Új privát üzeneted érkezett!

Csibe!
Elolvastam a cikket, nálunk tuti most ez van, de mivel már én olvastam ezt az lll oldalán, ezért már MINDENT kipróbáltam, de egyelőre semmi nem működik :(
Fizikálisan nincs baja, nincs bibi a szájában, talán - ahogy Norma is írta - a cumizavar lesz, mert a játszócumit azt nagyon gyűri, de ha azt elvenném, akkor égiháború lenne, non-stop bőgéssel, aminek inkább nem tenném ki sem őt, sem magamat. :?

Bingii, Csibe: én is próbálok igény szerint szopiztatni, de nem eddig nem mertem ilyen sokat kihagyni (5-6 órát), csak éjszaka. Én vagyok a hülye??
sagi1

Már azt sem bánnám, ha állandóan cicin lenne, csak enne...
Most pl. reggel 6 óta nem hajlandó enni :( Többször is próbálkoztam, de csak üvölt, amikor megpróbálom mellre rakni, nem kell a cumisüvegből sem a tej. A tejem meg csak folyik, folyik... Gondolom éhen nem hal a gyerek, mert akkor enne.
Ma átmegyek vele du. az orvoshoz, megkérdezem tőle, h szerinte mit csináljunk, mert szerintem ez nem okés.

Cirkuszka: mielőbbi gyógyulást kívánok!

Konkri: látom már jobb a kedved! Így kell ezt felfogni, mindennek a pozitív oldalát nézve.

Norma: akkor lehet, hogy én is lemondhatok a szopiztatásról innentől?? Utána neked mit evett Botos?? Ahogy emlékszem az eddigi írásaidból ő sem volt egy jóevő baba/gyerek, ugye?
sagi1

Sziasztok!
Konkri: Lili totál ezt csinálja! szopiuik eztán egy idő után megy a visítás, box a cicivel anya karmolászás és akkor jön a táp meg a cumisüveg. De van hogy azon is visít. Éjjel a 2 órás kelésnél viszont kiszívja aztán k.o a gyerek, alszik 4 órát. Gondolkoztam rajt hogy megpróbálom hogy egy nap nem adok neki csak cicit, hátha elég neki és nem is azért üvöltött ezelőtt sem mert kevés hanem mert lusta. Éhen csak nem hal a gyerek. :? Különben sajnálom párod munkáját. Biztos lesz másik, addíg meg veletek van. :)

Cirkuszka: simogasd meg a buksiját, ha folyadékhiánya van beesik a kutacsa. Akkor adj neki teát. Lilinek van hogy egy hatalmas kráter van a fején. :lol: Aztán iszik és eltűnik. Persze ő csak cukorral hajlandó meginni a teát. Citromot nekem nem engedte a védőnő. :shock:

Tegnap olyan jó lányom volt. 3,5 órát aludt a babakocsiban. Csak este volt egy kis hiszti fürdésnél. Sőt még egy kis rendszer is volt kajálások terén. 3-4 óránként evett. asszem érzi az időt. _Tegnap sütött a nap neki is jobb kedve volt. Ma ilyen fos időben megint nyügi. Igaz én is.
:roll:

Kép
móni86

Hello Lányok!

Látok nem kevés javulást a gyermek fejlődésében :D

Először is: már csak akkor sír, ha nincsen kézben :wink: Eddig ölben is üvöltött, ahogyan kifért a csepp száján. Újra felfedezte a játszószőnyegét..stb.
Másodszor: tegnap este úgy aludt el, hogy nem ringattuk. Bekajált, bealudt, majd mikor apuka berakta az ágyába, megébredt. Hagytuk "dumálni", és szépen bealudt. Nem volt üvöltés, csak egy kis zokszó.
Harmadszor: ma benyomott ebédre max. 60 gr alma+őszipürét , mellé még evett 40 gr tápot.

Most a játszón van és bőszen el akarja érni Malackát.

Viszont a hajnali etetésnél is baromi jól érezte magát, és 03:40 környékén nekiállt nézelődni. A büdös kölke :D :D Nem ragozom olyan fél 5 körül sikerült ágyba varázsolni, és 8-kor kelt.

No, és akkor ezt most nem kiabáltam el. :P

Most visszaolvasok.
Vendég

hát Blongyi ezek ketten tényleg telepatikus kapcsolatban vannak. Lili is szokott hajnali 4kor nézelődni. De olyan érdeklődéssel vizslatja a plafont mintha egyébként nem bámulta volna meg már min. 50szer nappal. :lol: Lehet hogy túl világos az a piszok állólámpa? Túl sokat lát a gyerek. :D

Kép
móni86

Blo, ez jó! :lol:

ellenben mi 3 napja nem eszünk szilárdat, üvölt...ma is...ma adtam volna neki levest, beleturmix minden finom...nem kellett...cumisüvegből viszont kiszívta...3 napja csak cumiból óhajt enni...

ma volt 3 hós oltás és rota 2 is...hát a rotát jól visszaköpte :evil: de doki szt ami érintkezett nyálkahártyával már elég, hisz bele van kalibrálva a vakcinába hogy 2-5 hós gyerekek kapják akiknek nem lehet parancsba adni, hogy ne köpd ki...remélem.

most várakozok, mi lesz az oltásból...jól tűrte, csak akkor volt visítás amikor tű bement, utána már nem sírt.

aztán doki megnézte, aszonta jön a foga :shock: csak tudnám hogy hol, én nem látom :oops: .

konklúzió:remélem, ezért nem bír most kanállal enni....
Vendég

Tegnap mi sem ettünk szilárdat, csak sima hisztike volt, nem akartam erőltetni.
Egyáltalában nem biztos, hogy nem a foga jön kicsi Hunornak, az ovistárs kisabájának már látszik :shock: , ő is 3 hónapos, dec. 05-én született.

