Új privát üzeneted érkezett!

Kutyfül,

Sült alma: alma 4-be vág, magház kiszed, alma tepsiben 15 perc alatt megsüt, kiszed, héját lehúz, babavizzel botmixerrel összeturmixol, maradékot anya megeszi, nyamm! :lol:

Forgáshoz hajrá! :D

Kép
waterlilly
 
 


Lilly, és ez merre van?

A WC szűkítős megoldás nekem is tetszik, és én is úgy gondolom, hogy jövő nyáron szoktatom rá Zsófit, most még szerintem is pici lesz. Aztán majd meglátjuk :)
Vendég
 


Szia Andi,

Pontos címet nem mondott az ingatlanügynök, természetesen, csak annyit, hogy a házasságkötő terem környékén.

Kép
waterlilly
 
 

 
 

Andi, ti merre laktok?

Kép
waterlilly
 
 


Privi ment ;)
Vendég
 


Sziasztok!

Ildi: Igaza van Panndinak a biliztetés ügyében. Agyban meg kell érnie a gyerekeknek erre. Ez ugye születésüktől kezdve ösztönösen megy nekik, nem tudják uralni az ürítésüket. Érettnek kell lenni rá!! Mi Vivinek tavaly nyáron, másfél éves korában vettük meg a bilit, és éppen tegnap este volt az első produkció benne, 28 hónaposan!!!! Van wc szűkítője is, arra is ráült csomószor már, tudta is, hogy mire való, a bilit meg egyenesen ellenezte, és most mégis a bili kellett neki és sikerült is pisi és kaki is :D Gratula a fogacskához :wink:

Panndi: Rákerestem a neten a kocsitokra, nagyon tutin néz ki :wink: Milyen színűt vettetek?

Lilly: Ház méret és ár függő a dolog, de érdekel :wink: Ahogy írtam fentebb Ildinek is, nem biztos, hogy a hároméves gyerek az anyja miatt nem szobatiszta még. Vivinek kb. 9 hónap kellett a bili, szűkítő megvételétől az első peluson kívüli "terméshez". Pedig mindkettő van anyóséknál is, szem előtt vannak, de eddig nem volt rá érett. Szerintem normális keretek között rá kell bízni a gyerekre ezeket a dolgokat. Nekünk eddig Vivi mindent megoldott magától pl. felült, elindult, elhagyta a cumisüveget, leszokott a cipeltetésről, egyre kevesebbet cumizik (már csakis kizárólag alváshoz kell neki), stb.

Ágica: Sajnos ez az e.coli sem olyan jó, hogy benne van Nikiben, bár két gy.orvos is értetlenül áll a gyerek tökéletes általános állapota és a szörnyű leletek előtt.... Talán ma a hasi uh után okosabbak leszünk...
lamme
 
 


Narancssárgát :)
Jó kocsi, bár ha Zsófi megfeszíti magát, akkor lecsúszik, szóval ha hisztis, igazgatnom kell állandóan :lol: Remélem Niki hamar helyrejön teljesen!

Lillunak gratula a foghoz :) Tök jó :lol:

Ammúgy én annak nem látom értelmét, hogy tudom, hogy reggelente kakil a gyerek, akkor alátolom a bilit, de a pisiket nyilván nem tudom, meg hát a kaki is jöhet máskor, amikor nem számítok rá... Hja, nehéz az élet...
Vendég
 


Sziasztok,

Hát igen, mi szupergyerekkorunk nagy találmánya, hogy ki kell figyelni mikor pisil-kakil a gyerek és a bilin trónoltatni addig, míg nem sikerül. Nyilván az akkori szupergyereknek szuperszemfüles anyukái voltak. Amúgy anyósom őszintén el is mondja, hogy ez a módszer lényege.

Pszichológiából igen tanítják, hogy a gyerekek ennél sokkal később lesznek érettek a bilizésre/szobatisztaságra.

Én úgy gondolom, nekünk a nyárral szerencsénk lesz, mert Lillu elég nagy lesz a próbálgatáshoz. És igen Lamme én is azt gondolom, hogy innen még nagyon hosszú az út, amíg nem kell majd a pelus. De valahol el kell kezdeni :D Hát az októberi babák még szerintem is kicsik lesznek majd nyáron ehhez, de ki tudja miből lesz a cserebogár :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


kutyfül: köszi az érdeklődést...de sajnos még mindig takonyosan és rekedten... :cry: már beszedtem az össze megvásárolt homeocsodaszert, de nem lettem sokkal jobban. A közérzetem már jó, csak az orromat kell fújni, meg köhécselek. Ennyi, majd elmúlik. Több szert nem veszek már. Még C vitamint nyomom, ennyi...
Bili: én is jövő nyári programnak terveztem ezt az átszoktatást. Terveim szerint én sem veszek bilit (vagyis nem használjuk, ha nem muszáj), hanem egyből a wc lesz a barátunk. Hát majd meglátjuk aztán mi válik be igazán. Azért a mi korunkban nem volt nehéz szobatisztaségra szoktatni minket, mert ki a fene akart abban a hülye textilpelenkában ázottan lenni...nemde?

Ja, és nálunk még majd az is bezavar, hogy a párom nem akarja, hogy ülve tanuljon meg pisilni a gyerek a wc-n. Egy fiúnak állva kell pisilnie... :cry: én meg nem ezt szeretném nála bevezetni...fiús anyukák?? Kutyfül?
Vendég
 


nemrég vki írta, hogy a gyermekénél elmúlt a bukás egy ideje, azóta mi van?? nem emlékszem ki írta.... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Megjöttünk az uh-ról. Szerencsére minden teljesen tökéletes Nikinél :D
Képzeljétek, a doki megkérdezte, hogy mik is voltak az előzmények, én meg mondtam neki, hogy e.colit találtak a vizeletében. Erre ő megkérdezte, hogy milyen tünetek voltak? Mondom neki egy nap volt 38,6°-os láza. Doki meg kerek szemekkel nézett, hogy biztos, hogy az ő leleteit kaptuk meg???!!! :shock: Ez már a harmadik csodálkozó doki!!! Aztán megkérdezte, hogy milyen mennyiségű volt az e.coli? Mondom neki, hogy 10^5-en. Még jobban kerekedett a szeme, aztán azt mondta, hogy ilyen esetben már kórházban szokták kezelni a gyerekeket!!!!!!!!! Szóval a labor itt nagyon elcseszett valamit!!!! :evil:
A lényeg, hogy Niki teljesen egészséges!!! :lol:
lamme
 
 


még a nagyszülőkhöz: azt hiszem nincs az az ifjú anyuka, akit nem idegesítenének az idősebbek ezekkel a sztorikkal, hogy mit mikor kellene a gyereknek csinálnia, ennie, stb...Nekem is mesélték már, hogy mikortól kellene sütit adni a gyereknek, meg tejet, meg levest, meg mindent. Nagyjából már szinte el is vagyok ezekkel késve.... :shock:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Lamme: ez nagyon jó hír, hála Istennek, hogy minden rendben. (a dolgok technikai részéhez inkább no comm. :evil: )

Bili: Rékus olyan 15-16 hónapos volt, mikor megvettük a bilit. Először felugrott, mikor ráültettük, de aztán ő hozta magától és üldögélt rajta. Aztán elkezdte mondani, hogy kaka, és amikor mondta, volt, hogy hozta is a bilit :) De ha hozta, ha nem, ha azt mondta, kaka, akkor azonnal pelus le, és csüccs rá. Persze a kaki általában már a pelusban volt, de a pisit sokszor sikerült elcsípni. :) Egy baj volt: rohamosan elkezdett nőni a pocakom, és lassulni a mozgásom, így nem tudtam ugrani és kihámozni a sok ruhából (mivel ugye tél volt), ezért sajnos ellaposodott a dolog :( Most ott tartunk, hogy inkább a WC-re kéretőzik fel, ha olyan kedve van, de szólni cak utólag szól, mikor már bekakilt. Én meg töretlenül mesélem neki, hogy "anya is a WC-be kakil" blabla :) A babáit persze szorgalmasan ülteti a bilire :) Nyári projekt lesz egyébként, akkor sokkal könnyebb rászoktatni állítólag. Meg nekünk sem kell annyi rucit mosni :D

Ildi: gratula a fogacskához :) durva, hogy ez még csak az első :)

Babett: jobbulást!

