Új privát üzeneted érkezett!

hello lányok

látom nagy a punnyadás. én már nagyon unom magamat. a dinnye hasamat.:) az a baj szerintem, hogy nagyon lent van a baba, se ülni, se menni nem könnyű, mintha a combomat verdesné. egyik fiúval se volt ilyen. lassan hasraesek a dinnyétől.
ja, feküdni se jó ugye. szép az élet.:)

megszereztem a felicitas csomagot, jeeee.:) képzeljétek, lerohant a védőnő. egyszer voltam nála, mikor kikértem a kiskönyvet. erre beállított. na nem volt sokáig, mivel épp indultunk valahova, de legalább van aventes üvegem és cumim, mert azt kisajtoltam belőle. mármint a kupont, de már ki is váltottam a csomagot.:) kissé infantilis vagyok.:)
fiam, a kicsi, közölte vele: anyámnak nagy hasa van!
ha esetleg magától nem vette volna észre.:)

danaia, ezek szerint beszéltél sárvárival is, de nem hajlott a spontán szülésre?

kivel mi újság?
én már nagy türelmetlenségemben szinte mindent előkészítettem a babának. lányruhánk nem volt, de vettem is, kaptunk is kölcsön, rádöbbentem, akár ikerlányokat is öltöztethetnék pár hónapig, annyi gönc jött össze végül.:) mindenki így elszáll a végére???:) szerintem lesz olyan kisruha amit rá se fogok adni, olyan sok van. de olyan szééééééépek, és nekem ugye eddig csak fiúkat kellett ruházni, ez most újdonság.:)
lassan a kórházi cuccot is összerakom, aztán ráülök a bőröndre és duzzogva fogom várni az időmet, olyan hisztis vagyok...:)
ugye ti is hisztisek vagytok? hadd nyugtassam meg magamat (és a páromat), hogy nem csak én.:D
meglepi-baby
 
 


Meglepi
Mikorra is vagy kiírva?
Lányruhák: nekem is összedobtak a barátnőim egy komplett kelengyét, alig fért be a pelenkázóba, így Sebi cuccait alig használom. Annyira édes a sok-sok kis lányruci! Úgyhogy teljesen megértelek! :)
Pocak: tudom, hogy kényelmetlen, de néha irigyellek! Csilla egy angyalka volna, ha nem hisztizne időnként szopizás helyett. Teljesen kétségbe tud ejteni. :(

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


sziasztok csajok!

Meglepi,
nálam ugyanaz a helyzet, mint nálad, pasiruhák a szekrémyben figyelnek, már csak néhány apróság hiányzik :wink:
a pocak........hmmmmm..... már egy csak egy dzsekit tudok összezippzározni, de ebben az időben rohadt meleg, felér egy szaunával.... :lol:
Az orrom állandó dugulásban, már a férjem is megjegyezte, hogy többet nyűglődöm ennél a terhességnél, mint az elsőnél. Jaaaaa, kompressziós harisnyát is kellett vennem, mert a jobb lábszáram katasztrófa (volt rajta visszérműtét, most folyamatos bevérzések vannak körülötte) :( Szóval örültem, hogy kaptam, de hogy min 15 perc a felvétele :twisted: , na azt nem gondoltam volna.... viszont nem fárad el a lábam annyira.

Rékából 2 napja dől a takony, tegnap éjjel belázasodott, meg ma délután :(
Apa is szarul van, tudjátok.... ha egy férfi beteg...... akarom mondani a halálán van.... :lol: :wink: :lol: nekem meg a tököm tele van mind a kettő itt hisztizik :wink:

Cas,
elég Csillának a tejcid? esetleg nem azért méltatlankodik a kisasszony, mert ledöntene még egy litert? :wink: :lol:

Kép
Kép
meli30
 
 

 
 

no csak előbújtok.:)

cas, 33. hetet gyűröm, április 10 és 17 között vagyunk megegyezve az orvossal (programcsaszi lesz). eddig mindkétszer a 40. héten születtek a gyerekek, de most nem fogom addig bírni... legalábbis most így érzem.

szegény csilla, és persze te is, evéskor hiszti nem lehet kellemes... vajon miért csinálja? a nagyobbik fiam volt rossz evő, vele megszenvedtem én is az első pár hónapot. (második álomgyerek minden szempontból, nem is tudom mivel érdemeltem őt ki)

meli, nekem tulajdonképpen könnyű terhességem van, csak nyűgös vagyok. az orrom persze nekem is be van dugulva, de komolyan mondom, lassan már fel se tűnik. csak szegény párom nem nagyon tud tőlem aludni, mert horkolok.:) viszont pár napig meg volt fázva és ő is horkolt, szuper volt, felváltva aludtunk, ha az egyik horkolt akkor a másik nem tudott elaludni és fordítva.:D ja és persze lentről a kutya horkolása is felhallatszik, csodálom, hogy a gyerekek jól alszanak ebben a medvebarlangban.:D na de remélem ez a terhességem után megszűnik, legalábbis nálam, a kutya szerintem változatlan marad.:)


rékának jobbulást! kisebbikem is belázasodott, semmi más, csak másfél napig láz, de jól vette az akadályt, sőt, mivel imádja a nurofent szerintem cseppet sem bánta az egészet....:)

neked is megkönnyebbülés lesz letenni a pocakot... ez a visszér nem hangzik túl jól.:(

látom nem csak én bolondultam meg babaruha fronton.:) de azt nem montátok, ugye a kismamák hisztisek mind????:)))) hadd nyugodjak meg egy kicsit, hogy nem csak én zakkantam meg.:D

meli, mikor mész megint vizsgálatokra? én majd a 36. héten a terhesgondozó mellett megejtem az UH-ot is, megbeszéltem a dokimmal, hogy mivel előbb lesz a csaszi, ne a 38. héten menjek már UH-ra, hanem előbb, legyen is értelme.

volt valaki mostanában a kórházban? jól jönne egy kis helyzetjelentés a kíváncsiaknak.:)
meglepi-baby
 
 


Sziasztok!

Hétfőtől indul a "buli" akkor a kórházban?

meglepy, én szerdán megyek UH-ra, megpróbálok feltűnés nélkül körbenézni, jó? :lol:

Amúgy mi van a felicitas csomagban? Érdemes utánajárni szerinted?

Kép
Kép
sudve
 
 


Sziasztok!

Jelen állás szerint működik a Margit szülészete vagy sem?

Két gyermekemet ott hoztam világra, a harmadikat is ott szeretném, de olyan zűrzavarosak voltak a dolgok, nem tudom mi a mostani helyzet.

Szigethy doktornő elérhető a kórházban?

Segítségeteket előre is köszönöm!
marcipan
 
 


tjuca, megkaptad a privimet? Nekem gyanús, hogy valamit elbénáztam. :lol:

A felicitas csomagot nem a szüléskor kaptuk meg a kórházban? Vagy lemaradtam valamiről? :wink:

Vajon ki fog szülni előszőr a kórházban?

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Marcipán,

Mától működik a szülészet, hurrá, hurrá:) Az orvosom mindjárt ügyelettel kezdett ma...

15 ágy, a harmadik emelet régi rooming in része.

A.
v_andi
 
 


Meli
Én is gondoltam rá, hogy hátha kevés a tej, mert annak ellenére, hogy a kisasszony csak akkor hajlandó szopni, amikor dől a szájába (így vannak napok, amikor elég ritkán :() mégis folyamatosan hízik, az utsó héten 150 g-t.
Iszom a laktoherbet, hátha besegít, de vmi más lesz a gond.
Az a baj, hogy a fiam ugyanennyi idősen ugyanezt csinálta. :(
Először gondoltam az a baj, hogy megjött, de már rég elmúlt, és semmi változás (sőt már előtte is ment a hiszti, és pont a mensim alatt meg kevésbé).

Meglepi
Nektek mikor rázódott helyre a szopi-dolog?
Én most várom, hogy elmúljon 3 hónapos, hátha akkor rendeződik minden...

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


sziasztok

südve, ok, az jó lesz, feltünés nélkül!:D majd mesélj mit láttál.:)
a felicitas csomagban van egy aventes cumisüveg és egy mam újszülött cumi. emiatt szerintem megéri kiváltani, nekem főleg, mivel tőlünk 100 m-re van egy kiváltóhely, nem kellett messzire mennem érte, akkor miért is ne?:) így cumisüveget már nem is kell vennem, eleve egyet terveztem, biztonsági tartaléknak. cumit se, az is elég lesz ez az egy.:) kettővel kevesebb amiért még szaladgásznom kell.:)

cas, sajnos a nagyfiammal nem oldódott meg, 3 hónapos korára elapadt a tejem, onnantól tápoztunk. kicsivel ilyen nem volt, őt 6 hónapig csak anyatejen tartottam, majd még majdnem 10 hónapos koráig szopott, szóval nem is értem mi volt a baj, miért apadt el először a tejem (valszeg egyébként erős stressz, tény és való, a tejkérdésnek és szoptatásnak a stressz árt a legtöbbet...).

de neked második gyerek, tapasztaltabb vagy, szóval biztos vagyok benne csak átmeneti lehet ez a helyzet, lassanként szépen beálltok majd a rendes kerékvágásba.
meglepi-baby
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. 10 hetes várandós vagyok, mihamarabb kell keresnem egy remek orvost. MIvel a kerületben lakom, adott a Margit kórház, de nem tudok a szülészetéről semmit. Érdekelne, hogy mennyire bababarát: mikor adják oda a babát a mamának, mennyi ideig kell bentmaradni, adnak-e tápszert a gyereknek, méricskélnek-e etetésenként; eleve milyen a szülőszoba, milyenek a kórházi ágyak...

Ez most elég zavaros, sajnálom, de a gondolataim is azok. Próbáltam visszakeresni ilyen jellegű infókat, de én nem találtam, bár az is tény, nem olvastam végig mind a 183 oldalt..

Ja, és igen: orvost, akár privát üzenetben is, de ajánl valaki jó szívvel ilyen tanácstalan anyukának?

