Új privát üzeneted érkezett!

szívesen kiadom a forrást :)

teri ne aggódj! biztos minden ok lesz!

timi GRATULA!!! ÉLJENEK A FIÚS MAMÁK!!! (meg a lányos mamák is :))

rohanok samuért. puszi
kerekpocak

Teri: tuti minden ok lesz, bár érthető, hogy meg vagy ijedve. A párodnak mitől van a zöreje? Remélem, h hamar kaptok időpontot! 8 fog? :shock: Az nem semmi!! (Elmentem a számodat)

Timi: gratula a kisöcshöz, azért majd írd meg a nevét, ha eldöntöttétek!

Nelly: Szonja pont 1 héttel idősebb!! :wink: Az a pici lyuk el fog tűnni teljesen? :roll:

Klári: tök jók ezek a tanácsok. Kár, h még nem aktuális a cipő-dolog és addig elfelejtem!! :oops: Könyvet kéne írnod! :wink: Amúgy milyen egy jó "kezdő" cipő? :roll: Juli hogy van, mesélj?

Zsu
svs

Azt mondták ha nem is nő be teljesen, élete végéig élhet vele tünetmentesen. Állítólag sok embernek van lyuk a szívén, és nem is tud róla. :roll:

Zsófi: köszi, ha aktuális lesz szólok!

Nelly

Kép
breeki

Ez érdekes, és hogy vették észre? :roll: Ijesztően hangzik, de ezek szerint nem az szerencsére! :)

Zsu
svs

Meghallgatta a doki a mellkasát, szivét. Ezt ők rendszeresen nézik, mert ez nem egy ritka dolog.

Ijesztően hangzik, én is idegeskedtem eleget, de nem az.

A Csillik Szilvi kisfiának volt a szivével probléma, de neki roszz helyen, és nagyobb lyuk volt, gyógyszeresen kezelték, és még a műtét is szóba került, de hogy most mi van velük?

Nelly

Kép
breeki

kerekpocak

pakolom a csomagom, h legalább az meglegyen.
kerekpocak

Zsófi, beszarás édesek vagytok! Mármint Samu! Olyan cukiiiiiii!

Fatimával beszéltem, lennt vannak szüleinél, ő fosik/hány, szegényke, Tarek szerencsére jól van.

Én kimenőztem ma 5-től, de esti cicire hazaértem.
Jó volt, jó volt, de itthon valahogy mégis jobb. Ez az én kis világom most. Rémisztő az a sok ember. Fura kiszakadni a kis világunkból. Tudom, tudom muszáj néha.... :?

Kép
niki30

Ügyes vagy, pakoljál csak!

Kép
niki30

Mostanában olyan jó kis napokat élünk meg Emmával.
Eddig is persze, de most valahogy másabb, olyan, mintha kezdene valamiféle rendszer kialakulni. Volt eddig is, de most olyan jóó rendszer.
Biztos értitek. :roll:
Tök jól jönnek ki az alvások, az evés idők, kellően elfárad mostanában, biztos az aktív mozgás, höhhh :) szóval 3-4 óra fenntlét után le tudom tenni őt aludni és viszonylag hamar/könnyen elalszik. És olyan nagylánynak látom őt, annyi mindent megért már.
Most is beszélget a kiságyban a barátaival. :)
Zabálnivaló.
Úúgy hiányzott.

Ez is most megnyugtat, h. apával ilyen jól elvoltak, apa mindent megoldott, vacsi, fürcsi, hála isten, abszolute számíthatok rá.

Kép
niki30

Zsófi ki hoz mit féláron????? :?: :?: :?: :?: :?:

Nelly, azért ez megnyugtató, h. simán lehet ilyen lyukkal élni. Jól van.
De gondolom azért időnként érdemes ellenőriztetni.

Nézegetem ezeket a superfit cipellőket.

Kép
niki30

superfit cipőket egy lány, mindig tőle veszünk.

igen, nekem pl a 9 hónaptól felfelé időszak óta jó a babázás IGAZÁN. annyira partner, annyira van rendszer, átlátható, szerethető. élmény vele minden nap.
niki értem mire gondolsz nekem sokszor őrülten hiányzik h elmenjek ide-oda, aztán ha elmegyek nézek nagyokat, h hol van samu? hol van csaba? nekem az az igazi... lehet h ez gáz? v természetes folyamat. :shock: :shock: de több barátnőm is ezt éli meg.
és azok akinek nincs babájuk kicsit eltávolodnak...sajnos..

málnalevél tea: köszi klári a tippet! fogom inni! 1000% holnap veszek is. nekem ugye a tágulás a mumus.

a legeslegmegnyugtatóbb dolog az egész szülés cuccban az, h annamari lesz a szülésznőm. már beszéltem is vele, jövő héten már hozzá megyek ctgre. most még nem, mert szabin van. ha ő ott van (meg persze csaba) akkor tudom, h vigyáznak rám! annamari nekem a non plusz ultra. nyilván csaba is, de hát ő is laikus, annyit tud segíteni, ami én tudnék neki. nagyon jó érzés, h lesz bent egy hozzáértő nő is. főleg mert a múltkor annyira magunkra voltunk hagyva.

szivesen vajúdom vízben pl, ha úgy alakul.
a kolléganőm szerint lejebb van a pocakom. :shock: :shock: :shock:
kerekpocak

Zsófi, már azt hittem, h. ez abnormális, de akkor Te is így vagy, jól van.
Nem feltétlenül van minden gyerekes anyuka így....

Annamari? :roll: Azt hiszem Andika is nála szült.
Az tök jó, ha ők megnyugtatnak. Csaba is bennt lesz? De jóóóó!
Jánosban van kád???

Kép
niki30

ja ja. tudod az új szülőszobákban már van sarokkád, plazma tv. nem mindegyikben van kád asszem 3-ban v 4-ben. csaba bent lesz! naná!
kerekpocak

Sziasztok!

Köszönjük a gratukat!
Bala még mindig puncisnak hívja, de közben meg mutogatja a képen, hogy "Ott a fütyije!" :)

Szegény Fatima! Kitartás és jobbulás neki!

Zsófi!
Én is áztatni fogom magam ha lehet. Én majdnem ezért álltam el a Jánostól anno, mert hogy nem volt kádas lehetőség. De erősebb volt a dokimhoz való ragaszkodás. És nem bántam meg. De most ez plusz remény a vajúdáshoz számomra.
Nekem minden szituban ez segít. Legyen az láz, influ, fosós hányós vírus, fülfájás, vese vagy mensi görcs. Órákig tudnék állni a tus alatt ha beteg vagyok. Remélem segíteni fog a vajúdáskor is.

Hjaj... hívnak a pasijaim :)

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

Zsófi: a málnalevél teát a 36. héttől szabad csak inni!!! Mert ha netán tényleg hat :shock: Én napi két bögrével ittam, hát rettenetes volt, de megérte :lol: 1 hét alatt 1 ujjnyit tágultam, majd a maradék 3 héten már nem mertem nagyon inni. 37. héttől két és fél (hogy ezt hogy mérik?????) ujjnyira nyitva voltam. És 3 óra alatt született meg Juli végül első fájástól számítva. Remélem neked is bejön!!! De többet számít hogy ne félj.

Zsu
: köszi :lol: tök szívesen írnék könyvet egy csomó ötletem lenne, de most nincs időm :roll: Majd egyszer.

Kezdő cipő: legyen jó a lábára, legyen kényelmes. Juli pont tavaly ilyentájt kezdett el járni, a lakásban tapis zokniban volt, mert a természetes ugye a mezítláb lenne de az nagyon hideg. Amikor már tett néhány lépést, akkor egy-egy órára adtam rá cipőt hogy szokja, de csak akkor amikor már "mezítláb" jól ment neki.

Én a rugalmasabb anyagú cipőket favorizálom (sportcipő pl. ) nekem a kemény bőrcipőcskék cukik ugyan, de nagyon merevek, nem hajlik igazán a lábával. De ez nyilván lábformától is függ.

Jó éjt mindenkinek, majd holnap írok Juliról is, most hulla vagyok.

Ja, szombat délelőtt nem lesz valaki "facér"?? Apa tanfolyamon :cry:

Piknikezhetnénk egy parkban, ha jó idő van 1-2 óra simán belefér a gyerkőcökkel.

Klári
Kép
ganti

Niki: én is így vagyok. Vágyom el itthonról, de úgy hiányzik, én úgy hívom, ez a kis béke szigete. Sokszor olyan mintha más dimenzióban lennénk. :D
Fél évesen voltunk uh, és 15éves kora körül kell újra mennünk!

Zsófi: látom 24 óra alatt sokminden változott benned, és ez jó! Nagyon ügyi vagy! Én ittam málnalevél teát, szedtem a homeós bogyókat mindent. Hogy mi hatott végül azt nem tudom, de gyorsan tágultam az tuti. :roll:

Nelly

Kép
breeki

Béke szigete, ez jó! :lol: Hát az.

Kép
niki30

nelly -niki figyeltétek már mindketten, h milyen nyugisak és lazák vagytok? sztem annyira hasonló a dolgokhoz való hozzáállásotok.
:)

klári köszi! a doki szerint pénteken már 36. hét van, de amilyen betonkemény volt/van a méhszájam nyugodt lélekkel kezdem most az ivászatot. én tuti nyomok bele citromot-cukrot. a barátnőm annak idején 1l/nap ivott és nagyon könnyen szült (bár túlhordta).

nelly: igazából úgy gondolom most, h lesz ami lesz. ha így akkor az a jó, ha úgy akkor meg az. sok mindent tenni az ügy érdekében úgysem tudok. jónáson meg a méhszájamon múlik minden.
kerekpocak

Teri: tuti minden rendben lesz, hiszen vizsgálták már párszor és eddig (pl. születéskor) nem találtak semmit. Meg nem volt olyan betegsége, ami ilyet hagyott volna hátra szövődményként.

Niki, Nelly: szerintem nem csak arról van szó, hogy hiányzik a bébink ha mást csinálunk, (meg a férjünk persze), hanem hogy átértékelődtek a dolgok. Már nem annyira fontos, hogy magunkkal annyit törődjünk.

Viki: nem akarok beleszólni nyilván, de nekem úgy tűnik, hogy nem szeretnéd bölcsibe adni Benit. NE azért menj vissza dolgozni, mert ciki lenne, hogy valakit felvettek határozott időre. Majd meghosszabbítják egy évvel. CSAK MAGADRA hallgass, ezek az évek nem jönnek vissza!!
És ez nem a bölcsi ellen van, de nagyon sokan dilemmáznak ezen, és külső nyomásra döntenek. A cégek meg rájátszanak, hogy fontos vagy, meg várunk vissza. Szerinted Beni ha tudná nem ezt mondaná???? :wink: :wink: :wink:

Rólunk: Juli most már többet kakil bilibe mint nem, haladunk. Csak mostanában kicsit szomorú, hiányolja a kutyánkat. Nem tudom meglesz-e még valaha
:cry:

Most mennem kell, majd még jövök napközben.

Klári
Kép
ganti

TAREKRA, FATIMÁRA SOKAT GONDOLUNK!!!!!
kerekpocak

klári: de ügyes juli! milyen nagylány már!

a barátnőm is van fent egy topikon, ott azonos korú babák vannak (samu korabeliek) hihetetlen miket mesél. pl ott a babák már többnyire beszélnek és szinte mindegyik biliztetve van. akkor is, ha nem szólnak! rá vannak ültetve addig, amíg nincs "eredmény". mindig el vagyok szörnyedve. sztem a szobatisztaság nem verseny, akkor kell csinálni amikor eljött az ideje, mint nálatok is klári, nem pedig 1-1.5 évesen ráültetve, h nesze, termelj. :shock: :shock: :shock: :shock:
kerekpocak

Jó reggelt!

Petra folyamatosan lázas, nem viszi le semmi. Nem tudom mit csinálhatnék még vele. Nem használt se a kúp, se a borogatás, sem az ülőfürdő. Ügyeleten azt mondták, h nem is kell 38 fok alá vinni. 39,4 volt a max, és most 38-ra ment le. Ez normális jelenség??? Én már tiszta idegbeteg kezdek lenni. A saját védőnőnk persze jól rámijesztett, h le kell vinni m lázgörcsöt kaphat. Most kinek higgyek???

Teri

KépKépKép
pruci

a 38 babáknál nem olyan vészes teri! ne aggódj, lázgörcse 40 foknál lesz! (vagy nem)
nem tudni mi a baja??
kerekpocak

Látod Zsófi, ez nekem fel sem tűnt. :D De lehet, hasonló a nézőpontunk:)

Juli, bilizik, de ügyes! Mikor kezdtétek Klári a szoktatást?
Tényleg átértékelődnek a dolgok, ez nem kérdés.

Pár kép tegnapelőttről és a mai pakolásról:)
Kép Kép Kép

Kép
niki30

Annyit mondtak h vírusos-hurutos gyulladás, lehet h a füle, de fülészet csak holnap lesz, az ügyeleten meg azt h vírus. De semmi konkrétum. Azon gondolkodom, h hazamegyek a saját dokihoz, csak hát most lázasan utaztassam szegényt?

Teri

KépKépKép
pruci

Jaj de ügyes Emma! A szekrényt éppen be vagy kipakolja? :wink:

Teri

KépKépKép
pruci

Teri, nem akarod a gyerekorvosotokat kihívni?
Ha nem viszi le semmi, akkor szerintem nézzen rá mindenképp!

Kép
niki30

Természetesen ki:) :?

Kép
niki30

Most az lesz, csak hát 9-től van itt orvos. Múltkor 10 körül mentünk hozzá és még sehol senki. Olyan 11-re meg ios érkezett. :twisted:

Teri

KépKépKép
pruci

Jobbulást Petrának!!! Figyu én biztos nem kocsikáznék vele lázasan, ha nem muszáj! Reméljük a doki mond valami okosat és akkor nem is kell. Írtad, h a kúp nem segített, én Nurofent v. Panadolt adnék! :roll: De (szerencsére) nem vagyok valami rutinos a témában!
Azért a kedve tűrhető??

Zsu
svs

A nurofen nem használt semmit :roll:
A kedve tegnap még jó volt, most nagyon nyamvadt szegény. Szinte csak alszik, amikor fent van, akkor meg csak sír. :cry:

Teri

KépKépKép
pruci

Germicid C kúp? Az nagyon jó. Nem tudsz valakivel hozatni a patikából?

Kép
niki30

Azt írta fel az ügyeletes doki is, csak itt a gyógyszertári ügyelet: 18-20-ig van. Nem vagyok kiakadva ezen sem, jól bírom én a strapát... Nekem kell elmenni a gyógyszerért. A párom kedvesen közölte, h ő fél3-ig tanít, menjek el a patikába és vigyem a gyereket magammal.

Teri

KépKépKép
pruci

teri kitartás! anyósék??
kerekpocak

Zsófi: én sem vettem észre a hasonlóságot. Szerintem én azért parásabb vagyok mint Niki, de jól esett! :wink:

Niki: nagyon cuki Emma, meg tudnám zabálni! Nem sikerült feltenni a videót? Úgy megnézném...

Teri: jobbulást Petrának! Hol laktok? Hátha tudok segíteni. Nekem van itthon egyy doboz germicid c-m!

Nelly

Kép
breeki

Az azért nagyon gáz, hogy ennyire sürgetik a babákat! Nem tudom mi értelme van?! Korábban meg az volt a tendencia, hogy még 3-4 évesen sem voltak szobatiszták, mindent rájuk hagytak. :roll:

Nelly

Kép
breeki

Anyósék dolgoznak...

Nelly! Szeghalmon lakunk, egy kicsit messz van. De azért köszi! Ha otthon lennénk Pesten, akkor már minden rendben lenne. Legalábbis gyógyszer lenne.
Ezek az apró kis bosszúságok csakis arról győznek meg, h minél előbb vissza kell költöznünk!

Teri

KépKépKép
pruci

Timi: GRATULA A KIS KUKISHOZ!!! Nagyon jól ellesz a két srác és majd védelmezik a hugit. :lol: :lol:

Teri: JOBBULÁST Petrának!!!!!! Kitartás neked!! Tényleg Anyósék dolgoznak? Nincs senki aki elszalad a patikába? Hát nem lehet jó érzés most neked. Remélem sikerül vissza költözni!! Orvost tényleg hívd ki!! A Nurofen sokaknál kevésbé használ mint a Germicid, már több anyukától hallottam.

Niki: Szupi ügyes Emma!! Nem semmi hogy járkál!!! Beni ugyanígy pakolja ki a szekrényt, ami ugyanolyan mint a tiétek. :lol: Én is hagyom, úgyis rucik, hadd élje ki magát, mindenre nem lehet nemet mondani.

Zsófi: Én kérem szépen a cipőforrást, már a neten kinéztem egy cipőt és ha van a boltaban felpróbáljuk és rendelek, majd több fajtát is nézünk, valamelyik lesz talán. Köszi!

Klári: Kutyust rettentően sajnálom. Labrador anyukáméknál is a fő házikedvenc, ő volt az unokapótló amíg Beni meg nem született. Reménykedjünk hogy valami kedves család befogadta és vissza is szolgáltatja!! Drukkolok!!!!
Julinak hatalmas gratula a bilizéshez!!!!!

Kép
viky30

köszi a bilidícséreteket!!! :oops:

NEM SZABAD erőltetni!!!! Én tavaly nyáron ugyan elővettem a bilit, hátha, néha ráült, főleg ruhában. :lol: Ősszel sajnos anyukám nyomására (ti már ebben a korban rég.....) kicsit erőltettem, és brutális székrekedés lett a vége. :cry: Nagyon nagyon megbántam, azóta egyáltalán nem erőltettem. Jó persze néha megkérdeztem, mikor szólt hogy kakilni kell hogy na, ráülsz a bilire? De ha azt mondta nem, akkor nem erőltettem.

mellesleg sose értettem, hogy egy örökmozgó 1,5 évest hogy lehet odaragasztani a bilire :shock: Hát bakker simán föláll és odébb megy :lol:

Viki köszi, mi is nagyon reméljük hogy visszakerül. A legjobb az egészben, mindezek után be mertem szólni apósomnak, és most ők vannak megsértődve :? Úgyhogy most nem vagyunk beszélő viszonyban. Na nem mintha eddig annyit beszélgettünk volna.

Teri nyugi, Petra meg fog gyógyulni!!!

Emma nagyon édi!!! :wink:

Klári
Kép
ganti

Klári: Igazad van biliügyben, én is úgy tervezem hogy szóval fogom szoktatni Benit és nem tettel. Ha már megérti hogy jelezni kell és magától akar ráülni akkor gyorsan meg fogja tanulni, addig kár erőlködni.
Bölcsi ügyben jól látod. :lol: Még van egy évem addigra ugyan még változhat a helyzet és az érzéseim. Most azért próbálkozom kicsit pénzt keresni valahogy hogy korábban ne kelljen mennem. Ha lehet egyáltalán ne kelljen, ezen ügyködöm, a barátnőm is hasonlóan érez és valmai közös vállalkozáson törjük a fejünket.

Zsófi: Jó hogy csomagolsz, nincs visszaút, Jónás nemsokára kibújik. Remélem elég lesz ez a pár hét hogy felkészülj lelkileg! Vagy már rendeződtek a dolgok az érzéseidben?
Annamari tényleg szuper szülésznő, jó választás volt.
Amiket a gyerekkel való kapcsolatról írtatok annyira jó volt olvasni! Én is így érzem! Igazi társ ez kis pici emberke is!!

Tegnap elmentem postára, nagyimhoz stb 5-kor és 9-re értem haza. 4 óra alatt meg sem tudom számolni hányszor jutott eszembbe Beni pedig Anyukám vigyázott rá, aztán apa. És annyira jól esett hogy Anyukám most mesélte hogy mindig az ajtóhoz ment és engem keresett, kiabált kifelé. Kisdrágaság!

Kép
viky30

Viki: akkor hajrá közös vállalkozás!!!

Minél idősebb lesz a gyerek, annál inkább igaz, hogy igazi kis társak lesznek. Most hogy Juli egyre többet beszél, olyan jól elvagyunk. csomót hülyéskedünk, és néha a szemembe néz és azt mondja: Mamikám halló! ez azt jelenti hogy beszélgessünk (na persze én beszélek :lol: ). És akkor megkérdezem hogy aludt, mit evett, szeret-e ezt vagy azt játszani, és elbeszélgetünk 8)

Annyira cuki ilyenkor. :lol:

Ja és annyira szépen énekel, és imádja a zenét, főleg a komolyat és a jazzt. egyik nap étteremben voltunk, szólt az élő cigányzene, Julit mintha odaragasztották volna. Meg a tvben láttunk vonósnégyest, és annyira leköti!! Tuti van valami érzéke a zenéhez. A családban vannak ilyen irányú tehetségek, gondolom onnan van neki.

Klári
Kép
ganti

Na Klári most még lehet, hogy te beszélsz többet, de hamarosan változik a helyzet! :lol: Ez a zenei érzék érdekes, érdemes lesz majd valami hanszeren játszania vagy énekelni tanulni!
Beninek is sajátos az ízlése, a mai számokra amiket a Viván néz a nővérke hétvégén meg se rezzen, de múltkor Kívánságműsor volt a tv-ben és Bangó Margitra totál beindult. Vigyorgott és rugozótt ritmusra. Na érdekes neki is az ízlése. A Babazenét is imádja, és azok is klasszikusok csak kicsit átdolgozva.

Kép
viky30

De jó hogy itt vagytok lányok! Igaz valószínűleg a rossz idő miatt szorult mindenki be a lakásba, de jó hogy pörgés van itt!

Nelly

Kép
breeki

Klári annyira édes lehet Juli! Gondolom össze-vissza puszilgatod azt az édes kis pofiját!
Alig várom hogy Szonja is beszéljen! Szerintem igazi cserfes kislány lesz, mint az anyja! :oops: Állítólag megkérdezte egy barátunk amikor beültünk a kocsiba, hogy Nellyke mi újság az óvodába, és én Budajenőig csak meséltem. :roll:

Viki: Beni kis drága hogy hiányol téged! Nem szakad meg a szíved, vagy jó érzés is egyben?

Nelly

Kép
breeki

emma nagyon ügyin tolja a járássegítőt!!! és hogy pakol!! iszonyú édes!

nelly: az avatart nem teszed ki nagyobban?

viki: hajrá vállalkozás!!! apropó tudtok vmit bogiról? ő is jól eltűnt...

mi egész délelőtt ügyetintéztünk: átutalgattam, bank, poosta, dm, gyógyszertár, házassági anyakönyvi kivonat másolat intézése, ctgre bejelentkezés (samuval kell amjd mennem :shock: :shock: :shock: ) szóval pörögtünk!! du tanítok (magán) este jó kis alvás lesz. most is megyek ledőlök, samu már az ágyban.
kerekpocak

vettem málnalevélteát, ma elkezdem, meg egy rittersportot (joghurtos), azon felbuzdulva, h a maradék 4 hétben már csak nem hízom sokat és eddig sem híztam vészesen. kb 10 kilónál tartok. (mondjuk nem a súlyomról indultam, hanem felesleggel. de majd szülés után!! :) :))
kerekpocak

Jaj, borzasztó ez az eső, hogy nem tudunk kimenni! Hiányzik a séta meg a levegő mindkettőnknek! Délelőtt babakocsiban szokott Emmus aludni, így most nem értette szegénykém, hogy miért teszem be a kiságyba! Fél órát aludt (6-kor keltünk), most mindjárt jön a következő menet! :roll:

Viki: mennyit vagy távol Benitől? Gondolom nem sokat. Én mindg úgy vagyok vele, hogy de jó néha kiszabadulni, ha meg elmegyek, akkor folyton rohanok haza, mint egy eszeveszett!! :? Ezek szerint nem csak én vagyok ezzel így!

Teri: voltatok dokinál? Mit mondott?

Klári: sajnálom a kutyust :( , remélem megkerül! Merre laktok? Talán segít, ha kiplakátoljátok. Bár nyilván attól is függ, h ki találja meg! :roll:
Mi Halász Juditot hallgatunk. Kicsit kommersz, de éneklésügyileg nagyon bénák vagyunk, ezt viszont tudjuk énekelni neki! Biztos örülnek neki a szomszédok! :lol:

Zsu
svs

Zsófi: én is ittam a málnalevél teát, napi 2×2 dl-t, és egész gyorsan tágultam. Hogy ezért-e vagy sem...ki tudja? :roll: Ártani biztos nem árt! Tényleg pihenj azért ennyi rohangálás után!

Zsu
svs

Zsu: már az jittem hirtelen, jön a következő baby?! Aztán látom hogy nem, csak visszaszámoltok! Képeket kérünk szépen!

Zsófi: ebben a nagy rohangálásban nem áztatok el?
Megpróbálom az avatart nagyobban, de nem biztos hogy sikerül.

Nelly

Kép
breeki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?