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Jól eltűntem az utóbbi napoban, de Zsófi mióta beteg volt, nagyon anyás lett, egyfolytában rajtam lógna, ölben lenne. Nem nagyon jutottam géphez. De szerencsére a betegségből már kilábaltunk.

Ildi: Lillunak gratula a fogacskához! :D
Mi is küzdünk a hátsó rágófogakkal, volt 1-2 sírós éjszakánk miatta mostanában.

Bilizés: Mi is kaptunk nagyszülőktől karácsonyra bilit. Akkoriban még általában minden nap kb ugyanakkor kakilt, úgyhogy ideális lett volna akkoriban rászoktatni. :) Azért már próbálgatjuk, szokjuk a bilit, egyelőre csak esténként fürdés előtt. De nem nagyon ül meg rajta Zsófi. Pedig mindent bevetünk, játékot, könyvet nézünk, de még így is nehéz 1-2 percig rajta tartani. Persze nem is eröltetjük nagyon, ráér még...Eredmény eddig nem volt, viszont ahogy leszáll róla, a kádban rögtön pisil egyet. :) Az ülőkére még nem is gondoltam, jó hogy írjátok, ki is próbáljuk szerintem. Amúgy szerintem is a nyár lesz az ideális az átszoktatásra.

Lilly: Gardéniáról mit szeretnél tudni? 2 ütemben építik, az elsőt 2008 decemberében adják át, a másodikat pedig 2009 első felében. Mi olyan sorházat néztünk, ahol az emeleten van 3 háló és fürdőszoba, lenn pedig nappali- konyha, mosdó, és még egy helyiség, amit akár szobának is kialakítanak, de ha a vevő nem szeretne amerikai konyhát, akkor konyhának is kialakítható. Ki a helyszínre nem mentünk még, csak annyit tudok, hogy Dunakeszinek a Fót felőli részén lesz, külön, zárt lakópark. A terveket láttam csak, de azok tetszettek. A honlapjuk: http://www.gardenia-lakopark.hu/ Bár most épp fejlesztés alatt van :( Amit ma néztetek, arról mit lehet tudni? Hogy tetszett?

Jó éjt Mindenkinek!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Szia Lamme! Labornak: :evil: De a lényeg, hogy Niki jól van!!!

Szobatisztaság: tutira benne van az is a dologban, hogy a textilpelusok hajdan hamar eláztak. Manapság meg olyan hiper-szuper nedvszívó pelusok vannak, hogy egyáltalán nem kényelmetlen a gyereknek, ha teli van. Mondjuk Eszti már most jelzi a kakit, elkezd kényelmetlenül izegni-mozogni, aztán előbb-utóbb sírás lesz a vége, peluscsere után megnyugszik...

Eperke, amit mi néztünk (én is kinn voltam végül, meg Eszti is) kb. ugyanolyan, mint amilyet Te leírtál. Június-júliusra lesz kész. Egy nagy baj van vele: fő utcán van. Nekem már zajos. Ha kimegyek Pestről, akkor teljes csendet szeretnék, legalábbis ami az utcazajt illeti, akkor ne járjon az utcában busz. Itt meg jár, sajnos! Pedig az építtető nagyon szimpatikus volt, alaposan dolgozik, a férjemnek volt egy csomó kérdése, és úgy tűnik, mindenre gondol a fickó (pl. elektomos kapuhoz külön villanyóra, kerti csap, normális kerítés, kert, udvar tereprendezése, füvesítése, stb.)

