Új privát üzeneted érkezett!

Ja, a lényeg kimaradt:
Készítettem három nagyon szép alapot a képeknek!
Rétegelt lemezre keretnek feltettem lécet. A 12 darab levágott fadarab véletlenül sem volt egyforma, így gyakorlatilag egész nap reszeltemKép Gondolom, ezt könnyebb lehet gérvágóval megcsinálni, de az most nincsen itthon, amit meg én csináltam, az nem valami stabilKép.
Szerintem nagyon gazdaságos ez a keret, mert egy lécből pontosan három keret jön ki, és valóban szép.
Mennyibe kerül kb. egy köteg hurkapálca? Mert abból is lehet szép keretet csinálni, de nekem csak bambuszom van itthon, azt meg nem lehet rendesen elvagdosni, mert szálkásodik. A negyedes szalvétákra pedig elég lenne két pálcika párhuzamosan...

Csi
Névtelen
 


Jucusmamus


szépek a dobozaid, meg a csillag alátét is. Így tovább, HAJRÁ!!!!!!

Gigóca
gigóca
 
 


Ecset kimosás-> az egyik szivacsból nem mostam ki a hobbifestéket, ami ügye vizesalapú, száradás után pedig ki sem lehetet áztatni.

repesztés-> egyszer a Liánban nekem azt mondták, hogy létezik olyan repesztő lakk is, amit a már felragasztott szalvétára lehet rákenni, de ez sokkal drágább. Láttam a boltban így készült képet, de én nem próbáltam.

Csí! A jövőhéten már meg tudom kérdezni a plextolt.
Mi is az a gérvágó?
phaedraa
 
 

 
 

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/36952.jpg

Folyamat:
1. befestetem sötét zöldre
2. bekentem repesztőlakkal
3. befestettem beige-re
4. megrepedt a beige festék, a repedésekben látszik a zöld
4. felkentem a decoupage ragasztót
5. ráraktam a szalvétát
6. újrakentem ragasztóval
7. bepacsmagoltam a szélét szivaccsal sötétzöldre
8. felfestettem a számokat
9. beige és barna keverékével elmázoltam a szalvéta széleit szintén pacsmagolással vagy ütögetéssel? (Egy hasonló színnel, mint a szalvéta és a lap színének keveréke, átnyomkodtam a szalvétát szivacssal. )
Gigóca órája és a készíté
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a festékes és konzervdobozos infokat! Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


Áfonya!

Hol vagy??
Kintmaradtál a vásáron?
Milyen volt???


Gigóca
gigóca
 
 


Bocsi,

most vettem észre, már bejelentkeztél
Gigóca
 


Gigóca, nagyon jó ez az óra és jó hogy leírtad a menetét, világos lett hogy eddig miért nem sikerült nekem a repesztés. :-)))))

Bár azt még most sem tudom hogy azt hogyan csinálják, amikor l pár nagyon nagy vonalat lehet csak látni és annyi .
míra
 
 


Jucusmammus, Te is tápszeres dobozból csináltad a dobozaidat? Bár nekem inkább konzervesnek tűnik, ha az, akkor lecsiszoltad a konzervosdobozt? nagyon klasszak !!!

A napocskát miből csináltad?
míra
 
 


Jucusmamus!

Szépek a dobozaid!
Köszi a szalvétákat!

Panni
panó
 
 


Zsuzsaszupernő!
Igen ,megkaptam a rengeteg szalvétát,nagyon köszönöm!

A dobozok a játszótéren kunyerált táposdobozok és a hold és a csillagok is egy szalvétáról valóak.

Jucusmamus
20170114224602
 
 


Sziasztok!

Phaedra!
A gérvágó az egy olyan fűrésztartó sablon, vagy inkább fűrészmegvezető(?), aminek a segítségével be lehet állítani, hogy hány fokban vágd el a munkatárgyat. Neki kell támasztani (esetemben pl.) a lécet az egyik rögzített fémhez, és a fűrész vágási tengelyét 45°-ra állítani, így lesz meg a sarkoknál a derékszög. Hú, ezt nem tudom normálisan elmondaniKép

Ildianyu!
Láttam ma azt a színeződet, ezen sem volt semmi, csak az, hogy milyen festékekhez adható. Nem volt rajta sem az, hogy önállóan is festék, de az sem, hogy nem az. Kicsi, és drágaKép
És valóban van emulziós zománcKép

Zsuzsa!
Ma voltam festékboltban...Aqualakk nagyon drága, tulaj szerint nincsen kicsi kiszerelés, csak a literes, az meg háromezervalamennyi volt.. Kihagyom.
Köszönöm a szalvétákat, átvettem!KépNagyon szépek lettek a keretes képeim, most csak festve vannak, a pácolt majd később, a konyhámba lesz. Talán húsvét körülKép

Jucusmamus!
Akartam valamit kérdezni az egyik műveddel kapcsolatban, de nem tudom most megnézni, mert nem hagy a gépKép Azt tudom, hogy nagyon tetszett, és a hópihe volt az...Kép

Lányok!
Nemrég írtam egy vizes festékről, ami nagyon nagy kiszerelésben, (talán fél literes is van) 700-800 Ft körül van árban. Ma már láttam ilyet a festékboltban is, gyönyörű színekben, csak az volt a baj, hogy nekem ilyen színek már vannak itthon. Ugyanez a cég kihozott lóméretű flakonos temperát is, az is igen kedvező, mert nálunk a rablóéknál ~700Ft. Majd holnap megnézem a nevét, de ha valaki ilyen helyen jár, érdemes megnézniKép

PLEXTOL: megvan végre!!! A PC.művészfestékgyártó cég vegyészét kérdeztem meg, gondoltam, ő tudja, mi ezKép Azt mondta, hogy a temperába keverve olyan tulajdonságú-viselkedésű festék nyerhető, mint az akril, száradás után vízálló, stb. Egy gond van vele, hogy nem tartható el sokáig, mert megpenészedik, így annyit érdemes bekeverni, amennyi elfogy. 200ml 487Ft. Azt nem tudta megmondani, hogy a szobrászok hogyan használják gipsz kötéséreKép

Ágci!
Köszönöm a receptet, nem jutok be oda sem.

Áfonya!
Polckivétes Calvados nem jó?

Sziasztok!

Csi
csii
 
 


Csí!
Nekem van olyan Kép , de nem tudtam, hogy ez a neve Kép
phaedraa
 
 


Kata,Jucusmamus,Csi

csomag feladva, tessék lesni a postást.

Üdv Gigóca
gigóca
 
 


Kata,Jucusmamus,Csi

csomag feladva, tessék lesni a postást.

Üdv Gigóca
gigóca
 
 


Phaedra!
Naugye!!!
Szerintem mindenkink van ilyen, csak nem biztos, hogy így nevezik.KépÉn így hívom.

Ma megnéztem a márkáját a festéknek, amiből van tempera, meg emulziós is, AERO a neve.

Csi
csii
 
 


Ágci!

Szalvéták megjöttek, köszike. Nagyon "édik".

Mivel én nem jutok el mostanában egy boltba sem ezért tegnap rábeszéltem a férjemet, vásároljon be nekem. Felirogattam az elképzelésemet (ragasztólakk, alapozó, szalvéták stb.) Szegénykém ma hozta is a pakkot. A szalvétákból feltettem néhányat cserére. Most ennyi van.

Neki is állok szalvétázni. Csak nem tudom, mire. Hát igen. Az elején nem tudom aztán meg majd nem marad amin lenne még hely. (A gyerekszoba dekorálása előtt még gyakorolnom kell)

Kata
kovkata
 
 


Sziasztok!

Mindenki szépeket alkot és egyesek(akit Csínek hívnak) még dicsekednek isKép!de hogy ne csak úgy tegyék,elárulom,hogy nekem is elkészült az első rételegt lemezre készített szalvéta képem és NAPRAFORGÓ van rajta!KépKép!

jaj,vies lakknál elírtam az árát,nem 140 Ft,az egy másik teteje volt.Hanem kb 1500-2000 Ft literje.

Gigóca

Nagyon jó az óra,de szerintem tutira a KH katalógusból másoltad!KépKépDe repesztésben tényleg profi vagy.Én neki sem merek állni!Olyat nem próbáltál még,hogy lehúzható dekupázs?Én most állnékl neki és azt is lehet az alblakra tenni uígy...Jövök én,jövök,de hát a sok munkaKépKép!

Míra

Szalvéták nem sínylették mega dupla utat?Kezdtem aggódni értükKép!

Anyapoc

anyapoc
 
 


Megint itt vagyok. Csináltam kettőt. Az egyiket egy fehér jó vastag kartonpapírra de arra nem számítottam, hogy a papír hullámosodik. Azért nem lett olyan rossz.
A másikat meg egy műanyag fagyisdoboz tetejére. Hát nem is olyan egyszerű dolog ez a szalvétázás. Nagyon ráncos lett. Nem vágtam ki a formát, hanem az egészet (negyedet) ráragasztottam. Hiába ecsetelgettem, szivacsoztam, simítgattam nem lett jobb. Végül már csak a formát simítottam ki úgy ahogy. Egy-két helyen picit el is szakadt.

De nem adom fel. Holnap jöhet a fa alap kivágott formákkal.

Kata
kovkata
 
 



Sziasztok!
Egy-két ötlet:
Műanyag szögletes mosóporos doboz ábrás oldalaira LEGO-s prospektusból (játékosztályon beszerezhető) daraboltam ki képeket és kollázsszerűen dekupázsoltam föl. Jelenleg legosdobozként nyúzzák a gyerekek. Nekem is hullámosodott. Ja, és a végén lelakkoztam.
Ajándékosdoboz céljára szoktam csomagolópapírral bevonni mindenféle kis és közepes (cipős, cukorkás, stb.) dobozt. Ehhez tapétaragasztót használok. A dobozt ha tudom széthajtom, beragasztózom, a csom.papírt (kapott ajándékokról megmentett - én is nagy gyűjögető vagyok ám) is bekenem, rárakom a dobozra, kisímogatom. A doboz hajtásait meghajtogatom egy kicsit még nedvesen. Utána nehezékkel nyomtatni kell, mert különben a papír összehúzza a dobozt. Kollázsolni is lehet a dobozokat.
(az eddig "kukkoló") Barnáné Ildikó
Ui.:ha nagy leszk és okos majd regisztrálok is
- és ha kitaláltam egy jó nicknevet - Ildikóból is rengeteg van már
Névtelen
 


Sziasztok, már nem merek regisztrálatlanul írni, de én kértem itt regisztrációt, de az email címemre semmi sem jött.

Nagyon szép dolgokat csináltok, ámulok és bámulok.

Kérdésem: a dekupage ragasztót lehet higítani?

Nagyon tetszenek a tápseres dobozok, hol lehet őket beszerezni? Kitől lehet kérni?

Vagy pakoljam fel fórumra? De gondolom akinek van az tuti beszalvétázza látván titeket.

Móró
Móró
 


Sziasztok!

Hajra KataKép

Ildiko,
otletedbol felbuzdulva szetszedtem egy kepeslapot, leszedtem a felso reteget es azzal probalkoztam, egesz turheto lett.
off: Te hogyhogy ilyen hajnali oran irsz?

Móró,
Irjal a szerkeszto topicba, segitenek majd.
En akkor szoktam vizzel higitani, amikor igazabol lakként funkcional. Gipszre kimondottan nem erdemes, mert benyeli egy mp alatt.
Tapszeres doboz: bevallom, nekem van itthon kb. egy tucat, de karacsonyra gyujtogettem oket. De unnepek elmultaval /es ha a lanykam meg mindig nem iszik tejet/, szivesen felajanlom.
Nem biztos, hogy olvasnak minket, lehet szerencsedKép

-Afonya
afonya
 
 


Áfonya!
Hajnal 5 körül ébreszt a beépített emberke, és utána már nem tudok visszaaludni.
6-kor a másik három miatt pedig amúgyis kelni kell. Ja, és a párom nincs itthon, mert hajnalban övé szok lenni a gép.
Én képeslappal még nem próbálkoztam, nem is rossz ötlet.
Barnáné Ildikó
Barnáné Ildikó
 


Sziasztok,
volna egy kérdésem: hogy készül házilag a papírmasé? tapétaragasztó, víz, újságpapír...de milyen arányban? Tudom, hogy lehet porban is kapni, de van maradék tapétaragacs és azt fel akarom használni.

köszi
Szila
szila
 
 


Móró!

Tessék kunyerálni a játszótéren,bölcsiben vagy az óviban ! Én is a játszótéren kéregetek .Ahol látom,hogy baby van megyek és kérdezem,hogy eszik-e a gyerek fémdobozos tápszert?Eddig nem zavart el senki sőt hoztak is (de csak 3db) dobozt!

Sok szerencsét:Jucusmamus

Csí!

Hópihe parafából kivágva,fehérre lefestve és csillámpor beleszórva.Régebbi karácsonyi Burdából vettem az ötletet.Másik "hópihém"horgolt és készen vettem ill. tettem fel egyet gyöngyből is.

Míra!
Lehet,hogy Te is erre várod a választ?

Jucusmamus
20170114224602
 
 


Szila! Csí-t célozd meg a kérdéseddel, ő szokott papírt turmixolni Kép

Tegnap megkaptam Pannitól képfeltöltésre a karácsonyi Burdákat, az egyikben láttam is Jucusmamus (méghogy nekem hosszú a nick-em Kép ) parafa hópihéjét. Éjjel igyekszem felrakni dolgokat, többekközött ennek a sablonját.

Esetleg van vkinek vmi óhaja, sóhaja, hogy célzottan keressek az újságokból?
Ja, ezt a karácsonyisba kellett volna írni, majd átmegyek oda is Kép
phaedraa
 
 


Phaedra,
azóta már találtam receptet, és megcsináltam, háááááááááát kíváncsian várom az eredményt.

Csí, azért egy recept jó lenne majdKép.

Szila
szila
 
 


Gigóca megjött a csomag. Ennyi szalvéta!!!! Köszike. Csak győzzem őket visszaadni.

A fa alappal addig jutottam, hogy lefestettem. Szerintem nagyon jó lett. Nedvesre-nedves technikával fehér és világoskék lett mivel azt a szuper léghajós szalvétát szándékozom rátenni. Holnap felrakom.

Sziasztok:
Kata
kovkata
 
 


Na tessék!

Megszólnak,hogy nem jövök,aztán meg ők nem jönnek!
Fejcsóváló Anyapoc
 


Kovács Kata


nem tudom erre jársz e még, de ajánlom, hogy a vasalásos technikával dolgozz, a nagyméretű szalvétákkal.

Ha kell leírom mégegyszer.

Gigóca
gigóca
 
 


Sziasztok Lányok!

http://karmolas.freeweb.hu/index.php
oldalon láttam ezeket a képeket és nekem nagyon tetszettek:

bárányos kaspó
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/37274.jpg

teapapírral borítot doboz
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/37277.jpg

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Anyapoc!
Ne csóváld a fejed, itten vagyokKép
De dicsekedni csak képpel lehet, és ez nekem igen sok időbe telik...
Egyébként Jaminától tudom, hogy már betakarították a napraforgót, úgyhogy válthatnálKép
Esetleg sütőtök?
Én a vizes lakkot jóval többért láttamKép.

Szila!
én csak azt a "csíkos" papírmasét próbáltam, amikor újságpapírt csíkokra vágva abba a rettenet lötyibe áztatunk (ezt a förmedvényt a Többiek tapétaragasztónak nevezik).
Amit én turmixoltam, az kreppapír volt, és háztartási keményítős vízbe kevertem bele. Nem volt arány, száradt is egy hétig a koszorú (az lett a lelkem). Szerintem áztasd be a papírfecniket annyi tap.ragba, amennyit felvesz, de jó sokáig. Én leturmixolnám, de ez semmit sem jelentKép. Azért, ha megvan a tuti recept, akkor kíváncsi vagyok én is rá!
Mibe öntötted bele? Mi lesz belőle?

Jucusmamus!
igen, ezt akartam kérdezni, hogy a hópihe miből vanKép! Könnyen lehet vágni a parafát? Nem morzsolódik? Vagy sniccerrel vágtad?

Ildikó, Móró!
Üdv a fedélzetenKép!

Kata!
HajráKép

Tápos dobozok:
Nagyon jó a kutyakajás doboz is, pl. a Darlingnak pöcökkel letéphető a teteje, ha a ded nem kotorászik benne, akkor nem is kell csiszolni. Szerintem.
Most nekem is lefogyott a készletem, de jól mutat az ovibanKép

Phaedra!
Köszi a parafatapétás árat. Képtelen vagyok kiszámolni az árát /nm-reKép lehet kapni méterben is, vagy csak tekercsben?
Sztem rakd fel még azt a szalvétatechnikás képet, ami egy kicsi paraván, és mögötte gyertyát lehet gyújtani.

Áfonya!
Nem láttam a kreatív-lapon a gyertyaragasztót decoupage-hoz, jó, hogy leírtad. Én továbbra is maradok azoknál a gyertyáknál, amit magukra lehet hagyni, nekem ez a lövésem, hogy kevés a "nehezen gyulladó réteg". Nagyon szépek, de azt hiszem, kihagyom. Egyébként kíváncsi lennék, hogy a piacon kapható gyertyáknál mennyire gondoltak a spórolás miatt a gyertyaragasztóraKép.

Megjött ma a gérvágóm, hurrrrrá! Gyorsan vettem is három db. kétméteres fenyőlécet, darabját 140Ft-ért. A gyerek hülyére röhögte magát, míg beügyeskedtem az autóba, de megérte! Hipp-hopp kész a keret, beindult a nagyüzemKép Egy lécből három és fél képkeret jön ki, ez most nem félkörléc, hanem ~0.3x2cm-es fenyőléc.

Ma sikerült visszalopnom a digitgépet, most jön a dicsekedés:
A három mackós kép már s.k. kerettel készült, ez még a félkörléces verzió. Természetesen nem ilyen csáré, csak a sötétben nem tudtam jobban lefotózni. Én úgy mértem ki a falapot, hogy a keretnek ráhagytam a negyed szalvétához körbe egy centit. Összeragasztottam a keretet, lealapoztam, majd bekentem dec.ragasztóval. Hagytam megszáradni, majd beleillesztettem a motívumot. A szélét, és csakis a szalvéta szélét vasalóval odarögzítettem, így biztosan nem mozdult el ragasztás közben (kösz Gigó). Aztán belocsoltam a sz.ragasztóval, így az egész ráncos, szépen ráncos lett, kivéve a vasalt széle, ami nem is látszik a rögzítés miattKép.
Végül kikevertem a motívum hátterének a színét, és összecsíkoztam-összefelhőztem a képek keretét.

Mackós képek:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/37279.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/37283.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/37287.jpg

Gigó nemrég kérte, hogy tegyük fel az Ő szalvétáiból készült darabokat. Íme:
lampionzsidóvirágcseresznye
A lampionost tőle kaptam, a gesztenyéset meg neki vettem, de elhasználtam, mielőtt postáztam volnaKép
Ez a kép NEM olvasztott styroporra készült, raffia kerettel, és igazi 3D lettKép

Móró!
A ragasztót vízzel lehet hígítani, nekem a DEKA kissé besűrűsödött, azt kellett is sajnos.

Joccakát!
Csi
csii
 
 


Csí!
Sajnos csak tekercsben. Arra gondoltam, hogy összeállhatnánk többen, akit érdekel és veszünk egy tekercset és elosztanánk.
Mit szólsz?
phaedraa
 
 


Ja és sztm egy nm 1875.- -ot kóstál. Feltéve, ha tudok még számolni, immár gyesesen Kép
phaedraa
 
 


Sziasztok!

Tegnap elkészítettem életem első öt dekupálását.Kép És egy sem szakadt el! Ez már sikerélmény volt. Csináltam egy képet és négy poháralátétet. A képnek még keretet kell varázsolnom, a poháralátéteket meg kisimítani, mert a nedvességtől felkunkorodtak kissé.Kép

Nem tudom ismeritek-e ezt az <a href="http://hobbybolt.hu" target=_top>oldalt</a>, ha nem, akkor érdemes megnézegetni, főleg az ötelteket és a szalvétákatKépKépKép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 


A linkem valamiért nem működik.Kép
Szóval a www.hobbybolt.hu nevű oldalt akartam ajánlani, de lehet, hogy Ti már réges régen ismeritek is.

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 


Zsuzsa, köszönöm megjött a csomag, még kedden !!
míra
 
 


Csi, Gigóca, nagyon tetszik a lampionos kép.
de most ki csinálta? és hogyan???? meg mire???Kép

Biztos az én hibám, de azt sem tudom hogy Phaedra miről beszél.Kép Mármint milyen tekercsről, meg mire lehetne összeállni.

Móró nekem egy idő után mindig kell higítanom a dek ragasztót.

Gigóca, elmondanád a vasalós technikát?
(Néha annyira "termékenyek" vagytok, hogy alig -vagy egyáltalán nem- bírlak követni benneteket.)

Jucusmamus, igen a hópiehely is érdekelt, nagyon jó ötlet meg is fogom valósítani.
Valaki talán BcsKata? tavaly tett fel sablonokat hogy hogyan lehet papírhajtogatással meg ollózással szép hópelyheket kivágni. Kár hogy a parafát nem lehet hajtogatni.
míra
 
 


Phaedra!
Nekem most nem kell, de majd egyszer igenKép...Itt lehet kapni kimérve is, öntapadós, gondolom nagy különbség nincsen köztük. Az árára már nem emlékszem, de az sem volt olcsóbb!

Míra!
Valahol beszéltünk a parafa tapétáról, hogy milyen szép is az. Phaedra megkérdezte az árát, és ha többünknek is kellene, akkor vehetnénk egy egész tekercset, erről volt szó.
Lampion:Gigóca kért egy szalvétát tőlem, a gesztenyéset. Neki is ígértem, aztán este mégis elhasználtam. Így ez végülis szintén az ő szalvétájából készültKép. A lampionos szalvétát pedig tőle kaptam.
A kép Nikecell alapra készült (iporkaKép), a széle szienna színűre van festve, és igazi lampionvirágok ülnek rajtaKép

Gigóca vasalása: Felkenjük az alsó réteg decoupage ragasztót, majd hagyjuk megszáradni. A helyére illesztjük a motívumot, és sütőpapíron keresztül rávasaljuk pamut fokozaton, majd felülről ismét átmegyünk rajta a ragasztólakkal. Olyan sima lesz a kép, hogy csak na! Ez minden olyan felületen működik, ami bírja a vasaló hőfokát.
Régebben beszélgettünk arról, hogy ez nem tetszik mindenkinek, mert így "ránctalanul" nem annyira "festett hatású".
Egy viszont biztos, hogy nagyon haladós, és kizárt a hibalehetőség. Én most csak a szélét vasaltam le, egyáltalán nem lehet látni, hogy hol kezdődik a motívum, és nem is csúszott el a minta a keretben. Belül meg szépen ráncos lett, így "festett" a kép!

Szila!
Gigóca keresi a papírmasé receptjét!

Csi
csii
 
 


En csak lejelentkezem lanyok, hogy ne oruljetek, nem a gepem doglott be, nem is a parhetes dedemKép tart tavol a nettol, hanem elutazunk par napra. Jo kreativkodastKép

-Afonya
afonya
 
 


Gigóca,Ágci!

Lestem a postást és egyszer csak megjöttek a csomagok.Köszi!

Parafát elég jól lehet vágni,nekem nem morzsolódott,de hajtogatva tényleg könnyebb lenne!

Jucusmamus (Phaedranak csak Jucus)
20170114224602
 
 


Áfonya! Nem is örülnénk Kép Jó őszölést Kép

Papírmasé készítés->
http://www.hulladek-suli.hu/jpapir4.htm
phaedraa
 
 


Sziasztok!

Csi

Ok,ok,igazad van.És ha nem merült volna le az az átkozott kamera,akkor most én is képpel dicsekednék!!!!KépKép
Nem ér ám leszólni a napraforgót!Majd szívhatod a fogad,amikor nálam a nagy havazásban is örök nyár lesz a konyhábanKépKép
Tényleg,láttam a virgáosnál apró színes dísztököket.140 Ft darabja.Csak nem tudom,mit lehet kezdeni velük.Azon kívül,hogy tálba rakva jól mutatnak....

Szerintetek a lehúzható dekupázst lehetne üvegfesték helyett sima dekupázsragasztóval csinálni?Végülis az is átlátszó lesz,akkor minek is az üvegfestés?

Télleeg csinált mát vki ilyet?

Anyapoc

anyapoc
 
 


Gigóca!
Ezt a vasalós technikát nem ismertem, jól jött volna. A nagy léghajós ábra egy kicsit elferdült a végére. De azért így is jó lett. A férjem azt mondta, biztosan fúj a szél. Még nincs kész mert rájöttem, hogy nincs lakkom.

Csí!
A mackós képeid szuperek, ezzel kapcsolatban egy kérdés: hogyan tudod a keretet pont olyan színűre befesteni mint a szalvéta háttere? Vagy befested a szalvétát is egy kicsit?

Kata
kovkata
 
 


Anyapoc!
Tegnap vettem ilyen matricafestéket, itt csücsül mellettem, vár a soráraKép


Kata!
Van néhány alapszínem, és néhány olyan szín, ami a legtöbbet előfordul a képeken. Ilyen pl. az égkék, szinte mindenhol ez az ég színe a képeken, a beige, ez a homok, és a padló színe nagyjából, és a terrakottához hasonló szienna, ami a fa erezete. Van még egy olívazöldem is, ami szintén sokat fordul elő. Vettem nemrég okkert(mustárt) is. És persze van egy csomó "sima" színem is, mint a zöld, piros, sárga, fehér, zöld, kék. Ezeknek a kutyulásával minden színárnyalatot ki lehet keverni, egyedül a gesztenyebarna fogott ki rajtam, de még nem adtam fel!
És, ha nem sikerül eltalálnom a színt, akkor vízzel hígítva rámegyek a háttérre, így kicsit összemosom a színeket.
Jó mulatságKép

Csi
csii
 
 


Sziasztok,

anyapoc,

mi az a lehuzhato dekupazs? En meg errol nem is hallottam. Ird meg lecci, erdekel a dolog.

koszi,

gabomamo
gabomamo
 
 


Csi képei:


hajós
rózsa
tájkép_olajbogyókkal
macis
katicás


Bocsi Csi, hogy ilyen neveket adtam, de most nem jutott eszembe más.

Nagyon jók lettek.Komolyan gondolom, megyek hozzád tanfolyamra.

Üdv Gigóca
gigóca
 
 


Csí
 


Sziasztok!

Csi

Matricafesték alatt ezt az átlátszó vagy víztiszta vagy minek híjják üvegfestéket érted?Vagy vmi más,amiről én nem tudok?És a KH katalógus sem?

Gabomamo

Ugyanúgy vmilyen fóliára kell csinálni,mint az üvegfestést.És akkor oda teszed,ahova akarod(majdnemKép) és akkor veszed le,amikor csak akarod.Elvileg átlátszó üvegfestékkel kell csinálni.A technika ugyanaz,mint a dekupázsnál,csak nem dekupázsragasztót használsz.(ha jól emlékszem.)
Ne,én ezt akarom kikerülni és csak símán dekupázsragasztóval csinálnám,mert az is átlátszó lsez a fólián is elvileg...Kép
És így egy csomó teljes szalvétát meg lehet csinálni,amit az ablakra pl uúgy fel lehet tenni,mint az üvegfestékes képeket.Vagy akát laminált lapra is.

Anyapoc

anyapoc
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?