Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Drienn! Szedsz probiotikumot? Az minden széles spektrumú antibiotikum mellett szedni kell. De ettől függetlenül is szedj szerintem egy ideig. Amúgy a gócelmélet sem teljesen hülyeség. (Én sem vagyok orvos különben.) Ínygyulladásra nekem egyébként 4-5 órás folyamatos rágógumizás a bevált gyakorlatom. :wink:

Amúgy nekem meg csomókban hullik a hajam, amióta szoptatok. Pedig szedek multivitamint. Már visszafelé számolom a napokat a Csabi fél éves koráig.

Tusimi, kívánok neked még sok ilyen jó napot! És én sem költöznék a Blaha környékére.
DM babaprogram leírása pedig:
http://www.dm-drogeriemarkt.hu/content/ ... onusz.html

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


jó reggelt!

Visszük a pálmát koránkellésel, asszem.... 1/4 6, nem tok megbarátkozni, ezzel a koránkeléssel :).... már arra sem emlékszem, hgoy éjjel keltünk e enni :lol: :lol: 1/2 11kor nyözizett, de akkor még vasaltam :x kapott cumit aludt. 1 óra múlva megyek aludni, naná hogy ahogy lefexem felkelt :x na akkor kivettem a kiságyból, és mondtam neki, most itt alszol mellettem végig, és kiszolgálod magad ha éhes vagy :wink:

Drienn, az az úszógatyi amit mi használunk, betétes. Ami a kaksit bentartaja. Na a pipi az sztem is kicsurizik. Pancsit kéredzted még a kádban??? Nekem a lábamon fekszik hanyatt, és úgy lubizkol sokáig. Egy kis lábtorna, de mire befejezzük addigra úszik a fűrdő, mert Barni is velünk csobog, és elég nagy intenzitással :lol: hason is elvan, ülve fogom Barnival szemben és vigyorog neki:-) kb. így szoktunk pancsizni mi.

Ja a hajam is hullik nekem is rendesen... még jó, hogy van miből. Tesómnak tök ritka haja volt, és a szoptatás alatt teljesen kész volt, annyira kiritkult. :-(
Agnes, akkor Te 6 hósan már teljesen le is akarod szoktatni a ciciről? Vagy csak megkönnyebülés, hogy jöhet más is???

Tusi, nagyon édi Zita a rötyis képen :D

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!!!

Köszi a tanácsokat, ez annyira nem a dúrva VIII. kerület, ez a Víg utca, pár száz méterre már hetedik kerület van....a lakás tök biztonságos, a társasház bejáratánál biztonsági őr, kamerák, minden hülye nem tud bemenni..a környék: boltok, villlamos, közel egy hatalmas park, játszótérrel..romát, (bocs, nem vagyok fajgyűlölő, szóval a rosszabb fajtára értettem) meg egyéb durva kisebbséget nem is láttunk, állítólag kitakarították a söpredéket onnan..szóval nem az a NYÓCKER, hanem abszolút a széle..egy jó új társasház, gyönyörű lakás...ja és albérlet...párom örökölt, egy gödöllői telkes háznak egy harmadát, abból abszolút tudunk venni lakást egy év múlva, el kell adni stb...addig meg a munka miatt muszáj felköltöznünk...a hírügynökségnek csinálhatjuk Pestről is, már megbeszéltük és a párom emellé már talált is melót, nagyon-nagyon klasz napi pénzzel (itt alkalmazottként valamelyik tv-nél egy hónapig kéne dolgozni annyi pénzért, mint itt mondjuk 10 nap alatt)

Amúgy Bonitám is tegnap már vidám volt, pár napja rájött két kézel is lehet játszani, eddig mindig egy kézzel fogta a játákot, most két kézzel fogja..ja meg rátalált a lábfejére, hanyatt fekve megfogja és húzza a fejéhez...és amikor hasra tezsem, imádja, nézelődik egy darabig, aztán el kezdi a karjait úgy mozgatni, meg a lábait, mintha kúszni akarna...

A védőnő volt itt, mondtam mit csináljak, mert ülni akar, hanyatt fekvésből is erőlködik már, de ha pl az ölünkben van, akkor fel is ül rendesen, meg a pihiszékben is..azt mondta ezt 7-8 hósan kell csinálni, próbáljuk VISSZATARTANI, meg a kúszás is még odébb lesz...annyit mondott a ozgás fejlődése sokkal előrébb tart, annak ellenére, hogy még nem forog... :shock:

Tusi
Mi az a spec tápszer????

Manó
A hozzátápi dolog érdekes, lehet pár hét múlva miis kezdjük? Bár ős elvan a Humana 1-ellmég mindig 500-600 ml között eszik egy nap, de azt mondták ez jó....(?) A védőnő azt mondta, először bébiitalal kezdjem majd, 5-6 hósan, aztán fokozatosan bébikajával, először csak tízóraira adjak majd, aztán majd uzsira is és mellé minden nap kötelezősen legyen 500-600 tápi is/nap...most fél nyolc helyett reggel fél-hatkor etetek, hogy kijöjjön a napja és a deles kaját, vagyis a napi harmadikat ne 3-kor egye meg, hanem egykor...

Én nem szptatok, de rettenetesen hullik a hajam..még jó, hogy sok van, sosem hullott egyébként..ja és totál lestrapált vagyok, fáradt nagyon...én szerintem ez tavaszi fáradtság!!!!!!!

Tusi
Költözést ti hogy oldjátok meg????????????

ÉLJENEK A KORÁN KELŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐK!!!!!!

Kép
dyt
 
 

 
 

JA ÉS 15.-ÉN KÖLTÖZÜNK

Kép
dyt
 
 


Nagyon gyorsan törpént minden Dyt!!! szupi hogy tudtok költözni. Tesómék is a 8ba kezdték, a legrosszab helyen!!! Párter utca!!!!! brrrr.... de hála égnek nem volt akkor semmi nagy gáz....
Na biztos jó muri lesz Neked, és Tusinak a költözés babóval:-)
Én is állandóan agyalok a ház kérdésen, de matt helyzet van, tehát maradunk, na meg nekünk a kutyákkal iszonyat problémás is lenne:-(((( majd meglátjuk, de már így is kicsi a házunk:-(((
na ja, de nekem is állandóan ülnek, a kádban a víz fenntartaja, és imád ülni. Na meg lábon állni :shock: édesen rakosgatja a kis tappancsait, na nem engedem ránehezedni, csak érezze, és annyira imádja...
a kis piszok most alszik!!!!!! ilynekor mindkettőőőőő:-) megyek legurítok még1 kávét:-)

Csikken nálatok mizu??????

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert berti már kezd mocorogni, csak beugrottam a kajarendelést megírni, aztán benéztem :lol:

Hajhullás: Nem a szoptatástól van, hanem a terhességtől, illetve az az utáni hormonváltozásoktól. Emmánál is volt nekem is. Majd elmúlik.

Dyt, Tusimi!

Hajrá költözés, szuperek vagytok :wink:

Tusimi!

Küldeném a tápszert, de szójatápoztok, nem?

Nálunk tegnap este berti alkotott. amíg uszodában voltam emmával anyukámnak még az anyatejet sem itta meg a cumisüvegből, kanállal egy kis pép az bement, majd 1/2 9-kor megitta nekem a 70 ml anyatejet cumiból, majd még szopizott picikét, majd ment aludni mert írtó álmos volt. Se arra nem ébredt fel hogy Emmát vittem aludni, se semmire. Gondoltam majd felkel enni, megcsináltam a hűtőbe a tápszert, erre 4-kor kelt legközelebb, akkor meg tudott szopizni, azóta alszik.

Lábiról majd később, 9-kor indulunk az ortopédiára :roll:

Dyt!

Nekem Berti nem itta meg a levet, Emmánál meg nem is próbáltuk, én mindkettőnél péppel kezdtem és ráaádásul zöldséggel :lol: Szóval tök mindegy finoman szólva. Ami ízlik a babaának, az elsőnek adható gyümölcsök, zöldségek közül. És én mindkettőnek rögtön egy kb negyed bébiételes üveggel adtam, Emma már másnak, Berti kb kb 4-5. nap már teljes adagot evett. nem eszik olyan forrón ezta hozzátáplálást ám. Alma, körte, őszibarack, sárgarépa, sütőtök, ebből bármelyik emhet elsőnek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Drienn! Mi johnson baby ápolót használunk masszírozáshoz. Végül hova költöztetek? Nem találom, pedig próbáltam visszakeresni.
Dyt! Tusi jól mondja, nem túl jó rész a nyócker. De azért vannak már ott is szép részek, bár az nem a Blaha, hanem pl a Rákoczy tér, mert ott most minden házat felújítottak. De az a rész aranyárban van. Ha normális áron akartok, akkor külső kerületeket érdemes megcélozni, pl 15-16 ker. Budán a 3.ban vannak árban elviselhetőek. Mi a 15ben lakunk, most szeretnénk mi is elköltözni, de családi házba, de szintén itt a kerületben. Még arra figyeljetek, ha mindenképp a belváros, hogy véletlenül se a földszinten, mert 90% hogy vizes. Most olvasom, hogy új házba költöztök a Vígbe. Az a NYÓCKER. Mindegy mert csak albiba mentek és ha őrzik a lakást, akkor tök mindegy és onnan villamossal 7 megálló a Margitsziget, 74-es trolival meg 5 megállo a városliget az a Blahától megy. És ha új lakás az tök jó. Meg van ott két piac is, a Rákoczy téri és a Teleki téri.
Tusi! DM babaprogram! Beviszed a gyerek születési anyakönyvi kivonatát, meg kitöltesz egy űrlapot, ezt letöltheted a honlapjukon is. Mi már felhasználtuk a liberot és a babylove popsitörlőt is, mert ezeket használjuk. De kipróbáljuk a többi pelust is. Meg vannak benne ingyenes termékek is, azt valaki már leírta. Nem tom ki mondta, hogy olcsóbb a Tescoban, de megírná mennyivel? Pl Libero? Mert mi az Auchanba járunk és ott nem olcsóbb.

Kép
nyafi
 
 


Banyus! Akartam már kérdezni, hogy miért nem fekszel vissza reggel? Én reggel 5-f6 felé szoptatok, de az ágyunkban, és már alszunk is vissza utána. Vagy neked kukorékol utána is a gyerek? Nekem is ébren marad néha, de szerencsére csöndben van, nézelődik, nyekereg kicsit aztán csak visszaalszik. Nagyon rendes lány ez a Zita baba, most is húzza a lóbőrt.
Ti miért akarnátok költözni? Azt írtad mégsem született meg az a kutyarendelet. Ja látom kicsi a ház. Mekkora az a kicsi?

Az előbb volt nálam a védőnő (11 helyett 10kor jött, én épp akkor keltem föl, így pizsiben fogadtam :oops: ) és azt mondta, hogy náluk az a bevett gyakorlat, hogy már 4 hónaposan megkezdik a gyümis hozzátáplálást, akkor is ha csak anyatejes a baba. Fura, máshol mind 6 hónapot mondanak. Majd meglátom, végül is mi baja lehet? Egy kis gyümivel lehet, hogy ki tudnám váltani még azt a kevés tápit is, az végülis jó lenne. Ja igen, azt is mondta, hogy kaksiproblémásoknál már 3 hónaposan gyümölcsöznek, az szépen rendbe szokta tenni a gyerkőc pociját.

Manó! Nem Zitának szánnám a felesleges tápszert :oops: tudod, hogy imádom :D

Dyt! Spec tápszer: tejmentes, szója és sertéskollagén :x alapú. Nem az a megszokott tejporos ízű, hanem majdnem sós, kicsit fura-büdi. Nem olyan durva, de Zita a hagyományos HA tápit jobban szerette. (én is :oops: )
A két legrosszabb kerület a nyolc és a hét, de nem akarlak piszkálni. Ahogy jónak látjátok. Végülis, ha albérlet, akkor léphettek bármikor, ha nem érzitek jól magatokat. Én sokat dolgoztam a belváros ezen részein, és forgott a gyomrom, amikor az utcán mentem (büdi, szemét, kutyagumi, döglött galamb stb.), nincs az a pénz amiért én odaköltöznék, főle kisbabával, akit sétáltatnom a kell a környező utcákban. De nem haragszol ugye, hogy leírtam?! Tényleg nem bántásból, sokkal inkább jószándékból, de tudom nem az én dolgom, és a véleményemet sem kérdezted! Attól még szeretlek :D

A költözést mi a következőképpen szeretnénk megoldani. Apu lakását eladjuk, pénzt megkapjuk, indítjuk a hitelt. Pontosabban már most elindítottuk. Ha minket kifizettek a vevők, akkor aput sajna néhány hétre albiba kell költöztetnünk, megpróbáljuk a közelünkbe. Addig mi is kifizetjük azt a lakást, ahova mi megyünk, kifestünk stb., majd költözés. Ha áthurcolkodtunk, akkor jön ide a mi kis lakásunkba apu. Ennyi. Erre vonatkozott a kérdésed?

Banyus! Nem is a mi költözésünk lesz necces, nekünk nincs annyira sok cuccunk, lévén 37nm-es lakásban laktunk eddig, ami miatt mindig kőkeményem szanáltam, meg amúgy sem vagyok egy gyüjtögetős-felhalmozós fajta. Meghát ugye csak ketten voltunk eddig, Zitának még nincs sok holmija. Sokkal jobban félek apu holmijaitól. Közel harminc év alatt, durva mennyiségű lom halmozódott fel abban a lakásban (72nm-en sokkal több elfér), a konyhaszekrényben fölül, szerintem olyan holmik vannak, amikhez harminc éve senki nem nyúlt, ócska bögrék, tányérok stb. Aztán a gardrób is tele van vaccakal, az ágyneműtartók szir-szar dísztárgyakkal régi képeslapokkal, amiket már akkor likvidálni akartam, amikor otthon laktam, de apu csak az ágyneműtartig engedte. Ő nem szeret semmit kidobni. Pedig mondtuk neki muszáj lesz, mert az egyszobásban nem fognak ezek elférni. Ráadásul aput emlék köti sok mindenhez (igaz évtizedek óta éve el vannak rakva, de akkor is), és őrizgeti. Nem beszélve a sok fényképről, amiket persze nem akarok kidobni, de rendszerezni kéne valahogy azokat is. Ja meg hugom meg az én ott hagyott vackaim (kamaszokri diszkóbelépők - hogy minek tettem el őket... :shock: ), na szóval azt a lakást lesz kemény dió összepakolni. Arról nem is beszélve, hogy apu nem sok hajlandóságot mutat az együttműködésre, pedig otthon ül, nyugdijas, mi meg dolgozunk, illetve én Zitázok, de az még nagyobb kötöttség. Mindegy a hétvégén hazamegyünk, és szerintem kipakolunk neki egy csomó mindent a hall közepére, azzal az insrtukcióval, hogy naponta dobjon ki belőle egy nagy adagot. Remélem nemsokára lesz lomtalanítás arrafelé, hogy a régi íróasztalainkat, meg vacak bútorainkat kitehessük, különben vihetjük a szeméttelepre...

Jó hosszú lettem bocsi... de napokig nem írtam nektek, teljesen előtört belőlem a közlésvágy, Zitus is alszik, és azt még nem írtam, hogy milyen jó kis lakást találtunk! :D Na azt majd később, amikor biztos lesz, hogy a bank megadja a remélt hitelt.
pussz

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Nyafi, én írtam, hogy olcsóbb a pelenka a Tesco-ban, de csak egy termékből kiindulva: a Pampers jumbo csomagot megvettem a DM-ben 15% kedvezménnyel, aztán másnap a Tesco-ban kb. 100 Ft-tal olcsóbb lett volna, mint a kedvezményes DM ár. Ez alapján írtam. Komolyabb elemzésekre nem volt időm. :(

Manó, örülök, ha nem a szoptatástól van a hajhullásom, kicsit vigasztal. És Manó, utána az a hajmennyiség marad? Vagy visszajavul a helyzet? (Van még elég hajam, de azért jobb a mégtöbb.) :)

Barnusanyus, nem egyik napról a másikra akarom abbahagyni a szoptatást, csak úgy gondolkozom, hogy a 6. hónap végéig egyre több és több tej kell a gyereknek, onnantól kezdve meg egyre kevesebb. És nem lesz stressz bennem amiatt, ha egy nap nincs elég tejem. Másrészről nekem van egy betegségem, ami miatt állandóan gyógyszert kellene szednem, de szoptatás mellett nem lehet. Idáig nem volt gond, de azért ez is kicsit idegesít, hogy ha hirtelen rosszabbodik a betegségem, akkor azonnal abba kell hagynom a szoptatást, és jó lenne, ha erre nem kerülne sor Csabi hat hónapos koráig.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


dyt, az en lanyom is elkezdte a felhuzodzkodas, tok szeret felulni segitseggel, egyedul is probalkozik, de persze ugy meg nem megy neki, csak aranyos ahogy kapaszkodik a pihenoszek oveben es huzna fel magat :)
nekem is mondtak, hogy meg ne ultessuk, mert nem tesz jot a gerincenek, de visszatartani? azt hogy gondolja a vedono? ha majd esetleg felul, lokjem vissza?? :shock:

Kép
gili
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek kellemes nőnapot kivanok!

En most fejeztem be az udvozlokartyakat. Minden evben en keszitem el oket.
Felteszem, ha mar ennyit kinlodtam vele. Kép ez a kartya eleje Kép ez pedig a hata

Kép
Kép
meli78
 
 


Persze a kepeket nem tette fel, na majd holnap

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Most már tuti, hogy műtik a Milut, 2 hét múlva.Bizonyos szempontból jobban örülök neki, mert most már egyre többször kijön neki és egyre nehezebb visszarakni. Hiába kezd Ő is egyre jobban akarat királyfi :lol: lenni, nem hagyhatjuk sírni,mert akkor is azonnal kijön neki,és az nagon fáj ám szegénykémnek.
Képzeljétek milyen hülyék voltunk a párommal, elmentünk egyik este Tescoba. addig apukám vigyázott rá.30 óra múlva csörög, hogy kijött a sérve és nagyon sír és nem bírja visszarakni. Párom be a kocsiba, haza száguldott(még jó, hogy közel van) és visszarakta.Ezek után apukám jött értem. Szóval stresszes lett a vásárlás :cry: Meg is beszéltük, hogy a műtétik vagy Ő vagy Én minidg vele leszünk.

Manó: 3 hete már kap tápit is(vagyis csak kapna, ha enné :lol: ). így most 90%-ban anyatejes.Gyermeked lába?

Dyt: A Blaha és környékéről nekem is az a véleményem, mint Tusiminek(bocsi), de ha csak átmeneti, akkor meg ki lehet bírni.
A bnőm babája 6 hónapos korától már felállt, és ki volt akadva a védőnő meg a doki és mondta, hogy ne engedje, mert túl korai. A bnőm meg kérdezte, hogy törje el a lábát?vagy , hogy fogja vissza? Szerintem, ha egy gyerek elkezd vmit erőltetés nélkül, azzal nincs azzal semmi baj.

Tusimi: Ti hova költöztök?és mibe?

Na felkellt a kis betyárom... :lol:

Kép
mona1978
 
 


ja a 30 óra sok lenne :lol: 30 perc

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Megérkeztünk a babaúszó táborból. :)
Nagyon jó volt. Képzeljétek készültek víz alatti felvételek is és egy dvd-t is kapni fogunk. Aporral már sokat merültem. Tetszett a módszer mert nem erőltették a víz alá a gyerekeket. Azt hiszem a 3. napon merültünk először.

Még nem tudtalak visszaolvasni bennetekt! A táblázatot hétfőn tudom folytatni, ha küldtetek új adatokat.

Mostanában annyira kevés tejem volt, azt hittem el fog apadni.
Apor 2 óránként megéhezett, szegény. Remélem visszatér a rendes állapot.

sziasztok.
jelentkezem, amint visszaolvastalak benneteket, remélem lesz időm.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusimi

Az én gyerekorvosom azt mondta, hogyha tudom, akkor 6 hónapig csak anyatej. Remélem sikerül, ha mégsem, akkor én is a gyümölcsökkel kezdeném. Tápszert még sosem adtam Apornak.

Kérlek a képeslapokat ne dobd ki, mert én gyűjtöm őket. :) Inkább valamilyen módon add át nekem, kérlek, minthogy kidobd. Nagyon szeretem a képeslapokat. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Teszek fel két képet. Az egyik az oklevél átadása után készült, a másik pedig úszás után. :)


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Költözés: Tök jó lányok, hajrá! Mi is szeretnénk néhány év múlva.

Nyafi: Itt a mellettünk lévő utcában lévő épülő házat néztétek már?

Uszi: ma mentünk volna, de Bencusnak tegnap bepirosodott a szeme, úgyhogy inkább nem mentünk. viszont csepegtettem bele anyatejet és sokkal jobb lett! :) Lehet anyatejjel kéne kenegetnem az aranyeremet??? :oops:
Ja és én vettem úszópelust is meg úszógatyát is, nálunk mindkettő kell.

Mona: szegény Milu! Remélem minden oké lesz a műtét körül , addig is kitartás!

Képzeljétek Bendő felemelte a kajaadagját egy 100-assal és egyel kevesebbszer eszik. Így napi 5ször. Szerencsére a mellemnek is sikerült követni őt... :) A laktoherb nekem jót tesz, no meg a rengeteg kaja!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Anita!
Alsópáhokon voltatok babauszin?? Mi oda megyünk majd 5 napra júliusban :) De nem babauszitáborba, csak úgy nyaralni :)

Babauszira most már ha Hannus nem esik vissza a betegségbe, akkor kedden megyünk.

Mi is gyümilével kezdtük volna a hozzátápit, de Hanna nem hajlandó meginni... néz rám nagy szemekkel... viszont a pépeset azt nagyon szereti. Főleg a szilvát (szerencsére, mert ettől van mindennap kaki is) , de a fő kedvenc a sütőtök :) Nyomja be a kanalat a szájába úgy, hogy nyomja a kezemet és úgy kell visszatartani, hogy ne menjen le a torkán :D Viszont a barackot nem szereti...

Mivel Hanna szorulós lett az uccsó időkben, ezért mi nem ehetünk almát, sárgarépát. Ezek fognak.

Tusi!
Milyenbe költöztök? Mekkora és merrefelé?

Hanna is húzza fel magát ha fogom a kezét, de ami durva, hogy rögtön állásba nyomja ki magát :shock: Ugyhogy sokat nem is húzom így fel... de ha kézben van félig ülve, akkor is nyomja fel magát ülésbe...

Képzeljétek én még mindig nem láttam a védőnőt... :shock: az én lányom gyakorlatilag védőnő nélkül nő :) az előző kb 3x volt kint de abból 2x nem is látta a gyereket, a mostani meg még kint sem volt...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Aki lakást vesz, cserél, és hitelt is vesz fel, ne felejtsen el szoc.polt igényelni a gyerekre! (Már ha fennállnak az igéynlés feltételei.)

Nem ment a védőnő? Lefogadom Babuci, hogy közben meg leadminisztrálja, hogy havonta járt nálatok... vagy csak rosszhiszemű vagyok? Szerintem legalább havonta egyszer biztos ki kellene jönniük. Mondjuk az enyém sem jött februárban egyszer sem.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!
Ani! Jó, hogy megjöttetek! Otthon is fogjátok gyakorolni a babauszit?
Viki! Melyik utcában? Miért eladó? Mitől lett Bence szeme piros? Remélem nem fáj neki…Jövő hét séta?
Védőnőt decemberben láttunk. Ha bemegyek az Sztkba akkor találkozhatok vele. J

Kép
nyafi
 
 


Nyafi: Cserba Elemér út az utca neve, a mienkre merőleges , a Szentmihályival párhuzamos. új építésű házat építenek, hátrafelé picit sorház jellege van, két családi házzal, elöl vannak lakások asszem. Ki van táblázva, ár, telefonszám, stb.
Nem tudom miért piros a szeme, úgy tűnik nem fáj neki, bár néha lehet viszket, mert néha dörzsöli. Szerencsére ma tényleg jobb lett az anyatejtől, csak neki nem tetszett a csepegtetés. :( Hétfőn sajna nem érünk rá, megyünk a bőrgyógyászatra, szerintem kedd jó lesz! :)

Védőnéni: nekem nagyon jó van, rendszeresen jön és nagyon segítőkész, nagyon jóban vagyunk. Havonta egyszer kell jönniük.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Vissza alvás téma nem műkszik, mert 99% hogy nem alszik vissza., és hangosan karatyol, ezért kihozom, hogy Barni még tudjun aludni. Van hogy néha vissza alszik 30percre, ha még adok neki cicit, de inkább egy laza mozdulattal utána nyakonbüfizik:-) Aztán hamár fel kellett kelni, tisztába teszem, és kezdődik a nap... blökik kienged elől, kineged hátul, balesetfelmosás.. tápáztatás, gyógyszerkiosztás. Apinak reggeli készítés, aztán kel Barni, tápi, peluscsere, tv bekapcs... addigre alszik el Bazsi, míg Barni kómában van, Bazsi bezár szoba, anya rohan másik házba kisbölikhez enniadni, felmosni..... és addigra kel pöttöm, és blabala...délutáning nincs megállj. Most hogy összecimbzitem egy tök jó fej anyucival (akinek van bulldogja is:-)) kiötlünk egy kis okossgot, felváltva vigyázunk 1-1ót a kölkökre. Addig én nyugisba tudnám csinálni a pickos munkát:-) a srácok meg jól eljátszanak. Kivéve amikor nem homokozzák nyakig egymást, és nem kopácsolják egymás fejét lapáttal :lol: :lol: :lol: Nagyon édikék:-) Viszont gáz, mert addig ugye Bazsi kinnt 3 ót vagy többet is simán alszik, és mire bejövünk és Barni lefexik, addigra ő kukorékol, és most nincs is el magában.. És így buktam azt az időt :cry: na mindíg okoskodok, hogy lenne jó:-) de nem akar összegyünni:-) csak kéne egy mami ide a közelbe :lol:
na ez jó hosszúúúú lett, bocsi:-)
Tusi, én annyira úúútáltam költözni, és mindíg ugye egyre több lett a cucc. Na az én fő bajom, hogy nincs két külön szobája a lurkóknak. Azaz egy nagy nappali, és egy kisszoba. Külön van a kutya háztól., és jó lenne ha ugye egybe lenne, és lenne szoptatós hely. Így amikor kiskuty van midíg nehézkes a bejutás, mert mindkét bejáratnál kutyák vannak. Engem ugyan nem zavar, de hát azért ugye nem mindenki van így vele. Szóval azt már tök praktikusan tudnám megépíteni, ha tehetném:-))))) Most még nagyobb intenzitással szeretnék kutyázni, ugyhogy előbb, vagy utóbbb úúúúgyis kiúúútálnak innen az irígy szomszédok:-((( szóval ha kinyögjük a hitelt, kéne felvenni, és építkezni. álom álom édes álom:-)))

Anika, örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Nálunk tegnap Monoron volt családi uszi, Barni haladósba 8kor apával, 1/2 9 Bazsi anyával, na ja nem is tetszett neki,mert kimaradt az akkori szunyi. Öltözés közben már aludt. íGy hordozóba tettem, és még vissza tudtam menni Barniékhoz pancsizni. Na ŐŐ még bírta volna, de 10 után már indultunk haza.
Kaptam tőle virágot, és az ő nyelvén jó volt hallani hogy boldog nőnapot:-)))

Mona, na nem semmi, mikor is fogják műteni???Nem hangizk jól ez a visszarakás, de gondolom muszáj, és az is fáj neki?
Barinak volt köldöksérve, de szerencsére ragasztgatással vissza ment neki, csak a bőre szenvedtem meg a dolgot. Ja, nálunk is ez volt, nehogy sírjon, mindíg rohantam.

Ágnes, értem mostmár. Na nem tudom, de nekem is olyan sokat kel éjszaka, a bánat tudja miért. Cicivel visszalszik, ugyhogy első ébredés után már vissza sem rakom. Sokat is eszik, lehet nem jön úgy ahogy szeretné, nem is érzem teltnek. Na majd egy adag fagyasztottat este becumizunk, hátha az a baj... ha meg nem , akkor front,vagy már megint a manó tudja.... viszont nyálzik is ezerrel.. :roll:

Védőnéni, enyém aranyos, de általában rosszkor jön:-) körbegyömöszköli a blökiket, aztán egy jót dumcsizunk. Bari nagyon szeretni, ugyhogy míg itt van produkciózik neki.:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok,

itt vagyok csak kint voltunk családostul Svájcban tesómnál.
Majd írok csak most még vissza kell zökkennem :)

Hajam hullik ezerrel nekem is, de Rolinál is hullott.
állítólag terhesség alatt nem hullik és ami akkor nem hullott ki az most szépen kihullik. Juj, elég gáz mondat volt ...

pár kép:

Kép
Kép Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Babaúszás
Igen mi szeretnénk itthon is folytatni. Engem meggyőzött. Szerintem nagyon jót tesz a babáknak.

Babuci
Igen Alsópáhokon voltunk, remélem még megyünk oda máskor is. Szuper hely.

Era
Apor is többször kell éjszaka, mióta úgy érzem kevesebb a tejem.
Este akartam neki adni üvegből is anyatejet, de nem fogadta el. Ugyanakkor mégis eleget ehet, mert egy jó ideje minden nap van széklete. Mérni majd otthon fogom, most nem tudom.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Már jó régen írtam, de azért követtem az eseményeket!

Dyt, Tusi! Kitartást kívánok a költözéshez, baba mellett biztos nehezebb lesz, de mikor kész lesztek az nagy boldogság.

Mona! Nagyon szorítok Nektek, hogy minél hamarabb túl legyetek ezen a dolgon.

Anika, Csikken, Banyus! Nagyon jók a képek. Irígykedek is a pancsizás miatt, de én egyenlőre nem merem vinni.

A hajam nekem is hullik, tök jól helyrejött a terhesség alatt, úgy örültem neki, aztán most meg vedlek. :(

Felülés: Lilla is nagyon szeret ülni. Nekünk a hasalás nem nagyon ment, és mondta a gyerekorvos, hogy húzzam fel ülésbe, hogy a nyakizma erősödjön. Azóta állandóan fel akar ülni, mert úgy jobb a kilátás. De szerencsére már a hasalás sem olyan gáz, tegnap ki is nyomta magát egy picit.

Képzeljétek, Lillának könnycsatorna szűkülete volt. Már a kórházban is észrevettem, hogy a bal szeme sokkal könnyesebb, aztán itthon állandóan váladékozott és a szempcsepp is csak ideiglenesen szüntette meg. Így el kellett vinnünk átfecskendezésre. Hát ez borzasztó volt, Lilla bent üvöltött, de így még sosem hallottam, én meg kint bőgtem az ajtó előtt. Ráadásul nem is sikerült, így ma megint menni kellett. Szerencsére sokkal rövidebb idő alatt végzett vele a doki és most nem is sírt annyira, ráadásul sikerült átjárhatóvá tenni. Remélem nem szűkül vissza.
Vendég
 


Lafie, ettol a konnycsatorna szukulettol en is felek, Esztinek allandoan csipas a szeme, azt mondtak, hogy valoszinu ez is valami ilyesmi miatt van, viszont a dokink egyelore nem mondta, hogy csinalna atmosast, csak hogy maszirozzuk az orra toveben, attol kitisztul
hat.. en masszirozom neki, de semmi eredmenye :(
lehet megis ra kene kerdezni erre az atfecskendezesre?
:?
nehogy egyre rosszabb legyen a helyzet :(

Kép
gili
 
 


Lafie!
Ez szörnyen hangzott... :shock: Biztos én is bőgnék vele együtt...

Ágnes!
Fogalmam sincs miért nem jön. Az előzőt nem is bánom, hogy nem jött, mert soha nem tudott értelmes választ adni, de a mostani meg még nem is látott minket, pedig már másfél hónapja ő van... na mind1, a gyereken úgy vettem észre, hogy nem éli meg ezt tragikusan :wink:

Képzeljétek, most szombaton először idegen helyen aludtunk és szuper volt! :) Hanna keresztapuja (sógorom) állandóan jár off roadozni (tereprali) és lerohadt az autója. Így mentünk őt menteni, vittünk neki új aksikat, hogy haza lehessen hozni a kocsit, viszont mondta, hogy ha akkor viszont aludjunk ott. Bánkon volt a csapat egy wellness szállodában. Ugyhogy leértünk kb fél 8-ra este (Hanna végigaludta a másfél órát) ott megetettem a szobában, aztán lementünk vacsizni. Teljesen el voltak ájulva, hogy ilyen pici baba és milyen nyugis és jól tűri a hangzavart :) Ugyhogy mi kényelmesen megkajáltunk, mert addig kézről kézre járt, aztán fél 10-kor kezdett álmis lenni, ugyhogy felvittük, zuhany alatt fürödtünk, kaja és szépen aludt a mózesában mint itthon szokott. 1x kelt enni 3-kor aztán 6-kor kelt reggel, de kaja játszi és utána megint szundi 3/4 óra. Aztán mentünk le reggelizni és indultunk haza fél 10 körül. Szuper volt! Úgy feltöltődtünk :) Imádunk így eljárni és nagyon büszke voltam, hogy ilyen tündér csajszim van :)

Más. Tegnap telefonált a anyukám, hogy unokatesóm ment szülni :) Meg is született Barnabás kb 6-7 óra alatt (3. gyerek, de a másik két lány már 15 és 13 évesek), de szegénynek 3x a nyaka körül volt a köldökzsinór... :shock: De szerencsére semmi baj, de ez annyira ijesztő...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Gili!
Szerintem kérdezd meg a gyerekorvost, mert azt olvastam, hogy minél tovább húzzuk a dolgot, annál jobban beszűkülhet és később csak műtéttel lehet javítani rajta. Látod mi még csak három hónaposak vagyunk, de így is csak másodszorra sikerült. A maszírozást én is olvastam, de azt is csak szakembernek javasolják, mert begyulladhat. Jobb túlleni rajta minél hamarabb, a babának se jó, ha állandóan össze van ragadva a szeme, meg szerintem viszket is nekik.
Vendég
 


Látom mennyi mindenkinek problémája van a védőnővel, én azt hittem, hogy ez Magyarországon mindenhol flottul működik. Nekem az első hetekben nagy lelki segítség volt, 1-2szer fel is hívtam, amikor nem tudtam mit kezdjek Zitus nemalvásával. Az első 6 hétben minden héten egyszer jött, aztán mostmár kb. 2 hetente találkozunk, egyszer az oltáson, egyszer nálunk, szóval nekem szerencséem van ebben. Ráadásul van 3 gyereke, így van hitele annak amit mond.

Banyus. Reggel tévézik Barni? Ilyen prögés mellett nem is értem, hogy van időd fórumozni velünk... persze örülök nagyon, hogy van! :D

Anika!
Gyűjtöd a képeslapokat? Én szívesen átadom neked, de mindegyik kell? Van egy csomó kommersz húsvéti meg karácsonyi, tudod olyan amelyiken van egy gyertya meg egy gömdísz... az is kell? Mit szólnál, ha kiválogatnám neked a szebbeket, és azt küldeném el neked? Ha megadod a címed, postázom valamikor.

Nőnap.
Annyira vicces volt, mert a férjem hozott nekem is és Zizinek is egy-egy szál tulipánt. Odanyújtottuk neki, mire ő megfogta a virágot és közben vigyorgott Tibire, olyan édes volt. :D :D :D Zitus is szeret ülni meg hasalni is, de csak addig amíg bírja tartani e fejét. De úgy tartja csajok, hogy szinte 90 fokban hajlik a háta, kipróbáltam, nagyon fárasztó. Ja meg képzeljétek pár napja felfedezte a hangját és dumálgat folyamatasan. Nagyon vicces, mert elég sokáig nyújta-hullámoztatja az édes kis hangját, jó hangosan, és közben a kis nyelvét félig kidugja bal oldalon. Mostanában dőlünk a nevetéstől olyankat csinál, beragyogja a mindennapjainkat. :D

Lafie
! Szegény kis Lilla, el tudom képzelni azt a sírást, én tuti teljesen kiborultam volna. Zitusnak is váladékozott-csipásodott a szeme az első hetekben, de rendbejött szerencsére. Még jó, hogy nem tudtam, hogy ezzel probléma lehet, rettegtem voltna ettől az átmosás dologtól.

Babuci! Tényleg nagyon ügyes kislányod van! Én ilyet meg sem mernék próbálni Zitussal, mert este fél 8kor mindig fürdés, utána szopi majd alvás hajnalig, ha másképp csinálnám, félnék megzavarná, lenne sírás az tuti. Meg én tényleg maradi vagyok bizonyos dolgokban, egy kisbabának kora este ágyban a helye, punktum :wink:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babuci! Akartam kérdezni, mi újság szopi ügyben? Javult valamit a helyzet, próbáltál fejni végül?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Könnycsatorna-szűkület: Bencének is piros a bal szeme, mondta a védőnő, hogy lehet, hogy az. Viszont nem váladékozik, így még várunk. Meg ráadásul a szeme tövében van egy ekcémás folt, lehet attól is piros neki, sokat dörgöli... :(

Mi Ikeázni voltunk szombat este (6 körül), nagyon jó volt! Tök sokáig elvolt Bencus, csak akkor lett baj, amikor kezdett fáradni a végefelé. Hasrafordítottuk a babakocsiban (most először) és kiderült, hogy nem férnek úgy el a kezei , ahogyan az ágyában és ezért nem tetszett neki!!! Úgy sajnáltam, látszott rajta, hogy aludna már, örült a hasrafektetésnek, erre nem tudta elhelyezni a kezeit. Úgyhogy aztán karban szunyókált és siettünk haza! De nagyon jó volt! :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

A táblázathoz adatok:

születési hossz: 51 cm, súly: 3880 gramm
vajúdás: 14 óra
korai burokrepedés, hasprés, kézzel tágítás, vákumos szülés
tápszeres baba
mai aktuális hossz: 66 cm, súly: 7 kg

lehagytam valamit?

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Nagyon szupik a képek!!! Csiken nagyon ari a csúdszás kép!!!! Egyedül ment? ! Nem semmi, Barni tuti dobott volna egy tockost :lol: :lol: usziba a kiscsúszdán is mindíg hátra dől:-) vagy ennyit tesz fél év korkülönbség:-))))

Tusikám, ennyi szabi jár anyának, a net nálam létfontosság:-))) Ja, kényszerhelyzet, délelőtt megnézi a kedvenc meséit, addig tudom, hogy nem mozdul el a székről és nem szedi szét a házat, amíg odaát vagyok a kutyáknál. :lol: :lol: :lol:

Csajok, ma az én drága barátosném is szül!!! asszem már a 41. hetet is betöltötte csórim, már annyira izgulok, ma megint szülök Vele:-)))

Lafie, tényleg rosszul hangzik,de azt mondják, hogy nem olyan vészes, inább a lefogás miatt ordítanak annyira.... na ja, nagy a szám, tavaly ilyenkor tök kiborultam amikor korházban voltunk Barnival, már az utolsó napokban együtt bőgtem vele inhalálásnál:-(((( tök kikészültem, nem ettem, nem ittam, nem aludtam, és jóóóóóól felborultam.... Aztán tesóm jól leszidott, és mostmár tudom, hogy nem szabad kétségbe esni, mert csóri gyerekek megérzik, és olyan rossz nekik..... ja és főleg le lássanak bőgni!:-( na annyira kemény vagyok, de kíváncsi vagyok mi lesz, ha Barnit is műteni fogják :roll: szimpla szuri, vérvétellen nincs bajom, de hát az mégis csak altatás.......
na mind1 holnap megint vihetem szurira Barnit, jó lenne ha nem hiába szurkálnák...

Itt az oviban bárányhimlő van, Ti hogy vagytok ezzel az oltással???? Egyik uszis barátosném kicsit elbizonytalanított.... BArni megkapta, de nem tudom, Bazsi meg fogja e.

Anika, örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Képeket tegyél majd fel. Részletes beszámoltót is kérek:-)
Na ja, tuti nem kaja probléma van. :cry: inkább fogzás, v. front.... Este elaludt 1/2 9 kor, kelt 1/2 2kor, 4, 6kor ébresztő. A kis drága hajnali fél kettőkor jókat dumált a plafonon lévő mozgásérzékelőnek, kész voltam teljesen:-))) kinyiffant ez az éjszakázás, és korán kelés...

Dyt, most akkor nem fogtok uszira járni???

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép imádom Kép szemezünk:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk, mielőtt felkelne Liza. Most persze mélyen alszik kint a teraszon, bezzeg éjjel, 1,5-2 óránként fenk kukorékolt, és csak szopira aludt vissza. Ez megy már 1 hete... :cry: A fogorvos, akinél ma voltan gyökérkezelésen (mert végülis ez lett az ínygyulladás+később fogfájásból) szerint is a foga jön, és mint minden fogfájás, ez is éjjel gyötör... Jó kis időszaknak nézünk elébe... A hintában persze aludt hajnaltól reggel 9-ig, de csak nem altathatjuk ott egész éjjel!
Egyébként vicces volt, hogy kiderült, a fogdoki néninek is pont ma van a szülinapja, mint nekem. Ezt csak nosztalgiaképp írom, mert tavaly pont aznap teszteltem pozitívat. Azt az "ajándékot" az idén úgysem tudja felülmúlni semmi.

Anita! Engem részletesebben is érdekelne ez az úszótábor, ár, mit kaptatok érte, stb. Ha úgy jobb, írj légyszi privit!

Ágnes! Nem ismerem a probiotikumot, de majd utána nézek. Biztos jó lehet! Több antibiotikumot amúgysem szeretnék szedni, amíg szoptatok.

Nyafi! Mi Nyíregyházán élünk, és külső, újonnan beépült részbe költöztünk 2 nappal Liza születése előtt. Végülis akkor már csak aludni jöttünk, előtte apránként idehordtunk mindent, de akkor még azt hittem, pont 2 hetem van, de már Liza nem akart addig várni, gondolta ha kész vagyunk, jöhet ő is! :lol: A második este már csak vajúdásról szólt... Egyébként sokat járunk Pestre, ott lakik a nagymamám, keresztanyám, ja és a keresztfiam is, úgyhogy van kihez menni, nekem annyi elég is a nyüzsiből, meg a távolságokból.

Tusimi! Irigyellek, hogy ilyen praktikus vagy, nálunk a költözéskor annyi kacat került elő, mint kb. apukádnál. Sok régi felesleges emlék... :) Itt majd hátha tudatosabban fogok élni!
Egyébként Lizi is kapott nőnapra az öcsémtől egy tulipánt, amit úgy megmarkolt, hogy később alig tudtunk kimenteni tőle, ja és egyfolytában a szájához közelítette, nagyon résen kellett lenni! :lol: Van is fotó róla, majd felrakom, csak még nincs letöltve.

Manó! Te honnan szoktál kaját rendelni? Én mostanában a Gastroyalt kóstolgatom. Van, ami ízlik.

