Sziasztok!
Először is: Köszönöm a dícséretet a képekért és a fiaimért, igyekszem többet feltenni!
Ági!
Először kicsit sajnáltam Dorkádat a fülbelövé miatt, de nagyon aranyos lett, és hosszútávon biztos ő is mégjobban fog örülni neki! Nagyon széo az új fülbevalójával!
(De tényleg!)
Pocak!
Nagyon sajnálom, hogy nem jön össze a szoptatás, lehet lemaradtam, valamiről, de miért nem megy? Tejcid sincs elég már? Bocs ha már írtad, csak én nem figyeltem!
Én konkrétan nagyon béna voltam, és ami a legfőbb baj, hogy izgilós, idegeskedős, és bizony 6 hónapig tudtam csak szoptatnia a nagyot! Majd beleőrültem, hogy hogy lehetek ilyen béna! Te kérlek ezt ne tedd!
Én is elhatároztam, hogy a másodiknál jobb lesz minden! Aztán kezdődött előlről az egész, én rendszerint kiborultam, nem tudtam sosem, hogye elég-e a tej, a végén már számoltam a kortyokat, hogy mennyit nyel! EZt soha ne csinálja senki! Egyetlen dologban lettem rutinosabb, hogy hogyan tegyem mellre a babát! Ennek ellenére az én cicim folyamatosan felszakadt, már mindenkivel megnézettem, hogy biztos jól szoptatok-e, azt mondták igen. Abban lettem rutinosabb, hogy a folyamatosan felszakadó, vérző cicimet már jól tudtam kezelni, és nem görcsöltem attól, hogy minden szopinál újra felszakad. Végül is 7 hónapig sikerült Ákost szoptatni. Én ilyen ideges, aggódó, meg nem nyugodó típus vagyok, így nekem a szoptatás mindíg stressz volt, és örültem hogy a végére értünk! Emellett meg borzasztóan bántam is, mert szíven akarata szerint 1-1,5 évig szopiztattam volna! De hát ez vagyok én! A másodiknál is csak rajtunk múlink! Ahogy mondják, minden az agyban dől el! Ehhez sok-sok szerencsét kívánok neked! És kitartás
Látom Hugodugo már töltött fel sok-sok infót az ovikról!
Mivel mi tataiak vagyunk, ovit nem tok ajánlani, max. Tatán, viszont megkérdeztem, és azt mondták nálunk, hogy az óvodai felvétel alapja, hogy a gyerek szobatiszta legyen! Tehát ha nem beszél még teljesen, NEM SZABAD ELUTASÍTANIUK EZÉRT a gyereket. Ahogy az egyik cikk írja, agyes óvodák elvárják, de én azt hiszem, nem követelhetik meg, sé ha oda szeretnéd beíratni, akkor is jogod van, mert a kikötés az csak a szobatisztaság!
A privát véleményem pedig az,hogy én olyan oviba nem adnám be, ahol azért, mert nem beszél tisztán, választékosa, vagy nem akar még beszélni, de amúgy kommunkiatív, ...nem akaják felvenni, és kikötésként írják elő a tiszta beszédet! Igen is, vegye a fáradtságot az óvónő is, és a sok-sok eltérő és egyedi gyerekhez tessék alkalmazkodni, nevelni, válalni, hisz azért szerzett óvodapedagógusi diplomát, hogy MINDEN óvodában tarózkodó gyermekkel tudjon fogalkozni, fejleszteni, kommunkálni. Könnyű ott (bocs a szóért!) kurva jó óvónéninek lenni, és jó csapatot nevelni, ahol nincs kihívás, ahol mindenki okos, szép, és jó családból származik! (Engem az ilyen vérlázít: bocs a kirtohanásért!)