet,hogy itt a topikon még "fiatalnak" számítok,de engem akkor is megviselt ez a szám!A 31-et simán át fogom vészelni.
Szupi a koszorú!

Tiko,
jobbulást Zorkának!Szép nagy baba!Valószínű,hogy nem is a szemfogánál duzzadt az ínye,az inkább a 2-es fog lesz!Enyémeknek az alsó 2 után a felső 2-esek jöttek ki,olyanok voltak,mint a kisvámpírok!

Andi
Kép
aanda
 
 


Lányok!

Van valami jó módszeretek arra, hogyan tanítsam meg a gyereknek azt hogy "nem szabad", azonkívül, hogy ezt mondom?! Mert hiába mondom!!! :roll: Annál inkább akarja. :lol: Pl hogy hagyja békén a konvektort, meg ne rántsa magára a pelusos vödröt, stb... Minden amit nem lenne szabad az a legérdekesebb a gyerek számára! Tippek?

Kép
potykamanó
 
 


Jaj, kiscsibék... még hogy 30 meg 31... fú! Én egy kicsit több... de igazából nem jajongok. Nem kor kérdése szerintem, ki mennyire fiatal(os). Én pl. mindig úgy éreztem, hogy ha már anyuka leszek, akkor fogom azt érezni, hogy most már nem vagyok az a kis csitri. És tessék, bejött...! Amúgy idén 37 leszek. Na és. Hát múlik az idő kegyetlenül. Viszont fiatalon fiatal voltam, 36 évesen meg anyuka. Ez a Zéle Trendje, nem? 8)

emma,
a sütőtök-krumpli nálunk is abszolút favorit, gyerekeknek az íze miatt, nekem meg azért, mert nem kutyulják mindenfélével. Egyetértek, nekem is hiányoznak az egyszerűbb ízek.
Viszont ízlik nagyon az egyik "keverék" is, pont amit Anikó is mutatott, a rizses zöldségkrém csirkehússal, az tényleg nagyon finom!

anikó,
köszi az érdeklődést. Holnap lesz pontos méreckedés, addig nem is mondok semmit.
Tápiból Milupa Milumil HA 2-t esszük.

Tegnap kaptak a gyerkőcök ismerőstől használtan egy bébikompot. Még le sem ér a lábuk, de máris élvezik! :D

KépKép
pompomlány
 
 


aanda írta:Orsi,
úgy értettem a keményet,hogy fáj a gyereknek a torna,vagy játéknak vette?Lehet,hogy nem lesz szükségünk dévényre,mert napról-napra többet és szebben mennek!Asszem megvárom a 16 hót,nekik az még sok idő.Ha akkor sem mennek még szépen,beszélek a csajjal.

nem fáj, de nem is vette játéknak. Azért tiltakozott, de nem volt mást tenni, mert feszességre nincs más módszer.

potykamanó írta:Lányok!
Van valami jó módszeretek arra, hogyan tanítsam meg a gyereknek azt hogy "nem szabad", azonkívül, hogy ezt mondom?! Mert hiába mondom!!! :roll: Tippek?

semmi mást nem lehet, és szokj hozzá, hogy olyan 1.5 éves korukig a NEM lesz a fő szókincsed, amit hasznáni fogsz feléjük. Ez egy ilyen időszak.

Pompi :D
nem belepof, de a bébikomppal csak óvatosan... aki ért hozzá - szakmai szemmel -, azok közül senki sem ajánlja. Nem amiatt, hogy veszélyes, hanem, mert nagyon el tudja rossz irányba vinni a mozgásfejlődést.

én be sem vallom mennyi vagyok :roll: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó!
Nem vettem másik bimbókiemelőt, ugyanis tegnap sikerült a szájába gyömöszölnöm, és elkezdte szívni, akkor 60 ml, ma viszont már 80 ml-t sikerült neki. :lol: Így aztán nagyon happy vagyok, remélem továbbra is ilyen szépen fog abból is!!! :D

Zsebi! :D
Vettünk pihenőszéket, de egyelőre még nem sokat van benne, olyan esetlen benne, na meg féltem a gerincét. Majd fokozatosan szoktatom hozzá.

Kép

Kép
donika
 
 


Donika :D
hiper-szuper nagyon ügyesek vagytok.
HA folyamatosan szoptatod a "rossz" mellből, akkor a ibmbó egy idő után normál állapotban marad.
Szerintem 80hoz már nem is kellene pótlás, inkább tedd sűrűbben mellre, és esetleg fejj szopi után, bár szerintem az sem fontos.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kor-kérdés: na az tutti, hogy Orsi a legifjoncabb, ráadásul 3 gyerekesként meg a csúcstartó :D
Én 31 és fél vagyok, és tökre nem izgat a korom, mióta anyuka vagyok. Mióta Zalán megszületett, már csak az ő korát tartom nyilván :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Dondika: nagyon ügyesek vagytok és külön gratula a kitartásodért, meg is lett az eredménye! :)

Emma:akkor tényleg :) Legalább lesz párja az én óriás bébimnek :lol:
Nekünk a 74-s már határ eset, mi sem sokáig hordtuk...

Aada:hát most már még kíváncsibb vagyok melyik fogacska fog kibújni. :)
Viszont most végig aludtuk az éjszakát megint végre :)

Dévényest Zorka elég rosszul viseli, azért, mert nem bírja, ha korlátozzák...és torna alatt meg ugye nem azt csinál, amit szeretne.

tiko
 
 


tiko írta:Nekünk a 74-s már határ eset, mi sem sokáig hordtuk...

Lili 68ast ill. 3-6 hóst hord.
kivéve a pólók, abból 6-9 hósaink vannakm de annak fel kell tűrni az ujját

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: nem semmi, milyen különbségek vannak. Eddig 1 csomó ruhát kaptunk egy ismerőstől, most fordult a kocka, mi tudunk adni :lol:

tiko
 
 


Tiko!
Mondom még a végén én is tőletek veszem a ruhát. :)
Enyémek még a 74-est hordják egyet raktam most el belőle mert az ujja már rövid lett. :)

Donika!
Hamarosan már szépen fog benne feküdni a pihiszékben. De néha belerakhatod. Enyémek sem egész nap voltak benne csak mikor már nagyo elpattant a cérna és nem tudtam kettőt egyszerre ringatni vagy valami dolgom volt.

Potyka!
Nincs más módszer mint a NEM NEM NEM illetve hogy mindig elhozod onnan. Utánaolvastam és csak így fogja megtanulni hogy sajnos vannak korlátok.:)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi: ezek szerint a fél topik tőlünk örökölheti a rucikat :)

tiko
 
 


Hajni

azt az átbújós játékot hol vetted? Szereti Olivér?

Tiko

Zorka használja még a hengert? Olivér mostanában rázza 2 kézzel és örül neki, ahogy csörög. Hasalni is szeret rajta nagyon.

Orsi

szerinted a nyálkahártyát lehet valamivel "vastagítani"?
egy kedves ismerősöm valszeg emiatt vetélt el most harmadjára, mert vékony neki nagyon.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lányok,
tudnátok segíteni? Barninak terpeszpelenkáztatni kell egy hónapon át. Azt olvasom a zárón, hogy rugibugyi, ill vállszalagos terpeszbetét. A kettő ugyanaz? Ha nem, akkor melyiket vegyem? Hol vegyek? Kell valamit tudni a használatáról? Éjjel-nappal? Pelus fölé? Ruha alá vagy fölé?
Próbáltam kérdezgetni a dr.nőt, de nem volt hajlandó társalogni velem, olyan gyorsan elhajtottak minket.

KépKép
lili73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

szerinted a nyálkahártyát lehet valamivel "vastagítani"?
egy kedves ismerősöm valszeg emiatt vetélt el most harmadjára, mert vékony neki nagyon.

nem tartom valószínűnek, hogy emiatt, mert a petevezetékben a nulla ny-ban is él a magzat, akár dobogó szívig eljut.
szerintem így látatlanban inkább hormon.

nekem is vékony volt 7 mm és legvastagabban is csak 9.5 uhkor - akkor már 6 hetes voltam... más irányba indulnék el.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: