Új privát üzeneted érkezett!

Fúú, Bea az éjjeli öltöztetés nem semmi, ügyes vagy, hogy már sötétben is megy :shock: :shock: Rozi meg ügyes, hogy már fel sem ébred rá teljesen és ügyesen visszaalszik :D Próbálj akkor nagyob pelust. Nekünk a Huggiesból kifolyt reggelre a pisi, de nem a mérete miatt, egyszerűen nem tudott annyit felszívni.

Vicuska, a képek szuperek, nekem az első tetszik a legjobban, hogy meg van lepődve Lottika!! :o Evett mindegyik tortából??

Húú, Hanga baba súlya szép! 8) Már nem is baba... :roll: pont ezen filóztam, már nem is babák, már kisgyerekek :cry: :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Most vettem észre mit írtam, szóval én NEM látom kövérnek..., szegény lekövéreztem :oops: , mikor olyan kis fokhagyma feneke van :lol: .
Vendég
 


értettük így is, Hajni, nyugi! :wink: fokhagyma fenék? Haha hiszi a piszi :lol:

Kép
ági_bp
 
 

 
 

mi az h fokhagyma fenék? :shock:
Vendég
 


Doo, pont Te nem tudod, mikor 40 kilóval a tiéd is biztos az :lol: . Azért fokhagyma mert olyan kis formás, karcsú, mint 2 fokhagymagerezd. Egyébként Hanginak tényleg inkább pocija, meg combikája van, de a popsija az MB- I-es.
Vendég
 


Doo, az előbb láttam, hogy fenn vannak a májusiban a képeid, nem lustaságból, de így nem teszem fel én is. Ugye nem baj? De itt majdnem mindenki tagja vagy kukkolója a májusinak.
Vendég
 


hajjjaj, a fenekem... :roll: hát, nekem olyanom már nincs :oops: :? :evil: pedig volt, boldogult ifjúkoromban - vagyis még egy évvel ezelőtt is... de Viki azt is megette... :?

bea, profi vagy az éjszakai pelusozással!

gesztenyés receptek még: mondjuk ezeket kezdeti hozzátápinak ajánlja, de sztem uzsira kiváló.
sült alma és főtt gesztenye 1:1 arányban összeturmizva. esetleg zabpehellyel, kukorica darával vagy rizzsel dúsítva. gesztenye sütőben sült krumplival keverve (ez nekem kicsit furán hangzik...)

mi ma spenótot ettünk!! :D tök ízlett neki :D :D csavart tésztával szervíroztam.
ja és a receptet a mindmegettén találtam - van vmi bébipapi rovatuk!
Vendég
 


Hajni: igen , en is ugy tudtam, hogy 8 honapos kor korul kezdenek el vmilyen targyert ragaszkodni, csak en naiv modon abban hittem, hogy van egy valami (alvos nyuszi), amit o "valasztott" egyebkent a boltban, de tenyleg, meg kis tokmag volt, de a nyuszi kellett neki, ami sarga, rozsaszin fulekkel... es szerintem tok lanyos... probaltam nyomogatni a kezebe egy fius kutyat, az nem erdekelte, csak a nyuszi... szoval azt gondoltam, hogy ha tobb honapon keresztul mindig berakom a kisagyaba amikor alszik, akkor egy ido utan "megszokja", ha esetleg nehezen alszik el, akkor mivel semmi mas nincs a kisagyaban, csak a nyuszi, akkor azzal alszik... mindegy, hat nem jott be... :roll:
Milyen nagy mar Hanga, tobb mint 10 kilo! Helyes, legalabb nem kell aggodnia az anyukajanak, hogy vajon eszik-e eleget az a gyerek... :wink:

Vicuska: de jo kis bulija volt Lottinak! Tetszik az ugralos var is! Neha en is ugy erzem, hogy "kitur" minket a lakasbol a gyerkoc... Bercelnek pl. nincs jarokaja, viszont eletveszelyes magara nezve, ha nem tudok ra figyelni, igy amikor pl. fozok, akkor vagy a hordozojaban ul, es 2percenkent a kezebe kell adni vmi jatekot, vagy berakom az utazoagyaba, ami most az eloszobaban van, es igy ramlat amig en a konyhaban vagyok... de elfoglalja a fel eloszobat...

Bea: ha talalsz olyan pelust, ami jo Rozira mindenkepp szolj, mert en mar megorulok!!!!!!!!! Bercel 2 es fel hete volt 7,5 kilo, es a 4-9 kilos pelus mar kicsi ra, a 7-14-es meg meg nagy... szoval jelenleg 5 kulonbozo markaju pelenkank van, es probalgatom probalgatom, melyik a legelviselhetobb, de 1 nap 1szer tuti hogy atazik mindegyik... azaz nem azik at, hanem kifolyik. A Huggies tok jo, csak nem eleg szeles, igy oldalt sokszor kipisil belole Bercel. Vettem az Auchan-ba vmilyet, az tok jo szeles, viszont nem eleg hosszu, ugyhogy abbol a hasanal pisil ki sokszor... es folytathatnam a sort, egyik ezert nem jo, a masik azert... alig varom, hogy hizzon kicsit, es vegre jo legyen ra a kovetkezo meret... pont tegnap ejjel o is atpisilte magat, raadasul 2szer... eloszor annyira, hogy meg a halozsakja is olyan lett. Orom volt atoltoztetni... szegenykem ki se nyitotta a szemet, csak meltatlankodva sirdogalt picit, hogy mit nyaggatom itt ejnek evadjan... alig talaltam neki masik pizsit, erre 2 ora mulva az is pisis lett... ugyhogy jo ejszakank volt nekunk is... Bercel biztos szolidaritani akart Rozival... :)

Doo, irigyellek, nekem akkora a fenekem mint a haz... :oops: a szules utan 2 hettel meg tok jol neztem ki, semmi felesleg nem maradt rajtam, most meg... erdekes, hogy valaki fogy a szoptatastol, valaki meg nem sot... hat en sajnos az utobbi kategoriaba tartozom... mondjuk nem irhatok mindent a szoptatas szamlajara, hiszen teny, hogy lusta vagyok nagyon... :oops: de majd egyszer nekiallok... tenyleg... :roll:
Spenotot mikortol lehet adni? Bercel a heten 9hos lesz, de a bebikajan azt irja a spenotra, hogy 8hos kortol (mivel 6honapig csak anyatejet kapott, mindent kb. 2 honappal kesobb kap/kapott). Akkor meg ne adjak neki?
Neztem a kepeket a majusi topicban, hihetetlen mekkora mar Viki, nagyon nagyot nott! Es rolatok meg nem is lattam kepet!! :D Marmint a szulokrol! Tok jo, orultem neki! :)

Bercel nem hajlando megenni a fozeleket (altalaban sajat gyartmany, de a boltit se egyebkent), csak akkor, ha rakok bele minimum 100 gramm gyumolcsot, de inkabb tobbet... viszont akkor megeszik kb. 300 grammot. Teljes anyagi csod, mivel biopiac nincs a kornyeken, es egyebkent is szezongyumolcs az alman kivul nem nagyon van... igy sokszor kenytelen vagyok bebi-uveges gyumit adni hozza, ami meg hokezelt ugye, de hat nem eszik meg gyumolcs nelkul semmit! Ma a menu tszta volt brokkolival es karfiollal, fintorgott, nem ette, raktam bele almaszosz csirkehussal, ugy meg megette az egeszet... egyebkent vicces volt, mert hiaba apritoval csinaltam a kajat, a teszta kis apro darabos volt, es azt csinalta, hogy meg akarta fogni a kis darabokat a kezevel, azaz egeszen pontosan ossze akarta csippenteni a huvelyk-es a mutato ujjaval. Eleg sokaig eleszegetett volna ha igy darabonkent ette volna, ugyhogy "megtomtem" inkabb. :lol:

Na megyek, mar megint elmult ejfel...

zetus8
 
 


Doo, köszi Neked is a receptet. Egy kis hússal feltúrbozva ebédnek is jó ez. :D

Tényleg ezt akartam Tőled kérdezni, te húst adsz Vikónak? (nem emlékszem, h azt szabad-e neki) Ha igen azt is turmix nélkül adod? és a csavart tésztát, hogy adtad neki, úgy értem állagra?

Nekünk még szint sose folyt ki a pisi a pelusból, pedig én is több fajtát használtam már. Újabban már a Lidl-set használjuk és nekem semmi gondom vele, nem csípte ki, nem folyt ki és olcsó.

Etus spenótot nyugodtan adhatsz neki, én fél éves kortól tudom, de 9 hósan már tuti ehet. És abba is lehet gyümölcsöt keverni :lol: , én régen csináltam spenótot körtével, szerintem, ha az ember nem azt várja el amit egy megszokott spenóttól alvár akkor nem is volt rossz. Nekik meg még nincs viszonyítási alapjuk.

Na mit csinált Bercel a fogorvosnál? És Te hogy vagy, kell még menni?

Igen, igen én valóban nem szoktam aggódnia az evésén. Ha nyafog vagy játszik evésnél, nem nagyon nyitogatja a száját, akkor kész, kiveszem a székből be van fejezve az evés, majd eszik, ha éhes. De ilyen étvággyal könnyen megtehetem. :D
Vendég
 


Hajni: hat kb. 20 percet voltam a fogorvosnal, Bercel szemben ult veem a babakocsijaban, es vegigorditotta az egeszet... de annyira, hogy mar nem kapott rendesen levegot, nagyon rossz volt... Kaptam ideiglenes tomest, es varjuk a hatast, marmint hogy fog-e fajni tole a fogam, vagy nem (multkor fajt, es ki kellett venni...) Ha minden okes, akkor penteken talan betomi rendesen is, es nem kell tobbet mennem... a gatyank is ramegy lassan...

Raadasul penteken borgyogyszhoz is megyek, vmi maszek helyre, mert az emult egy evben rengeteg anyajegy jott ki rajtam, kulonbozo formaju, nagysagu, szinu, pl. csak a hasamon vagy 10, meg a combomon, vallamon, kezemen is egyre tobb jon, ugyhogy kezdek aggodni... persze az is 18ezer forint... :twisted: (akartam kerni nem maszek borgyogyasztara idopontot, inkabb meg se mondom mire kaptam volna idopontot... :evil:

Na akkor ma spenot lesz az ebed! Kivancsi vagyok mit szol hozza a fiatalember... :wink:

zetus8
 
 


hajni, állagra? hát rendesen megfőzve - slussz-passz. meg is tud enni egy egész csavarkát :lol: én azért félbe, harmadba tépkedtem, amikor adtam neki, de a kezébe is adtam egy egészet h ismerkedjen vele és betömte, el is tűntette :lol: szal csak a kölesgolyó csuszizik ki mindig :shock:

sztem a pelus azért részben fiú-lány kérdés is. sztem kisfiúk könnyebben kipisilnek oldalt. barinőmnek vegyespáros ikrei vannak és ő is mondja h csak a kisfiánál gond a mellécsurgizás. nálunk se volt ilyen gond.
etus, én is 7.5 kilónál kezdtem a 7-14kg-s pelust - teljesen OK volt, nem túl nagy. bár lehet h a gyerek hossza is számít, ezt nemtom. enyém sztem elég hosszú, de vékony.
ja, és ha meg akarod csinálni a spenótot, én így készítettem: kis olívaolajon fokhagymát dinszetletem, bele a spenót és rizsliszttel szórtam meg, rizstejjel meg felengedtem. elég spenótszerű íze lett! :lol:

ja, még az amaranttal adós vagyok: az egy gabonaféle. magas a kalcium, vas és magnézium tartalma és állítólag kicsit még jobb is a fehérjehasznosulása, mint a tejnek. pattogatva olyan, mint a köles, csak fehérben. viszonylag semleges az íze - díszítésnek kiváló, de teszem müzlikbe, kásákba is gyerekemnek és magamnak is. ja és gluténmentes. vettem amarantos ganonatallért is - fahéjas és almarostos ízesítéssel kapható, nincs benne cukor! ma kölesgolyi helyett ilyet kapott reggel. ezt ügyesebben is eszi. biztos azért, mert lapos.

vicuska, jók a szülinapi fotók! hát én nem is tudom h merjek-e majd ilyen tüzijátékot rátenni a tortájára :roll: lehet, attól is betojna. de lehet h épp ellenkezőleg. viszont nem szeretném, ha bömbölésbe torkollna majd az ünneplés... :roll: ugrálóvár sztem egy-két év múlva nagy siker lesz! :wink: sztem a fél bölcsőde-óvoda nálatok fog tobzódni h hadd ugrálhasson! :lol:

enyém is kétszer alszik - de és du.
hajni, ti mikor ünnepeltek? aznap v hétvégén?
Vendég
 


Hát Doo, azt hiszem evésügyességre a nyomotokba se érünk, persze tudom én h ez nem verseny, csak jó ha van viszonyítás. Úgy értettem én a tésztát, hogy egybe vagy darabolva, de egybe nagyon ügyes ha megeszi. És szerinted meg is rágja? Mert én a napokban elég darabosan láttam viszont a répát a pelusba. Én azt hittem jobban szétnyomkodja a szájába. Meg az is fura h ennyire nem emésztette meg, ilyen már régen volt, h látszodjon mit evett.

Olyan amarantos gabonaizét én is vettem már, de nem tudtam mit eszek. :oops: :lol: . Na pl. én azt sem merném odaadni Hangának, szerintem az keményebb, mint a kölesgolyó, nem hiszem, h boldogulna vele.

Bulit nem terveztünk, én csak annyit szerettem volna, h aznap jön mindenki, aki fel akarja, köszönteni, mert akkor lesz a tortája is, de még ez sem fog összejönni :evil: . Nem is bosszankodom rajta, jön mindenki amikor akar, majd esznek maradék tortát vagy fornettit. Persze nem a torta kérdés miatt, csak jobb lett volna egyszerre letudni.
Vendég
 


Etus, ezt komolyan mondod, h 18000 egy bőrgyógy, vizsgálat? :shock: Valami Nobel-díjas specialistához jársz? :lol:
Vendég
 


Hajni!
A receptet szó szerint idéztem! Azért is az emo közben! Hát ők tudját!
Próbáld ki Hangával, szerintem tetszene neki :lol: Jó súllya van , de egyáltalán nem kövér vagy ilyesmi. Kis fokhagyma gerezd fenék :lol: Mennyivel született Hanga? Ha jól tudom egyéves korra kell megháromszorozni a súlyt.
Tényleg mikor és hogyan ünnepeltek?

Etus!
A fogorvosnál durva lehetett , ahogy Bercel sír. Gondolom milyen érzés. A doki villámgyorsan betömte a fogadat :lol: Rajtam is voltak a terhesség alatt új anyajegyek, de vagy eltüntek vagy csak akkor látszottak ahogy kidudorodott a bőröm :?

Etusnak nincs is nagy feneke :lol: Inkább egy nagyobbacska fokhagyma :lol:

Doo!
Nem mered megkockáztatni, hogy a nyuszilány Vikinek tüzijátékot tegyél a tortájára? Megvan már, hogy milyen torta lesz?

Vicuska!
Köszi a képeket! Szép lehetett Lotti szülinapja. A kis hajas babánknak , levágattad a haját :?: :wink: Na sebaj, majd megnő :lol: Nagyon menő az a kis fodros szoknya! A te üledben ül az egyik képen?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Na gyorsan mert az Úrnőm felébredt!

Nálunk éjjel 3 és 4 között mindig történik valami :twisted: Rozi 3 körül felült, odakúszott hozzám (a hálózsákban nem volt kis teljesítmény) és rámborult. Rám hajtotta a fejét. Ez először aranyos is volt, meg tök kedves. DE negyedszerre már nem annyira és közben, icergett, ficergett, sirdogált! 4 körül aludtunk vissza rendesen. Nem tudom mi van ilyenkor a levegőben?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea fél éves korra kell megduplázni, 1 évesen megháromszorozni a súlyt. Jól tuttad. Hát Zita ahhoz képest, hogy négy és fél hósan már megduplázta, nem fogja megháromszorozni. Ahhoz 10200 grammnak kellene lennie, s kétlem, hogy lesz annyi. Ma pl 20 gramm sütőtök-almát evett eddig :? és a mi mérlegünkön olyan 8480 gramm körül van, ami nagyjából azt jelenti, hogy az elmúlt 4 hónapban nem hízta meg az 1 kg-ot sem :( és most megint aggaszt, hogy alig eszik-pedig Mamáéknál vagyunk :wink:
Van valaki akinél ilyen lassú a gyarapodás??
Nem merem levinni tanácsadásra, mert a dokink tuti ezzel a vérvétellel fog jönni, hogy nézzük meg a vasát :? :? de felelőtlen sem akarok lenni. Csak szegénynek szétszurkálták már pici korában a karját, elég szar emlék, ahogy két nővér fogta a kicsavart kis karját Ő meg meredten nézett felfelé és üvöltött :cry: és nem sikerült vért venni, már majdnem hazahoztuk, olyan idegesek voltunk, aztán a másik karjából nagy nehezen, de már ott tartottak, hogy a fejéből vesznek :shock: :twisted: szal talán ezért is, Apája sem akarja.

Doo, tényleg nagyon ügyes Viki, hogy így eszik darabosat! :D Én nem mertem még odadni a kölesgolyót. Azt nem nyelheti félre/le? Én szét szoktam törni Neki.

Kép
ági_bp
 
 


Agi, en egyben adom Bercelnek a kolesgolyot, es meg egyszer sem nyelt felre tole, kis ugyesen tologatja ide-oda a nyelvevel, amig el nem olvad. Meg azt is csinalja, hogy osszecsippenti a ket ujjaval amikor odaadom, es elkezdi ragcsalni a ket also fogaval (amitol en egyebkent rendesen rosszul vagyok, mert olyan a hangja, mint a hungarocellnek... jujj de utalom aaaaaaaaaazt, kiraz a hideg, eleg csak ragondolnom... biztos vmi gyerekkori trauma... :))
Hat nem csodalom, hogy ilyen elmeny utan nem nagyon akarod Zitat vervetelre vinni... en azt nem nagyon hagyom, hogy a hulye gyerekdoki hatrarantsa a gyerek kukijan a bort... tok siman hatramegy neki egyebkent, erre a no fogta, es ugy hatrarantotta, hogy meg napok mulva is verzett... :twisted:

Bea: lehet hogy a gyerekeink telepatiaval kommunikalnak? Ma ejjel Bercel is akciozott... ugyan a kisagyaban, de ossze-vissza tekergett almaban, ide maszott oda maszott, mig vegul kilokott egy racsot... aztan odanyomta a fejet... arra keltunk, hogy egy nagy puffanas (a kiesett racs), plusz ordit Bercel mint az allat. Egyszerre ugrottunk ki Oliverrel az agybol, en ertem oda elsonek, hat latom, hogy a gyerek feje log kifele a 2 racs kozott... azt hittem szivrohamot kapok ott rogton... Persze atvittem magunkhoz, es egesz ejjel ott aludt. azaz maszkalt mint egy bolygohollandi. Alig tudtam aludni tole, allandoan alam maszott, meg szabalyosan lelokott az agyrol! Ugy keltem reggel mint a mosott f˙s... :cry:
Ja, es a kisagyhoz meg annyit, hogy kolcsonbe kaptuk uncsitesomektol, tok meno kisagy, jo draga, es tok jo allapotban volt, hat nemtom hogy adjuk vissza nemsokara (ott jon a masodik baba), Bercel teljesen szetrugdosta, ez a maniaja, hogy szorakozasbol rugdossa a racsokat, es teljesen meglazultak, ezert is esett most ki belole egy darab...
na megyek, mert igy soha nem lesz ebed...

Annyira bena vagyok, padlizsankremet akartam csinalni, beraktam a sutobe a padlizsant, sutottem meg minden, de tok szaraz lett, ennek szerintem nem ilyennek kene lenni... na mindegy, azert osszeturmixolom paprikaval meg paradicsommal, hatha lesz belole vmi eheto... HOGY KELL A PADLZSANT MEGSUTNI HOGY ILYEN SZOTTYOS LEGYEN, NE SZARAZ?

zetus8
 
 


Sziasztok!
Június:nem én vagyok hanem a tesóm-kerianyu.
Tegnap le is engedtem a gumivárat-Szabájosan mindenhol utat kell vágni,hogy elérjek valahova.Tegnap mindent rendszereztünk-elpakoltunk ami felesleges! :lol: :oops:

Ágibp:Az én lányom ugyanilyen lassan hízott egész idáig...nagyon rossz evő volt(bár 4 napja megtáltosodott)
3010 születési súly és 8700 egy évesen-tehát mi nem tripláztunk :roll: Engem is sokáig b..szogattak,hogy bizti vm nem csinálok jól,adjak ezt-azt...Mindennek ellenére az én lányom ilyen :wink: Már nem szól érte hanem úgy hívja a kis balerina :lol:

Éjszakai kelők:nem irigykedem..
Pisi:nekem sem folyt ki még egyszer sem(azaz egyszer apa pelenkázta :roll:

Hajni:hát igen egyszerre!Nekem is egyedül anyósék különcködtek-ők nem jöttek el amikorra mi terveztük :evil: Na nálunk sem olyan BULI volt...Eljött akinek fontos a lányom,beszélgettünk,játszottunk,ettünk,ittunk.

KépKép
vicuska
 
 


Vicuska, látom tudsz olvasni a sorok közt :wink: .

Nekünk nem is nagyon van más mint a nagyszülők, miattuk meg nem tartunk nagy vendséget. Majd mi 3-an fogunk a legjobbat bulizni. Majd csupa olyan dolgot fogunk aznap csinálni amit szeret. játszótér, meg elvisszük állatokat nézni, az most nagyon izgi nálunk. eufóriával határos a lovaskocsi vagy egy kutya. De még a katicáknak is úúúúgy örül. :lol:

Egyébként mára lebetegedett. Tiszta nátha, úgyhogy megy az orrszívó terrorizmus. :evil: . De olyan édi, nem is sír miatta. Állva szívom neki, aztán jól meg kell tapsolni, hogy nem sírt. Ha én elfelejtem, Ő tapsol magának :lol: . És ma törölgette velem a port a szekrényen, aztán ment tovább, törölte a fotelt, a heverőt, újra a szekrényt és cikázott ide-oda, hát meg kellett, zabálni. :D

Etus, ez durva, még jó, h Bercel nem esett ki. A fogorvos se lehetett semmi, szegény végig sírta. :(

És a súly: hát igen, Őnagysága megtriplázta. 3170-el született, tehát most 9510 kellenne legyen, de azért ez nem hatalmas különbség.
Vendég
 


még nem olvastam végig, most csak áginak. mi ma méreckedtünk-8250g és én ezzel elégedett vagyok, sőt a doki is. este jövök és bemásolom a gyarapodását. sztem ha 25 dekákat hízik az JÓ!!! egyáltalán nem lassú. enyém 8 hóra duplázta meg a születésijét! vashiáyra meg gondolom talán más is utalhat.
Vendég
 


Hajni: egy olyan helyre megyek, ahol direkt anyajegyekkel "foglalkoznak", egyesevel megnezegetik oket, ugyhogy jo ideig el fog tartani... azert jelentkeztem be, mert az elmult egy evben tobb mint 50 (!) uj anyajegy jott ki rajtam, pont tegnap szamolgattam oket... es van tobb, ami hetrol hetre nagyobb... en el nem hiszem hogy normalis... aztan leht hogy az...

Szegeny Hangaaaa, de milyen kis ugyes hogy nem sir az orrszivasnal! Sot, meg tapsol is! :) Kar hogy ide videokat nem lehet felrakni... szivesen megneznek egy ilyen orrszivast! :)

zetus8
 
 


anido jól eltűnt :roll: no meg szegény timcsi is, pedig az ő ötlete volt aköltözés - és tessék, mennyi új taggal bővültünk azóta :)

na, szal súly: kicsit most én is elkedvetlenedtem h látom h a védőnő azt is odaírta a súly mellé h 25 percentil - eddig az 50es tartományban mozogtunk. de azzal vígasztalom magam h mi, a szülei sem esnénk a 25 percentil fölé :wink: ráadásul azért is fura, mert 35 dekát hízott az elmúlt hónapban, ahogyan az előzőben is, tehát nem igazán vili h akkor ez még jó volt, most meg már kevés?! :shock: de mindegy, tök felesleges táblázatokhoz mérni egy hús-vér gyereket! és ami még súllyal/hízással kapcsolatos nehezebb pillanatokban megnyugtat: a kismamában szereplő Ilonka baba 1 évesen csak 7460g volt!! ennél már most több Viki :D

és amit ígértem: születési súlya 3580 - kórházból távozási asszem 10 dekával kevesebb, 1 hósan 4000, 2 hósan 4800, 3 hó 5550, 4 hó 6000, 5 hó 6550, 6 hó 6700, 7 hó 6800, 8 hó 7300, 9 hó 7550, 10 hó 7900, 11 hó 8250. lehet fogadásokat kötni h mennyi lesz 12 hósan :wink: én 8 és féllel elégedett lennék... :)
Vendég
 


Doo, köszi :wink:
Mi nem mérjük ennyire szabályos időközönként, csak úgy néhány hetente, egyszercsak na most mérjük meg!..pedig így volna jó, pl havonta. Szal dokinéninél Zita fél évesen volt 7550 gramm, 8és fél hósan 8300 gramm, és azóta csak otthon mérve volt 8480 körül , viszont a két mérleg nem teljesen egyforma :roll: de az otthoni mérések alapján úgy alakult a súlya, hogy stagnált, aztán beteg volt, aztán hirtelen megugrott 20 dekát, mikor olyan jól evett, emlékeztek? :D és azóta most ott stagnál. Tehát nem olyan szép egyenletes a tempója :roll:

Etus jól teszed, hogy megmutatod az anyajegyeidet!! Páromnak néhány éve operáltak le párat. :?

Hangának jobbulást!! gyorsan gyógyuljon meg a szülinapjára!! :wink:

Na, evett Zita kölesgolyót EGYBEN! És persze nem Ő a hős, hanem mi :lol: :lol: :lol: bár anyum így is ott parázott, meg először kicsit én is, de a leányom profin betette a szájába és rágicsálta :shock: 8) És ma tapsolt először! mamájának, pedig eddig éééén tanítottam, erre a babérokat mama aratja le! És utánozza, hogy "háp" és azt is sikerült ma, hogy mamma...olyan szépen mondta, bár valószínűleg nem volt még tudatos, bár kitudja :roll: de a szitu is pont olyan volt. :D És még mindig nem írtam fel a legújabb tudományait pedig már tuti el fogok párat felejteni :oops: :oops: lusta disznó vagyok :twisted: Ti vezettek ilyen naplószerűséget?

Vicuska én is azt hittem Te vagy a képen Lottival. Akkor nagyon hasonlítotok Tesóddal, volt már 1X Rólad is kép, mikor a fürdőkádban ültetek, s Lottinak krétás volt az arca.

Kép
ági_bp
 
 


Etus, azzal tényleg nem szabad várni, de remélem nincs semmi gond.

Hangi nagyon beteg, lázas, az éjjel néhányszor 20 percet aludt rengeteget sírt. Aztán elaludt, de elég nyugtalanul, nem nagyon kap levegőt, hiába szívjuk. most jókedvű, de szuszog és meleg. A dokink szabin, a helyettese egy vadállat, úgyhogy ma viszem egy maszek dokihoz csak Tőle meg időpontot kell kérni. Jó kis szülinap, szegénykém. :cry:

Ügyes Zita, tapsi-tapsi :lol: ! én sem vezetek precíz naplót, de a mozg. fejlődési szakaszokat felírtam, meg az első szavakat még be fogom írni. Ennél részletesebbre nincs energiám :oops: . Mikor dolgoztam is mindig a napló miatt voltam megdorgálva. állandóan le voltam vele maradva :oops: , úgyhogy most örülök, h nem kell ilyesmit csinálni. :lol:
Vendég
 


Hajni én munkában volt, hogy utólag írtam meg jó sok óra anyagát, meg hogy mit csináltunk, stb...khmmm :oops: de nálunk kevés ember vezette napra pontosan :wink:

Jaj, szegény Hangaszál :cry: :cry: gyorsan gyógyuljon meg!!! Hanyadikán lesz a szülinapja?? Gondolom még 2-3 nap..hátha addigra javulgat!!

Kép
ági_bp
 
 


Sajna csatlakozunk Hanga babához, és szolidaritásból Rozinak hőemelkedése volt az éjjel (háromkor :? ). A germicid rögtön levitte és azóta is láztalan, de megint elkezdett folyni az orra , pedig azt hittem már túl vagyunk rajta.
Szóval mennek a gyógypuszik HANGÁNAK ezerrel :?

Ági!
Zita nagyon ügyes, édi lehet ahogy mondja, hogy háp :lol: A köles golyót nekünk is illene már bevállni, de egy paragép vagyok! Persze örökké nem adhatok neki turmixolt kaját :?

Doo!
Ez a percentil szerintem egy baromság. Átlag gyerek, átlag növekedése fúúúj :twisted: Mindig utáltam az átlagokat, mióta gyerekem van azóta főleg. Viki szépen gyarapodik én is simán megtippelem a 8,5 kg. -ot.
Ilonka még nem is egyéves :shock: Legalábbis a márciusi Kismamában 8 hónaposan 6980g. :lol:

Etus!
Szerintem a padlizsánt fokhagyma krémmel kell bekenni, meg egy kis olivaolaj és nem lesz száraz! Mikor mész a vizsgálatra? Bocsi ha már írtad?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Jajj, Rozinak is gyógyulást kívánunk :cry: pfújj pfújj ez a takony idő is, jöjjön a tavasz és mindenki legyen egészséges.

Kép
ági_bp
 
 


Hajni, Marci detto. Ő is meleg, szuszog, stb És sír :cry:
Volt itt a dokinénink, mondta ho rengetegen betegek. Pedig holnap indultunk volna síelni a hétvégére :cry:
Sok puszi
kpetro78
 
 


Bea, ezek szerint most sikerült kúpota adni Rozinak? Írtad a Germicidet! Akkor fejlődőképes ezen a téren! (ugye Te írtad, hogy neked is mindig kikakilja?)

Kép
ági_bp
 
 


Ági, holnap lesz a szülinapja, sokkal nem hiszem h jobban lesz. az előbb 38,4 volt a hője, adtam neki nurofent, szívom az orrát, amit ma már nem tűr sírás nélkül. Azért most is megtapsolja magát utána :wink: . Estére kaptunk már csak időpontot a dokitól.

Szegény Rozi, édes, de mondd meg neki, h csak evésbe legyen szolidáris :wink:. Neki is jobbulást! Nálatok mumus időpont ez a hajnali 3 :?

Hogy kell kiszámolni a percentilt, meg mi a jó érték?
Bea, kölesgolyót próbaképp felezd meg, majd ha jól megy adhatsz egészet. Én is így kezdtem.

Sír, megyek
Vendég
 


Kata!
Mit mondott a dokinéni?

Én még ma várok az orvossal, adok neki cebiont és hátha az immunrendszere megoldja.

Ági!
Nagyon nehéz volt a kúpot beadni, de szerencsére nem kakilta ki. Igen én említettem, ezt a kúpmizériát. A hőmérőzésnél már nagyon sírt és kapálózott, nálunk minden rizikós amit végbélben kell csinálni.

Hajni!
Nem tudom pontosan hogyan kell kiszámítani. Van valami diagramm és oda kell beilleszteni a korát meg a súllyát.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Hú, de sokan írtunk egyszerre.

Marcinak is sok-sok gyógypuszi! Azért tök bosszantó, h végighúztuk a telet, megúsztuk az influ járványt és mikor itt a tavasz, lebetegszenek, nem? És mindig a legosszabbkor, szülinap, utazás előtt, meg olyankor mikor az orvos nem elérhető. Este annyira sírt, h csak azért nem vittem be, az ügyeletre, mert féltem, h a fáradságtól, még jobban kibukna.

Rozinak, boldog hófordulót, és főleg egészségeset!
Vendég
 


Sziasztok!
Minden beteg babónak gyógypuszót küldünk!!! :wink: Na igen az időzítés..Nekem 3×volt beteg és mindig hétvégén kezdődött-ami magánrendelést jelent.

KépKép
vicuska
 
 


Rozinak Boldog hófordulót!!!

Vikót én is megnéztem a májusiban-nagyon édes kicsi lány!!!

KépKép
vicuska
 
 


Ági, akkor Neked szerencséd, volt, ha Nálatok mindenki le volt maradva az írásmunkával, mert emiatt nem tűntél ki. :lol: Nálunk csak én voltam lemaradva, szerencsére jó fej főnököm volt és mindig szólt: 2 hét múlva szúrópróba- naplóellenőrzés :lol: . Ilyenkor éjszakákon keresztül csak körmöltem és már azt sem tudtam mikor ki hiányzott. Még az a szerencse, h a mulasztási naplóval nem egyeztették. :lol:
Vendég
 


Bea: koszi a tippet padlizsankremmel kapcsolatban, legkozelebb igy probalom... mondjuk egesz ehetore sikerult, de csak azert, mert egy csomo paradicsomot meg paprikat raktam bele, es igy inkabb lecsokrem lett... meg szerencse hogy imadom a lecsot... :) Sutottem hozza kenyeret, es igy vegulis fincsi lett.
Szerintem probald meg a kolesgolyot, Rozi is nagyon szeretne szerintem, es az neked is sikerelmeny lenne, hogy nem eszi, hanem zabalja! Meg koveteli a kovetkezot... :wink:
Jovo penteken megyek a vizsgalatra... "alig varom"... :roll:

Sajnalom a kis manokat, hogy mar majdnem mindenki beteg, mi egyenlore megusztuk, remelem igy is marad, nemreg voltunk 4 hetig betegek...
JOBBULAST MINDEN KIS BETEGESKEDONEK!! Foleg Hanganak, a majdnem szulinaposnak.

En annyival letudom a fejlodesi naplo irast, hogy Bercel blogjara minden hofordulon irok par sort arrol, hogy epp mi ujsag vele, mi az aktualis beceneve-jateka-idotoltese-kajaja stb. meg hogy mekkora, miket csinal.

Agi, gratula a kis ugyes Zitanak (na meg persze anyjanak,nagyanyjanak...:)) a kolesgolyo-eveszethez!

Doo: mar nagyon nagy volt Bercel haja, ezert tegnap este lenyirtuk hajvagoval (mar 2szer nyirtuk, legutobb 2 honapja). Soha semmi baja nem volt vele, sot, meg tetszett is neki.... na erre tegnap... vegigsirta szegeny az egeszet, de hat nem lehetett felbehagyni... ugy orditott, hogy legorbult a kis szaja, ez nala azt jelenti, hogy nem hisztizik, hanem nagyon szomoru. En a kezemben fogtam, az apja meg nyirta a hajat. Szegenykem csak ugy bujt hozzam (pedig egyebkent nem egy bujos fajta sajnos), es szabalyosan remegett... rgoton eszembe jutottal, hogy irtam, hogy az en fiam semmitol nem fel. :shock: :D

zetus8
 
 


Draga Rozibaba!! Boldog Hoforduloooooot!! :lol: :lol: Szolj anyukadnak, hogy adjon neked kolesgolyoooooooot!! :)
(Bea, meg ne sertodj am, nem akarok eroszakoskodni, csak annyira edes Bercel amikor kolesgolyot eszik, es annyira imadja, orom nezni... ezt az oromet akarom neked is!! :))

zetus8
 
 


ági, hm, én úgy tudtam h havonta KELL méretni - mer én csak ezért járok a védőnőhőz. :? pedál voltam feleslegesen?! :evil: na, ha én ezt tudom...! :twisted:

bea, én közvetlen kolléganőjétől, másodkézből kaptam az anya levelét, amiben beszámol az 1 éves státusz vizsgálatról és ez már kb 4-5 hónapja volt! szal sztem ez az Ilonka baba történet időben el van csúsztatva.

rem.még tudok jönni, de mennem kell...
Vendég
 


jajaj, nagyon szenved, igazi pasiként, adja elő :cry:
öt perc, mit öt perc egy perc alatt megtanultam a csípőre kötést...
Hajni, Ti h vagytok?
És Rozi?
Homeos bogyók, lázcsillapítás, folyadék pótlás. Felkészített h , lehet lesz hasmenés is. és már kb 5x kakilt, egyre hígabbat.

Lottika, édesvagy.

balkézzel géppelek. bezártság a legrosszabb. egésznap alig tudott aludni, pedig mostanában már beállt...
kpetro78
 
 


Köszi Kata, most jöttünk az orvostól. A torka a bűnös, nagyon csúnya, most csak hőemelkedése van. Hányás, hasmenés nálunk is volt mellé. Kaptunk orrcsepp+fülcsepp keveréket, zyrtecet, meg ambroxol Q-t. Egy tök rendes dokinál voltunk, eddig még nem voltunk nála, de megtartjuk, nagyon szimpi volt. A körzetim 1 perc alatt elintéz, Ő meg csomó mindent elmondott, ami hasznos. Persze tudom én, h maszekon mindig másképp megy.

Köszi mindenkinek a jókívánságokat. :lol:

Kata, így elutaztok? Gyors gyógyulást Marcinak! Vele végül is mi van, Neki is torokgyulladás?

Doo, feleslegesen voltál pedál :lol: , a védőnőhöz nem kötelező járni, csak az oltások és az 1 éves státuszvizsgálat kötelező.
Vendég
 


Nálunk is a torka és náthás és lázás. Egész nap sírt, annyira sajnáltam. és Apája tegnap óta külföldön dolgozik. A tesóm segített. Milyen fülcseppet-orrcseppet kaptatok? Nálunk naggggyon nehezen jön ki, ami szörcsög. Most alszik különben. Huh, hányás és hasmenés :cry: Hanga már volt beteg? Egy kis náthától eltekintve, amit tök jól tűrt. nálunnk ez az első láz, komolyabb betegség, naggggyon nyügős volt. Jobban van Hanga?

Dehogy utazunk, holnap reggel indultunk vona.

Doo, Marcit senki nem méri csak mi :wink: Védőnő néha feltűnik, a doki néni jár kéthetente, már lehetne havonta, de nekem jó így. Percentil táblázat azt jelenti, hogy x hósan a gyerekek x % x kg, azaz a gyerekek 25% ugyanannyi kg, mint Viki annnyi idősen, mint Viki.
kpetro78
 
 


Nálunk is a torka és náthás és lázás. Egész nap sírt, annyira sajnáltam. és Apája tegnap óta külföldön dolgozik. A tesóm segített. Milyen fülcseppet-orrcseppet kaptatok? Nálunk naggggyon nehezen jön ki, ami szörcsög. Most alszik különben. Huh, hányás és hasmenés :cry: Hanga már volt beteg? Egy kis náthától eltekintve, amit tök jól tűrt. nálunnk ez az első láz, komolyabb betegség, naggggyon nyügős volt. Jobban van Hanga?

Dehogy utazunk, holnap reggel indultunk vona.

Doo, Marcit senki nem méri csak mi :wink: Védőnő néha feltűnik, a doki néni jár kéthetente, már lehetne havonta, de nekem jó így. Percentil táblázat azt jelenti, hogy x hósan a gyerekek x % x kg, azaz a gyerekek 25% ugyanannyi kg, mint Viki annnyi idősen, mint Viki.
kpetro78
 
 


Doo, én miért nem látom a képeket rólad?
kpetro78
 
 


Kata, igen volt már Hangi 2x náthás, 3 és 7 hónaposan. Most elég jól viseli, csak a cumisüvegből evés nem megy, mert nem kap közben levegőt. a keverék, pedig nasivin+ otosporin fele- fele arányban. Úgy kell adnunk, h egy paxirasol orrspray-s üveget kiürítettünk,és ebbe töltöttük a keveréket, mert azt mondta a spray hatásosabbb, mint a csepp.

Elolvastam vagy 4x azt a pecentiles mondatot :oops: , de mostmár értem :oops: . Olyan volt mint régen a matek könyvekben a nyitott mondatok. :roll:
Vendég
 


az értem után ezt akartam tenni: :lol:
Vendég
 


Ja, Kata, ezt még akartam kérdezni: honnan tudom, hogy csak nem szakad fel, vagy nincs is váladék, csak meg van duzzadva a nyálkahártya? vagy olyan nincs h duzz. nyálkah. és nincs semmi váladék? Mert én sem tudok szinte semmit szívni, mégsem kap levegőt, egész nap a száján vettte a levegőt.
Vendég
 


bakker, ha én ezt tudom h nem is kell menni!! :? :evil: mondjuk, biztos akkor is lemegyek, mert ilyen jókislány vagyok... :roll: :wink: gyanús volt különben h mindig olyan óvatosan kérdezte h megmérjük-e jövő hónapban is - de én azt hittem h csak tapintatos :roll: mellesleg ő soha nem tűnik fel nálunk, mert mindig csak én tűnök fel a rendelőben...

szegéy betegek :? :( gyorsan gyógyuljatok meg!! rem., mi nem kapjuk el, mert nálunk api beteg...

kata, annyira exkluzív képek voltak h csak rövid ideig lehetett őket látni :wink: :lol: ha elküldöd priviben a mail címed, akkor neked is megmutizom.

Istenke éltesse Rozi babyt! :D :D

etus, én padlizsánt csak bedobom a sütőbe egészben, kicsit megszurkálva és jó szottyos lesz :lol: gázsütőnk van.
Vendég
 


Rozinak boldog hófordulót!!!
És és és és, 40 perc múlva már Hangi szülinapja!!! Hipp-hipp-hurrá! Így megelőlegezve kissé (bocs, hogy már nem maradok fenn "holnapig" :lol: ) én kívánok először BOLDOG SZÜLINAPOT Hangaszálnak, legyen nagyon boldog! és gyógyuljon meg!!

Kép
ági_bp
 
 


igazából ma ééén kívánok boldog szülinapot először, mert ma már tényleg ma van! :wink: :lol: szal
ISTEN ÉLTESSEN SZÖSZKE HANGYA, 1 ÉVES NAGYLÁNY!!!!!! :D :D :D
Vendég
 


Bakker en akartam az elso lenni, erre 2-en is megeloztek... :twisted: :D
BOLDOG SZULINAPOT HANGA!!! :lol: Szuletesnapod alkalmabol kivanok neked som jot, es hogy tudj venni az orrodon is levegot! :wink:

zetus8
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?