Új privát üzeneted érkezett!

Még valami!!!

A Terhességi gyermekágyi segélynek az összege nem állandó? Én most 5 ezerrel kevesebbet kaptam, mint múlt hónapban!!!

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Tusimi!

Hát nem tudom, eddig az anyatejet szerette és kanállal csak úgy nyeli a tápszert is :shock: Tegnap rájöttem este 10-kor, mivel amint szoptatni akartam üvöltött, már ahogy behelyeztem a pozícióba ahogy szoktunk, szóval letettem az ágyunkra hanyatt és úgy hajlandó volt szopni :roll: Tényleg nem értem mi baja. Így végül bealudt és aludt reggel 1/2 7-ig, akkor meg ki sem nyitotta a szemét simán szopott úgy ahogy mindíg isszoktunk, alszik azóta is, gondolom nemsoká ébred és kezdődik a nappali nyűglődés.

Hízása jó szerintem, hétfőn mértek neki 6830-at és szombaton itthon 6900 volt, jó, nem egy világklasszis hízás de azért hízik. Igaz ebben a tejpép is benne van ami hízlalóbb.

Anita!

Szülés közben semmi, csak a nyakán volt 2x a zsinór és emiatt alig tudott kibújni szegény, kicsit megfojtogatta, már a vajúdás alatt párszor leesett a szívhangja, de nem kritikusan és kitolásnál mindíg visszahúzta :cry: Végül a gravitáció segítségével tudott csak kibújni, gugolva kellett nyomni :oops: És hát jól be volt szürkülve emiatt.

Ági!

Dévény: Egy nagyon elismert módszer, bárhol olvasol vele kapcsolatban mindenki nagyon dícséri, szóval ártani biztos nem árt a babának, csak használ. Koraszülötteknél, vagy ahol oxygénhiány lehetett mindíg ajánlják, igazából nekünk is emiatt mondta a gyerekorvos, meg Berti is feszített, sőt még most is feszít. Ha a baba nem tartja még a fejét gerincvonalban felhúzáskor, ha sokat szorítja ökölbe a kezét ilyesmi, akkor a gyerekorvos szokta ajánlani. Feszesség esetén 5 hónapos korig el kell kezdeni, túlzott lazaság, hypotónia estében 1 éves korig. Emmával nem küldtek és megbántam, mert gond volt a mozgásával sé most emiatt jár alapozó terápiára, mindíg elhittem hogy anyuka lusta nagy baba azért nem csinál smemit csak üvölt hanyatt fekve :oops: Szóval én most bertivel nem akartam ezt megkockáztatni, főleg hogy volt ez a nem túl kedvező kezdés neki. Az más kérdés hogy nálunk nincs tb alapon, és elég drága, 4000 Ft/alkalom, a Moszkva téren a központban ott van rá támogatás ott olcsóbb. Általában a nem fizetős helyeken sorbanállás van.
De ha nem vagy meggyőződve róla hogy kell ez Csabinak akkor ne vidd, mert nem könnyű. Nem szeretik a babaák, végig ordítják az 1 órát általában. Nem is gyógytorna ez hanem masszírozás inkább. És hát bizony amikor a feszülő izmokat masszírozzák a helyükre az nem kellemes. Berti eleinte nagyon sírt ha a lábához nyúlt, az első hónapban csak a lábával foglalkozott. Most a lábától már nem sír, gondolom már javult neki, a múlt hét előtt már alig sírt. A múlt héten mondta a csaj hogy leveszi a kezeit Berti lábáról mert szerinte nem lesz semmi baja, viszont most hogy 4 hónapos oldalra már fordulnia kéne, ezért elkezdte ez ügyben masszírozni, hát végig üvöltötte az egy órát:( Berti a fejét feszíti hátra amikor fordulni kéne, épp az ellenkező irányba mint ahogy kéne, meg a végtagjai végei feszesek még mindíg. és hát a kis feje is lóg még kicsit ha emeljük, bár az már javult. Meg nem emelte ki támaszkodáskor magát Berti, max könyöklésbe, tehát a mellkasát nem emelte fel, most már emeli.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dyt! A TGYS naptári napra jár, tehát naptári nap * x Ft. És sajna a február csak 29 napos volt.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Manó, köszi a választ! És akkor még egy kérdés: ha jól vettem ki a leírtakból, akkor ezt a Dévény-tornát gyógytornász csinálja, és nem nekem tanítják meg, hogy mit csináljak a gyerekkel? Amúgy mi a Moszkva téren vagyunk "előjegyzésben", ezért kell várni április elejéig. Itt tényleg olcsóbb.

Anika, nagyon jók a vízben készült fotók, tényleg kedve lenne az embernek azonnal indulni a gyerekkel babaúszásra!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Tusi!

Szopi... fejtem, de nem lett több, csak nagyobb macera volt, de alapjaiban ugyanannyi tejcsit tudtam adni neki. Most már ott tartunk, hogy nem is hajlandó szopizni, játszik, incselkedik közben. Szív kettőt, aztán hátradől, néz rám, vigyorog, aztán bekapja a cicit és ismétlődik ugyanez. Egyedül éjszaka hajlandó még szopizni mikor felkel. Ugyhogy ameddig még éjszaka elfogadja és van tejcsi addig van aztán befejeztük.
Most már van sütőtök, barack, szilva, megpróbálom már neki a céklát is valamelyik nap. Szereti ezeket és eszik (bár még mindig nem nagy hízós ő sem), de kiegyensúlyozott, nyugodt baba.

Nem írtad, hogy hova és mekkorába költöztök. Vagy írtad, csak nem láttam? :shock:

Manó! Sajnálom Bertit, hogy ilyen nehezen eszik... gyerekdoki mit mond rá?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Anita!
Szuperek a képek! :) Mi ma megyünk uszizni először, kíváncsi vagyok mit szól a drága :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ági!

Igen, persze, ez speciális dolog nagyon, nem lehet megtanítani olyan könnyen, külön képzik őket. Ha megtanítanák neked akkor egy órát 4000 Ft-ért elmasszírozhatnál te is :D A Moszkva téren támogatja a Tb vagy valami ilyesmit mondtak. Aki meg egyénileg dolgozik, vagy máshol azt nem, ezért.

Babuci!

Lehet nálunk is ezért nem szert szopizni mert nem elég és nem is lakik jól vele. Ugyanaz mint nálatok éjjel vagy hajnalban simán és szépen szopik. Neki csak sütőtök és körte ami megy, meg a tejpép. Én is ott tartok hogy akkor ha ennyi volt a szopi ennyi volt, nem tudok mit csinálni. Amíg éjjel van addig van, utána kész. Szörnyű érzés hogy ordít amikor szoptatni akarom. Amúgy ő is tök aranyos és nyugis ha jóllakik, ha péppel péppel, már nem érdekel, csak tudja már mi a jó neki. Cékla jó ötlet, majd én is veszek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dévény-féle speciális manuális technika gimnasztika módszer (DSGM)



A DSGM minden eddigi mozgásrehabilitációtól eltérő, új szemléletre épülő rendszer. Nem az eddig ismert eljárások kibővítése, továbbfejlesztése, hanem a mozgáskorrekció alapvetően új megközelítése.



Ezt az eredeti gyógyító módszert Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző dolgozta ki 1976-tól kezdődően, kettős képzettségének gyakorlati tapasztalatai alapján.



A DGSM az elmúlt 28 év alatt a mozgássérülések valamennyi területén kimagasló eredményeket volt képes felmutatni gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

A módszer ajánlott, újszülötteknek, csecsemőknek - a terhesség alatt, szülés közben vagy a megszületés után kialakult idegrendszeri kórképek (infantilis cerebral paresis, agyvérzések, ciszták, agykamrai tágulatok stb.) miatt beteggé vált babáknak, valamint fertőzések, intrauterine retardáció, tartási rendellenességek (torticollis, dongaláb) esetén.

A központi idegrendszeri sérülést szenvedett újszülöttek gyógyítása szempontjából a korai kezelés döntő. Edelmann Nobel-díjas agykutató szerint ugyanis az agynak 5 hónapos korig van olyan tartalékállománya, amely fiziológiásan leépül, ha nincs igénybevéve. A Dévény-módszer által alkalmazott un. speciális manuális technikával (röviden SMT) ezt a tartalék sejtállományt sikerül aktivizálni, pótolva a sérült, működésből kiesett agyterület feladatait. Ezt a hatást direkt módon, az inakban elhelyezkedő végkészülékeken keresztül érjük el a kezelések során.



Laza, hypoton izomtónusú újszülötteknél legkésőbb 12, feszes, spasztikus izomtónusú gyermekeknél legkésőbb 5 hónapos korig el kell kezdeni a rendszeres SMT-kezelést.





Az újszülötteknél kialakult idegrendszeri sérülés az életkor előrehaladtával gátolja az egészséges mozgásfejlődést, testszerte jelentkező kóros izületi és izomállapotokat okoz, mely torz mozgást eredményez és ez az életkor előrehaladtával mozgáskorlátozottságot, fogyatékosságot okoz.



Az eddigi fejlesztő módszerek a megmaradt funkciókat fejlesztették, a kiesett működéseket nem tudták beindítani. A sérült gyermek sérült maradt.



A Dévény-módszer jelentőségét az adja, hogy a korai életkorban megkezdett kezelésekkel gyógyítani tudja e kórképeket. Gyógyítani, mert visszaadja a normál mozgást és mozgásfejlődést. Egyedi eljárást alkalmaz, mellyel direkt hat az idegrendszerre illetve helyreállítja az izmok és inak kóros állapotát.



A Dévény-módszer egyedi előkészítő eljárást alkalmazva először megkeresi és helyreállítja az izomzatban és az inakban lévő kóros állapotokat. A helyes mozgás ezen akadályainak elhárítása után megkezdett célzott, aktív mozgás fájdalommentesebben és rövidebb idő alatt ad teljesebb gyógyulást.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


És nem sima gyógytornász hanem DSGM szakgyógytornász csinálhatja csak.

Csak az a fej amivel a Berti rám néz, hogy ezt most miért csinálod vele? :cry: Ő aki nem sírós is nagyon begerjed rajta sajnos. Igaz utána úgy elfárad hogy jó nagyot alszik. Pedig egy tündéri aranyos kedves csaj tartja, aranyos a babával is beszél neki, stb. Viszont én úgy voltam vele ha a sínnel kínzom itthon abból is bőgés van, inkább a heti 1 óra. Remélem már nem kell sokáig járnunj, azt mondta ha elkezdi a pörgés forgást Berti akkor "elenged". Ő is a Moszkva téren dolgozott. most jött át ide a 17. kerületbe és csak ezért tudtunk azonnal kezdeni ahogy kitaláltuk hogy kell. Itt a kerületben rajta kívül még gey csaj van nála is várólista van. bár lehet már itt is, nem tudom, mi még januárban kezdtük.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


http://www.deveny.hu/

Még itt olvashattok róla.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szia Manó!

Ma délelőtt felhívtak az alapítvánítól, hogy valaki lemondta a délutáni időpontját, úgyhogy előre vettek minket: személyesen a Dévény Anna nézte meg a Csabit. Azt mondta, járjak vele, és ő is elmondta ezt, hogy 5 hónapos korig kell elkezdeni, és adtak is csütörtökre egy időpontot (Azt is lemondta valaki.) Mondta ő is, hogy sírni szoktak rajta a gyerekek, mert nehezen viselik az 50 perces "macerálást". Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Mondjuk való igaz, hogy szülés közben kétszer, vagy háromszor leesett a Csabi szívhangja úgy, hogy jelzett a gép, de utána azt mondták, hogy minden rendben van. És totál nem úgy néz ki a gyerek, mint aki "sérült". De hát nem én vagyok a szakember. Szóval már nem filózom rajta, hogy nem lesz-e felesleges. Mostmár örülök, hogy a körzetinél úgy befeszítette magát Csabi.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


sziasztok! allergiás vagyok erre a txtves barkára, nem tudtok olyan gyógyszert amit szopi mellett szedhetek?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Babauszi: szombaton reméljük mi is eljutunk már. Annyira aranyos úszógatyát vettem neki :D.

Anita a heti méréseredményünk: 6510g, 3 hónap 1hét és 5naposan

Kép
vargaviki
 
 


Hali


Na egy perc, mert Barni macerál...:-)
Manó, köszi a képet!!! nagyon cuki az új sapeszba:-) :D A kajcsi miatt nem irígyellek, de hát még jó hogy azért akad vmi amit megeszik....

Drienn, az én tökim is ezt csinálja, én meg kezdek feldőlni :lol: :lol:
Boldog szülinapot!:-)

Oltás, hát nem tom, mi lesz 10év múlva pl. ha akkor kapja el, sokkal veszélyesbb, aszongyák addig véd, és aztán??? az én dokinőm azt mondja, hogy utána csak övsömör formájában... A másik doki, nem ajánlja, oltassa az az anyuka aki kísérleti nyúlnak tartja a gyerekét....., mert hogy ez még annyira új... na nem tom, kicsit elbizonytalanodtam, úgyhogy írjatok okosat, hogy megnyugodjak:-)))

Anika, uszis képek szuperek!!!

Babuci, milyen volt az első pancsi??

Ti hogyálltok elfekvéssel, v. nem elfekvéssel??? Bazsi csak hanyat alszik forgatja a kobakot, de már kezd lapulni:-((( hason tegnap egy ót aludt, de azért mert álmi volt naon és úgy tettem le. Most kitámasztottam, de azt is úúúútálja már 1* felkelt:-(((igy is gázul alszik... na ilyenkor irígylem a hason alvókat

Na most mek mert Barnit elpostázom szunyizni...

:wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Biztos nektek is sokszor mondják az ismerősök, hogy de hasonlít rátok a gyerkőc, aztán a férjeitek ismerősei meg a férjeiteknek mondják ugynezt. Készítettem egy montázst, ahol összehasonlítottam magunkkal Zizit, és nézzétek meg, hogy sokszor fotózás kérdése az egész. Persze én azért továbbra is állítom, hogy énrám hasnlít inkább! :wink:

A felső sorban mellettem, alul Tibi mellet van Zita képe:
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!


Tusimi
Hihetetlen! Te jobban hasonlítasz :) Ilyen képet én is akarok :)

Engem Zita akkor emlékeztetett Aporra mikor melletted aludt. :)

Lányok, a táblázattal csúszok egy napot, ne haragudjatok.
Lehet még ma elkészülök, de inkább holnap.

A többi írásra mindjárt reagálok. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Többen kérdeztétek, hogy milyen lakásba megyünk.
Na hát, eredetileg egy kertkapcsolatos 3 szobás házrészt szerettünk volna a 14 v. 15 kerületben, bár azt sejtettük, hogy itt zuglóban nem kapunk a pénzünkért (14-15 millióból szerettük volna megoldani). Na hát először a kertről mondtunk le, mert nagyon tré házakban vannak ilyen típusú lakások, alkesz szomszédokkal, nagyon ki kell fogni, pedig már Pesterzsébet meg Soroksár is szóba jött, szóval különálló ház kell mindenképp, de arra aztán végképp nincs pénzünk, még a 17.kerületben sem kapunk normálisat ennyiért. Sőt vidéken is ugyanott vagyunk, ennyiért csak düledezőt kapunk, legalábbis pestközelben, távolabb meg nem akarunk menni, mert akkor benzinben fizetünk többet, az utazási időről nem is beszélve.
Aztán a 3 szobáról is kénytelenek voltunk lemondani sajna, mert ekkora lakást ennyi pénzért vagy csak panelt kapunk, aminek horror a rezsije (apu épp a napokban kapott egy 42ezer forintos fűtésszámlát egy 72nm-es panelra :shock: ), vagy csúsztaott zsalust, ami szar helyen van szintén magas rezsivel. Végül aztán megbeszéltük, hogy cél az egyedi fűtés, jó levegő, jó környék, erkély, étkezős konyha még akkor is ha mindez két szobásban, 5-6 év múlva úgyis továbbköltözünk. És meg is találtuk azt a lakást, ami minden szempontból megfelel nekünk, a 15. kerületben van kockaházban, elkerítet, bekamerázott területen, magánházak körben, sok zöld, magasfölszint, így babakocsit sem kell cipelni, nagy erkély, tömörfa beépített konyhával, szekrényekkel, vadiúj nyílászárókkal, fürdőszobával, szóval tök szupi! :D Ha rá gondolok egyáltalán nem érzem idegennek lakást, nagyonis el tudom képzelni, hogy az lesz az otthonom. Remélem minden rendben lezajlik a mi lakásunk adásvétele körül is, és ha minden jól megy májusban költözünk. Majd akkor teszek fel képeket is, tényleg nagyon hangulatos, szép kis otthon. 56nm amúgy, ami nem túl nagy, de a 37-hez képest lötyögni fogunk benne eleinte.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anika! Ezek szerint tényleg hasonlítanak a lurkóink picit egymásra, ha már neked is úgy tűnt! :D :D Csináljak egy montázst róluk is? :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anika! Én is írom az adatokat, remélem nem hagyok ki semmit:
szül: dec. 1, 16.25 h
3300g, 55 cm
5 nap túlhordás
természetes, spontán (könnyű) szülés, fájd.csillapító nélkül
vajúdás kb. 2-3 óra
3 hónaposan: 5430g, 62 cm
kb. 90% anyatejes, 10% tápszeres

Úgy látom az én lánykám a legkarcsúbb a csapatban... Szerintem születésük szerint tedd sorrendbe őket. Akkor fognak amúgy nagyobban látszani a betűk, ha több sorba szeded a szöveget egy cellában.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi

Igen, a montázs jó ötlet. :)

Táblázat holnap. Köszi a segítséget. :)

Oltás:
Engem csak a Prevenar érdekel, és a kullancs elleni. A gyerekbetegségeken szerintem jobb átesni ilyenkor.

Evés
Apor is nézelődik evés közben. Meg mosolyog. :) Azért annyit eszik amennyire szüksége van, mert hízik most is.
Nekem még megy az anyatejes táplálás. 6 hónapig szeretném, utána pedig apránként más étleket. És ritkábban anyatejet. Gondolom 2 hónap kell az átállásra. A "reggeli" és a "vacsora" alkalmával inkább anyatejet adnék.


Felteszek egy képet.
Anita



Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó
Sajnálom, de jó, hogy nem történt nagyobb baj.


Mikorra kell átfordulni? Gondolom eléggé egyéni dolog ez.


Mennyit is kell ilyenkor hízniuk átlagban havonta?
Valaki leírta nekem, de elfelejtettem. :oops:

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


A táblázathoz még annyi, hogy Bonita 2007 november 20.-án született a 38. héten, tesó nincsen.

Mától nincs inetrnetem, így elbúcsúzom egy kis időre, majd Pestről írok, vigyázzatok magatokra, a babákra is és drukkoljatok!!!

Sziasztok: Edit

Kép
dyt
 
 


Kép Az én kicsikém

Kép
dyt
 
 


Kép Szerelem, szerelem...

Kép
dyt
 
 


Ági!

Na szuper, hogy előre kerültetek, nekünk a Moszkva tér írtó messze van mi ezért járunk itt a kerületben.

A kicsit feszes, kicsit laza babák nem sérültek igazán persze, nem látszik rajtuk annyira, kicsit sokat tartja ökölben a kezét, kicsit lógatja a nyakát, kicsit késik a mozgásfejlődése, sok gyerekorvos elbagatelizálja, aztán van akinél tényleg nem okoz gondot, van akinél igen.

Hasról hátra, hátról hasra forgásnak 6 hónapos korra kell mennie, nekem azt mondta a dévényes, de így 4 hónaposan az oldalra fordulást már kéne csinálnia.

Ma már bizonyított tény hogy a mozgásfejlődés és az idegrendszeri fejlődés szoros kapcsolatban van, én emiatt nem hagyom a dolgot, hogy majd csinálja. Emmánál hagytam, nem is hallottam még Dévényről, 7 hónapig feküdt hanyatt és folyamatosan üvöltött (majd egyszercsak megfordult és 3 hónap múlva már járt, nem kúszott, nem mászott), volt neki egyik oldalra domináns fejtartása is (nem tudta csak egyik irányba fordítani a fejét), ott is elhittem majd kinövi anyuka szöveget. Jó, kinőtte, csak épp kérdés mennyire volt ez káros, hogy így telt az élete elős több mint fél éve. Most olyan speciális tornára jár amiben épp ezeket a kimaradt baba kori mozgásokat gyakorolják játékosan. Van egy kis bal-jobb dominancia problémája is, egyensúly problémája. Ha így ránézel tök egészséges kisgyerek csak épp ha sokat vele töltesz tünnek fel dolgok. Több egymástól független helyen megnézettem, sajnos ezek a problémák fennállnak, korrigálhatóak mire suliba megy, de mennyivel egyszerűbb lett volna babakorban. Szóval én nagyon odafigyelek most ez ügyben Bertire, ha nem lett volna a szülés körüli probléma akkor is, de így meg a gyerekorvos is egyértelműen javasolta, sőt ő hozta fel a tornát.

Dyt!

Drukkolunk és várunk vissza :wink:

Tusimi!

Mi 2,5 éve vettünk itt a 17. kerületben 14,2-ért, mondjuk a miénk elég speciális mert anyukámmal együtt jöttünk ezért két kis ház van, na szóval akkor 13,2-ért volt használt 3 szobás itt. Pesrze nem ez a jellemző de ki lehetett fogni. De igazán jót már akko ris 17-18-ért lehetett kapni az tény.

De a 15. kerület sokkal jobb, az tény, olyan szempontból hogy közelebb van mindenhze, mi is laktunk ott is, jobban szerettük. Innen 1,5 óra bárhová megyünk :roll:

Era!

Nem értem miért lenne annyira új? Amerikában pl kötelező oltás, nem is mehet suliba aki nincs beoltva bárányhimlő ellen :shock: És nem tudom ki honnan veszi ezt a pletykát hogy 10 évig véd, mert ilyen hivatalos oldalon sehol sincs leírva, mindenhol azt írják örök életre véd és nem is kell ismétlő oltás belőle. Ilyet nem írnak le ha nem gondolják így, mert pl a rotánál írják is hogy 2 év tapasztalat van az oltással, nem tudják meddig véd. Szóval ez szerintem hülyeség. Az hogy el lehet kapni az övsömört meg hogy enyhébb formában kijöhet a bárányhimlő (pár pötty, hőemelkedés) az tény, de aki átesett a bárányhimlőn arra ugyanez igaz.

Berti tegnap este olyan hisztit vágott le, nem tudom mi baja volt, de tök álmos volt és nem tudott aludi. Elaludt 1/4 10-kor és fél óra múlva már sikított. Végül adtam neki 1/2 11-kor nurofent, és utána aludt reggel 1/2 8-ig. Lehet a foga fáj?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lányok tietek csinál olyat, hogy addig kúszik amíg el nem éri a kiságy szélét és bele nem csimpaszkodik a szélébe? Allergiára valami? Légyszi!!! Tusi tök jó, hogy idejössz a ker. be mert így már 3an tolunk együtt Vikivel! :D

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Csikken: Milyen volt külföld? hogy bírta a repülőt a gyerkőc?(azért kérdem, mert nyár végén mi is megyünk nyaralni)

Anika: Jók a képek :lol: Főleg az első

Tusimi: Jónak hangzik a lakás. :lol:Jó a montázs, vegyes koktél a lánykád :lol:

Adatok: Milán Krisztián
40hét+6 nap
3 órás vajúdás
4650 gramm, 56 cm
természetes szülés, fájdalom csill. nélküli
5600 gramm, 64 cm(hétfői adat, a hossza meg múlt heti)
nincs tesó
11 hetes kora óta 90% anyatej+10%tápi

Manó: Most már jobban bírom ezt a kaja körüli mizériát, talán azért, mert vannak már jó napjai. Van amikor egész nap jól eszik, nyugodtan és gyorsan. Van amikor, alig eszik.(tegnap pl.)Van amikor nagy adagot eszik szenvedve. Van amikor úgy csalogatom ,hogy többet egyen, hogy az órámat vagy a mobilomat a mellem felé rakom azzal a kezemmel,amelyikkel nem a cicit fogom, és mutatom neki, Ő meg hirtelem elkezd újra szopizni.Ilyen volt az előző etetés és 130 gr-t evett félóra alatt(persze utána sunyin eldugom a tárgyakat, amikor nem figyel). :lol: Szóval nem könnyű téma mindig az evészet. De éhesnek mindig éhes, mióta 3 órája etetek szigorúan.Persze más kérdés, hogy mennyire.
Nálunk is volt, hogy 3 napig nem volt hajlandó szopni, csak a pihenőszékében és feléhajoltam kutyapózban.(még írtam is)Utólag azt gondoljuk, hogy vagy akkor gyulladt be az oltása a vállán) vagy már akkor is a sérvvel szenvedett.

Szem: Nálunk is gond volt születésétől fogva a bal szemével, végül az anyatej és rendszeres masszírozása a könnycsatornának 1-2 hét alatt rendbe tette :lol: Így nem kellett átmosatni.

Nyafi: Igen oda kúszik és újabban hanyatt fordul és keresztbe. Majd elkezd sírni, hogy ez így barmira kényelmetlen. :lol: Nem is értem mitől kényelmetlen :lol:

Babuci:Milyen volt az uszi?

Kép
mona1978
 
 


Nyafi!

Igen, azt csinálja nekem is. állandóan felmászik a kiságya szélére és a feje rányomódik :lol: Meg hason a tengelye körül forog is.

Mona!

Na a pihiszékben még nem próbáltam, de nálunk is tegnap ez ment hogy csak úgy tudtam szoptatni ha felé hajoltam. ma reggel viszont szopizott, igaz utána még éhes maradt :cry: viszont behúzott a bocicumiból 70 ml tápszert, ez is valami, tegnap csak kanalazott.

Tusimi!

Még a fűtésre akartam mondani, hog ymi is azt hittük a panelban hogy majd ha elköltözünk mennyivel kevesebb lesz, hát nálunk nem jött be. Múlt havi 35 ezer e havi 29 e a gázszámla. És az egész lakás ha összeadom a miénk alul, felül+anyukámé összesen max 70-75 m2. Igaz mi sokat veszítünk azzal hogy anyukámé is külön áll, nincs közös fal, mert ha a szomszéd is fűt akkor ugye jóval kevesebb a számla. Ilyen szempontból sokkal jobbak a sorházak, csak más szempontból meg nem akartunk. De sokat mérgelődünk hogy tök pici a házunk és mégis ilyen iszonyú rezsink van:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, allergia, hát nem tudom, mi szerencsére semmire sem vagyunk allergiásak, de kálciumot gondolom szedhetsz, az tuti nem árt. barátnőm allergiás ő a terhesség alatt valami homeopátiásat szedett de igazából azért nem volt annyira hatékony mint a szteroidos.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

na igen, a legkarcsúbb, de hát egyrészt hölgy :wink: , másrészt bertinél pl egy hónappal fiatalabb. Ahhoz képest nem is olyan kevés.

A táblázat tényleg sorrendben kéne, születés szerint, úgy igazán jól értelmezhető.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Itt vagyok, bár már ébredezik megint Hanna bébi. A tegnapi uszi nagyon szuper volt, végig nagyon élvezte, mikor az uszi-edző (? hogy hívják, így?? ) szóval mikor elvette és mutatta, hogy mit csináljunk, akkor is nagyon jól tűrte és nézelődött végig. Most még csak a vízhez szoktatás van, hanyatt nem szeret lenni, ez már feltűnt. Jobban szeret hason siklani a vizen. De nagyon szuper meleg a vizecske és nagyon szép tiszta az uszi is meg a medence is. Ráadásul kultúrált anyukák-apukák voltak, ugyhogy nekem nagyon bejött, de Hannusnak is. Ki van találva ez a fél óra, mert az uccsó 5 percben volt egy kicsit nyűgösebb már :) Teszek fel képet.

Hannus fordul oldalra egyikre, másikra is, de hasról hátra és vissza még nem. Úgy vettem észre, hogy fordulna, de megijed mikor billen és gyorsan visszabillenti magát hasra. Aztán meg sír, mert hason meg még mindig nem nagyon szeret lenni.

Nyafi. sorry, én nem tudok semmit az allergiára... :(

Adatok:

Név: Hanna
Szül.hét: 38+3
időpont: 2007.11.05. 14,35
Súly, cm: 3230 gramm és 56 cm (de sztem ezt elmérték....)
3 hós adatok: 5430 g és 62 cm
tesó nincs
normál szülés érzéstelenítés nélkül, 14óra 35 perc
Szülés helye: Bp

Ha valami hiányzik majd pótolom.

Tusi először azt mondtam, hogy ez a csaj tiszta te :) DE azért van a férjedből is :)

Na és a képek :)

Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci: irtó aranyos ez a fürdőruci! Tök jó, hogy élvezte Hanna az úszást! :)

Tusi: nagyon jó a montázs! Jó ötlet , lehet én is megcsinálom. Szerintem az orra a tied, szemöldöke apáé, szája is a tied, szóval vegyes! :)

Nyafi: én sem tudok semmit allergiára sajna. Próbálj homeosat, ha találsz. VAgy kérdezd meg a gyógyszertárban, szoktak segíteni.

Hajrá 15.ker! :)

Kép
vargaviki
 
 


Ja, én is találtam itt a kerületben egy másik lakást, nagyon tetszik: 4 lakásos társas ház, hatalmas területen, a lakás belső két szintes , alul nappali, konyha , ebédlő, tároló, wc, felül 3 szoba, fürdő. Kertkapcsolattal. Most építik... 29,8 m :(

Kép
vargaviki
 
 


Tusi! Szerintem teljesen Rád hasonlít, de a párodnak is van hozzá némi köze az tuti.

Anika! Nagyon cuki a kép. Úgy látom nálatok is megy a kéz rágcsálás. Most is itt fülelek, hogy hol csöpög a csap, erre látom, hogy Lilla cuppogtatja a kezét. Ma már felfedezte a lábfejét is, kíváncsi vagyok az mikor köt ki a szájában.

Babuci! Hát ez a fürdőruci írtó csini. Nagyon szép Hanna baba.


Adatok a táblához!
Név: Lilla
Születés hete: 40 + 0
Ideje: 2007.11.25 9.50
3700 g, 54 cm
Szülés: 2 óra, sima, érzéstelenítő nélkül
3,5 hós adatok: 6400 g, 64 cm
Táplálás: tápi
Vendég
 


nagyon helyes a fürdőruci
Viki! nem túl olcsó sajnos...
Kép

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!


Köszönöm az adatokat!
Most állok neki a táblázatnak. :)

Apor még nem fedezte fel a lábfejét, legalábbis én nem vettem észre. Pelenkázáskor felemelem neki és akkor nagyokat kacag mikor meglátja. :)

Igen, Apor is cuppog állandóan. :)

Babuci: jók a képek.

No, jelentkezem ma még.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Anika, én írtam, hogy mennyit kell híznia a csecsemőknek (egy babás weboldal egyik cikke szerint), ott a negyedik - hatodik hónapra heti 80 gr-ot írtak. De szerintem ne vedd nagyon komolyan.

Manó, szomorú, ami a kislányoddal történt, az orvosokról úgy általában nekem is nagyon rossz a véleményem. A körzetimmel legalább már ott tartok, hogy amikor egyszer úgy komolyan félrediagnosztizált, legközelebb elnézést kért. A szülészekről meg azt gondolom, hogy őket jellemzi, hogy mennyi gyerek jár Dévény-tornára, és még mennyinek kellene járnia. De biztos nem vennék magukra.

Babaúszás: Budapesten, a budai oldalon tud valaki jó helyet? Amúgy milyen árak vannak? És hány alkalomból áll? A Duna tv-ben ma elkaptam egy riport végét, ahogy nyomogattam a távkapcsolót. Épp a babaúszásról beszéltek, hogy az ilyen gyerekeknek jobb a problémamegoldó képessége, és jobban megtalálják a helyüket a közösségben, és nagyszájúbbak. (Bár nem hangzott el, hogy mihez képest. Mert elvileg attól is lehetne ez a különbség, hogy aki szülő veszi a fáradtságot, hogy úszásra vigye a gyerekét, az már eleve a gondosabb szülők közül való.)

Nyafi, aranyos az Abigél a fotón! Nagyon barátságos kép. Már csak a fotók miatt is érdemes látogatni a fórumot. :wink:

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Kész a táblázat. Remélem olvasható, annyira ügyetlen vagyok. :oops:


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még mindig nem látható olyan jól.
Ki ért hozzá? Betűtípus? Mit használjak?

Nézzétek meg pontos e. Ha valakit kihagytam ne haragudjatok, csak a fórumból böngésztem és nem volt egyszerű. Örvendetes, hogy egy császár sincsen köztünk. :)
Úgy látom Dyt szenvedett meg legjobban, és a Tusi és a Lafie szült a legkönnyebben.

Szerintetek hogyan frissítsem az adatokat? Pusztán töröljem ki a régi súlyt és írjam mellé az újat és a kort? Van ötletetek?
Apor a legsúlyosabb baba. :) Én nem látom kövérnek, Ti mit gondoltok? Néha azt hiszem nincsen elég tejem, ezek szerint van bőven. :)

Dyt
Azt javaslom nézd meg a kolping.hu-t. ott minden rajta van a szállodáról és a babaúszásról. A Kolpingban Stoller Katalin tartja a babaúszó tábort, róla a babauszas.com-on olvashattok.

Ágnes
Igazat írsz, valóban sok babának mennie kellene Dévény tornára.
Az én barátnőm kisfia a 40. hétre született 2 kilóval és súlyos oxigénhiánnyal. Nem értem, hogy nem vették észre az ultrahangon, hogy a baba túl kicsi. Gyanúsan kicsi. Következtetni lehetett volna, hogy valami nem stimmel odabent.


jó éjszakát!
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


hali!

Cukikám 5:15 kelése miatt itt ülök:-)))
szuppi lesz az a tábla, csak sztem, inkább rövidíts egy picit, akkor mindenki jól fogja látni.:-)
pl: kaja, tej, táp
születésnél pl elég egy H/cm fölső rovatba, vagy csak egy H és alatt a szám.
dátumnál felső rovatba sztem, szül 2007, az adatokánál márcsak pl.11. 05.... szóval ilyesmikre gondoltam..:-))) akkor már jobban lenne látható
Én lemaradtam:-) leírom még1* , ezért lenne jobb ha privibe menne, mint annak idején Lafinknak:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Tusi!
szupi lesz az új kérótok. Tök szupi, hogy lesz erkélyetek. TEsóméknak most van először és olyan jó volt a multkor csak kiugrottam a gyerkőccel, hogy elhalgasson:-), és ugye ott legalább kint tudod hagyni aludni:-) Egyébként engem nem lakáséletre terveztek:-) viszont tesóm mintha mindíg abban lakott volna:_-)))
A Montázs zseniális:-) na mindkettőtökből van belőle:-) NÁlunk is mindenki mondja, hogy Barni tiszta apja, de van olyan kép én rólam is amin azért hasonlít rám is:-))) Balázsról meg tök más , élőben nem de vannak képen amint hasonlít az apjára:-) csak mi csináltuk őt is:-)

Manó, pont ilyen választ vártam:-))) mert még ennek spec nem néztem utána neten...:-) akkor mégiscsak jó dolog ez... :-)

Babuci, naon cuki Hannus ebben a szerkóban:-))))))) Na igen a babuszinál ha Bazsi nem aludt előtte akkor én is várom már a végét... Pont elég nekik még ebben a korban az a 30perc... Na aztán meg 5*ennyi sem:-)))
Ágenes nagyon jókat írtál usziról, és ez így is van:-)))) Én ragaszkodom az uszihoz, legalább heti 1*még mindíg Barninak, jövő héttől meg Barni megy Máté cimbihez, és akkor tudok menni Bazsival... Ma lesz a nagy beavatás nap, már izgulok, átviszem a barátnőmhöz, néhány utácával lakik messzebb tőlünk, mindkét gyerkőcöt két órára, hát már izgulok, jó lenne ha ellenének, mert tegnap mentünk állatorvoshoz délután alvás időben, jöttek velünk, mind a 3 gyerek aludt. Aztán míg bent vártam Barni köhögött és mindenkit felébresztett. még jó hogy a barátnőm visszaringatta Bazsit, a két srác meg eldumált addig a kocsiban... Na szóval ez így horror, és jobb lenne nekik, ha addig otthon játszanának,,,,,
Persze megoldok én minden egyedül is ha kell, de jobb lenne, és kényelmesebb:-) és olyan szupi lenne, ha néha el tudna jutni az ember bár hova pl. délután nálam lesznek a lurkók és a barátnőm el tud menni műkörmöshöz... szóval remélem jók lesznek a srácok:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ja, a múltkori írásom nem ment el... nah minde1 a Dévényről szolt, ami tényleg jó dolog. Barninak a gyogytornász azt mondta, hgoy minimális fokozott izomtónusa van, vagy mi...Kérdeztük mi a helyzet ha nem jár,,,,""""hát lehet hogy majd rosszul jönnek az első lépések""""" De a doki aki oda küldött mondta hogy nem kell, de én egyszer erről már regéltem... neki téynleg nem is volt szüksége rá, inkább pénzről szolt a dolog:-((( Mivel ő is későn kezdett forogni 5,5 hónapos fordult oldalra először! De tényleg nagyon duci baba volt... aztán 8hósa ült, 9 mászott, 11,5 járt. És jól jöttek azok a bizonyos első lépések:-)))) Na én úgy voltam vele, hogy járok vele uszni heti2*, neki az elég... De ezt egy anyuka megérzi...
Orvosok, na mit mondjak, amikor félre kezelték, és én tudtam mit kéne felírni, mert már volt bronchititses, és megvárta mire mégjobban fulladt, és én követeltem a beutatót a korházba mert már annyira sípot...... meg elfelejt írni bizonyos gyógyszert... na az volt az első rögtön váltottunk, egyébként is rosszakat hallotam csak róla, viszont másik dokihoz át kell járni a vársoba, mondjuk ez nem is érdekel. Ha szólok kijön, és nem mondja, hogy : én menjek, ekkora és még várjak is a hideben a beteg nyűgyös gyerekkel! és annyit fizessek amit gondolok kijelentés.... Én egy alkalomra adok 4-5 e ftot, azt hiszem ez elég korrekt, és nem mondja az uj dokinénink egy szóval sem hogy fizessek. :-) sőtt ugye...
na szóval én nem bántam meg, benne bízok... igaz nála volt már hogy skarlátos lett Barni és nem hitte el nekem, mert a tünetek gyakorlatilag utána jött ki rendesen, ahogy haza értünk, mire mentünk megint addigra elmúlt, de az utóhatásokat látta, és csak lekezelte rá... tévedni emberi dolog, nincs ezzel semmi bajom, de ha a gyerek olyan beteg, és csak betegebb, akkor azért figyeljenek már rá oda rendesen!!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


bocsi 4-3e akart lenni:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép fürdetem Öcsit:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Egyem meg, milyen szépen tartja Barni Balázst. Gondolom azért ott vagy készenlétben, de hogy hogy ilyen ügyi!!! Még mi se tudjuk a kádban ilyen jól tartani, ha velünk fürdik. De tényleg.
Ani én írtam, de ebben a rengetegben nem csoda ha nem találod meg, hogy én biza császáros vok. Sajna muszály volt, nagyon nem akartam, de ez van. Lesántultam volna ha nem. A lábam még most se százas és emiatt volt meg 12 hétig a mensim is. Ja és 80% anyatej, 20% tápi. Én nem értek hozzá a táblázathoz, úgyhogy nem tudok sajnos segíteni.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Rendben, Banyus, akkor úgy csinálom. este megint elküldöm a táblázatot.

A mozgásfejlődésről jut eszembe, hogy Apor simán az oldalára fordul naponta sokszor, de csak az egyik oldalra. Remélem az nem baj.
Egyébként mindent csinál, ami le van írva, hogy ebben a korban már kell tudni.

Ágnes
Köszi az adatot még egyszer. Azt hiszem Apor ezt a 80 grammot is túlszárnyalja. Az én babám a legnagyobb. :) Igaz születéskor is nagy volt, csak Milán volt nagyobb, ha jól emlékszem. Viszont őt lehagyta magasságban és súlyban is. Remélem nem lesz kövér, bár szerintem nem lehet a csecsemőkori súlyt összevetni a későbbivel. Apor nagyobbik unokatestvére nagyon kövér kisbaba volt, még mászni is lusta volt, ma 6 éves és szerintem vékony, ráférne néhány kiló.


Megint a kilók
Van köztünk olyan aki szoptat és szépen lefogyott? Én borzalmasan nézek ki és nem merek tornázni. Asszem hasizomgyakorlatokat fogok csinálni, mert ez így nem mehet tovább. :roll:


sziaztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus! Fizetsz a gy.orvosnak? Én nem szoktam, se neki, se a védőnőnek. Kellene? Már gondolkodtunk rajta a férjemmel, de arra jutottunk, hogy biztos nem kell... :oops:
Milyen kis cicis Barnus, és szép kreolos bőrszine van. :lol:

Anika! Én a táblázathoz annyit fűznék hozzá, hogy szerintem abszolut elég csak a havi adatokat írni, heti szinten nem fogod tudni követni, ráadásul nem is méri mindenki rendszeresen. Én hosszt pl. nem is tudok hitelesen mérni, csak a védőnő, az meg ugye mindig oltáskor van hófordulókor.
A jobban láthatóságért jó, amiket Banyus írt, rövidíts és szedd több sorba, amit csak lehet, úgy jobb lesz.
Amúgy köszönjük, nagyon ügyes vagy :D

Babuci! Úgy látszik mindenkinek Hannus fürdőrucija szúrt szemet, hát nekem is! Nagyon édes, nem is tudtam, hogy van ilyen pici méret. Ja, és végre láttunk téged is, jaj de jó! Egy pár ember még így is inkognitózik, ne legyetek már ennyire szégyenlősek!

Csajok, ez a lány minden képzeletemet felülmúlja, két napig csak regel 6kor kelt az este 8as etetés után, ma meg már majdnem 7kor :shock: :shock: ... és utána még visszaaludtunk kb 9ig. Az elmúlt hetekben 2X kelt 4kor és 8kor, de akkor meg délig aludt... én kérek elnézést :lol: :lol: Igazi hétalvó ez a kishölgy, úri dolgom van mellette.
Olyan helyes volt az előbb. Ráadtam egy narancssárga zoknit, na 10 percig le sem vette a szemeit róla.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babahízás. Én direkt rákérdeztem a védőnőnél, mert Zizi eddig átlag 180-at hízott hetente, most pedig két hete csak 140-t/hét, tehát egy picit lassult. A védőnő az mondta, hogy 6 hónapos korig ezt a 150-200g/hetet várják, de nem is ez az elsődleges, hanem hogy a havi 600gramm meglegyen.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Én a védőnőnek nem fizettem még semmit, de valami ajándékcsomagon azért gondolkodom. Elégedett vagyok vele és nagyon lelkiismeretes.

Babahízás
Apor most a Tusi adatainak jobban megfelel.
Az első hónapban hízott 1 kilót. a másodikban 1,3 kilót, a 3.-ban 70 dekát és most 60 deka körül fog.

Apornak mindegy hogy mit adok a lábára, még nem érdekli. :)

Alvás
Apor tegnap napközben 1,5 órát aludt darabokban, de este 6-ra már kábult volt az álmosságtól. Ma viszont bepótolja. :) Egyébként éjjel jól alszik, nappal sokat fent van.


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Hát ha a hízás a téma, akkor én is hozzáfűznék annyit, hogy szerintem az én gyerekem a legkarcsúbb, vagy a 2., mindössze 5650 g, mondjuk kislány, meg 3180-nal született, de én nem aggódom, mert annyiszor látta/mérte az utóbbi időben orvos/védőnő, hogy csak szóltak volna, ha gond van. Egyébként a 600 g/hó így éppen megvan nálunk is. Alulról üti a szintet. :wink:

Az éjszakák még ugyanolyanok, így nem tudok csatlakozni a korán kelők táborába, pedig nem jó, hogy így el van csúszva a napom. Mondjuk sosem voltam egy pacsírta tipus.... Annyi a különbég, hogy vettem neki dentinox-ot, kicsit használ (orvosa, gyógyszerésze tanácsára). Ez vicces volt, mert tegnap betévedtünk a férjemmel az egyik gyógyszertárba, ahol szimpinek találjuk a gyógyszerészt, és pont kivel beszélgetett? A kislányom gyerekorvosával! Így rögtön mindkettejükkel tudtunk konzultálni. (Pedig van legalább 20 gyógyszertár+gyerekorvos is a városban.) Poénkodtam is a férjemnek, hogy el tudtuk volna játszani a kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét reklámot. :lol:

A tegnapi napon még másik kellemes dolog is történt: a DM-ben összefutottam azzal a csajjal, akivel együtt feküdtem 5 napig a kórházban, már említettem, ő adott életet 3-as ikreknek nov. 6-án, mindhárom fiú. :lol: Én csak hatalmas hassal láttam (amikor én hazajöttem, ő még ugye nem szült), így nagyon furi volt látni sokkal véknyabban. Ja, és a lényeg: a fiúk kint voltak az apjukkal a kocsiban, így meg is tudtuk őket lesni! Nagyon édesek! Annyira furi, tele volt velük az autó! :lol: Mind aludt, így nem sok látszódott belőlük, de megbeszéltük, hogy tavasszal meglátogatom őket Lizivel. Már alig várom!

Egyébként mi is készülünk a Kolpingba, remélem, összejön! Tetszik amiket olvasok róla!

Anita, még annyit a táblához, hogy csak anyatejes a gyerek. Ja, és képzeld, az én Lizim is cak az egyik oldalra hajlandó fordulni egyelőre...

Nagyon jók a képek, hamarosan én is teszek fel frissebbeket!
Most megyek, mert éhes.

Ja, és köszönöm a jókivánságokat mindenkinek!

Drienn

Kép
drienn77
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: