Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, ha meglesz az új ergo, szép pulóveres idő lesz (és nem lesz taknyos egyik gyerek sem), na, akkor majd megpróbálok én is elmenni Budaörsre.
Én tegnap kötöttem először a hátamra az Ágostont az utcán. Bevallom babakocsival szoktam vásárolni járni, de tegnap úgy üvöltött, hogy ki kellett vennem. Először a csípőmre kötöttem, de így sem volt jó neki, majd a hátamon teljesen megnyugodott. A szépség hiba csak az volt, hogy erős hideg szél fújt, a kabátomat fel sem tudtam venni, még így is nehezen tudtam megcsomózni a kendő végét. A nagyot betettem a babakocsiba (nagy volt az öröm), aztán siettem haza.
babintiti

Saara, írtam privit.

kamcsatka

Saara,

nekem van egy kis méretű easy mother külsöm ugy is elviszem megnézheted én sosem használtam mert már nagyobb volt Emese mikor kaptuk, de kölcsönadtam egy barátnőmnek és ő használta BM belsővel. odaadom szívesen ingyen vagy kölcsönbe és ha már nem kell nektek és olyan állapotban van max. visszaadod. Csak ne hagyjam itthon holnap?!

Laura

Kép
tabajd

megint én bocsi, csak elfelejtettemmegkérdezni, hogy van valakinek kushies pelenkája? csak szeretném megnézni tapizni.

köszi Laura

Kép
tabajd

nekem van 1 AIO meg 1 Classic

kamcsatka

[quote="foldori"]P írta:foldoriicilivi!

Gratula a kis Borókához! Tegyél képet a vonalzóhoz, kiváncsi vagyok:)

Dóri!
Parancs, értettem ;-)
Remélem, sikerült...

Egyébként köszi mindenkinek a podegis felvilágosítást! Jellemző, hogy nem vettem észre, hogy oda is volt írva, hogy az nem podegi :)
Én azt hiszem, maradok a Mei Tainál (szeretnék varrni egyet) - bár ki tudja, mire a varrógépig eljutok Boróka mellett, lehet, hogy más lesz belőle...

Viszont: jól sejtem, hogy akár egy Mei Tai is jobb már nagyobbacska babának? Úgy értem: annak, aki már tudja tartani a fejét, vagy ilyesmi...

Livi

Livi
Kép
picilivi

nekem Kusi Basic is van. Vigyem?

KépKép
livus

Picilivi!
Köszi, nagyon édes, tündérke:)
Azt írták a többiek, hogy a MT mindenfajta babának jó. Újszülöttnek, kicsinek, nagyobbnak. Ha varrsz, akkor arra figyelj, hogy megfelelő szélességű és párnázott pántokkal rendelkezzen, mert (bár most még pehelysúly), néhány hónap múlva olyan nehéz lesz, hogy vékony pántokkal kényelmetlen lesz hordozni őt. Nem emlékszem, kendőd van? Sztem hozzád illene legalább egy:), ahogy itt megismertelek. Az is jó, sőt, nagyon jó, már most is használhatnád.

Dóri
foldori

Sziasztok!
Elkapott valami enyhe torokfájásos takonykór. nem vészes, de ha holnapig nem tudom kikúrálni, akkor jobb, ha nem megyek a klubba. Sajnos. :(
Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia

Livus,Orsi igen légyszíves hozzátok ha nem baj?

köszi

Kép
tabajd

Hát igen, Biobaba, szép is az a Laura...még mindig kedvencem a Didik közül :)

Poharat akkor viszünk. Sütni én sem ígérem, mert ma szopikluboztunk és sütöttem oda is, de talán belefér. Én popolini ultrafitet és onesize-t viszek a pelusok közül, és a Forrásvízben a lurkót :)

A gipsymama kendő a mi érdeklődésünkre is számíthat :)

KépKép
KépKép
safrany

hu, Laura, koszi szepen, elfogadom! dejo! :)

engem minden kusi erdekel, kulsok is!

nekem van lotties (mindegyik) es two size, vigyem?

Livi, a multkor kiprobaltam Orsi bamberoo-jat (MT), akkor 5 hetes volt Piro, teljesen jol mukodott, csak nem latszott ki belole :)
Picivel en ugy erzem jobban tart a kendo, rugalmas nekunk nagyon bevallt. meg a mamanak is talan jobb erzes, h teljesen odasimul a baba. kinek mi tetszik:)

ezeket kiprobalta vegul valaki? ugy remlik regen szoba kerult:
http://olgakittler.freeblog.hu/
(most meg lehet tapizni a 13. keruletben...)
saara

Sajnos még mindig nem tudom biztosra ígérni a holnapot...

De Orsi: az lehetséges, hogy a piros 40-es Károly Király utcai megállójában kell leszállni? Mert mostanában nem bízom az útvonaltervezőben, párszor már elküldött Kukutyinba... :roll:

KépKép
livus

hát most nehezet kérdeztél, de szerintem igen. A megálló a körforgalmon túl van pár méterrel, jobbra a CBA.

kamcsatka

Mégsem megyünk klubba :( inkább dolgozom.
Ami alapvetően nem baj, ebből élünk, de azért jobban esett volna, ha kicsit kevesebb a töketlenkedés és sikerült volna mára megszervezni azt a rettentő fontos megbeszélést....

o
orsko

Orsi, nem akarsz velük (http://www.patapum.com/) is összehaverkodni? hátha ők is küldenének grátisz hordozót? :lol:
gale

Jaj, annyira sajnálom, de végiggondoltam a holnapomat alaposan, és egyszerűen nem fér most bele ez a b.örsi kiruccanás... Túl sok a feladat, aminek a határideje holnap délután/este... Legközelebb remélem. (Pedig már a sütit is megsütöttem... :cry: )

KépKép
livus

Jaj, ez az LLL oldalán volt egy hordozókendőről szóló írásban :( :

[quote]k írta:isfiam egyre csak erősödött (igény szerint - szinte kizárólag-szopik a mai napig), és lassan a befelé fordított hordozást a kifelé ültetett "kukucskálós" pozíció váltotta fel. Ez a hordozási mód azt is megtanította fiacskámnak hogy ahhoz, hogy mindent lásson kénytelen szépen tartani magát; ennek eredményeképp alig hét hónaposan sikerült stabilan ülnie kendőn kívül is, a hátizmait pedig még én is megirigyelhetném!

Így utaztunk mindig és mindenhová, Ő mindent látott amit én, én pedig biztonságban tudhattam minden járművön a mellkasomon kalimpáló boldog kisbabát.

http://www.lll.hu/node/200

KépKép
livus

Köszi, Livus, hogy észrevetted és jelezted! Szólok az illetékesnek, hogy csináljon valamit! ;)

hordozo

Livus, akkor kárpótlásul kérjük a receptet a megfelelő helyre bepötyögni ;) Kár, hogy nem jöttök ti sem...Viszek egy kis tápiókapudingot, bár nem elég sokat, mert tegnap befaltuk a felét :oops: :oops:

KépKép
KépKép
safrany

Eszter, a tapiokapuding az finom lesz:) A megfelelo helyre ird mar meg, h te h csinalod, mostanaban en is sokat csinalok, de csak bananosat tudok.

Livus, LLL:( En gyerekem is epp 7 hos, aztan kifele forditgatas nelkul is ul, mint a covek mar jo ideje:)

Biobaba
biobaba

[quote="foldori"]N írta:foldoriem emlékszem, kendőd van? Sztem hozzád illene legalább egy:), ahogy itt megismertelek. Az is jó, sőt, nagyon jó, már most is használhatnád.

Jól sejted, bár nem én vettem: kaptuk egy ismerőstől, akinek a gyereke állítólag nem szerette, ezért ők sose használták. Ez egy Carolino - szívem szerint mást vettem volna, de most ez van.
A párom a fektetett újszülött-hordozást szereti vele csinálni (bölcső?), én meg két hete spontán felkötöttem a mellkasomra békában ülve a kiscsajt - nekem ez jött be. (Először a hátán vízszintesen keresztbe rakom a kendőt, majd a hátamon kereztbe és elől újra keresztbe, hátul megkötöm) Nem tudom, hogy ez benne van-e a leírásában a kendőnek, mert elő sem vettem, de a babát stabilan tartja - nekem ez elég. Azt még nem tudom, hogy lesz később, ha már nehezebb lesz Boró, mert nem vagyok az a díjbirkózó... (156cm/50-valahány kg.) De gyúrok rá :) Vagy majd a párom cipeli... :wink:

Livi
Kép
picilivi

Sziasztok!
Kendő-ügyben kérnék tanácsot.
Egyrészt: a gyerekorvos szerint nem jó a kendő a gerincnek. Mások szerint csak fekve jó a gerincnek. Nekem viszont az elöl keresztezett jön be. De eddig sehol se hallottam rosszat a kendőről, csak jót, ilyen szempontból is!! Most akkor...?
A másrészt: kötött a csípője a kisfiamnak. Terpeszpelenkát kell hordania (még várjuk, h. megjöjjön). Lehet abban kendőzni?
Harmadrészt: ilyen zimankós időkben hogy védjem meg a kendőben a kinti hidegtől az 1 hónapos kisfiamat? Elöl melegítem, de a háta...?
pimpampumelka

Szia Pumelka!

Eloszor is, ugy birom az ilyen orvosokat. Lefogadom, h semennyit nem jart utana a kendo hasznalatnak, es akkor ex chatedra kijelent ilyeneket, h nem jo a gerincnek... En csak hordoztam/-om a gyerekeimet. A nagyobbiknak kicsit kotott volt a csipoje, kellett volna terpeszpelenka, de mivel a moshato pelenka eleve terpeszben tarja a labait, es a kendo is, nem hasznaltuk. Gyereknek semmi baja.

Ez tipikusan az, h amit nem ismerek, az csak rossz lehet...

Meg kell tanulni jol felkotni a gyereket. Ennyi.

A hideg: en a ruham alatt hordom a gyerkocot. Igy nem kell ra tul sok ruha, melegiti az enyem a hatan.

Biobaba
biobaba

[quote="pimpampumelka"]A írta:pimpampumelka másrészt: kötött a csípője a kisfiamnak. Terpeszpelenkát kell hordania (még várjuk, h. megjöjjön).

Szia Pumelka!
Kapható külön ilyen, hogy terpesz-pelus? :oops:
Csak mert a lányom farfekvés és önnön lánysága miatt pici csipő-asszimetriával született, de nálunk a gyerekorvos simán csak megmutatta, hogyan kell egy sima tetrát hajtogatni és betenni a lába közé...
Ezt csak azért írom, mert lehet, hogy olcsóbb - ha ez számít.

Livi
Kép
picilivi

Sziasztok!
De jó azoknak, akik kluboztak ma :D

Zsuzsa,

én egy tanfolyamon megtapiztam Lívia Olafját, nekem az tűnt vékonynak, főleg, amikor megérkezett az én Jakobom. lehet, hogy rosszul emlékszem, de a jakob vhogy vastagabbnak látszuk, pedig az jaquard-szövésű.

Egyre jobban várom, hogy felköthessem majd a babámat kendőbe :)

És egy kis OFF, ne haragudjatok érte, de muszáj:

Kedves Kismamák!
Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. április elején születendő harmadik kisbabámnak.
Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik.

Olyan Édesanyát keresek, aki
- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.
- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.
-feleslegessé vált Medela SNS szoptanít is érdekel.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Köszönöm,

Nuska+(35+0)

ON :)
nuska1

Sziasztok!

Délelőtt voltam Ági tanfolyamán, szuper volt! Megállapítottuk, hogy a szipiszupi rugalmas kendőm talán mégsem volt a legjobb választás, beleraktam a kisfiamat ott egy Lana és egy Nandu kendőbe is, és csodák csodája, azokban nem nyűglődött. :shock: Szóval most egyrészt :D vagyok mert van alibim újabb csodás kendő beszerzésére, másrészt :? is vagyok mert ha ezt előre tudom nem veszem meg a rugalmasat. Azért még próbálgatom majd, és Ági ígérte, hogy mutat egy olyan kötést ami direkt rugalmashoz jó, de akkor is szívom a fogam, mert pl most is olyan szívesen felkötözném magamra, és itt a kendő mellettem, de nem jó. :roll:

Nandut nagyon nem akaródzik venni, főleg, hogy a tanfolyamon is volt egy gyűrődős darabbal valaki, úgyhogy marad nagyjából a külföldről rendelés, ugye? Didymos és Storchenwiege tetszett meg még korábban amikor nézelődtem, ezek között van különbség minőségben, feelingben? És még gondolkodom a Lanán, ennek előnye, hogy nem kellene a postára várni...

Azon is gondolkodom, hogy veszek egy Nandut, azzal kipróbáljuk mennyire megy ez nekünk, és aztán beruházunk "az igaziba". Lehet hogy ez lenne a legjobb, csak így meg az a rizikó, hogy lesz még egy felesleges kendőm. Persze ha nem szeretek bele mégis a Nanduba. Ááááááá, megőrülök. Segítsetek ki ebből a becasvarodásból légyszi.
:lol:
kattix

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a tapasztalt "hordozós" anyukáktól.
Eddig Nandu-kendőm volt, amit 2 napja elloptak :(
Már előtte is gondolkodtam, hogy nyárra veszek egy vékonyabbat, de aztán maradtunk ennél, mert ez bevált.
Most viszont kénytelen vagyok venni,és ha már kell,olyat vennék amit sokáig szeretni fogunk. Néztem a kötős kengurut, az is szimpi, de nincs abban jobban bene a baba,nem lesz benne melege?
Aztán néztem drágább (pl. Didymos,Hoppediz..) kendőket, de nem tudom ezek vékonyabbak-e, milyen az anyaguk és tényleg annyival jobbak a Nandunál? Én pécsi vagyok, itt nem tudom "megtapogatni", mert nincs.
A Kismamásról nem sok jót hallottam, pedig tetszett, mert vékonyabb.(tényleg nem olyan jó?)
Néztem a Brendonban az Amazonast, hát...nem tudom.

Szóval tudtok tanácsot adni? Mert kendő nélkül nehéz az életünk!

Köszönöm mindenkinek, aki ír!! :lol:
netti31

Na jó azért még futunk egy pár kört a rugalmassal, most beleraktam az Áginál tanult kötésbe és 20 percig tök jól elnézelődött csak utána kezdett nyűglődni....
kattix

[quote="nuska1"]
írta:
nuska1Zsuzsa,

én egy tanfolyamon megtapiztam Lívia Olafját, nekem az tűnt vékonynak, főleg, amikor megérkezett az én Jakobom. lehet, hogy rosszul emlékszem, de a jakob vhogy vastagabbnak látszuk, pedig az jaquard-szövésű.

Na jooo bevallom, a didymos honlaprol loptam, hogy nyarra ajanljak. ;-) Bar azert az en jonasom (az olyan mint a jakob, csak kekes zöldes) tan vekonyabb volt, mint a lisa (holott nem hasonlitottam össze öket es most mar egyik sincs meg ;-) ). A legvekonyabb didymos, amit lattam, az egy ösregi indio volt. Szoval szerintem nagyon függ attol is, hogy mennyit volt hasznalva a kendö, az indiok tipikusan kivekonyodnak a hasznalattol.

OFF-hoz: nagyon drukkolok, hogy sikerüljön, mi sajnos kicsit messze vagyunk...

kattix: Didymos biopamut a Storchenwiege meg nem. Szerintem ez a fö különbseg (no meg az ar meg a szinek...).
smzsgalf

Jol ereztuk magunkat a buliban, Vince azota is kerdezi, h hol van a klubb :)

Orsi, koszi a szervezest! romeltakaritas hogy ment? lehet erre ki kellene talalni vmi szisztemat :?:

Kattix, mennyi idos a babad, hany kilo?
fura, amit irsz, nalunk eddig nem volt panasz<a rugalmasra.... lanyom orakat alszik benne.
Haton hordozasra tenyleg nem jo, de elol ok, nagyon jol tartja a babat sztem. mi most 5 kilonal tartunk, majd meglatjuk kesobb...

Netti, kendot is lopnak? :(
a didy sztem vekonyabb, mint a nandu.
saara

Saara, a babám most 6,5 kiló mindjárt (talán ma átlépi? :D ), jövő héten lesz 4 hónapos. Szóval épp kinövi a rugalmasat valószínűleg. :roll:

Közben arra az elhatározásra jutottam, hogy most még tanulgatjuk az elölhordozást a rugalmassal, addig kinézem az utódot, és remélhetőleg lövök egyet jó áron az ebayen mire hátra és csípőre raknám a gyerkőcöt. (Azaz áprilisban, amikor elmegyünk Ágihoz a másik tanfolyamra. :wink: )

Én nem tudtam, hogy nem lehet háton a rugalmassal, a leírásban minden hordozás szerepel, úgyhogy nem gondoltam, hogy ne lenne jó hozzá. Nem baj, majd a tesónál már nem leszek nyuszi és 0. naptól hordozom majd, akkor majd "behozza az árát" a rugalmasom. :D

smzsgalf, pont ez a 2 szín tetszik a Didymosból, a Lisa és a Jonas! :wink: Te melyiket szeretted jobban?
kattix

Igazság szerint a babakocsi aljában volt egy fekete Pepe Jeans-s zacsiban, így aki kivette onnan (amíg babamasszázson voltunk, kint volt a kocsi a bölcsi-folyósón) nem tudthatta mi van benne.
Képzelem mekkorát nézett....
De ez engem nem vígasztal :(
netti31

Zsuzsa
Rákerestem az általad említett Vatanai-ra, látom cseh gyártmány. Dydimost is onnan akartam venni, de most akkor ez is bekerült az esélyesek közé. Neked ez jobban tetszik? Melyik van neked? És melyik méret? Nagyjából korrekt a méretezésük? Árban úgy látom, nincs lényeges különbség, de valami alapján döntenem kellene, hogy melyik legyen, mert a rugalmasból lassan kinövünk, meg nem is igazán jött be :oops:
Köszi
Zsana
zsana75

Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy mi a különbség az Ergo és a Manduca között?
Köszönöm ha valaki válaszol, jó hordozást!
Judit
ituj766

kattix: Jonas volt az elsö kendöm, es az elejen rengeteget hasznaltuk. Akkoriban egy csomot kinlodtam nem keresztezett kötesekkel (pl. kenguru, rucksack), es sehogy sem akart sikerülni. Persze lehet, hogy csak en voltam tul ügyetlen. Meg az is baj volt, hogy fel ora utan ujra meg kellett huzni, mert lecsuszott az egesz, akar mennyire feszesre is huztam.
A Lisat sokkal kesöbb vettem, es azzal egyböl ment a kenguru is, meg a hati is. Mondom, lehet, hogy azert mert addigra mar jobban tudtam kötözgetni, vagy azert, mert az sokkal rövidebb volt es nem logott le ket meternyi kendö, de en jobban szerettem.

Ebay: pillanatnyilag nagyon dragak a kendök, fogalmam sincs, hogy miert, szoval tan erdemes lenne kicsit varni...

Zsana: piros/kek balnas (ailik) Vatanai-om van es szerintem gyönyörü. Azt hiszem, tan ez a legszebb kendö es mar reg vagytam egy ilyenre. 5m-es van, ha gondolod, megmerem, de szerintem van is annyi :roll:
Ennek sokkal csapottabb a vege mint a Didymosnak, amitöl eleg sok lelog (no meg amugy is rettenetesen hosszu, azert is nem tartom meg, csak meg gyönyörködök egy kicsit benne ;-) ). Probalni nem probaltam, de ugy gondolom ez a Vatanai nehezebb gyereket (Beni csak 7,5kg) nem tartana olyan jol meg.
Szoval ha csak egy kendöm lehetne, akkor biztos inkabb Didymost vennek.

No hosszu lettem, bocs :oops:
smzsgalf

Beszámolnék képriportban a 2. Textilpelenkázó- és babahordozó klub jeles eseményeiről és a kedves résztvevőkről, akik meglepően nagy számban jelentek meg. Még 2 olyan anyukánk is volt, aki se nem textilpelusozik, se nem hordoz, viszont rettentő nyitott társaság lévén ez nem hiszem, hogy bárkinek is feltűnt:-)
Budaörsről négyen jöttek most, közülük volt a két "még-nem" anyuka, de szerintem ha eleget hallgatják a hülyeségeimet, őket is beszippanthatja a hordozó- és pelusozó örvény, bár mindkettőjük olyan gyermekkel rendelkezik, aki imádnak babakocsizni.
A többiek aktív- és passzív fórumozók voltak. Így, hogy legalább 4 lemondásunk volt, ha jól vezettem a jegyzőkönyvet, 14 anyuka és 15 gyermek volt jelen. Ez itt a rejtvény helye: ez meg hogy jött ki, ha van, aki 2 gyermekkel is képviseltette magát, és van, aki egyenesen gyerek nélkül jött??? Elárulom: volt két pocakban figyelő babánk is:-)
Tehát jelen voltak: Tabajd/Laura) Emese nélkül, Zsófi Lujzával a pocakjában (Börs), Nóra Vilmossal (Börs), Nesica a kislányával, Rita Bálinttal, Foldori/Dóri Rékával és Bendekkel, Zsófi Barnussal (Börs), Ági Rozival, Savitri Hanával és Ivánnal, Olga/Oola2008 a pocakjával, Sára/Saara Piroskával és Vincével, Ági Matyival, Sáfrány Vajkkal és Flórával és én Kamillával.
A bocsánatkérések helye: sajnos nem emlékszem Nesica kislánya nevére, és hogy Rita kinek a barátnőjeként jött. Asszem a többi stimmel:-)
Előkerültek először a textilpelenkák, hasonlítgattunk, tapasztalatot cseréltünk (ez sem cikibb, mint a Forma1 -mánia például...), volt kaja, innivaló (Kamilla a legfinomabb falatokat a földről zsákmámyolta), volt némi "amatőr pszichológus" kísérlet is a piros alagúttal (modelleztük a születést, van, aki simán végigszaladt rajta, de jó lehetett az anyukájának...), aztán előkerültek a hordozók. Sajnos most nem tudtam a hordozók neveit összeírni, de a múltkoriakon kívül volt saját készítésű MT, Nandu kendő, Ergo, de már nem is tudom, mi még. Savitri szerint még maradhattunk volna:-) Hát tőlem aztán legközelebb lehet tovább is, ha valaki később ér oda. Kellemes mellékhatásként a ded beleájult a délutáni alvásba, és most sincs semmi panasz rá...:-)
Szóval találkozunk 1 hónap múlva!!!
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

kamcsatka

no itt egy kep a Vatanai-rol (es kerlek ne nezzetek a rossz kötest, ezt kötest tan akkor probaltam elöször :oops: )
Kép
smzsgalf

Hu szuper jok a kepek! Nagyon jo lehetett!! Majd tan ket ev mulva mi is megyünk :lol:
smzsgalf

Megvárunk...:-)

kamcsatka

De jó volt nektek, én is, én is, én is akarooooook! Remélem az áprilisira eljutunk. Gyors kukk a naptárba: 4-én lesz? Mert akkor már most beírom. Hánykor?

Egyébként megsúgom, hogy nem csak a hordozást tanulom most, hanem a textilpelusozást is, úgyhogy duplán ott a helyünk. :D
kattix

szia kattix, 10-13-ig vagyunk ott. Szeretettel várunk legközelebb!

kamcsatka

smzsgalf:) ennek a Vatanainak kb olyan szinei vannak, mint az en Lauramnak.

Orulok, h a talalka jol sikerult.

Biobaba
biobaba

Szia Pumelka!
Kapható külön ilyen, hogy terpesz-pelus? :oops:
Csak mert a lányom farfekvés és önnön lánysága miatt pici csipő-asszimetriával született, de nálunk a gyerekorvos simán csak megmutatta, hogyan kell egy sima tetrát hajtogatni és betenni a lába közé...
Ezt csak azért írom, mert lehet, hogy olcsóbb - ha ez számít.[/quote]

Szia!
A www.bambino.hu oldalon lehet rendelni, pamut és állítólag jobb, mint a műanyag nyavalya. Még várjuk, h. megérkezzen. 1200 Ft, három méretben van, + a postaköltség 1300, reméljük, bejön, ha már.
pimpampumelka

Pumelka! A kendő jó a gyerek gerincének, ha jól van megkötve. Tehát ha szoros, és ha nincs kifelé fordítva benne. Ha lazán van megkötve, akkor nem jó. Lehet terpeszpelenkázva kendőzni, miért ne lehetne. De ha kendőben van jól (függőlegesen, nem fektetve, és terpeszben, térdben behajlítva, úgy, hogy a kendő az egyik térdhajlatától a másikig ér,nem csak a popsija alatt van), akkor tökfölösleges a terpeszpelenka, mert helyettesíti a kendő. Ha elég sokat hordozol (napi 5 órát legalább), akkor még el is hagyhatod a terpeszpelenkát. Azt ajánlom, amit Biobaba: vegyed a babát a kabátod alá! Ehhez a normálisnál jelentősen nagyobb kabát kell.
Rugalmas kendőről: jó az, csak tudni kell, hogy csak kis súlyú babának jó. Tehát nagy különbség a (szövött) kendő és a rugalmas kendő között, hogy az előbbi csak kicsi babának jó, utóbbi pedig önmagában kiszolgál minden helyzetben, újszülött kortól akármeddig. Kattix csalódása onnan ered, hogy erről a különbségről nem tudott, amikor a rugalmas mellett döntött. Nagyon tanulságos volt látni, hogy a baba sírt a rugalmasban, ugyanakkor az ugyanúgy megkötött kendőben tökéletesen elvolt. A különbség nem volt nagyon látványos, de nagyon határozott volt: a rugalmas kendő nem tartotta olyan határozottan, tudott benne dőlöngélni jobbra-balra. Ez a bizonytalanság, vagy nem tudom mi, nagyon zavarta. Kb. ilyesmi a különbség a kézben cipelés és a hordozás között is. Teljesen más a kettő a gyereknek.
Köszi képeket a klubról! Ha belegondolok, mennyi anyuka, milyen aktív volt tegnap, hordozás témában Budapesten, nagyon lelkes vagyok! Nálam két turnusban járt 12 anyuka, és nagyon intenzíven, hatékonyan voltunk együtt, jól éreztük magunkat. Nálatok, a klubban 14 anyuka, hasonlóan! Huhhh! Ez igen! Igazi hordozós nap! :)

hordozo

[quote="pimpampumelka"]S írta:pimpampumelkazia!
A www.bambino.hu oldalon lehet rendelni, pamut és állítólag jobb, mint a műanyag nyavalya.

Szia Pumelka!
Köszi a linket, bár asszem mi maradunk a mosható pelus + hordozókendő változatnál. Meg pesze minden pelusozásnál torna! :D

Livi
Kép
picilivi

Ági, köszönjük a támogatást a távolból! Azért én bízom benne, hogy egyszer találkozunk!

a linkelt oldalon belül a terpeszpelenkán kívül megtalálható jónéhány hordozó a legrosszabbak közül. Még a fotókon is rosszul néznek ki.

kamcsatka

hááát, én nem merek a tornázásra hagyatkozni, nem nagyon hagyja, csak alkalmasint lehet. Állítólag a szülés borzalmai miatt görcsösek az izmai, bár már sokat javul.

Egyelőre ábra után kötöm föl a kis fickót magamra, és próbálom betartani az általatok is említett instrukciókat, de egyre inkább érzem, jó lenne egy "tanfolyamon" elsajátítani a dolgokat. A neten nagyon sokat találtam - hova, kihez érdemes elmenni? Egy Nandu kendőm van egyébként, és másikra nem tervezek beruházni. Biztos vannak ugyan jobbak, a hozzászólásokból is úgy tűnik. Remélem, azért az is megfelelő.
pimpampumelka

Ja, és nem tudom a kabátom alá venni, nincs akkora, és én se vagyok egy nádszál, tehát ha mindketten beleférnénk, akkor a karlyukon potyognánk ki kb. Pedig nekem is ez lenne a szimpi megoldás.
pimpampumelka

Sziasztok!

Képzeljétek ma igazán ügyesen kendőztünk, ez volt az első, hogy utcára merészkedtem vele! Sétáltunk meg villamosoztunk, kb fél órát, simán elvolt csak a villamoson kezdett 1-2x nyűglődni mert melegünk volt (nem kabát alá vettem, mert vittük a babakocsit is, ha nagyn nem bírná akkor áttehessem), de egy kis rugózás megnyugtatta. És a végén még el is aludt rajtam!!! Odaértünk (a Kossuth Klubba mentünk a gyerekkönyvvásárra), ott levetkőztettük a kinti cuccból és visszakötöttem magamra és további 25 percet tök jól elvolt még nevetgélt is mindenfélén.

Nagyon örülök és köszi Ági, ez a te érdemed is, mert a nálad tegnap tanult kötéssel vittem! (Egyébként a Moby Wrap leírásában egy másik elöl keresztezett kötés van, és szerintem az is volt a ludas, hogy én mindig azzal próbálkoztam eddig, és ez a tiéd sokkal egyszerűbb és kevésbé van benne bebugyolálva, mert ő azt nem szereti annyira.)

Hű lányok, annyira jó volt, teljesen fel vagyok dobva! :D
kattix

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?