Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!!

Nincs itt ma nagy forgalom.Gondolom már mindenki várja a hétvégét. :P :P :P

Panka!
Ne hülyéskedj, biztos finom lesz Emili tortája, nem fogod Te azt elrontani. Majd gyere a képekkel. :wink:
Hát a kukából evés azért nem semmi a lányodnál. :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsu!
Tegnap is küldtem még a freemailedre képeket, megkaptad?Remélem odaértek.
Jaj, nagyon jó hír, hogy a hugoddal minden oké, örülök neki.Akkor pár hét és visszatérhet minden a régi kerékvágásba, edzhet újra. :wink: :wink:

Szép hétvégét kívánok Mindenkinek! Puszi!!!!

Kép
Kép
bendor
 
 


Mutatok én is fürdőszoba képeket! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzska81
 
 



Sziasztok!!!


Panka:EMILINEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!

Még nem régen Zozinak volt az első... :roll: Úgy rohan az idő :roll: :roll:

Nálunk is volt kukázás, még most is, de csak benéz is bezárja ( amolyan ellenőrzés :lol: ). A hűtőnk magas, csak most kezdett el nyitogatni, de tudja, hogy nem szabad, ezért nagyon ritkán csinálja ( ha nem kap tutukát, vagy joghurtot büntiből :lol: )


Andikám: Nagyon ügyik vagytok!!! Az E.on... remélem hamar intézkednek, a férjem ott dolgozott, tudom mi folyik ott :twisted:

Pintyus: Nagyon csinike vagy!!! Szépen látszik most már a kiscsaj garázsa :wink: Kerekedjél csak szépen :lol:

Zsu: Mennyit alszik Pannika? Tüncsi képes egész nap aludni, kb.4-5 órát van csak fent :roll: Ma is este 9től reggel7ig nyomta, aztán visszaaludt 11-ig, lementünk sétálni, újra aludt, most is... :lol: Jó nagy alvás igénye van a kisasszonynak!!!

Kép
Kép
Kép
olik22
 
 

 
 

Andi! A tegnapi képeket még nem néztem, de mindjárt.... A múltkoriakat még meg sem köszöntem! :oops: Olyan rossz, hogy sokszor olvasni tudok csak, aztán persze fejben ragálok is a dolgokra, csak belezavarodok, hogy mit írtam és mit nem... :oops: Ezért bocsi mindenkitől!

Kép
zsuzska81
 
 



Andi: mintha említetted volna, hogy nekem is küldted a képeket. :roll: Vagy nem? Mert nem kaptam :roll:

Csajszik: nagyon szépek a fürdőszobák!!! Nekünk nagyon egyszerű, ilyen volt, amikor megvettük. Nem nagyon változtattunk.

Kép
Kép
Kép
olik22
 
 


Olgi! Pannika nem sokat alszik. Van olyan, hogy itthon nem is alszik el, de ha sétálunk, vagy autóval megyünk, ott mindig. Most ez rekordnak számít, hogy már dél óta alszik.... Néha örülnék ha több lenne, csak gyorsabban haladok akkor... :wink:

Kép
zsuzska81
 
 


Andi! Megnéztem, tegnap nem kaptam képeket... :(

Kép
zsuzska81
 
 


Zsu!

Igen jó dolog a beszerzőkörút, én nagyon élvezem, a férjem már kevésbé. :lol:
Megvan a páraelszívó, a mosogatógép, villanysütő és a gázlap. A nagygépek Zanussi-k, az elszívó valami svájci termék. Ma délután hozzák, de még nem csörögtek, nem tudom pontosan mikor.
Ma megvettük a burkoláshoz szükséges dolgokat, konyhai csempét , járólapot, fugázót, ragasztót, meg amik kellenek. Ezekhez nem értünk, vittük a burkolót is. Persze előtte már kinéztük a csempét és járólapot. Mindkettő sárgás árnyalatú, munkalap is olyan lesz, szekrény meg Calvados színű.
Fürdőszoba és wc átalakitáshoz semmit nem vettünk, egyszerűen helyünk sem lenne hova pakolni. Igy is valószínűleg a konyhai gépek Bence szobájába lesznek bezsúfolva. :roll:
De burkolóval megbeszéltük, hogy ápr. 20.-a után köv. a fürdő wc. :lol: :lol:
Hát ennyi nagyvonalakban. :wink:
Igazi nő a lánykád, szeret vásárolgatni Veled. :lol: :lol: Kis Drága.

puszi

Kép
Kép
bendor
 
 


Andi! Hát igen, a helyhiány sajna ismerős.... Mi csak mosogatógépet vettünk, az addig annál a srácnál volt, aki csinálta a konyhabútort, úgyis be kellett építeni. Meg mikor a bútorhoz vettünk az anyagot, azt is egyből hozzá vitettük. Amit meg a tüzépről vettünk minden csempe, járólap, fuga, kád, kagyló, wc csésze, stb. lent volt a pincében. Szegény férjem először lehordta, aztán felhordta... :roll:

Kép
zsuzska81
 
 


Zsu!

Vááááá.......akkor elküldöm újra, és Neked is Olgi. Nem gond. :P
Szépséges Zsu a fürdőszobád Neked is, szép ízléses. Ügyik vagytok, akárcsak Alízék. :wink: Meg mint Mindenki. :lol: :lol:
Lányom sem vitte soha túlzásba az alvást,de ő az evést sem. :roll:


Olgi!
Jajjj, remélem az E-on belehúz a tempóba és jönnek cserélni.Igaz addig is használhatunk majd minden gépet, csak lehetőleg nem egyszerre, mert lecsapja a biztosítékot. :roll: Ezért is kell cserélni. :roll:
Tündi babának igazán jó alvókája van, tényleg nem semmi, főleg az én gyerekeimhez viszonyítva. :lol: Használd ki és ne csak dolgozz, hanem pihenj is ilyenkor. :wink:

Lassan jön haza apa a melóból, én meg viszem hétvégére Bencét anyuékhoz. Menni szeretne a Drágám, hát akkor hagy menjen.Imád anyuéknál lenni.Meg tudom,hogy jó helyen van náluk. :wink:
Ugyhogy hétvégén picit "egybabásak" leszünk. De amint elmegy Bence máris hiányzik, csendes a lakás nélküle, olyan fura érzés. Majd később megtudjátok Ti is. :P


Puszi

Kép
Kép
bendor
 
 


Andi! Na, nálunk legalább az evéssel nincs gond! :D Mármint Pannikánál, na de nálam se sajnos... :(

Kép
zsuzska81
 
 


Bencének jó nagyizást! :D Én teljesen megértem Őt, én is imádtam nagymamáméknál lenni! Pénteken sokszor ide hozattam magam Anyával! :D Azért mondom, hogy ide, mert a lakásomat Tőlük örököltem! Nem is csoda, hogy imádok itt lakni, szinte itt nőttem fel.

Kép
zsuzska81
 
 


Zsu!
Köszi, a jó nagyizással nem lesz gondja a fiacskámnak. :wink: :P
Hát igen, nálunk is csak Dorka az aki alig eszik, mi többiek pótoljuk ...de a lányom néha tényleg csak nyammog a kajával. Tegnap pl. délután 4-ig 3 falat perecen, 1 falat almán 2.5 dl tejen és teázgatáson volt túl. Igaz este valamennyire pótolta, persze csak azt is módjával. :roll:
Tök jó Neked, hogy a nagyidék lakásában laktok, akkor mindig kisunokának érezheted magad a saját lakásodban. :lol: :lol: :wink:

Végre telefonáltak, 4 és 5 óra között hozzák a konyhai gépeinket. Már épp a kezemben volt a telefonom, hogy rákérdezek mikor hivtak. :lol: :lol: :lol: Majd apa fogadja őket , (Dorkával) én uton leszek Bencével. :P

Kép
Kép
bendor
 
 


Halihó!

Az előbb már próbálkoztam, de kidobott....

Pankaa! Emilinek nagyon boldog szülinapot! Sok puszi a Nagylánynak! Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok,

Igen, ma valóban kevesen és keveset termeltünk:)De valszeg a hétvége közeledte az oka. Bendor tök jól álltok már a felújitással, vagyis az ehhez kapcsolódó vásárlással. Mosogatógép. De jó is az. Mi is szeretnénk majd, de valszeg csak jövőre tudjuk a konyhát felújitani. Viszont ma hoztuk el a parkettát, sztem nagyon szép lesz.
Képzeljétek tegnap belémhasitott hogy elszámoltam a járólapot, és kevesebbet rendeltem. Ugyanis nekünk még nincs burkolónk, ill nem ismerjük a személyét, de mivel márc 15-től emelik a kinézett csempe árát ezért meg kellett rendelni, igy én számoltam ki miből mennyi kell. Még szerencse hogy időben eszembe jutott, igy rendeltem még pár dobozzal. Remélem hogy minden mást jól számoltam!
Bendor: persze, majd egyeztessünk, és akkor elmegyek a babaholmikért. Majd te ird meg neked mikor lenne jó, mert sztem én sokkal jobban tudok alkalmazkodni a te időbeosztásodhoz.

Panka: biztosan sikerülni fog az a torta, jó bulizást nektek és puszi a kiscsajnak.

Kellemes hétvégét nektek!!!

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Jó reggelt!

Panka:Emilinek küldöm:

Kép Kép Kép

Jó bulizást nektek,biztos fog sikerülni a torta ne aggódj!

Köszi mindenkinek a dícséretet a fürdőről és Balázskáról.


Zsu:
Nagyon tetszik a fürdőszobád,nekem is bejön ez aszín.Lehet aköv. fürdőszobánk ilyen lesz.Ki tudja? :roll:


Olgi:
Hűű tényleg jó kis alvókája van Tündikének,az nagyon jó.Ügyes a lánykád.

Lolita:
Még jó hogy időben eszedbe jutott hogy kevesebb járólapot rendeltél,így akkor ez már letudva.
Írtad hogy a konyhát még nem ,de a fürdőt felújítjátok?

Most ennyi lányok mert megyünk fodrászkodni Balázzsal anyuék,utánna jövünk haza mert főzök,délután meg jön apósom.
Na pusszantó.

Kép

Kép
aliza
 
 


Sziasztok!


Nincs túl nagy forgalom,igaz hétvége van.
Most ebédeltünk meg nemrégen.Balázst szeretném lefektetni de nem igazán álmos. :?
Na nem vágtuk le mégsem a haját mert még el sem kezdtük máris elkezdett sírni,apukám meg anyukám sajnálták így nem lett belőle semmi.
Meg azt mondta apu hogy inkább a fodrásznőt utálja meg ne őket. :lol: Majd hétfőn elvisszük ahová szoktuk.Mondjuk ott is szokott sírni de a nő már hozzászokott. :)
Képzeljétek tegnap voltunk babalátogatóba,jaj nagyon drága volt a barátnőm babája.
Nosztalgiáztam egy kicsit. :D Balázskának is tetszett ,játszani akart vele,vitte neki a játékokat de hát ő még csak 2 hónapos,így még várni kell neki egy jó pár hónapot hogy játszhassanak együtt.

Lányok!
Tudtok valami egyszerű de finom süti receptet Húsvétra?Előre is köszi.További jó pihenést nektek.

Kép

Kép

Kép

Kép
aliza
 
 


Sziasztok!!!!

Hétvége hangulat van itt a babaneten is , úgy látom , de sebaj.
Alíz, csak mi vagyunk talpon a vidéken... ma :lol:

Alíz!
Tegnap anyuéknál mikor leraktam Bencét megnéztem fél pillanatra a babaholmikat a szekrényben, és valóban vannak kisfius nyári cuccok. Holnap ha megyünk Bencéért kiválogatom és elhozom őket, jövő héten jöhettek. :wink: Bármelyik délelőtt jó nekünk, kivéve a pénteket, mert akkor már az ablakcsere megkezdődik.
Huha... fodrászkodás előtt álltok Balázskával?
Én Bencém sincs érte odáig, bár mostanában kezdi megszokni, de eddig mindig sírásba torkollott nála is a hajvágás. Dorka még csak frufru vágáson van túl, igy még nagyobb kirohanása nem volt ebből kifolyólag.
Milyen húsvéti sütire gondolsz? Valami krémes töltésűre?
Kinder-szeletet ismered? Két barna, kakaós lap között fehér krém van , és tényleg olyan mint a gyerekek Kinder szelete , ízre. Nagyon finom puha, ha gondolod küldhetem. Nálunk igaz anyu szokta sütni, de mindenkinek bejön, szeretjük.Névnapozáskor a munkahelyen egyik munkatársam mindig ezt vitetne velem, annyira ízlik neki. :lol: :lol: :lol:




Anita!

Nem tudom Te a kislányos ruhácskákat mikor szeretnéd megnézni, de ha a közeljövőben, akkor Rád is vonatkozik amit Alíznak irtam. Péntek kivételével bármikor jó nekünk jövő héten. Délelőttönként biztos hogy itthon vagyunk, a lányom sokáig húzza a lóbőrt. Sétálni is dél körül szoktunk lemenni, vagy délután.
Konkrétan milyen helységeket újítottok fel a lakásban? Szobákat gondolom, mert irtad hogy megvan a szép parketta. Járólapot hova vetted???
Vigyázz a járólapok vételével, mert ha nem simán hanem diagonálban szeretnéd letetetni akkor többet kell kicsit rászámolni. Ha járólapszegélyt gyári szélekkel szeretnéd a falra akkor azt is figyelni kell, hogy ha vágja a burkoló a járólapot, akkor a középső része hulladék lesz. Remélem érted miről beszélek. :oops: :P Na persze ezekre bennünket is a burkoló figyelmeztetett, nem magunktól voltunk ilyen "okosak". :P De ha vettél bőven akkor nem lesz gond. Vagy ha mégsem elég, akkor is egy doboz utánpótlás gondolom még drágán is kibírható. De ügyi vagy, hogy még áremelés előtt beszerezted őket. :wink:


Tegnap meghozták nagy nehezen a konyhai gépeinket. Azt mondták hozzák 4-5 óra között, erre fél 6kor telefonáltak, hogy 20 perc múlva érnek ide. Szerencsére hozták is. Ma meg elvittük az asztaloshoz a páraelszívót, mert az kell neki a konyhaszekrénybe beépiteni. Többi gépnel elég volt a pontos méretet leadni.
Szegény Bencém szobája olyan lett mint egy raktár, telepakoltunk neki rendesen. Máshova nem férnek a gépek. :roll: :roll: :roll:
Épp azon gondolkodtunk a fürdőszoba felújításánál az utolsó percben kell majd megvennünk a kádat, mert napokra mégsem állithatjuk be a nappali közepére. :lol: :lol: :lol: Máshol meg nem férne el. :evil:

Kép További szép hétvégét Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
bendor
 
 


Sziasztok!

Andi:
Tényleg csak mi voltunk "talpon a vidéken" tegnap. :lol:
Oké,köszi előre is hogy elhozod a ruhákat nekem, és tudod amit beszéltünk hogy elég ha a kisebbeket hozod 92-98-asok.De úgyis tudod. :P
Akkor vagy hétfőn vagy kedden elmennék,még nem tudom mikor de majd hívlak.
Ú akkor Bence gondolom nincs elragadtatva hogy anyáék telepakolták a szobáját mindenféle kütyükkel. :D De nem tart soká ez az állapot,ezt ő már megérti.
Bence is még mostanában szokta meg a hajvágást.Akkor még egy pár évig így lesz. :cry: :cry: :cry: Ez elszomorít.Na mindegy.
Jöhet a Kinder szelet recept,jól hangzik. :wink: Előre is köszi ha leírod.
Na igen nem kapkodják el a szállítást,nekik nem sürgős. :evil:
A fő hogy elvitték. :wink:
Ez jó, :lol: A kád a nappaliban.Dorka biztos élvezné. :lol:

Na mennem kell,reggeliztettem a fiúkat.

Pusza.

Kép

Kép

Kép
aliza
 
 


Sziasztok!

Tényleg nem pörög most a topic...
Nagyon szépek a fürdőszoba képek, Lányok! Bárcsak mi is már ott tartanánk, h. a sajátomat rendezem be! De az nem mostanában lesz, sajnos:(
Aki nem olvasta a Szuperinfot, de szeret turizni, azoknak üzenem, h. kedd, szerda 50 forintos nap a Vágóhíd utcai turiba! Vagyis, minden ami az asztalon van 50 Ft/db. Nagyon jó kis cuccokat lehet kifogni, és folyamatosan töltik fel az asztalokat, de rá kell szánni 2-3 órát, míg véginézi az ember az összes asztalt:D. Asszem kedden délelött fogok arra menni!
Továbi kellemes vasárnapot Mindenkinek!
Vendég
 


Kép

Alíz!
Behoztunk anyuéktól 2 nagy szatyornyi cuccot, van benne nyári,tavaszi-őszi és vastagabb is. Ugyhogy jöhettek átnézni mi kellene belőle. :wink:
Elhoztam a sütireceptet is anyutól, de most rohanok , igy majd később pötyögöm be.
Nem biztos az, hogy Balázska sem fogja a hajvágást a közeljövőben megszokni, lehet ügyesebb lesz mint Bence volt. :wink:

Anita!
Neked is szól, még anyuéktól is hoztunk kislányka rucikat , ugyhogy tudsz miből mazsolázni. :wink: Majd szólj, hogy mikor jó Neked, és egyeztetünk. Tudod nekünk péntekig bármelyik nap jó, de onnantól majd 2 hétig igencsak állni fog nálunk a bál. :lol: :lol: :lol: És a wc és fürdőszoba felújításról még nem is beszéltünk. :P :lol:

