Új privát üzeneted érkezett!

Panni1,

4D szerintem akkor élvezetes, amikor a baba már van minimum 1 kiló, az alatt elég ijesztően néz ki. Én a 12. héten is egy ilyen rendelőben voltam, pontosan a jobb gép miatt, de nem csináltak 4D-t, mert nem túl látványos. Viszont állítólag a 32. hét után már nem érdemes, mert a magzatvíz nem eléggé átlátszó. Szóval valamikor a 26-30. hét között, én pl. nem is megyek a Margitba 28-30. heti UH-ra, hanem csak a 4D-re.

1 hónapos gyerekkel nem lesz felhőtlen a buli:) A könyvek igazat beszélnek, nincs abban semmi különös, ha délután négykor pizsamában, fogmosás, fésülködés nélkül próbálod befejezni a reggelit... főleg első gyereknél! Mondjuk a gyereknek kb. tökmindegy hogy hol van, bárhol tud szopizni és aludni, inkább az anyukának gond ez.

A Margitban volt ilyen szoba, 2006-ban napi 10 ezer forintért, nem tudom meghagyták-e.

Én nem szültem EDA-val, mert egyrészt nem akartam, másrészt nem olyan volt a szülés menete (simán kitágultam gyakorlatilag fájás nélkül, aztán jött a neheze, viszont akkor már nem is adnak), de a Margitban nagyon gyakran csinálják, úgyhogy mindenki tudja a dolgát.

A.
v_andi
 
 


Panni!

EDA-val szültem, éreztem, mikor mit kell tennem.

Buli: gyerekfüggő. Nekünk volt, és bejött, de ismétlem, ez a Te és a gyerek habitusától is függ. 2,5 hetesen az Árkádban indultunk egy babatalin, majd le Hatvanba a nagyszüleimhez, mert papa nem volt jó színben, és szerettem volna, ha látja a dédunokáját. Ott végigjártuk a családot, majd hazafelé beugrottunk az unokatesómhoz... Ehhez kellett egy olyan mobil gyerek, mint a lányunk. Később voltunk kocsmázni, lagziban, itt-ott, de ő az otthonlétet nem értékelte annyira (meg én is örültem, hogy kimozdulhatok).

Most a hugomék esküvője okt. 26. addigra már tök vén lesz ketteske. :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!
Én most éppen nem vagyok pocakos, de tavaly januárban a Margitban szültem meg a kicsi lányunkat Kornéliát, így néha-néha beszoktam kukkantani ide, nosztalgiázni.
Panna!
Én EDA-val szültem. Éjjel, mint a filmekben elfolyt a magzatvizem, semmi fájás, oxitocint kaptam a fájásindításra. Majd mikor erősödtek azok (2 ujjnyira voltam tágulva), akkor kaptam meg az EDA-t. Én a Sávai főorvosúrnál szültem, ő kötötte be az érzéstelenítést is. Szinte észre sem vettem, olyan profin csinálta. Maga az EDA nekem nagyon jó volt, kb. 2 óra hatása van, én azután ki is tágultam teljesen. A kitolási résznél pedig már mindent éreztem. Egyébként vannak korlátai. Ha már kellően ki vagy tágulva nem adják be. Egyébként mindig szólnak, hogy mi az a pont amikor még kérheted. Csak ismételni tudom magam, és ajánlani, nekem nagyon bejött. Ahhoz képest, hogy első szülés volt, viszonylag gyors volt (éjjel 1-kor folyt el otthon a magzatvízem, reggel pontban 8-kor már a karjainkban volt a kicsi lányunk) és nagyon kellemes emlék.
Utazás: nálunk a nagyszülők Miskolcon élnek, így mi oda szoktunk utazgatni. Először 8 hetes volt Kori, hogy beindultunk.
Ahogy a többiek is írták tavaly volt fizetős szoba a Margitban, gondolom még most is, de szerintem jobb a 3 ágyas, de ezt mindenki maga tudja persze.

Kép
timcsi73
 
 

 
 

Ja még a 4D!
Mi is voltunk, 25 hetesen. Ott ajánlották, hogy menjünk még el, úgy 31-32 hetesen is. Erre mondta a doktorúr, hogy teljesen felesleges az már. Egészségügyi szempontból a kórházi uh-k is jók, szerintem a 4d inkább látvány, persze ahogy írtam egyre mi is elmentünk.

Kép
timcsi73
 
 


sziasztok!

cas, szerintem én már nem fogok nosztalgiázni. 3 gyerekkel "terv teljesítve", elég.:)

meli nagyon aranyos a kis óriásbébid.:)

jupipi, szerintem ez már sajna normális. nekem is fáj a csípőm ha oldalt fekszem, ha háton az se jó, sehogyse jó, leginkább félig ülő helyzetben jó. szép az élet.:)

1 ágyas vagy 3 ágyas szoba. hát, szerintem inkább három, vagyis én arra szavazok, azt szeretném. persze szerencse kérdése is kiket fog ki az ember szobatársnak, nekem marha nagy mázlim volt, egyik szobatársnőmmel nagyon jóban vagyunk mai napig, nagyon szeretem, azóta is összejárunk, szombaton is nálunk volt a kisfiával.:)
nem tudom milyen lehet egyedül, az egyágyasnak az az előnye, hogy bemehet a család, nekem nem is a párom hiányzik majd annyira (hihi, ne értsétek félre, de felnőtt emberek vagyunk, kibírjuk ezt a pár napot úgy ahogy van:)), hanem a kölkek fognak hiányozni. főleg a kicsi, ő még olyan kis anyaalkatrész.:)
meglepi-baby
 
 


Köszönöm a gyors és kielégítő válaszokat! :)

A 4D-s UH-t azért is akarnám most megcsináltatni, mert azt mondják, ilyenkor még teljes egészében látni a babát, több helye van mozogni. Későbbiekben amikor már nagyobb, lehet, hogy nehezebben tudják átnézni a testrészeit. Persze később biztos szebb a pofikája, meg ksi husisabb és "jobban mutat" a képeken. Ezért gondolkodunk azon, hogy a 30. hét környékén is megnézzük. BÁr akkor azt hiszem az egészsége miatt már nem aggódok majd, az tényleg csak a látványról szólna.
GOndolom, hogy egészségügyileg a kórházi is megfelelő, de a 2-3perces viszgálat nem hiszem,hogy anniyra alapos,mint egy fél órás. És a fél óra alatt talán több esély van a nemét is megállapítani, mert a kórházin ezt nem nagyon erőltetik. Ha látszik látszik ha nem, nem erőltetik a dolgot.

A babával való utazás ezek szerint nem kizárt, persze az én állapotom és a baba szokásai-nyűgössége befolyásolhatja. Mindenesetre jó, hogy ilyenre is van példa, hogy 2,5hét után mentetek.

Azt hiszem EDA-ügyben Margitos szülésnél negatívumot még nem hallottam. Ez mindenképpen jó. És az is, hogy vajúdás közben is kérhetem, ha úgy látom jónak. Persze a dokimmal ezt előre megbeszélem.
Nem tudom ugyan, hogy a vajúdás alatt végig hasonló intenzitásúak-e a fájdalmak, úgy értve, hogy ha a 2ujjnyiig való tágulást simán viselem, akkor valószínű, hogy végig kibírható EDA nélkül is. Vagy a tágulás előrehaladtával egyre erősödnek a fájások? Az elég egyértelmű, hogy ha már az elején is nagyon fáj, és úgy érzem, hogy belehalok, akkor kérem az EDÁt. A kérdés az, hogy ha az elején úgy érzem, kibírom és tűrhető a dolog, akkor tényleg az marad-e?

panna1
 
 


panna, én most 2x is voltam 4d-n, de nem mozizás hanem egyebek miatt, így elég korán, és nem is annyira izgatott a 4d része, a győrfi miatt mentem a praxisba, a tudása miatt, több szem többet lát alapon voltam nála is. egyébként a győrfi elég sokat vizsgál 2d-ben, igazából sokmindent azon látnak jól tudtommal, a 4d tényleg csak mozi és szórakozás.:)

a kisebbik fiammal a 24. héten voltunk, szintén győrfi, és az szuper volt. már nem olyan kis ufo feje van ilyenkor, jól is lehet látni.

a margitban amúgy nem 2-3 perc az uh, sokkal több volt eddig mindig nekem, és szavam sincs rájuk, szerintem nagyon alaposak, és hát van is elég gyakorlatuk, szóval bennük is megbízom.
mondjuk nekem mostanában nagyon nagy szerencsém volt, mivel kevés kismama volt nem volt tumultus, ráértek elég rendesen, várni se kellett, régebben előfordult torlódás. ha látnak valami aggasztót (ami ne forduljon elő!) rögtön hívnak dokit is, például a pálfy dr urat, na benne aztán főképp megbízhatsz.:) (kicsifiamnál a 18. heti uh-on plexus cisztát láttak az agyában, akkor is ő jött megnézni, aztán hálistennek felszívódott, kutya baja a kölkemnek, hacsak az nem, hogy rossz mint egy kisördög, de ez más lapra tartozik.:))
a nemét nekem eddig mindig megmondták a margitban, elég hamar, ügyik ám ott a szonográfusok.:)

első babánál kaptam edát, több, mint 11 éve, akkor úgy volt, hogy előre alá kellett írni egy papírt, hogy majd esetleg kérem, így később csak szóltam, hogy na most kellene az a fájdalomcsillapító, akkor jött a ruzsvánszky doki és megszúrt, onnantól egész jól elvoltam.:) sajna aztán nekem csaszim lett, de ennek az edához nincs köze. az eda bizonyos helyzetekben igenis megváltás tud lenni...:)

fogalmam sincs hogyan lesz nálad, gondolom mindenkinél más, és más a fájdalomküszöbe is mindenkinek. ha úgy indulsz neki lehet, hogy kéred, abból baj nem lehet, aztán majd úgyis meglátod.:) lehet nem is fogod majd kérni mert fogja magát a baba és kipottyan (így legyen!.:)) lehet kérni fogod. ezt úgyse tudod pontosan előretervezni, ott fog kiderülni.:)
meglepi-baby
 
 


Panna!

Nkem is jó véleményem van a szonográfu néniről, engem az alacsonyabb, rövidhajú, talán zöld szemű hölgy nézett Kingával is és most is. Mi nem akartuk tudni a nemét, nem is tudtuk meg. :lol: Erre is odafigyeltek, nem árulták el. Tényleg alapos, és ami nem utolsó baromi jól becsül súlyt (többektől hallottam). Míg a SOTE-n is hallottam olyat, hogy fél kilóval több lett a baba, meg megcsászározták, hogy mekkora, aztán kibújt egy 3400 grammos bébi... addig nekem grammra pontosan megmondta, mennyi lesz Kinga. :lol: Oké véletlen volt, de az utolsó uh-n 2900 gr körüli volt a sacc, mire mondta, hogy olyan formás három kilós lesz a baba, és nicsak 3000 gr és 51 centi lett. :-P A barátnőim is aztmondták, hogy viszonylag jól belövi a végső értéket.
Amúgy meg tényleg a két d a biztos nekik, és ha eddig azt mondták minden rendben, akkor úgy is van. A többi d csak nektek szól, az a mozi. :-D (mi egyébként nem voltunk babamozin)

Eda-val kapcs. egyet értek az előttem szólóval. Nekm azért kellett, mert így megúsztam a császárt. És ez úgyis ott dől el, hogy mi lesz, hogyan bírod a fájdalmat, hogyan haladsz stb. A gondolatot ne vesd el, a többi meg majd élesben kialakul. 8)

tjuca
 
 


Bocs az elütésekért, de kisördög is itt kalimpál, és a négykezes még nem az igazi.

tjuca
 
 


Köszönöm az infókat!
A Margitos szonográfusokkal nekem sincs egyébként gondom, tényleg nagyon kedvesek, segítőkészek. És abban is biztos vagyok, hogy értik a dolgukat. Csak ha várnak kint még egy páran, nyilván nem tölthetnek annyi időt egy-egy kismamával, mint azt mi szeretnénk. És sajnos a párom ezekre a kórház vizsgálatokra nem tud elkísérni, mivel vidéken dolgozik. Így legalább apa is mozizhat. :lol:

panna1
 
 


Panna, én ugyan nem mértem a múltheti uh időtartamát, de tutira nem 2-3 perc volt, szerintem min. 10-15. Persze a nemét nem vizslattuk, most engem az érdekelt, hogy jól van-e a baba. :-)

A fiammal anno mi a 29. héten mentünk 4D-re, szépen látszott (volna) minden, csak az én drágám egy antiszociális sündisznó volt, és bújt bele a lepénybe, és még véletlenül sem mutatta meg a nemét... :roll: De ilyenkor még tényleg minden jól látszik, később már talán túl nagyok hozzá a babák.

Kép
Kép
sudve
 
 


Viszont nekem azt mondjátok meg légyszi, hogy a 16. heti vérvételre kell-e beutáló, vagy csak időpont? Időpontot lehet telefonon kérni? És mennyit kell várni az AFP eredményre?

Kép
Kép
sudve
 
 


UH:
én a Margitos szonográfus hölgyhöz (Szántóné Kálmán Mária) szoktam menni 4D-re is, annyira meg vagyok vele elégedve. A nemét megmondják, ha látják, illetve rákérdeznek, hogy akarod-e tudni. Mi az elsőnél az elején még nem akartuk, de kicsit elszólták magukat: "Mit csinál itt ez a baba? FOCIZIK?" Na ezután legközelebb rákérdeztem, mert a férjem még kislányban reménykedett, hát nem az volt:)

EDA:
Más kórházban szült anyukákat nemigen érdemes kérdezgetni, mert például a nagy SOTE II-n nincsen EDA. Nem orvosi okból, hanem mert erre ők nem szánnak a költségvetésből, nincsenek eszközeik, embereik!!! Barátnőm szegény a Margit bezárása alatt szült, nem tágult, de ott nem kötnek be EDA-t, hát szenvedett helyette. Ezt csak azért írom, mert persze az ottani dokik összehordanak hetet-havat az EDA ellen, ahelyett, hogy megmondanák, nem vagyunk rá felkészülve. Engem körbemutogattak a Margitban, hogy ilyet még nem is láttak, hogy valaki 37 évesen, első szülésnél EDA nélkül csinálja, szóval itt meg ilyen természetes.

A.
v_andi
 
 


Panna!

Áprilisban indul a "szülés-felkészítő" tanfolyam a Margitban! :)
4 alkalom, hétfő esténként lesz, megmutatják az osztályt, beszélnek az EDA-ról stb.

Részleteket még nem tudok, de elsőbabás anyukaként ott a helyünk!!! :)
jupipi
 
 


Sziasztok!

Még csak nagyon hallkan, szinte csak magamnak mere bevallani, hogy nem vagyok egyedül

:wink:

még bármi lehet :?

De kéréseim már vannak, ha tudnátok segíteni!
A III. kerületben lakunk, ezért úgy gondolom a Margitba tartozunk!? Jól tudom?
És ha igen, tudnátok nekem orvost ajánlani? A mostani nőgyógyászom a Dél-Pestiben dolgozik, ami kicsit messze van.
Próbáltam a Margit honlapjáról kideríteni kik dolgoznak most ott, de még nem frissítették a telefon meg folyton foglalt!

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
G.
guinnes
 
 


Sziasztok! Megint itt vagyok mint tavaly szült anyuka. Múltkor nem is írtam, hogy hajrá-hajrá új pocakosok :) !!!
UH: nekem a Margitos uh-ról nagyon jó véleményem van, erre már múltkor is utaltam. Nagyon alaposak, ahogy a többiek is írják nem 2-3 perc. S Panna nem akarlak kiábrándítani, de a 4d sem félóra :( . Mi kértünk egy DVD-t, talán 15 perc ha van a műsor rajta. Igen, úgy mindennel együtt, adminisztráció, kép nyomtatás, DVD írás, úgy talán fél óra. De lebeszélni nem akarlak, mi is voltunk, tényleg nagy élmény, de ott sem néznek meg több dolgot, hacsak nem valamiért kell. Inkább tovább időznek egy-egy helyzetben. Tovább hallhatjátok a szívhangot stb. Az, hogy kiderül-e a baba neme, az meg kizárólag a babán múlik. A korai 2d-seken nekünk, hiába nézték, mindig bebújt a méhlepénybe, a 4d-n meg premierplánba megmutatta magát, hogy ő bizony egy kicsi lány :D .
Visszatérve a Margitos uh-hoz. Nekem nemcsak rutin-kismamás tapasztalataim vannak, sajnos. 2005 nyarán volt egy méhenkivüli terhességem, amit egy másik kórházban, egy másik orvos, állítólag UH specialista, nem vett észre.... :( . 2 héttel ezután az uh után elkezdtem vérezni, s mint legközelebbi kórház szaladtunk a Margitba. Ott aztán a Szántóné Marika nézett meg, rögtön észrevette a bajt, utána 2 orvos is jött rögtön. Sajnos már túl késő volt, így a baloldali petevezetőmet ki kellett venni. A műtétet a későbbi, mostani orvosom Sávai főorvosúr végezte.
Szinte pontosan 1 év múlva a műtét után lettem újra várandós. Egy minden problémától, panasztól mentes terhesség után, 2007 januárjában szültem meg a kislányunkat.
Szülésfelkészítő: hű nagyon jó, mi mind a négy alkalmon voltunk a férjemmel. Sok hasznos dolgot elmondanak, meglehet nézni kisebb csoportokba a szülőszobát is.

Kép
timcsi73
 
 


sziasztok!

südve, nem kell beutaló, simán odamehetsz amikor akarsz, reggel, csak ne pénteken, akkor nincs vérvétel. afp asszem 2 hét, de ha sürgős akkor a laborban megmondják pár nap múlva, telefonon lehet érdeklődni. nekem előbb kellett, így ezt tettem. terhesgondozóban adnak telefonszámot.

meli, hogy van a maxikád?:):)
szerintem nekem se kispályás lesz a csaj, úgy érzem kitölti a nem is kicsi pocakomat.:) nemsokára meglátjuk mennyit nőtt.:)
tegnap este kifeszítette magát, lent a feje, fent a feneke és lábai, alig bírtam megmozdulni, és olyan kis helyes, ha simogatom a hátát még jobban kidudorítja, bele a tenyerembe.:):)

na ha most valaki ideolvas a margitból isten se mossa le rólunk azért dícsérgetjük őket mert tudjuk olvasnak. :P de tényleg jók a tapasztalataim nekem is uh témában (is).:)

ez a szülésfelkészítő tanfolyam nekem elég későn van, április, hú, akkor már remélem jönni fog a baba. mondjuk eléggé mindegy is a csaszi miatt, viszont szeretnék beszélni a szülésznőkkel, vagy nem tudom kik akik elsőként foglalkoznak a babával, mert szeretnék kérni ezt-azt... de lehet ebből nem kellene gondot csinálnom magamnak, elég ha közvetlenül a csaszi előtt beszélünk, remélem lesz rá pár percünk.

amúgy egyre inkább fo***k...:) ez a kisebbikemmel nem volt így, vele csak akkor gondoltam azt "istenem mekkora marha vagyok kellett ez nekem" mikor már toltak be a műtőbe, most viszont már elkaptak ezek a gondolatok a mapokban is, jajj, csak az első napot éljem túl... utána már sétagalopp az egész.:) de az első nap nagyon cudar tud lenni csaszi után.

na kirinyáltam magamat rendesen.:)

remélem mindenki gondtalanul pocakosodik.:)
meglepi-baby
 
 


Jajj, meglepi, ne is mondd..... én is alig tudok betelni a pocaksimogatással, az in kis Maxim, hehhehe :lol: úgy tornázik időnként, hogy csak úgy kapkodom a levegőt :wink: van amikor az egész pocak hullámzik.... nagyon klassz!!!
Réka meg jókat rötyög rajta, ha látja a mocorgásokat, bár a maminak telefonon panaszkodik, hogy "mindig alszik" :P

Csaszi, hmmmmmmmmm, remélem én nem jutok odáig :roll: , már mint, hogy akkora lenne a kis bébielefántom :P , hogy ne bírjon kibújni.... én ettől parázok egy kicsit.

Ma virágokat ültettem a balkonládákba, legalább ezzel fel tudom dobni a panelerkélyt, persze Rékám is "segített", édes volt. :lol:

Remélem mindenki jól van, puszzz!

Kép
Kép
meli30
 
 


Sziasztok!

Csatlakozva az előttem érdeklődő kismamához, én is a segítségeteket szeretném kérni, hogy a Margit kórházban tudtok-e ajánlani orvost, lehetőleg olyat, aki "költségkímélő", mert elég rosszul állunk anyagilag, és most várjuk a második babánkat.
Ez nem azt jelenti, hogy ingyen akarok szülni, de olyan doki kéne, aki megelégszik azzal, amit adni tudok, nem fix tarifákon dolgozik, és nem rángat el mindenáron a magánrendelőjébe.
KÉrlek Titeket, segítsetek!
ritana
 
 


Ritana!

Ez olyan kényes kérdés, aki egyikünknek bejön, az a másiknak nem. Az orvosom Sztanyik László. Magánrendelésen magánrendeléses tarifái vannak, viszont péntekenként "terhesgondoz". A kórházban soha nem volt szó pénzről vagy háláról. Próbálj meg a kórház honlapján nézelődni, ott vannak az orvosok, majd rákeresni, hogy kiről mit írtak. Érdemes még az nlc-n utánanézni, vagy a terhesgondozóban tanácsot kérni a Blanka nevű szülésznőtől. Védőnő esetleg?

Csak, hogy értsd, én bízom ebben a dokiban, de van, aki "lenyálfejezte" egy másik fórumon. Valamint mint mindenkinek neki is vannak árnyoldalai, pl. télen síel, nyáron nyaral a családjával, és akkor nem pattan, ami számomra elfogadható és maximálisan érthető, de volt olyan, akinél ez kiverte a biztosítékot.

Remélem más is ír majd, és akkor több infó alapján tudsz nekivágni az orvoskeresésnek.

tjuca
 
 


Kedves Tjuca!

köszönöm a gyors választ! Én abszolút alapfokú igényekkel rendelkező kismama vagyok, bejárok szívesen a kórházba, kivárom a sort, és nincsenek extra elvárásaim. Köszönöm, hogy ajánlottad Sztanyik doktort, róla már tájékozódtam, és mások is ajánlották.
Megkeresem, remélem, ő ráér nyáron, mert augusztus végére vagyok kiírva, és akkor mindenki szabin van, brühühűű...:(
ritana
 
 


Ritana,

Szerintem Sztanyik doktor úr nem augusztusban szokott szabadságon lenni, hanem pont amikor én szülök, június végén, július elején, de azért ezalkalommal bíztat, hogy bele fogok férni (a múltkor is sikerült, éppen csak, de akkor indítani kellett a szülést).

Nekünk is nagyon kiszámított a nemlétező pénzünk, de fogadunk szülésznőt, mert nagyon sokat számíthat. Ő tényleg végig ott van és mivel nem kötődsz most senkihez, olyat lehet találni, aki biztosan nem lesz szabin a kiírt időpont körüli hónapban.

A.
v_andi
 
 


Vandi!

Most megnyugtattál? Aug 1. a céldátum :-
Előző baba május 22-én született, de akkor később volt pünkösd, és akkor ment szabira közvetlen utánunk. De jó lenne, ha akkor épp nem lenne szabin... :lol:

Ritana!

Nekem számítanak olyanok is, mint milyen a keze, milyen a stílusa stb. Én inkább ilyesmire gondoltam, nem az anyagi jellemzőkre. (Volt egy dokim a SOTE-n, aki állandóan leDzsudikámozott. Egyszer visszaszóltam, hogy Sztív, na onnantól tudta a nevem, hogy Judit. Na ilyenek is számítanak. :lol: )

tjuca
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni ha nem bánjátok!
A tegnapi napig úgy tudtam a János kórházban fogok szűlni,de mára Margitra változott!
Örülök neki!
Bár komolyabb tapasztalatom egyikről sincs!
Mi is szeretnénk menni a szülésfelkészítőre,de én úgy hallottam szerdánként lesz 17:00-tól! :roll:
Na majd még nyomozok!
A dr-met nem ismeritek,mert a Rókus megszűnése után került a Jánosba és holnaptól a Margitba kezdhet mindent előről!
Na de mire odakerülök belejön!
Júni 21-re vagyok kiírva és első baba!
Veszélyeztetett vagyok,mert volt egy vetélésem már!
Asszem röviden ennyi rólunk!

Mindenkinek problémamentes babavárást!

Kép


Kép
ibm
 
 


sziasztok!

meli, ne félj a csaszitól, attól mert nagy baba korántsem biztos, hogy az lesz. simán kibújhat.:)

ritana, ha költségkímélő megoldást szeretnél mindenképpen olyan orvost válassz aki nem szerződéses, hanem állandó a kórházban és van ott terhesrendelése is, tud ott is fogadni. az enyém szerződéses, így nem is ajánlom, hozzá a magánrendelőbe kell járni vizsgálatokra, régebben nem így volt.

ibm, szerintem jól jártál a kórházváltással.:)



én már nagyon gyúrok az áprilisra.:) jövő héten remélem sikerül eljutnom a dokimhoz és remélem tudunk valamit fixálni, időpont ügyileg. jövő héten uh-ra is megyek, hát meglátjuk, mekkora az én kis manócskám.:) érzésre jókora, ráadásul a legújabb szórakozása, hogy kifeszíti magát, feje lent szerintem szinte beékelődve, feneke és lábai a bordáim alatt, volt, hogy úgy vezettem mint aki karótnyelt, egy centit se tudtam összébb görnyedni. mindenesetre igyekszik állandóan tudtomra hozni, nem vagyok egyedül.:)
meglepi-baby
 
 


nem vetődik véletlenül erre senki se aki mostanában szült a margitban?:) olyan jó lenne egy kis beszámoló, mi folyik arrafelé mostanság.:)
meglepi-baby
 
 


Ibm!

Szerintem is jól jártál a Margittal. :lol: (ezt az előlről kezd dolgot nem értem kristály tisztán... 8) Gondolom azért "útközben" nem felejtett el mindent :wink: )

Tényleg mostanában szülteket keresünk!!! :lol: :lol: :lol:

tjuca
 
 


Tjuca!

A helyismeretre gondoltam!
Nem kevés dolog múlik rajta,hogy ki mennyire van otthon az adott osztályon!
Eddig csak egyszer jártam uh-on a margitban mikor még be volt zárva a szülészet úgyhogy nemtudok nyilatkozni,de 9-én megyek megint akkor remélem már többet látok!

Tényleg jó lenne ha írnának frissen szült Anyukák!!! :lol:

Szép napoz mindenkinek!

Kép


Kép
ibm
 
 


Ibm!

Értettem én, nyugi, új banda, új szokások, de ez most egy optimista gárda, valamit visszakaptak, és megszűnt a száműzetésük. És abban is biztos vagyok, hogy még jobban fognak dolgozni, hogy nehogy Ági megint előkapja a tollát (bár a munka és a hülye döntés szvsz egymástól független). Nézd meg a Margit oldalát, ott van egy kisfilm róluk.
http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php és ez most még tisztább, még újabb...
És a szülésfelkészítő tanfolyás sem rossz, akkor körbevisznek a szülészeten. :lol:

tjuca
 
 


Tjuca!

Hát remélem igazad lesz és még jobban fognak dolgozni mint eddig!
Várom már nagyon a felkészítőt,kíváncsi vagyok mindenre!
Köszi a válaszokat!

Szép napot!

Kép


Kép
ibm
 
 


Kedves Tjuca!

ha megkérlek, nem írnád meg nekem Sztanyik dr.mobilszámát?
A Margitban képtelen voltam elérni.
email címem: corelia@t-online.hu

Előre is köszönöm!
ritana
 
 


De jó, hogy van hír a szülésfelkészítőről!
Bár most két időpontot írtatok, egyet hétfőre, egyet szerdára. Na majd kiderül. mindenesetre én is szándékozok részt venni rajta.

Szépen lassan azért csak kerekedik az én pocakom is. A rugdosódást is tök jó minden nap érezni. Csak apának nem rugdos sose. Nem tudom, honnan érzi meg a kis huncut, hogy nem az én kezem van a pocakomon, de olyankor abbhagyja a mozgolódást. Nektek is így viselkedik a pocaklakó?

panna1
 
 


Panna!

Az elején nekem is így volt,később már nemhogy érezni fogja Apa is mindig még látni is!!! :lol:
Ha minden igaz kedden megtudom,hogy mikor lesz a felkészítő és akkor megírom!

Szép napot mindenkinek!

Kép


Kép
ibm
 
 


Tjuca,

Másik fórumon kérdeztél szülésznőkről, én Sztanyikkal abban maradtam, hogy most a hónap végén, vagy áprilisban ajánl valakit, de megnézi kik jöttek vissza, esetleg kik újak és azok közül szerinte ki lenne jó.

Ritana,

Sztanyikhoz én úgy kerültem el, hogy az Óbudai Egészségcentrumban kértem hozzá időpontot a recepción, de ugyan ilyen jó, ha egy péntek reggel elmész a terhesgondozóba és ott beszélsz vele. Szerintem olyan 9-től van ott, de esetleg érdemes a 250-2420/283 melléken pontosan megkérdezni a rendelési időt.

A.
v_andi
 
 


V_andi!

Köszi! Te mikorra vagy kiírva?Ezzel kapcs. írok privit.

Ritana!

Ne haragudj, hogy nem adtam meg a privát számát, de ezt ős szokta megadni a kismamiknak. Remélem sikerült elérned így is a magánrendelőjében vagy ma a terhesgondozóban. :wink:

tjuca
 
 


Kedves Tjuca,

sajnos nem jött össze megint. A terhesgondozóban kerestem, de pechemre épp szabin volt. Majd még hajkurászom!
ritana
 
 


Helló, lányok!
Remélem mindenkinek kellemesem teltek az ünnepek.... 8)

Meglepi, egyben vagy még :?: :?: :?: :roll:

Kép
Kép
meli30
 
 


Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen a 4D-s rendelő itt a Vörösvári úton? Érdemes ide menni?

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


sziasztok.:)

meli még egyben vagyok, és egy darabig még szerintem leszek is, majd áprilisban osztódom.:)
majd írok róla, vagy megkérem sógornőmet írja meg, ő szokott babanetezni, csak más topicban.:)

holnap megyek az uccsó uh-ra, kíváncsi vagyok nagyon.:)
meglepi-baby
 
 


Sziasztok,

az én orvosom egy "exmargitos", sajna nem jött vissza ezért a St Imrében fogok szülni nemsokára.. :P
most leszünk 36 hetesek és eddig csodálatos a várandóságom, kívánom,hogy mindenkinek ilyen legyen!

az AFP-n ,terheléses vércukin és uh-on a margitban voltam, csak jókat tudok mondani ill a hugom a kislányát majd 2 évvel ezelött itt szülte..ő is csak pozitívan tudott nyilatkozni mint a szülésznőkről, orvosokról és csecsemősökről is, szóval aki itt fog szülni jó kezekben lesz!! :lol:

Parapet:
én oda járok - a dokim magánrendelője -margitos szonográfus Tokics Éva készíti a babamozit - nálam úgy volt, hogy a betöltött 28 hetes uh-al 1ütt csináltuk így nem kellett a margitba is bemennem külön. nekünk nem volt szerencsénk,mert eddig mindíg mutatta magát szépen a kisfiam, de most úgy döntött, hogy nem.. :D bevallom mi a családnak szerettünk volna egy kicsit "látványosabb" mozit vinni - a párommal a 2D-st jobban szeretjük,simán minden szépen kivehető..- emiatt nem is voltunk elkeseredve, de különben 30'-es a babamozi és képeket is csinálnak..ip-ot kell kérni,ha gondolod hívd fel őket 06/20 47-47-087 vagy a honlapjuk a www.hepinet.hu.

remélem tudtam segíteni :P

további szép napot kívánok a mamáknak és a babáknak :P
badymami
 
 


Meglepi,
aztán tessék gyorsan jelentkezni holnap, mi volt uh-n :wink:
Ctg-re nem kell menned?

Kép
Kép
meli30
 
 


Kedves V-Andi,

köszönöm a privit, pénteken mindenképp bemegyek, mert akkor lesz a 18 hetes ultrahang, én is úgy terveztem, hogy egy füst alatt Sztanyikra is "lecsapok". Remélem elvállal, különben bajban leszek..:)
ritana
 
 


Ritana!

Írok én is. Nagy drukk, hogy sikerüljön "lecsapni". :lol: (azért hagyd életben, legalább aug. közepéig. Köszi.)

tjuca
 
 


sziasztok.:)

meli, de, voltam ctg-n, is, igaz meg kellett ismételni, mert a baba nem díjazta, állandóan lerúgta a tappancsokat.:)
már 3 kilón felüli az uh szerint, szóval akármi is történik nagy baj nem érhet bennünket.:)
jó volt uh-ot nézegetni, sokkal jobban sikerülnek itt a 2d-s uh-ok mint a 4d-sek, ott mindkétszer bújdokolt a kiscsaj. tegnap viszont olyan szépen lehetett látni mindenét, még a kis arcocskáját is.:) elég szépnek néz ki, oszt majd meglátjuk. :P

a terhesgondozóban nem voltak sokan, minden olyan gördülékenyen ment, pedig féltem, már tömeg lesz a szülészeti osztály megnyitása miatt, de nem.
meglepi-baby
 
 


Sziasztok!

6 szülésznő van most összesen a kórházban, és egyelőre nincs szülésznő választás. Talán majd később. Sajnos neveket nem tudok.
Majd legközelebb.

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Meglepi,
örülök, hogy minden ok a leányzóval :P
én kedden megyek utolsó vérvételre + ctg-re... kíváncs vagyok már :)

nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem egyre rosszabb éjszakáim vannak, a gigapocak húzza a gerincemet, már sehogy nem jó feküdni :( már szülnék nagyon :wink: :lol:
tegnap kivasaltam Bazsi manó cuccait, 2 pillangón száradtak a body-k, rugik, kisgatyák, pulcsik, és az óriási zoknik :lol: , sapik... jó volt rájuk nézni :oops:
Réka persze megint megpróbált 1-2 56-os cuccot magára varázsolni, de a végén dührohamot kapott, mert nem sikerült... ugyan miért?! :shock: de azért egy füles sapi felment a feje tetejére, háááát, majd' besz@rtam a röhögéstől :P
Szóval nagyjából készen vagyok mindennel, csak táskába kellene tenni a dolgokat...

Cas, nem felejtettünk ám el téged, remélem jól vagytok, néha dobj már meg bennünket pár sorral meg képpel :wink:

Jó hétvégét mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
meli30
 
 


Sziasztok!

Szülésznő: nekem Sztanyik dr. azt mondta tegnap, ahogy meglesz a létszám lehet majd választani. (Azért ez nekem kicsit nevetséges: tavaly az összes szülésznő ott sírt a bezáráskor, most meg senki nem jön vissza? Nem értek a jogi kérdésekhez, mi van ilyenkor a végkielégítéssel, lehet, hogy vissza kellene fizetniük és ezért nem tudnak visszajönni? Mert szülésznői helyek nemigen vannak Budapesten, aki pedig eddig babákat segített a világra nap mint nap az most Sztk-ban asszisztens?)

A Szülészet nagyon szép lett, olyan barátságos az új színekkel. Már alig várom:)

Ja, és én egy kicsit bizonytalanul mentem pénteken vérvételre, mert régen elvileg csak hétfőtől csütörtökig volt, de szó nélkül levették (26. heti vércukor+vérkép). Sőt, már kiírva sincs, hogy ne lenne pénteken vérvétel.

A.
v_andi
 
 


sziasztok.:)

igen, cas nekem is eszembe szokott jutni, mesélhetne.:)

meli te nagyon ügyes vagy! nagy pocakkal készülődni, nem semmi! ezek szerint még mozgóképes vagy.:) én már hetekkel ezelőtt összekészítettem mindent, mert féltem, később nehezebb lesz, hát be is igazolódott. már bálnaüzemmódban nyomom.:) nehezen moccanok.
viszont még el fogok menni úszni, kimaradt kicsit egyéb dolgok miatt, de úgy hiányzik. méhszáj zárt (mily meglepő, az én betonméhszájam...) szóval még lehet menni.

éjjelekről ne is beszéljünk... egyik oldalon rosszabb mint a másikon.:) viszont vettem horkolás elleni orrtapaszt, legalább párom aludjon, azóta ez legalább jobb, mert én is kevésbé kelek fulldoklásra. orrdugulás is jobb egy fokkal, nem tudom miért, lehet kezd elvirágozni a mogyoró.

kislányod aranyos lehetett a kisruhákkal.:)
és még azért ne szüljél, hadd nőjön, fejlődjön még maxi bazsi manó kicsit a pocakodban.:P

v_andi, szerintem a szülésznők elhelyezkedtek. nekik nincs magánrendelés, gondolom ők nem tudtam várni, lehet nekik nem szerződéses munkájuk lett, nem ugrálhatnak összevissza.
de pontosan nem tudom persze, csak sejtéseim vannak. és hallottam ezt azt míg ctg-n voltam, én is csodálkoztam, nem minden kerek, de nem akarok félinformációkat terjeszteni, mindenesetre még alakul minden. de szerintem ez a kismamákat nem fogja érinteni (kivéve a szülésznőválasztást ezek szerint), ugyanúgy el fognak látni.:)

viszont az uh-on megint elámultam, olyan helyes volt a szonográfus, ahogy elmondott mindent részletesen, ez itt a kis talpacskája, feje, gerince, arca.:) szóval nem csak átsuhant, minden ok, mehetek, hanem végigmutogatta.:) mivel nekem ez volt az utolsó uh asszem, örültem neki.:)
meglepi-baby
 
 


Kedves Tjuca és v-andi, köszönöm a segítségeteket Sztanyik dokival kapcsolatban, tegnap voltam terhesgondozáson, és sikerült is elcsípnem. Nekem nagyon rokonszenves volt, korrekt, nyugodt pasasnak tűnik.
Az a vicc, hogy augusztus végén ő is szabin van, (már majdnem a hajamat téptem, mikor mondta), de azért még reménykedem, hogy beleférek az időbe.
Az utolsó menstruáció első napjához mérten ugyanis augusztus 23 a születés dátuma (a doki akkor szabin van), de eddig az összes ultrahang alapján aug.29 jött ki.
(Ez vajon hogy lehet?)
Mindenesetre remélem, hogy az utóbbi igaz, mert már belefáradtam a doki-hajkurászásba.
ritana
 
 


Meglepi,
a bálnaeffektről én is tudok mesélni, bibibiiiiiiiii :lol:
tegnap gyakorlatilag visszaestem a fürdőkádba, apuci sietette be a puffanásra no meg a hangos szitkozódásomra :oops: :wink: :oops: ja, a csúszásgátló alattam volt :P
kedden végre megtudom, mekkora az én kis maxikám, api azt mondta, szerinte már nem tud hova nőni, meg hogy 5200 grammig meg se áll... :shock: :roll: :shock: erre én: akkor vazzzzzzzzzze te szülöd meg! :lol:

Kép
Kép
meli30
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?