Viszont az építtetőnek pont most indul egy projektje Fóton, egy 450 nm-es telken ikerház. Ha kapásból mi vesszük a telket, az építtetésre kedvezőbb ütemezésű hitelt ad a bank, és az építtető figyelembe veszi az egyéni igényeket is már a legelejétől. Azt mondta, 22-23 millióból jön ki egy 100 nm-es ikerházfél ( alul 60 nm, felül nettó 40, lenn amerikai konyhás nappali, zuhanyzós fürdő, előszoba, félszoba, lépcsőfeljáró, fenn 3 félszoba, kádas fürdőszoba). Augusztusra ígérte az átadást, ha még márciusban megvan a telekvásárlás.

Érdekel valakit??? Mi benne lennénk! :wink:

Kép
waterlilly
 
 


Babett, jobbulást! A tünetek alapján ez már a felszálló ág...

Micsoda hülyeség, hogy egy fiúnak állva kell pisilnie! :shock: Ez olyan macsó duma, nem??? Mi baja lesz tőle, ha ülve pisil???? :roll:

Botikának meg légy szíves te is vágjál le egy fél disznót! :lol:

Eszti bukós volt, aztán elmúlt. Néha, ha nagyon túleszi magát, még bukik, de alapjáraton már nem.

Ma őszibarack-alma kombót kóstolt, hát ízlett neki! :D

Kép
waterlilly
 
 


Zsófi meg most lett bukós... Írtak fel neki Sinlacot, hogy a gyümölcsöt abba keverjem, hátha úgy nem bukik. Hát kíváncsi vagyok :?
Vendég
 


Jó reggelt! Már ha ez jó... három és fél órát aludtam, Zsófit most altattam vissza :?
Vendég
 


Andi, hát szülinapi buli volt!!! Amúgy meg őszinte részvétem... Remélem, te is visszaaludtál!


Zsófinak nagyon boldog fél évet kívánunk!!!

Kép
waterlilly
 
 


Mi is sok puszit küldünk a fél éves Zsófinak! :D :D :D

Átérzem a helyzetet, mi másfél hete négykor kelünk :shock: , bár ma csoda történt Lillu fél hatig durmolt!

Ágica!
Hát igen nem kapkodjuk el kilenc és fél hónaposan első foggal! :D

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszönjük a köszöntéseket :)
Nem tudtam visszaaludni, szóval most nagyon fitt vagyok :shock:
Vendég
 


Lamme, Eperke: örülök, hogy a Lányok jobban vannak. Azért Nikinek ez a labororeredményes dolog elég fura... :twisted:

Panndi! Zsófinak boldog féléves szülinapot! Nagyon repül az idő :?

Alvás: Én akkor nem panaszkodom, ez a hajnali 4-es kelés nagyon durva. Ildi, viszont így jó hosszú a napod :wink:
Babett, nálatok Botival most mi a helyzet? Kel még éjszaka?

Lilly: Mennék veletek szívesen ikerházba, de számunkra ez most esélytelen. :(

Én sem fogom Barnust rögtön állva pisiltetni. Nem hiszem, hogy attól, hogy ülve pisil kevésbé lenne pasi!

KépKép
kutyfül
 
 


Hallottátok tegnap, hogy az ÁEK-ban meghalt egy kismama? :cry: Borzalmas, nem is akarok belegondolni. Szegény picik, és az apuka:(((

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: az utóbbi 1,5 hónapban nem volt sok végigalvós éjszakánk, de az utóbbi 5 éjből 4et viszont megint végigaludt. Remélem folytatja is...Amúgy az éjjeli felkelést is meg lehet szokni, csak ez az összevisszaság nem jó. Most pl már megint rossz lenne felkelni 4 átaludt éjjel után.

Mi volt az ÁEK-ban??????? Te hol hallottál ilyet?

