Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, tetszik ez a kellemes idő, de a mai nem jött be.
Január óta apa szinte minden nap későn jön haza, hétvégén is dolgozik és marha fárasztó egész nap, egész héten minden nap estig Katával. :(
Még jó, hogy hétvégén 1-2 napot anyukáméknál alszik, így legalább este kicsit fellélegezhetek, akkor pakolászok, teszek-veszek, amit nem lehet Kata mellett, meg filmet nézünk, pihenünk.
Remélem ez a melós időszak márc. végén befejeződik és apa vigyáz délután Katára és akkor tudok gépezni jobban :)

Amúgy ide is beszoktam nézni a képeket szeretem ÁM nézegetni :)

Kata a zebráján ugrál, körbeforog, teljesen rendeltetésszerűen használja, naponta többször. Örülök, hogy megvettük. Csak a zenét utálom hallgatni ami szól :D
Mindent játszunk: fakockázunk, várat építünk, playmobil,duplo,fisher price little people emberkékkel, állatokkal játszunk. Formabedobó is alakul. Könyveket olvasunk. Rajzolunk, zenehallgatás. Minden nap ezeket. Ha meglátja a csigabigát akkor mutatja hogy kijön a csigabiga szarva a házából és mondja hozzá, de csak annyit érteni KI. :) A könyvekben is csigát meg katicát keres, imádja őket.

Egyébként végre rászántam magam és a tavaly vett poláranyagból varrok takarót, múlt hétvégén majdnem kész lett, még a virágokat kell rávarrni. Ha megyek anyáékhoz, ott a gép, befejezem. (végre) van egy másik takaró, azt lesteppelni kellene....majd egyszer csak kész lesz. :D

Tali nem lesz mostanság? Máltai játszó tetszik, mert be van kerítve és Kata szaladgálhat. Amúgy meg mhol tök sok a kutyakaki fuj...

bocsi, hogy csak magunkról...
teszek egy képet Katáról:

Edit Kép

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Gabi, Julcsi
Én is üdvözöllek benneteket. Mi Vértesszőlősön lakunk már 4 éve. Van egy fiam aki 5 éves lesz és egy lányom aki most 2,5 éves. Mi a helyi ovit preferáljuk, jó itt a dolgok falun... :lol:
Réka most tanul járni, mert egy kissé megkésett a mozgásfejlődése (15 hónaposan kezdett mászni), mert úgy néz ki, hogy volt egy pillanatnyi méhen belüli oxigénhiány, ami érinthette az agynak a nagymozgásokért felelős részét...
Minden nap járok vele fejlesztő terápiára (gőzfürdő, rehab, stb...), de úgy néz ki 3 évesen mehet a helyi oviba (ez pont szept.-ben lesz)

Voltunk tegnap Pesten az MR eredményért.
Kisebbedett a fehérállományi rész jelintenzitása.
Semmi teendő nincs az eddigi terápiákon kívül amíg a fejlődése nem áll meg (bármilyen téren értendően), csak 3 havonta kell kontrollra járni továbbra is, de semmi egyéb vizsgálatot nem tervez vele a doki.
Köszi, hogy szurkoltatok érte! Bejött!!! :lol:

Sikerült még megvennia Gryllus 3. lemezét a biciklizős dalokat.
Neten rákerestünk, letölteni ezt nem lehetett, csak a 2. lemezt, de láttuk, hogy a Kaláka lemezboltban Bp-en a Deák tér mellett árulják, így oda is beugrottunk megvenni. (u.annyi volt mint a koncerten)

Vettünk még a Rékának Salus gyógycipőt Budaörösn, szép új modellek jó csajos színekben is voltak a Gulliver játék épületében az emeleten. És csak 6.600 Ft volt! Ajánlom mindenkinek!

Felteszem a régen ígért farsangi képeket Roliról.
Ez az oviban volt megtartva csoportonként és nem együttesen a műv.házban. Így tetszett neki.

Tűzoltó
Kép

Táncolás a tündérrel
Kép

Lovagjáték, ki ér előbb (utóbb) a célba a lován vágtatva
Kép

Kalapcserés játék (ebben győztek)
Kép

Ági,
Lehet még visszaváltozik jó alvósra Dorka!

Livi,
Jobbulást Timinek! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lola,
Örülök, hogy jól vagy a babával!
Igen Tatána műv. házban volt a koncert. Nekünk az oviban ki szokták plakátolni, innen értesültem róla (na meg barátnőmtől aki mindig lesi a Gryllus honlapot)

Edi,
Jók ezek a hétvégék mikor ketteseben is lehettek, nálunk most van így, hogy sikerült elpasszolni őket.

Szép hétvégét a mindenkinek! Kár hogy ilyen undok az idő, könnyen meg lehet szokni, hogy már tavaszodott...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!!!

Hohó, látom vannak itt szőlősi anyukák is! Akkor jönnék én is... :lol:

Erika vagyok, bár látom van már Erikátok :shock: :lol: Két gyerkőcöm van: Tomi 8 és fél, Tamara pedig 7 hónapos. Tatabányán szültem, és igazából tatabányai lyány vagyok, 3 éve lakunk itt Szőlősön. Tomi a Kodály suliba jár (előtte Kodály ovis volt) és Tamarát is oda preferálom majd, mert nagyon szerettük! ( és, mert a papák, mamák ott laknak :lol: segítség gyanánt... :oops: :lol: )

Nagyon szépek a manóitok, kicsit visszalapozgattam!
v.erika

Hello Lányok!

Bocsi, hogy hallgattam egy kicsit. Atagnap vendégvárós készülődéssel, a mai nap ANYATAnYával telt eddig, és még vár ránk egy babás buli Felsőgallán. :-D
Szóval Orsi lányom az Árpád gimibe jár, és imádja a kisöccsét, Levikét, de ez kölcsönös. Sajnos első és második házasságból vannak gyerekeim, és ma már el tudom fogadni, hogy lányom apja 13 év után dobott minket saját szórakozása érdekében. Ma már azt mondom, hogy szerencsénkre! Levike is igazi szerelemgyerek, apukája lelki társam is egyben és ez jóval felülmúlja a korábbi rózsaszín szeműveges lobogó szenvedélyt. :-)
Keddenként van a Zenebölcsi az Óvárosi Közösségi Házban 9,30 és 11,00 között. Ingyenes. Ugyanúgy mint az ANYATANYA, amely páratlan heteken szombatoknént 14-17 között van megtartva.
Próbálok képes is feltölteni és mellékelem a jókívánságaimat is.
Üdv
Julcsi
pkjulcsika

Úgy tűnik, hogy nem megy.... segítenétek?
Julcsi
pkjulcsika

Sziasztok!

Szia v.erika. Én tatabányai vagyok, a kislányom is kodály ovis, nagycsopis (Kriszti és Vali néni), nagyon szeretünk odajárni. Most már majdnem tutira eldöntöttük, hogy a kodály suliba megy ősztől Emese. Mesélnél róla, hogy mik a tapasztalataid?

Köszi előre is

Szilvia

UI: nekem is van egy hét hónaposom, Dóra Lilla.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szaisztok!

Livi!
múltkor kérdezted hogy megnyitott e Norbi étterme.Hát múlt héten még nem,majd holnap is megyünk a gyerekszínházba és akkor is megkuksizom.
Timi hogy van??

Erika!
Dorka kiságyát és a kanapét is a Téka Bútorboltba vettük.Ez ott van ahol a Cib Bank,és az Fhb van.A Jubi parki focipályával szemben.A kiságy ha jól emlékszem 15000 a kanapé ,meg 17000.jó mert van ágynemű tartója az ágynak a kanapét meg ki lehet hajtani tök nagyra,még mi is elférünk rajta a Balázzsal :) Dorka imádja mindkettőt,pedig elötte meg nagyon ragaszkodott a rácsos ágyához.

Cirmike!
De jó hírek :) :D nagyon jó!!!A cipőt meg meg fogom nézni mindenképp,mert dorkának tök nagy lúdtalpa van sajna,pedig Siesta cipőt hord,és mégis...na és ez amit írtál jóval olcsobb mint a siesta....vannak szandik is?
Tök jó látni Rolit,látszik hogy nagyon élvezi az egészet :P Ja utólag néztem hogy Dorka egyik bicós képén rajta van a házatok :wink:

tgabi!
Jó lehet a sólámpás szoba,Olyan hogy van eg ypár lámpa és ott játszanak?vagy milyen ? :oops: Tényleg előírás az hogy a gyerek folyékonyan beszéljen már ,mert amúgy nem veszik fel??mivel nem érti meg az ovónő a gyereket és így nem vállalják??

Na mentem Dorka megfürdött...
Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok,

V.Erika,
Merre laktok Szőlősön? Mi a Kertalja utca 15.-ben. Samu abc melletti rész. Tényleg rajta van Ágiék bicós képén, a szürke zsindelyes...

Ági,
Igen vannak szandik is, telefonon tudsz érdeklődni hogy milyen szín van az adott méretben: 1/206-7900 Budaörs Építők útja 2-4. (nemrég nyílt itt a kis és nagyker)
Spec talprésze van a saroknál, így a gyengült talpizmokat működésre serkenti, minden lépésnél tornáztatja a lábat és a boka is megfelelő helyzetbe kerül. (ez a szakorvosi vélemény róla)
Nincs akkora fazon és díszítésválaszték mint a Siestánál... de lehet jókat találni mikor van választék...

Szia Szilvi,
Újraregisztráltál? :lol:

Nagyon ramaty időnk van, fújjj!!!!

C.

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok lányok!
Én már lassan a térképről is lemegyek, de ha megfeszülök sem tudok gép elé ülni ennél gyakrabban!
Ennek az egyik oka, hogy az iskolai dolgok egyrészt lefárasztanak, másrészt kikészítenek, másik oka, pedig, hogy a mai és tegnapi napot kivéve folyamatosan a kertben vagyok a gyerekekkel, aminek van egy olyen jótékony hatása, hogy mind ebéd után, mind esete úgy alszanak mint a mormota. ÉS persze én is! :wink:
NAgyon sokminden történt velünk az utóbbi időben, csakúgy mint veletek, és amíg el nem felejtem, gyorsan hadd gratuláljak már Lolának a új pocaklakóhoz! Remélem jól viseled a terhességet!:P
Az iskoláról nem írok, szót sem érdemel, a gyerekek viszont nagyon édik! Csabám olyan szépen számol, mint a csuda, és amivel teljesen meglepett minket, biztos az óvodában gyakorolgatják már! Mindenesetre profin fejben nyomja a számolást, úgyhogy nem piskóta! Sajnos a takonykór miatt megfájdult megint a füle, elvittem fülészetre, egy nagyon édi doki volt, és úgy látom, most már rendbe is jött az a beteges fül!
Ákosom pedig napról-napra többet hajlandó mondani! Bővül a szókincse, már mondatokat is fabrikál! Engem nem enged énekelni, ő viszont néha csak úgy egymaga szépen elénekelget! MAjd frászt kapok tőle néha, mert bemászik a kiságyába, és sajna kifelé is akar jönni, így most már nagyon kell rá figyelnem!
Minden nap kell valami kis tüzet gyújtani az udvaron, amit ő tök élvez, hál Istennek nem megy közel, mert azt tudja, hogy meleg és éget, de szorgosan hordja rá a fákat, gallyakat! A négy diófánk alól felgyülemlett leveleket csak most tudtuk elégetni, azt is nagyon élvezte, sőőőőt...annyira, hogy buzgólkodásában a drága metszőollómat is a gyehenna tüzére ítélte, minek következtében az szétesett, felizzott, leolvadta a markolat, és teljesen használhatatlan lett. Néha azért figyelni kell a kis tűzgurura!
Ne haragudjatok, alig olvastalak vissza benneteket, és mostanság nagyon ritkán fogok csak jönni, mert nagyon felpörögtek az iskolai események!
Ja....egy jó hír nekem, képzeljétek jövőre kapok egy elsős osztályt, bár a kollégák erősen figyelmeztetnek, hogy ennyire ne örüljek ennek, mert a maiak, már nem olyanok, mint 5 éve!
NA megyek!
Ha tudok, teszek fel képeket!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Ez a taknyos idő minket is bezavart, pedig már tényleg beleéltem magam a tavaszba! :(

Pocok!
Én agyhártyagyull. ellenit és kullancs ellenit adattam be (agyh. gyull. ellenit érdemes csak 1 éves kor után, akkor elég 1, bár ti még messze vagytok a 1. éves szülinaptól)Rotáról csak mostanában hallani többet, még nem néztem utána.......
Szopizás megoldodótt? Édes Nóri, ahogy a bordűrt szemléli.

Cirmike!
De jó hír! Ez mostmár olyan véglegesnek tűnik.... rosszabb nem lehet, ugye, jól olvastam ki a szavaidból!
Tényleg látszik Rolin, hogy élvezte a mulatságot!

Angika!
Sikerült cseppenteni, elmúlt már a szem-bajotok?

Szilvi!
Majd én meg jövőre kérdezlek Téged a Kodály suliról, jó? :)
A sógornőm (Anett) akarja a Lédát az Emese mostani csoportjába íratni a Valinéniékhez...
Dóri baba jól van? olyan rég láttalak, ugye du. nem jártok az ovi fele....

Ági!
Nem is tudtam, hogy ilyen jópofa gyerekbútorok vannak ott! Dorka alvásához ez jutott eszembe: első 2 évében előrealudta a köv. évekre szükséges alvását is.... :lol: Pedig tudom milyen jó aludni délben, Nekem még Soma sokszor alszik (ha reggel 7-ig felkel), ha utána akkor már kétséges.... de a barátnőm kislánya még mikor elsős lett is igényelte volna, de már csak hétvégén tudott, ugye!

Üdv V.erika!
Mi is Kodály ovisok vagyunk, Soma 5,5 éves és imádja! Tényleg írhatnál a Kodály sulis tapasztalatodról, jövőre minket is érint! Köszi.
Kinél szültél itt Tb-n? Ti is építkeztetek Szölősőn?

Edi!
Ügyes Kata, amiket írtál a játszási szokásotokról.... Ez a zebra olyan interaktív valami, nem ismerem! De nagyon édes rajta a csaj!
Elhiszem hogy kifáradsz 7 napból 7-szer Katával, kevés segítséggel! Ilyenkor gondolj azokra akiknek ikrei vannak! :D :wink:
Azért nem semmi, hogy nincs szabadnapja a férjednek. Szerencse, hogy a nagymamák bevállalják! Anyukádnál és anyósodnál is alszik?

Na megyek, Soma már éhes, szerencsére kész az ebéd!

lola77

Rozi!

Most láttam csak, hogy Te is írtál előttem....
Köszi Neked is a gratulát!

De jó, hogy jól vagytok, ügyi Csabi a számolásban.... Soma is kérdezgeti,hogy mennyi 2+3, 10+10, meg ilyenek, és amit már 1-szer elmondtam, azt legközelebb már tudja! Hogy-hogy ilyen hamar tudják? Én nem értem, még van majdnem 1,5 évük! Nem fognak suliban unatkozni?
Egy valamit nem értek: miért nem olyanok a mostani kiselsősök mint 5 éve. Ez általánosítás, nem szimpi beszólás. Sz.tem a legtöbb 6-7 éves gyerek ártatlan és lelkes az iskolát illetően, miért így állnak hozzájuk?
Biztos elfogult vagyok, mert az én gyerekem is jövőre megy suliba, de ha így fogják fel a tanárok, az régen rossz!
Még jó,hogy Te lelkes vagy az új osztályt illetően.

Ákosod: :lol: :roll: :D

lola77

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül írok, két kisgyermekes anyuka vagyok, így találtam erre a topicra.

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy ismertek-e Tatabányán jó válóperes ügyvédet, lehetőleg nőt? Remélhetőleg nem saját magatoknak kellett, hanem ismerősnek, rokonnak.

Én nem vagyok eredetileg tatabányai, férjem miatt jöttem ide, csak egy férfi ügyvédet ismerek, ő sem ezzel foglalkozik. Persze ha keresőbe beírom, találok, csak nem ismerem őket.

Ha esetleg körülbelüli árat is tudnának mondani, annak nagyon örülnék.

Köszi szépen előre is.

Sziasztok
Email címem: onogoro@citromail.hu
onogoro

Sziasztok!

Nagyon édesek a gyerkőcök a képeken!!!!!

Ma voltunk Pesten a Minimax kölyökhajón,Ricsi bohóc parádén,ami nagy élmény volt mindnyájunknak,főleg Vikinek :lol:
Teszek fel mindjárt képeket :P
Du. pedig elemntünk anyukámat köszönteni,készítettem szokásomhoz hívén egy málnás tortát neki :P

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Megyek aludni,jó éjt,sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok!

pkjulcsika: Le kell kicsinyíteni a képeket, utánna tudod feltölteni ide.

Szilvi, Lola: Kodály ovi :lol: Kriszti, Vali :lol: Lola Soma kikhez jár???
Suli: Mi nagyon meg vagyunk elégedve a Kodállyal. Úgy gondolom elsősorban tanító nénit kell válsztani. Másodikos Tomi és én is sok helyen jártam de itt találtam meg "A" tanító nénit. Az iskola erős, minden divatirányzattól mentes régivágású suli. Gyorsan haladnak a tananyaggal, nincs tutujgatás, határozott elvárások vannak, (ez ugye kiszűr egy bizonyos réteget - ha értitek mire gondolok :lol: ) ugyanakkor teljes mértékben figyelembe veszik a gyerekek életkori sajátosságait. Délutánonként színházba ,kiállításra járnak, játszóterezni viszik őket. Szakkörökre lehet járni (dráma, ének, sport, számítógép, furulya stb.) Van ének tagozat és sima osztály, erre már az oviban lehet jelentkezni. Illetve minden évben átmennek bemutatkozni a leendő elsős tanítók. Valamikor most lesznek a nyílt órák is. Szilvi, ha gondolod szívesen utánakérdezek, hogy kiket ajánlanak a szeptemberi tanító nénik közül :roll:

Cirmike: Megnéztem Ági képét és most már tudom ,melyik a házatok! :D Majdnem szomszédok vagyunk, mi a Sólyom utcában lakunk. Majd figyellek, ha sétálunk!!! :lol:

Rozi: Melyik suliban tanítassz??? (Laktunk Tatán is pár évig...) Én is hallottam, hogy egyre nehezebb már az elsősökkel is.... Nekünk szerencsénk van, nagyon fegyelmezett kis banda gyűlt össze az osztályban, nem győzik dícsérni őket a tanár nénik, de hallotam már én is rémtörténeteket :lol: :lol:

Lola: Tatabányán szültem mind a kétszer, a Varjunál.... És valóban, Szőlősön építkeztünk, úgy kerültem ide.

Erika: Nagyon jók a képek!
v.erika

Sziasztok!

Pocak! Nagyon aranyos Nóri baba! Irigyellek, hogy van időd annyit sétálni! Csak így toább! :D Én mind a két fiamnak csak kullancs ellenit adattam be, majd most tavasszal kell ismétlőt adni nekeik! Én csak ajánlani tudom! :D

Edit! Jó aza zebra, nem csodálom, hogy szereti! Ügyes vagy te is, takaró, folyton-folyvást játék.....! :D :wink:

Cirmike!
Tűzoltólemez nagyon király! :D :D :D :D Sok-sok egészséget nektek!

Lola, VErika!
Asszem kicsit félre lettem értve, én nem a munkahelyemről nem ejtek inkább szót, hanem a fősuliról ahová járok!
NEm ált.iskolás tanítónéni, hanem tanárnő vagyok szakközépben a TAtai Jávorka MEzőgazdaságiban és az ottani elsősöktre gondoltam, akik tul.képpen már ugye 9-dikesek! Bocsi, ha megvezettelek benneteket!

De amúgy mindenben egyet értek veled LOLa, remélem a fiaink nem unják kockára majd a fejüket az isiben! De szerintem is az oviban tanítják őket! De röhej, hogy már az ovinak kell ilyen szinten alapozni!

Lányok!
Szerintem csak a nagyon kekec ovikba nem veszik fel a gyereket ha nem tud tisztán beszélni, de azért utánna kérdezek a mi Tatai ovinkban, ha nem felejtem el! Ok?
Szóljatok rám! :oops:

Az újjonnan érkezőknek mondom, hogy Isten hozta őket! Én sajna a ritkán írók körébe tartozom, de remélhetőleg júliustól ez már másképp lesz!
Mi Tatán lakunk, eredetileg TB-ai lennék. VAn két szép fiam, egy 2 és egy 5 éves, a nagy már ovis, a kicsi majd csak lesz szeptembertől! Van egy kutyánk, 4 macskánk, egy hatalmas kertünk, gyümölcsösünk, konyhakert és szántó! ÉS mellesleg mezőgazdászok vagyunk mind a ketten a párommal! :oops: :wink:

Erika jók a képek!

Nagyon mennem kell! Majd én is rakok képeket kaja után!

KépKép
Kép
siprozi

Egy pár kép rólunk!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Olvasni szoktalak titeket, még ha írni nem is annyit....
Pár szó, hogy velünk mi van: Emese nagycsoportos az oviban, ősztől iskola. Nagyon aranyos nagylány. Nagyszájú, de amúgy jó fej és jó gyerek. Óvónénik szerint nyugodt, kiegyensúlyozott.
Dórikám most volt hét hónapos, 9 kiló felett járunk. Üldögél, aranyos nagyon. Tök komoly ábrázattal el tud játszani akár egy tescos zacsival is fél órát legalább. Mosolygós, vidám.
Emesével nagyon szeretik egymást, amennyire tartottunk a féltékenységtől, hát... semmi nem volt. Dórika legjobb bohóca Emese (és asszem fordítva is).

Cirmike: igen, új névvel regisztráltam, hát így dukál már két csajszinál!

Lola: igen, délben megyek Emeséért, reggel meg 8 körül megyünk. De lassan már Te is beállsz ebbe a sorba, de hát mi akkor már elballagunk! Örülök nagyon a babádnak, gratula hozzá! Amikor taliztunk a postán, még nem volt pocaklakó???
Anett jól teszi, hogy odaviszi Lédát, már beszéltünk vele erről. Szerintem klasszikusokkal jobb, mint a másik két páros. Kriszti nénibe meg egyenesen szerelmesek vagyunk (persze a magunk módján:) ).

V.erika: köszi az infót. Már nálunk is voltak át bemutatkozni, meg volt két hete buli a suliban, direkt a gyerekeknek. Ott is azért tudtunk a tanárokkal beszélni pár szót. Énektagozatról lebeszéltük magunkat, a sima osztályba fog menni Emese. Egy fiatal tanítónénit szemeltünk ki, akinek ez lesz az első osztálya (ez nekünk tök tetszik), eddig napközis volt. Niki néni. Emesének is ő jött be nagyon. Hát... remélem nem fogunk mellé a választással, valahogy anyai megérzéseim őt súgták meg nekem... Emesének szerintem ő az ideális. Aztán meglátjuk. Ha tudsz infót, előre is köszönöm!

Sziasztok, mennem kell porszívózni, amíg pöttöm Lilly babázik. Arra nagyon elvan.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Üdv Lányok!

Valahogy nem megy ez a kép feltöltés... és a gyiknél azt írták, hogy kellene egy bizonyos program hozzá. :-( Lehet ha egyszerűbb lenne saját honlap készítése?... Talán holnap délután megpróbálom... Most viszont eszetekbe juttatom, hogy holnap ismét Zenebölcsi 9,30-11,00 között Gálon!
Szép napokat Nektek!
Üdv
Julcsi
ui kicsinyitéssel sem ment...
pkjulcsika

Sziasztok!

Meg vagyunk Mi is!!
Jol vagyunk!
Én is köszöntöm az új "tagokat". Végre van a Zsófival egyező korcsoport is!
Zsófikám már 8 hónapos! Rohan az idő nagyon! Most már szépen "megy" az ágy mellett. Sokszor azt hiszi, tudja utánozni a nagytesót és elenged mindent. Ilyenkor jobb esetben popsira csücsül, rosszabb esetben hátra esik és akkor jön a nagy sírás! Dehát egyszer csak megtanul rendesen esni, vagy nemlesz ennyire bátor!
Dóri nagyon okos testvér! Minden " rosszat " megmutat a Zsófinak és ha rájuk szolok, meg kinevetnek! Még a Zsófi alszik du. addig a Dóri dvd-t szokott nézni! A Hófehérke alatt 2 almát is eszik! Imádja még a Ludas Matyit! Sétálunk és néha elkiabálja magát: a törvény az törvény!!!, vagy a törvény az Én vagyok!
Sok szerepjátékot is játszunk! Ezeket nagyon szereti, még a hangát is elváltoztatja!

Mi is voltunk mult hétvégén a budakeszi vadasparkba! Hát nagyon szuper hely!! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Pár kép:
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.4878.jpg[/img]
Kép

Vettünk az Ikeaban székeket, amit a Dóri szerelt össze! Élvezetes, de fárasztó munka volt Neki:
Kép

igy szokott a ponival keringőzni: ( szépség és a szörnyetegből vette)
Kép
Kép

és végül egy pár kép a csajokról:
Kép
Kép
Kép

Sziasztok!
Megyünk le sétálni! Végre ujra süt a nap!!

Kép
Kép
moncsi76

Onogoro!

Én ismerek egy női ügyvédet, de ő sajna most fejezi be az ügyvédségét (már nyugdíjas) és asszem amúgy sem családjoggal foglalkozott!
Van a Partali Lászlónak meg még egynek (Hidas talán) a Polg. Hivatalban kéthetente ingyenes jogi tanácsadása, talán ők tudnának kollégát ajánlani... ennyi az ötletem.

Rozi!
Bocsi, tényleg nagyon félreértettelek, pedig tényleg írtad, hogy a mez.gazd. suliba tanítasz.... elfeljtettem!
Tényleg kis gazfickónak tűnik a kicsid, de így a jobb, szerintem! Csabád igen nagy fiú, tényleg!

V. Erika!
Én is a Varjúhoz járok! :lol:
Soma a Vargáné Magdihoz és a Vécseyné Timihez a középső részbe!
Igen, azt tudom, hogy inkább tanítónénit kell megnézni, de mi majd jövőre megyünk ugye nyílt napokra, akkor kiszemeljük mi is, mint Szilviék!

Szilvi!
December taliztunk a postán, és akkor voltam a ciklus végén, utána nem kellett volna megjönnie karácsonykor....... és nem is jött, tehát akkor még csak reménykedtem, de már terhes voltam! (Csak nem tudtam róla, ugye!)
A kezdő tanítónéni az jó, ők még lelkesek szoktak lenni. Az a lényeg, hogy Emesének szimpi legyen!
9 kiló a kiscsaj???? Nem semmi! Szopizik még?

Erika!
Guszta a tortád,mint mindig! Én most a fagyira vagyok ráállva, tegnap is a legnagyobb szélben mentem fagyi után kutakodni!!!! Somával nem kívántam abszolúte!

Ági!
Ez hülyeség, hogy beszélni tudni kell az ovihoz, nálunk több gyereket alig lehetett érteni tavaly kiscsopiban! Pikk-pakk behozzák a lemaradásukat, (hallva a többieket) meg az óvónéninek is idomulnak sokat (ha hajlandóak persze!)

Moncsi!
De édesek a lányok, sokat változott Zsófid! Jó a szövege Dórinak!
Az alma, meg a Hófehérke összefüggésben van?
Ugye mondtam én, hogy milyen jó a Vadaspark! :wink:

lola77

Sziasztok!

Lola: hát igen, nagyon összeszedte magát a lányka. 3630-al született, 3300-al jöttünk haza. Nagyon jó étvágya van hál istennek. Szopizni már nem szopizik, nincs sajnos tejem, tápot kap, de már csak 2-3 alkalommal egy nap. Gyümizik (szereti) és főzizik (imádja). De csak azt eszi meg főzelékből, amit én csinálok. Mindent szeret, még a brokkolit, spenótot is. Ezekből nagyon sokat tud enni. Foga még nincs (Emesének már volt ilyenkor), úgyhogy rágósabbakat még nem nagyon kap.

Tanítónéni szerintem is tök lelkes, mondta is, hogy nagyon várja őket. 27 éves, a másik kettő 45-46 éves. Remélem beválik. Emesének nagyon tetszett. Olyan kedves típusnak tűnik, mint Kriszti óvónénink.

Na megyek, Dórikám tiszta szundi, Emesével meg iskolásat játszunk (mint mindennap szinte).

Szilvia / Emese Dóra anyu

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,
csak egy gyors bekukk! Jó sokat írtatok!

Üdvözlet az újaknak!
Zsanett vagyok és van egy kis-fiam, Máté!

Rozi,
szépek a fiaid! Még nem is raktál fel róluk képet! :)

Erika,
milyen jó programokat szerveztek! jó sok energiátok van! :)
Már én is kinéztem a minimaxos hajót, majd tavasszal mi is megyünk! A torta nagyon guszti! :)

Szilvi,
jó hallani rólatok! :)

Moncsi,
édesek a lányok nagyon! Ügyes a Zsófia, hogy már jár! Jó lehet ahogy ketten rosszalkodnak!! Lola készülj! :)

Akik vadasparkba akarnak menni:
http://www.nlcafe.hu/utazas/20080222/az ... vadaspark/
jó infók vannak rajta.
Egyszer már lehet mi is eljutunk :?

A hétvégén mi vásároltunk, vettünk bicót a Matyeknak - 16"at kapott, mert a 12" már éppen necces lett volna mondjuk nyár végére végül is majdnem 95cm magas :) - egy kicsit tartok tőle hogy nagy lesz neki, de úgy láttam hogy kényelmesen elvan rajta. Tetszik neki. Meg a hétvégén vonatkiállításon voltunk.. Edi azt hittem találkozunk veletek :) :) :) tudod miért mondom :)
Kép
Kép
Kép

Amúgy szegény Matyekom tiszta takony, itthon is lesz a hétközben.
Velem minden ok, túléltük az audit-ot, most egy kicsit szusszanunk :)
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

b]Rozi: [/b]Nagyon édes, huncut kiskrapekjaid vannak! :lol:

Szilvi: Ismerem Niki nénit, néha ő van a napköziben Tomiékkal. Nagyon szimpatikus, és megkérdeztem Tomit, azt mondja hogy nagyon aranyos! Biztos jó választás lesz! Egyébként Mi is ugyanígy választottunk egy fiatal tanító nénit, aki addig csak napközis volt ez az első osztálya, és nagyon bejött. Lelkes, újító szóval klassz!
Dóri mikor született? Nem jelenik meg a vonalzód. Tamara júli 24-én.

Moncsi: De jó, hogy van itt még ilyen korú csemete! Biztos lesz mit megbeszélni :lol: Egyébként nagyon szépek a csajok!

Lola: Neked gratulálok a babushoz! Minden jót (és kitartást :wink: ) a terhességhez! :lol: Somáék váltották ezek szerint Tomiékat, mert mi is a Magdihoz és a Timihez jártunk! Nagyon szeretem Őket!!! :D
Varjuval elváltak útjaink..... :( ...........

Zsanka: húúú,, micsoda szemei vannak Matyeknak!!! :lol:
v.erika

Sziasztok!

Kezd rend lenni a mindennapjainkban :) Krisztiánnak délelött van egy nagy alvása 8-9körül ami minimum másfél óra azalatt megfőzök és rendbe rakom a lakást és mellette még a Lackóra is van időm. Aztán felkel és 1 óra körül alszik be megint de akkor csak egy rövidre(20-30 perc) aztán fenn van egészen addig míg le nem megyünk (az kb fél4) ott akkor 2 órát szunyázik a levegőn. Ez tök jó mert addig tudok a Lackóval rohangálni a játszón :) feljövünk akkor fél6tól fenn van 7kor fürdés és 8 fél9kor alszik egészen éjjel 1-2ig akkor kaja alvás kb5-6ig onnantól már Ő fenn van de nem sír csak nézelődik, morog (kakil) :D
Krisztián méretei: 57-58cm és 4700g legalábbis a 2 héttel ezelőtti méréskor.
Hát ennyit rólunk!

Erika!
Hogy Te milyen helyeket találsz :D felhívhatnád a figyelmünket ezekre a helyekre nekünk is! A tortád természetesen ismét guszta volt és persze nyálcsorgatós is. Lehet be kéne tiltanunk hogy feltedd őket hisz mindenkinek folyik a nyála :lol:

Rozi!
Édesek a fiaid én is azon gondolkoztam, hogy raktál e már fel róluk képet. A kisebbik fiad Ő a zsiványabb? legalábbis a képekről nekem ez jött le. :)

Pocok!
Nagyon édesek vagytok, Nóri hogy belemerült a katicákba a falon :) annyira jó érezni az írásodon, hogy már nem idegeskedsz annyit, ennek nagyon örülök!

Mindenki milyen lelkes bicóvásárlásban van :) Nekünk van igaz 3 kerekű egyenlőre szerintem jó az is, majd jövőre akarok 2 kerekűt venni.

Angika!
Én láttalak titeket a múltkori nagy bicózás során, a Puskinnál akkor mentünk anyósékhoz.

Nah asszem ennyi elég volt belőlünk, ha valami eszembe jut akkor még jövök!
Puszi
Angi

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!
Akkor senki más nem szeretne rendelni a fakopáncstól 25 % kedvezménnyel?

Még azt szeretném kérdezni,hogy akkor jól értem csütörtökön indul zenbebölcsi a Puskinban,keddenként pedig van Dózsában?
Ott mikor és pontosan hol? :)

Sziasztok.
Üdv:Vicus
zuhanyzok vagy csibészkedek? Kép
naná,hogy az usziban :-) Kép
fontos ember vagyok :-) Kép
bohóckodok :-) Kép
betyárka :-) Kép

vicus79

Sziasztok!
Először járok itt. Kisfiamat 2007. július 25-én szültem a tatabányai Szt. Borbála Kórházban. Fogadott orvosom Varjú doktor volt. Elégedett voltam vele.
Keresnék kertvárosi kismamákat, anyukákat, akiknek kb. ennyi idős a babója!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

V.erika: nekem is nagyon tetszik a tanítónéni és tényleg lelkesnek tűnik. Én is beszéltem egy kisfiúval, aki hozzá jár napköziben és állítólag sokszor haza sem akarnak menni. Aranyos. Lehet, hogy a másik kettő szakmailag tapasztaltabb, de az én csajomnak nem erre van szüksége.

Vonalzóm tényleg nem látszik, nem tudom, mi a baja. Dóra Lilla 07.19-én született császárral, 23-án jöhettünk haza. Elvileg 26-ra voltam kiírva vele, de mivel előző is császár volt (farral), most Dórám is, nem vártak vele tovább.

Gabi: üdv. Neked, nektek! Véletlenül nem az Andi-Zsani babának vagytok a tejtesói? Ők is egy Gabi nevű lánytól hordják az anyatejet. Andival egy szobában voltam a rooming-in-ben.

Zsani: Köszi az üdvöt! Már összekészítettem a légzésfigyelőt, nagyon köszönjük, nagy hasznát vettük. Mártival küldjem vissza, vagy hogy legyen? Máténak vennék valami apróságot, tudsz segíteni ebben? Láttam noddy-s figurát a tescoban, de ez már gondolom meg van nektek, nem? 6 darabos. Nem nagyon értek hozzá...

Sziasztok, Emese festeni csal. Közben a gulyásleves félkész állapotban...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gabi rooming in-ben voltál? Mert akkor mi láthattuk egymást, minthogy én 24-én szültem... :lol:

Szilvi: hajrá a gulyáslevesnek! :lol: :lol: :lol: (nálunk is az volt..)

Vicus: hol usziztok??? Gottwald? Látom Zalán nagy sapkarajongó! :D :D :D
v.erika

V-erika: Sajna nem rooming-in-ben voltam! Szerettem volna nagyon, mert Dani nem nagyon akart enni. Mikor kihozták, Ő mindig aludt. Ettől függetlenül lehet, hogy találkoztunk a kórházban.
Emesedora: Nem az Andi-Zsani baba tejtesói vagyunk. Adunk mi is tejet, de nem nekik.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Ha jól olvasom akkor sok tejadó anyuka van??
Én is adok tejet, de szerintem már csak ebben a hónapban. A tejteso betölti a 8. honapot és utána már nem fizet a TB. Bár azért nincs már olyan sok mint volt ( napi 330-350 között ) Szépen csökken a napi mennyiség. Ma elkezdtem tornázni! Észrevettem amit a terhesség alatt felszedtem az lemegy, de 2-3 honap után jönnek fel a kilok. De ez gyorsan megy, de lefele bezzeg ritka lassan. Még nem tejes gőzzel tornázok, mert 1 éves koráig min. 2x még szeretném ha szopizna a Zsófim!

Gabi:
Mi a Bánhidai ltp.n lakunk. Sétálni nem nagyon szoktunk nagyokat, mert a Zsófim utál a babakocsiba aludni! Ő már ülve érzi jol magát!
Ezért de. ha lemegyünk akkor 30-40 perc alvás, du. meg megyünka játszóra játszani a nagytesoval!

Megyek mert megébredt a picur, és megyünk ki a levegőre!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Most csak gyors beugrottam....

Vicus
küldtem privit a fajátékokkal kapcsolatban,remélem,hogy még nem vagyok elkésve és beleférek a rendelésbe..... :roll: :oops:

Sziasztok,jó éjt:ERika

cseriviola

Sziasztok!
Sokan jeleztétek,hogy jönnétek a Puskinba zenebölcsire. Ma rosszul jelent meg az ujségban, nem szombaton lesz, hanem ahogy eredetileg is írtam CSÜTÖRTÖK de. 10h.
Szeretettel várlak Titeket! :)
Nóri
www.sunizene.hu
norkini

Sziasztok

Hát annyi mindent meg annyi mindenki írt, hogy alíg bírom követni.De persze ez nem baj,sőt...
De tényleg ha már ilyen sok új fórumozónk lett lehet össze kéne hozni valamiféle talit.Mondjuk nemsokára remélhetőleg jobb idő lesz.Vagy esetleg a Máltai játszót megkérdezni,hogy nem lehetne e ott szervezni valamit csak nekünk :) .Persze ez csak egy ötlet.

Asszem Lola kérdezte hogy ki van otthon Timivel,hát én lennék otthon.Úgy gondoltam mivel csak 1 hetet sikerült ledolgoznom,így annyira nem fogják érezni a hiányomat,no meg Anyóson kívül senki nem tudott volna rá vigyázni ő is csak 3-ig,én meg 4-ig dolgozom. Meg ha lázas eléggé anyás.
De jövő héten már megyünk,persze ha nem ütközik belénk valami vírus vagy baci.

Pocok
Nóri tök sokat változott,de változatlanul szép baba.A tejellátás megoldódott?

Nem is tudom hirtelen ki mit írt.Na mindegy majd belerázódok.
Most ennyi lettem volna,megyek ebédelek míg Timi alszik.

Üdv mindenkinek Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

HUU most nagyonideges vagyok,írtameg ycsomót és elszállt minddddd :twisted: :evil: .

Újra írni már nem tudom......

Jó sok új topikozó lett,ami persze nem baj ,sőttt

Livi!
Én kérdeztem hog yki van otthon Timivel,de lényegtelen a válazst megkaptam :lol: .

Erika!
Sztem tök jól áll Vikinek ha nincs frufruja :) ,jooban lehet látni a pofiját....

Gabi!
Te írtad hog y a lányod még a ságvárioviba jár?Ha nem nagy kérés megnéznéd nekem mikor van ott nyílt nap??Telefonáltam nekik,de még nem tudták,ki lesz téve azt mondták.Az meg eléggé messze van ,hog yminden nap arra sétáljunk.Lemaradni viszont nem akarok róla..Köszi előre is...

Angika!
Képzeld Dorka sírt mert nem akart elmenni kedden :) mi voltunk az utolsók akik elmentek így...Jöttök most kedden is?????Sztemn tök ráfér a csajokra mielött oviba mennek hog yidegen gyerekek közt legyenek,julcsi is eléggé anyás mostanság :) ,ja azt a végére olyanok lesznek ,mint a Dia.... :? :)

Na a lényeget meg leírom azért is ...
Dorka tegnap elött kapott fülbevalót :D Már régóta kéri a maga módján...Van nekem eg ykutyás fülbevalóm,és mutatja hog yő is olyant kér.Na mikor kattant a pisztoly akkor nagyon sírt,de a végén mutatja sírva hogy ő neki is van vauvauja :lol:
Teszek képet róla remélem most nem száll el...
Kép
Kép

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Gyors leszek!

Lolla!
A Hófehérke és az alma ugy kapcsolodik össze, hogy a hófehérke a piros almát eszik amit a gonosz mostohától kap!! Amikor a boszorka készíti a mérgezet almát a Dóri már megy ki a konyhába az almáért! Legalább meg van a napi gyümi evés!!

Megyek husvéti üvegmatricákat csinálni az ablakra!!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Sajnos nem akart szopni Nóri uh maradt a tápszer:(Nem tudok mit csinálni,sirt amikor szájába adtam,be se kapta a végére.
Majd a második gyerekkel már ilyen szempontból könnyebb lesz,ahogy Anginál is volt,már tudom h hogyan kell hozzáfogni meg nem leszek ennyire ideges remélem.

Angi,
igen szerencsére hamar megnyugodtam itthon,első két hét volt nagyon gázos,aztán ahogy el kezdett hizni Manócska és elhagytam a méricskélést,ugy nyugodtam meg,meg elég hamar beállt a napirend is és igy már tök boldog vagyok :lol:

Ági,
nagyon aranyos Dorka a fülbevalóval:)Hol csináltattátok?
A többi lányos anyukától kérdezném,hogy mikor rakatattok fülbevalót a kicsiknek?
Mert én ugy gondolom,h majd ha nagyobb lesz,csak akkor fogok,kb mint Dorka,annyi idősen.

Milyen a Gálon a zenebölcsi?Milyen korú gyerekek vannak ott?Mit csináltok ott?Hallottam én is róla,küldött egy ismerősöm róla e-mailt(ő a közösségi ház vezetője)de azt nem tudom h érdemes e már most menni,mert még nagyon kicsi Nóri!?

KépKép
pocok81

Gangi,Krisztiánnak boldog 2. hónapot! :lol:

KépKép
pocok81

Üdv Lányok!

Remélem jól vagytok! Ismét jól sikerült a Zenebölcsi! Újabb lelkes Anyukák csatlakoztak hozzánk, akik sajátjuknak érzik a foglalkozást. Az események a következőképpen zajlanak: kezdetben zanahallgatás és egymásrahangolódás, gyerekeink fényképének a kiragasztása, hogy hamarabb megismerjük egymást, közös mondókázás- mutogatással, éneklés mozgással egybekötve, levezető játék hangkeltéssel, labdázás, kockázás; tervezett a babamasszázs is. Célom a továbbfejlesztés szempontjából a korosztály bontás (5 hetes babával is jöttek, 7- 9 hónaposok is vannak) és különböző hangutánzó eszközök beszerzése. Addig marad ebben a formában, hacsak támogatót nem találunk. Jelenleg ingyenes a részvétel, fő célok: anya-gyerek kapcsolat erősítése, egymás gyerekeire történő figyelés párhuzamosan feszültségoldás, hogy ne gyerekeinkre figyelve izguljunk azon, hogy nem megfelelően viselkedik(idegen anyáknak a gyerekeink is jobban engedelmeskednek, az esetek többségében). A kevés eszköz és dekoráció kevesebb ingerrel jár a jelenlévőkre, és hitelesebb odafigyelés kíséri. Ráadás: meghívott szakemberek bemutatkozása, akár az AnyaTanyán előadás tartása, + mentálhigiénés tanácsadás.
Levike már bármit elér... Ha másként nem, akkor akisszékére állva, amit mindenhová magával cipel :-D. Remélem most sikerült feltenni a képet... Egyébként az iwiwen is megtalálhatóak vagyunk. Rösszer Julcsi
Üdv Nektek és szép napokat!
Julcsi[/img]
pkjulcsika

Sziasztok!

Ági!

persze megnézem neked, és bocs hogy ilyen ritkán járok erre, nem tudom nem késtem-e el ezzel, de igyekszem.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Csak gyors egy kis info:

ÓVODAI BEIRATÁS:
2008. április 21. 8-16.30
2008. április 22. 8-16.
2008. április 23. 8-12. óráig.

Be kell iratni minden, 2008. december 31-ig 3. életévét betöltő bölcsödébe járó gyermeket. (bár szerintem amelyik nem jár, azt is.)

A beiratásnál vinni kell:
- gyermek születési anyakönyvi kivonatát
- kiskönyvét
- lakcímkártyáját, valamint
- a szülő személyi igazolványát, lakcímkártyáját.

A felvételről az óvodavezetők döntenek, amelyet 2008. május 16-án kifüggesztenek, arról lehet tájékozódni.
Az óvoda vezetőjénél lehet tájékozódni az esetleges fellebezésről is.

Megkérdeztem nálunk a bölcsiben (sárberkiben), ez minden ovira egyformán igaz, azaz minden oviban ebben az időben lesz a beiratás. (azt hittem hogy ez csak a sárberkire vonatkozik.)

Sziasztok, Hugi

hugodugo

Sziasztok!
Először is: Köszönöm a dícséretet a képekért és a fiaimért, igyekszem többet feltenni! :oops: :lol:

Ági!
Először kicsit sajnáltam Dorkádat a fülbelövé miatt, de nagyon aranyos lett, és hosszútávon biztos ő is mégjobban fog örülni neki! Nagyon széo az új fülbevalójával! :D (De tényleg!)

Pocak!
Nagyon sajnálom, hogy nem jön össze a szoptatás, lehet lemaradtam, valamiről, de miért nem megy? Tejcid sincs elég már? Bocs ha már írtad, csak én nem figyeltem!
Én konkrétan nagyon béna voltam, és ami a legfőbb baj, hogy izgilós, idegeskedős, és bizony 6 hónapig tudtam csak szoptatnia a nagyot! Majd beleőrültem, hogy hogy lehetek ilyen béna! Te kérlek ezt ne tedd!
Én is elhatároztam, hogy a másodiknál jobb lesz minden! Aztán kezdődött előlről az egész, én rendszerint kiborultam, nem tudtam sosem, hogye elég-e a tej, a végén már számoltam a kortyokat, hogy mennyit nyel! EZt soha ne csinálja senki! Egyetlen dologban lettem rutinosabb, hogy hogyan tegyem mellre a babát! Ennek ellenére az én cicim folyamatosan felszakadt, már mindenkivel megnézettem, hogy biztos jól szoptatok-e, azt mondták igen. Abban lettem rutinosabb, hogy a folyamatosan felszakadó, vérző cicimet már jól tudtam kezelni, és nem görcsöltem attól, hogy minden szopinál újra felszakad. Végül is 7 hónapig sikerült Ákost szoptatni. Én ilyen ideges, aggódó, meg nem nyugodó típus vagyok, így nekem a szoptatás mindíg stressz volt, és örültem hogy a végére értünk! Emellett meg borzasztóan bántam is, mert szíven akarata szerint 1-1,5 évig szopiztattam volna! De hát ez vagyok én! A másodiknál is csak rajtunk múlink! Ahogy mondják, minden az agyban dől el! Ehhez sok-sok szerencsét kívánok neked! És kitartás :D

Látom Hugodugo már töltött fel sok-sok infót az ovikról!
Mivel mi tataiak vagyunk, ovit nem tok ajánlani, max. Tatán, viszont megkérdeztem, és azt mondták nálunk, hogy az óvodai felvétel alapja, hogy a gyerek szobatiszta legyen! Tehát ha nem beszél még teljesen, NEM SZABAD ELUTASÍTANIUK EZÉRT a gyereket. Ahogy az egyik cikk írja, agyes óvodák elvárják, de én azt hiszem, nem követelhetik meg, sé ha oda szeretnéd beíratni, akkor is jogod van, mert a kikötés az csak a szobatisztaság!

A privát véleményem pedig az,hogy én olyan oviba nem adnám be, ahol azért, mert nem beszél tisztán, választékosa, vagy nem akar még beszélni, de amúgy kommunkiatív, ...nem akaják felvenni, és kikötésként írják elő a tiszta beszédet! Igen is, vegye a fáradtságot az óvónő is, és a sok-sok eltérő és egyedi gyerekhez tessék alkalmazkodni, nevelni, válalni, hisz azért szerzett óvodapedagógusi diplomát, hogy MINDEN óvodában tarózkodó gyermekkel tudjon fogalkozni, fejleszteni, kommunkálni. Könnyű ott (bocs a szóért!) kurva jó óvónéninek lenni, és jó csapatot nevelni, ahol nincs kihívás, ahol mindenki okos, szép, és jó családból származik! (Engem az ilyen vérlázít: bocs a kirtohanásért!)

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :? :? :? :? :? :?

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Hugi!
Ez tök jó amit írtál meg belinkeltél,na ott az áll hogy már mehet oviba 3 évet betöltött gyerek ,de nem kötelező.Csak az 5,évet betöltött gyereknek kell már kötelezően mennie,vagy oviba vagy iskola előkészítőbe...na akkor most hogy van ez?
Ja meg Lola írja itt is hogy van olyan ovi ahol előírás hogy a gyerek beszéjen folyéknyan,hogy megértse az ovónő :?
na most Dorka se nem beszél,se nem szobatiszta még...viszont nov-ben betölti a 3-at...
Ja azt nem tudod Hugi,hogy a sárberki oviban mikor van nyíltnap??Virág is oda fog járni?

Gabi!
Köszi hogy megnézed a nyíltnapot nekem,mi pénteken voltunk ott Dorkával és még nem volt kíírva az ajtóra.Viszont az nagyon furcsállom,hogy jó sok lépcsőn lehet csak bejutni az oviba.Na már most ha van kistesó(ami nálunk reméljtőleg lesz)na akkor vele hogy megyek be?És bent az ovi is emeletes?
Hétfőn megyünk vesegondira kiváncsi leszek mit mond a dokinő,lehet hogy kapásból nem engedi Dorkát még oviba...

Pocok!
Dorka fülbevalóját a Paletta lakóparkban van egy kozmetika(a kocsma melett) :lol: ,Kleopátra a neve a helynek,nagyon kedves szimpi csaj lőtte be Dorkának,sztem azért is viselte ilyen jól,mert érezte a csajon hog yszereti a gyerekeket.

Móni!
Dork ais amikor még nézte a Hófehérkét ő is mindig kérte az almát :lol: :lol: ,de sajna pár nap múlva rémálmai voltak tőle...Éjjel felsikitott pár napig,azt amikor nem engedtem nézni neki azóta megszünt a rémálma...pedig amikor jött a vadász hogy megöli akkor kinevette,meg a boszit is ,de valószinű hogy végig gondolta azt úgy döntött hogy félni kel tőle.... :)

Jöttök holnap az Omega Plázába???Alíz csodaországa lesz :lol:

Ági

Kép

Kép
ági01

Rozi!

Csak annyi hogy TELJESEN IGAZAD VAN!!!!!!!!!!!!!
Én is tökre így gondolom.
J aés köszi a fülbevalós dicséretet :oops: ,már Dorkának is nagyon tetszik mutatj amindenkinek,már hozzá is mer nyúlni :lol:

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

ÁGI:
Én úgy tudom, hogy 3 éves kortól lehet vinni a gyerekeket oviba, de az 5. életévüket betöltő gyermeket viszont kötelező (ez is ki van írva a nagy plakátra, amit a bölcsbien láttam), mert az utolsó év az iskolaelőkészítő, az kötelező.
Bocs, én nem olvastam el a cikkeket, amiket bemásoltam ( :oops:) csak gondoltam érdekes lehet a címe alapján, de szerintem sem kell tudnia folyékonyan beszélni a gyerekeknek, én ilyen feltételről nem hallottam és én sem értek vele egyet.
Szobatisztaságról annyit, hogy még Virág sem szobatiszta, éjjel van neki is pelusa, és ahogy jelenleg állunk még egy darabig lesz is.
Ő (remélhetőleg) nem a sárberki oviba fog járni, hanem ide Felsőgallára, ami ugye rettentő közel van. Remélem be is fog férni a keretbe, elég kicsi ez az ovi és a német nemzetisége miatt elég sokan hozzák ide a csemetéket.
Szívesen megnézem azért neked a sárberkiben a nyílt napot, vagy hétfőn meg is kérdezem a dadust, hátha tudják, tavaly is mentek át a kicsik a "nagyokhoz" látogatóba :D
Tegnap beszélgettem egy anyukával a bölcsiben, ők a Kodály-téren laknak és mondta, hogy inkább a Puputevés oviba iratja (Kodály-téren van), mint a sárberkibe, mert nem hallott a sárberkiről jókat, de ezt ti is tudjátok, hogy nagyon változó lehet, elképzelhető, hogy valakinek x dolog miatt nem tetszik a kiszemelt ovi, a másiknak fel sem tűnt az a probléma.

Szerintem is nagyon aranyos Dorka a fülbevalójával, én már megbántam, hogy Virágnak nem tetettünk be, mikor még pici volt, de most már mindegy. Egyenlőre nem lesz neki, még a fodrásztól is fél a lelkem.

Mikor lesz az előadás az Omegában? Sokan szoktak lenni?

Most mennem kell kiscsillagot felébreszteni, mert aztán este nem lesz alvás.

Mindenkinek szép délutánt!
Sziasztok, Hugi

hugodugo

Sziasztok!

Hű,mennyit írtatok!!!

Az oviba tényleg 5éves kortól kötelező menni. És én úgx tudom,hogy amelyik ovi körzetébe tartozol annak kötelező felvenni,ha oda akarod járatni a lurkót. Azért majd még utána nézek pontosabban.

Lívia!
Köszönöm szépen a kerekeket előre is! Mikor tudnék elmenni érte? Remélem jó lesz Julcsi bicójához és hogy végre kitavaszodik rendesen!

Lola!
Köszi, Julcsinak már rendbejött a szeme! ügyesen engedte,hogy cseppentsünk a szemébe!
Nemsokára megint lesz ultrahang, ugye? megkérdezitek,hogy fiú-e vagy kislány? Soma mit szeretne?

Erika!
DEjó,hogy voltatok Ricsi bohócnál!!!!! :) már én is gondoltam rá,hogy el kéne menni,de inkább majd csak ha jobb idő lesz.
Érdemes felmenni? Viki jól érezte magát?

Rozi!
Kitartás a suliban!!!! Aztán kitartásmajd az elsősökhöz! kemény dió az biztos!
Nagyon aranyosak a fiaid!

Gangi!
Azok tényleg mi voltunk akkor a bicón! Jártunk arra is ;)
Látom már alakul a napirendetek! tegyél majd képeket, Krisztián már bizots sokat nőtt!

Ági!
Nagyon bejön akkor Dorkának a zeneböli :) asszem Julónank is tetszett, jó 1 óra múlva el is mozdult mellőlem :d :D Jövő 7en is megyünk ,szokja a társaságot!
Dorka megszokta a csini fülbevalóját?
Még nem tom megyünk-e holnap a színházra,mert megyünk anyuékhoz valamikor és lehet majd már délelőtt!

Pocok!
Julcsi 3hós volt amikor kilövettük a fülét. Nem tudom mi az ideális idő,erre,mert a volt kislány akinek a kórházban kilőtték már! Nagyon ari a kislányod :) ! Jó,hogy vannak most ilyen picikék is!

na Julcsi nem bír magával :roll: akkor valószínű este folytatom :)

zenebölcsi:
Kép Kép Kép
angika

Sziasztok!

Ági!

Igen jól láttad lépcső az akad, 2 emeletes az ovi, szóval a kisbabás anyukák is cipelik a kocsit, persze nem fel az emeletre, csak a bejáratnál.
Azt nem tudom, hogy mi van akkor ha az emeletre kerültök, de azt szoktam látni, hogy nagyon szívesen babáznak az anyukák, ovónők míg anya öltözteti a tesót!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Bocs,hogy csak megint bekukkantokm,de elég rossz napunk van,az éjjeltől meg egyenesen félek :shock:
Viki pénteken elkezdett a bölcsiben ugatósan köhögni.....éjjel aztán szépen folytatta......
Tegnap este 8-tól ma reggel 5.15-ig aludt,délelött egész jól volt,lekopogom,délután egy órát forgolódott,de nem tudott aludni :cry: ,mire hányt jó sok hurutot,majd pörgött tovább....
Most mikor hazaértünk 17.45-re pillanatok alatt belázasodott,39.3-at mértem :evil:
Lábait fájlalta már kétszer,hát nem tudom,ogy mi lesz ebből :roll:

Bölcsit szerintem jövő héten kihagyja....

Most megyek vissza hozzá,vele leszek éjjel ma is.Amúgy már rég kidőlt :D

Sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok!

Ági
nagyon jól áll Dorkának a fülbevaló!!!!!!!
Viki is szokott roszakat álmodni a meséktől,van,hogy amitől egy csomó ideig semmi baja,aztán legközelebb már sír miatta éjjel.
Érdemes megválogatni,hogy mit engedünk meg nekik nézni...és mennyi ideig,mindennap vagy csak ritkán....nálunk ez a tapasztalat :roll:

Angika
igen,érdemes felmenni a kölyökhajóra,mi nem bántuk meg a bohócparádét,Viki nagyon élvezte,és jó,hogy nem voltak sokan.
Aranyosak a lányok a képen!

Rozi
aranyos kispasijaid vannak,igazi kis kópék :lol:
Kitartást kívánunk mi is!!

Pocok
mi Vikinek 5 hósan lövettük ki a fülét,és nem bántuk meg.Kár,hogy a bölcsiben nem engedik hordani,de majd ősztől az oviban más.....
Édes a kislányod,látszik szereti a hasát :P

Reni
Bálintank nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!
Bocs,hogy tegnap nem írtam,de Viki lefoglalt :oops:

Zsuzsi
hogy vagytok?Megvan már Angelika eredménye?

Bár Viki éjjel lázas volt,meg köhögött,azért elmentünk a bábelőadásra,ugyanoda ahol múltkor voltunk,most a Kippkopp a fűben c. mesét néztük meg.
Ez is aranyos volt,tetszett.
Teszek fel pár képet :wink:

apával olvasni jobb..
Kép
ezt mind elolvasom :P
Kép
Viki nyakláncot fűz ahogy a babaklubbab tanulta:wink:
Kép
nyakláncát saját maga készítette
Kép
Bábelőadáson apa nyakából jobban látni :lol:
Kép
Bábsimogatás
Kép Kép

Betegeknek gyors gyógyúlást!
Sziasztok,további szép napot:Erika

cseriviola

egy kis helyesbítés....
Viki reggelre jobban lett,ezért mertük elvinni,de nem játszott ott senkivel,nehogy megfertőzzön mást is,nem is érdekelte most az ott játszás,elég sokan voltunk.

cseriviola

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?