Új privát üzeneted érkezett!

Tareknak boldog 9. hófordulót!

Zsófi: akkor legalább pihentél egy kicsit, hurrá!!!
Reméljük Szonja hozza továbbra is az eddigi formáját!

Nekem is a gátvarrás fájt a legjobban, pedig mindenkie azt mondta, hogy áhhh, az már semmi! :roll:

Zsu: sajnálom a mászást. :( Még egy tippem van, csak nem tudom pontosan így van-e. Egy kendőben hintáztatni oldal irányban. Én ezt nem nagyon hiszem hogy használna, de próba szerencse.

Nelly

Kép
breeki

lassabban:)

Kép
niki30

zsu: nálunk samu 9 hónaposan kezdett mászni. nem magátó. a köv. képpen derült ki, h tud őkelme mászni is. fürdés előtt pucéran volt, kikúszott a fürdőszobakőig, ott hideg volt a pocakjának, így mászni kezdett. innentől kezdve egyre többet mászott, mert rájött, h így gyorsabb! és ment is mint a karikacsapás.

de már ne is haragudj ez a gyógytornás ijesztegetés egy nagy f@szság. van olyan baba aki nem is mászik egyáltalán! csak rögtön jár! és 8 hónaposan semmiről nincs lemaradva, főleg , h a "nagykönyvben" 9 hónaposan kezdenek el mászni a babák. szal nem hogy nincs lemaradva semmiről! még akár veheted korainak is.

az meg h mióta kúszik, tökre nem számít. szal no para!!!!

amúgysamu 9 hónaposan ált fel, mászott, felült addig semmi! viszont 11 hónaposan járt!
kerekpocak

baszki, bocsi a sok félreütésért. természetesen állt. két l-lel.

stb stb stb
kerekpocak

nem nyugtattatok meg gátvarrásilag lányok.... szal fáj mint állat. klassz.
kerekpocak

bocs, Zsófi, de az megnyugtató, hogy ha a szülés baromira hosszú, és fájdalmas, akkor már tutira nem fogod érezni, nem fog fájni a gátvarrás?! :lol: :lol: :lol:

Ja, az előbb elfelejtettem írni. H&M-es cipőt kaptunk, és igazándiból kocsicipő még ez is, csak gumi talpú.

Képzeljétek Szonja elkezdte köpködni az ételt. Pontosabban úgy csinál mintha köhögne, persze mű köhögés, vagy simán kifújja azt ami a szájában van! :shock: Nem azért mert nem szereti, vagy már nem kéri, csak úgy. Ezt abbahagyja majd magától???

Nelly

Kép
breeki

Csajok... mar megint vendegek vannak nalunk anyosomek belathatatlan ideig... szoval megint ritkan jovok majd ezert bocsi

Zsofi most mirol van szo en nem ereztem a varrast szinte egyaltalan (mar az epi a tolo fajasoknal nagyjabol kiment) es 4 nap mulva mar rendesen ultem mint a nagyok... szoval nekem nem volt nagy gond, elso ejszaka kicsit jobban fajt de kertem fajdalom csillatpitot es jo vol...szoval no para nem tudhatod melyik csoportba tartozol

ES ami a legfontosabb TAREK baba 9 honapos hat sok sok boldogsagot neki es meg nagyon nagyon sok honapocskat gratula :):):) jobbulast neked pici Tarek baba, Annacska kuldi a gyogypuszikat

Emma baba te is kapd ossze magad sok sok gyogypuszika neked is

ZSu: ejszaka nem ebred (kop kop kop) DE reggel 5-kor kukorekol es nem mindig megy a visszaaltatas es hat maradjunk annyiban hogy olyankor meg magamat sem ismerem meg a tukorbe :(

Ami a kuszast illeti en teljesen egyetertek ZSofival szerintem is hulyeseg a csajszi teljesen idobe van es lehet hogy hamarabb fog jarni mint maszni es akkor mi van nezz par oldalon utanna es szerintem ilyesmit fogsz talalni

Gratula a Szonja cipocskejehez

Nekunk mar 5 par ciponk is van mindent ajandekba kapott nem tudom fog-e jarni mire jo lesz mert az en lanyomat nagy labbal aldotta meg a termeszet :) a korhazba mondta a doki hogy ha igy no a labad akkor veheti apad neked a 43-as koromcipot :lol:

mennem kell bocsi agi

Kép
cica_1

Niki: hogy van Emma?

Nelly

Kép
breeki

Ja, és a gátsebről még annyit, hogy én már másnap simán ültem, ahogy kitóltak a szülőszobáról simán álltam az ágyam mellett, és pakolásztam. Szóval annak ellenére hogy fájt, utána semmi bajom nem volt! :D

Nelly

Kép
breeki

Köszi csajok, aranyosak vagytok! (Fatima még fel is hívott!) :lol: Igazából tudom, hogy minden a legnagyobb rendben van a csajszimmal, csak már az agyamra mennek ezzel a b***ogatással! Gyönyörűen ül, áll.... nem érzem, h izgulnom kéne, csak elegem van ebből! :x (Amúgy én úgy érzem, h tudna mászni, ha akarna, de ő inkább kúszik. Elég masszív, erős kiscsaj! :wink: )

Zsófi
no para- a gátvarrás tuti gyorsabb, mint a csaszi utáni és még Jónás is a közeledben lehet! :) (a vágást viszont egyátalán nem érezni :) )

Kitartást Ági a vendégekhez!!!! :wink: Mi is 5-kor kelünk minden nap (már 1 hónapja), remélem legalább nektek gyorsan változni fog!

Zsu
svs

Zsófi, édes ez a mászós sztori!!!! :lol:

Zsu
svs

Zsu: tudod mit olvastam a korai kelésről? Ébreszd fel egy órával hamarabb, és akkor állítólag nem fog a szokásos időpontban felébredni. Kicsit rázd meg a popóját, adj cumit a szájába, ettől állítólag picit magukhoz térnek, és rögtön hagyd visszaaludni. Ez állítólag azért működik, mert a Te kezedben van az irányítás. Mostanában mi is 5-kor kelünk először aztán 6-kor, és jó esetbe 7-kor. Hogy ez miért van? :shock:

Nelly

Kép
breeki

esetben :oops:

Nelly

Kép
breeki

zsu: sztem próbáld ki, h levetkőzteted emmát és hátha zavarja pl a szőnyeg is a pocakját és mászni fog!
amit nelly ír azt én is ismerem, ha megszokásból kel, így lehet leszoktatni.

lányok köszi a megnyugtatást!
kerekpocak

nelly: főleg a tiédet :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

TAREKNEK NAGYON BOLDOG 9. HÓFORDULÓT KIVÁNUNK!!

VIKI ÉS BENIKE

ÉS EZ A KIS MACILÁNY
:-)
Kép

Kép
viky30

Tarek nagyfiam mindenkinek köszöni a köszöntést!!! :) Aranyosak vagytok!!! :) :) :)

fatima

Timi: Bala cukiédes huncut nagyfiú!! Fú mit fog hancúrozni kisöcsivel :-) Bala gyerekszáj sztorikat még lehet kérni?????

Zsófi: Hát most mit lehet mondani a gátvarrásról? Bármi lehet a tapasztalatok alapján. Szerintem ha természetesen szülsz és kibújt Jónás akit Csaba ott tarthat a kezében és te őket nézed miközben varrnak nem fog érdekelni hogy mit matatnak ott lenn még!!! Amilyen erős csaj vagy csak összeszorítod a fogad és pikk pakk túl leszel az egészen!!! Az csak pár perc, én speciel SEMMIT sem éreztem.

Nelly: Kiscipős fotót kérek szépen! :-) Beni is imád köpködni, de szerencsére csak ritkán jut eszébe kb. háromnaponta egyszer, háááát akkor szépen nézünk ki..... ja és hónapok óta csinálja, olyannkor rászólok hogy NEM! és általában abbahagyja, szerencsére érti már a NEM-et.... (KOPP-KOPP)

Niki:
[quote]M írta:ost rákaptam a krémekre. Mármint, brokkolikrém, padlizsánkrém. Ma tojáskrémet tervezek. Van valakinek jó kis receptje?

Arcra kenni vagy enni?? :lol: :lol: :lol:

Zsu: Én még nem láttam Emmácskát élőben, de a képek és leírtak alapján TUTIFRANKÓN csinál mindent a kiscsaj!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ági: Kitartás a hajnali kelésekhez!!! Majdcsak elmúlik ez is..... Beni már "csak" hat és hét között kel, éjjel egyszer. Várom én is hogy olyan nagy legyen, hogy átaludja az éjszakát és én is! Gyere majd ha már ráérsz és tegyél képeket Annácskáról!

Kép
viky30

Viki: én is mondtam neki hogy nem szabad, huncutul rám mosolygott, és folytatta. Aztán próbáltam azt hogy nem veszek róla tudomást, nem tudom hogy azért hagyta-e abba, majd kiderül.

Nelly

Kép
breeki

Emma is köpköd, illetve "berregve kifújja" ami a szájában van, aztán folytatja ez evést, szal sztem csak szórakoztatja magát! Gondolom idővel elmúlik...reméljük

Nelly: olvastam én is, de félek kipróbálni...Nálatok bevált?

Zsófi: Ok- veszítenivalónk nincs köszi.
Tényleg ne parázz rá a szülésre, akkor tuti sz*r lesz!!! Csak lazán és optimistán!!!!!!!!!! A legjobb, ha nem is foglalkozol vele- úgysem úszod meg! :wink:

Zsu
svs

Viki, enni :lol: :lol: :lol:

Kép
niki30

Szonja köpköd? :D Élvezi az evést.
Emma nem nagyon csinálja, egyszer-egyszer.

Kösz Nelly, már valamivel jobban volt ma, bár még bágyadtkán, volt azért nyüglődés ilyesmi, de már eljátszott.
Enni semmit nem hajlandó természetesen. De már nem is izgatom magam.

Kép
niki30

Sziaztok!

TAREK BABÁNAK BOLDOG 9.-ET!!!!!!!!

Niki! Emmának nagyon sok gyógypuszi!!!

Zsu! Ami az ijesztgetést illeti, ne hallgass a védőnőre! Engem a forgás miatt b...gatott, m nem fogja elbírni a saját súlyát ha hízik még egy kilót, meg terápiára akart küldeni. Aztán mindenki azt mondta, h ez baromság, m minden gyerek más ütemben csinál mindent. Aztán tényleg, mégiscsak magától megfordult. Igaz nem 4 hónaposan, hanem 6 hónaposan, de magától. Emma is fog mászni, csak most egyelőre nem akar!

Zsófi! A gátvarrás nem egy kellemes dolog, az tény, de adnak fájdalomcsillapítót. Én nem sokmindent éreztem a varrásból, de állandóan emelgettem a fenekemet :oops: A doki már úgy szólt rám, h ne emelgessem folyamatosan. És nem azért m fájt, csakéreztem h vmit csinálnak ott lent. :oops: :oops:

Teri

KépKépKép
pruci

Zsu: még nem próbáltam, még adok 1-2 napot Szoninak, aztán kipróbáljuk.
Igen, mi is mondhatjuk hogy berreg, és kifújja, és köhög. Kis huncutok! Imádja csinálni, és utána trutymákolja a kis mancsával ami kifröccsent. :roll:

Zsófi: az Elefanten cipők milyenek? Tudsz róluk valamit?

Nelly

Kép
breeki

Beteg macskánk
Kép

Varászolok: csiribúúú csiribááá
Kép

Kép
niki30

Pontosabban, varázsolok :)

Kép
niki30

Kis drága, ilyen édi alvós képet még nem is láttunk róla!

Ezen a képen nagyon hasonlítanak Szonjával, és Samuval is hasonlítanak!

Nelly

Kép
breeki

köpködésre sajna nincs ötletem, sztem abba fogja hagyni. :) elefanten cipőhöz nem volt szerencsém, nem tudok róla semmit :( talán klári? v vki?

EMMA ÉDES DRÁGA KISCSILLAG!!!!!!!!! IMÁDOM!!!!!!!! HOGY ALSZIK!!!!!! tiszta samu!! sztem ha lány lenne samu így nézne ki :)

holnap van az utolsó munkanapom!!!! 12ig vagyok csak. :D
kerekpocak

Kép
kerekpocak

Kép
kerekpocak

már nem azé' de sztem rohadtul hasonlítanak!
kerekpocak

Nem lehet, h. testvérek? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
niki30

Sziasztok

bocs de annyira sok minden van hogy alig tudok jönni :cry: De azért igyekszem.

Amúgy minden rendben. csak suli meg egyebek. Éppen fenekestül igyekszünk felforgatni az életünket, de erről majd később.
:wink:

Zsófi a gátvarrás tényleg nem jó engem pl. belül is varrtak, akkora volt a vágás. De másnap már simán ültem, csak ahogy száradt a varrat az volt kellemetlen (ültetek már szögesdrótban???)
:lol: De miután azt kiszedték már tökéletes volt. Intim tornával hogy állsz? Még most is segíthet ellazulni odalent!!!! Utána meg kötelező.

Amúgy meg ne izgulj, mert ha megszülöd Jónást már úgyis mindegy :wink:

Zsu szerintem se parázz Juli 9 hónapisan állt fel és csak UTÁNA kezdett el kúszni és mászni is. Én nem vittem sehová ezért nem is riogattak. Ha csak nem érzed hogy tényleg valami baj van, nem érdemes "megnézetni" szerintem. Te ismered legjobban!!!!

Niki Emmának sok puszi!!!

Meg mindenkinek: Nelly, Fatima, Timi (Bala nagyon édi!!!!), Viki, Ági, Teri és még aki kimaradt.

Ennyire futotta most, mi jól vagyunk Juli lassan beszél (Pénteken kb 100 új szót mondott, és ez nem vicc. :shock: )
Ha egyszer belejön....

Klári
Kép
ganti

Na akkor én is rakok alvósat, bár már láthattátok ezt a képet, de szerintem tökre hasonlítanak.

Kép

Ha szerintetek nem, azt is mondjátok meg.

Nelly

Kép
breeki

Szerintem hasonlítanak. Édesek mind a hárman!

Teri

KépKépKép
pruci

megjött a babakocsi!!!!!!!!!!!!! (németo-ból)

és NAGYON NAGYON KIRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Zsófi: De jó hogy örülsz!!! Fényképezd le majd! Ez gyors volt! Álmaid babakocsija végre megérkezett és ráadásul házhozvitték. Nem gondoltam volna hogy Németországból olcsóbb rendelni, hihetetlen. És gondolom sokkal szuperebb is. Alvó Samu nagyon széééééép!

Niki: Alvó beteg kiscica és a kisboszika kép is nagyon tündér!!! Tényleg hasonlítanak Samuval, de ki a közös apuka? :lol: :lol: :lol:

Nelly: Hogyne emlékeznék, ez az egyik kedvenc képen Szonjáról!!!! :wink:

Klári: Kis cserfes Julika nagyon ari lehet. Mondom én hogy lassan nem hagy szóhoz jutni!!

Kép
viky30

Nagyon szép az alvó Szonja.
Van bennük valami közös az biztos. De ki az apjuk? :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsófi, jól van, örülünk, h. örülsz:) Mutiii! Milyen? Vagy mentetek máris vele egy kört? :wink:

Kép
niki30

Klári miket mond Juli?

Kép
niki30

szal a babakocsi!

12 kiló!!!!! 56 cm széles és 83 cm hosszú!!!! szal bizonyos egyszemélyes kocsiknál is kisebb!!! szép!!! nagy kerekei vannak és überf@sza!!!!!!!!!!!

képek:

Kép Kép Kép Kép Kép
kerekpocak

Sziasztok!

Édesek a gyerkőcök. Nagyon bírom őket amikor alszanak, Lucát akár órákig is el tudnám nézni. Bár mostanában napközben nem hinném, mert 4/4 órákat alszik max. és ebből van 3. :roll: Éjszaka tündér, mint mindig, este 8-tól reggel 8-ig alszik. Olyan 6 körül eszik egyet.

Ma voltunk tornán, talán nem sírt annyira, mint szokott. Mindig megszakad a szívem. :( Még mindig nem forog, egyáltalán nem érdekli a dolog. A gyógytornászok (ugye 2 van) mindig kérdezik, hogy forog-e már. Egyik sem lát semmi akadályt, egyszerűen nem akar forogni. Én már nem is izgatom magam rajta, bár pénteken már fél éves lesz.

Neurológusnál voltunk, nem tudom írtam-e már. Nagyon elégedett Lucával, sokat fejlődött. 6 hét múlva megint menni kell, addig a heti 2 torna javasolt.
Sajnos nagyon utálja Luca, ahogy leteszem a gyógymasszőr elé elkezd sírni, de úgy, hogy alig bírom megvígasztalni. Aztán, ha leteszem, folytatódik az egész. :cry:
Ez van, ezt csinálni kell, csak a javára válik, de én már baromira el vagyok keseredve. Kép Kép

Edis

Kép
ediske

Zsófi: tényleg nagyon király ez a babakocsi. Jók a macik is.

Az én barátnőm is Németországban van, 2 hetente jönnek haza. Szeretnék egy esernyőbabakocsit, lehet megkérdezem, hogy mennyivel olcsóbb kint.
Sajna német oldalakon nem tudom megnézni, mert egy szót nem beszélek németül. :lol:

Edis

Kép
ediske

Edis megkérdezhetem hogy Luca mennyi grammal született?? Csak mert Juli pl. picike volt (2700), és 7 hónapos elmúlt, mire oda-vissza forgott. Igaz nem vittem gyógytornászhoz emiatt mert a gyerekorvos megnyugtatott hogy ez teljesen normális. Persze az utcában már minden gyerek forgott odavissza.

NE KESEREDJ el!!! A gyerekek nem egyformán fejlődnek!!! A kisebb babák (de a nagyobbak közül is előfordul) sokszor váratnak a nagyobb mutatvényokkal mert előbb be kell hozniuk a súlybéli lemaradást, utána jöhetnek az izmosabb (és szó szerint az izomerősödés) gyakorlatok.

Ráadásul a 6 hónapos kor nagy vízválasztó, utána nagyon nagy fejlődési ugrás következik és ez a mozgásban is megnyilvánul.

Úgyhogy kérlek ne aggódj, masszírozd, tornásztasd otthon, de ne hagyd hogy befolyásoljanak.

Nikiholnapra összeszedek pár aranyköpést Julitól de most hulla vagyok :oops:

Zsófi király a babakocsi!!!! A mérleget meg légzésfigyelőt lassan előszedem jó?

Klári
Kép
ganti

Aranyos vagy Klári, köszönöm!!! 2750g volt. DE most megnyugtattál! :wink:
Nem ezért viszem gyógytornászhoz, a neurológus előírta....

Edis

Kép
ediske

Természetesen nem 4/4 órákat alszik :lol: , hanem 3/4....

Edis

Kép
ediske

klári: nagyon köszi! egyik kedden v csütörtökön elmennék érte, ha nektek is jó. hmm?

edis: luca annyira édes!!!!!!!!!!!! imádom, ahogy nevet!!!!!!!!
samu majdnem 6 hónapos volt, mire megfordult. és közel 1.5 hétig tréningeztük. a hasáról hátára meg SOSE forgott. (most már nyilván tud)
kerekpocak

lucának GYÖNYÖRŰ A SZEME!!!!!!!!
kerekpocak

ja, ma volt az utolsó munkanapom!!!

és végre mindent kitaláltunk jónásszobailag. megjött a házassági anyakönyvkivonat is őriszentpéterről, szal jövő hétre remélem minden kész lesz!!!
kerekpocak

Edis, én is csak azt tudom mondani, h. nincs okod aggódni. De tényleg. Ha jól emlékszem, Emma 7 hós volt, mikor hasra fordult.
Ő is elég kis súllyal született (2350 g). Már én is kezdtem félni, h. mostmár azért ezt kéne produkálnia, aztán hirtelen csinált mindent, felült, megfordult, mászott. Ennyi.
Szal nyugi, ezen tényleg ne idegeskedj. Annyira ráér még. Semmiről sincs lemaradva.
Remélem nem paráztat ezzel senki.

Zsófi, tök jó a babakocsi. És milyen édesek a macikák.

Lucáról marha jó a második kép, nagyon szép. Ahogy süti a lemenő nap :wink:

Zsófi, a ti képetekről jut eszembe.
Nem röhögni:)

Kép

Kép
niki30

A hülye szülők várják a gyereket :lol:

Kép
niki30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X