Új privát üzeneted érkezett!

Zalánom fél hatkor kelt :roll: Úgy látszik előre hozta az óraátállítást a kis 8 hónaposunk

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsuzsi, PotykaM,
A kölesgolyót én a DM-ben vettem. Van puffasztott búza is, lehet, h legközelebb azt veszek, mert a táblában most láttam, a köles 12 hótól van, a búza már 8-tól.
Vagy a búza ugyanaz a kategória, mint a liszt???
Kölesből egyébként is csak a sós változat volt. Különben nekünk is ez az első szilárd, amit megesznek maguktól.

Kiflit még én sem adtam, úgy gondoltam, csak egyéves koruk után. De úgy látszik, ez nagyon klasszikus darab, erre mindenki rákérdez, hogy „és kiflivéget mikor adok nekik?”

Főzelék: nálunk Bencsi ált.ban másfél-két Aventes pohárral is megeszik! :roll:

Husi: én alig adok, mert én magam sem lelkesedek nagyon érte, főleg a nyers hús látványáért, kiv.: rántott hús (abban nem látom magát a húst), de hát ugye az majd később… De nálunk is Apuci nyomatja (főleg Bencsinek), hogy húst kell enni, az az igazi kaja!

Hajni,
én megértem, h nasinak nevezted a kiflit. Nekem is az jut eszembe róla, mikor kisgyerekek a kocsiban azt nyammogják, sokszor már a közértben… hú de nem szeretem ezt a látványt! :shock:

Bandika,
Mikor olvastalak, pont itt rötyögtek-gurgulásztak mindketten a lábaimnál.. Jaj, de jó is, hogy ketten vannak! :D

Orsi,
Norina is olyan ügyesen le tud ülni állásból! De persze van, hogy borul és ütközik valamivel, de hát nem tudok mindig mögötte állni, és hát szerintem is úgy tanulja meg, ha ismeri az érzést, hogy ez nem jó, és vigyáznia kell magára. Látszatra sokkal nagyobbakat huppannak, mint amilyen ügyesen aztán összeszedik magukat utána. Olyan nagy sírás még sosem volt ebből, max. egy pici, de inkább az ijedtségtől. Akkor nagyon-nagyon megijedtem, mikor először landoltak a földön, azóta már szinte nem is félek! Nagyon strammok!

Bencsinek is van egy nagyon ari új szokása – ha már a dicsekvésnél tartunk -, ha valaki elkezd nevetni, vagy hallja, hogy a felnőttek nevetnek, akkor ő is elkezd hangosan kacarászni – olyan édes!! :lol:

KépKép
pompomlány
 
 


emma1976 írta:Zalánom fél hatkor kelt :roll:

Lili is :evil: :evil:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

pompomlány írta:mert a táblában most láttam, a köles 12 hótól van, a búza már 8-tól.
Vagy a búza ugyanaz a kategória, mint a liszt???
Kölesből egyébként is csak a sós változat volt. Különben nekünk is ez az első szilárd, amit megesznek maguktól.

Kiflit még én sem adtam, úgy gondoltam, csak egyéves koruk után. De úgy látszik, ez nagyon klasszikus darab, erre mindenki rákérdez, hogy „és kiflivéget mikor adok nekik?”

nem igazán értem, hogy a köles miért 12 hós, mivel a köles az gluténmentes, míg a búza nem.
nálunk a kölesgolyó volt az első önállóan ehető kaja, fiúkkal meg Lilivel is

a búza, meg a búzaliszt az ugyanaza kategória, ugyanaz van mindkettőben :) :) :)

ha gluténest adsz már, akkor a kifli is mehet ill. ugye ott a tej ami még kérdéses, én ezért adok saját készítésűt, mert abban nincs akkor tej vagy ha kenyeret sütök, kiveszek egy pici tésztát és Lilinek kifli alakra sütöm.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


bandika írta:Orsi,
Akkor Lilnek nem is a kanalazással van baja, hanem az ízekkel? Zségeket nem szereti rágcsálni? Te milyen babakekszet adsz?

Lányok,
A menjugate a ’kullancsos’ agyhártyagyulladás ellen van? Kullancs ellen van még valami? Ma olyan szép idő volt, kirándultunk egyet, és egyfolytában a q.va kullancsoktól féltem a fák alatt!

Nem :D pont fordítva :) a kanállal van baja nem az ízekkel. Az almát "harapva" elrágcsálja, a párolt s.répát is megeszi, csak ne kanállal kelljen. Viszont ebből nem eszik mennyiséget, így kaját kiváltani nem tudok.

hipp babakekszet adok.

menjugate szerintem a meningococcusos agy[url]hátya[/url]gyulladás ellen véd, és azt én úgy tudom, nem a kullancs terjeszti.
kullancsnál a kullancs encephalitis van, ami agyvelő gyulladás, és a védőoltás kétféle volt, asszem az egyik megszűnt: FMSE és az Encepur (ha jól rémlik ez szűnt meg)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


A hipp babakekszben nincs tejpor? Mert egy csomó másikban van..

Kép
Kép
emma1976
 
 


Bandika!
Mi az encepur juniort adattuk be Marcinak,a kullancsok miatt!Mi erdö mellett lakunk és muszály volt!
A manjugatet is megkapta de azt még pici korában!

Csajok nekem azért kell Ágoston mögött állnom mert a mi lakásunk(házunk) még nincs "felkészülve" gyerekbiztonságilag!Irigylek mindenkit akinek szuper kis kuckoja van ahova szabadjára engedheti a gyereket!Sajnos nálunk minden életveszélyes egyenlöre!Kandallo,üvegasztal a garniturák szélei,lépcsö(több is van) korlát az emeleten és még sorolhatnám!És ami a legdurvább hogy a kö ami a nappaliban van azon olyat koppan a feje mint amikor leejtessz egy kisdinnyét....szoval amig "felnemnövünk" a feladathoz és biztonságossá nem teszünk mindent legalább annyira hogy kárt ne okozzon magában addig nekem mögötte kell állnom!Tudom,hogy meg kell tapasztalni ahhoz hogy tudja mi a jo és rossz és mindentöl nem ovhatom meg(teszem hozzá nem is akarom) de amig életveszély van addig ott kell állnom!Marcinál könnyebb dolgunk volt mert még a társasházba amiben laktunk ez elött mindent szuperul megtudtunk csinálni és szabadon mászkálhatott!Hát itt sokkal nehezebb dolgunk van! :(

Pompi!
Édes lehet ahogy kacarászik!! :D

Zsuzsi!
Nagyon ari a kis alvobabád!!! :D
Édes ahogy elájult a hintába!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Orsi!
Emese most kapata az Encepur juniort kullancs ellen, tehát nem az szünt meg. Máté régen az FSME-t kapta, lehet hogy azt vonták ki?
Zsuzsi!
Olivéred milyen nyugodtan elvan abban a hintában! Békében él az orrszivóval?
Potyka!
220 az szerintem nem olyan sokkal több a 200-nál, viszont ha attól lakik jól, akkor nem kell kinozni 20 gr miatt! Azt hiszem Luku is eszik annyit kb, mert ha véletlenül bébiételt kap ami 190 gr, utána néz nagyokat hogy nincs több.
Anikó!
Valahogy sürgősen bababiztosabbá kéne tenni azt a házat, mert mindjárt felnő az a gyerek!
Nekünk ebből a szempontból nagyon jó a házunk, a járókát már rég szétszedtük, Luku a földön csuszkál. Még Emese idején zárhatóvá tettük a fiókokat, szekrényeket, ami olyan volt, igy Lukunak a szabadsága megvan. Egyedül a TV állvánnyal nem csináltunk semmit, igy állandóan azt pakolja, és már többször odacsipte az ujját az üvegajtóhoz, de még nem tanulta meg hogy nem szabad!
Nekem mindegyik szépen elvan/volt a földön, legtöbbször ott ahol én vagyok, de nem kell folyton felvenni őket, ha dolgom van, akkor is szépen eljátszanak.
Rágcsa- a doktornénink a kenyérvéget javasolja, ez eléggé bevált, levágom a csücskét és rághatja, ki is tart a reggeli végéig, és nem szokott belőle nagyot leharapni.
Emma!
Boldog hófordulót!
Ti is szenvedtek?
Nekünk ugy tünik segit a Nurofen, most 2 éjjel csak kis ébrenlét volt üvöltés nélkül. Ezzel már ki is békülnék...
Igen,igen, a 4. lehet hogy 2évig bőgni fog minden éjjel :shock: de mégis ugy érzem, vállalom a kockázatot (de ilyesmi ugyis csak mással fordulhat elő :wink: )
Zsebi!
Én ugy emlékszem, benne voltam a táblában (az elsőben biztosan) :D
Pompi!
A Tieid is jól elfoglalják egymást?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Emese most kapata az Encepur juniort kullancs ellen, tehát nem az szünt meg. Máté régen az FSME-t kapta, lehet hogy azt vonták ki?

lehet, én tényleg nem emlékszem már, nem is tudom, a fiúk melyiket kapták.

Anikó :)
jogos persze, hogy így véded! Nálunk parketta van, ezen akkorát azért nem koppan, Pesten volt kő bizonyos helységekben, de a nappali ott is parkettás volt a gyerekek főleg arra garázdálkodtak.

Lilinek nem is volt, nincs is járókája. Mondjuk ez a ház iszonyú pici, 1 lépcső van, az elé rácsot tettem, így mondhatni gyerekbiztos. A virágokkal most barátkozunk, vagyis, hogy éppen a nem barátkozást tanuljuk, TVt még nem matatja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nasivin-t hány napig lehet adni? 5 napja napi 2x nyomatom, este muszáj, akkor alszik jól, de gondolom lassan abba kellene hagyni, bár takony még nem múlt el...

Kép
Kép
emma1976
 
 


Melcsi!
Ja akkor jó. :) Azt hittem kimaradtál és azért írtad hogy Te is jönnél. Akkor nincs semmi bajom azt hittem véletlen kimaradtál és az tényleg nem lett volna szándékos senkit nem akartam volna megbántani. :)

Pompi!
Háááát akkor lehet fel kell kötnöda gatyát. :) Atéren ha utálod a gyereket amikor a közértben már eszi a péksütit (kiflit) én sem vagyok, voltam ennek híve de ha a lányom meglátja hogy közeledünk a kenyeres rész felé akkor ő már majd kiugrik a kocsiból úgy mutogat hotgy neki kell az na most ezek után sejtheted ha nem adnék mi lenne ott.... én inkább adok és bediktálom az egyel több darabot a pénztárnál mint egész végig hallgassam a sírását. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Lányok, köszi, nem aggódom tovább ezen a kajcsimennyiségen!

