Új privát üzeneted érkezett!

csak visszatérek és máris enyém a laptetűűűűűűűűű
:roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Livcsi
Gratulálok!

Lexa
Drukk!!!

Nanó
A vonalzód nagggggggyon jóóóóóóóóóóóóóóóóó :lol:
Vendég

Mommy: koprodukció :lol: :lol: :lol: Pattival....1000 rejtély a hetekbe ágyazottan :lol: :lol: ..de tuti, hogy szándékosan navigált így..elnézem Pattinak..mert Gorkának és Nortinak nagyszerű mamija....vitathatatlan...hogy srófosan jött a világra :lol: :lol: :lol:

(...mert cifrázta a szentem.....lett is 80 belső öltésem...matyóhímzés :lol: :lol: :lol: az uterusomon)

Kép
nanó:))

Nanó:
AKARSZ BESZÉLNI RÓLA....... ? :wink: :oops:
Kép
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

mpatr::

A "dokival" jól összedolgozunk :lol: :lol: ...de ..ha úgy látod..két asztalcsapás között majd felhívom (magamra) :lol: a figyelmet....imádlak :lol: :lol:

Ígérem...nem szólózunk majd ennyit :lol: :lol: :lol:

Lexusról? van már híretek?....

nanó

Kép

LIVCSI! NAGY GRATULA A KIS DANIHOZ! :D

PATTI és NANÓ! Szenzációsan csúcsok vagytok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Hihetetlenek vagytok!!!Nézek egy kis dr. Houset és jövök vissza.Szólózzatok csak, Nanó-Pati, mi itt vigyorgunk :lol: (nem működik az enterem, minden egy sorban lesz, na mindegy...) Livcsi,gratula!!! Lexa, megy a drukk, de tényleg!!!!!! Apa addig ment, mig nomeos izét nem talált, ugyhogy most megy a drukk, hogy vajh mikor fog hatni...

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!!

Lexa!

Most jöttél és mész is ez most pofátlanság vagy szerencse????? :wink: :lol:

NAGYON DRUKKOLUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eszterxx!

Én meg már azt hittem holnap túl leszel rajta..........Ez szivatás és kész! És miért nem lehet ott apa???
ANDRISANYÁDNAKÉDESPICIFIASZÁNDMEGEGYETLENSZÜLŐANYÁDGYEREKITE"PICI"FIÚ!!!!

Ja, és most néz ilyeneket hogy doktor hause meg stb.. mert hamarosan csodacsibére alszol mint én ma!

Pati jó hogy itt vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jó éjt puszi
Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike!!!!
SZIJJA!
Hálás köszönet a szopipárnáért!
Nagy hasznát vettem a körházban.
A keskeny ágyon falvédőként, babtámaszként, nézelődőszékként, gátmetszéses ülőkeként, párnaként, szopitámaszként is 5-ösre vizsgázott.
Pedig eredetileg be sem akartam vinni magammal...

Kép
Kép

mpatr

Livcsinek gratula!!!!!! Sok tejcit és örömöt!

Nálunk ismét áll a bál, úgyhogy vízszintesbe dobom magam és próbálok lenyugodni. Jelenleg nem akarok gyereket, férjet, semmit sem. Remélem, holnap másképp látom....ha meg nem, akkor elég hamar elég szar lesz nekem. Bocsi.....

Pati, jó, hogy írsz, várjuk a fotókat. Anyukád olyan édes, mint te :wink: Legalább ti jókedvre derítetek mindig.

Lexa, szorítok.+++++++

pepike, pumperka lesz a soros :wink:
Vendég

Ügynöknő!
Elemeket átszervezted?
:wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szégyellősen hallgattál a topikban a szülésindító ötletemről :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

tündérmanó? úgy látom, ma nem jelentkezett ő sem.
Vendég

Ja, és az Ügynöknőre való tekintettel nem írom a vonalzóm alá, hogy "ANYÁNAK MÁR NINCS NAGY POCAKJA"...
:lol:

Kép
Kép

mpatr

Benézek még egy pillanatra Hozzátok :lol: :lol:

látom .....tyúkanyó...elszundiztak a kiskasaid :lol: :lol: nézegetem a küldött fotokat

Évi: Boti gyönyörű baba....délután éppen beszélgettünk Pattival erről...