Zsófinak boldog féléves szülinapot :lol:

AMúgy engem sem hat meg ez az állva pisilés, úgyis én tanítom neki majd... :wink:
Vendég
 


ja, és holnap leutazunk anyukámhoz, tehát megint felborul az alvási rendszer. Vidéken mindig felkel éjjel is....sajnos
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi: Zsófinak boldog fél éves szülinapot!!!! :D

Lilly: Mi még egyelőre csak keresgélünk, ennyire gyorsan nem tudom, bele vágnánk-e. De azért az építtető elérhetőségét elkérhetném? Jöhet priviben is. Amúgy a Gardénia is hasonló lesz, mint amilyet írtál. Teljesen zárt lesz, úgyhogy közvetlen autós (busz, teherautó stb) forgalom nem nagyon lesz a területén. Építkezés után a tereprendezést megcsinálják, ültetnek tujákat, csinálnak kerítést stb. Ezeket nekem is mondták. Árban pedig ez is 23 millió körül lenne.

Én is olvastam erről a tragédiáról. Mindig megráz, mikor ilyeneket hallok. :( Szegény család, három pici gyerek... :(

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Panndi: Zsófinak boldog féléves szülinapot!!!

Nekünk ez a hozzátápi nem megy olyan egyszerűen :D Vigyorog és dumál kaja közben és így a fele kaja folyik ki a száján :D Szerintem azt hiszi, hogy játszunk :D :D És így azt sem tudom, hogy mennyit adjak neki, mert nem egyértelmű, hogy jólesik neki azért, vagy inkább hagyjam abba :D :? :D

Én is hallottam erről a tragédiáról, szörnyű :cry:
lamme
 
 


Engem is kiráz a hideg ilyen tragédiától, a másik topikon is ez a téma, szegény család :(

Lamme!
Lilla is játszik kaja közben, meg ide-oda figyel, mondjuk ő eszik emellett rendesen, kis zsugori nem köp ki semmit :oops:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszönjük a köszöntéseket, olyan hihetetlen, hogy már ekkora :shock: :D
Zsófi is nyikorog, ha eszik, de megeszik ő mindent, csak fura ez a hang hozzá :lol:
Vendég
 


Délután voltunk dokinál, oltás miatt, erre belenéz Eszti torkába, és közli, hogy mehetünk haza, nem lesz oltás, mert hólyagos a torka. :shock: Nagyon meglepődtem, mert semmit nem vettünk észre ebből a betegségből, remélem, nem is lesz rosszabb! Azért kicsit aggódom. :(

Kép
waterlilly
 
 


Babett: nálunk is elég össze-visszák az éjszakák:( Barnus még egyet sem aludt végig. Reménykedtem, hogy a 3 hónapos kor vízválasztó lesz, de nem...

Lilly, Panndi: a hozzátápival ti már kiváltottattok egy kaját, vagy még tejci is van a zöldség/gyümölcs után?

Csak annyit hallottam a hírekben, hogy a kismama csészármetszés után 5 nappal halt meg. Nem tudom miben.

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: Barnus sem alszik már? mióta? ő alvós baba volt régebben, nem...??

panndi
: milyen Sinlacot írtak fel? a Nestlét, vagy még milyen formában van? és hogy kell adnod neki? az egy tápszer? olyan béna, hogy nekünks emmit nem írnak fel erre a bukásra. Azt mondta a doki, hogy majd kinövi....de ma is rettentően sokat bukott este, szinte folyamatosan 2 órán keresztül... :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Újra pofátlankodok nálatok is. Helyhiány miatt eladok néhány kisfiú ruhát ha érdekel benneteket nézzétek meg a

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=274859

puszi:
Zsuzsi

Lamme: húsvét után ha javul az idő összefuthatnánk :)

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Nestlé, igen. Azt mondták, keverjem bele a gyümölcsöt, zöldséget, és így adjam neki. Hát majd meglátjuk, ma fogom kiváltani. Illetve vettem rizsnyákot, ma azt próbálom ki, az teljes kiőrlésű rizslisztből van meg B vitamin van még benne, semmi más nincs, hát meglátjuk, mit szól hozzá :)
Zsófi háromszor eszik mást is, tízóraira kap gyümölcsöt, ebédre zöldségpürét, uzsonna gyümölcs, de mindegyik után van tej is. Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hogy lesz ebből szoptatás kiváltás :lol: Azt mondta a védőnő, hogy amíg szívesen kanalazgat, addig adjam neki a gyümölcsöt. Hát ő a végtelenségig elkanalazgatna, aztán a végtelenségig szopizna :lol:
Vendég
 


Lilly, mit mondtak még Eszter torkéra? Vagy csak ennyi? :? Nálunk születésnapi party-sorozat van, ma fél négykor keltünk...
Vendég
 


Lilly! Esztinek jobbulást. Ha nem is vettétek észre, hátha nem lesz komoly.

Szegény Panndi! :shock: Mi is két hétig hajnal négyes keléssel nyomtuk, ma Lilla megkegyelmezett egy 3/4 6-os ébresztéssel.

Hát szopi kiváltásban én sem adok senkinek tanácsokat. :( Lilla kis zabagép. Végtelen mennyiségű kaja után végtelen számú és mennyiségű szopit kér. Ahhoz képest, hogy egyéves korig terveztem a szopit elég rosszul állunk a leálláshoz vezető úton. Persze lehetnék keményebb és megtömhetném mással, de annyira jó nézni azt az élvezkedős kis szopis fejet, hogy sajnálnám megvonni tőle. A kérdés csak a kistesó, hogy jön majd így létre. :shock:

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Na hát Ildi, ez az, nekem isd ez a bajom :?
Vendég
 


Babett: Barnus jól aludt eddig is, de mindig felkelt 1-2-3-szor enni, és úgy tűnik, erról nem akar lemondani. :cry: Két kaja között jól alszik, csak már reménykedtem, hogy talán végre sikerül végig aludni az éjszakát. És elég össze-vissza kel éjjelente, mostanában nincs benne rendszer.

Ha jól emlékszem, valahol azt olvastam, hogy kb. 2 hét alatt lehet kiváltani hozzátápival egy szopit. Akkor ne ringassam magam ebben? :? Barnus is nagy zabagép :oops:

KépKép
kutyfül
 
 


Andi, te szegény! Hogy lehet ezt bírni???

Hát a doki ennyivel elintézett minket, még csak receptet sem írt, hogy ha esetleg eldurvulna a dolog, akkor tudjak neki adni valamit... :shock: Csak annyit mondott, hogy lehet, hogy betaknyosodik, hőemelkedése lesz, hányhat is. Ha mégse, akkor 2 hét múlva vihetem oltásra.

Őszintén remélem, semmi baj nem lesz, Eszti továbbra is jókedvű, nevetős és jól is eszik. A múlt héten nekem volt egy torokfájós éjszakám, lehet, hogy az látszik nála is. Ebbe a hülye időben sosem tudom, hogy mit adjak rá! Valószínűleg alulöltöztettem kicsit, úgyhogy most visszatérünk a téli hacukához, március ide vagy oda, hideg van.

Hozzátápi: nálunk egy normál kaja úgy néz ki, hogy 130 ml anyatej + 40-50 ml tápszer. Ebédre kap Eszti fél üveg bébiételt, és utána megiszik 80-90 ml tápszert. Én havonta akarok egy-egy étkezést bébiétellel kiváltani teljesen, egy éves korára szeretnék odáig ejutni, hogy már tápszer sincs az étlapon, csak rendes kaja. Persze csak ha lesz foga! :D

Sajnos a tejem nem tápláló egyáltalán, ha ebédkor a bébiétel után megiszik egy 130 ml-es adagot, akkor már 2,5 óra múlva ordít kajáért! :shock: Ezért inkább tápit kap. A tejem hozzáférhetősége amúgy is véges, nem tudom, meddig bírom még cérnával ezt a hülye fejést! :(

Ildi, ha szívesen szopizik, és tejed is van, szerintem se vond meg tőle. Egyszer úgyis vége lesz, és ilyen szoros kapcsolatban már nem lesztek sose! Én is úgy szeretném, ha Esztike inkább szopizna! :(

Kutyfül, ha össze-vissza ébred, akkor valszeg éhes. Napközben próbáltad növelni az adagját?

Ma Eszti is fél 6-kor kelt, de apa ágyban tartotta 7-ig... Jó éhes lehetett, 230 millit evett! Lehet, hogy ideje tápszert váltani.

Csajok, nagyon bátrak vagytok ezzel a kistesó-projekttel! :wink:

Kép
waterlilly
 
 


Bírom én, amíg van itthon kávé, nincs gond :lol: Zsófit nem izgatja, iszom-e kávét, múltkor négy napig nem ittam abszolút, én állandóan bealudtam, fájt a fejem, mert a vérnyomásom sehol sem volt, ő meg virgonckodott ugyanígy, éjjel meg aludt, szóval szerencsére ihatom :)

Zsófi most tízóraira evett 150 grammnyi kaját (gyümölcs+sinlac pép), de utána szopizott is. Deeee, időben sokkal kevesebbet, mint egyébként, szóval előbb-utóbb csak rájövök, mennyi adag után nem kell neki már a cicim :D
Vendég
 


Kávé... Jaj, én is, én is! Sosem voltam nagy kávés, de néha meghalok egy tejeskávéért vagy capuccinoért. Maci-kávéval szoktam becsapni magam, a gyerekkoromat idézi, tök fura, hogy most megint iszom... :)

Mostanában egyre többször jut eszembe, hogy ezek a Picurkák olyan hamar megnőnek majd! Nemsokára azt vesszük észre, hogy mennek oviba, aztán mehetünk vissza dolgozni... Tényleg, ti meddig szándékoztok/tudtok otthon maradni? Én valszeg 3 éves koráig, mert tanulni szeretnék, és nem hiszem, hogy baba mellett tanulás és munka is beleférne. Egyébként ha nem akarnék tanulni, akkor két és fél éves koráig maradnék itthon.

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Látom, egyre többen vagyunk a hozzátáplálási időszakban. 8) Nőnek, fejlődnek, okosodnak a babák. Így a jó! :D Az éjszakákról pedig most inkább nem szól a fáma. :wink:

Bili kérdésben én is csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Mkét "nagyfiam" 2 éves és 2 ill. 4 hónapos korban szokott le a biliről. Ekkorra már éjszaka is szobatiszták voltak. Szerencsére nyáron 2 hét alatt sikerült rászokniuk a bilire, bár Ádikám inkább a wc-t részesítette előnyben. (Ez még így nekünk jobb is volt, nem kellett a bilit elmosogatni. :wink:) Szóval én kivártam az idejét, nem erőltettem és nem is bántam meg, mert nagyon hamar megértették, hogy mit kérek tőlük.

Hozzátápinál pedig kihagyható már egy étkezés, ha a baba kb. 180 gr -nyi mennyiséget elfogyaszt a gyümölcsből, főzelékből. Az elején én is megkínáltam gyümi után a fiúkat, de 140-160 gr-nál már nem tettem. Gabókám jelenleg fél almát, fél banánt és kb.1/3 üveg bébidesszertet eszik, ami 180-190 gr. A főzelékről pedig már nem is írom le a mennyiséget. Tudom, hogy ha majd több szilárd ételt kap, akkor már kisebb adagot fog enni.
A héten voltunk méretszkedni (9170 gr és 76 cm a legkisebb legénykém) és abban maradtunk a védőnénikkel, hogy elég egy kis rízsnyákot, esetleg kukoricakását keverni a gyümölcsbe, de lassan már akár a háztartási kekszet is bele lehet morzsolni a tízóraijába. Rízsnyákot már készítettem neki, a kukoricakása még próba előtt áll.
Egyébként a két étkezés mellett csak szopi van. Most, hogy fogzik, éjszaka is néha felsír, de mellre téve kb. 2 perc múlva újból alszik. (Szerencsénkre.)

