Szép jó estét
Hát én ma voltam a nőgyógyásznál. Rod is elkísért, és baromi büszke voltam rá, hogy a közel egy órás várakozást morgás nélkül kibírta, sőt még Ő volt az, aki nekem bohóckodott, hogy ne idegeljem magam halálra.
Nos. Van jó és rossz hír is
Amit már tudtam, hogy az asztmám és a szívproblémám eléggé megnehezíti a helyzetet. Igen alapos volt, bár én is készültem, mindent leírtam. A betegségek, gyógyszerek, mesi, oltások, családi háttér, így aztán viszonylag gyorsan letudtuk a kérdezz felelek részt.
Vissza kell mennem a tüdőgondozóba (ezt már amúgy is tudtam) és a kardiológiára hogy átállítsanak. Aztán hasi ultrahang, ha kell epehólyag eltávolítás nehogy terhesség alatt durranjon be. Utána jöhet a haematológia az örökletes betegségeim miatt, és két teljes gyógyszermentes ciklus után pedig a hormonvizsgálat teljes vérkép, vércsoport stb Magyarán járok orvostól orvosig.
A jobbik hír, bár a doki besápadt a kezdeti öröm után. A bal petefészkem nagyobb, a méhem szép és jó vaskos "nyálkahártyám" van. Nincs méhszájsebem és egyéb sérülésem. Aztán kiderült a hüvelyi ultrahangnál, hogy azért nagyobb az egyik petefészek, mert a fogamzásgátló ellenére 2! érett petesejtem is van benne. Nem nagyon örült neki, és meg is mondta, hogy veszélyes lehet rám az ikerterhesség. (pláne, hogy a családomban igen gyakori) Idézem " Hááááát, azt hiszem a maga esetében nem igazán örülnénk több babának, sőt!"
Aztán meg kéne diétáznom.
Azt mondta, jó lenne, ha egy tizest leadnék, hogy könnyebben menjen a dolog, már ha a többi leletem jó lesz, és áldását adja a babaprojektre. De hogy hogyan azt nem tudom. Így is naponta kétszer eszem, főként zöldséget meg gyümölcsöt, csirke, hal, nasi szinte semmi, néha megkívánom a jó vajas kenyeret felvágottal. Remélem, ha a szteroidokat abbahagyom, akkor jobb lesz, csak akkor még többször fogok befulladni.
Nagyon rendes volt, mindent elmagyarázott, nem csak szakszavakkal. A rákszűrés másnak is vérzéssel jár?
Mikor utoljára voltam nem volt semmi, most meg fájdogált is egy kicsit.