Bea!
Hidd el, eljön a Ti időtök is, amikor tervezgethetsz, vásárolgathatsz a saját kuckótokba. Látod mi is 6 és fél éve lakunk a lakásunkban és most jutottunk a felújításig. :oops: Sajna hamarabb nem volt rá pénz, elvitte a lakás- és kocsi-hitel törlesztés. :twisted: :roll:

Panka!
Majd hozd a szülinapi képeket, várjuk és persze az élménybeszámolót is. Tortád biztos szuper lett. :wink:

Kép Kép

Kép
Kép
bendor
 
 


Van két sütireceptem:

Kinder-szelet

-4 tojás fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verünk.
-4 tojás sárgáját 1 evőkanál cukorral kikeverünk
Ezeket összeöntjük.
Hozzáadunk :
-1/2 csomag sütőport,
-4 evőkanál lisztet
-1 evőkanál mézet
-1 evőkanál kakaóport
Összekeverjük és kisütjük.
Másik lap ugyanilyen, tehát ezt kétszer kell összeállitani és sütni.
Krém:
- 2 csomag tejszines pudingport 1/2 liter tejben 6 evőkanál cukorral megfőzünk és kihűtjük.
- felverünk 3 csomag tejszinhabpótlóport 3.5 dl tejjel.
- 1 dl tejben 2 kis evőkanálnyi zselatint felfőzünk, ha kihült a krém hozzávalóit összeöntjük a zselatinos tejjel és simára keverjük.
Alsó lapra rákenjük a krémet, majd a másik lapot ráborítjuk. Tetejére csokimáz kerül.

Hűtőben tartjuk!



Dagi almás
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 18 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1/2 sütőpor
- 3 kanál víz
- 1.5 kg alma

Krémhez:
- 2 csomag vaniliapuding
- 1/2 liter tej
- 18 dkg cukor
- 1 kocka Rama
(összetevőkből krémet főzünk)

A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, 3 kanál vizzel tovább keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos liszet és a tojások felvert habját. Egy magas szélű tepsit alufóliával kibélelünk és a 1.5 kg almát uborkaszeletelőn felszeletelve a fóliára rakjuk és nyakon öntjük a tészta felével. A maradék tésztához 1 evőkanál kakaót keverünk és a tésztára öntjük. Lassú tűznél sütjük.
Ha kihűlt a tepsiben, egy tálcára borítjuk, lehuzzuk róla a főliát és az almára rárakjuk a krémet.
Tetejére csokit reszelünk.

Kép
Kép
bendor
 
 


Ja a Kinder szeletnél:
a
-felverünk 3 csomag tejszinhabpótlóport 3.5 dl tejjel..... ez itt nagyon fröcsög, ezzel óvatosan , a szép konyhákban ne keljen utána nagytakarítást végezni!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
bendor
 
 


Sziasztok,

Kép

Látom a többség hétvégézett és tényleg csak ketten voltatok talpon Andi és Alíz:-))
Mi most csak pihiztünk kettesben, nem volt szülőlátogatás, se barátok, se semmi, de nekem nagyon jól esett.

Andi köszi a rucikat, sztem holnap délelőtt elmennék megnézni őket. Neked hány órakor lenne jó? Hát a felújitás kemény meló, de a végeredmény miatt nagyon is megéri, utána olyan jó érzés lepi el az embert, amikor minden olyan szép lesz, mint ahogy megálmodtad. Nálunk az a helyzet, hogy amit vettünk lakást az felújitásra szorul egyébként is, meg azért is tetszett meg eleve a lakás, mert igy a saját izlésünkhöz tudunk igazitani mindent. Na persze most az elején nem jut mindenre pénz, ezért van hogy a konyha csak jövőre lesz kicserélve. Most a fűrdőszobát cseréljük teljesen (járólap, csempe, mosdó, radiátort lecseréljük törölközőszáritósra, és a zuhanykabint is kibodjuk, vettünk egy szép újat, a mostani már nagyon csúnya volt, mármint a helye, mert valójában csak ki volt csempézve az alja és függöny volt körbe). Ezen kivül még mivel nincsenek küszöbök, ezért az előszobában, wc-ben és kamrában is cseréljük a járólapot, valamint a nappaliban a laminált parkettát. A szobákban egyrészt anyagi okokból nem cseréljük ki, másrészt meg mert tényleg csak 9 nm-es hálószobákról van szó, és mire bepakolunk addigra már alig fog látszani a padló, ott nem tartottuk olyan fontosnak a cserét. Na meg a szokásos festét lesz még. Kellett félretennünk az illetékre, a gyerekszobára és a gardróbszekrényre pénzt. Uis ahol most lakunk két szép beépitett szekrényünk is volt, mindkét szobában, ami elnyelt mindent, de ezen kivül csak a nappali szekrényünk van, ami könyvespolc tehát a ruháinkat nem lesz ott hova tenni, hisz ezeket nem vihetjük el. Úgyhogy most a hálóba fogunk csináltatni szekrényt, olyan plafonig érőt. Valszeg most csak a belsejére lesz pénzünk és majd később csináltatunk rá tolóajtót. De ott úgyis csak mi látjuk, úgyhogy engem ez nem zavar. Még az elején csináltunk egy költségvetést, de ahogy számitottunk is rá, minden kicsit-sokkal többe kerül, igy azért van miért aggódni, hogy nehogy nagyon elcsússzunk a pénzen. Na ez elég hosszúra sikerült, de remélem mostmár nagyjából érthető mit is szeretnénk megvalósitani. Itthon már szereztem dobozokat , felkészülve a költözésre, hisz ha a vevőink kifizetik a teljes vételárat, akkor 10 napunk lesz és költözni kell. Megyünk anyósomék. Arra leszek még nagyon kiváncsi, furcsa lesz ennyi idő után szülőkkel lakni, ráadásul nem is az enyémekkel (én már kb 12 éve nem lakok otthon).

Képzeljétek mostmár érzem ahogy mozog a kislányunk :) :) :)
Múlt kedden éreztem először, voltam kismamatornán, és amikor a végén volt meditáció, akkor éreztem mozgolódni. És azóta már egy párszor, nem minden nap, de egyre sűrűbben. Nagyon klassz érzés :) :) :)

Panka hogy sikerült a buli? Remélem hamarosan eljutsz közénk és teszel fel fotókat. Milyen tortát sütöttél? Emili élvezte nagyon?Biztosan, hisz ő volt a középpontban.

Kauka
Köszi hogy irtad a turit. Ez hol is van pontosan a vágóhidon?Én még nem jártam ott, de lehet holnap elmegyek én is.

Anita

Kép

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Hello,

Bendor változott a mai programom, esetleg elmehetek ma is vmikor délelőtt?

Anita

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Sziasztok!


Mi ma reggel dokinéninél kezdtünk.... :( Szerencsére nincs nagy baj! Szombat óta többször volt hőemelkedése Pannikának, éjszakára adtam is Neki Panadolt, fel ne menjen! Persze ha nekem van hőemelkedésem, nem megyek orvoshoz, de Őt azért csak megmutattam. De ahogy sejtettem, semmit nem talált. Nem taknyos, torka nem piros, tüdeje is tiszta. Amire tippeltem, hogy talán jön a foga, mert kb. 2 hete nagyon rágja a kezét, meg nyáladzik, megnézte az ínyét is, picit duzzadt az alsó, de erre meg azt mondta, hogy még akár hónapokba is beletelhet, mert csak picike duzzanatot lát. Így csak C vitamint kapott. Szerdán meg visszahívom, hogy van-e hőemelkedés, mert ha igen, akkor még a héten egy CRP-t nézet Neki, hogy van-e gyulladás a kis szervezetében. Így azért én is nyugodtabb vagyok! A kis öklén pedig még anno szintén voltak tejkiütések, ami azóta sem tud rendesen begyógyulni, hiába kenem, mert ugye állandóan szopogatja a kezét. Erre is kapott egy kenőcsöt, de ha nem javul, azt meg kell mutatni bőrgyógyásznak.


Anita! Gratula a babamocorgáshoz! Jaj, az annyira jó érzés! :D Új lakásotok biztos nagyon szép lesz! Hát, igen , nehéz beleférni az eredeti költségvetésbe, mert mindig drágábbak a dolgok, mint azt előre gondolja az ember, meg időközben derül ki ez-az, ami még kell. Legalábbis nekünk így volt...

Kép
zsuzska81
 
 


Sziasztok!

Nagyosn szépen köszönjük a szülinapi köszöntéseket!

Először egy kis szülinapi beszámoló, aztán majd visszaolvasok.

Emili első éve képekben:
http://www.picturetrail.com/flicks/4195041/preview

SZülinapos képek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Az utolsó képen látszik, hogy ő fújta el a gyertyát, a lángon lehet látni. :D

Szóval a buli nagyon jól sikerült, már de. jöttek anyáék, apa így segytett a csokimáz felvitelében atortára, bár az az egy nem lett tökéletes, de ízre nayon fincsi volt!Ez volt az első torta amit én sütöttem! :wink: Emilinek is ízlett, ebéd után kapott belőle ,a asarkát, és be is falta majdnem mindet!Banános pudingos volt a töltelék, és piskóta tészta.Persze amig csináltam a tortát, ő felnyúlt az asztalra, és letört a tésztából egy darabot!Mikor rászóltam meg elrohant vele, és gyorsan betömte a szájába:D
Nagyon jólviselkedett egész nap, ajándékba kapott egy montessorit fából, egy fa kisvonatot(építőkockás), egy logikai építős kockát,mondókáskönyvet,biciklisülést, homokózót(ezeket anyáékhoz),meg egy új sport babakocsit.
Ebéd is jólsiekrült, mindenki jól érezte magát.Tomival meg anyósékkal még este átmentünk az usziba, nagyon rámfért már a mozgás, írtó jólesett!Főleg a fárasztó nap után!Mert azért eléggé elfáradtam a nagy sütés főzésbe.
Emilinek írtam egy képeslapot is, ez a vers volt benne(nem én írtam :wink: ):
Mosoly, ami fontosabb, mint
más,
Öröm, amit másban nem
találsz.
Fiatal a szíve,
Mégis mennyi szépet hord.
Amikor csak játszik és nevet,
Csoda, amit kérni nem lehet.
Elmondani félek,
Elhallgatni miért kell:
Jó, hogy élsz,
Megadsz mindent,
És így teljes lett az életem,
Hisz létezel.
Kicsi szív,
Kicsi lány,
Aki éjszakánként angyalokkal jársz
És a nagy csodákra vársz.
Kicsi szív,
Kicsi lány,
Ki az életembe annyi fényt hoztál,
Mikor lelked itt maradt egy éjszakán.
Úgy vártam rád,
Ez a szeretet
Az égben született,
Egy isteni áldomás.
Kicsi szív,
Sose félj,
Én majd mindig óvlak,
átkarollak, bármi ér,
Hogy egy szép világban élj.
Kicsi szív,
Kicsi lány,
Lényed elvarázsol,
mindenperc egy boldogság.
De egyszer útra kelsz majd,
akkor is, ha fáj.
/Szekeres Adrienn/

1 éves adatok:
Súly:9000 gr,
Hossz:79 cm,
Fog:4 db. :D
Tudományok:járás :pár lépés önállóan, lépcsőzés fel-le, hintalóra egyedül fel-leszáll, löki magát rajta,beszéd:gagyogás,annya, hamm, nyamm.Hol van kérdésre keresi,megtalálja a dolgokat.Mindent megért amit mondunk neki(bár néha szelektív a hallása :twisted: ).Rajzolgat.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Regisztráltam Emilit a www.babavilag.com on, a szépségversenybe :oops: 8) Ha van kedvetek szavazzatok rá, légyszi! :wink: Bal felső sarokban van a szavazás, egy felhasználó csak egyszer szavazhat! :(
Köszönöm előre is annak aki szavaz!A legelső kép az övé, könnyű lesz megtalálni. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa! Nem tudtam szavazni Emilire:(. Pedig jó a felhasználónév, de nem jelenik meg a kis "szavazok" gomb....
Vendég
 


Zsuzska!
A ti fürdőtök is szép!!
Pannikának jobbulást!talán vmi kósza vírus lappang, de remélhetőleg nem lesz semmi komoly!!Emilinek is pár hónaposan szakdt a nyála, de mint a tenger, és csak 11 hónaposan lett foga:)

Aliza!
Sajnálom hogy nem engedte Balázska a hajvágást.Tényleg inkább a fodrász csinája, arra nyugodtan haragudhat. :wink:
Mi is babalátogatóban voltunk, ott is 2 és fél hónapos a baba. 8) Emili csak taperolni akarta, de nem hagytuk.Így elvolt a kölcsönjátékokkal.
Milyen sütire gondoltál?Sós vagy édes?Van sósrúd receptem, na meg a torta is nagyon fini volt, és nagyon hamar készen is van!!
Ha kell a recept szólj!

Bendor!
Emili ismét csipegetett a kukából, történetesen sült szalonnát, amit a húshoz tűzdeltem be, de nem ettük meg.Ő meg kivette míg mosogattam, és csak azt hallom, hogy nyamm. meg hamm. :lol: Veszek szekrényzárat oda is mostmár!!
Meddig marad a nagyfiú a nagyiéknál?

Anita!
Gratula apicur mocorgáshoz!Tényleg fantasztikus érzés, én meg is sirattam, úgy meghatódtam. :oops: És sosem fogo elfelejteni azt a pillanatot amikor megéreztem!Nekem sem mocorgott utánna, csak másnap, 1-2x éreztem, de utánna folyamatosan.Már azt hittem sosem alszik. :? :lol:

Kauka!
Köszi, de én sem látom a szavazás gombot, szerintem vmi gixer van az oldallal, mert senkire ne érkezett még szavazt. :?

Szépen süt a nap, csak az a szél ne fújna megint ennyire! :evil: Na de azért egy séta a patikáig belefér, készen van a testápolója a kisasszonynak. :)

Szép napot!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok,

Panka a babavilágon is előbb akkor regisztrálni kell és utána tudok szavazni, igaz?Akkor majd előbb megcsinálom a regisztrációt és utána szavazok a kis Emilire.

Tényleg szép napos idő van, de ahogy jöttem hazafelé autóval már láttam pár elég csúnya felhőt, sajnálom, hogy csak egy napig tart ez a tavaszias napsütés, jó lenne már a végleges meleg, már nagyon várom.

Panka leirnád a torta receptjét, mert nagyon jól hangzott és szeretném majd én is megcsinálni. Én amúgy elég nagy tortasütő vagyok. Külsőre nem mindig szépek, de általában nagyon finomak:-)

Voltam turizni Adinál, nem sokkal utánam Alíz és Balázska is csatlakozott. Nagyon édes kis rucikat vettem Anditól, bár kész gyötrelem volt megegyezni az árban. Remélem Andi nem bántad meg, uis a végén már sok mindenre én mondtam árat. Bár épp ezt nem akartam, de nagyon nehéz eset a csaj:-)))) Alíz te hogy boldogultál vele?

Kicsit sokáig időztem Andiéknál, igy még csak most ebédelek, de valahogy eddig nem is éreztem a hiányát, biztos Dorka volt rám ilyen hatással. Hogy ebben a kiscsajban mennyi energia lakozik, és ehhez semmi kajára nincs szüksége!!

Megyek enni, puszi

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Kép

Anita!
Ne hülyéskedj, látod végén megegyeztünk :wink: , örülök, ha a Picurkádra jók lesznek és néha viszontlátom majd rajta. :wink: Hordja majd a kis Drága egészséggel őket.
Képzeld, Alízzal már begyorsítottunk, mondtam is neki, lassan a parkolóban utolérnek Téged. Elején meg mennyit vacakoltunk, de hisz részese voltál. :lol: :lol: :lol:
Képzeld, Dorka végül evett párolt mexikói vegyes zöldséget és husos palacsintát, bár azt csak nyammogta. De azért eszegetett, és ez már nagy szó nála.
Jelenleg alszik, ugyhogy megpróbálom majd a képeket is felmásolni ide.
Ja én balga a babamocorgásodhoz nem is gratuláltam, pedig akartam. Gratula hozzá!!!!!!!!Egyre gyakrabban fogod érezni, meglátod.
Ja és még valami: biztos szuper lesz a felújított lakásotok, tök jó lesz ha kész lesz, jöhet is utána a Babucika.

Panka!
Nagyon édesek a képek, gyönyörű a csajszikád. Én is megnézem majd az oldalt és megpróbálok szavazni rá. Ha nem jön össze akkor visítok Neked. :lol: De remélem nem bénázok majd.
Nagyon guszti a torta is Emilinek, ügyes vagy Te, nem is értem miért izgultál előtte.Nagyon szép verset írtál a lányod képeslapjára. :P :wink:
Lánykád is talpraesett ha a kukából való mazsolázás bejön neki. Szenzációs. :lol:

Alíz!
Ti is hordjátok egészséggel a rucikat, bár egyik-másik még várat magára, bele kell nőnie Balázskának. De elrepül hamar az idő, meglátod sitty-sutty és már ki is nőtte őket. :wink:
Tündéri az új frizurájával a nagylegény, igazi "nagyfiús". :lol:
Mindig miylen jól eljátszadoznak Dorkával, tündérek együtt nagyon. :wink:

Zsu!
Jaj, miket nem irsz Te... remélem semmi komolyabb nem lesz Pannikával, mármint hogy tényleg csak egy enyhe lefolyású valamit szedett össze ami hamar elmúlik.Vagy még jobb ha azt sem. Jobbulást a kis Drágának!!!!

Puszi!!!!!

Kép
Kép
bendor
 
 


Bocsi, kicsit sok kép van. :oops: :oops: :oops:


Kép Anita fényképalbumot nézeget
Kép Balázska és Dorka
Kép Fényképnézegetés a ruhakupac közepén :lol:
Kép Fényképnézegetés
Kép Anita
Kép Anita + Dorka + kupi :lol:
Kép Balázska új frizurával :wink:
Kép Babakocsitologatás közben
Kép Gyerekek (kár, hogy homályos a kép)
Kép Babaágy rudja mi mindenre jó?!
Kép Kép Alíz telefonál
Kép Balázska
Kép Balázska

Kép
Kép
bendor
 
 


Panka!

Kérdezted a nagyfiam meddig maradt mamáéknál. Tegnap, azaz vasárnap visszahoztuk, hisz ma már oviban volt. Csak 2 éjszakára maradt, bár rajta múlna maradt volna 2 hetet is. :lol:

Kép
Kép
bendor
 
 


Helló!


Andi: : :evil: :evil: :evil:
Mérges vagyok rád.Pont azt a béna telefonálós képet tetted fel rólam.Rajtam fog röhögni az egész Babanet. :cry: :cry: :cry:
Bezzeg Anitáról milyen jó képek vannak.
Hiába nekem nyomi a fejem és kész. :roll: :roll: :cry: :cry:
Na jó ,mindegy.
Mégegyszer köszi a rucikat,bár nem volt könnyű menet,ezt Anita tudja.
De MEGSZÜLETTEK ÁRAK képzeld el Anita.Hihetetlen ,nem? :o :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nálam már valamennyire könnyebben ment,de azért nem annyira. :lol: Szóval mégegyszer nagyon köszi Andi.
Itthon egy párat rápróbálgattam ami már tavasszal-nyáron jó lesz rá és azokat már beletettem a szennyes kosárba a többit meg egyelőre elviszem anyuék,(helyszűke miatt.)majd előveszem őket.
Köszönjük a vendéglátást is,jól éreztük magunkat,a gyerekek meg főleg.Közös erővel széttépték majdnem a fényképalbumot. :oops: :roll:
Balázska meg Pintyus nyomdokaiba lépett,csak ő baracklével öntözte meg Andiék szőnyegét. :D :roll: :roll:
Ja és köszi a süti recepteket,aranyos vagy hogy leírtad.


Anita:
Jaj nagyon aranyos a pocakod,már szépen látszik hogy növekszik a lánykátok.Nagyon jó dolog is az mikor mocorog a baba a pocakban én is nagyon szerettem.Alig tudtunk beszélgetni ,úgy elszaladt az idő.Meg hát elvoltunk foglalva babaruhákkal ,utánna meg ti az árakkal. :lol: Hát csúcs volt hogy mindig engem kérdeztetek mintha én tudtam volna. :roll:
Na mindegy azért jót szórakoztunk.

Zsu:
Remélem nem lesz semmi gond Pannikával.Jobbulást kívánok a picurkádnak.

Panka:
Amint látod Andi képein ,elvittük ma a fodrász nénihez.Amikor meglátta már sírt meg mutatta az ajtót hogy menjünk ki,de hát muszáj volt levágni .Végig sírt de hát olyan szép fiú lett. :D
Jaj nagyon édes a lányod a képeken.Majd én is szavazok rá .
Tök jó a torta is amit csináltál,biztos fini lett.
Jöhet a recept, igen köszike előre is.

Pintyus:Merre?
Azért írj pár sort hogy minden oké.Gondolom anyukáddal töltöd az időd nagy részét.Jól teszed.


Na jó éjt.
Holnap ha nem jönnék akkor majd csak hétvégén leszek mert szerda reggel megyünk a nagynénémékhez és vagy pénteken vagy szombaton a Barlangfürdőbe és utánna haza.addig is legyetek jók.

Kép

Kép
aliza
 
 


Andi:

Itthon is segített Balázska kipakolni.és ráadtam az egyik rövidgatyót.
Kép

Kép


Itt készülünk fürödni.
Kép

Kép

ezt valamelyik nap csináltam,nagyon szomjas volt a drágám. :lol:

Kép

Sziasztok.
Kép

Kép

Kép
aliza
 
 


Sziasztok,

Aliz
Sztem tedd fel a szemüveged, méghogy rólam jó képek készülnek, nevetnem kell . . . De legalább a két gyerkőckről édesek a fotók, tényleg jól elvoltak, bár Balázska az elején elég morci volt, Dorka próbálta is puszival jókedvre deriteni :lol:
Azért sajnálom, hogy nem maradtam a ti alkudozásotoknál, vagy hogy nem veled kezdtük. Ezek szerint kitapostam neked az utat :) :) :)

Úgy néz ki végre tudok feltenni pár fotót a Tansania-Mauritiusi utunkból . . .

Már nem tudom még mit akartam irni, majd később eszembe jut.

Puszi
Kép
az afrikaiak ezer féle banánja
Kép
az első szállásunk tansaniában, amely pont az afrikai törésvonal mentén volt
Kép
elég szigorú, nem?
Kép
egy nemzeti parkban, amely egy nagy kráter tulajdonképpen
Kép
az oroszlánkirályból :)
Kép
a kráter peremén, egy étterem teraszán
Kép
a maszájoknál

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Sziasztok!

Nálam két napja vacakol a babanet...Csak úgy tudok írni, ha vki hozzászólásánál az idézetre kattintok.... :twisted:
Anita! Küldtem privit a turival kapcsolatban, remélem megkapod!
Nagyon jók a képek! Látszik, h. Dorka és Balázska nagyon egymásra találtak...Aranyosak.
Vendég
 


Anita! Látpm pont itt vagy! Megkaptad privit?
Vendég
 


Kép
egy maszáj kislány, elég szörnyű látvány, már olyan szinten hozzászoktak a legyekhez, hogy el sem hesegetik
Kép
a maszáj iskola, 3 nyelven számoltak nekünk, ebből az egyik angol volt
Kép
egy maszáj családfővel - elég fiatalka, már gyereke van
Kép
a serengeti nemzeti parkban
Kép
ez már a szálloda Mauritiuson
Kép
panoráma a szobánkból
Kép
Kép
kalózhajó kiránduláson
Kép
ezt is kipróbáltuk :)

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Lolita! A privit megkaptad? Bocsi, h. így "zaklatlak", de a válaszodhoz igazítom a napoirendemet:D!
Vendég
 


...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Kauka

igen, megkaptam, csak ezekkel a képekkel voltam elfoglalva, de már befejeztem
le kell tusolnom, emberi külsőt öltenem, és utána ráérek egy, max 2 órát szóval talizhatunk
neked jó a 11:20?
de még mindig nem tudom pontosan hol van de megnézem a térképen . . . ahogy lejövök a hidról sokat kell még menni?

anita

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Nem kell sokat menni...Azt tudod, h. hol van a húsbolt? Vagy egy másik lehetőség....Ha eljösz értem a Deko konzervgyárig és onnan megyünk együtt...Persze, ha nem nagy kitérő...Gyalog nem biztos, h. oda érek 11:20-ra, de 12-re biztosan!
Vendég
 


irj egy utca házszámot és akkor érted megyek, mert sajnos a konzervgyárat sem tudom hol van . . .
ne is mond, olyan mintha nem is ebben a városban élnék :)

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Anita! Nem beszéljük meg ezt telefonon? Ne untassuk a többieket ezzel:)...
Vendég
 


[quote="lolita_78"]i írta:lolita_78rj egy utca házszámot és akkor érted megyek, mert sajnos a konzervgyárat sem tudom hol van . . .
ne is mond, olyan mintha nem is ebben a városban élnék :)

OK! Lenctelep ezen belül is a Széna tér 3
Viszonylag könnyű megtalálni, mert előttünk van egy sport pálya! Várlak!
Vendég
 


lányok bocsi hogy a privát dolgainkkal untattunk benneteket, már ki is szálltunk az éterből :) :) :lol:

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Anita!

Hát nemhiába nyaggattalak én ezeknek a képeknek a felrakásával. Megérte.És igy utólag is bocs érte, hogy nyomultam. De ezek valami mesébe illő, bámulatos képek. Kár lett volna ha nem osztod meg velünk. Gyönyörű, csodás, eszméletlenül érdekes helyeken jártál, nekem nagyon-nagyon tetszenek. Köszi, hogy felraktad, hálás vagyok érte hogy láthattam.
Nem tudom olvastad -e Corinne Hoffmann: Afrikai szeretők című könyvét?????? Kenyában játszódik, egy svájci nő maszáj harcoshoz megy feleségül, gyereket is szül neki. Elképesztő könyv, , szerintem. És van folytatása is.
Aki szeret olvasni (és van is ideje pl. baba mellett :lol: ) ajánlom mindenkinek, tavalyi év bestsellere volt. Na , én ezeket a könyveket olvastam, és most mellé a Te képeid.... jajjj de szivesen elmennék én is. Bár elég nagy zavargások vannak pl. Kenyában.
De álmodozni azért lehet. :oops: :P
Anita! A reggel jól kezdődik a képeiddel, most annyira feldobtál velük. Oda meg vissza vagyok.... :P :lol: :lol: :wink:

Na ne kábits, méghogy nem jók a képek amiket Rólad készitettem.... :twisted: :twisted: :twisted: Olyan fotogén babaarcod van, hogy szerintem nem is lehet Rólad vacak képet csinálni. Bababulin sem sikerült. :P

Bea!
Csak egy tipp, ha nem érnéd el Anitát itt:
Iwiwen a tel. számát megtalálod, tegnap én is ott értem el.

Alízkám!
Skypen is mondtam , hogy édesek a képek a kis Balázskáról, tündéri kissrác. :wink: Örülök, hogy sikerült ráhúzni a rövid gatyót, hátha szeretni is fogja őket. Előbb-utóbb csak megszokja majd.
:wink: :wink: :P Milyen ügyesen iszik Balika az ásványvizes palackból!!!! Ügyi tényleg, Dorkának még fognom kell, ugy mint a poharat, tudod kortyonként el kell emelnem a szájától.Nálunk meg a szívószálazás megy nagyon. :wink:

Kép
Kép
bendor
 
 


Halihóóóóóóóóóóóóóóóó

Ezer és még egy millió bocsánatŰ!!! Anyira szégyelem magam hogy nem írtam már mióta, és mindenről lemaradtam, sokat sokat kell vissza olvassak! :( :( :oops: :oops:

Nagyon hiányoztatok[b]


De végre minden a normális kerékvágásba van. Hát azóta hogy otthon voltam egyfolytába pörögtek a dolgok. Itt voltak uncsimék, megint haza mentem velük, aztán jött anyum és a tegnap ment el, és emiatt nem volt egy cseppnyi időm sem géphez ülni, inttéztük az ügyeket a bankal meg stb, már nagyon elegem lett.

Ezek miatt leállt a ház keresés is, ugyhogy azzal is most folytatjuk!
Szóval kész zürzavar minden!

Amenyit sikerült igy nagyon kutyafuttába kivennem:

Anita: Gratulálok a kislányhoz!!!!!!!! és ahhoz is hogy már érzed a kis mocorgását, én is nagyon várom már de még nem hiszem hogy azt éreztem, csak valami furcsa volt még eddig!

Emilinek: igy késve is de nagyon sok boldog születésnapot!!! és csodálatos volt a tortája is, ügyes vagy nagyon!!

Többit majd nyugisan visszaolvasom igérem!!!!!!!!

Mi ezeken kívűl jól vagyunk, örvendtem a tavasznak de láűtom megint hideg van, sokat kertészkedtünk, el veteményeztünk egy csomó mindent, le szedtem az első nárciszokat a kertből és az aranyesőt, ugyhogy a szobába már tavasz van!

Poci képet mostmár légyszi tegyetek fel!!!!! :roll: :roll: irgum-burgum!

Na millió puszi, vissza olvasok! [/b]
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?