Előre is köszi:
S.
sarkantyúka
 
 


Sarkanytyúka,
Hát, a Margit Kórház a pontos szabályok szerint nem bababarát, legalábbis a régi rendszerben (bezárás és újranyitás előtt): születéskor leszívnak mindent, szülés után nekem egy órára visszahozták (mármint mérés, vizsgálatok után), de volt, akinek rögtön elvitték, pedig 9/10 Apgarral született, az első éjszakán inkubátorban tartották a babákat, nekem szoptatásban csak negatív segítséget nyújtottak és elhatározásom ellenére a 3. napon magam etettem meg boldogan tápszerrel, addig is teáztattam, úgy rámijesztettek, hogy éhezik.

A babákat naponta kétszer le kellett adni, reggel 7-1/2 10-ig (vizit, vizsgálatok), este 7-8-ig (vizit, fürdetés).

Viszont most már csak babás szoba van, így a csecsemősök minimálisan vannak kapcsolatban a babákkal.

Ennyit a bénább oldaláról. A pozitív: 4 db 1 ágyas gyönyörű szülőszoba volt, hacsak nem teljes őrületben (értsd front) szült valaki, akkor rögtön a szülőszobába mehetett és onnan már csak gyerekkel jött ki, a szülésznők nagyon jók voltak. Szóval semmi közös vajúdó meg egyebek.

A szobák 3 ágyasak, kicsik, nehezen lehet elférni hárman három babával, nem minden szobában volt pelenkázó, de rend van, tisztaság. És ami nekem nagyon fontos: látogatók nem léphettek be az osztályos folyosóra sem, mert ez pl. a rendkívül bababarát Szt. István Kórházban nevetséges, hogy szoptassál persze, de hogyan, ha a szomszédokhoz állandóan jönnek a látogatók?

És a gyerekeket nagyon alaposan vizsgálják. A Margitban a legalacsonyabb a csecsemőhalálozás és olyat sem igen hallottam, hogy ne vettek volna észre valami gondot rögtön. Szóval jó lenne, ha bababarát is lenne, meg biztonságos is, de utólag az ember rájön, hogy az érzelmi része pótolható otthon, a másik nem.

Orvosok: az enyém Sztanyik László, csak ajánlani tudom, pénteken délelőtt van a terhesgondozóban rendelése, érdemes megpróbálni, nem tudom vállal-e még újabb anyukákat.

A.
v_andi
 
 


sarkantyúka, szerintem mindenki ajánlani fogja a dokiját (hisz senki nem véletlenül jár hozzá :wink: )


én csaszis voltam, a szülőszobákról nem tudok nyilatkozni, a császáros őrző kellemes.:)
ami nem tetszett az az, hogy éppcsak megmutatták a babát majd elvitték 2 órára inkubátorba, azt mondták nagyon fázik, hát ezt most nagyon nem szeretném, előre meg fogom beszélni, hogy NE, az őrzőben nagyon jól fel tudom majd melegíteni én is és az apja is, szerintem egy inkubátor nem lehet jobb mint a saját anyja. na persze ha jól vagyok, de miért is ne lennék jól?!

a csecsemősökre nekem nem volt panaszom, ha határozottan megkéri az ember, hogy ne tápolják a babát nem fogják, és le is lehet adni (éjjelről beszélek ha valaki leadja) saját anyatejet, és azt kapja ha kéred.
cukrosvizet mindenkihez hozzávágtak egy üveggel, de ha adod adod, ha nem nem, az én gyerekem például egy kortyot se ivott belőle.
mérni kell, mert a hazaengedésben nagy szerepet játszik eszik-e a baba rendesen, mennyit fogyott/hízott vissza, stb. szerintem ez annyira nem rossz, más kórházban lazán ráírják a zárójelentésre, hogy jól szopik a gyerek, közben tej nuku, baba éhezik, anyuka zokog, senki se mutatta hogyan kell szoptatni, segítséget nem kapott...
ha kéred segítenek. persze nyilván vannak undokabbak is és kedvesebbek is.

az szerintem is pozitívum, hogy látogatók nem jöhetnek be a kórterembe, én antiszocc vagyok és nem viselném el mások látogatóit, főleg nem falkában, de azt se ha a szobatársam férje álló nap bent tanyázna. az első napok nem erről kell szóljanak szerintem, hanem a baba és mama egymásra hangolódásáról, a szoptatásról, pihenésről. és hát ki tud úgy szoptatni, esetleg fejni, hogy vadidegen pasik vannak ott közben?!
most lesz-e nem tudom, de volt látogatói szoba, oda be lehetett tolni a babát és lehetett mutogatni a rokonságnak.

csináltak még a kórházban koponya- és hasi uh-ot is, nagyon bízom benne most is így lesz, nagyon jó lenne, nem kell majd máshova rohangászni a pár hetes deddel.

a bezárás előtt neonatológus is mindig volt benn, nem tudom most hogy lesz, de ez is megnyugtató volt, akkor is ha nekünk pl nem volt szükségünk rá mert semmi gond nem volt hálistennek.

én elégedett voltam a kórházzal összességében. remélem te is az leszel.:) sok sikert az orvoskeresésben.:)
meglepi-baby
 
 


csajok én meg megint full beteg vagyok. és marhára pipa. anyósoméknál voltunk tegnap, és ott betegedtem meg, 26 fok állandóan, a nyakamon is víz folyik, amúgy se bírom az ilyen dögmeleget, most főleg nem, mikor már rosszul voltam kimentem az erkélyre és persze jól megbetegedtem mára.

már ezerrel kikáromkodtam magam itthon páromnak, olyan dühös vagyok, hogy lehet szülésig nem is megyek többet, ablakot nem nyitnak, mert nem, de én se akarok megrohadni a melegben. nyűgös vagyok, terhes vagyok, idegbeteg vagyok, de akkor is....

szóval most bosszankodom és páromat boldogítom a válogatottjaimmal.:) de piszokul nem hiányzik az például, hogy a már alap orrdugulásom mellett a szüléskor a műtőasztalon még náthától is fulldokoljak majd a császársebemmel fújkáljam az orrom és köhögjek, rá az újszülött gyerekemre. szóval fontolóra veszem, nem megyek már míg meg nem születik a baba.

na ez most jól esett.:D a dühöngés.:D
meglepi-baby
 
 


Meglepi,
na ez az ahely, ahol bátran kidühöngheted magad :lol: , mi megértjük teljesen! :wink:
Szó mi szó, egy állapotos anyukával lehetnének figyelmesebbek :x , meg hát gondolom a gyerkőcök is veletek voltak, nekik sem jó a szauna.... pláne, ha közben még szaladgálnak is...
...és nagyon meg tudlak érteni, az előzőnél szülés előtt 2 héttel betegedtem le, leginkább köhögés... de a háziorvosom csak gyenge szir-szart írt fel az állapotomra tekintettel, persze semmit nem használt :evil: viszont egy hét köhögés után vizsgálatkor bent akart fogni a dokim, lenne-e kedvem szülni, mert teljesen el van vékonyodva a méhszájam :shock: ilyen képpel néztem rá... mondtam neki még nem szeretnék, mert köhögök mint állat, és semmi erőt nem érzek magamban. Utána elloholtam a háziorvoshoz, hogy írjon már fel vmi antibiotikumot. Ez hétfői nap volt, pénteken meg szültem, de már nem köhögtem.
Szóval, vigyázz nagyon magadra, és kúrálgads magad, mert valóban nem lehet leányálom frissen vágott hassal köhögni!

Azt meg most olvastam, hogy Te 2 héttel előttem jársz, így esély sincs egy időben szülni a kórházban... pedig jó lett volna egy "ismerős" :(

Kép
Kép
meli30
 
 


ja,vizsgálatok...
kedden este megyek a dokibácsimhoz, szerda reggel meg 4d uh-ra, megkukkantjuk Bazsi manót :lol:

Kép
Kép
meli30
 
 


Cas,
sajnálom a tejcis problémátokat, asszem nem tudok semmi okosat mondani, Réka bő 3 hónapig szopott, aztán április végére teljesen elapadtam :( és maradt a fagyi tej és a tápi. De szerencsére elfogadta, így szépen gyarapodott.
Drukkolok, hogy sok-sok tejecske legyen! :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


meli, rendes vagy.:D de nem akarok mindent ide borítani.

hát neked se lehetett egyszerű! betegen menni szülni rémálom lehet! amúgy se egy fáklyásmenet, akár csaszi akár nem. mondtam már, hogy a nagyobbikkal vagy 14 órát vajúdtam? :shock:
így aztán van fogalmam róla milyen az is. nem vágyom rá mégegyszer.
de aztán kaptam edát, még aludtam is, csak sérelmezem, hogy dokibácsi egyszercsak felüvöltött, miszerint szülés közben nem alszunk.:) ehh.:)

hát, ezt a meleget szerintem senki se bírja, nagyfiam keze tiszta ekcéma lett mára. ez van, inkább nem megyek. tizedik emelet, szauna, fullasztó szauna, nagyon nem bírom. ma usziba akartam menni, de így nem tudok.
helyette spejzot lomoltam, elhordtam a szelektívbe a szemetet. gondoltam kitakarítom az autót is de az már nem ment, párom mentő ötletként bedobta, kitakaríttatja és lemosatja inkább ismerős srácokkal a hétvégén, nem fogok ellenállni...:) így azért könnyebb lesz.
lassanként mindent megcsinálok, mindennel készen leszek, már tényleg csak megszületnie kell a kisasszonynak. mondjuk a spejztakarítás nélkül is ellenne szerintem, nem fog benézni se az autóba se a spejzba, és azt mondani, jajj anya de kupi van, de hát a terhes nők agylövése ugye.:D

fiúk lenn fociznak apjukkal, alig várom feljöjjenek és mehessek a kicsivel aludni egyet.:)
meglepi-baby
 
 


ja és hát a szülési időpont... én minél hamarabbiban reménykedem. ahogy átlépünk áprilisba már szugerálni fogom a babát, akarjon csak megszületni.:) kisebbik fiamnak március 31-én, nekem április 13-án van a szülinapom, jó lenne a két dátum közé időzíteni.:) csak ne április 1 legyen!:)
meglepi-baby
 
 


Engem a férjem szülés után el akar vinni dilidokihoz :) azt mondja, nem normális ez a takarítási- pakolós kényszerem... :lol:
hááááááát, nem tudom, néha én is érzem, hogy gáz, de ennyi "agylövés" igazán jár nekünk! :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


Cas, bocsi, hogy így kéretlenül osztok tanácsot, de én azt csináltam, hogy amikor éreztem, hogy kevesebb a tej, az esti szopi után két órával nekiálltam fejni.
Borzasztó szar volt, mer már az álmosságtól leragadt a szemem, de kb. 3-4 nap után ez a plusz fejés meghozta az eredményt. Attól meg ne félj, hogy a következő szopira nem lesz elég a tej.
Mégegyszer bocsi, hogy okoskodtam. :)

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


[quote="meglepi-baby"]s írta:meglepi-babyüdve, ok, az jó lesz, feltünés nélkül!:D majd mesélj mit láttál.:)


Hát jólvan, nehéz lesz feltűnésmentesen közlekednem, de majd tévedésből bal helyett jobbra, vagy jobb helyett balra megyek, mittudomén. :P Utoljára 82-ben jártam a Margit szülészetén, amikor a húgom megszületett, csoda, hogy nem tudom a járást? :twisted:

Kép
Kép
sudve
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az infókat. Még azért van pár kérdésem: Etetésenként mérik a baba súlyát a csecsemőosztályon, vagy egy nap egyszer?
Mit jelent az, hogy "születéskor leszívnak mindent"?
Mennyi ideig kell bent lenni a babával, ha nincs semmi komplikáció?

Nagyon köszönöm a segítségeteket!!!
S.
sarkantyúka
 
 


Sarkantyúka,
születés után rögtön rámtették a babámat, maradthatott néhány percig, aztán elvitték fürdetni, és a testnyílásokból (orr, száj, popó) leszívták a maradék magzatvizet, de ettől nem kell megijedni, mert szükség van rá. Ezalatt kinyomták belőlem a méhlepényt, összevarrt a dokim, nagyjából letisztogattak, és már vissza is kaptam a lányomat, rögtön mellre tették, és vagy 1.5-2 óráig bent maradtunk hármasban a szülőszobán..... nagyon klassz, meghitt volt. Semmi inkubátor és egyebek.... szóval nekem csak pozitív emlékem van a szülésről ill.az azt követő órákról.
Nem akarok okoskodni, de szerintem ha a baba állapota engedi, a dokid és a szülésznő hozzáállásán múlik...
Azt nem tudom, hogy mérik a babák súlyát.
Ma megyek a dokimhoz, rákérdezek, meddig kell bent maradni előreláthatólag a kórházban.

Kép
Kép
meli30
 
 


Sarkantyúka,
Leszívnak mindent: ahogy fent, de pl. az Istvánban azt hiszem ezt nem rutinszerűen csinálják, csak ha szükséges, pl. mekóniumos magzatvíz, stb. esetében. Szerintem ez elég szadi eljárás, a szoptatásos portálok nem írnak jót róla, de biztos sok függ attól is aki csinálja, és az én kisfiam egyáltalán nem akadt ki.

A súlyát naponta egyszer biztosan mérik, talán kétszer is, van mérleg kint a szobáknál, azon magad is mérheted, nekem eszembe sem jutott.

A régi rendszerben a negyedik napon már akár haza is lehetett menni ha minden rendben volt, most szerintem sokkal rosszabb lesz a helyzet, mert kevés a hely, majd mindenkit próbálnak gyorsan kirakni, noha a besárgulást érdemes kórházban ellenőrizni. Meglehetősen kínos, ha ez otthon derül ki, mert akkor a baba egyedül befekszik a klinikára és ott kell kékfényezni, stb.! A kötelező vizsgálatokat is nagyon kényelmetlen járóbeteg rendelésen megcsináltatni. Dehát az új egészségügyi politikában csak az egészség nem számít.

A.
v_andi
 
 


igen, Andi a mai egészségpolitika, hmmmmmmmmmm, elég sok kivetni valót hagy maga után.... :evil:
Este voltam a dokimnál, direkt rákérdeztem, mennyi időt kell szülés után bent maradni. 3nap után repülünk, mint a győzelmi zászló (már ha komplikációmentes a szülés, és okés a babó).

Kép
Kép
meli30
 
 


sziasztok.:)

csajok, én azért nem bánom annyira, hogy hamar kidobnak majd... na persze ha nincsen gond, máskülönben akkor se eresztenek majd ha akarnánk, ez tuti.

kisebbikem csütörtök reggel született csaszival, hétfőn már jöttem is haza, és megmondom őszintén, ha rajtam múlik már vasárnap lelécelek a kórházból. de még a hétfőt is úgy kellett összehoznom, hogy gyerekorvos és doki is engedjen, sikerült.
most főleg jöhetnékem lesz majd, hisz most azért vár majd itthon egy 3 éves is, aki nélkül egy éjszakát is nehezen bírok, hiányzik baromira ha nincs velem.

besárgulás ellen azt csináltam, hogy az ablakba toltam a kölköt.:) sütötte szépen a napocska, szerencsére jó oldalára kerültem a kórháznak, nem az erdeire, és hétágra ragyogott a nap.:) ha az ölemben volt is érte, van is jópár képünk arról miként napfürdőzik a kis büdös.:) nem volt egy cseppet se sárga, hogy emiatt vagy amúgy se lett volna fogalmam sincs.
de ha lesz rá lehetőség megint megsüttetem a nappal kicsit a babát.:)


éééééssss, ma megvettem a babakocsit és a hordozót is, ezennel minden de minden készen áll a baba fogadására.:)
meglepi-baby
 
 


Sziasztok!

Bevallom töredelmesen, hogy nem vagyok egy mata-hari, sőt. :roll: A lengőajtó és a folyosón nyüzsgő tömeg (nővérek, takarítók) miatt nem mertem bemenni a szülészetre, csak egy kicsit bekukkantottam, szépek a falak. :lol:

Kép
Kép
sudve
 
 


Ja, és annyit tudtam meg, hogy született már ott baba az újraindulás óta, ezt a nagyon kedves szonográfus hölgy mondta. :-)

Kép
Kép
sudve
 
 


Meglepi,
persze hogy én se bánom, ha minél hamarabb hazaengednek, mert hát az elsőszülőttem nem tudom, hogy viseli majd ezt az egészet :)
Figyusz! Te elég nagy babákra vagy "hivatva" :lol: , az én pocaklakóm rohamosan gyarapszik, most vagyok nagyjából 32 hetes és ma a 4d-s uh-n 2659 gramm :shock: :roll: :shock: a doki szerint még most jönnek a heti 20 dekás hízások.... szóval nyugtass már meg légyszi.... ekkora lóbébit meg tudok majd szülni??? Ti ilyen idősen mekkorák voltatok?

Kép
Kép
meli30
 
 


sziasztok.:)

südve, pedig álcázhattad volna magad terhes nőnek kémkedés közben.:D hú, milyen lehetett elsőnek szülni ott??:))

meli, hát jókora babád van! :P
a 29. hét körül volt 1600 g a baba nekem, azóta nem voltam, és arra is azt mondták jó nagy.:) szerintem én már amúgyis csak egyszer megyek uh-ra, vessetek a mókusok elé, de most valahogy nem vonz annyira, még a 4d se, biztos az vette el a kedvemet, hogy a kisasszony állandóan bújkált... meli neked megmutatta magát kisfiad?

na de most kíváncsi lettem, előszedtem a kisebbik fiam papírjait, na őt a 31. héten 1900 g-nak mérték és ugye ő végül 4200-al született. :roll:

atyaég, te komolyan vetted, hogy növesztgesd a bébidet. :P

simán megnyugtatlak, meg lehet szülni.:) ugyan én csaszis voltam, de nagyon sok nagy babát megszülnek!:)

de azért ne ijedj meg nagyon, egyáltalán nem biztos, hogy túlságosan nagy lesz, az, hogy szép nagy lesz már tán tutinak vehető, na de az nem baj, egy nagy baba erősebb, jobban lesz ereje szopni, sokat fog aludni, szóval szuper.:D

szerintem emiatt senki se idegeskedjen, hogy a kórházból hamar kiraknának. ez csak lehetőség, aminek én annyira örülök. ha besárgul a baba úgyis benntartanak, de ha nincs baj legalább nem kell könyörögni a záróért.:) na erről ennyit, nem ragozom.:)

változatosság kedvéért még mindig nyűgös vagyok. gigaméretű pocaktól nem tudok aludni rendesen. na de már vágom a centit.:)
meglepi-baby
 
 


Már 14 baba született szombat óta!!! Nagyon jó volt hallani a síró babák hangját a folyosón. :lol: :lol:
Tényleg szép lett az osztály!

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


hú 14 baba az szép!! :P
akkor tele van az osztály.:D

tudjátok mit szerettem nagyon ott, akárhányszor bementem, uh-ra, vizitre? azt az átható csecsemő és tejszagot.:) de hát sose voltam normális.:)

jujj, de kíváncsi vagyok.
meglepi-baby
 
 


Parapet!

Nem kaptam meg, de rossz volt a gépünk is. Itt a mail címem, az a biztos: telekes.judit@gmail.com

tjuca
 
 


Meglepi,
nálunk Bazsi a 20. heti 4d-s uh-n mutatta meg a kukuját, ill. nálunk (sajnos) a magzatvízvétel is 100%-os eredményt adott. Bár a 18. héten még összeszorított lábakkal szégyenlősködöt :P

a gigapocakkal meg már majd' orra bukok, és kezdem magamon felfedezni a pingvinjárás elemeit... :lol: és nem tudom, hogy meddig szeretne a kisfiam növögetni, remélem max. 4100-4250 grammnál megáll :roll:
És már lassan se enni se inni nincs kedvem, mert a poci minden gyomortartalmat felnyom :? , leginkább az éjszakáim szarok, bár 1-2 Rennie elrágcsálása után sokkal jobb :?
még 7 hét........ :roll:

Kép
Kép
meli30
 
 


Sziasztok!

Óbudai vagyok, július elejére várom első babám és most hallottam, hogy újranyílt a Margit Kórházban a szülészet.

Eddig egy istvános orvos magánrendelésére jártam, de nem voltam éppen elájulva, ezért a váltáson gondolkodom (talán még nem későn, a 24. héten vagyok...). Az a baj, hogy nem ismerek a Margitban senkit.

Tudnátok orvost ajánlani, aki a Margitban rendel?
Eddig Mousa Moustafát és Pálffy István nevét tudom, de nincsenek infóim róluk, hogy milyenek. Jár/szült már valamelyikőtök náluk?

Köszi szépen, jó hétvégét mindenkinek! :)
jupipi
 
 


Jupipi!
Küldtem privit!
Meli

Kép
Kép
meli30
 
 


Jupipi,
Azt javaslom, hogy először talán menj el a terhesgondozóba, ott van egy Blanka nevű szülésznő, aki a terhesgondozást csinálja, nagyon régóta van a Margitban, nagyon segítőkész, érdemes tőle tanácsot kérni.

Valaki itt már fent megírta, hogy ilyenkor mindenki a saját orvosát ajánlja, de pl. nekem fogalmam sincs, hogy ő vállal-e, szabadságon van-e, stb, illetve te milyen orvost keresel?

Pálffy doktor úr az egyik vezető szülészorvos, biztos, hogy kiváló, de hogy vállal-e új betegeket?

Sok sikert:

A.
v_andi
 
 


sziasztok.:)

v-andi, a blanka melyik szülésznő? mert ketten vannak, egy vöröshajú és egy nála idősebb, szemüveges, aki a margitos honlapon is le van fotózva. ha az idősebb a blanka, róla van szó, akkor jajj, őt annyira kedvelem.:) nagyon kedves, közvetlen, megnyugtató jelenség.:)

tényleg, nem tudjátok, a 36. heti vérvizsgálatot végülis elvégzik a margitban a terhesgondozóban? mintha lett volna erről itt szó. jó lenne ha igen.

meli, nekem pont fordítva, annyira lent van a hasam, hogy ülni se nagyon kellemes vele. így a gyomrom nem nyomja a baba és nem akadályoz az evésben. sajna.:)
pingvinjárás ismerős, van akit zavar, engem nem, nem maradok így, el fog múlni, pár hétig kibírom.:)
á, nem a nemét titkolja picibabám, azt már a 18, heti uh-on is megmutatta, hanem a pofiját, állandóan belefúrta magát a méhlepénybe, így aztán nem sokat láttunk belőle. sebaj, lassan megcsodálhatjuk élőben.:)
tényleg, akartam már kérdezni, kislányod meggyógyult?

azért érdekes lenne tudni vajon mennyire van teltház a kórházban ezzel a kevés ággyal. remélem azért nem a folyosóra kerülünk majd. ;)
meglepi-baby
 
 


akartam még mesélni, ma határozottan tudtam, hogy a baba a kis lábát dugdosta kifele a hasamból.:) általában nem ismerem meg épp milyen testrésze dudorodik ki, de ma teljesen meggyőzően a kis sarkát, lábacskáját sikerült kitapogatnom.:) nagyon jópofa volt.:)
meglepi-baby
 
 


Meglepi
Novemberben nekem megcsinálták a 36. heti vérvételt tokkal vonóval. Szerintem most is...
Apró lábacskák: de jó!!! Nosztalgok-nosztalgok! :)
Csillának sokáig a buksiját tudtam simizni, aztán mikor befordult akkor meg a térdeit. :lol:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Háááááááát, igen, ez az az érzés (a pociban való mozgolódások), amit semmi másért nem cserélnék el soha... :oops:

a 36. heti vérvételt megcsinálják + egy hétre rá Strepto-szűrés.

Meglepi, köszi a kérdést, Rékánál már egy szűk hete elmúlt az orrfolyás, éjszaka a köhögés kezdődött, de szerencsére (még) nem brutál.

Kép
Kép
meli30
 
 


Kép

Kép
Kép
meli30
 
 


Na, Lányok, itt a kis dundipundim, 32 hetesen 2529 grammal :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
meli30
 
 


Meli!

Küldtem privit!

Jupipi
jupipi
 
 


Lányok,

éreztetek olyat a 20. héttől kb. hogy a csípőtök bizsereg, ha este oldalfekvésben akartok elaludni? Ugye ez normális?

Az orvos, akit kérdeztem, nem mondott rá semmit, de azért nyugtalanít egy csöppet, mert sehol nem írják ezt a tünetet....
jupipi
 
 


Meglepi-baby,

Igen, az idősebb, szemüveges, nekem is csupa jó tapasztalatom van vele:)

Jupipi,
Nekem ugyan nem bizsergett, de mindkét terhességnél csak az egyik oldalamon, vagy kb. ülve tudtam/tudok aludni. A másik oldalnál nem kapok levegőt, ég a gyomrom, stb. Múltkor a jobb, most kizárólag a bal oldalam a nyerő... Szóval szerintem ez kb. ugyan az a jelenség.

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!

Jupipi! Én Mustafához járok, és bírom a dokit. Nem az a doki aki kedélyesen cseverészik, de lehet vele beszélgetni mindenről. ÉS mondja, hogy nyugodtan kérdezzek mindenről. Csak én most még sok mindenről nem tudok kérdezni.
Most amikor legközelebb megyek hozzá mejd azért kikérdezem az új állapotokról.

A 14baba azért nem kevés! Tök jó, hogy újra műkszik a kórház!

Meli! Nagyon édes a kislányod! Szép a pofikája már most is!

Südve! Én 4-én voltam UH-n, és én is körbe akartam nézni, de én se mertem bemenni csak úgy a szülészetre. A falak tényleg szépek voltak :lol: Mustafa leskiccelte nekem alaprajzilag a múltkor, hogy hol mit alakítottak ki (mert elvileg a régihez képest átpakoltak egy-két részleget), de már semmire nem emlékszek. Pláne, hogy előtte se ismertem az osztályt, most meg mintha kétnaponta nemóritörlésem lenne...

Nem tudjátok lesz vmikor szülésfelkészítő tanfolyam? Első gyerekes kismamaként azt hiszem hasznosnak tartanám. Mondta a doki, hogy később biztos lesz vmi, csak én időközben majd lehet, hogy elhúzok Pécsre, és nehezebb lesz időpontilag összeegyeztetni. :( Meg márolyan kíváncsi is vagyok :) !

panna1
 
 


Jaj és még egy pár kérdésem is van hozzátok, tapasztalt kismamikhoz-anyukákhoz:

Most gondolkodunk egy 4D-s UH-n. Elsődlegesen az alapos átvizsálás miatt, másodlagosan, hogy hátha beterpeszt már a pici, és megmutatja, hogy puncis vagy kukis-e! És persze hogy apa is mozizhasson egy jót. Meg én is (18 het UH-n nem tudtam kukkolni, mert elromlott a fali monitor, és azt mondták, hogy így hogy a Jánoshoz tartoznak szerintük nem is lesz egyhamar megcsináltatva)
Eredetileg 1x akartunk 4D-zni, de lehet hogy kettő lesz belőle. HA mégis egyszer megyünk, szerintetek mikor érdemes? Menjünk most, a 20. héten, vagy várjunk még vele egy pár hetet?

Szerintetek ha jól van a baba is és én is a szülés után, mikor lehet leghamarabb egy kb 2-3 órás autókázást betervezni Pécsre? Ott lesz kialakítva a babaszoba is, itt BP-en csak ideiglenes jelleggel tanyázunk majdígy minél hamarabb mennénk apával. Kötelező orvosi vizsgálatokra meddig kell visszavinni a picit, illetve ha Pécsen vagyunk ott vmilyen formában be kell legyünk-e jelentve vmi lakcímre, hogy ellássanak bennünket?

Másik, hogy anyósomék kb 1 hónappal a szülés után nagy házassági-évfordulós bulit terveznek (SZegeden) és úgy látom egyértelműen azt gondolják, hogy a picurkával együtt jól fogunk mulatni rajta. Nekem kétségeim vannak ezzel kapcsolatban, de ha simán megy minden a babóval, még lehet hogy nem is elképzelhetetlen hogy útra keljünk. Szerintetek nagyon el vagyok tájolódva?

Van egyébként a Margitban külön szoba, ahol családtag is lehet velünk? Vagy úgyis érdemesebb a több-ágyasban lenni-tapasztalatcsere stb miatt?

Jó dolog ez az EDA-s szülés? Én gondoljkodok rajta, tudom, a dokim csinálja is régóta,így bízok is benne. Nem tudom, mennyire tud közreműködni az anyuka ilyenkor. Jó lenne első kézből hallani. Olyat nem akarok, hogy semmit nem érzek, csak a doki mondja, hogy most kell nyomni. Másrészt viszont tökre félek, hogy baromira fájni fog. Lehet vajúdás közben is kérni, ha úgy gondolom, hogy mégsem bírom? (Úgy látszik azért alakulnak majd a dokimhoz is a kérdések :D )


Szóval ilyen és ehhez hasonló kárdásek foglalkoztatnak, hátha tudtok vmi tanáccsal segíteni!
Előre is köszi: Panna

panna1
 
 


Szia Panna!

Mi mindkét gyerkőccel 2-szer voltunk 4d-s uh-n: 20 ill. 32 hetesen. Próbáltuk úgy betervezni, hogy ne legyenek egymás hegyén-hátán... a 20. heti a megnyugtatás céljából, hogy talán aprólákosabban jobban meg tudják vizsgálni a magzatot, a 32. heti pedig már kiváló babamozinak is... az előbbi kép is ilyen (ja a kép a pocaklakó KISFIAMról van felrakva :) )
Mi a Praxisban voltunk, a vizsgálat + DVD volt 9000 Ft.

Nem akarok okoskodni, de SZERINTEM ha minden ok a babával, és nem egy sírós, hanem csak szopik- alszik, mehettek nyugodtan... amúgy is imádnak a babák autóban aludni :lol:
Ha meg kell vizsgálatokra vinni a picit, Pécsen is tudod hová vinni, gondolom... persze szülés előtt azért nem árt felkeresni egy szimpatikus gyerekorvost! :wink:

Úgy tudom van külön szoba, de fizetős, hogy mennyi, nem tudom.
Én is olyanba akartam menni, de nem volt hely.... nem bántam meg utólag, mint újdonsült anyuka :oops: , sokat beszélgettem a tapasztaltabbakkal.

Én kértem egy adag EDA-t, utána rögtön letompultam, teljesen kitágultam gyorsan, mire jöttek a tolófájások nem kértem többet, így éreztem, mikor kell nyomni. 5. tolásra megszületett a lányom, maga a szülés tokkal-vonóval 5 órás volt.

A második szülésemet is hasonlóképp tervezem.... de hát ember tervez, Isten végez! :wink: :)

Nagyjából próbáltam válaszolni a kérdéseidre az én szemszögemből, remélem kicsit segítettem a bizonytalanságodban! :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?