Új privát üzeneted érkezett!

A mindnegette keresője ezeket adja ki a sütőtök szóra:

http://www.mindmegette.hu/main.php?app=kereses2/kereses2.php&a=1

Töltött sütőtök
Fűszerese töltött sütőtök
Sütőtökleves I.
Sütőtökleves II.
Rizslepény szójababcsírával és sült tökkel
Rizslepény szójababcsírával és sült tökkel
Tökös-mákos rétes Ilse módra
Sült tofukockák sütőtökkrémmel
Sütőtökkrémleves
Répás sütőtökleves
Burgonyaragu sütőtökkel és rókagombával
Sütőtökös gombóc
Sütőtökös rizottó
Répás leves
Tök édes-savanyú szószban (Zucca all’agrodolce)
Sütőtökös palacsinta dióbundában
Zöldséges borda
Különleges torta
Kacsamell sütőtökkel
Sütőtökkrémleves
Ddmakasovi (sütőtökből készült kása)
Rostonsült cikória karamelizált sütőtökkel
Sütőtökleves zsemlekockákkal
Erőtadó saláta

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kanadai sütőtök torta
http://www.webcuki.hu/edesseg_search.php?id=54

*****

Sütõtök

A sütõtök tápláló, sósan és édesen egyaránt finom és olcsó. Többféle vitamin és ásványi anyag van benne, élettani hatásai kiválóak. Légúti megbetegedéseknél, köhögésnél, tüdõgyulladásnál, felfázás, allergia és bõrpanaszok esetében is hasznos. A rendszeres sütõtök-, illetve sütõtöklé fogyasztás serkenti a máj mûködését, és ezáltal a méregtelenítést. Enyhíti a szív- és koszorúér panaszait, valamint a prosztata-problémákat. A tököt és a tökmagot az egyik leghatásosabb rák-megelõzõ szernek tartják.

Tökös rétes

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
50 dkg nyers sütõtök
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl tejföl
1 tojás
fél dl olaj
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
ízlés szerint cukor

Elkészítés:
Tisztítsa meg a sütõtököt és reszelje le durva reszelõ. Keverje habosra a tejfölt és a tojást, tegye bele a csipet sót és a vaníliás cukrot, majd dolgozza össze a tökkel. Adjon hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen folyós a töltelék. Ízlés szerint édesítse cukorral, de ügyeljen arra, hogy a különbözõ tökök, különbözõ mértékben édesek.

Szedje szét óvatosan a réteslapokat. 2 vagy 3 lapot terítsen ki egymás fölé és kenje meg olajjal. A töltelék felét terítse egyenletesen a szélére majd csavarja fel. Óvatosan csúszassa olajjal kikent sütõlemezre, majd ugyanígy készítse el a másik rudat.

Kenje meg a tetejüket olajjal és elõmelegített forró sütõben süsse pirosra. Melegen szeletelje.


Különlegesen sült tök

Hozzávalók:
1 kg sütõtök
15 dkg sárgabaracklekvár
5 dkg finomra õrölt dióbél
csipet só

Elkészítés:
A sütõtököt vágja darabokra. Tegye a darabokat száraz tepsire és forró sütõben süsse addig, amíg teljesen megpuhul és a beleszúrt villa nyomán nem folyik a leve. (A tökdarabok méretétõl, állagától függõen 40-60 perc.)

Keverje el a lekvárt simára a csipet sóval. kenje be a tökdarabokat a lekvárral és szórja meg a darált dióval. Rövid idõre tegye vissza a sütõbe, addig amíg sötétbarna nem lesz. Vigyázzon, nehogy megégjen.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Köszönöm ezt a sok sütőtökös receptet Kép Remélem valamelyik megtetszik Vilinek. A leveseket imádja, szóval szuper ötlet.

Pocok!
Mi az a sonkatök?

Norci
norci
 
 

 
 

Sziasztok, én olyan receptet keresek, ami a tipikus amerikai coukies.
fahéjas, meg gyömbéres meg vaníliás változata van, lapos keksz, és állítólag minden amerikai reggelinél hetente 1x biztosan megtalálható.

Köszi: Móró
Móró
 


Pocok tartott 10 percig Kép Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Pocok! Kép Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


lÁnyok! Azt szeretném megkérdezni,hoyg melyik ételféleség hány napig áll ela hűtőben? most jövök rá, hoyg közel 15 éve főzök, de mindig frisset csináltam , és maximum másnapra maradt, most meg egy héten csak 2-3-szor állok neki, de akkor több napra előre, és nem szeretném a családomat elszalmonellásítaniKép
köszi
zsuzsa
gyuzsu
 
 


Zsuzsa,
hűtője és évszakja válogatja, de nálam elég sokáig elállnak! Kép Gyakran főzök én is előre, és van úgy, hogy egy hétig is vár a már elkészült kaja, hogy megegyük. Mondjuk, ha olyasmi, ami tudvalevően nagyon romlékony, és mégse kerül rá sor két napig, akkor fefőzöm újra, így csírátlanítok.
Kív
kíváncsi
 
 


Sziasztok lányok!

Engem is érdekelnének olyan ételek, amiket néhány napra előre el lehet készíteni.Egyébként nagyon klassz recepteket olvastam az előző írásaitokban, érdemes volt idetévednem!
Köszi, sziasztok:Timi72
Névtelen
 


off:Timi72, hát téged is látni? De örülök!!!
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Nem tudom, hogy álltok fagyasztóval. Én osa szoktam elraktározni az ennivalókat, és akkor egészen biztosan nem romlik meg, és mindig van válszték az előre nagyob adagban lefőzött kajákból.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


De jó, hogy előkerült a fagyasztó! Nekem régi bajom, hogy amit lefagyasztok, valahogy abszolút nem olyan fölengedve, mint frissen volt. Miért lehet ez? Nálatok biztos nem így van! Rosszul engedem fel? Próbáltam már mindenhogy: fokozatosan, a hűtőben, szobahőmérsékleten, mikróban, tűzhelyen. És nem és nem. Minden undorító, plöttyedt, belül összeesett. Rendes mélyhűtő egyébként, nem csak a normál hűtő fiókja, a gépnek biztos nincs baja. Érdekes, de az anyatej se kellett már a gyerekeimnek, ha a fagyasztottat engedtem fel, amikor anyatejbegrízt akartam belőle csinálni. Előre is köszi a tanácsokat! Klára
klara
 
 


Klára Kép
A zöldségek azért, mert a sejtfaluk szétreped ( a sejtben lévő víz kikristályosodik, és kilyukasztja a sejtfalat) löttyedtek lesznek. Olyan kaját érdemes lefagyasztani, ami amúgy is pépes. Spenót, sóska, lecsó, tök.... ha előfőzöd őket, akkor ne főz sokáig, mert a fagyasztás hatására úgyis "megpuhulnak", éppen csak annyit rottyants rajta, hogy egy kicsit összeessen, és kevesebb helyet foglaljon.
Jól fagyszthatóak a mártások. Pl. bolognai, gomba.
Jól fagysztható a pörköltek: marha, sertés, csirek vagy csirkepaprikás.

Én kiolvasztani, ha nagyon rendes vagyok, és reggel eszembe jut, hogy mit fogunk vacsizni, és, hogy elő kellene venni, akkor a hűtőben lassan szoktam, de ha már csak este jut eszembe, hogy "jajj, mi lesz a vacsora", akkor a mikróban gyorsan.

Szelet húst panírozva is szoktam fagyasztani, ezt természetesen lassan kell felengedni, ugyanúgy, mint az össze nyers húst/halat.

Remélem tudtam kicsit segíteni

Orsi

ps. mivel egyetemre járok, és dolgozom is melette, így mi hétközben leginkább ezeket a kész kajákat eszzük, mert így meleg is és gyorsan is készen van. Nálunk bevált.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! En a panirozott hust ahogy van, fagyottan belenyomom az olajsutobeKép Igy 7-8 perc mulva ehetoKép Es finomKép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly Kép köszi a tippet Kép én ezt sosem próbáltam, de akkor legközelebb így csinálom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szia Kíváncsi!
Írtam neked e-mailt! Nem vesztem el!
Timi72
Névtelen
 


Sziasztok lányok!
Nagyon jó ötlet a hús félkész fagyasztása, kipróbálom! Köszi a tippet!
Timi72
Névtelen
 


Sziasztok!

Most találtam egy túró rudi receptet, úgy emlékszem, hogy kerestetek régebben. Ha azóta már találtatok - bocs. Ha nem, akkor ti is próbáljátok ki:

Túró Rudi

Hozzávalók:
1/2kg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 tasak étkezési zselatin
2 dl tejföl
1 csomag étkezési csoki (Katica)
extrák: lekvár vagy mazsola



Elkészítés: A túrot a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerinc formába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva megdemed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az őzgerincből kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
Extra: Ha úgy rakod az őzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az őzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.

Ez a mindmegette.hu-ról van.
Én most próbálom ki (jelenleg a fagyasztási résznél tartok...), majd az eredményről beszámolok.

ZSófi
szzsofia
 
 


Orsi, köszi. Őszintén szólva én is valahogy így tapasztaltam, csak abban reménykedtem, hogy ti esetleg olyasmit is tudtok fagyasztani, amit én nem. Hogy van az, hogy a bolti mirelit zöldség nem plöttyedt? És a gyümölcsök? Papiban OK, de egészben? Fagyasztható? Klára
klara
 
 


KLára! Én leveszöldséget szoktam fagyasztani, ez nagyon hasznosnak bizonyult, mert egy pucolással, szeleteléssel elteszem, és bármilyeb ételbe elő tudom venni. Megfőzve nem nagy már a különbség, vadasmártásnak meg egyenesen kiváló.
Zsuzsa
gyuzsu
 
 


Klára Kép
A bolti dolgokat gyorsfagyasztással készítik. Ez annyit jelent, hogy a friss zöldséget/gyümölcsöt nagyon hidegre (ha jól emlékszem -40-50fokba) teszik be. így azonnal megfagynak, és nincs ideje kialakulnia a jégkristályoknak, amik tönkretennék a sejtfalakat. (Ezért lehetett még biológia órán látni, hogy a folyékony nitrogénbe tett békuci feléledt a meleg víz hatására). A hirtelen fagysztásnak nincsen sejtkárosító hatása.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
hogy ti miket láttatok bioszórán! Kép
Klára, Zsuzsa!
Nekem is az a tapasztalatom, hogy nem érdemes mindent lefagyasztani, illetve mindennek meg kell találni a megfelelő állapotát. Zöldséget pl. csak megmosva-meghámozva, konyhakészen szabad eltenni, akkora darabokra vágva, amekkorán használni akarod. Ha így dobod levesbe, nem érzel különbséget, olyan, mint a Mirelit, csak nem szabad hagyni felengedni, rögtön a kajába kell tenni. Nem így a hússal, azt nem jó rögtön kajába tenni, mert akkor a külseje összeugrik, belül meg fagyott marad. Azonban én a húst is úgy szoktam lefagyasztani, hogy felkockázom vagy felszeletelem, ahogy megkívánja, a szeleteket pedig egyenként lefagyasztom, és csak utána zacskózom be. Így mindig annyi szeletet vehetek elő, amennyire szükség van. A húst egyébként legjobb a hűtőben kiolvasztani, este beteszed, reggelre ok.
Ja, a panírozott hússal vigyázni kell, mert sokkal alacsonyabb hőfokon ajánlott kisütni, mint a frisset, ellenkező esetben könnyen megég a bunda, nyers marad a hús!
Aztán vigyázni kell még az olyan szószos-mártásos kajákkal is, amelyek habarással készültek, a habarás ugyanis kásás lesz a fagyasztástól, amit elég nehéz már korrigálni. Inkább habarás előtt kell a várhatóan megmaradó részt elraktározni.
A gyümölcsök lefagyasztása se könnyű eset. Nekünk az vált be legjobban, hogy a bogyós cuccot szintén szétterítve, gurulósra fagyasztjuk, azután zacskózuk, később rövid, szobahőmérsékleten történő felengedés után azonnal esszük, mint valami fagyit. De olvastam valakitől, hogy gyümölcspépet fagyaszt jégkockatartóban, az is nagyon hasznos lehet sokféle célra.
Zöldfűszereket is lehet fagyasztani. Vagy azt csináljátok, hogy szorosan összehengerítve befolpackozzátok a petrezselymet-egyebet, amikor kell, akkor csak egy éles késsel lehasogattok ebből a hengerből egy keveset, de igényesebb megoldás az, ha fagyasztás előtt felaprítjátok, szintén szétterítve lefagysztjátok, azután "zörgősen" mehet valami dobozba.
Egyelőre ennyi, majd írok még, ha jut eszembe más is.
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


KÖszi Kíváncsi!
Petrezselymet most fagyasztottam éppen, a csarnokban 20 ft. volt egy szép köteg!
A málnát mi is gurulósra fagyasztjuk, a fiaim imádják félig fagyottan elropogtatni!
Pépet is szoktam csinálni, málnából és eperből. Egyszerűen leturmixolom és kisebb-nagyobb dobozokba teszem. Lehet belőle tejes turmixot csinálni, sima almalevest is nagyon fel tud dobni, vagy valami gyümölcskrémet aszkábálok össze belóle, vagy piskóta öntetnek is jó. nálunk nagyon bejött, csak idén lekéstem valahogy a szezont, így alig van.
Zsuzsa
gyuzsu
 
 


Tényleg, Kíváncsi! 7 emberre mennyit kell főzzél? úgy értem mennyiségben! EZ számomra már átláthatatlan létszám lenne.
gyuzsu
 
 


Köszi, lányok, majd próbálkozom tovább. Én is ilyeneket szoktam fagyasztani, amiket ti írtok, de pl egy ismerős idősebb néni brokkolit szokott , meg levelesen spenótot, és teljesen ehető lesz, nekem meg ugyanez tiszta trutymó. Pedig nincs gyorsfagyasztója. Nitrogénbabékát nekünk sem mutattak a suliban, pedig poén lehet. És az anyatejfagyasztásról mit gondoltok? Klár
klara
 
 


Klára,
szerintem annak az a titka, hogy amiben fagyasztod (én jégkockatartóban szoktam), azt még belehúzod egy jó erős nejlonzacsiba. Így sokkal kevésbé veszi át a szagokat, amik miatt talán a te babád is idegenkedett tőle.
A leveles spenóthoz az a javaslatom, hogy fagysztás előtt jól centrifugázd ki a salátapörgetővel!
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy tudtok olyan sós vagy édes süteményrecepteket, amelyet el lehet készíteni pár nappal a fogyasztás előtt is?
(Az volna a probléma ugyanis, hogy karácsonykor nálunk gyűlik majd össze a tágabb családunk apraja-nagyja, 22 ember, és lehetetlenség ennyi főre egy délelőtt alatt mindent elkészíteni.)
Ha lehet, kipróbált recepteket szeretnék kérni, mert szakácskönyv szerint próbálkoztam már, de sajnos nem sikerült.
Ja, és van otthon egy pici és egy kicsi gyermek, mindkettő nagy segítség lesz... Kép

Köszi, sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Zsuzsa,
nem az a fajta ember vagyok, aki tudja-tervezi a mennyiségeket Kép. Amikor nekilátok, akkor főzök aegy olyan jó nagy adagot. Aztán általában túl soknak bizonyul, és akkor lehet variálni, hogy megmaradt a leves fele, kevés szósz meg egy tál rizs, mit főzzel ebből holnapra. Jó játék. Általában nem ismernek rá a teganpira Kép. Csakhogy ebből is mindig marad valalmi...
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Sziasztok, én póréhagyma és kínai kel recepteket keresek.
kaptam frisseket és istenieket, a frankfurti levesen és rakott káposztán valamint a hagymalevesen már túl vagyunk.

Ha tudtok valami finomságot, írjátok meg!!
míra
 
 


Laura, ez lehet pl. pogácsa is? de majd holnap megnézem a receptjeimet.
Amit kapásból tudok: almás Olga (kimondottan jó ha 1-2 napot érik a hűtőben) vagy az isteni lúdláb nyamm nyamm

Míra
míra
 
 


Laura

Mi jut hírtelen eszembe? Az összes linzernek a tálalás előtti 1-2 napos pihi jót tesz. A mandula ill. a kókuszos kifli, a darálós szintén előre elkészítve jó. Beteszek ( a saját kipróbált receptjeimből) ide néhányat:
Névtelen
 


Zsófi Kép
Milyen lett végülis a túrórudi?
Tinka
tinka
 
 


Szia Zsófi!
Kipróbáltam a túró rudi receptet, nagyon jól sikerült.A lányoknak nagyon ízlett, fél nap alatt eltűntették!
Köszi:Timi72
Névtelen
 


Sziasztok!
Tudtok nekem tanácsod adni, hogy milyen praktikákat kell bevetni, mire kell odafigyelni a villanytűzhelyen való főzésnél? (pl. ne fusson ki, időben kicsire venni, de mikor stb.) Én kicsit tartok tőle, de nemsokára azon kell majd remekelnem. Kép Kép
Szóval várom a tapasztalatokat, tanácsokat.
Vagy van valami topic, ahova ez a kérdés jobban beillik?

titati
titati
 
 


Lányok!
Csináltatok már ghi-t? Mi a titka, hogy ne legyen darabos részekkel teli, és hogy ne égjen el?
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Kíváncsi, az mi? Én vidéken nőttem fel, és sajnos nem tudom, hogy eszik-e vagy isszák! Előre is köszi a felvilágosítást!
Timi72
Névtelen
 


Timi,
egyiket se! Kép Indiai kajaalapanyag, ezt használják a főzéskor zsíradékként (olaj, vaj, zsír helyett). Elméletben tudom, hogy úgy készül, hogy sok vajat sokáig főzni kell, közben leszedegetni a habját, de hátha valaki tudja a trükkjét, hogy tényleg jó is legyen!
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Sütött már valaki kenyeret római tálban? Gyakorlati útmutatást kérek!
Jamina
jamina
 
 


Titati!

Nekünk az van, de semmi konkrétat nem tudok mondani. Ki kell tapasztalni, hogy milyen hőfokra tedd, mennyivel előbb kapcsold le, ha nem veszed le rögtön a platniról. Lehet, hogy más okosabb tanáccsal szolgál majd, én annyit tudok, hogy pár hét alatt bele lehet jönni, addig meg biztos lesz egy pár lábos-, vagy főzőlap-sikálás.
rjuli
 
 


Rjuli!
Köszönöm.
titati
 
 


Kivancsi,

A Vajoldal linkjen "Vajzsir" cimen talalod az utmutatot ghi kesziteshez. Vagy ezt mar ismered?

http://mitglied.lycos.de/recept/t/butter.html

Tok fura, a google-on beirtam, hogy "ghi butter" es egy magyar oldalt hozott ki elso helyen! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zseby!

Nagyon köszönöm, ki fogom mindet próbálni! Kép

Laura
p_laura
 
 


Zsuzsi,
nagyon jó kis oldal, köszi!
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Lányok,
asszem legközelebb akkor lesz ghim, ha majd lehet kapni készen a boltban! Most ugyan elszórakoztam megint egy adaggal, de nem elég, hogy irtó büdös lesz tőle az egész lakás és minden úszik a vajban, tetejében a felét ki kell dobni, mert valami ikrás csirizes förmedvény a melléktermék, ráadásul nem is marad olajszerűen átetsző, ahogy a nagykönyv megírja, hanem beopálosodik és megsűrűsödik, ahogy kihűl. Kép
Na mindegy, azért ha már van, kipróbálok belőle néhány indiai kaját! Kép
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Kíváncsi, ezek a mai vajak már nem megbízhatóak!Nem benned volt a hiba, csak a vajban.Örülj neki, hogy nem a fejeden van!!!Sok sikert az indiai kajákhoz!Timi72

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Kíváncsi!

Majd írd le, hogy sikerült, mármint az indiai. Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy zöld paradicsomot hogy lehet eltenni karfiollal savanyúságnak?
Köszönöm
Jade
jade
 
 


Egyik régi kedvenc kajám,amit most csináltam újra:

-csirke vagy pulykamell(de serétcomb is)
-krumpli
-főttkukorica
-borsó
-hagyma
-tejföl
-só
-fűszerek(ki mit szeret)

A húst szeletekre vágom,besózom(+egyéb sülthús fűszerek,aki szereti).A krumplit karikákra vágom,a hagymát is felkarikázom.Egy tepsi alját kivajazom(olajozomki mit szeret),ráteszem a husikat és a hagymát,majd az egészet beborítom a krumplikkal.Erre szórom rá a borsót és a kukoricát,kicsit mág meglocsolom olajjal(vagy vajdarabokat teszek a tetejére.Megsózom a krumplit.Lefóliázom és be a sütőbe,közepes lángon.Addig párolom,amíg a hús és a krumpli is megpuhul.Ekkor leveszem a fóliát és jó alaposan nyakonborítom tejföllel és vissza a sütőbe még egy jó 20 percre(sütőfüggő,az enyém nem túl jóKépKép).
Nagyon hamar megvan és az apróságok is szeretni fogják(ha nem túl fűszeres)!!!

Még egy,tepsiskrumpli köretnek:kivajazok egy tepsit(már megint) és teleszórom majorannával.A krumplit karikázom és úgy teszem a fúszeres vajra.Be a sütőbe,amíg meg nem puhul.Ha biztosra akarunk menni,érdemes alufóliát használni az elején.A krumplikat érdemes vastagabbra vágni,mert hamar odasülnek,bár úgy is nagyon finomKép!

Anyapoc

Jó étvágyat!

anyapoc
 
 


Sziasztok!Gyerekkoromban a kedvencem volt és az én lánykáim is szeretik a melegszendvicset Anyukám módra.
Kell hozzá 40dkg párizsi,40dkg császárszalonna,tejföl,hagyma,vegeta,pici mustár,kevés ketchup és pici bors.Ledarálom a párizsit és a császárt.A többivel összekeverem és zsömlére,kiflire vagy kenyérre kenem.Sütőben addig sütöm amig megpirul a teteje.Lehet rá sajtot is tenni. Ki,hogy szereti.Én nagyonKép
linato
 
 


Jade!
Ha tudsz várni holnap estig, nekünk van egy hordós savanyúság eltevő receptünk amibe mindent lehet rakni, amit a piacon lehet kapni az is ilyenbe van elrakva.
Mi uborkát, citrom(alma)paprikát, káposztával töltött paprikát, karfiolt és sárgarépát szoktunk belerakni.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?