Orsi, Bandika - köszi a kekszes infót

Andi - köszi (prevenar)

Pompi - kölesgolyóból ezek szerint van sós és nem sós is? Én nem igazán sózom még a kajcsikat. Néha cukrosat eszünk, de csak az üveges szilvából (ez mindig segít székletügyben, mert néha nehezen jön)
Tényleg, mikortól lehet a sót használni?

Melcsi - 220-230-nál végülis mindig megáll magától, szóval nem nagy különbség, csak azért aggódtam mert a dokink mindig akkorát nézett mintha valami nagy bajt csinálnék ezzel, de sosem részletezte a dolgot.

Kép
potykamanó
 
 


emma1976 írta:A hipp babakekszben nincs tejpor? Mert egy csomó másikban van..

nem tudom.
de a tejpor bébikajánál 95%ban tápszerport jelent, így nálam az a "mehet" kategória.
tojás tuti nincs benne.

csajok :D
melyik kölesgolyó nem sós?
én eddig csak sózottal találkoztam. A dm-es is az, a sparos sajátmárkás is.
másik félét még nem láttam.

a buláta nem sós, de szerintem az keresű, én nem szeretem, sose vettem a fiúknak sem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!, Zsebi! :P
Köszönöm a dicséretet, nagyon aranyosak vagytok! Szóval a bal cicimből már szuperul megy a szopi, ma reggel 110 ml-t evett belőle, igaz majdnem 1 órába telt. A jobb cickómból pénteken sikerült, nagyon örültem, de azóta nem megy, természetesen nem adom fel, ha 1szer sikerült, máskor is fog! :D Az Avent bimbóvédővel már próbáltam, nagyon nem szereti! :?
Igen, úgy akarom, hogy legyen csak cicis evés, és legyen csak cumisüveges (egyelőre), amit jó lenne mihamarabb kihagyni!
Nagyon köszönöm a biztatást! :D

Még egy kérdés: mi a véleményetek a pihenőszékről? Mikortól lehet használni? Jövő héten vasárnap szeretnénk 1 napra elutazni, kb. 1,5 órás út, oda, és vissza, sztetek hogy fogja bírni? Vagy egyelőre még ilyen hosszú útra ne vigyem? Ahová megyünk ott biztos tud aludni, szopikázni, szóval nem túl strapás sztem!

Kép

Kép
donika
 
 


Donika :D
nagyon ügyesek vagytok!
szerintem 4 hetes korban a 1.5 óra úttal semmi gond nincs, tuti végigalussza, vidd nyugodtan. Arra azért számíts, hogy megzavarhatja az egész napot, nyugtalanabb, sírósabb lehet a környezetváltozás miatt.

Pihenőszék hasznos találmány, nekem a fiúkkal nem volt, Lilivel használtam, az elején sokat volt benne, simán aludt is.

És akkor most a balból szoptatsz - egy etetésre elég is ahogy nézem a mennyiséget -, és amikor a jobb jönne, akkor üveg? és utána lefejed a tejet?
egészen biztosan menne a jobból is, szopis tanácsadó végülis kiment?
(már többször kérdeztem, de nem láttam a választ, hogy az avent bimbókiemelőt ismered?)
a jobbra több pózban próbáltad rátenni? nemcsak bölcső tartásban?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :D
Igen, a balból elegendő jön, nem adok neki üveget! A jobb cickót próbáltam az Avent bimbókiemelővel, de azt egyáltalán nem szereti, vmikor leszedi a kezével, vagy csak forgatja a szájába! A jobból is szívná, mert rácuppanna, belegyömöszölöm a szájába a cicit, de mégsem szívja, na meg ha fáradt, akkor abszolút nem próbál. Ha a jobb is olyan lenne, mint a bal, nem lenne gondom! :?
Tanácsadó nem jött végül, csak a kh-ban volt, ő is a kiemelőt javasolta, illetve a fejést.

Akkor a pihenőszéket már használhatom 1 hónaposan?

Kép

Kép
donika
 
 


Donika :D
én használtam.
nem a bimbóvédőre gondolok! hanem a bimbókiemelőre, amit szopi előtt kell feltenni, hogy kifordítsa a befordult mellbimbót, azzal nem lehet szoptatni.

ez a bimbókiemelő:
http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=AVT019
itt olvashatod el, hogy működik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Donika!
Nagyon ügyi vagy. Így igaz ha egyszer sikerült sikerülni fog máskor is. :) CSak további hasonló siekreket kívánok. Tényleg ügyes vagy. :)

Szeritnem is simán mehettek a kocsiban aludni fog és ott max kicsit többet kell dajkálni de meglesz azért. :)

Pihenőszék nekem ugyan ikreim voltak de nekem nagyon nagy segítség volt az elején. Szerettek benne lenni sokszor abban nézelödtek míg én házimunkát végeztem. :) illetve később ebben ettek az elején. :)

Potyka!
Én elég hamar 8 hónaposan már biztos tettem ici-pici sót a kajájukba hogy kicsit ízesebb legyen tényleg picikét. Amúgy hivatalosan egy éves kor alatt nem lehet kapni.