Jim:..holnapra biztosan jobb kedved lesz...Pattinak is voltak ilyen napjai az utolsó időben...

eszterxx: egyszerűen Rólad mintázták a türelmet....

Kép

Pati, Nanó!
Csúcsok vagytok! Felvidítottatok egy kicsit, mert nekem is szVr napom volt mint Jim-nek.

Lexa!
Megy a drukk+++++++++++++++++++

Végre ma apa elvitt az Ikeá-ba. Igaz annyira rohant, hogy kb. a felét vettem meg annak amit szerettem volna. Nem baj legalább nem költöttem olyan sokat!
És nem bírtam ki felköszöntöttük a gyerekekkel, hiszen az ajándékot is megvettem! Vagy vittem volna vissza a boltba?

Jó éjt!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Livcsi!

Gratula a babucihoz. Sok tejcsit, egészséget és boldogságot kívánok!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Ti aztán nem vagytok semmik!! Egy nap alatt ennyit termelni!!!!! Hát még gyerek nélkül is művészet ennyit visszaolvasni!!!! Tényleg: van itt egyáltalán gyereke valakinek???? :lol:

Linocs: basszus, hihetetlen, hogy ez a gyerek mennyire hasonlít rád!!!!
Születéssztori: gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűű.

Attila, Judit: édi-médi a kis manó!!!!! Judit: jól látom az arcodról a nyugodságot, megelégedettséget sugározni,a sok más mellett??? Hihi -megvan a kútvölgyis hálóing is- szóval jól megy még mindig ott!!! Várom s születéssztorit!!!! Milyen volt a kedvenc dokink??? Továbbra is ő a favorit nálad is?

Livcsi: GRATULAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

Egyre kevesebb a sárga sor a tábliban!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

megyek aludni
[quote="mpatr"]
írta:
mpatrmegyek dedeimet fürdetni, még ma jövök a képekkel!!( ha ismét el nem alszom....... :oops: )

ezek szerint elaludtál :roll:
szép álmokat ;)

vajon Lexus hol tart?

Eszterxx, ne feledd a homósokat.... ;) napi nemtomhányszor. csakhogy hatásos legyen, esetleg holnap induljon meg és Andris legyen az első Pi-babánk ;)

najó, megyek aludni....

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok,

Tibi vagyok, Alexa férje. Éjszaka megszületett első gyermekünk, Panna Lilla. :) 3300gr és 52cm, a mama és a baba is jól vannak, bár Lexa elég fáradt, és a szoptatás is nehezen megy neki, mert kevés a teje, de folyamatosan feji, reménykedünk, hogy beindul. Köszöni szépen a drukkokat, nagyon hálás nektek, hogy gondoltatok rá. :) Teszek fel pár képet a csöppségről:

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv mindenkinek,
Tibi

KépKép
lexus

Hello Tibi 8)

Lexának hatalmas gratula, szép nagy baba!!!! Amikor a szemébe lóg a sapka, haláli :wink: sok puszi nekik, remélem tud majd pihenni a nagylány!

nanó, köszönöm, de azért elég durva, hogy 10 napon belül másodszor kapom a fejemhez, hogy ha nem lennél terhes, már rég elváltam volna. Azért ennyire szerintem nem vagyok elviselhetetlen :cry: Meg ha igen, akkor sem kéne...
Vendég

Szia Tibi!

Lexának óriási Gratula!
Gyönyörű szép a kislányotok!!!!! :)

Sok egészséget és tejcit kívánok neki!!!

Kép
szösszenet

Kellemes napot kívánok Nektek :lol: :lol:

Gratulálok Panna Lilla érkezéséhez...Lexa és Tibor sok-sok örömötök legyen a tündéri kislányotokban

....majd, hogy tudjatok cseverészni...bevállalom az összes babót.. :lol: :lol: :lol: nyitunk egy márciusi csicsergő bölcsit...

Apropó...Patti...elküldöm...tudod, hogy készítettem egy bölcsis programot...figyelmeztess..Édes Tyúkanyó :D :D :D

Kép

jim::..nem akarok okoskodni..de fogadd el tőlem...a pasikat..sokkal jobban megviseli a babavárás....és nagyon nehezen értik meg a "más állapotot"
Nézz csak fel az égre...olyan szépen süt a nap...Ha Nálatok nem, akkor gyere el hozzám... :lol: :lol: :lol: ..Pattit úgy sem tudtam megkímélni úgy, ahogyan szerettem volna :cry: :cry:

Tyúkanyóm: milyen volt az éjszakátok?....szombaton viszem a meggyszószt..és még mit ennétek?...kérm a rendelést :lol: :lol: :lol:

nanó

Kép

Lexa!

Ez nem semmi :wink: visszajössz és ilyen szép babád szülsz itt nekünk ....:wink:
Gratula!!!

Livcsi!

Nagy gratula neked is!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Livcsi!
Nagy gratula neked is!(így akartam)

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!... nem működik az enterem továbbra sem, úgyhogy most nem Nanot utánzom, de csak a ...val tudom jelezni, hogy uj bekezdést kezdenék!... Először is Lexa, nagy-nagy gratula!!!!! Olyan jó látni ezeket a babaképeket!!!!! Egyszerűen tündéri!!!! Előzzetek csak be, csak küldjetek mindig képeket!!!... Pepike!!! Még mindig egyben, neked meg ehhez gratula! Hát, nem kötöttem volna rátok fogadásokat az utolsó babanetes talin!... Pati, ird a hormonjaim számlájára, de annnyira hiányoztatok!!!!!! És olyan jó, hogy most már itt vagy, sőt az is, hogy már egyáltalán nincs nagy hasad! Nekem ez még tök elképzelhetetlen, tényleg egyszer majd normális hasam és befelé álló köldököm lesz ? Képzeljétek, lemértem a hasam hosszát a hasam legaljátóll a tetejéig, majdnem a mellemig, ahogy a Szüléstörténetekben csinálták... elvileg az mutatja meg, hogy mekkora a baba, hány hetesnek felel meg. Régen ez be is jött, minden UH után ellenőriztem, hogy ez tényleg egy jó saccolás - na, tegnap döbbentem, 47 centinél tartunk!!!! Asszem nem is akarom előre tudni, mekkora Andris baba!...Nevek... akkor mára kitalálok valami nagyon hülyét, hátha holnap, 3.14-n születik és akkor mégis legyen Andris :lol: Szegénykém az Ágostont nem választhatja, az lesz a vezetékneve, de még lehetne belőle Ágoston Ágoston is :wink: ... Meg annyiszor le akartam azt is irni, hogy tök jó, hogy a topic egyik fele a miért alszik, miért nem alszik, legyen cumi vagy semnél tart, a másik fele pedig a miért szülök, miért nem szülöknél... szerintem mindketten egészségesen irigykedünk a másikra!..... és a legeslegfontosabb: MZX, NAGYON BOLDOG 1. HÓFORDULÓT AZ EGY HÓNAPOS BABÁNKNAK!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Jaj, de sok baj van ezzel a 11 éves lánnyal....mire észbekaptam..addigra megajándékozott..két baby-vel :lol: :lol: :lol:
Hogy mik vannak.... :oops: :oops: :oops: tényleg felgyorsult a világ :lol: :lol: :lol:

(Patti! csinálj valamit a vonalzómmal....ne szivass- IMÁDLAK!!!!..meg Grkát is, Nortit is...jó-jó a Pétert is :wink: :wink: :wink: :lol: )

Kép

Sziasztok!!!

Lexa! Tibi!

Gratulálunk nektek!!!!
Sok sok Boldogságot, és jó egészséget!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

A gratuláló mondatom persze felesleges szóismétléssel van tele, de talán igy is megértitek, bocsi... és nem leszek ma, mert szétszedtem az entert és jön apa érte, hátha benn megjavitják....mit akartam még?... Áhhhh, megvan: Nanó, köszönjük a nyugodt szavaidat! Jól jönnek ilyenkor!!!!!!!!!....... és Kölyök - nagyon ügyi vagy, hogy ennyi mindent pakolásztál az elmúlt napokban! Most már egy picit vissza kellene venni, mert totál ki fogod magad késziteni a végére, de tudom, hogy ugyis hiába mondom, mert hormonálisan is fel vagy pörögve!... Kiko, veletek mi ujság van? Most már se Endre, se te nem tudsz helyzetjelentést adni nekünk??? :?: :cry: ... Jim, sajnálom, hogy ilyen hülye... ez nagggyon hülye.... viszont mint tudjuk, te sem vagy "normális" (ezért is tartozol közénk :lol: ), úgyhogy szerintem pont ezért vagytok egy jó pár!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Nano, Pati, semmi baj nincs azzal a vonalzóval: ott van még az az 1000 hét, ami plusz 19 év, azt azért ne felejtsétek ki belőle! És Nanó, azért a kutyákat is imádod, ugye, mert ők kimaradtak a felsorolásból!!!...... Márti!!!! Neked is irni akartam, hogy nagyon-nagyon drukkolok, hogy még ne szüljetek, jó volt látni, hogy már itt is vagy!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Na, búcsúzom tőletek is meg a gépemtől is, remélem, csak egy napra... Kölyök, kérünk ujabb táblát majd!

Kép

KépKép
eszterxx

Gratulálok Livcsinek, és Lexának!

Nem semmi a csaj, épp,hogy felocsúdunk, hogy újra köztünk és el is húz szülni.

Köszönjük a képeket! :wink:

Tegnap este edzésről hazafeléjövet megállapítottam, hogy a hasam már súrolja a kormányt. Mondtam is a gyerekeknek, már az öcsi vezet. :lol: :lol: :lol: De lehet, hogy én is lemérem cm-re is.

Pati!
Jó, hogy vagy! Érződik, hogy televagy életkedvel. :D

Jim!
Fel a fejjel, igyál citromfűteát az megnyugtat. Legyél sokat Milánnal.
Ha megint világgá mennél az Örsig szólj viszont, mert akkor 15 perc alatt ottvagyok, és gofrizhatunk, de már a gin tonictól se zárkózom el, a vonalzómat nézve. :wink: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Figyeltétek!
Lexáék is eldöntötték a nevet, ha már a muszáj úgy hozta. :lol: :lol:

Panna, Lilla. Nekem mind a kettő tetszik. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jó reggelt!

Márti!
Nekem amikor Ádi született akkor előző nap megvizsgált a doki és aznap elment a nyákdugó és másnap meglett Ádi. Volt-e összefüggés azt nem tudom.

Jim
Köszi, hogy hiányoltál! :)
Vagyok, csak tegnap próbáltam magam helyrerázni a tegnap előtti nagyon sz@r kedvemből.
Nem vagy elviselhetetlen egyébként meg ha olyan is vagy egyes napokon :) akkor is TE vagy. Ez így van jól.

LEXA, LIVCSI!
NAGY GRATULA NEKTEK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT A PICIKHEZ!!!!!

Pati
Jó, hogy újra itt vagy!

Nanó, Pati
Naggyon jó a párbeszédetek, teljesen felvidított! Nem semmi páros vagytok!!!! Nagyon jó ez az összhang!!!!!!!

Lexa, Tibi!
Nagyon szép a baba!!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

eszterxx:

..erre mondtam, hogy 1000 rejtély ez a kölyök :lol: :lol: ....Te pedig szépen pihenj..csak..Tudod....van abban valami jó, amikor még odabenn pihizik a baba....szombatig tarts ki szivem :lol: :lol: a doki miatt :lol: :lol:

pumperka:

Éppen annyi idős mami vagy...mint amikor Patti szült....hajrááááá és szorítunk Nektek :lol:

Kép

Tündérmanó:

Kedves vagy :lol: :lol: .....hát..valahogy összeszoktunk a 11 év 1000 hét alatt :lol: :lol: :lol:
Szorítok Neked is a baba-érkezésben..Réka is potenciális hölgy Nortinak és Gorkának....Tyúkanyó....tessék erre is figyelni :lol: :lol: :lol:

nanó

Kép

Sziasztok!

Lexa, Tibi!
Gratulálok a pici Pannához, egészséget, boldogságot sok tejcit kívánok!

Jim!
Küldök privit!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Tibi és Lexus!

Gratulálok a kisbabához, tündéri, sok boldogságot kívánok!!!!!!!

KépKép
bnesz.eva

Hajaj már nekünk is kiírja, hogy "lehet, hogy ma születek", bár ezt kétlem. :)

Kép
Kép
tündérmanó27

Eszter,
köszi az érdeklődést de még arra sincs energiám, hogy babanetezzek. Úgy látom, éjszakánként csak éjjel 03h körül tudunk elaludni, akkor is csak nyűglődve. Sehogy sem tud megnyugodni csak cicin és azt is ki kell csempészni a szájából amikor végre megnyugszik. Nagyon hasfájós lehet ami esténként csúcsosodik ki rajta. Jelenleg Infacolt adunk neki de egyelőre nem látszik a hatás. Szóval nagyon fáradt vagyok de ettől függetlenül próbálok minden nap olvasni titeket. Sajnos a hozzászólásaitok visszaolvasásának nem mindig sikerül a végére érnem de sokat gondolok rátok és szurkolok a soron következőknek.
Puszi mindenkinek!
Ildi

Kép
kikó70

Lexus, Tibi, GRATULÁLOK!!!! Kivánok soksok örömöt a kis Panna Lillában (szép nevet választottatok végül ;) ) és soksok tejet. Ne aggódjatok, azt mondták nekem a 3dik nap körül indul be a tej igazán. Addig elég amit kap :)
Viszont az éjszaka két napba is belenyúlik. Reménykedem a "gyorsabbik" verzióban, így tegnapi születési dátumot adtam Pannának, de lécci javítsatok ki, ha nem jó!
Kép Kép

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Lexa!
Addig-addig hajtogatta, hogy fájásásai vannak, hogy tényleg bement szülni és tényleg szült! :shock: Ez nagyon komoly! :lol: :lol:

Lexa! Tibi!
Gratulálok a csodaszép kislányhoz! :)

Livcsi!
Nektek óriási gratuláció! :)

Tényleg rendesen szétvált a topik az "ideát" és "odaát" oldalra! :lol: :lol:
No, én még ideát vagyok és egyelőre itt is maradok! :lol: :lol:
Vendég

Jim, remélem hamar elmúlik ez a mosolyszünet... Biztos ő is ideges, izgul a szülés miatt, miattad, és még gondolok mindkettőtökben benne van hogy tárgyalás... :roll:
Vigyázz magatokra!!!!

Eszterxx, nem is tudtam, hogy az Ágoston a vezetékneve :) nekem amúgy nagyon tetszik az Ágoston név, egyik szerelmem így hívták, és úgy becéztem Ágo. na de vissza ide, naggyon drukkolok a Pinek, de előbb az enternek, igazán lehetnél itt velünk az utolsó 2in1 napodon ;)

igérem vigyázok, ma este jönnek a szüleim, akkor úgyis kicsit lelassulok -haha :lol: viszont kezd ez a kézzsibbadás a viccesből az akadályozóba menni, a reggelikiskanál fogás mégnehezebben ment.... Még szerencse hogy jönnek anyáék este, majd ők felvagdossák helyettem a húst :D

Tündérmanó, remélem jobb a kedved már :)

Kikó, remélem hamar elmúlik a hasfájása kicsi Zalánnak! Nem kell visszaolvasni, elég ha írsz, hogy hogy vagytok, meg a képeknek is nagyon örülünk!!!!
(Bár ha nem olvasol vissza, akkor azt sem olvasod el, hogy nem kell visszaolvasni.... :lol: )
szval vidám babázást :)

És igen, Eszterxx megelőzőtt, pont írni akartam, hogy az első babánk ma 1 hónapos :) hihetetlen hogy rohan az idő ;)

Kép

Kép
kolyok28

Jo reggelt!

Lexus, Tibi! Oriasi gratula Panna Lillahoz :D ! Lexa a tej a 3.napon szokott belovelni, szoval nyugi :wink: es te tudsz szulni :) !

Livcsi! Neked is nagy gratula, sok boldogsagot es tejcit :) !

Kavics! Meg en is ideat es itt is maradok egy ideig :? !

Kép Kép
rima

Ez a nemsemmi!!!

Lexa! Grtulálok Panna érkezéséhez!!!!
És igen, Pumperka, nekem is ez jutott eszembe legelőször, hogy nééééé, csak nem név nélkül született ez a gyerek!!!!! :) Csodaszép a kislányka!

Márti! Engem az elsővel befeketettek, és kb. 3 napig folyamatosan ment el nyákdugóm, végül mégis indították! Szóval no para! Kavicsnak is egy hete már, hogy elment a nyákdugesz, és még mindig egyben szegény........

Jim! Igyál egyet vazze, én azt tettem tegnap! Egy pohár borocska, és jobb kedvem is lett, aludni is tudtam, ma egészen jól vagyok! Férjedet nyomd hókon, és légy kicsit türelmesebb, no és persze az sem árt, ha neki is elmondod, lehetne türelmesebb...........

Nanó, Pati! Továááááááááááááááább!!!!! Pati! Ha nem teszel fotókat, véged van!

Livcsi!!! Gratulálok Dániel érkezéséhez! Várunk nagyon vissza! Sok boldogságot nektek!
Vendég

12 nap!!

Atyaisten!!!! :shock:
Vendég

naháát Lexa!

ez igen. GRATULÁLOK A KIS TÖRPILLÁHOZ!
nekem naggyon tetszi:k, hogya a Panna nevet (is) kapta. :lol:
szupi név sztem...

norco

Hahó lányok!
Merre vagytok?

Megyek főzni, majd visszanézek!
Vendég

Lányok, olyan édesek vagytok. Képzeljétek, annyira rosszul aludtam, de reggel vissza tudtam tentizni és most keltem fel, szó szerint hasamra sütött a nap!!! 8)
Mikor Milánt elvitte oviba, sírva bocsánatot kért, hogy akármit is mond néha, engem szeret a világon a legjobban és mindig mellettem lesz.

pumperka, így nem megyek világgá 8) amúgy múltkor, amikor megtettem, voltam az árkádban és nem találtam azt a gofrist, amit mindig emlegettek :( helyette nyomtam a Mc Donalds-ban azt a csokigolyós fagyit.

tündérmanó, örülök, hogy jelentkeztél, már aggódtam. remélem, neked is jobb kedved van.

kikó, szegény, rossz lehet ez a hasfájás dolog, reméljük, hamar túllesztek rajta!

eszterxx, gyorsan javítsátok az entert és várunk vissza! 47 cm, nem semmi, még a végén beelőződ lusie babáját. Tudod, most arra gyúrúnk, ki nyeri a ducibálnababa versenyt.
:wink: Ma én is le fogom mérni! EZ a sy-fu távolság, ugye?

monácska, kösz a tippet, de nincs itthon semmi pia...ja de, fehér rum, de azt nem szerettyem. 8)

Patti, Nanó: imádlak benneteket 8)

kolyok, 2 pi is lehetne, 6.28 :wink: majd 2. gyereknél úgy időzítsetek!
Vendég

Beus, tündérmanó írtam privit.

Anyukám meg 9szer :shock: keresett, míg aludtam, visszahívom. AZ tuti minimum 1 óra lesz, mert ingyen beszélek vele 8)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?