Ildi! Minden szempontból irígylésre méltó a Te helyzeted. Védekezned nem kell, és a nehéznapok csak emlékképekben vannak jelen. Lehet, hogy előbb leszel kismama, mint nagylány! :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Lamme! Örülök, hogy minden rendben nálatok. Az viszont elkeserítő, hogy mások ennyire elbaltáznak fontos és súlyos dolgokat. (És az a kisgyerek, akinek a leleteivel elcserélték a tiéteket vajon most hol van, mi lehet vele? Remélhetőleg újabb laborvizsgálatot kért a kezelőorvosuk.)
És csak kíváncsiskodásból kérdem, hogy miért is kezdétek el a hozzátápit? :roll:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Képzeljétek, Zsófi ma négykézlábra állt :)
Vendég
 


Sziasztok!

Tücsi! A ciklusom múlt hónapban visszaállt! Az újbóli kellemetlenségek mellett azért örülök neki, hátha ... :D
Azért szülés utáni 8 és fél hónap havibaj mentes állapottal azt hiszem a szerencsések közé tartozom. :D Szopit nem zavarta be. :D

Panndi! Zsófi nagyon ügyes! :D Lilla ilyet nem tud, de dolgozunk az ügyön.

Lilly! üdv a klubban, mi a maci kávé mellett a Douwe Egberts Kid 3:1-ben kávét nyomjuk a Nescafé mellé becsapásként. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Én még azóta sem lettem nagylány :(
Vendég
 


Zsófinak nagy-nagy gratula a négykézlábra álláshoz!!! Olyan ügyike!

Azt hiszem ez a megfázás ráhúzódott Eszti pocijára... :( Kemény volt a délelőtt, de szerencsére egy hatalma csomag megalkotása után lenyugodott. Megpróbálom homeopátiás szerekkel kikúrálni magunkat. A hozzátápit meg felfüggesztem, amíg nem jön rendbe, kapjon csak jó sok anyatejet szegénykém.

Sajna én is vacakul vagyok, szeintem mindketten hétfőn fáztunk meg, alulöltöztettem magunkat... :( :oops: Úgyhogy nyomom a C-vitaminokat, a mézes teákat és a homeós bogyókat.

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Lilly: Esztinek és Neked is jobbulást kívánunk! Mielőbb gyógyuljatok meg mindketten!

Panndi: Zsófinak gratula a négykézlábazáshoz! :D Nagyon ügyes baba! :D Ha eddig unatkoztál volna mellette (biztos nem így volt), akkor ezután tuti nem fogsz, ha elkezdi körbemászni a házat. :D

Hozzátápi: Zsófi szerencsémre teljesen magától "intézte" a szopi kiváltást. Nagy sajnálatomra, egy kicsit túl gyorsan is. Szerettem szoptatni és nehéz volt belátni, hogy lassan itt a vége. Szóval kb 1 hónapja evett főzeléket is (7 hónapos lehetett ekkor), mikor azt vettem észre, hogy főzelék után, már nem szopizik olyan intenzitással, mint előtte. Addig mindig megkínáltam kaja után szopival is, és szívesen szopizott még, de egyszer csak, egyik napról a másikra már csak nyammogott 1-2 percet a cicin, és utána kiköpte. Miután ezt megfigyeltem, még pár napig próbáltam szopiztatni evés után, de aztán felhagytam vel, mikor már láttam, hogy itt nem egyszeri szopisztrájkról van szó. Így, teljesen magától hagyta el a reggeli és most már lassan az esti szopikat is. :(

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


ZSÓFINAK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Kérünk ám képeket majd a "partyról"! :D

Eperke, szerintem Zsófi teljesen jól választotta el magát. Végül is nagyjából az a rendje, hogy ha már táplálóbb kajákat eszik, akkor azok után már kimarad a szopi, és már csak reggel és este van, aztán az is elmarad úgy 1 éves korra. Jól csinálja. :D

Kép
waterlilly
 
 


Nagyon boldog születésnapot kívánunk Zsófinak :lol:

1 éves, nagyon nagylány már :lol:

Szerintem is ez így okés, én örülnék, ha Zsófinál is így történne.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: