Nah, megint vagyok.
Csak közben a fejemre borult egy hatalmas mennyiségű és lehetetlen határidejű fordítás, úgyhogy azzal voltam elfoglalva.
Pankaa:
Zsuzsa jellemzéséből (bár nincs konkrétan kimondva) egy szakértő számára az derül ki, hogy ő egy súlyosan autista gyerek. Nem kommunikál, nem teremt kapcsolatot, beszűkült a játéka, nem irányítható, nem érti a csoport napirendjét, a folyamatokat, elutasítja a testi kontaktust, stb. Eléggé megrázó volt olvasni, bár most már inkább affelé hajlok, hogy el van túlozva, mert a többi gondozónő nem így látja, és hát én se így látom Zsuzsát. De azért megyünk jövő héten kivizsgálásra.
Ágiboldi:
Annyiból ottülős meló, hogy én szépen átmegyek az I. kerületbe, ahol van egy lakásom (oda vagyok bejelentve, ezért is jár Zsuzsa oda bölcsibe), és "ott ülök" minden nap egy pár órát, vagy addig amíg Zsuzsáért nem kell menni. Addig David vigyáz Szilvire.
Május:
Szuper!
Gyertek el egyszer! Minden hónapban lesz!
Tejes körkérdés: Mi is volt?
Én nem adok egyiküknek sem tejet, mert Zsuzsa ugye bizonyítottan allergiás, és Szilvi meg nagyon gyanús. Még ugyan a tesztelgetés fázisban vagyok (főleg azért mert nehezen tudok ellenállni egy-egy pohár tejnek vagy kis fagyinak vagy egy kis sajttal sült krumplinak...) de sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy Szilvit még az anyatejen keresztül is kicsapja a tejtermék, csúnya ekcémás lesz tőle a bőre. Direkbe még egyáltalán nem kapott, ilyen tempóban egy jó ideig nem is fog.
Május:
Mint a fenti mutatja, egy gyereknek nem "muszáj" a tejtermék semmilyen formában, csak éppen borzasztó kényelmes, mert a gyerekek általában imádják, kalóriadús, zsírdús, fehérjedús, van benne kalcium és D vitamin, amit amúgy zöldség-gyümölcsből kéne bejuttatni, amit pedig nem szeretnek annyira a gyerekek általában mint egy jó kis sajtot vagy pudingot.
Az anyatej százszor, ezerszer jobb neki, mint BÁRMILYEN tápszer vagy tejtermék amit a boltban reklámoznak. Könnyen emészthető, az ő emésztésére van méretezve a zsír-fehérje-szénhidrát arány, OLCSÓ
és tele van ÉLŐ immunsejtekkel, amik védik azok ellen a betegségek ellen, amikkel a te szervezeted már megküzdött. És a csomagolása is szebb.
(Bocs, kicsit le vagyok maradva: még szopik Kele? Vagy azért írod a szopi kiváltását, mert már nem?)
A gyereknek nem KELL tejet innia, de még tejtermék sem KELL neki, hiszen hány olyan kultúra van, (arról nem is beszélve, hány évmillión át) ahol nem tartanak tehenet.
Csak mint fent írtam, egy borzasztó finom és kényelmes táplálék.
Bozótka:
Várunk szeretettel. Minden hónap első péntekén van a baba-mama csoport.
Mazsi:
Igen, Szilvi is ilyen volt, 4 napig volt 39 feletti láza, neki is a Nurofen vált be legjobban, pedig adtam neki noraminazophen kúpot is. Aztán 5. nap már csak hőemelkedés, aztán semmi. Az utolsó nap volt kicsit nyálkásabb széklete, de hasmenésnek nem mondható.
Dana:
Nem akarok kollegát leszólni, de égbekiáltó baromság amit mondott... szoptasd nyugodtan Laurát ameddig mindkettőtöknek jólesik.
Ki mondaná azt egy anyukának hogy pl ne ölelgesse vagy puszilgassa vagy esetleg ne adjon enni a gyerekének, mert akkor érzelmileg nem fog leválni róla?
Thelga:
Csak nyugodtan.
Főleg mert egyetértünk.
Ria:
Arra készülj fel, hogy a vérvétel nem biztos hogy kimutatja az allergiát... mert nem minden allergiát képes kimutatni. Az egyetlen "tuti" tesztje az allergiának, hogy ha megvonod a bűnöst, megszűnnek a tünetek, ha visszaadagolod, akkor újra megjelennek. Ennél jobb tesztet a gasztrón se tudnak mondani.
Kaja szopi után:
Szilvi is jóétvágyú, és képes szopi előtt, után, bármikor enni. De leginkább azt látom rajta, hogy ő tudja, mikor mit akar. Van, hogy elutasítja a cicit és "rendes" kaját kér helyette, és van hogy kiadós szopi után hajlandó csak leülni velünk vacsorázni. De akkor is eszik! Szóval szerintem tudja a gyerek, hogy mikor mit akar.
Sno:
Szerintem David egyelőre sokkolva van, de mindenesetre lelkesen marad otthon vigyázni a gyerekekre. Még nem tökéletesítette a dolgot, egy gyerekkel még kimerészkedik mondjuk bevásárolni (bár nem gyakran), de két gyerekkel már nem. Kajával nem tudom mi lesz.
Lehet megint rendelni kéne amíg bele nem rázódunk az új rendszerbe.
Timó:
Hogy vagy? Hogy van a nővéred?
Lorca:
Sajnálom hogy kútba esett Anglia, de abszolút megértem. Én is ilyen okok miatt nem indulok ki Amerikába, pedig szerintem nálunk még kevesebb a rizikófaktor mint nálatok (lásd: mindketten beszéljük a nyelvet, van ott család, állampolgárok vagyunk, stb).
Szabi súlygyarapodása hogy alakul?
GYES szindróma:
Nekem fokozottan jutott, én gyerek mellett max 6 hónapig bírom munka illetve más "tartalmas" és rendszeres elfoglaltság nélkül.
Nanica:
Anyukámnak 6 macskája van, és eddig egyik gyerekmnek se lett semmi baja tőlük. Szilvi egyenesen megkergeti őket.
Na megyek mert közben ma is délben van egy határidőm... elég kemény menet amit szabnak itt, de addig jó, amíg van munka.