Nálunk ebben a kérdésben "csak" annyi van, hogy nyálzik veszettül, eszi az öklét veszettül, és ha bizonyos szögekben éri a cumi az inyét, akkor fintorog és elkapja a száját.

Móni: igen, le kell kapcsolni a nagy fényforrást. Ezzel eddig nem volt gondom, mert a nappaiban hatalmas fény mellett ettünk és bealudt az etetés végére. De ma már úgy fogom etetni, hogy lekapcsolom és csak a WC-ben kapcsolom fel. Ki tudja mi lesz így?

Szopizás: hááát, Lányok! Sajna nem tudok hozzászólni :cry: Azt mondják a nagyokosok, hogy igény szerinti szopizásnál is 4 óránként azért ébresszük a babát. Én megmondom őszintén, most a Milánt én nem keltettem fel. Igaz, hogy tápozik :roll: Ha keltettem, akkor nem evett rendesen és előfordult, hogy 2 óra múlva is kért, holott már jó ideje beállt a 3-4 órás etetésre.
Vendég

hát megtette a hatását az a nyamvadt diperte oltás...megint nem eszik semmit, mint 1 hónapja tette...bűr még mindig jobb mintha lázas lenne...

Blo, komoly?tényleg lehet a foga???én tényleg nem látok semmit, de amikor a doki belenyúlt, ezzel indított, jönnek a fogak...szegény...üvölt ha kanállal kell ennie, üvölt ha ennie kell, csak az öklét képes enni....aztán ha már éhes, megeszi cumiból...talán akkor nem fáj úgy neki???
Vendég

Persze, Lafi!
A cumi sokkal puhább,mint a kanál. Mi csütörtökön megyünk az oltásra, kíváncsi vagyok,mint mond a fogakra a dokinéni.
Ráadásul a különböző enyhítők csak 4 hónapos kortól használhatóak. Azt mondta a gyógyszertárban a nőci adjak neki rágókát :P jóóó, de Milán még nem fog. :?
Vendég

Blongyi, de jó, már ez is haladás, látod csak "megjavul" Milán.
Móni, én éjjel egyáltalán nem kapcsolok villanyt. Ha még van tejed, próbáld meg, hogy éjjel csak szoptatsz, nem csinálsz tápszert. Én Bencénél megfogadtam, hogy éjjel csak szopi lesz, és bevált. 3-4 hónaposan már nem evett éjszaka, csak néha-néha ébredt fel, de szerintem csak szomjas lehetett, mert 2-3 perc cici volt, aztán szunya.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Mostanság nem volt kedvem írni - becsípődött a hátamon egy ideg - nyügi voltam marhára. ([size=7]
Bár az augusztusiaknak reagáltam egyszer, mert zavart, hogy nem tudják, ki miért etet mellé

[/size]

Lafi,
mi is ma kaptunk oltást, csak a két hónapost :wink: Eddig semmi, lekopogom. Nekem nagyon sírt, plusz lepisilte a dokinénit még az oltás előtt
Rotát nekünk pici részletekben nyomta be a szájába, hogy ne jöjjön vissza, odakészített egy kanalat, ami kijött azzal betette a szájába.

Sági,
nem biztos, hogy cumizavar, az én drágám sem akar szopizni normálisan, pedig cumit, cumisüveget még nem látott. :shock: Most, hogy be volt csípődve a hátam, apa itthon volt velünk, sokat cipelte kézbe, legutóbb nekem szopizni is járkálás alatt akart. Az rendszeres, hogy "szopihiszti" apa járkál vele kicsit és utána elfpgadja a cicit, de olyankor meg sokszor bealszik. ÁÁÁÁ

Dokinéni mondta is, hogy keveset hízott, 4800g volt 3 hete, most 5180g. Ez van, megtömni nem tudom, gondolom ha éhesek esznek, nem?

Nem férünk el fekve a kendőben, ma beraktam függőlegesen, sztetek nem árt a gerincének?

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

lemértem, Dorka 50 g-ot hízott a héten.de mivel ma 4-től örjöngött(szó szerint) össz ma 340 g-ot evett, úgyhogy gondolom azt is lefogyta.király

párommal összevesztem,mert 50-szer tlóztam neki,hogy mikor jön mert örjöng a D erre a végén mondta,hogy már az alagútnál van (10 percre) és megérkezett 45 perc múlva.Mondom hol voltál ?

erre : szomszédoltam :shock: meg kellett néznem a házuk terveit.

Annyira idegbajos lettem,hogy ez mekkora görény szarbanhagyás, basszus. meg is mondtam erre közölte,hogy igazam van. és úgy tet mintha ennyi lenne én meg mondtam,hogy ezen nem tudok túllépni erre közölte,hogy egyébként holnap mielőtt (8-ra) megyünk 6 hetes szűrésre ő még elmegy reggelmert dolga van.Mondom fasza én meg szedjemössze a D cuccait és fürödjek stb időre, úgy hogy itt sincs hogy segítsen.

Erre közölte,hogy legjobb lenne ha ilyen vagyok hogy nem megyek.majd ő elintézi. (nyilván nem lesz így és ezt ő is tudja ezért legszívesebben azt mondanám,hogy tudod mit kapd be öltöztesd fel és vidd el egyedül. felrobban az agyam.
ndombi

Marina: egyelőre magad felé forditva tedd csak bele, úgy nem árt. lábai terpeszben legyenek , térd kb derékszögben. Ez a csipőjének is jó. Nekem születése óta nem fér el fekve.

Cumizavar: nálunk az olyan volt, hogy elfogadta Botos a mellet (egy darabig) csak éppen láttam, hogy ugyanúgy dolgozza meg mint a cumiját, és ugy sokkal gyengébben jön a tej mert nem sziv rendesen, nem képződik igazi vákum. És igen, nagyon rossz evő volt és ő havi átlag 400 gr-okat hizott mindig is, szépen egyenletesen.
Sajnos most már tudom ,hogy nem minden kisbaba eszik ösztönösen ha éhes, Boti aludt helyette sokszor. Mai napig nem kajafüggő.

Csibe: hát igen, necces programot csinálni, de úgy vagyok vele, hogy bárhol nekiállok szoptatni aztán akinek nem tetszik, nem néz oda. Múltkor az europarkban is evett meg a tónál is, ez van. Ma is nagyon sokat cicizett, alig aludt. Ő nagyon szeret szopizni, ha adnék neki egy cumit, sztem állati boldog lenne tőle. Csak hát rettegek, hogy utána nem fog cicizni rendesen v. egyáltalán nem! Most legyek okos!! Anyukám is kész volt, hogy hát igy egész nap eszik. Fájt is ma is a hasa meg bukik néha túrósat. Nem csoda, mindig van tej a gyomrában. Holnap mérés, kiváncsi vagyok ezek után.

Ma vette megy kvarc nagy kijelzős világitós órát, végre meg tudo mmajd nézni, hogy hajnalban hány óra is van amikor eszik , stb.

Hajnalban nekem is virgonckodni akart, de leszavaztam. Villany le aztán jóccakát. Én elalszom sitty-sutty, ő meg nem tudom mikor, ha sir engem az nem akadályoz az elalvásban, bevallom. Pedig ott van tőlem 20 cm-re. De az éjjel az éjjel, mindenkinek joga van pihenésre.

Kép
Kép
normajeane

Ja miután összevesztünk azért mondtam,hogy ok intézd a füdetést és az etetést egyedülés bejöttem. Visított neki mint a fába szorult féreg,de megembereltem magam és hagytam oldja meg. gondolom holnap játsza a hős mártírt. Már alig várom!Fasza lesz úgy menni a 6 hetes kontrollra hogy nem is beszélünk.Pedig ő nem kér bocsánatot és nem ismer el semmit az tuti!!
ndombi

Blo: na, van remény! tündér lesz , meglásd! Csak ki kell várni :)

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok
Ma voltunk dokinal,hat mar 5300g es 59cm,egyhosan volt 4400G,54cm
Csajok,meg mindig nekem kell segitenem kakilasanal.Csak ritka hogy magatol megy.Visit es dobalja magat.Vorosodik,nyom de semmi.Van meg hogy eves kozbe nyom es meg is van.Mit csinaljak.A hipp tea nem valt be,rosszab let tole Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Ndombi: meg fogja oldani ha nem segitesz neki, nyugi. Nem pont úgy mint te tennéd, de megoldják. Nem akarlak elkeseriteni, de nekem is az a tapasztalatom, hogy nem jön haza a hapsi, hogy neked kicsit könnyebb legyen. Nekünk is ez volt kb 10 hós koráig, hogy 6-7-ig volt a legrosszabb amikor már fáradt voltam én is meg a gyerek is és jó lett volna ha apa jön és átveszi a friss türelmével. De ritkán ért haza 6-ra, esze ágában sem volt. Önzőek sajnos.

Kép
Kép
normajeane

Marcsi: mennyire tápos? vagy csak anyatej? nem kell minden nap kakilniuk, most már Zsombi sem kakil minden nap. Igen, néha fáj a pocak és csak a puki jön, de én nem szólok bele. Sztem nem jó ha csak külső ingerre kakil, megszokja és talán később gond lesz ebből, nem? De nem értek hozzá, csak laikusként sztem nem jó ha külső ingerre megy csak.

Kép
Kép
normajeane

Norma, pont ma mondtam a férjemnek, hogy kéne egy világitós óra... :) én a telefonom nézegetem, de jobb lenne egy óra. muszáj néznem mert ha Marcell eszik 2kor, akkor 3kor nem etetem újra, max hasrafordítóm és slápp tovább :)

Ndombi: hát pont ma gondoltam, hogy iszonyú mákom van, mert az én uram jól eljátszik a gyerekkel bármikor, csak az nem jut eszébe magától, hogy pelust cseréljen.
Éjjel fel is keltettem, mert Marcus akkorát bukott 3kor és 6kor, hogy a folyt a hátamon, bele a bugyiba :), majd a 6os evés után, kaki és tisztába tevéskor jól le is fossantott, így az éjszakát 3 póló minusszal zártam :). A kakinál megpróbáltam félreugrani, de rájöttem jobb ha nem, mert a múltkor is az ágytakaró is bánta - elég ha csak engem talál el.

Marcell úgy nő mint a gomba, már a 62es ruhák is kicsik pedig mikor született (51cm), még az 56osak is nagyok voltak. És nem tom milyen praktikus ruhát vegyek neki, a rugikba már olyan 'bénán' néz ki, mert ő már olyan nagyfiú :) de tán mégis a rugi a legpraktikusabb.

Marcsi: sokat segítettél neki a kakiba? mit jelent az hogy még mindig kell segíteni? mivel? biztos hogy kaki baja van? sima kamilla tea?

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja Tóth Zsu-t akartam kérdezni, mert azt írta, hogy Pankának korlátlan mennyiségű anyatej áll a rendelkezésére... még is szoptatsz? Nem úgy volt hogy nem tudsz és valakitől lesz tej?

Ma voltam kontrolon. bár időpontom volt,mégis elsőnek behívott a doki (rendi volt). és írt fel valami fogibogyi. ti szedtek vmit?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, én is így voltam vele, a rugi olyan snassz...vettem neki olyan rugit, hogy póló plusz rugi alja, ami gumis, mint egy gatyó és így hapsis!!!Amit feltettem képet, ahogy ül az ágyon, na olyan!Kényelmes és hapsis!
Vendég

nekem is imádja, és ha itthon van mindent megcsinál, de ez nem a bubával szemben volt kicseszés hanem velem.

Hagytam, egész éjjel ő kelt hozzá.(1-szer mint megtudtam juhé), mivel duzzogodt és nem kért segítséget. én meg kikapcsolltam a bébiőrt, ő vele aludt azt oldja meg. megoldotta.6 -ig aludtam, ma meg kibékültünk.
megyünk csíipőszűrni
ndombi

Hello!
No, az éjjel nem tudtam meg,hogy milyen wc villanynál etetni :lol:
Kishapsi reggel negyed 8-kor kelt! Este fél 10 körül evett és 10-kor aludt.
Tutira nem lesz mindig így... :P

Marcsi: nekünk is gond volt a kakival, volt, hogy csak 4-5 napra jött. Hiába adtam neki kamilla vagy megyek teát. Aztán mégis az Infacolt választottam a 3 naponta hőmérőzés helyett. Ez nem szívódik fel a belekben, és most hőmérő nélkül 2-3 naponta van kaki. Erre most rásegít,hogy adok neki gyümipürét. :roll:

Norma: Zsombi ilyenkor nagyon sír? vagy csak panaszkodik. mert nálunk a Milán eszméletlenül visít, Anyum is hallja az alsó szinten, szóval mi nem tudunk szunyálni mellette.
Vendég

Norma,
igen szembe rakom be én is a kendőbe. Egy a gáz, leülni nem lehet, mert akkor felébred és balhé van :?
Azért tök jó, hogy mégis elég a tejcsid :D
Nektek nem játszik a cicivel? Nekem bekapja, szív egyet, kiköpi, újra bekap-szív-kiköp és ezt ezerszer eljátsza, mellé még dumál is.

Apa most olvassa a kontinuumos könyvet, marhára tetszik neki is, de valahol félelmetes, én legalább is szembesülök egy csomó hülyeséggel amit a lányomnál elkövettem.

Már eltelt két hónap és a nagyfiamon most veszem észre a féltékenység jeleit. Nagyon szar, pedig őt is imádom, csak kevesebb figyelmet kap.

Azért ha annyira faszák ezek a tápok, akkor miért van gond a kakival??? Most az aug-iak megköveznek

Kép
marina74

Nem kell a kengyel :lol: :lol: :lol: teljesen okés a csípője, minimális fejletlenség van, de csak duplán kell pelusoznom és ennyi. Nem kell semmi kínzó izé :lol: :lol: Úgy örülök !! Kis Drága 7 óta alszik, a vizsgálatnál is csak piciket pislogott :D

Konkri,
Én jövőhéten megyek doihoz, de tuti nem szedek fogigátlót soha többet.

Norma,
Én is szeretnék olyan órát már hetek óta mondom, de még nem jutottunk el megvenni.
Vendég

Pandi,de jó hogy nem kell a kengyel!Még jó hogy elmentél más dokihoz is!
De ez elég durva,hogy mennyire másokat mondanak dokik!Legjobb ha nem is látja,csak feleslegesen idegesíti az embert sokszor.(persze vannak esetek h szükséges,de jól fére is tudnak vezetni)

Fogigátló: hát én se szedek jó darabig,a második gyerek után max,addig tuti nem,mert nálam is valszinű az kavart be.
Nálad is az volt a gond?

Kép kis huncut mosoly:)

KépKép
pocok81

Pocok,
Hát a fogi is, mert utána semmi mensi, peteérés, és elötte meg tökéletes ciklusaim voltak. Mondjuk volt nálunk más probléma is. Igen jobb a dokikat elkerülni messziről... vagy csak profihoz menni. Nórinak nagyon édes mosolya van :wink:
Vendég

Pandi, jó hogy megoldódott ez a gond. Szegény Dorka szenvedhetett volna a kengyellel.
Blongyi, látod igazán jó babád van, megengedett neked egy pihit ennyi idő után. Majd rájön a kis maszat, hogy neki is jobb így, meglátod.
Amit Szofit illeti, ő is kinlódik a szopival. Az elején tágra nyílt szemmel erőlködik, amíg el nem indul a tej. Amikor meg jön magától, akkor nem akarja a szájába venni, csak nyalogatja, mint a kiscica, ami folyik ki rajta, aztán a végére meg begurul, mert nem akar magától jönni. Kis lustaság, de muszály erőltetnem, hogy kiszívja rendesen, most amúgy is többet igényel, átlag 2 óránként szopizik, remélem nemsokára megint beáll. Olyan fáradt voltam tegnap, hogy az éjjeli szopiknál(éjfélkor, 3-kor, és 5-kor) én is elaludtam, így egész éjjel mellettem volt a kiscsaj. :oops: Pedig nem szeretném, ha megszokná a helyzetet.

Kép
Kép
Kép
csibe76

sziasztok :)

bocs, a kisbetűért, manó a kezemben...

pandácska :)
nagyon eszembe jutottál tegnap, ugyanis voltunk csípőszűrésen.Ott az ortopéd doki szerint minden oké, kicsit ugyan ropog noémi bal csípője, de ahogy erősödik, úgy el fog múlni. azért biztos ami tuti, elküldött minket uh-ra.
ott is azt mondták, hogy okés. vártuk, hogy kiadják a leletet, amikor visszahívtak, hogy még1x meg kell nézni, mert lehet, mégse oké. egy másik doki nézte, szerinte nincs rendben -vmi szögek nem stimmelnek - ezért ő kengyelt adna. visszamentünk az ortopédushoz, megnézte újra noncsit, meg az uh felvételt is, de szerinte továbbra sincs kóros eltérés. odahívott még 1 dokit, az is megnézte, szte is rendben.
így most terpeszpelusozni kell, és 2 hét múlva kontroll uh.
jól beszaratott az a doki a kengyellel... :roll:
azért bennem van az ideg, hogy most akkor ki látta jól - igaz, 3 doki mondta 1-el szemben, hogy okés.
felhívtam 1 dévényes gyógytornászt - aki anno botihoz is járt(mert az okos orvosok nem vették észre, hogy hypotón, ezért csak 17 hónaposan indult el a dévényes segítségével) - ő pénteken megnézi.
nagyon félek a kengyeltől, az iszonyú kínzás. ráadásul az én csajom csak hason alszik, abban meg hason nem lehet. :roll:
értem én, ha muszáj...de ha nem?!

örülök, hogy dorkának nem kell végül!! :)

érdekes, amit írtok, hogy anyatejes babát is ébreszteni kell 4 óra elteltével enni!
én hiába ébresztem, ha nem éhes, csak köpködi a cicimet, és üvölt. esélyem sincs megetetni.
én is attól félek, hogy ilyenkor kevesebb lesz a tejem. :roll: de hát meg nem tömhetem!

az én csajom meg még mindig csak alszik, alig van ébren... jóóó, tudom, hogy örüljek neki, stb, de még csak nem is nagyon nézelődik, csak pár percet, aztán elúnja, el kell rázni a fenekét, és már alszik is! :shock:
nem kéne már többet ébren lennie?? (most is itt durmol rajtam)

Kép
Kép
zituska28

Zituska: ne aggódj, lesz ő ébren is. Igen, papirforma szerint 6-7 hetes kora között kezd nézelődni jobban meg arcra figyelni meg reagálni, stb. De ez nem törvény és pár hét csúszás itt is belefér. Ha mondjuk két hét múlva sem reagál és van fenn egyáltalán, akkor ráérsz utánajárni a dolognak. Ilyenkor még napok is számitanak.

Reméljük nem kell kengyel!

Marina: igen, örülök én is! remélem a mai mérés is jó lesz, nem akarok tápit adni csak nagyon ritkán amig birom tejjel meg energiával. Örülök, hogy apa nyitott az ilyenekre!! ez nagyon fontos, hogy a két szülő a stratégiai dolgokban egetértsen.
Érdekes, hogy én Botivla ösztönösen egész jól csináltam a dolgokat és ezáltal nem ütött sziven a könyv egy részén sem, inkább megerősités volt hogy ezek szerint nem anyósomnak van igaza XY dologban (mondjuk eddig sem terelt el senki véleménye).

Ma délben beadtam a derekam és adtam cumit Zsombornak. Annyira egyértelmű volt napok óta, hogy sokszor már nem éhes de nem birja ki cumizás nélkül és igy mellre kellett tegyem, mivel a kisujjam nem volt jó eléggé. Csak hát napi 10 órát nem birom szoptatni, kb ennyire van igénye ha birnám. Mit ne mondjak, nem kellett biztatni és simán el is aludt 1 perc alatt. Most kiesett, de nem zavarja, remélem ez igy is marad később is. És amit még nagoyn remélek, hogy a szopi azért ezután is flottul fog menni.

Boti ma meg van zavarodva, most aludt el, hogy harmadszorra tettem le.

Blo: nem visit szerencsére, amolyan normál oázósan sir ha sir. Most hajnalban is virgonckodott volna fél4-kor (hah, megnéztem a szuper vekkert :)) de ismét leszavaztam. Az a szerencse, hogy amikor rászóltam, hogy este van tessék aludn, elhallgatott. Boti is ilyen volt, nem tudom, hogy most csak véletlen -e v. a hangom ilyen hatékony.

Fogigátló: sajna sok nőnek elfelejti a szervezete, hogy hogyan is kell működni a bogyó után, nálam is ez volt. Csak szerencsére én találtam egy módszert amit talpmasszázzsal kombinálva szép kis cikusaim lettek újra.

Na mondjuk engem nem fenyeget a veszély, hogy babás leszek. 100%-os módszerem van, nem szexelek :). Vagy inább :(

Kép
Kép
normajeane

Pandi: szuper hir!! hujjé!

Pocok: állati édes a lányod! Zsombi még csak most próbálgatja a mosolygást, ennyire jól nem megy neki.

Kép
Kép
normajeane

Marina: igen, sajna a mozgás lételemük , szóval az, hogy csak úgy üldögélj elég gáz. NÁlam bevált a fenyegtés 5ből 4x, hogy megmondtam neki, ha nem tetszik igy, hogy nem mozgok akkor leteszem aztán kész. Megértenek mindent, tudod.

Nekem nem játszik a cickóval, cumizza v. eszik. Ilyen, hogy kiköpni? felejtős

Kép
Kép
normajeane

Hello!

Próbáltam visszaolvasni, de nem nagyon sikerült, csak ezt a kis ide oda beszólogatosdit. De erre már nem akarok reagálni. 1. le lett zárva, 2. nem tudok mit! :D

Hétfőn megkaptuk az 1. szurinkat. A szurira nem reagált különösebben semmit. Délelőtt még vigyor, játék stb. Majd délután olyan eszeveszett ordítást rendezett, hogy azt hittem megőrülök. Szerencsére estére elmúlt! Azóta lekopogom semmi gond! :D

Pénteken megyünk csípő UH-ra. Remélem nem talának semmit, ha a kézi vizsgálatnál sem találtak...

PANDI!!!!!!!! SZUPER!!!!!!!!!!!!!! Ha felébredt Bende elmesélem Neki, biztos örülni fog! :lol: De nyugi, nem szeretett ki belőle! :wink:

Remélem nem lesz sokáig ilyen ggusztustalan idő. az embernek kilépni sincs kedve a házból.

Norma :) ne félj, biztos menni fog. Bende cumit is kapott, cumisüveget is és szopizik mint a kisangyal! :D Lehet ritka az ilyen??? Én semmit sem érzek a cumizavarból. Mind a 3at meg tudja különböztetni, pedig mind3nak más a formája! Csak hogy bonyolult legyen az életük!

Mindjárt kitalálom, mit akartam még...

Kép
Kép
sleepin

Ja igen, voltam kontrollon. Dokibácsi szerint olyan mintha nem is szültem volna... De akkor én miért érzem!?! Kaptam fogigátló receptet, mert dokibácsi szerint ha egy bolt beindul... :D De nem váltom ki. Én sem szeretnék semmi ilyet szedni.
Amúgy szerintetek normális, hogy nekem szokott zsibbadni a fenekem? Mármint a seb környékét abszolút érzem. Nem fáj, inkább zsibbadásnak nevezném. Én tartok tőle, hogy valamit érhettek a vágással (ideg v nem tudom mit) és azért van ez. Egy egy frontot úgy megérzek a fenekemen... Meddig lesz ez így???

Amúgypedig mi elértünk abba a fázisba, hogy MINDENT meg kell figyelni, aludni minek nappal... Persze amikor fárad megy a sírás és szenvedés, hogy Ő még nem figyelte meg rendesen azt a plüss halacskát... :D

Blo! Fel a fejjel!!! Kitartás, tuti napról napra jobb lesz a helyzet!!! :D Ja és nekünk is volt egy olyan sírásunk ami olyan volt mintha azt mondaná Anya! :D Azt hittem én hülyültem meg, de ezek szerint nem! :D

Igen, nekem is mondta a védőnéni, hogy ébresszem 4 óra után, ha addig nem kelt. DEHOGY ébresztem! Felkel Ő ha éhes! Amúgy óramű pontosságra képes 4 óránként enni, ritka a csúszás! Aztán este fürcsi után kajcsi, még elvagyunk 9-fél 10ig, majd szunya 5-ig. :D Áldás... :)

Fordulgatni mikor kezdenek el? Már egy ilyen átborulásunk volt, de azt nem veszem ennek. Mert hasról hátra ezerrel küzd már... Szerintem nem sok kell, hogy átforduljon... Ki hogy áll ezzel??? Sőt a pelenkázón ha felhúzza a lábait, néha úgy kell fognom, hogy ne guruljon át. :)

Ja és a szurinál 4800 gr-ot mértek és 59 cm-t! :D Nagyfiúúú!!! 1 kg és dupláztunk is! :D Azt hiszem előbb lesz mint 6 hó!

Remélem mindent kiírtam magamból!

Kép
Kép
sleepin

Gyerekek!
6 hós korára kell duplázni? Nem 3 ? :oops:

Sleepin: éppen hiányolni akartalak
Vendég

Sziasztok!
Panda, nagyon örülök, hogy nem kell kengyel. Én amúgy nagyon ritkán hivok orvost Benedekhez. Inkább én kezelem homeópátiával. A sógornőmnek kb ugyanekkora gyereke van, ha ő tüsszent egyet, a mama már hivja isa doki bácsit. Már párszor megkaptam, hogy veszélyeztetem a gyerek em életét, mert nem hivok dokit, pedig lázas. Már volt, hogy felhivta az öcsikéjét is (párom), hogy hogy engedheti meg nekem ezt, de szerencsére ő velem ért egyet.

Benedeknek annak idején 2 hós korában azt mondták, hogy jön a foga, nyáladzott, duzzadt volt az inye és egyszer éreztem és láttam egy kis fehér vmt. De az másnapra eltünt és 8 hós koráig egy foga se volt. :shock: Még most se jött ki a hátsó 4 rágó, nem tudom, ez normális-e még.

Tegnap voltunk babás jógán. Bent is vittem. Elég szar volt. Irtó hülye csaj tartotta, 1 mpig nem birta megjegyezni a gyerekek nevét. Negyed órát késett és utána még 20 percet szöszölt, mielőtt elkezdte. Én ilyenkor evidensen a babákkal kezedném a fogllkozást, de a ő a mamákat melegitette be, aztána mikor minden gyerek nyügős volt, akkor következtek ők, már alig lehetett kezdeni velük vmt. És amikor meghallottam, hogy " ne rohanjuk le rögtön a gyereket a masszázzsal, először simogassuk csak az aurájukat" , na akkor biztos voltam, hogy nem jövök többet. Én minden este masszirozok, és nem rohanom le rögtön, először csak átsimitom, de hogy a saját babámnak először csak az auráját érintsem meg, ez azért túlzás. És ehhez jött még az a negyed óra, amikor mindenkinek körbe kellett sétálgatnia és egymással beszélgetni, hogy megismerjük egymást.
Pedig Bennel tök jó volt régen, de az a csajszi már nem tart. Majd kipróbálom a brendont, az úgyis sokkal olcsóbb, odamegyek pénteken alakformáló tornára is, ott a babával semmit nem csinálunk csak ott lehet velem.

Az én orvosom szerint az első félévben nincs szükség semmire. Hát, minden túlzás hiba, de azért az első alkalom nálunk ennek jegyében történt. Azóta terhesnek érzem magam. Én gyógyszert tutti nem szedek, óvszer pedig baromira csip, úgyhogy még nem tudom, hogy mi lesz.
Panda! Na jöhet a tesó? Pedig régen azt mondtad nekem, hogy ti csak egyet akartok!
Csodásak a babák!
Én megvároma 3 hót, hátha Maja elkezdi szopni a z ujját, utána lehet, hogy lesz cumi, de csak alváshoz, azért biztos nem dugom a szájába, hogy ne hangoskodjon.

KépKép

KépKép
lnd

Blonygyi! régen az óra szerinti szopinál azt mondták féléves korára, ma már szinte mindenki megduplázza 3 hóra.

KépKép

KépKép
lnd

Hol nyaraltok majd Sleepin? Mi is megyünk júni első hetében.

KépKép

KépKép
lnd

Lehet rá kellene lazulni erre a szoptatás dologra, csak dokinéni elültette a bogarat a fülembe azzal, hogy keveset hízott. Ma már megfordult a fejemben, hogy ideiglenesen mégiscsak kellene egy mérleget kölcsönöznöm, mert fogalmam sincs mennyiket eszik. Bár lehet, ha tudnám, csak jobban idegesíteném magam.

Norma, lehet az a baj, hogy akkor is adok cicit, ha picit nyűgös, de nem tátog, nem? Mármint lehet azért játszik, nem eszik.
Gondolom, ha éhes nektek is keresi a cicit, nem?
Könyvvel kapcsolatban: fiammal már én is ösztönből csináltam a dolgokat, lányomnál 19 éves voltam, hagytam magam befolyásolni rendesen :(
De pl. egyik gyerekemnél sem emlékszem, hogy ne evett volna, amíg csak szopott :shock: Fiam utána iszonyú keveset evett, húst szinte semmit, úgy kellett becsempészni picit a főzelékbe, ha megérezte, hogy van benne, nem ette meg.

Ti belefértek már a régi cuccokba? Nekem ez a 10 kg tartja magát, se le se fel nem megy, pedig nem akarok ruhatárat cserélni :evil:

Kép
marina74

Köszönjük lányok!

Ind,
Na igen nem akartunk, de változnak a dolgok :wink: :D

Zituska,
Nagyon drukkolok, tudom milyen car ez és tényleg kínzás bárki bármit is mond. Persze ha kell... csak én azt látom boldog boldogtalannak adnak arra nem is gondolva, hogy oké nem árt csak éppen a babát és a mamát nagyon megviseli. Szerintem nem lesz rá szükségetek, hiszen több doki is mondta ,hogy nem kell.
Vendég

Ind, mi sem védekeztünk még :roll: Nem ismeritek véletlenül a PG/53 törpemikroszkópot? Nyálból kimutatja amikor fogamzóképes valaki, csak azt nem tudom hirtelen, hogy szoptatás alatt működne-e. Másképp kristályosodik a nyál azokban a napokban. Apának már mondtam, szerinte mi van akkor, ha rendkívüli peteérés van, azt nem mutatná előre. Hát, nem tudom, mi óvszereztünk, de kicsit még jó lenne nem használni :wink:

Kép
marina74

A franc!!! Minden elszállt amit írtam!! Most írom inkább apránként...

Norma: Maja korán kapott cumit,mert képes volt órákon át cicizni és már nem bírta a mellem.Szerencsére semmiben sem befolyásolja a szopizást. Kiköpi és sír ha cicit akar. Amúgy szerintem fejleszti is a cumi,mert hason fekve simán ki-be tuszkolja magának a cumit és cumival a szájában átfordítja a fejét.

Pandus:nagyon klassz, hogy duplapelusozással megoldaható a probléma:)

bingii

Fogamzásgátló: én még nem voltam kontrollon, de nekem még meg se jött, úgyhogy nem tudok feliratni...pedig mennyivel egyszerűbb lenne az életünk...:( Nálam szerencsére soha semmi zavart nem okozott.

Forgolódás: párszor már a hátunkról oldalra fordultunk,de ez nem rendszeres még...na meg kitoljuk néha a mellkasunkat.

Fog:hát nem tudom, de nagyon jön a nyálunk, esszük a kezünket, és mostanában van, hogy fáj mikor szopizik...nekem 3hónaposan már jött a fogam,de neki csak nem jön 2hónapos korában?!

bingii

Jah..és minek ébreszteni 4óránként?? Ha igény szerinti szoptatásról beszélünk akkor az nem azt jelenti, hogy akkor eszik amikor ő akar? Ha éhes úgyis felébred....nem értem.

bingii

Marina,
Én használtam amikor babát akartunk, de soha nem mutatott peteérést :shock: Fogamzásgátlásra tuti nem ajánlanám :wink:

Bingii,
Az igényszerinti nekem is azt jelenti, hogy akkor adok amikor ő kér. Ha 5 órán át alszik akkor nem ébresztem fel emiatt, ha éhes úgyis visít :lol:
Vendég

Marina! Én használtam, de az kevésbé vált be. Van egy drágább, rűzs formájú, az talán jobb, de az orvosom szerint most nem mérvadó, mert a szoptatás hormonjai elnyomják a többit. Amúgy se biztos.
Különben az én 10 éves öcsém szerint decemberben lesz megint babám.Ehhez tudni kell, hogy mindkét terhességem előtt megkérdeztem tőle, hogymikor születik meg a babám, az elsőnél még nemm tudtam, hogy terhes vagyok, ő azt mondta még december előtt. majánál én már tudtam, de tőle megkérdeztem, kivi voltam most mit mond, azt mondta, januárban, Különben mind2 alkalommal eltalálta a nemét is. Bennél úgy, hogy először azt mondta lány, de kb 10 hetesen odajött és azt mondta, mégse az, hanem fiú.
Ma amikor ezt mondta, hogy dec., megkérdeztem, tudja -e meddig tart 1 terhesség, mondta, hogy nem.. Felvil
ágositottam, hogy akkor m
r terhesnek kéne lenem és akkor módositott m
ájusra.
Különben 5en vagyunk tesók és anyu múltkor mindünktől kért 1 számot lottóhoz. Azöcsém este elaludt a tv előtt. vitte be a szobájába és tőle akkor kérdezte. Na csak az ő száma jött be. Anyu azóta is szidja magát, hogy nem az összeset tőle kérte. :lol:

KépKép

KépKép
lnd

Én sem ébresztek. Eddig a csúcs 6 óra volt napközben! :lol:

KépKép

KépKép
lnd

Szofi is cumizik, már a kórházba behozattam neki, mert ott is egyfolytában cicizett volna, de nem zavar be a szopinál.
Az igény szeritni szopi tényleg azt jelenti, de nekem muszáj 4 óra múlvafelkelteni, mert ha nappal nem eszik eleget, akkor éjszaka nem hagy békén. Így is 3 óránként kel éjjel, de akkor meg még többször.
Mi egyenlőre még csak 1x szexeltünk, akkor csak megszakítással védekeztünk, nekem egyenlőre nem megy a dolog...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ind! 6 óra napközben?! :shock: Nekem éjjel sem alszik ennyit egyhuzamban :cry: . Mondjuk csak enni kel fel, nem kell ringatni a seggét(na jó, volt néhány nehezebb éjszakánk), evés közben el is alszik, velem együtt. :oops:
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én még mindíg fekve szoptatok. Nem azért mert nem tudok ülni, azzal már semmi gondom sincs, csak nekem így kényelmesebb. Ez szerintetek gáz? Bencével mindíg a fotelba ültem, de most kényelmetlennek találom, pedig ugyanaz a fotel.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hat csajok,vorosodik,nyom de se puki se semmi.Mar megint,tegnap estetol szenved,alvaskozben is sir.Most nem segitek neki,de mar en is szenvedek vele.Espumizant adtam neki,meglatjuk mi lesz.
Igen lazmerovel,csak megcsikizem aztan megindul utana nyomja is magatol,e adig hiaba nyom meg puki se jon.Lehet megprobalom a kamillat.Orvos mondta harom naponta kamilla teaval ontsem le a tapot.

Kép

Kép
marcsitita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?