Ja, még azt is le szerettem volna írni, hogy kb. 2-3 hete
szopi közben mindig markolászik mind a két kezével Lizi, és úgy szeret a legjobban enni, ha a két kis kezével két ujjamat szorítja. Olyan cuki ilyenkor!

Na, megyek, még készülni is kell, mert estére meghívtam a szülőket, anyósékat + öcséméket egy kis ünneplésre.

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Semmi időm mostanában, most is üvölt berti megint:( Bocs. Szóval köszi az érdeklődést, ortopédián másik orvos volt, aki rögtön azzal kezdi kimozdítható e a lábfeje? Mondtam igen, a múltkori orvos ezt mondjuk meg sem nézte csak felírta a sínt. Következő kérdés: És mégis megkínozták a pasast a sínnel? Mondtam hogy hát nem éppen :oops: :oops: Azt mondta ha majd jár úgyis kénytelen jól tartani. Szóval erről ennyit. Azért Dévényezünk tovább mert fordulni nem akar, még oldalra sem:(

Lafie: Lehet már unjátok az Emmával való példálózást de náná hogy neki ilyen is volt :lol: Neki 6 hetesen mosták át, mondjuk mi ennyire nem éltük meg tragédiaként mert a férjem nagynénje szemészeten dolgozott és hozzájuk vittük be és ő bement a gyerkőccel, minket így figyelmeztettek is hogy nagy ordítás lesz de nem fáj nekik. Átmosták szépen, megjegyzem utána is kicsit váladékozott, azt mondták ahogy nőnek kinövi, 6x átmosatni nem érdemes. De érzékeny maradt a szeme mondjuk, napra, hidegre a mai napig könnyezik könnyen.

Berti: Kikészít a csávó az evésével, de nem hiszem hogy van időm most leírni. Most cumit váltottunk, ezzel a nagy-cikis-ronda-latex cumival néhamegeszi a tápszert. De alapvetően nem szeret sűrűn enni, ma 9 óra után 2-kor volt hajlandó enni. Esténként viszont rendetlenkedik, tegnap is 8-kor elaludt, kelt 10-kor, éjfélkor és 4-kor, ebből csak éjfélkor evett. Ha szoptatni akarom, ha tápszerezni sikít mint a fába szorult, már ha ő épp nem akar enni. És ez néha csak 5 óránként van. nem vagyok róla meggyőződve én sem hogy nem a foga, de hát már több hete csinálja ez az egy szól ellene.

Aludni max napi 2-3x 1 órát. ha alszik 2 órát már összeteszem a kezem.

Amúgy jó fickó továbbra is, ma elvoltam vele az árkádban, tök jól viselkedett, nézelődött, vettünk új sapit mert a múltkori kicsit nagy :oops: Elvoltunk 1/2 10-1-ig, éhes nem volt :D Szóval azzal nincs gond hog yhol és hogy etessem, így persze peluscsere sem gond.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!

Bertinek is a nyakán volt 2x :cry: A mozgásfejlődésére azért nagyon figyeljenek oda. Mondjuk Berti le is volt szürkülve:(

Ja, már 4 kezesek vagyunk, itt csapkod a fiatalúr is az ölemben.

Máshol alvás: Megy az nekik, csak szokniuk kell. Mi karácsonykor már apósomnál aludtunk.

Zaj: az én férjem egy autóversenyzőnél főszerelő-mérnök, szóval én amikor Emmával terhes voltam 10 nappal szülés előtt még kint voltam velük versenyen. Tök büszke is voltam amikor Emmát 10 hónaposdan először kivittem úgy mozgott a boxban mintha mindíg is ott lett volna. Aztán a következő szezonnyitón jött a fekete leves, tavasszal akkor 1,5 éves volt és visított mint a sakál az autók hangjától, a bukosisaktól rettegett :roll: A boxba bemenni sem tudtam, szóval azóta nem voltunk. Mondjuk most már nem félne de nem érdekelné szerintem több órán át.

Era!

Én úgy vagyok vele ha Emma megkapta az oltást Bertinek is beadatom, nem teszek különbséget. Már ha 2 éves koráig nem kapja el. Sokan ellenzik, az oviban is sok szülő, hogy majd felnőtt korában kapja el stb, én mindíg abból indulok ki hogy a rózsahimlő is tök ugyanilyen betegség, az ellen ugye kötelező az oltás 77 óta és semmi gond nincs, nem kapjuk el . Majd 10 év múlva már ez is kötelező lesz szerintem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Drienn!

Én most a teletáltól. Talán kicsit drágább, de elég jó. Mondjuk nem vagyok túl válogatós, mindíg is menzás gyerek voltam :lol: Férjemék a melóhelyre a totalfoodtól rendelnek, ők arra esküsznek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona!

Műtéthez drukkolunk, jobb lesz túl lenni rajta.

Kaja dologtól én nagyon ki vagyok akadva, nem tudom te hogy bírod...


Tegnap 6-kor adtam neki sütőtököt, mivel egész délután csak iszonyú rövideket szopizott és nyűgös volt. Tápszerre üvöltött. Sütőtök bement vigyorogva. 8-kor elaludt, aztán 10-kor felkelt, azt hittem éhes, rohantam le, lefejt anyatej aventes üvegben, babylove tápszer boci üvegben, felváltva nyomkodtam a szájába a cicit és a két üveget mindre üvöltött :roll: Képsz voltam, közben ette a vállunk, végül be az ágyba, cumi és éjfélkor kelt enni. Én ettől kikészülök, hogy nem tudom mikor éhes, mit hajlandó megenni...Van itthon 3 féle cumi+1 csőrös pohár, 2 féle pép és 4 féle tápszer...de a legszörnyűbb amikor a cici se kell neki.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Banyus! Én is netfüggő vagyok, be kell látnom. Tiszta frászban voltunk a férjemmel, hogy mi lesz velünk költözés után, merthogy csomó idő mire bevezetik a netet stb, de aztán rájöttünk, hogy előtte úgyis festünk meg ilyenek, addig tudjuk intézni az internetet... huhhhh 8)
Mi baj van a bárányhimlő oltással? Mivel bizonytalanított el a barátnőd?
Imádom Barnust, ahogy öleli a kutyust, látszik milyen jólelkű a drága. Mármint Barnis :D

AZ előbb a hasáról a hátára fordult Zita, szerintem csak véletlenül, de nagyon örültünk mindketten. Írtam nektek, hogy felfedezte a hangját, hát megint kiabálgat itt mellettem, "megy a gőzősre" kontrázott rá. Nagyon-nagyon viccesen csinálja, fogtam a hasam a nvetéstől, erre mégjobban kiabál és közben nevet rám. Szabályosan bohóckodik a lányom csajok! :D Imádom, nem tehetek róla.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Elősyör csak egy pár mondat, aytán reagálni próbálok az elhangzottakra is.

Táblázat: Köszönöm az adatokat, holnap otthon leszünk és akkor tudom folytatni.

Képzeljétek itt ragadtunk Dunaújvárosban még két napot, mert Apor hónaljában találtam egy elég nagy csomót. Holnap lesz egészséges babáknak rendelés, oda elviszem Aport és megmutatjuk az orvosnak.
A védőnőm szerint a BCG oltás utóhatása. Állítólag a nyakon is megduzzadhat a nyirokcsomó. Valóban pont azon az oldalon van, mint az oltás, de jó, ha orvos látja. Nektek volt ilyen?

Drienn: rendben a táborról írok neked külön levelet.

Jelentkezem még. :)

sziasztok
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita!

Nem volt ilyen, de biztos nyirokcsomó.


Lányok, én kész vagyok. Nem szopik. Nem értem. 2-kor evett utoljára, direkt kivártam a 4 órát, de már álmos volt muszáj volt letennem, elötte próbáltam szoptatni de üvölt, tápszerre is üvölt, megevett fél üveg körtét.

Erának :wink: Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!
Szerintem a te gyereked egyszerűen nem szereti a tejet. Ez persze szívás így csecsemőkorban, de hát majd csak átvészelitek. Amúgy mennyit hízik kb. hetente?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Szia!

Manó
Sajnálom, nagyon nehéz lehet. Szerencsére azért valamit elfogad.

Én ma érzem először egy hét óta, hogy feszülnek a melleim. Végre. Már azt gondoltam lassan elapad a tejem. A múlt héten egy napra otthagytam Aport, sajnos muszáj volt, még mindig a TGYÁS probléma. Egész nap nem szoptattam, helyesebben csak reggel és este és napközben nem éreztem semmi különöset. Mikor Apor 3 hetes volt, akkor még a 4 órás úton is muszáj volt fejnem.
Azért ragaszkodom ennyire a szoptatáshoz, mert Apor allergiára hajlamos. A bőre ekcémás.
Egyébként mikor egyedül hagytam nem akarta elfogani az anyatejet cumis üvegből. Nagyon sírt pedig. Aztán csak elfogadta, 70-et megevett. :)

Manó
MI történt születés közben?

Babaúszás
Képzeljétek itt Dunaújvárosban pénteken mozgásfejlesztéses babaúszás van, szombaton meg merülős. Ez két különböző dolog, nem is ugyanazok tartják. Amikor itt vagyunk, akkor szeretném elvinni.

Tusimi
Apor csak lejtős ágyon fordult meg a hasáról a hátára, már 3-szor.
Hanyatt fekvésből pedig az oldalára fordul már hetek óta. A hidakat csak pár napja csinálja. Olyan aranyos olyankor. :)

Védőnő
Nekem nagyon szerencsém van. Elégedettek vagyunk vele és neki is van 3 gyereke.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Barnusanyus, Drienn

Nagyon jól éreztük magunkat az úszótáborban. :)
Tetszett, mert nem erőltették a merülést. Vízszintes merülés volt a 2. napon és függőleges a 3.-tól.
Volt sok jó gyakorlat. Olyan ahol a baba hátizmai dolgoztak, akkor olyan ahol az oldalsó izmos és volt háton lebegés és hát lábtempó.
Nagyon élvezte Apor a pincér fogást, ami arról szól, hogy nem is tudom elmagyarázni, inkább teszek fel róla képet. :)

Készültek víz alatti fotók, azokat emilben fogják elküldeni és lehetett plusz pénzért kérni dvd-t. Erre nagyon kíváncsi leszek. :) Összevágják az anyagot, lesz zenei aláfestés is hozzá. Nekünk a felvétel nagyon jó lett, mert Aporral merültem és nem vettem észre, hogy mennyire közel van a kamera. :) Mondta a fickó, hogy ennél jobb felvételt elképzelni sem tudna.
A víz 30-32 fokos volt. Egyáltalán nem fáztak benne. Csak az úszópelenka volt kötelező. Úgy hiszem, hogy a vízbe ritkán van székletük.
Tetszettek a módszerek nagyon. Most válogatok képeket. :)
Ott volt Apor unokatestvére is. :) Alig töltötte a 3. hónapot. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Drienn, boldog szülinapot! Kép
Amúgy Csabi is két nap óta nem alszik rendesen este, holott ilyen december közepe óta nem volt. Én nagyon fáradt vagyok ettől, ő nem annyira. Egy-két óránként ébredek, hogy nyekereg, vagy mert éhes, vagy mert feltornázta magát az ágy végébe, felhúzta a rácsvédőt, és a feje az alatt van... ez megy non-stop.

Manó, jó az a Dévény torna? Mert nekünk is mondták, hogy vigyem a gyereket, mert "fokozott izomtónusa" van. Megjegyzem ez szerintem hülyeség, mert nem állandóan feszíti be a hátizmait, ökleit, csak ha azt akarja, hogy felvegyem, mert valami bánata van, és szerintem ezt nem gyógytornával kell helyrehozni, hanem az okot kell megszüntetni. Néha napokig egyáltalán nem feszes. Tehát nem a terhességből hozta magával a problémát. Csak az orvosnál pont teljesen befeszítette magát. De ha amúgy fejleszti a gyereket ez a torna, akkor ennek ellenére elvinném. Április 4-től kellene kezdeni. Bizonytalan vagyok, hogy érdemes-e eljárnom vele, vagy lemondjam.

Ez az etetés így tényleg nagyon nehéz lehet neked. Egy kolléganőm egyszer azt mondta, hogy ha nem akar a gyerek szopni, meg kell enni egy kis csokoládét, hogy édesebb legyen a tej. Hátha esetleg ez számítana Bertinél.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


No akkor a képek.

1. az unokatesóval. :)

Kép

2. itt is az unokatesóval. :)


Kép





Kép


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika, zseniális a kép, ahol szemben hasalnak egymással a lurkók! :D :D Kezdek egyre inkább kedvet kapni én is ehhez a babauszihoz, főleg, hogy Zizi pár napja élvezi a fürdést, rendesen vigyorog közben. Ja az utolsó képen, ahol fogod a kezedben Aport, esküszöm kicsit emlékeztet Zitusra! :D Picit fiús az én drágám, rendszeresen kisfiúnak nézik :( igaz sok kék cuccot örökültünk, amiatt is lehet.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!!!

Nagyon klasszak az uszis képek!!!

Mi is fogunk járni, de már Pesten!!!

Anita
Az Alsópáhok minket is érdekelne, nem írnál róla pár mondatot még, árak ilyesmi???

Manó
Úgy sajnálom, ami történik, jó nagya adag türelem kell ehhez a hihetetlen helyzethez...és a doki, vagy a védőnő mit mond?

Mi az a Dévény torna?

Csikken
Svájc milyen volt? Mármint az út, a babu hogy viselte?

Nekünk holnap szűnik meg a net, akkor pár napig nem is lesz, majd legközelebb már Pestről írok..kérlek nagyon-nagyon drukkoljatok, remélem klassz lesz az új hely, az új város...izgulok és félek, mert ez nagy lépés az életünkben..

Tegnap volt a második oltásunk, nagyon megviselte, még sosem sírt így, mint délután...az oltás beadását jól viselte, csak épp a végén görbült le egy picit a szája..na de utána délután..csak úgy potyogtak a könnyei, semmi nem volt jó, enni sem akart, 37, 5 lett a hője...totál ki voltam borulva..de estére helyreállt nagyjából...

Én a reggeli első etetés után sosem fekszem vissza, ez kb fél 6, 6 körül van..a babóm igen, de én nem szeretk visszaaludni, utána sokkal rosszabb felkelni, ilyenkor kávézgatok, teázgatok, nyugodtan netezek, átgondolom a dolgokat, szeretem a hajnalt, a kora reggelt...új nap...

Kép
dyt
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: