Új privát üzeneted érkezett!

Manó2!

Emma szombat estére lett beteg, nálunk csak az az egy éjszaka volt rossz, másnap rohantunk az üygeletes gyógyszertárba orrcseppet venni, mert persze nem volt itthon.
Ő nem kap gyógyszertm csak panadolt kapott meg lázcsillapítót.
Az orrszívás első nap nálunk is bírkózés volt, d eaztán játszottunk kicsit, kiszívtuk az én orrom, a Bori kutyáét, sőt apáét is, azóta képzeld vigyorogva várja az orrszívástKép Aztán ahogy közeledik a szívó, becsukja a szemét, d enéma csendben tűri.

kar zsibbadás: nekem a terhsség alatt volt így, éjszaka annyira elzsibbadt, hogy felébredtem rá. nem tudom mi okozza, d eszerncsére ahogy megszületett Emma elmúlt.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kakukk!

Megnéztem a kismamás táblázatban: azt írja, ha nem volt a családban allergiás megbetegedés, mehet a natur joghurt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként.

Beu
beu
 
 


kakukkfű!

8-9 hónaposan már ehet joghurtot, kefírt, sajtot,túrót ha a családban nem volt allergiás!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Zizi!
Én ugyan az Ybl-re, meg a Külkerre jártam (meg a TF-re, de ez más tészta), de ami matek könyvem van szívesen odaadom. HA megírod (akár priviben is), hogy mire lenne szükséged akkor megnézem megvan-e és odaajándékozom. Nekem többnyire csak a helyet foglalják, de nincs szívem kidobni.
Egyébként nem baba mellett tanultam, mindig tiszteltem azokat az anyukákat akik ezt csinálják, mert én a TF-et csináltam munka mellett és az is eléggé leterhelt.


Mindenkinek köszönjük a részvétet, de a leesésünk szerencsére nem volt olyan tragikus, máig nem értem hogy történt. Egyik pillanatban hason heverészik az ágyunk közepén, aztán miközben én itt békésen netezek valahogy lemászik. Mire hátranéztem az ágy mellett a földön heverészett ugyanabban a pózban ugyanolyan békésen. Lehet, hogy tud menni, csak titkolja, hogy cipeltethesse magát?Kép
Eddig még kutyázni se tudott!Kép

Réka + mostmárföldönjátszik Dani
muki
 
 


Franyó!
DoktornéniKépKépKép
Nagyon meg tudlak érteni, nekem a nőgyógyászom halt meg, mikor 20 hetes terhes voltam. Ott által teljesen tanácstalanul, kétségbeesve és nagyon szomorúan, mert kedveltem a dokimat.

Réka
muki
 
 


Mano2: tegnap voltunk feletek, a vedononel (voltal mar nala?), de ugy emlekeztem azt mondtad, hogy hetfon-szerdan vagy inkabb otthonKép Vgay rosszul emlekszem?Kép Na mindegy, legkozelebb tuti becsongetekKép

Ide jarsz dokihoz Nagytarcsan (Ronaszeki)? Mert ha igen, ket hazzal a rendelo felett lakunk, ugyhogy akkor ti is beugorhattokKép BOcskai 58/a

orsoly
orsoly
 
 


Hali Csajok!

Mindig olvasok, de mire írnék, eccerűen kidőlök... na majd lesz ez még ígyse. Most emlékezetből, ne sértődjék meg akit esetleg kihagyok, jó?

Heni, remélem hamar gyógyúl az a fránya nyelvlukacska, hogy bírjátok?

Beu, szegény kiscsákó... Mindig gondolok rátok ám, remélem már jóbban van Lőrinc...

Zulu, grat a háromévesnek, Istenke éltesse!!KépKép És látod nem lesz fogatlan a lány seKép. Rucit keresztanyu vette, még a lányának, négyéve, az Europarkban.

Sofka, párom szerint az első lépés a férfiváérés útján, mikor az ember betagad és nem vesz fel többé harisnyanadrágotKép. Ez nála 4 éves korában jött el... 2. foghoz gratula!

Hozzátápis, de nemevő gyermekkel megáldott csajok! Anyatejjel próbáltátok dúsítani a kajcsit? Nálunk a kezdeteknél a kb 200 milis kajának a negyed-harmada tejecske volt, amit szép fokozatossan csökkentek... Nálunk nagyon bejött.

Zizi, Tina, Tutuja!
Ha fel szeretnétek kerülni a frissbabás levlistára, kérlek, dobjatok meg egy méllel, arra gyorsabban tudok reagálni. Törpicur, küld el még lécci a születési súlyát, hosszát Rékának, a második táblicskuhoz!

Ha kész vagyok a javításokkal, küldök mindenkinek újat, ígéremKép

Kaska, hogy álltok? Szerintem nyugodtam nyavajogjál nekünk! Hátha tudunk segíteni, és lelkecskédnek is könnyebb utána, nem? Remélem hamar rendbe jöttök és újra nyugodtkaska leszel!

Leszter, hahh, micsoda leleplezésKép! Merre fele van a za telek? Mert Zsófi keresztszülei laknak arra, oda meg mi sűrűn járunkKép)Kép) Szóljál, hamár aláírtátok, majd akkor GratulálokKép!

Maci2, szemed? Kismamás börzejegyet, elküldöm, aza biztos, jó? Csak küldjél postacímet, mélben, jó?

Toffi, kirándilós képek nagyon menőkKép meg az uszisok is! Nálunk sajna, nem készülnek, mert én a lánnyal, apjuk meg a fiúval pancsol... no nempanaszképpKép

Franyo, gyerekdoki miatt részvétemKép

Rólunk egy pici: féléves lányom 7,2 kiló és 69 centiKép)

Na pussz, még este prószálok jönni
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

Beu!
Igen, jól rémlik Kép. Levit két hónapja elválasztottam, mert már nagyon nyüglődtünk a szoptatással. Már csak reggel ébredés után fogadta el, napközben nem, csak a kanalas kaját, este meg fejtem. Aztán úgy döntöttem már nem kínlódunk tovább. Azóta reggel és este tápszer, napközben meg az, ami éppen itthon van: tejpép, gyümölcs, üveges kaja és mostanában anya által kotyvasztott kaja.
De azért reméljük, hogy nem halunk éhen Kép. Talán a család sem hagyná Kép.
Lőrincnek jobbulást! Nem lehet, hogy a körte a bűnös? Te írtad, hogy körtét ettetek, ugye? Egyik barátnőm kislányát is nagyon meghajtotta, görcsöltette (miután 3 napig kóstolgatták) és egyértelműen a körte volt a bűnös.

Törpi!
Hááát, helyzetünk hasonló. Férjem is későn jön, általában hat után, aztán gyakran még elmegy éjjel. Lehet, hogy nem is dolgozni Kép?
Na, a telefonok a kedvenceim nekem is Kép. Néha úgy érzem, hogy ha megint megszólal a telefon és valami hülyeség miatt keresik bentről (pl. nem tudja kinyitni a takarítónő a fenti irodák ajtaját. Mit kellene itthonról csinálni? Elsuttogni a varázsszavakat???) akkor én sikítórohamot kapok.
Na, de azért az uszis példát majd felhozom Kép! Csak viccelek!
Megint összefuthatnánk valamikor. Kíváncsi vagyok Rékababára 'élőben' Képis!
Még nem tudjuk mikor költözünk,mert kb. 2 hónap a hitelügyintézés, gondolom majd ha fizettünk a tulajnak, akkor költözhetünk.
Nekem is hullott a hajam, amikor Levi kb. 3-4 hónapos volt, aztán egyszer csak elmúlt. Próbálj meg esetleg természetes dolgokat, asszem a Revalidban nincs semmi tilos anyag. Nekem bejött az Alfalfa C is, azt hiszem erre is jó. Vagy kérdezd meg a gyógyszertárban, hogy tudnak-e valamit ajánlani.

Ildi!
Pelenkaolvasás Kép

Zulu!
Köszi, most már eszembe jutott, hogy ezt a tippet már leírtad. Megyek, megkérdezem a hobbiboltban.

Zsurló!
Köszi a mérőóra tanácsot, majd odafigyelünk nagyon!

Kakukk!
Ha nincs allergia a családban, túró, sajt és joghurt mehet 8-9 hónapos kortól. De majd a tudorok megírják Kép.

Franyó!
Lusta dög voltam ma, nem mentem el a Fániba, de ha a férjem esetleg ma hazaér hat előtt, akkor megnézzük, hogy nyitva vannak-e még és megírom. Ha elfelejteném, akkor figyelmeztess, jó?
Én harisnyát most akkor adok Levire, ha vékonyabb nadrágot adok felülre.
Doktornéni Kép.

Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Sziasztok Lányok Kép
vagyok, csak olyan felemás félhülyén. Néha olvasok azért, most meg már írok is kicsit, mert alvástéma került szóba.

Franyo Kép
dettó u.ezt csinálta Julcsi is, és én mindig kivettem, megszoptatatm, mert jajszegénygerekéhesnemhízik stbstb.
Nade mivel a múlt heti mázsálás rendes gyarapodást mutatott, péntek este (Apa 2 napra távol volt) nekiálltam a ridegtartásnak. Fektetés negyed 8-kor, elalvás gond nélkül. Felsírt f11-kor, megszoptattam, de nem evett túl sokat. Felsírt éjfélkor, vizet, cumit nem kért, hagytam, 5-6 perc után visszaaludt. Felsírt h5-kor, fel sem keltem, hagytam, 4-5 perc múlva visszaaludt. H7-kor kapott reggelit.
Másnap (szombaton) este ügyesen elaludt, de felsírt f10-kor, kevesett szopott. Csak reggel 5-kor sírt fel, akkor hagytam egy darabig, végül megetettem. Utána visszaaludt, ébredés n9.
Vasárnap este felsírt éjfélkor, cumi, víz nem kellett neki, hagytam, visszaaludt. H5-kor- visszaaludt. N7-kor evett.
Hétfőn gond nélkül elaludt, már csak 5 óra tájt sírt fel (nyekergett) pár percre, de visszaaludt, 6 után kapott enni. Mára viradóra meg már nem volt siránkozás, n7-kor kért enni. Kapott is Kép
Ez a kis sikertörténetem KépKépKép Persze biztosan lesznek rosszabb éjszakák is, de remélem, hogy a rossz beidegződést sikerült kigyomlálni ... (ima, ima Kép)

Beu Kép
gyógypusszogások Lőrincnek!!!! PUSSZPUSSZ!!! KépKépKép

Leszter Kép
gratula az új szerzeményhez! Mi is nézegetünk, de valahogy mindegyiknek véres a torka kicsit, vagy nem tudjuk megfizetni ...

Csucsuka Kép
gratula Zsófilánynak a félévességhez és a szép méretekhez!!! Nálunk csak a paradicsomos krumpli meg a répás krumpli (esetleg húslevessel dúsítva) csusszan, de az gigászi mértékben. A többire rá sem köp, zöldet elvből nem eszik. Anyaejjel dúsítani ... szép lenne, ha ki tudnék fejni annyit puszta kézzel ...

Hajhullás: nekem már rég tökkopasznak kellene lennem, amennyire hullajtom a szőrt a fejemről Kép

Sofka Kép
hah, kétfogú Marcipán!!!!

Zulu Kép
pedig már gondolkodtam, hogy lehet kapni gumicukorból készült vámpírfogsort, pont illene a lányaink szájába KépKépKép Gratula az első agyarhoz!Kép

Na megyek Apacukát felszedni az Örsön. Amúgy irtó nyávogós, nyűgös napjaink vannak mostanában, ez lenne a szeparációs szorongás??? Én meg náthásbeteg vagyok, fujjj ... Kép

Pussz
Elveszett de Megkerült Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Van egy kis szusszanásnyi időm.

Itt nagyon vacak az idő,talán a hétvégére csak megjavul. Pedig olyan jó lett volna egy kicsit sétálni,na de mindegy ,ma szobafogság van.KépKépKép Otthon milyen????

Marcikám szinte teljesen átalussza a napot.(psssszzzzzzt.ma kihagytunk 2 tornátKépKépKép )
csak Apa megne tudja mert akkor kapok a fejemre. De nem volt szivem felébreszteni szegénykémet,olyan jól alszik.Pedig még baba nézőben is voltak,de rájuk sem hederített,csukott szemmel benyomta a maga kis 150 ml tápját és mint aki jól végezte dolgát folytatta az alvást!

Lányok,Ti hol tartjátok a gyerekeket napközben amig mondjuk a háztartással foglalkoztok?
Mert én bevallom töredelmesen,a torna asztalon ami a nappaliban van ,közel a konyhához.Körbe bástyázva ,ne hogy lebukfencezzen,meg itt nagyon szeret is lenni,mert igy hall minket.A hálószobánk nagyon messze" van és nem tölthetem az egész napomat ott.
A bébifon persze megoldás lehetne,de nekem igy jobbnak tűnik,és többet is tudok igy foglalkozni vele.Ti ezt hogy oldjátok meg?
Ja és most veszünk majd egy járókát,talán az már egy kicsit szokványosabb megoldást jelent majd.


Majd jövök még este.....


Mariann
Mariann
 


Itt vagyunk megintKép

Zsombi nagyon nyügi kora délután ótaKép, szegény, biztosan érezte, szuri lesz. Megkapta, akkor még elég jól viselte, de megint elég nyűgös, és még azt sem engedem, hogy írjonKép

Ildi
VadkacsaKép és ha megnyomod az oldalát, hápogKép

Beu
Nem lehet, hogy a körtétől fáj Lőrinc hasa?
Drukk a negatív lelethez és a gyógyuláshoz!
Fel is takarítottamKép

Andi
A 3-3,5 óránkénti evés gyakori? Zsozsó jó, ha a két órát kibírja, pedig ha nem 2-3 percig enne, hanem 6-8, akkor valószínűleg kibírna többet is.

Manó2
Dorkának is jobbulást!!

Zsurló
Éhező AndusKép

Mennem kell, Zsombinak sehogyan sem jóKép

Toffi + ordi Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok!

Toffi, akkor jól sejtettem én ezt a hátteres dolgot, de elfilozofálgattam rajta elöszörKép A ti képeitek is nagyon szupik, föleg apácska a hordozókendövel!!!Kép

Ma éppen két hónapos Ádám fiacskám. És tudjátok mivel lepett meg eme szép hónapfordulón????
7 ÓRÁT HAGYOTT ALUDNI!!!KépKép
Este fürdés-szopi után letettük aludni,3/4 9-kor, mi kicsit késöbb, úgy 10 körül tértünk nyugovóra. És reggelig semmi zaj-nyafi-sirás, arra ébredtem, hogy rettenetesen tele a cicim, és már a pizsamám is átázott...Na, a csöpögö cicimre kerestem egy éhes szájat, mázlim volt, találtam isKép Amikor leültem szopiztatni, ránéztem az órára, és éppen 5:34 percet mutatott. Két hónappal ezelött, pontosan ekkor született meg Ádám. Na, ennek örömére adtam neki egy nagy puszit, és szopiztunk tovább.
Milyen jól tud esni egy ekkora alvás..
Holnap megyünk doki bácsinkhoz, már elöre várom a mérleggel való szembesülést, akármennyit mutat, nekem jó lesz... Pénteken meg az oltásokat kapja meg Ádámom, remélem nem fog neki bezavarni, föleg nem ezt a jó alvókáját...

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Barbi, gratula a nagy alváshoz!
Zulu, és a vasalnivalóra mit találtatok ki? Ha ezt is megoldod, jöhetsz hozzám belső építésznek.
Toffi, ha még sokáig heccelsz, esküszöm nekiesek a kisszobának, vagy a könyvespolcnak, hogy csakazértis élebb háziasszony legyek. Kép Apát hogy vetted rá a hordozókendőre? Szerintem mienk előbb hegedülne esténként a gyerekeknek altatót. (Persze lehet, hogy tudna, csak még sohasem próbálta.)
Kangi: Éljen, jó ez a terápia, kíváncsi vagyok, meddig hat. Mert a négyéves Orsi és felkel néha-néha úgy hajnali négykor, és ragaszkodik a személyes találkozáshoz, valamint ahhoz, hogy megvitassuk, vajon tényleg négy lába van-e a krokodilnak. Szerintem ő álmodik, én meg rémálmot látok. Kép)
Beu, én is a körtére tippelek, vagy a gyógyszerre. Marci a kúptól is rém büdöseket pukkant. Hajrá Lőrinc, mostmár győzd le a rontást!! +++++++++++++
Franyó, dokinéni Kép
Anyukák a környéken mit mondanak?
Mi harisnyát nadrág, ill. overáll alá vettünk - míg kétségbe nem estem, hogy most teszem tönkre a gyermek férfiúi öntudatát. Viszont megnyugtattatok, holnap lehet, hogy újra. Nálunk elég hűvös van, főleg a talaj mentén.
Ildi, Ancsi hogy falja a betűket, biztos sokra viszi! (Na és könnyen is emészti az olvasottakat. Kép) )
Réka íme a fiad újra igazolta a tételt, hogy néhány napos babát sem szabad egyedül hagyni. Holnaptól Marcipán a kiságyban dekkol, míg zuhanyozok. Eddig szabadon hempergett a nagy ágyban. Tudod, megtud ő fordulni, de ritkán csinálja. Eddig ebben bíztam, eztán ebben sem.

Na bocs akihez nem sikerült, mindenkinek a legjobbakat, legyetek jók, én is igyekszem. Kezdem egy nagy nagy alvással. (Holnap pedig megeszem egy teljes üveg bébipapit. Kép
sofka
sofka
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek köszi a kedves fogadtatást.Kép Kép
Psandi!
Andris egy nappal előbb, 27-én reggel született, pont az 1 éves házassági évfordulónkon!!! A dokim nem örült annyira, mert ugye ez vasárnap reggel volt és a következő ünnep (talán Pünkösd) miatt az előtte való nap szombat munkanap volt...
Évi!
Digigépünk van, Apa a gyermek születését hozta fel ürügyként, hogy megvehesse, de elég jó gép, már én is tudom használni. Majd megpróbálok felrakni képet ide Andrisról, bár nem tudom hogy kell, bár biztos volt már róla szó. Lekicsinyiteni már letudom őket Kép
Csucsuka!
Köszi, akkor majd megy a mélKép Anyatejjel dúsított hozzátápi jó ötlet. Apropó, milyen kanállal célszerű kezdeni? Vagy mindegy, amelyik tetszik neki? Anyu hozott egyet, de nagynak tűnik a feje.
Ezt a hozzászólást reggel kezdtem írni, de csak most fogom elküldeni fürcsi után. Apa sajnos ma dolgozik este/éjjel vidéken, csak holnap jön haza, a servereket miért csak éjjel lehet átállítani Kép
Fizikailag fárasztóbb egyre a fürdetés, folyton ki akar csúszni a kezemből, forog, eddig elég volt egy kézzel fogni + fej az alsó karomon pihent, most mindkét karját fogom és még így is attól félek mikor bukik alá.
sziasztok
mindenkinek nyugodt éjszakát
Tutuja, aki szalma ma este, de Andris alszik már.


ui: báránybörös infokat köszi
tutuja
 
 


Sziasztok,

én kölkeceim bezzeg nem alszanakKép. Az egyik épp a mai 4586. mozdonyát rajzolja, a másik pedig az előzőleg rajzolt mozdonyokat fogyasztja, persze előbb gondosan ficnikre tépkedi.

Sofka,
kis ház, nagy ház, a takarítás örök. Jelenlegi egérlyukunkban is egész nap pakolok. Vasalásra nem lesz sok gond, azt a pár nájlon otthonkát, amire az építkezés után futja majd, csak kirázom néhaKép.
De komolyan: bevallom töredelmesen, a vasalás engem már itt megfektetett, úgyhogy van némi segítségem. És az a vicc, hogy annak ellenére, hogy heti egy takinéni van, még mindig annyi a meló, hogy reggeltől estig elvagyok veleKép. És még látszatja sincs sajnosKép. Úgyhogy tényleg félek a nagyobb lakástól, de azzal vígasztalom magam, hogy nincs rosszabb a kicsi és rumlis lakásnál, itt ugyanis az ember konkrétan orraeseik mindenben, a házban meg max. többet kanyarog, hogy kijusson a konyhába.

megyek, lecsapom Macót

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


LecsaptamKép.

Barbi,
drukkolok a holnapi mérlegeléshez!Kép

Mariann,
én járókában tároltam Macót, vagy az autósülésébe volt bedrótozva, és a pulton trónolt.

jajgat.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok,

ma kaptuk volna meg a 3 hós oltást,de elmaradt,mert PEtrusnak folyik az orra,meg egy picit piros a torka.Szegénykém már 3 napja tiszta nyügi volt,én meg nem tudtam mitől....hát bizti ettől a megfázástól.Remélem hamar meggyógyul,annyira sajnálom szegénykét.Nálunk szerencsére az orszívással nincs gond,mert Petrus egyik legjobb barátnője a porszívó.Imádja!!!Mindig megnyugszik rá ,sőt én már altatónak is használtam. Kép

Bocsi lányok,hogy nem írok senkinek,végigolvasgattam a lemaradásom,de most inkább lefürcsizek és irány az ágyikó,ki tudja milyen éjszaka vár ránk.

mielőbbi gyógyulást mmnden beteg babócának

Évi+ szürcsögő Petra
Évi24
 
 


Sziasztok!

Megőrülök, egy percem nem volt ma (na jó, délelőtt néhány, amikor neteztem Kép), de tényleg! Asszem elrontottam a gyerekemet, ha nem nézek rá, már visít, 1folytában szórakoztatnom kell, este már úgy tudtam elpakolni a lakásban, hogy magamra raktam a kenguruba. Aludt 2x háromnegyed órát, hát nem lettem kisegítve vele. De most végre alszik!

Franyó
gyerekdoki Kép remélem a következővel is meg leszel elégedve

Zizi
KGF? de jó! sajna már kölcsönadtam a könyveimet, egyébként én csak elsőben vettem könyvet, később könyvtár/fénymásoltuk, így lényegesen olcsóbb!!

Toffi
oltott Zsombi hogy van? Szegényt nem engeded levelezni? Kép
akkor a 3 óránkénti zaba tényleg nem is olyan gyakori. csak hát ahhoz képest, hgoy régebben 4 óránként...

Lányok, lehet, hogy már nem elég a tejem Daninak? Mennyiségre tuti elég, csak lehet hogy a tápértéke már sz.rt sem ér? Kép tegnap is vagy 8x evett! ez normális?
Ma kitépte a kezemből az almámat és gyömöszölte be a szájába Kép úgyhogy ma először kapott 2 kiskanál almalevet. De ebből nem csinálunk rendszert - legalább is egyelőre Kép

Beu
milyen lett a lelet?

Barbi
boldog 2 hónaposságot! + gratu a 7 óra alváshoz

Férjem kb. 1 óra múlva ér haza, tök ciki, megígértem neki, hogy amíg távol lesz, elrakom a nyári szandijaimat, és még mindig ott virítanak az előszobában. De nincs kedvem most lemosni a talpukat stb.stb.. majd talán holnap...

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Réka
Marcipánom is leesett már, sajnos 2x is. Azóta rács mögé kerül, ha látótéren kívül vagyok. De azért ott is be tudja verni a fejét(csak kisebbet koppan). Nagyon köszi a könyvfelajánlást, ha közgazd. v. egyéb is van, jelezd légyszi, és jó lesz kölcsönbe is. Hét végéig küldök mélt.

Csucsuka
Kezdő bénázó vagyok. Frissbabás táblicsku? Hogyan csináljuk, digiképünk sincs. Bocs, inkább írok majd mélt.

Psandi
A kisfiam is így működik. De rájöttem, hogy a sokszori helyváltoztatás jót tesz neki. Kiságyból a nagyágyba, onnan a játszószőnyegre, onann a babakocsiba, bébihordozóba, és ugyanez, csak váltakozva. Közben egyik szemem a rotyogó kaján, másik szemem a fiatalúron.

Elteszem magam holnapra.
Jó éjt!
Zizi
Zizi
 


Hali Lányok!

Psandi!

A kis szülinapos társ Danink szerintem tök jól működik,Marci is ezt játsza velem,-szórakoztatnom kell,mert már nagyon igényli!
Főleg ha valamiért kimarad netán egy torna akkor szinte kiköveteli magának a foglalkozást.
Kaja.: Marci sajna nem kapott sokáig anyatejet,(sőt inkább csak tápot,ami miatt van is lelkiismeret fúrdalásom,de hát nem volt tejem,pedig gyömöszöltem magam rendesen.... na mindegy...)És lehetz hogy a tápszer mellett jobban igénylik a kiegészitést. Mi napi 2,3 180g -os valami főzeléket,gyümölcsöt megeszünk napközben,és a többi tápszer,kb.napi 900 ml-re jön ki az adag,de lehet hogy már van több is.Régen számoltam össze,szerencsére nem válogat és nem is finnyás a lelkem,eszik mint a gép.(pedig emlékszem mikor még szondával etették alig tudtuk elképzelni,hogy valaha kapásból megfog enni 270ml egyszerre cumisüvegből)

Én is gyakran változtatom Marci helyét,főleg ha elkezd nyűgösködni,-lehet hogy nem túl jó taktika ,de magamból kiindulva én is egy sajtkukac vagyok.

Na mennem kell -valami reklamációja van a fiatalúrnak.(Apa tv-t néz,tehát nem ér rá!!!KépKépKépKép )

Mariann
Mariann
 


Látom, nemcsak mi vagyunk betegek.KépKépKép Mindenkinek gyors gyógyulást.
Pisi azt hiszem okés, bár telefonban nem mondtak eredményt, csak céloztak rá. Viszont már szinte egyáltalán nincs hangja:KépKépKép Mit csináljak vele?

Réka! Gratulálok Dani járásához! Lehet, hogy úszni is tud, csak titkolja? Kép

Manó2! Hogy bírja Dorka a bölcsit? Jó, hogy időnként be tudsz jelentkezni.

Zsurló! Lőrinc is húzza fel magát állandóan hasizomból. Olyan édes! Hát, jobb a hasizma, mint nekemKép

Franyó! DoktornéniKép AlvásLKép Szerintem jó ötlet az alváslabor, ha nem tudsz másképp dűlőre jutni. A zombiság nagyon rossz, most átérzem. Mi az az éjjeli egy-két felkelés!!!! Visszasírom! És így kialvatlanul türelmetlen, ideges anyuka vagyok. Bár most jó, itt volt a mamám, levitte sétálni a srácot, több mint két órát aludtunk. Lőrinc a kocsiban, anyukája az ágyikójában. És még nyugodt is voltam, a sétáltatás viszonylag biztos helyzet, nem valószínű, hogy sírni fog. Bár arra is volt már példa. Harisnya: Lőrincen még nem volt, de ha jön a hideg, nadrág alá biztosan. Én is lábfejnélküli rugit adok rá itthon, de a harisnya sem rossz ötlet csúszás-mászásra. Hol van az Elefáni (az egy bolt egyáltalán?)?

Csucsuka! Anyatejes kaját megpróbálom. Mindenbe, gyümibe is, vagy csak főzelékbe. Ááá, gratulálok a félévességhez. Az olyan jó, már egy komoly kor!

Virág, Sofka, Toffi! Azért nem biztos, hogy a körte, mert már a körte előtti éjszakán is volt görcsölés. Igaz, nem volt olyan drámai a helyzet, mint tegnap. Én hülye, meg ma is adtam neki, kivárhattam volna, míg elmúlik a betegség.Kép

Kangi! Végre megkerültél! Már kezdtem aggódni! Nem szabad ilyet csinálni velünk. Legalább egy sorocskát naponta! Alváscuccban ügyes voltál, gratulálok! Akkor pihentnek kell lenned! KépJobbulást neked!

Mariann!Itt hétvégére állati hideget mondanak. Kép Gyerektárolás: járóka, bébihordozó, padló (de nálunk kicsi a lakás, állandóan szemmel tartom). A hordozó a legjobb, mint láttad, Lőrinc imádja. Bár kisebb korában kevesebbet mertem benne tartani. De ő szereti a járókát is. Keresztbe kötöztem rajta egy kocsicsörgőt, azzal sokáig elvan. Csak picit vigyázni kell vele, mert most már képes beletekeredni.

Toffi! Takarítás is!! Én meg kivasaltam egy kifogót és egy badyt! Kép No meg aludtam! Na jó, rendet is csináltam, meg fincsit főztem. De itt volt a mamám és babázott, míg én dolgoztam. De a főzésre már elment. Kép Viszont a takarításkor meg még nem volt itt. Kép Viszont az alvásnál elengedhetetlen volt a jelenléte.Kép Szegény oltott Zsombi! Nem lázasodott be? Remélem, nem!

Barbi! Gratula a kéthónaposághoz. És irigy a sok alvásért. Élvezd ki, mert ez a sok nyafogós anyuka (köztük velem) mind hasonlóan ujjogott az éjszakát végigalvó babáján két-három hónapja! KépKépKép (Ez inkább kínomban röhögésKép)) De drukkolok, hogy nálatok másképp legyen. Remélem, az oltás után is minden rendben lesz.

Sofka! Orsi négy éves? Nagyobbra emlékeztem. (Nem tudok jól tippelni, vagy az emlékeim nagyon torzak, de Toffi lányánál is hasonlóan jártam.) Gyógyenergiákat továbbítottam, remélem hatnak. Szerintem Marcipánt ne hagyd egyedül a nagyágyon!!! Engem már annyit ijesztgettek, hogy még esélye sem volt bonyolult mozgásoknak, és már nem hagytam egyedül. Ráadásul Marci már nagy és ügyes!Kép

Tutuja! Fürdés nálunk is egyre nehezebb, a fiatalúr amellett, hogy beterít vízzel, forog a kádban rettenetesen. Mivel a nagy kádban fürdetjük, a kád mellé térdelve alig bírom tartani, a derekam meg begörcsöl. Apa elég jól birkózik a feladattal. Ja, neki nincsenek melleiKép Képfelöltés: a melléklet csatolás után feljön egy ablak, beírsz egy címet, majd a tallózással kikeresed a gépedről. Aztán feltöltés. A szöveg végén fog megjelenni, onnan át tudod helyezni máshova akár. Várjuk a képet!!!

Andi! Eddig önálló baba volt Dani? Vajon mitől jött rá az anyahiány? Amúgy én is a Zizi-féle módszert csinálom, hol ide, hol oda teszem. Kettő között meg egy kis babusgatás. Ölbe-baba már ritkán, mert egyszerűen nem bírom! Nyári szandik, akárcsak a gazdájuk, már nagyon várták apát, csak nem gyömöszölöd be őket egy szekrénybeKép

Na, én is lefekszem, remélem, nem kelünk óránként.

Jó éjt, Beu
beu
 
 


Sziasztok,
itt az ejszakai muszak. Kép

Nem birom vegigolvasni a termest, ezert csak rovid es gyors leszek. Kép Es almos vagyok. Kép

Zulu,
leendo hazatokert elore is irigy-irigy. Kozponti porszivo is? Kép Es hidromasszazskad? Kép

Leszter,
gratu a hazhoz! Vegulis Dunaharaszti lett a nyero? Nekem csak Halaszteleken van ismerosom arrafele. Kép

Sofka,
megkerdezhetem, mekkora hazatok van? Csak ugy kb. negyzetmeterre. Mekkorat lehet kinoni 3 gyerekkel? (Hugomek lassan epitkezni kezdenenek, ezert erdekel a meret) KépKép

Beu,
nyugi, Zsombi is igy kezdte a hozzatapit. Kép MA viszont mar 3/4 uveg bolognai spagetti, fel uveg sargabarack es fel uveg almas-som is lecsusszant a torkan. Kép

Zsurlo,
utalom a bezzeganyukakat. Es a bezzeggyerekeket is. KépKépKép Nem semmi mereteitek vannak! Es az oltashoz is gartula, marmint, hogy tuleltetek KépKép
Mi az a "sasleves"? Kép

Zulu,
gartula Malacka szulinapjahoz es Mac fogahoz is! Kép NEm is kell neki protko! Kép Es ezer koszonet, mert megmegnyugtattal. Zsombi is fogatlan meg, de ezek szerint van remeny...Kép

Franyo,
gyerekdoki! Kép De gartu az oltashoz! Kép

Minden beteg babonak jobbulast!

Ma Zsombi megkapta elete elso etetoszeket! Prima Pappa (hasznaltan), mert nem tud meg ulni, es ennek dontheto a hattamlaja. Szerintetek mi volt kicsifiam elso reakcioja? Elkapta a talcat es felhuzta magat ulesbe, es ugy maradt. Es hangosan kacagott, hogy mar ezt is tudja...csak fotoztuk es videoztuk Apajaval, annyira edes volt! KépKépKép
Ma is volt nalunk a Deveny Annas gyogytornasz, Zsombi egyre jobban utalja. Szerintetek mit kell tudnia egy 8 honaposnak, mert ha mar "utolertuk" a nagy atlagot, lehet, hogy befejezzuk a tornat a gyogytornasszal.

Bocsi, nem tudok a tobbieknek szemylere szabottan valaszolnom, Apaja hiv, menjek mar aludni.

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Sofka!
Gratula Marcipán 2.fogához. Kép

Törpi!
Nekem is marokszámra hullik a hajam, pedig a másik kettőnél nem csinálta. Kép Kép

Ildi!
Papirevő Ancsi. Kép

Maci2!
Azt tudom, hogy okt.3-12-ig van a cipőkiállítás, de pontosan nem tudom mettől meddig talán de. 9-10-től du 6-7-ig, de itt a telcsiszámuk: SYMA Rendezvénycsarnok 471-4110.

Kakukkfű!
Gratula Emmának a fogacskához. Kép

Csucsuka!
Boldog félévességet. Kép

Barbi!
Boldog kéthónaposságot. Kép

Minden betegnek jobbulást. KépKépKép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Szép Jó Reggelt!

Ismét a régi felállás! MAgdi üzenete az utolsó! Kép
Mindenkinek boldog hó és évfordulót! Kép

Dodó ma 5 hónapos!KépKépKép

Andi!
Danimmal is egész nap foglalkozni kell, sőt valahova minden nap el kell menni. Lehet az egy bevásárlás vagy a nagyi vagy bármi. A sima séta nem elég. Emberek kellenek és történés. AKkor nagyon jól elvan. Azt vettem észre, hogy ha valamiért itthon kell maradni nem lehet vele bírni, óránként eszik. HA úton vagyunk 5 órán keresztül is kibírja kaja nélkül.

A legújabb, hogy nem marad meg hanyatt. Nem tudom bepelenkázni sem. A tornán is azt kellett volna csinálnunk, hogy fekvőtámasz a hanyatt fekvő gyermek fölött és puszi a pofira leérkezéskor. Én gyermekem csinálta velem együtt a fekvőtámaszokat és max. a tarkóját tudtam megpuszilni. Kép

Toffi!
Te írtad, hogy tudsz haon fekvő gyermeket pelenkázni? Hogy kell?


Engem lebeszéltetek a járókáról, ezért a nagyszobát rendezem be nappalra gyerekbirodalommá. Polifoam lapok, játszószőnyeg ... eddig bejött.


Minden betegnek gyors gyógyulást!

Réka
muki
 
 


Sziasztok,

Tegnap délután edzeni voltam! Olyan igazi izzadóson, step aerobic+kondi. A mellizmot kihagytam, oda is jött a srác, hogy mi vanKép. Nagyon jól esett,(mármint az edzés, nem az, hogy odajöttKép) nosztalgiáztam a régi szép időkön, amikor heti 3-4x is jártam, igaz, akkor még azért, hogy izmosodjak, nem azért, hogy fogyjakKép
Aztán dilemmáztam egy sort, hogy hogyan reagáljam le apánál, hogy felajánlotta a gyerekfelügyeletet. Mert ha túl hálásnak mutatkozom, még asziszi, hogy valami nagy szívességet tett, pedig ugye anyának is kijár ennyi.(2 óra távollét) Ha meg nem szólok semmit, hálátlannak tűnhetek, aki észre sem veszi a figyelmességet. De végül jólesőt sóhajtottam, hogy milyen nagyon jól esett, kifejtettem, hogy ha rendszeresen járhatnék, akkor lenne értelme foglalkozni az étrendemmel, lemondani a nasiról... asszem ez hatottKép

Kangi
Jobbulást!KépKép

Mariann
Örülj a nagy alvásoknak, pihizz te is! Az már a talin is lejött, hogy apa a szigorúbb nálatok, te hajlamos vagy vajszívű lenni-de hát ez egy anyuci dolga, nem?Kép

Barbi
Nagyon, nagyon, nagyon irigy vagyok a hosszú pihidre!Kép

Tutuja,
Kevin néhány hetes korától nagykádban fürdik, vagy velem, vagy apával. Eleinte letusoltunk előtte, az utóbbi időben azt sem, csak ha pl edzés vagy apánál lovaglás volt. Nagyon szereti, teleengedjük, és én is simán megbírkózom vele. Az igaz, hogy kell vki, aki beadja meg kiveszi, babával nem lehet kádat mászni. Viszont sokkal könnyebb fogni, mosdatni pl bölcsőtartásban az egyik kézen fexik, és a másikkal mosod, vagy hason a karodra fekteted, és piszkálgatod a rászáradt kakidarabokat a fenekéről, mert apa vigyázott rá, és ugye ő nem nyúl a sz@rhoz, nem volt órák óta tisztába téveKép (Ezt csináltam tegnap esteKép)

Zulu
Heti 1x felmosás, portörlés, szaniterek (wc, fürdő) ügyben nekem is van segítségem, és láss csodát, mégis van mit csinálnom egész nap. Most pl kávézom a net előttKép De viccen kívül, tök igaz, amit írtál.
Megkérdezhetem, mennyit perkáltok érte? Mi 72 nm-re 2000/alk, azaz havi 8e. De semmit nem csinál mást, szóval nem vasal, nem mos, "csak" amit fentebb írtam.

Évi,
Jobbulást Petrának!Kép

Andi,
Nálunk 2 napja ridegtartás (a'la KangiKép) megy, szépen mondva önálló játékra szoktatás. Én is azt csinálom, amit Mariann: a lakás különböző pontjain, kül. helyzetben teszem a földre. Tegnap egész jól elbeszélgetett a cd állvánnyal. Nálunk anyukám mutatott rá, hogy bizony, ez a gyerek el van kapatva, sokat van kézben.(Persze nagyrészt az övékben, de ez mind1 Kép) És mivel ez csak rosszabbodhat, gondoltam inkább most lépek. Ha nyüsszög, új játék, új hely, vagy egy kicsi közös játék, és csak akkor veszem fel, ha kifejezetten éhes vagy sír.
Napközben Kevin is sokat cicizik, bár igazi hosszút ritkábban. Kedden Réka mondta ki az igazat: ha jövünk-megyünk, történés van, ritkábban eszik, de ha otthon "uncsizunk" akár óránként kéreckedik.

Beu,
továbbra is jobbulást, a keddi tornára tessék meggyógyulni!!Kép

Gombóc,
Etetőszékhez gratula a nagyfiúnak!Kép

Úgy tűnik, Magdi zárja a topikot este, én meg nyitom reggelKép
Legalábbis amikor letöltöttem, így volt.Kép

pusza
Elli
ellimami
 
 


Nem ééér! Réka beelőzöttKép
E
ellimami
 
 


Réka
Boldog 5 hónapos szülinapot Daninak!Kép
Pusza a kis vigyori pofijára.Kép
Elli
ellimami
 
 


Corában Ft a bébiétel. A neten valami kecskegida látszik rajta, meg az, hogy hat hónapos kortól. Na megyek, megvizsgálom közelebbről.
Mindenkinek szép napot!
sofka
sofka
 
 


Elli!
KösziKép
Bocs a beelőzésértKép

Petráknak boldog névnapot! Kép

Réka
muki
 
 


Sziasztok

Réka,
köszi a jókívánságokat!Átadom a leányzónak ha felkelt.

Leszter,
szintén boldog PETRANAPOT!

Évi+Petra
Évi24
 
 


Sziasztok!

Réka!
Boldog hófordulót. Kép

Évi! Leszter!
Petráitoknak boldog névnapot. Kép

Andy!
Úgy néz ki, hogy szombaton már mi is megyünk uszizni, Ti lesztek?

Lányok!
Szokott valaki a groby.hu-n vásárolni? Van egy 1000,-os kuponom 15000,- feletti megrendeléshez, de én nem vásárolok náluk. Okt.31-ig érvényes, akinek kell jelentkezzen.

Magdi
gallainémagdi
 
 


Lányok Kép
szép napot! Sajnos a miénk elég rémes, én dudaorrú bágyadt vagyok, Julcsi meg folyton ordít, néha ölben is, de leginkább akkor, ha leteszem. Ha még ki is merészelek menni a konyhába elmosogatni, akkor különösképpen döganya vagyok Kép Nagyon nehezen viselem már, pedig még "csak" negyedik napja csinálja ezt. Na jó, már múlt héten is voltak tünetek.

Ez lenne az első szeparációs szorongás időszaka?

A másik, hogy próbálom kiváltani a délelőtti szopit valamivel. Semmit sem eszik meg. Csak a paradicsomos krumplit. Utána nagyon keveset ivott, fél órára rá meg üvöltözött, kénytelen voltam megszoptatni, most talán elszenderedik végre ... Most akkor én egy önző dög vagyok, a kajakiváltással? Napi ötször eszik + egy gyümi, és mind az ötször szopik (is). Tudom, hogy eza legegészségsebb meg minden, de valahogy már fizikailag és lelkileg is nagyon fárasztó ez a szoros együttlét. Így egy lépést sem tudok tenni nélküle, pedig - szégyen ide vagy oda - már nagyon hiányzik. Az önállóság. Bár ezt még kibírnám valahogy, de szeretnék havonta egy délelőttöt suliban tölteni, és amiatt is ki kellene váltani a délelőtti szopit. Mit csináljak?
A másik rémdráma, hogy két főzin kívül semmit sem eszik, de ezen már nem izgatom magam, mert legalább kettőt megeszik Kép

Na, nem negatívkodom itt tovább. Puszi mindenkinek!

Lerobbant Kangi és Nyügi Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok!

Zsombi még nem heverte ki az oltástKép Érdekes, mert még hőemelkedése sincs, csak extra nyügi. Most sikerült elaltatni, cirka fél órás szenvedés után, kíváncsi vagyok, meddig alszik.
Csak halkan jegyzem meg, Zsombi 7800 g és 71 cmKép

Kangi
Nem rossz alvás-terápia.
Ne legyél úgy letörve, nem vagy önző dög. Szerintem mindenki vágyik egy idő után az önállóságra.

Zsófi
Gratula a féléves kis ZsófinakKép Szép méretekKép

Mariann
Én a nagy ágyon hagyom Zsombit (nem is ágy, csak ágybetét a földön), vagy ha nyügibb, akkor a hordozóban felteszem a konyhaasztalra, onnan látja, mit csinálok. Tegnap a takarítást is végignézte a hordozóból, amerre mentem, vittem a porszívót és a hordozótKép

Barbi
Gratula a 2 hónapossághoz és a hosszú alváshozKép

Sofka
Nem akarlak heccelni, házimunkával főleg nemKép Apa vállalta a hordozókendőt, mert nekem biztosan nehéz lenne olyan sokáig cipelni Zsombit (kb. 1 órát mentünk, hegyen-völgyön, patakon át...)

Évi
Drukk a gyors Petra-gyógyuláshoz!
Boldog névnapot PetránakKépKép

Leszter
Boldog névnapot a Te Petrádnak isKépKép

Andi
Zsombi nem túl jól van, eddig hétfőnként délelőtt szúrták, most tegnap fél 5-kor, még nem heverte ki.
Nem engedem levelezni, én akarok!Kép

Beu
Csak tippeltem a körtét.
Alvásért irigy vagyokKép
A házimunkáért ne irigyeljen senki, mert most meg a kardigánját emlegeti Apa, ugyanis 4 nap alatt 1(!) sort tudtam kötni. Igaz, angolozok ezerrel (na jó, csak ötszázzal)

Gombóc
Van még remény, hogy az én Zsombim is olyan jól egyen, mint a TiédKép
Etetőszék és az abban való felülés KépKép

Réka
Gratula az öthónapossághozKép
TarkópusziKép
Én azt írtam, hogy meg kell tanulnom hason fekvő Zsombit pelenkázniKép Még nem tanultam meg.

Elli
Gratula az izzadós tornáhozKép Hol voltál?
Már tegnap is meg szerettem volna kérdezni, hogy hova jártál spinningre? Én az Eurocenterbe, de akkor még Óbudán laktunk.
FürdetésKép, Apa nem pelenkáz kakis gyereketKép

Megyek, hátha tudok még egy kicsit angolozni.
PusziKép
Toffi + alvó Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok!

Én most virulok, Ancsi az éjjel 7 órát aludt egyben, juhé!
Tegnap megkaptuk az 5 hós dupla szurit, nem lesz több egy darabig, megintcsak juhé!
8450 g 69 cm, ez is juhé!
Szóval csupa heppi a dolog nálunk.

Szórakoztatás és programszükséglet dettó mint másoknál, megspékelve azzal, hogy sokszor egy percre sem lehet ott hagyni sehol. De tegnap jó napja volt, még a vizóraleolvasóhoz is kimehettem nélküle. Apró örömök az életben!

Kangi: az a normális, hogy az első életévben az anyatej a fő, a többi csak hozzá van, azaz érthetó a gyermektől, ha nem akarja, hogy kiváltsd a szopit. Sok babánál olyan is működik, hogy ha nem anya van vele, hanem valaki más ismerős felnőtt, akkor megvan szopi nélkül, és anyás napokon viszont ugyanúgy sűrűn szopizik. Esetleg egy próbát megér.

Beteg babáknak és mamáknak gyógyulást!!!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Voltam az egyetemen, kemény másfél órát!!! Szerencsére heti ennyi, és kész. na most lefekszem, ha már a lány elaludt én is pihenek. Utána jövök és visszaolvasok.

Nadine + Szundizó Zsanka

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Szisztok!
Kincso ma fel eves, es kibujt egy fogunk, es megint nathasak vagyunk, szerencsere csak szortyi es mar labalunk is ki. Az utobbi napokban el sem tudok mozdulni mellole. Szerencsere konyha, nappali nalunk egyben van, igy a kisasszony a nappali kozepen a foldon forgolodik, egesz nap itt vagyunk, nagy siras eseten felveszem.

Franyo, en azt mondom, hogy kitartas, mi is igy csinaltuk vegig ezt a fogas dolgot. Kincso mar hetek ota felsirt ejjel, nem is egyszer, a fog kibujasa elotti ejszaka pedig orankent sirt, oda kellett vennem az agyunkba. Amiota kijott a foga, mar csak reggel ebreszt.
Minden Petranak boldog nevnapot!

Kép

Megyek, mert ordibal,
pussz,
Kiszuny
kiszuny
 
 


Kiszuny
Boldog félévességet KincsőnekKépKép
Gratula a fogacskáhozKép
Mekkora szemek és micsoda hajkoronaKépKép

Toffi + egyszer_ébredt_de_alszik_tovább Zsombi
toffifee
 
 


SZIASZTOK

MAGDI: MI IS MEGYÜNK ÚSZNI SZOMBATON REGGEL 8-RA.
HA JÖTTÖK BIZTI TALIZNI FOGUNK. AKIK ELŐSZŐR JÖNNEK AZÓKNAK VAN EGY KIS ELIGAZÍTÁS REGGEK 3/4 8 KOR.

NA MOST ENNYI
PUSZI
ANDY
andy78
 
 


Sziasztok!

lebetegedtem Kép alig bírok nyelni, el van dugulva a fülem, és ami még kell Kép persze nyomott is vagyok, úgyhogy nemtom micsinálok Danival ha megint a tegnapi programot ismétli.

Zizi, Mariann, Beu, Elli, Réka
köszi, majd próbálkozom, bár eddig is ide-oda, ilyen-olyan helyen, ezzel-azzal... szóval értitek Kép

Viszont apa tegnap megjött (hurrá!), és ma csak 10-kor ment be dolgozni, és reggel elszórakoztatta Danit, amíg én pihiztem Kép
és éjszaka is csak egyszer keltünk, fél 3-kor!! utána csak negyed 8-kor, juhéjj!! KépKép

Gombóc
ülő kacagó Zsombi KépKép

Réka
gratula az 5 hóhoz! fekvőtámaszozó Dani KépKép

Elli
torna, de jó! meg hogy odament a srác - és persze nem az esett jól KépKép

Pilid
7 óra alvás fincsi Kép

Boldog névnapot a Petra-babáknak Kép

na próbálok enni valamit amíg alszik a Kincsem Kép

Andi
psandi
 
 


Kiszuny
boldog félévességet és gratula a fogacskához Kép
(a kép pont apukám szülinapján készült )

Apa hozott Németből néhány rucit Daninak (köztük egy 86-os bodyt!! - jövő télre jó lesz Kép) meg egy tök jó téli satyekot, azt szerencsére jó méretben Kép

Andi
psandi
 
 


Toffi,Kiszuny,Magdi,

köszi a köszöntést Petra nevében! Kép

Toffi,
ne mondogasd már állandóan,hogy mész angolozni,mert megesz a fene,hogy nekem miért nincs erőm menni?!?!?! Kép

NAdine,
így is van...neked van igazad...pihizzél!!!aztán majd gyere....Kép

Kiszuny,
nagyon édesek vagytok együtt a képen!Kincső nagyon szép baba. Kép Hajkoronája tényleg irigylésre méltó és a szemeiről még nem is írtam semmit. Kép

Petrus 2 óra játék után végre elaludt egyedül a hátán ujjszopi ill. cumi nélkül...csak úgy...Kép
LÁttam,mert én meg ott olvasgattam mellette.

Évi+Petra

családi kép,otthon a szüleimnél

Kép
Évi24
 
 


Sziasztok!
Kiszuny!
Boldog félévességet és gratula az 1. fogacskához. Kép

Andy!
Van képetek, hogy megismerjünk? Én most csak ezt találtam, remélem sikerül felrakni, mert ez az első próbálkozásom.
Kép
Kép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Hurrá sikerült!!!! KépKépKép

Mostantól nem szabadultok a képeimtől. KépKépKép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Magdi,

hurrá...hurrá!!!
várjuk a többi sztárfotót is!!! Kép
Zsuszi nagyon helyes.Már kihullott a haja és újranőtt,vagy ez még az eredeti hajacskája?

É+P
Évi24
 
 


Évi!

ez a haj még a gyári. Kép
Na és itt van még kép Mikiről és Nikiről:
Kép
Kép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Élek még, csak mostanában annyira ránk jár a rúd, hogy napokig bekapcsolni se volt kedvem a gépet.
No meg újabban a két lány is csak váltásban alszik nappal, ennek folyományaként estére hulla vagyok, csak az ágy nevű program jöhet szóba, így nem is tudok se írni, se olvasniKép
Az autókánkat úgy tűnik, senki nem téríti meg, lassan már azt is ránkbizonyítják, hogy mi loptuk el és égettük ki. A saját cégünk inkább a vagyonvédősök pártját fogja, mert a vezérigazgatót és a biztonságiakat rokoni szálak fűzik össze. Kedvem lenne megszellőztetni az egész sztorit a helyi médiában, de sajna, már a férjem állása is veszélyben forog, ha sokat ugrálunkKépKépKép Tiszta ideg vagyok az ilyen stílusú kicseszésektőlKép
Timi 1 hete benyalt valami vírust, amitől csak 1,5 napig volt ugyan lázas, de az emésztését teljesen hazavágta a dög, így minden kaja átszalad rajta szinte emésztetlenül, hiába diétázik, és szegénykém farkas éhes is hozzáKép
És slusszpoénként tegnapra én is elkaptam tőle, egész éjszaka olyan görcseim voltak, hogy ennél már a szülés is jobbKép
No de hogy valami jót is mondjak: Zsebike 1,5 hete megtanult felülni, aztán rekordsebességgel elkezdett mászni, és már nincs előtte akadály a lakásban, még a vécére is utánam jönKép És már fel akar állni az ágyba meg a székbe kapaszkodva, kicsit aggódom a rohamtempó miattKép
Viszont a hozzátápival továbbra is a nullán dekkolunk, 3-4 kanál körtén kívül semmi nem csúszik le, csak a finom szopi. Én már kezdek beletörődni, hogy kisebbik csemetémnek anyatejet kell csomizni a sulibaKép
Este még megpróbálok kicsit visszaolvasni, de egy hetet azért nem vállalokKép
Lányok, kiderült már Leszter titka, mert így betegen még a kíváncsiság is erősen legyengítKép Lécci, lécci nekem is mondjátok el!

pussz minden betegeskedő sorstársnak, a többiek meg el ne kapják!
Momo


Momo
momo
 
 


Ja és az előbb lemaradt, hogy a kiscsajnak már van két fogacskája isKép Csak szopi közben eszébe ne jusson használni, mint Timinek...jujKép

Momo a feledékeny


Momo
momo
 
 


Közben hagytak kicsit olvasni a csajok, így sikerült megtalálnom a nagy titkotKép
Leszter, gratula a házikóhozKép

Momo, akit újabban a vírus fogyókúráztatKép


Momo
momo
 
 


Még mindíg énKép

Egy kicsit visszaolvastam, talán sikerül képbe kerülnömKép

Kangi, ez már nyugodtan lehet a szeparációs szorongása a gyermeknek. Nincs más teendő, csak túl kell élniKép Sajna, már Zsebi is itt tart, tegnap, amíg én az ágyban dögrovásoztam, kicsi csöppem a saját apja kezében üvöltöttKép De ahogy előkerültem, már semmi egyéb óhaja nem voltKép
A szopikiváltáshoz nincs ötletem, szerintem én se bírom Zsebit rádumálni, mert nagyon komálja a dolgot, szemben az egyéb kajákkal. Timi teljesen más eset volt, ahogy fogyott a tejci (mert őt ilyen korában már nem lehetett tejszaporításra rávenni, szigorúan 5-6 óránként kért csak enni), ő automatikusan átállt a felkínált egyéb lehetőségekre, gyümölcs, majd joghurt, igaz, a főzik sokáig fujjj-fujjj kategóriát képeztekKép Aztán terhes lettem és úgy elapadt a tejem, hogy a maradék 2 szopit felváltotta a babatejKép

Sofka, én azért ragaszkodtam a felső szinten a zegzugos kialakításhoz (kőművesek nagy bánatára), hogy legyen hová dugnom a vasalatlan cuccokatKép Aztán a férjem megelégelte a fellelt vasalatlant és nekilátott vasalni....és közben arra eszmélt, hogy ő ezt tul.képpen szereti csinálniKép Én meg a világért se beszélném le rólaKép

Zulu, szóval Macnak se kell drága protkóra költeniKép Azért fogatlan rekorderek nem lettetek, mert nekem van egy ismerősöm, akinek a lyánya 14 hónaposan növesztett csak fogatKép De állítólag ez náluk családi hagyomány.
A nagyobbiknak meg Boldog Szülinapot így utólag isKép

Csucsuka, az anyatejes higítás jó ötlet, de akkor az én lányom vajh, miért nem eszi meg az anyatejjel készített tejpépet??? Vagy neki is csak fagyitej undora van, mint a nővérének? Bocs a sok hülye költői kérdésért, de én már úúúgy útálom magam, mert nálunk még soha nem váltak be a jótanácsokKép

Magdi, nagyon helyesek a gyerkőcök, jöhetnek még a képekKép

Beu, jobbulást LőrincnekKép Szerintem a körte azért nem okoz ekkora galibát, ez inkább valami más. Nekem pl ettől a nyavalyás vírusfertőzéstől vannak issszonyú görcseimKép Nem is értem, Timi hogy viseli ilyen béketűrően a dolgot.
Egyébként a szopós babáknál gyakran előfordul, hogy a betegségnek csak egy tünetét produkálják, azt is gyengébb változatban, mint a család többi tagja (ld anyatejes védettség). Én a 3 hónapos Timivel jártam úgy, hogy csak napok múlva jöttem rá, a családot letarolt influtól hígabb a széklete, mert más baja nem voltKép

Toffi, nem csodálom, hogy Zsombit nem szívesen cipeledKép
Angolozásért irígy, nekem esélyem sincs rá, mert senki nem segít a gyerekek mellettKép Pedig jó lenne, mert így talán nőnének az esélyeim a munkakeresésben. Bár szerintem, ha meghallják, hogy két pici gyerekem van, azonnal fekete listára kerülökKép

Gombóc, szerintem gyereke válogatja, hogy mit produkál 8 hónaposan. Timi ekkortájt kezdett el mászni, ülni sose tanult meg mászásból, csak már a felállásból visszaereszkedve jóval később. Zsebi viszont már stabilan ül, mászik és a felállással próbálkozik alig 7 hónaposanKép Tehát, ha engem kérdezel, nem tudom a korrekt választKép

Na mennem kell, mert Zsebi felébredtKép
pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Kakukkfű,
igen, szoktam neki cicit adni, amikor éjszaka felsír, önzőségből, mert attól hamar visszaalszik. Szopizik úgy 10-15 percet, és alszik tovább, általában. Szerencsére eddig még csak néhányszor volt olyan, hogy úgy döntött, hogy ő most játszani akar. Eleinte megpróbáltam, hogy nem mentem oda, és nem adtam cicit, eredmény: vég nélküli sírás. Azt is próbáltam, hogy odamentem, és mindig visszafektettem, na az se jött be, egyfolytában újra négykézlábra állt, felült, felállt, és közben sírt. Szóval, ha akarok aludni valamennyit, akkor muszáj szopiztatnom.
Emmának gratula a fogacskához!!!

Réka,
nőgyógyászod Kép. Hát az még rosszabb lehetett. 5 hónapos Danidnak gratula!!! Kép

Csucsuka,
enyém héthónapos meg 7,5 kg, és állítólag 64 centi, de ezt azért némiképp furcsállom, egy hónappal ezelőtt még 65 volt Kép.

Virga,
köszi! Végül ma voltunk az Elefániban, de mégsem vettem zoknit (fő a határozottság Kép). Pedig nagyon jók voltak, megnézegettem ám őket, de inkább most harisnyákat vettem Ankának, meg egy kiscipőt (csak olyan babakocsiba valót), meg muszáj volt vennem egy plüss birkát Kép. Szóval kiköltekeztem. Kép

Kangi,
náthásbeteg szegényte!!! Gyógyulj meg hamar!!! Elaltatós történeted igazi sikersztori, gratulálok! Kép Nálunk nem igazán jött be az "otthagyom"-módszer, lásd fentebb, Kakukknak írtam.

Mariann,
nem tudom, mekkora konyhátok van, de a járóka nem biztos, hogy megoldás lesz a "hova-tegyem-amíg-a-konyhában-dolgozom" kérdésre! Anka, ha nem látott engem, egyből sirnyákolni kezdett. Szóval kénytelen voltam a konyhába is magammal vinni Kép. Régebben egy hordozkában ücsörgött, mostanság az etetőszékében.

Toffi,
hogy van oltott Zsombi? Oltott Anka már egész jól! Kép

Barbi,
Ádámnak boldog kéthónaposságot, így utólag! Kép

Sofka,
köszi a harisnyás választ. Hát, én őszintén szólva eddig nem adtam rá, sőt, még egy darabig nem is fogom, bár ma vettem kettőt is, majd ha hűvösebb lesz. Ma olyan meleg volt, hogy egy szál bodyban és rugiban beleizzadt a kenguruba szegénykém.
Mit akartál azzal mondani, hogy Corában Ft a bébiétel? Hány Ft? KépKépKép

Évi, Leszter,
Petráknak boldog névnapot!!! Kép

Beu,
az Elefáni egy bolt, igen, amennyire én tudom, ugyanaz a cég, mint a bunkózós bolt. Legalábbis a Kismamában egy hirdetésben szerepelnek. A Kálvin térnél van, a Baross utca bal oldalán (ha a Kálvin felől mész).
Jobban van már Lőrinc? Képzeld, ma Anka csak fél 5-kor ébredt, persze a Germicid C-nek köszönhetően. Mondtam is apjának, hogy minden nap elviszem oltani a lányt, hogy adhassak neki este kúpot Kép.

Gombóc,
de jó, ülő Zsombi KépKépKép!!! Etetőszékhez gratula! A babaszoba.hu-n van egy leírás, hogy mennyi idősen kb. mit kell tudnia a babának.

Elli,
hogy te milyen diplomatikus tudsz lenni Kép! Igazán ügyesen beszéltél Apával! Nna, úgy néz ki, jövő héttől én is megyek kicsit testedzeni, szomszéd lány rábeszélt, hogy menjünk együtt, még szerencse, mert magamtól nem mennék Kép.

Kiszuny,
boldog félévességet a gyönyörű hajasbabádnak!!! Kép Köszönöm a vigasztalást-biztatást, legyen igazad, és tényleg álljon vissza minden a fogzás után! Remélem, úgy lesz...

PsAndi,
neked is jobbulást, gyógyulj meg hamar!!!

Évi,
nagyon helyesek vagytok a képen!!! Kép

Magdi,
jók a képek, tündéri a kiscsajszi! Kép Na meg a másik kettő is! Kép

Momo,
szegény... hát ez megint nem a te napod (heted? hónapod?)! Jobbulást nektek!!! Nagyon ronda dolog a cégtől, hogy ennyire nem törődik veletek KépKépKép. Viszont Zsebinek nagy-nagy gratula a fogacskákhoz, meg a mozgolódáshoz is! Kép

Lányok, az én kis Ankám tiszta kerge, tudjátok, mit csinál? Evés után, amikor megpróbálom letörölgetni az arcát-kezét egy vizes szivaccsal, elkapja a kezem, kitépi belőle a szivacsot, és szívogatja ki a vizet belőle. De ez már olyan szinten megy, hogy egész evés alatt a szivacsot lesi, és alig várja, hogy kézbe vegyem, amíg törölgetem, iszonyú "anyamérnemadodmáride" visítást csap, aztán mikor otthagyom a kezében, kész a boldogság, elmélyülten szipákolja. Pohárból nem nagyon szereti a vizet, de a szivacsból...!!! Hát láttatok már ilyet??? Mondjuk, a szivacs tiszta, mert csak őt szoktam vele törölgetni, de hát akkor is... KépKépKép

Puszi
Franyó
franyo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?