Orsi!
Szeritem nincs só nélküli köles. Megnéztem a miénkbe is van tengeri só. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Donika
Nagyon-nagyon ügyi vagy a szopival!
Zalán 6-7 hetes koráig elég idétlenül ült a hordozóban, én fél óránál többet nem nagyon autókáztam vele... De az alvás sokkal garantáltabb, mint néhány hónap múlva

Nasivin-re tudna vki válaszolni?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D
nasivinnel nem jutottam 1től a 2re, de még keresek neked szakirodalmat hozzá.

jah, hordozó. Ha összecsúszik benne agyerek, akkor ki kell támasztani pl. egy összecsavart pelussal, én Lilinél így tettem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :D
Amit feltettél, az ugyanaz, mint, aminek van tejgyűjtője is? Nekem olyan van, de ha nem ugyanaz kipróbálom! Azt úgy próbáltam, hogy egész nap rajtam volt, szopinál levettem, de az magától nem marad ott, vagy tartsam?

Zsebi, Emma!
Köszönöm! :P

Kép

Kép
donika
 
 


Donika :D
nem a gyűjtős az másik féle.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma!
Nekem a kalium bicromicum homeopátiás golyocska nagyon sokat segített náthára. Este lefekvés elött midnig kaptak és hajnalig nemkellett orrot szívni. Érdemes kiprólni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Emma

nekem azt mondta a gyerekorvos akkor, amikro a nasivint használtuk, hogy nyugodtan mehet 1 hétnél tovább is, csak a megengedett dózis főlé ne menjek.
1 hétig napi 2-3 alkalommal cseppentettem, aztán már csak este kellett, de még akkor is pár napig.

Zsebi

a héten voltma homeopátiás orvosnál és ő is ezt a golyót írta fel Olivérnek.

Lányok,

volt már valamelyikőtöknél olyan, hogy a gyerek napokig alig akar enni?
szerdára múlt el Olivér 3 napos láza, aznap egész jó étvágya volt, bár kevesebbet evett a szokásosnál, ám csütörtök óta még a felét se eszi a megszokott mennyiségeknek. vajon ez csak átmeneti? összefügghet azzal, hogy beteg volt?

most néztem vissza, Olivér 2 hónapja egy dekát se hízott

:(
7500 gr, 70 cm.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok,
Enyém gyerek meg 5kor kelt ma. Még jó, hogy hétvége van, ilyenkor Apával tölti a reggelt, én meg még visszabújtam. Apa egyébként is koránkelő, ha F1 is van akkor meg főleg.

Kullancs elleni oltás nincs is a piciknek vagy az encepurt lehet már adni 1 éves kor alatt is? Holnap felhívom a dokit.

Orsi,
Valóban nem mindegy, hogy agyhártya vagy agyvelő... csak az én agyamban keverdett össze kicsit. :oops:
Ja, pont a kanállal van a baj! Próbáltad már többfélével? Nekem a tommee tippee puha kanál jött be leginkább.

Anikó,
Én is attól féltem Balázst, hogy a járólapon koppan a feje, már kétszer megtörtént sajnos. Most a kanapé körbe van rakva pléddel és takaróval, így már nem kapdosok utána. De egyébként is ügyesedik, most már inkább csak a popijára huppan.
A karámot megrendelted, nem? Azért azzal a lépcsőtől, kandallótól megóvhatod.

Pompi,
:lol: Akkor neked meg ott sorakoznak a lábadnál?
Édes lehet Bencsi, ahogy veletek együtt nevet. Érti a viccet! :lol:

Kép
bandika
 
 


zsuzsi73 írta:volt már valamelyikőtöknél olyan, hogy a gyerek napokig alig akar enni?

persze :D
3-4 havonta vissza-visszatérő mutatvány, és nálunk 1-1.5 hétig tart.
Tök normális.
Idővel dacossággal párosul, és anyamanipulálás a célja... nem kell elhinni :lol: :lol:

Lili se hízik már ezer és 1 éve :D 1.5 hósan is 7700 gr volt, és 68 cm.

Bandika :D
mindenféle kanalunk van.
BBConfort szilikonos kifejű, szilikonos nagyfejű
Tomee T. etetőkanál
sima fém
DMes műanyag - a fiúkkal ez vált be
McDonaldsos eldobható :D na, ezzel minap elég jól evett :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi! :)
Valószínű igazad volt, és 3 napos láza volt Kláribabának. Tegnap reggel óta nincs láz (pont 3 napig tartott), most pedig halvány piros pöttyök vannak a pocakján.

Ezt találtam róla a neten, pont, mintha rólunk írták volna:
A három napos láz jó állapotú kisdedek betegsége, egy herpeszvírus okozza, és úgy lehet felismerni, hogy 3 nap után a láz megszűnik, viszont 1-2 napig halvány bőrkiütések jelennek meg testszerte.

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :D
ez ugyanaz a herpes simlex, ami az ajakherpeszt is okozza, amikor a gyerek először találkozik a vírussal, akkor így reagál rá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kismókus!
Komolyan én már szinte ha valaki írja hogy egy napja min ennyire magas a láza tulajdonképpen egy óránál szinte tovább nem tudja lentartani azt gondorlom a három napos. Láz. :)
Örülök hogy túlvagytok rajta!

Zsuzsi!
Balázs nekem rendszeresen csinálja ezt hogy nem eszik csak iszik ill. eszeget. Ilyenkor nem is éhes már nem aggodom rajta.Ahogy a doki nénik mondta gyerek még teli asztalnál éhen nem halt. :)

Hajni!
Sikerült beszélni a nővel a tali ügyben ?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Bandika,
mi is a Encepurt adattuk be,asszem 1 éves kor fölött lehet.Sztem magamnak is be fogom adatni.

Pompi,
tényleg annyira édesek,ahogy kacagnak!Nekem Arni haláli,ahogy nevet!Enyémek be szoktak bújni az ajtó mögé,és ott röhögnek,csikizik egymást,bújnak egymáshoz.

Anikó,
akkor így már értem,hogy Ágoston mögött vagy!És ha csak a gyerekszobát tennéd biztonságossá?Nálunk ajtórács van,és a konyhával szemben van a szoba,így látjuk egymást.Ha meg nem látom őket,fülelek,ha teregetek az erkélyen,viszem a bébiőrzőt.

Donika,
nagyon ügyes vagy,így tovább!

Zsuzsi,
nálunk is van olyan,hogy nem esznek,régebben megilyedtem,de már tudom,hogy csak átmenetei.Ha jókedvű,biztos nincs gond.Sztem a korához képest szép súlyban van!

Kismokus,
örülök,hogy meggyógyult a kislányod!

csajok,
lenne egy kérdésem:milyen márkájú cipőt vegyek a fiúknak?Siesta,Asso,Linea?Ezekről hallottam,hogy jók.Vegyek nekik bentre szandált,vagy adjam rájuk bent a kintit?Amúgy addig nem akartam venni cipőt,amig kint nem mennek már,de az a baj,hogy még mindig lábujjhegyen mennek,és sztem ez nem jó!Tapasztalat?
Köszi!

Andi
Kép
aanda
 
 


Kismókus
Jó, hogy túl vagytok rajta!

Zsuzsi, Zsebi
köszi a takony-tanácsokat :D

Bandika
Apa is F1ezett a kisfiával tegnap reggel :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Andi!
Régebben hallottam 1 beszélgetést a Vendég a háznál-ban a cipőről. Azt mondta az ortopédus, hogy ott kell a jó cipő, ahol legtöbbet jár a gyerek. Ha ez a lakás, akkor szerintem vegyél kérges szandit, de ha kint sétálnak mondjuk 1-2 órát, oda azért nem kell 10 ezres nagyságrendü cipő. Az Asso-t én azért szeretem, mert az orrán recés gumi van, ami elnyühetetlen és nagyon jól tart, ha fogja még más is hordani azt a cipőt (kistesó) akkor érdemes befektetni. De van ilyen kinaiban is, feleáron, és ha nem kertesházban laktok, ahol egész nap kint vannak, akkor szerintem az is megfelel.Én tavaly Emesének, mivel olyan korán jött a meleg, egy kérgessarku vászoncipőt vettem, annak is gumi orra volt. Elég jókat lehet kapni pl. a törökbálinti Corában, elöl van egy cipőbolt, de nem a nagy, hanem a kicsi vele szemben.
Zsebi!
Nekünk jómultkor 1 napig tartott egy több mint 39 fokos láz, éjjel kezdődött és másnap estére nyoma sem volt, és semmi nem kisérte!
Zsuzsi!
Ha jön a foga, akkor is hajlamos a nemevésre, az enyémek legalábbis.
De azért az nem hangzik jól, hogy 2 hónapja semmit nem gyarapodott!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Orsi! :D
Köszi! Aha, tényleg nem ugyanaz. Akkor szerinted ezzel sikerülnie kellene? Nem értem egészen, szoptatáskor hogy marad ez a mellbimbón? Mert a védő tudod, az nagyon könnyen lecsúszik!

Kép

Kép
donika
 
 


donika írta:Orsi! :D
Köszi! Aha, tényleg nem ugyanaz. Akkor szerinted ezzel sikerülnie kellene? Nem értem egészen, szoptatáskor hogy marad ez a mellbimbón? Mert a védő tudod, az nagyon könnyen lecsúszik!

ez nem marad a mellbimbón! ez szopi előtt emeli ki a bimbót.
Azt mondtad, az a gond nálatok, hogy bfele fordul.
Nekem a védő sem csúszott le olyan könnyen, abból van az aventnek is kisebb meg nagyobb mérete.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Andi :D
ha lábujjhegyeznek még mindig a fiúk - mióta állnak? -, akkor lehet, hoy nem ártana egy gyógytornásznak megmutatni ezt, mert ennek elég sok oka lehet.
Az okokat a cipővel nem fogod tudni megszüntetni, max. a tünetet, de Levi cipőben is spiccelt.
A lábujjhegyezés meg az önálló járást hátráltatja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hali! :D

Nem jövök a hétvégén, aztán be se tudom hozni a termést! :lol: Úgyhogy most tutira jól teleírom az oldalt, bocs előre is! :oops: :wink:

Játszóügyben még nincs újság, de szerintem megoldja a nő! A hét elejére ígérte, majd felhívom!

Kifliügy: egy ismerős (kövér) anyuka kislánya 2,5 éves 21 kiló és kb. 80-83 cm. Panaszkodik, hogy duci a lánya, mit csináljon, hogy ne kelljen ugyanazokon a megaláztatásokon végigmennie szegénynek, mint neki. De a kislányt nem látni nasi nélkül. A kifli, zsömle vagy ropi vagy akármi egész nap a kezében van, még a játszótéren is. :twisted: :(

Kullancs: a tesómék gyerekorvosa azt mondta, hogy az FMSE egy kipróbált, tökjó vakcina, azt fogja beadni Kristófnak. Az Encepur meg egy tök új készítmény, még nincsenek vele tapasztalatok, nem ismerni a mellékhatásait stb…
De mikortól lehet beadni a kullancs-szurit? :?: Nem csak 1 éves kor után? Kristóf 7,5 hós.

Melcsi,
Remélem kibújtak már azok a fogak és jobban van Luku! :D Tényleg minden gyerek más, de nagyon durván lehetnek eltérőek is, nem csak nevelés kérdése. Mostmár anyuék is látják, hogy sok jótanács egyszerűen nem válik be a fiamnál, amik beváltak a tesóm kislányánál vagy a fiánál pl. Szegény gyerekem elég „gyilkos” génállományt örökölt, én meg szívhatok! :roll:

Bandika,
Olivér ált. le tud ülni, de van amikor üvölt, hogy segítsek. :roll: Meg persze van, amikor tök béna, aztán csak zuhan, és persze mindig a fejére… :? Balázsod már nagyon ügyes! :D Olivér most nálunk az autójában van el egy darabig, de amúgy Ő is olyan, hogy mindig mellette kell ülni! :?
Azt az adást pont láttam, az a csaj simán bénább nálam is! :lol: Ebben a kekszben van szója, az nem gáz?

Anikó,
Biztos nagyon cuki Ágolyó a 3 fogával. :D O.-nek is 3 van teljesen kint, és mindig röhögök, mikor kivillan a fölső is, mint egy kisördög, olyan! :lol:

Zsuzsi,
Olivérnek van egy keménylapú mesekönyve, de már nincsenek sarkai. 8) :lol: Olyan jókat falatozik belőle, hogy csak na! :lol: Bár sarkok nélkül már nem olyan érdekes… :roll: A hintátok nagyon jó! :D De Olivér már nem szeret hintázni, meg feküdni se. Csak ülni állandóan, mégha álmából felébred, akkor is az az első, hogy felül, majd feláll! Úgy tudok egy kis időt lopni, hogy tologatom a kisautójában, akkor egy darabig elvan!
Sajnálom, hogy nem hízik, meg nem eszik, ezzel mi is sokszor küzdünk. Elvileg csak az a nem jó, ha fogy, a stagnálás megengedett. O. se hízott 1,5 hónapig semmit, most meg valamiért nem egész 2 hét alatt majdnem 0,5 kilót, tök durva! :shock: Pedig napi 3 üveg bébiételt eszik ugyanúgy! :roll:

Potyka,
Hány foga van már Szilárdnak? Az én fiam a puffasztott rizsszeletet lehajította a kutyának! :lol:

Zsebi,
Elmehetnél jósnak! :lol:
Én se tudtam, hogy a kifli tejes a zsömle vizes, olyan egyformák… :oops: Én már találkoztam só nélküli kölessel, olyan alakú, mint a buláta, csak köles. Az unokatesóm bioboltban szokta venni.

Pompi,
Boldog 10. hót a gyerkőcöknek! :D

Emma,
Zalánnak meg boldog 8. hót! :D Remélem, jobban van már!

Donika,
Nekünk nem pihenőszékünk, hanem hintánk volt, de én szerintem nem éltem volna túl az első hónapokat nélküle! :roll:
Az utat szerintem végigalussza majd. Igazából egy emberről tudok csak, akinek a fia utálja a kocsit (az unokatesóméknál mindig balhé van ), általában bírják a gyerekek. :D
A bimbókiemelő az egy kis bigyó, ami tul.képpen kicuppantja a bimbót, ami ezáltal kiemelkedik, aztán szoptathatsz is. Kérdezd meg gyógyszertárban, de Brendonban is van szerintem.

Orsi,
Nálunk is csak úgy fogadja el a kanalat, hogy adok a kezébe egy másikat, és azt rágja, meg bohóckodik vele. Kopogunk, paskolom a kis kezét, arcát, ilyen idiótaságok. :oops: :roll: Meg persze a kutya tereli még el a figyelmét, meg ahogy dumálunk neki. :D

Kismóki,
Tök jó, hogy kiderült a gond, és vége is! :D

Andi,
Kipróbáltátok már a tápit? Szeretik? Cipőt nemtom…, de a lábujjhegy szerintem se jó. :?

Kata,
Már sose fogsz többé írni? :(

Kinek van tuti gyerek-fülész ismerőse, ahol lehet hallásvizsgálatot csináltatni? :?: :?: :?:
20140901102739
 
 


Andi!
Én is gyógytornát javasolok. A miénk is mindig kérdezte és nézte hogy áll. Nem jó ha lábújhegyeznek. Nem nagy a gond ne ijedj meg de tényleg érdems elvinni egy orvoshoz. Ortopédira pl.

Hajni!
NEkem nincs fülész ismerősöm de miért kell? Olivérrel vannak gondok gondolod?
Na ja azért az állandó nassolás azért az érdekes. Bár én azt gondolom általában a gyerekek olyanok mint a felnőtek amit otthon lát. Ha ők azt látják hogy anyuka apuka állanóan ezsik akkor ők is azt fogják cisnálni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Donika!
Látom nagyon jol haladtok! :D
A kiemelö segiteni fog!!!Én a mellszivot szoktam ajánlani kicsit rajtahagyni de ez azért jobb megoldás! :wink: :D

Bandika!
Megrendeltem,a legnagyobb méretet ami a lépcsö köré kerül felhelyezésre!Már meg jött rég de kicsit át kell alakitani!Az öcsém a hétvégén megcsinálja!A kandallohoz még nem találtam ki hogy mi legyen!Azt hiszem oda is rendelek egy ugyan ilyet!Az tünik a lejobb megoldásnak!

Kismoki!
De jo hogy tul vagytok rajta!!

Tiko!
Merre vagy???

Emma!
Boldog hofordulot Zalánnak!

Zsuzsi!
Nálunk sajnos fogyás is volt ilyen betegeskedö idöszak után!Még irtam is nektek hogy több mint fél kilo lement! :(
De aztán visszaszedte!
Szerintem kicsit megviselte öt is és pár nap és megint visszaáll!

Melcsi!
Igazad van!Azon gondolkodtam hogy ha nem ugy alakul hogy ilyen sok a korkülönbség a két gyerekem között akkor biztos biztonságosabb még minden mint most!Mert ahogy Marcikám cseperedett ugy tünt el minden biztonsági funkcio a lakásbol!És már jo ideje nincs semmi ilyenre szükség!És azota még költöztünk is szoval itt kezdödik minden elölröl!

Orsi!
Nálunk is parketta volt a régi lakásunkba!Az jobb volt ilyen szempontbol!Azon is tudott dinnye efektus lenni de nem olyan durva mint a kövön! :? Nálunk a virágot anno a doktornéni likvidáltatta mert mindegyik mérgezö volt(szerinte)!Igy átszállitottam az öcsémhez!Nála most esöerdö van a nappaliba azota! :lol:

Andi!
Én szeretem a superfitt a pablovsky és az elefántent is!Ezeknek is szuper jo cipöjük van!!Én rendeltem olyan kiscipöt amit Katyus tett fel!Nekünk még a benti álldogálláshoz kell!
Az a baj az ő szobája lezárásával hogy pont egy szintel feljebb van a konyha fölött!Igy nem látnám sehogy sem! :( Vagy is nem a lezárással ha nem az egyedül hagyással a szobájában!
De azért a szobáját le fogom ajtorácsozni mert az emeleti korlát bolyái annyira vannak egymástol hogy átférne a feje (mondjuk nagy bravur kellene ahhoz hogy kiessen de az ördög nem alszik)! :shock: :evil: Na ott egy másodpercig sem hagyom egyedül!

Pompi!
Mi is voltunk ma zenebölcsibe!
Annyira béna mondokázo vagyok,hogy a végén kaptam egy listát mit kell megtanulnom a következö alkalomra! :oops:
Miket adsz már a piciknek?Mondtad hogy bevezetsz ujabb zöldségeket!!

Hajni!
Válaszolt a csaj?
Hogy vagytok?Keveset irsz mostanában!

Katyus!
Hogy mennek a tesztek???


Csajok!Turorudi mikortol mehet??
Van ez az uj milkás,nálunk a fiuk imádják szegény Ágostonnak meg csorog a nyála! :(

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Vissza kellett altatnom...

Zsebi,
a fülész a tesóm kislányának kell. Ma voltak az ovival orvosi vizsgálaton, és kiderült, hogy rosszul hall az egyik fülére. :( Remélem, csak vmi ráhúzódott nátha, de sajnos utána kell járnunk. Szegény, most minden összejöt neki. A punciját is kenegetni kell, hogy ne nőjön megint össze, de legalább nem kellett megint szétvágni. :(

Anikó,
ja, tényleg kevesebbet írok, sok melóm van Olivérrel, elég ordítós gyereket kaptam. :roll:
Nekünk is elég durva volt a galériánk, de már bekarámoztuk, így most már tökéletes. :D Még a konektorokkal van gáz, igaz, hogy le vannak dugózva, de Olivér azokat is piszkálja, meg az egyiket ki is tudja szedni a falból. :shock: :twisted: Erős gyerek, na! :lol:
Melyik színű kiscipőt rendelted?
20140901102739
 
 


:lol: :lol: :lol: ez jó! elképzelem Olivért, ahogy tépi ki a falból a ... ja! 8) 8) hülye vagyok! :oops: úgy olvastam, hogy konvektor! na jó van, akkor mégsem egy Erős Laci bácsi! 8)

köszönjük a köszöntést!

én gyerekim most itt tobzódnak a nappali játszójában. Ordítottak, akármit csináltam velük, enni-inni-cumi nem, kiderült, csak játszhatnékjuk van a drágáknak! Mikor lesz ebből alvás...? :roll:

anikó,
húha, nem is tudom, mit mondjak, mit vezettem be... valahogy leült a dolog. (ezek mennek most: karfiol, kelbimbó, brokkoli, kelkáposzta, túró) Hiába olvasgatom a táblát, hogy miket lehetne még, selejtezek, hogy ezt is utálom, azt is, akkor biztos szegény gyerekek is, úgyhogy nem is csinálok. Inkább most egy-két HIPP-es üvegest újítottam be, most már nem csak a sütőtöki van étlapon.
A kölesgolyó viszont nálunk is marha jól megy, édesek, ahogy szopogatják, aztán törlik persze a ruciba a maradékot! 8)
Én is végignézegettem a babakekszeket, de mindegyik vagy gluténes vagy tejporos vagy mézes... Végül is egy Crispi nevűt választottam, ami mézes puffasztott rizs.
De vettem natúr puffasztott rizst is, csak aztán rájöttem, hogy nem tudom, hogy mit kéne csinálni vele... csak úgy odaadni? Nem túl apró?

KépKép
pompomlány
 
 


Lányok,
mit mondtok erre? Aliz nagyon hangosan szuszog, fújtat, vagy én nem tudom, minek nevezzem. DE, csak amikor erőteljesebben lélegzik, mert mondjuk izgatott. Amikor csak úgy alszik békésen, akkor semmi hang. És orrhangon adja ki a hangokat is. Mintha orrsövényferdüléses lenne vagy, mintha a takony a megrekedt volna valahol a garattájékon. Lehet, hogy hülységet mondok, de nem tudom szavakban önteni. Mindenestre szerintem egyáltalán nem normális. Nem hiszem, hogy nátha. Tegnap orrszívóztam, az egyik oldalról kijött egy véres takonygolyó.
És nagyon nyálzik is.
Amúgy tök jókedélyű, azzal nincs gond.

KépKép
lili73
 
 


Pompi :D
a natúr puffasztott rizst én szeletben adtam, tehát össze van spéselve - amilyen a milupa mézes is -, simán a kezébe lehet nyomni.
Mondjuk én az összes rossz közül a mézet tenném az uts. helyre, akkor inkább legyen gluténes és tejporos :D :D
de más a preferenciánk, gluténest én már adok, a fiúk is kaptak már ennyi idősen. A tejpor tápszerpor bébiételnél, nálam az sem tiltólistás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta: csak amikor erőteljesebben lélegzik, mert mondjuk izgatott.

ha akkor csinálja, amikor izgatott, akkor ez tök normális... Lili is csinálja.
Ne foglalkozz vele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


AlizKép BarniKép

KépKép
lili73
 
 


Orsi,
akkor jó...remélem kinövi

KépKép
lili73
 
 


Pompi!
Azért mert Te nem szeretsz valamilyen ételt attól még ők imádhatják. :)
Fúúú ilyenkor még a játszószönyegen vannak és mikor aludtak el végül? És ilyenkor reggel meddig alszanak?
Azért már jó sok mindent adsz nekik te is. :) Amúgy jó étvágyúak?

Anikó!
Hát... a túrórudi tekintetében szinétn megoszlanak a vélemények a csoki és az adalékanyagok miatt is de én bevallom neked 11 hónaposan adtam nekik ketten ettek egy pöttyöst. Nem minden nap de időnként adtam és adok is nekik. Nagy kedvenc már a papírját kiszúrják akkor vége meg kell enniük. :) :lol: :lol: :lol:

Hajni!
Ne is mond ezt a konektor témát. Nekünk is mind be vannak dugva de Balázs annyira rá van kattanva hogy csak na.... egyet nekünk is kilazított a falnál úgyhogy azóta megint nem érzem magam biztosnágban hogy mi van ha éppen kihúzza annyira hogy megcsapja az áram. Na de csak nem. Illetve reménykedem hogy előbb utóbb már megéti hoy miért hozom el onnan nap mint nap 1000-szer is. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lili!
Nagyon aranyos a Kifiad. És a lánykádról is teszel fel képet?
Amúgy hogy vagytok alakulnak már a napok?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :lol:
az első kép a lánykám :lol: :lol: :lol:
Így hasonlítanak?

KépKép
lili73
 
 


Zsebi,
hogy alakulnak a napok? Egyre több mókázáshoz van erőnk és kedvünk. Napirend még mindig nincs igazán, de már nem izgatom magam. Az egy fix dolog lett, hogy az esti (7-8 órai) evés után befektetjük őket a kiságyukba, és én is lefekszem velük aludni, mert tapasztalatom szerint estétől éjfélig-egyik tudnak a legjobban aludni egyhuzamban. Így egész tetemes mennyiséget tudok aludni, még ha nem is egyben. Viszont reggel ötkor már felkelek.

KépKép
lili73
 
 


egyik= egyig

KépKép
lili73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: