Új privát üzeneted érkezett!

Én is csak azért mentem mert az orvosom javasolta,hogy probáljak ilyen módon mozogni,kényelmes tehermentes.Ott a többi kismama mesélte az élményeit,van aki a harmadik babáját várja és mindhárommal járt .Persze az állandó szabályokat be kell tartani.Pl csak törölközöre ülünk stb,de magából a vízből nem kapsz el semmit.Ez amúgy külön medence,más vízösszetétellel,és gyakrabban cserélik.érdemes kipróbálni nincs zsúfoltság sem.(legalábbis ebben az usziban nincs :)
bibi15
 
 


Sziasztok!

Bibi én június 27-re vagyok kírva az egy kicsit nég odébb van. Nekem is eléggé nehezemre esik lehajplni, de a vízbe jó mert ott mimdenféle tornagyakorlatot könnyebben meg lehet csinálni. A múlt héten amikor voltunk pihenni nagyon jól esett az uszodába úszi és egy kicsit tornázni a vízben.
Stramb nekem is ugyanazok voltak a félemeim mint neked, de mivel teljesen zárt a méhszájam így mondta a doki nyugodtam menjek, de természetesen neked kell eldönteni, ha félsz inkább ne menj.
Ma ha minden igaz megyünk a párommal az előadásra, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Egy kérdés a terheléses vércukorvizsgálat előtt otthon lehet vizet inni vagy sem?

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Üdvözlök Mindenkit!

Információt szeretnék kéri egy doktornőről Dr. Boros Edina. úgy hallottam ebben a kórházban dolgozik.
Személyes info, magánrendelés, árak, stb...

Fontos lenne!
Előre is köszönöm!

aryvirag
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Bogáta,

kismamajógát találsz az Örs vezér tértől nem messze, az Ikeával szemben. Padma jógastúdió. Én jártam hozzájuk, jó volt, csak a harmadik babával sajnos nem tudtam elégszer menni, mert lefoglalt a másik kettő. www.jogastudio.hu

Aryvirág,

engem az első szülésemnél egyszer megvizgsált Boros drnő, amikor bementem, ő volt az ügyeletes. Tehát első szülés, fájás közben vizsgál, én jajgatok, mire rámszólt: Na ne mondja, hogy ennyire fáj?!
Nekem ezek után nem volt szimpatikus. Persze ez egy tapasztalat csupán, másnak biztos van jobb is...

Üdv,
Nuska+
nuska1
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok minden új kisbabának, kicsit elvesztem, mert 38 hetesen még egy költözésen át kellett esnünk, és az új helyen nem volt internet, de jelentem, hogy január 29-én 3750 grammal és 53 centivel megszületett a kicsi lányom!

Visszaolvastam a hozzászólásokat, a kórház nekem nagyon bejött, szerintem csecsemősök nagyon aranyosak (én csak egy únszimpivel találkoztam), a szobatársakahoz már némi szerencse is kellett, de nekem az is megvolt.

A szülés tényleg maga a csoda, bár akkor azt hittem nem bírom ki, és tényleg a segítőkön múlik, hogy mennyire tudják tartani benned a lelket. De most már simán bevállalnám még akárhányszor, mert -milyen érdekes- ahogy kibújt a kislányom, az volt az első mondatom, hogy "Jaj, de jó volt!" És tényleg egyszerre minden fájdalom megszűnik, és csak a csoda él tovább. Anyává válni, anyának lenni, erre nincs is szó.

Apák a szülőszobán: IGEN!! Persze valóban függ attól is, hogy milyen a párja az embernek, de az én páromnak azóta is könnybe lábad a szeme, ha arra gondol, hogy milyen fájdalmak árán, de megszültem a kisbabánkat. A szülés alatt is teljesen elérzékenyült, mikor feltűnt a baba kis hajas buksija a láthatáron, pedig szentül fogadta, hogy ő csak a fejemnél lesz, a részleteket nem akarja látni. Aztán nem bírta ki, és azóta is csodálattal gondol vissza az emlékekre.

Minden kismamának üzenem, hogy szülni nem fájdalommentes, igenis készülni kell rá lélekben, de semmihez nem fogható életreszóló élmény!

Csipike, írok neked privit.

Mindenkinek szép napot kívánok!
Csilla
csürci
 
 


Sziasztok,

Csürci gratulálok a kislányodhoz!
Ha lehetne szeretném megkérdezni, hogy szültél, egyáltalán nem kértél fájdalomcsillapítót? A kádat tudtad használni? Bocsi, hogy csak így megkérdem, de gátmetszés volt és most mennyire kellemetlen, ha volt. Volt fogadott orvosod/ szülésznőd?


Köszi. Katis.

Kép
katiska
 
 


Szia Katiska!

Egyáltalán nem haragszom, kérdezz nyugodtan!
Normál, hüvelyi úton szültem, és utólag azt mondom, hogy nagyon örülök, hogy nincs a kórházban EDA, mert lehet, hogy ha felteszik a kérdést, hogy kérek-e, akkor hirtelen felindulásból azt mondtam volna, hogy igen. Tudom, így utólag már más egy kicsit, de nekem így volt szép és teljes a szülés, a maga fájdalmával együtt. Én sajnos a kádba túl hamar ültem bele, mert még csak 1 ujjnyi voltam; csak annyit értem el vele, hogy ritkábbak lettek a fájásaim, viszont erősebbek. (Az előbbi azért volt jó, mert tudtam pihenni, de összességében nekem jól esett, de nem segített.) Viszont azt mondják, hogy tényleg segít, de ki kell fogni, hogy üres legyen az a szoba. Ültem labdán is, de nekem 3 dolog kombinációja segített a tágulásban: a szülőszék, az, hogy a fáradtságom ellenére és segítőim folyamatos unszolására amennyit csak tudtam sétáltam, tehát mindenképpen a gravitációt segítve töltöttem az időt, és a homeopátiás bogyók. A szülőszék azért volt szuper jó, mert nem kellett tartanom magam, ültem, de mégis a tágulást elősegítő pozicíóban.
Gátmetszésem volt, de 2 szúnyogcsípésnyi szúráson kívül semmit nem éreztem. Az "utómunkálatok" voltak kellemetlenek, de addigra már ott volt a kis csomag velünk, és folyamatosan benne gyönyörködtem.
Volt fogadott orvosom és szülésznőm is, nem akartam semmit a véletlenre bízni, és nem bántam meg, abban a helyzetben fontos, hogy csupa ismerős vett körül.

Ha van még kérdésed, csak bátran, de talán inkább majd privát mail-ben válaszolok. Bocsi a többieknek, ha hosszúra és érdektelenre sikerült.
Csilla
csürci
 
 


szia Bogáta
A terheléses cukor vérvétel úgy zajlik,hogy be kell menni éhgyomorra,leveszik a vért,meg kell inni kb 2 dl cukros lötyit ami elviselhetőbb kis citromlével,és nyugiban kell ülni 2 óra hosszat.Azután újra vért vesznek.reggelizned és innod csak ezek után szabad.nekem van fogadott szülésznőm,és ő tett citromot a koktélomba :D ,de ha neked nincs,talán egy kedves nővérke szerez bele egy picit.Vagy te is vihetsz egy kis üvegben.Állitolag e nélkül ihatatlan
üdv bibi
bibi15
 
 


szia Csürci
Gratulálunk a kicsikéhez sok boldogságot , örömöt és türelmet kívánunk egymáshoz
bibi :)
ui:szép nagy baba 38.hétre :)
bibi15
 
 


Sziasztok!

Bibi köszönöm a leírást a vérvételről, remélem nem lesz semmi gond, lesz most elég vérem.
Csürci garatula a babáhz a leírás nem volt fárasztó, inkább jólesik olvasni a pozitív tapasztalatokat.
Nuska én is pont azt a jógastúdiót néztem ki. Jövőhétre összeszedem magam és lezesztelem.
Ma voltunk a Bajcsy-s " előadáson" ami elmaradt. kb vártunk háromnegyed órát utána szóltak mejünk fel a szülészetre, de nagyon sonak voltak. Be lehetett volna menni megnézni a szülőszobát de nem volt türelmem kivárni így számunkra nem volt sikeres ilyen szempontból a mai nap.
Talán ha holnap összefutok a dokival és lesz ideje megkérem kalauzoljon el.

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Szia Bogáta
Ezek szerint ugyan abban a reménytelen sorban álltunk mi is,elég bosszanto,hogy még egy cetlit sem tettek ki,hogy elmarad.Ha meg állitolag annyi szülés ment egyszerre hogy egy doki sem ért rá,mit kerestünk odafönn ezren.Ott ücsörögtünk a sógornőmmel a folyoson,és azon tanakodtunk,vajon a sok emberből behallatszott-e valami a szülőszobákba.Mert biza én nem örülnék,ha odakinn tobzódnának csomóan mikor én koncentrálok lazitok nyögök stb :shock:
bibi15
 
 


Sziasztok,
sajnálom, hogy nem jutottatok be a szülőszobákba, de a www.bajcsyszul.hu oldalon van egy kisfilm a szobákról. Azt hiszem, hogy akkor készülhetett, amikor átadták az új részleget, azóta még otthonosabb, legalább is nekem így rémlik, a múltkor sikerült bejutnom a mutogatáskor.
A halvány sárga szobában még légkondi is van.

k.

Kép
katiska
 
 


Lyányok, Asszonyok!

Szerintem a szülőszobákat nem is jó így csapatosan, csordában megnézni, bár erre én is csak akkor jöttem rá, amikor még az előző felkészítőn bekerültem a tömegbe.

Nekem végül soron kívül - egy másik időpontban - az orvosom mutatta meg a szobákat, amikor épp nem volt ott senki, de a szülésznőm is többször rákérdezett, hogy láttam-e már őket, vagy nem akarom-e megnézni.

A szülés egyébként szerintem nem kicsit fáj, de olyan élmény, hogy bár közben igen erősen tartottam tőle, hogy bírom-e energiával, de most - és nem csak az eltelt három hónap miatt - úgy gondolom, hogy bevállalnám még egyszer-kétszer simán.

Hüvelyi úton szültem, féltem kicsit, hogy mi lesz velem EDA nélkül, de utólag nem bánom, hogy nem volt rá lehetőség. Én a kádba pont jókor kerültem be, nekem a menet közbeni vizsgálatkor szólt a doki, hogy "na most lenne érdemes, ha van kedve kipróbálni". Nagyon sokat segített, amennyire lehet ellazított, a fájásoknál a sugárban a pocakra nyomott szinte forróvíz nekem enyhített. Egészen addig, amíg el nem érkeztem a kitolási szakasz előtti lövésem sincs hogy hívják részhez. (Amikor a tágulás már oké, csak még a baba helyezkedik.)

Gátmetszésem is volt. Nem automatikusan, az orvosom azt mondta vár egy nyomásnyi időt, megnézi mennyire feszülök alant és ha kell vág. Kellett, de - bár éreztem - igazából nem fájt, a varrást meg végképp nem éreztem, de ez attól is függ, hogy az emberen hol és mennyit kell öltögetni. Nekem az volt fura, hogy hihetetlenül hosszú időnek tűnt, amíg az utómunkálatok tartottak Nem fájt, csak már hulla fáradt voltam, nekem pl. kb. 20 percig remegett a lábam a kimerültségtől, mint a nyárfalevél. Akkor értettem meg, hogy miért szíjazzák oda az ember lábát varrás közben.

Nekem alapvetőleg a kórházzal semmi gondom nem volt - a csecsemősökön kívül. De ez is szerencse kérdése. Egy tuti: nagyon jó ötlet a szülésfelkészítő, de olyan szinten szervezetlen az egész, hogy az iszonyat. Gondolom nem igazán van gazdája, közös lónak meg túrós....

Szóval csajok, előre és egy kalappal mindenkinek! Pocakosoknak problémamentes gömbölyödést kívánok és könnyű, pozitív élményekkel teli szülést és lábadozást!
csipiketörp
 
 


csürci

Ha netán írtál privit, akkor szólok, hogy nem futott be. Inkább dobj egy mélt a csipike75 kukac yahoo pont com címre. :o)
csipiketörp
 
 


Sziasztok!

Én is vártam kb. 1 órát a szüléselőkészítő tanfolyamra hétfőn és épp indultam, mikor megindult a tömeg az épületbe, mert akkor szóltak, hogy ez az előadás mindig a szülőszobán történik...
A korábban sokat emlegetett Magdi tartotta a tájékoztatót. Tényleg nagyon aranyos és kedves. Sok minden hasznosat és újat megtudtam (pedig én már szültem :) Ha van kérdésetek, írjatok, hátha tudok segíteni!
Elmondta, hogy áprilisra már minden bizonnyal lesz epidurális érzéstelenítésre lehetőség a kórházban, de a szavaiból azt vettem ki, hogy ő is a természetes szülés híve. Elvileg én is, csak az első szülésem olyan fájdalmasra sikerült (hajnal 2-től délután kettőig voltam bent és hosszú órákon át vajúdtam...) , hogy most gondolkodóba estem...

Én jún. 2-re vagyok kiírva és szintén a Bajcsyban fogok szülni. Sulyok doktorhoz hozzá járok rendelésre, az Egészségházba. Mindig időpontot kérek és így alig max. fél órát kell várni.
Az anyagiakra nagyon kíváncsi lennék, ha van valakinek nála tapasztalata, szívesen venném, ha megosztaná velem itt, vagy privátban: helga22@freemail.hu
Nekem fogalmam sincs az összegekről ( az elsőnél nem volt se fogadott dokim, se nőgyógyászom), de majd én is rákérdezek a dokimtól és megírom, ha valakit érdekel.
..hát egyelőre ennyi, minden jót nektek!
Helga
(Boti kisfiam most 2,5 éves a pocilakó pedig 26 hetes)
helga22
 
 


Sziasztok!

Bibi megvolt a vérvétel és amíg vártam, hogy teleljen a két óra egy másik kismamával bementünk az osztályara és megmutaogattak mindent. A szülőszobák valóban kulúráltak de a rendes szobák, hát majd mindenki meglátja. Egy nagyon furcsa volt, hogy a nem fizetős szobákra van összesen egy fürdőszoba és kulcs van hozzá minden szobában.
Úgy látom egy kis júniusi csapat jött össze a fórumon.
Elfelejtettem megkérdezni mikorra lesz kész a terheléses cukor leletem, nem tudja valaki kb mennyi nap alatt lészül el?

Üdv mindenkiben Bogáta
bogata74
 
 


Szia Bogáta!

Általában másnapra kész van a terheléses eredmény.

Üdv.: Ancsa
szeles
 
 


Sziasztok
Bogáta a terheléses cukor leletem eredményéért úgy emlékszem talán már másnap telefonálhattam a szülésznőmnél volt az eredmény.Ezért nem tudom mi a helyzet ,ha a labor veszi le a vért és hagyományos ügymenettel történik,meddig húzzák, ha egy vagy a sorban.Eddig én is a szülőszobákat láttam,egyszer persze jól elfelejtettem már mert mi a legelején voltunk kb 2 X,és a kádas szobán kívül szinte mindig foglalt volt mind.A gyermekágyas kórtermeket meg sem mutatták,illetve a fizetős érdekelt volna de persze mind foglalt volt.Ennek egyszer még nekifutok szerintem.
Aki hétfőn hallott valamit a szülőszöbás előadásbol ,kérem mondjon pár szót mert mi már kiszorultunk a nagyfolyosóra.Valóban lesz eda áprilisra?Mert én 16. ára vagyok kiirva.Igaz ,hogy most még természetes szülést tervezünk,de ki tudja mi lesz belőle
köszi sziasztok.
bibi15
 
 


Sziasztok!

Tökéletesen egyetértek Csipikével a szülésről, az EDÁról, a gátmetszésről, az utómunkálatokról, nekem is hasonló élményeim vannak, biztosan Ti is Bibi és Bogáta nagyon hasonló pozitív élményekkel fogtok gazdagodni!

Csipike, rosszul írtam mail-t írtam neked, nem privit :)
csürci
 
 


Csürci, Nem lelem a méledet. :-( (hacsak nem ezer éve írtál és netán már válaszoltam rá :-D)
Adok másik címet, hátha a yahoo bojkottálta a leveledet. Freemailes, citroméles címekkel néha nem kompatibilis sajna.
csipike75 kukac freemail pont hu
csipiketörp
 
 


Sziasztok!

Friss infó az EDA-ról.

Szóval igenis tervezik a kórházban, de a megosztott felelősség miatt (az anesztes csak a bekötésnél van jelen, utána az ottaniak adagolnak), igen szigorú protokollt kell kidolgozni, amiről nem lehet még pontosan tudni, hogy mennyi ideig fog tartani.

Így én az áprilisi anyukák helyében nem számolnék ezzel (én sem számolok, pedig 15-re vagyunk kiírva), de azért érdemes lehet folyamatosan érdeklődni a dokinál, szülésznőnél.

Üdv mindenkinek: Ancsa
szeles
 
 


Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy jó szülésznőt, esetleg telefonnal? Vagy hogy elmondjátok hogy találom meg? Én még csak uh-n voltam a Bajcsyban, ötletem nincs mi hogy van. Ráadásul nincs fogadott orvosom, szeretném ha legalább szülésznőm lenne...

Köszi előre is,

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


A privi nem akar működni, úgyhogy ha dobsz egy mélt, akkor küldöm a szülésznő nevét, számát, akinél én szültem decemberben.
címem: csipike75 kukac freemail pont hu
csipiketörp
 
 


Sziasztok!

Orrdugulásban szenved valaki a várandósság miatt????
Tegnap voltam a fül-orr -gégésznél és azt mondta, hogy júni 2-ig (addigra vagyok kiírva) nem is fogok kapni levegőt :(
hát mit mondjak, nem nyugtatott meg. Lehet erre valami kismama barát orrcseppet használni?? (Nasivint, Vibrocilt megtiltotta, Stérimar ne használ semmit). köszi, Helga
helga22
 
 


Sziasztok!

Szerencsére engem nemhogy az orrdugulás, de még az allergiám is elkerült a várandósságom alatt. Remélem lesz valaki, aki tud segíteni Helgának.

Van közületek olyan, aki az Újhegyi sétányra tartozik a gyerekrendelőbe és esetleg tud olyan gyerekorvost ajánlani, aki nem ír fel gyógyszert rögtön az első köhögésre? (Esetleg homeopátia-párti?)
Akik már szültek, ti mi alapján, vagyis hogyan választottatok gyerekorvost? Nekem a védőnőm mondta, hogy kivel dolgozik együtt, tulajdonképpen szimpatikus, csak azt hiszem ő olyan gyógyszerfelírós fajta.

Köszi, ha valaki tud segíteni.
Cs.

Kép

Kép
csürci
 
 


sziasztok
Helga nekem a novorin 0,05%-os orrcsepp bevált nagyon,gyerekek is használják.De mint minden orcsepp ,száritja az orrnyálkahártyát,ezért csak akkor használd ha nagyon muszály,én éjjel szoktam dugulni olyankor használom,napközben semmi bajom.Szerintem max 3x egy nap.
bibi15
 
 


Csürci, mi a sétányra járunk Dr. Jakab Edit az orvosunk (nem a körzetisünk) Nagyon, nagyon meg vagyok vele elégedve, két asztmás gyerekem van, KAta a bölcsi miatt sokat betegeskedik. Nem ír rögtön antibiotikumot, mindig megbeszéli velem hgoy mi is lenne jó, meghallgatja a zérveimet, stb. Csak ajánlani tudom.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Látom már jun. ha jön az idő egész forumos csapattal leszek bent csak a forumos neveket fogjuk tudni :))))))))))
NEkem is kéne egy igazán jó szülésznőcske! Talán azt a Magdit kéne megkérnem!? Vélemény?
Szerdán megyek cukor tesztre jajaja.........utálom ha szurnak! Már alig várom hogy újra lássam a pocaklakóm 21.én megyek a Sulyok magánrendelésére!
stramb
 
 


Sziasztok!

Elfelejtettem lenne pár kérdésem! Tudja valaki, hogy szülés és összevarrás után lehet e egyből zuhanyozni (vagy lábra se bírnék állni?) és egyből szoptattni kell e vagy hagynak aludni? Mi zajlik szülés után!?
Köszi
Kati
stramb
 
 


Szia Bibi!
Köszi a tippet, ezt még nem próbáltam. Nekem éjjel totál bedugul, csak ülve tudok aludni, úgy is csak akkor, ha csepegtetek, nappal tényleg jobb egy fokkal, de a férjem szerint így is lerepül a haja a mellettem haladónak, úgy szuszogok...képzelheted éjjel mit hallgat tőlem :lol:

Stramb!
Én jún 2-re vagyok kiírva, de nagyon úgy érzem, hogy már május végén kibújik. Elég strapás élete van , szegénykémmel szinte semmit nem pihenek napközben, éjjel meg az orrom miatt nem alszom..az első terhességem alatt semmi gondom nem volt pedig. Én már nagyon várom mindenesetre a szülést :D
Magdiról csak jót tudok mondani. Azt mondta, ha fel akarod fogadni, azt az orvosoddal kell megbeszélni. (elvileg szülésznőt nem lehet fogadni). Amúgy tündér aranyos. hát ennyi..
helga22
 
 


Sziasztok!

Szeretnék majd gátvédelemmel szülni és az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e arról, hogy mi az orvosok, szülésznők álláspontja ezzel kapcsolatban a Bajcsyban. Nem lesz fogadott orvosom, sem szülésznőm és sajnos nem tudtam eljutni a szülésfelkészítőkre. Gondolom ott esetleg lehetett erről is szó. Ha hallottatok valamit vagy van tapasztalatotok, megköszönném ha megosztanátok.

Köszi: edi2
edi2
 
 


Sziasztok
A szülésznőfogadás úgy megy mostanság,legalábbis a bajcsiban,hogy elvileg csak ugy lehet fogadott a szülésznőd ,ha dokit is fogadsz.De nem a doki dönti el hogy kit fogadj,őt te választhato.Én például a szülésznőmmel beszéltem először,és kérdeztem hogy ő melyik dokit javasolja.Nekem beváltak eddig mindketten.A sógornőm ma szült náluk,nagyon szép élménnyé tették számára a nagy eseményt.
bibi15
 
 


Sziasztok!

Stramb Én szülés után 2 órával mentem ki zuhanyozni. Segítenek felállni és kimenni ha kéred. Ők is azt szorgalmazzák, hogy ne hagyja el magát a kismama. Lábra lehet állni csak egy kicsit nehéz, én személy szerint nagyon szédültem de azért megbirkóztam vele. Szoptatni szoptathatsz ha akarsz, hisz miután megszültél és elláttak téged és a gyermekedet ott lesz veled egy szobába ha kéred. Én javaslom a szoptatást, hisz olyan meghitt és közeli az egész. Csodálatos érzés. Estére ha gondolod beadhatod a csecsemősökhöz a picit és aludhatsz. Én nem tettem ezt. Velem végig ott volt a kislányom. Kihasználtam, hogy ez igazán baba-mama barát kórház :lol: :lol:

A Magdi nagyon jó szülésznő :lol: :lol: Csak ajánlani tudom. Mikor én szültem Ő volt ügyeletben és annak ellenére, hogy nem voltam "várt" páciense nagyon aranyos és kedves volt hozzánk. nagyon sokat segített. Még később is megkeresett a szobában :lol: :lol:

Edi2 Ha első szülésed lesz nem biztos, hogy sikerül gátvédelemmel. Nem vágnak mindenképpen csak ha muszáj. Ha nagyon szeretnél úgy szülni, akkor már korábban a 35-36.héten kezd el a gátmasszázst. Napi 5 perc csupán és sokat segíthet. Én orbáncvirág olajat használtam erre a célra de sajnos ennek ellenére is volt egy kis metszés. Tényleg kicsi, belső varratom egyáltalán nem volt. A külső részt meg 4 öltéssel varrták össze. Ennyit segített nekem. A doki és a szülésznő megpróbálta, hogy ne kelljen de sajnos nem jött össze. Majd a következőnél már nem lesz. :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Sziasztok!

Egy hete született a kisfiam a Bajcsyban, fogadott orvos Szécsényi Dr.,szülésznő pedig Zsuzsa.
Ami Őket illeti, minden hibátlan, egyéb körülményekről priviben szívesen írok bárkinek.
vicvic
 
 


Köszi szépen Móni!

Remélem minden rendben lesz és én is egyből tudok menni zuhanyozni! A szoptattástól félek egy kicsit mert nem szeretem ha a bimbómat macerálják! Remélem le tudom küzdeni majd ezt mert tudom, hogy a tej a legjobb a picinek.
Orbáncvirág és masszírozásról még nem hallottam! Lehet, hogy kipróbálom. A dokim rám bízta, hogy akarok e szülésznőt előre de ő nem akar választani mert nem akarja megkülönböztettni őket egymástól! Ez szép dolog. :)
Vicvic gratulálok a picihez!
stramb
 
 


stramb!

Nálam jobban senkinek nem igen volt a szülés előtt "undora" a szoptatás gondolatától. Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy ezen érzékeny részemet a gyerek szopizásra használja, szinte futkosott a hátamon a hideg tőle.
Jelentem, menet közben simán elmúlt ez az érzés és nem volt gond a szoptatásnál. A mellszívóval sokkal nehezebben békültem ki. :-)
csipiketörp
 
 


Köszönöm Stramb!

A szoptatásról annyit,:azonnal a világ legtermészetesebb dolgává válik, a mellszívó meg, -legalábbis számomra-életmentő volt, amikor belövelt a tejcsi.
Nagyon sokat számít szerintem a szülésznő kérdés, bár én császáros voltam,még így is nagy segítség volt.
Szécsényi dr. sem mondott konkrét nevet amikor kérdeztem,csak annyit kérdezett idősebb,fiatalabb,türelmes, laza, szigorú stb.? szeretnék.
vicvic
 
 


Sziasztok!

Priviben el tudná valaki nem küldeni Sulyok dokor illetve Polgár doktor tarifáit? Előre is köszi.

(2005-ben én is a Bajcsyba szültem, de az akkori dokim külföldre megy dolgozni, ezért keresek most másik orvost.)

KépKép
Andi és Gergõ(2005.11.12)
andi73
 
 


Sziasztok!
Emlékeim szerint engem el is küldtek kicsit zuhanyozni szülés után, semmi gond nem volt, kicsit szédültem a vérveszteségtől, ennyi. Amúgy furi de simán lehet mászkálni szülés után, igaz kicsit "kacsázva" a varratok miatt, de az eleinte egyáltalán nem fáj, inkább másnap, ha nevetsz vagy tüsszentened-köhögni kell...Nem muszáj mellre tenni azonnal a kicsit de azért érdemes, mert akkor beindul neked is tejelválasztás, és hát azt írják a nagy okos könyvek h az előtejből minden csepp kincset ér, plusz annál előbb ürül ki a mekónium a babából (én hajnalban szültem, délre már megvolt az első "kakija" a babának pont ezért, meg is dicsértek a csecsemősök), plusz kevésbé fog besárgulni -bár ez utóbbi nem bztos h egyenes összefüggésben van - nálunk azt mondták h tökéletes a bilirubin szintje!!!!. Úgyhogy érdemes megfontolni!Amúgy először nekem olyan érzés volt, mintha egy vámpír rámakaszkodott volna, de nem rossz érzés, inkább majd később lesz kellemetlen, ha kisebesedik a mellbimbód...De később már tök jó érzés szoptatni!!!! :lol:
mori
 
 


Sziasztok!

Az első terhességem elején, 11. héten vagyok, és még eléggé kezdő ebben a témában.
A Kőbányai úti rendelőbe járok (eddig kétszer voltam), Polgár doktornál és Szécsény doktornál.
Az elgondolásom az volt, hogy nem választok orvost, hanem inkább majd szülésznőt, de mostanra elbizonytalanodtam.
Talán az elsőnél biztonságosabb lenne, ha fogadott orvosom lenne?
Nem tudom hogy szokták/kell csinálni. Elég ha a rendelőbe járok, és a végén (ez nem tudom melyik hét persze) megkérdezem amelyik a legszimpatikusabb, hogy elvállal-e engem? Ez így elég? Vagy mindenképpen már most válasszak, és járjak a magánrendelőjébe?
Nem akarok túl nagy "ügyet" sem csinálni az egészből, de nem akarom félvállról sem venni, már hát azért ez végülis életem talán eddigi legfontosabb döntése.
Szerintetek? Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogy érdemes csinálni, ti hogy csináltátok?
Nekem Polgár és Szécsény doktor egyformán szimpatikus volt, de talán az utóbbi azért áll közelebb a szívemhez, mert tőle kaptam az első képet.
Tehát ha őt választanám, akkor figyeljem a rendelőintézetben a beosztásokat, és próbáljam úgy alakítani, hogy mindig hozzá menjek és a végefelé kérdezzem meg, hogy elvállal-e, vagy ha legközelebb, amikor véletlenül nála járok, akkor kérdezzem meg, hogy lenne-e a fogadott orvosom, és járhatnék-e a magánrendelésére? Nekem is meg tudnátok adni, hogy mennyit szokott kérni?

Tudom, hogy egy kicsit hosszú voltam, de eléggé bizonytalan vagyok...
Köszönöm a kitartást és a mielőbbi válaszokat!
Sziasztok
harika
 
 


Sziasztok
Harika,nálunkez úgy ment hogy beszéltem egy szülésznővel,és nagyon szimpi volt.Kérdeztem hogy elvállal-e,és megkérdezte hogy van e már orvosom.mire mondtam hogy nincs még,és addig ő sem mondhat igent,állítolag az osztályvezető úgy enged szülésznőt választani ha már van dokid :roll: azért kérdezz utána.Én egyszerűen felmentem a kórházba a szülészetre,és ott érdeklődtem hogy megy ez.De a szülésznőm által ajánlott dokival is nagyon meg vagyok eégedve,nekem is első csemete,a 36. hetet tapossuk.Viszont a sógornőm hétfőn szült pont velük(doki-szülésznő)és ha lehet ilyet mondani jól érezte magát velük.Na nekem is szájmenésem lett :D
bibi15
 
 


Sziasztok!

Egy hajszállal volt alatta a terheléses vércukor eredményem a maximium értéknél. Ha otthom leszek komolyan oda kell figyelnem az étkezésre és ki kell iktatnom minden plussz nasit.
Szerdán voltam a dokinál minden rendben nagyot nőtt a babókám. De elfelejtettem rákérdezni a szülésznőre szetintetek áprilisban már késő lesz keresnem ha júni végén szülök, vagy mégis kérdezzem meg kit javasol?

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Szia Harika,
én a 27. hétre döntöttem el, hogy választok orvost, a körzeti rendelésére mentem és ott kérdeztem meg, hogy elvállal e, addig 3 különböző orvosnál jártam, így volt összehasonlítási alapom a vizsgálatok, tájékoztatás, hozzáállás és szimpátia alapján. Szerintem ne az alapján döntsél, hogy kitől kaptad az első képet a babáról, hanem inkább beszélgessél vele, hogy mi a véleménye a szüléssel kapcsolatos dolgokról, ami mondjuk számodra fontos lehet.
Nálunk úgy volt, hogy az körzeti rendelésére mentem és oda is hívott vissza kontrollra, nem mondta az orvosom, hogy menjek a magánrendelésére, mondjuk ő a Mosonyi doktor, lehet, hogy az általad látogatott orvosok mások.
K.
katiska
 
 


Sziasztok!

A második szülésem után engem kiküldött a szülésznő zuhanyozni, bírtam is, annyit mondott csak, hogy ne túl forró vízzel zuhanyozzak. Gyenge olyankor az ember lánya, de menni tud...sokkal rosszabb érzés volt, amikor az első szülés után-pedig nem is éreztem rosszul magamat-tolókocsiban toltak ki a szobába.

Minél előbb mellre tenni a babát azért is fontos, mert a szoptatás segíti minél hamarabb összehúzni a méhet. Ha nem húzódik ösze rendesen, gyógyszert adnak rá.

Én eddig szülésznőt nem választottam egyszer sem, de minden ügyeletessel jók voltak a tapasztalataim. A dokim Szécsényi, magánrendelésére nem jártam, ő nem ragaszkodik hozzá. Végig az Egházba mentem, szerdánként, csak most, a 36. héten megyek a magánrendelőjébe, hogy kicsit többet beszélgethessek vele. És ő tarifát sem nagyon mond, csak annyit, édeklődj a kismamáknál...nem csinál ebből központi kérdést. Mindig sokan vannak nála. A magánrendelője Rákoskeresztúron van, az első szülésnél (munkaidőben volt) 35-öt kapott, a másodiknál 55-öt, akkor ügyelet végén maradt ott a kedvünkért. Meg sem nézte, mi van a borítékban, mégis nagyon kedves. csak nem mindig emlékszik a páciensekre, annyian járnak hozzá.

Polgárnak szerintem szabott ára van, és ha meg akarod fogadni, szinte biztos, hogy átküld a magánrendelőjébe.

Üdv,
Nuska+ (36+1)
nuska1
 
 


Lenne egy pár kérdésem még...........
Vajúdni ......ill. szülni saját hálóingben lehet vagy adnak rád kórházit?
A végén mikor varrni kell ...(gát) lehet e olyan varatot kérni ami beépül a szervezetbe és nem kell külön kiszedni később!? Egyáltalán, hogy csinálják? Fáj? Később kiszedik?
stramb
 
 


Szia Stramb!
Vajúdhatsz saját hálóingben is, de adnak kórházit is...nekem mind a kettőnél adtak, egy hónapja a barátnőmet kegkérték, hogy sajátban szüljön, mert éppen nem volt tiszta, annyian szültek.
A varrathoz nem értek...Injekcióval érzéstelenítik a gátat, kellemetlen, de nem fáj 8igaz, nekem nem is volt nagy, elsőnél gátmetszés, másodiknál a bőr reoedt kicsit). Mikor hazamész, akkor szedik ki, az is kicsit kellemetlen, de hamar megvan.
Üdv,
Nuska+
nuska1
 
 


Ha saját hálóingben szeretnél vajúdni, szerintem simán megengedik, bár szerintem - ugyan nem egy dizájnos darab - jobban jársz a kórházival, mert esélyes, hogy a sajátodat simán kidobhatnád utána.

Varrás: nekem úgy tűnik, hogy ez orvos- és nem esetfüggő téma, van aki ilyet szeret használni, van aki olyat. Persze lehet, hogy tévedek. Kérni bármit lehet, főleg ha van fogadott orvosod, de nem tudom, hogy teljesítik-e. Nekem felszívódó cuccal csinálta a dokim, így nem volt gondom a varratszedéssel.
A varrás fájdalmassága nem annyira a varrnivaló nagyságától függ, hanem az elhelyezkedésétől. Érzéstelenítő injekciót mindenképp kapsz - csöppnyi szúrás, nem vészes - de azt mondta az orvosom, hogy vannak olyan szövetrészek (vagy valami ilyesmi), ahol nem annyira hat, illetve ahova nem adhatnak olyan mennyiséget, ami igazán jól érzéstelenítene. Nekem nem fájt a varrás. Viszont nagyon hosszú időnek tűnt, amíg stoppoltak. Egyáltalán, az egész utómunkálat baromi hosszúnak tűnik szerintem.
csipiketörp
 
 


Sziasztok!
Harika! Polgár doki nem fog átküldeni a magánrendelőjébe! Ha akarsz, végig járhatsz hozzá az Egészségházba. Én két gyereket szültem nála, és végig oda jártam, így csak a szülésért fizettünk. Én nem tudtam volna végig finanszírozni a magánját, és nagyon kedves volt, nagyon elégedettek voltunk, semmi rossz élményem nem volt.
Vera

Kép
Kép
verona
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem...
Csipike, még mindig nem ment át az e-mail? Március 14-én küldtem el.
Szerintem is célszerűbb a kórházi hálóingbe szülni, és a bent töltött napok alatt is kórházit használni.
A gátvarrás tényleg nem fáj, de az biztos, hogy elég hosszadalmas művelet. Úgy kell felfogni, hogy ez is hozzá tartozik a dologhoz.
A szülés utáni szoptatásról is az a véleményem mint az előttem szólóknak, vagyis hogy ha szoptatsz, akkor gyakorlatilag "összekötöd a kellemest a hasznossal". Egyrészt tényleg hihetetlen jó és érzelmekkel teli látni és érezni, ahogy a kicsid a ciciden van, másrészt pedig nagyon hasznos is.
Hát igen, a mellszívó már csak hasznos, kellemesnek nem mondható. Nekem is életet mentett, még a kórházban, de itthon is nem tudom mi lett volna nélküle. A védőnőm azt mondta, hogy kézzel jobb fejni (mármint hogy hatékonyabb), de szerintem ha az ember körbe masszírozza a cicijét, akkor jól kiürül (bár nyilván a baba üríti ki a legjobban), ráadásul ember legyen a talpán aki kézzel kifej 2-3 deci tejet.

Kép

Kép
csürci
 
 


csürci!

Még mindig nem jött át. De ha adsz egy mélcímet, küldök egy üreset, hátha arra válaszolva már működik. Franc se tudja mi baja, eddig sose volt gondom vele.
csipiketörp
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?