Új privát üzeneted érkezett!

Kamcsatka! Köszönjük a szervezést, jó volt, hogy ilyen sokan el tudtak jönni. Megtisztel, hogy pont bennünk is gyönyörködhetnek a többiek :) Most lehet, hogy mágiáára küldtök, de szerencsére nem kerített hatalmába annyira a Didy és a Lana kendő. Bár nem ismerkedtünk sokáig, de annyira már nem vagyok szomorú a Nandummal, csak kár, hogy rövid.
Úgy emlékszem, Nesica kislánya Panka, de lehet, hogy nem.
Engem kicsit zavart, hogy nem tudtam, ki kicsoda, én nem lettem volna kis névtáblák ellenére :oops:

Dóri
foldori

Kösz Dóri! A kislányom Panka.
nesica

Sziasztok!

Kamcsatka! A képen látható kendő milyen típusú?

Brigi Kép [/img]

hubri

Kinek kell 5ös Katja 35€-ert? :-)
smzsgalf

Pimpampumelka :)
Ha azrét szeretnél másik ekndőt, mert az jobban tetszik, az oké.De jól így is tudsz hordozni. Egy tanfolyam bizony sokat segít. Én Nanduval hordozok, jól, boldogan, eégszségesen. 2 éves a fiam és még nem érzem a hátamon a súlyát - pedig nem kicsi a legény. Tehát Nanduval is lehet remekül hordozni.
Én 40 kilót híztam a várandósság alatt és eleve volt rajtam 10 kiló plusz. Ebből is látszik, hgoy a nehézsúlynál is magasabb kategóriában is lehet hordozni, két kardigán - vagy egy kardigán és egy nagyobb sál, kendő pluszban - és máris neki sem fázik. Nem kell ehhez egy új kabát, főleg most, amikor mínuszok sincsenek. Ne add fel, midnen megoldható :)
indianyo

szia Brigi, az az én babaerszényem, nem rajtam:-), Líviától. babakozelben.hu
3-mas méret.

kamcsatka

Zsuzsa
Köszi az infót a vatanai-ról, nekem a tibet tetszett volna leginkább, de mivel Samu 3,5 hónaposan több mint 7,5 kg, igy lemondok róla, és maradok a didymos-nál.

Már csak az a kérdés, hogy jakob vagy olaf legyen, 4-es vagy 5-ös.
A méretezést nem úgy értettem, hogy van-e akkora, amekkorának irják, hanem hogy az egyes kötésekhez akkora kendő kell-e, amekkorát irnak. A mostani kendőmmel az a fő gondom, hogy bár méreteim szerint (165/55) M-est vettem, de túl nagy lett.
zsana75

Smzsgalf,
jaj, ne fájdítsd a szívem, a vágyott kendőm a tökéletes hosszban, de most nincsen rá keret... :( Nem baj, majd egyszer... :wink:

Taliért irigy vagyok, sajna nem tudtam bevállalni, de áprilisban megpróbálunk eljutni. :)
zsizsa

Igy utólag mi is köszönjük a lehetőséget! :)
Szóval az a piros alagút a szülőcsatornát is jelképezte? Akkor már értem, miért akart a kisember félúton visszafordulni... :) :wink:

Ági, Matyus
magica

[quote="zsana75"]
írta:
zsana75A méretezést nem úgy értettem, hogy van-e akkora, amekkorának irják, hanem hogy az egyes kötésekhez akkora kendő kell-e, amekkorát irnak. A mostani kendőmmel az a fő gondom, hogy bár méreteim szerint (165/55) M-est vettem, de túl nagy lett.

Hat szoval öszinten szolva fogalmam sincs, hogy a Vatanai mit mond eröl. Az, hogy milyen hosszu kendö kell attol is függ, hogy mit akarsz vele kötni. En is kb. akkora es annyi kilo vagyok mint te es nekem hatiköteshez (rucksack) eleg 3,20m (azaz 3-as).
Egy hosszu 4-esel (ami legalabb 3,8m) minden kötest megtudok kötni, holott a Nandus honlap szerint ehhez legalabb 4,6m kell...
Bar mar mondtak nekem a többiek, hogy ez azert van, mert a Nanduk összemennek a mosassal. A didymosokat direkt kicsit hosszabbnak csinaljak. Szerintem az ö meretezesük eleg realisztikus.

Mas: nezegettem a bababolt honlapjat es ott egy kifele hordozott baba van a kendöben! :shock:
smzsgalf

Zsuzsa, olyan rendi vagy, h mindig belinkeled a tuti olcso kendoket! :)

Ma a didymos-ban volt/van Piro, egesz mas dimenzio...
saara

Ezt az alagút-szülőcsatorna kísérletet majd nagyon szeretném kipróbálni ha Félix már tud mászni. Nagyon kíváncsi vagyok. Én nagyon szépnek éltem meg a szülésemet, de kíváncsi lennék ő mit gondol róla. :D Majd légyszi akkor is csináljatok ilyet a talin! :wink:

Lányok, van olyan csípőn hordozós kötés amihez jó a rugalmas kendő? Áprilisban megyünk Ágihoz tanfolyamra, de annyira kíváncsi vagyok milyen csípőn hordozni. Háton hordozást nem merem itthon kipróbálni, de a csípőn megpróbálnám.
kattix

Saara, na en meg mar azt gondoltam, hogy mar mindenkit untatok vele :lol:
smzsgalf

smzsgalf, ne viccelj, linkeld csak szorgalmasan, én is most vagyok vásárlás előtt, jól jön ez nagyon! Mondjuk feliratkoztam az ebayes értesítőre, de hátha te jobban kiszúrsz valamit. A 45 euros Lisaról pl tök mérges vagyok hogy lecsúsztam a héten, csak akkor még nem tudtam hogy azt fogok vadászni pár nap múlva.
kattix

Szia Kamcsatka!
Köszönöm a segítséget! :wink:

Brigi

hubri

[quote="kattix"]s írta:kattixmzsgalf, ne viccelj, linkeld csak szorgalmasan, én is most vagyok vásárlás előtt, jól jön ez nagyon! Mondjuk feliratkoztam az ebayes értesítőre, de hátha te jobban kiszúrsz valamit. A 45 euros Lisaról pl tök mérges vagyok hogy lecsúsztam a héten, csak akkor még nem tudtam hogy azt fogok vadászni pár nap múlva.

Haaat az ebay ertesitö vajmi keveset segit, az olcso kendök tipikusan 3-4 ora alatt elkelnek ;-)
smzsgalf

Kamcsatka: kiéltem a perverzióm, és végignéztem én is a bambinos hordozókat! :shock: :shock: :shock:

KépKép
livus

[quote="smzsgalf"]
írta:
smzsgalf nekem hatiköteshez (rucksack) eleg 3,20m (azaz 3-as).
Egy hosszu 4-esel (ami legalabb 3,8m) minden kötest megtudok kötni, holott a Nandus honlap szerint ehhez legalabb 4,6m kell...

Igen, pont erre gondoltam, úgyhogy nagy segítség ez most nekem. Így már tudom, hogy 4-esnél hosszabbat semmiképp, de talán inkább 3-ast veszek.

Ami az e-bayt illeti, én már lemondtam arról, hogy a nekem tetsző kendőt, a nekem tetsző méretben és persze kedvező áron megleljem.
zsana75

zsana:
Azert lehet, hogy en megis 4-es kendöre szavaznek, a legeny mar csak nagyobb lesz es nehogy egy ev mulva mar ne ferjen bele :lol:
A teszveszes 4-es kek/feher indio nem tetszik neked?
smzsgalf

smzsgalf! Én is a te "értesítőidet" nézem, ne hagyd abba! Köszi:)

Dóri
foldori

Livus, ne kímélj, kommentáld nyugodtan a hordozókat, hagy kacagjunk/sírjunk! :-)

kamcsatka

[quote="smzsgalf"]z írta:smzsgalfsana:
A teszveszes 4-es kek/feher indio nem tetszik neked?

Sajnos nem, meleg színekre vágyom, olyan pirosas-narancsos-sárgás-barnás...
zsana75

Csakis azért, mert Orsi kérte: a két kedvencem (kommentálni most nincs kedvem, bár szerintem nem is nagyon kell :?
Kép Kép )

KépKép
livus

Smzsgalf: azt hogy értettesd, hogy pár óra alatt elmennek a kendők az e-bayen? Mindegyikre szokott lenni pár nap, nem?

KépKép
livus

Hu livus borzalmasak azok a kenguruk :shock: Bar en a szamomra a kifele forditott nandus kep is eleg szomoru :cry:

ebay: hat igen persze több napig szoktak bennt lenni a kendök, de ha egy "jo" buy it now-s aru kendö van, akkor azokat tipikusan par ora alatt megveszi valaki. Pl. azt a 45€-s Lisa-t 14:17-kor tettek be es 18:09-kor mar meg is vette valaki. Presze lehet licitalni is, de mostanaban ugy nem igen lehet olcso kendöhöz jutni.
smzsgalf

[quote="foldori"]s írta:foldorimzsgalf! Én is a te "értesítőidet" nézem, ne hagyd abba! Köszi:)

annak örülök :)
Bar mar amugy is csak meg ket napig tudom nezni, mert latogatoink lesznek es utanna megyünk NO-ba :D
smzsgalf

Smzsgalf: az is gaz, h meg mindig fonn van az a kep a nandu honlapjan:( Livia honlapjan is van kifele forditott, de o legalabb odairja...:)

Biobaba
biobaba

Smzsgalf! Sajnálatos :(
No de majd csak hozzájutok valamihez.

Dóri
foldori

Dóri: nem azt irtad, hogy nem keritett hatalmaba a Didy meg a Lana? :lol:
smzsgalf

Livus: juhé:-) ügyes vagy, megtaláltad a leggázabbakat! Én csak azt nem értem, ha már valaki varr egy ilyet, el akarja adni, tehát biztos ért is a varráshoz meg a hordozókhoz, hogy a fenébe alkothat egy ilyen förmedvényt???
Vagy úgy gondolja, az élet úgyis kegyetlen, így hát a babahordozás is egy kín, amit el kell viselni????

kamcsatka

Kattix!

Ági szuper, igaz? Nekem is egy új csomó trükköt mutatott, amiket azóta is használok, pedig több év kendőzés van már a hátam mögött. :)
Nekem van egy didymos OLAF és egy LEO MARINE storchenwiege. (Az egyszínű LEO-k szövése egész más, mint a csíkos storch-oké.) Az olaf a legvékonyabb csíkos didy. Egészen más a szövésük, az olaf egy leheletnyit vékonyabb, de a storch sem túl vastag, a lanánál pl lényegesen vékonyabb, és kissé a nandunál is. A didy egy pincurit rugalmasabb talán, de nem észlelek nagy különbséget a kettő között. Mindkettőt szeretem. (A német kendőim abban különböznek leginkább a nandumtól, hogy utóbbi hosszirányban nem rugalmas, a németek pedig igen. Mások is megfigyelték ezt?)

Didy-t könnyebb szerintem szerezni ebay-n, a storch-ra jópár hétig vadásztunk.

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76

A rettenetes ufó-kenguru és anya-gyerek görcsberándító babaerszényszerűség után egy kis felüdülés :) : http://bittebror.com/pages/hybrideengl.php
banya

húúúú azta mindenit de csodaszépek ezek :o :o
savitri

Hú, nem bírtam ki és rendeltem egy Didymost (Lisa). :D
kattix

Na ja, csak annyira nem, hogy azonnal ne vágjak bele a beszerzésébe, de kell valami, mert az enyimke rövid:( Akkor már legyen valami tuti, nem?

Dóri
foldori

Kattix, szerintem ezt többen borítékoltuk volna :) Egészségetekre váljék!

Banya, már én is felfedeztem, hogy a skandináv hordozók mind gyönyörűek és jó minőségűek! és rettentő drágák...
További példák: (bocs, de továbbra sem tudom, hogy kell úgy csinálni, hogy csak rányomsz a szóra és ott teremsz az oldalon...
Kleinsmekker http://www.kleinsmekker.dk/group.asp?group=12&sub=12
Tettitett , http://www.tettitett.com/index1.html
Scandi http://christmasevetwins.blogspot.com/
Taitasi http://www.soltrall.com/ferdigsydde/ferdigsydde.htm,
Pasilurken http://pasilurkenshop.blogspot.com/
Smileull http://smileull.typepad.com/smileull/2007/01/index.html,
Tettinntil http://www.tettinntil.no/

kamcsatka

Sziasztok,
én vadiúj vagyok itt. Nagyon érdekel a hordozás, úgymond kendő-mániákus lettem mostanában.
Az első fiamnál volt nandum, meg is van még, de nem tökéletes. Ezért kerestem másikat, külföldön.
A didymos nyert, meg is rendeltem egyseide-t, nagyon kiváncsi vagyok rá. (Próbálkoztam a rebozoval is, de mégis didy lett...)
A mei tai is tetszik nagyon, valakinek nincs ilyenje? Már olvasgattam az oldalt, de marha sokan irtatok, nem találtam részleteket...
Amúgy már varrtam is a születetndő fiamnak egy saját anyagból kötött kendőt (férjem pamut-méter készítő), de nemolyan szuper az anyag erre a célra. Túlságosan nyúlékony. Majd veszek két karikát és csinálok belőle karikás kendőt:)
Egyelőre ennyi, majd próbálok sűrűn irni, hogy tartsam a lépést...
Kriszti
[/img]
kkriston

OFF
Sheila Kitzinger Magyarországon
igaz, h nem hordozas, de gondolom, erdekelhet itt nemelyeket:)

Biobaba
biobaba

kamcsatka :D

A didymos hivatalos siteról rendelt már valaki? Mennyi idő alatt érkezett meg?
kattix

Közel a célegyenes! A klubnak ajándékba küldött Gypsymama kendő tegnap délután elérte kis hazánkat :) Lehet, hogy honap már meglesz, és akkor jönnek a fotók! Bár nem megkötve, mert én olyat nem tudok... :(

kamcsatka

Kattix!
Én most rendeltem egy kendőt a didymostól. NEm bonyolult, kb 2 hét, mire megjön. MIvel az átutalás min.3 nap, aztán a posta, stb, el is telik szépen az idő...Talán másfél hét.
Ha megjött, elmesélem, milyen a benyomásom róla.

Szia,
Kriszti

Jaaaaa, ki tudná megmondani, hogyan tehetek fel állandó fotót magamról? Egyszerűen nem tudom elég kicsire összetömöríteni, hogy a 10 kb-ot ne haladja meg. Segítsééég! Béna vagyok :shock:

És: hogyan tudom a lilypie-os képet felrakni ide?????
A sima fotóberakás már megy.......

Kép [/url]
kkriston

kkriston, én kifizettem kártyával, úgyhogy elvileg ma fel is adják.
kattix

banya: csudaszep az a mei tai!

kattix: gratulalok a Lisa-hoz! Hordjatok egeszseggel :D

kriszti: indio seidet vettel? huuu olyat en is ugy szeretnek, nekem csöppet draga ujonnan, hasznaltan meg nem nagyon van :-( No majd masodik porontyhoz ;-)

Aki meg keres kendöt: A Didymos ajanlatokat szoktatok nezegetni? Egesz szep tavaszi kendöket arulnak nem is olyan sokert.
Meg vannak ilyen "Sondermodell"-ek is, ugy tudom, a Nino Lachs olcsobb is mint amit ott ir (tan 69€ a 6-os). Szoval lehet, hogy megeri olyat venni hasznalt helyett.

ja kriszit, a lilypie-t a profilban kell betenni (segedletek--> profil--> alairas-->beilleszted azt a kodot amit a lilypie megad)
smzsgalf

Szia Zsuzsa,
Köszi a segítséget, remélem, működik...
Igen, a seide-t rendeltem meg, de még nem hozta meg a posta.
Én is sok reményt fűzök hozzá...Jó drága volt. De talán megéri. Amúgy én is gondolkozom egy olcsóbb darabon, talán karikáson, a millefiori stein tetszik. Meglátjuk, most kiköltekeztem, a férjem már igy is megöl!!! :)

Továbbra is kérdés a mei tai. Láttam nagyon szépeket, de a magyar oldalakon nem. Azok bénák őszintén szólva...De sztem csak akkor lesz belőle valami, ha megszültem.

Amúgy a karikás kendőhöz hol találok jó gyűrűt? Kb 7-8 cm-s kéne, forrasztott, asszem...

Köszi,
Kriszti Kép

KépKép

KépKép
kkriston

Kattix!
Paypallal fizettél, vagy mire gondolsz, hogy kártya?
Végül is mindegy, mert azért gondolom, igy se lesz hipp-hopp.
De ha megkaptad, mesélj!
Én nagyon kiváncsi vagyok az anyagminőségre, mert a nanduval pont az volt a bajom, hogy túl merev, túl vastag, nem rugalmas...stb.
Persze tudom, hogy a didy modellek között sok a különbség...Amit én vettem, az biztos kevésbé nyúlik, mint a tied.

Ja, tudjátok, melyik tetszik még nekem nagyon? A pávás, a fekete-fehér. Sztem gyönyörű. De azért 4-5 hordozókendő egy gyerekhez sok lenne egy kicsit...:(
A nagyfiam nem szeret már kendőzni, hiába próbálom. Igazából ő csak kb. 4 hóstól egyéves koráig birta a hordozást. A babakocsit is hamar elhagytuk, nagyon szeret sétálni.
Már kilométereket tud menni egyszerre!

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

off:
Ági (hordozo)! :!: :!: :!:
Már számtalanszor megkértem anyósomat, hogy ne tartsa kifelé a kisfiamat. Se az ölében, se sétálva. De semmi foganatja.:evil: Azt gondolja, így jobban tartja majd magát. :shock: Elmagyaráztam neki, hogy nem, mert még nem egyenes a gerince, csak a felüléssel fog kiegyenesedni a háta. A védőmő megdícsérte a kisfiamat, hogy nagyon szépen tartja magát (persze, mert sokat hordozom, van, hogy napi 9 órát). Anyós meg azt gondolja, hogy az ő módszerétől. :shock: Ha kérem, nagy nehezen megfordítja, de ha nem vagyok ott...?!:x Nem akarok drasztikus lenni és eltiltani tőle, mégis a nagyanyja, de nagyon aggódom. Mennyi ideig lehet így (kifelé fordítva) károsodás nélkül? :?: :?: :?:

kisvic

smzsgalf:

Az egy Rubin Lana rajtatok :?: Nagyon szépek vagytok! Külön tetszik, hogy fiúval pirosat!!!! :D

kisvic

Kisvic: ez olyan érdekes: múltkor találkoztunk egy ismerős házaspárral és a pici babájukkal (4-5 hós). Nekem annyira fura volt, hogy ők is folyamatosan úgy tartották kézben a picit, hogy kifele nézett. :? Nekem nagyon természetellenes volt még a látvány is, sose tartottam így Bogit.

KépKép
livus

Kriszti! A nagyfiadat milyen élethelyzetben és hogyan próbálod hordozni? Persze csak akkor válaszolj, ha szeretnéd, hogy ötleteljek, hogyan lehetne őt hordozni. Merthogy biztos vagyok benne, hogy ha megtalálod a módját, ő még igényelné a hordozást. Persze nem minden nap, és nem nagyon hosszan, de időnként. Ő még masszívan hordozós korú, úgyhogy ha szeretnéd hordozni, érdemes agyalni kicsit.
Kisvic! A kézben tartás nagyon más dolog, mint a hordozás. Jól értem, hogy anyósod kézben tartja a fiadat vagy ölben és nem kendőben? Kézben szerintem eléggé mindegy, hogy kifelé vagy befelé néz. Az fontos, hogy ne ültesse, ha még nem tud ülni.

hordozo

Kisvic: Nem Lana, ahhoz sajnos meg nem volt szerencsem. Ez egy wellen rot didy, es nem is piros, hanem rozsaszin/narancssarga :oops: :lol: Pirosba gyakran rakom Benit, de a rozsaszinhez megsem szokott lenni batorsagom, bar olyan szep az a kendo. :D
smzsgalf

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?